İÜ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ. Süreç İyileştirme Standardı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÜ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ. Süreç İyileştirme Standardı"

Transkript

1 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / AMAÇ İÜ AUZEF süreçlerinin kalite, verimlik ve etkinliğini arttırmak için yapılan sürekli iyileştirme çalışmalarında kullanılacak değişkenleri belirlemektir. 2. KAPSAM AUZEF teki tüm süreçlerin çalışmalarını kapsar. 3. SORUMLULAR Dekan Kalite Geliştirme Sorumlusu Süreç Yöneticileri Sürekli İyileştirme Büro Sorumlusu ve çalışanları Süreç Çalışanları 4. TANIMLAR AUZEF: Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Makro sistem tasarımı: AUZEF e ait tasarlanmış ve başka organizasyonlar tarafından da kullanılabilecek, onbir basamaklı, kalite sistemleri ile entegre çalışan, sürekli iyileştirme hedefi ile kurulmuş performansa dayalı bir sistem dahilinde tasarlanmış ana süreç yapısıdır. Bu ana süreç yapısının ilk 3 basamağı Makro sistem olarak adlandırılır. Mikro sistem tasarımı: İyileştirmeler süreçlerin tanımlanabilir en alt süreçlerine ilk 3 süreç basamaklarından sonra inilerek analizler yapılması hedeflendiği için Mikro sistem tasarımı olarak nitelendirilir.

2 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 2 / GENEL BİLGİ AUZEF te kullanılmakta olan onbir basamaklı kalite yönetim sisteminin onuncu basamağını oluşturan süreç iyileştirme basamağında öncelikli olarak süreçlerin Mevcut Durum Analizleri yapılır. Daha sonra Olması Gereken Analizi yapılarak, uygulama planı devreye alınır. Mevcut Durum Analizi ve Olması Gereken Analizi için doldurulması gereken şablonlar Kalite Geliştirme Süreci Sürekli İyileştirme bürosu tarafından ilgili süreçlere iletilir. Bu şablonların ayrıntıları aşağıda belirtilmiştir. Mevcut Durum Analizi ve Olması Gereken Analizinde üç basamaklı kontrol yapılır. Her basamaktan bir üst basamağa geçmek için AUZEF Dekanı tarafından onay verilmesi gerekmektedir. Bu basamaklar şekilsel kontrol, mantıksal kontrol ve bir sonraki aşamaya geçilmesi onayından oluşmaktadır. Şekilsel Kontrol: İyileştirme ekiplerinin doldurdukları şablonların şekilsel kontrolü yapılmaktadır. Mantıksal Kontrol: İyileştirme ekiplerinin doldurdukları şablonların şekilsel kontrolünden sonra mantıksal doğruluğu kontrol edilmektedir. Bir sonraki aşamaya geçilmesi onayı: Mantıksal kontrolü yapılan iyileştirme yapan süreçlerin bir üst aşamaya geçmek için onay alması gerekmektedir. İyileştirme ekipleri 3 aşamanın kontrolleri ve onayları için ilgili şablonlar AUZEF Dekanına sunulur. Sunumlar Dekana sunulmadan önce her şube sorumlusu tarafından Büro Sorumlusuna, Süreç Asistanına ve Süreç Sorumlusuna sunulur.

3 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 3 / MEVCUT DURUM ANALİZİ Süreç iyileştirme çalışmaları yapılırken izlenen yol grafiği aşağıdaki şablonda belirtilmiştir. İyileştirme çalışmalarının ilk basamağı mevcut durum analizidir. Mevcut durum analizi 3 basamaktan oluşmaktadır.

4 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 4 / DOKÜMANTASYONUN KONTROLÜ Mevcut Durum Analizinin ilk basamağı dokümantasyonun kontrolüdür. Bu basmak alt basamaklardan oluşmaktadır SÜREÇ İLE İLGİLİ MAKRO SİSTEM TEORİSİNİN KONTROLÜ Dokümantasyonun kontrolü, süreçlerle ilgili makro sistem teorisinin kontrolü ile başlar. Makro sistem kontrolü, kalite el kitabında yer alan ilkeler ve değerler incelenmesi, şube veya süreç ile ilgili değerlerin bulunması ile gerçekleşir. Kalite el kitabı incelenerek süreç ile ilgili hangi amaç, hedef, temel ilke ve stratejiler benimsendiği belirlenir. Belirlenen maddeler, şubenin değerlerini oluşturur. Oluşturulan değerlerin şube için anlamını içeren özet cümleler var ise değerlerin altına yazılır.

