Microsoft 365 Son Kullanıcı Benimseme Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Microsoft 365 Son Kullanıcı Benimseme Kılavuzu"

Transkript

1 Microsoft 365 Son Kullanıcı Benimseme Kılavuzu

2 2 İçindekiler Paydaşlar 7. Yönetim Sponsorlarını İşe Alın 9. Başarı Sahibinizi Seçin 10. Şampiyonları Teşvik Edin Senaryolar 15. Senaryoları Tanımlayın 20. Senaryolarınızın Önceliklerini Belirleyin 22. Başarı Ölçütlerini Tanımlayın 26. Başarıyı Paylaşın Farkındalık 29. İletişim Planınızı Oluşturun 35. Sürekli Katılımı Teşvik Edin Eğitim 38. Eğitim Planınızı Oluşturun 40. Eğitim Kaynağına Ulaşın Planlayın, Uygulayın ve Yönetin 43. Kendi Benimseme Etkinliklerinizi Planlayın 46. Erken Benimseme Programını Başlatın 51. Başarı Planı Oluşturun 53. Sürekli Başarıyı Tekrarlayın 54. Değişimi Yönetin ve Değişime Hazırlanın

3 Önsöz 3 İş düzeni değiştikçe, çalışanların ve müşterilerin beklentileri değişiyor ve çalışma şeklimizin etrafında yeni bir kültür ortaya çıkıyor. Çalışanlar, işlerinde daha fazla amaç arıyor ve işverenler çalışanların yaratıcılıklarından yararlanmak istiyor. İnsanlık tarihinde ilk kez, küresel iş gücünün beş kuşaktan oluşması nedeniyle çok çeşitli bir işgücü şekilleniyor. İş arkadaşlarımızla iş birliği ve ekip çalışması günlük faaliyetlerimizin bir parçasıdır ve konumlar ile cihazlar arasında çalışma becerisi önemlidir. İşverenler artık fiziksel veya coğrafi sınırlarla bağlı değildir ve dünya çapında uzmanlık hizmeti alabilir. Çalışma kültürümüz geliştikçe çalıştığımız araçların da gelişmesi gerekir. Microsoft 365, çalışanlarınızı yaratıcı olmaya ve birlikte güvenli bir şekilde çalışmaya teşvik ederek kuruluşunuzun bu yeni çalışma kültürünü gerçekleştirmesine yardımcı olur. Microsoft 365, Office 365, Windows 10 ve Enterprise Mobility + Security ürünlerini bir araya getiren eksiksiz, akıllı ve güvenli bir çözümdür. Bu Son Kullanıcı Benimseme Kılavuz, Microsoft 365 yatırımlarını en üst düzeye çıkarmanın en verimli yollarını arayan kuruluşlar için hazırlanmıştır. Kuruluşunuza bu yeni çalışma kültürünün benimsenmesinde yardımcı olacak belirli görevleri tanımlayıp daha sonra uygulamasını sağlayabileceğiniz, adım adım bir kılavuz olarak kullanılması hedeflenmiştir. Bu kılavuzdaki en iyi uygulamalar, yıllar geçtikçe Microsoft 365'in bir parçası olan farklı teknolojileri (Office 365, Windows 10 ve Enterprise Mobility + Security) benimseyen en başarılı müşterilerimizin deneyimlerine dayanmaktadır. Bunun size olasılıklara dair ilham vermesini ve kılavuzu kullanmanızı ve kuruluşunuzdaki kişilerle paylaşmanızı umuyoruz. Bu konuya ilişkin geri bildirimlerinizi aşağıdaki adresten ulaşabileceğiniz Benimsemeyi Teşvik Etme Topluluğu aracılığıyla gönderebilirsiniz: Unutmayın, bu işte yalnız değilsiniz. Şu anda Microsoft 365 teknolojilerini kullanmaya başlayan ve bu topluluk üzerinden bağlantı kurabileceğiniz, sizinki gibi birçok kuruluş bulunuyor. Çalışma şeklimiz giderek daha bağlantılı bir hale geliyor, bu nedenle çalıştığımız şekilde bağlanalım. Microsoft 365, çalışanlarınızı yaratıcı olmaya ve birlikte güvenli bir şekilde çalışmaya teşvik ederek kuruluşunuzun bu yeni çalışma kültürünü gerçekleştirmesine yardımcı olur.

4 4 Microsoft 365 ile başarıya ulaşmak kuruluşunuzdaki herkesin daha fazla iş başarmasına yardımcı olmak demektir. Microsoft 365'i kullanıma almadan önce bir adım geri gidin ve kuruluşunuzun bu yazılımı satın alma nedenini düşünün. Özel teknik gereksinimler nedeniyle mi, BT yükseltme döngüsünün parçası olarak mı, yoksa işletmenizde özel ihtiyaçlar olduğunu fark ettiğiniz için mi? Benimseme teşviki, işletmenizin karşılaştığı zorlukları anlamanızdan ve bunları Microsoft 365 çözümleriyle giderme hedefinden doğar. Kuruluşunuzdaki kişilerin sunduğunuz avantajları anlamasını ve çözümleri benimsemesini sağlamakla ilgilidir. İnsanlar doğal olarak değişikliğe direnir. Bu nedenle değişikliğin kendilerine sağladığı avantajları bilmeleri gerekir. Microsoft olarak, Microsoft 365'e yaptığınız yatırımdan en iyi şekilde yararlanmanızı isteriz ve bunu başarmanın temeli planlamadır. Bu Son Kullanıcı Benimseme Kılavuzu'nun temel amacı, benimseme sürecinde size yardımcı olmaktır. Daha önceki müşteri deneyimlerine dayanarak Microsoft 365'in benimsenmesinde başarılı olabilmek için bu dört Başarı Faktörüne odaklanmanın önemli olduğunu gördük: Paydaşlar, Senaryolar, Farkındalık ve Eğitim. Microsoft 365 Son Kullanıcı Benimsemesi için Başarı Faktörleri ÖĞREN VE PEKİŞTİR Paydaşlar Senaryolar Farkındalık Eğitim Yönetim Sponsorlarını İşe Alın Senaryolarınızın Önceliklerini Belirleyin İletişim Kampanyaları Uygulayın Son Kullanıcıları Eğitin Şampiyonları Teşvik Edin Başarı Ölçütlerini Tanımlayın Lansman Etkinlikleri Yürütün Hazır Yardım Masası Microsoft 365 benimseme sürecini etkileyen önemli başarı faktörleri hakkında daha fazla bilgi edinin: Benimsemeyi Teşvik Etme Topluluğu'na Katılın

5 5 Paydaşlar Başarılı bir Microsoft 365 benimseme sürecinin ilk kuralı önemli paydaşlardan ve değişimi teşvik edip etkileyebilecek doğru kişilerden oluşan dinamik bir ekip oluşturmaktır. Bu bölümde, kullanıma alma sürecinizde kuruluşunuzdaki farklı rolleri ve hangi önemli paydaş rollerine daha fazla odaklanacağınızı öğreneceksiniz. Ayrıca, kullanıma alma sürecinizde kuruluşunuzda Yönetim Sponsoru, Başarı Sahibi ve Şampiyon olarak rol alabilecek doğru kişileri nasıl seçeceğinizi ve Şampiyonlar Programı aracılığıyla Şampiyonlarınızı nasıl güçlendireceğinizi öğreneceksiniz. BİR BAKIŞTA Yönetim Sponsoru, Başarı Sahibi ve Şampiyon nedir ve neden önemlidir? Yönetim Sponsorluğunun temel hususları nelerdir? Şampiyonlar Programı nedir ve Şampiyonlarımı güçlendirmek için programı nasıl kullanabilirim?

6 Paydaşlar: Paydaş Rolleri 6 Paydaş Rolleri Başarılı bir benimseme stratejisi, kuruluşunuzun bir kesitini temsil eden kendini adamış kişilerden oluşan bir ekiple başlar. Farklı paydaşları ve başarılı bir Microsoft 365 kullanıma almadaki rollerini ve sorumluluklarını anlamak için tabloyu kullanın. Daha fazla odaklanmak isteyeceğiniz temel roller Yönetim Sponsorları, Başarı Sahipleri ve Şampiyonlardır. Rol Sorumluluklar Departman Temel Roller Yönetim Sponsoru Microsoft 365'in yüksek düzeydeki vizyonunu ve değerlerini şirkete aktarır Üst Düzey Yönetim Liderliği Başarı Sahibi Microsoft 365'i kullanıma alma süreci için iş hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlar Tüm Departmanlar Şampiyonlar Microsoft 365'in yaygınlaşmasına ve son kullanıcılardan gelen itirazların ele alınmasına yardımcı olur Tüm Departmanlar (Personel) Proje Yöneticisi Tüm Microsoft 365 lansmanının yürütülmesini ve kullanıma alma sürecini denetler Proje Yönetimi Eğitim Lideri Microsoft 365'i kullanıma alma süreciniz için eğitim programını ve/veya kaynakları yönetir BT ve/veya İnsan Kaynakları Departman Liderleri Belirli departmanların Microsoft 365'i nasıl kullanacağını belirler ve katılımı teşvik eder Tüm Departmanlar (Yönetim) BT Uzmanı Kullanıma almanın tüm teknik yönlerini denetler BT İK Yöneticisi Microsoft 365 ile İK süreçlerini tümleştirir ve Microsoft 365'teki İK içeriğini yönetir İnsan Kaynakları (Yönetim) İletişim Lideri Şirket çapında Microsoft 365'e ilişkin iletişimleri denetler BT ve/veya Kurumsal İletişimler Topluluk Yöneticisi Günlük Yammer ağı etkinliğini yönetir, kılavuzluk ve en iyi uygulamalar sunar BT ve/veya Kurumsal İletişimler SharePoint Site Yöneticisi Kuruluş için SharePoint sitesi stratejisinin yönetilmesine yardımcı olur, işletme tarafı ve BT arasındaki bağlantı görevi görür BT ve/veya Personel Temel rolleri, ekibinizden istenenleri ve bunların neden gerekli olduğunu anlamak için şu adrese gidin: Uyarı Tüm bu rollerin kılavuz olduğunu unutmayın. Kuruluşunuzun boyutuna ve yapısına bağlı olarak, bu roller kesişebilir veya gerekli olmayabilir.

7 Paydaşlar: Yönetim Sponsorlarını İşe Alın 7 Yönetim Sponsorlarını İşe Alın Yönetim Sponsorları kuruluş içindeki önemli liderlerdir ve katılımları çalışanların benimsemelerini teşvik etmede gereklidir. Yönetim sponsorlarının şirket kültürü üzerinde çok büyük etkileri vardır. Yeni teknolojinin ve çalışma biçiminin değerini ve avantajlarını kuruluşa etkin bir biçimde iletebilirler. Ayrıca temel iş hedefleri ve üstesinden gelinmesi gereken yaygın zorluklar için önemli bir anlayış sunabilirler. Microsoft 365 bu noktada devreye girer. Yönetim Sponsorları hakim iş hedeflerini belirler. Araştırmalar dönüşüm projelerinin görünür bir yönetim sponsoru olduğunda daha başarılı olduğunu göstermektedir. Katılımcıların %85'ten fazlası CEO'nun az veya çok görünür olduğunda dönüşüm projesinin çok veya aşırı başarılı olduğunu belirtmiştir. Temmuz 2017, McKinsey Quarterly, Telif Hakkı 2017 McKinsey & Company. Tüm hakları saklıdır. İzin alınarak yeniden basılmıştır. Yönetim Sponsorlarının yapması gerekenler: Proje ekibinin, kullanılması gereken Senaryoları tanımlamasına ve bunların önceliklerini belirlemesine yardımcı olmalıdır Kuruluşun iş hedeflerine ulaşmak için Microsoft 365'i nasıl kullanmayı planladığını kuruluş içindeki diğer liderlere iletmede önemli rol almalıdır Son kullanıcıların benimsemesini teşvik etmek ve istenen davranışları güçlendirmek için etkin katılım sağlamalı ve Microsoft 365 özelliklerini kullanmalıdır Yönetim sponsorunun Microsoft 365 projenizin başarılı bir şekilde sunulmasına nasıl katkıda bulunabileceği hakkında daha fazla bilgi için bkz. İpuçları ve Püf Noktaları Sponsorlarınızı belirlerken değişimden etkilenen farklı iş kollarındaki önemli paydaşları dahil edin.

8 Paydaşlar: Temel hususlarınızı anlayın 8 Yönetim sponsorlarının temel hususları anladığından emin olun E tkin ve görünür katılım D iğer üst düzey yöneticilerle bir ortak yönetim kurma D oğrudan çalışanlarla iletişim kurma Telif Hakkı Prosci. Tüm hakları saklıdır.

