HAYAT BİLGİSİ DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI 7. HAFTA 30 EKİM - 2 KASIM 2018

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAYAT BİLGİSİ DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI 7. HAFTA 30 EKİM - 2 KASIM 2018"

Transkript

1 BÖLÜM: I ÜNİTE VE KONU KULLANILAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ARAÇ VE GEREÇLER HAYAT BİLGİSİ İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA 30 EKİM - 2 KASIM 2018 HAYAT BİLGİSİ 3 SAATİ 1. ÜNİTE OKULUMUZDA HAYAT (OKUL KAYNAKLARINI VERIMLI KULLANMA ) CUMHURİYET BAYRAMI HB Okul kaynaklarının etkili ve verimli kullanımına yönelik özgün önerilerde bulunur. Atatürk ün kişilik özelliklerini araştırır. 1.Anlatım 2. Grup tartışması 3. Gezi gözlem 4. Gösteri 5. Soru yanıt 6. Örnek olay 7. Beyin fırtınası 8. Canlandırma 9. Grup çalışmaları 10. Oyunlar 11. Rol yapma12. Canlandırma. 13. Araştırma A. Yazılı Kaynaklar: 1. Hayat Bilgisi Ders Kitabımız 2. Güncel yayınlar 3. Resim, harita ve fotoğraflar 4. Öykü, hikâye kitapları B. Görsel Kaynaklar: 5. Etkinlik örnekleri 6. Bilgisayar vb. 7. Resimler ETKİNLİK Cİ Cumhuriyet bayramı ile ilgili konuşma. Atatürk ümüzün yurdumuza yaptığı katkıları söyleme. Cumhuriyet yönetimi ile kazandıklarımızı söyleme. Ders kitabındaki Okulda kullandığınız kaynaklar nelerdir? sorusuyla derse başlama. Konuyla ilgili metnin okunması. Kullandığımız kaynakları söyleme, bunların sonsuz olmadığını söyleme. Bu kaynakların tükenmesi durumunda karşılaşılabilecek zorlukları örneklerle söyleme. Konu ile ilgili video ve animasyon izleme. Ders kitabı sayfa 42,43 deki etkinlikleri yapma. Deftere özet yazdırma. ÖZET OKUL KAYNAKLARINI VERİMLİ KULLANMA Okulumuzda elektrik, su, kömür, doğal gaz gibi kaynakları kullanırız. Akıllı tahta, silgi, tebeşir, sıra, masa, kitaplık da okul kaynaklarıdır. Okulun temizliğinde tuvalet ve lavabolarda su kullanırız. Okulun ısıtılmasında odun, kömür, doğal gaz gibi enerji kaynakları kullanılır. Okul kaynaklarını bilinçli tüketmeliyiz. Çünkü kaynaklar sınırsız değildir. Bu kaynaklar kullanıldıkça fatura öderiz ve çok para harcamış oluruz. Etkinlikleri birlikte yapma. Bireysel ve grupla öğrenme ölçme Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Çoktan seçmeli testler, doğru yanlış, boşluk doldurma, soru-cevap, eşleştirme yapma, gözlem, öz değerlendirme, kavram haritası, değerlendirilebilir Okulda kullandığınız kaynakların verimli kullanılmaması durumunda ortaya çıkabilecek sorunlar nelerdir? Araştırınız

