NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank"

Transkript

1 NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online da 3 çeşit "Tanklama" yöntemi bulunur. Bunlar ; * Shield Tank * Armor Tank * Speed Tank Bizim konumuz olan ise "Speed Tank"dır. Nano gemiler NPC amaçlı değildir, PVP amaçlıdır. Nano konusunda oyuncular arasında yanlış bir anlaşılma var o da "Gemi hızlı ise Nano'dur" bu yanlış bir düşünce geminin sadece hızlı olması yetmez aynı zamanda yüksek vuruş gücüne de sahip olması gerekmektedir. Fakat yüksek hızlarda dönerken geminizin saldıracağınız düşmanı vurma ihtimalide azalmaktadır. Bunun nedeni "Tracking Speed" yani silahlarınızın vuracağı düşmanı takip hız'ı. Dolayısıyla geminize vuruş gücü en yüksek silahı değil "Tracking Speed" i en yüksek silahı takmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü, her nekadar EFT yada silah açıklamasından baktığınızda Örnek : "DPS : 500 " yazsa bile yüksek hızlarda dönerken bu rakam "100" veya tamamiyle ıskalama olarak karşınıza çıkıyor.tracking Speed'i "0,12" den büyük olan silahlar yüksek hızlarda kendi boyutunda ve üzerindeki gemileri rahatlıkla vurabilirler. Bu konuyu gemilerin "Fitting" kısımında detaylandırarak anlatacağım. Hız ve Vuruş gücü avantajının yanında tabiki birde defans dezavantajı söz konusu. Nano gemiler mevcut fit slotlarını (Low-Medium-High) vuruş ve hız modüllerine harcadığından defansif anlamda zayıftırlar (Minmatar T2 gemileri hariç). Bu faktörü göz onünde bulundurarak düşmanlarınızı çok dikkatli seçmelisiniz, özellikle hızınızı yavaşlatma yeteneğine sahip gemilerden ve kapasitör'ünüzü yok edecek gemilerden uzuak vurmalısınız, çünkü yavaşlarsanız balon gibi patlarsınız. Bu konya çok dikkat edin. Her gemi duruma göre "Nano Tank" olabilir, bu gideceğiniz Operasyona/Roam'a göre değişir, fakat genel olarak Nano olacak bir gemiden "4" adet Medium Slot'u olması istenir. Normalde armor tank olan gemiler aslında en iyi nano gemilerdir. Bunun nedenide bolcana Low slotlarının olmasıdır. Burda önemli olan düşmanı hızlı ve çabuk bir şekilde yok etmektir, yani oturup uzun uzadıya göğüs göğüs'e çarpışma yapılamaz, çünkü zaman hasar bakımından sizin aleyhinize işliyor (Defensınız düşük olduğu için).

2 MINMATAR RIFTER - NANO TACKLER FRIGATE

3 Rifter EVE'deki en sıradışı T1 frigatelerden birisidir. Bunun nedeni geminin sahip olduğu vuruş gücü + hız özelliği dir. Oyundaki en hızlı (Faction hariç) T1 frigate dir. Interceptor sınıfı gemileri yakalayabilme yetisine sahiptir (onlarla aynı hızı yapar), defansif ve ofansif olarak Interceptorlardan daha kuvvetli olduğundan bu sınıftan gemilerin kabusudur. Bu söylediğim sadece sözde değil, eğer killboard'lara ve Eveonline forumlarını takip ederseniz Rifter'ın nekadar gözde bir gemi olduğunu sizde görürsünüz. Bu gemiyi özellikle oyuna yeni başlamış arkadaşlar için tavsiye ediyorum PVP için. Yukarıda EFT resiminde gördüğünüz tüm modülleri T1 veya Named olarak kullanabilirsiniz hiç bir sorun olmaz. Genel olarak Rifter'lar Gang'lerde tackler olarak görev yapar ve Frigate klansmanındaki gemileri yakalayıp öldürme görevini üstlenir. Bazen tüm gang'in Rifterdan oluştuğunuda görebilirsiniz. Buna çok da şaşırmayın 10 veya 20 Rifter filosu halinde gezen gruplar kendilerinden çok daha kuvvetli grupları darmaduman edip geçerler. Eğer sizde böyle birşeye girişirseniz Rifterlarınızın yarısının "Jamming" modülü takmasını sağlayın diğer yarısı distrupterlı olsun. Emin olun karşınızdaki rakipleriniz 10 rifterdan Jamming yemeye başlayınca arkalarına bakmadan kaçmaya başlayacaktır. Ofansif olarak gemide bonus'u olmamasına rağmen "Rocket Launcher" takılıdır. Bunun nedeni, yüksek hızlarda "Autocannon" larınızın optimal mesafesini tutturamayacak olmanız. Burada devreye herzaman vuran füzeleriniz devreye giriyor. EFT de herne kadar DPS'in çoğunluğu Autocannonlardan gibi gözüksede realitede asıl hasarınızı Rocketlerle vereceksiniz. Bir Minmatar pilotu olarak füze skillerini çalışmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hız olayına bakacak olursak Rifter (skillerinize bağlı olarak) m/s hız yapar. Bu yüksek hızda dönüş yapabilmeniz için orbit mesafenizi test edip iyi ayarlamanız gerek. Eğer Rifter'a distrupter yerine "Scrambler" modülünü takarsanız ozaman orbit mesafenizi m olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Çünkü m nin altına bir orbit verirseni geminiz orbit mesafesini korumak için hızınızı yavaşlatacaktır. Bu da sizin istemeyeceğiniz bir durum. Frigate sınıfı için m ideal bir mesafedir.

4 MINMATAR REPUBLIC FLEET - FIRETAIL - NANO FACTION TACKLER FRIGATE

5 Republic Fleet Firetail Minmatar ordusunun göz bebeği Faction Frigate'i dir. Hem yüksek hız kabiliyeti hemde interceptor sınıfı bir gemi, defansif anlamda diğer gemilerden bir farkı olmasada, dört adet medium slot'u onu diğer gemilerden ayıran en büyük özelliği. Standart T1 frigatelerde medium slot sayısıyı 3 olduğundan ve bu slotları hız ve EW modüllerine ayırdığından defansını destekleyecek modül takamazlar.işte burada dört slotun sonuncusunu shield miktarını arttırmaya kullanıyoruz.bu da gemiyi savaş alanında daha uzun bir süre hayatta tutuyor. Ofansif anlamda Firetail diğer akranlarından çokda farklı bir şey sunmuyor fakat, high slot'undaki Nosferatu geminin savaş sırasında capacitor ihtiyacını rahat bir şekilde karşılıyor. Bu hem defansif olarak hemde ofansif olarak rakiplerine karşı üstünlük sağlıyor. Geminin m/s olan hız'ı oldukça yüksek bir hızdır, dolayısıyla rakip gemilere orbit verirken savrulma açısını iyi hesaplamanız gerek. Bunun yanında WEB modülü 10km nin altında çalıştığından mecburen 10km nin altında bir orbit vermeniz gerekiyor. Bu yüksek hızda dönerken 10km üstüne savrulamamak için orbit mesafenizi e ayarlamanızı tavsiye ederim, tahmini olarak bu mesafe sizi 8.500m ye savuracaktır ki bu da WEB modülünü kullanabilmenize olanak tanıyacaktır.

6 ANGEL CARTEL DRAMIEL - FACTION FRIGATE

7 Dramiel Eve Online daki en hızlı gemidir. Oyunun en iyi Tackler gemisidir. İdaresi en zor gemisidir aynı zamanda m/s lik hızı ile rakibinize son hız yaklaşırsınız ama meret aynı hızda durmuyor :) Bazen hedefinizi pas geçebiliyorsunuz, dolayısıyla Orbit mesafenizi daha önceden test etmenizi tavsiye ederim. Defansif olarak pek bir resisti var diyemeyiz, zaten geminin tek defansı hızı desek yerinde olur. Ne yapın ne edin asla yavaşlamayın. Yavaşlarsanız ölürsünüz. Armor Tank gemilerden özellikle kaçının yada yüksek orbit yapın (15 km Orbit). Armor Tank gemilerde WEB+Distrupter+Scrambler olur. Ofansif olarak Dramiel Cruiser sınıfının hasar kapasitesine sahiptir. 200mm Auto Cannonlarının bir hedefe hasar vermesi için 10km nin altına inmeniz gerekiyor. Durum böyle oluncada hızınız 10km nin altında orbit tutturmak için m/s ye kadar düşebiliyor. Benim tavsiyem hasar vermeye çalışmaktan daha çok rakip gemisini tackle edip yanınızdaki arkadaşlarınızın onu yok etmesine izin verin. Herhangi bir ters durumda patlarsanız altınızdaki gemi 70 milyon değerinde, yani yaklaşık 3 Battlecruiser'a eş değerde bir gemi, bu yüzden kendinizi "Bende Vuracam" diye gaza getirip riske atmayın.

8 MINMATAR - STILETTO - NANO INTERCEPTOR Kullanımı Firetail ile aynıdır. Yeniden uzun uzadıya aynı şeyi yazmama gerek yok sanırım.

9 MINMATAR JAGUAR - ASSAULTSHIP (AFTERBURNERLI)

10 Jaguar benim en foviri gemilerimden birisidir. Fakat geminin fitting'i konusunda herzaman kararsız kaldığım durumlar olmuştur. Bunun başlıca nedeni gemiyi hangi tür savaşa sokacağınız ile ilgili. Söyle izah edelim; 1 - Assaultshipler genelde ağır tank frigate avcısı gemilerdir. Her nekadar interceptor avcısı olarak bilinselerde defanslarını kaybetmeden bu işi yapamazlar. Dolayısıyla eğer amacınız rakibin hızlı gemilerini yakalamaksa "MWD" modülü kullanmak zorundasınız. 2 - Eğer amacınız rakip BC ve BS lerini yakalamaksa o halde Afterburner kullanmalısınız. Eğer birinci seçeneği kullanırsanız MWD yüzünden geminizin büyüklüğü Cruiser sınıfının boyutuna çıkar, interceptorlarda olduğu gibi MWD Signature penaltısını azaltacak bonusları yoktur. Bu sebepten MWD niz açık iken maximum hasar alırsınız ve tahmin ettiğinizden daha çabuk geminiz patlar. Fakat bunun bir avantajıda var, taktiksel anlamda interceptor sınıfı gemileri rahatlıkla yakalarsınız. Eğer saldırdığınız gemi boyut olarak Cruiser/Battlecruiser ve Turret kullanıyorsa, yüksek hızınız nedeni ile sizi vuramayacaklardır.tabiki bu kural sizin WEB yememenize bağlı. Eğer ikinci seçeneği kullanırsanız tabiki interceptor sınıfı gemileri yakalamanız neredeyse imkansız, fakat bu durumun diğer bir avantajı var. Afterburner kullandığınız için geminizin Signature'u (Boyutu) 45m dir. Bu boyut çok ufak olduğundan ister Missile olsun ister Turret geminize neredeyse hiç hasar vermezler (10 damage gibi bir hasar görürsünüz). Hızınız gene yüksek sayılır m/s, bu hız normalde bir BC'nin MWD hali ile yapacağı maximum hıza yakındır. Bu hızla bir BC ye orbit verdiğinizde isterse size WEB atsın genede kolay kolay öldüremez. Bu sayede siz grubunuz için bu tip gemileri yakalamakta interceptordan daha yararlı bir gemi olursunuz (Interceptor yakalamaya girişmeyin bile toz yutarsınız). Geminizi herzaman Afterburner'ınız açık olacak şekilde fitleyin, yani capacitor sorununuz olmasın. Vampire modülünü çıkarıp daha büyük silah takmaya çalışmayın, Vampire modülü birçok durumda hayatınızı kurtaracaktır. Yukarıda verdiğim iki seçenekten hangisi size uyuyorsa o şekilde geminizi fitlemenizi tavsiye ediyorum. Şimdi aşağıda da bu iki fit'in EFT versiyoununu vereceğim tercih size ait.

11 JAGUAR MWD'li

12 JAGUAR AFTERBURNER'LI

13 MINMATAR THRASHER - NANO DESTROYER

14 Thrasher için oyundaki tek işe yarar Destroyer desek sanırım kimsenin bir itirazı olacağını zannetmiyorum. Thrasher PVP yapan oyuncular arasında çok popüler bir gemidir. Özellikle 0.0 da tek tüfek takılan ve interceptor veya T1 cinsi gemileri tuzağa düşürüp avlamayı seven oyuncular için vazgeçilmezdir. Geminin bukadar popüler olmasının 3 nedeni vardır. 1- Hız : Thrasher 2000 m/s nin üzerindeki hızı ile kendi klansmanı için çok hızlı bir gemidir. Bu avantajını PVP de sonuna kadar kullanır. Özellikle düşman Frigate sınıfı gemilerini savaş alanından uzağa çekip avlamak için ideal bir gemidir. Yüksek hızı sayesinde Frigate-Destroyer-Assaultship-Cruiser sınıfı gemilere rahatlıkla kafa tutabilir. 2- Defans : Defans olarak standart bir Frigate/Interceptor dan daha fazla defansa sahiptir. Bir'e bir karşılaşmada tüm frigateleri defansı sayesinde yok edebilir (Not: Aktif veya Pasif tank yapan Caldari Assault Ship'leri hariç). Eğer karşınıza Caldari Assault Ship'i geldiyse ve Aktif veya Pasif Tank ise burada başka bir taktik uygulamanız gerekmekte çünkü rakibiniz sürekli shield basacak demektir ve büyük ihtimallede sizin silah mesafenizin dışında kalacak şekilde uzaktan füze salvoları atacaktır. Aktif / Pasif tank yapan bir Caldari gemisi %90 ihtimalle Afterburner takmıştır yani sizin hızınız eğer rakip Aktif / Pasif tank ise ondan daha hızlı olacaktır. Burada devreye sizin vuruş gücünüz giriyor. 200 DPS e yakın bir vuruş gücünüz olduğundan Assault Ship isterse Aktif isterse Pasif tank olsun kağıt gibi yarıp geçersiniz, yeterki silahlarınızın mesafesinde kalmasını sağlayın. 3- Vuruş Gücü : Tahmin edeceğiniz gibi 7 adet 200mm Autocannon'ı olan bir geminin vuruş gücü hatrı sayılır bir rakam oluyor. EFT de görmüş olduğunuz 198 DPS normalde Cruiser sınıfı gemilerin sahip olduğu DPS'e yakındır. Silahlarının boyutu ufak olduğundan Frigate-Destroyer-Cruiser sınıfı gemilere çok yüksek hasar verebilme yetisine sahiptir. Kısacası bu gemi ile yavaşlatabildiğiniz herşeyi çok kısa bir sürede öldürebilme gücüne sahipsiniz.

15 MINMATAR SABRE - NANO INTERDICTOR

16 Sabre interdictorların en iyisi olarak tüm EVE oyuncuları tarafından kabul edilen bir gerçektir. Hatta şunu bile iddia edebilirim. PVP yapan oyuncuların 10 tanesine sorun en iyi interdictor hangisi diye 9/10 cevap Sabre çıkacaktır, diğeride Flycatcher dır onun nedenide oyundaki oyuncuların %80 ninin oyuna Caldari başlaması ve sonra değiştirmesidir. Peki sabre neden bukadar iyi? Bunun çok net üç nedeni var. 1 - Hız : Hız faktörü Sabrede en önemli özelliktir, bunun nedeni ; Sabre her türlü savaşa giren bir gemidir, ister Armor Fleet'te olsun, ister Shield, ister Nano farketmez standart fit'i yukarda gördüğünüz gibidir ve bu tip savaşlarda herzaman düşmanın ortasında görev yapar, tamamiyle kamikaze rolünü üstlenir ve genelde de savaşın sonunu pek göremez :) ama hayatta kaldığı süre boyunca yaptığı iş belkide kendi filosunun tüm düşmanı öldürmesine neden olur. Dolayısıyla düşmanın ortasında Bubble açabilmesi için çok yüksek hıza ihtiyacı vardır. Düşman filosu attığınız bubble'dan kaçmak isteyeceğinden fakat bunu dağılmadan yapmak isteyeceğinden genelde "Anchor Man" olan oyuncunun peşinden gideceklerdir. Dolayısıyla sizde bu oyuncunun gemisine odaklanıp bubbleları bu oyuncuya yakın atarsanız tüm düşman filosu sizin bubble'ınızın içerisinde kalacaktır. Bunu ardı ardına tekrarlayabilmek için yüksek hız yapıp bubble attıktan sonra target alınamadan hemen cloak olmanız gerekiyor. 5 saniye sonra tekrar açılıp o oyuncunun üzerine yardırıp tekrar bubble atıp tekrar cloak olmanız gerekiyor. Tahmin ettiğiniz gibi biraz uzmanlık biraz el çabukluğu ve hızlı bir gemiye ihtiyacınız var, işte Sabre bu istediğiniz herşeyi yapabilen bir gemi ve bu yüzdende oyunun en iyi interdictor'üdür. 2 - Defans : Sabre T2 bir gemi olduğundan doğuştan yüksek resistlere sahiptir. Takacağınız bir Invulnerability T2 modülü defansınızın iyice yükselmesine sebep olacaktır. Operasyon bölgeniz düşman filosunun ortası olduğundan resistlerinizin büyük önemi var. Başka bir modül için sakın Invulnerability T2 modülünü çıkarmayın, bunu yaparsanız yarardan çok zarar görürsünüz. Bazen Invul T2 nin verdiği o resist savaşı kazanmanızı belirleyen ana etken oluyor. Unutmayın sizin yararlılığınız hayatta kaldığınız sürece geçerli. 3- Vuruş Gücü : Bu konuya farklı bir açıdan bakmak gerekiyor. Vuruş gücünüzü tutupta düşman filosu ile çarpışırken kullanamazsınız. Bu daha çok ufak gangler ile kapışırken kullanacağınız bir özellik. DPS olarak 190 DPS e sahip Trasher da olduğu gibi Frigate-Destroyer-Cruiser sınıfı gemileri yakalarsanız çok hızlı bir şekilde yok edersiniz.

17 MINMATAR STABBER - NANO CRUISER

18 Stabber Minmatar Cruiser olarak genelde Tackler (yakalayıcı) rolündedir. Bunun başlıca nedeni yüksek hızıdır. Defansif olarak çok fazla birşeyi yoktur fakat bu gemiyi Cruiser gibi değilde daha çok interceptor gibi düşünün. Defansif olarak yukarıda dediğim gibi çok fazla birşeyi yok fakat gemininde bu anlamda bir iddiasıda yok. Görevi yakalamak olduğundan defansını hızından alır. Ofansif olarak 220mm Vulcan Auto Cannon kullanır. Bu silahın en büyük avantajı çok hızlı tracking'inin olmasıdır. Üzerinize bodoslama gelen veya orbit'e oturmuş (tüm Frigate sınıfı buna dahil T1-T2-Faction bir tek "Dramiel" hariç) 220mm Vulcanların karşısında erir. High-Slotta bulunan Vampire modülü rakibinizin etrafında orbitteyken MWD niz yüzünden capacitor'ünüzün bitmemesini sağlar ve son olarakta Smart Bomb ne alaka diyeceksiniz?, eğer bu gemi ile tutupda Drake benzeri veya herhangi bir BC sınıfı gemiye saldırırsanız bu gemiler direkt size dronelarını yollayacaktır. Savaş sırasında tek tek droneları hedef alacak süreniz yok, üstüne eğer BC sınıfı bir gemiyi indirmek istiyorsanız tüm DPS'nizle sadece ona yüklenmeniz gerektiğinden silahlarınızı drone'lara yöneltemezsiniz. Burada devreye Smart Bomb giriyor Drone'lar etrafınızda 1000m ile orbit yaptığından smart bomb dan maximum hasr alırlar. 2. yada 3. turda rakibin droneları yok olmuş olacaktır. Smart Bomb'lar ya bir çok oyuncu bilmediğinden veya paso "Battleclinic" sitesinden hazır fitleri alıp yaptığından kullanmazlar hatta bir çoğu böyle bir modülün varlığından bile haberda değildir. Fakat bu tip gemiler için Drone'lara karşı tek savunmanız Smart Bomb'dur. Not: Oyuna yeni başlamış bir oyuncuysanız ve PVP yapmak isyiorsanız bu geminin üzerindeki tüm modülleri "T1" veya "Named Meta 4" olarak değiştirebilirsiniz.

19 MINMATAR RUPTURE - NANO CRUISER Rupture'nin kullanımı bire bir Stabber ile aynıdır. Stabberdan daha yavaş fakat vuruş gücü 2.5 katıdır.

20 MINMATAR SCYTHE FLEET ISSUE - NANO FACTION CRUISER Stabber ile aynı kullanıma sahiptir.

21 MINMATAR STABBER FLEET ISSUE - NANO FACTION CRUISER Kullanımı Stabber ile bir'e bir aynıdır. Vuruş gücü Stabber'ın 3 katıdır.

22 ANGEL CARTEL CYNABAL - FACTION NANO CRUISER

23 Cynabal PVP yapan 0.0 oyuncuları ve korsanlar tarafından en sevilen gemilerden birisidir. Bunun başlıca nedeni geminin Hareket Kabiliyeti,Defansif Özelliği ve Vuruş gücüdür. Bu üç özelliği tek bir gemide bir arada bulmanız çoğu zaman mümkün olmaz. Defansif olarak Cynabal ham Shield HP sine güvenir yaklaşık olarak Shield HP si vardır, bu bir Cruiser için oldukça fazla bir miktardır. Resistleride ortalamanın üzerindedir.fakat defansif olarak resistlerine değil Hız'ına güvenir m/s lik hız'ı onu savaş alanında çok çevik kılar, acil durumlarda da rakiplerinden hızlıca uzaklaşmasını sağlar. Ofansif olarak 600 DPS e yakın DPS i vardır bunun yanı sıra Neutralizer modülü rakiplerinin Capacitor'ünü bitirmek içindir. Orbit mesafenizi iyi ayarlamanızı tavsiye ederim, çünkü bu boyuttaki bir geminin yaklaşık m/s hızla dönerken savrulması frigate gibi olmayacaktır. Açıyı tutturmak için hızını yavaşlatmak zorunda kalacaktır. Skill'inize bağlı olarak değişsede ortalama metre orbit Cynabal için idealdir. Geminin fiyatı 200 milyon ISK civarında ve fiyatının hakkını veren bir gemidir.

24 MINMATAR RAPIER - NANO FORCE RECON SHIP

25 Rapier Minmatar ırkının görünmez warp kabiliyeti olan Recon gemisidir. Ana görevi düşman gemilerinin hızını uzak mesafeden yavaşlatıp grubunuzdaki avcı gemilerin bu gemileri yok etmesini sağlamaktır. Ana önceliğiniz bu olduğundan sakın Damage modülleri ile geminizi donatmayı düşünmeyin,çünkü asli görevi bu değildir. Hız ihtiyacınız olan en önemli silahtır, Rapier Cruiser ve altı gemilere nazaran daha yavaş bir gemi olduğundan mümkün olduğu anda rakibe hızlıca yakaşıp (30km-34km) WEB modülünü dayamanız gerekmekte. Fakat bu işlemi grubunuzdaki Arazu veya Interceptor sınıfı gemilerden önce yaparsanız, bu düşmanınız için dez avantaj değil avantaj olacaktır çünkü WEB bir geminin Warp'a çıkma hızını azaltır dolayısıyla daha çabuk Warp'a çıkar. Bunun için grup arkadaşlarınızla büyük uyum içerisinde olmanız gerekir, yoksa yarardan daha çok zarara neden olursunuz. Rapier Defansif anlamda süper olmadığından ve Shield HP si düşük olduğundan her savaş durumunda açılmamanızı öneririm. Örnek olarak eğer karşılaşacağınız grup sizden çok zayıf bir grup ise sorun yok cloak'ınız açık halde durun ve saldırın. Fakat rakip filonun miktarı ve cinsi konusunda çok emin değilseniz geminizi acil durumlarda müdehale için Cloak'lu olarak bekletin ve gerekmedikçede açılmayın. Geminiz rakip filo için kolay lokma olduğundan ve Recon olduğunuzdan sizi ana tehdit unsuru olarak göreceklerdir ve Ana Hedef siz olacaksınız. Bunu engellemek için savaşın gidişatına göre konum alıp o şekilde saldırın. Asla böyle savaşlarda ilk temas anında kendinizi göstermeyin savaşın gelişmesini bekleyin. Ofansif olarak silahlarınızın çokda bir fonksiyonu yok ama tabiki bu ateş etmeniz için bir engel değil fakat sizin asıl silahlarınız Turretlarınız değil "Webifier" modülleriniz düşmanın hızını 35km gibi bir mesafeden %90 yavaşlattığınızı düşünürseniz sadece bu modülleri kullanmanız düşmanı ateş etmenizden daha fazla zora sokan bir silahtır. Özellikle grubunuzda implantlı bir Claymore Minmatar Commandship pilotu var ise WEB mesafeniz 70km nin üzerine çıkmaktadır. 70 km den WEB attığınızı bir düşünün isterseniz düşman sizi görse bile üstüne primary verse bile yanınıza gelmesi neredeyse imkansız, modülünüzün yetmediği ve üzerinize yardıran gemiler daha size varmadan warp'a çıkmış olursunuz. Bu arada Rapier 150 milyon ISK bir gemi olduğundan pek kaybetmek istemeyeceğiniz bir gemi bu yüzden ona gereken özeni gösterin.

26 MINMATAR HUGINN - COMBAT RECON SHIP

27 Huginn savaş alanında doğrudan karşılaşmak istemeyeceğiniz bela bir gemidir. Adından da referans alcağınız gibi Combat Recon gemiler arasında saldırı gücü en yüksek gemilerden birisidir. Webifier modülü yüzünden yanına yaklaşılmaz yaklaştığınızda da uzaklaşılmaz bir gemidir :) Size şu an kurduğum bu cümleler abartı gelebilir fakat bu görüşünüz rakip olarak Huginn ile karşılaştığınızda tamamiyle değişecektir bunun garantisini veririm. Defansif anlamda ortalamanın çok üstünde bir defansa sahiptir. Genede bir'e bir karşılaşmalarda Drake gibi füze atan gemilerden uzak durmakta fayda var eğer BC Drake değilse korkusuz istediğiniz gibi saldırın çünkü rakibiniz Dubble WEB yemiş kısacası yerine çakılmış ve etrafında m/s hızla dönen gemiyi ancak rüyasında vurur. Ofansif olarak Huginn droneları ile birlikte 436 DPS'e sahiptir. WEB modülleriniz düşmanı etkisiz hale getirdikten sonra timsah misali düşmanınızı ağır ağır sindirebilirsiniz. Zaten Huginn'nin tüm olayıda bu yavaşlat ve yok et. Silahlarınızı Mix yapmanız savaş alanında size saldırı avantajı sağlayacaktır, özellikle ufak boyutlu gemilerle kapışıyorsanız Heavy Assault Missile'ler ufak gemilerin canını okuyacaktır. Keza 220mm Vulcan Auto Cannonlar da Frigate-Destroyer-Cruiser sınıfı gemileri paramparça edecektir. Kısacası gemi isminin hakkını sonuna kadar veren bir Combat Recon gemisidir.

28 MINMATAR VAGABOND - NANO HEAVY ASSAULT

29 Ve sıra geldi oyunun en popüler ve bir okadarda tehlikeli Nano Gemilerinin en iyisi olan Vagabond'a. Evet bu kadar yağlayıp ballamama rağmen sırf geminin tipi yüzünden binmek istemediğim gemidir aynı zamanda. Fakat şu gerçeğide kabul etmek gerek oyunun en kullanışlı ve "Cost Effective" yani "Parasının Hakkını Veren" gemidir. Defansif olarak Vagabond hız'ının yanında tüm T2 Minmatar gemilerinde olduğu gibi yüksek Shield Resistlerine sahiptir. Özellikle EM resisti oyunda doğuştan en yüksek ırk Minmatar'dır. Bu sebepten tek bir Invulnerability T2 ve Damage Control T2 ile resistleri tavan yapar. Bu da onu savaş sırasında çok sağlam bir gemi haline getirir. Tabiki ölümsüz değildir ve bu gemiyi öldürebilmenizin tek yolu onu yavaşlatmaktır. Eğer yavaşlarsa o yüksek resistleride onu kurtaramaz.dolayısıyla hızınıza dikkat edin ve sizi yavaşlatacak gemilerden mümkün olduğu kadar kaçının. Ofansif olarak vuruş gücü yüksektir. Yüksek hızlarda 220mm Vulcan Auto Cannonları ıskalamaz. Interceptor veya onun benzeri gemilerden çekinmenize gerek yok çünkü silahlarınız bu gemileri 5 saniye içinde yok edebilir. Zaten aklı başında hiç bir Frigate sınıfı gemi Vagabound'a dalmaz. Vagabound'un en iyi kullanım şekli rakibini sürüsünden ayırıp peşine takıp uzaklaşarak öldürmektir. Bu en bilinen Vaga taktiğidir. Bu aynı zamanda size bir uyarı olsun, geminiz Frigate/Cruiser cinsi bir gemi ise veya Turret kullanan bir BC ise kesinlikle Vagabound'un peşinden gitmeyin. Birincisi zaten yakalayamazsınız, ikincisi üç adet Harbinger olsanız bile Vagabound tek tek hepinizi öldürür.bu kadar net söylüyorum. Inanmayan deneyebilir ama patladığınızda aklınıza bu yazı gelsin. High-Slotundaki neutralizer modülü size yapışan Interceptor sineklerini zamk gibi olduğu yere mıhlar, capacitorlerini 2 turda yok eder ve size standart hızla giden teneke kutularını vurmak kalır. Vagabond'u aynı zamanda bir Interceptor gibi de kullanabilirsiniz, kısa align süresi, kısa hızlanma süresi ile bir frigate den farkı yoktur. Eğer nano gemilerin kralı olsa Vagabound "Kral'dır". (Nokta!)

30 MINMATAR MUNINN - SNIPER HAC

31 Muninn Vagabound dan farklı olarak Sniper HAC dır. Zaten geminin bonuslarıda "Sniping" içindir. Dolayısıyla bu gemi ile close combat'a girmek pek mantıklı değildir. Bunun temel nedenlerinden birisi geminin az sayıda olan medium slot'u topluca defansa gittiğinden EW modülü takacak yeri kalmıyor. Ama sadece hasar vermek için diyorsanız ve solo takılmıycam diyorsanız tabiki close combat'a uygun 220mm Auto Cannonlı olarakta fitlenebilir. Örnek "Vagabound" Defansif olarak geminin Vagabound dan bir fark'ı yoktur, fakat hız'ı Vagabound'un yarısıdır. Bu gemi temel olarak sniper olarak dizayn edildiğinden kısa mesafe savaşlardan özellikle kaçınmanızı tavsiye ederim. Eğer illaha da ben close combat'a giricem derseniz ozaman gemiyi Armor Tank yapmanız gerekiyor çünkü ozaman doğru düzgün Close Combat yapabiliyor. Konumuz Nano olduğundan Armor Tank'ını kendi konusu altında bulabilirsiniz. Ofansif olarak tam anlamıyla görevini yerine getiren bir gemidir. 457 DPS ve Voley'i ile rakiplerine uzun mesafeden çok yüksek hasar verir.eft resiminde gördüğünüz en kısa menzilli mermi ile olan vuruş mesafesidir.eğer T2 Uzun menzilli mermi kullanırsanız bu mesafe 98km+32km oluyor fakat hedef alma mesafeniz 68km olduğundan bunuda destekleyici modülleri low slot'a takmanız gerekecek (Signal Amplifier T2). Dolayısıyla silahınızın Optimal mesafesini hedef alabilir hale gelebilirsiniz. Bu gemi Gate Camp ve uzun menzilli Fleet savaşlarına uygun bir gemidir Roaming için uygun bir gemi değildir (Shield Nano olarak).

32 MINMATAR BROADSWORD -NANO HEAVY INTERDICTOR

33 Broadsword Onyx ile beraber oyunun en iyi Nano Heavy Interdictor'üdür. Minmatar ırkı gemisi olmasından dolayı geminin doğuştan gelen hız kapasitesi oyundaki interdictor'ler arasındaki en hızlı gemi olmasını sağlamaktadır. Defansif olarak doğuştan Shield EM resist bonusludur. Dolayısıyla nano gemilerin en büyük handikap'ı olan EM resist sorunu bu gemi için geçerli değildir. Yüksek shield resistleri sayesinde düşman filosunun ortasına rahatlıkla dalabilir, bait olarak kullanılabilir. Vuruş gücü diğer heavy interdictorlere göre çok daha üstündür. 220mm Vulcan Autocannonları hem yüksek DPS lerinden dolayı hemde çok hızlı tracking kabiliyetleri nedeniyle savaş sırasında rakip support gemilerini ve Tackler gemilerini yok etmekte oldukça başarılıdır. Bu gemi Gate Camp ve Roaming için uygun bir gemidir, büyük fleet savaşları için uygun bir gemi değildir. Roaming sırasında yapmanız istenen en temel şey Gate'in üzerinde m yukarda pozisyon almanız ve istendiğinde Bubble açmanız. Yani daha fazla bir iş yapsın bende isterim ama malesef aletin yaptığı iş bu.bubble aç Bubble kapa, Bait ol. Zaten amacı bu olmayan adamın Heavy Interdictor'e binmesininde bir manası olmayacağından binerseniz gemi bu işe yarıyor.

34 MINMATAR HURRICANE - NANO BATTLECRUISER

35 Hurricane dendiğinde herkesin aklına kesin olarak "Nano" geliyordur çünkü oyunda "Nano" işini bukadar iyi yapan başka bir Battlecruiser yoktur. Zaten bu yüzden oyunun en iyi Nano Battlecruiser'ıda Hurricane dir. Hem yüksek Hız'ı hemde Battleshiplere taş çıkaran vuruş gücü ile savaş alanının hakimi bu gemidir. Bu laflar size abartı gelebilir eğer daha önceden 3-4 tane hurricane geminizin üstüne çullanmamışsa. Önemli değil bir gün denk gelirsiniz ve nedemek istediğimi anlarsınız. Defansif olarak Hurricane standart bir Nano gemisinin resistlerine sahiptir. Ham Shield HP'side HP nin üzerindedir ki bu bile fazla yapacağı iş için. Her nano gemide olduğu gibi Hurricane'nin de dikkat etmesi gereken en önemli şey "HIZ". Saldırırkende kaçarkende MWD nizin hiç kapanmaması gerekiyor. Bunun ana nedeni geminizin resistleri, düşük hızda yapacağınız "Stand on Fight" için uygun değil. Burdaki temel savaş taktiğiniz yüksek hızınız ile rakibinizin Turretlerinin boşa ateş etmesini sağlamak. Burada şunuda sorabilirsiniz, peki rakip gemi bir Drake ise ne olacak. Gene MWD niz açık olacak çünkü MWD nizi kapasanızda Drake'in attığı Heavy Missile'lerin signature büyüklüğü sizin geminizden ufak yani öylede vuracak böylede vuracak aralarında tek bir fark var. Eğer hızınız yavaşlarsa Heavy Missile'ler tam üzerinizde patlayacak, "Target Navigation Prediction" diye bir skill var "Missile" skill ağacında eğer zahmet edip okursanız şunu demek istiyor "Düşmanın gidiş rotasını hesaplama kabiliyeti" bu skill missile'lere bu yetiyi veriyor ama %100 diye birşey yok dolayısıyla Drake'in attığı füzelerden alacağınız hasarı azaltmanın en iyi yolu gene yüksek hız yapmak. Bunu yaptığınızda füzeler üzerinizde değil arkanızda patlayacaklar ve sizde az hasar alacaksınız. Vuruş gücü olarak Hurricane 659 DPS ve Voley'e sahiptir. Standart bir Battleship de bu kadar vuruş gücüne sahiptir. Kısa menzilde çok etkili bir gemidir. Silah mesafesi maximum 24 km dir. Bu sebepten tam etkili olmak için rakibinizin 10 km yakınına girmeniz gerekmektedir. Zaten bunun için olan yüksek hızı size bu konuda büyük yardım sağlayacaktır. High Slotlarındaki iki adet Medium T2 Neutralizer modülü rakiplerinizin Capacitor'ünü çok hızlı bir şekilde yok edecektir.bu suretle rakibinizin tüm elektronik sistemleri ve MWD si kapanmış ve hızı standart gemi hızına inmiş olacaktır. Zaten amacımızda rakibin hızını ve elektronik sistemlerini kapamaktı, ki kısa menzilden çok fazla manevra yapmadan hızlıca düşmanımızı yok edelim.

36 MINMATAR HURRICANE - NANO COMMAND Bu fit'in tek fark'ı High-Slottaki Command Asist Modülü olan Skirmish Warfare Link modülüdür. Yalnız önce şunu belirteyim o modül ve karakterinizin 10. implant slotundaki "Skirmish Warfare Mind Link" implant'ı (30 milyon ISK) Warfare Link Specialist Level 5 + Skirmish Warfare Specialist Level 5 skillerini ister. Benim gibi Leadership skilleriniz LvL 5 ve Commandship aşığı bir kişi iseniz size tavsiyem; skilleriniz dediğim gibi ise Hurricane'i Nano olarak kullanırken mutlaka "Skirmish Warfare Link - Interdiction Maneuvers" gang asist modülünü kullanın. Bu modül sayesinde WEB+Scrambler+Distrupter modüllerinizin mesafesi %22,5 oranında artar. Yukarıdaki resime bakarsanız Distrupter mesafesi 29,4 km dir. Bu bonusları Squad Commander / Wing Commander / Fleet Commander olduğunuzda tüm grubunuza verirsiniz.

37 MINMATAR HURRICANE - NANO SNIPER Hurricane yukarıda da anlattığım gibi çok fonksiyonlu bir gemi. Nasıl isterseniz o hale sokabildiğiniz bir gemi. Yukarıdaki fitting'e bakarsanız geminin vuruş mesafesini km olarak görürsünüz. Sniper bir gemi için bu aslında şu demek 19 km + 2 x 37 km : 93 km. Evet yanlış görmüyorsunuz 93 km üstelik EMP kısa menzilli mermisi ile. Tabiki bu şu demek değil 19+37km : 56km den vurduğu hasarın aynısını 93km den vuramaz. Eğer Gate Camp yapıyorsanız Gate'den 50 km uzakta durmanız en mantıklısı olacaktır veya Fleet savaşına katıldıysanızda merak etmeyin zaten filonuzun düşmana olan mesafeside 70 km nin altında olacaktır dolayısıyla gene sizi etkileyen bir durum söz konusu değil. Sniper için ideal bir gemidir. Yüksek Voley hasarı aynı gemiden 5 tanesinin bir araya gelmesi ile oyundaki tüm Battlecruiser sınıfı gemileri toplu "Alpha" hasarı ile yok edebilirler. (Alpha Hasarı : Bir geminin tüm silahlarını aynı anda ateş etmesi).

38 MINMATAR CYCLONE - NANO BATTLECRUISER

39 Cyclone'nun Hurricane den kullanım olarak bir farkı yoktur. Artı olarak defansı daha iyidir ve 3 adet Heavy Assault Missile Launcher'a sahiptir. Toplam DPS olarak Hurricane'e yakındır. Tercih sizin. MINMATAR CYCLONE - NANO COMMAND MODE Hurricane Command Mod'unun kullanımı ile aynıdır. Aralarındaki fark ise Defansının Hurricane'e göre daha iyi olması ve High-Slotlarında 2 adet Neutralizer modülü bulunmasıdır. Cyclone Command işini Hurricane'den daha iyi yapar dolayısıyla bulunduğunuz Fleet'e ekstra katkı sağlamak istediğinizde T1 Command Gemisi olarak Cyclone'u tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

40 MINMATAR CYCLONE - SNIPER MOD Hurricane ile kullanım aynıdır. Fark olarak 650mm Artillery T2 ve Heavy Missile T2 kullanır. Vuruş gücü olarak Hurricane den doğal olarak daha zayıftır. Tavsiyem Sniper olarak Cyclone yerine Hurricane kullanmanız. Ama Cyclone da ısrarcıysanız EFT fit'i yukarıda dır.

41 MINMATAR SLEIPNIR - COMBAT COMMAND SHIP

42 Sleipnir Hurricane ile kullanım olarak bir'e bir aynıdır. İki adet fark'ı vardır 1-Resist 2-Fiyat. Resistleri Hurricane'e göre çok iyidir. Fakat geminin fiyatı 200 milyon civarında ve Hurricane'nin fiyatı 30 Milyon olunca ister istemez neredeyse aynı işi yapan iki gemi varken ve birisi diğerinin 1/6 fiyatıyken bence Hurricane'den şaşmayın derim. Ama "Param var benim, bide afilli gemiye binmeyi seviyorum ben" diyenlerdenseniz gemi bu anlamda aradığınız Minmatar Combat Command Gemisidir.

43 MINMATAR CLAYMORE - SUPPORT COMMAND SHIP

44 Claymore tam anlamıyla joker bir Commandship'tir. Her türlü Fleet'te vazgeçilmez olarak kendine yer bulur.bunun ana nedeni geminin vermiş olduğu bonuslardır. İster Armor Fleet isterse Nano/Shield Fleet olsun bütün fleetlerin bu gemiye ihtiyacı vardır. Eğer gemiyi kullanmak için olan skillerinizi Level 5 yaptıysanız vede karakterinize Leadership implantı olan "Skirmish Warfare Mind Link" implantınıda taktıysanız. Grubunuzdaki normal gemilerin a) Warp Distrupter T2 Mesafesi : 30 km olur b) Warp Scrambler T2 Mesafesi: 11,3 km olur c) Stasis Webifier T2 Mesafesi : 12,5 km olur. Arazu Recon Gemisinin Warp Distrupter Mesafesi : 60 km olur. Arazu Recon Gemisinin Warp Scrambler Mesafesi : 22,5 km olur. Rapier Recon Gemisinin Stasis Webifier Mesafesi : 42,7 km olur. Yukarıda saydığım gemiler bütün fleetlerde olmazsa olmaz gemilerdir ve Claymore sayesinde savaştaki etkinlikleri yaklaşık %60 artar Bunun yanı sıra geminin kendi vuruş gücüde azımsanmayacak kadar iyidir. Özellikle kısa menzilde düşman filosunun arasına girip çıkabilir. Defansif olarakta Resistleri çok iyidir, eğer rakip filonun ana hedefi Claymore olursa çok uzun bir süre ateşi üzerinde tutabilir. Eğer arkasına Scimitar desteği alırsa ölmesi neredeyse imkansızdır.

45 MINMATAR TYPHOON - NANO BATTLESHIP

46 Typhoon her Minmatar gemisi gibi standart dışı bir gemidir. Aslında en işe yarar olduğu Fitting Armor Tank fit'idir fakat konumuz Nano olduğundan mecburi fit yapıcaz. Ama bilinki en iyi hali Armor'dır. Bir Battleship için medium slotunun azlığı nedeni ile Electronic Warfare modülü takmak mümkün değil (4 Slot) bunun yerine defansif modüllere abanmak zorundayız. Defansif olarak orta seviyenin üstünde defansa sahiptir. Duruma göre support veya saldırı moduna geçebilir. Bunu High-Slotlarındaki 3 adet boş slotu değiştirerek yapar. Eğer grubunuzu "RR BS" olarak oluşturmuşsanız (birbirini tamir eden BS cinsi) High-Slottaki 3 slotun 2 tanesine Large Shield Transfer ve 1 adet Energy Transfer modülü takarsanız ve sizin gibi 4-5 Typhoon daha varsa grubunuzun Support görevini yerine getirirler. 125 m3 Drone bay'i ile grubunuza istediğiniz gibi destek verebilir. Eğer tamir işi için High-Slotlarınızı harcamak istemiyorsanız, 5 adet Heavy Shield Maintenance Drone çıkarabilirsiniz böylece tamir etmek istediğiniz oyuncunun peşinden koşmak zorunda kalmazsınız. Ofansif olarak Typhoon çok fonksiyonlu bir gemidir. Öncelikli hasar modülleri 800mm Autocannonlarıdır.İkinci sırada Drone'ları gelir ve son olarakta high slotların daki Neutralizer modülleri. Silahlarınızın 800mm lik Autocannonlar olduğunu düşünürseniz bu silahların sıktığı mermilerin boyutları çok büyüktür ve silahlarınız yavaştır. Dolayısıyla Frigate+Cruiser sınıfı gemileri vurmayı unutun, ancak bir şartla eğer Neutralizer modüllerinizi ve Dronelarınızı devreye sokarsanız rakip Frigate ve Cruiser sınıfı gemilerin Capacitorleri kalmayacağından MWD leride çalışmayacaktır ve dronlerınız için kolay hedef olacaklardır. Eğer heavy droneları ile BS sınıfı gemilere saldırırsanız 900 DPS'e yakın bir vuruş gücüne ulaşırsınız. Drone Link Augmentor modülüde Dronelarınızı (50+20: 70) 70 km ye kadar yollamanızı sağlayacaktır m/s hızı ile savaş alanındaki en hızlı BS lerden birisi olacağı garantidir. Bu hızınızı savaş alanında hızlı yer değiştirmek için kullanacaksınız çünkü silahlarınızın mesafesi en fazla 50 km olduğundan bu sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

47 MINMATAR TEMPEST - NANO BATTLESHIP

48 Tempest PVP de belkide en çok kullanılan gemilerden birisidir. Bunun nedeni, dengeli slotlarının bulunmasında. 6 Low Slot 5 Medium Slot. Gemi hangi tarz fitting yapak istiyorsanız hepsi için uygun. İster Armor ister Nano/Shield. Defansif olarak gemi ortalamanın çok üstündedir. Hem Resist bakımından hemde Shield HP bakımından iyidir. EFT fit'ine baktığınızda 3 adet resist göreceksiniz bunların 2'si Invul diğeri Photon. Bazı kişiler bu resist miktarını fazla buluyor ve Invul'lerden birisini çıkarıp yerine Distrupter takıyor. Şimdi bu ilk bakışta doğru bile gelse olayı şu açıdan düşünün. Roam'a gittiğinizde karşınıza BS sınıfı gemilerin çıkma ihtimali çok azdır. Sizin kitlenme sürenizi göz önüne alırsak BC sınıfı bir gemiye kitlenme süreniz "8 Saniye", 8 saniyede siz kitlenene kadar zaten o gemi çoktan topuklayıp kaçmıştır. Cruiser sınıfına ise 10,2 saniye külliyen unutun. Kısacası o takacağınız distrupter modülü birtek BS lerde işe yarar. Bu arada şu soruyuda sormak gerekiyor, siz nasıl bir fleettesinizki tek bir tane tackler yok ve adam yakalama işi size düşüyor. Zaten o iş size kalmışsa direkt o fleetten çıkın. Ofansif olarak geminin vuruş gücü çok yüksektir. BC ve BS sınıfı gemileri hedefinize aldığınız anda yüksek hasar rakamlarını göreceksiniz. Hem 800mm lerin seri atışı (3 saniyede bir) hemde neutralizer modülünüz düşmanı kısa sürede eritecektir. Burada Vampire modülü niye var, şunun için eğer 2 adet Neutralizer takarsanız capacitor'ünüz yaklaşık 30 saniye içinde bitecektir. Bunun önüne geçmek için Biraz yok edip biraz düşmandan kendimize çekeceğizki savaşta dezavantajlı duruma düşmeyelim. Şimdi bazıları bu duruma itiraz edebilir, fakat hesaba katmadıkları bir durum var. Tamam düşmanı yakaladınız ve çift neutralizer ile işini çabuk bitirmek istiyorsunuz, peki düşmanı öldürecez diye kendi capacitor'ümüzüde bitirdik, düşman destek kuvveti geldi. Ne Capacitor var, ne resistler çalışıyor ne MWD çalışıyor.tabiri caizse "Çük" gibi kaldınızmı ortada, rakip bide kuvvetli ise sizin durumunuzdan haberdar olmayan FC "Warp out, warp out" dedimi, dedi, peki siz ne oldunuz "Tost". Bu anlattığım sebepten savaşta asla kendi capacitor'ünüzün bitmesine izin vermeyin, çünkü karşınıza neyin nezaman çıkacağı belli olmaz. Solo için veya Armor Tank filosu için olan versiyonu Nano versiyonundan daha agresiftir.hemde daha keyiflidir. Onu kendi konusu altında bulabilirsiniz.

49 MINMATAR MAELSTROM - NANO BATTLESHIP

50 Kullanımı Tempest ile aynıdır bir kaç farkla. Maelstrom daha defansiftir, vuruş güçleri aynıdır ve Tempest'te olan Neutrazlizer ve Vampire modülleri yoktur. Onların yerine daha fazla turret'ı vardır. Bu 2 Turretlık fark Voley'de 100 hasar puanına tekabül ediyor. Üstüne birde 120 Milyonluk fiyatı eklenince Tempest bu iş için daha iyi bir alternatif oluyor. Tavsiyem Maelstrom yerine Tempest kullanmanız (65 milyon fiyatı var) ANGEL CARTEL MACHARIEL - NANO BATTLESHIP

51 BS olarak en fori gemimi anlatmak ayrı bir zev olacak. Machariel oyunda bir çok kişi tarafından "Hileli" olarak atfedilir. Eğer geminin özelliklerine bakarsanız ve geminin hızına bakarsanız nedemek istediğimi anlarsınız. Gemi yaklaşık m/s hız yapıyor. Bu gemi cruiser veya BC değil bir Battleship ve hızlanma süreside düşündüğünüz gibi uzun değil, yaklaşık 5 saniye içerisinde maximum hızına ulaşıyor. Warp'a çıkma süresi durmuş vaziyetteyken 5 saniyedir. Bu bir cruiser'ın warp'a çıkma süresine yakındır. Defansif olarak gemiyi incelersek tek bir Large Shield Extender ile ve 2 Shield Extender Rig'i ile yaklaşık Shield HP ye sahiptir. Resistleri ortalamanın üzerindedir. Resistlerini az buluyorsanız hiç sorun etmeyin bu gemiye hasar vermek için önce onu yakalamanız gerekiyor, eğer turret kullanan bir gemi iseniz isabet ettirme şansınızda aynı şekilde çok düşüktür. Yüksek hızı ile savaş alanında her noktaya ulaşır.

52 Ofansif olarak birçok fonksiyonu vardır. İlk olarak gemi Faction bir gemi olduğundan ve fiyatı 1 milyara yakın olduğundan savaş alanındaki Primary Hedef sizsiniz. Bu nasıl iyi birşey ki diye soracak olursanız, şöyle açıklayalım bu gemi ile oturduğunuz noktadan saldırmazsınız, hareketli saldırı yapmanız gerekiyor. Geminin silahları 70 km ye kadar sıkabiliyor(3+2x35:73km), dolayısıyla düşman grubu ile aranızda 50 km gibi bir mesafe bırakmanız en doğrusu olacaktır. Primary olduğunuzdan tüm düşman filosu sizi vurmak için dosdoğru üzerinize sürecektir. Bu noktada yapmanız gereken ilk hareket geminizi Warp edebileceğiniz bi noktaya align edip MWD nizi açmak olmalı. Hızınız m/s olacağından düşman BC+BS leri size yetişemeyecektir.çünkü bir BC nin yapabileceği en yüksek hız civarıdır.(daha hızlı olabilir ama herşeyi Hız modülü olarak takması gerekcekki bu durumda ne defans takabilir ne vuruş gücü uçan kütük olarak oynar, neyse) Rakip BC ve BS lerini hızınızla egale ettiğiniz için geriye sizin için tehlike oluşturan Cruiser ve Frigate sınıfı gemiler kalıyor. Dediğim gibi siz m/s hızla ilerlerken m/s hızla size doğru yardıran Frigate sınıfı gemilerin MWD yüzünden Signature ları Cruiser boyutuna çıkar ve 90 derecelik bir açı ile size doğru geldiklerinden ne sıkarsanız içlerine alacaklardır. Daha savaşın başında hemen bunlara kitlenin, 800mm Auto Cannonların 2 salvosunda savaş alanındaki tüm frigateleri tek tek patlatırsınız. Geriye sizinle aynı hıza yakın olan Cruiser'lar kalıyor, bu gemiler dikkatinizi çekerim Nano olmak zorunda sizi yakalamak için, Nano demek medium slotunuzun az olması ve defansa harcamak demek, dolayısıyla bu gemiler "WEB+Scrambler" takamaz demek %90 ihtimal hepsinde Distrupter vardır, bu da sizi yavaşlatamaz dolayısıyla rakip Cruiser sınıfı gemilerin akıbetide Frigate'ler gibi olacaktır. 90 derecelik yaklaşma açısı ile kendilerini 800mm Autocannonların nişangahının ortasında bulurlar DPS e sahip bir geminin nişangahında olmak bir cruiser için bu durumda ölüm demektir ve rakibin BC ve BS leri size yaklaşamayacağından bu gemileri çok kısa sürede eritirsiniz. Bütün bunlar olurken tabiki sizin grubunuzda armut toplamayacaktır. Onlarda rakip BC ve BS lerini savaş alanında sizi takip ederken ve düşmanın tüm ilgisi sizdeyken rahatlıkla yok ederler. Eğer Tackler gemileriniz biraz akıllı ise üzerinize gelmeye çalışan Frigate sınıfı gemileri hemen yakalamaları gerek ve ardına cruiser sınıfı gemileri yavaşlatmaları gerekiyorki siz rahatlıkla onları temizleyin.kısacası tüm olay sizin üzerinize kurulu oluyor.dolayısıyla bir bakıma "Paratoner" görevi görüyorsunuz :) (Bu geminin Armor tank olan versiyonu dahada ölümcüldür Bkz. Armor Tank Rehberi)

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

PVP ARMOR TANK REHBERİ

PVP ARMOR TANK REHBERİ PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fitting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fittingle savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fitinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım.

Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fitinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım. PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fiting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fiting ile savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

PVP ARMOR TANK REHBERİ

PVP ARMOR TANK REHBERİ PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fitting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fittingle savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection. Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com

Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection. Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com 0x01 Giriş Bu yazı blind sql injection saldırılarında tek bir karakter için minimum istek ile doğru sonuca varabilmek

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları

Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları Bünyamin Demir, Aralık 2009, WGT E-Dergi 3. Sayı Yazıya başlamadan önce değerli okura amacımı -iyi anlatmak- maksadıyla şu notları düşmek istiyorum; Aşağıda göreceğiniz

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki Bildiğiniz üzere Deutsche bank'ın arzı ile varantlar İMKB'de işlem görmeye başladı. Bu konuda çok soru gelmiş. Basit bir şekilde ne olduğunu açıklamak da bize farz oldu. Fakat hemen şunu belirteyim ki;

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

Şehir Savaşlarında Hayatta Kalmanın On Altın Kuralı

Şehir Savaşlarında Hayatta Kalmanın On Altın Kuralı Şehir Savaşlarında Hayatta Kalmanın On Altın Kuralı 11 Mayıs 2016 Ercan Caner, BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Firması nda Proje Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Türkiye Hava Sahası Yönetimi

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim on günlerde mevsimsel geçiş döneminin verdiği miskinlikle aklıma yazılabilecek bir yazı gelmiyordu. Bugün kardio antrenmanımı yaparken,aklıma sevgili olmamak için yapman gerekenler adlı yazım geldi. Bende

Detaylı

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A)

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Aday Hakemler) 1- Oyun alanı üzerinde hakemi aldatmaya yönelik yapıldığı tespit edilen her türlü hareket sportmenlik dışı davranış olarak değerlendirilecektir.

Detaylı

1.Aşama (Cüzdanını doldurmaya başla) Para kazanmanın birçok yolu var. Bu yolların hepsi birer altın kaynağıdır ve işçiler bu kaynaktan

1.Aşama (Cüzdanını doldurmaya başla) Para kazanmanın birçok yolu var. Bu yolların hepsi birer altın kaynağıdır ve işçiler bu kaynaktan Nasıl daha çok para kazanabiliriz? Nasıl para sorunlarımızı çözeriz. Bunun herkes için yöntemi farklıdır. Gelin George S.Clason Babil in en zengin adamı adlı kitabında para kazanmak için önerdiği yedi

Detaylı

Organik SEO: Google da İlk Sayfada Çıkmak İçin 10 SEO Tekniği

Organik SEO: Google da İlk Sayfada Çıkmak İçin 10 SEO Tekniği Organik SEO: Google da İlk Sayfada Çıkmak İçin 10 SEO Tekniği Merhaba değerli okur, bu yazımda Google ve diğer arama motorlarında ilk sayfada çıkmak için yapılabilecekler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Detaylı

Bize Bursa ya ve Türkiye ye yaptığı katkılar dolayısıyla; Teşekkürler GÖKÇELİK

Bize Bursa ya ve Türkiye ye yaptığı katkılar dolayısıyla; Teşekkürler GÖKÇELİK Muhasebe ve Vergi Bölümü öğretim elemanları Öğr.Gör.Tezcan AYDIN, Öğr.Gör.Ercan BAYCAN VE Öğr.Gör.N.Şebnem ÖZCAN ın gözetim ve katılımıyla Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı 2. Sınıf öğrencilerinin

Detaylı

American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer

American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer 7 Şubat 2013 Perşembe Brifing: Savunan ve saldıran tarafların olduğu bir senaryo Pincer. Bu senaryoda masa boylamasına

Detaylı

Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri

Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri Ebru Pelin 10 günde 10 kilo verin... X diyetiyle bu yaza ideal kilonuzda girin... X biberi, Y kapsülü ile ayda 15 kilo verin... Bu ve benzeri iddialarla oluşturulan

Detaylı

KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120

KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120 KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120 ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ : HİSTORY LTD STİ. AYAZ ELEKTRONİK BİLGİSAYAR SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. Www.ayazshop.com bilgi@ayazshop.com Tel: +90 212 6909894

Detaylı

American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line

American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line 25 Ağustos 2013 Pazar Brifing: Görev isminden de anlaşılacağı gibi hattı tutan bir birliğe bir diğerinin

Detaylı

Blogger bunu uyguluyor!

Blogger bunu uyguluyor! Giriş Merhaba backlinkagi.com projemizin ilk adımını atmış bulunmaktasınız. Aramıza hoş geldiniz diyorum. Öncelikle sizlere bu projenin nasıl geliştiğini ve neye dayanarak oluşturulduğunu anlatacağım.

Detaylı

Elektrik Neden ve Ne Zaman Çarpar...

Elektrik Neden ve Ne Zaman Çarpar... Elektrik Neden ve Ne Zaman Çarpar... Elektrik çarpmasının hayati tehlikesi var mıdır? Elektrik tellerinde duran kuşa neden elektrik çarpmaz? Bu yazımızda bu gibi sorulara farklı durumlarda bakarak yanıt

Detaylı

Final Sınavı. Güz 2005

Final Sınavı. Güz 2005 Econ 159a/MGT 522a Ben Polak Güz 2005 Bu defter kitap kapalı bir sınavdır. Sınav süresi 120 dakikadır (artı 60 dakika okuma süresi) Toplamda 120 puan vardır (artı 5 ekstra kredi). Sınavda 4 soru ve 6 sayfa

Detaylı

İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri

İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri On5yirmi5.com İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri İstediği üniversite ve bölüme yerleşemeyen adaylar yatay geçiş, dikey geçiş, çift anadal ya da yurtdışından Türkiye'deki üniversitelere

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları

Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları Bu e kitap sizin Alfa erkek ve kadınları büyüleyici bir şekilde etkilemek konusunda bilmeniz gereken her bilgiyle sizi donatacak ve yep yeni biri olmanızı

Detaylı

BCO652 - Oyun Prototipleme

BCO652 - Oyun Prototipleme Ders 2 - Fiziksel Prototipler Hacettepe Üniversitesi October 13, 2016 Farklı prototipleme yöntemleri mevcuttur: Fiziksel Görsel Video Yazılım Bir oyun için birden fazlasına ihtiyacınız olabilir Fiziksel

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ FUTBOL HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ Hücum Prensipleri (Topa sahip olan takım hücum eden takımdır) Pas / Destek Derinlik / Genişlik Toplu / Topsuz Koşular (Penatrasyon) Hareketlilik / Yer Değiştirme

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

KISA MESAFEDE SONUÇLANDIRMA(FINISHING)

KISA MESAFEDE SONUÇLANDIRMA(FINISHING) KISA MESAFEDE SONUÇLANDIRMA(FINISHING) Isınma:guruptaki oyuncular kalp atış hızını hızlandırmak için hafif koşuya başlarlar.daha sonra değişik açılı koşular,diz çekme,topukta yürüme,stretching vs.. ile

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

Free Download Manager Kullanarak Internetten Download

Free Download Manager Kullanarak Internetten Download Free Download Manager Kullanarak Internetten Download Öncelikle belirtmeliyim ki bu program bilgisayarınıza herhangi bir virüs, spy benzeri programcık kurmaz. Tamamen bedavadır. Daha pek çok amaçla kullanılabilir

Detaylı

How to ASP Language. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2011 2012 Bahar Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU. 29 Eki. 1 Kas. 2013

How to ASP Language. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2011 2012 Bahar Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU. 29 Eki. 1 Kas. 2013 How to ASP Language Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2011 2012 Bahar Yarıyılı 29 Eki. 1 Kas. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Fonksiyonlar, kendilerini göreve çağıran VBScript komutlarına ve işlemlerine bir

Detaylı

Takım Maçı ve IMP Skorlaması

Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım maçının tanımı? 4 lü takım maçı, 6 oyuncudan kurulu iki takımın, birer çiftleri ile 2 masada karşılaşarak, aynı anda 4 oyuncusu ile, oynayan ya da oynamayan bir kaptanın

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

Siber Akademi Eğitim Portalı

Siber Akademi Eğitim Portalı Merhabalar canlı eğitim vericek olan sitemiz için bölümünde başarılı eğitmen arkadaşlar alınacak. Bu yüzden şu an bu maili okumaktasınız. Sitemiz normalde yazılım ve tasarım eğitimleri vermektedir. Fakat

Detaylı

Perseid Göktaşı Yağmuru: Ağustos

Perseid Göktaşı Yağmuru: Ağustos Perseid Göktaşı Yağmuru: 12-13 Ağustos 10 Ağustos tan itibaren göktaşı yağmurlarının en popüleri olan Perseid (Kahraman) göktaşı yağmuru görülmeye başlanacak ve 12 Ağustos gecesi doruğa ulaşacak. Bu göktaşı

Detaylı

BARKOD SİSTEMİ (Çizgi İm)

BARKOD SİSTEMİ (Çizgi İm) BARKOD SİSTEMİ (Çizgi İm) Hepimiz günde en az bir kere ihtiyacımız olan herhangi bir ürünü almak için bakkala veya markete gideriz. Aldığımız her ürünün üzerinde değişik kalınlıktaki çizgilerden oluşan

Detaylı

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ?

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? İnternette herhangi bir maile kullanıcısına bir foruma yada mail grubuna Amannnn.Beni nerden bulacaklar???? deyip kahrolsun falanca gibi tehlikeli şeyler yazdınız. Birkaç saat

Detaylı

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ :

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : 1. Oturma düzenin belirlemek için oyuncular kendi aralarında karar veremez ise; zar atmak suretiyle oturma düzeni belirlenir. Büyük zar atan

Detaylı

Pratik Kuantum Tarifleri. Adil Usta kuantumcuadilusta@gmail.com

Pratik Kuantum Tarifleri. Adil Usta kuantumcuadilusta@gmail.com Pratik Kuantum Tarifleri Adil Usta kuantumcuadilusta@gmail.com İçindekiler 1 Açılış 1.1 Olası momentum değerleri............................ 3 1. Klasik limit.................................... 5 1 1

Detaylı

Oyun Tasarımı. 10. Ders

Oyun Tasarımı. 10. Ders Oyun Tasarımı 10. Ders Geçtiğimiz haftalar 1. Lens: Öz Deneyim 2. Lens: Şaşırtma 3. Lens: Eğlence 4. Lens: Merak 5. Lens: Endojen 6. Lens: Problem Çözme 7. Lens: Temel Eleman Dörtlüsü 8. Lens: Hologra

Detaylı

Turbo Badminton Seti. Oyun talimatları Tchibo GmbH D Hamburg 79696AB3X3V

Turbo Badminton Seti. Oyun talimatları Tchibo GmbH D Hamburg 79696AB3X3V Turbo Badminton Seti Oyun talimatları Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 79696AB3X3V 2014-10 Değerli Müşterimiz! Turbo Badminton, çok iyi reflekslere ve hıza dayanan, dinamik bir oyundur. Aslen badmintondan oluşur,

Detaylı

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN 21400752 MAKİNENİN ARKASI Fotoğraf uzun süre düşünülerek başlanılan bir uğraş değil. Aslında nasıl başladığımı pek hatırlamıyorum, sanırım belli bir noktadan sonra etrafa

Detaylı

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI Ders 8 İÇERME (containment) OYUNU Osman F. Güner Vido Kübü Referans Pozisyonları 1. Ders Blitz Oyunları 2-3. Ders Tutma (holding) Oyunları 4. Ders Demirleme (anchor)

Detaylı

Duygu, düşüncelere bedenin içsel olarak karşılık vermesidir. Başka bir deyişle, beyne kalbin eşlik etmesidir.

Duygu, düşüncelere bedenin içsel olarak karşılık vermesidir. Başka bir deyişle, beyne kalbin eşlik etmesidir. Duygu, hareket halindeki enerjidir. Duygu, düşüncelere bedenin içsel olarak karşılık vermesidir. Başka bir deyişle, beyne kalbin eşlik etmesidir. Duygu, insanın yaşam kalitesini belirleyen en önemli kaynaktır.

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

UYGULAMA 1 1. Aşama Şimdi bir öykü okuyacağım, bakalım bu öykü neler anlatıyor?

UYGULAMA 1 1. Aşama Şimdi bir öykü okuyacağım, bakalım bu öykü neler anlatıyor? ALAY ETME Amaç : Başkalarına saygı duymayı öğrenme.alay etme ile baş edebilme becerisini kazandırma Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Uygulama 1 için:yazı tahtası, kağıt, kalem, Uygulama 2 : Kuklalar,oyuncak

Detaylı

Başarılı Online Mülakat

Başarılı Online Mülakat Başarılı Online Mülakat Copyright 2015 DoHire All Rights Reserved www.dohire.net Başarılı Online Mülakat Nasıl Yapılır? İÇİNDEKİLER 1 Başarılı Bir Video Mülakatta Neler Yapılmalıdır? 1.1 İşe Alım Süreci

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı

BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı Sürücü Kurslarınıza katılan adayların çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Z KUŞAĞI dediğimiz bu kuşak artık aradığı bilgilere internet üzerinden bilgisayarlarını,

Detaylı

MIT OpenCourseWare http://ocw.mit.edu. 14.30 Ekonomide İstatistiksel Yöntemlere Giriş Bahar 2009

MIT OpenCourseWare http://ocw.mit.edu. 14.30 Ekonomide İstatistiksel Yöntemlere Giriş Bahar 2009 MIT OpenCourseWare http://ocw.mit.edu 14.30 Ekonomide İstatistiksel Yöntemlere Giriş Bahar 2009 Bu materyale atıfta bulunmak ve kullanım koşulları için http://ocw.mit.edu/terms sayfasını ziyaret ediniz.

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

Şifre değişikliğinde kullanıcı bazlı olarak son kullanılan 24 şifreyi sistem hatırlayıp kullanılmasına izin vermez.

Şifre değişikliğinde kullanıcı bazlı olarak son kullanılan 24 şifreyi sistem hatırlayıp kullanılmasına izin vermez. Windows Server 2008, Server 2012 de Password Policy ayarları Account Policy için yapılan ayarlamalar bütün Domain de geçerli olur. Active Directory kurulumundan sonra Pasword Policy Defult olarak aynı

Detaylı

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Skåne deki Temel Bakımda bulunan Ebe muayenehaneleri (Barnmorskemottagningarna) NEREYE BAŞ- VURABILIRIM? IKIZLERIM OLUR MU? BENİM İÇİN UYGUN MU? NORMAL MI? KAÇA

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi CAMİŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Hazırlanma Tarihi 06/12/2018 Geçerlilik Tarihi 06/01/2019 NEDEN ÖZDEN OSGB? Bizimle çalışmadan önce bizim hakkımızda bazı detayları öğrenmek isteyeceğinizi düşündük. Sıkıcı metinler

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog

Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog aletleri hala kullanabilirsiniz. Ayrica, ISDN'e has

Detaylı

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Öğrenilen her konu ile ilgili yeterince soru çözülmelidir. Mümkün olduğunca farklı kaynaklardan yararlanılmalı; fakat amaca

Detaylı

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin.

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. İçerİk: Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. 60 Birlik Kartı 10 Taktik Kartı 9 ahşap Cephe Piyonu

Detaylı

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ Kamu SM den aldığınız e-imza sertifikasının detaylarında SHA-1 yazıyorsa ve sertifikanın bitiş tarihi 15.09.2014 ü aşıyorsa sizin için SHA-2 li yeni bir sertifika üretilmiştir ve bu yeni sertifikayı e-imza

Detaylı

Bakan Güler, "Türkiye rüzgar enerjisinde AB ülkeleri arasında 1'inci, olacak" dedi

Bakan Güler, Türkiye rüzgar enerjisinde AB ülkeleri arasında 1'inci, olacak dedi Türkiye'de 3 bin enerji yatırımcısı var Bakan Güler, "Türkiye rüzgar enerjisinde AB ülkeleri arasında 1'inci, olacak" dedi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de enerji yatırımcısı sayısının

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER 150805169 elifsuer165@gmail.com

Detaylı

Bu testi yapın, kendinizi tanıyın!

Bu testi yapın, kendinizi tanıyın! Kendini Tanıma Testi Bu testi yapın, kendinizi tanıyın! İnsanlar sizin hakkınızda sandığınızdan farklı izlenimlere sahip olabilir. Gerçekten nasıl algılandığınızı siz de bilmek istemez misiniz? Bu teste

Detaylı

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45 Nasıl bayaa yol kat ettik değil mi? Aslında bu noktada sistemimiz ciddi ciddi çalışmaya başladı. Bir süre sonra bir de baktık ki, kullanıcılar masaüstüne bazı "uygunsuz" duvar kağıtları koymaya başlamışlar.

Detaylı

Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu

Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu Aşağıdaki dört-el-açık problemleri, 1983 yılında Kırkağaç ta askerlik yaptığım sırada mektuplaştığım üniversiteden arkadaşım Serdar Başar bazı mektuplarının sonuna

Detaylı

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2-

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2- YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2- Başlangıç Notu Merhabalar! Geçen sefer Warhammer ve Warhammer 40000 e başlama potansiyeli olan kişilerin aklındaki soruları cevaplamaya ve ordu seçimi

Detaylı

7 CNC OPERATION. 7-3 İşleme Programı. 7-3-1 İnce sac kesimine örnek,

7 CNC OPERATION. 7-3 İşleme Programı. 7-3-1 İnce sac kesimine örnek, 7 CNC OPERATION 7-3 İşleme Programı Aşağıdakiler Mazak tarafından kesime yönelik olarak tavsiye edilmiştir. İnce objelerin kesilmesi. G08 önden okuma (prior) kontrolunu G64 modunda kullanın. G08 ile otomatik

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

618 KULLANMA KILAVUZU

618 KULLANMA KILAVUZU 0 10 20 30 40 50 60 70 618 KULLANMA KILAVUZU Kullanmaya başlamadan önce Kullanma Kılavuzunu Dikkatlice okuyunuz ve verilen talimatlara riayet ediniz. Daha sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz OYUN

Detaylı

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK. O halde, A, B, C, D, E, F sayılarını kolayca bulacağınızı sanıyoruz. 3 A 6 B 2 6 C 10 5 D E F MUZİP BİR SORU

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK. O halde, A, B, C, D, E, F sayılarını kolayca bulacağınızı sanıyoruz. 3 A 6 B 2 6 C 10 5 D E F MUZİP BİR SORU HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK Eskişehir, Balıkesir, Diyarbakır ve Adana, birbirinden güzel 4 ilimizdir. Eskişehir de hiç olmayan bir özellikten, Balıkesir de 1, Diyarbakır da 2, Adana da 3 tane

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALİ ŞUĞLE Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. Öncelikle böyle bir güzel toplantıyı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALİ ŞUĞLE Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. Öncelikle böyle bir güzel toplantıyı Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALİ ŞUĞLE Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. Öncelikle böyle bir güzel toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etmek istiyorum. Barolar gibi

Detaylı

HAREKET HAREKET KUVVET İLİŞKİSİ

HAREKET HAREKET KUVVET İLİŞKİSİ HAREKET HAREKET KUVVET İLİŞKİSİ Sabit kabul edilen bir noktaya göre bir cismin konumundaki değişikliğe hareket denir. Bu sabit noktaya referans noktası denir. Fizikte hareket üçe ayrılır Ötelenme Hareketi:

Detaylı

Bölüm 1 : Eski Sevgiliniz Sizi Neden Terk Etti?

Bölüm 1 : Eski Sevgiliniz Sizi Neden Terk Etti? www.eskisevgiliyigerikazanmak.net Sayfa 1 Bölüm 1 : Eski Sevgiliniz Sizi Neden Terk Etti? Terk edilen insanların bir çoğunda eski sevgilileri tarafından terk edilişlerine karşı bahaneler bulmak ve savunmaya

Detaylı

DGS Konu Başlıklarına Dön

DGS Konu Başlıklarına Dön DGS Konu Başlıklarına Dön Sıra 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Soru ve Cevaplar 4 yıllık üniversite okuyorum 2. yılını başarıyla tamamladım.2 yıllık diploma aldım ve DGS ye başvuru yapabilir miyim?

Detaylı

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM?

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? En az 6 aydır sınava hazırlanıyorsun. Ya gerçekten çalıştın hakkını vererek, ya da çalışmadığını düşündün. Ama dışarıdan biri baktığında senin saatlerce kendi geleceğini elleriyle

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

Two Fighter To Fight

Two Fighter To Fight Two Fighter To Fight BCO623 Oyun Tasarım Belgesi Version 1 Nail Yalçın 0 İÇİNDEKİLER GENEL Oyunun Amacı 02 Hedef Kitle 02 Oyun Türü 02 Oyun Platformu 02 OYUN YAPISI Kamera 03 Oyun Mekanikleri 03 Kontroller

Detaylı

Olasılık (Probability) Teorisi

Olasılık (Probability) Teorisi Olasılık (Probability) Teorisi akin@comu.edu.tr http://akin.houseofpala.com Genetik Olasılık, genetik Genlerin gelecek generasyona geçmesinde olasılık hesapları kullanılır Akrabalık derecesinin hesaplanmasında,

Detaylı

Chromium B.S.U. 'Gelene Vur Gidene Vur' Oyunu. Doruk Fişek (dfisek@fisek.com.tr)

Chromium B.S.U. 'Gelene Vur Gidene Vur' Oyunu. Doruk Fişek (dfisek@fisek.com.tr) Chromium B.S.U. 'Gelene Vur Gidene Vur' Oyunu Doruk Fişek (dfisek@fisek.com.tr) Toz ve Gaz Bulutu 2000 yılının Temmuz'unda, oyunun müstakbel yazarı Mark B. Allan, LinuxGames sitesinde eski bir DOS "gelene

Detaylı

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ Kamu SM den aldığınız e-imza sertifikasının detaylarında SHA-1 yazıyorsa ve sertifikanın bitiş tarihi 15.09.2014 ü aşıyorsa sizin için SHA-256 lı yeni bir sertifika üretilmiştir ve bu yeni sertifikayı

Detaylı

1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir?

1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir? 1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir? A) -1/6 B) 1 C) 1/2 D) 1/5 E) 3 2) Durgun halden harekete geçen bir cismin konum-zaman grafiği şekildeki

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim?

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim? 8.Ünite- E BANKACILIK VE BANKA HESABI NASIL İDARE EDİLİR. 8.1 İnternet Bankacılığı/ Telefon bankacılığı İnternetin hayatımıza girmesiyle, geleneksel bankacılık elektronik bankacılık tarafından e- bankacılık

Detaylı

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN DİJİTAL İŞLEM NE UYGULANDI? SİNEMA - TİYATRO - KONSER

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN DİJİTAL İŞLEM NE UYGULANDI? SİNEMA - TİYATRO - KONSER DİJİTAL İŞLEM HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN Hesap makinelerini hepimiz kullanmışızdır. O makenilerdeki sayıların yazılışlarını biliyorsunuz. O rakamlarla yapılmış iki işlem bulacaksınız yanda. Ama işlemlerin

Detaylı

Zar Falı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Zar Falı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Zarlar aracılığı ile kehanette bulunmanın kökeni antik çağlara kadar dayanmaktadır. Gelecekten haber verme sanatının burada anlatılan şekli değişik bir eğlence şekli olarak da kabul edilebilir. İsabet

Detaylı

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri Aktivite 6 Savaş gemileri Arama algoritmaları Özet Bilgisayarların sıklıkla bir yığın verinin içerisinde bilgi bulmaları gerekir. Hızlı ve verimli yöntemler kullanarak bunu becerirler. Bu aktivitede 3

Detaylı

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin!

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin! ONLINE OYUN NASIL OYNANIR? Online maçlara başlamak için aşağıdaki adımları takip etmen yeterli. Bir kere başlayınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu göreceksin: 0. FORMANI VE RENKLERİNİ BELİRLE Oyunun

Detaylı