BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI"

Transkript

1 BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI

2 A) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite: Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Hassasiyeti: Çapraz Kafa Pozisyon Kontrol Çözünürlüğü: Min Yük Kontrol Hızı: Çapraz Kafanın Hareket Hız Aralığı : Min Deformasyon Kontrol Hızı: Kolonlar Arası Mesafe: Çapraz Kafa Hareket Mesafesi: Toplam Test Alanı Yüksekliği Güç: Cihaz kapasitesi çekme ve basma yönünde 10 kn - 20 kn - 30 kn ve 50 kn dur. Alman Menşeili DOLI Kontrolör 1) DOLI Kontrolör 2) DOLI El Kumandası ve Kontrol Paneli (Acil durdurma butonlu) 3) Bilgisayar Yazılımı Test&Motion (Kuvvet, Gerilme ve Stroke Kontrollü) Ölçme için kullanılan algılayıcı yük hücresinin sınıfı 0,5 dir. Hareketli başlık pozisyon kontrol çözünürlüğü =<0,05 µm veya pozisyon ölçüm hassasiyeti ±0.002 mm. dir. (opsiyoneldir) 0.01 kn/s Deney hızı en az 0,001 mm/dak. ile 1000 mm/dak. (nominal hız) arasında istenilen değere ayarlanabilmektedir mm/dk Test alanı genişliği >= 400 mm dir. (opsiyoneldir.) Aksesuarsız test alanı yüksekliği >= 1200 mm dir. (opsiyoneldir.) 1200 Cihaz çalışma voltajı 380 volt 50 Hz AC şebeke trifazedir. B) GENEL ÖZELLİKLER

3 Cihaz hareket sistemi elektromekanik, servo motor tarafından dijital kontrolle tahriklidir. Sürücü motor AC servo sistemdir. Cihazın gövdesinde korozyon, paslanma söz konusu değildir. Cihaz kapasitesi çekme ve basma yönünde en az 20 kn dir. Cihaz +10 o C ile +35 o C sıcaklıklarda, +%20 ile %90 Rh şartlarında çalışabilmektedir. Hareketli başlık hız doğruluğu nominal hız değerinin(presin uygulayabildiği mak. hız değlerinin) %0,05 veya set edilmiş olan hız değerinin%0.1 i hassasiyettedir. Yük çerçevesi ( gövdesi) zemine veya masa üstüne oturan ve özel montaj gerektirmeyen, tek ölçme alanlıdır. Cihaz yazılımı Windows tabanlı tüm işletim sistemleri ile çalışmaktadır. PC ile haberleşme Ethernet bağlantılıdır. Cihazla birlikte en az 20 kn kapasiteli ve kapasitesinin %0.1 i ile % 100 ü arasında ISO sınıf 0,5 olan 1 adet yük hücresi verilmektedir. (Referans kapasite 20 kn olup opsiyonel kapasiteye bağlı olarak yük hücreleri belirlenmektedir.) Bütün yük hücresi ayarlarını ve kalibrasyon parametrelerini otomatik olarak tanıyabilmektedir. Her bir yük hücresi prese bağlı konumdayken, uluslararası izlenebilirliği olan kalibrasyon işlemi gerçekleştirilip sertifikalandırılarak, belgesi ilgili birime teslim edilecek ve pres sınıf 0,5 dir. Cihaz dijital ölçüm elektronikleri ve algılayıcı bağlantılarıyla birlikte verilmektedir.

4 OTOMATİK EKSTENSOMETRE (opsiyoneldir)

5 Tam otomatikekstensometre, ISO 9513 kriterlerini sağlamakta ve sınıf 0.5dir. (opsiyoneldir) L0 ( ilk ölçme boyu ) aralığı: en az mm Uzama Ölçme aralığı : en az L0 mm, ISO Method A kapalı çevrim testleri yapabilecek yeterliliktedir. Ayrıca verilecek olan tam otomatik ekstensometrenin ISO standardı EK C de belirtilmiş olan çekme modülü ölçüm yeterliliklerini sağladığı ekstensometre kalibrasyon sertifikası ile ibraz edilmektedir. (ekstensometre özellikleri talebe göre değiştirilebilmektedir) Cihazda kullanılacak tam otomatik ekstensometre, test başlangıcında numune üzerine otomatik kapatılarak, deney sonuna kadar uzamayı ölçebilmektedir. Test başlangıcında tanımlanan Lo boyuna otomatik olarak gitmekte, ayrıca test sonunda otomatik olarak açılmaktadır. Otomatik kopma algılama sistemine sahiptir. MEKANİK EKSTENSOMETRE (opsiyoneldir)

6 VİDEOEKSTENSOMETRE (opsiyoneldir) Test numunesi üzerinde hiçbir etkisi yoktur, Hareketli parçaların eylemsizliğinden kaynaklanan hatalar bulunmamaktadır, Deneyde oluşan ani bir aksaklıktan dolayı kaynaklanacak hasar bulunmamaktadır, Isıtıcı test fırınları ile birlikte kolaylıkla kullanılabilir, Sert ve yumuşak birçok materyal üzerinde uygulanan testlerde kullanılabilir, Her ölçüdeki (büyük, küçük) test araçlarında kullanılabilir, Bütün çekme, akma ve kopma dayanımı hesaplayan makinelerde uyumludur, Bütün görüntü kalitelerinde kolay işlem, Enine ve boyuna eş zamanlı ölçüm, Geniş ölçüm alanı, Hassasiyet Sınıf 1, Kolay öğrenme, kullanıcı dostu ara yüz.

7 Resim 2: Videoekstensometre kullanımı Temsili ve örnek ekran görüntüleridir. Özellikler: Elektronik kontrol ünitesi okuma hızı en az 1 khz dir. TS EN ISO e göre Sınıf 0.5 tir. Ölçüm oranı 70 Hz (özel kameralarla 4 khz e kadar ölçüm alınabilir.)

8 Ölçüm: 2 den 20 noktaya kadar belirlenen çizgiler arasında, Nokta ve düz çizgi işaretçileri arasındaki mesafe mm olarak, Nokta işaretleyiciler ve numune geometrisine bağlı olarak enine uzaman tayini, Numune genişliğinin mm. olarak ölçümü. Ölçüm sistemi Metrik ve SI dır. Cihaz hareket iletim mekanizması ve bağlantıları hassas ve sessiz çalışmayı temin edecek niteliktedir. Firmamız, cihaz montajını tamamladıktan sonra, elektriksel ve mekanik olarak aktif hale getirecek 3 gün süre ile cihaz programı, test konuları, cihazın bakımı, onarımı ve kalibrasyonu konularında eğitim verecektir. Firmamız eğitim verilen kişilerin her birine ayrı-ayrı eğitim sertifikası vermektedir. C) YAPILABİLEN TESTLER ve APARATLAR Elektromekanik Universal Test Cihazı ve yazılımı ilgili mekanik çene ve aparatlar kullanılarak birçok testi ISO 6892 ve/veya ASTM E4 standartlarına göre çekme yönlü, ISO ve ISO 3133 standardına göre de basma ve eğme testlerini gerçekleştirebilmektedir. Aparatların tamamı Universal Test Cihazına kolay ve hızlı bir şekilde monte ve demonte edilebilmektedir. C.1) Çekme Testi ve Aparatları Mekanik Çene Takımı Yassı ve Çaplı Numuneler İçin Çene Tutucular

9 Cihazla birlikte üç takım çene verilmektedir: (istenilen ebatta çene takımı üretilmektedir) En az 20 KN Pnömatik ( yandan kapamalı) Çene; Çeneleri açma kapaması hava ile yapılan ve malzemeye göre ağızları değiştirilebilen pnömatik çene takımı, çene açma kapama ve sıkma basıncını ayarlamak için ayrıca ayak pedallı kontrol ünitesi bulunmaktadır. Pnömatik çeneler yandan, sıkma sistemine sahiptir. Numunelerin kolayca yerleştirilmesine olanak sağlayacak şekilde tam açıktır. Çene ağızları arası açıklık en az 0.22mm. aralığında ayarlanabilmektedir. Çene sıkma kuvveti en az 5 bar hava basıncı ile çalışabilmekte ve numuneleri (geotekstil, pcv, membran vb.) kaydırmayacak şekilde sıkma kuvveti uygulayabilmektedir. Pnömatik çene ile birlikte genel malzeme testleri için; 1 takım 0,75 mm. diş kalınlığında balıksırtı işlenmiş en az 50x60 mm tutma yüzeyi olan tırtıllı çelik çene ağız takımı, 1 takım en az 50 x 60 mm tutma yüzeyi olan vulkollan veya kauçuk kaplı çene ağız takımı, 1 takım en az 50 x 210 mm tutma yüzeyi olan dalgalı çelik çene ağız takımı ( jeotekstil çekme testleri için) verilmektedir. En az 2 kn.luk Mekanik Çene; Açma kapaması vida sıkmalı olarak yapılan, malzemeye göre ağızları değiştirilebilen mekanik çene takımı verilmektedir. Çeneyle birlikte 1 takım 30x60 (0,4 mm balıksırtı işlenmiş) mm veya 25x25 mm.(yüzeyi tırtıllı işlenmiş) boyutlarında çelik ve 1 takım 30x60 mm veya 25x25 mm. vulkolan veya kauçuk kaplı çene ağız takımı verilmektedir. En az 2 kn kapasiteli makas tip veya kendinden sıkmalı kauçuk roller çene; Bu çene takımı ile çene ağzı kullanmak gerekiyorsa 30 mm genişliğinde dış yüzeyi tırtırlı yuvarlak sırtlı ağız takımı verilmektedir. Tutucuları çenelere yerleştirmek için gerekli olan alet takımı çeneyle birlikte verilmektedir. Çeneler jeotekstil, jeomembran, jeogrid, Jeokompozit, fiber ve plastik malzemelerin testinde kullanılacak yapıdadır.

10 C.2) Basma Testi ve Aparatları Oynar Başlıklı Basma Plakası

11 C.3) Üç Nokta Eğme Testi ve Aparatları Alt Mesnet mm arası ayarlanabilen T kanallı alt plaka Alt Mesnet Üst Mesnet

12 D) ELEKTRONİK KONTROL SİSTEMİ D.1) VERİ TOPLAMA VE KONTROL SİSTEMİ DOLI EDC 220 Almanya da üretilen EDC Kontrolör, yüksek teknolojiye sahip test makinalarında geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle veri toplama ve kapalı çevrim kontrolü için tasarlanmış güçlü ve etkin bir sistemdir. Cihazın veri toplama hızı en az 1 khz(1000 Hz) tir. Cihaz kontrolü PC üzerindendir. Cihazın bilgisayara data aktarım hızı 1000 Hz dir. Tuşları ve ekranı olmayan EDC 220, statik test makineleri için dizayn edilmiştir. Sabit kontrol, yüksek ölçüm hassasiyeti ve yüksek veri aktarma hızı gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca cihaz kendini kalibre edebilme fonksiyonlarına da sahiptir. Günümüzde, statik test makinalarında yaygın olarak kullanılan en güvenilir cihazdır. Verilecek sistemle aynı markadan veya sistemle uyumlu teknik özelliklere sahip olan ve sisteme sonradan eklenecek tüm sensörler ( ekstensometre, yük hücresi, LVDT ler vd. ) sistem tarafından otomatik tanınmaktadır. Kontrol ünitesi tüm kanallarda (yük, uzama, gerinim vb. her kanalda) en az 1000 Hz hızda (Data Acquisition Rate) tüm test boyunca veri toplayabilecek donanıma sahiptir. PC ile haberleşme USB veya Ethernet bağlantılıdır. Pozisyon tekrarlanabilirliği =<±1µm dir.

13

14 D.2) RMC-7 El Kumandası ve Kontrol Paneli (opsiyoneldir) Çekme basma ünitesi veya elektronik kontrol ünitesi konsolu üzerinde acil durdurma butonu bulunmaktadır. Kablolu yapısı sayesinde geniş bir kullanım alanı sunan DOLI el kumanda kontrol paneli sayesinde DOLI kontrolör üzerinden gerçekleştirilebilecek tüm işlemler yapılabilmektedir. DOLI el kumandasının sunduğu en önemli özellik numunenin cihaza numune yerleştirilmesi sırasında hiçbir zorluk çekmeden cihazın kontrol edilebilmesidir. Mıknatıslı yapısı sayesinde herhangi bir metal kısma tutturulabilmektedir. (Örneğin: Üniversal Test Cihazı kolonu) Testi başlatma, sıfırlama yapma, hassas pozisyonlama, ilk pozisyona otomatik geri dönme gibi özelliklere sahiptir aynı zamanda test yükü, anlık uzama gibi verileri anlık olarak göstermektedir.

15 Yazılıma gerek duymadan test yapmaya olanak verir ve kalibrasyon menüsü mevcuttur. Cihazın mekanik limit durdurucuları mevcuttur ve hareketli kısım bu durduruculara temas ettiğinde sistemi durdurmaktadır. Cihazla birlikte harici kumanda ünitesi verilmekte, test başlatma durdurma, test sonuçlarını görme vb. tüm işlemler bu kumanda ile yapılabilmektedir. D.3) TEST&MOTION Bilgisayar Test Yazılımı DOLI test yazılımı Test&Motion sayesinde testler bilgisayar ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Testlerin anlık verileri, grafikleri, test sonuçları yazılım penceresinde gözlemlenebilmekte; sonuçlar ve grafikler bilgisayar ortamında saklanabilmekte ve çıktı alınabilmektedir. Yazılım aracılığıyla kuvvet, gerilme ve stroke kontrolüne imkân sağlanmaktadır. Yazılım firma/kuruma göre kişiselleştirilebilmekte, istenilen sonuçlar çıktı ekranına yansıtılabilmektedir. Yazılım lisanslı CD ile verilmekte ve süresiz kullanıma uygundur, kullanım arayüzü Türkçe ve İngilizce olabilmektedir. Yazılım, yeni test metodu (test profil dosyası) oluşturmaya izin vermektedir ve test parametrelerinin girilmesine olanak sağlamaktadır. Oluşturulan test metodu (test profil dosyası) farklı zamanlarda bu parametrelerin kullanımına olanak sağlamaktadır. Yazılım, test grafiğinin kısımlarına ayrılmasına ve bu kısımlardan istenen bölgenin seçilip değerlendirilmesine izin vermektedir. Ayrıca üniversal test cihazı ile numuneye ön yük (ön gerilim) (preload) veya ön çevrim (precycle) yapılabilir özelliktedir. Kuvvet ve uzama çevrimi yapabilmektedir. Cross-head hareketi bilgisayar yazılımı sayesinde tek tuşla rahatça yapılabilmektedir ve cross-head test sonlandığında test ayarlarından belirleyebileceğimiz bir hız ile ilk konumuna dönmektedir. Yazılım kullanıcını kendi seçtiği bir sensörü (loadcell,extensometre,deflectometer vb.) kendi seçtiği bir test metoduna atayabilmesine olanak sağlamaktadır. Kullanıcı yazılım ile kendi metotlarını da yaptırabilmektedir.

16 YAZILIM EKRAN GÖRÜNTÜLERİ ve ÖZELLİKLERİ Üst akma, alt akma, maksimum gerilme ve kopma gerilmesi değerleri grafikte gösterilmektedir. Aşırı yük koruma sistemine sahiptir. Aşırı yük koruma paraparametresi

17 Cihaz deney başlangıcında ( gerekirse tek tuş ile ) otomatik olarak sıfırlama yapabilmektedir. Sensörlerin başlangıç sıfırlama fonksiyonu

18 Otomatik kopma algılama sistemine sahiptir. Kullanıcı tarafından belirlenen yük ve yük kaybı oranında test sonlandırılır.

19 Test sonunda istenildiği takdirde otomatik olarak geri dönme özelliği mevcuttur. Test sonunda otomatik geri dönme özelliği

20 Video ekstansometre ve otomatik ekstansometre bağlanabilme özelliğine sahiptir.

21 Otomatik ekstansometre tanıma ekran görüntüleri.

22 Video ekstensometre tanıma ekran görüntüsü İstenildiği taktirde cihaza çift eksenli okuma yapabilen temassız video ekstensometre yani RTSS hiçbir ek elektroniğe ve yazılıma ihtiyaç duymadan eklenebilir.

23 Kontrol elektronikleri yük hücresi ve ekstensometre gibi algılayıcıları otomatik olarak tanıyabilmekte ve kalibrasyonlarını sağlayabilmektedir. Yük hücresi ve ekstansometre algılayıcılarını tanıma fonksiyonu Yük ve deplasman kontrollü kalibrasyon fonksiyonu

24 Yükleme hızları set edilebilir. Yükleme hızı kontrol fonksiyonu

25 Test öncesi, numuneye üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri (çene sisteminden kaynaklanabilecek yükler, mekanik sistemden kaynaklanabilecek yükler vb.) algılayarak, bu yüklerin test sonucunu etkilemesini önleyecek olan doğrudan yük ölçüm sistemine sahiptir(sıfırlama yapmadan). Numune üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri alma ve doğrudan yük ölçümü fonksiyonu Değişken hızlar uygulayabilmekte akma dayanımına veya belirlenen bir yük veya gerilme değerine ulaşıldığında daha önceden program yardımı ile cihaz hızını değiştirilebilmektedir. Test boyunca hızlar (ön yükleme, akma bölgesi test yolu, test bitince geri dönüş vb.) kademesiz olarak ayarlanabilmektedir. Bir parti içerisinde birden fazla numuneye deney yapıldığında istenildiğinde her bir numuneye ait grafik görülebilmektedir.

26 y ekseninde yük veya gerilme, x ekseninde şekil değiştirme veya birim şekil değiştirme değerleri ile numuneye ait grafikler çizebilmektedir.

27 Grafiğin üzerinde herhangi bir nokta seçildiğinde o noktaya ait yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme değerleri gösterilmektedir. Yazılım, test işleminin kuvvet-uzama grafiğini oluşturabilmekte ve bölgesel hesaplamalar için bu grafiğin kısımlarına ayrılmasına müsaade etmektedir. Özellikle yırtılma mukavemeti ölçümlerinde oluşan piklerden hesaplamada kullanılmak üzere seçimine izin vermektedir. Grafik üzerinde seçilen herhangi bir noktaya ait test bilgileri Grafikte üzerinde seçilen noktanın kopma uzama oranı, toplam üniform uzama oranı rakamla gösterilmektedir. Elastik bölgedeki doğrunun eğimi ve Elastisite Modülü ISO 527 : 2012 standardında tanımlandığı şekilde ölçülebilmektedir.

28 Grafik üzerinde yer alan noktalar işaretlendiğinde arada kalan alan hesaplanabilmektedir. Grafik üzerinde bir nokta seçildiğinde bu noktadan şekil değiştirme eksenine elastik bölgedeki doğrunun eğimiyle eşit olacak şekilde doğru çizilebilmektedir. Elastik rezilyans modülü, hiperelastik rezilyans modülü gibi değerleri hesaplamaya uygundur. Her bir numune takımına ait veriler ayrı-ayrı dosyalara saklanmakta, diğer bir deneye geçildiğinde bilgiler silinmemektedir. Deney raporunda asgari deney numunesinin tanımı, malzemenin özellikleri, deney numunesinin tipi, deney numunesinin hazırlanış şekli, uzamanın nasıl ölçüldüğü ve deney sonuçları görülebilmektedir. Ayrıca deney raporu numune laboratuar numarası, deney tarihi, numuneyi gönderen, ilgi yazı tarih ve sayısı, deneyi yürüten kişilerin unvan ve imzaları sağlamaktadır. Cihazın kullanımında, bakım ve işletmesinde ihtiyaç duyulacak tüm alet ve edevat cihazla birlikte verilmektedir.

29 D.4) Yardımcı Ekipmanlar: Bilgisayar ve Yazıcı Cihaza bağlı bilgisayar en az Intel i5 veya daha üzeri işlemcili ve en az 4. GB ram i olan, Windows 7 işletim sistemli ve toplama olmayan bir bilgisayar ve renkli lazer yazıcı verilmektedir. (bilgisayar özellikleri değiştirilebilir) Bilgisayara bağlı monitor en az 17 LCD ekrandır.

30 E) KALİTE, GARANTİ, TESLİMAT Firmamız TS EN ISO 9001:2008, Sanayi Bakanlığı Hizmet Yeterlilik Belgesi veya TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi vardır. Cihazın teslimatı; tüm donanımları ile test edilip kurulu ve faal olarak, kalibrasyonu yapılmış ve çalışır vaziyette yapılmaktadır. Cihazın teslim edilmesinden sonra cihazın monte edileceği yerde ve cihaz başında eğitimlerin verilmesinden firmamız sorumludur. Cihaz ile ilgili tüm katalog, broşür İngilizce ve Türkçe kullanma kılavuzları verilmektedir. Firmamız tarafından cihaz yerinde ve montajı tamamlandıktan sonra en az 2 yıl cihaz garantisi, 10 yıl yedek parça ve servis garantisi verilmektedir. Herhangi bir arıza halinde Firmamız en geç 3 gün içerisinde cihaza müdahale etme ve yetkili servis gönderme taahhüdünde bulunmaktadır. Cihaz teslimatında garanti belgesi, CE uygunluk belgesi ve satış sonrası yeterlilik belgesi verilmektedir. Cihazla teslim edilen ölçme aksesuarlarına ait kalibrasyon sertifikaları da verilmektedir. Teslim esnasında cihaz TÜRKAK veya uluslararası kabul görmüş bir kurum tarafından konusunda akredite olmuş bir laboratuvar/firma/kuruluş tarafından kalibre edilecek ve kalibrasyon sertifikası (çekme ve basma yönünde) verilecektir. Firmamız, cihazda kullanılan test programının sürekli güncellenmesi için teknik destek sağlamaktadır. Cihaz kabulünü takiben 1 yıl içerisinde yapılacak yazılım güncellemesinden bedel talep etmeyecektir.

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI (Temsilidir.) (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER; En az ±500 kn kapasiteli kasa ve en az ±125 mm stroka sahip (toplam en az 250 mm) hidrostatik

Detaylı

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BMT 10E MODEL 10kN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA CİHAZI 2 GENEL SİSTEM ÖZELLİKLERİ: Kapasite: Elektronik Kontrol

Detaylı

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol:

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Cihazın çekme ve basma yönündeki yük kapasitesi

Detaylı

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com TEKNİK ÖZELLİKLER: Kapasite Gövde Tipi: 50 kn 2 kolonlu ve tek test bölgeli Elektronik

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Cihaz en az 100 kn yük uygulama kapasitesi vardır. Gövde Tipi: Elektronik Ünite:

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz 5 kn kapasitelidir.

Detaylı

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI -2- GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Test cihazının dinamik yük kapasitesi çekme ve basma yönünde en az 100 kn dur. Test

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI Beton Basınç Dayanımı Test Presi Test Sistemi aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır;

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI UTEST MARKA UTC-5740 MODEL 3000 kn Kapasiteli Servo Hidrolik Kontrollü Elektronik LCD Ekranlı FulI Otomatik Bilgisayardan Kumandalı Beton Basınç Dayanım Deney Presi Cihaz blokları, kolonları ve bütün yüzeyleri

Detaylı

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili) Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi (Instant-Servo Teknolojili) Basınç Kapasitesi: Gövde Tipi: Kontrolör: Yük Ölçüm Aralığı: 1000 kn dan 5000 kn a kadar (diğer kapasiteler için bize ulaşın.)

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ BESMAK MARKA BCE - 312 MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ (Temsilidir.) Çimento test presi EN 196-1 ve ASTM C109 standardına uygundur. Cihazın basınç ve eğilme deneyleri için iki ayrı test gövdesi bulunmaktadır.

Detaylı

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ Servo Hidrolik Üniversal Yatay Çekme Test Sistemleri Servo Hidrolik Yatay Çekme Statik Test Sistemleri; çekme testlerinin uygulanmasında kullanılan makinalardan

Detaylı

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI 2014 A) TEKNİK ÖZELLİKLER Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Çözünürlüğü: Yük Kontrol Hızı: Kontrol Hızı Hassasiyeti: Deplasman Kontrollü Ölçüm Hassasiyeti:

Detaylı

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com 2 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER:

Detaylı

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ Materials Testing Machines Servo - Hidrolik Üniversal Test Makinaları HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ We promise a lot and we keep it all. Servo Hidrolik Üniversal Test Makinaları Servo Hidrolik Üniversal

Detaylı

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ 1) 11.08.2015 tarihli Servo Elektromekanik Doli Kontrollü 0.01-3000 döngü/dk. arasında hızları ayarlanabilen Döner Eğimeli

Detaylı

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI KAPASİTE SEÇENEKLERİ EKSTENSOMETRE DENEY ÇENELERİ TEST PROGRAMI İHTİYAÇA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI 0.5 / 1,2 / 5 KN

Detaylı

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Cihaz: BMT 50E / Servo Elektromekanik

Detaylı

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz

Detaylı

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri...

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri... TAHRİBATSIZ TESTLER 120 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... ÇEKME TESTİ Demir donatıların akma ve çekme dayanımının belirlenmesi için kullanılır. Cihazın çeneleri, ayrı hidrolik valfler tarafından kontrol

Detaylı

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası 1.Uygulama: Gerilim, sıkıştırma, bükme, kesme ve düşük devir testi gibi geniş bir uygulama yelpazesi vardır. Metal, kauçuk, plastic, yay,

Detaylı

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı]

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] [PCE-UTU 30] Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr

Detaylı

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir.

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir. ÇEKME DENEYİ Genel Bilgi Çekme deneyi, malzemelerin statik yük altındaki mekanik özelliklerini belirlemek ve malzemelerin özelliklerine göre sınıflandırılmasını sağlamak amacıyla uygulanan, mühendislik

Detaylı

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH8 2D 8 Dokunmatik Renkli Ekran. Manuel büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ BURSA - 2016 1. GİRİŞ Eğilme deneyi malzemenin mukavemeti hakkında tasarım

Detaylı

TEST EKİPMANLARI CALIBRATION BETON den beri...

TEST EKİPMANLARI CALIBRATION BETON den beri... CALIBRATION 54 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... TEST PRESİ (B-001 / B-004) ASTM C39 EN 12390-4 Farkli olculerde beton kup ve silindir numunelerin basinc dayanimlarinin belirlenmesinde kullanilir. Saglam

Detaylı

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH12 2D 12 Dokunmatik Renkli Ekran. Otomatik büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması.

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. 1 Deneyin Adı Çekme Deneyi Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. Teorik Bilgi Malzemelerin statik (darbesiz) yük altındaki mukavemet özelliklerini

Detaylı

Teknik Katalog [Test Standı]

Teknik Katalog [Test Standı] Teknik Katalog [Test Standı] [PCE-UTU 30] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-3000 Otomatik 500 kn Çekme ve 1000 kn Basma Deney Cihazı Standartlar BS 1610, ASTM C-39, E4 AASHTO T-22, NF P18-411, DIN 51220 GENEL ÖZELLİKLER UTM-3000 Otomatik 500 kn kapasiteli Çekme ve

Detaylı

KUMPASLAR. Ölçüm Aralığı. (mm/in)

KUMPASLAR. Ölçüm Aralığı. (mm/in) 101 Serisi Kumpaslar KUMPASLAR MEKANİK KUMPAS - Monoblok, Paslanmaz, Üstten sıkmalı Bu ürün GB/T1214.2 DIN862 ve JIS B 7507 standartlarına göre üretilmiştir. Moden teknoloji ile paslanmaz çelikten üretilmiştir.

Detaylı

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER Laboratuvar Adı: Yapı Malzemesi ve Beton Laboratuvarı Bağlı Olduğu Kurum: Mühendislik Fakültesi- İnşaat Mühendisliği Bölümü Laboratuvar Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. M. Haluk Saraçoğlu E-Posta: mhsaracoglu@dpu.edu.tr

Detaylı

Plastik Boru Makası ROWELD Plastik Boru Kaynak Tekni i

Plastik Boru Makası ROWELD Plastik Boru Kaynak Tekni i Plastik Boru Makası ROCUT TC 42 Ø 42 mm ye kadar plastik boru makası PP-, PE-, PE-X-, PB- ve PVDF-boruların Ø 42 mm ye kadar kesilmesi için. Plastikboruların kolay kesilmesi için sa lam, hassas bıçak.

Detaylı

ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI

ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI Mühendislik malzemeleri rijit olmadığından kuvvet altında deforme olup, şekil ve boyut değişiklikleri gösterirler. Malzeme özelliklerini anlamak üzere mekanik testler yapılır.

Detaylı

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE-

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- TEL : +33 4 76 41 86 39 - FAX : +33 4 76 41 92 27 MAIL : SALES@TETHYS-INSTRUMENTS.COM - WEB : WWW.TETHYS-INSTRUMENTS.COM

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

Ürün Kodu. Standartlar. Basınç ve Eğilme Deney Presleri / İleri Teknoloji Deney Sistemleri SERVO KONTROLLÜ BETON PRESİ VE 300 KN EĞİLME PRESİ SİSTEMİ

Ürün Kodu. Standartlar. Basınç ve Eğilme Deney Presleri / İleri Teknoloji Deney Sistemleri SERVO KONTROLLÜ BETON PRESİ VE 300 KN EĞİLME PRESİ SİSTEMİ Ürün Kodu UTC-5730 Dört Kolonlu Gövde 3000 kn UTC-5700 C Tipi Eğilme Gövdesi 300 kn UTC-4850 Gelişmiş Servo Kontrollu, Oransal Valfli Otomatik Güç Ünitesi, 2 gövde için 220-240V, 50 Hz, 1faz UTC-4860 Gelişmiş

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ 3 NOKTA EĞME DENEY FÖYÜ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD.DOÇ.DR.ÖMER KADİR

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler.

Yenilikçi Teknolojiler. Yenilikçi Teknolojiler. CNC Hidrolik Abkant Pres EcoBend, hem standart hem de opsiyonel olarak sunduğu donanım özellikleri ile kullanıcı dostu olmaya ve ekonomik anlamda iºletmenize vermiº olduğu güç ile

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

Maden Mühendisliği Bölümü Mermer ve Doğal Taş Laborattuvarı. Maden Mühendisliği Bölümü. Darbe Dayanımı Testt Cihazı. Kaynar Suda Su Emme Cihazı

Maden Mühendisliği Bölümü Mermer ve Doğal Taş Laborattuvarı. Maden Mühendisliği Bölümü. Darbe Dayanımı Testt Cihazı. Kaynar Suda Su Emme Cihazı Doğal taşların kaynar suda su emme oranları 100 o C'ye kadar ısıtma kapasiteli, derece kontrollü rezistans 7 X 7 x 7 cm boyutlarında düzgün kesilmiş 5 adet numune Darbe Dayanımı Testt Cihazı Doğal taşların

Detaylı

ULAŞTIRMA LABORATUVARI

ULAŞTIRMA LABORATUVARI ULAŞTIRMA LABORATUVARI Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Laboratuvarında, lisans ve lisansüstü çalışmalar çerçevesinde aşağıda verilen deneyler yapılmaktadır. Laboratuvarda

Detaylı

10 kn KAPASİTELİ KUVVET KALİBRASYON MAKİNASININ TASARIMI, İMALATI ve PERFORMANS ÖLÇÜMLERİ

10 kn KAPASİTELİ KUVVET KALİBRASYON MAKİNASININ TASARIMI, İMALATI ve PERFORMANS ÖLÇÜMLERİ 1 10 kn KAPASİTELİ KUVVET KALİBRASYON MAKİNASININ TASARIMI, İMALATI ve PERFORMANS ÖLÇÜMLERİ Besim YÜKSEL* Uğur USLUKILIÇ Bülent AYDEMİR KALMET Kalibrasyon Tic. Ltd.Şti. Üçevler Mh. Akva San. Sit. 79. Sk.

Detaylı

YAKMA YÖNETİM SİSTEMLERİ. www.selnikel.com

YAKMA YÖNETİM SİSTEMLERİ. www.selnikel.com Verim Artışı %3-5 Yakıt Tasarrufu Kazan/Brülör MM Kontrol Modülü DTI Bilgi Aktarım Ünitesi EGA Baca Gazı Analiz Cihazı Yardımcı Ekipmanlar YAKMA YÖNETİM SİSTEMLERİ Yüksek teknoloji ürünü Autoflame Yakma

Detaylı

ED12-REGÜLATÖRLER 2013

ED12-REGÜLATÖRLER 2013 ED12-REGÜLATÖRLER 2013 Regülatörler Şebeke gerilimindeki yükselme düşme gibi dengesizlikleri önleyip gerilim regülasyonu yapan elektriksel cihazlara regülatör denir. Regülatörler elektrik enerjisini içerisindeki

Detaylı

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Sıfıra Yakın Sensör Sapması Sarf Malzeme Yok Hareketli Parça Yok MLSS (Aktif Çamur), RAS (Geri Devir), WAS (Atık Aktif Çamur) Ölçümleri

Detaylı

N S s e r i s i NS366. 3 ve 4 İSTASYONLU THERMOFORM MAKİNELERİ. Tek Makine ile tüm thermoform mamullerini üretebilme

N S s e r i s i NS366. 3 ve 4 İSTASYONLU THERMOFORM MAKİNELERİ. Tek Makine ile tüm thermoform mamullerini üretebilme N S s e r i s i 3 ve 4 İSTASYONLU THERMOFORM MAKİNELERİ NS366 Tek Makine ile tüm thermoform mamullerini üretebilme Düşük maliyetli, hijyenik seri üretim Servo motor teknolojisi ile yüksek hızda çalışma

Detaylı

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ KOMPOZĠT VE SERAMĠK MALZEMELER ĠÇĠN ÜÇ NOKTA EĞME DENEYĠ FÖYÜ BURSA - 2016 1. GĠRĠġ Eğilme deneyi

Detaylı

N S s e r i s i NS480. 3 ve 4 İSTASYONLU THERMOFORM MAKİNELERİ. Tek Makine ile tüm thermoform mamullerini üretebilme

N S s e r i s i NS480. 3 ve 4 İSTASYONLU THERMOFORM MAKİNELERİ. Tek Makine ile tüm thermoform mamullerini üretebilme N S s e r i s i 3 ve 4 İSTASYONLU THERMOFORM MAKİNELERİ NS480 Tek Makine ile tüm thermoform mamullerini üretebilme Düşük maliyetli, hijyenik seri üretim Servo motor teknolojisi ile yüksek hızda çalışma

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

ÇEKME DENEYİ. Şekil. a) Çekme Deneyi makinesi, b) Deney esnasında deney numunesinin aldığı şekiler

ÇEKME DENEYİ. Şekil. a) Çekme Deneyi makinesi, b) Deney esnasında deney numunesinin aldığı şekiler ÇEKME DENEYİ Çekme Deneyi Malzemenin mekanik özelliklerini ortaya çıkarmak için en yaygın kullanılan deney Çekme Deneyidir. Bu deneyden elde edilen sonuçlar mühendislik hesaplarında doğrudan kullanılabilir.

Detaylı

OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE

OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE 2012 OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE www.ogendidactic.com Giriş OAG-100 Hidroloji Tezgahı ve çeşitli yardımcı modül üniteleri ile Akışkanlar Mekaniği derslerinde ayrıntılı ve kapsamlı deneysel

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) MKM Muayene Merkezi Arge Ve Laboratuvar Hizmetleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Laboratuvarı Adresi : Küçükkızılhisar Mahallesi Mahmut Teyfik Atay Bulvarı

Detaylı

OT 40 L / 90 L. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri

OT 40 L / 90 L. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri OT 40 L / 90 L Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri STANDARTLARIN ÜZERİNDE GÜVENLİK Şifre korumalı çalışma, servis ve kalibrasyon menüleri Kapak emniyet sistemi - Hücre basınç altındayken kapak açılamaz.

Detaylı

01 SERİSİ OTOMATİK KAYAR KAPILAR ÇOK YÖNLÜ KAPI ÇÖZÜMLERİ

01 SERİSİ OTOMATİK KAYAR KAPILAR ÇOK YÖNLÜ KAPI ÇÖZÜMLERİ 01 SERİSİ OTOMATİK KAYAR KAPILAR ÇOK YÖNLÜ KAPI ÇÖZÜMLERİ EL / AL ÇOK YÜKSEK VE AĞIR KAPILAR İÇİN ZİNCİRLİ MEKANİZMA Standart boyutların üzerindeki kapılarınız için mükemmel bir çözüm. Yeni nesil zincirli

Detaylı

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR Giriş VOLTRANO Markalı Yatay Sigortalı yük ayırıcılarda, güvenirlik ve performans sağlamak için en son teknoloji kullanılır. Yatay Sigortalı Yük ayırıcılar TS EN 60647-3 de belirtilen şartlara ve ölçülere

Detaylı

NC 40M / NC 90M. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri

NC 40M / NC 90M. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri NC 40M / NC 90M Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri NC 40M / NC 90M LABORATUVAR BUHARLI STERİLİZATÖRLERİ NC 40M / NC 90M Dik Tip Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri, araştırma merkezleri ve üniversitelerin

Detaylı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı 1. Basma Deneyinin Amacı Mühendislik malzemelerinin çoğu, uygulanan gerilmeler altında biçimlerini kalıcı olarak değiştirirler, yani plastik şekil değişimine uğrarlar. Bu malzemelerin hangi koşullar altında

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr İnfrared termometre testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı Yüksek sıcaklıklarda da güvenilir ve doğru ölçümler 4-nokta lazer işaretleme özelliği ile

Detaylı

Otomatik Yay Test Cihazları

Otomatik Yay Test Cihazları Otomatik Yay Test Cihazları HST-AⅡSERİSİ HST1AⅡ HST5AⅡ HST50AⅡ HST250AⅡ HST2000AⅡ İki Temel Özellik 1. YAYIN KONTROL EDİLMESİ Yayın Yük Uzama eğrisini grafik şeklinde ekranda gösterir. Eğri üzerindeki

Detaylı

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm MAS Analog Çıkışlı MAS-S 50 MAS-S 58 MAS-B 50 MAS-B 58 Manyetik prensiple absolute (mutlak) ölçüm 50 mm veya 58 mm gövde çapı seçenekleri

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

MEKANİK TEST LABORATUVARI

MEKANİK TEST LABORATUVARI MEKANİK TEST LABORATUVARI Darbe Mukavemeti Cihazı (Impact Resistency) Termoplastik malzemelerin darbeye karşı olan rezilyans değerlerinin belirlenmesinde kullanılmaktadır. Testler; 0.5-50J aralığında değişim

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİ REL ÜNİ VERSİ TESİ MÜHENDİ SLİ K-Mİ MARLIK FAKÜLTESİ MAKİ NA MÜHENDİ SLİĞİ BÖLÜMÜ MEKANİK LABORATUARI DENEY RAPORU

SÜLEYMAN DEMİ REL ÜNİ VERSİ TESİ MÜHENDİ SLİ K-Mİ MARLIK FAKÜLTESİ MAKİ NA MÜHENDİ SLİĞİ BÖLÜMÜ MEKANİK LABORATUARI DENEY RAPORU SÜLEYMAN DEMİ REL ÜNİ VERSİ TESİ MÜHENDİ SLİ K-Mİ MARLIK FAKÜLTESİ MAKİ NA MÜHENDİ SLİĞİ BÖLÜMÜ MEKANİK LABORATUARI DENEY RAPORU DENEY ADI KİRİŞLERDE SEHİM DERSİN ÖĞRETİM ÜYESİ YRD.DOÇ.DR. ÜMRAN ESENDEMİR

Detaylı

pozisyon ve markalama metninde değişim yapılabilir.

pozisyon ve markalama metninde değişim yapılabilir. Tablalı Markalama Sistemi NetMarker NetMarker Kompakt yapılı tablalı Markalama Sistemi Yaratıcı (inovasyon) ve network kabiliyetine sahip CNC- tablalı markalama sistemi NetMarker yüksek markalama kalitesinin

Detaylı

İÇİNDEKİLER/INDEX. College. College Rec. Electron. Electron Large Electron Water. College Class. Octagonal. Radon. Ecology.

İÇİNDEKİLER/INDEX. College. College Rec. Electron. Electron Large Electron Water. College Class. Octagonal. Radon. Ecology. ÜRÜN KATALOĞU 2015 İÇİNDEKİLER/INDEX Ecology Çekerocak Kimyasal Malzeme Dolabı Malzeme Dolabı Radon College College Rec 03 11 College Electron 15 Electron & Water Electron Large 17 Electron Large Electron

Detaylı

ŞARJLI MATKAP TEKNİK ŞARTNAMESİ

ŞARJLI MATKAP TEKNİK ŞARTNAMESİ ŞARJLI MATKAP TEKNİK ŞARTNAMESİ birkaçına sahip olmalıdır. Şarjlı Matkap ünitesi taşıma çantalı olacaktır. İlgili tüm kullanım aparatları ürünle birlikte eksiksiz teslim edilecektir. Aküyü aşırı yükten,

Detaylı

TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ

TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DENEYLER 1 TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ (Çekme Deneyi) ÖĞRENCİ NO: ADI SOYADI: DENEY SORUMLUSU: ÖĞR. GÖR.

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ 2017 ÇEKME DENEYİ Çekme Deneyi Malzemenin mekanik özelliklerini ortaya çıkarmak için en yaygın kullanılan deney

Detaylı

Ürün serisi tanımı: Wilo-Stratos

Ürün serisi tanımı: Wilo-Stratos Ürün serisi tanımı: Wilo- Benzer resim Yapı türü Islak rotorlu sirkülasyon pompası, rakor veya flanş bağlantılı, otomatik güç uyarlamalı EC motoru Uygulama alanı Tüm sistemlerin sıcak sulu ısıtma tesisatları,

Detaylı

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 TURQUOISE 2.0 UTS Tribometer T10/20 Yüksek kalite, hassas ölçüm Esnek Tasarım Akademik bakış açısı Hassas ve güvenilir ölçüm TRIBOMETER T10/20 UTS Mühendislik firması

Detaylı

TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ. Bölüm-4 MALZEMELERDE ÇEKME-BASMA - KESME GERİLMELERİ VE YOUNG MODÜLÜ. 4.1. Malzemelerde Zorlanma ve Gerilme Şekilleri

TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ. Bölüm-4 MALZEMELERDE ÇEKME-BASMA - KESME GERİLMELERİ VE YOUNG MODÜLÜ. 4.1. Malzemelerde Zorlanma ve Gerilme Şekilleri Bölüm-4 MALZEMELERDE ÇEKME-BASMA - KESME GERİLMELERİ VE YOUNG MODÜLÜ 4.1. Malzemelerde Zorlanma ve Gerilme Şekilleri Malzemeler genel olarak 3 çeşit zorlanmaya maruzdurlar. Bunlar çekme, basma ve kesme

Detaylı

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI Mühendislik malzemeleri rijit olmadığından kuvvet altında deforme olup, şekil ve boyut değişiklikleri gösterirler. Malzeme özelliklerini anlamak üzere mekanik testler yapılır.

Detaylı

OTOMATİK DÖRT KOLONLU BASINÇ DENEY PRESLERİ

OTOMATİK DÖRT KOLONLU BASINÇ DENEY PRESLERİ UTC-5231 UTC-5331 UTC-5431 UTC-5531 UTC-0210 2000 kn Otomotik Dört Kolonlu Basınç Dayanım Deney Presi TS EN 220-240 V 50-60 Hz 3000 kn Otomotik Dört Kolonlu Basınç Dayanım Deney Presi TS EN 220-240 V 50-60

Detaylı

CNC ABKANT PRES CYBELEC MODEVA 19T 3D CYBELEC MODEVA RA 3D

CNC ABKANT PRES CYBELEC MODEVA 19T 3D CYBELEC MODEVA RA 3D CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ CYBELEC MODEVA PAC 2D 15 Dokunmatik Renkli Ekran. Otomatik büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir. Kolay tekli bükümler

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ GİRİŞ Yapılan herhangi bir mekanik tasarımda kullanılacak malzemelerin belirlenmesi

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner. Kayar Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kapılar. Kapılar. Otomatik 90 Açılır Kapı

Security Geçiş Sistemleri. Döner. Kayar Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kapılar. Kapılar. Otomatik 90 Açılır Kapı Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri Otomatik 90 Açılır Kapı Tek Kanatlı 90 Dışa Açılır Kapı Tek Kanatlı 90 İçe Açılır Kapı Çift Kanatlı 90 Dışa Açılır

Detaylı

ÜRETİM HATTINDA MİL ŞEKLİNDEKİ PARÇALAR İÇİN MAKSİMUM HASSASLIK. MAHR'DAN MİL METROLOJİSİ

ÜRETİM HATTINDA MİL ŞEKLİNDEKİ PARÇALAR İÇİN MAKSİMUM HASSASLIK. MAHR'DAN MİL METROLOJİSİ M a r S h a f t. M i l Ö l ç me M a k i n e l eri ÜRETİM HATTINDA MİL ŞEKLİNDEKİ PARÇALAR İÇİN MAKSİMUM HASSASLIK. MAHR'DAN MİL METROLOJİSİ MARSHAFT ürünleri ile ilgili en güncel bilgilere web sitemizden

Detaylı

MAKAS HİDROLİK HİDROLİKMAKAS.

MAKAS HİDROLİK HİDROLİKMAKAS. DENER MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. +90 352 321 13 50 +90 352 321 13 53 O.S.B. 8.Cadde No:40-42 38070 Kayseri / TÜRKİYE info@dener.com HİDROLİKMAKAS HİDROLİK MAKAS HAKKIMIZDA DENER MAKİNA, yüksek teknoloji

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA MAHALLESİ SARIGÖL SOKAK NO:6/8 ÇERKEZKÖY 59500 TEKİRDAĞ/TÜRKİYE Tel :

Detaylı

HASSAS OTOMATİK GEOMETRİ ÖLÇÜMLERİ DAHA HIZLI, DAHA KOLAY VE ÇOK DAHA EKONOMİK

HASSAS OTOMATİK GEOMETRİ ÖLÇÜMLERİ DAHA HIZLI, DAHA KOLAY VE ÇOK DAHA EKONOMİK HASSAS OTOMATİK GEOMETRİ ÖLÇÜMLERİ DAHA HIZLI, DAHA KOLAY VE ÇOK DAHA EKONOMİK VECTRO. OTOMASYON İÇİN TASARLANDI Vectro Third Dimension ın en çok satan taşınabilir lazer ölçüm sistemi GapGun Pro nun gelişmiş

Detaylı

STP1 +2 FONKSİYON. Step Motor Eğitim Seti. Tamamen mekatronik özel tasarım. Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin

STP1 +2 FONKSİYON. Step Motor Eğitim Seti. Tamamen mekatronik özel tasarım. Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin STP1 Step Motor Eğitim Seti Tamamen mekatronik özel tasarım %100 kendi imalatımız Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin +2 FONKSİYON Konum göstrge cetveli 24V PLC kontrollü lazer pointer

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Uluönder Mah.Baksan San. Sitesi Blok 114 No:3 ESKİŞEHİR/TÜRKİYE Tel : 0 222 340 25 99 Faks

Detaylı

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu AVS Kontrol Panosu 1. Ürün Bilgisi AVS; değişken hızlı kontrol sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan, bir pompa kontrol

Detaylı

MarTest. Hassas Yoklayıcılar

MarTest. Hassas Yoklayıcılar GENEL BİLGİLER Modeller Standart Ekstra Uzun Uç Ölçüm aralığı Analog saat stili Skala Değerleri Hassasiyet f ges f e f u f t f w metrik S ±, mm,1 mm 13 µm 1 µm 3 µm µm 3 µm SG ±, mm,1 mm 13 µm 1 µm 3 µm

Detaylı