NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank"

Transkript

1 NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online da 3 çeşit "Tanklama" yöntemi bulunur. Bunlar ; * Shield Tank * Armor Tank * Speed Tank Bizim konumuz olan ise "Speed Tank"dır. Nano gemiler NPC amaçlı değildir, PVP amaçlıdır. Nano konusunda oyuncular arasında yanlış bir anlaşılma var o da "Gemi hızlı ise Nano'dur" bu yanlış bir düşünce geminin sadece hızlı olması yetmez aynı zamanda yüksek vuruş gücüne de sahip olması gerekmektedir. Fakat yüksek hızlarda dönerken geminizin saldıracağınız düşmanı vurma ihtimalide azalmaktadır. Bunun nedeni "Tracking Speed" yani silahlarınızın vuracağı düşmanı takip hız'ı. Dolayısıyla geminize vuruş gücü en yüksek silahı değil "Tracking Speed" i en yüksek silahı takmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü, her nekadar EFT yada silah açıklamasından baktığınızda Örnek : "DPS : 500 " yazsa bile yüksek hızlarda dönerken bu rakam "100" veya tamamiyle ıskalama olarak karşınıza çıkıyor.tracking Speed'i "0,12" den büyük olan silahlar yüksek hızlarda kendi boyutunda ve üzerindeki gemileri rahatlıkla vurabilirler. Bu konuyu gemilerin "Fitting" kısımında detaylandırarak anlatacağım. Hız ve Vuruş gücü avantajının yanında tabiki birde defans dezavantajı söz konusu. Nano gemiler mevcut fit slotlarını (Low-Medium-High) vuruş ve hız modüllerine harcadığından defansif anlamda zayıftırlar (Minmatar T2 gemileri hariç). Bu faktörü göz onünde bulundurarak düşmanlarınızı çok dikkatli seçmelisiniz, özellikle hızınızı yavaşlatma yeteneğine sahip gemilerden ve kapasitör'ünüzü yok edecek gemilerden uzuak vurmalısınız, çünkü yavaşlarsanız balon gibi patlarsınız. Bu konya çok dikkat edin. Her gemi duruma göre "Nano Tank" olabilir, bu gideceğiniz Operasyona/Roam'a göre değişir, fakat genel olarak Nano olacak bir gemiden "4" adet Medium Slot'u olması istenir. Normalde armor tank olan gemiler aslında en iyi nano gemilerdir. Bunun nedenide bolcana Low slotlarının olmasıdır. Burda önemli olan düşmanı hızlı ve çabuk bir şekilde yok etmektir, yani oturup uzun uzadıya göğüs göğüs'e çarpışma yapılamaz, çünkü zaman hasar bakımından sizin aleyhinize işliyor (Defensınız düşük olduğu için).

2 CALDARI / GURISTAS - NANO GEMİ FİTLERİ CALDARI HOOKBILL - NANO FACTION FRIGATE

3 Caldari Navy Hookbill, Caldari Navy Faction Frigate'i dir.tüm caldari gemileri gibi bol miktarda medium slot'a sahip olması interceptor sınıfı gemilere göre daha avantajlıdır (fiyatı 30 milyon civarında). fakat bir nano gemide olması istenen en az 3 low slot'a sahip değildir, fakat geminin boyutu frigate sınıfı olduğundan hız anlamında bir sorun yaşamaz. Defansif anlamda T2 frigate'lerden çok büyük bir fark'ı yoktur. Shield HP bazında akranı olan T2 frigate'lerden de daha fazla Shield HP'ye sahiptir. Ofansif anlamda sınıfının en iyi gemisidir. Bunun başlıca nedeni orta ve uzun menzilli Standart Missile modüllerine sahip olmasıdır. Turret kullanan diğer faction ve t2 frigate'ler yüksek hızlarda ıskalarken, standart missile'ler herzaman vururlar. Bu anlamda attığınız her füze hedefi bulur ve hasarını verir. Bu rakibinize karşı büyük avantaj sağlar. Her nano geminin sorunu olan "Webbifier/Scrambler" gibi modülleri olan gemilere dikkat edin. Nano gemiler armor versiyonları gibi herkese bodoslama dalamazlar,çünkü yavaşlamak armor tank bir gemiyi çok etkilemezken, nano bir geminin en büyük defansı hızı olduğundan ve onu kaybettiğinde de yaşama süreniz 10 saniyenin altında dır. Eğer grubunuzun düşmanın yakınındaki tek tackler siz iseniz ve hedefteki gemi çok pahalı bir gemi ise, az önce belirttiğim kuralı görmezden gelip kamikaze yapın, grubunuza kazandıracağınız 5-10 saniyelik yetişme süresi kaybedeceğiniz gemiye değecektir.

4 GURISTAS - WORM - FACTION NANO FRIGATE

5 Worm T1 Frigate olarak oldukça sıradışı bir gemi, çünkü geminin asıl gücü Drone kapasitesinde. Aynı anda 5 Small Drone çıkarabilmesi onu savaş alanında hem Frigate'ler için hemde Cruiser'lar için çok tehlike bir hale getiriyor. Eğer doğru şekilde kullanabilirseniz defansif anlamda da hiç fena sayılmayacak bir gemi. Her nano gemide olduğu gibi hızınız kesilmediği sürece sizin için bir tehlike söz konusu değil. Medium slotunun fazla olması gemiyi extradan tehlikeli yapıyor çünkü, hem Ham Shield HP'sini destekliyor hemde 2 elektronik warfare modülü takabiliyorsunuz. Bu da düşmanlarınızı oldukları yere çivilemenize yetiyor. Vuruş gücü yukarda da belirttiğim gibi silahlarından değil drone'larından geliyor. Fakat roketleride bonus'u sayesinde 15km gibi orta menzilli bir mesafeye yollayabiliyor. High Slottaki Small Nosferatu Modü'lü de düşmanı Elektronik Warfare modüllerinizle etkisiz hale getirmeye çalışırken ve MWD niz açıkken Capacitor'ünüzün hep dolu kalmasını sağlayacaktır. Çünkü kendinizden büyük bir gemi ile kapışırken capacitor'ünüzün uzun süre dayanması gerekecek, bu modülde size bu avantaj'ı sağlayacaktır.

6 GURISTAS - GILA - FACTION NANO CRUISER

7 Guristas Gila aslında daha çok Gallente tipi bir gemidir. Vuruş gücü Drone'larından, Shield Resistleri Caldari ırkından gelir. Geminin kullanım tarzı Gallente'nin Ishtar T2 Heavy Assault Gemisine çok benzer. Düşmanı uzaktan "KITE" ederek yok etmek üzerine kuruludur. Eğer Solo PVP yapacaksanız, düşmanı kendi grubundan ayırıp üzerinize çekip, rakip grubun kendi üyesine warp edemeyeceği (150km altında bir mesafe) bir mesafeye çektikten sonra Dronelarınızla işini bitirmek şeklinde olmalı. Eğer bir Gang deyeseniz, yapacağınız en güzel iş, grubun 50km üzerinde/altında bir noktaya geçip, drone'larınızı grubun en hızlı kitlenen, tercihen Interceptor/Frigate sınıfı bir gemiye "Assist" etmektir. Bu hem dronelarınızın en hızlı şekilde düşman'a intikal etmesini sağlayacaktır aynı zamanda güvenli bir mesafeden Heavy Missile Salvoları yollamanızı sağlayacaktır. Bir diğer özelliğide drone kullanma kapasitesi ve bandwith'i, eğer gerekirse Heavy Drone larınıda çıkarabilir Gila, bu gireceğiniz combat cinsine göre sizin tercihiniz. Diğer yapabileceğiniz şey ise Support Drone'larla grubunuza yardım etmek Drone'ların cinsi çok olduğundan duruma göre drone taşıyabilirsiniz, mantık olarak bolcana medium E.Warfare ve Support drone taşımanız en mantıklısı olacaktır,bu dronelar; Electronic Warfare Drones - Stasis Webifing Dronelar : Sadece Heavy Drone - ECM Drones : Small-Medium-Heavy versiyonları var - Energy Neutralizing Drones : Small-Medium-Heavy versiyonları var - Sensor Dumpening Drones : Small-Medium-Heavy versiyonları var - Target Painting Drones : Small-Medium-Heavy versiyonları var - Tracking Distrupter Drones : Small-Medium-Heavy versiyonları var Logistic Drones - Shield Maintanance Drones : Small-Medium-Heavy versiyonları var -Armor MAintanance Drones: Small-Medium-Heavy versiyonları var

8 CALDARI - CARACAL -NANO CRUISER

9 Şimdi oyunu uzun süredir oynayan birçok arkadaş diyebilirki "Caracal ne alaka" şöyleki oyuna yeni başlayan bir arkadaş aranıza katıldığında ve siz akşam bir nano roam yapıcaz dediğiniz zaman bu kişi ne Drake'e binebilir nede pvp için "PVP-Nano-Drake" e ayıracak parası vardır. Peki yeni başlayan adam T2 fitleri nerden takıcak. Doğru takamayacak. Fit'i bu şekilde vermemin sebebi geminin T2 fitlerle bile yeterli CPU su ve Power'ının olduğunu göstermek için. İsteyen oyuna yeni başlamış arkadaşlar tüm fit'i T1 dizebilirler bunda hiç bir sorun yok. Gemi defansif anlamda kendisini savunabilecek güce sahip, o konuda içiniz rahat olsun. Resist ortalamasına baktığınızda ortalamanın üzerinde kaldığını göreceksiniz. Bu gemiyi tabiki BC yada BS sınıfı bir geminin üzerine sürmeyeceksiniz, o iş için müsait bir gemi değil. Zaten silahlarınada bakarsanız amacının ne olduğunu anlarsınız. Burada hemen siz sormadan şunuda söyleyeyim, "Heavy Missile Launcher" takabiliyorken niye "Assault Missile Launcher" takıyoruz, çünkü Heavy Missile Launcher'lar hem Power hemde CPU bakımından sizi çok zorlayacaktır. Heavy Launcher takmak için low slotlarınızdaki modülleri çıkarıp yerine power ve CPU destekleyen modüller takmak zorunda kalacaksınız, bu hem Shield defansınızı hemde hızınızı azaltacak bir hareket olacaktır, zaten bu da bizim nano fit mantığımıza ters düşen bir durum. Assault Missile kullanmamızın bir diğer avantajıda, sizin üstleneceğiniz role en iyi uyan silah olmasıdır. Caracal gibi zayıf bir gemi oyuna yeni başlamış bir oyuncu için ideal bir gemidir ve fleet'te bu kişiye düşman tackler gemilerini ve cruiser sınıfı gemilerini öldürme görevi çok rahatlıkla verilebilir. Normalde bu gemiye heavy missile launcher takmış olsanız ufak tackler gemilerine ancak %20 oranında hasar verebilecektiniz oysa Assault füzeleri signature'ları sebebiyle %100 hasar verirler.

10 CALDARI NAVY OSPREY - NANO CRUISER Caldari Navy Osprey'in kullanımı yukarıda açıkladığım Caracal Fit'i için birebir aynıdır. (Bkz. Yukarda)

11 CALDARI NAVY CARACAL - NANO CRUISER Caldari Navy Caracal'ın kullanımı Caracal'ın Fit kullanımı ile aynıdır. (Bkz. Yukarda)

12 CALDARI - DRAKE - NANO BATTLECRUISER

13 Drake belkide oyunda en çok ismi duyulan gemi'dir. Eve dünyasının bütün yükünü üzerinde taşıyan bir gemidir aynı zamanda. Çünkü hem fitlemesi basit, fiyatı ucuz, yüksek tank yapabilme kapasitesi, ortalamanın üzerinde bir vuruş gücü ve %100 hedefini bulan silahları. Gemiyi incelediğinizde MWD haricinde herhangi bir hız modülü bulunmamakta. Bunun nedeni zaten geminin doğuştan Shield tank olması ve Armor Tank akranlarına göre geminin daha hafif olmasından kaynaklanıyor. Low slotlarını hasar modüllerine harcamak böyle bir gemide en doğru karar olacaktır. Silahlarının vuruş mesafesi (sizin skillerinize göre değişiklik gösterir) 87 km dir. Bu eve dünyasında uzun menzilli olarak kabul edilir. Bu durumun size olan avantajı, geminizi savaş alanında istediğiniz konuma yerleştirebileceğiniz manasına geliyor. Diğer ırkların BC'leri orta veya kısa menzilde durmak zorundayken sizin kendinizi güvenli hissedebileceğiniz bir konumda durmak gibi bir özgürlüğünüz var. Defansif anlamda gemiyi her türlü düşmanın üzerine atabilisiniz. Yüksek Shield HP si ve resistleri ile grubunuz yetişene kadar uzun süre rakipleri tanklayabilir. Drake fit'in de altın kuralınız asla Medium Slotlardaki defansif modülleri bozmamak olmalı. Çünkü geminin silah sistemleri zaten her mesafedeki gemiyi vurabilir. Dolayısıyla sizin tackler moduna soyunmanız yapacağınız en büyük hata olacaktır. Grubunuz da zaten komple Drake'lerden oluşmayacağından (ve oluşmaması gerektiğinden) sizinde Tackler'lığa soyunmanıza gerek yok. Sizin düşmanı distrupt etme işiniz ancak Dominix gibi veya onun tarzında olan Battleshiplerin Tackler gemilerinizi çok rahatlıkla devreden çıkarttığı durumlarda devreye girmeniz gerekmekte. Neutralizer bir çok gemiyi zor durumda bırakırken Drake capacitör'ü olsada olmasada her türlü BS sınıfı gemiyi grubunuz onu öldürene kadar tanklayabilir. Eğer bir "Gate Camp" yapıyorsanız Gate'den 40-50km açıkta beklemek Drake pilotları için daha iyi olacaktır. Hem tehlike anında (Düşman filosunun tepenize binmesi "50-60 oyuncu") rahatlıkla ortamdan uzaklaşabilirsiniz hemde eğer düşman gate'e dönmek yerine sistemdeki başka bir noktaya gitmek istediğinde sizin doğrultunuzda gelecektir. Kısacası her anlamda gate'den uzak durmanız sizin yararınıza olacaktır.

14 CALDARI - ROKH - NANO BATTLESHIP

15 Rokh Caldari ırkının doğru düzgün tek turret kullanan Battleship'i olduğundan ve shield tank olarak Caldaride bulabileceğiniz en iyi resistlere sahiptir. 5 Low-Slot, 6 Medium-Slot ve 8 High-Slot'u ile kullanabilirseniz çok kuvvetli bir gemidir. Fakat asıl sorun bir Caldari pilotu olarak Hybrit Turret skillerini çalışıp çalışmayacağınız. Eğer fitting'e bakarsanız Large Blaster turretlarının takılı olduğunu göreceksiniz ve Rokh'un bonuslarına baktığınızda da sadece "Optimal Range" bonusu olduğunu göreceksiniz. Yani Damage bonus'u yok. Dolayısıyla Rokh'a hangi Turret cinsini takarsanız takın damage farkı olmayacaktır. Normalde oyunda ilerlemişbir pilot olarak birden fazla ırk'ı train edeceğinizden tavsiyem Rokh'u Minmatar Large Auto Canon'lı denemenizi tavsiye ederim. Defansif olarak incelediğinizde Rokh oyundaki en iyi shield resistlerine sahip gemidir (Guristas Rattlesnake ile birlikte), bu anlamda savaş alanındaki en kuvvetli defansa sahip gemi sizinki olacaktır. Bu genel olarak grup liderinizin "Bait" "Yem" olarak görmesinede sebep olacaktır. İçiniz rahat bir şekilde Rokh'u yem olarak kullanabilirsiniz. Oyundaki birçok Shield gemisinden daha iyi bu görevi yerine getirecektir. Kısa mesafede hangi cins silahı takarsanız takın çok yüksek hasar verebilme kabiliyetine sahip olacaksınız. Özellikle blaster gibi silahlar çok seri vurmaları sebebiyle düşmanınızı çok kısa bir sürede eritecektir. Fakat burda dikkat etmeniz gereken konu silahlarınızın tracking hızı. BS gibibüyük kütleli gemiler MWD leri açıkken orbit verdikleri düşmanlarını silahları çok zor vuracaktır, bu sebepten düşmanınızın yakınına girdikten sonra MWD nizi kapatmanız silahlarınızın vuruş şansını çok arttıracaktır.

16 GURISTAS - RATTLESNAKE - FACTION NANO BATTLESHIP

17 Rattlesnake'i Gila'nın büyük abisi olarak düşünebilirsiniz. (Fiyatı 1 Milyar ISK'ya yakın :)) Kullanımı Gila ile bir çok benzerlik göstersede, defansif özellikleri sebebi ile Rattlesnake tam bir Bait Tank'dır. Vuruş gücü drone'ları ile PVP de çok güçlüdür ve özellikle bait olarak kullanıldığından yakaladığı gemiyi öldürene kadar bırakmaz. Yaklaşıp 5-6 battlecruiser'ı (yukarıda verdiğim şekilde fitlerseniz) uzun bir süre tanklar, "nekadar bir süre?" yaklaşık 5dk boyunca o BS lere kök söktürür,üstüne içlerinden yakınına giren 2 tanesinide çok rahatlıkla yok eder (bu işi drone'ları sayesinde yapar). Kullanım şekli olarak aynen Gila'da olduğu gibi "Uzun mesafeden Combat Drone Desteği", "Uzun mesafeden Electronic Warfare Drone Desteği", "Uzun Mesafeden Logitic Drone Desteği" ve "Bait Olma". Bu rollerden hangisi size uygun ise drone seçeneklerinizi ona göre ayarlayın. Uygun olan drone boyutunu "Medium" olarak tercih etmenizi tavsiye ederim çünkü sadece 5 adet Heavy Drone taşıyabilirsiniz. Fakat Medumlardan ise 12 adet. Mediumların yanına özel durumlar için 5 adet small drone'da bulundurmanız sizin avantajınıza olacaktır (Frigate sınıfı gemileri yoketmek için) Defansif olarak EFT resiminden de gördüğünüz gibi çok yüksek resistlere sahiptir. Total Shield HP'si de Ham HP ye yakındır. Orta slotlardaki Webifier ve Distrupter modülleri siz Bait iken en çok işe yarayacak modüllerdir. Savaşa giriştiğiniz düşman grubundan en pahalı yada en kritik fonksiyonu olan gemiyi gözünüze kestirin ve ona abanın, zaten sizin grubunuz geldiğinde rakip takım dağılma gösterecektir. Hatta bir çoğu kaçacaktır, işte bu kaçma hadisesinden önce sizin yakaladığınız "Cepte Kill" olarak sayılacağından, hepsi kaçsa bile siz en pahalı gemiyi yoketmiş olacaksınız.

18 CALDARI - RAPTOR - INTERCEPTOR (EW BONUSLU)

19 Raptor'u diğer akranı olan Crow'dan ayıran en büyük özelliği EW Bonusudur (Electronik Warfare Bonusu). Normalde Crow ile 24 km 'ye distrupter yapabilirken, Raptor 28,8 km ye distrupter yapar, Scrambler mesafeside 10,8 km dir (eğer takarsanız). Yukarda belirttiğim özelliğinin yanı sıra multi atak yeteneği, yani hem füze hem turret takabilmeside diğer bir artısıdır. EFT her nekadar size Turretlar ile daha fazla vuruş gücü vaat etsede işin aslı öyle değildir. Çünkü m/s ile bir hedefin etrafında dönerken turretlar %80 ihtimalle ıskalayacaktır. İşte burada roket'ler devreye giriyor çünkü onlar ıskalamayacaktır (füzeler herzaman hedefini bulur). Defansif anlamda her nano gemide olduğu gibi hızınız asıl defansınızdır. Acil durumlar için bir adet Damage Control ekledim, bu benim tercihim, siz bunun yerine biraz daha hız destekleyici modül ekleyebilirsiniz. Interceptor'lar bildiğiniz gibi grubun düşmanı yakalayıcı gemileridir. Fakat bu işlemi sonsuza kadar yapamazlar, eğer düşman "Drone" kullanabilir bir gemide ise, büyük tehlike altındasınız. Bunun yanı sıra düşman armor tank bir gemi ise büyük ihtimal medium slotlarında "Distrupter+Scrambler+Webifier" mutlaka vardır, bunlarda sizin için ölümcüm olacaktır. Bu durumu iyi analiz edip düşman gemisi armor tank ise (genelde bunu geminin cinsi belli eder, örnek Gallente gemilerinin shield olması çok düşük bir ihtimaldir, keza amarr gemileride buna dahil) orbit mesafenizi 15 km olarak ayarlayıp sadece distrupter yaparak düşmanı savaş alanında tutmanız en doğru karar olacaktır. Aksi taktirde sizi sinek gibi ezip geçecektir.buna çok dikkat edin zaten işin bütün püf noktasıda bu.

20 CALDARI - CROW - INTERCEPTOR

21 Crow Raptor'dan daha ofansif bir gemidir, EW bonus'u yoktur fakat vuruş gücü (Voley olarak) daha fazladır. Bunun yanı sıra farklı defansif özellikleri vardır. Farklı defansif özellik olarak göreceğiniz en önemli fark, gemideki "Small Nosferatu T2" dir. Bir çoğunuz belki içinizden bu nasıl bir defansif fark yaratırki diyebilirsiniz, netekim sadece capacitor emiyor. Bu aslında çok spesifik durumlar için takılı olan bir modül fakat genelde de interceptor'lerin başına en çok gelen hadisedir. Günümüzde artık neredeyse tüm nano gemiler ve armor gemiler "Neutralizer Modül" ü takıyor, ve bu modüllerde interceptor gibi gemiler için çok önemli olan capacitor'ü kullanılmaz hale getiriyor. Capacitor yoksa hız'da yok, dolayısıyla herzaman capacitor'ünüzün olması gerekiyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hem hızlı doldurması nedeniyle hemde düşman'dan sürekli capacitor calması sebebi ile aslında bir interceptor'da olmazsa olmaz bir modül benim fikrimce. Ofansif olarak geminin füze mesafesini uzatacak ve vuruş gücünü arttıracak bonusları var. Benim roket'i tercih etmemin iki sebebi var bunlardan birincisi; çok hızlılar, ikincisi RoF ları çok yüksek. Tabiki Standart Missile Launcher takabilirsiniz ve tabiki onun mesafesi 65 km olacak fakat sizin asli göreviniz olan tutuculuk işini 10km nin altında yaptığınızı düşünürsek 200km ye de füze sıksa işinize yaramayacak. Dolayısıyla roketler yapacağınız iş için en ideal silahlardır. Gene Crow'da da her interceptor da olduğu gibi düşmanınızı iyi gözlemleyin. Özellikle armor tank gemilere kısa mesafeden orbit vermeyin. Çünkü "Distrupter+Scrambler+Webifier+Neutralizer" modülleri ile geminizi kullanılmaz hale getirme olasılıkları çok yüksektir. Bu tip gemilere 15km den orbit vermek en doğru yaklaşım olacaktır.

22 CALDARI - HAWK - NANO ASSAULT SHIP

23 Assault Ship'ler normal şartlarda Afterburner'lı kullanılır fakat başlıkta belirttiğimiz gibi olayımız "Nano" olduğundan yapmak isteyenler için Hawk'ın Nano halini ve kullanımını yazacağım. Fakat şunu biliniz ki Assault Ship'ler "MWD" kullanmaz bununda en büyük sebebi, eğer yukardaki fittingde geminin "Signature" değerine bakarsanız "310m" olarak görürsünüz. Bu değer bir Battlecruiser'ın boyutuna eşittir. Yani size sıkılan bütün mermileri içinize alacaksınız demek. Bu durumu Resistleriniz ve Shield HP niz bir nebze düzeltsede genede MWD li halinizle Interceptor'lardan daha uzun bir süre savaş alanında kalamazsınız. (Bu kuralı bozan tek gemi "Minmatar/Angel Cartel" "Assault Ship/Faction Frigate"leridir. Sebebi Yüksek hız) Defansif olarak resistleriniz normal bir frigate'inkinden çok üstündür, bu sebepten savaş alanında bir frigate'den çok daha uzun süre hayatta kalabilirsiniz.yüksek Shield HP'niz Frigate ve Cruiser sınıfı gemiler ile savaşırken grubunuzun yetişeceği kadar size süre tanır.mwd li olduğunuz için bu Cruiser sınıfı gemiler ile bir'e bir savaşamazsınız "Signature"'nız yüzünden sizi çok kısa sürede yok ederler. (Afterburnerlı ve Shield Booster'lı halini ayrıca anlatıcam). Dolayısıyla çok zorunlu olmadıkça frigate'lerden daha büyük gemileri yakalamak için Nano Hawk'ı kullanmayın. Vuruş gücünüzde MWD taktığınızdan düşecektir, bunu yanlış anlamayın MWD'nin vuruş gücünüze doğrudan bir etkisi yok fakat geminize daha büyük ve daha kuvvetli silahlar takabilecekken MWD yüzünden ne POWER kalıyor ne CPU dolayısıyla en az Power ve CPU isteyen Roket'lere kalıyorsunuz. Bu anlamda da gemi MWD'li iken sizi üzüyor. Kısacası Hawk ve tüm assault gemileri (Minmatar/Angel hariç) Nano olmaya müsait gemiler değildir.

24 CALDARI - HAWK - AFTERBURNER+SHIELD BOOST - ASSAULT SHIP Aktif tank olarak sizinde yukarda gördüğünüz gibi Hawk Nano olan versiyonundan daha sitabil bir gemidir. Dfeansif anlamda "Signature" "42,5m" dir. Afterburner'ınızında hep açık olduğunu düşünürsek size drone'lar haricinde hasar verebilecek gemi çok azdır. Drone'lar hasar verse bile aktif tankınız olduğundan onlar bile defansınızı kıramayacaktır. Capacitor'ünüzü rakip yok etse bile "Small Nosferatu T2" sayesinde capacitor'ünüzü düşmanın emdiğinden daha kısa bir sürede dolduracaksınız. Tabiki bir nanı gemi gibi hızlı değilsiniz fakat bu fit daha çok solo ve grubunuzun üzerine saldıran düşman filosundaki gemileri tutmak içindir. Capacitor'ünüz sonsuz olduğundan tankınızda sonsuzdur. (Pasif Versiyonun tank yeteneği aktif'den daha iyidir şimdide ona bakalım)

25 CALDARI - HAWK - PASSIVE TANK + AFTERBURNER - ASSAULT SHIP Passive tank olarak Hawk çok daha iyi defansif özelliklere sahiptir. Aktif tank'ın Shield Boost miktarı saniyede "19,5 Shield HP" iken, passive tank'ın, Shield Recharge'ı saniyede "27,1 Shield HP" dir (bu sizin skillerinize göre değişir + squad commander'ın verdiği bonus'a göre daha da artar). İkinci bir artısıda Shield HP sidir, Aktif Tank'ın Shield HP'sinden iki kat daha fazla Shield HP'si vardır. Bu da daha fazla düşman saldırısına dayanma sağlar. Aktif de olduğu gibi gene grubunuza saldıran gemileri yakalamak için idealdir, onları kovalamak için değil. Benim kişisel tercihim her halükarda Hawk'ı Pasif ve Afterburnerlı kullanmaktır. Fakat seçim gene size kalmış.

26 CALDARI HARPY - PASSIVE TANK+ AFTERBURNER - ASSAULTSHIP Harpy'nin kullanımı Hawk ile birebir aynıdır, tek farkı silah olarak Rail Gun kullanmasıdır. Gemiye sakın blaster takmayın çünkü EFT de yazdığı gibi olmuyor, silahların mesafesi çok kısa olduğundan EFT de yazan değerleri vuramıyorsunuz üstüne bolcana "Miss" "Iska" geçtiğini göreceksiniz. Bunun yerine 75mm Gatling Rail T2 takarsanız çok daha verimli olduğunu göreceksiniz. Nano versiyonunu yazmıyorum çünkü Rail gunları da taktığınızda o hızla hiçbirşeyi vuramazsınız. Bu Blaster'lar içinde geçerli. Dolayısıyla Harpy kullanacaksanız Nano yu aklınızdan çıkarın.

27 CALDARI - CERBERUS - NANO ASSAULT SHIP

28 Cerberus doğuştan shield tank bir gemi olduğundan Nano olmayada en yatkın gemilerdendir. Fakat böyle olmasının yanı sıra mümkün olduğu kadar bu gemiyi kısa mesafeli savaşlara sokmamaya çalışın. Her nekadar resistleri yüksek olsa da, Shield HP'si o kadar yüksek değildir. Eğer düşman battlecruiserları sizi primary seçerse Ör: "Armor Tank Hurricane" kesinlikle öldüğünüzün resmi belgesidir. Bu nedenle Cerberus'u orta menzilden savaşa sokmak en mantıklısı olacaktır. Orta menzili açmamız gerekirse; a) Eğer grubunuz bir "Gate Camp" ta ise gate'in 50 km açığında mevzilenmek yapacağınız en doğru hareket olacaktır. Hem mesafe itibari ile güvende olacaksınız hemde açil durumlarda (Blob yemek) güvenli bir şekilde kaçabilirsiniz. b) Eğer grubunuz roam yapan bir grup ise, bu taktirde baskın yaptığınız grubun içerisinden MWD niz açık bir şekilde mümkünse "Güneş" doğrutusunda Align olup, hem rakiplerle aranızda km mesafe bırakarak ateş edin. Hem hareketli olduğunuzdan düşmanın sizi vurması zor olacaktır, hemde oyundaki tüm Fleet Commander'ların önceliği yakındaki gemiler olacağından ve siz ortamdan uzaklaşan gemi olduğunuzdan FC grubunu dağıtmak istemeyecektir. Dolayısıyla sizi hedef göstermektense, hedef verirken daha yakınındaki hedeflere yönelecektir. Böyleliklede siz uzaktan düşmanı Heavy Missile bombardımanına tutarken grubunuzda rakibi kıskaca alacaktır.

29 CALDARI EAGLE - SNIPER NANO HEAVY ASSAULT SHIP

30 Eagle Caldari ırkını seçmiş bir ouyuncu için train edilmesi zor bir gemi, öncelikle Hybrit Turret kullanan bir gemi olduğundan, Medium T2 Rail Gun kullanmanız gerekecek, bunun içinde bolcana Turret skill'i çalışmanız gerekecek. PVP de Hybrit silahların çok nadir olduğundan özelliklede Caldari olan birisi için hem gereksiz hemde külfet, ama olsun ben bu külfete ben katlanırım diyorsanız gemiyi yorumlayalım. Başlıktada söyledğim gibi bu gemi sniper bir gemi. Dolayısıyla genelde grubunuzdan uzakta hareket etmeniz gerekiyor. Roaming içnde pek uygun bir gemi değildir. En işe yarar oldu yerler "Gate Camp" ve "Fleet Savaşları". a) Gate Camp ta aynen Cerberus'da olduğu gibi grubunuzdan km uzakta pozifyon almanız gerekiyor. Cerberustan farklı olarak silahlarınız saniyesinde hedefe ulaştığından rakibinize daha hızlı hasar verirsiniz (Cerberus'un füzelerinin aynı mesafeden rakibe ulaşması 3-4 saniye alacaktır). Özellikle Cruiser+Frigate tarzındaki gemilere karşı çok etkilidir. Acil durumlarda da durduğu mesafe sayesinde güvenli bir şekilde tehlikeden kaçabilir. b) Fleet savaşlarında diğer tüm "Alpha Strike" gemilerinin yapacağı şeyi yapar, yani uzak mesafeden saldırı. Fakat bu tip filolarda genelde "Tempest" "Abaddon" gibi gemiler olacağından ve bunların "Alpha Strike" ları " damage" şeklinde olduğundan sizin "1000 Damage" lik alpha'nızın pek bir önemi yoktur. Fakat tüm filonun saldırdığına değilde etraftaki "Interdictor+Interceptor vs vs" gibi gemileri temizlerseniz daha faydalı bir iş yapmış olacaksınız. Genede size tavsiyem bu gemiyi gate camp haricinde kullanmayın, hem para hemde (skill açısından) zaman kaybı.

31 CALDARI - ONYX - HEAVY INTERDICTOR

32 Onyx Shield Heavy interdictorler arasında en iyisidir. Shield resistleri çok yüksektir. Shield HP'si de yaptığı iş için yeterlidir. Özellikle Cruiser sınıfı bir gemi için fazla bile HP si var. Heavy interdictorlerin kullanımı Shield de olsa Armor Tank da olsa aynıdır. Ufak versiyonları olan Interdictor'lerden farklı olarak bu gemiler yüksek hareket kabiliyetine sahip değildirç Bunun başlıca nedeni kullandıkları "Warp Distruption Field Generator" geminizin hızını %90 oranında düşürür. Kısacası olduğunuz yere çakılı kalırsınız. Temel göreviniz 20km yarı çapında bir bubble açıp düşmanı içine hapsetmektir. En iyi kullanıldığı yer Gate camp ve roamlardır. Fleet savaşlarında kullanılmaya elverişli değildir. Bunun nedenide Fleet savaşlarında Fleetlerin MWD açık bir şekilde sürekli hareket ediyor olmalarıdır. Siz ise Generator'ı çalıştırdığınız anda yerinize çakılacağınızdan bu anlamda bir fayda sağlayamayacaksınız. Özellikle gate camplarda konumunuz Gate'in üstünde 3-5km de olmalı ve bu noktada hareketsiz Cloak'lu vaziyette durmalısınız. Bu sırada grubunuzunda gate'i boşaltması gerekmektedir. Çünkü rakip gözcüsü içeri atlayıp sizin gate'de hazır beklediğinizi görürse filosunu geri çevirecektir (eğer üstünlüğün sizde olduğunu düşünürse). Eğer düşman gözcüsü localdeki kalabalığı tehlikesiz görürse filosunu içeri atlatacaktır. Bunu gördüğünüz anda Onyx le Bubble'ınızı açın ve grubunuzu üzerinize warplatın. Düşmanın bir bölümü (savaşmayacaklarsa) dağılmaya ve kaçmaya çalışacaklardır. Bu durumda grubunuzun en iyi yapacağı şey aradan tombul ve hantal gemileri bulup yakalamak olacaktır. Ofansif anlamda Onyx den çok falza şey beklemeyin, çünkü hem bubble hem cloak için High Slotlarını harcadığından vuruş gücünü büyük oranda kaybeder. Ama zaten bu geminin amacı vurmak değil düşmanı durdurmak olduğundan, vuruş gücü ikinci plandadır.

33 CALDARI - VULTURE - COMMAND SHIP

34 Vulture Shield Command Ship olarak oyundaki en iyi Command Ship tir. Defansif anlamda tartışmasız "KALE" gibidir. Bu sebeptende büyük Fleet savaşlarının (Filo shield tank ise) olmazsa olmazıdır. Tabi fleet savaşlarında "Primary Hedef" te kendisidir. Bu yüzeden Support gemilerinin sürekli gözü bu gemide olmalıdır, hatta mümkünse "Perma Shield Boost verilmelidir. Ofansif anlamda gemiden çok fazla birşey beklemeyin çünkü geminin görevi hasar vermek değil, hasar tutmak. Kısacası gemi diğer MMO lardaki Paladin dir. Agroyu üzerinde tutmakta birincil görevidir. Support kısmına gelirsek, eğer karakteriniz bu gemiyi tam anlamıyla kullanmaya adanmışsa (Siege Warfare Implant - Implant Slot 10) vereceğiniz bonuslar 2-3 katına çıkar. Bu da filonuzun savaş alanından galip ayrılmasını sağlar. - Siege Warfare Mindlink - Implant : Effect: 50% command bonus of Siege Warfare Link modulünün gücünü arttırır. Siege Warfare Skill Bonunun yerini alır ve %15 Shield HP Bonus'u verir. - Siege Warfare Link - Active Shield Tanking : Fleeteki Shield Boosterların çalışmasını hızlandırır ve cycle sürelerini azaltır. (%20,7) -Siege Warefare Link - Shield Efficiency : Fleetteki Shield Boosterların ve Transporter'ların Capacitor ihtiyacını azaltır.(%20,7) -Siege Warefare Link - Shield Harmonizing : Fleetteki tüm shield resistleri boostlar. (%20,7) Yukardaki fitting bu bonusları almış halidir. Kısacası bu gemiyi kullanmak için Leadership skillerine yaklaşık 7-8 milyon Skill Puanı yatırmanız gerekiyor ve bu rol'e kendinizi adamanız gerekiyor yoksa "bunuda kastırayım ne olacak" şeklinde yapılacak bir gemi değil, uzmanlık istiyor. Büyük Fleet'lerde genelde POS da oturmak zorunda kalabilirsiniz. 1-2 ay savaş olan sistemde olsanız bile tek bir düşman gemisine tek bir füze bile sallayamayabilirsiniz. Çünkü siz kaybedilmeyecek kadar değerli olduğunuzdan bonuslarınızı POS dan verdirileceksiniz. Buna da hazırlıklı olun :)

35 CALDARI - NIGHTHAWK - COMMAND SHIP

36 Nighthawk Caldari ırkının en yüksek DPS li Commandship'idir. Bu geminin amacı Support değil saldırıdır. Dolayısıyla modülleride dengeli bir şekilde bu konuya odaklanır. Gang yada Roam'lardaki temel görevi Bait ve DPS gemisi olmaktır. Mümkün olduğu kadar savaşın ortasında bulunmanız hem düşmanın dikkatini üzerinize çekecektir hemde muhtemel olarak grubunuzdaki en pahalı gemi olmanızdan dolayıda tüm gücüyle size yükleneceklerdir. Bu grubunuz için iyi sizin içinse kötü haber tabiki. Böyle bir gemi ile savaşa giriyorsanız yanınızdaki gemilerinde yüksek vuruş gücü ile siz dayanırken düşmanın işini bitirmesi gerek. Yani yanınızdaki gemi kombinasyonu şuna benzer ***OLMAMALI*** Örnek: Nighthawk + 5 x Drake + 2 x interceptor + 1 x Sabre Bu grup formasyonu Nighthawk'ı muhtemel olarak sizden 2 kat fazla gemi sayısına sahip düşman filosundan kurtaramayacaktır. Kurtaracak olan ise; Örnek: Nighthawk + 4 x Vagabound + 2 x Falcon + 2 x Interceptor + 1 x Sabre + 2 x Scimitar Kısacası riske attığınız geminin pahalı bir gemi olduğunu ve ona destek verecek gemilerinde bu işi doğru yapacak gemiler olması gerekiyor. Eğer doğru grubu oluşturamıyorsanız sırf artistik olsun diye bu gemiyi gate camp'a götürmeyin sonunda üzülecek olan siz olursunuz yanınızdakiler değil. Bu arada Nighthawk'ın yapacağı işi 2 adet drake de yapar yani bu kadar pahalı gemiye ihtiyacınızda yok. Birisi 250 milyon, Drake ise 30 milyon hesabını siz yapın.

37

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fitinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım.

Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fitinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım. PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fiting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fiting ile savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

PVP ARMOR TANK REHBERİ

PVP ARMOR TANK REHBERİ PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fitting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fittingle savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

PVP ARMOR TANK REHBERİ

PVP ARMOR TANK REHBERİ PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fitting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fittingle savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları

Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları Bünyamin Demir, Aralık 2009, WGT E-Dergi 3. Sayı Yazıya başlamadan önce değerli okura amacımı -iyi anlatmak- maksadıyla şu notları düşmek istiyorum; Aşağıda göreceğiniz

Detaylı

Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection. Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com

Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection. Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com 0x01 Giriş Bu yazı blind sql injection saldırılarında tek bir karakter için minimum istek ile doğru sonuca varabilmek

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

Takım Maçı ve IMP Skorlaması

Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım maçının tanımı? 4 lü takım maçı, 6 oyuncudan kurulu iki takımın, birer çiftleri ile 2 masada karşılaşarak, aynı anda 4 oyuncusu ile, oynayan ya da oynamayan bir kaptanın

Detaylı

1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir?

1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir? 1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir? A) -1/6 B) 1 C) 1/2 D) 1/5 E) 3 2) Durgun halden harekete geçen bir cismin konum-zaman grafiği şekildeki

Detaylı

Final Sınavı. Güz 2005

Final Sınavı. Güz 2005 Econ 159a/MGT 522a Ben Polak Güz 2005 Bu defter kitap kapalı bir sınavdır. Sınav süresi 120 dakikadır (artı 60 dakika okuma süresi) Toplamda 120 puan vardır (artı 5 ekstra kredi). Sınavda 4 soru ve 6 sayfa

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer

American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer 7 Şubat 2013 Perşembe Brifing: Savunan ve saldıran tarafların olduğu bir senaryo Pincer. Bu senaryoda masa boylamasına

Detaylı

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ El KASSIA ZİNDAN REHBERİ Fides / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz oyunumuzun en çok kullanılan zindanlarından biri olan El Kassia zindanını tanıtacağım.

Detaylı

BÖLÜM 5 S_BĐT. Komut listesi (STL) Network 1 LD I0.0 S Q0.0, 1

BÖLÜM 5 S_BĐT. Komut listesi (STL) Network 1 LD I0.0 S Q0.0, 1 BÖLÜM 5 ET VE EET ÖLELEĐ : PLC teknolojisinde sürekli çalışmayı sağlamak için mühürleme (kilitleme) pek kullanılmaz. ürekli çalışma başka bir yöntemle çözülür. Bu da ET ve EET tekniğidir. Çıkışın girişe

Detaylı

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Sürüm Notları I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Pers ırkının bonusları: - +%10 Daha fazla Demir üretimi - %10 Daha ucuz Okçu eğitimi - %10 Daha hızlı Kuşatma Makinesi üretimi - %20 Daha fazla Sefer

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line

American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line 25 Ağustos 2013 Pazar Brifing: Görev isminden de anlaşılacağı gibi hattı tutan bir birliğe bir diğerinin

Detaylı

Bunun için CEVİZ le ilgili bazı gerçekleri bilmek gerekmektedir. Çünkü; CEVİZ le ilgili var olan oldukça yanlış kanı ve bilgiler vardır.

Bunun için CEVİZ le ilgili bazı gerçekleri bilmek gerekmektedir. Çünkü; CEVİZ le ilgili var olan oldukça yanlış kanı ve bilgiler vardır. NEDEN CEVİZ Bildiğiniz üzere CEVİZ in anavatanı Anadolu, Hazar Denizi nin güneyi ve İran ın batısını içerisine alan coğrafi bölgedir. Bu nedenle gerek Ülkemiz ve gerekse doğu, güneydoğu ve kuzeydoğu komşularımızı

Detaylı

KESİN PROJE RAPORU PROJENİN ADI PROJEYİ HAZIRLAYANLAR BABÜR NEDİM ÇAĞATAY OKUL ADI VE ADRESİ DANIŞMAN ÖĞRETMEN

KESİN PROJE RAPORU PROJENİN ADI PROJEYİ HAZIRLAYANLAR BABÜR NEDİM ÇAĞATAY OKUL ADI VE ADRESİ DANIŞMAN ÖĞRETMEN KESİN PROJE RAPORU PROJENİN ADI HANGİ ADAYI SEÇELİM? PROJEYİ HAZIRLAYANLAR BABÜR NEDİM ÇAĞATAY OKUL ADI VE ADRESİ ÖZEL KÜLTÜR FEN LİSESİ ATAKÖY 9.-10. KISIM, 34156 BAKIRKÖY - İSTANBUL DANIŞMAN ÖĞRETMEN

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Araç Karşılaştırma Programı

Araç Karşılaştırma Programı 1 Araç Karşılaştırma Programı Sık Sorulan Sorular 01 Ocak 2015 2 Konu: Genel 1. Soru: Sistemdeki bilgiler nereden geliyor? Cevap: Görüntüleme ve karşılaştırma yapılan programda yer alan tüm bilgiler (sonuç

Detaylı

VS-MBC 37. Parmak Okuma Cihazı. Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme.

VS-MBC 37. Parmak Okuma Cihazı. Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme. Parmak Okuma Cihazı Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme. VS-MBC 37 Parmak Okuma Cihazı Menu 1. Kullanıcı Kullanıcı kayıt ; Kullanıcı kaydetmek için kayıt menusune gelip kullanıcı ID sini giriyoruz. Sonrasında

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı-Soyad : Meliha ERTEN-Nuriye TUNÇ-Erkan ERKAN-Yunus ÖZKÖK OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ Oyunun amacını belirtiniz: Yapılacak olan oyunun amacı; Oyunda başkarakterimiz

Detaylı

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ FUTBOL HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ Hücum Prensipleri (Topa sahip olan takım hücum eden takımdır) Pas / Destek Derinlik / Genişlik Toplu / Topsuz Koşular (Penatrasyon) Hareketlilik / Yer Değiştirme

Detaylı

Windows XP, NT4/2000 Repair Disk aracını ASR: Automated System Recovery Wizard ile değiştirdi.

Windows XP, NT4/2000 Repair Disk aracını ASR: Automated System Recovery Wizard ile değiştirdi. Windows XP, NT4/2000 Repair Disk aracını ASR: Automated System Recovery Wizard ile değiştirdi. Uzun zamandır kullandığınız bir bilgisayarı henhangi bir sebeple formatlayıp tekrar kurulum yapmak işkence

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? E-KİTAP KAZANÇLARI Www.EkitapKazanclari.coM By Alia RİOR Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com Sorumluluk Sınırları ve Garanti Feragatnamesi ÖNEMLİ:

Detaylı

4 Saatlik MACD Stratejisi

4 Saatlik MACD Stratejisi Bu strateji basitliği yanında yüksek olasılıklı yatırım imkânı tanıyan bir stratejidir. Aşağıdaki FIG 1 grafiğine bakacak olursanız 5 haftalık sürede 14 sinyal görebilirsiniz. Ayrıca bu sinyaller gayet

Detaylı

PARALEL KUVVETLERİN DENGESİ

PARALEL KUVVETLERİN DENGESİ ARALEL KUVVETLERİN DENGESİ aralel kuvvetler eğer aynı yönlü ise bileşke kuvvet iki kuvvetin arasında ve büyük kuvvete daha yakın olur. Bileşke kuvvetin bulunduğu noktadan cisim asılacak olursak cisim dengede

Detaylı

Two Fighter To Fight

Two Fighter To Fight Two Fighter To Fight BCO623 Oyun Tasarım Belgesi Version 1 Nail Yalçın 0 İÇİNDEKİLER GENEL Oyunun Amacı 02 Hedef Kitle 02 Oyun Türü 02 Oyun Platformu 02 OYUN YAPISI Kamera 03 Oyun Mekanikleri 03 Kontroller

Detaylı

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor.

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor. Kepçe kulak genellikle olması gerekenden daha büyük kulak olarak algılanır. Hâlbuki çok doğru değil. Kepçe kulakları olan bir insan ile normal kulakları olan bir insanın aslında kulak büyüklüğü olarak

Detaylı

DENİZLERDE BÖLGESEL SU ÇEKİLMESİNİN METEOROLOJİK ANALİZİ

DENİZLERDE BÖLGESEL SU ÇEKİLMESİNİN METEOROLOJİK ANALİZİ Mahmut KAYHAN Meteoroloji Mühendisi mkayhan@meteoroloji.gov.tr DENİZLERDE BÖLGESEL SU ÇEKİLMESİNİN METEOROLOJİK ANALİZİ Türkiye'de özellikle ilkbahar ve sonbaharda Marmara bölgesinde deniz sularının çekilmesi

Detaylı

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ?

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? İnternette herhangi bir maile kullanıcısına bir foruma yada mail grubuna Amannnn.Beni nerden bulacaklar???? deyip kahrolsun falanca gibi tehlikeli şeyler yazdınız. Birkaç saat

Detaylı

1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme

1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme 1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme 3. Hafta: Kurumların raporları & izlemesi Mr Petri Huovinen, Finlandiya Hazine 13. Gün 14 Ekim 2011 Hesap verebilirlik ve piyasa

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri Aktivite 6 Savaş gemileri Arama algoritmaları Özet Bilgisayarların sıklıkla bir yığın verinin içerisinde bilgi bulmaları gerekir. Hızlı ve verimli yöntemler kullanarak bunu becerirler. Bu aktivitede 3

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALİ ŞUĞLE Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. Öncelikle böyle bir güzel toplantıyı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALİ ŞUĞLE Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. Öncelikle böyle bir güzel toplantıyı Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALİ ŞUĞLE Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. Öncelikle böyle bir güzel toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etmek istiyorum. Barolar gibi

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Endüstri Mühendisliğini düşünerek tanıyın...

Endüstri Mühendisliğini düşünerek tanıyın... Endüstri Mühendisliğini düşünerek tanıyın... Endüstri mühendisleri işlerini bilmece çözer gibi yapmaz. Ama aşağıda endüstri mühendisliğini tanımanıza yardımcı olacak, bizim alanlardan seçilmiş basit beş

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

INVERTED MINORS 2 / 3 / 1 / Pas 1 1NT 2NT. Pas 1NT 2NT. 4+ / 9 + (Bir tur için forsing) 5+ / 2 8 OP dengesiz, blokatif. 0 4 OP 5 li, dengeli ( )

INVERTED MINORS 2 / 3 / 1 / Pas 1 1NT 2NT. Pas 1NT 2NT. 4+ / 9 + (Bir tur için forsing) 5+ / 2 8 OP dengesiz, blokatif. 0 4 OP 5 li, dengeli ( ) INVERTED MINORS N 1 / S 2 / 3 / 4+ / 9 + (Bir tur için forsing) 5+ / 2 8 OP dengesiz, blokatif N S 1 Pas 1 1NT 2 3 0 4 OP 5 li, dengeli (2 3 3 5) 5 + 7 OP 5 li, dengeli (2 3 3 5) 8 10 OP, dengeli 11 12

Detaylı

Dr. Cihangir UYGUN Sınıf Öğretmeni Yıllık Plan Modülü Plan Hazırlama Kılavuzu Dr. Cihangir UYGUN

Dr. Cihangir UYGUN Sınıf Öğretmeni Yıllık Plan Modülü Plan Hazırlama Kılavuzu Dr. Cihangir UYGUN Dr. Cihangir UYGUN Sınıf Öğretmeni 2018 2019 Yıllık Plan Modülü Plan Hazırlama Kılavuzu Dr. Cihangir UYGUN 1 MODÜLE GİRİŞ YAPMADAN ÖNCE Planını yapacağınız dersi öğretim programını bilgisayarınıza indirin

Detaylı

Kayan Yazı LED Tabela Kullanım Klavuzu

Kayan Yazı LED Tabela Kullanım Klavuzu Kayan Yazı LED Tabela Kullanım Klavuzu Öncelikle nı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kayan Yazı LED Tabela tasarım programı olan PowerLED programını www.leonisikdunyasi.com/destek adresinden indirip

Detaylı

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici Kuzey Kore'nin füzeleri dünyanın gündeminde: Yeni füze ABD'yi vurabilir mi? Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici. 18.05.2017

Detaylı

HESAP. (kesiklik var; süreklilik örnekleniyor) Hesap sürecinin zaman ekseninde geçtiği durumlar

HESAP. (kesiklik var; süreklilik örnekleniyor) Hesap sürecinin zaman ekseninde geçtiği durumlar HESAP Hesap soyut bir süreçtir. Bu çarpıcı ifade üzerine bazıları, hesaplayıcı dediğimiz somut makinelerde cereyan eden somut süreçlerin nasıl olup da hesap sayılmayacağını sorgulayabilirler. Bunun basit

Detaylı

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum»

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum» Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni «Okula Uyum» Hayatımızda yeni bir sayfa daha açılıyor. Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Çocuklar, okula

Detaylı

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11 Geçtiğimiz haftalarda oyuncular için belli fiyat aralıklarına göre sıraladığımız işlemci, ekran kartı ve anakarttan sonra şimdi de bizlere göre fiyatlarına göre en iyi 10 oyun amaçlı notebook'u belirliyoruz.

Detaylı

YILDIZLARIN HAREKETLERİ

YILDIZLARIN HAREKETLERİ Öz Hareket Gezegenlerden ayırdetmek için sabit olarak isimlendirdiğimiz yıldızlar da gerçekte hareketlidirler. Bu, çeşitli yollarla anlaşılır. Bir yıldızın ve sı iki veya üç farklı tarihte çok dikkatle

Detaylı

SEVGİ IŞINI. (LOVE LİGHT) Ders Notları

SEVGİ IŞINI. (LOVE LİGHT) Ders Notları SEVGİ IŞINI (LOVE LİGHT) Ders Notları Sevgi Işını Özel bir sevgi frekansıdır. Bu enerjinin kullanımı Reiki kullanımına benzer. Sevgi Işını ile yaptığınız enerji araçları özellikle suyu şarj etmek için

Detaylı

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI Ders 8 İÇERME (containment) OYUNU Osman F. Güner Vido Kübü Referans Pozisyonları 1. Ders Blitz Oyunları 2-3. Ders Tutma (holding) Oyunları 4. Ders Demirleme (anchor)

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL 1.Kesinlikle alkollü olarak araç kullanmayınız ve kullandırmamaya çalışınız. 2. Eskimiş lastiklerle yola çıkmayınız. Kışın en az diş kalınlığı 3 mm yazın 2 mm olmalı

Detaylı

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM?

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? En az 6 aydır sınava hazırlanıyorsun. Ya gerçekten çalıştın hakkını vererek, ya da çalışmadığını düşündün. Ama dışarıdan biri baktığında senin saatlerce kendi geleceğini elleriyle

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte öğrencilerimizde ve velilerimizde kaygıyla heyecanın iç içe olduğunu biliyoruz.bu nedenle TEOG öncesinde

Detaylı

REHBERLİK VE İLETİŞİM 9

REHBERLİK VE İLETİŞİM 9 REHBERLİK VE İLETİŞİM 9 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com İletişim Süreci KAYNAK Kodlama MESAJ Kod Açma ALICI KANAL Geri Besleme KANAL Sözsüz İletişim Sözsüz İletişimde Alan Başka

Detaylı

abstract Sınıflar 1 Sınıf sınıf1 new class Ama aşağıdaki şekilde referans alınabilir;

abstract Sınıflar 1 Sınıf sınıf1 new class Ama aşağıdaki şekilde referans alınabilir; abstract Sınıflar 1 Özet sınıflar ya da özet metotlar abstract anahtar sözcüğü kullanılarak tanımlanırlar. Bir temel sınıf içinde bildirilen abstract metotların içeriği boştur. Kendisinden yeni bir instance

Detaylı

Serkan Ertem. www.serkanertem.com

Serkan Ertem. www.serkanertem.com Serkan Ertem www.serkanertem.com Her insanda iki dil vardır. Bu da ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Aslında ilk bakışta kulağa biraz garip geliyor, yani sözlü iletişimi sağladığımız dilimizden başka

Detaylı

Merge To Hdr. Merge To Hdr. Merge to hdr. HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1

Merge To Hdr. Merge To Hdr. Merge to hdr. HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1 Merge To Hdr Merge to hdr HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1 www.dersmax.com Merge To Hdr 2 HDR nedir? Yüksek kontrastlı ya da ters ışıklı ortamlar için yapılan çekimlerde kullanılan bir teknik

Detaylı

Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog

Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog aletleri hala kullanabilirsiniz. Ayrica, ISDN'e has

Detaylı

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Öncelikle zindan nedir bunu bir inceleyelim. Zindan oyuncuların genellikle toplu olarak(8 kişiye kadar) parti kurup

Detaylı

Danışman Olarak Hemşire

Danışman Olarak Hemşire ÜNİTE 6 Danışman Olarak Hemşire Bu üniteyi çalıştıktan sonra, Amaçlar Danışmanın ne olduğunu, Danışmanın yararlarını, Danışmanın kimlere yapılabileceğini? Danışmanın tekniklerini, öğrenmiş olacaksınız.

Detaylı

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Skåne deki Temel Bakımda bulunan Ebe muayenehaneleri (Barnmorskemottagningarna) NEREYE BAŞ- VURABILIRIM? IKIZLERIM OLUR MU? BENİM İÇİN UYGUN MU? NORMAL MI? KAÇA

Detaylı

Game Design Document for Hacettepe University Department of Computer Graphics BCO 523. Game Design Document. Kemal Sezen 2013

Game Design Document for Hacettepe University Department of Computer Graphics BCO 523. Game Design Document. Kemal Sezen 2013 Game Design Document for Hacettepe University Department of Computer Graphics BCO 523 Game Design Document Kemal Sezen 2013 Game Design Document 1 09/04/13 Oyuna Genel Bakış Oyun Konsepti Oyun 3 boyutlu

Detaylı

618 KULLANMA KILAVUZU

618 KULLANMA KILAVUZU 0 10 20 30 40 50 60 70 618 KULLANMA KILAVUZU Kullanmaya başlamadan önce Kullanma Kılavuzunu Dikkatlice okuyunuz ve verilen talimatlara riayet ediniz. Daha sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz OYUN

Detaylı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı 13 Ocak 2011 Hazırlayan: Yamaç Pehlivan Başlama saati: 13:00 Bitiş Saati: 14:20 Toplam Süre: 80 Dakika Lütfen adınızı ve

Detaylı

AKARYAKITTA SERBEST FİYAT UYGULAMASI

AKARYAKITTA SERBEST FİYAT UYGULAMASI AKARYAKITTA SERBEST FİYAT UYGULAMASI 20/12/2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5015 sayılı petrol piyasası kanunu çerçevesinde petrol ürünleri fiyatlandırılmasında yılbaşından itibaren

Detaylı

MVC. Görüldüğü üzere 2 adet cs. Dosyası oluşturdum. Birincisi çok satır kodu (20-25) içeren büyük işlerin yapılacağı class. İsmi buyuk_isler.

MVC. Görüldüğü üzere 2 adet cs. Dosyası oluşturdum. Birincisi çok satır kodu (20-25) içeren büyük işlerin yapılacağı class. İsmi buyuk_isler. MVC MVC Anlamakta zorluk çekiyorsanız bu yazımı dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum. Derslerde öğrencilerimin en çok zorlandıkları konu MVC nin mantığıdır. Önce MVC anlamaya çalışmak yerine MVC den biraz

Detaylı

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI Ders 0 OYUN TÜRLERİ ve TANITIM Osman F. Güner Referans Pozisyonu Nedir? Bir maç sırasıda karşınıza sık sık çıkabilecek bir pozisyonun detaylı analizi Oyuncu bu analiz

Detaylı

Çin in Avrupa da Pazar Kaybı Devam Ediyor Yazar: Mithat Aracı/Da Kong

Çin in Avrupa da Pazar Kaybı Devam Ediyor Yazar: Mithat Aracı/Da Kong Çin in Avrupa da Pazar Kaybı Devam Ediyor Yazar: Mithat Aracı/Da Kong 2013 yılının bu ilk Çorapland dergisiyle başlayarak, sizlere, bu güne kadar yalnızca pamuklu soket segmenti vasıtasıyla analiz ettiğim

Detaylı

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2-

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2- YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2- Başlangıç Notu Merhabalar! Geçen sefer Warhammer ve Warhammer 40000 e başlama potansiyeli olan kişilerin aklındaki soruları cevaplamaya ve ordu seçimi

Detaylı

DEĞERLİ İŞ ORTAĞIMIZ,

DEĞERLİ İŞ ORTAĞIMIZ, SAFEPLAN DEĞERLİ İŞ ORTAĞIMIZ, FİLO YÖNETİMİ KONUSUNDA HİZMET SAĞLAYICI MARKA OLARAK HEDEFİMİZ, KİRALIK ARAÇLARINIZI MAKSİMUM FAYDAYLA KULLANMANIZDIR. BU SEBEPLE FİLONUZUN BAKIM VE ONARIM İHTİYAÇLARINI

Detaylı

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları...

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... Hatta Tarsuslular. Dünyanın öbür ucundan gelen Japonlar,Koreliler,Almanlar

Detaylı

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum.

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum. Türkiye deki en büyük emek israflarından birisi İngilizce öğreniminde gerçekleşiyor. Çevremde çok insan biliyorum, yıllarca İngilizce öğrenmek için vakit harcamış, ama hep yanlış yerlerde harcamış. Bu

Detaylı

Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler

Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler Aydınlatma Armatürleri Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler www.femto.com.tr/urun/aydinlatma-armaturleri/venus-radar-sensourlu-ledli-armaturler Üstün led teknolojisi sayesinde A sınıfı enerji tüketimi

Detaylı

Çevreci motorlar için 10 adım

Çevreci motorlar için 10 adım Otomobilleri Yeşil Yapın kampanyasının amacı, araçların çevreye verdiği zararları azaltmak ve sürücülerin çevreye daha duyarlı bir biçimde araç kullanmalarını teşvik etmektir. Çevreci motorlar için 10

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: Kuvvet ve Hareket 2.ÜNİTE: Kaldırma Kuvveti ve Basınç. Kaldırma Kuvveti

ÖĞRENME ALANI: Kuvvet ve Hareket 2.ÜNİTE: Kaldırma Kuvveti ve Basınç. Kaldırma Kuvveti ÖĞRENME ALANI: Kuvvet ve Hareket 2.ÜNİTE: Kaldırma Kuvveti ve Basınç Kaldırma Kuvveti - Dünya, üzerinde bulunan bütün cisimlere kendi merkezine doğru çekim kuvveti uygular. Bu kuvvete yer çekimi kuvveti

Detaylı

[HURT RAPORU ÜZERİNDEN TAVSİYELER]

[HURT RAPORU ÜZERİNDEN TAVSİYELER] İZMOK 2012 İZMOK Eğitim Birimi Tarafından Hazırlanmıştır [HURT RAPORU ÜZERİNDEN TAVSİYELER] Bu sunum motosikletlerin karıştığı trafik kazalarının değerlendirilmesi ve dikkat edilecek noktaları öne çıkarması

Detaylı

Türkiye Elektrik Talebinin Profiller Üzerinden Analizi

Türkiye Elektrik Talebinin Profiller Üzerinden Analizi Türkiye Elektrik Talebinin Profiller Üzerinden Analizi 2011 yılı Temmuz ayında, tarife grupları arasındaki çapraz sübvansiyonun ne kadar olduğu konusunda çalışmalara bakarken, acaba bunun modelleme yoluyla

Detaylı

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz.

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz. KİŞİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLİ Her insanın vücut yapısı nasıl ki her spora uygun değilse, her insanın çeşitli özellikleri de onun her türlü girişim i yapmasına uygun değildir. Bir başka deyişle, kişinin

Detaylı

Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri

Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri Ebru Pelin 10 günde 10 kilo verin... X diyetiyle bu yaza ideal kilonuzda girin... X biberi, Y kapsülü ile ayda 15 kilo verin... Bu ve benzeri iddialarla oluşturulan

Detaylı

DOUBLE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma)

DOUBLE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma) OULE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma) olay olmasına rağmen, Çift Sıkıştırma tekniğini tam olarak anlamış oyuncu sayısı azdır. Halbuki bütün Çift Sıkıştırma lar bir kaç basit ana prensibe dayanır; aşağıdaki çalışmayı

Detaylı

Oyun Tasarımı. 10. Ders

Oyun Tasarımı. 10. Ders Oyun Tasarımı 10. Ders Geçtiğimiz haftalar 1. Lens: Öz Deneyim 2. Lens: Şaşırtma 3. Lens: Eğlence 4. Lens: Merak 5. Lens: Endojen 6. Lens: Problem Çözme 7. Lens: Temel Eleman Dörtlüsü 8. Lens: Hologra

Detaylı

BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı

BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı Sürücü Kurslarınıza katılan adayların çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Z KUŞAĞI dediğimiz bu kuşak artık aradığı bilgilere internet üzerinden bilgisayarlarını,

Detaylı

Bize Bursa ya ve Türkiye ye yaptığı katkılar dolayısıyla; Teşekkürler GÖKÇELİK

Bize Bursa ya ve Türkiye ye yaptığı katkılar dolayısıyla; Teşekkürler GÖKÇELİK Muhasebe ve Vergi Bölümü öğretim elemanları Öğr.Gör.Tezcan AYDIN, Öğr.Gör.Ercan BAYCAN VE Öğr.Gör.N.Şebnem ÖZCAN ın gözetim ve katılımıyla Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı 2. Sınıf öğrencilerinin

Detaylı

BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU GİRİŞ VE ÖNLEMLER 1. Vücut yağını ve vücut suyunu yüzde olarak ölçen bu vücut yağı ve suyu monitörünü satın almış olduğunuz için tebrik ederiz. Bu aygıtın prensibi

Detaylı

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ TEOG TERCİH İŞLEMLERİ TEOG Yerleştirme Sonuçları açıklandı. Şimdi öğrenci ve velilerimiz de Biz nasıl tercih yapacağız? düşüncesi hakim. Bu yazımızda kısaca bir tercih işlemlerinde neler yapmanız gerektiğini,

Detaylı

Yeni Göç Yasas Tecrübeleri

Yeni Göç Yasas Tecrübeleri Eflref Ar kan Bildiğiniz gibi Almanya aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda göç yasasında bazı değişiklikler yapmıştır. Bu değişiklikleri eleştirenler ve olumlu görenler bulunmaktadır. Ben göç yasasının

Detaylı