İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ"

Transkript

1 İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ

2 TÜRKÇE Atatürk temasının Tema Sonu Değerlendirme testi yapıldı. Hayal Gücü teması kapsamında; Ağacım adlı öyküleyici metin, Eskiyen Masallar adlı okundu. Çalışma kitaplarındaki etkinlikler yapıldı. Metinler işlenirken; ön bilgileri kullanarak okuduğunu anlamlandırma, okuma öncesi, okuma sırası ve okuma sonrasında metinle ilgili sorular sorma, soruları cevaplandırma, metin içi ve metin dışı anlam kurma, okuduklarının konusunu belirleme, görsellerden hareketle metnin içeriğini tahmin etme, grafik ve tablo ile ilgili verilenleri yorumlama, beden dilini, resim ve fotoğrafları yorumlama, ekleri kullanarak yeni kelimeler türetme, kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulma, bilmediği kelimelerin anlamlarını araştırma, duygu ve düşüncelerini anlatan yazılar yazma, yeni öğrendiği kelimeleri yazılarında kullanma, metinle ilgili 5N1K sorularını cevaplama, yarım bırakılan masalı tamamlama etkinlikleri yapıldı.

3

4

5 Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinliklerimiz

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 FEN BİLİMLERİ

25 FEN BİLİMLERİ Maddeyi Tanıyalım ünitesinde, Maddeyi Niteleyen Özellikler ile Maddenin Halleri konuları işlendi. Maddenin tanımı yapılarak maddeyi niteleyen özellikler belirlendi. Maddeler sertlik ve yumuşaklığına, esneklik ve kırılganlığına, pürüzlü ve pürüzsüzlüğüne, kokulu ve kokusuzluğuna, parlaklık ve matlığına, renkli ve renksiz oluşuna ve tatlarına göre sınıflandırıldı. Maddeleri tanımada duyu organlarımızı kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiği üzerinde duruldu. Maddeleri kendimize zarar vermeden nasıl tanıyabileceğimizi deneyle öğrendik. Çevremizde bulabildiğimiz saydam opak, parlak mat, sert-yumuşak, esnek berk, kırılgan-sağlam, kokulukokusuz, katı-sıvı madde, cisim ve eşyalar incelendi. Çevremizdeki maddeler, hâllerine göre sınıflandırıldı. Maddenin hâllerine günlük yaşamdan örnekler verildi. Ünite sonundaki Öz Değerlendirme Formu dolduruldu. Ünite değerlendirme soruları cevaplandı.

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38 MATEMATİK Tablo oluşturma ve doğru konuları işlendi. Bir problemle ilgili veri toplandı ve şekil grafiği oluşturuldu. Oluşturulan şekil grafiği yorumlandı. Ünite sonu alıştırma çalışmaları yapıldı. Doğru, ışın ve doğru parçası modelleri ile tasvir edildi. Doğrunun, ışının ve doğru parçasının çizgi modelleri oluşturuldu. Yatay, dikey ve eğik doğru modellerine örnekler verilerek çizimleri yapıldı. Düzlemde yer alan iki doğrunun birbirine göre durumları belirlendi. Kesişen ve paralel doğruların çizimleri yapıldı.

39

40

41 Hayat Bilgisi

42 HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi dersi Okul Heyecanım teması kapsamında, okula gidiş gelişlerde karşılaştığımız trafik işaret ve levhaları açıklandı. Trafik kurallarına uyma nedenlerimiz belirlendi. Okula gidiş gelişlerde başkalarının kabul edilemez önerileriyle karşılaşırsak nasıl davranmamız gerektiği belirlendi. Okula gidiş gelişlerde karşılaştığımız kişilerle aramızda çıkabilecek olası sorunlara gerekli çözümler üretildi. Kulüp ve diğer grup çalışmalarında grubun ortak ihtiyaçlarına duyarlı olmanın önemi üzerinde duruldu. Yapılan grup çalışmalarımızda arkadaşlarımızın da fikirleri alındı. Dürüst davranışlarda bulunarak arkadaşlarımızın güvenini kazanmanın önemi üzerinde duruldu. Arkadaşlarımızın güvenini kazanmada gerekli olan özellikler belirlendi. Okulu ve çevresini temiz tutmak için projeler tasarlandı.tema içinde geçen kavramları doğru ve yerinde kullanmaya yönelik çalışmalar yapıldı. Ünite sonundaki Ölçme ve Değerlendirme Testi yapıldı. Çalışma kitabındaki etkinlikler tamamlandı.

43 10 KASIM DA ATA MIZI ANDIK

44

45

46

47 DOLMABAHÇE SARAYI GEZİMİZ

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

63

64 Bahçede öğretmenlerimiz eşliğinde dans ettik.

65

66 Sınıfta hem çaldık hem de söyledik.

67

68 My Things Story

69 Sahiplik Zamirleri Sahiplik zamirleri konuşma ve yazma çalışmaları ile işlendi. You have got a CD. This is your CD. We have got a computer. That s our computer. They have got a CD player. That s their CD player. Their our his Her His Her His Her

70 Rica ederken ve izin isterken Can kullanımı Öğrencilerimiz Can yapısının rica ederken ve izin isterken kullanmayı öğrendiler. Can I use your computer please? Yes, you can. No, you can t Can you open the door please? Yes, I can. No, I can t.

71 It is rainy today. Öğrencilerimiz öğrendikleri yeni şarkı ile yeni yapıların kullanımını daha iyi kavradılar. IT IS RAINY TODAY It is rainy today. Can we watch a DVD? It is rainy today. Can we play our new CD? Can we watch tv? Can you watch a show with me? It is a rainy day.

72 Hobiler ve koleksiyon temalı kelime çalışmaları Öğrencilerimiz hobiler ve koleksiyon temalı kelimeleri resimli sözlük ve parça okuma, kavrama çalışmaları ile işlediler. Stickers Posters Comics Postcards Badges Shells

73 So do I / Neither do I Öğrencilerimiz So do I ve Neither do I yapılarını karşılıklı konuşma ve anket yapma etkinlikleri ile öğrendiler. Sally: I like taking photos. Marc: So do I. Sally: I don t like playing basketball. Marc: Neither do I.

74 1. Dönem 1. yazılı sınav denemesi Öğrencilerimizin 4. sınıfta başlayacakları ölçme değerlendirme sistemine hazırlık yapmalarını sağlamak amacı ile ilk yazılı denemesini gerçekleştirdik. Minik öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

75 English At Home Öğrencilerimiz sınıfta canlandırdıkları 2. ünitemizin My Weekend isimli hikayesini evde ailelerine sundular. Böylece hem öğrendiğimiz cümle yapılarını tekrar etmiş, hem de sunum becerilerini geliştirmiş oldular. Ammy: I have got lots of fish. Come on, Max! Max: I don t like fishing. I like reading.

76 Öğretmenler günü kartları Öğrencilerimiz öğretmenler gününde öğretmenlerinin resimlerini yapıp, onları neden sevdiklerini anlattıkları kartlar hazırladılar. Böylece yaratıcılıklarını ve İngilizce yazma becerilerini geliştirdiler. Minik öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

77 Hayalimdeki şehir In my town, there is a restaurant near the water. Next to the restaurant is a playground. There s also a hospital.

78 Ev temalı kelime çalışmaları Upstairs/downstairs Inside/outside There is/are There isn t/there aren t any

79 Geçmiş zaman ve düzenli fiiller

80 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

81 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Derslerimizde; Powerpoint'te öğrendiğimiz bilgilerimizi birleştirerek Gezegenler sunumunu hazırlıyoruz.

82 MÜZİK

83 MÜZİK ÇALIŞMALARI Ses ve nefes egzersizleri yapıldı. Belirli gün ve haftalara uygun şarkı çalışmaları yapıldı.

84 NOTA ÇALIŞMALARI Nota çalışması yaparak öğrencilerimizin nota bilgisi pekiştirildi.

85 ENSTRÜMAN ÇALIŞMALARI Melodika çalışmaları yapıldı.

86 GÖRSEL SANATLAR 10 Kasım Atatürk Haftası ile ilgili görsel çalışmalar yapıldı.

87 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili görsel çalışmalar yapıldı.

88 BEDEN EĞİTİMİ

89 DERS KONUSU: Koşabiliyorum,Engellerden atlayabiliyorum Kısa, orta, uzun mesafe koşuları hakkında bilgi verilir. Alçaktan ve yüksekten çıkışlar gösterilir. Bayrağı taşıyorum, Bayrak koşuları hakkında bilgi verilir, stafet yarışması, yaptırılır. Engellerden atlayabiliyorum,öğrencilere engelli koşular hakkında bilgi verilir. Daha sonra öğrenciler iki gruba bölünür ve öğrencilerin karşılarına dikilmiş olan engeller arasından çeşitli duruş ve şekillerde koşarak koşu çalışması yaptırılır. DERS KONUSU YÜZME:Yüzme Serbest stil yüzme ve koordinasyon çalışması Serbest stil üç kolda bir yandan nefes çalışmaları Sırt üstü yüzme ve kol çekme çalışması Serbest stil çıkış çalışmaları

90 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ KAZANIMLARI Bireysel ve eşli mücadele becerileri sergiler. Bireysel, eşli ve grupla, bir nesneyi kontrollü şekilde kullanarak oyunlar oynar. Özelleşmiş hareketlerle ilgili kavramları bilir. Spor organizasyonlarının önemini fark eder. Özelleşmiş hareketlerle ilgili ilke ve kuralları bilir. Fiziksel etkinliklerde kurallara uyma ve yönergeleri takip etmeye gönüllü olur. Fiziksel etkinliklerde yapılan ısınma ve soğuma hareketlerinin kişisel sağlığı için önemli olduğunu kavrar. Fiziksel etkinliklerde kullanılan araç-gereç ve malzemeleri amacına uygun kullanarak korur. Farklı fiziksel etkinlikleri kendine güven duyarak yapar.

91 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ KAZANIMLARI Bireysel ve eşli mücadele becerileri sergiler. Bireysel, eşli ve grupla, bir nesneyi kontrollü şekilde kullanarak oyunlar oynar. Özelleşmiş hareketlerle ilgili kavramları bilir. Spor organizasyonlarının önemini fark eder. Özelleşmiş hareketlerle ilgili ilke ve kuralları bilir. Fiziksel etkinliklerde kurallara uyma ve yönergeleri takip etmeye gönüllü olur. Fiziksel etkinliklerde yapılan ısınma ve soğuma hareketlerinin kişisel sağlığı için önemli olduğunu kavrar. Fiziksel etkinliklerde kullanılan araç-gereç ve malzemeleri amacına uygun kullanarak korur. Farklı fiziksel etkinlikleri kendine güven duyarak yapar.

92 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÖLÜMÜ

93 ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK Sorun çözme becerileri konusunda beyin fırtınası yapıldı. Öğrencilerimiz düşünerek, Neden böyle davrandın? vb. soru sorarak, özür dileyip bir daha aynı davranışı yapmayarak, konuşarak, barışma teklif ederek, yardımlaşarak, oyuncak paylaşarak, sınıf ya da rehber öğretmene söyleyerek sorun çözebileceklerini ifade ettiler. SORUN ÇÖZME BECERİLERİ

94 ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK Sorun çözmenin dört adım; Ne oldu? Sorunu çözmek için neler yaptınız? Bunlar işe yaradı mı? İşe yaramadıysa başka neler yapabilirdiniz? sınıfta verilen örneklerle öğrencilerimize aktarıldı. Ne oldu? Başka neler yapabilirdiniz? SORUN ÇÖZME ADIMLARI Sorunu çözmek için neler yaptınız? İşe yaradı mı?

95 ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK Kasım ayı Değerler Eğitimi Arkadaşlık konusu Bugün bir şey öğrendim: Arkadaşlık (Timaş Çocuk, 2010) adlı kitaptan parçalar okunarak işlendi.

96 VELİLERİMİZE YÖNELİK Etkili İletişim Becerileri konulu veli sohbet toplantımız 11 velimizin katılımı ile gerçekleşti. İlgili toplantının içeriğini ilerleyen sayfalarda okuyabilirsiniz.

97 İLETİŞİM İletişim; bir göndericiden/kaynaktan gelen mesajın, alıcının çevre koşullarından etkilenip göndericiye/kaynağa geri bilgi vermesiyle oluşur. Gönderici (Kaynak) Geriye bilgi akışı Mesaj (İleti) Çevre Koşullları Alıcı

98 İLETİŞİMİN TEMELİ Uzun dönemli, kalıcı ilişkileri geliştirmek için; Samimi ve iki taraflı iletişim kurun. Dr. Thomas Gordon

99 İLETİŞİM İLKELERİ İletişimsizlik imkansızdır. İnsanlar el sıkışırken bile kendi kişiliklerine dair ipuçları verirler.

100 İLETİŞİM İLKELERİ İletişim karşılıklıdır. Tıpkı dans eden ve karşılıklı adım atan bir çift gibi iki insan arasındaki iletişimde de karşılıklı bir etkileşim söz konusudur.

101 KİŞİLERARASI İLETİŞİM Sözlü ve sözsüz olmak üzere ikiye ayrılır. Bu iki iletişim türü sürekli olarak birbirini etkiler. Sesin, kullanılan kelimelerin, hatta yapılan vurguların, sessizliğin, kişinin yüz ifadesinin, beden duruşunun, bakışının dahi önemi vardır. Sözlü Sözsüz

102 KİŞİLERARASI İLETİŞİMDE ZORLUKLAR Bu zorluklar ilişkiye ve içeriğe dair olabilir. İlişki ile ilgili olarak; Karşımızdaki kişiyi kabul/red etmek, yok saymak, İletişim engelleri, Çift anlam taşıyan çelişkili mesajlar, İçinde bulunduğumuz roller iletişimde sıkıntı oluşturabilir. İçerikle ilgili olarak ise; Kişiler arası kavramların farklı oluşu, Anlatımın sözel becerisi, Alıcının seçiciliği, Alıcının düşünceleri ve duyguları zorluk yaratabilir.

103 İLETİŞİM ENGELLERİ Bu yanlış yöntemleri kullandığımızda karşımızdaki kişi kendisinin anlaşılmadığını hisseder. Emretme, Yönetme Yapman gerekir., Yapmak zorundasın. Korku ya da aktif direnç yaratabilir; Söylenenin tersini denemeye davet edebilir; İsyankâr davranışa ya da misillemeye yol açabilir.

104 Uyarma, tehdit etme İLETİŞİM ENGELLERİ...yapmazsan...olur, Ya yaparsın, yoksa... Korku, boyun eğme yaratabilir; Söz konusu sonuçların gerçekten meydana gelip gelmeyeceğini denemeye yol açar; Gücenme, kızgınlık, isyankârlığa neden olabilir.

105 Ahlak dersi verme İLETİŞİM ENGELLERİ...yapmalıydın, senin sorumluluğun,...şöyle yapmak gerekir Zorunluluk ya da suçluluk duyguları yaratır; Çocuğun durumunu daha şiddetle savunmasına yol açabilir; Çocuğun sorumluluk duygusuna güvenilmediği izlenimi verir.

106 İLETİŞİM ENGELLERİ Öğüt verme, çözüm getirme Ben olsam..., Neden... yapmıyorsun?, Bence..., Sana şunu öneriyim... Çocuğun kendi sorunlarını çözmekten aciz olduğunu ima eder; Çocuğun sorunu bütünüyle düşünüp, değişik seçenekler getirip seçenekleri denemesine engel olur. Bağımlılıkta da direnme yaratabilir.

107 İLETİŞİM ENGELLERİ Mantık yoluyla inandırma, tartışma İşte şu nedenle hatalısın..., Olaylar gösterir ki..., Evet ama..., Gerçek şu ki... Savunucu tutumları ve karşı koymayı kışkırtır; Çoğunlukla çocuğun aileyle iletişimi kesmesine ve artık dinlememesine yol açar; Çocuğun kendisini beceriksiz ve yetersiz hissetmesine yol açabilir.

108 İLETİŞİM ENGELLERİ Yargılama, eleştirme, suçlama Olgunca düşünmüyorsun..., Sen zaten tembelsin... Yetersiz, yanlış değerlendirme anlamı taşır; Çocuğun olumsuz bir yargıya hedef olma ya da azarlanma korkusuyla iletişimi kesmesine yol açar; Genellikle çocuk yargı ve eleştirileri gerçek olarak algılar (Ben kötüyüm!) ya da karşılık verir. (Siz de daha mükemmel değilsiniz!).

109 İLETİŞİM ENGELLERİ Ad takma, gülünç duruma düşürme Koca bebek..., Hadi bakalım Süpermen, Hadi sende sulu göz Çocuğun kendini değersiz hissetmesine, sevilmediği kanısına varmasına yol açabilir; Çocuğun benlik algısı üzerinde çok olumsuzdur; Genellikle karşılık vermeye iter.

110 İLETİŞİM ENGELLERİ Tahlil etme, teşhis koyma Senin derdin nedir biliyor musun?, Herhalde çok yorgunsun Aslında sen öyle demek istemiyorsun Tehdit edici; tedirgin edici olabilir ve başarısızlık duygusu uyandırabilir; Çocuk kendisini korumasız, kıstırılmış hisseder, kendisine inanılmadığı kanısına varabilir; Çocuk, yanlış anlaşılma endişesi ile iletişimi keser.

111 İLETİŞİM ENGELLERİ Güven verme, teselli etme Aldırma...boş ver, düzelir..., Hadi biraz neşelen... Zamanla kendini daha iyi hissedersin... Çocuğun kendini anlaşılmamış hissetmesine neden olur; Kızgınlık duyguları uyandırır ( Size göre kolay tabii ) Çocuk genellikle mesajı kendini kötü hissetmen doğru değil biçiminde algılar.

112 İLETİŞİM ENGELLERİ İncelemek, araştırmak, sorgulamak Neden?...Kim?...Sen ne yaptın?...nasıl?... Soruları cevaplama genellikle eleştiri veya zorunlu çözüm getirdiğinden, çocuklar genellikle hayır demeye, yarı doğru cevap vermeye, kaçmaya yönelir veya yalan söyler; Sorular genellikle soru soranın nereye varmak istediğini açıklamadığından, çocuk korku ve endişeye kapılabilir; Ailenin endişelerinden doğan sorulara cevap vermeye çalışan çocuk kendi sorununu, gözden kaçırabilir.

113 Konuyu değiştirme İLETİŞİM ENGELLERİ Daha güzel şeylerden konuşalım..., sen neden dünyayı yönetmiyorsun? Yaşamın güçlükleriyle savaşmak yerine, onlardan kaçınmak mesajını ima edebilir; Çocuğa sorunların önemsiz, saçma ve geçersiz olduğu anlamını verebilir; Çocuk bir güçlükle karşılaştığında açık davranmaktan çekinebilir.

114 ETKİN DİNLEME Gönderen: Bir duygu / sorun yaşamalı, İlgiye ihtiyacı olduğuna dair bir işaret göndermeli, Konuşmaya istekli olmalı. Dinleyen: Kabul etmeli, Yardıma istekli olmalı, Zamanı olmalı, Gönderenin sorunlarını çözebileceğine inanmalı, Kendisini sorundan mantıklı bir şekilde ayırabilmelidir.

115 İlgi davranışları: ETKİN DİNLEME Karşımızdaki kişinin yüzüne doğrudan bakmak, Beden duruşumuzun açık olması, Gözlerimizle iyi bir iletişim kurmak, Diğer kişiye doğru eğilmek, Bu pozisyonda rahat olabilmek gereklidir. Baş rolü karşımızdakine vermek önemlidir. Kapı aralayıcılar; İlginç, devam etmek ister misin? Bu konuda başka birşeyler daha söylemek ister misin? vb. Basit geri bildirimler işe yarar.

116 BEN DİLİ Var olan olumsuz bir durum, Bu durumun kişide yarattığı etki ve duyguyu yansıtmak Ben Dili nin temelini oluşturur. Örn: Oyuncaklar toplanmadan çıkıldığında çok kızıyorum.

117 BEN DİLİNİN ETKİLERİ Davranışa, duruma yöneliktir. İhtiyaçları aktarır. Sorumluluk verir. Saygı, yardım isteği uyandırır. İç denetim ve atılganlığa yol açar. Bağımsız davranmaya, gelişmeye, davranış değişimine sevk eder. Benlik saygısını korur Duyguların farkına varılır. İletişim devam eder.

118 KAYNAKLAR Cüceloğlu, D. (2002) İletişim Donanımları. Remzi Kitabevi. Gordon Training International, Dr. Thomas Gordon Etkili İletişim Eğitimi (2006) Katılımcı Kitabı ve notları. Gordon, T. (1999). Etkili Anababa Eğitimi. Sistem Yayıncılık. Etkili İletişim Becerileri Eğitim Programı notları.

119 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADIK

120 10 KASIM DA ATAMIZI ANDIK

121 facebook.com/atanuroguz twitter.com/atanuroguz

122

İLETİŞİM, EMPATİ, SEN VE BEN. Yard. Doç. Dr. İpek Sönmez Psikiyatri Anabilim Dalı

İLETİŞİM, EMPATİ, SEN VE BEN. Yard. Doç. Dr. İpek Sönmez Psikiyatri Anabilim Dalı İLETİŞİM, EMPATİ, SEN VE BEN Yard. Doç. Dr. İpek Sönmez Psikiyatri Anabilim Dalı İdeal hasta-sağlık çalışanı modeli Hastaların etkin katılımı Ortak karar alma Hastalara sağlıklarıyla ilgilenme yetkisi

Detaylı

SORUN PENCERESİ (TEŞHİS) { KABUL EDİLİR DAVRANIŞLAR KABUL EDİLEMEZ DAVRANIŞLAR

SORUN PENCERESİ (TEŞHİS) { KABUL EDİLİR DAVRANIŞLAR KABUL EDİLEMEZ DAVRANIŞLAR KABUL EDİLİR DAVRANIŞLAR SORUN PENCERESİ (TEŞHİS) { KABUL EDİLEMEZ DAVRANIŞLAR SORUN PENCERESİ { DAVRANIŞLAR KABUL EDİLİR KABUL EDİLEMEZ DAVRANIŞLAR Kim daha rahatsız? Kimin ihtiyacı engelleniyor? Sorunu

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI - Ekim 0 EKİM -9 Ekim 0 08- Ekim 0 0-0 Ekim 0-8 Eylül 0 EYLÜL 7- Eylül 0 ve ve ve ve ve ve B.. Atatürk ve B.. Düzenli B.. Düzenli B.. Atatürk ve 0-0 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU. SINIFLAR

Detaylı

İLETİŞİM ENGELLERİ İLETİŞİM ENGELLERİNE ÖRNEKLER:

İLETİŞİM ENGELLERİ İLETİŞİM ENGELLERİNE ÖRNEKLER: İLETİŞİM ENGELLERİ Çocuklar bir sorunla karşılaştıklarında, babalar genellikle akıl verme, kendi deneyimlerinden yola çıkarak öğüt verme veya sorunu çözümleyebilme amacıyla soru sorma gibi yöntemlerine

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Atatürk haftası etkinlikleri içinde 10 Kasım ile ilgili özgün şiirlerimizi yazdık ve koridor panolarımızda

Detaylı

ÇOCUĞUMLA NASIL İLETİŞİM KURMALIYIM? Gelincik Anaokulu Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Servisi Mayıs 2017 Belkıs BARLAS

ÇOCUĞUMLA NASIL İLETİŞİM KURMALIYIM? Gelincik Anaokulu Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Servisi Mayıs 2017 Belkıs BARLAS ÇOCUĞUMLA NASIL İLETİŞİM KURMALIYIM? Gelincik Anaokulu Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Servisi Mayıs 2017 Belkıs BARLAS İnsanlar, mutlu bir yaşam, mutlu bir aile gerçekleştirme çabası içindedir. 2 DIANNE

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan, Fen laboratuvarımızdan,

Detaylı

EBRU İNCE REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN

EBRU İNCE REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN EBRU İNCE REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN ERGENLİK DÖNEMİ ANNE-BABA-ÇOCUK İLETİŞİMİ Siz de Çocuktunuz Sizde Ergendiniz SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ ERGENLİK NEDİR? Ergenlik dönemi, biyolojik, psikolojik,

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ÇOCUKLARDA UYUM SORUNLARI ve TEMEL YAKLAŞIMLAR

ÇOCUKLARDA UYUM SORUNLARI ve TEMEL YAKLAŞIMLAR ÇOCUKLARDA UYUM SORUNLARI ve TEMEL YAKLAŞIMLAR Prof.Dr. Binnur Yeşilyaprak Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi (Türk PDR-DER Başkanı) Ankara-2006 ÇOCUKLARDA UYUM SORUNLARI UYUM NEDİR? UYUMSUZLUK

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama,

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama, Sayfa 1 Sayfa 2 TÜRKÇE Atatürk, temasından dinleme metni ve serbest okuma metinleri okutularak etkinlikleri yapıldı. Tema sonu çalışmaları üzerinde duruldu. Hayal Gücü, temasında bulunan Ağacım, Eskiyen

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Ara tatilimizde yaptıklarımızı sınıfımızla yazılı ve sözlü olarak paylaştık. Okulumuzdaki kitap

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2013 / 2014 SAYI: 15. Haftanın Bazı Başlıkları. IB Programı Tanıtıldı Yeni Yıla Reverans Zeka Oyunları Turnuvası Engelsiz İletişim

2013 / 2014 SAYI: 15. Haftanın Bazı Başlıkları. IB Programı Tanıtıldı Yeni Yıla Reverans Zeka Oyunları Turnuvası Engelsiz İletişim 2013 / 2014 SAYI: 15 Haftanın Bazı Başlıkları IB Programı Tanıtıldı Yeni Yıla Reverans Zeka Oyunları Turnuvası Engelsiz İletişim IB Programı Tanıtıldı Zeka Oyunları Turnuvası IB Programı Tanıtıldı Okulumuz

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, Sizlerin eğitim öğretim sürecimizde yapılan çok yönlü çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmanızın

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, PYP çalışmaları kapsamında hazırladığımız, 24 Mart 2014 9 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki beşinci temamıza

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (11 Şubat 2013 22 Mart 2013) Sayın Velimiz, 11 Şubat 2013 22 Mart 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Çalışmalar sırasında öğrencilerimizde

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER (4-5-6 Yaş): Bitki çeşitlerini,

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 4A SINIFI KASIM & ARALIK AYLARI BÜLTENİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 4A SINIFI KASIM & ARALIK AYLARI BÜLTENİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 4A SINIFI KASIM & ARALIK AYLARI BÜLTENİ TÜRKÇE Atatürk ve Üretim, Tüketim ve Verimlilik temasındaki metinlerle ilgili 5N1K sorularını yanıtladık. İlgili

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

ORİON EĞİTİM VAKFI ÖZEL PİRİ REİS OKULLARI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ 2016 ÇOCUKLA ETKİLİ İLETİŞİM

ORİON EĞİTİM VAKFI ÖZEL PİRİ REİS OKULLARI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ 2016 ÇOCUKLA ETKİLİ İLETİŞİM ORİON EĞİTİM VAKFI ÖZEL PİRİ REİS OKULLARI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ 2016 ÇOCUKLA ETKİLİ İLETİŞİM Sağlıklı iletişim, çocuğun ruhsal gelişimi açısından büyük önem taşır.

Detaylı

Bu konuda hepimiz bilinçli ebeveynler olarak bu hizmeti çocuklarımız için, geleceğimiz için talep etmeliyiz.

Bu konuda hepimiz bilinçli ebeveynler olarak bu hizmeti çocuklarımız için, geleceğimiz için talep etmeliyiz. Hayat Boyu Gelişim Derneği çok önemli bir araştırma gerçekleştirmiş. Türkiye nin 60 ilinde orta öğretim kurumundaki 26 bin öğrenciye 'zor koşullarda sorunlarınızı kiminle paylaşıyorsunuz?'' sorusunu yöneltmişler.

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Kasım ayında olmanın burukluğunu yaşadık. Atatürk ü anma haftamızı Atamızı anarak yaşadık. Bu ayda Sentez Koleji olarak etkinliklerimiz keyifli ve dolu dolu geçti. Etkinliklerimiz

Detaylı

MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI

MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projede mart ve nisan ayı Değerler Eğitimi konusu: Empati Öğrencilerimiz mart ve nisan ayları

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1 Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu, 3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi olarak Hayat

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

İLETİŞİM ENGELLERİ. Olgunca düşünmüyorsun..., Sen zaten tembelsin...

İLETİŞİM ENGELLERİ. Olgunca düşünmüyorsun..., Sen zaten tembelsin... İLETİŞİM ENGELLERİ 6. YARGILAMA, ELEŞTİRME, SUÇLAMA Olgunca düşünmüyorsun..., Sen zaten tembelsin... Hasta - Bu sefer tek ameliyat da yetmeyecek. Doktor - Bence bu ameliyatı ve hastalığı fazla büyütüyorsun.

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N

Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N B U H A F T A Sayfa 2 Sınıflarımızda küçük dramalar yaparak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nü kutladık. HAYAT BİLGİSİ Bu hafta Bilinçli Tüketici konumuza

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

4.SINIF KASIM ARALIK BÜLTENİ MÜZİK İNGİLİZCE ALMANCA OVFE SOSYAL BİLGİLER REHBERLİK GÖRSEL SANATLAR

4.SINIF KASIM ARALIK BÜLTENİ MÜZİK İNGİLİZCE ALMANCA OVFE SOSYAL BİLGİLER REHBERLİK GÖRSEL SANATLAR 4.SINIF KASIM ARALIK BÜLTENİ SOSYAL BİLGİLER GÖRSEL SANATLAR MÜZİK İNGİLİZCE ALMANCA OVFE REHBERLİK TÜRKÇE İŞLEDİĞİMİZ METİNLER Güzel Sanatlar ve Atatürk (Bilgilendirici Metin) İnsan ve Atatürk (Dinleme

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 5. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ 3 4 5 Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Osman Aras Günaydın Uzun Dönemli Amaç : Hareket

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 11 EKİM 2013

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 11 EKİM 2013 İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:5 Sayı: 5 11 EKİM 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ 9 günlük Bayram tatilinin hepimize iyi geleceğini düşünüyorum. Oldukça yoğun geçen bir başlangıç dönemi yaşadık.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Yabancı Dil-1 Ders No : 0010050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank ORTAOKUL YAYINLARI 5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank 2 4 6 8 10 12 13 5. SINIF HAZIRLIK PRENSİP KRİTER Step serisinde yer alan materyaller ve aktiviteler,

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Dünyanın İşleyişi Ana Fikir: Dünya da yaşanan doğal afetlerin farklılığı, insanların yaşam alanlarını düzenlemesine etki

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle yazmada imla kurallarını uygulama, akıcı okuma, dikkatini dinlediğine yoğunlaştırma, deneyim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2

DERS BİLGİLERİ TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 1. SINIFLAR EKİM AYI UYGULAMALI DERSLER BÜLTENİ DERSLER MÜZİK OYUN VE SPOR

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

Programda yer alan etkinlikler okul rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni ve idarecilerin işbirliği ile yürütülecektir.

Programda yer alan etkinlikler okul rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni ve idarecilerin işbirliği ile yürütülecektir. 2016 2017 Öğretim Yılı 9.Sınıflar için Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. Program, Okul Rehberlik ve Psikolojik

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 ( Bu mektup 14 Nisan 2014-13 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 3.TEMAMIZ : Dün

Detaylı

Programda yer alan etkinlikler okul rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni ve idarecilerin işbirliği ile yürütülecektir.

Programda yer alan etkinlikler okul rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni ve idarecilerin işbirliği ile yürütülecektir. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2017 2018 Öğretim Yılı 9.Sınıflar için Rehberlik

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNGİLİZCE 1 Ders No : 0010080006 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 0 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Okul öncesi öğrencilerimiz bu ay; sınıflarında bulunan dramatik oyun, müzik, blok, kitap, kukla, fen-doğa, eğitici oyuncak ve sanat merkezlerinde serbest oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilerimizin

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 34. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 11. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 12 25. kazanımlar AKDAY

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat-24 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı