KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VEKTÖR MÜCADELESİ HİZMETLERİ

2 KOCAELİ; Nüfus: Nüfus Yoğunluğu: 493 kişi/m² Yüzölçümü: km² Ortalama Sıcaklık: 18 C En Düşük Sıcaklık: 6,7 C Ortalama Yağış: 67,44 mm/ay Türkiye İmalat Sanayi nde ki % 13 lük payı ve 12 Organize Sanayi Bölgesi ile Ülkemizde Sanayi denince ilk akla gelen il olma özelliğindeki Kocaeli, aynı zamanda nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye de İstanbul dan sonraki ikinci büyük ildir. Bunlara ilaveten yaygın tarım ve hayvancılık faaliyetleri, iklim koşullarının uygunluğu, Sapanca Gölü ne olan 7 km lik sınırı ve Acısu Bataklığı ile İlimiz vektörel anlamda ciddi bir potansiyele sahiptir.

3 KOCAELİ İLİ SINIRLARINDA AÇIK ALAN VEKTÖR MÜCADELESİ 2006 YILINDAN BERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN TEK ELDEN YÜRÜTÜLMEKTEDİR. Veteriner Şube Müdürlüğü; vektör mücadelesinin bilinçli bir şekilde yapılması, izlenebilirliğinin sağlanması ve tek elden yürütülerek kontrol mekanizmasının oluşturulması için bu görevi üstlenmiştir.

4 Bu şekilde; Kent Genelinde yapılan tüm uygulamaların tek elden kontrolü / denetimi gerçekleştirilebilmektedir. Kente ait fizibilite / envanter çalışmalarının tamamı bir dosya altında toplanabilmekte ve ihtiyaç / sarf dengeleri kolaylıkla değerlendirilebilmektedir. Saha uygulamaları sırasında kazanılan tüm tecrübeler tek çatı altında toplanabilmekte ve vektör mücadelesine sağladığı katkı kent geneline yansıtılabilmektedir. Uygulama Personelinin eğitim / bilgi düzeyleri tek elden düzenli takip edilebilmektedir.

5 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadelesi Hizmetini tek elden yürütmeye başlandığı andan itibaren süregelen ULV ağırlıklı uygulamalar terk edilerek larva mücadelesine ağırlık verilmiştir.

6 2005 / 2006 YILI MÜCADELE YÖNTEM ORANLARI İlçe Yetkili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yetkili Ergin Larva

7 2005 / 2006 YILLARI BÜTÇE KIYASLAMALARI TL BÜTÇE Kocaeli Büyükşehir İLÇE İlçe yetkili Yetkili Kocaeli Bykşhr Yetkili Belediyesi Yetkili TL BÜTÇE

8 Saha Tespitleri ve gelişen uygulamalarla doğru orantılı olarak Vektör Mücadelesi Projesinin kapsamı ve içeriği de yıllara sair olarak artmıştır. PERSONEL LİSTESİ 1 Adet Mesul Müdür 4 Adet Kontrol Mühendisi 1 Adet Sağlık Memuru 1 Adet Bilgisayar Operatörü 1 Adet Atölye Sorumlusu 51 Adet Pulverizatör Operatörü ARAÇ LİSTESİ 1 Adet 4 x 4 Binek Oto 6 Adet Binek Oto 4 Adet Çift Kabin Kamyonet 5 Adet 4 x 4 Pikap 9 Adet 4 x 2 Pikap 1 Adet 8 x 8 Amfibi Araç

9 2009 Yılı itibari ile hizmetimize kattığımız 8x8 özellikli amfibi araç ile Kocaeli jit alanlarının önemli bir kısmını oluşturan; bataklık, sazlık ve göletlerde etkin mücadele imkanı bulmaktayız.

10 2014 Yılından itibaren Kuş Cenneti ve Acısu Bataklığı gibi kronik noktalarımızda ATV aracımızın programlarını Nisan ayından Şubat ayı ortalarına çekerek yaz dönemi popülasyon kontrolünde kazanç sağladığımız kanaatindeyiz. Ayrıca; kendi atölyemizde ATV aracımıza eklediğimiz 1 er mm lik 4 adet nozzle ile uygulama alanımız büyümüş ve iş gücü anlamında fayda sağlanmıştır.

11 YILLIK HİZMET VERİLERİMİZ UYGULAMA DÖNEMİ BİRİMİ Sulak Alanlarda Sivrisinek Larva Mücadelesi BAHAR - YAZ DÖNEMi Hektar , Ahırlarda Karasinek Ergin Mücadelesi BAHAR - YAZ DÖNEMİ Adet Gübrelik ve Organik Atıklarda Karasinek Larva Mücadelesi BAHAR - YAZ DÖNEMİ Adet Kapalı Alan ve Organik Atıklarda Rezidüel ( Kalıcı ) Uygulama TÜM YIL m² , , , ,00 ULV Yöntemiyle Uçkun Mücadelesi YAZ DÖNEMİ Saat 741, Yer Altı Sistemlerinde Sisleme Yöntemiyle Ergin Mücadelesi KIŞ DÖNEMİ m² Altyapı Sistemlerinde Kemirgen Uygulaması TÜM YIL Kg/İlaç 168,50 220,87 212,50 150,35

12 BAŞİSKELE ÇAYIROVA DARICA DERİNCE DİLOVASI GEBZE GÖLCÜK İZMİT KANDIRA KARAMÜRSEL KARTEPE KÖRFEZ Vektör Mücadelesi Hizmeti kapsamında; Kocaeli sınırları içerisinde 271 Belediye Mahallesi, 85 Köy ve 156 Köy Mahallesi ne hizmet verilmektedir. İLÇELER Belediye Mahallesi Köy Köy Mahallesi

13 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadelesi Hizmeti nin başlıca bütçe kalemleri İşçilik, İlaç, Araç, Ekipman ve diğer giderlerden oluşmaktadır. % 2,44 % 11,06 % 27,71 %19,15 %39,64

14 Vektör Mücadelesi Hizmeti kapsamındaki tüm uygulama ekip araçları ve ekip şeflerine ait araçlarda GPS ile takip sistemi mevcuttur. Araç Takip Sistemleri üzerinden sürekli gözlem ve raporlama olanağı sağlayan bu uygulama 2009 yılından bu yana ofis ve mobil denetimlerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Aynı Sistem üzerinden yapılan geçmişe yönelik inceleme ve raporlama sonuçları ayrıca Müdürlüğümüz bünyesinde dijital ortamda arşivlenmektedir.

15 VEKTÖR MÜCADELESİ YÖNTEMLERİMİZ KÜLTÜREL FİZİKSEL BİYOLOJİK KİMYASAL MÜCADELE MÜCADELE MÜCADELE MÜCADELE

16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadelesi Hizmeti kapsamında kimyasal mücadele amacıyla kullandığımız preparatların seçiminde ve kullanımında son derece seçici davranılmasına karşın, çalışmalarımız kültürel ve fiziksel uygulamalarda yoğunlaşmıştır.

17 EĞİTİM ÇALIŞMALARI KÜLTÜREL MÜCADELE BROŞÜR DAĞITIMI AFİŞ ÇALIŞMALARI KARİKATÜR, ÇİZGİ FİLM ÇALIŞMALARI

18 ALT YAPI ÇALIŞMALARI FİZİKSEL MÜCADELE ORGANİK ATIK KONTROLÜ KOVA BİDON UYGULAMALARI

19 BİYOLOJİK MÜCADELE

20 KİMYASAL MÜCADELE YAZ MÜCADELESİ KIŞ MÜCADELESİ

21 YERALTI SİSLEME LARVA REZİDÜEL KEMİRGEN ULV Kimyasal Mücadelemizde hizmet paydalarımızın büyüklüğü yanda da görüldüğü üzere ağırlıklı olarak larva uygulamalarından oluşmaktadır. Ancak yine de vektörel anlamda önceliğimiz kültürel ve fiziksel mücadeledir. KİMYASAL MÜCADELE

22 DESTEK EKİPMANLAR KARTUŞ SİSTEMİ ULTRASONİK CİHAZ TELESKOPİK EKİPMAN MEKANİK GRANÜLATAR

23 KARTUŞ SİSTEMİ Rezidüel Uygulamalar sırasında uygulayıcının kimyasalla etkileşiminin en yoğun olduğu aşamalar; solusyonunun hazırlanması ve sırt pulverizatörlerine aktarımı sırasında gerçekleşmektedir. Hazır kartuş sistemi ile fabrikadan hazır olarak getirilen solusyonlu kartuşlar sayesinde; Yanlış oran ve / veya miktarda solusyon hazırlanması riski ortadan kalkmaktadır. Uygulayıcı akut zehirlenme riski açısından maksimum iş güvenliği sağlanmaktadır. İlaç sarfiyat miktarlarının kontrolünde kolaylık sağlanmaktadır.

24 TELESKOPİK EKİPMAN Özellikle sivrisinek larvalarının ulaşılması güç üreme noktalarından olan bina yağmur giderleri, yağmur olukları, bina aralarındaki dar alanlar gibi sorunların çözümünde son dönem çalışmalarımızda faydalandığımız bir ekipmandır.

25 MEKANİK GRANÜLATAR Özellikle sazlıklar, göl ve göletler, bataklıklar gibi büyük çaplı üreme alanlarında dozaj kontrolü, alana eşit dağılım ve iş gücü anlamında faydalandığımız ekipmanlarımızdan birisi de mekanik granülatardır. Ancak bu ekipmanla küçük alanlarda uygulama yapmak pratik ve ekonomik olamamaktadır.

26 ULTRASONİK CİHAZ Ultrasonik ( Larvasonik ) Cihaz; Ses dalgalarının, rezonans etki ( salınımın ivmelenerek artması ) oluşturulması prensibi ile çalışmaktadır. Cihaz ile Doğru frekansın yakalanması ile oluşan rezonans etki sivrisinek larvalarına karşı bir silah olarak kullanılmaktadır. Oluşan rezonans etki; sivrisinek larvaları içindeki hava kabarcıkları içerisinde katlanarak artmakta ve larva zarını yırtarak kabarcıkların patlamasına sebep olmaktadır. Hiçbir kimyasal / biyolojik ürün kullanmaksızın larva mücadelesi gerçekleştiren bu ürün aynı zamanda ulaşılması zor olan ve/ veya personelin girmesinin tehlike oluşturacağı alanlarda da kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

27

28 ALT YAPI ÇALIŞMALARIMIZ ALTYAPI ÇALIŞMALARI

29 TAÇ YAPRAK SİTESİ / KARTEPE Saha Olumsuzluk Tespiti İSU DÖF Raporları ve Saha Tespit Tutanakları İlgili Kurum İle Resmi Yazışmalar Islah Çalışması Sonrası Kartepe İlçesi nde, Nüfus Yoğunluğu Yüksek yerleşim alanlarından biri olan Taç Yaprak Sitesi nin kirli su giderlerinin farklı birkaç noktadan ağzı açık şekilde site yanından akıtıldığı tarafımızca tespit edildikten sonra İSU ile yapılan yoğun görüşmeler sonrasında bu alanın kanal ve kapalı sistem alt yapı sistemine dönüşümü sağlanmıştır.

30 MEHMET ALİ PAŞA MAHALLESİ / İZMİT İSU Kanal Görüntüleme Aracı Çalışması Saha Olumsuzluk Tespiti Tespit Edilen Binanın İç Kısmını da İçeren Tamirat Çalışması İzmit İlçesi nin en eski yerleşim noktalarından biri olan Mehmet Ali Paşa Mahallesi nde bir binanın arka bahçesini kaplayan su birikintisinin aynı binadan kaynaklanmadığı tespit edilmiştir. Sızan suyun sıcak olması dolayısı ile kış dönemi de dahil olmak üzere çok yoğun üremeye neden olan noktanın kaynağının belirlenmesi için İSU ile koordinasyona geçilmiştir. Şehir merkezinde bulunan ve Tüm Kocaeli yi olumsuz etkileyecek bu alanda Kanal Görüntüleme Aracı Tespit çalışması ile sızıntının oluştuğu bina tespit edilmiş ve mülk sahiplerine gerekli tamirat uygulamalarının yaptırılması sağlanmıştır.

31 EREĞLİ MAHALLESİ / KARAMÜRSEL İlçe Belediye Saha Olumsuzluk Tespiti Döf Raporları ve Saha Tespit Tutanakları İlgili Kurum İle Resmi Yazışmalar ve İkili Görüşmeler Kuyunun Toprak İle Kapatılması Karamürsel İlçesi nin turistik bölgelerinden Ereğli Mahallesi nde boş bir arazide atıl durumdaki sulama kuyusu tarafımızca tespit edilmiştir. Özel alan statüsü taşıyan arazide bulunan kuyu vektör üreme noktası olmanın yanı sıra genel güvenlik şartları ve halk sağlığı açısından da risk teşkil etmekteydi. Tüm çabalarımıza karşın arsa sahibine ulaşılamayan kuyunun kapatılması için İlçe Belediyesi ile görüşmeler yapılarak, prosedürler tamamlanmış ve kuyunun kapatılması sağlanmıştır.

32 ACISU MAHALLESİ / KARTEPE İSU Saha Olumsuzluk Tespiti Boş Arazide Biriken Su İçin Gider Oluşturulması Kartepe İlçesi nde Acısu Mahallesi yerleşim alanına yakın alanda ki boş arazi, kot farkından dolayı kanala ulaşamayan yağmur sularının birikmesi ile vektör üremesine sebebiyet vermekteydi. Konunun İSU Yetkilileri ne bildirimi sonrasında yağmur kanalları ile, arazi arasında kepçe ile açılan yapay yol ile suyun terfisi sağlanmış ve suyun tekrar birikimi engellenmiştir. Toplamda 30 dakika kadar süren fiziksel çalışma ile yaklaşık 6 dönüm alanı kaplayan üreme noktasının ıslahı gerçekleştirilmiştir.

33 BAYRAKTAR SOKAK / DERİNCE İSU DÖF Raporlarının Tutulması İSU ile Resmi Yazışmalar Saha Olumsuzluk Tespiti Çukurun Toprak İle Doldurulması Derince İlçesi Bayraktar Sokak ta bulunan çukur; yağmur suları sebebiyle vektör üremelerine neden olmasının yanı sıra üstü açık şekilde yerleşim yerlerine yakınlığı sebebiyle güvenlik anlamında da tehlike teşkil ediyordu. Alanın ekiplerimizce tespiti sonrasında DÖF raporları ve resimleriyle birlikte İSU ile yapılan yazışmalarla çukurun toprak doldurularak kapatılması sağlanmıştır.

34 SERDAR MAHALLESİ / BAŞİSKELE İlçe Belediye Fen İşleri KBB İSU Çalışması Kot Farkı Sebebiyle Su Birikiminin Tespiti Toprak Dökümü Sonrasında Arazinin Durumu Başiskele İlçesi Serdar Mahallesi nde yükseklik farkı sebebiyle yol kenarında bulunan büyük bir araziye yağmur suyu birikimi tespit edilmiştir. Yakında bulunan yerleşim alanlarını da etkileyen bu alan DÖF Raporları, Resmi Yazışmalar ve İlçe Belediye Başkanı ile yapılan görüşmeler neticesinde İSU ve İlçe Belediye Fen İşleri Ortak Çalışması ile ıslah edilmiştir.

35 KURBAN BAYRAMI ÇALIŞMALARIMIZ Kurban Pazarı Çalışmalarımız; bayram öncesinde çadırlarda karasinek mücadelesi, bayram sonrasında ise Pazar alanlarında karasinek mücadelesi ve dezenfeksiyon uygulamalarını kapsamaktadır.

36 Bu çalışmalar sırasında maalesef son derece olumsuz tablolar karşımıza çıkmaktadır. Hayvan Pazarlarında gömülmeksizin sahaya bırakılan ölü hayvanlar vektör kaynağı olmanın ötesinde çevre ve halk sağlığı adına ciddi tehlike oluşturmuştur.

37 2016 YILI KURBAN DÖNEMİ ÇALIŞMALARIMIZ Çadır İçi Karasinek Ergin Gübrelik Karasinek Larva Gübrelik Rezidüel Yapışkanlı İp Uygulaması m² m² m² m

38 AYRICA; Vektör Mücadelesi Hizmeti kapsamında sahada yapılan tüm çalışmalara ilaveten destek uygulamalar da Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilmektedir. WEB SİTESİ VE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ ÇALIŞMALARI LABORATUVAR ÇALIŞMALARI EĞİTİM ÇALIŞMALARI

39 WEB SİTESİ VE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ ÇALIŞMALARI GPS verilerinin toplanmasıyla oluşturulan Coğrafi Bilgi Sistemi ile vatandaşlarımız ilaçlama rutin alanlarına ve yıllık uygulama rakamlarına nokta bazlı olarak Büyükşehir Belediyesi web sayfasından direk erişim sağlayabilmektedir.

40 LABORATUVAR ÇALIŞMALARI 2009 yılından bu yana saha çalışmalarına ilaveten laboratuvar çalışmaları da sürdürülmektedir. Saha çalışmalarında toplanan örneklerin tür tespiti ve popülasyon yoğunluk ölçüm çalışmaları sonrasında yoğunluk ve sıtma risk haritaları oluşturulması gibi önemli araştırma çalışmaları laboratuvarımız sayesinde oluşturularak, İl Sağlık Müdürlüğü Sıtma Mücadele Birimi nin de yararlandığı önleyici faaliyetlerde kullanılmıştır. Sahamızdan toplanan vektör ve predatör canlıların da tür tayin ve arşiv çalışmaları sürdürülmektedir.

41 Ayrıca Vektör Mücadelesi Hizmeti sırasında Kocaeli sahasında karşılaştığımız farklı böcek türlerinin klasifikasyonunu yaptığımız bir böcek arşivimiz bulunmaktadır. «Böcek Müzesi» adı altında çeşitli eğitim ve etkinliklerde sergilediğimiz arşivimiz sayesinde başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ilgisi stantlarımıza çekilmekte ve vektör mücadelesi ile ilgili bilgilendirme çalışmaları ile kültürel mücadele desteklenmektedir.

42 EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ Yılda en az 2 kez ilaçlama personelimize yönelik yapılan hizmet içi eğitimlere ilaveten okullarda çocuklarımıza yönelik eğitim programları, mahalle muhtarları ve kahvehane toplantıları, cami ve kurslarda kadınlara yönelik eğitim toplantıları gibi eğitim faaliyetleri ile de vektör mücadelesi çalışmaları desteklenmektedir.

43 Okullarda vektör mücadelesine ilişkin olarak düzenlediğimiz eğitim seminerlerine ilaveten, Böcek Müzesi ile ilgisini çektiğimiz çocuklarımıza mikroskopta dişi ve erkek sivrisinek gösterilmekte ve oluşturulan maket ev ile de sivrisinek üreme alanları tanıtılmaktadır.

44 KARŞILAŞTIĞIMIZ ZORLUKLAR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen Vektör Mücadelesi Hizmeti kapsamında halk sağlığının korunması amacıyla gerçekleştirilen bütün uygulamalarda doğaya ait tüm unsurlara saygı göstermek ve gelecek nesillerin haklarını savunmak esastır. Bu amaçla Dünya Sağlık Örgütü ( WHO ) ve Sağlık Bakanlığı nın vektör mücadelesi için belirlediği kriterlere, etik değerlerin dışına çıkmadan uyulmaktadır. * Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı ve vektör mücadelesi hizmeti anlamında tüm bilimsel otoritelerce kabul gördüğü üzere kaynağına yönelik uygulamalara ağırlık verilen Belediyemizde, ULV ( Araç Üstü Püskürtme ) Yöntemi ile ergin mücadelesi en az düzeyde tutulmaktadır. Halk sağlığının korunması, hedefe yönelik uygulama başarısı ve bütçenin ekonomik kullanımı anlamında çok faydalı olan larvasit ağırlıklı çalışma prensibimiz maalesef vatandaşımızı görsel olarak doyuramamaktadır. Yıllardan beri alışılagelmiş olan dumanlama yöntemini göremeyen vatandaşlarımız sinek sıkıntıları olmasa da ilaçlama yapılmadığı gerekçesi ile şikayet ve taleplerde bulunmaktadırlar.

45 * Mevcut yapılanmamızla şahıslara ait ev, işyeri, bahçe vb. alanlarda ilaçlama hizmetimiz bulunmamaktadır. Bu gibi talepler Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış Özel İlaçlama Firmaları na yönlendirilmektedir. Ancak özellikle yaz dönemlerinde bazı vatandaşlarımızın dış alan kaynaklı şikayet şeklinde bildirimde bulunmasına karşın özel alanını ilaçlatma talepleri iş gücü ve zaman kaybına neden olabilmektedir. * Kene ve pireler için açık alanlarda ve erginlere yönelik yapılacak uygulamaların fayda sağlamayacağı ve kimyasal uygulamalarda tür seçiciliği olmadığından bu tip rezidüel uygulamaların çevresel yıkıma neden olabileceğinden hareketle, bu canlılara yönelik açık alan kimyasal uygulamaları hizmet işimiz kapsamı dışında tutulmaktadır. * Vektör Mücadelesi Hizmet İşi kapsamı dışındaki bir diğer konu ise bitki zararlıları olup, bu durum ilaçlama ile çözülemeyecek konular arasındadır. Bu tip canlılarla mücadele fiziksel be mekanik olarak zirai mücadele gerektirmekte olup, görev tanımımız dışındadır. Buna karşın özellikle afit, çam kese böceği ve tırtıl gibi canlılardan kaynaklı talep ve şikayetler Belediyemize ait çeşitli birimler ile tarafımıza yönlendirilmektedir.

46 TEŞEKKÜRLER Muhammed Feyzi KARABIYIK Veteriner Şube Müdürü

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ. Çeşme/ İZMİR,2015

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ. Çeşme/ İZMİR,2015 ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI Çevre Koruma ve Kalite Kontrol Şube Müdürlüğü Çeşme/ İZMİR,2015 2 3 2014 YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE İlçe Sayısı: 5 Nüfus:

Detaylı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları. Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları. Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE Antalya Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadele Çalışmaları Halil ÇAKIR, Mustafa GÖKTEPE ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA İl geneli

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KULLANILMIŞ KIZARTMALIK YAĞLARIN YÖNETİMİ KOCAELİ ÖRNEĞİ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KULLANILMIŞ KIZARTMALIK YAĞLARIN YÖNETİMİ KOCAELİ ÖRNEĞİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KULLANILMIŞ KIZARTMALIK YAĞLARIN YÖNETİMİ KOCAELİ ÖRNEĞİ 18.04.2011 KAPSAM ü YETKİ DEVRİ ü HANELERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR ü

Detaylı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA ENTEGRE VEKTÖR MÜCADELESİ Murat ŞEN Ankara Büyükşehir Belediyesi Vektör Müc.Yönetimi Şefi Belediyelerimizce yürütülmekte olan

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAMASI TANITIM SUNUSU Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü YASAL MEVZUAT Antalya Muratpaşa Belediyesinin,

Detaylı

İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini

İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini İlçelere ve Kaynaklara Göre İstanbul da Sivrisinek Tür Tayini Nurullah YÜCEL, Emine Nurhan AKIN, Mustafa ERSÖZ, Gülişah MOLLA İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha

Detaylı

İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI. Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI. Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZMİR İLİ VEKTÖR MÜCADELE ÇALIŞMALARI Mad. Yük. Müh. Yıldız DEVRAN Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Nüfus: 4.113.072(2014) Yüzölçüm : 12.007

Detaylı

AKASYA ACIBADEM SİTESİ

AKASYA ACIBADEM SİTESİ AKASYA ACIBADEM SİTESİ 1. Hafta P.tesi 1. Hafta Salı 1. Hafta 1. Hafta 16:30 19:00 2. Hafta P.tesi 2. Hafta Salı 14:10 15:00 2. Hafta 2. Hafta 17:00 15:50 3. Hafta P.tesi 3. Hafta Salı 3. Hafta 3. Hafta

Detaylı

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ. Kimyager: Sevda YÜKSEL

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ. Kimyager: Sevda YÜKSEL TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNUN BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICILARINDAN BEKLENTİLERİ Kimyager: Sevda YÜKSEL 1, Biyosidal Ürünlerin uygulanması 27.01.2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Biyosidal

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 TARİHÇE:Ergene nin köylerindendir. Tipik Trakya köy yerleşimi özellikleri göstermektedir. 19. Yy sonu 20. Yy başından itibaren

Detaylı

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

Sağlık İşleri Müdürlüğü

Sağlık İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü 198 Sağlık İşleri Müdürlüğü I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir

Detaylı

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8.1. Ağaçlandırma: Bölgemiz imar planı içerisinde yeşil alan olarak ayrılan yerlerin çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2009 yılı içerisinde

Detaylı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA ENTEGRE VEKTÖR Murat ŞEN Ankara Büyükşehir Belediyesi Vektör Müc.Yönetimi Şefi Bilindiği üzere; Vektörel Mücadele uygulamaları

Detaylı

KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST

KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST KARASİNEKLER SUNUM: İLKER KIRHAN ZİRAAT MÜHENDİSİ/ZOOTEKNİST 0533 6508818 KARASİNEKLER Familia : Diptera 0.5 1 Cm boyunda Siyah Gri renktedirler. Ortalama ömürleri 3 4 haftadır. KARASİNEKLER Ağız tipi

Detaylı

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ALTYAPISI (KENT BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ) & ĠLLER BANKASI

COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ALTYAPISI (KENT BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ) & ĠLLER BANKASI COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ALTYAPISI (KENT BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ) & ĠLLER BANKASI KURULUġ KANUNU ve AMACI Kentleşme Muasır medeniyetlerin üstüne çıkma yerel yönetimlerin desteklenmesi Cumhuriyetin 10. yılında

Detaylı

İĞNELER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR. Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452

İĞNELER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR. Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452 Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452 TARİHÇE: Çok eski zamanlardan günümüze iskan göre Büyükkarıştıran ile yol bağlantısı olup, geçiş güzergahında bulunan köy, 19. Yy.dan

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak,

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYESİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2018 YILI SULTANGAZİ BELEDİYESİ MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YAYINA HAZIRLIK T.C. SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2018 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.

Detaylı

8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları

8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları 8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları Bölgemiz çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2008 yılı içerisinde toplam 7.500 ağaç, 50.000 adet çalı grubu bitki dikilmiştir. 8.1. Bitkisel

Detaylı

PAŞAKÖY MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ. Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161

PAŞAKÖY MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ. Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161 Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161 TARİHÇE: PAŞAKÖY MAHALLESİ Osmanlı döneminde doğrudan Paşa ya tahsis edilmiş olan bir alandır. Burada Paşa nın çitliği yer almaktaydı.

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ. ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ

PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ. ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ PESTİSİT UYGULAMA TEKNİKLERİ ARŞ. GÖR. EMRE İNAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ ZİRAAT FAKÜLTESİ/ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ einak@ankara.edu.tr GENEL ZARARLILAR TEMEL KAVRAMLAR Pestisit(Pesticide): Pest cide (Zararlı

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 Veteriner İşleri Müdürlüğü, 1 müdür 1 veteriner hekim(sözleşmeli) 3 daimi işçi, hizmet alımı kapsamında 1 veteriner sağlık teknikeri 1 yakalama görevlisi 5 bakıcı dan

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

ATIK YÖNETİMİ SUNUMU

ATIK YÖNETİMİ SUNUMU ATIK YÖNETİMİ SUNUMU BAŞAKŞEHİR İstanbul un yeni ilçelerinden Başakşehir 2008 yılında Küçükçekmece ve Esenler den ayrılan mahalleler ile Bahçeşehir Belde Belediyesi nin birleştirilmesiyle oluşmuştur. Başakşehir

Detaylı

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 TARİHÇE: PINARBAŞI MAHALLESİ Pınarbaşı Köyünü Kırcaali ve Harmanlı yöresinden göç eden aileler kurmuştur. Burası daha önce çiftlik arazisidir.

Detaylı

AHİMEHMET MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ. Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591

AHİMEHMET MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ. Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591 Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591 TARİHÇE: 1820 yıllara ait haritada Büyükkarıştıran Merkez konumda olup, daha büyük yazılmıştır. Hemen yakınında Misinli (Missinli),

Detaylı

Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları

Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları 19. Esri Kullanıcıları Konferansı 22-23 Ekim 2014 ODTÜ, Ankara Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları Mustafa BOZDAĞ Esri UC 2014 Demo Niğde Niğde İli ülkemizin iç Anadolu bölgesinin güneydoğusundadır. Rakımı

Detaylı

SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI

SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI VE ÖNCELİKLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMLERİ PROJELERİNİN HAZIRLANMASI SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI UKOME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL, 2012 VE ÖNCELİKLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMLERİ PROJELERİNİN HAZIRLANMASI

Detaylı

Kocaeli TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanları

Kocaeli TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanları On5yirmi5.com Kocaeli TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanları 2015-2016 yılı Kocaeli Teog hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu

Detaylı

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 TARİHÇE: Bakırca Mahallemiz 18. Yy.dan günümüze değin iskan gören ve tipik Trakya Köy özelliklerini BAKIRÇA MAHALLESİ bünyesinde

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR B E L E D İ Y E S İ 205 PERFORMANS PROGRAMI A Entegre Kırsal Kalkınma H3 Tarımsal Atıkların Depolanması Ve Kullanımı Sayısal Verilere Ulaşılması 00 2 Depolama Alanının Ve Kapasitesinin

Detaylı

HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HATİCE BAYRAKTAR ÇEVRE MÜHENDİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Kent Zararlıları olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği,fare vb. gibi vektörlerin (taşıyıcı) popülasyonlarının

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

T.C. BALIKESĠR EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. BALIKESĠR EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER T.C. BALIKESĠR EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Yapı Kontrol Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

. : T. C. K O C A E L İ V A L İ L İ Ğ İ

. : T. C. K O C A E L İ V A L İ L İ Ğ İ HAZİRAN 2017 İL GENEL DURUMU KOCAELİ İLİNDE ; 12 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı 1.291 Okul (935) / Kurum (356), 22.477 Öğretmen Tarafından 368.106 Öğrenciye Eğitim/Öğretim Hizmeti Verilmektedir. Sayısal

Detaylı

Kim.Müh. Saadet ODACI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı

Kim.Müh. Saadet ODACI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Kim.Müh. Saadet ODACI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı 1 İnsektisitlere karşı direnç İnsektisitlere karşı direnç, zararlı bir türe karşı mücadelede kullanılan insektisitin etkinliğinde,

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MANİSA TURGUTLU URGANLI TERMAL TURİZM MERKEZİ 1/25000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PLAN NOTU İLAVESİ AÇIKLAMA RAPORU 2017-ANKARA 1 ALAN TANIMI

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI Balıkesir Büyük şehir Bel ediyesi 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.10 Stratejik Alan 10 : Kırsal Hizmetler A1 Entegre Kırsal Kalkınma H1.

Detaylı

3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul

3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul 3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul Taşkınların Sebepleri, Ülkemizde Yaşanmış Taşkınlar ve Zararları, CBS Tabanlı Çalışmalar Taşkın Tehlike Haritaları Çalışmaları Sel ve Taşkın Strateji

Detaylı

YULAFLI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ. Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630

YULAFLI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ. Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630 Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630 TARİHÇE: 20. Yy da iskan görmüş bir mahalledir. 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6360 Sayılı kanun

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR ATIKSU SCADA SİSTEMİ KOCAELİ Murat SÖNMEZ SCADA ŞUBE MÜDÜRÜ

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM TEKNİKERİ

BİTKİSEL ÜRETİM TEKNİKERİ TANIM Gıda ve gıda dışı amaçlı tarla ve bahçe bitkilerinin üretiminden, verimliliğinin artırılmasından, ürünlerinin değerlendirilmesinden ve satışından sorumlu ara meslek elemanıdır. A- GÖREVLER Bitkisel

Detaylı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şube Müdürlüğümüzün Genel Yapısı 1 1 1 1 1 ŞUBE MÜDÜRÜ İNŞAAT MÜHENDİSİ ŞEHİR PLANCISI HARİTA TEKNİKERİ SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERİ ADİL BARTU GÜRDAL KOKUCU

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Talas Belediyesi 31.15 km2 lik yüzölçüm ve 9 malaleden oluşmakta iken 5747 Sayılı Yasa gereği Erciyes,Zincidere, Başakpınar, Kuruköprü ve Kepez Belediyesi Tüzel Kişiliğini

Detaylı

MERİÇ NEHRİ TAŞKIN ERKEN UYARI SİSTEMİ

MERİÇ NEHRİ TAŞKIN ERKEN UYARI SİSTEMİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü MERİÇ NEHRİ TAŞKIN ERKEN UYARI SİSTEMİ Dr. Bülent SELEK, Daire Başkanı - DSİ Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı, ANKARA Yunus

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Temizlik İşleri Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

Sivrisinek ve Phlebotomus mücadelesinde veya parazit hastalıkların anlatılmasında kullanılan ve de pek anlaşılmayan iki kavram vardır.

Sivrisinek ve Phlebotomus mücadelesinde veya parazit hastalıkların anlatılmasında kullanılan ve de pek anlaşılmayan iki kavram vardır. Sivrisinek ve Phlebotomus mücadelesinde veya parazit hastalıkların anlatılmasında kullanılan ve de pek anlaşılmayan iki kavram vardır. Bu kavramlar ; vektör ve konak dır. VEKTÖR NEDİR? Herhangi bir bulaşıcı

Detaylı

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef GİRESUN BELEDİYESİ TEMIZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜGÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ TEŞKİLAT MADDE 5-Temizlik İşleri Müdürlüğü aşağıda yazıldığı şekilde teşkilatlanmıştır.müdürlük;belediye Başkan Yardımcısı

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KASIM 2015 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KASIM 2015 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KASIM 2015 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

TARIM VE TARIM DIŞI ALANLARDA KULLANILAN PESTİSİTLERİN İNSAN SAĞLIĞI, ÇEVRE VE BİYOÇEŞİTLİLİĞE ETKİLERİ

TARIM VE TARIM DIŞI ALANLARDA KULLANILAN PESTİSİTLERİN İNSAN SAĞLIĞI, ÇEVRE VE BİYOÇEŞİTLİLİĞE ETKİLERİ TARIM VE TARIM DIŞI ALANLARDA KULLANILAN PESTİSİTLERİN İNSAN SAĞLIĞI, ÇEVRE VE BİYOÇEŞİTLİLİĞE ETKİLERİ Dr. Aydan Alev BURÇAK Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları

Detaylı

TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ)

TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ) TEK SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA ZOONOTİK HASTALIKLARA BAKIŞ (SAĞLIK BAKANLIĞI PERSPEKTİFİ) Dr. Ebru AYDIN Zoonotik ve Vektörel Hastalıklar Daire Başkanı 1 SAĞLIK BAKANLIĞINDA ZOONOTİK HASTALIKLAR İLE İLGİLİ YAPILANMA

Detaylı

Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği

Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği Turizm Bölgelerinde Sivrisinek Mücadelesi; Antalya Örneği Yük. Bio. Önder SER Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kepez Toplum Sağlığı Merkezi, Sıtma Birimi, Antalya Antalya İlinin Bazı Özellikleri Antalya, Türkiye

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2018 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının Tarihli 1. Birleşim Karar Özetleri KARAR NO

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2018 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının Tarihli 1. Birleşim Karar Özetleri KARAR NO TARİH T.C. KARAR NO 11.10.2018 524 KARARIN KONUSU Gündem No: 1- Plan ve Bütçe Komisyonu nun, Mülkiyeti belediyemize ait İlimiz, İzmit İlçesi, Mehmet Ali Paşa Mahallesi, 1530 ada 1 parsel sayılı taşınmazın

Detaylı

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ ÇÖP DEPONİ ALANLARINDA VE ÇÖP SIZINTI SUYUNDA KOKU KONTROLÜ, ÇÖP SIZINTI SUYUNUN ARITMA ÖNCESİ BOİ, KOİ, AKM DEĞERLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ Bütün dünyada olduğu gibi,

Detaylı

Sığır Yetiştiriciliğinde Sinekle Mücadele Problemi. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ

Sığır Yetiştiriciliğinde Sinekle Mücadele Problemi. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Sığır Yetiştiriciliğinde Sinekle Mücadele Problemi Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Sinekler gerek sebep oldukları hastalıklar gerekse verim kayıplarından dolayı sığır yetiştiriciliğinde ekonomik kayıplara neden

Detaylı

KATI ATIK KARAKTERİZASYONU

KATI ATIK KARAKTERİZASYONU KATI ATIK KARAKTERİZASYONU MEVZUAT KANUN Büyükşehir Belediyesi Kanunu (5216) YÖNETMELİK Atık Yönetimi Yönetmeliği GENELGE 15/10/2007 Tarih ve 2007/10 Sayılı (Katı Atık Karakterizasyonu Analiz Metodu Kitapçığı)

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE (1)- Bu yönetmelik Yazı İşleri Müdürlüğü nün görev ve

Detaylı

ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI

ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI TÜRKİYE 17. ESRI KULLANICILARI TOPLANTISI ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI Kıvanç ÇALIŞKAN Harita Mühendisi 25 Mayıs 2012 - ANKARA SUNUM İÇERİĞİ GİRİŞ AMAÇ VE KAPSAM MATERYAL,

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Denetimi Ani, planlı, birleşik denetimler ve izlemeler yapılmaktadır. 2872 sayılı Çevre Kanunu ve yönetmelikleri kapsamında Hava, Su,

Detaylı

Dünya nüfusunun hızla artması sonucu ortaya çıkan dünyanın artan besin ihtiyacını karşılamak ve birim alandan daha fazla ürün almak amacı ile

Dünya nüfusunun hızla artması sonucu ortaya çıkan dünyanın artan besin ihtiyacını karşılamak ve birim alandan daha fazla ürün almak amacı ile Dünya nüfusunun hızla artması sonucu ortaya çıkan dünyanın artan besin ihtiyacını karşılamak ve birim alandan daha fazla ürün almak amacı ile uygulanan kültürel önlemlerden biri de tarım ilacı uygulamalarıdır.

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

CBS de Kocaeli Modeli. Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi

CBS de Kocaeli Modeli. Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi CBS de Kocaeli Modeli Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi Kocaeli 12 ilçesi bulunan Kocaeli 1.6 milyon nüfusa sahiptir. Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları Kocaeli nde bulunmaktadır. Kişi başına düşen

Detaylı

NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ MADDE 1 AMAÇ : Temiz bir çevrede insanların sağlıklı,mutlu ve çağdaş bir şekilde yaşama haklarından hareketle sokak ve caddeler,

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ VETERİNER İŞLERİ BÖLÜMÜ DURUM DEĞERLENDİRMESİ 1 / 33 Amaç Bu raporun amacı belediyemizin veterinerlik hizmetlerini değerlendirmek ve diğer belediyelerle kıyaslama çalışmalarını

Detaylı

İlimizde özellikle 1993 yılında zaman zaman ciddi boyutlara ulaşan hava kirliliği nedeniyle bir dizi önlemler alınmıştır. Bu çalışmaların başında;

İlimizde özellikle 1993 yılında zaman zaman ciddi boyutlara ulaşan hava kirliliği nedeniyle bir dizi önlemler alınmıştır. Bu çalışmaların başında; İSTANBUL DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ İstanbul da Çevre Kirliliği Su, Hava, Toprak ve Gürültü Kirliliği olarak 4 Bölümde ele alınmalıdır. İstanbul da Çevre Kirliliği konusunda İstanbul İl Çevre Müdürlüğü, Büyükşehir

Detaylı

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi TARIMSAL FAALİYETİN ÇEVRE ÜZERİNE ETKİSİ Toprak işleme (Organik madde miktarında azalma) Sulama (Taban suyu yükselmesi

Detaylı

Öneri konusu, amacın / hedefin gerçekleşmesi için belirlenmiş hedef veya faaliyetler arasında mı?

Öneri konusu, amacın / hedefin gerçekleşmesi için belirlenmiş hedef veya faaliyetler arasında mı? KOMİSYON KARAR RAPORU Sayfa No : 1 Karar Rapor Tarihi : 01/10/2012 Kararla İlgili Teklif No : Sözlü öneri Mevcut Durumun Tanımlanması : İl Genel Meclisinin Eylül/2012 toplantısının 03.09.2012 tarihli birinci

Detaylı

KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1.KURUM BİLGİLERİ KURUM ADI : BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KURUM KODU :970267 ADRES :SERDAR MAH. ÇOBANDEDE SOK.

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

Sorun Analizi (Sorunların Sektörlere Ayrılarak Belirlenmesi)

Sorun Analizi (Sorunların Sektörlere Ayrılarak Belirlenmesi) 1.1 Sorun Analizi I. Beş Yıllık Yönetim planı sürecinde oluşturulan sorun analizi, II. Beş Yıllık Yönetim Planı sürecinde gerçekleştirilen anket ve saha çalışmaları, ayrıca yönetim planı hazırlama sürecinde

Detaylı

Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü. 2013 Yılı Faaliyet Raporu

Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü. 2013 Yılı Faaliyet Raporu Çevre Koruma Ve Temizlik İşleri Müdürlüğü 2013 Yılı Faaliyet Raporu HARCAMA YETKİLİSİ SUNUŞU Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerini, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunları ile verilen

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

T.C. YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Müdürlüğü

T.C. YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Müdürlüğü BELEDİYE YÖNETMELİĞİ REVİZYON NO: 2 Sayfa 1 / 38 YUNUSEMRE BELEDİYESİ BİRİMLERİNİN TEŞKİLAT, KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK I. BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, TANIMLAR VE TEMEL

Detaylı

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğü nün

Detaylı

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I Versiyon Tarih Hazırlayanlar Tanımlama Taslak 24.11.2014 Mesut GÖLBAŞI Ersin AKILLI Hüseyin AYDIN Antalya-Alanya Hizmet İçi Değerlendirme Toplantısında düzenlenmiştir. BÖLÜM I Hizmet İçi Eğitim Programının

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan günlük çalışma programı

Detaylı

Temizlik ĠĢleri Müdürlüğü

Temizlik ĠĢleri Müdürlüğü ÇARġAMBA BELEDĠYE BAġKANLIĞI Temizlik ĠĢleri Müdürlüğü KURULUġ, GÖREV,YETKĠ VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE: 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Çarşamba Belediye

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU Tarih: 27 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 35 Katılımcı listesindeki Sayı: 30 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü Kent Sağlık Profil Eğitimi İZMİR 19-20-21 ARALIK 2016 SKB-Eskişehir İZMİR SAĞLIKLI

Detaylı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması Belediyenin Atık Toplama Protokolü Süreci Protokol Çalışmasının Yapılması Mevcut Firmalarla Devam Edilecek mi? E Protokolün Yenilenmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU Stratejik Hedef 9.2.1 Batlama Derin Deniz Deşarj 1 Proje Hazırlanması ( Adet

Detaylı

ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ALTINCI BÖLÜM Bilgi İşlem Müdürlüğü nün Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Kuruluş

Detaylı

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG)

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) TANIM Canlı hücre içindeki malzemeleri (DNA, Protein, Enzim vb.), hücre yapısının işlevini ve hücreler arasındaki etkileşimi laboratuvar ortamında inceleyerek ortaya çıkaran kişidir. A- GÖREVLER - Canlıları

Detaylı

Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE

Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE 592 Dönüm Termal Arazi (aralarından asfaltlı yol geçen iki parça 514 ve 77 Dönüm) Konut ve Termal Turizm İmarlı (Bakanlık onaylı 1/100.000 lik plan) Yasal Bilgiler, Teşvikler

Detaylı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Çözümleri

Coğrafi Bilgi Sistemleri Çözümleri Çözümleri Yük. Müh. Orhan Gökdemir netcad Ulusal CAD ve CBS Çözümleri AŞ. 1 Firma Tanımlar Netcad CBS Çözümleri Kurumsal Projeler Referanslar 2 Firma 1989 Yılında Ankara da kurulmuş olup, İstanbul ve İzmir

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI 153 Odamızın meslek alanlarımıza ilişkin bilimsel araştırmalarını, üyelerimizin mesleki birikimlerini, güncel konulara ve mesleki kavramlara ilişkin tartışmaları yazılı belge haline

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı YÖNETİMİ Sağlık n Destek Sağlık n Veteriner Halk Sağlığı n Acil Sağlık ve Cankurtarma n Sağlıklı Gıda n İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ I 011 FAALİYET RAPORU Sağlık Yönetimi 14 YÖNETİMİ Stratejik Amaç 4

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik Konya Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

DEPREM VE DOĞAL GAZ. Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER

DEPREM VE DOĞAL GAZ. Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER DEPREM VE DOĞAL GAZ Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER Konu Başlıkları 1- Depremlerde doğalgazın etkileri 2-Deprem öncesi ve sonrası için alınabilecek tedbirler

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri

Faaliyet ve Proje Bilgileri Faaliyet ve Proje Bilgileri 1. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları İş ve İşlemleri: Gıda ile ilgili olanlar dâhil birinci sınıf gayrisıhhî müesseseler ile her türlü akaryakıt ile sıvılaştırılmış petrol gazı

Detaylı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13 Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13 Genel Bilgi Çevre Koruma ve Kont. Müd. Bünyesinde bulundurduğu Çevre Koruma Birimi, Temizlik İşleri Birimi ve Veterinerlik Birimi ile 3 ayrı birim olan çevre koruma

Detaylı