2 FEN BİLİMLERİ İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA 29 EKİM 02 KASIM 2018 BÖLÜM: I ÜNİTE: 3.ÜNİTE: KUVVETİ TANIYALIM FEN BİLİMLERİ 3 SAATİ KONU VARLIKLARIN HAREKET ÖZELLİKLERİ ( Hızlanma, yavaşlama, dönme, sallanma ve yön değiştirme) Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. Anlatım, dinleme, soru-cevap, inceleme, problem çözme, Tümden gelim, tüme varım, uygulama Ders kitabı, resimler, bilgisayar, internet, çevredeki hareket eden varlıklar. ETKİNLİK Cİ 1. Araştırma sonuçlarına göre 3 dakika etkinliğinin yaptırılması. 2. Neler Gözlemlediniz? İsimlerini tahtaya yazdığınız varlıklardan hangilerinin hareket özellikleri birbirine benzemektedir? Sorusunun cevaplandırılması. 3. Ders kitabı 63. Sayfa okunması görsellerin incelenmesi. 4. Düşünelim Cevaplayalım bölümünün yaptırılması. 5. Sayfa 64 görseli inceleme ve metni okuma. 6. Sayfa 65 etkinliği yapma, gözlem sonuçlarını anlattırma. 7. Sayfa 67 ve 68 görselleri inceleme ve okuma. 8. Konu ile ilgili video ve animasyonları adersinden izleme. 9. Neler öğrendik? Etkinliğini yaptırma. 10. Deftere özet yazdırma ve ekteki etkinlikleri yaptırma. VARLIKLARIN HAREKET ÖZELLİKLERİ 2 Varlıkların Hareket Özellikleri Yön değiştirme Hızlanma Sallanma Dönme Yavaşlama Hızlı ve Yavaş Bir cisim belli bir süre içinde ve kısa zamanda hareket edip yer değiştiriyorsa hızlı, uzun zamanda yer değiştiriyorsa yavaştır. Hızlanma Hareketi Bir varlığın hızının giderek artmasına hızlanma hareketi denir. Yavaşlama Hareketi Hareketli bir cismin hızının zaman içinde giderek azalmasına yavaşlama hareketi denir. Sallanma Hareketi Bir varlığın sağa, sola, ileriye, geriye, öne, arkaya sürekli olarak gidip gelmesiyle yaptığı harekete sallanma hareketi denir. Dönme Hareketi Bir varlık sabit noktada kendi etrafında hareket ediyorsa veya sabit bir yerin etrafında dolanıyorsa dönme hareketi yapıyor demektir. Yön Değiştirme Hareketi Bir varlığın belli bir yönde hareket ederken herhangi bir etki sonucu farklı bir yöne doğru hareket etmesine yön değiştirme hareketi denir Bireysel Öğrenme Etkinlikleri (Ödev, deney, Deney, inceleme, araştırma, yaparak öğrenme, sorgulama, keşfetme. problem çözme vb.) Dersin Diğer Derslerle İlişkisi/Açıklamalar Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Çevremizdeki hareketlilik ve hareket şekilleri ile ilgili araştırma ve tartışmalar yaptırılacak. 1. Hareket eden varlıklara örnekler veriniz. 2. Cansız varlıklar nasıl hareket eder? Türkçe dersi okuduğunu anlama ile ilişkilendirilir. Varlıkların hareket özellikleri; hızlı, yavaş, dönen, sallanan ve yön değiştiren şeklinde nitelendirilir.

3 BÖLÜM: I TÜRKÇE İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA 29 EKİM 02 KASIM 2018 TÜRKÇE 6 SAATİ TEMA VE KONU DOĞA EVREN Merve nin Günlüğü T Görsellerden hareketle bilmediği kelimelerin anlamlarını tahmin eder. T Okuma stratejilerini uygular. T Kelimelerin eş anlamlılarını bulur. T Kısa metinler yazar. T Harflerin yapısal özelliklerine uygun kelime ve cümleler yazar. Anlatım, gösterip yaptırma, gösteri, araştırma/ inceleme, dinleme benzetim, drama. Türkçe Ders Kitabı ( Dikey Yay.) Türkçe Sözlük Resimli Türkçe Sözlük Türkçe Ders Defteri Kuru Boya, ETKİNLİK Cİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 1. Geçen haftadan hazırlanan doğa görselleri ile Doğa ve Çevre panosu öğrencilerle beraber hazırlanır. 2. Çevrenizdeki canlılar için siz neler yapabilirsiniz? Sorusu yöneltilir ve sayfa 61 deki görsel yorumlatılır. 3. Metnin görselleri inceletilir ve okuyacakları metnin konusu tahmin ettirilir. 4. Metni önce sessiz okuma yöntemiyle okutulur. Sonra noktalama işaretlerine dikkat ederek sesli okutulur. Anlamı bilinmeyen kelimelerin altları çizilir. 5. Okunan metnin bir günlük yazı türü olduğu vurgulanır. Okuma tamamlandıktan sonra Merve nin Günlüğü nün kendi günlüklerine benzeyip benzemediği sorulur. 6. Öğrencilerin tuttuğu güzel günlükler ( izin alınarak) sınıfa gösterilir. Görsellerin de günlüklere güzellik katacağı açıklanarak, günlük yazmaları için teşvik edilir. ETKİNLİKLER 1. ETKİNLİK 2. ETKİNLİK 3. ETKİNLİK Anlamı bilinmeyen kelimelerle ilgili çalışmayı yapma. Eş anlamlı kelimeleri eşleştirme. Paragraf bilgisi 4. ETKİNLİK Ana fikir bulma 5. ETKİNLİK Görsellerle çalışma 7. ETKİNLİK Görsellerle çalışma 8. ETKİNLİK Metnin konusunu bulma 6. ETKİNLİK Siz olsaydınız?

4 9. ETKİNLİK Günlük yazma 10. ETKİNLİK Metnin konusunu bulma Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Metni paylaşarak okuma Etkinlikleri birlikte yapma Sözlük kullanma etkinlikleri değerlendirilir. Yazım kuralların uygun yazmaları kontrol edilir. Tartışma esnasında söz hakkı isteme, konuşanın sözünü kesmeme dikkat edilir. Noktalama işaretlerine dikkat ederek sesli okumaları sağlanır.

5 MATEMATİK İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA 29 EKİM 02 KASIM 2018 BÖLÜM: I ÜNİTE: 1.ÜNİTE: SAYILAR VE İŞLEMLER (Doğal Sayılarla Toplama İşlemi) Eldesiz ve Eldeli Toplama İşlemleri Çıkarma işlemleri MATEMATİK 2 SAATİ KONU SAYILAR VE İŞLEMLER Zihinden Çıkarma İşlemi-Toplamı Tahmin Etme- Zihinden Toplama M İki basamaklı sayılardan 10 un katı olan iki basamaklı sayıları, üç basamaklı 100 ün katı olan doğal sayılardan 10 un katı olan iki basamaklı doğal sayıları zihinden çıkarır. M İki sayının toplamını tahmin eder ve tahminini işlem sonucuyla karşılaştırır. M Zihinden toplama işlemi yapar Anlatım, dinleme, soru-cevap, inceleme, problem çözme, Tümden gelim, tüme varım, uygulama Matematik Ders Kitabı ( ADA Yay). Yazı Tahtası, abaküs, ders kitabı, ders defteri, cetvel B ETKİNLİK Cİ 1. HATIRLAYALIM 1. ve 2. Yöntemi sırayla gösterme ve defterlerinde yaptırma DEĞERLENDİRME Ders kitabı sayfa çalışmaları yapalım.

6 Birlikler en yakın onluğa yuvarlanır ve toplama işlemi yapılır. Zihinden toplamanın, kağıt kalemle yapılan toplama işleminden farklı geliştiği vurgulanır ve her öğrencinin kullandığı stratejiyi Nasıl yaptın? Sorusu ile açıklaması sağlanır. Sayılar onluk ve birliklerine ayrılıp ayrı ayrı toplanır. Toplamı zor olan sayılar en yakın onluğa yuvarlanır ve sonrada eklemeler ve çıkarmalarla işlem tamamlanır. Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Sayfa deki çalışmalar yapılacak. Üzerine ekleme, sayıları parçalama gibi zihinden işlem stratejileri kullanılır.

7 BÖLÜM: I ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA 29 EKİM 02 KASIM 2018 ARAÇ VE GEREÇLER BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN 5 SAATİ HAREKET YETKİNLİĞİ HAREKET BECERİLERİ Seçtiği müziğe uygun koreografi oluşturur. Gösteri, alıştırma ile öğretim, buluş yolu, yönlendirilmiş buluşla öğretim, kendi kendine öğrenme, kendini değerlendirme Okul bahçesi, oyun oynama 1. Öğrencilerin birbirlerine çarpmalarını engellemek için gerekli önlemler alınır. GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 2. Belirli alanda yürüme, koşma, sıçrama vb. hareketleri kimseye çarpmadan, duraklamadan, geri geri, yan yan, ve farklı yönlere doğru yapılır. ETKİNLİK ÖRNEĞİ Paralimpik oyun örneği: Dans ETKİNLİK Cİ Öğrencilerden bireysel, eşli veya küçük grupla ekipmansız veya seçtikleri ekipmanı (eşarp, ponpon, kurdele vb.) kullanarak müzik eşliğinde en az 4 hareketten oluşan dans koreografisi oluşturmaları istenmelidir. Hazırlanan dansta yavaş ve hızlı hareket formlarının (atlama, sıçrama, hızlı gitme, gelip, kayma vb. ) gösterilmesi önemlidir. Öğrenciler, kendilerine özgü ritimleri kullanabilirler. Koreografilerinde 4 lük ve 4/4 lük ölçülerden oluşan müzikleri kullanmaları sağlanmalıdır Grupla oyun oynama. ÖZET Ölçme-Değerlendirme: Bireysel öğrenme etkinliklerine yönelik Ölçme- Değerlendirme Grupla öğrenme etkinliklerine yönelik Ölçme- Değerlendirme Öğrenme güçlüğü olan öğrenciler ve ileri düzeyde öğrenme hızında olan öğrenciler için ek Ölçme-Değerlendirme etkinlikleri Dersin Diğer Derslerle İlişkisi/Açıklamalar Öğrenciler bu ders ile Ulusal bayramların coşkusunu rontlar, halk oyunları, dans ve spor etkinliklerine katılırlar Kontrol listeleri ve gözlem formaları kullanılarak öğrenciler gözlemlenir. Öğrencilerin öz değerlendirme, akran değerlendirme ve grup değerlendirme yapmaları sağlanır Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Sembolü sınıf içi-okul içi etkinliği gösterir.