9 Paydaşlar: Başarı Sahibinizi Seçin 9 Başarı Sahibinizi Seçin Kuruluşunuz içinde Başarı Sahibinin belirlenmesi, Microsoft 365 için planlanan iş hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlamada önemlidir. Kişilerin hizmeti kullanmalarını ve bundan bir değer elde etmelerini sağlamaktan sorumludur. Başarı Sahibinin yapması gerekenler: Kişilerin Microsoft 365'i kullanmalarını ve bundan değer elde etmelerini sağlamalıdır Doğru paydaşların katılım sağlamasına yardımcı olmalıdır Kuruluşunuzun Microsoft 365 için belirlediği iş hedeflerini Microsoft 365 senaryolarına çevirmelidir İletişimlerin ve eğitimin başarıyla uygulandığından emin olmalıdır

10 Paydaşlar: Şampiyonları Teşvik Edin 10 Şampiyonları Teşvik Edin Kuruluşunuz içinde Microsoft 365 Şampiyonları oluşturmak ve bunlardan yararlanmak, Microsoft 365'in benimsenmesini teşvik etmede diğer bir önemli paydaş grubudur. Kuruluş içindeki tüm kullanıcılardan yatırım almak bir zorluktur. Şampiyonlar bu zorluğun aşılmasına yardımcı olabilir ve önemli bir rol oynarlar. Bunlar bilgili, uzmanlıklarını geliştirmeye kendini adamış ve diğer çalışanlara koçluk ve yardım sunmaya hevesli kişilerdir. Microsoft 365'u departmanlarının veya ekiplerinin gerçekliğine dönüştürmeye yardımcı olurlar. Şampiyonların yapması gerekenler: Ekipler arasında Microsoft 365'i ve bunun değerini yaymalıdır Ekiplerindeki kişilerin bu özelliğin kendilerine faydalarını anlamalarına yardımcı olmalıdır Resmi olmayan iletişim kanalları üzerinden Microsoft 365 için farkındalık oluşturmalıdır Yeni kullanıcıların karşılanmasına, kılavuzluk sağlamaya ve en iyi uygulamaları paylaşmaya yardımcı olmalıdır Kullanıcı katılımı ve benimsemesi hakkında proje ekibine geri bildirim sağlamalıdır Kendi Şampiyonlar Programınızı Oluşturun Kendi Microsoft 365 Şampiyonlarınızı oluşturmanıza yardımcı olacak daha fazla kaynak ve malzeme için şu kılavuzu indirin:

11 Paydaşlar: Şampiyonlar Programı Oluşturun 11 Şampiyonlar Programı Oluşturun Şampiyonlar daha verimli çözümleri yayma ve meslektaşlarının bunları öğrenmelerine yardımcı olma konusunda tutkulu ve heyecanlıdır. Şampiyonlar temel proje ekibinin kaynakları üzerindeki baskının azaltılmasına ve topluluk genelinde katılımın teşvik edilmesine yardımcı olabilir. Şampiyonlar neden önemlidir? Gelişen çalışma yöntemlerinin benimsenmesi için bir zemin ve coşku yaratırlar Ekipleri içinde bir etki çemberi oluştururlar Ekipler genelinde yeni çalışma yöntemlerini hayata geçirirler İşle ilgili zorlukları ve olası çözümleri tanımlarlar Proje ekibine ve sponsorlara geri bildirim sağlarlar Ben ileri düzey kullanıcıyım. Başkalarının da aynı şekilde hareket etmesi için bunu sürdürmeye çalışıyorum. Her şey fikirleri paylaşmaktan geçiyor. Faruk Motive olmuş kişileri bulmak önemli. Ben bunu bir fırsat olarak görüyorum. İşimin bir kısmı topluluğu ve bilgi paylaşımını teşvik etmek. Bülent

12 Paydaşlar: Şampiyonlar Topluluğu Oluşturun 12 Şampiyonlar Topluluğu Oluşturun Zaman ve çaba sarf edebilecek coşkulu Şampiyonlar bulun Şampiyonların güncelleştirmeleri ve başarıları paylaşabileceği bir Yammer grubu oluşturun Microsoft 365'in temel öğeleri üzerine basit bir eğitim verin Her iş biriminde Office 365 ile ilgili haftalık e-postalar gönderen bir benimseme şampiyonu ile bağlantı kuruyoruz. Her Office 365 aracının temel avantajları var ve kullanıcıları bu araçlara sakin bir yolculuğa çıkararak her aracın değerini ortaya çıkarabiliyoruz. Nick Lamshed, Değişim Yöneticisi, Qantas Ekipler ve kişilerle sahadaki çalışmalarını desteklemek için hazır malzemeler (örneğin resmi olmayan oturumlar) sağlayın Şampiyonlarla işe yarayan ve yaramayan özellikler hakkında düzenli görüşmeler yapın Şampiyonların çabalarını dahil ve takdir edecek, ilgili etkinliklere ayrıcalıklı erişim veya konuşma etkinlikleri gibi bir program tasarlayın Kişilere Şampiyonların rolü ve şampiyonlara nasıl ulaşabilecekleri hakkında bilgi verin. Unutmayın, şampiyonlar bir BT desteği işlevi değil, işletme temsilcileridir İpuçları ve Püf Noktaları Şampiyonlar programını benimseme planınızın olmazsa olmazlarına ekleyin. İnsanların bir konuyu öğrenmelerinde en yaygın ve verimli çözümün meslektaşları aracılığıyla öğrenmek olduğunu gördük. Kuruluşunuzda doğal lider veya öğretmen olan kişileri belirleyin ve bu kişilere yaklaşıp onları topluluğunuzu geliştirmek için temel olarak kullanın.

13 Paydaşlar Denetim Listesi 13 Paydaşlar Denetim Listesi Kuruluşunuzdaki farklı rolleri, sorumlulukları ve bunların Microsoft 365 lansmanına nasıl katkı sağlayacaklarını öğrenin Yönetim Sponsorunun başarısındaki etmenleri anlayın Şampiyonlar programınızı oluşturun Proje ekibinize ulaşın ve iş arkadaşlarının Microsoft 365 ile daha üretken olmalarına yardımcı olma konusunda onları heyecanlandırın

14 14 Senaryolar İş Senaryolarınızı belirlemek ve tanımlamak, kuruluşunuzun Microsoft 365 yatırımını sorunsuz bir şekilde benimsemesini ve bu yatırımın tam değerine ulaşmasını sağlamada önemli bir adımdır. Senaryolar, çalışanlarınızın işle ilgili karşılaştıkları sorunları gidermek veya belirlenen hedeflere ulaşmak için Microsoft 365'i kullanma biçimlerini ele alır. Net Senaryolar ve başarı ölçütleri ile başarıları etkin bir şekilde ölçebilir ve lansman sonrasında somut sonuçları gerçekleştirebilirsiniz. Senaryolar, ürünleri bağlama yerleştirerek, insanların ürünleri ne zaman ve nasıl kullanacağını bilmelerini sağlayarak Microsoft 365'in ekiplerin günlük etkinliklerinde daha başarılı olmalarına nasıl yardımcı olacağını anlamalarını sağlar. BIR BAKIŞTA Senaryoları nasıl tanımlayabilir ve önceliklerini nasıl belirleyebilirim? Somut sonuçları ölçmeme yardımcı olacak Başarı Ölçütlerini nasıl tanımlayabilirim? Kuruluşumun benimseme sürecini izlemek için ne yapabilirim?

15 Senaryolar: Senaryoları tanımlayın 15 Senaryoları Tanımlayın Doğru Senaryoları tanımlamak için en iyisi kuruluş genelinde değişimi teşvik edecek ve destekleyecek kişilerin katılımını sağlamaktır. Microsoft 365'in kuruluşunuzda nasıl kullanılabileceğine yönelik fikir üretmeye yardımcı olabilecek departman liderlerini, proje yöneticilerini, BT ve diğer paydaşları davet ederek birkaç atölye düzenlemek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki sorular Senaryolarınızı tanımlamak için harika bir başlangıç noktasıdır: İletişim ve iş birliği konusunda kuruluşun karşılaştığı zorluklardan bazıları nelerdir? Kuruluşunuzun gelişmek istediği alanlar hangileridir? Kuruluşun Microsoft 365'in destekleyebileceği stratejik teşvikleri veya geçerli dönüşüm projeleri nelerdir? Kuruluşunuzda diğerlerine göre daha iyi alınan iletişim ve iş birliği yöntemleri nelerdir? Bilgilerin taslağını oluşturma, dağıtma ve paylaşma süreçleri nelerdir? Office 365, uluslararası iletişimi ve iş birliğini artıracak teknolojiyi sunuyor. İş ortaklarımızla birlikte çalışmak için görüntülü konferansları, sunumları ve masaüstü paylaşımını kullanıyoruz. Klaus Huelsewiesche, Ar-Ge için BT Sistemleri Başkanı, Çamaşır ve Ev Bakımı, Henkel

16 Senaryolar: Üretkenlik Kitaplığı ile Senaryolarınızı bulun 16 Üretkenlik Kitaplığı ile Senaryolarınızı Bulun Kuruluşunuz için etkili olabilecek Microsoft 365 kullanımlarını keşfetmenize yardımcı olmak için pek çok Senaryoyu Üretkenlik Kitaplığımızda bir araya getirdik.

17 Senaryolar: Altı Temel Senaryo 17 Altı Temel Senaryo Kullanıcıların Microsoft 365'i kullanmaya başlamalarına yardımcı olmak için çalışanların her gün yerine getirmeleri gereken görev türlerine kapsamlı bir şekilde uyarlanan altı Temel Senaryo öneririz. Bu, e-posta ve takvim üzerinden iletişimden, dosya depolamaya ve paylaşmaya, sanal toplantılar düzenleyip gerçek zamanlı iş birliğine kadar çeşitli görevleri kapsar. Aşağıdaki altı Temel Senaryoyu inceleyin: E-posta üzerinden tek başınıza veya grup olarak çalışın Microsoft Exchange Online, tanıdık Outlook ortamı aracılığıyla iş birliği yapmanıza yardımcı olan e-posta ve takvim oluşturma altyapınızdır. Exchange Online tutarlı, zengin Outlook deneyimleri ile, hangi cihazı kullanırsanız kullanın daha fazla işi halletmenizi ve daha verimli çalışmanızı sağlar. Sohbet tabanlı bir çalışma alanı sunun Microsoft Teams, ekiplerin verimli bir şekilde çalışmak ve en iyi performanslarını sergilemek için ihtiyaç duydukları bilgileri bir araya getirir. Mobil cihazlarda kullanılabilen bu sohbet tabanlı çalışma alanında sohbet, belgeler, insanlar ve araçlar güvenli bir alanda bir arada bulunur. Kolaylıkla buluşun ve iş birliği yapın Gerçek zamanlı olarak bağlanabilmeniz işlerinizi halletmenize yardımcı olur. Skype Kurumsal, hızlı bir yanıt almaktan projelerin plana göre ilerlemesini sağlamaya kadar her türlü amaç için anlık ileti, sesli ve görüntülü çağrı, konferans ve canlı paylaşım için tek platform ile eksiksiz bir toplantı çözümü sunar. Siteleri ve içeriği paylaşın SharePoint, intranet üzerinde paylaşımı ve iş birliğini güçlendirir. İnsanların etkileşim kurmasını sağlayan siteler ve portallar oluşturun. Onları uzmanlara, içeriğe, eyleme dönüştürülebilir öngörülere ve kolektif bilgiye bağlayın. Kuruluşunuzu birbirine bağlayın Yammer, kuruluşunuz genelinde daha önceden var olduğunu bilmediğiniz kişilere ve bilgilere sorunsuz bağlantılar sağlar. Fikirlerinizi tartışın, güncel bilgileri paylaşın ve sorulara yanıt bulmak için herhangi bir konumdaki çalışma arkadaşlarınızdan yararlanın. Birlikte etkili içerik oluşturun Office ile işinizi her yerden çevrimiçi olarak ve daha hızlı halledebilirsiniz. Belgelere erişmek, onları paylaşmak ve birlikte yazmak için OneDrive ve SharePoint ile Office tümleştirmesinden yararlanabilirsiniz.