5 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 5 / STANDARTLARIN KONTROLÜ Dokümantasyonun kontrolü basamağının 2. alt basamağı standartların kontrolüdür. Şubeyi etkileyen bütün standartlar kontrol edilir. Eğer kendi süreci dışındaki herhangi bir sürecin standardı da kendi şubesini ilgilendiriyor ise o standartlara da bakılır. Standartların şubenin hangi değerlerini karşıladığı belirlenir SÜRECİN İNCELENMESİ Dokümantasyonun kontrolü basamağının 3. alt basamağı sürecin incelenmesidir. Şubenin iş analizlerinden yola çıkarak şubenin girdi, çıktı, kaynakları ve dönüşüm tipi belirlenir. Bu şubenin kuruluş nedeni ve neden süreç yönetimi uygulandığını tanımlanır. Şubenin kuruluş amacı, hedefi performans kriterleri, şubenin sahibi, sorumlusu, faaliyet alanı, sınırları belirlenir İŞ ANALİZLERİNİN KONTROLÜ Dokümantasyonun kontrolü basamağının 4. alt basamağı iş analizlerinin kontrolüdür. Bu alt basamakta mevcut iş analizleri yazılır ve şube içinde iş analizinde yazmayan fakat yapılan işler var ise belirlenir. Daha sonra iş analizlerine ait zirve değerler belirlenerek, değer akışları oluşturulur. İş analizinin talimatlarına bakılmadan sadece iş analizi ismi üstünden değer akışları oluşturulur. Bu iş analizi zirve değere ulaştığı zaman belirlenen hangi değerleri güçlendirdiği belirtilir ve şubenin değer akış grafiği çizilir. İş analizinin başlangıç ve bitiş faaliyetleri, girdi çıktıları ve gerekli kaynakları belirlenerek, iş analizinin iş akış grafiği çizilir. Bu döngü, şubedeki her iş analizi için tekrarlanır.

6 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 6 / GÖREV TANIMLARININ KONTROLÜ Dokümantasyonun kontrolü basamağının 5. alt basamağı görev tanımlarının kontrolüdür. Bu alt basamakta bulunan değer akışları, iş analizinin içinde yazan talimat adımları ile karşılaştırılır ve her iş adımı için varsa karşısına oluşturulan değer akışı yazılır. İş analizi adımlarında yazan kişi ile gerçekte o adımı yapan kişi karşılaştırılır. İş analizi adımının yapılıp yapılamayacağı ve tanımlı kişinin yapıp yapamayacağı karşılaştırılır KULLANILAN TABLO VE FORMLARIN KONTROLÜ Dokümantasyonun kontrolü basamağının son adımı kullanılan tablo ve formların kontrolüdür. Mevcut tüm form ve tablolar gözden geçirilir. Daha sonra ise ilgili süreç, büro veya şubede yazılı iş analizlerini ve tanımlanan değerleri gerçekleştirmek için gerekli olan tablo ve formlar listelenecektir. Formlar ve tablolarda kullanılan ve eksiği olmayan tablolara onay işareti eklenir. Eğer eksiği var ise eksiklik hakkında açıklama yapılır AYLIK RAPORLARIN KONTOLÜ Mevcut Durum Analizinin ikinci basamağı dokümantasyonun kontrolüdür. Bu basamak alt basamaklardan oluşmaktadır KPI SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Bu aşamada ilk olarak önceki aylarda alınan KPI şube puanları listesi iş analizi isimleri ile buraya tablo olarak eklenir ve son bilgiler ışığında yeniden gerçekçi puanlama yapılır. İş analizinin altındaki satıra neden bu şekilde düşük puan alındığı veya fark çıkarsa farkın açıklaması yazılır. Sonraki slaytlarda düşük puan almakla ilgili yazışma veya dokümanlar varsa eklenir.

7 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 7 / KPI SONUÇLARI İLE DOKÜMANTASYON UYUM CETVELİNİN ÇIKARILMASI Bu aşamada kpı sonuçları düşük olan iş analizleri incelenerek; standartlara, talimatlara tam olarak uyulsa idi bu düşük puan yine de alınır mıydı analizi yapılır. Tam uyulduğu zaman düşük puan alınmazdı Çıkar ise neden uyulmadığı açıklanır. Tam uyulmasına rağmen düşük puan alınıyor Çıkar ise eksikliğin nereden kaynaklandığı belirtililir ÇALIŞMA ORTAMI VE YÜRÜYEN İŞLERİN KONTROLÜ Mevcut durum analizi yapılırken, son aşama çalışma ortamı ve yürüyen işlerin kontrolüdür.

8 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 8 / KİŞİ VE TALİMAT EŞLEŞME ANALİZLERİ YAPILMASI Bu aşamada iş analizleri alt alta yazılır. Bu iş analizleri ile şubeye verilen kişilerin sayı ve öz nitelikleri bu işleri yapmaya uygun mudur analiz edilip aşağıdaki tablo doldurulur İŞ SORUN ANALİZİ YAPILMASI Bu aşamada Kalite Geliştirme Süreci tarafından bildirim yönetim sistemi aracılığı ile gelen ve büro, şube, standart veya talimatlarla ilişkilendirilen bildirimlerden bu talimat ile ilişkilendirilmiş olan liste istenir SORUNLARIN SİSTEME ETKİ ANALİZLERİ YAPILMASI Bu aşamada bir önceki sunumda yer alan tablonun sağ sütununda olan sorunlar bu tabloda sol sütuna yazılır. Sonra karşı sütunununa bu sorunların sistemde hangi değer kayıplarına sebep olduğu önem sırasına göre en fazla 5 adet olmak üzere sırayla isim olarak yazılır İYİLEŞTİRME ÖNCELİKLERİ BELİRLENMESİ Bu aşamada kpı sorusunun düşük puan çıkması ile ilgili en önemli sorun bulunmalı ve bu sorun neden oldu? kök analizi yapılmalıdır. Bu sebeple 5 kez neden sorusu sorulur. Ancak aynı soruna arka arkaya neden, neden, neden diye sorulmayacaktır. Tablo yardımı ile sitesi mavi bantta yazılan ilk soruna ilk neden sorusu sorulacak ve bulunan neden neden 1 satırına yazılacaktır. İlk bulunan neden doğrudan şube çalışanı ile ilgili ve eksikliği olarak ortaya çıkartacak bir sebep içermelidir. Sonraki nedenler ise giderek bir üst yetki, makam, standart veya dış paydaşlara doğru uzayan neden dağılımı göstermelidir.

9 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 9 / OLMASI GEREKEN ANALİZİ İyileştirme çalışmalarının ikinci basamağı olması gereken durum analizidir. Olması gereken analizi 4 aşamadan oluşur.

10 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 10 / SÜREÇ İLE İLGİLİ MAKRO SİSTEM TEORİSİ DEĞİŞİKLİĞİ Bu aşamada kalite el kitabına girmesi gereken süreç veya şube ile ilgili amaç, hedef, temel ilke ve strateji önerileri belirlenir. Belirlenen değerler madde madde yazılan ve her değere birkaç cümle ile tanımlamalar getirilir STANDARTTA YAPILACAK DEĞİŞİKLER Belirlenen değerler ışığında AUZEF bünyesinde, süreç ve şube ile ilgili alakalı standartlarda yapılması gereken değişikler veya yeni yazılması gereken standartlar örnekleri ile açıklanır. Bu aşamada belirlenen değerler ile ilgili hangi standartlarda nasıl değişiklikler yapılacaksa örnekleri ile açıklanmalıdır. Mevcut Durum Analizinde belirtilen ile arasında fark var ise kırmızı ile belirtilir SÜREÇLE VE ŞUBE İLE İLGİLİ İŞ ANALİZLERİNİN KONTROLÜ Şubeye ait iş analiz isimleri sırası ile alt alta yazılır ŞUBENİN OLMASI GEREKEN TANIMI Girdileri çıktılara dönüştüren, birbiri ile ilgili veya etkileşimde bulunan faaliyetler dizisine süreç denir. Bu sebeple her şube aslında bir süreçtir. Girdi ve çıktılar elle tutulabilir nesnelerdir. Ör; liste, rapor, video, yazılı metin vb. Bu aşamada sürecin girdi, çıktı ve dönüşüm tipi belirlenir. İlgili şubenin kuruluş nedeni ve neden süreç yönetimi uygulandığını aşağıdaki cümleler ve ya benzerleri kullanılarak tanımlanmalıdır. Mevcut Durum Analizinde belirtilen ile arasında fark var ise kırmızı ile belirtilir. Daha sonraki aşamada ilgili sürecin amaç, performans göstergeleri ve hedefleri, hangi faaliyetle başlayıp hangi faaliyetle bittiği, Sürecin sahibi / sorumlusu, Sınırları, Süreçlerin tanımlanması; (Süreç öğelerinin belirlenmesi ve dokümante edilmesidir.),uygulayıcılar (Süreci kimlerin yürüttüğü yazılır.),girdiler (Süreç akışını başlatan nesne belirtilir.)

11 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 11 / 12 kaynakları (Sürecin kaynakları yazılacaktır.), alt süreçleri-faaliyetleri (Sürecin var ise alt faaliyetleri belirtilir.), çıktılar (Sürecin bitiş faaliyetinden sonra ortaya çıkan nesne belirtilir.), müşterileri (Bu süreci kim kullanıyorsa o müşteri belirtilir.), kontrol noktaları ve kriterleri (Süreç için gerekli ölçümleri yaparken dikkate alınan noktalar belirtilecektir.) 7.3. İŞ ANALİZLERİNDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER İş analizinde yapılacak değişikliklerde ilk aşamada eski ve yeni iş analizleri tabloda gösterilir. İş analizlerinde yazılmayan fakat şubenin yaptığı işler var ise belirtilir İŞ ANALİZLERİNDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ Bu aşamada yeni çıkarılan değerlere göre şubenin iş analizleri ele alınır. İş analizleri isimlerine göre tespit edilen zirve değer en sona yazılır ve bu değere ulaşmak için sıfır noktasından sırası ile artırımlı olarak zirveye ulaşma yolları açıklanır. Her değer basamağı özet bir cümle ile açıklanır. Yazılan değer basamağı çıkarıldığında zirve değer kaybolmuyor veya azalmıyor ise gereksiz bir basamak yazılmıştır. Bu zirve değer adının altına da hangi değerleri desteklediği önem sırasına göre en fazla 5 tane olmak üzere yazılır. Sonra sıfırıncı değer olan sistemin başlangıç noktası bulunacaktır. Devamında adım adım bu zirve değere varmak için eklenen değerler zinciri yapılır. Kaç zincir halkası bulunmuş ise o kadar mavi hücre oluşturulup art arda bunların içine yazılarak değer akış zinciri oluşturulur. Bu zincir halkalarından biri çıkarıldığında zirve değer kaybolmuyor

12 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 12 / 12 veya azalmıyor ise gereksiz bir adım üretilmiştir. Tüm basamaklar itina ile yapıldığında zirve değere ulaşılamıyor ise önemli bir adım ihmal edilmiştir anlamına gelecektir. Daha sonraki aşamada iş analizinin değer akış grafiği çizilir. Bir sonraki aşamada ise iş analizinin detayları ve adımları incelenir. Son aşamalarda iş analizini kritik sorular ve KPI soruları yardımı ile değerlendirmedir. İlk olarak iş analizi amacı gerçekleştirememişse arka arkaya sorulan neden amaca ulaşılamadı? sorularına yanıt aranır. Bu yanıtlar sonucunda ise kök neden, sonuca ulaşılamamasındaki esas sebep belirlenir. Bir sonraki aşamada 6 adet kritik soru sorulur ve puanlanır TABLO VE FORMLARDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER Olması Gereken Durum Analizinde son işlem olarak tablo ve formlarda yapılacak değişiklik önerilerini belirtilir. Bu aşamada ilgili süreç, büro veya şubede yazılı iş analizlerini ve tanımlanan değerleri gerçekleştirmek için gerekli olan, düzeltilmesi veya yeni oluşturulması gereken tablolar ve formlar listelenir. 8. UYGULAMA PLANI 9. KAYNAKLARIN YETERLİLİK ANALİZİ 10. YETERSİZLİKLERİN GİDERİLMESİ 11. İYİLEŞTİRME GERÇEKLEŞME TAKİBİ

SÜREÇ YÖNETİMİ KAPSAMINDA PROSEDÜR HAZIRLAMA

SÜREÇ YÖNETİMİ KAPSAMINDA PROSEDÜR HAZIRLAMA SÜREÇ YÖNETİMİ KAPSAMINDA PROSEDÜR HAZIRLAMA Hazırlayan: KALİTE GELİŞTİRME BİRİMİ ENDÜSTRİ YÜKSEK MÜHENDİSİ AYŞE HANDE EROL KALİTE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SÜREÇLERİN BELİRLENMESİ, PROSEDÜRLERİN ve TALİMATLARIN

Detaylı

Ashi112.Net Teknik Servis Modülü Kullanım Klavuzu

Ashi112.Net Teknik Servis Modülü Kullanım Klavuzu Ashi112.Net Teknik Servis Modülü Kullanım Klavuzu 1-Tanımlamalar 1.1-Teknik Servis Birimlerinin Oluşturulması Merkez/Tanımlamalar/Operasyonel Birim Tanımlama Başhekimlikte ilgili teknik destek birimleri

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İç Kontrol Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir.

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı 8.1. Gelen Evrak İş Akış Süreci Evrak Gönderen / Teslim Eden Birim / Kişi Evrak Kayıt Birimi Dekanlık İlgili Birim Kişilerden gelen dilekçe ve birimlerden gelen faks, yazı vb. evraklar. İlgili evraklar

Detaylı

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.11.2014 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yönetim Faaliyetlerinde ve KYS Kalite Yönetim Sisteminde kullanılan dokümanların hazırlanması,

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryosuz Hizmetler Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryosuz Hizmetler Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-05 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-05

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryolu Hizmetler Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryolu Hizmetler Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-02 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 14 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-02

Detaylı

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir.

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir. 18 Kasım 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile ĐNTER-POS CĐHAZI ARASINDA VERĐ TRANSFERĐ Süpermarket, benzin istasyonu shop/market ve çeşitli

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

İÇ KONTROL SİSTEMİ EĞİTİMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

İÇ KONTROL SİSTEMİ EĞİTİMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL SİSTEMİ EĞİTİMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI SÜREÇ KARTI 2 SÜREÇ KARTI 3 AÇIKLAMALAR SÜREÇ TANIMLAMA BİLGİSİ; Süreç; belli girdileri içeren ve belli çıktıları üreten katma değerli çabalarla

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014 Sayfa: 0/15 İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 10.05.2010 İlaç ruhsat e-başvuru formu kullanıcı kılavuzunun ilk yayınlanma tarihi 10.06.2010 e-başvuru formundan

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kalite Yönetim Sistemi (KYS) İç Denetimlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi ve raporlanması için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür;

Detaylı

Süreç Yönetimi. Logo

Süreç Yönetimi. Logo Süreç Yönetimi Logo Kasım 2013 SÜREÇ YÖNETİMİ Süreç belirlenen bir amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler bütünüdür. Örn; Sistemde kayıtlı personellerinize doğum günü kutlama maili gönderme, Deneme

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu,

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmazın maliki

Detaylı

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması Cari, fatura, çek/senet, kasa ve banka gibi modülerden hareket girişleri yapıldığında bu hareketler anlık olarak muhasebe programına entegre edilerek muhasebe

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

KARİYER PLANLAMA Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Modül Versiyon Önkoşulu Yükleme ve Gereken Dosyalar Yükleme Sonrası

KARİYER PLANLAMA Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Modül Versiyon Önkoşulu Yükleme ve Gereken Dosyalar Yükleme Sonrası KARİYER PLANLAMA Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Modül Versiyon Önkoşulu Yükleme ve Gereken Dosyalar Yükleme Sonrası İşlemler Bu doküman ile Netsis İnsan Kaynakları paketinde bulunan Kariyer

Detaylı

Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar.

Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar. Kampanya Sınav Modülü Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar. Öncelikle menüden kampanya sınav ikonu tıklanarak alt

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/5 1. AMAÇ: Kurulmuş olan kalite sisteminin etkinliğini arttırmak, bağımsız bakış açısı ile kalite sistemini sürekli olarak iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla tüm bölümlerin kalite sistemine

Detaylı

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015 PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015 PROJE NEDİR? Zaman, Kaynak, Amaç Belirli bir zaman aralığı içinde, mevcut kaynakları kullanarak, önceden tanımlanan hedef

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

New Project. User guide

New Project. User guide New Project User guide Table of Contents New Project... 3 Katman Yöneticisi... 4 Katman Yöneticisi Araçları... 6 Katman İşlemleri... 8 Katman Görünümü... 9 Katman Ekleme... 10 Aktif Katman Yapma... 12

Detaylı

STRATEJİK PROJE YÖNETİMİ

STRATEJİK PROJE YÖNETİMİ STRATEJİK PROJE YÖNETİMİ Bayram Ali ÖZDEMİR-2013 PLANLAMA SİSTEMİ PDCA - PUKÖ The 2Hour House Planlama, yaratıcı düşünme, takım çalışması,liderlik ve proje yönetimi üzerine dünya rekoru kırmış bir proje

Detaylı

Sihirbaz Kullanarak Sorgu Oluştur : Sihirbaz sorguyu hazırlayan kişiye sorular sorar ve yanıtlarına göre sorgu oluşturur.

Sihirbaz Kullanarak Sorgu Oluştur : Sihirbaz sorguyu hazırlayan kişiye sorular sorar ve yanıtlarına göre sorgu oluşturur. BÖLÜM17 3. SORGULAR Access Veritabanında sorgu; tablolara yazılan bilgilerin hepsinin veya istenilen (belirlenen) şarta uyanlarının bulunmasıdır. Örneğin Tıp Fakültesinde okuyan öğrenciler gibi. Sorguları

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması,

Detaylı

BORSA İSTANBUL A.Ş. ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ YÖNERGESİ

BORSA İSTANBUL A.Ş. ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ YÖNERGESİ Belge Adı ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ YÖNERGESİ Türü YÖNERGE Kodu 29.YON.01 Onay Tarihi 24/12/2015 Revizyon Tarihi - Revizyon Numarası - Hazırlayan ARAŞTIRMA VE İŞ GELİŞTİRME BÖLÜMÜ Onaylayan YÖNETİM KURULU

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİK PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİK PROSEDÜRÜ YÖNETMELİK İlk Yayın Tarihi 02.01.2017 20.10.2017 Revizyon Tarihi 02.01.2017 20.10.2017 Sayfa No 22 1 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması,

Detaylı

ULUSLARARASI BANKA HESAP NUMARASI HAKKINDA TEBLİĞ (Sayı: 2008/6) (10 Ekim 2008 tarih ve 27020 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

ULUSLARARASI BANKA HESAP NUMARASI HAKKINDA TEBLİĞ (Sayı: 2008/6) (10 Ekim 2008 tarih ve 27020 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Yasal Dayanak/Tebliğ ULUSLARARASI BANKA HESAP NUMARASI HAKKINDA TEBLİĞ (Sayı: 2008/6) (10 Ekim 2008 tarih ve 27020 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı uluslararası

Detaylı

İÜ İç Denetim Birim Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İÜ İç Denetim Birim Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/6 1.AMAÇ İstanbul Üniversitesinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve

Detaylı

WorkFlow. dinamo Work Flow

WorkFlow. dinamo Work Flow dinamo Work Flow 1 Ön Tanımlar Work Flow /Ön Tanımlar e-mail, sms gönderilecek alanın işaretli olmasıyla ilgili tanımlar yapılır. Her süreç adımı yaratılırken varsayılan değerler için oluşturulan tablodur.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/7 1.AMAÇ İstanbul Üniversitesinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve

Detaylı

İlk Basamağı: İyi bir dokümantasyona sahip olmaktır!

İlk Basamağı: İyi bir dokümantasyona sahip olmaktır! DOKÜMANTASYON EĞİTİMİ Etkin Bir Sistem Oluşturmanın İlk Basamağı: İyi bir dokümantasyona sahip y y p olmaktır! Dokümantasyonun Amacı İl i i f li l i h İletişim ve faaliyetlerin her zaman aynı ve bir bütün

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Süreci Yapısı, Kapsamı ve Sorumlulukları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Süreci Yapısı, Kapsamı ve Sorumlulukları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-01 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 6 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. DETAYLAR... 2 5.1 Öğrenci İşleri Ana Basamakları

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI İçindekiler ELEKTRONİK İMZA... 2 KURUM İÇİ GİDEN EVRAKLAR... 3 YANLIŞ ALICININ SEÇİLMESİ DURUMU... 3 KURUM DIŞI GİDEN EVRAKLAR...

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

(11UY0011-3)- AHŞAP KALIPÇISI SINAV ŞARTNAMESİ

(11UY0011-3)- AHŞAP KALIPÇISI SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, (11UY0011-3) Ahşap Kalıpçı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ I

VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ I BÖLÜM 11 11. SQL de JOIN (BİRLEŞTİRME) İŞLEMİ 11.1. JOIN (Birleştirme) İşlemi Veri tabanı kayıtları oluşturulurken bütün bilgiler bir tabloda değil de, birkaç tablo üzerinde tutulur. Bu dataların daha

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

d) Müşteri: Bankalardan hizmet alan gerçek ve tüzel kişileri

d) Müşteri: Bankalardan hizmet alan gerçek ve tüzel kişileri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından : ULUSLARARASI BANKA HESAP NUMARASI HAKKINDA TEBLİĞ 1 (Sayı: 2008/6) (10 Ekim 2008 tarih ve 27020 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ AUZEF Hizmet İçi Eğitim Organizasyonları Standartı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ AUZEF Hizmet İçi Eğitim Organizasyonları Standartı Dök. No: AUZEF-SS-3.1-09 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:02 Rev Tarihi: 21.10.2014 Sayfa 1 / 9 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR\KISALTMALAR... 3 5. ilgili dokümanlar...

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması, güncellenmesi ve/veya

Detaylı

Dijital Eğitim Portalı Kullanıcı el kitabı. digikampus.com. digikampus.com tüm hakları saklıdır.

Dijital Eğitim Portalı Kullanıcı el kitabı. digikampus.com. digikampus.com tüm hakları saklıdır. Dijital Eğitim Portalı Kullanıcı el kitabı digikampus.com 2017 1 1. TANIMLAMALAR 1.1. Sınıf Grupları 1.2. Şube 1.3. Dönem 1.4. Derslik 1.5. Satış Türü 1.6. Sınıf 1.7. Ders Saati 1.8. Ders 1.9. Ünite Konu

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Kayıt Numaralama

DESTEK DOKÜMANI. Kayıt Numaralama Kayıt Numaralama Oluşturulacak şablon yardımıyla, sicil kartlara verilen numaraların özelleştirilmesi ve izlenebilirliğinin kolaylaştırılması sağlanmıştır. Bu özellik TB, Bordro ve IK ürünlerimizde bulunmaktadır..

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ndeki kalite güvence sistemi politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve Fakülte içerisinde yayılımıyla ilgili süreçleri

Detaylı

WebInstaller. 1. Kurulum Đçin Gereksinimler

WebInstaller. 1. Kurulum Đçin Gereksinimler WebInstaller Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama E-Netsis.Net uygulamasının kurulumu Netsis\ENetsis.Net\Kurulum dizininde bulunan NetsisWebInstall.exe

Detaylı

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon İÇİNDEKİLER 1.

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Seslendirme Hizmetleri Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Seslendirme Hizmetleri Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-03 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 9 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-03

Detaylı

5.DERS PROJEDE YÜRÜTMENİN PLANLANMASI

5.DERS PROJEDE YÜRÜTMENİN PLANLANMASI 5.DERS PROJEDE YÜRÜTMENİN PLANLANMASI 1 1. PROJENİN PLANLANMASI? Proje planlaması yapılmadan iyi bir proje önerisi hazırlanması mümkün değildir. Bu nedenle planlama ile ilgili sorunları ortaya koymanın

Detaylı

BİRİM KURULU ve BİRİM YÖNETİM KURULU EVRAKI

BİRİM KURULU ve BİRİM YÖNETİM KURULU EVRAKI GİRİŞ Bu doküman Akademik Birimleri tarafından Elektronik Belge Yönetim Sistemi kapsamında kullanılabilir olan Kurul Karar Evrakları için yardım dokümanı niteliğinde hazırlanmıştır. Karar Evrakları, Akademik

Detaylı

NET YAZILIM & DANIŞMANLIK E FATURA GENEL BİLGİLER. Öncelikle kur bölümünde (mikrokur veya kur9000) Firma tanım kartında 501110

NET YAZILIM & DANIŞMANLIK E FATURA GENEL BİLGİLER. Öncelikle kur bölümünde (mikrokur veya kur9000) Firma tanım kartında 501110 E FATURA GENEL BİLGİLER Öncelikle kur bölümünde (mikrokur veya kur9000) Firma tanım kartında 501110 Firma i,vergi dairesi vergi numarası mutlaka tanımlı olmalı U dp ayrıca kart üzerindeki şube bilgileri

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kullanıcı Deneyimi ve Kullanılabilirlik Değerlendirmesi Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kullanıcı Deneyimi ve Kullanılabilirlik Değerlendirmesi Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.4-07 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00Rev Tarihi:Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4. TANIMLAR... 2 5. STANDARIN DETAYLARI... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.4-07 Yayın

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu yönerge, Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

ÇEVRE BOYUTLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ÇEVRE BOYUTLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/7 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu prosedürün amacı, TOTM nin faaliyetlerinin ve hizmetlerinin çevre güvenliği üzerinde gerçek veya potansiyel olarak önemli etkileri olabilecek çevresel boyutlarının (yönlerinin),

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

ULUSLARARASI BANKA HESAP NUMARASI HAKKINDA TEBLİĞ (*) (Sayı: 2008/6) (10 Ekim 2008 tarih ve 27020 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

ULUSLARARASI BANKA HESAP NUMARASI HAKKINDA TEBLİĞ (*) (Sayı: 2008/6) (10 Ekim 2008 tarih ve 27020 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Yasal Dayanak/Tebliğ Amaç ve kapsam ULUSLARARASI BANKA HESAP NUMARASI HAKKINDA TEBLİĞ (*) (Sayı: 2008/6) (10 Ekim 2008 tarih ve 27020 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı

Detaylı

İÜ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İÜ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/5 1.AMAÇ İstanbul Üniversitesinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve

Detaylı

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler A. PORTAL GİRİŞİ... 4 B. DOSYANIN BANKAYA İLETİLMESİ... 5 a. PORTALDAN DOSYA YÜKLEME... 5

Detaylı

HSancak Nesne Tabanlı Programlama I Ders Notları

HSancak Nesne Tabanlı Programlama I Ders Notları DİZİLER Bellekte ard arda yer alan aynı türden nesneler kümesine dizi (array) denilir. Bir dizi içerisindeki bütün elemanlara aynı isimle ulaşılır. Yani dizideki bütün elemanların isimleri ortaktır. Elemanlar

Detaylı

DÜZELTİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ

DÜZELTİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev.0 Rev.1 İlk yayın Kapsamın personel belgelendirme faaliyetlerini de içerecek şekilde genişletilmesi BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME TALİMATI

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatta; satın alma faaliyetlerinin belirlenmesi, tedarikçilerin tanımlanması, seçilmesi, değerlendirilmesi, yasal kriterlere ve firma; ISO 22000 Satın Alma Şartnamelerine uygun

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

Çözüm Bilgisayar. Çözüm SATINALMA

Çözüm Bilgisayar. Çözüm SATINALMA Çözüm Bilgisayar Çözüm SATINALMA ÇÖZÜM SATINALMA Çözüm satınalma programı hastanelerde yapılan Açık ihale,belli istekler arasında ihale,pazarlık usulü,doğrudan temin gibi ihale şekillerini Alım Türleriyle

Detaylı

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI 2 EKLER; EK A: DESTEK BAŞVURU FORMU (WORD FORMATINDA) EK B: BÜTÇE (EXCEL FORMATINDA B1-B2-B3) EK C: MANTIKSAL ÇERÇEVE EK D: PROJEDE YER ALAN KİLİT PERSONELİN

Detaylı

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Mikro Ayarları Mikro muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde l - Bu Yönergenin amacı, Devlet Malzeme Ofisi Merkez, Taşra Teşkilâtı ve

Detaylı

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II 9 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Cari II CARĐ BAZLI FĐYAT TANIMLAMA YÖNTEMLERĐ Cari bazlı fiyat takibi sayesinde programımız, her cari için ayrı ayrı fiyat tanımlamaya

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı SORU VE CEVAPLARLA KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı SORU VE CEVAPLARLA KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı SORU VE CEVAPLARLA KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI NİSAN 2018 1 2 İÇİNDEKİLER 1. Neden İç Kontrol?...5 2. İç

Detaylı

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ:Bu prosedürün amacı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'nün Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki dokümanların hazırlanması, kontrol edilmesi, onaylanması, yayımlanması, dağıtımı, gözden geçirilmesi,

Detaylı

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri... 1 1. Performans Gösterim Sahası... 3 2. Anahtar Performans Tanımları (KPI)... 5 3. Dashboard Özellikleri...

Detaylı

Zaman Ayarlayıcı İşlemler

Zaman Ayarlayıcı İşlemler Zaman Ayarlayıcı İşlemler LOGO Haziran 2008 İçindekiler Logo-GO Zaman Ayarlayıcı İşlemler...3 Zamanlanmış Görevler...5 Zamanlanmış Görev Bilgileri...5 Hatırlatıcı...8 Hatırlatıcı Bilgileri...9 Mesajlar...11

Detaylı

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) MAAŞ ÖDEMESİ / KESİNTİ KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) MAAŞ ÖDEMESİ / KESİNTİ KULLANICI KULLANIM KILAVUZU T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) MAAŞ ÖDEMESİ / KESİNTİ KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler A. PORTAL GİRİŞİ... 4 B. DOSYANIN BANKAYA İLETİLMESİ... 5 a. PORTALDAN DOSYA YÜKLEME...

Detaylı

AYFER ERDOĞAN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ

AYFER ERDOĞAN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ AYFER ERDOĞAN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ Kullanıcı yararı için Sağlık hizmeti alanlar Sağlık hizmeti verenler Kalite ekip çalışmasının bir sonucudur. Üst yönetimin desteği ve çalışanların katılımı ile başarıya

Detaylı

Özdeğerlendirme Raporu ve MÜDEK Değerlendirmesi Aşamaları

Özdeğerlendirme Raporu ve MÜDEK Değerlendirmesi Aşamaları ve MÜDEK Değerlendirmesi Aşamaları 10 Mayıs 2014 Mövenpick Hotel, Ankara Sunum İçeriği o İçeriği o Hazırlanması o Uyarılar MÜDEK Değerlendirmesi Aşamaları o Ziyaret Öncesi Aşaması o Kurum Ziyareti Aşaması

Detaylı

ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ

ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PR09/KYB Sayfa No: 1/7 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; kalite

Detaylı

Tecrübeye Dayanan Risklerde Aksiyon Planına Dahil Edilir

Tecrübeye Dayanan Risklerde Aksiyon Planına Dahil Edilir Sayfa No: 1-5 Doküman Tarihi: 12.10.2017 Önceki Prosesler (Girdilerin Kaynakları): Diğer tüm prosesler "ne" kaynak girdi sağlamaktadırlar. Proses (BİLGİ) Girdileri: Risk Aksiyon Planları (PLAN-01) Risk

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ UYGULAMA KLAVUZU

KALİTE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ UYGULAMA KLAVUZU Sayfa 2 / 25 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. GİRİŞ 3 2. QDMS ve ENSEMBLE KULLANICI YETKİLERİ 2.1 lük.. 2.2 Kalite Koordinasyon Birimi. 2.3 Birim Kalite Temsilcisi... 2.4 Birim Kalite Sorumluları.. 2.5 Akademisyen

Detaylı

veri dosyadan okutulacak (1) - sinama verisi (2)-son(3) >

veri dosyadan okutulacak (1) - sinama verisi (2)-son(3) > ONUNCU HAFTA BİLGİSAYAR YAZILIMLARI VE UYGULAMALAR 9.7.1. İdeal Süzgeç Düzenleme için Bilgisayar Programları Zaman bölgesinde frekans seçici süzgeç düzenlenmesi için 7ideal.pro adlı PV-WAVE dilinde yazılmış

Detaylı

TUBITAK Panelleri, İşleyiş Süreci ve Puanlama Sistemi. Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL

TUBITAK Panelleri, İşleyiş Süreci ve Puanlama Sistemi. Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL TUBITAK Panelleri, İşleyiş Süreci ve Puanlama Sistemi Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL Değerlendirme Süreci Sunulan proje önce Araştırma Destek Programlar Başkalığı (ARDEP) tarafından incelenir ve sisteme geçici

Detaylı

KALİTE SİSTEM İÇ DENETİMLERİ PROSEDÜRÜ

KALİTE SİSTEM İÇ DENETİMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.Amaç Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi nde Kalite sisteminin uygunluğunun ve etkinliğinin sürekli

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İçindekiler İş Akış Yönetimi... 3 Görevler... 4 Görev Bilgileri... 5 Mesajlar... 7 Zaman Ayarlayıcı İşlemler... 8 Zamanlanmış Görevler... 10 Zamanlanmış Görev Bilgileri...

Detaylı

KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞI PERSONEL KARTI TALİMATI

KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞI PERSONEL KARTI TALİMATI KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞI PERSONEL KARTI TALİMATI 1- Bu talimat; Kaymakamlığımızda hizmet veren birimlerdeki görevli personele, Personel Kartı düzenlem e usul ve esaslarını belirlem ek am acıyla hazırlanm

Detaylı

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir.

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir. 26 Mart 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : İşletme Defteri DEFTER-BEYAN SİSTEMİ ENTEGRASYONU Defter-Beyan Sistemi, serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter

Detaylı

Algoritmalar ve Programlama. Algoritma

Algoritmalar ve Programlama. Algoritma Algoritmalar ve Programlama Algoritma Algoritma Bir sorunu / problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için gerekli olan sıralı mantıksal adımların tümüne algoritma denir. Algoritma bir sorunun çözümü

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 02.07.2018 İlk yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Kalite Yönetim Sistemi politika, hedef ve iş akışlarındaki

Detaylı

Türev Uygulamaları ÜNİTE. Amaçlar. İçindekiler. Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV

Türev Uygulamaları ÜNİTE. Amaçlar. İçindekiler. Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV Türev Uygulamaları Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV ÜNİTE 10 Amaçlar Bu üniteyi çalıştıktan sonra; türev kavramı yardımı ile fonksiyonun monotonluğunu, ekstremum noktalarını, konvekslik ve konkavlığını, büküm

Detaylı

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ Yurtdışı Borsalara Emir İletim ve Yönetim Platformu Nisan 2012 MATRİKS MPN ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? MPN Entegrasyon ve

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kayıt ve Kayıtlı Öğrenci Takibi ve Analiz Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kayıt ve Kayıtlı Öğrenci Takibi ve Analiz Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-03 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 6 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 3.1 Personel. 2 3.2 Kayıt ve Kayıtlı Öğrencileri Takip şube

Detaylı

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1. AMAÇ İç

Detaylı

Doğrudan Borçlanma Sistemi

Doğrudan Borçlanma Sistemi Doğrudan Borçlanma Sistemi DOĞRUDAN BORÇLANDIRMA SİSTEMİ Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), ana firmanın elektronik ortamda bankaya gönderdiği fatura bilgilerine göre fatura tarihlerinde müşteri hesaplarından

Detaylı

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA PROJE NEDİR? Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak, istedikleri bir alanda/konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda

Detaylı

HATAY SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HATAY SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

HATAY SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HATAY SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ.AMAÇ Bu prosedürün, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, İlçe Sağlık Müdürlükleri bünyesinde faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin

Detaylı