8 BÖLÜM: I ÖĞRENME ALANI GÖRSEL SANATLAR İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA 29 EKİM 02 KASIM 2018 GÖRSEL SANATLAR 1 SAATİ Görsel İletişim ve Biçimlendirme Ekleme ve çıkarma yoluyla farklı malzemeleri kullanarak üç boyutlu çalışmalar yapar. Drama, Örnek olay inceleme, Sorgulama Araştırma Birincil kaynaklardan olan müze, sanat galerisi, ören yerleri vb. ortamlarda inceleme, Disiplinler arası ilişkilendirme yapma, Oyunlaştırma, Eleştirel düşünme, İşbirliğine bağlı olarak gruplarla birlikte veya bireysel uygulama çalışması, Gözlem Sanat eseri, tıpkıbasım, sanat kitapları belgesel, video, poster, resim, fırça-boya, makas - kâğıt vb. Okul, Sınıf ETKİNLİK Cİ 3.1.6: Ahşap, metal, kumaş, atık vb. malzemeler kullanılarak üç boyutlu çalışma yapılması sağlanır. Canım Atatürk üm Öğrencilerden, Atatürk ile ilgili resim ve fotoğraflar getirmeleri istenir. Sınıfta arkadaşlarıyla birlikte bir Atatürk Köşesi oluştururlar. Etrafını krepon kâğıtları, fon kartonları vb. renkli kâğıtları boyayarak, biçimlendirerek, kurdeleler asarak ya da değişik malzemelerle diledikleri gibi süslerler. Aynı çalışma, öğrenciler okuma -yazma öğrendikten sonra Atatürk ün sözleri, anıları, Atatürk ile ilgili şiirler, şarkı sözleri vb. ile zenginleştirilir. Yapılmış örneklerin karşılaştırılmasının istenmesi. Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Bireysel değerlendirme: -Çalışmada özgünlük, yaratıcılık var mı? -Zamanı iyi kullanıyor mu? Grup değerlendirme: -Öğrenciler, ilginç ve etkileyici buldukları çalışmalar üzerinde tartıştırılır. Diğer derslerle ilişkilendirme

9 BÖLÜM: I ÖĞRENME ALANI KONU MÜZİK İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA 29 EKİM 02 KASIM 2018 MÜZİK 1 SAATİ DİNLEME- SÖYLEME SESİMİZ VE MÜZİĞİN RİTMİ Minik Serçe İle Sevimli Tırtıl Etkinliğin Adı : Minik Serçe ile Sevimli Tırtıl Etkinliğin Amacı: Konuşurken ve şarkı söylerken sesimizi ve nefesimizi doğru kullanma. A.1. Konuşurken ve şarkı söylerken sesini doğru kullanır. Anlatım, Gösterip Yaptırma, Gösteri, Beyin Fırtınası, Benzetim, Drama, Minik Serçe ile Sevimli Tırtıl adlı şarkının sözü, şarkının ses kaydı, etkileşimli tahta, EBA dokümanları ETKİNLİK Cİ Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Etkinlikleri birlikte yapma. Öğrenciler bir grup oluşturarak bu etkinliklere katılır. Bunun yanında etkinliklerde daha başarılı olabilmek için çareler aranır. Öğrencilerin seslerini şarkı söylerken uygun ton ve gürlükte, konuşurken ise çok bağırmadan kullanmalarına ilişkin etkinlikler yaptırılır.

10 SERBEST EKİNLİKLERİ İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA 29 EKİM 02 KASIM 2018 BÖLÜM: I SERBEST EKİNLİKLER İ 2 SAATİ KONU Sportif Etkinlik SB.SY2: Ders içi ve ders dışı fiziksel etkinliklere katılmaya istek duyar. Anlatım, Gösterip Yaptırma, Gösteri, Beyin Fırtınası, Benzetim, Drama, Ders kitabı, örnek resimler ÖĞRENME-ÖĞRETME Cİ ETKİNLİK ÖRNEĞİ Öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek, var olan becerilerini doğru yönlendirmek ve geliştirmek; onları çok yönlü kılabilmek, her yönleriyle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olabilmek için " İÇİ VE DIŞI ETKİNLİKLER inden yararlanır. Öğrencilere, ders içi ve ders dışında hangi tür fiziksel etkinliklere katıldıkları sorulur. Etkinliklere katılma ve katılmama nedenleri hakkında tartışılır. H: Öğrencilere, ders içi ve ders dışında hangi tür fiziksel etkinliklere katıldıkları sorulur. Etkinliklere katılma ve katılmama nedenleri hakkında tartışılır. Bireysel Öğrenme Etkinlikleri (Ödev, deney, problem çözme vb.) ÖZET Dersin Diğer Derslerle İlişkisi/Açıklamalar Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Ders içi ve ders dışı fiziksel etkinliklere katılmaya istekli olması bireye neler kazandırır. Öğrencilerin ders içi ve ders dışı fiziksel etkinliklere katılmaya teşvik edilir. Amaç; Yaratıcı, üretken, kendine güvenen; yaptığı her işte en iyiye en güzele yapmayı hedefleyen; bilgi ve becerilerini başkaları ile paylaşmaktan çekinmeyen; bireyler yetiştirmektir. Bireysel ve toplu fiziksel etkinliklere örnekler verildi. [!] Sınıfça bilinen ve çocukların gelişim seviyesine uygun fiziksel etkinliklerin faydaları diğer derslerde de ifade edilir. Öğrencilerin düşünsel becerilerini geliştirmek için değişik fiziksel etkinlikler izlettirilebilir.