18 Senaryolar: Nasıl Başlayacağınızdan Emin Değil Misiniz? 18 Nasıl Başlayacağınızdan Emin Değil Misiniz? Kendi Senaryolarınızı oluşturmaya başlamak için aşağıdaki çerçeveyi kullanabilirsiniz: Bir parçası olduğum [EKİP] ile birlikte Yapmak istediğim [YAPMAK İSTEDİĞİM ŞEYİN AÇIKLAMASI] Kullanacağım uygulama [Belirli BİR TEKNOLOJİ UYGULAMASI] Başarı ölçütüm [ÇÖZÜM BAŞARISI ÖLÇÜMÜ] Bir parçası olduğum... [Ekip] ile birlikte Yapmak istediğim... [Yapmak istediğim şeyin açıklaması] Kullanacağım uygulama... [Belirli bir teknoloji uygulaması] Başarı ölçütüm... [Çözüm başarısı ölçümü] Bir parçası olduğum Satış Yönetimi ile birlikte Yapmak istediğim: Ekibe farklı sürümleri e-posta ile göndermek yerine herkesin erişebildiği ve düzenleyebildiği tek bir teklif sürümü olmasını istiyorum Kullanacağım uygulama: Ekibimin Word ve PowerPoint üzerinde birlikte yazma özelliği ile birlikte düzenleyebildiği bir satış teklifini merkezi olarak depolamak ve paylaşmak için bir SharePoint sitesi Başarı ölçütüm: Satış ekibim teklifleri daha kolay oluşturabilmeli ve anlaşmaları sonuçlandırmak için daha fazla zamana sahip olmalı

19 Senaryolar: Diğerlerinin deneyimlerinden yararlanın. Topluluğa katılın! 19 Diğerlerinin deneyimlerinden yararlanın. Topluluğa katılın! Microsoft Teknoloji Topluluğu'ndaki Benimsemeyi Teşvik Etme Topluluğu'nun bir parçası olarak, binlerce Microsoft müşterisi ile konuşabilir ve onlar için yararlı olan senaryoları anlayabilirsiniz. Bana faydası nedir? Ürün Güncelleştirmeleri Mühendislik Ekibiyle Bağlantı Kurun Meslektaşlarınızla İş Birliği Yapın İlişkiler Kurun Ek Kullanıcı Kaynağı Diğerlerinin Deneyimlerinden Yararlanın Benimsemeyi Teşvik Etme Duyuruları En son duyurulara bakın Benimsemeyi Teşvik Etme Topluluğu Sayfası Destekleyici tartışmalar ve en iyi uygulama paylaşımı Alanlara Katılın Belirli topluluk konularına odaklanmış tartışmalar En Son Konuşmalara Bakın Topluluğun ne hakkında konuştuğunu öğrenin Meslektaşlarınızla konuşmaya hemen başlayın - Benimsemeyi Teşvik Etme Topluluğu'na katılın Topluluk Topluluğun parçası olan kişileri öğrenin

20 Senaryolar: Senaryolarınızın Önceliklerini Belirleyin 20 Senaryolarınızın Önceliklerini Belirleyin Microsoft 365, işletmeniz üzerinde olumlu bir etki yaratabileceğinden ilk olarak odaklanmanız gereken noktayı anlamak için Senaryolarınızın önceliklerini belirlemeniz önemlidir. Şimdi tanımladığınız ve önceliklerini belirlediğiniz Senaryoların lansmanınız sırasında iletişim planınız hakkında bilgilendirme yapmanıza yardımcı olacağını unutmayın. İletişim planınızı oluştururken Senaryolarınızı tekrar kontrol ettiğinizden emin olun.

21 Senaryolar: Senaryolarınızın Önceliklerini Belirleme 21 Senaryolarınızın Önceliklerini Belirleme Aşağıdaki grafiğe bakın ve kuruluş üzerindeki beklenen etki düzeyine ve gerçekleştirmenin zorluğuna göre Senaryolarınızın grafiğini çizin. Bu grafik, en yüksek etkiyi en hızlı şekilde verecek senaryoları anlamanızı sağlar ve önemli olabilecek ancak daha fazla planlama gerektiren daha zorlu projeleri belirlemenize yardımcı olur. Yüksek Azure Active Directory ile güvenli çoklu oturum açmayı uygulayın İş arkadaşlarınızla sohbet odaklı bir çalışma alanında iş birliği yapın Geleneksel telefon sistemini Bulutta PBX ile değiştirin Azure Information Protection ile veri sınıflandırma ve koruma dağıtımını yapın Sosyal ağ üzerinden çalışanları güçlendirin ve iletişime geçirin Etki Orta Dünya genelinde çalışanlara eğitim düzenleyin Düşük Yeni çalışanların işe daha hızlı adapte olmasını destekleyin Çalışanların barındırılan e-postalarla, her yerden, daha akıllıca çalışmasını sağlayın Düşük Orta Yüksek Zorluk İpuçları ve Püf Noktaları Çalışanlarınıza ilk olarak en çok değeri sunacak özelliği düşünmek yararlıdır. Hemen yapmayı düşündüğünüz şeylerden bazıları (örneğin posta geçişi) hemen görünür bir değer sunmayabilir. Öncelikle daha hızlı, görünür kazançlar elde etmeye (örneğin herkesin anlık iletilere erişimini sağlamaya) odaklanmak iyi bir fikir olabilir.

22 Senaryolar: Başarı Ölçütlerini Tanımlayın 22 Başarı Ölçütlerini Tanımlayın İdeal Senaryolarınızı geliştirirken Microsoft 365'i kullanıma almanızdan kaynaklanan etkiyi ölçmek için bir dizi resmi başarı ölçütü bulmanız çok önemlidir. Ölçülmesi gerekenler ile niceliksel ve niteliksel verileri nasıl toplayacağınızı belirlemeniz gerekir. Başarı Ölçütlerinizi tanımlamak için aşağıdaki adımları kullanın: Kuruluşunuzun çeşitli Senaryoları (örneğin daha düşük maliyet, daha yüksek müşteri memnuniyeti, daha fazla çalışan katılımı, bir siparişi işlemek için daha kısa süre) benimsemesine göre geliştirilebilecek Ana Performans Göstergelerini (KPI) tanımlayın Değerlendirmeyi, Microsoft 365'i uygulamadan önce yapın. KPI karşılaştırma ölçütlerinizi ve kullanıcınızın mevcut Microsoft 365 bilgisinin temelini belirleyin Microsoft 365'in kuruluş üzerindeki etkisini lider ekibine sergilemenize yardımcı olacak ölçütleri seçin İpuçları ve Püf Noktaları Microsoft 365 lansmanınızın ne kadar başarılı olduğunu değerlendirmek ve başarılarınızı yakalamak için Başarı Ölçüm Kılavuzu'nu kullanın. Son Kullanıcı Anketi Şablonları Memnuniyeti ve karşılaştırma ölçütünüze göre ilerlemenizi ölçmek için anket şablonunu kullanın.

23 Senaryolar: SMART Kısaltmasını Kılavuz Olarak Kullanın 23 SMART Kısaltmasını Kılavuz Olarak Kullanın Başarı ölçütlerinizin taslağını hazırlarken etkili hedefleri belirlemede size kılavuzluk etmesi için SMART kısaltmasını kullanın: Specific (Spesifik): Anlaşılır ve belirsizliğe yer vermeyen; "Ne, neden, kim, nerede?" sorularını yanıtlar Measurable (Ölçülebilir): Somut; ilerlemeyi açıkça gösterir Attainable (Ulaşılabilir): Gerçekçi; aşırı olmayan Relevant (Gerçekçi): Paydaşlar için önemli Timely (Zamana Bağlı): Belirli bir hedef tarihine dayalı; "Ne zaman?" sorusunu yanıtlar

24 Senaryolar: Başarı Ölçütü Örnekleri 24 Başarı Ölçütü Örnekleri Başarı ölçütlerinizi belirlemenize yardımcı olması için aşağıdaki örneklerin bazılarını değerlendirin: Başarı Ölçütleri Yöntem/Kaynak Ölçümler Örnek Hedef Artan benimseme Kullanımın artması, kullanıcının teknolojiyi benimsemesine yol açar Niteliksel Office 365 kullanım raporları Posta kutusu kullanımı SharePoint kullanımı Skype Kurumsal anlık mesajları ve konferansları Kullanılan Skype Kurumsal ses dakikaları Kullanıma alma öncesi ve sonrası kullanım raporları karşılaştırıldığında benimsemenin aylık %10 düzeyinde arttığı görülmektedir Eğitim etkinliği Kullanımın artması, eğitim etkinliğine yol açar Niteliksel Office 365 kullanım raporları Niceliksel Son kullanıcı anketleri Yammer grupları ve geri bildirimler Çevrimiçi uyumluluk eğitimi Posta kutusu kullanımı SharePoint kullanımı Skype Kurumsal anlık mesajları ve konferansları Kullanılan Skype Kurumsal ses dakikaları Çalışan memnuniyeti Eğitim tamamlanma oranı Eğitim öncesi ve sonrası kullanım raporları karşılaştırıldığında benimsemenin aylık olarak arttığı görülmektedir. Son eğitim anketine göre çalışan net kullanıcı memnuniyeti puanı 130'un üzerindedir Kurumsal güvenlik uyumluluğu için çevrimiçi eğitimin %100 oranında tamamlanması Azalan işletim maliyetleri Benimsemenin artması üçüncü taraf konferans kullanımının, seyahat süresinin ve kaynak tahsisatının azalmasına yol açar Niteliksel Office 365 kullanım raporlaması Finans/muhasebe raporları Yardım masası raporları Seyahat ve telefon gideri raporları Çıktı ölçümleri Posta kutusu kullanımı SharePoint kullanımı Sesli konferans faturalaması ve kullanımı Seyahat ve telefon giderleri Yardım masası çağrıları Kullanıma alma sonrası üçüncü taraf telefon konferanslarının kullanımı aylık %10 düzeyinde azalma göstermektedir Geliştirilmiş güvenlik Benimsemenin artması, geliştirilmiş güvenliğe ve uyumluluğa yol açar Niceliksel Son kullanıcı anketleri Son kullanıcı erişilebilirliği/kurtarma Çalışan memnuniyeti Yardım masası çağrıları Kullanıcı memnuniyeti öncesi ve sonrası karşılaştırması Yardım masası çağrılarının, veri kurtarmada geçirilen zamanın azaltılması Artan üretkenlik Benimsemenin artması daha hızlı iletişime ve karar alma sürecine, görevlerin daha kısa sürede tamamlanmasına yol açar Niceliksel Son kullanıcı anketleri Veri sınıflandırma kullanımı Projeleri tamamlamak için gereken süre Etiketlenen belge sayısı Müşteri siparişlerini tamamlamak için gereken sürenin 6 ay içinde %15 oranında düşürülmesi Geliştirilmiş iş birliği Ekipler arasında ve konumlar arasında artan iletişim Niceliksel Son kullanıcı anketleri Yammer grupları ve geri bildirimler Çalışan memnuniyeti Kazanılan zaman Birden fazla konumdan çalışan ekipler, Skype Kurumsal'ın kullanıma alınmasından sonraki 3 ay içinde ekip arkadaşlarına daha bağlı olduklarını bildirmektedir Artan çalışan memnuniyeti Esnek çalışma seçenekleri daha çok katılım, daha az stres, iş ile özel hayatlarının daha dengeli hale gelmesi sayesinde çalışan memnuniyetini artırır Niceliksel Son kullanıcı anketleri Yammer grupları ve geri bildirimler Çalışan memnuniyeti Çalışan memnuniyeti 6 ay içinde %15 artar

25 Senaryolar: Kuruluşunuzun Office 365'i Benimseme Sürecini İzleyin 25 Kuruluşunuzun Office 365'i Benimseme Sürecini İzleyin Office 365 Yönetim Portalı içinde, farklı iş yüklerinin geçerli kullanıcı katılımı düzeylerini gösterecek raporlar bulabilirsiniz. Lansmanınızdan önce kullanım ölçümlerini kaydedin. Böylece, benimseme etkinliklerinizin etkinliğini görebilirsiniz. Başarı kriterlerinize göre ölçmek ve benimsemeyi artırmada kullanılan alanları belirlemek için bu raporlara bakın. Etkin Kullanıcı Raporu Kullanılan Skype Kurumsal İstemcileri Office 365 Grupları Etkinliği Office 365 Benimse İçerik Paketi

26 Senaryolar: Başarıyı Paylaşın 26 Başarıyı Paylaşın Başarı öyküleri genelde Microsoft 365'in başarısını göstermede niteliksel ölçümler kadar değerlidir. Kullanıma alma süreciniz boyunca proje ekibinizin üyeleri ve şampiyonlarınız işlevler arası iş birliği ve ekip çalışmasının örneklerini sergiler ve bunları Yammer kullanarak paylaşır. Microsoft 365 deneyiminiz hakkında bir öykü paylaşırken şu ayrıntıları eklediğinizden emin olun: Zaman. Hikaye bir zaman işaretçisi ile başlamalıdır, böylece dinleyiciler hikayenin ne zaman gerçekleştiğini bilir. Karakterler. Hikayede kişilerin adları da geçmelidir, böylece dinleyiciler dahil olan kişileri bilir. Etkinlikler. Hikayede gerçekleşen etkinlikler anlatılmalıdır. Görseller. Dinleyiciler olanları gözlerinde canlandırabilmelidir. İş değeri hakkındaki öyküler Yammer ağınızdaki bir Microsoft 365 Başarı Öyküleri grubu ile kolaylıkla dahili olarak paylaşılabilir. Ayrıca başarı öykülerini Benimsemeyi Teşvik Etme topluluğu üzerinden daha geniş bir Microsoft 365 topluluğuyla harici olarak da paylaşabilirsiniz. İpuçları ve Püf Noktaları İyi eğlenceler! Microsoft 365 ile ilgili bir yarışma düzenlemek ve olumlu hisler uyandırmak ilginç ve çekici olabilir. Aşağıdakilerden birini oluşturmayı deneyin.

27 Senaryolar Denetim Listesi 27 Senaryolar Denetim Listesi İşinizin Microsoft 365'in tam değerini elde etmesini sağlamak için Senaryoları tanımlayın İşinizdeki senaryolarınızı tanımlamak için Altı Temel Senaryoyu kılavuz olarak kullanın Senaryolarınızın önceliklerini belirleyin ve ilk olarak odaklanmanız gereken yeri anlayın Microsoft 365'i kullanıma alma sürecinizin etkisini ölçmek üzere kullanılacak Başarı Ölçütlerinizi tanımlayın Office 365 analizlerini kullanılarak kuruluşunuzun benimseme sürecini nasıl izleyeceğinizi öğrenin Ekibinizi kullanıma alma süreci boyunca başarı öyküleri toplamaya teşvik edin

28 28 Farkındalık Kuruluşunuzu heyecanlı ve iletişim halinde tutmak için Microsoft 365'i kullanıma almanızdan önce, sonra ve kullanıma alma sırasında iletişimlere ilişkin planlama yapmak önemlidir. Şirketinizin kültürüne uyacak şekilde özelleştirebileceğiniz e-postalar, posterler, yarışmalar ve etkinlikleri bir arada kullanarak farkındalık yaratın. Kuruluşunuzdaki farkındalık, Microsoft 365 içinde yatırım kazanmanıza ve Microsoft 365'i uzun vadeli olarak benimsemenize yardımcı olur. BIR BAKIŞTA Microsoft 365 iletişim planıma ne eklemeliyim? Senaryolarımın iletişim planımın içindeki yeri nedir? Sürekli katılımı ve Microsoft 365'i uzun vadeli olarak benimsenmesini nasıl teşvik edebilirim?

29 Farkındalık: İletişim Planınızı Oluşturun 29 İletişim Planınızı Oluşturun Farkındalık ve heyecan yaratmak için bir iletişim stratejisi kullanın. Hizmet kullanıma sunulmadan önce, çalışanlarınızın bu hizmeti kullanmaya başlayacakları için heyecanlanmalarını ve sunumdan sonra hizmeti kullanarak ilgilerini canlı tutmak istersiniz. Mesajları hazırlarken çalışanlarınızın "Bana faydası nedir?" sorusunu yanıtlamalarına yardımcı olmanız gerektiği için çalışanlarınızı dikkate aldığınızdan emin olun E-posta, posterler ve fiziksel olaylar (hatta minik kekler!) içeren bir dizi etkinlik seçin ve bunları projenizin zaman Office 365'e yenilikler eklememize gerek yok. O işi Microsoft'a bırakıyoruz. Bizim işimiz teknolojiyi olabildiğince hızlı benimsemek ve müşterilerimize değer sunmak için bu teknolojiyi kullanmaya odaklanmak. Darren Russell, Dijital, Dönüşüm Yönetici, Mott MacDonald Daha fazla bilgi edinin: çizelgesi boyunca yayın İnsanların ürünlere dokunabildiği ve sorular sorabildiği etkinlikler düzenleyin Farkındalığı artırma etkinliklerinizi şirketinize ve kültürünüze uyarlayın Bir liderin Microsoft 365 duyurusu yapan bir iletişim göndermesi, bir lansman etkinliği başlatması veya şirket çapında bir toplantıda avantajları paylaşması hizmetin önemini doğrulamada ve herkesin bu yeni teknolojiyi kullanmaya başlamasında çok önemli adımlardır

30 Farkındalık: Senaryolarınızı Dikkate Alın 30 Senaryolarınızı Dikkate Alın Senaryolarınızı incelemek ve kuruluşunuzun lansmanında hangilerinin en yararlı olabileceğini belirlemek için zaman ayırın. Senaryolarınız iletişim planınız hakkında bilgilendirme yapmanıza yardımcı olur. İletişim ve eğitim stratejinizi oluşturmada başlangıç noktası olarak Temel Senaryoları kullanın. Temel Senaryoları gerçek iş sorunlarının çözümlerine dönüştürün Microsoft 365 lansmanınızı desteklemek için şirketiniz açısından mantıklı olan senaryolara karar verin E-posta duyurularınızı ve eğitim etkinliklerinizi uygulamak için her senaryo ile ilişkili kaynakları kullanın

31 Farkındalık: Senaryolara Dayalı Kaynakları Bulun 31 Senaryolara Dayalı Kaynakları Bulun FastTrack web sitesindeki her Temel Senaryo e-posta, poster ve el ilanı şablonları ile videolar ve eğitim kaynakları içerir. Bu şablonları iletişim planınıza göre özelleştirebilirsiniz.

32 Farkındalık: E-posta Şablonları 32 E-posta Şablonları Her senaryoda Microsoft 365 lansmanınızın ve benimseme sürecinizin her aşamasındaki sıradan iletişim görevleri için özelleştirebilir e-posta şablonları bulunur. Bu e-postalar, kullanıcıların Microsoft 365 özelliklerini öğrenmelerine yardımcı olacak eğitimlere ve kaynaklara doğrudan bağlantılar içerir. Bu bağlantılar her senaryo için ayrı ayrı hazırlanmıştır. Kullanılabilen e-posta şablonları şunları içerir: E-posta Türü Aşama İşlev "Geri Sayım" Lansman Öncesi Heyecan yaratmak ve çalışanları Microsoft 365 ile yapabilecekleri hakkında bilgilendirmek için bu iletiyi kullanın. Her senaryo için ayrı bir e-posta bulunur. "Duyuru" Lansman Lansmanı başlatmak ve yeni kullanıcılara Microsoft 365 kullanımına ilişkin yönergeler vermek için bu iletiyi kullanın. Her senaryo için ayrı bir e-posta bulunur. "İpuçları ve Püf Noktaları" Lansman Sonrası Diğer Microsoft 365 özelliklerini tanıtmak ve kullanıcıların daha üretken olmalarına yardımcı olmak için bu "İpuçları ve Püf Noktalarını" kullanın. Her senaryo için üç e-posta bulunur. E-postalar, Word (.docx) belgeleri ve Outlook şablonları olarak mevcuttur. Kullanmak istediğiniz şablonları seçip kopyasını şirketinizin stiline göre düzenleyebilir ve şirket logonuzu ekleyip içeriği doldurarak bu şablonları iletişim hedeflerinize uyacak şekilde dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. E-postaları önceden belirlenmiş bir gönderici hesabından (örneğin üst düzey yönetici sponsorunun hesabından) belirli bir hedef kitleye gönderdiğinizden emin olun. İpuçları ve Püf Noktaları Haberi e-postadan başka yollarla da yayın! Tanıtıcı videoları ve basıma hazır posterleri farkındalık kampanyanızın parçası olarak kullanarak fiziksel ofis alanınızda Microsoft 365 lansmanınıza yönelik beklenti oluşturabilirsiniz.

33 Farkındalık: İletişim Planınız için Ek Kaynaklar 33 İletişim Planınız için Ek Kaynaklar Posterler, kitapçıklar ve basılı malzemeler Geri sayım ve Duyuru e-postaları İpuçları ve Püf Noktaları e-posta dizisi Windows 10 Business Başlangıç Seti

34 Farkındalık: Lansman Etkinlikleri 34 Lansman Etkinlikleri Kuruluşunuzun Microsoft 365'ten heyecan duymasını sağlamak için iletişim planınıza bir Lansman Etkinliği eklediğinizden emin olun. Lansman etkinliğinizi seçme Microsoft 365'i kullanma hedeflerinizi ele alın. Lansman etkinliğiniz bu hedefleri ve işin bu özel yönlerini nasıl destekleyebilir? Şirket kültürünüzü ele alın. Liderliğiniz ve çalışanlarınıza uygun etkinlik türleri nelerdir? Zamanınızı ve kaynaklarınızı ele alın. İhtiyaçlarınıza ve takviminize uygun bir şey planlamak için farklı etkinlikleri bir arada düzenleyebilir misiniz? Mevcut şirket etkinliklerini ele alın. Microsoft 365 sunumuna yakın bir tarihte lansmanınızla birleştirebileceğiniz bir şirket etkinliği var mı? Etkili bir lansman için kaynaklar ve taktikler Etkili bir Microsoft 365 lansmanı hazırlamanıza yardımcı olacak bazı kaynakları, fikirleri ve taktikleri aşağıda derledik. Planlama Ekibi ve Şampiyonlar Office 365 tişörtleri giyebilir; sipariş için: (yalnızca ABD'deki müşteriler içindir) Ofislerde ilan posterleri, posterler ve kitapçıklar bulundurulabilir Çeşitli Microsoft 365 araçlarını ve özelliklerini sergilemek ve uygulamalı bir deneyim sunmak üzere, kafeteryaya/ bekleme salonuna demo kabinleri yerleştirilebilir Uzak ofislerdeki ekip üyeleri için Skype Toplantı Yayını kullanarak çevrimiçi katılım etkinlikleri düzenlenebilir

35 Farkındalık: Sürekli Katılımı Teşvik Edin 35 Sürekli Katılımı Teşvik Edin Sürekli farkındalık ve eğitim etkinlikleri ile zaman içinde Microsoft 365'in daha fazla benimsenmesine yardımcı olabilirsiniz. Beceri gelişimini güçlendirmek için ipuçları ve püf noktaları e-postalarından yararlanın: En iyi uygulamalar ve yeni özellikler hakkında konuşmaya devam etmek için bir Yammer grubu oluşturun Çalışanlarınızın Microsoft 365'i yenilikçi ve etkili biçimlerde nasıl kullandığına ilişkin başarı öykülerini paylaşın Son kullanıcı katılımını teşvik etmek için düzenli olarak genel katılımlı toplantı veya öğle saatinde öğrenme oturumları gibi ek katılım etkinlikleri düzenleyin Çalışanlar için zorlu hedefler belirleyin ve işlerini farklı bir şekilde yapmak için en iyi Microsoft 365 kullanımlarını kutlamak üzere yarışmalar düzenleyin Office 365 Tanıtıcı Videosu Lansman etkinliğinizde veya düzenli aralıklarla kafeteryanızda ya da asansör yakınındaki ekranlarda Office 365 tanıtıcı videosunu oynatın. Diğer videolar için: İpuçları ve Püf Noktaları Kullanıma alma süreciniz boyunca proje ekibiniz tarafından yakalanan Başarı Öykülerinin paylaşımı, sürekli katılımı teşvik etmek için harika bir yoldur. Başarı Öykünüze ne ekleyeceğinizi görmek için Senaryolar bölümünde 26. sayfaya dönün.

36 Farkındalık Denetim Listesi 36 Farkındalık Denetim Listesi Lansmanınız konusunda heyecanı teşvik etmek için iletişim planınızı e-postayı, posterleri ve etkinlikleri bir arada kullanarak oluşturun İletişim planınızı oluştururken Senaryolarınıza dönün Kullanılabilir şablonları ve kaynakları lansmanınızı destekleyecek şekilde özelleştirin Sürekli katılımı teşvik etmek için iletişim planınıza lansman sonrası etkinlikleri dahil edin

37 37 Eğitim Yeni kullanıcıların Microsoft 365'ten en iyi şekilde yararlanmak için gereken bilgilere sahip olmasını sağlamada eğitim çok önemlidir. Lansmanınızdan önce kapsamlı bir Eğitim Programı geliştirmek, başarıya ulaşmanın önemli bir parçasıdır. Eğitiminizin kullanıcılara görevleri gerçekleştirmeleri için "nasıl yapılır" prosedür bilgilerini sunmaktan fazlasını yapmasını amaçlayın. Son kullanıcılarınızın değişimin nedenini ve kendileri için faydalarını bilmesini sağlayın. Bu bilgiyi son kullanıcılarınıza sağlamanız Microsoft 365'in uzun vadeli olarak benimsenmesini teşvik etmeye yardımcı olur. BIR BAKIŞTA Eğitim Programımı hazırlarken kuruluşum hakkında neleri dikkate almam gerekir? Eğitim Programıma hangi temel aşamaları eklemeliyim? Microsoft 365 lansmanı sırasında bana hangi eğitim kaynakları sağlanır?

38 Eğitim: Eğitim Planınızı Oluşturun 38 Eğitim Planınızı Oluşturun Eğitim planınızı hazırlarken şunları dikkate almanız gerekir: Kullanmakta olduğunuz mevcut üretkenlik sistemi Halihazırda bir üretkenlik sistemi kullanıyorsanız, bir davranış değişiklik gerektiği için eğitim aşamasında biraz daha fazla çaba harcamanız gerekebilir Personelin teknoloji okur-yazarlığı Eğitim programınızı planlarken personelinizin teknoloji konusunda ne kadar bilgili olduğunu anlamanız gerekir. Bu, çalışanların yeni iş yapma yollarını ne kadar kolay kavradıklarını belirlemenize yardımcı olur İşletmede eşzamanlı olarak uygulanan diğer teşvikler Personelinizi yormadığınızdan ve yeni iş yapma yollarını öğrenirken karışıklık çıkmayacağından emin olmak için şu anda işletmede uygulanan diğer programları anlamak önemlidir En iyi sunum yöntemi Kuruluşunuz için belirli eğitimleri sunmanın en iyi yolunu anlamak önemlidir. Tüketilebilir mikro öğrenme, yüz yüze veya destekli ya da desteksiz çevrimiçi öğreticiler olabilir Kuruluşunuzun kültürünü unutmayın Her işletme farklıdır ve kuruluşunuzun etkileşime girme şekli eğitim programınızı bilgilendirmenize yardımcı olabilir

39 Eğitim: Temel Eğitim Programı Aşamaları 39 Temel Eğitim Programı Aşamaları Personelin Microsoft 365'e ilişkin anlayışı her kişi veya ekip için farklı oranlarda gelişeceğinden, doğru Eğitim Planı önemlidir. Eğitim Planınıza aşağıdaki aşamaları eklemeyi düşünün: Daha yeni oturumlar için düzenli eğitim takvimi Çalışanların değer elde ettiği noktaların paylaşıldığı departman oturumları Zorluklarla karşılaşan kişilerin her zaman uğrayabileceği klinikler Yardım masanızın 'nasıl yapabilirim?' türü soruları yanıtlayabileceğinden emin olun Yardım Masası Hazırlığı Yardım masanızın eğitiminizi desteklemek için ihtiyaç duydukları bilgilere sahip olduğundan emin olun. Bu kılavuzu, yardım masanızı tüm Office 365 sorunlarını gidermeye veya kullanıcılarınızın sorabileceği soruları yanıtlamaya hazırlamak için kullanın.

40 Eğitim: Eğitim Kaynaklarına Ulaşın 40 Eğitim Kaynaklarına Ulaşın Microsoft 365 lansmanınızda size yardımcı olacak ücretsiz çevrimiçi eğitim kaynaklarına ulaşın. Microsoft 365 eğitim kaynaklarını şirket içi eğitim sitenize de ekleyebilirsiniz. Ürün Eğitimi Çalışanlarınızın hizmetleri ve uygulamaları etkin bir biçimde kullanmaya hazırlanmasına yardımcı olacak ürün tabanlı eğitim. Üretkenlik Eğitimi Çalışanlarınızın üretkenliklerini Microsoft 365 ile en üst düzeye çıkarmaya hazırlayacak senaryo tabanlı eğitim. Çevrimiçi kullanılabilir Küçük boyutlu Görüntülü Eğitim Doğrudan Makale tarzında Ayrıntılı yaklaşım Senaryo tabanlı Sade bir dille hazırlanmış Windows 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzları Son kullanıcılarınızın bir iş ortamında Windows 10'un temel ve gelişmiş özellikleri ve becerileri hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacak kılavuzları ve öğreticileri bulun. Windows 10 Nasıl Yapılır: Üretkenlik için 5 İpucu Uygulamaları, Başlat menüsü ve daha fazlasını kullanarak Windows 10 deneyiminizi özelleştirin. Windows 10 ile daha fazlasını yapmaya yönelik bu beş ipucunu izleyin.

41 Eğitim Denetim Listesi 41 Eğitim Denetim Listesi Eğitim Programınızı oluştururken kuruluşunuzun şirket kültürünü, teknoloji okur-yazarlığını, mevcut sistemlerini ve diğer girişimlerini dikkate alın Eğitim Programınıza temel aşamaları dahil edin Yardım masanızın lansmanınızdan önce, sonra ve lansman sırasında son kullanıcı sorularını yanıtlamaya hazır olduğundan emin olun Kuruluşunuzun hızlı bir başlangıç yapmasına yardımcı olmak için mevcut kaynakları keşfedin

42 42 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin Bu bölüm, benimseme etkinliklerinizin, Erken Benimseme Programının planlanmasında, Başarı Planınızın uygulanmasında ve sürekli iş başarısına ulaşmak için yinelemeler yapılmasında size yol gösterir. Microsoft 365 lansmanı öncesi, sonrası ve lansman sırasında sorunsuz ilerlemenize yardımcı olacak zaman çizelgelerini içerir. Unutmayın, en başarılı teknoloji uygulamaları çabalarının %80'ini insanlara ve yalnızca %20'sini teknolojiye odaklar. Sorunsuz bir kullanıma alma süreci için son kullanıcılarınızı ve davranışlarını aklınızda tutun. BIR BAKIŞTA Benimseme etkinliklerini planlamak için neden zaman ayırmam gerekiyor? Erken Benimseme Programı nedir ve benimkini nasıl başarılı hale getirebilirim? Daha başarılı olmak için Microsoft 365'te yinelemeler yapmaya nasıl devam edebilirim?

43 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Kendi Benimseme Etkinliklerinizi Planlayın 43 Kendi Benimseme Etkinliklerinizi Planlayın Benimseme çabanızı planlarken, ilk lansmanınızı aşan bir görünüme sahip olmak önemlidir. Pek çok kuruluş son kullanıcı benimsemesini sonradan düşünür. Yeni teknoloji kullanıma sunulur sunulmaz hemen kullanılmaya başlanacağına dair yaygın bir inanış vardır. Ancak bu konu, üzerinde geliştirme yapabileceğiniz bir temel olarak düşünülmelidir. İnsanlar değişikliğe karşı dirençli olabilir, bu da bu adımı teknoloji dağıtım planlaması sürecinizi planlarken ve bu süreci başlatırken çok önemli bir hale getirir. Buna ayak uydurmanız gerekir! Yaygın yaklaşım Son kullanıcıya sonradan odaklanılır. Örneğin, "eğitim içeriğine bağlantı yer alan bir e-posta" İdeal yaklaşım Son kullanıcı benimsemesi, dağıtımla birlikte ilerleyen eşzamanlı ve tümleşik bir iş akışıdır Kullanıma Alma Kaynakları Kullanıma Alma Kaynakları Kullanıma Alma Zaman Çizelgesi Kullanıma Alma Zaman Çizelgesi Teknik dağıtımın planlanması ve yürütülmesi Kullanıcı odaklı planlama ve etkinlikler Benimseme Yolu

44 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Kullanıma Alma süreciniz için Microsoft 365'i kullanın 44 Kullanıma Alma Sürecinizi Planlamak ve Yürütmek için Microsoft 365'i kullanın Kullanıma alma sürecinizin planlama ve yürütme aşamaları boyunca çeşitli Microsoft 365 uygulamalarını ve hizmetlerini kullanmak kullanıma alma sürecinin başarısını artırabilir. Ekibin hizmeti iş arkadaşlarına etkin bir şekilde yayabilmesi için hizmetle tanıştırmak amacıyla bunu yapabilirsiniz. Bazı örnekler şunlardır: Projenizi planlamak ve Microsoft 365 uygulamanızla ilgili belgeler üzerinde iş birliği yapmak için Office 365 Grupları'nı kullanın Microsoft 365 uygulama projenizin günlük görev yönetimi için Microsoft Planner'ı kullanın Microsoft 365 Şampiyonları topluluğunuzu oluşturmak, hazırlamak ve desteklemek için Yammer'ı kullanın Ekibinizle çevrimiçi toplantılar yapmak için Skype Kurumsal uygulamasını kullanın ve toplantı notlarını Microsoft OneNote ile tutun Bu genel dönüşüm sürecini başarıyla tamamlamak için bütün kuruluşun bir araya geliş biçimi beni çok mutlu etti. Baştan pek çok planlama işi yapan özel ekiplerimiz vardı. Yammer kusursuz bir temel değişim aracısı olduğunu kanıtladı; ekipler dinamik biçimde bir araya geldi ve her ülkedeki uygulama gruplarıyla birlikte çalıştı. Her yerde konuşmalar başladı ve bunun son kullanıcı desteği için harika bir kanal olduğunu gördük. Office 365 dağıtımı tamamlandığında, bu araç olmadan ne yapardık diye düşünmeye başladım. Andy Tidd, CIO, ABB

45 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Lansman Öncesi 45 Lansman Öncesi Lansmanınızdan önceki beş hafta boyunca, bir iletişim planı geliştirip eğitim hazırlıklarınızı düzenleyerek ve bir Erken Benimseme Programı yürüterek kuruluşunuzu Microsoft 365'i kullanıma alma sürecine hazırlamaya zaman ayırın. Lansman Öncesi haftalarda size kılavuzluk etmesi için aşağıdaki zaman çizelgesini inceleyin. Aşağıdaki bölüm Bir Erken Benimseme Programı yürütmede size yol gösterir. Zaman Çizelgesi İş Akışı Açıklama 1. Hafta İletişimler Eğitim İletişim planı ve etkinlik stratejisi hazırlayın. Malzemeleri hazırlayın. Son kullanıcı eğitim programınızı planlayın. İletişimler Hedef kitlenize yenilikleri bildirmek, beklenti oluşturmak ve "Bana faydası nedir?" sorusuna odaklanarak ilgilerini çekmek için bir "Geri sayım e-postası" gönderin. 2. Hafta Erken Benimseme Programı Program katılımcılarını işe alıp eğiterek ve bir erken benimseme programı Yammer grubu kurarak Erken Benimseme Programınızı başlatın. Erken Benimseme Programı Kılavuzu hakkında daha fazla bilgi edinin: Pilot programınıza katılan kullanıcılar etkinleştirilmiş hesapları ve cihazları almadan önce Microsoft 365 bilgileri hakkında veri toplamak için temel bir anket yapın. Destek Yardım masanızı son kullanıcıları desteklemeye hazırlayın ve Yardım Masası Sorun Giderme Kılavuzu hakkında bilgileri olduğundan emin olun. İletişimler Microsoft 365'in posterler, el ilanları ve tanıtıcı videolar ile kurumsal ofislerinizde görsel varlığı olduğundan emin olun. 3. Hafta Eğitim Başlarken kılavuzları, ipuçları ve püf noktaları gibi eğitim kaynaklarını depolamak için dahili bir ekip sitesi kurun. Kullanıcıları Microsoft'un genel eğitim merkezine de yönlendirebilirsiniz. O365learning adresindeki Office 365 Eğitim Merkezi'ne göz atın. Erken Benimseme Programı Geri bildirim için Erken Benimseme Programı katılımcılarınızla görüşün. Pilot döneminin ortasında kullanıcıların Microsoft 365 deneyimleri hakkında veri toplamak için bir anket yapın ve genel kullanıma alma sürecinden önce gerekli düzenlemeleri yapmak için bu sonuçları kullanın Haftalar İletişimler Şirket portalınız, BT portalınız ve diğer şirket içi siteler üzerinden gerekli duyuruları yapmak için şirket içi iletişim bölümü ile birlikte çalışın. Pilot grubunuzda olduğu gibi, hesaplarını ve cihazlarını almadan önce tüm kuruluşunuza anketleri dağıtın. Lansman katılımı etkinliğine hazırlanın. Erken Benimseme Programı Genel eğitim ve farkındalık malzemelerinizde daha fazla düzenleme yapmanız gerekip gerekmediğini belirlemek için pilot döneminin hemen ardından son bir anket yapın. LANSMAN ÖNCESİ LANSMAN LANSMAN SONRASI

46 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Erken Benimseme Programını Başlatın 46 Erken Benimseme Programını Başlatın Başarılı bir lansman için Microsoft 365'i kullanıma alma sürecinizi bir Erken Benimseme Programıyla başlatarak ilk geri bildirimleri toplayın ve daha sonra programı tüm kuruluşunuzun kullanımına sunarken bu ivmeyi koruyun. Microsoft 365'e teknik kullanıcı kazandırma sürecini tamamlarken, kullanıcıları destekleyecek BT ekibi üyelerinin yanı sıra iş kullanıcılarından oluşan temel bir grupla Erken Benimseme Programı yürütmek önemlidir. Bu programı yürütmek kullanıcının lansman deneyimlerine ilişkin geri bildirim almanıza ve Microsoft 365'i kuruluşunuzun tamamına sunarken kullanılabilecek erken başarı öyküleri toplamanıza olanak tanır. Erken Benimseme Programı, Şampiyonlarınız olabilecek ve daha geniş kitlelere sunumu destekleyecek bir erken benimseyenler grubu kurmanızı da sağlar. Bu program herhangi bir sorun karşısında daha esnek olabilecek güvenilir bir grupla hizmeti test etme fırsatı sunar. İpuçları ve Püf Noktaları Genel olarak, Erken Benimseme Programı katılımcılarınızı seçerken projenin başarılı olmasını isteyen kişileri seçin. Program katılımcılarınız önemli etkiler yaratır ve kullanıma alma sırasındaki deneyimlerini iş arkadaşlarıyla paylaşırlar. Sadece teknolojiyi incelemeniz yeterli değil, gerçek sorunları çözmek için Erken Benimseme Programını kullanın. Program katılımcılarınızı öncelik verdiğiniz Senaryolar için Microsoft 365 kullanmaya teşvik edin. Kuruluşunuzun Microsoft 365'i benimsemesinde önemli kabul ettiğiniz iş sonuçlarını gerçekleştirmek için senaryolarda yapmanız gereken değişiklik olup olmadığına bakın.

47 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: EAP'ınıza Doğru Paydaşları dahil edin 47 Erken Benimseme Programınıza Doğru Paydaşları dahil edin Erken Benimseme Programınız için Pilot Gruba katılacak doğru kişilerin seçilmesi lansmanınız sırasında kullanabileceğiniz değerli bilgiler edinmek için önemlidir. Aşağıdaki liste programınıza kimleri dahil edeceğinize karar vermenize yardımcı olabilir: Farklı iş kollarından ve departmanlardan kullanıcılar, tercihen bir proje veya iş sürecinde birlikte çalışan kişiler Tüm kuruluşa genel lansman sırasında hizmeti savunacak olası Şampiyonlar veya liderler Genellikle teknolojiyle sorun yaşayan kullanıcılar. Bu kişilerin ihtiyaçlarını anlamak ve lansman sırasında bu ihtiyaçları hedeflemek önemlidir Lansman sırasında kullanıcıları destekleyecek BT/yardım masası ekip üyeleri CEO ve Üst Düzey Yönetimi bu gruba dahil etmeyin. CEO'dan katılmasını istemek cazip görünse de CEO'yu Erken Benimseme Programının dışında bırakmak size sorunları kullanıma alma sırasında ortaya çıkmadan önce gidermek için bir fırsat verir İpuçları ve Püf Noktaları Şampiyonda aranacak nitelikleri gözden geçirmek için Paydaşlar Bölümünde 10. sayfaya dönün.

48 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Başarılı bir EAP için Temel Eylemler 48 Başarılı Bir Erken Benimseme Programı için Temel Eylemler Erken Benimseme Programı katılımcılarını Temel Senaryolar da dahil olmak üzere seçili Senaryolarda eğitin. FastTrack'te bulunan kullanılabilir Senaryo İletişim Varlıkları ve eğitim kaynaklarına buradan ulaşabilirsiniz: Microsoft 365 Şampiyonlar programınızı başlatın. Hedeflediğiniz Şampiyonlarınızı program hakkında bilgilendirin ve bu kişileri Şampiyon olmak üzere görevlendirmeye ve hazırlamaya başlayın Erken Benimseme Programı katılımcılarından gerçek zamanlı geri bildirim alın ve benimseme planınızı bu geri bildirimlere göre düzenleyin. Program katılımcılarınız için bir Yammer grubu oluşturmayı deneyin. Bu şekilde programdaki diğer kişiler yayımlanan tüm geri bildirimleri görebilir ve kendi düşüncelerini eklemeye teşvik edilir Mesai saatleri içinde Skype Kurumsal ve Yammer uygulamasında çevrimiçi kalarak her tür soruyu yanıtlamak ve ipuçları paylaşmak için geri bildirim almaya hazır olun Geri bildirim için program katılımcılarınıza proaktif olarak ulaşın. Masalarına uğrayın, anlık mesaj gönderin veya telefon edin. Hiç kimse geri bildirim göndermiyorsa programınız potansiyeline ulaşmıyor demektir Erken Benimseme Programı Kılavuzuna göz atın Erken Benimseme Programı Kılavuzunda başarılı bir Erken Benimseme Programı için daha fazla ipucu ve püf noktası bulunur. Katılımcılarınıza teşekkür etmeyi ve Teşekkür E-postası Şablonuyla geribildirim toplamayı unutmayın.

49 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Lansman 49 Lansman Kuruluşunuz genelinde Microsoft 365 lansmanınızı uygulamak önemli bir andır. Şimdi önceden yaptığınız bütün planlamaları ve sarf ettiğiniz çabaları kullanma ve çalışmalarınızın meyvelerini toplama zamanı. Zaman Çizelgesi İş Akışı Açıklama 6. Hafta İletişimler Son kullanıcıları heyecanlandırmak için Microsoft 365 lansmanınızı gerçekleştirin. Kullanıcılara sunulan özellikleri, nasıl başlayacaklarını, yardım ve kaynakları bulabilecekleri yerleri bildiren bir "Duyuru e-postası" gönderin. Eğitim Son kullanıcı eğitimi düzenleyin LANSMAN ÖNCESİ LANSMAN LANSMAN SONRASI

50 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Lansman Sonrası 50 Lansman Sonrası Microsoft 365 lansmanını kuruluşunuzda başarıyla gerçekleştirdiğinize göre, kullanıcıların Microsoft 365 deneyimiyle ilgilenmeye devam etmeniz önemlidir. Ek İpuçları ve Püf Noktaları sunarak ve gerektiği şekilde sürekli eğitim vererek denetim sağladığınızdan emin olun. Bu bölümde, kuruluşunuzda benimsemeyi nasıl teşvik edebileceğiniz ve hizmet güncelleştirmeleri ile özellikler hakkında nasıl bilgi sahibi olabileceğiniz ana hatlarıyla verilir. Zaman Çizelgesi İş Akışı Açıklama İletişimler İvmeyi korumak ve Microsoft 365 kullanımını yaygınlaştırmak için "İpuçları ve Püf Noktaları e-posta şablonlarını" kullanarak ipuçlarını son kullanıcılarla düzenli olarak paylaşın Haftalar Kuruluş genelindeki kullanıma alma aşamasından sonra, son kullanıcıların Microsoft 365 bilgilerini ve deneyimlerini değerlendirmek için son bir anket daha yapın. Eğitim Devam eden son kullanıcı eğitim dizilerini uygun olduğu kadarıyla sürdürün. LANSMAN ÖNCESİ LANSMAN LANSMAN SONRASI

51 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Başarı Planı Oluşturun 51 Başarı Planı Oluşturun Başarı Planı, Microsoft 365 ile hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için size bir yol haritası sağladığından kullanıma alma süreciniz için çok önemlidir. Başarı Planınızı Oluşturma 01. Microsoft 365 kuruluş kimliğinizi kullanarak FastTrack sitesinde oturum açın "Yeni plan başlatın"a tıklayın 03. Oluşturma sihirbazını tamamlayın ve "Bitir"e tıklayın 04. Başarı Planındaki senaryoları seçin ve Kaydet ve Devam'a tıklayın 05. Her senaryo için zaman çizelgesi ayrıntılarını girin ve Kaydet ve Devam'a tıklayın 06. Paydaşları kişilere girip Kaydet ve Bitir'e tıklayın

52 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: FastTrack ile bunu yapabilirsiniz 52 FastTrack ile bunu yapabilirsiniz FastTrack, dünyanın her yerindeki BT uzmanlarına ve iş ortaklarına en iyi Microsoft 365 deneyimini sunmaya kendini adamış yüzlerce mühendisten oluşan bir ekibe sahiptir. Microsoft FastTrack uygun müşterileri uzaktan ve kişiselleştirilmiş yardım almak için kullanıcı kazanma isteğinde bulunabilirler. FastTrack mühendislerimiz Microsoft 365 projenizi planlamanıza, teknik ortamınızı değerlendirmenize, düzeltme kılavuzu sunmanıza, verilerinizi Office 365'e taşımanıza* ve kullanıcı benimseme yardımı sunmanıza yardımcı olur. FastTrack ile bunu yapabilirsiniz Hemen başlayın Değişime ayak uydurmak ve işletmeyi bölmemek bizim için gerçekten önemliydi. FastTrack ekibiyle kayda değer bir iş ortaklığı yaptık. Kullanıcı kazanma konusunda karşılaştığımız pek çok zorlukta ve iş süreçlerimizi ve işletmede yapacağımız değişiklikleri hazırlamada stratejik olarak bize yardımcı oldular. Omar Bhatti Kıdemli Şef, CSC * 500'den fazla uygun lisansa sahip müşterilere sunulan geçiş hizmetleri

53 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Sürekli Başarıyı Tekrarlayın 53 Sürekli Başarıyı Tekrarlayın Benimsemeyi teşvik etmek sürekli bir döngüdür ve lansman gününden sonra veya lansmanın etkisini ölçtükten sonra sona ermez. Microsoft 365'in kullanıcılarınızın ve kuruluşunuzun değişen ihtiyaçlarını yakalamak için iş değeri katabileceği yeni yollar aramaya devam edin. Kullanıcıları en iyi uygulamalar ve yüksek etkili Microsoft 365 çözümleri hakkında eğitmek için ek eğitimleri başlatmak üzere değerlendirme sürecinizden edindiğiniz öngörüleri kullanın Kuruluşunuzda daha fazla departmanla ek iş senaryosu ve çözüm geliştirme oturumları planlayın. Daha sonra Microsoft 365'in her bir iş kolu için başarıyı nasıl teşvik edebileceğini açıkladığınız departman çapında eğitimler düzenleyin Microsoft 365'ten daha fazla yararlanmak üzere yeni Senaryolar belirlemenize yardımcı olması için Üretkenlik Kitaplığı'nı kullanabilirsiniz Kullanıcılarınızı ve Şampiyonlarınızı Microsoft 365'in iş uygulamalarını nasıl iyileştireceğine ilişkin fikirler geliştirmeye ve bunları katılım olayları, topluluk etkinlikleri ve bir Yammer grubu üzerinden başkalarıyla paylaşmaya teşvik edin. Ek çözümler oluşturmak ve ek eğitimler başlatmak için bu fikirleri kullanın Kullanıcıların bu aracı sevmesini istiyoruz. Bunun için yapılması gereken yalnızca çalışanları dinlemek değil, geri bildirim alıp bu geri bildirimi gerçekten değerlendirerek uygulamaktır. Jeff Schuman, Nationwide

54 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Değişimi Yönetin ve Değişime Hazırlanın 54 Değişimi Yönetin ve Değişime Hazırlanın Office 365'te Değişimi Yönetme İşiniz ve bulut sürekli değişim içindedir. İnsanlar her zaman daha verimli çalışmak için yeni fırsatlar kollar ve bulutun sürekli güncelleştirilen özellikleri bunun gerçekleşmesini sağlar. En iyisi, yararlanabileceğiniz olası yeni hizmet özelliklerinden ve güncelleştirmelerden haberdar olmak için Ortak Yol Haritası'nı ve blogları takip etmektir.

55 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Ortak Yol Haritası 55 Ortak Yol Haritası Microsoft 365'ten en iyi şekilde yararlanmaya devam etmek üzere kuruluşunuzun yararlanabileceği hizmet güncelleştirmelerinden haberdar olmak için Windows 10 Yol Haritasını ve Office 365 Yol Haritasını takip edin. Windows 10 Yol Haritası En iyi yararlanabileceğiniz özellikleri ve güncelleştirmeleri bulmak için özellikleri uygulamalara, hizmetlere veya platforma göre filtreleyin. Office 365 Yol Haritası Özellikler, geliştirme aşamalarıma göre gruplanır; dolayısıyla yaklaşan güncelleştirmeleri, şu anda kullanıma alınanları ve müşterilerin zaten neleri kullanabildiğini görebilirsiniz.

56 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Bloglar 56 Bloglar Kuruluşunuzun yeni hizmet güncelleştirmeleri ve özellikleri ile daha etkili bir şekilde çalışabileceği yolları öğrenmek üzere İş Blogunuz için Windows'u ve Office Bloglarını takip edin. İş Blogunuz için Windows Office Blogları Daha fazla kaynağa ulaşmak için insider olun Yeni derlemelere erken erişim sağlamak ve en son özellikler ve işlevler ile ilgili geri bildirim sağlamak için Windows Insider Programı'na veya Windows IT Pro Insider'a katılın.

57 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Office 365 Güncelleştirmelerinizi yönetin 57 Güncelleştirmelerinizi Yönetin Office 365 Güncelleştirmeleri: Office 365 yönetim merkezini kullanarak, kuruluşunuzun güncelleştirmeleri hemen alması için erken yayına kaydolabilirsiniz. Dilerseniz, yalnızca belirli kişilerin güncelleştirme almasını sağlayabilir veya varsayılan yayın takvimi kapsamında kalıp güncelleştirmeleri daha sonra almayı tercih edebilirsiniz. Seçenekleriniz hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: Windows 10 Güncelleştirmeleri: Windows 10, kuruluşların sürekli bir süreçle özelliklere ve becerilere güncelleştirmeler sağlayarak Windows'u dağıtıp yükseltebilecekleri yeni bir model sunar. Hizmet Olarak Windows (WaaS) olarak da adlandırılan bu yeni model Windows'u nasıl dağıttığınızı ve yükselttiğinizi yeniden düşünmenizi gerektirir. Kuruluşunuzdaki farklı ihtiyaçları ve kullanım durumlarını desteklemek için çeşitli Windows hizmet dallarından birini seçebilirsiniz: Güncel Dal (CB), erken benimseyenler, BT ekipleri ve daha kapsamlı diğer pilot gruplar içindir. Uygulama uyumluluğunu ve yeni sürüm özelliklerini daha kapsamlı doğrulamak için kullanılır. İş İçin Güncel Dal (CBB) bir kuruluştaki insanların çoğunluğu içindir. Yeni özelliklerin uzun vadede aşamalı olarak dağıtımını sağlar. Uzun Süreli Bakım Dalı (LTSB) kritik veya uzmanlaşmış cihazlar içindir. Güvenlik ve diğer güncelleştirmelerle uzun vadeli desteklenmeye devam ederken yeni özellikler almaz. Önceden üretilmiş kodu test edip dağıtmak ve gelecekteki Windows güncelleştirmelerinde eklenecek özelliklerde erken görünürlük elde etmek için Windows Insider Programı'nı kullanın.

58 Microsoft 365'i Kullanıma Alma Zaman Çizelgesi 58 İş Akışı 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta 4. Hafta 5. Hafta Önemli Paydaşları Belirleyin ve Ekip Kurun Başarı Sahibini ve Proje Yöneticisini belirleyin ve işe alın Yönetim Sponsorlarını belirleyip işe alın ve kalan ekip rollerini doldurun Senaryolarınızı Tanımlayın ve Önceliklerini Belirleyin Senaryolarınızı tanımlayın ve geliştirin Senaryolarınızın önceliklerini belirleyin Başarı Ölçütlerini Tanımlayın Başarı ölçütlerini/ana performans göstergelerini (KPI) tanımlayın ve KPI karşılaştırma ölçütlerini belirleyin Başarı Planı Oluşturun Proje ayrıntılarınızı office.com adresinden bir Başarı Planı'nda yakalamaya başlayın Başarı Planınızı Sonlandırın Şampiyonlar Programınızı Oluşturun Şampiyonları belirleyin ve işe alın Şampiyonlarınızı desteklemek için Yammer Grubu oluşturun Şampiyonları eğitin ve beyin fırtınası etkinlikleri düzenleyin Sürekli şampiyon görevlerini belirleyin Şampiyon lansman etkinliklerini sonlandırın Lansmanda kullanmak üzere, Şampiyonlardan geri bildirim ve başarı öyküleri toplayın Erken Benimseme Programı Program katılımcılarını işe alın. İletişimi ve geri bildirim toplamayı kolaylaştırmak için bir Yammer grubu kurun Katılımcılarınız arasında temel bir anket düzenleyin. Erken Benimseme Programınızı resmen başlatmak için etkinleştirilmiş hesabı olan katılımcıları sağlayın. Resmi olmayan geri bildirimler toplamak için program katılımcılarıyla görüşün Son bir anket gönderin ve toplanan öngörüleri lansmanınızda düzenlemeler yapmak için kullanın. İletişim ve Farkındalık İletişim planı ve katılım etkinliği stratejisi hazırlayın. Mevcut şablonları kullanarak iletişim malzemeleri hazırlayın Çalışanlara bir "geri sayım e-postası" gönderin Microsoft 365'in kurumsal ofislerinizde görsel varlığı olduğundan emin olun Yaklaşan Microsoft 365 lansmanını şirket intranetinde duyurun. Lansman katılımı etkinliğine hazırlanın. Son kullanıcıların Office 365 başarı öykülerini paylaşmaları için bir Yammer grubu oluşturun. Son kullanıcılar arasında temel bir anket düzenleyin Eğitim Son kullanıcı eğitim planını hazırlayın Eğitim kaynaklarını depolamak üzere şirket içi eğitim sitesi kurun Son kullanıcıları eğitin Destek Yardım masasını son kullanıcıları destekleyecek şekilde hazırlayın Kullanıcı Katılımını Artırın ve Benimsemeyi Teşvik Edin Değişimi yönetin ve değişime hazırlanın Ölçün, Başarıyı Paylaşın ve Tekrarlayın

59 Microsoft 365'i kullanıma alma sürecinizi planlamaya başlamanıza yardımcı olması için aşağıdaki zaman çizelgesini inceleyin. Kullanıma alma süreciniz için doğru zaman çizelgesini oluşturmak amacıyla gerekli düzenlemeleri yapın Hafta (hedeflenen lansman) 7. Hafta 8. Hafta 9. Hafta 10. Hafta 11. Hafta 12. Hafta Şampiyonlardan geri bildirim alın ve programı gerektiği kadar tekrarlayın Kullanıcılara mevcut özellikleri bildirmek için bir "Duyuru E-postası" gönderin. Lansman katılımı etkinliği düzenleyin Son kullanıcılara "İpuçları ve Püf Noktaları" e-postası gönderin Son kullanıcılara "İpuçları ve Püf Noktaları" e-postası gönderin. Lansman sonrası anketi yapın Son kullanıcılara "İpuçları ve Püf Noktaları" e-postası gönderin Son kullanıcıları eğitin Sürekli eğitim dizileri oluşturun Kullanıcı katılımını teşvik etmek için yarışmalar hazırlayın ve düzenleyin Şirket içi eğitim sitesini güncelleştirin ve kullanın Başarı öykülerini paylaşın Düzenli aralıklarla ek katılım etkinlikleri düzenleyin Ortak Yol Haritası'nı ve blogları izleyin Gelecekteki yeni sürümler için son kullanıcılarla iletişim kurun ve son kullanıcıları bu yeniliklere hazırlayın Microsoft 365 başarı ölçütlerini ve Ana Performans Göstergeleri'ni (KPI) toplayın ve bunlar hakkında raporlar hazırlayın Başarı öykülerini yakalayın ve paylaşın Yeni Senaryoları kullanıma alın

60 Planlayın, Uygulayın ve Yönetin: Müşteri Başarı Öyküsü 60 Müşteri Başarı Öyküsü Henkel liderleri şirketin BT sistemlerinin eski ve modası geçmiş olduğunu düşünerek buluta doğru büyük bir adım atarak "bunu gerçekleştirmeye" karar verdiler. Henkel'in başarılı bir Office 365 lansmanını nasıl planladığını öğrenmek için videoyu izleyin. Henkel: Benimseme Mükemmelliği Henkel'in Office 365'in başarısını nasıl planladığını öğrenin

Office 365 Son Kullanıcı Katılımı için Başarı Faktörleri

Office 365 Son Kullanıcı Katılımı için Başarı Faktörleri Office 365 Son Kullanıcı Katılımı için Başarı Faktörleri Office 365 i benimseme sürecini etkileyen önemli başarı faktörleri ve bunları kullanıma alma sürecinde başarıyla kullanma Office 365, bireysel kullanıcıların

Detaylı

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın.

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. Yammer Kullanım Örneği Kataloğu Yammer, güncelleştirmeleri paylaşmanızı,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Project 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle en kısa sürede öğrenmenizi sağlamak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullandığınız

Detaylı

Epson Toplantı Çözümleri İNSANLARI, MEKANLARI VE BİLGİYİ BİR ARAYA GETİRİN

Epson Toplantı Çözümleri İNSANLARI, MEKANLARI VE BİLGİYİ BİR ARAYA GETİRİN Epson Toplantı Çözümleri İNSANLARI, MEKANLARI VE BİLGİYİ BİR ARAYA GETİRİN SUNUMLARI SOHBETE, FİKİRLERİ YARATICILIĞA VE VERİMLİLİĞİ ÜRETKENLİĞE DÖNÜŞTÜRÜN YARATIN, BİRLİKTE ÇALIŞIN VE PAYLAŞIN İnsanlar,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Önsöz.

Önsöz. Benimseme Kılavuzu 2 3 Önsöz İnsanların kişisel ve profesyonel yaşantılarında bağlantı kurma biçimleri son birkaç yılda temelden değişti: Dünya devasa bir ağa dönüştü. Artık insanlar işleri söz konusu

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

Microsoft Office 365 le. Küçük işletmenizi mobil hale getirin MICROSOFT OFFICE 365 LE KÜÇÜK IŞLETMENIZI MOBIL HALE GETIRIN 1

Microsoft Office 365 le. Küçük işletmenizi mobil hale getirin MICROSOFT OFFICE 365 LE KÜÇÜK IŞLETMENIZI MOBIL HALE GETIRIN 1 Microsoft Office 365 le Küçük işletmenizi mobil hale getirin MICROSOFT OFFICE 365 LE KÜÇÜK IŞLETMENIZI MOBIL HALE GETIRIN 1 Şunu kabul edelim: Müşterilerinizin ve çalışanlarınız çoğu zaten mobil. Her gün

Detaylı

BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU

BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU Şubat 2017 Türkiyede örnekler BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ e-eğitim Modülü; Öğretim üyeleri ile öğrenciler

Detaylı

Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu. III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler

Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu. III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu İÇİNDEKİLER I. İzleme Değerlendirme Yöntemi II. Yönetici Özeti III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler 1 I. İzleme Değerlendirme

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 Office 365 Nedir? Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta ve takviminize her yerden erişebileceğiniz, Office dokümanlarınızı (Word, Excel, PowerPoint vb.)

Detaylı

Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2)

Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2) Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2) Hoşgeldiniz! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti veya RDS (önceden WHOIS) İncelemesinin ne hakkında olduğunu öğrenmekle ilgileniyor

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici Bu çalışma kâğıdını şimdiye kadar çalıştığınız en iyi ve en kötü yöneticilerin özelliklerini değerlendirmek için tek başınıza veya bir grupla birlikte kullanın. Nasıl

Detaylı

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın.

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın. SATIŞ Microsoft Dynamics CRM Satış verimliliğini artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Çalışanlarınız: Satışa Daha Fazla Zaman Ayırsın Satış ekibinize doğal ve kolay anlaşılabilir bir CRM çözümü verin;

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

İleriye doğru açık bir yol

İleriye doğru açık bir yol Broşür İleriye doğru açık bir yol Bir HP PartnerOne İş Ortağı ile çalışmanın avantajlarını keşfedin HP portföyünün eşsiz zenginliği, yetkili HP PartnerOne İş Ortağı nın becerileriyle birlikte size piyasada

Detaylı

İŞ ZEKASI (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın

İŞ ZEKASI (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın Kurumunuzun yarınını belirleyecek kararları verirken en iyi iş zekası araçlarını kullanın. *BUSINESS INTELLIGENCE İş Zekası Çözümleri

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM 1. Herbalife Başvurunuzu Tamamlayın Herbalife Üye Paketi (HMP) Üye Başvuru Formu Kullanılacak Ürünler Basılı Malzeme & DVD %25 Başlangıç İndirimi* 2. Ürün Broşürünü İnceleyin Herbalife

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program

Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program Sorunlara farklı açılardan bakıp, değer katarak çözüm üretmek ve akıllıca konuşarak avantaj sağlamak Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program Konuşarak Fark Yaratma

Detaylı

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır Büyük düşün... David Avrin Bugün dünyada en çok talep gören İş Dünyası Pazarlama/Markalaştırma Konuşmacısı olan DAVİD AVRİN, Görünürlük Koçu olarak tanınır. Şaşırtıcı derecede eğlenceli bir tarzı olan

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI?

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Dale Carnegie Akademi nin Liderlik Klavuzu: ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl artıracağınızı öğrenin.

Detaylı

Müzakere Becerileri ile Satış Performansını Geliştirmek

Müzakere Becerileri ile Satış Performansını Geliştirmek Müzakere Becerileri ile Satış Performansını Geliştirmek Wilson Learning in yaptığı araştırma, Evet e Doğru Müzakere eğitiminin satış performansı üzerindeki etkisini değerlendirmek üzere geliştirilmiştir.

Detaylı

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Ölçüm, Reklamcılık Bugünün çok kanallı ve çok cihazlı dünyasında, veriler bir markanın hem en önemli varlığı hem de karşılaştığı

Detaylı

GELİŞEN İŞ YERİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

GELİŞEN İŞ YERİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma GELİŞEN İŞ YERİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, mobil ve farklı konumlara dağılmış durumda.

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Birey Okulları Office 365

Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Microsoft ile Office 365 Exchange Plan 1 anlaşması sağlamıştır. Peki Office 365 nedir? Birey Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta (adsoyad@bireyokullari.com)

Detaylı

Rekabet Avantajının Kaynağı: Satış

Rekabet Avantajının Kaynağı: Satış Rekabet Avantajının Kaynağı: Satış Satıcılar Hizmetlerini Nasıl Farklılaştırırlar? Wilson Learning in beş farklı kuruluşla yaptığı araştırmanın amacı, satıcıların farklılık ve rekabet avantajı yaratmadaki

Detaylı

Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi

Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 ve Microsoft Dynamics CRM Online Sonbahar 13 Öncelikle, gördüğünüz

Detaylı

Artı. Kurumsal e-posta. Dosya Paylaşımı. Her Yerden Erişim. Teknik Destek. Finansal olarak yedekli SLA. Basit BT Yönetimi. HD Video Konferans

Artı. Kurumsal e-posta. Dosya Paylaşımı. Her Yerden Erişim. Teknik Destek. Finansal olarak yedekli SLA. Basit BT Yönetimi. HD Video Konferans Kurumsal e-posta Dosya Paylaşımı Artı HD Video Konferans Office Masaüstü uygulamaları Office Web uygulamaları Office Mobil Her Yerden Erişim Teknik Destek Basit BT Yönetimi Finansal olarak yedekli SLA

Detaylı

E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ. E-TWINNING ARAÇLARI

E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ.   E-TWINNING ARAÇLARI E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ https://etwinningbitlis.weebly.com/ E-TWINNING ARAÇLARI E- Twinning de üç kademe bulunmaktadır. Masaüstü 2 Herkese açık olan Portal 1 TwinSpace 3 1. Kademe: Genel (Herkese

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. Bilgi Yönetimi. İnternete Dayalı Önlisans Programı. Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. Bilgi Yönetimi. İnternete Dayalı Önlisans Programı. Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu Uzaktan Eğitim Çalıştayı Süleyman Demirel Üniversitesi 7 Haziran 2002 İsparta -

Detaylı

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM ARS Training, profesyonel iş dünyasında gereksinim duyulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bütünsel yaklaşımla, duygu ve davranışları temel alarak uygulayan bir eğitim

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Geçiş yapma İşletme için Office 365 Google Apps ten farklı görünür, dolayısıyla oturum açtığınızda, başlangıç yapabileceğiniz şu görünümle karşılaşırsınız.

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Persono Dijital İK Yönetim Sistemi

Persono Dijital İK Yönetim Sistemi Persono Dijital İK Yönetim Sistemi Persono Dijital İK Yönetim Sistemi; içerisinde online olarak 360 Dereceye kadar Performans Yönetimi, Anket Yönetimi ve Öneri Yönetimi yapabileceğiniz pratik, esnek ve

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE ÖĞRETME MERKEZİ (BÖGEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE ÖĞRETME MERKEZİ (BÖGEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE ÖĞRETME MERKEZİ (BÖGEM) YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2019 tarih ve 862/12 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SERVER TANFER. Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk

SERVER TANFER. Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk SERVER TANFER Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk Rethink IT. Reinvent Business. Onur Buçukoğlu Tivoli Ürün Yöneticisi, Orta ve Doğu Avrupa / Türkiye / Rusya Başlıca Üç Dönüşüm Gerçekleşiyor Akıllı

Detaylı

Zirve Takvimi

Zirve Takvimi 2016-2017 Zirve Takvimi İK profesyonellerinin buluşma noktası... 2016-2017 Zirve Takvimi 13. Seçme Yerleştirme & Yetenek Yönetimi Zirvesi 5-6 Ekim 2016, İstanbul Marriott Hotel Asia Performans, Ücret ve

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

Persono Performans Yönetim Sistemi

Persono Performans Yönetim Sistemi Persono Performans Yönetim Sistemi Performans Değerlendirme, işletmenin stratejik, taktiksel ve operasyonel amaçlarını gerçekleştirmesinde, çalışanların işin nitelik ve gereklerini yerine getirmek için

Detaylı

Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi

Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi 3 Microsoft Dynamics CRM 2013 ve Microsoft Dynamics CRM Online Sonbahar 13 İPUCU Genel iş senaryoları için birçok kullanıma

Detaylı

Windows Azure Sunumu. Y. Bora Kaykayoğlu Ocak 2018 Kahramanmaraş

Windows Azure Sunumu. Y. Bora Kaykayoğlu Ocak 2018 Kahramanmaraş Windows Azure Sunumu Y. Bora Kaykayoğlu 11-13 Ocak 2018 Kahramanmaraş 25 Cloud Platformları Big Data Bulut Teknolojisi Veri, görsel vs Bulut (Cloud) Teknolojisi; Tüm dünyaya yayılmış ve birbirlerine bağlanarak

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Office 365 Hakkında Bilmeniz Gerekenler. Microsoft Bulut a geçme konusunda en sık sorulan 6 sorunun yanıtları

Office 365 Hakkında Bilmeniz Gerekenler. Microsoft Bulut a geçme konusunda en sık sorulan 6 sorunun yanıtları Hakkında Bilmeniz Gerekenler Microsoft Bulut a geçme konusunda en sık sorulan 6 sorunun yanıtları Hakkında Bilmeniz Gerekenler 2 Size yardım etmek için, iş gereksinimlerinizi karşılama konusunda en etkili

Detaylı

Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik?

Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik? Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik? Yazar Noël Paasch Yayınlanan Haziran 2016 Konular Video Reklâm Yaratıcı Artık geleneksel reklamcılık modellerinin yetersiz

Detaylı

e-öğrenmede İçerik Üretimi ve Yönetimi

e-öğrenmede İçerik Üretimi ve Yönetimi e-öğrenmede İçerik Üretimi ve Yönetimi Öğr. Gör. Dr. M. Emin Mutlu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi III. E-Learning Zirvesi 18 Mart 2004 e-öğrenme Öğretimde elektronik teknolojilerin kullanıldığı

Detaylı

Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi Müşteri Senaryoları

Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi Müşteri Senaryoları Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi Müşteri Senaryoları Bulut Hizmetleri ve Yazılım Güvencesi (SA) Örnek müşteri senaryosu 1. Microsoft bulut hizmetleri Müşteri, işgücünün tamamı veya bir kısmı için, 0ffice

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

Genel Bakış. Microsoft Dynamics CRM. Verimliliğinizi artırın.

Genel Bakış. Microsoft Dynamics CRM. Verimliliğinizi artırın. Genel Bakış Microsoft Dynamics CRM Verimliliğinizi artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Pazarlama: Pazarlama Etkinliğinizi Maksimuma Çıkarın Microsoft Dynamics CRM ile kuruluşunuzun pazarlama verimliliğini

Detaylı

5S4 NESNELER KONUŞUYOR

5S4 NESNELER KONUŞUYOR GENEL BAKIŞ ÖĞRENME ÇIKTILARI Blok temelli programlama ortamında sunulan hedeflere ulaşmak için doğru algoritmayı oluşturur. Doğrusal mantık yapısını uygular. Döngü mantık yapısını uygular. MATERYALLER

Detaylı

EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI. Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy

EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI. Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy Sunum İçeriği Bilgisayar Nedir? Eğitim ve Öğretimde Bilgisayar Kullanımı Bilgisayar Destekli Öğretim ve Türleri Yönetimde Bilgisayar Kullanımı

Detaylı

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim Organizasyon Yönetimi Özlük Yönetimi İşe Alım Yönetimi ve Portalı İşçi Sağlığı Yönetimi Performans/İzin Yönetimi Çalışan Portalı 30 yılı aşkın süredir iş uygulamaları

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu -ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti

Detaylı

Örnek Yol Haritası (Example roadmap)

Örnek Yol Haritası (Example roadmap) Örnek Yol Haritası (Example roadmap) Bu belge, katılım yol haritası için önerilen bir şablon sunmaktadır. Planın kurumun stratejik hedefleriyle ilgili olmasını ve bunların yol haritasında yansıtılmasını

Detaylı

ETKILI SUNUM SıRLARı

ETKILI SUNUM SıRLARı ETKILI SUNUM SıRLARı Temel Hazırlıklar Başarılı bir sunum yaptığınız hazırlığa bağlıdır. Bu bölümde etkili bir sunum yapmak için gereken sağlam zemini nasıl kuracağınız anlatılıyor. Bu zemin yaratıcı düşünmeyi,

Detaylı

BÖLÜM 2. Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği. Doç. Dr. Serkan ADA

BÖLÜM 2. Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği. Doç. Dr. Serkan ADA BÖLÜM 2 Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği Doç. Dr. Serkan ADA İş Süreçleri - 1 İş süreçleri, bir ürün yada hizmet üretmek için gerekli olan faaliyetlerin bir derlemesidir. İşletme performansı

Detaylı

Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil!

Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil! Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil! Turint, turizm sektöründe faaliyet gösteren acentelere artı değer katma esasına göre geliştirilmiş, emsalsiz bir bilgi yönetim sistemidir! Çağın en etkili mecrası

Detaylı

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Hibrit Dağıtık Yapı Örneği OpenScape 4000 V7 SoftGate IPDA AP 3700 OpenScape Access 3 OpenScape 4000 V7 Sanal Dağıtık

Detaylı

TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara

TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Bilgi Yönetimi Programı İnternete dayalı 2 yıllık bir

Detaylı

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber Bireysel Eğitim Planı nedir? Bireysel Eğitim Planı yazılı bir plandır. Tek bir özel öğrencinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını, bu öğrencinin ihtiyaçlarını

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, AntalyaList.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ

BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ Derleyen: Prof. Dr. Güngör BAL Bölüm 8 Elektronik ve Mobil Ticaret Prensipler ve Öğrenme Hedefleri Elektronik ticaret ve mobil ticaret git gide gelişmekte ve işin yürütülmesi

Detaylı

Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı)

Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı) Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı) A. Murat Eren (meren@uludag.org.tr) 16 Mart 2005 Özet Bu belgede Uludağ Projesi Kalite Takımı nın amacından, nasıl bu takımın bir üyesi olunabileceğinden bahsedilmeye

Detaylı

Profesyonel bir Öğrenme Topluluğu Olarak Öğretmenler. Varşova, 22 Ekim 2013

Profesyonel bir Öğrenme Topluluğu Olarak Öğretmenler. Varşova, 22 Ekim 2013 Profesyonel bir Öğrenme Topluluğu Olarak Öğretmenler Varşova, 22 Ekim 2013 Okulların çalışmasını destekleyen yeni sistemi yaygınlaştırmaya yönelik projeler Milli Eğitim Bakanlığı nın sistem projesi: Özellikle

Detaylı

Hızlı Microsoft 365 Business Kursu. Tümleşik bir güvenlik, yönetim ve üretkenlik çözümüyle en üst düzeyde çalışın

Hızlı Microsoft 365 Business Kursu. Tümleşik bir güvenlik, yönetim ve üretkenlik çözümüyle en üst düzeyde çalışın Hızlı Microsoft 365 Business Kursu Tümleşik bir güvenlik, yönetim ve üretkenlik çözümüyle en üst düzeyde çalışın Giriş İşletmenizin büyümesinin herkesin elinden gelenin en iyisini yapmasına bağlı olduğunu,

Detaylı

NCR MÜŞTERİ REFERANS PROGRAMI

NCR MÜŞTERİ REFERANS PROGRAMI NCR MÜŞTERİ REFERANS PROGRAMI İNOVASYON. DÖNÜŞÜM. BÜYÜME NCR, siz değerli müşterimizi, başarınızı NCR Çözümleri ve Servisleri ile paylaşmaya davet ediyor. NCR Müşteri Referans Programı, NCR teknolojisi

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

Proje Çevresi ve Bileşenleri

Proje Çevresi ve Bileşenleri Proje Çevresi ve Bileşenleri 1.3. Proje Çevresi Proje çevresi, proje performans ve başarısını önemli ölçüde etkiler. Proje takımı; sosyoekonomik, coğrafı, siyasi, yasal, teknolojik ve ekolojik gibi kuruluş

Detaylı

innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin

innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin SharePoint 2016 neler getiriyor? Herhangi bir cihazdan basit bir şekilde veri paylaşımı yapabilir. Modern ekip siteleri, yayınlama

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Yazılım Destek Hizmeti

Yazılım Destek Hizmeti Veri sayfası Yazılım Destek Hizmeti HP Care Hizmetleri kapsamında Care Pack ve Sözleşmeli Hizmetler Hizmetin sağladığı avantajlar Sorun çözme amacıyla HP teknik kaynaklarına Yazılım güncellemelerini ayrı

Detaylı

ALAN ALT ALAN KODU. Kalite ve Strateji Planlama Proje

ALAN ALT ALAN KODU. Kalite ve Strateji Planlama Proje T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU Kalite ve Strateji Planlama Proje.01.01.0.00 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde

Detaylı

Örgütsel Yenilik Süreci

Örgütsel Yenilik Süreci Örgütsel Yenilik Süreci TEKNOLOJİ VE İNOVASYON YÖNETİMİ -Hafta 5 Örgütsel Yenilikçilik Süreci-Planlaması Dr. Hakan ÇERÇİOĞLU 1 2 1 Örgütsel Yeniliğin Özellikleri Örgütsel bağlamda yenilik, örgütü ve üyelerini

Detaylı

ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI

ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI 15. MİLLİ ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI Doç. Dr. Ayşe GÜROL Atatürk Üniversitesi, ayseparlak42@gmail.com Bilim ve teknoloji alanında değişim

Detaylı

Hootsuite Tanıtım Sunumu. Hoşgeldiniz

Hootsuite Tanıtım Sunumu. Hoşgeldiniz Hootsuite Tanıtım Sunumu Hoşgeldiniz Hootsuite Nedir? Hootsuite, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya yönetim platformudur Hootsuite ile tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir merkezden kolayca yönetebilirsiniz

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Visio 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Güncelleştirilmiş şablonlar Şablonlar, istediğiniz

Detaylı

Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm!

Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm! Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm! Daha Güçlü, Daha Çevik, Daha Sağlıklı Süreçler ile Fark Yaratın Pazarlama, satış ve müşteri hizmet süreçlerini uçtan uca yönetmek, müşteri ilişkilerinde

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı