İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI. Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI. Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ"

Transkript

1 İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

2 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Nüfus: (2014) Yüzölçüm : km 2

3 Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Stratejik amacımız; doğayla bütünleşik sistemleri hayata geçirerek yaşam kalitesini geliştiren sürdürülebilir bir kent yaratmaktır. Stratejik hedefimiz; çevre sağlığını koruyarak daha temiz bir kent yaratılmasıdır. Stratejimiz; İzmir genelinde her türlü haşereye (sivrisinek, karasinek, hamamböceği, fare, kene, pire, yakarca vs.) karşı belirli bir program dahilinde 12 ay boyunca açık ve kapalı alanlarda uygun ürün ve yöntemler kullanılarak entegre şekilde ilaçlama yaparak etkin mücadele yürütmektir.

4 Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Haşere Mücadele Birimi Çalışmalarımız; İzmir genelinde (merkez ilçeler ve dış ilçeler dahil) Biyodisal Ürün Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği vektör/haşere mücadele çalışmalarının tümünü kapsamaktadır.

5 İzmir Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Programı Amacımız; Vektörleri üreme kaynaklarında kontrol altına alarak halkımızın sağlığını korumak ve yaşam kalitesini yükseltmektir.

6 Vektörle Mücadelemizi BAŞARIYA taşıyan unsurlar: Güçlü bir altyapıya sahibiz, İyi planlanmış bir saha organizasyonu ile vektörlerle mücadele ediyoruz, Eğitimli ve tecrübeli bir ekip ile çalışıyoruz ve her yıl eğitimleri yeniliyoruz, Yenilikçi bakış açısıyla dünyadaki gelişmeleri takip ediyor ve uyguluyoruz, Her vektör türü için İzmir yerel koşullarına uygun doğru metodu ve doğru ürünleri belirleyerek doğru bir şekilde uyguluyoruz.

7 Organizasyon Şemamız ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANI ÇEVRE KORUMA ve KONTROL ŞUBE MÜDÜRÜ BİRİM ŞEFİ İBB MESUL MÜDÜRÜ SANTRAL GÖREVLİLERİ TEKNİK SORUMLULAR ATÖLYE TEKNİSYENLERİ MESUL MÜDÜR EKİP SORUMLULARI UYGULAYICILAR

8 Haşere Mücadele Birimi 3 Uzman Personel 1 Mesul Müdür 10 Teknik Personel 265 Uygulayıcı 3 Santral Görevlisi 2 Atölye Teknisyeni 44 Şoför Toplam 328 personelden oluşan 23 ayrı ekip ile İzmir genelinde vektör kontrol çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

9 Ekipman ve Araç Parkuru 29 adet Kamyonet 8 adet Minibüs 2 adet Kamyon 1 adet Traktör 2 adet Binek Araç 420 adet Omuz Pulverizatörü 42 adet Sırt ULV Makinesi 14 adet Araç Üstü ULV Makinesi 7 adet Çok Amaçlı İlaçlama Makinesi (Mist Blower) 5 adet Pulverizatör Makinesi

10 İzmir Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Programı Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik in 5. maddesi gereği tarihinde Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesi ni aldık. Tüm uygulayıcı personelimiz, Yönetmelik in 10.maddesi gereği Bakanlık tarafından uygun görülen Ziraat Mühendisleri Odası nca düzenlenen eğitim programına katılmış ve sertifikalarını almışlardır.

11 Şantiyemiz

12 Eğitim Çalışmalarımız Her sezon başında ekiplere mücadele çalışmaları, uygulamalar, türler konusunda eğitimler verilmektedir.

13 Yenilikçi bakış açısıyla dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz ve uyguluyoruz Vektörlerle mücadele ederken, insanlar başta olmak üzere hedef dışı türler ve çevreyi riske atmadan başarıyı yakalamak bizim için önemlidir. Bu nedenle özellikle son 10 yılda çevre bilinci yüksek ve insan sağlığı ile dost entegre vektör mücadele programlarına ağırlık vermekteyiz.

14 Yenilikçi bakış açısıyla dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz ve uyguluyoruz Sivrisinek mücadelesinde üreme kaynaklarının tespiti ve kayıt altına alınmasına önem vererek ağırlıklı larva mücadelesi yürütmekteyiz. Yerleşim alanları içerisinde; sorun olsun olmasın, rutin olarak yürütülen ergin mücadelesi amaçlı ULV uygulamalarını 2000 li yılların başından itibaren kademeli olarak azaltmaktayız. Hedefimiz sorunlu noktalarda lokal uygulamalar dışındaki rutin uygulamaları tümüyle kaldırmaktır. Bu sayede, ergin mücadelesinde kimyasalların kullanımını azaltarak; insan sağlığının, hedef-dışı türlerin ve çevre sağlığının korunması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

15 Yenilikçi bakış açısıyla dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz ve uyguluyoruz Kimyasal Larvasitten Biyolojik Larvasitlere Geçiş Yıldan yıla artan bir şekilde yürütmekte olduğumuz larva mücadelesinde kimyasal larvasitleri terkederek biyolojik yöntemlere geçiş sağladık. Biyolojik larva mücadelesine geçiş; sorumluluk sahamızdaki sulak alanlarda yaşayan hedef-dışı türlerin, sulardan faydalanan diğer canlıların ve insanlar ile çevre sağlığının korunması adına önemli bir adım olmuştur.

16 Yenilikçi bakış açısıyla dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz ve uyguluyoruz Farklı Metodlar ve Yöntemlerle Mücadele Sivrisinek mücadelesinde her tip üreme kaynağı için spesifik çözümler üreterek kaynakta kontrole öncelik verdik. Ulaşılması çok güç olan sulak alanlarda kalıcı biyolojik ürünlerin havadan uygulanması ( yılları arasında ) ile sivrisinek larva popülasyonunda önemli düşüşler sağladık. Avrupada çalışmalarımızın başarısı örnek model olarak Avrupa Sivrisinek Kontrol Birliği Konferansında sunulmuştur.

17 Mevcut Durumda Uygulamalarımız Mücadelemiz kapsamında bu alanlarda uygulayıcı personel sayısını artırarak etkin ekipmanlarla biyolojik larvasit kullanarak çalışma yapmaktayız.

18 Yıllara Göre Personel Sayısı Artışı personel sayısı

19 Her vektör türü için İzmir koşullarına uygun doğru metodu ve ürünleri belirleyerek doğru bir şekilde uyguluyoruz Kullanacağımız ürünleri veya uygulama metodunu belirlemek için yerel şartlarda etkinlik ve performans değerlendirmeleri yapılmaktadır. Tercihlerimiz değerlendirme sonuçlarına göre yerel şartlarda başarılı olan ürünler ve metotlar yönünde olmaktadır. Değerlendirmelerimizde sonuç alamadığımız ürünlere kontrol programımızda yer vermiyoruz.

20 Vektör Mücadele Programımız Kapsam: Şehirsel ve kırsal alanda sivrisinek mücadelesi Şehirsel alanda hamamböceği mücadelesi Şehirsel ve kırsal alanda karasinek mücadelesi Şehirsel alanda kemirgen mücadelesi Şehirsel alanda pire mücadelesi Şehirsel alanda kene mücadelesi Dezenfeksiyon çalışmaları

21 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı

22 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Vektör kontrolünde sivrisinekler taşıdıkları hastalıklar (sıtma, batı nil virüsü, darg humması vb.) ve halka verdikleri rahatsızlık nedeniyle bizim için birincil öncelikli vektördür. Ayrıca turizm açısından taşımış olduğu önem, İzmir ve çevresinde sivrisinek mücadelesinde başarılı kontrol programlarının yürütülmesini önemli hale getirmektedir. Yaratabilecekleri sıkıntılar ve riskler nedeniyle sivrisineklerle mücadele, mücadele programımızın ana konusudur.

23 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Sivrisinek kontrolünü bir çok farklı bileşeni olan, toplu bir mücadele olarak yürütmekteyiz. Her bileşen zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirildiğinde etkin sonuçlar üretebilmekteyiz.

24 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Sivrisinek mücadele programımızın bileşenleri: Mevcut ve potansiyel tüm sivrisinek üreme kaynaklarının ve bu kaynaklardaki sivrisinek türlerinin tespiti ve kayıt altına alınması Fiziksel mücadele çalışmaları ile sivrisinek üreme kaynaklarının ortadan kaldırılması Halkın bilinçlendirilmesi ile programa dahil edilmesi Biyolojik larvasitlerle insan ve çevre sağlığına duyarlı bir program dahilinde sivrisinek üreme kaynaklarında yürütülen larva mücadelesi Üreme kaynaklarına ulaşılamadığı veya limitli kalındığı durumlarda mecburen yürütülen ergin mücadelesi Şikayet takip sistemi ile memnuniyet ölçümü ve şikayet dönüşlerinde ilave kaynak tespitlerinin yapılarak programa dahil edilmesi

25 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Sivrisinek üreme kaynakları Açık yağmursuyu mazgalları (114 km) Süs havuzları Foseptikler PTT menholleri Eski araba lastikleri,boş kovalar ve bidonlar vs.

26 Dereler (394 km) Sulama kanalları Sulak alanlar

27 Kanalizasyon Ağı km lik kanalizasyon sistemi kapsamında yaklaşık adet baca bulunmaktadır.

28 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı 1. Mevcut ve potansiyel tüm sivrisinek üreme kaynakları ile sivrisinek türlerinin tespiti ve kayıt altına alınması İzmir de yaygın olarak görülen ana sivrisinek türleri: Culex sp. Culiseta sp. Aedes sp. Anopheles sp.

29 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Tüm yıl boyunca kayıtlı sivrisinek kaynaklarının son durumunun ve yeni potansiyel sivrisinek üreme kaynaklarının belirlenmesi için saha inceleme çalışmalarına devam edilmektedir.

30 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı 2. Fiziksel mücadele çalışmaları: Potansiyel ve mevcut sivrisinek üreme kaynaklarından ortadan kaldırılabilecek olanları belirleyerek gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılmasını sağlıyoruz.

31 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı 3. Halkın bilinçlendirilmesi ile programa dahil edilmesi: Yapılan sivrisinek mücadele çalışmalarında, halk katılımı çalışmaların başarısı için önem taşımaktadır. Bu nedenle, Kentlimizi Belediye olarak yapmış olduğumuz çalışmalar konusunda bilgilendirmek adına el broşürleri dağıtmaktayız. Ayrıca, çalışmalarımızı web sitemizde yayınlamaktayız.

32

33 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı 4. Larva mücadelesi: Şehirsel ve kırsal alanlarda yer alan ve fiziksel mücadele ile ortadan kaldıramadığımız tüm sivrisinek üreme kaynaklarında larva mücadelesi yürütmekteyiz. Amacımız, halkı sivrisineklerin taşıdıkları hastalıklardan ve rahatsızlıktan korurken aynı zamanda çevreye, insan sağlığına ve hedef dışı türlere zarar vermeyen uygulamalar gerçekleştirmektir. Çevre ve insan sağlığının korunmasına verdiğimiz büyük önem nedeniyle tercihimizi biyolojik larvasitler yönünde kullanıyoruz. Bu nedenle, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi larva mücadelesini ana mücadele şeklimiz haline getirebilmek için yıldan yıla uçkun uygulamalarımızı azaltmaya ve larva mücadelesini arttırmaya gayret etmekteyiz.

34 Larvasit Uygulaması

35 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Şu an, programımızın %80 lik bölümünü biyolojik larvasit uygulamaları oluşturmaktadır.

36 Kullandığımız Ürünlerin Yıllara Göre Maliyeti

37 Yıllara Göre Toplam Maliyet MALİYET (TL)

38 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Menemen, Foça, Selçuk ve Çiğli ilçe sınırları içinde yer alan, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yağmur suyu artışı ile üreme alanı oluşturan geniş ovalar ve deltalar bulunmaktadır. Şehirleşmenin artması ile yaşam alanları bu üreme kaynaklarına yakınlaşmıştır. Bu alanlarda üreyen sivrisinek kentlimize rahatsızlık vermeye başlamıştır.

39 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Oluşan üreme alanlarında incele ve araştırma çalışmaları yaptık. Uygun yöntem ve ürün kullanabilmek için ışıklı CO2 tuzakları ile yakaladığımız türlerin tayinlerini yaptırdık.

40 Larvasit Uygulaması

41 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı 5. Ergin Mücadelesi: Çevre ve insan sağlığına uygun olmayan uçkun ilaçlaması (araç ile yapılan ULV ilaçlaması) zorunlu olmadıkça yapılmamaktadır. Yalnızca yaz aylarında popülasyonun artış gösterdiği bölgelerde gerekli görülmesi lokal uygulamalar şeklinde ULV cihazıyla ilaçlama yapılmaktadır. Sivrisinek mücadele programımızda ergin mücadelesi toplam mücadelenin sadece %15-%20 lik kısmını teşkil etmektedir.

42 Şehirsel ve Kırsal Alanda Sivrisinek Mücadele Programı Uygulama Performansının Değerlendirilmesi Şikayet Takip Sistemi Yapılan uygulamaların başarısı uygulamalardan sonra alanlarda yapılan incelemeler ve şikayet takip sistemi ile takip edilmektedir. Kurmuş olduğumuz şikayet takip sistemi ile İzmir deki sivrisinek mücadele programının başarısını takip etmekteyiz. Yıllara, aylara ve vektör türlerine göre şikayetler kategorilendirilerek uygulama başarısının belirlenmesinde kullanılmaktadır.

43 Son 5 Yılda Türlere Göre Gelen Şikayet Sayıları

44 Şehirsel Alanda Hamamböceği Mücadele Programı

45 Şehirsel Alanda Hamamböceği Mücadele Programı İzmir genelinde problem yaratan hamamböceği türü; Amerikan Hamamböceği

46 Şehirsel Alanda Hamamböceği Mücadele Programı Hamamböceği kontrolü amacıyla şehirsel alanda tüm kanalizasyon kapaklarında periyodik sıvı insektisit uygulaması yürütüyorduk. Sıvı insektisit uygulamaları ile hamamböceği popülasyonunu baskılıyorduk ancak kısa süre içerisinde popülasyon artışı nedeniyle hamamböceği şikayetleri devam ediyordu. Bu yüzden sıkça uygulama tekrarları yapıyorduk. Ayrıca uygulama yapılan alanlarda insektisitlerin kaçırıcı etkileri nedeniyle uygulamaların tüm bölgelerde eş zamanlı yapılmasını ve sık sık tekrarlanmasını zorunlu kılıyordu. Hamamböcekleri yer altı sistemlerinden dışarı çıkarak halk üzerinde rahatsızlığa sebep oluyordu.

47 Şehirsel Alanda Hamamböceği Mücadele Programı Uygulamalar sonrasında halktan gelen şikayetler, İnsektisit uygulamalarının sıklığı nedeniyle işgücü ve zaman kaybı nedenleriyle ; farklı yöntemler aramaya yöneldik yılı içinde seçilen bölgelerin yeraltı sistemlerinde ürün denemeleri gerçekleştirdik.

48 Şehirsel Alanda Hamamböceği Mücadele Programı Uygulama tekrar sayısının az olması, Daha fazla sayıda hamamböceğine ulaşılabilmesi, Uygulamalarda ortam ve çalışan maruziyeti açısından daha risksiz olması, Uygulama sonrası halkta rahatsızlık oluşturmaması, Popülasyonda etkin bir düşüş gözlenmesi gibi hususlar jel yöntemine geçiş kararı almamızda etkili olmuştur.

49 Yenilikçi bakış açısıyla dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz ve uyguluyoruz Jel Yöntemi ile şehirsel alanda hamamböceği mücadelesine geçiş Hamamböceğinde tüm şehirsel alanda jel yöntemine geçiş yaparak klasik yöntemlerdeki riskleri ve rahatsızlıkları ortadan kaldırdık. Özellikle son 2 yıldır yürüttüğümüz çalışma ile Türkiye nin en kapsamlı ve sistematik Şehirsel Alanda Hamamböceği Mücadelesi ni gerçekleştirmiş olduk.

50 Şehirsel ve Kırsal Alanda Karasinek Mücadele Programı

51 Şehirsel ve Kırsal Alanda Karasinek Mücadele Programı Karasinek ile mücadelemizde; Larvasit uygulamaları Rezidüel uygulamalar Karasinek yemi uygulamaları ULV uygulamaları entegre olarak kullanmaktayız.

52 Larvasit Uygulaması: Şehirsel ve Kırsal Alanda Karasinek Mücadele Programı Çöp konteynırları, çöplükler, hayvan barınakları gibi karasinek üreme kaynaklarında larvasit uygulanmaktadır. Rezidüel Uygulamalar: Karasineklerin konmayı ve dinlenmeyi tercih ettikleri alanlarda rezidüel ürünler ile uygulamalar yapılmaktadır.

53 Şehirsel ve Kırsal Alanda Karasinek Mücadele Programı Karasinek Yemi Uygulaması: Karasineklerin konmayı ve dinlenmeyi tercih ettikleri alanlarda belli periyotlarda çekici etkisinden dolayı yem uygulanmaktadır. ULV Uygulamaları: Diğer uygulamaları desteklemek için ulaşamadığımız ve limitli kaldığımız alanlarda (atık depolama sahaları, hayvan damları vs.) ULV makinesi ile uygulama yapılmaktadır.

54 Hayvan dışkılarına toz kireç uygulaması

55 Şehirsel Alanda Kemirgen Mücadele Programı

56 Şehirsel Alanda Kemirgen Mücadele Programı İzmir de yaygın görülen türler; Ev faresi Lağım faresi Siyah sıçan

57 Şehirsel Alanda Kemirgen Mücadele Programı Kemirgen mücadelesi kapsamında yürütülen çalışmalar; Yuvalarda, yaşam alanlarında ve yürüme yollarında yapılan uygulamalar Yer altı sistemlerinde yapılan uygulamalar

58 Şehirsel Alanda Kemirgen Mücadele Programı Kemirgen mücadelesi kapsamında, İki farklı formülasyonda rodentisit kullanmaktayız; Pasta formülasyonu ( yeşil alan, çöplükler, harabe yapılar vs.) Mum formülasyon (yağmursuyu ızgaraları, kanalizasyonlar vs.)

59 Şehirsel Alanda Kemirgen Mücadele Programı Kemirgen mücadelesi kapsamında 2.nesil antikoagülan rodentisitler kullanılmaktadır. Rodentisitlerin hedef dışı canlılar tarafından tüketilmesini engellemek amacıyla bitreks içeren ürünler tercih edilmektedir.

60 Dezenfeksiyon Çalışmaları İnsan sağlığı için tehlike oluşturan her türlü bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmalara karşı toplu kullanım alanlarında, araçlarda ve tüm okullarda eğitim öğretim yılı başlangıcı öncesinde ve yarı yıl tatil dönemlerinde dezenfeksiyon çalışmaları yapmaktayız.

61 TEŞEKKÜR EDERİM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları. Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları. Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA İl geneli

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ. Çeşme/ İZMİR,2015

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ. Çeşme/ İZMİR,2015 ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI Çevre Koruma ve Kalite Kontrol Şube Müdürlüğü Çeşme/ İZMİR,2015 2 3 2014 YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE İlçe Sayısı: 5 Nüfus:

Detaylı

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ. Kimyager: Sevda YÜKSEL

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ. Kimyager: Sevda YÜKSEL TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ Kimyager: Sevda YÜKSEL 1, Biyosidal Ürünlerin uygulanması 27.01.2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Biyosidal

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü YASAL MEVZUAT Antalya Muratpaşa Belediyesinin,

Detaylı

AKASYA ACIBADEM SİTESİ

AKASYA ACIBADEM SİTESİ AKASYA ACIBADEM SİTESİ 1. Hafta P.tesi 1. Hafta Salı 1. Hafta 1. Hafta 16:30 19:00 2. Hafta P.tesi 2. Hafta Salı 14:10 15:00 2. Hafta 2. Hafta 17:00 15:50 3. Hafta P.tesi 3. Hafta Salı 3. Hafta 3. Hafta

Detaylı

Kat hizmetlerinde çalışan personelin önemli görevlerinden biri de çeşitli haşaratla mücadeledir. Özellikle, sıcak iklimlerde bu sorun daha da önemli

Kat hizmetlerinde çalışan personelin önemli görevlerinden biri de çeşitli haşaratla mücadeledir. Özellikle, sıcak iklimlerde bu sorun daha da önemli Kat hizmetlerinde çalışan personelin önemli görevlerinden biri de çeşitli haşaratla mücadeledir. Özellikle, sıcak iklimlerde bu sorun daha da önemli bir hale gelir. Ortamlardaki zararlı hayvanları tamamen

Detaylı

KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST

KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST 0533 6508818 KARASİNEKLER Familia : Diptera 0.5 1 Cm boyunda Siyah Gri renktedirler. Ortalama ömürleri 3 4 haftadır. KARASİNEKLER Ağız tipi

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

RUTİN İLAÇLAMA FUMİGASYON VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. FİRMA TANITIM DOSYASI

RUTİN İLAÇLAMA FUMİGASYON VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. FİRMA TANITIM DOSYASI RUTİN İLAÇLAMA FUMİGASYON VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. FİRMA TANITIM DOSYASI 2017 İÇİNDEKİLER 1. FİRMA HAKKINDA GENEL BİLGİLER 2. FİRMANIN KISA GEÇMİŞİ VE HEDEFLERİ 3. FİRMANIN FALİYET ALANLARI 4. FİRMANIN

Detaylı

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VEKTÖR MÜCADELESİ HİZMETLERİ KOCAELİ; Nüfus: 1.780.055 Nüfus Yoğunluğu: 493 kişi/m² Yüzölçümü: 3.623

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Temizlik İşleri Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA ENTEGRE VEKTÖR Murat ŞEN Ankara Büyükşehir Belediyesi Vektör Müc.Yönetimi Şefi Bilindiği üzere; Vektörel Mücadele uygulamaları

Detaylı

İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini

İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini Nurullah YÜCEL, Emine Nurhan AKIN, Mustafa ERSÖZ, Gülişah MOLLA İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha

Detaylı

Sağlık İşleri Müdürlüğü

Sağlık İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü 198 Sağlık İşleri Müdürlüğü I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir

Detaylı

Sivrisineklerde Larvisitlere Karşı Direnç Çalışmaları

Sivrisineklerde Larvisitlere Karşı Direnç Çalışmaları 4.Uluslararası Biyosidal Kongresi 25 29 Mart 2018, Antalya Sivrisineklerde Larvisitlere Karşı Direnç Çalışmaları Prof. Dr. Enver DURMUŞOĞLU Ege Ü. Ziraat F. Bitki Koruma B. İzmir enver.durmusoglu@ege.edu.tr

Detaylı

DRAKER 10.2 CS MULTİFONKSİYONEL İNSEKTİSİT. Açık ve kapalı alanlarda kullanılabilen tek ürün. Açık alan uygulamaları. Kapalı alan uygulamaları

DRAKER 10.2 CS MULTİFONKSİYONEL İNSEKTİSİT. Açık ve kapalı alanlarda kullanılabilen tek ürün. Açık alan uygulamaları. Kapalı alan uygulamaları 27 2 Açık alan uygulamaları Sivrisinek & Karasinek & Tatarcık (Mist Blower ve ULV) Kene & Pire & Akrep DRAKER 10.2 CS MULTİFONKSİYONEL İNSEKTİSİT Açık ve kapalı alanlarda kullanılabilen tek ürün Kapalı

Detaylı

Değerli Kardeşlerim. Muzaffer KÜLCÜ Belediye Başkanı

Değerli Kardeşlerim. Muzaffer KÜLCÜ Belediye Başkanı Değerli Kardeşlerim Çorum un değişimine ve gelişimine yön veren Belediyemiz, sorumlu olduğu temizlik hizmetlerini de 8 yıldır önemli bir yatırım alanına dönüştürdü. Sağlıklı bir toplumun devamı için gereken

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAĠRESĠ BAġKANLIĞI ÇEVRE KĠRLĠLĠĞĠ KONTROL VE DENETĠM ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAĠRESĠ BAġKANLIĞI ÇEVRE KĠRLĠLĠĞĠ KONTROL VE DENETĠM ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAĠRESĠ BAġKANLIĞI ÇEVRE KĠRLĠLĠĞĠ KONTROL VE DENETĠM ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR

Detaylı

Kim.Müh. Saadet ODACI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı

Kim.Müh. Saadet ODACI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Kim.Müh. Saadet ODACI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı 1 İnsektisitlere karşı direnç İnsektisitlere karşı direnç, zararlı bir türe karşı mücadelede kullanılan insektisitin etkinliğinde,

Detaylı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA ENTEGRE VEKTÖR MÜCADELESİ Murat ŞEN Ankara Büyükşehir Belediyesi Vektör Müc.Yönetimi Şefi Belediyelerimizce yürütülmekte olan

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1-

Detaylı

HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Kent Zararlıları olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği,fare vb. gibi vektörlerin (taşıyıcı) popülasyonlarının

Detaylı

PEST CONTROL. Daima en iyilerle... Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) Kurumsal/Bireysel Vektör Mücadelesi Zararlı Mücadele ve izleme Ürünleri Fümigasyon

PEST CONTROL. Daima en iyilerle... Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) Kurumsal/Bireysel Vektör Mücadelesi Zararlı Mücadele ve izleme Ürünleri Fümigasyon PEST CONTROL Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) Kurumsal/Bireysel Vektör Mücadelesi Zararlı Mücadele ve izleme Ürünleri Fümigasyon Daima en iyilerle... GROUP Daima en iyilerle... İLTAV GROUP içinde bulunduğu

Detaylı

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü. 2013 Yılı Faaliyet Raporu

Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü. 2013 Yılı Faaliyet Raporu Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü 2013 Yılı Faaliyet Raporu HARCAMA YETKİLİSİ SUNUŞU Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerini, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunları ile verilen

Detaylı

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Hacı KOÇ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Hacı KOÇ kapak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Hacı KOÇ Muğla Coğrafi Yapısı İklim Verileri Sosyokültürel Yapı 1 2 Kuruluş 2014 13 İlçe 17 Daire Başkanlığı Sağlık Sosyal Hizmetler Daire

Detaylı

Yenilikçi Çözüm Ortağınız

Yenilikçi Çözüm Ortağınız Yenilikçi Çözüm Ortağınız www.goldgirisim.com GOLD GİRİŞİM HAKKIMIZDA GOLD ORGANİZASYON TEMİZLİK TEKSTİL PAZARLAMA SAN. VE TİC. A.Ş. olarak; Verdiğimiz hizmetlerde, ilgili sektörlerden pay almanın, rekabet

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ ŞEHİRSEL ALANDA HAMAMBÖCEĞİ MÜCADELESİ TARİHİ ÇARŞI BÖLGESİ PİLOT PROJESİ AĞUSTOS-EKİM 2016 İSTANBUL

KADIKÖY BELEDİYESİ ŞEHİRSEL ALANDA HAMAMBÖCEĞİ MÜCADELESİ TARİHİ ÇARŞI BÖLGESİ PİLOT PROJESİ AĞUSTOS-EKİM 2016 İSTANBUL KADIKÖY BELEDİYESİ ŞEHİRSEL ALANDA HAMAMBÖCEĞİ MÜCADELESİ TARİHİ ÇARŞI BÖLGESİ PİLOT PROJESİ AĞUSTOS-EKİM 2016 İSTANBUL GOLİATH GEL İLE HAMAMBÖCEĞİ MÜCADELESİ PİLOT PROJESİ KADIKÖY BELEDİYESİ Neden Hamamböceği

Detaylı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nde Biyosidal Ürün Uygulayıcılarına Türk/Dünya Sineması ve Belgesellerinden Hizmet İçi Eğitim Modeli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nde Biyosidal Ürün Uygulayıcılarına Türk/Dünya Sineması ve Belgesellerinden Hizmet İçi Eğitim Modeli İstanbul Büyükşehir Belediyesi nde Biyosidal Ürün Uygulayıcılarına Türk/Dünya Sineması ve Belgesellerinden Hizmet İçi Eğitim Modeli Nurullah YÜCEL, Sema ÖZGÜR YILMAZ, Akif ATALAY, Yunus UÇURDUM, Gülişah

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI * 5018 Sayılı Kanun Md.55 İç Kontrol Nedir? İç kontrol;idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

Halk Sağlığında Profesyonel Çözümler

Halk Sağlığında Profesyonel Çözümler Halk Sağlığında Profesyonel Çözümler 1993 yılından beri faaliyet gösteren firmamızın hizmetleri Makina İmalatı İlaç üretimi, İlaçlama, Danışmanlık ve Teknik Servis olarak beş ana başlık altında toplanmaktadır.

Detaylı

MENTEŞE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

MENTEŞE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ MENTEŞE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam; MADDE l- Amaç Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

İLAÇ, ALET VE TOKSİKOLOJİ ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU. Dr. A. Alev BURÇAK Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı

İLAÇ, ALET VE TOKSİKOLOJİ ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU. Dr. A. Alev BURÇAK Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı İLAÇ, ALET VE TOKSİKOLOJİ ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU Dr. A. Alev BURÇAK Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı Sunu Planı Dünya da Tarım İlacı Kullanımı Türkiye de Tarım İlacı Kullanımı İlaç Alet

Detaylı

T.C. EFELER BELEDİYESİ Sağlık İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. EFELER BELEDİYESİ Sağlık İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. EFELER BELEDİYESİ Sağlık İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün çalışma usul

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak,

Detaylı

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ ÇÖP DEPONİ ALANLARINDA VE ÇÖP SIZINTI SUYUNDA KOKU KONTROLÜ, ÇÖP SIZINTI SUYUNUN ARITMA ÖNCESİ BOİ, KOİ, AKM DEĞERLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ Bütün dünyada olduğu gibi,

Detaylı

Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri

Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri Doç. Dr. Toker Ergüder Ulusal Memur Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Yaşam Seyri Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Sunum bağlamı Biyosidal

Detaylı

Kamu-Özel Sektörde İşe Alım ve İstihdam Sürecinde İSG Bakış Açısı. Yahya Kemal Kösalı Kimya Yüksek Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı

Kamu-Özel Sektörde İşe Alım ve İstihdam Sürecinde İSG Bakış Açısı. Yahya Kemal Kösalı Kimya Yüksek Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı Kamu-Özel Sektörde İşe Alım ve İstihdam Sürecinde İSG Bakış Açısı Yahya Kemal Kösalı Kimya Yüksek Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı Aralık 2017 Başarı 1800 lü Yıllar - Sultan 3. Selim 2 İnsan Tanzimat Fermanı

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU Stratejik Hedef 9.2.1 Batlama Derin Deniz Deşarj 1 Proje Hazırlanması ( Adet

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar Numarası : 2016/219 Meclis Karar Tarihi : 11.08.2016 Yürürlüğe Girdiği Tarih :

Detaylı

Tarih: 20.01.2011 Sayı: 2011/0049. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne

Tarih: 20.01.2011 Sayı: 2011/0049. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne Tarih: 20.01.2011 Sayı: 2011/0049 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Denetimi Ani, planlı, birleşik denetimler ve izlemeler yapılmaktadır. 2872 sayılı Çevre Kanunu ve yönetmelikleri kapsamında Hava, Su,

Detaylı

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları

8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları 8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları Bölgemiz çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2008 yılı içerisinde toplam 7.500 ağaç, 50.000 adet çalı grubu bitki dikilmiştir. 8.1. Bitkisel

Detaylı

Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği

Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği Yük. Bio. Önder SER Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kepez Toplum Sağlığı Merkezi, Sıtma Birimi, Antalya Antalya İlinin Bazı Özellikleri Antalya, Türkiye

Detaylı

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 2014 A MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüz ün Görevi : İkinci ve Üçüncü Sınıf Gayrisıhhi Müesseselerin İşyeri Açılış Ruhsatlarını düzenlemek,

Detaylı

Sivrisinek ve Phlebotomus mücadelesinde veya parazit hastalıkların anlatılmasında kullanılan ve de pek anlaşılmayan iki kavram vardır.

Sivrisinek ve Phlebotomus mücadelesinde veya parazit hastalıkların anlatılmasında kullanılan ve de pek anlaşılmayan iki kavram vardır. Sivrisinek ve Phlebotomus mücadelesinde veya parazit hastalıkların anlatılmasında kullanılan ve de pek anlaşılmayan iki kavram vardır. Bu kavramlar ; vektör ve konak dır. VEKTÖR NEDİR? Herhangi bir bulaşıcı

Detaylı

İŞ HİJYENİ ÖLÇÜMLERİ. Hüsamettin ÇOBAN ÇEDFEM

İŞ HİJYENİ ÖLÇÜMLERİ. Hüsamettin ÇOBAN ÇEDFEM İŞ HİJYENİ ÖLÇÜMLERİ Hüsamettin ÇOBAN ÇEDFEM yasal dayanak 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU Bölüm:2 Madde:10 Fıkra:4 İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların

Detaylı

T.C. KAYSERİ TALAS BELEDİYESİ Temizlik işleri Müdürlüğü SAYI : 2007/B5/ 27.11.2007 YAZI İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NE

T.C. KAYSERİ TALAS BELEDİYESİ Temizlik işleri Müdürlüğü SAYI : 2007/B5/ 27.11.2007 YAZI İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NE T.C. KAYSERİ TALAS BELEDİYESİ Temizlik işleri Müdürlüğü SAYI : 2007/B5/ 27.11.2007 KONU : Faaliyet Raporu. YAZI İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NE İLGİ:21.11.2007 tarih ve 60 sayılı yazınız; Belediyemizin Meclisine sunulmak

Detaylı

TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ)

TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ) TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ) Dr. Ebru AYDIN Zoonotik ve Vektörel Hastalıklar Daire Başkanı 1 SAĞLIK BAKANLIĞINDA ZOONOTİK HASTALIKLAR İLE İLGİLİ YAPILANMA

Detaylı

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi : 01.08.2016 Karar No : 84 Karar Konusu : Komisyonlara havale edilen konular. İsmail YAĞCI(Katılmadı)-Yavuz KÖK-Bünyamin TÜRKCAN(Katılmadı) Meclis Üyelerinin 01.08.2016 tarihli vermiş oldukları

Detaylı

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR TARİHİ:13.10.2015 KARAR SAYISI: 84516765-301-05/68 MECLİS BAŞKANI: İnş. Müh. Hasan ARSLAN Belediye Başkanı MECLİS TOPLANTISINA KATILAN ÜYELER: SEMRA AKSU,

Detaylı

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR TARİHİ:13.10.2016 KARAR SAYISI: 84516765-301-05/55 MECLİS BAŞKANI: İnş. Müh. Hasan ARSLAN Belediye Başkanı MECLİS TOPLANTISINA KATILAN ÜYELER: SEMRA AKSU,

Detaylı

2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI

2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ [203] 203 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI SUNUŞ Birimimiz Performans Programı, Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik ile Performans Programı

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Müdürlüğümüz her gün artan hizmet taleplerini en ekonomik ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla kentin ihtiyacı olan asfalt yol kaplama, istinat duvarı,

Detaylı

T.C. İSTANBUL İLİ SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. İSTANBUL İLİ SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. İSTANBUL İLİ SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ AMAÇ MADDE-1 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Bu yönetmeliğin amacı,

Detaylı

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8.1. Ağaçlandırma: Bölgemiz imar planı içerisinde yeşil alan olarak ayrılan yerlerin çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2009 yılı içerisinde

Detaylı

NİLÜFER`DE MEMNUNİYET

NİLÜFER`DE MEMNUNİYET NİLÜFER`DE MEMNUNİYET Mustafa BOZBEY Nilüfer Belediye Başkanı Avrupa Kalite Yönetim Vakfı - Kazananlar Konferansı İstanbul 05/06/2007 NİLÜFER Bursa`nın merkez ilçelerinden biriyiz NİLÜFER 24 Mahalle, 9

Detaylı

Sürdürülebilirlik Raporu 2016

Sürdürülebilirlik Raporu 2016 Sürdürülebilirlik Raporu 2016 1 KALİTE POLİTİKAMIZ Turizm sektöründe yabancı misafirlerin dinlenme ve eğlence amaçlı konaklama ihtiyaçlarına hizmet eden Palmiye Hotels yönetimi olarak; Turizm sektöründeki

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMİZLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMİZLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMİZLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde-1: Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin

Detaylı

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğü nün

Detaylı

THSK, HASKOD, CEPA İşbirliği

THSK, HASKOD, CEPA İşbirliği THSK, HASKOD, CEPA İşbirliği Prof. Dr. Enver DURMUŞOĞLU Ege Ü. Ziraat F. Bitki Koruma B. İzmir enver.durmusoglu@ege.edu.tr envdrm@gmail.com +90 232 311 26 63 +90 505 950 23 47 Türk Halk Sağlığı Kurumu

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

İNŞ.MAD.ENRJ.TUR.SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ.

İNŞ.MAD.ENRJ.TUR.SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ. Hakkında Kuruluşu 2011 olan Nurhak Grup, müşterilerinin kalite beklentilerini karşılamaya ve arttırmaya devam etmektedir. Nurhak Grup, her projesinde müşteri memnuniyetini ön planda tutan yaratıcı çözümler

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI MAKİNE İKMAL BAKIM VE ONARIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAKİNE İŞLETME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI. İşbirliği ile

21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI. İşbirliği ile 21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI İşbirliği ile 2. Gaziantep Enerji Zirvesi 21 Şubat 2014 te Enerji Alanında Bölgenin Yol Haritasını Çiziyor. Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 10 şehri arasında yer alan Gaziantep

Detaylı

Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara

Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara Projeye

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - Bu yönetmeliğin

Detaylı

SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI

SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI VE ÖNCELİKLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMLERİ PROJELERİNİN HAZIRLANMASI SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI UKOME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL, 2012 VE ÖNCELİKLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMLERİ PROJELERİNİN HAZIRLANMASI

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Balıkesir

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAKIM ONARIM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı. Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL

Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı. Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL Sağlık sisteminin unsurları Politika ve Strateji TBMM Sağlık Bakanlığı DPT Tedarikciler İlaç üreticileri Tıbbi malzeme Eczaneler. Hizmet

Detaylı

İZMİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014

İZMİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 İZMİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 17-24 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı İzmir Büyükşehir

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ 1 / 14 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ATIKSU ARITMA TESĠSLERĠNDE ĠġLETME YÖNETĠMĠ. M. Faruk İŞGENÇ Berfu SÖNMEZ İZSU Genel Müdürlüğü mehmetisgenc@yahoo.com

ATIKSU ARITMA TESĠSLERĠNDE ĠġLETME YÖNETĠMĠ. M. Faruk İŞGENÇ Berfu SÖNMEZ İZSU Genel Müdürlüğü mehmetisgenc@yahoo.com ATIKSU ARITMA TESĠSLERĠNDE ĠġLETME YÖNETĠMĠ M. Faruk İŞGENÇ Berfu SÖNMEZ İZSU Genel Müdürlüğü mehmetisgenc@yahoo.com Planlama Mühendisliği Atıksu Master Planı Katı Atık Yönetim Planı Arıtma Çamurları Yönetim

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı 2014 Yılı Faaliyet Raporu KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI Balıkesir

Detaylı

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı ile 2017 yılında kurulmuş teknoloji tabanlı bir şirkettir.

Detaylı

ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM KUŞLARLA MÜCADELE

ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM KUŞLARLA MÜCADELE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FAALİYETLERİ ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM KUŞLARLA MÜCADELE Kübra DOĞAN

Detaylı

VEKTÖR KONTROL ÜRÜNLERİ

VEKTÖR KONTROL ÜRÜNLERİ VEKTÖR KONTROL ÜRÜNLERİ Daima en iyilerle... GROUP HAYVANCILIK İŞLETMELERİNDE VEKTÖR KONTROLÜ Sağlıklı bir sürü ve sürü yönetimi hayvancılık faaliyetlerinde karlılığın temelini oluşturmaktadır. Gelişen

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ ORGANİZASYON PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Belediye Tiyatro Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Belediye Tiyatro Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Madde 2 - Nilüfer Belediyesi, Müdürlüğü, Anayasa nın güvence altına aldığı

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği Bu projenin eş finansmanı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından yürütülmektedir. Türkiye de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (www.isgip.org) Improvement

Detaylı

PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ. ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ

PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ. ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ einak@ankara.edu.tr GENEL ZARARLILAR TEMEL KAVRAMLAR Pestisit(Pesticide): Pest cide (Zararlı

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Bursa Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C. ALANYA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C. ALANYA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C. ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Temizlik İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Temizlik İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Temizlik İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönetmelik, Bursa Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ AMAÇ : BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun

Detaylı

Opportunities For Demographic Change

Opportunities For Demographic Change Dr. Osman Gürün Metropolitan municipality mayor of Muğla of Regions and Cities ANALİZLER / ANALYSIS ANALİZLER / ANALYSIS Türkiye büyük bir demografik değişim geçirmektedir. Bu değişim 21. yüzyılda da devam

Detaylı

MADDELERE SOLUNUM İLE MARUZİYETTE RİSK DERECESİ BELİRLENMESİ

MADDELERE SOLUNUM İLE MARUZİYETTE RİSK DERECESİ BELİRLENMESİ TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERE SOLUNUM İLE MARUZİYETTE RİSK DERECESİ BELİRLENMESİ BASİT RİSK DEĞERLENDİRMESİ METODU (HSE/COSHH-Control of substances hazardous to health ) 1 TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERE SOLUNUM

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE. Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE. Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016 SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016 Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Ø Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir

Detaylı