11 SERBEST EKİNLİKLERİ İ GÜNLÜK PLANI 7. HAFTA BÖLÜM: I SERBEST EKİNLİKLER İ 2 SAATİ KONU Resimleri Sıraya Koyma Resimleri olayların oluş sırısana göre sıraya koyabilme Sesli okuma, Soru yanıt, Dinleme ve İzleme, Birlikte çalışmalar, Gözlem, Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışmalar Soru-cevap, gözlem, inceleme, anlatım, tartışma, öyküleme. Ders kitabı, örnek resimler ÖĞRENME-ÖĞRETME Cİ ETKİNLİK ÖRNEĞİ Öğretmen tarafından, öğrencilere gösterilen resimlerin; öğrenciler tarafından düzgün ve doğru cümlelerle, olayları oluş sırasına göre sıralamaları ve anlatmaları istenecek. Bireysel Öğrenme Etkinlikleri Bulunan ve ya öğrencilere verilen şiirleri kuralına şiir tekniklerine uygun olarak (Ödev, deney, problem çözme vb.) okuması bireye neler kazandırır. Grupça şiirler okutuldu. ÖZET Öğrencilerin bireysel ve grupça şiiri anlamına uygun olarak okutulmaya çalışıldı. Dersin Diğer Derslerle İlişkisi/Açıklamalar Planın Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar 1.Anlatımların doğru yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi. 2.Konuşmacı öğrencilerin anlatımlarını, dinleyici öğrencilerin sözlerini kesmeden dinlemeleri. 3. Anlatma güçlüğü olan öğrencilerle çalışmalar.

PEK OKULLARI 3A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 3A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 3A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 3.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

Hasan KAYA İbrahim ÇETİNTAŞ 3-C Sınıf Öğretmeni OKUL MÜDÜRÜ

Hasan KAYA İbrahim ÇETİNTAŞ 3-C Sınıf Öğretmeni OKUL MÜDÜRÜ BÖLÜM I: TÜRKÇE TÜRKÇE İ GÜNLÜK PLANI 01-05 Ekim 2018 SINIF 3 Süre: 40+40+40+40+40+40+40+40 dakika TEMA ve KONU BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR T.3.1.1. Görselden/görsellerden hareketle dinleyeceği/izleyeceği metnin

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

3-C Sınıf Öğretmeni OKUL MÜDÜRÜ

3-C Sınıf Öğretmeni OKUL MÜDÜRÜ Ders MATEMATİK 17/21 EYLÜL 2018 DOĞAL SAYILARI OKUMA VE YAZMA BASAMAK KAVRAMI YUVARLAMA Süre 40+40+40+40+40 5 DERS SATİ Kullanılan Eğitim Teknoloji-Araç, Gereç ve Kaynakça -Üç basamaklı doğal sayıları

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Benim Tasarımım 2 1 Doğanın Sunduğu İmkânlar 3 1 Sunulan Drama Çalışmasından Görsel Çalışmalar Yapma 4 1

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 23 EYLÜL 27 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL - 22 EYLÜL (1. Hafta) ARA DİSİPLİNLER VE DERS İÇİ 1. Doğal ve yapay ses kaynaklarından çıkan sesleri ayırt eder. T.1.2.1. Kelimeleri anlamlarına uygun

Detaylı

PEK OKULLARI 3A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 3A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 3A 2018 2019 EYLÜL EKİM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 3.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR ÖĞRENME, ÖĞRETME

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

FEN BİLİMLERİ. BÖLÜM: II Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

FEN BİLİMLERİ. BÖLÜM: II Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ FEN BİLİMLERİ DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI 6. HAFTA 22 26 EKİM 2018 BÖLÜM: I ÜNİTE: 3.ÜNİTE: KUVVETİ TANIYALIM DERS FEN BİLİMLERİ SINIF 3 / B-C SÜRE 3 DERS SAATİ KONU VARLIKLARIN HAREKET ÖZELLİKLERİ BÖLÜM:

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ATATÜRKÇÜLÜK, ARA DİSİPLİNLER VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRME

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ATATÜRKÇÜLÜK, ARA DİSİPLİNLER VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRME AFFETMEK BÜYÜKLÜK- TÜR (Dinleme Metni) TRAFİK BİREY TOPLUM 5 EYLÜL - 0 EKİM 6 ders saati MİSAFİR AĞIRLAMAK UĞURLAMAK ÖĞRETMENİM N ADI 0-05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı

Bilgisayar, projeksiyon, internet, ders kitabı, kuru boyalar

Bilgisayar, projeksiyon, internet, ders kitabı, kuru boyalar DERSİN ADI TÜRKÇE SINIF 3/A 3/B 3/C 3/D 3/E TEMA ADI VE NO İŞLENECEK METİN SÜRE KAZANIMLAR DİNLEME/ İZLEME KONUŞMA Akıcı Okuma TİRYAKİ HASAN PAŞA İLKOKULU MİLLÎ MÜCADELE VE ATATÜRK 2.TEMA GAZİ MUSTAFA

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU 2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU TÜRKÇE TEMA: MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK-ERDEMLERİMİZ YAZMA Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Yazılarını görsel unsurlarla destekler Yazdıklarının

Detaylı

Problem Çözme

Problem Çözme Toplama İşlemi Problem Çözme 1. sınıf M.1.1.2.6. Doğal sayılarla toplama işlemini gerektiren problemleri çözer. a) Tek işlem gerektiren problemler üzerinde çalışılır. b) Problem kurmaya yönelik çalışmalara

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. KİTAP. BÖLÜM I Program KavraMI ve TÜRKÇE ÖğRETİM PrograMI. BÖLÜM II TÜRKÇE Öğretim PrograMININ TARİhî Gelişimi BÖLÜM III

İÇİNDEKİLER 1. KİTAP. BÖLÜM I Program KavraMI ve TÜRKÇE ÖğRETİM PrograMI. BÖLÜM II TÜRKÇE Öğretim PrograMININ TARİhî Gelişimi BÖLÜM III İÇİNDEKİLER BEŞİNCİ BASKI İÇİN SUNUŞ...iii DÖRDÜNCÜ BASKI İÇİN SUNUŞ... v ÜÇÜNCÜ BASKI İÇİN SUNUŞ... vi İKİNCİ BASKI İÇİN SUNUŞ...vii ÖN SÖZ...viii 1. KİTAP BÖLÜM I Program KavraMI ve TÜRKÇE ÖğRETİM PrograMI

Detaylı

FEN BİLİMLERİ DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI 4. HAFTA EKİM 2018 BÖLÜM : 1 ÜNİTE : 2.ÜNİTE: BEŞ DUYUMUZ FEN BİLİMLERİ SINIF 3 / 3 DERS SAATİ

FEN BİLİMLERİ DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI 4. HAFTA EKİM 2018 BÖLÜM : 1 ÜNİTE : 2.ÜNİTE: BEŞ DUYUMUZ FEN BİLİMLERİ SINIF 3 / 3 DERS SAATİ FEN BİLİMLERİ İ GÜNLÜK PLANI 4. HAFTA 08 12 EKİM 2018 BÖLÜM : 1 ÜNİTE : 2.ÜNİTE: BEŞ DUYUMUZ FEN BİLİMLERİ 3 SAATİ KONU DUYU ORGANLARI VE GÖREVLERİ BÖLÜM : 2 F.3.2.1.1. Duyu organlarının önemini fark eder.

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

PEK OKULLARI 2A ŞUBAT

PEK OKULLARI 2A ŞUBAT PEK OKULLARI 2A 2018 2019 ŞUBAT 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: GÜVENLİ HAT KAZANIMLAR AÇIKLAMALAR BECERİ VE DEĞERLER Ulaşım türlerini ve araçlarını sınıflandırır. Ulaşım araçlarıyla yolculuk yaparken güvenlik

Detaylı

COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 29. kazanımlar Okul Heyecanım 30 34. Benim Eşsiz Yuvam 1 15. kazanımar Benim Eşsiz Yuvam 16

Detaylı

Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR

Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR ARKADAŞLARIM VE OYUNCAKLARIM Geçen hafta sonu doğum günüm vardı. Evde ailemle birlikte kutladık. Annem ve babam bana uzun süredir istediğim iki oyuncağı almışlar. Çok sevindim onlara teşekkür ettim. Oyuncaklarımla

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU GÖRSEL SANATLAR DERSİ 2012 / 2013 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU GÖRSEL SANATLAR DERSİ 2012 / 2013 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM. 4. EYLÜL 3. 202 / 203 ÖĞRETİM YILI. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.). ARAÇ VE GEREÇLER Görsel çalışma araçlarını tanır ve kullanmayı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

ARAÇ: Sınıf kitaplığındaki masal kitapları. YÖNTEM-TEKNİKLER: Drama, Benzetim EYLÜL

ARAÇ: Sınıf kitaplığındaki masal kitapları. YÖNTEM-TEKNİKLER: Drama, Benzetim EYLÜL AYLIK FAALİYET RAPORU Rapor No:1 EYLÜL Serbest Etkinlikler Dersi Kapsamında Yapılan Çalışmalar: 1- MASAL SESLENDİRME: Seviyeye uygun seçilen masallardaki kahramanlar seslendirilmeye çalışıldı. Burada anlatılan

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI EYLÜL 25 EYLÜL 29 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL 22 EYLÜL (1. Hafta) 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI ÖĞRENME ALANI: 1.1. Görsel İletişim ve Biçimlendirme

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: EVİMİZDE HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR DEĞERLER

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI FEN VE TEKNOLOJİ Anabilim Eğitim Kurumalarında Fen ve Teknoloji dersi, sınıf öğretmenleri ve Fen Bilgisi Branş öğretmenlerinin işbirliği ile hazırlanan

