Mac için Outlook 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mac için Outlook 2016"

Transkript

1 Mac için Outlook 2016 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Outlook'un bu yeni sürümü Mac bilgisayarınız için özenle tasarlandı. Temel bilgileri öğrenmek için bu kılavuzu kullanın. Araçlara ve komutlara hızlı erişim sağlayın Şerit sekmelerine tıklayarak ve hem yeni hem de tanıdık araçları inceleyerek, Mac için Outlook 2016'nın neler yapabildiğini görün. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullanılan komutları doğrudan parmaklarınızın ucunda tutun. Yeni iletileri denetleyin Seçimi durumdaki posta klasörünü anında yenilemek için Gönder ve Al'a tıklayın. Gelen Kutunuzda veya posta klasörlerinde arama yapın Aradığınızı anında bulmak için Arama kutusuna yazmaya başlayın. Şeridi gösterin veya gizleyin Ekranda daha fazla alan mı gerekiyor? Şeridi açmak veya kapatmak için oka tıklayın. Posta klasörlerinize gidin İçeriğini görüntülemek için bir klasöre tıklayın. Bu bölmeyi açmak veya kapatmak için Görünüm > Klasör Bölmesi'ne tıklayın. E-postaları daha hızlı okuyun İletileri istediğiniz yerde görüntülemek için okuma bölmesini ekranın yan tarafına veya altına yerleştirin. Görünümleri değiştirmek için tıklayın Outlook'ta beş uygulama bir araya gelmiştir. Şerit komutları, seçtiğiniz görünümle eşleşecek şekilde güncelleştirilir. Bağlantı durumunu görüntüleyin Outlook dosya eşitleme durumunuzu ve sunucu bağlantı durumunu burada sürekli görüntüler.

2 Mac için Outlook 2016 Hesabınızı ayarlayın Hesap bilgilerinizi girdiğiniz anda Outlook'u kullanmaya başlayabilirsiniz. Şeritte Araçlar sekmesine tıklayın ve sonra da Hesaplar'a tıklayın. Tercih ettiğiniz e-posta adresiyle oturum açın ya da kuruluşunuz veya okulunuz tarafından sağlanan hesap bilgilerini kullanın. Postayı kurallarla düzenleyin Farklı kaynaklardan düzenli olarak çok büyük miktarlarda e-posta alıyorsanız, iletileri kendi oluşturduğunuz posta klasörlerinde otomatik olarak dosyalayan kurallar ayarlamayı göz önünde bulundurabilirsiniz. Düzenle sekmesine tıklayarak işe başlayın ve sonra Kurallar > Kural Oluştur'a tıklayın Yeni öğeler oluşturun Yeni e-posta iletisi oluşturmak için Posta görünümündeki Giriş sekmesinde Yeni E-posta'ya tıklayın veya Yeni Öğeler'e tıklayıp oluşturmak istediğiniz öğe türünü seçin. Görünümler arasında geçiş yapın Outlook'ta e-postadan çok daha fazlası vardır. Uygulama penceresinin en altında, yoğun yaşamınızı her yönüyle yönetmek için Posta, Takvim, Kişiler, Görevler ve Notlar görünümleri arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Seçtiğiniz görünümle eşleşecek şekilde, hem şeritteki komutlar hem de uygulama penceresinin en altındaki Outlook durum çubuğunda gösterilen bilgiler de değişir.

3 Mac için Outlook 2016 Outlook'ta e-postadan fazlası vardır Yoğun yaşamınızı her yönüyle yönetmek için Takvim görünümüne geçin. Kullanımı kolay Takvim araçları ve komutları Takvim görünümünde, her günü, haftayı, ayı ve yılı yönetmek için size gereken her şey şeritte görüntülenir. Bakış açınızı değiştirin Günlerinizin, haftalarınızın ve aylarınızın ne kadar yoğun olduğunu görmek için tıklayın. Zamanlama yapmadan önce birini arayın Toplantı ayarlamadan önce birinin kişi bilgilerini doğrulamak için, kişinin adını yazın ve arama yapın. Toplantıları ve randevuları arayın Aradığınızı anında bulmak için Arama kutusuna yazmaya başlayın. Zamanlamanızda gezinin Geçerli güne, haftaya veya aya bakarken, geçerli görünümü değiştirmek için Önceki, Bugün veya Sonraki düğmelerine tıklayın. Güneşli bir gün mü gerekiyor? Toplantınızda veya etkinliğinizde yağmura yakalanmayacağınızdan emin olmak için hava durumu tahminlerine bir göz atın. Ayrıntıların içinde boğulmayın Görünümünüzde kalabalık yapan çok fazla olay mı var? Herhangi bir anda hangi öğeleri görmek istediğinizi kolayca seçin. Kategoriler, şeritteki Düzenle sekmesinde özelleştirilebilir. Bulunduğunuz yerde yeni öğeler oluşturun Yeni öğe oluşturmak için, Control tuşunu basılı tutup takviminizin herhangi bir yerine tıklayın.

4 Mac için Outlook 2016 Tercihlerinizi ayarlayın Bir şey beklendiği gibi çalışmıyor mu? Seçenekleri istediğiniz zaman kolayca değiştirebilir ve özelleştirebilirsiniz. Outlook menüsünde Tercihler'e tıklayın ve sonra Outlook'u istediğiniz gibi ayarlayın. Outlook'la ilgili yardım alın Yardım almak istediğiniz Outlook özellikleri ve komutlarını aramak için menü çubuğunda Yardım'a tıklayın veya popüler içeriği gözden geçirmek için Outlook Yardımı'na tıklayın. Sağladığımız bilgilerin sizin için yararlı olup olmadığını bize bildirmek için, tüm Yardım makalelerimizin en altında bulunan geri bildirim formunu kullanın. Diğer Hızlı Başlangıç Kılavuzlarını alın Outlook, yeni Mac için Office 2016'nın yeni tasarlanan uygulamalarından yalnızca biridir. Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'un yeni Mac sürümlerine yönelik ücretsiz Hızlı Başlangıç Kılavuzlarımızı indirmek için adresini ziyaret edin. Bize geri bildiriminizi gönderin Mac için Outlook'u sevdiniz mi? Nasıl geliştirebileceğimiz hakkında bir fikriniz var mı? Geri bildiriminizi doğrudan Outlook geliştirme ekibine göndermek için, uygulama penceresinin sağ üst köşesindeki gülen yüz simgesine tıklayın. Kılavuzlarımızla ilgili geri bildiriminiz varsa, lütfen yorumlarınızı indirme sayfasının altında gönderin. Teşekkür ederiz!

5 Mac için Outlook 2016 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Outlook'un bu yeni sürümü Mac bilgisayarınız için özenle tasarlandı. Temel bilgileri öğrenmek için bu kılavuzu kullanın. Araçlara ve komutlara hızlı erişim sağlayın Şerit sekmelerine tıklayarak ve hem yeni hem de tanıdık araçları inceleyerek, Mac için Outlook 2016'nın neler yapabildiğini görün. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullanılan komutları doğrudan parmaklarınızın ucunda tutun. Yeni iletileri denetleyin Seçimi durumdaki posta klasörünü anında yenilemek için Gönder ve Al'a tıklayın. Gelen Kutunuzda veya posta klasörlerinde arama yapın Aradığınızı anında bulmak için Arama kutusuna yazmaya başlayın. Şeridi gösterin veya gizleyin Ekranda daha fazla alan mı gerekiyor? Şeridi açmak veya kapatmak için oka tıklayın. Posta klasörlerinize gidin İçeriğini görüntülemek için bir klasöre tıklayın. Bu bölmeyi açmak veya kapatmak için Görünüm > Klasör Bölmesi'ne tıklayın. E-postaları daha hızlı okuyun İletileri istediğiniz yerde görüntülemek için okuma bölmesini ekranın yan tarafına veya altına yerleştirin. Görünümleri değiştirmek için tıklayın Outlook'ta beş uygulama bir araya gelmiştir. Şerit komutları, seçtiğiniz görünümle eşleşecek şekilde güncelleştirilir. Bağlantı durumunu görüntüleyin Outlook dosya eşitleme durumunuzu ve sunucu bağlantı durumunu burada sürekli görüntüler.

6 Mac için Outlook 2016 Hesabınızı ayarlayın Hesap bilgilerinizi girdiğiniz anda Outlook'u kullanmaya başlayabilirsiniz. Şeritte Araçlar sekmesine tıklayın ve sonra da Hesaplar'a tıklayın. Tercih ettiğiniz e-posta adresiyle oturum açın ya da kuruluşunuz veya okulunuz tarafından sağlanan hesap bilgilerini kullanın. Postayı kurallarla düzenleyin Farklı kaynaklardan düzenli olarak çok büyük miktarlarda e-posta alıyorsanız, iletileri kendi oluşturduğunuz posta klasörlerinde otomatik olarak dosyalayan kurallar ayarlamayı göz önünde bulundurabilirsiniz. Düzenle sekmesine tıklayarak işe başlayın ve sonra Kurallar > Kural Oluştur'a tıklayın Yeni öğeler oluşturun Yeni e-posta iletisi oluşturmak için Posta görünümündeki Giriş sekmesinde Yeni E-posta'ya tıklayın veya Yeni Öğeler'e tıklayıp oluşturmak istediğiniz öğe türünü seçin. Görünümler arasında geçiş yapın Outlook'ta e-postadan çok daha fazlası vardır. Uygulama penceresinin en altında, yoğun yaşamınızı her yönüyle yönetmek için Posta, Takvim, Kişiler, Görevler ve Notlar görünümleri arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Seçtiğiniz görünümle eşleşecek şekilde, hem şeritteki komutlar hem de uygulama penceresinin en altındaki Outlook durum çubuğunda gösterilen bilgiler de değişir.

7 Mac için Outlook 2016 Outlook'ta e-postadan fazlası vardır Yoğun yaşamınızı her yönüyle yönetmek için Takvim görünümüne geçin. Kullanımı kolay Takvim araçları ve komutları Takvim görünümünde, her günü, haftayı, ayı ve yılı yönetmek için size gereken her şey şeritte görüntülenir. Bakış açınızı değiştirin Günlerinizin, haftalarınızın ve aylarınızın ne kadar yoğun olduğunu görmek için tıklayın. Zamanlama yapmadan önce birini arayın Toplantı ayarlamadan önce birinin kişi bilgilerini doğrulamak için, kişinin adını yazın ve arama yapın. Toplantıları ve randevuları arayın Aradığınızı anında bulmak için Arama kutusuna yazmaya başlayın. Zamanlamanızda gezinin Geçerli güne, haftaya veya aya bakarken, geçerli görünümü değiştirmek için Önceki, Bugün veya Sonraki düğmelerine tıklayın. Güneşli bir gün mü gerekiyor? Toplantınızda veya etkinliğinizde yağmura yakalanmayacağınızdan emin olmak için hava durumu tahminlerine bir göz atın. Ayrıntıların içinde boğulmayın Görünümünüzde kalabalık yapan çok fazla olay mı var? Herhangi bir anda hangi öğeleri görmek istediğinizi kolayca seçin. Kategoriler, şeritteki Düzenle sekmesinde özelleştirilebilir. Bulunduğunuz yerde yeni öğeler oluşturun Yeni öğe oluşturmak için, Control tuşunu basılı tutup takviminizin herhangi bir yerine tıklayın.

8 Mac için Outlook 2016 Tercihlerinizi ayarlayın Bir şey beklendiği gibi çalışmıyor mu? Seçenekleri istediğiniz zaman kolayca değiştirebilir ve özelleştirebilirsiniz. Outlook menüsünde Tercihler'e tıklayın ve sonra Outlook'u istediğiniz gibi ayarlayın. Outlook'la ilgili yardım alın Yardım almak istediğiniz Outlook özellikleri ve komutlarını aramak için menü çubuğunda Yardım'a tıklayın veya popüler içeriği gözden geçirmek için Outlook Yardımı'na tıklayın. Sağladığımız bilgilerin sizin için yararlı olup olmadığını bize bildirmek için, tüm Yardım makalelerimizin en altında bulunan geri bildirim formunu kullanın. Diğer Hızlı Başlangıç Kılavuzlarını alın Outlook, yeni Mac için Office 2016'nın yeni tasarlanan uygulamalarından yalnızca biridir. Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'un yeni Mac sürümlerine yönelik ücretsiz Hızlı Başlangıç Kılavuzlarımızı indirmek için adresini ziyaret edin. Bize geri bildiriminizi gönderin Mac için Outlook'u sevdiniz mi? Nasıl geliştirebileceğimiz hakkında bir fikriniz var mı? Geri bildiriminizi doğrudan Outlook geliştirme ekibine göndermek için, uygulama penceresinin sağ üst köşesindeki gülen yüz simgesine tıklayın. Kılavuzlarımızla ilgili geri bildiriminiz varsa, lütfen yorumlarınızı indirme sayfasının altında gönderin. Teşekkür ederiz!

9 Mac için PowerPoint 2016 Hızlı Başlangıç Kılavuzu PowerPoint'in bu yeni sürümü Mac bilgisayarınız için özenle tasarlandı. Temel bilgileri öğrenmek için bu kılavuzu kullanın. Araçlara ve komutlara hızlı erişim sağlayın Şerit sekmelerine tıklayarak ve hem yeni hem de tanıdık araçları inceleyerek, Mac için PowerPoint 2016'nın neler yapabildiğini görün. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullanılan komutları doğrudan parmaklarınızın ucunda tutun. Bağlamsal komutları bulun Ek sekmelerin görüntülenmesini sağlamak için sununuzdaki şekilleri, resimleri ve diğer nesneleri seçin. Sunularınızda arama yapın Aradığınızı anında bulmak için Arama kutusuna yazmaya başlayın. Şeridi gösterin veya gizleyin Ekranda daha fazla alan mı gerekiyor? Şeridi açmak veya kapatmak için oka tıklayın. Gezinin ve düzenleyin Bir slayt küçük resmine tıklayarak o slayda geçin veya listede yukarı veya aşağı taşımak için slaydı sürükleyin. Gösteriyi başlatın Geçerli slayttan başlayıp sunum yapmak için buraya tıklayın veya şeritteki Slayt Gösterisi sekmesine tıklayın. Notlar ve açıklamalar ekleyin Mükemmel slayt destesinin taslağını hazırlarken Açıklamalar bölmesinde ekibinizin geri bildirimlerini izleyin. Gösteri zamanı geldiğinde, önemli olguları elinizin altında tutmak için Notlar bölmesini kullanın. Görünümünüzü değiştirin Görünüm seçenekleri arasında geçiş yapmak için durum çubuğu düğmelerine tıklayın veya slayt görüntüsünü istediğiniz gibi büyütmek için yakınlaştırma kaydırıcısını kullanın.

