BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI"

Transkript

1 BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015

2 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Yük ve Deplasman Kontrol Hassasiyeti: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz 10 kn kapasitelidir. Alman Menşeili DOLI Kontrolör 1) DOLI Kontrolör 2) DOLI El Kumandası 3)Bilgisayar Yazılımı Test&Motion (Yük ve Deplasman Kontrollü) 0,0001 mm/0.002 kn ± adım 0,001 kn/s Yük Okuma Çözünürlüğü: Yük okuma çözünürlüğü en fazla ±%0.2 dir. Test Hızı Hassasiyeti: ± 0.1 % Crosshead Hareket Hassasiyeti: Max. Deplasman Kontrol Hızı: Min. Deplasman Kontrol Hızı: Test Alanı: Bilgisayar Yazılımı: Güç: ± 0.1 % 1200 mm/dk 0,001 mm/dk. En az 425 mm (genişlik) x 1200 mm (yükseklik) Mevcut (Test&Motion) V AC

3 GENEL ÖZELLİKLER Deney düzeneği seti aşağıdaki cihaz ve donanımlardan oluşmaktadır. 1 adet Çekme-Basma Test Cihazı Test alanı :425mm X1200mm Test hız aralığı:0.001mm/dk 1000mm/dk Tüm hızlarda maksimum yük uygulayabilme özelliği Test hızı hassasiyeti: ±0.1% Croshead hareket hassasiyeti ±0.1% Croshead okuma çözünürlüğü l µm Data okuma sıklığı max. 1 msn (1.000 Hz) Ana gövde, 10kN max. Kapasiteli Tezgah Üstü Tipi Software (Çekme,basma,eğme,soyulma) 10 kn Load Cell( 10 kn ila 20N aralığında ±%1 hassasiyetli) Dört nokta eğme aparatları (THS EN 1288 e uygun ) Sistem ile çalışmaya uyumlu PC&Printer Cihaz için masa Sistem çapraz kafanın altına monte edilebilen ve minimum yük kapasite aralığı ± N (1000 kgf) olan bir yük hücresi ile birlikte verilmektedir. Yük hücresinin doğruluğu ve hassasiyeti, toplam kapasitesinin 1/1 inden 1/500 üne kadar ± % 1 (Class 1) doğrulukla veya daha hassastır. Cihaz %1 hassasiyette yük denetimli deneyler de yapabilmektedir. Testin ve kullanıcının emniyeti açısından cihazda emniyet kabini bulunmaktadır.

4 YÜK ÇERÇEVERSİ (ANA YAPI) Üniversal Test Cihazı elektromekanik motor tahriklidir. Cihazın yük çerçevesi çift kolonlu ve masaüstüdür, cihaz çekme, basma, eğme testlerini yapabilmektedir. Sonsuz dişli sistem kullanıcının güvenliği ve sistemin kendisini kir, talaş ve her türlü yabancı maddeye karşı koruması için kapatılmıştır. Çapraz kafanın olması gerekenden yukarıda veya aşağıda durması durumunda güvenlik için cihazın kasası (frame) üzerinde cihazın otomatik durmasını sağlayan mekanik anahtar korumaları vardır. Buna ek olarak ISO kuralları gereği cihazın üzerinde kırmızı renkli acil stop düğmesi vardır. Cihazın düzgün hizalama için yüksekliği ayarlanabilir ayakları vardır. Maksimum yük kapasitesi 10 kn dur. Çapraz kafanın (crosshead) hareket hız aralığı en az mm/dakika ile en az 1000 mm/dakika aralığını sağlamaktadır. Bu hız değerleri test esnasında ayarlanabilmekte ve kesintisizdir. Cihazın geri dönüş hızı en az 1200mm/dk dır. Bir üst maddede belirtilmiş hız aralıklarında sistem, seçilmiş olan hızın ± % 0.1 inin içinde kalacak hız doğruluğunu sağlayabilmektedir. Cihazın ağırlığı üzerindeki fikstürler, yük hücresi ve ektensometreler hariç 85 kg dan az değildir. Cihaz tek faz, V AC elektrik ile çalışmaktadır. Cihazın dikey test mesafesi (yük hücresi ve çekme çeneleri hesaba katılmadan) en az 1400 mm dir. Cihazın iki kolonu arasındaki test alanı genişliği en az 425 mm veya üzeridir.

5 YAPILABİLEN TESTLER ve GENEL APARATLAR BMT-10E MODEL 10KN KAPASİTELİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI ve yazılımı ilgili mekanik dört nokta eğme aparatları (THS EN 1288 e uygun ) ile birçok test gerçekleştirilebilir. Aparatların tamamı Universal Test Cihazına kolay ve hızlı bir şekilde monte ve demonte edilebilmektedir. Dört Nokta Eğme Testi Ve Aparatları Cihaz ile birlikte EN1288 Standardına uygun 360x1l00mm ebatlarındaki camları test etmeye uyumlu bir set dört nokta eğilme aparatı verilmektedir. (Temsilidir.)

6 ELEKTRONİK KONTROL SİSTEMİ Veri Toplama Ve Kontrol Sistemi Doli Edc Almanya da üretilen EDC Kontrolör, yüksek teknolojiye sahip test makinalarında geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle veri toplama ve kapalı çevrim kontrolü için tasarlanmış güçlü ve etkin bir sistemdir. Kontrol ünitesi 1 khz e kadar hızlarda veri toplayabilmektedir. Cihaz ile iletişim USB ile sağlanmaktadır. Sistemle birlikte verilen yük hücresi aşırı yükleme korumalıdır ve aşırı yükleme anında sistemi otomatik olarak durduracak sinyali üretmektedir. Cihazın üzerinde dijital kontrol paneli mevcuttur, bilgisayar olmaksızın test yapma, testi durdurma, sıfırlama yapmaya elverişlidir. Elektronik kontrol ünitesi konsolu üzerinde acil durdurma butonu bulunmaktadır. Cihaz kontrolü PC üzerinden yapılmaktadır, PC ile haberleşme USB ya da Ethernet ile yapılabilmektedir. Cihaz nominal kapasitesine ulaşıldığında otomatik durdurma özelliği bulunmaktadır. Cihaz bütün yük hücresi ayarlarını ve kalibrasyon parametrelerini otomatik olarak tanıyabilmektedir. Cihaz deney başlangıcında otomatik olarak sıfırlama yapabilmektedir. Cihaz aşırı yük koruma sistemine sahiptir.

7 RMC EL KUMANDASI Cihaz üstü elektronik konsolda hareketli başlığı kumanda eden, yukarıaşağı yönde hareket ettirme, maksimum minimum hareket limit durdurucuları mevcuttur. Kablolu yapısı sayesinde geniş bir kullanım alanı sunan DOLI el kumanda kontrol paneli sayesinde DOLI kontrolör üzerinden gerçekleştirilebilecek tüm işlemler yapılabilmektedir. DOLI el kumandasının sunduğu en önemli özellik numunenin cihaza numune yerleştirilmesi sırasında hiçbir zorluk çekmeden cihazın kontrol edilebilmesidir. Mıknatıslı yapısı sayesinde herhangi bir metal kısma tutturulabilmektedir. (Örneğin: Üniversal Test Cihazı kolonu) Testi başlatma, sıfırlama yapma, hassas pozisyonlama, ilk pozisyona otomatik geri dönme gibi özelliklere sahiptir aynı zamanda test yükü, anlık uzama gibi verileri anlık olarak göstermektedir.

8 TEST&MOTION BİLGİSAYAR TEST YAZILIMI DOLI test yazılımı Test&Motion sayesinde testler bilgisayar ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Testlerin anlık verileri, grafikleri, test sonuçları yazılım penceresinde gözlemlenebilmekte; sonuçlar ve grafikler bilgisayar ortamında saklanabilmekte ve çıktı alınabilmektedir. Yazılım aracılığıyla kuvvet, gerilme ve gerinme kontrolüne imkan sağlanmaktadır. Yazılım firma/kuruma göre kişiselleştirilebilmekte, istenilen sonuçlar çıktı ekranına yansıtılabilmektedir. Test programları orijinal CD ile süresiz lisanslı olarak verilmektedir. Yazılım farklı erişim seviyelerinde kullanıcı tanımlayabilmektedir ve şifre korumalıdır. Yazılım kullanıcının kendi istediği programları yazabilmesine olanak sağlayan ileri seviye programlama arayüzüne sahiptir. Yazılım, eğitimsiz kullanıcılarında test yapabilmesi için adım adım test yaptırabilecek şekilde programlanabilmektedir. Yazılım, daha önceden yapılmış olan test bilgilerinin bilgisayar belleğinden çağırılıp farklı parametrelere göre yeniden değerlendirilmesi (reanaliz) özelliklerine sahiptir. Yazılım test öncesi önyükleme ve ön çevrimli yükleme yaptırabilmektedir. Ayrıca yazılım en az Türkçe / İngilizce / Almanca kullanım imkanına sahiptir. Operatör ilgili test programına kolaylıkla ulaşıp ürüne özel test alanı oluşturup kaydetme imkanına sahiptir. Test yazılımı parametrelerin grafik editörü üzerinden ayarlanmasına ve operatörün farklı test parametrelerini ayarlayabilmesine imkan vermektedir. Verilen test programlarında çekme basma, eğilme değerleri otomatik olarak ölçülmektedir. Test sonuçları kg/mm2, N/mm2, KSI, PSI, Mpa vb. cinsinden verilebilmekte, kullanıcı istediği birimi seçip kayıtlı sonuçları yeniden değerlendirebilmektedir. Test esnasında farklı bölgelerde (ön yük, akma bölgesi test yolu, test bitince geri dönüş vb.) değişken hızlar uygulayabilmekte, akma dayanımına veya belirlenen bir yük veya gerilme değerine ulaşıldığında daha önceden program yardımı ile cihaz hızını değiştirilebilmektedir. Grafiğin üzerinde herhangi bir nokta seçildiğinde o noktaya ait yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme değerleri gösterilebilmektedir.

9 Cihaz makinenin elastikiyetinden kaynaklanan deformasyonu eş zamanlı olarak düzeltebilmektedir. Test sonunda istenildiği takdirde otomatik olarak geri dönme özelliği mevcuttur. Yazılım orijinal lisanslı CD ile verilmekte ve süresiz kullanıma uygundur. Bir parti içerisinde birden fazla numuneye deney yapıldığında istenildiğinde her bir numuneye ait grafik görüntülenebilmektedir. Her bir numune takımına ait veriler ayrı-ayrı dosyalara saklanmakta, diğer bir deneye geçildiğinde bilgiler silinmemektedir. Test sonuçları ve parametreleri hem rakamsal hem de grafiksel olarak kaydedilebilmektedir. Test değerleri ve grafik hareketleri test uygulaması ile eşzamanlı olarak ekrandan görüntülenebilmektedir. Yazılım, kullanıcının test değerlerini istediği hassasiyet basamağında (signifıcant digit) ayarlanabilmesine olanak tanımaktadır. Yazılımın, önceden sonucu bilinmeyen testlerin grafiklerinin okunabilir ve anlaşılabilir çıkması için test esnasında otomatik ölçeklendirme özelliği vardır. Yazılım, basma, çekme, sürtünme, soyma, eğme gibi farklı testleri yapmaya olanak sağlamaktadır. Kullanıcının isteğine bağlı olarak yük, gerinim, uzama gibi fiziksel sensörlerin kontrolü yazılım aracılığı ile yapılabilmektedir. Yazılımda kullanıcı testin sonlanması için farklı sonlanma kriterleri tanımlayabilmektedir ve bu kriterler yazılım tarafından eş zamanlı olarak kontrol edilmektedir. Test sırasında istenilen en az üç farklı bölgede üç farklı hız değişimi tanımlanabilmektedir. Yazılım ile kullanıcı veri toplama hızını belirleyebilmektedir. Yazılım birden fazla sonuç tablosu verebilmektedir. Yazılım, kullanıcının kendi formüllerini tanımlama ve kaydetme özelliğini içermektedir. Yazılım, maksimum yük, modulus, akma gibi hesaplamaları yapmasının yanında bunları test bitiminde anlık olarak hesaplayıp değişimlerini gösterebilmektedir. Sonuç tablolarında gösterilecek veriler kullanıcı tarafından tanımlanabilmektedir. Yazılım test sonuçlarını MS Word, Excel ya da PDF olarak sunabilmektedir.

10 Kullanıcı istediği kadar sayıda (logosu, tablo, resim, yazı, numune bilgisi, vb içeren ) rapor şablonu oluşturabilmektedir. Test raporunda aynı teste ait en az 2 farklı grafiği aynı rapor üzerinde görüntüleyebilmektedir. Kullanıcı yazılım ile standartlara uygun test metotlarını oluşturup, kayıt edebilmektedir. YAZILIM EKRAN GÖRÜNTÜLERİ ve ÖZELLİKLERİ Üst akma, alt akma, maksimum gerilme, kopma gerilmesi ve eğilme kuvveti-dayanımı değerleri grafikte gösterilmektedir.

11 Aşırı yük koruma sistemine sahiptir. Aşırı yük koruma paraparametresi

12 Cihaz deney başlangıcında ( gerekirse tek tuş ile ) otomatik olarak sıfırlama yapabilmektedir. Sensörlerin başlangıç sıfırlama fonksiyonu

13 Otomatik kopma algılama sistemine sahiptir. Kullanıcı tarafından belirlenen yük ve yük kaybı oranında test sonlandırılır.

14 Test sonunda istenildiği takdirde otomatik olarak geri dönme ve test esnasında en az üç farklı noktada test hızı değişimi özelliği mevcuttur. Test sonunda otomatik geri dönme özelliği

15 Video ekstansometre ve otomatik ekstansometre bağlanabilme özelliğine sahiptir. Otomatik ekstansometre tanıma ekran görüntüleri

16 Video ekstensometre tanıma ekran görüntüsü İstenildiği taktirde cihaza temassız video ekstensometre yani RTSS hiçbir ek elektroniğe ve yazılıma ihtiyaç duymadan eklenebilir.

17 Kontrol elektronikleri yük hücresi ve ekstensometre gibi algılayıcıları otomatik olarak tanıyabilmekte ve kalibrasyonlarını sağlayabilmektedir. Yük hücresi ve ekstansometre algılayıcılarını tanıma fonksiyonu Yük ve deplasman kontrollü kalibrasyon fonksiyonu

18 Yükleme hızları set edilebilir. Yükleme hızı kontrol fonksiyonu

19 Test öncesi, numuneye üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri (çene sisteminden kaynaklanabilecek yükler, mekanik sistemden kaynaklanabilecek yükler vb.) algılayarak, bu yüklerin test sonucunu etkilemesini önleyecek olan doğrudan yük ölçüm sistemine sahiptir(sıfırlama yapmadan). Numune üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri alma ve doğrudan yük ölçümü fonksiyonu Değişken hızlar uygulayabilmekte akma dayanımına veya belirlenen bir eğilme yük veya gerilme değerine ulaşıldığında daha önceden program yardımı ile cihaz hızını değiştirilebilecektir. Test boyunca hızlar (ön yükleme, akma bölgesi test yolu, test bitince geri dönüş vb.) kademesiz olarak ayarlanabilirdir. Bir parti içerisinde birden fazla numuneye deney yapıldığında istenildiğinde her bir numuneye ait grafik görülebilmektedir.

20 Y ekseninde yük veya gerilme, X ekseninde şekil değiştirme veya birim şekil değiştirme değerleri ile numuneye ait grafikler çizebilecektir.

21 Grafiğin üzerinde herhangi bir nokta seçildiğinde o noktaya ait yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme değerleri gösterilmektedir. Grafik üzerinde seçilen herhangi bir noktaya ait test bilgileri Grafikte üzerinde seçilen noktanın kopma uzaman oranı, toplam üniform uzama oranı rakamla gösterilmektedir. Elastik bölgedeki doğrunun eğimi ( Elastik Modülü) verilmektedir.

22 (Temsilidir.) Cihaz ile çalışmaya uyumlu 1 adet Bilgisayar şu özelliklerdedir. Intel Core I7 3.0 Ghz, 8 GB DDR3 RAM, 500 GB HDD özelliğinde olup, en az 21,5 inç boyutunda hdmi veya display port girişli IPS LED ekran, 128 bit veri yolu olan 2 GB bellek hdmi veya display port çıkış özellikli ekran kartı ve DVD-RW özelliklidir. Cihazlarda Sistem yazılımını işleyebilecek özelliklerde; 64 bit Windows 7 Professional işletim sistemi vardır. Cihazla birlikte bir adet renkli lazer yazıcı verilmektedir. Lazer yazıcı ile birlikte iki adet renkli ve iki adet siyah-beyaz kartuş verilmektedir. Bilgisayarda çevre donanımı olarak ergonomik Q klavyeli en az 1000 dpi optik fareye sahip kablosuz klavye-fare donanım seti mevcuttur. ve cihazın üzerine konulacağı sağlam(rigit) bir masa da cihaz ile birlikte verilmektedir.

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Cihazın çekme ve basma yönündeki yük kapasitesi

Detaylı

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI (Temsilidir.) (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER; En az ±500 kn kapasiteli kasa ve en az ±125 mm stroka sahip (toplam en az 250 mm) hidrostatik

Detaylı

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BMT 10E MODEL 10kN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA CİHAZI 2 GENEL SİSTEM ÖZELLİKLERİ: Kapasite: Elektronik Kontrol

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz 5 kn kapasitelidir.

Detaylı

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI 2014 A) TEKNİK ÖZELLİKLER Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Çözünürlüğü: Yük Kontrol Hızı: Kontrol Hızı Hassasiyeti: Deplasman Kontrollü Ölçüm Hassasiyeti:

Detaylı

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI -2- GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Test cihazının dinamik yük kapasitesi çekme ve basma yönünde en az 100 kn dur. Test

Detaylı

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI A) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite: Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Hassasiyeti: Çapraz Kafa Pozisyon Kontrol Çözünürlüğü: Min Yük Kontrol Hızı:

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Cihaz en az 100 kn yük uygulama kapasitesi vardır. Gövde Tipi: Elektronik Ünite:

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz

Detaylı

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ Servo Hidrolik Üniversal Yatay Çekme Test Sistemleri Servo Hidrolik Yatay Çekme Statik Test Sistemleri; çekme testlerinin uygulanmasında kullanılan makinalardan

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI Beton Basınç Dayanımı Test Presi Test Sistemi aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır;

Detaylı

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com TEKNİK ÖZELLİKLER: Kapasite Gövde Tipi: 50 kn 2 kolonlu ve tek test bölgeli Elektronik

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak

Detaylı

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ Materials Testing Machines Servo - Hidrolik Üniversal Test Makinaları HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ We promise a lot and we keep it all. Servo Hidrolik Üniversal Test Makinaları Servo Hidrolik Üniversal

Detaylı

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com 2 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER:

Detaylı

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ BESMAK MARKA BCE - 312 MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ (Temsilidir.) Çimento test presi EN 196-1 ve ASTM C109 standardına uygundur. Cihazın basınç ve eğilme deneyleri için iki ayrı test gövdesi bulunmaktadır.

Detaylı

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

Detaylı

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-3000 Otomatik 500 kn Çekme ve 1000 kn Basma Deney Cihazı Standartlar BS 1610, ASTM C-39, E4 AASHTO T-22, NF P18-411, DIN 51220 GENEL ÖZELLİKLER UTM-3000 Otomatik 500 kn kapasiteli Çekme ve

Detaylı

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili) Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi (Instant-Servo Teknolojili) Basınç Kapasitesi: Gövde Tipi: Kontrolör: Yük Ölçüm Aralığı: 1000 kn dan 5000 kn a kadar (diğer kapasiteler için bize ulaşın.)

Detaylı

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Cihaz: BMT 50E / Servo Elektromekanik

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI KAPASİTE SEÇENEKLERİ EKSTENSOMETRE DENEY ÇENELERİ TEST PROGRAMI İHTİYAÇA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI 0.5 / 1,2 / 5 KN

Detaylı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası 1.Uygulama: Gerilim, sıkıştırma, bükme, kesme ve düşük devir testi gibi geniş bir uygulama yelpazesi vardır. Metal, kauçuk, plastic, yay,

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

MADEN İŞLETME LABORATUARI

MADEN İŞLETME LABORATUARI MADEN İŞLETME LABORATUARI 1 Karot Alma Makinesi Kayaçlardan karot numunesi almada kullanılmaktadır. Portatif Karotiyer Kayaçlardan yerinde karot numunesi almada kullanılmaktadır. 54,42 ve 33 mm çaplı karotiyerlerle

Detaylı

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı]

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] [PCE-UTU 30] Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr

Detaylı

SİLİNDİR TAKSİMAT MAKİNASI SB-STM-1500

SİLİNDİR TAKSİMAT MAKİNASI SB-STM-1500 SİLİNDİR TAKSİMAT MAKİNASI SB-STM-1500 Ana Parçaları ve çalışma şekli Nu. PARÇA AÇIKLAMA 1 Ana kontrol paneli 2 Sarıcı gövdesi 3 Baglantı aynası Dokunmatik ekran ile donatılmış, Operatör makine ve bileşenlerini

Detaylı

Bilgisayar Donanımı. Temel Birimler ve Çevre Birimler. Öğr.Gör.Günay TEMÜR / KAYNAŞLI MESLEK YÜKSEOKULU

Bilgisayar Donanımı. Temel Birimler ve Çevre Birimler. Öğr.Gör.Günay TEMÜR / KAYNAŞLI MESLEK YÜKSEOKULU Bilgisayar Donanımı Temel Birimler ve Çevre Birimler Öğr.Gör.Günay TEMÜR / KAYNAŞLI MESLEK YÜKSEOKULU İçerik Bilgisayarın birimleri; Giriş Çıkış Depolama İşlem Donanım Bileşenleri ve Çalışma Prensipleri

Detaylı

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ 1) 11.08.2015 tarihli Servo Elektromekanik Doli Kontrollü 0.01-3000 döngü/dk. arasında hızları ayarlanabilen Döner Eğimeli

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME TİP 1

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME TİP 1 DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME TİP 1 İŞLEMCİSİ EN AZ Intel Core i5 işlemci OLMALIDIR. 15,6" EKRANA SAHİP OLMALIDIR. EN AZ 2 GB HARİCİ EKRAN KARTINA SAHİP OLMALIDIR. 1920X1080 EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNE SAHİP

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması http://ebys.gop.edu.tr/envision/validate_doc.aspx?v=bek44ht6

Detaylı

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri...

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri... TAHRİBATSIZ TESTLER 120 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... ÇEKME TESTİ Demir donatıların akma ve çekme dayanımının belirlenmesi için kullanılır. Cihazın çeneleri, ayrı hidrolik valfler tarafından kontrol

Detaylı

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 TURQUOISE 2.0 UTS Tribometer T10/20 Yüksek kalite, hassas ölçüm Esnek Tasarım Akademik bakış açısı Hassas ve güvenilir ölçüm TRIBOMETER T10/20 UTS Mühendislik firması

Detaylı

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran Genel Bakış SD-Z226, sıfır istemci entegreli 21,5" bir monitördür. Teradici 2321 işlemci ile donatılmıştır ve donanım hızlandırmalı PCoIP desteğine sahiptir. SD-Z226 sıfır istemci, VMware tabanlı ağlarda

Detaylı

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI UTEST MARKA UTC-5740 MODEL 3000 kn Kapasiteli Servo Hidrolik Kontrollü Elektronik LCD Ekranlı FulI Otomatik Bilgisayardan Kumandalı Beton Basınç Dayanım Deney Presi Cihaz blokları, kolonları ve bütün yüzeyleri

Detaylı

1. PS/2 klavye fare 2. Optik S/PDIF çıkışı 3. HDMI Giriş 4. USB 3.0 Port 5. USB 2.0 Port 6. 6 kanal ses giriş/çıkış 7. VGA giriş 8.

1. PS/2 klavye fare 2. Optik S/PDIF çıkışı 3. HDMI Giriş 4. USB 3.0 Port 5. USB 2.0 Port 6. 6 kanal ses giriş/çıkış 7. VGA giriş 8. İşlemci: İşlemci,kullanıcıdan bilgi almak, komutları işlemek ve sonuçları kullanıcıya sunmak gibi pek çok karmaşık işlemi yerine getirir. Ayrıca donanımların çalışmasını kontrol eder. İşlemci tüm sistemin

Detaylı

Maden Mühendisliği Bölümü Mermer ve Doğal Taş Laborattuvarı. Maden Mühendisliği Bölümü. Darbe Dayanımı Testt Cihazı. Kaynar Suda Su Emme Cihazı

Maden Mühendisliği Bölümü Mermer ve Doğal Taş Laborattuvarı. Maden Mühendisliği Bölümü. Darbe Dayanımı Testt Cihazı. Kaynar Suda Su Emme Cihazı Doğal taşların kaynar suda su emme oranları 100 o C'ye kadar ısıtma kapasiteli, derece kontrollü rezistans 7 X 7 x 7 cm boyutlarında düzgün kesilmiş 5 adet numune Darbe Dayanımı Testt Cihazı Doğal taşların

Detaylı

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. Viero Araç Sayım Sistemi Viero Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı

Detaylı

Fark Seviye Transmitteri

Fark Seviye Transmitteri Temassız Sensörlü Fark Seviye Transmitteri Mekanik Çubuklu Izgaralarda Kullanım İçin Greyline DLT 2.0 Fark Seviyeyi ve Daha Fazlasını Görüntüler, İletir ve Kontrol Eder Basit 5-tuşla Kalibrasyon Üç Adet

Detaylı

Otomatik Yay Test Cihazları

Otomatik Yay Test Cihazları Otomatik Yay Test Cihazları HST-AⅡSERİSİ HST1AⅡ HST5AⅡ HST50AⅡ HST250AⅡ HST2000AⅡ İki Temel Özellik 1. YAYIN KONTROL EDİLMESİ Yayın Yük Uzama eğrisini grafik şeklinde ekranda gösterir. Eğri üzerindeki

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler.

Yenilikçi Teknolojiler. Yenilikçi Teknolojiler. CNC Hidrolik Abkant Pres EcoBend, hem standart hem de opsiyonel olarak sunduğu donanım özellikleri ile kullanıcı dostu olmaya ve ekonomik anlamda iºletmenize vermiº olduğu güç ile

Detaylı

Kayıt Cihazlarında Gelinen Son Nokta...

Kayıt Cihazlarında Gelinen Son Nokta... Kayıt Cihazlarında Gelinen Son Nokta... Hazırlayan Kamil GÜRSEL Fizik / Müh. Elimko Elektronik İmalat ve Kontrol Ltd. Şti. www.elimko.com.tr ISO 9001 OTOMATİK KONTROLDA GÜVENİLİR İSİM... Çok sayıda enstrüman

Detaylı

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 Yerli Devler Gücüne Güç Katıyor... En güçlü yerli traktörler olarak bilinen New Holland TR6 serisi, performans ve yüksek teknolojinin yanı sıra üstün

Detaylı

Seviye Transmitteri. Seviye Gösterici Transmitter --------------------------------------- Model LIT25. Temassız Ultrasonik Sensörlü

Seviye Transmitteri. Seviye Gösterici Transmitter --------------------------------------- Model LIT25. Temassız Ultrasonik Sensörlü Seviye Transmitteri Temassız Ultrasonik Sensörlü Tank Envanteri, Seviye Gözlemleme ve Kontrolü için Seviye Gösterici Transmitter --------------------------------------- Model LIT25 Kimyasal Depolama Tankları,

Detaylı

Teknik Katalog [Test Standı]

Teknik Katalog [Test Standı] Teknik Katalog [Test Standı] [PCE-UTU 30] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

OMS-312 ENDÜSTRİYEL SENSÖRLER EĞİTİM SETİ

OMS-312 ENDÜSTRİYEL SENSÖRLER EĞİTİM SETİ OMS-312 ENDÜSTRİYEL SENSÖRLER EĞİTİM SETİ ENDÜSTRİYE SENSÖR EĞİTİM SETİ STANDART DONANIM LİSTESİ M18 endüktif sensör M12 endüktif sensör reflektörden yansımalı optik sensör ve reflektörü cisimden yansımalı

Detaylı

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH12 2D 12 Dokunmatik Renkli Ekran. Otomatik büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi

VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi VIERO Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı olarak,

Detaylı

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli NEM ANALİZİ VE KÜL TAYİN SİSTEMLERİ Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli 3 yeni prepash 340 serisi modli yüksek kalitede termogravimetrik analiz sunar ve önemli özellikleri benzersiz bir kombine

Detaylı

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir.

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir. ÇEKME DENEYİ Genel Bilgi Çekme deneyi, malzemelerin statik yük altındaki mekanik özelliklerini belirlemek ve malzemelerin özelliklerine göre sınıflandırılmasını sağlamak amacıyla uygulanan, mühendislik

Detaylı

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Ürün Teknik Özellikleri Teknoloji : DSP (Dijital Sinyal İşleme Teknolojisi) Zone Sayısı : 8 Bölge (Multizone), Her Bölge için Farklı Hassasiyet Atama özelliği 0-999 arası

Detaylı

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ Sipariş No: VĐD 2010/12 1 SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ 1. GENEL Bu şartnamenin amacı; Đdari Şartname

Detaylı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Bilgisayar, kendine önceden yüklenmiş program gereğince

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ KULLANIM KİTAPÇIĞI ve Deneyler İÇİNDEKİLER Eğitim Seti Özellikleri 3 Hibrid Şarj Regülatörü Modülü Özellikleri 4 DC-AC İnverter Modülü Özellikleri 5 AKÜ Modülü Özellikleri

Detaylı

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH8 2D 8 Dokunmatik Renkli Ekran. Manuel büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

GÜÇ MODU F (Hassas Mod) E (Ekonomik Mod) P (Güç modu) HP (Yüksek Güç Modu) Hassas haraket gerektiren hafif çalıșmalar içindir Düșük yakıt tüketimi istenen çalıșmalar içindir Genel kazı ve yükleme çalıșmaları

Detaylı

SPEKTROSKOPİK NUMUNE HAZIRLAMA SPECTRAL MM. metkon.com

SPEKTROSKOPİK NUMUNE HAZIRLAMA SPECTRAL MM. metkon.com SPEKTROSKOPİK NUMUNE HAZIRLAMA SPECTRAL MM metkon.com OTOMATİK, HASSAS YÜZEY FREZELEME CİHAZI SPECTRAL MM SPECTRAL MM, OES ve XRF numunelerinin otomatik olarak hazırlanması için tasarlanmıştır. En kısa

Detaylı

Gerçek hayattakine benzer görüntü kalitesi, tasarım uzmanlarına daha iyi bir görüntü çözümü sunar.

Gerçek hayattakine benzer görüntü kalitesi, tasarım uzmanlarına daha iyi bir görüntü çözümü sunar. 27 inç geniş açı WQHD çözünürlükte ekran Gerçek hayattakine benzer görüntü kalitesi, tasarım uzmanlarına daha iyi bir görüntü çözümü sunar. Genel Bakış ViewSonic 'in profesyoneller için tasarladığı VP27

Detaylı

Huvitz Otomatik Fokometre

Huvitz Otomatik Fokometre Huvitz Otomatik Fokometre HLM-9000 Yeni Bir Bakış, Yeni Bir Başlangıç. Huvitz HLM-9000 Geleceğe yön veren teknolojiyi bugünden sizlere sunuyor. Hartman sensör teknolojisi, Ergonomik tasarım, Işığın gücünü

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak

Detaylı

CNC ABKANT PRES CYBELEC MODEVA 19T 3D CYBELEC MODEVA RA 3D

CNC ABKANT PRES CYBELEC MODEVA 19T 3D CYBELEC MODEVA RA 3D CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ CYBELEC MODEVA PAC 2D 15 Dokunmatik Renkli Ekran. Otomatik büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir. Kolay tekli bükümler

Detaylı

KÜTLE ÖLÇÜMLERİNDE OTOMASYON

KÜTLE ÖLÇÜMLERİNDE OTOMASYON 83 KÜTLE ÖLÇÜMLERİNDE OTOMASYON Levent YAĞMUR Sevda KAÇMAZ Ümit Y.AKÇADAĞ ÖZET Günümüz ihtiyaçları ve kütle kalibrasyonları göz önüne alındığında kütle ölçümlerinde otomasyonun kaçınılmaz olduğu değerlendirilebilir.

Detaylı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı Önemli Güvenlik Talimatları Kullanma Kılavuzu DS-55202 1. Kurulumdan önce verici ve alıcıyı karıştırmayın. 2. Cihaz çalışıyorken fişini prizden çekmeyin. Kolay

Detaylı

NOT: Bazı donanımlar giriş hemde çıkış donanımıdır. HEM GİRİŞ- HEM ÇIKIŞ BİRİMİ OLAN DONANIMLAR SABİT DİSK HAFIZA KARTLARI FLASH BELLEK

NOT: Bazı donanımlar giriş hemde çıkış donanımıdır. HEM GİRİŞ- HEM ÇIKIŞ BİRİMİ OLAN DONANIMLAR SABİT DİSK HAFIZA KARTLARI FLASH BELLEK ÇEVRE BİRİMLERİ Giriş ve çıkış donanımları Giriş donanımları Çıkış donanımları Klayve fare Tarayıcı HEM GİRİŞ- HEM ÇIKIŞ BİRİMİ OLAN DONANIMLAR SABİT DİSK HAFIZA KARTLARI FLASH BELLEK Monitör(ekran) Yazıcı

Detaylı

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir.

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir. 1.1.3. Scada Yazılımından Beklenenler Hızlı ve kolay uygulama tasarımı Dinamik grafik çizim araçları Çizim kütüphaneleri Alarm yönetimi Tarih bilgilerinin toplanması Rapor üretimi 1.1.4. Scada Sistemleri

Detaylı

TOSHIBA C55-C- 11RSatellite Ci5-5200U 2.20GHz 8GB 1TB 2GB 930M 15.6" INTEL CI5-5200U 2,2GHZ

TOSHIBA C55-C- 11RSatellite Ci5-5200U 2.20GHz 8GB 1TB 2GB 930M 15.6 INTEL CI5-5200U 2,2GHZ C55-C- 11JSatellite Ci5-8GB 1TB 2GB 930M 15.6" C55-C- 11RSatellite Ci5-8GB 1TB 2GB 930M 15.6" C55-C- 13HSatellite Ci5-920M 15.6'' C55-C- 14FSatellite 500GB 15.6" İşletim Sistemi DOS DOS MS WINDOWS DOS

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi R YENİ Fiber Laser Kesim Makinesi Koruyucu Cam Lazer ışınlarının verebileceği zararları engellemek ve sac kesimini

Detaylı

BX6W ARAÇ TARTIM TERMİNALİ

BX6W ARAÇ TARTIM TERMİNALİ BX6W ARAÇ TARTIM TERMİNALİ Teknik Özellikler GÜÇLÜ METAL KASA - Paslanmaz çelik ön panel ve üst kaplama, galvaniz gövde - 20mm parlak LED display, membran tuş takımı EU ONAYI - EU OIML 10000d, 2x 6000d

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE-

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- TEL : +33 4 76 41 86 39 - FAX : +33 4 76 41 92 27 MAIL : SALES@TETHYS-INSTRUMENTS.COM - WEB : WWW.TETHYS-INSTRUMENTS.COM

Detaylı

Teknik Katalog [Osiloskop]

Teknik Katalog [Osiloskop] Teknik Katalog [Osiloskop] [OX 7204] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90 (0)

Detaylı

SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8

SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8 SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8 1. Amaç: Bu şartnamenin amacı, Kurumumuz birimlerinde kullanılmak üzere muhtelif kurgu yazılım ve donanımının teknik özelliklerini

Detaylı

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış

Detaylı

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1/11 AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU 26.01.2017 Sayfa 2/11 Akıllı Kürsüleri Çalıştırmak Akıllı kürsüleri çalıştırabilmek için her bir kürsünün hemen yan tarafında bulunan şifre giriş panelinden yararlanılır.

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI MAKİNA İMALAT ROBOTİK VE MEKATRONİK ÇAĞRI DUYURUSU

1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI MAKİNA İMALAT ROBOTİK VE MEKATRONİK ÇAĞRI DUYURUSU 1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 1. Çağrı Kodu MAKİNA İMALAT ROBOTİK VE MEKATRONİK ÇAĞRI DUYURUSU 1511-MAK-ROME-2016-1 2. Çağrı Başlığı CNC

Detaylı

DONANIM 07-08 Bahar Dönemi TEMEL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

DONANIM 07-08 Bahar Dönemi TEMEL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DONANIM 07-08 Bahar Dönemi TEMEL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Donanım nedir? Donanım bilgisayarı oluşturan her türlü fiziksel parçaya verilen verilen addır. Donanım bir merkezi işlem biriminden (Central Processing

Detaylı

MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI

MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI OMRON ENCODER (JAPON) DİJİTAL MİKROMETRE MERCEK OTOMATİK TARET SİSTEMİ 6 İNÇ DİJİTAL FONKSİONEL

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması.

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. 1 Deneyin Adı Çekme Deneyi Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. Teorik Bilgi Malzemelerin statik (darbesiz) yük altındaki mukavemet özelliklerini

Detaylı

LABCONCEPT + Premium

LABCONCEPT + Premium LABCONCEPT + Premium Tüm ölçüm fonksiyonlarını içeren Trimos-WinDHI yazılımlı bilgisayar Değiştirlebilir aksesuarlar Ölçüm kuvveti göstergesi 3 noktadan pozisyonlanmış cihaz gövdesi Kilitlenebilir ve ayarlanabilir

Detaylı

ETKAS. Şekil 1. Ziya Gökalp Bulvarı No=27/1 B-Blok Alsancak- İzmir e-posta = info@makonet.net Telefon =232-463 0375 Faks = 232-422 1791

ETKAS. Şekil 1. Ziya Gökalp Bulvarı No=27/1 B-Blok Alsancak- İzmir e-posta = info@makonet.net Telefon =232-463 0375 Faks = 232-422 1791 ETKAS Elektronik Tezgah Kontrol ve Analiz Sistemi bilgisayar bağlantıları olmayan dokuma tezgahlarına takılan elektronik kartlar (LIC Loom Interface Card) sayesinde, bu tezgahların tam otomatik olarak

Detaylı

OT 40 L / 90 L. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri

OT 40 L / 90 L. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri OT 40 L / 90 L Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri STANDARTLARIN ÜZERİNDE GÜVENLİK Şifre korumalı çalışma, servis ve kalibrasyon menüleri Kapak emniyet sistemi - Hücre basınç altındayken kapak açılamaz.

Detaylı

YÜKSEK KAPASİTELİ YÜK HÜCRELERİNİN DOĞRULANMASI

YÜKSEK KAPASİTELİ YÜK HÜCRELERİNİN DOĞRULANMASI 295 YÜKSEK KAPASİTELİ YÜK HÜCRELERİNİN DOĞRULANMASI Besim YÜKSEL ÖZET Ölü ağırlıklarla direkt yükleme metoduyla doğrulanamayacak kadar yüksek kapasiteli yük hücrelerinin ( load cell ), endüstride direkt

Detaylı

NC 40M / NC 90M. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri

NC 40M / NC 90M. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri NC 40M / NC 90M Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri NC 40M / NC 90M LABORATUVAR BUHARLI STERİLİZATÖRLERİ NC 40M / NC 90M Dik Tip Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri, araştırma merkezleri ve üniversitelerin

Detaylı