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz,

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. tarihleri arasındaki

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL : 9.09.206 30.09.206 2.HAFTA programda verilen etkinlik.hafta programda verilen etkinlik HAFTA ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF

Detaylı

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf 4.Sınıf Tarih / /2013 Etkinlik Adı Duygusal Renklerim Önerilen Süre 40'+40 1. Renklerin ışığa göre değiştiğini fark eder. Öğrenci Kazanımları 2. Renklerin

Detaylı

2. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) 1.hafta Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası) 9 2.hafta Eylül Alfabemiz 10 1

2. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) 1.hafta Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası) 9 2.hafta Eylül Alfabemiz 10 1 . SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN (0-0) Mucit Defter Yaprak Soru Kitabı Test.hafta - Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası).hafta - 0 Eylül Alfabemiz 0.. /.. /..0.hafta 0-0 Ekim Sesli (Ünlü) ve Sessiz (Ünsüz)

Detaylı

BASKETBOLCU AHMET İLKÖĞRETİM 1. SINIF. Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR

BASKETBOLCU AHMET İLKÖĞRETİM 1. SINIF. Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR BASKETBOLCU AHMET Ahmet ile babası televizyonda spor haberlerini izliyorlardı. Ahmet, babasına : - Spor ne demek, babacığım? diye sordu. Babası: - Spor, tek başımıza veya birden fazla kişi ile yaptığımız

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders ve kaynak kitaplarını sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken akademik

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

PEK OKULLARI 2A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 EYLÜL EKİM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT KAZANIMLAR AÇIKLAMALAR Kendini farklı

Detaylı

Etkinlik 5: Astronota isim verip boyayalım.

Etkinlik 5: Astronota isim verip boyayalım. Etkinlik 5: Astronota isim verip boyayalım. Serbest Okuma DÜNYA Dünya Güneş ten koptu. Önce ateşten toptu. Geçince uzun yıllar, Yavaş yavaş soğudu. Yağmur yağdı,sel oldu. Çukurları doldurdu. Büyük yerlerde

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM 7-2 EKİM (5. Hafta) EKİM 0-4 EKİM (4. Hafta) FARKLI MÜZİK TÜRLERİ EKİM 03-07 EKİM (3.Hafta) DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA EYLÜL 26-30 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 9-23 EYLÜL (. Hafta) İSTİKLÂL MARŞI MIZI DOĞRU

Detaylı

TÜRKÇE MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (TÜRKÇE DERSİ) (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE

TÜRKÇE MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (TÜRKÇE DERSİ) (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- i doğru kullanır. 1 2 3 4 Söylenen sözcüğü tekrar eder. Gösterilen ve söylenen nesnenin adını söyler. Gösterilen nesnenin adını söyler. Resmi

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

İYEP Komisyonun Görevleri; Şubat ayının ikinci haftasında KDA (Kazanım Değerlendirme Araçları) ile yetiştirme programına alınacak öğrencilerin tespitini yapar. Okulun fiziki şartlarını dikkate alarak yetiştirme

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

TÜRKÇE haftalık ders sayısı 7, yıllık toplam 126 ders saati

TÜRKÇE haftalık ders sayısı 7, yıllık toplam 126 ders saati TÜRKÇE haftalık ders sayısı 7, yıllık toplam 126 ders saati GİRİŞ Üçüncü Sınıf Türkçe Dersi Plan ve Programı nın yapısı hedefler, genel hedefler, kategoriler, özel hedefler, kazanımlar, öğretim yöntemleri,

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER İLKOKUL SINIFLAR ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 7 7 7 7 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Osman Aras Günaydın Uzun Dönemli Amaç : Hareket

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

haftalık ders sayısı 7, yıllık toplam 126 ders saati

haftalık ders sayısı 7, yıllık toplam 126 ders saati TÜRKÇE haftalık ders sayısı 7, yıllık toplam 126 ders saati GİRİŞ Üçüncü Sınıf Türkçe Dersi Plan ve Programı nın yapısı hedefler, genel hedefler, kategoriler, özel hedefler, kazanımlar, öğretim yöntemleri,

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ OKUMA KÜLTÜRÜ (5 EYLÜL - 21 EKİM) - Konuşmacının sözünü kesmeden sabır ve saygıyla dinler. - Başkalarını rahatsız etmeden dinler/izler. - Dinleme/izleme yöntem ve tekniklerini

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1.Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını

Detaylı

MEF İLKOKULU OCAK - ŞUBAT AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI

MEF İLKOKULU OCAK - ŞUBAT AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI MEF İLKOKULU OCAK - ŞUBAT AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projede ocak ve şubat ayı değerler eğitimi konusu: Toplu Ortamlarda Davranış Kuralları

Detaylı

5E MODELİNE GÖRE HAZIRLANMIŞ DERS PLANI

5E MODELİNE GÖRE HAZIRLANMIŞ DERS PLANI 5E MODELİNE GÖRE HAZIRLANMIŞ DERS PLANI BÖLÜM 1 Dersin Adı: Sınıf: Ünitenin Adı/No: Konu: Önerilen Süre: Fen ve Teknoloji 7.Sınıf Kuvvet ve Hareket/ 2.Ünite Enerji ve Sürtünme Kuvveti 40 dakika BÖLÜM 2

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P)

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) UZUN DÖNEMLİ HEDEFLER BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) KISA DÖNEMLİ HEDEFLER 1. Sesleri tanır. 1. sesleri verilişlerine göre tanıyarak çıkartır. 2.Sesleri birbirinden ayırt eder. 3.Sesleri tanımada

Detaylı

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI ... İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE İ... SINIF TEMA ESASINA DALI YILLIK PLAN TASLAĞI 1. TEMA: DOĞA VE EVREN TEMEL DİL BECERİLERİ VE 1. Okuma kurallarını uygulama: 1.5 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme: 2.1,

Detaylı

.. İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 4/ Sınıfı Öğrencisi İçin Hazırlanan BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

.. İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 4/ Sınıfı Öğrencisi İçin Hazırlanan BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Öğrencinin: Adı Soyadı.:. Doğum Tarihi :.. Sınıfı ve No : 4/ Velisi.: Adresi : Yöneltme Raporu Tarihi :. RAM Dosya No..:.. Eğitsel Tanı.: HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL YETERSİZLİK Planı Uygulayan.:.. Uygulama

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: ATATÜRK 3. TEMA: DEĞERLERİMİZ 4. TEMA: DÜNYAMIZ VE UZAY 5. TEMA: ÜRETİM TÜKETİM VE VERİMLİLİK 6. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 7. TEMA: GÜZEL ÜLKEM

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Okulumuzda Hayat Bilgisi dersi uygulanırken 1. yarıyılda Hayat Bilgisi dersi kapsamında yer alan, Okul Heyecanım, Benim Eşsiz Yuvam ve Dün,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BÖLÜM I: TEMEL KAVRAMLAR... 1 İnsan... 2 Eğitim ve Öğrenme... 3 Sanat Eğitimi... 5 Müzik Eğitimi... 6 Müzik Eğitiminin Amaçları...

İÇİNDEKİLER. BÖLÜM I: TEMEL KAVRAMLAR... 1 İnsan... 2 Eğitim ve Öğrenme... 3 Sanat Eğitimi... 5 Müzik Eğitimi... 6 Müzik Eğitiminin Amaçları... İÇİNDEKİLER BÖLÜM I: TEMEL KAVRAMLAR... 1 İnsan... 2 Eğitim ve Öğrenme... 3 Sanat Eğitimi... 5 Müzik Eğitimi... 6 Müzik Eğitiminin Amaçları... 6 Μüzik Eğitiminin İlkeleri... 9 Müzik Eğitiminin Boyutları...

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlı-Cansız YARATICI

Detaylı

3. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) Tarih Ünite Konu Kazanım No Soru Mucit Defter Yaprak

3. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) Tarih Ünite Konu Kazanım No Soru Mucit Defter Yaprak . SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN (0-0) Mucit Defter.hafta - Eylül Ağustos Böceği ile Karınca (Okuma Metni).. /...hafta - 0 Eylül Hece Nedir? - Satır Sonuna Sığmayan Kelimeler -.hafta 0-0 Ekim Hacivat ile Karagöz

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 6-20 Ekim 207 ( 5. Hafta) EKİM 09-3 Ekim 207 ( 4. Hafta) FARKLI MÜZİK TÜRLERİ 02-06 Ekim 207 ( 3. Hafta) DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA 25-29 Eylül 207 ( 2. Hafta) EYLÜL 8-22 Eylül 207 (. Hafta) İSTİKLÂL MARŞI

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3

DERS BİLGİLERİ. İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3 DERS BİLGİLERİ Course Title Kodu Dönem T + U Saat AKTS İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin önkoşulu ENG 311 dersidir. Öğretim Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 205-206 ÖĞRETİM YILI.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ÖĞRENME ALANI: Görsel İletişim ve Biçimlendirme (G.İ.B.), Kültürel Miras (K.M) EYLÜL-EKİM 28 EYLÜL-02 EKİM 205.Görsel sanat

Detaylı

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA :07.10.2011 BEP Birimi Üyeleri: - ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS DÜZEYİ:.. öz bakım becerilerini yerine getirir... okuma yazmayı

Detaylı

PEK OKULLARI 1A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 EYLÜL EKİM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu http://zikzakgrup.com/ OKUL ÖNCESİ MEKANİK YAZMA SÜRECİ MODEL HİKAYE PLAN, OLMA UNSURLARI SÜSLEME VE SÜRECİ YARATICILIK SUNUM VE ÖLÇÜM TÜRLER Anlama Ses Birlikte yazma Karakter Konu, Fikir, Noktalama

Detaylı

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK 4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı