BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU"

Transkript

1 BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü

2 YASAL MEVZUAT Antalya Muratpaşa Belediyesinin, 2006 yılında şehrin tamamını ilgilendirdiği, işin planlı, etkin ve uyum içinde yürütülmesi için yetkinin Büyükşehir Belediyelerine ait olduğu iddiasıyla açtığı davada, Danıştay 8. Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı yerinde bularak yetkinin Büyükşehir Belediyesi'nde olduğu kararını onayladı. T.C. Sağlık Bakanlığı Biyosidal Ürün Uygulama Yönetmeliği WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ilgili kararları.

3 KORUYUCU HALK SAĞLIĞI Vektörlerle (Bulaştırıcılar) mücadele birçok hastalığın hayvandan insana, insandan hayvana (zoonoz) bulaşmasına engel olur.

4 Vektörlerle Mücadele Ederek, SİVRİSİNEK ; Sıtma Filariazis deng. Sarı humma Ensefalomyelitis gibi viral veya parazitik KARASİNEK ; Hepatit Çocuk felci Gıda zehirlenmeleri Kolera Dizanteri Verem KEMİRGEN ; Tifo Veba Humma Tifüs BİT, PİRE, HAMAMBÖCEĞİ ; Tifüs virüsü Humma virüsü İltihaplı akneler Veba Deri hastalıkları Bu hastalıklardan halkımızı koruyoruz.

5 SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Bursa il sınırları dahilinde 17 ilçede, km2 alanda koruyucu halk ve çevre sağlığı için biyosidal ürün uygulaması (ilaçlama) yapıyoruz.

6 SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OSMANGAZİ YILDIRIM NİLÜFER ORHANGAZİ GEMLİK KESTEL GÜRSU KELES MUSTAFA KEMALPAŞA KARACABEY İZNİK YENİŞEHİR MUDANYA İNEGÖL ORHANELİ BÜYÜKORHAN HARMANCIK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜM BURSA DA

7 BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KİLOMETRE KAREDE 195 İLAÇLAMA İŞÇİSİ, 72 ADET ARAÇ VE MAKİNE, 12 KİŞİ ZİRAAT MÜHENDİSİ, 7 VETERİNER HEKİM VE 1 BİYOLOG, HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYOR.

8 ÇALIŞMA PRENSİBİMİZ YERİNDE HİZMET YÜKSEK STANDARTLI İLAÇLAMA ARAÇ VE GEREÇLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNDE İŞE ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİLMİŞ DONANIM VE YAZILIM EĞİTİMLİ PERSONEL ETKİN,VERİMLİ VE SAĞLIKLI UYGULAMALAR.

9 YÜKSEK STANDARTLI İLAÇLAMA ARAÇ VE GEREÇLERİ Tüm İlaçlama ekipmanlarımız GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Tarım Alet ve Makinaları Test Merkezi Müdürlüğü tarafından sertifikalıdır. Bu sayede ilaçlama hizmetlerinden en sağlıklı verim alınmaktadır.

10 ÇALIŞMALARIMIZIN PLANLANMASI VE UYGULANMASI SIRASINDA İŞE ÖZEL OLARAK HAZIRLANMIŞ BİLGİSAYAR DONANIM VE YAZILIMI. KULLANMAKTAYIZ. BU SAYEDE ; KOORDİNAT BELİRLEME SİSTEMİYLE. İŞLERİ YERİNDE ÇÖZÜYORUZ. SAĞLIKLI KAYIT VE KONTROL YAPIYORUZ. İLETİŞİMDE KOLAYLIK SAĞLIYORUZ. DOĞRU İLAÇLAMA UYGULUYORUZ. ZAMANINDA GERİ DÖNÜŞLER YAPIYORUZ. DENETİMLERDE TUTARLILIK SAĞLIYORUZ. YÜKSEK BAŞARI HEDEFLİYORUZ.

11 YERİNDE HİZMET İLAÇLAMA HİZMETLERİNİ ŞEHRİN 10 AYRI İLÇESİNDE KURDUĞU ŞANTİYELERİ SAYESİNDE YERİNDE HİZMET VERMEKTEDİR. ÇALIŞMALARIMIZIN PLANLANMASIDA HER İLÇENİN KENDİNE ÖZGÜ COĞRAFİ KOŞULLARI VE EKOLOJİK YAPISI DİKKATE ALINMAKTADIR. ÖRNEĞİN KARACABEYDEKİ İKLİM KOŞULLARI KELESLE FARKLILIK ARZ ETMEKTEDİR.

12 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNDE İŞE ÖZEL OLARAK. GELİŞTİRİLMİŞ DONANIM VE YAZILIM Tüm ilaçlama ekiplerinde bulunan GSM hatlı tablet bilgisayarlar sayesinde ; İşçilerin günlük iş akışları dijital ortamda takip edilmektedir. İşin yapıldığı bizzat ilgili koordinata gidildiğinde, kaynağın fotoğrafı çekilerek kayıt işlemi tamamlanabilmektedir.

13 Vatandaş başvurusu Telefon E-posta Ş.Ö.K Bölge mühendisi değerlendirmesi ve işçiye talimat, İlaçlama yapacak personelde bulunan PC.ye iletilen iş emri uygulama sonrası koordinatıyla kapatılıp raporlanmakta.

14 SİVRİSİNEK, KARASİNEK VE LARVA ÜRETİM ALANLARI KOORDİNAT BAZLI HARİTA ÜZERİNE İŞLENMEKTEDİR..

15 ÜREME KAYNAKLARI

16 Sivrisinekle mücadelede öncelikle gayemiz sivrisineğin ve karasineğin larvasına yönelmektir. Bu çalışmayı özellikle Mart ayında başlatıyoruz. Bu kapsamda ; Tüm Bursa da toplam adet Sivrisinek üreme kaynağı ilaçlanmaktadır. Toplam hektar alan larvasit ile ilaçlanmaktadır (1 futbol sahası =1 hektar=10 dönüm)

17 Nilüfer İnegöl Yıldırım-Kestel-Gürsu Mudanya : adet 39.5 hek. (395 futbol sahası) : 767 adet 5.7 hek. : adet 3.6 hek. : adet 74.1 hek. Osmangazi-1 : adet 15.9 hek. Osmangazi-2 : adet 20.6 hek. Gemlik-Orhangazi : adet 8.0 hek. İznik-Yenişehir : adet 11.0 hek. M.KemalPaşa - Karacabey : adet 21.6 hek. Dağ Bölgesi (Orhaneli-Büyükorhan-Keles-Harmancık) : 305 adet 2.9 hek.

18 ÇALIŞMA METODUMUZ Mekanik mücadele Kimyasal mücadele Biyolojik mücadele Kültürel mücadele :Su kanalı ve drenaj çalışmaları Üreme kaynaklarının azaltılması :Böcek büyüme düzenleyicileri Pretroitler :Bakteri preparatları Balıklandırma çalışmaları :Eğitim ve seminerler

19 MEKANİK MÜCADELE Özellikle sivrisinek üreme alanlarından olan, akıntısı olmayan durgun dere, gölet, bataklık tarzı sulak alanlar BUSKİ ile ortaklaşa çalışmalarımız sonucu ıslah edilmektedir. Bu sayede daha etkin ve verimli sonuç alınmaktadır.

20 KİMYASAL MÜCADELE Larva ve uçkun mücadelesinde çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen Sağlık Bakanlığının onayladığı biyosidal ürünler kullanmaktayız. Kaynağın türüne göre 15 ile 25 günlük periyotlarla larva mücadelesi yapılmaktadır. Uçkun mücadelesi U.L.V. dediğimiz araçlarla yapılmaktadır. Bu yöntemde akşam güneş batımından sabah güneş doğumuna kadar geçen sürede sineğin yoğun olduğu bölgelerde kullanılan ilacın en küçük partiküllere ayrılıp havada dk. kadar asılı kalmasını sağlayarak ergin kontrolü yapılır. U.L.V çalışmalarında hava koşulları dikkate alınmakta olup; Rüzgar 12 km/h geçtiğinde, yağmurlu havada ve güneş ışınları yoğunken ilaçlama yapılmamaktadır.

21 KÜLTÜREL MÜCADELE Bu mücadele şekli aslında vektör mücadelesinde birinci adımı oluşturmaktadır. Okullar, camiler, muhtarlar, kahveler ve medya aracılığı ile vektörlerin biyolojisi, tehlikeleri ve mücadele yöntemleri hakkında halkımızın ve çalışan personelin bilinçlendirilmesidir.

22 SİVRİSİNEKLE MÜCADELE Kış Dönemi; Sivrisineklerin kışın saklandığı yer altı sistemleri Rogar, bodrum ve benzeri yerler sıcak sisleme (termal fog) yöntemi ile ilaçlanmaktadır.(1 Kasım -1 Nisan) Bahar Dönemi; Mücadelenin özü şehrin tüm alanları gezilerek larva üreme noktalarının tek tek tespit edilip kaydedilmesidir. Kayıt altına alınan üreme alanları 18 gün arayla ilaçlanmaktadır. (1 Mart-1 Kasım) Yaz Dönemi; Uçkunla ULV yöntemi kullanılarak gerekli görülen yerde ve sıklıkta yapılır.

23 U.L.V. (57 ADET) ULTRA LOW VOLUME Mikron büyüklüğünde damlacık püskürtür. Özellikle sivrisinek ve karasinek uçkun mücadelesinde kullanılır. Uzman personel eşliğinde uçkunun çok olduğu yer ve zamanda yapılır.

24 AMFİBİK İLAÇLAMA ARACİ Karada ve suda gidebilme özelliği taşıyan 8x8 amfibik araç. Bataklık, sazlık gibi ulaşılması güç alanlarda kolayca ilaçlama.. yapılabilmektedir.

25 PÜLVERİZATÖR(49ADET) Dere,çöp alanları, havuzlar ve benzeri tüm alanların ilaçlamasında kullanılır. SİSLEME MAKİNASI ROGAR ve benzeri yer altı. Sistemlerinde yaz ve kış dönemi. barınan, tüm vektörlere karşı yapılan. ilaçlamada kullanılır.

26 KARASİNEKLE MÜCADELE Karasinek üreme alanlarının tespiti ve kayıt altına alınmasıyla başlayan bu çalışmada özellikle şehrin sıkıntı oluşturabilecek tüm hayvan besi yerleri gerek karasinek larva, gerekse uçkun yönünden ilaçlanmaktadır. Tüm ilçelerdeki çöp konteynırları üreme kaynağı kabul edilmekte olup sık sık ilaçlanmaktadır. Kurban bayramı için kurulan tüm hayvan satış yerleri büyük üreme alanları olarak ilaçlanmaktadır.

27 YEŞİL ALAN İLAÇLAMASI Nisan -Kasım tarihleri arasında halkımızın yoğun olarak kullandığı park, bahçe, piknik alanları ve benzeri yerlerdeki tüm yeşil alanlarda bitki zararlılarına yönelik ilaçlama yapılmaktadır. Bu sayede yeşil alanların sağlıklı olması aynı zamanda insanlarımızın rahat ve konforu sağlanmaktadır. Çam ağaçlarında görülen çam kese hastalığına yönelik Kasım ayında ilaçlamalar yapılmaktadır.

28 MİST BLOWER (11 ADET) U.L.V tarzı ilaçlama yapar mikron arasında su zerreciği atar. Özellikle yeşil alanlarda her türlü zararlı mücadelesinde kullanılır.

29 KAPALI ALAN İLAÇLAMASI Tüm resmi kurumlardaki kapalı alanlarda her türlü Bit,Pire,Tahtakurusu ve benzeri zararlılara karşı ilaçlamalar yapılmaktadır.

30 SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE SAĞLIĞI VEKTÖRLERLE MÜCADELE EKİBİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ. Çeşme/ İZMİR,2015

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ. Çeşme/ İZMİR,2015 ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI Çevre Koruma ve Kalite Kontrol Şube Müdürlüğü Çeşme/ İZMİR,2015 2 3 2014 YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE İlçe Sayısı: 5 Nüfus:

Detaylı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları. Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları. Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA İl geneli

Detaylı

İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI. Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI. Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Nüfus: 4.113.072(2014) Yüzölçüm : 12.007

Detaylı

AKASYA ACIBADEM SİTESİ

AKASYA ACIBADEM SİTESİ AKASYA ACIBADEM SİTESİ 1. Hafta P.tesi 1. Hafta Salı 1. Hafta 1. Hafta 16:30 19:00 2. Hafta P.tesi 2. Hafta Salı 14:10 15:00 2. Hafta 2. Hafta 17:00 15:50 3. Hafta P.tesi 3. Hafta Salı 3. Hafta 3. Hafta

Detaylı

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ. Kimyager: Sevda YÜKSEL

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ. Kimyager: Sevda YÜKSEL TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ Kimyager: Sevda YÜKSEL 1, Biyosidal Ürünlerin uygulanması 27.01.2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Biyosidal

Detaylı

İŞLEMİ YAPILAN GERÇEK / TÜZEL

İŞLEMİ YAPILAN GERÇEK / TÜZEL İŞLEM NO TİCARİ KALİTE İŞLEMİ YAPILAN GERÇEK / TÜZEL İŞLEMİ YAPILAN GERÇEK / TÜZEL SÜRECİN İŞLEMEYE BAŞLADIĞI HİZMETİN YERİNE GETİRİLDİĞİ 8209 4 KESİNTİ BİLDİRİMİ BURSA / YILDIRIM 28.06.2014 16:48:00 01.07.2014

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak,

Detaylı

MEDULA SİSTEMİ'NDE YER ALAN SAĞLIK TESİSİ KODLARI LİSTESİ

MEDULA SİSTEMİ'NDE YER ALAN SAĞLIK TESİSİ KODLARI LİSTESİ MEDULA SİSTE Sıra No Tesis Kodu 1 19165008 2 19165009 3 19165010 4 19165011 5 11165004 6 19165038 7 11165005 8 11165014 9 19165004 10 19165005 11 19165006 12 19165007 13 19165012 14 19165022 15 19165026

Detaylı

Kat hizmetlerinde çalışan personelin önemli görevlerinden biri de çeşitli haşaratla mücadeledir. Özellikle, sıcak iklimlerde bu sorun daha da önemli

Kat hizmetlerinde çalışan personelin önemli görevlerinden biri de çeşitli haşaratla mücadeledir. Özellikle, sıcak iklimlerde bu sorun daha da önemli Kat hizmetlerinde çalışan personelin önemli görevlerinden biri de çeşitli haşaratla mücadeledir. Özellikle, sıcak iklimlerde bu sorun daha da önemli bir hale gelir. Ortamlardaki zararlı hayvanları tamamen

Detaylı

Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar

Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar On5yirmi5.com Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar 2015-2016 yılı Bursa Teog hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu listede.

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA Aktarma İstasyonları ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Genel Bursa İli Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, İnegöl,

Detaylı

KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST

KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST 0533 6508818 KARASİNEKLER Familia : Diptera 0.5 1 Cm boyunda Siyah Gri renktedirler. Ortalama ömürleri 3 4 haftadır. KARASİNEKLER Ağız tipi

Detaylı

BBB HABERLEŞME SİSTEM VE EKİPMANLARI TESİS YERİ KULLANIM ve HİZMET BEDELİ ÜCRET TARİFESİ

BBB HABERLEŞME SİSTEM VE EKİPMANLARI TESİS YERİ KULLANIM ve HİZMET BEDELİ ÜCRET TARİFESİ MADDE 8 BBB HABERLEŞME SİSTEM VE EKİPMANLARI TESİS YERİ KULLANIM ve HİZMET BEDELİ ÜCRET TARİFESİ Poz No 1. BAZ İSTASYONLARI SİSTEMLERİ (1 Yıl /TL) 1.1) Bina, Otoparklar (10 m² ye kadar sistem odası ve

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VEKTÖR MÜCADELESİ HİZMETLERİ KOCAELİ; Nüfus: 1.780.055 Nüfus Yoğunluğu: 493 kişi/m² Yüzölçümü: 3.623

Detaylı

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ. ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ

PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ. ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ einak@ankara.edu.tr GENEL ZARARLILAR TEMEL KAVRAMLAR Pestisit(Pesticide): Pest cide (Zararlı

Detaylı

DRAKER 10.2 CS MULTİFONKSİYONEL İNSEKTİSİT. Açık ve kapalı alanlarda kullanılabilen tek ürün. Açık alan uygulamaları. Kapalı alan uygulamaları

DRAKER 10.2 CS MULTİFONKSİYONEL İNSEKTİSİT. Açık ve kapalı alanlarda kullanılabilen tek ürün. Açık alan uygulamaları. Kapalı alan uygulamaları 27 2 Açık alan uygulamaları Sivrisinek & Karasinek & Tatarcık (Mist Blower ve ULV) Kene & Pire & Akrep DRAKER 10.2 CS MULTİFONKSİYONEL İNSEKTİSİT Açık ve kapalı alanlarda kullanılabilen tek ürün Kapalı

Detaylı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nde Biyosidal Ürün Uygulayıcılarına Türk/Dünya Sineması ve Belgesellerinden Hizmet İçi Eğitim Modeli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nde Biyosidal Ürün Uygulayıcılarına Türk/Dünya Sineması ve Belgesellerinden Hizmet İçi Eğitim Modeli İstanbul Büyükşehir Belediyesi nde Biyosidal Ürün Uygulayıcılarına Türk/Dünya Sineması ve Belgesellerinden Hizmet İçi Eğitim Modeli Nurullah YÜCEL, Sema ÖZGÜR YILMAZ, Akif ATALAY, Yunus UÇURDUM, Gülişah

Detaylı

BİYOLOGLARIN SORUMLU (MESUL) MÜDÜR OLARAK GÖREV YAPTIĞI İŞ ALANLARI

BİYOLOGLARIN SORUMLU (MESUL) MÜDÜR OLARAK GÖREV YAPTIĞI İŞ ALANLARI BİYOLOGLARIN SORUMLU (MESUL) MÜDÜR OLARAK GÖREV YAPTIĞI İŞ ALANLARI 1) 29.07. 2015 tarih ve 29429 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan (Sağlık Bakanlığından) İLKYARDIM YÖNETMELİĞİ gereğince ilkyardım eğitmeni

Detaylı

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Hacı KOÇ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Hacı KOÇ kapak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Hacı KOÇ Muğla Coğrafi Yapısı İklim Verileri Sosyokültürel Yapı 1 2 Kuruluş 2014 13 İlçe 17 Daire Başkanlığı Sağlık Sosyal Hizmetler Daire

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI ÖNLİSANS YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI ÖNLİSANS YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BİRİM ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI ÖNLİSANS YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BÖLÜM/PROGRAM 1.SINIF YURTİÇİ 1.SINIF YURDIŞI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK ANESTEZİ PR.

Detaylı

BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Çevre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları Merinos AKKM

BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Çevre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları Merinos AKKM 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Çevre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları 28.05.2013 Merinos AKKM Çevre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Akıllı Büyüme Eğitime, bilgiye ve yeniliğe

Detaylı

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

BURSA KARAYOLU GÜRÜLTÜ HARİTASI HAZIRLAMA PROJESİ

BURSA KARAYOLU GÜRÜLTÜ HARİTASI HAZIRLAMA PROJESİ TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 13. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı 18 22 Nisan 2011, Ankara BURSA KARAYOLU GÜRÜLTÜ HARİTASI HAZIRLAMA PROJESİ Tuba Selim 1, Necla Yörüklü 2, Esra

Detaylı

Sağlık İşleri Müdürlüğü

Sağlık İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü 198 Sağlık İşleri Müdürlüğü I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir

Detaylı

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

Puan Türü. Kontenjan Anestezi YGS , ,3,İ, İlk ve Acil Yardım YGS , ,3,İ,96

Puan Türü. Kontenjan Anestezi YGS , ,3,İ, İlk ve Acil Yardım YGS , ,3,İ,96 Program Kodu Program Adı Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Puan Türü Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı En Küçük Puan Yerleştirme Öncelikleri 109750011 Anestezi YGS-2 20 20 381,25000 14,3,İ,96 109751654 İlk ve

Detaylı

DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 363468 ANESTEZİ PR. 3 1 363474 İLK VE ACİL

Detaylı

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLİCECEK HUSUSLAR

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLİCECEK HUSUSLAR 2015 BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLİCECEK HUSUSLAR Bitki Koruma Ürünleri 1 Bitki Koruma Ürünü Nedir? İlaç Seçimi ve Hazırlanması BKÜ Kullanırken Uyulması Gereken Kurallar BKÜ Kullanımı

Detaylı

ZİRAİ MÜCADELE İŞLERİNİ ÜCRET KARŞILIĞINDA YAPMAK İSTEYENLER HAKKINDA YÖNETMELİK

ZİRAİ MÜCADELE İŞLERİNİ ÜCRET KARŞILIĞINDA YAPMAK İSTEYENLER HAKKINDA YÖNETMELİK ZİRAİ MÜCADELE İŞLERİNİ ÜCRET KARŞILIĞINDA YAPMAK İSTEYENLER HAKKINDA YÖNETMELİK Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Resmi Gazete Tarihi: 19/03/1993 Resmi Gazete Sayısı: 21529 BİRİNCİ KISIM : Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Sakarya İli Fındık Alanlarındaki Bitki Sağlığı Sorunları Çalıştayı Raporu

Sakarya İli Fındık Alanlarındaki Bitki Sağlığı Sorunları Çalıştayı Raporu Prof. Dr. Celal TUNCER, Doç. Dr. İsmail ERPER 25.11.2016/SAKARYA ÇALIŞTAY SONUÇ BİLDİRİSİ Sakarya İli Fındık Alanlarındaki Bitki Sağlığı Sorunları Çalıştayı Raporu Sakarya Ticaret Borsası Sakarya İli Fındık

Detaylı

Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri

Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri 109750011 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Anestezi YGS-2 20 20 333,83000

Detaylı

2. SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK FAALİYETLER Barınak 2.2. Kedi Evleri 2.3.Besleme Odakları 3.İLAÇLAMA VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI

2. SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK FAALİYETLER Barınak 2.2. Kedi Evleri 2.3.Besleme Odakları 3.İLAÇLAMA VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI FAALİYET BAŞLIKLARI 1. KLİNİK 1.1. Muayene/Operasyon 1.2. Aşı 1.3. Mikroçip 2. SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK FAALİYETLER 2.1. Barınak 2.2. Kedi Evleri 2.3.Besleme Odakları 3.İLAÇLAMA VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI

Detaylı

BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi

BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi YÖRÜK ŞENLİĞİ : Merkez Şubat Ayı DÜZENLEYEN KURULUŞ : DAĞ-DER Derneği ve Şubeleri TEL : (224) 272 58 58 : GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ VE

Detaylı

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa.

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa. 2014 2015 lise taban puanları 2015 'daki liselerin taban puanları, 2015 liseleri taban puanları, 2014 'daki liselerin taban puanları, 2014 liseleri taban puanları, 2014 lise taban puanları, 2015 lise taban

Detaylı

Tarım Sektöründe İş Hijyeninin Önemi

Tarım Sektöründe İş Hijyeninin Önemi Tarım Sektöründe İş Hijyeninin Önemi Tarım Çalışanlarının İşyeri Ortam Koşulları Tarım sektörü, erken ölüm, yaralanma ve hastalık açısından inşaat ve madencilikten sonra en tehlikeli üçüncü iş koludur.

Detaylı

BİRİM. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI

BİRİM. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI BİRİM TIP FAKÜLTESİ Tıp - 270 275 275 275 230 225 81 83 83 83 69 68 İktisat

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ -2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI BİRİM TIP FAKÜLTESİ Tıp 270 270 270 275 275 275 81 81 81 83 83 83 İktisat 190

Detaylı

YeniKent ve İnegöl Katı Atık Depolama Alanları ve Tesisleri

YeniKent ve İnegöl Katı Atık Depolama Alanları ve Tesisleri YeniKent ve İnegöl Katı Atık Depolama Alanları ve Tesisleri ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Genel Bursa İli Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey, Orhangazi,

Detaylı

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 13.ÇALIŞMA DÖNEMİ DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 23 ARALIK 2012 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2012 / KASIM 2012 (11 AYLIK ) ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ ŞUBEMİZ; İL TEMSİLCİLİĞİ 3 İLÇE TEMSİLCİLİĞİ 3 MESLEKİ DENETİM BÜROSU 1 YÖNETİM

Detaylı

Bursa'da burs veren vakıflar

Bursa'da burs veren vakıflar On5yirmi5.com Bursa'da burs veren vakıflar Bursa'da burs veren vakıflar ve adresleri... Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2012 Cuma (oluşturma : 11/27/2015) 1)ABDULLAH BABA VAKFI ZÜMRÜTEVLER MAH. ÇİÇEK CAD. ZÜMRÜTEVLER

Detaylı

Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü. 2013 Yılı Faaliyet Raporu

Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü. 2013 Yılı Faaliyet Raporu Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü 2013 Yılı Faaliyet Raporu HARCAMA YETKİLİSİ SUNUŞU Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerini, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunları ile verilen

Detaylı

Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği

Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği Yük. Bio. Önder SER Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kepez Toplum Sağlığı Merkezi, Sıtma Birimi, Antalya Antalya İlinin Bazı Özellikleri Antalya, Türkiye

Detaylı

KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ SAHİL VE KIYI TEMİZLİK EKİPLERİMİZ

KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ SAHİL VE KIYI TEMİZLİK EKİPLERİMİZ KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan halka açık kıyılarda ve halk plajlarında yaz aylarında yüzme sezonunun ( mayıs-eylül ayları arası ) açılmasıyla birlikte

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI SINAVI AÇILACAK LER ENF101 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (Dersi Yükseltme ve Tekrar Alan Öğrencileri için) Tarih Saat Sınav Yeri 01.04.2017 TBB306 TARIMDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 07.04.2017 10:30 TYS408

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulmuş bulunan Tarımsal

Detaylı

12 Ocak 2012 - Ankara. Ali ULUŞAHİN Yönetim Kurulu a. Başkan

12 Ocak 2012 - Ankara. Ali ULUŞAHİN Yönetim Kurulu a. Başkan 12 Ocak 2012 - Ankara Ali ULUŞAHİN Yönetim Kurulu a. Başkan Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan kimyasal malzemeler, günlük yaşantımızı kolaylaştırmakta, ancak aynı zamanda yanlış ya da amaç dışı

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Beşiktaş'a lüks otobüs

Beşiktaş Gazetesi. Beşiktaş'a lüks otobüs Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 24.07.2012 Beşiktaş'a lüks otobüs Beşiktaş A Takımı'nın ulaşım sponsoru olan Aytur Turizm, Siyah-Beyazlı ekibi taşıyacak olan otobüsü Beşiktaş'a teslim etti. Kartal

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ - BURSA İDARİ İŞLER BİRİMİ 30/07/2015 13 :56-43094689 / S13.01.02.01 / 449 BURSA 00012264660 Sayı : 43094689/813.01.02.01 Konu : Lojman Müracaatları DAĞITIM YERLERİNE Müdürlüğümüze

Detaylı

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ İlçe Okul Okul Türü Yabancı Dil Sınıf Nilüfer Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi

Detaylı

HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Kent Zararlıları olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği,fare vb. gibi vektörlerin (taşıyıcı) popülasyonlarının

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Taban Tavan Puanı Puanı TIP FAKÜLTESİ 543,699 527,246 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 412,719 351,322 Çalışma Ekonomisi

Detaylı

2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI K - Q TSE - ISO - EN 9000 11.12.2014 BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ K - Q TSE - ISO - EN 9000 2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SORUMLULUK ALANIMIZ 26

Detaylı

(Merkez ve Ġlçe Hastaneleri)

(Merkez ve Ġlçe Hastaneleri) KOORDİNATÖR ve DESTEK HASTANELER SEVK ZİNCİRİ (Merkez ve Ġlçe Hastaneleri) HASTANELER SERVĠS BAġKANLIĞI Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Asker Hastanesi Bursa Devlet Hastanesi KOORDĠNATÖR HASTANELER Yüksek

Detaylı

İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini

İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini Nurullah YÜCEL, Emine Nurhan AKIN, Mustafa ERSÖZ, Gülişah MOLLA İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha

Detaylı

SIMURGPLUS EGEANKA İLAÇLAMA HİJYEN DANIŞMANLIK VETERİNER GIDA TURİZM TAŞIMACILIK ELEKTRİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MARKASIDIR.

SIMURGPLUS EGEANKA İLAÇLAMA HİJYEN DANIŞMANLIK VETERİNER GIDA TURİZM TAŞIMACILIK ELEKTRİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MARKASIDIR. SIMURGPLUS İLAÇLAMA & HİJYEN & VETERİNER HEKİM HİZMETLERİ EGEANKA İLAÇLAMA HİJYEN DANIŞMANLIK VETERİNER GIDA TURİZM TAŞIMACILIK ELEKTRİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MARKASIDIR. ŞIRKETIMIZ 01/01/2005

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 Veteriner İşleri Müdürlüğü, 1 müdür 1 veteriner hekim(sözleşmeli) 3 daimi işçi, hizmet alımı kapsamında 1 veteriner sağlık teknikeri 1 yakalama görevlisi 5 bakıcı dan

Detaylı

Gıda işletmeleri diğer işletmelerden farklıdır. Bu nedenle belli kurallara uymak ve bu kuralları sürekli işletmek zorundadırlar.

Gıda işletmeleri diğer işletmelerden farklıdır. Bu nedenle belli kurallara uymak ve bu kuralları sürekli işletmek zorundadırlar. Biyolog Bahattin Karlankuş 1 Gıda işletmeleri diğer işletmelerden farklıdır. Bu nedenle belli kurallara uymak ve bu kuralları sürekli işletmek zorundadırlar. Bu eğitimde hjyen olarak tanımlanan sağlık

Detaylı

Uzm. Sedat EREN AĞUSTOS-2015 Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü/DİYARBAKIR

Uzm. Sedat EREN AĞUSTOS-2015 Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü/DİYARBAKIR PAMUKTAKİ ZARARLILARI ÖRNEKLEME ZAMANI, ÖRNEKLEME YÖNTEMİ, EZE ve MÜCADELE ZAMANLARI Uzm. Sedat EREN AĞUSTOS-2015 Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü/DİYARBAKIR KONU BAŞLIKLARI Tanımlar Başarılı

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ Buski Tenis Kortları Acemler, BUSKİ Tesisleri İçi, - Osmangazi / BURSA 0 224 251 05 55 Dobruca Tenis Kortları BUSKİ Dobruca Sosyal Tesisleri, Osmangazi - BURSA 0 224

Detaylı

Fakülteniz / Yüksek Okulunuz / Meslek Yüksek okulunuz?

Fakülteniz / Yüksek Okulunuz / Meslek Yüksek okulunuz? Uludağ üniversitesinde eğitim-öğretim görmekte olan öğrencilerin üniversite yerleşkesi içindeki her türlü sosyal, bilimsel, akademik vs. aktivitelere katılımlarını ve memnuniyetlerini araştırmak için düzenlenen

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG)

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) TANIM Canlı hücre içindeki malzemeleri (DNA, Protein, Enzim vb.), hücre yapısının işlevini ve hücreler arasındaki etkileşimi laboratuar ortamında inceleyerek

Detaylı

TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ)

TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ) TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ) Dr. Ebru AYDIN Zoonotik ve Vektörel Hastalıklar Daire Başkanı 1 SAĞLIK BAKANLIĞINDA ZOONOTİK HASTALIKLAR İLE İLGİLİ YAPILANMA

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mustafa BAŞKONAK

Yrd. Doç. Dr. Mustafa BAŞKONAK Yrd. Doç. Dr. Mustafa BAŞKONAK Anabilim Dalı : Din Eğitimi Telefon : 0 338 226 2000 / 5167 E-Posta : mbaskonak@kmu.edu.tr Yazışma Adresi : Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Yunus

Detaylı

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik; Van Büyükşehir

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI II. (BAHAR) YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI (ESKİ YÖNETMELİĞE TABİİ ÖĞRENCİLER İÇİN)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI II. (BAHAR) YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI (ESKİ YÖNETMELİĞE TABİİ ÖĞRENCİLER İÇİN) Tarih Saat D. Kodu Dersin Adı Sınav Salonu 08-10 BB-306 BAHÇE BİT. FİZYOLOJİK ESAS. FTSS 10-12 BB-202 BAHÇE BİTKİLERİ KM-8,9 06.06.2011 07.06.2011 08.06.2011 09.06.2011 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

Detaylı

BİNALARDA YANGIN YÖNETMELİĞİ GEREĞİ DENETİM YAPILAN BİNALAR

BİNALARDA YANGIN YÖNETMELİĞİ GEREĞİ DENETİM YAPILAN BİNALAR BİNALARDA YANGIN YÖNETMELİĞİ GEREĞİ DENETİM YAPILAN BİNALAR BİRİNCİ DENETİM Sıra No Tarih Denetim Yapılan Bina 1 30.06.2009 Çekirge Devlet Hastanesi 2 03.07.2009 Muradiye Devlet Hastanesi 3 03.07.2009

Detaylı

Patates te Çözümlerimiz

Patates te Çözümlerimiz Patates te Çözümlerimiz Sürdürülebilir Tarım, yeterli ve kaliteli miktarlarda gıda maddesinin uygun maliyetlerde üretimini, dünya tarımının ekonomik canlılığını, çevrenin ve doğal tarım kaynaklarının

Detaylı

BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı

BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü K. S. GÖRMÜŞ 1, Ş.H. KUTOĞLU 1, S. BULUT 2 F. ALİYAZICIOĞLU

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

BİYOLOG TANIM. Canlı türlerinin tanımlanması, sınıflandırılması, yaşamı ve evrimini etkileyen koşullar üzerinde araştırma yapan kişidir.

BİYOLOG TANIM. Canlı türlerinin tanımlanması, sınıflandırılması, yaşamı ve evrimini etkileyen koşullar üzerinde araştırma yapan kişidir. TANIM Canlı türlerinin tanımlanması, sınıflandırılması, yaşamı ve evrimini etkileyen koşullar üzerinde araştırma yapan kişidir. A- GÖREVLER Biyologların görevleri araştırmacı ve uygulamacı olmalarına göre

Detaylı

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8.1. Ağaçlandırma: Bölgemiz imar planı içerisinde yeşil alan olarak ayrılan yerlerin çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2009 yılı içerisinde

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU

SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU PERSONEL YAPISI Müdürlüğümüz bünyesinde 3 Kadrolu Tabip, 2 Kadrolu, 1 SözleĢmeli Vet. Hekim, 3 SözleĢmeli Gıda Mühendisi, 1 Kadrolu

Detaylı

Sivrisineklerde Larvisitlere Karşı Direnç Çalışmaları

Sivrisineklerde Larvisitlere Karşı Direnç Çalışmaları 4.Uluslararası Biyosidal Kongresi 25 29 Mart 2018, Antalya Sivrisineklerde Larvisitlere Karşı Direnç Çalışmaları Prof. Dr. Enver DURMUŞOĞLU Ege Ü. Ziraat F. Bitki Koruma B. İzmir enver.durmusoglu@ege.edu.tr

Detaylı

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG)

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) TANIM Canlı hücre içindeki malzemeleri (DNA, Protein, Enzim vb.), hücre yapısının işlevini ve hücreler arasındaki etkileşimi laboratuvar ortamında inceleyerek ortaya çıkaran kişidir. A- GÖREVLER - Canlıları

Detaylı

2017 FAALİYET RAPORU. Sağlık İşleri Müdürlüğü

2017 FAALİYET RAPORU. Sağlık İşleri Müdürlüğü 2017 FAALİYET RAPORU Sağlık İşleri Müdürlüğü l. GENEL BİLGİLER: A MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1. Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız FİRMA PROFİLİ Akademik Hijyen Ltd. Şti., İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Ergün ün başkanlığında bir grup akademisyen tarafından, her

Detaylı

YYÜ. ZİRAAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. YARIYIL I (GÜZ DÖNEMİ) BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI

YYÜ. ZİRAAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. YARIYIL I (GÜZ DÖNEMİ) BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI YYÜ. ZİRAAT FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. YARIYIL I (GÜZ DÖNEMİ) BÖLÜMÜ 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI PRENSİPLERİ D5 () PRENSİPLERİ D5 () PRENSİPLERİ D5 () PRENSİPLERİ D5 BOTANİK I BOTANİK

Detaylı

Sınıflandırma: kullanıldıkları güç kaynağına göre; atılan ilacın durumuna göre sıvı ilaç damlacıklarının büyüklüğüne

Sınıflandırma: kullanıldıkları güç kaynağına göre; atılan ilacın durumuna göre sıvı ilaç damlacıklarının büyüklüğüne 1 Kültür bitkilerini zararlı ve hastalıklardan koruma amacıyla, kullanılan ve ilaç adı verilen kimyasal maddeyi bitki aksamı (yaprak, dal, meyve) üzerine atan makinalardır. Sınıflandırma: İlaçlama makinaları,

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM TEKNİKERİ

BİTKİSEL ÜRETİM TEKNİKERİ TANIM Gıda ve gıda dışı amaçlı tarla ve bahçe bitkilerinin üretiminden, verimliliğinin artırılmasından, ürünlerinin değerlendirilmesinden ve satışından sorumlu ara meslek elemanıdır. A- GÖREVLER Bitkisel

Detaylı

Halk Sağlığında Profesyonel Çözümler

Halk Sağlığında Profesyonel Çözümler Halk Sağlığında Profesyonel Çözümler 1993 yılından beri faaliyet gösteren firmamızın hizmetleri Makina İmalatı İlaç üretimi, İlaçlama, Danışmanlık ve Teknik Servis olarak beş ana başlık altında toplanmaktadır.

Detaylı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA ENTEGRE VEKTÖR MÜCADELESİ Murat ŞEN Ankara Büyükşehir Belediyesi Vektör Müc.Yönetimi Şefi Belediyelerimizce yürütülmekte olan

Detaylı

ISO 22000 TEHLİKE VE RİSK ANALİZİ TALİMATI

ISO 22000 TEHLİKE VE RİSK ANALİZİ TALİMATI SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Bu talimatta; - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi içerisinde işletmede muhtemel olan bütün tehlikelerin veya risklerin tespit edilmesi, - Mevcut tehlike ve/veya risklerin tanımlanması,

Detaylı

T.C. KAYSERİ TALAS BELEDİYESİ Temizlik işleri Müdürlüğü SAYI : 2007/B5/ 27.11.2007 YAZI İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NE

T.C. KAYSERİ TALAS BELEDİYESİ Temizlik işleri Müdürlüğü SAYI : 2007/B5/ 27.11.2007 YAZI İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NE T.C. KAYSERİ TALAS BELEDİYESİ Temizlik işleri Müdürlüğü SAYI : 2007/B5/ 27.11.2007 KONU : Faaliyet Raporu. YAZI İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NE İLGİ:21.11.2007 tarih ve 60 sayılı yazınız; Belediyemizin Meclisine sunulmak

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARI'NIN 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARI'NIN 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği. TEKLİF: Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 01.03.2017 tarih, 2017/6210 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA Müdürlüğümüzce hazırlanan

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI -3-4 AYNI PUAN TÜRÜ BÖLÜM/PROGRAM

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI -3-4 AYNI PUAN TÜRÜ BÖLÜM/PROGRAM ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI -1-2 BÖLÜM/PROGRAM PUAN TÜRÜ 3.YY KONTENJANI 5.YY KONTENJANI -3-4 AYNI PUAN TÜRÜ FARKLI PUAN TÜRÜ KURUMİÇİ

Detaylı

Değerli Kardeşlerim. Muzaffer KÜLCÜ Belediye Başkanı

Değerli Kardeşlerim. Muzaffer KÜLCÜ Belediye Başkanı Değerli Kardeşlerim Çorum un değişimine ve gelişimine yön veren Belediyemiz, sorumlu olduğu temizlik hizmetlerini de 8 yıldır önemli bir yatırım alanına dönüştürdü. Sağlıklı bir toplumun devamı için gereken

Detaylı

TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar

TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı,kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün

Detaylı

Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri

Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri Doç. Dr. Toker Ergüder Ulusal Memur Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Yaşam Seyri Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Sunum bağlamı Biyosidal

Detaylı

17-18 Mart 2015 Tarihlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Alacak Personel Listesi

17-18 Mart 2015 Tarihlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Alacak Personel Listesi 17-18 Mart 2015 Tarihlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Alacak Personel Listesi Sıra ADI - SOYADI UNVAN GÖREV YAPTIĞI BİRİM No 1 Damla KESKİN ÇİVRİLLİ HEMŞİRE İNSAN KAYNAKLARI ŞUBESİ 2 Adnan TİRYAKİ

Detaylı

GÜLNAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET GÜNEL, 6 AYIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

GÜLNAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET GÜNEL, 6 AYIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI 29 EYLÜL 2014 HABERLER HABERLER Gül-Ay - Sayfa 4 GÜLNAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET GÜNEL, 6 AYIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, 30 Mart 2014'den bugüne kadar geçen 6 ayın Gülnar

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 04-05 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ENJANLARI - - -3 AYNI FARKLI TIP FAKÜLTESİ MF-3 - MF-3 İLE ALAN TÜM BÖLÜMLER İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 50 4

Detaylı

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I Versiyon Tarih Hazırlayanlar Tanımlama Taslak 24.11.2014 Mesut GÖLBAŞI Ersin AKILLI Hüseyin AYDIN Antalya-Alanya Hizmet İçi Değerlendirme Toplantısında düzenlenmiştir. BÖLÜM I Hizmet İçi Eğitim Programının

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI

Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI Genel olarak gözle net olarak görülemeyecek kadar küçük canlıları inceleyen ve onları konu olarak ele alan bilim dalıdır. Gözle ayırt edilemeyen canlılar; Virüsler, bakteriler,

Detaylı

ZOOLOG TANIM A- GÖREVLER

ZOOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen ve onları özelliklerine göre sınıflandıran, çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkisini araştıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ,

Detaylı

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, bitki ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmalarla

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR LE KIRSAL KALKINMA

BÜYÜKŞEHİR LE KIRSAL KALKINMA BÜYÜKŞEHİR LE KIRSAL KALKINMA Kırsal Kalkınma Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kuruldu Tarım A.Ş. Türkiye de tarım şirketi kuran tek Büyükşehir Belediyesi STK larla İşbirliği KAZANDIRILAN TESİSLER Kırsal

Detaylı

İnsektisit Ürünler. Haşerelere. kökten çözüm!

İnsektisit Ürünler. Haşerelere. kökten çözüm! İnsektisit Ürünler Haşerelere kökten çözüm! 1972 den beri güvenle kullandığınız, Eczacıbaşı kalitesiyle üretilen Detan, haşerelere karşı uzman ürünler sunmaktadır. Detan ürünleri, haşereleri etkisiz hale

Detaylı

KEMERKÖY SİTESİ HAŞERE İLAÇLAMA BİLGİLENDİRME RAPORU

KEMERKÖY SİTESİ HAŞERE İLAÇLAMA BİLGİLENDİRME RAPORU KEMERKÖY SİTESİ HAŞERE İLAÇLAMA BİLGİLENDİRME RAPORU Kemerköy Sitesi haşere ile mücadele aksiyon planı, Uçan Haşere, Yürüyen Haşere,Kemirgen Kene, Sürüngen, Larvasit ve Salyangoz ile mücadele şeklinde

Detaylı