10 Mac için PowerPoint 2016 Bir şey oluşturun Doğrudan işe girişmek için Boş Sunu ile başlayın. İsterseniz, size gereken dosyaya benzer bir şablon seçerek ve bunu özelleştirerek biraz zaman kazanın. İstediğiniz zaman bu seçeneklere dönmek için, Dosya > Şablondan Yeni'ye tıklayın. Son kullanılan dosyaları bulun İster yalnızca Mac'inizin sabit sürücüsünde depolanmış dosyalarla çalışın, ister çeşitli bulut hizmetleri arasında dolaşın, Dosya > En Son Öğeyi Aç'a tıkladığınızda son kullandığınız sunulara ve listenizde sabitlemiş olabileceğiniz dosyalara gidersiniz. Bağlantınızı sürdürün Hareket halindeyken ve farklı cihazlarda çalışmanız mı gerekiyor? Mac için Office 2016, OneDrive, OneDrive İş ve SharePoint arasındaki sorunsuz tümleştirme sayesinde, herhangi bir yerde, herhangi bir cihazda son kullandığınız dosyalara kolayca erişmek için oturum açın. Tercihlerinizi ayarlayın Bir şey beklendiği gibi çalışmıyor mu? Seçenekleri istediğiniz zaman kolayca değiştirebilir ve özelleştirebilirsiniz. PowerPoint menüsünde Tercihler'e tıklayın ve sonra PowerPoint'i istediğiniz gibi ayarlayın.

11 Mac için PowerPoint 2016 Düzeninizi değiştirin İyi sunuların yapısı, üzerinde durulmak istenen noktalara göre uyarlanır. Öğelerin hem sözcük anlamıyla hem de mecazi olarak yerine oturması için, bunları hızla değiştirin. Giriş sekmesinde Düzen'e tıklayın ve sonra kullanılabilir seçeneklere göz atın. Yeni slaytlar geçerli seçiminize uyarlanır ve bu seçimi de kolayca yeni bir seçimle değiştirebilirsiniz. Şekilleri hassas bir yöntemle biçimlendirin Biçim görev bölmelerinde sağlanan kapsamlı araçlarla, hassas bir resim, şekil ve nesne biçimlendirmesi elde edin. Geçerli slaydınızda seçim yaparak işe başlayın ve ardından menü çubuğunda Biçim > Diğer Seçenekler'e tıklayın. Slayt notlarının elinizin altında olmasını sağlayın Gerçeklere dayanan iyi bir sununun temel taşı, ortaya koyduğunuz noktaları destekleyen verilerdir. Elinizdeki tüm ayrıntıları karşılarına getirip izleyicilerinizi bunaltmaktan kaçının; bunun yerine, önemli olguları ve rakamları prova yaparken ve sunum yaparken sıcağı sıcağına kolayca bakabileceğiniz Notlar bölmesinde tutun.

12 Mac için PowerPoint 2016 Çalışmalarınızı başkalarıyla paylaşın Başkalarını geçerli sununuzu düzenlemeye davet etmek, bulut konumuna bir bağlantı kopyalamak veya bir kopyasını tercih ettiğiniz e-posta adresinden dosya eki olarak göndermek için, sağ üst köşedeki Bu sunuyu paylaş düğmesine tıklayın. PowerPoint ile ilgili Yardım alın Yardım almak istediğiniz PowerPoint özellikleri ve komutlarını aramak için menü çubuğunda Yardım'a tıklayın veya popüler içeriği gözden geçirmek için PowerPoint Yardımı'na tıklayın. Sağladığımız bilgilerin sizin için yararlı olup olmadığını bize bildirmek için, tüm Yardım makalelerimizin en altında bulunan geri bildirim formunu kullanın. Diğer Hızlı Başlangıç Kılavuzlarını alın PowerPoint, yeni Mac için Office 2016'nın yeni tasarlanan uygulamalarından yalnızca biridir. Word, Excel, Outlook ve OneNote'un yeni Mac sürümlerine yönelik ücretsiz Hızlı Başlangıç Kılavuzlarımızı indirmek için adresini ziyaret edin. Bize geri bildiriminizi gönderin Mac için PowerPoint'i sevdiniz mi? Nasıl geliştirebileceğimiz hakkında bir fikriniz var mı? Geri bildiriminizi doğrudan PowerPoint geliştirme ekibine göndermek için, uygulama penceresinin sağ üst köşesindeki gülen yüz simgesine tıklayın. Kılavuzlarımızla ilgili geri bildiriminiz varsa, lütfen yorumlarınızı indirme sayfasının altında gönderin. Teşekkür ederiz!

13 Mac için Word 2016 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Word'ün bu yeni sürümü Mac bilgisayarınız için özenle tasarlandı. Temel bilgileri öğrenmek için bu kılavuzu kullanın. Araçlara ve komutlara hızlı erişim sağlayın Şerit sekmelerine tıklayarak ve hem yeni hem de tanıdık araçları inceleyerek, Mac için Word 2016'nın neler yapabildiğini görün. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullanılan komutları doğrudan parmaklarınızın ucunda tutun. Bağlamsal komutları bulun Ek araçların görüntülenmesini sağlamak için belgelerinizdeki tabloları, resimleri ve diğer nesneleri seçin. Belgelerinizde arama yapın Aradığınızı anında bulmak için Arama kutusuna yazmaya başlayın. Kolayca gezinin Sayfa küçük resimleri, başlıklar, gözden geçirme açıklamaları ve değişiklikler arasında hızla gezinmek için isteğe bağlı yan çubuğu kullanın. Şeridi gösterin veya gizleyin Ekranda daha fazla alan mı gerekiyor? Şeridi açmak veya kapatmak için oka tıklayın. Görünümünüzü değiştirin Durum çubuğu kısayolları Belgenizdeki sayfalara, ayrıntılı sözcük sayısı istatistiklerine ve daha birçok bilgiye hızla erişmek için, durum çubuğu göstergelerinden birine tıklayın. Görünüm seçenekleri arasında geçiş yapmak için durum çubuğu düğmelerine tıklayın veya sayfa görüntüsünü istediğiniz gibi büyütmek için yakınlaştırma kaydırıcısını kullanın.

14 Mac için Word 2016 Bir şey oluşturun Doğrudan işe girişmek için Boş Belge ile başlayın. İsterseniz, size gereken dosyaya benzer bir şablon seçerek ve bunu özelleştirerek biraz zaman kazanın. İstediğiniz zaman bu seçeneklere dönmek için, Dosya > Şablondan Yeni'ye tıklayın. Son kullanılan dosyaları bulun İster yalnızca Mac'inizin sabit sürücüsünde depolanmış dosyalarla çalışın, ister çeşitli bulut hizmetleri arasında dolaşın, Dosya > En Son Öğeyi Aç'a tıkladığınızda son kullandığınız belgelere ve listenizde sabitlemiş olabileceğiniz dosyalara gidersiniz. Bağlantınızı sürdürün Hareket halindeyken ve farklı cihazlarda çalışmanız mı gerekiyor? Mac için Office 2016, OneDrive, OneDrive İş ve SharePoint arasındaki sorunsuz tümleştirme sayesinde, herhangi bir yerde, herhangi bir cihazda son kullandığınız dosyalara kolayca erişmek için oturum açın. Tercihlerinizi ayarlayın Bir şey beklendiği gibi çalışmıyor mu? Seçenekleri istediğiniz zaman kolayca değiştirebilir ve özelleştirebilirsiniz. Word menüsünde Tercihler'e tıklayın ve sonra Word'ü istediğiniz gibi ayarlayın.

15 Mac için Word 2016 Bağlamsal araçları bulun Belgenizde uygun nesneleri seçerek bağlamsal şerit komutlarını kullanılabilir duruma getirebilirsiniz. Örneğin, bir tablonun içine tıkladığınızda Tablo Tasarımı ve Düzen sekmeleri görüntülenir ve elenmiş bir resme tıkladığınızda da Resim Biçimi sekmesi görüntülenir. Belgeleri stillerle biçimlendirin Geçerli belgenizde görsel olarak biçimlendirme stillerini oluşturmak, uygulamak ve gözden geçirmek için, Giriş sekmesinde Stiller Bölmesi düğmesine tıklayın. Görüntülenecek stillere filtre uygulayabilir ve isteğe bağlı stil ve biçimlendirme kılavuzlarını açıp kapatabilirsiniz. Değişiklikleri gözden geçirin ve izleyin Yalnızca yazım denetimi yapmak, sözcük sayınızı denetim altında tutmak veya başka kişilerle tam bir işbirliği yapmak istiyor olabilirsiniz. Gözden Geçir sekmesi, belgelerinizde yapılan değişikliklerin tümünü izlemeye, tartışmaya ve yönetmeye yönelik temel komutları görüntüler.

16 Mac için Word 2016 Çalışmalarınızı başkalarıyla paylaşın Başkalarını geçerli belgenizi düzenlemeye davet etmek, bulut konumuna bir bağlantı kopyalamak veya bir kopyasını tercih ettiğiniz e-posta adresinden dosya eki olarak göndermek için, sağ üst köşedeki Bu belgeyi paylaş düğmesine tıklayın. Word'le ilgili yardım alın Yardım almak istediğiniz Word özellikleri ve komutlarını aramak için menü çubuğunda Yardım'a tıklayın veya popüler içeriği gözden geçirmek için Word Yardımı'na tıklayın. Sağladığımız bilgilerin sizin için yararlı olup olmadığını bize bildirmek için, tüm Yardım makalelerimizin en altında bulunan geri bildirim formunu kullanın. Diğer Hızlı Başlangıç Kılavuzlarını alın Word, yeni Mac için Office 2016'nın yeni tasarlanan uygulamalarından yalnızca biridir. Excel, PowerPoint, Outlook ve OneNote'un yeni Mac sürümlerine yönelik ücretsiz Hızlı Başlangıç Kılavuzlarımızı indirmek için adresini ziyaret edin. Bize geri bildiriminizi gönderin Mac için Word'ü sevdiniz mi? Nasıl geliştirebileceğimiz hakkında bir fikriniz var mı? Geri bildiriminizi doğrudan Word geliştirme ekibine göndermek için, uygulama penceresinin sağ üst köşesindeki gülen yüz simgesine tıklayın. Kılavuzlarımızla ilgili geri bildiriminiz varsa, lütfen yorumlarınızı indirme sayfasının altında gönderin. Teşekkür ederiz!

17 Mac için Excel 2016 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Excel'in bu yeni sürümü Mac bilgisayarınız için özenle tasarlandı. Temel bilgileri öğrenmek için bu kılavuzu kullanın. Araçlara ve komutlara hızlı erişim sağlayın Şerit sekmelerine tıklayarak ve hem yeni hem de tanıdık araçları inceleyerek, Mac için Excel 2016'nın neler yapabildiğini görün. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullanılan komutları doğrudan parmaklarınızın ucunda tutun. Bağlamsal komutları bulun Ek sekmelerin görüntülenmesini sağlamak için, çalışma kitaplarınızdaki grafikleri, mini grafikleri ve diğer öğeleri seçin. Çalışma kitaplarınızda arama yapın Aradığınızı anında bulmak için Arama kutusuna yazmaya başlayın. Şeridi gösterin veya gizleyin İşlevleri ekleyin ve düzenleyin Seçili hücreyi görüntülemek veya düzenlemek ya da formüllerinize işlev eklemek için formül çubuğunu kullanın. Ekranda daha fazla alan mı gerekiyor? Şeridi açmak veya kapatmak için oka tıklayın. Sayfalarda geçiş yapın veya sayfa oluşturun Çalışma kitabınızda gezinmek ve gerektiğinde başka sayfalar eklemek için sayfa sekmelerine tıklayın. Görünümünüzü değiştirin Görünüm seçenekleri arasında geçiş yapmak için durum çubuğu düğmelerine tıklayın veya sayfa görüntüsünü istediğiniz gibi büyütmek için yakınlaştırma kaydırıcısını kullanın.

18 Mac için Excel 2016 Bir şey oluşturun Doğrudan işe girişmek için Boş Çalışma Kitabı ile başlayın. İsterseniz, size gereken dosyaya benzer bir şablon seçerek ve bunu özelleştirerek biraz zaman kazanın. İstediğiniz zaman bu seçeneklere dönmek için, Dosya > Şablondan Yeni'ye tıklayın. Son kullanılan dosyaları bulun İster yalnızca Mac'inizin sabit sürücüsünde depolanmış dosyalarla çalışın, ister çeşitli bulut hizmetleri arasında dolaşın, Dosya > En Son Öğeyi Aç'a tıkladığınızda son kullandığınız çalışma kitaplarına ve listenizde sabitlemiş olabileceğiniz dosyalara gidersiniz. Bağlantınızı sürdürün Hareket halindeyken ve farklı cihazlarda çalışmanız mı gerekiyor? Mac için Office 2016, OneDrive, OneDrive İş ve SharePoint arasındaki sorunsuz tümleştirme sayesinde, herhangi bir yerde, herhangi bir cihazda son kullandığınız dosyalara kolayca erişmek için oturum açın. Tercihlerinizi ayarlayın Bir şey beklendiği gibi çalışmıyor mu? Seçenekleri istediğiniz zaman kolayca değiştirebilir ve özelleştirebilirsiniz. Excel menüsünde Tercihler'e tıklayın ve sonra Excel'i istediğiniz gibi ayarlayın.

19 Mac için Excel 2016 Bağlamsal araçları bulun Çalışma kitabınızdaki belirli öğeleri seçerek ek şerit komutlarını görüntüleyebilirsiniz. Örneğin, Grafik Tasarımı ve Biçim şerit sekmelerini görüntülemek için bir grafik seçin veya Tasarım sekmesini görüntülemek için bir mini grafik seçin. İşlevleri ekleyin, formülleri oluşturun Formüller sekmesinde İşlev Ekle'ye tıklayarak Formül Oluşturucu bölmesini görüntüleyin. Burada, işlevler için arama yapabilir ve işlev ekleyebilir, doğru söz dizimine bakabilir, hatta seçtiğiniz işlevlerle ilgili ayrıntılı Yardım alabilirsiniz. İsteğe bağlı eklentileri etkinleştirin Birlikte gelen Çözümleme Araç Takımı ve Çözücü eklentileriyle, verilerinizin ayrıntılı çözümlemesini yapmak için size gereken tüm istatistiksel işlevlere sahip olun. Menü çubuğunda Araçlar > Eklentiler'e tıklayın ve etkinleştirmek istediğiniz eklentileri seçin.

20 Mac için Excel 2016 Çalışmalarınızı başkalarıyla paylaşın Başkalarını geçerli çalışma kitabınızı düzenlemeye davet etmek, bulut konumuna bir bağlantı kopyalamak veya bir kopyasını tercih ettiğiniz e-posta adresinden dosya eki olarak göndermek için, sağ üst köşedeki Bu çalışma kitabını paylaş düğmesine tıklayın. Excel'le ilgili yardım alın Yardım almak istediğiniz Excel özellikleri ve komutlarını aramak için menü çubuğunda Yardım'a tıklayın veya popüler içeriği gözden geçirmek için Excel Yardımı'na tıklayın. Sağladığımız bilgilerin sizin için yararlı olup olmadığını bize bildirmek için, tüm Yardım makalelerimizin en altında bulunan geri bildirim formunu kullanın. Diğer Hızlı Başlangıç Kılavuzlarını alın Excel, yeni Mac için Office 2016'nın yeni tasarlanan uygulamalarından yalnızca biridir. Word, PowerPoint, Outlook ve OneNote'un yeni Mac sürümlerine yönelik ücretsiz Hızlı Başlangıç Kılavuzlarımızı indirmek için adresini ziyaret edin. Bize geri bildiriminizi gönderin Mac için Excel'i sevdiniz mi? Nasıl geliştirebileceğimiz hakkında bir fikriniz var mı? Geri bildiriminizi doğrudan Excel geliştirme ekibine göndermek için, uygulama penceresinin sağ üst köşesindeki gülen yüz simgesine tıklayın. Kılavuzlarımızla ilgili geri bildiriminiz varsa, lütfen yorumlarınızı indirme sayfasının altında gönderin. Teşekkür ederiz!

21 Mac için OneNote 2016 Hızlı Başlangıç Kılavuzu OneNote'un bu yeni sürümü Mac bilgisayarınız için özenle tasarlandı. Temel bilgileri öğrenmek için bu kılavuzu kullanın. Araçlara ve komutlara hızlı erişim sağlayın Şerit sekmelerine tıklayarak ve hem yeni hem de tanıdık araçları inceleyerek, Mac için OneNote 2016'nın neler yapabildiğini görün. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullanılan komutları doğrudan parmaklarınızın ucunda tutun. Önemli bilgileri etiketleyin Seçili notlara etiket uygulayarak önemli ayrıntıları kategorilere ayırın veya önceliklerini belirleyin. Notlarınızı arayın Not defterlerinizde sözcükleri ve tümcecikleri anında bulmak için Arama kutusuna yazmaya başlayın. Şeridi gizleyin Not Defteri Bölümleri Geçerli not defterinin bölümleri arasında geçiş yapmak için bu sekmelere tıklayın. Daha fazla yer mi gerekiyor? Şeridi açmak veya kapatmak için oka tıklayın. Paragraf seçin Notları seçmek için tıklayın veya diğer seçenekler için Control tuşunu basılı tutarak tıklayın. Not Kapsayıcılarını Yeniden Boyutlandır Notların sayfaya sığması için kenarı sürükleyin veya başka bir yere taşımak için çerçevenin tamamını sürükleyin. Not Defteri Sayfaları Geçerli not defteri bölümündeki sayfalar arasında geçiş yapmak için bu sekmelere tıklayın. Not Defteri Listesi Tüm açık not defterlerini görmek, yenilerini oluşturmak veya eşitlenme durumlarını görüntülemek için not defterinin adına tıklayın. Sayfanın herhangi bir yerine yazın OneNote in esnek tuvali, diğer uygulamalarda olduğu gibi kısıtlanmaz.

22 Mac için OneNote 2016 Notlarınıza her yerden erişin Sabit sürücüde kapana kısılmış notlar, planlar ve fikirler ne işe yarar? Mac bilgisayarınızda OneNote'u ilk kez başlattığınızda ücretsiz Microsoft hesabınızla oturum açarak not defterlerinizin kullanılabilir olmasını sağlayın. Gittiğiniz her yerde eşitlenmiş durumda kalmanız için iphone ve ipad'iniz için ücretsiz bir OneNote uygulaması bile vardır. Sayfalarınız hiç tükenmesin Not defterinizin geçerli bölümünde yeni sayfa oluşturmak için, sayfa sekmelerinin üzerindeki (+) Sayfa Ekle'ye tıklayın veya menü çubuğundaki Dosya > Yeni Sayfa'ya tıklayın. Geçerli not defterinde yeni bölüm oluşturmak için, bölüm sekmelerinin yanındaki artı işaretine (+) tıklayın veya menü çubuğunda Dosya > Yeni Bölüm'e tıklayın. Çalışmanızı otomatik olarak kaydedin Siz çalışırken, OneNote tüm değişikliklerinizi otomatik olarak kaydeder, dolayısıyla hiçbir zaman sizin kaydetmeniz gerekmez. Uygulamayı kapattığınızda veya Mac'iniz uyku moduna geçtiğinde bile, notlarınız her zaman kaydedilmiş durumda olur ve doğrudan kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. OneNote'u ilk kez başlattığınızda, sizin için Hızlı Notlar bölümünü içeren bir varsayılan not defteri oluşturulur; ama menü çubuğunda Dosya > Yeni Not Defteri'ne tıklayarak istediğiniz konular ve projeler için kolayca başka not defterleri oluşturabilirsiniz. OneNote'un değişikliklerinizi en son ne zaman eşitlediğini görmek isterseniz, geçerli not defterinizin adına tıklayın ve sonra da Not Defterleri listesinde onun yanındaki oka tıklayın.

23 Mac için OneNote 2016 Seçili notları etiketleyin Giriş sekmesindeki Etiketler galerisi, seçilen notların görsel olarak önceliğini belirlemenize ve bunları kategorilere ayırmanıza olanak tanır. Etiketli notlar, önemli eylem öğelerinizi izlemenizi veya tamamlanan görevlerinizi yapılacaklar listenizde işaretlemenizi bildiren simgelerle işaretlenir. Bilgileri tablolar halinde düzenleyin Elektronik tablo aşırı dolduğunda, bilgilere anlam kazandırmak için basit OneNote tablolarını kullanın. Bir sözcük, tümcecik veya sayı yazarak yeni satırı başlatın ve ardından sonraki sütunu oluşturmak için SEKME tuşuna basın. Yeni satır oluşturmak için Return tuşuna basın. Alternatif olarak, şeritte veya menü çubuğunda Ekle > Tablo'ya da tıklayabilirsiniz. Tablonuz oluşturulduktan ve seçildikten sonra, şeritteki Tablo sekmesi ek komutları görüntüler. Wiki stilinde köprüler oluşturun Belirli bölümlere veya sayfalara yönelik bağlantılar oluşturarak not defterinizi işlevsel bir wiki'ye dönüştürün. Control tuşunu basılı tutarak, bağlantının işaret edeceği bölüm veya sayfanın sekmesine tıklayın. Ardından, Bölüme Bağlantı Kopyala veya Sayfaya Bağlantı Kopyala'ya tıklayın ve bağlantıyı istediğiniz yere yapıştırın. Resimlerdeki metni kopyalayın OneNote resimlerdeki metinleri tanıyabilir. Herhangi bir sayfada, okunaklı metin içeren bir resim (örneğin, yemek tarifi) ekleyin, Control tuşunu basılı tutarak resme tıklayın, Resimden Metin Kopyala'ya tıklayın ve sonra metni istediğiniz yere yapıştırın.

24 Mac için OneNote 2016 Çalışmalarınızı başkalarıyla paylaşın Başkalarını geçerli not defterinizi düzenlemeye davet etmek, bulut konumuna bir bağlantı kopyalamak veya geçerli sayfayı tercih ettiğiniz e-posta adresinden ileti veya PDF eki olarak göndermek için, sağ üst köşedeki Bu not defterini paylaş düğmesine tıklayın. OneNote'la ilgili yardım alın Yardım almak istediğiniz OneNote özellikleri ve komutlarını aramak için menü çubuğunda Yardım'a tıklayın veya popüler içeriği gözden geçirmek için OneNote Yardımı'na tıklayın. Sağladığımız bilgilerin sizin için yararlı olup olmadığını bize bildirmek için, tüm Yardım makalelerimizin en altında bulunan geri bildirim formunu kullanın. Diğer Hızlı Başlangıç Kılavuzlarını alın OneNote, yeni Mac için Office 2016'nın yeni tasarlanan uygulamalarından yalnızca biridir. Word, Excel, PowerPoint ve Outlook'un yeni Mac sürümlerine yönelik ücretsiz Hızlı Başlangıç Kılavuzlarımızı indirmek için adresini ziyaret edin. Bize geri bildiriminizi gönderin Mac için OneNote'u sevdiniz mi? Nasıl geliştirebileceğimiz hakkında bir fikriniz var mı? Geri bildiriminizi doğrudan OneNote geliştirme ekibine göndermek için, uygulama penceresinin sağ üst köşesindeki gülen yüz simgesine tıklayın. Kılavuzlarımızla ilgili geri bildiriminiz varsa, lütfen yorumlarınızı indirme sayfasının altında gönderin. Teşekkür ederiz!

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ İÇİNDEKİLER V İÇİNDEKİLER 1 MICROSOFT OFFICE 2010 A GİRİŞ 1 Microsoft Office 2010 ile Gelen Yenilikler 1 Metin Efektleri 2 Akıllı Kopyala - Yapıştır Fonksiyonu 2 Fikirlerimizi Daha Görsel Olarak İfade

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook 2013 önceki sürümlerden farklı bir görünüme sahiptir; bu nedenle, öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Size özel hale

Detaylı

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Geçiş yapma İşletme için Office 365 Google Apps ten farklı görünür, dolayısıyla oturum açtığınızda, başlangıç yapabileceğiniz şu görünümle karşılaşırsınız.

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

Microsoft Office Publisher 2016

Microsoft Office Publisher 2016 Microsoft Office Publisher 2016 Publisher 2016 Publisher görsel açıdan zengin, profesyonel görünümlü yayınlar oluşturmanıza yardımcı olan bir masaüstü yayımcılık uygulamasıdır. Bilgisayarınızda Publisher'la

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft PowerPoint 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle en kısa sürede öğrenmenizi sağlamak için bu kılavuzu oluşturduk. Gerekenleri bulun Şeritteki herhangi

Detaylı

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması İçindekiler Yazılım arayüzünün tanıtılması Sunu tasarımı ilkeleri Sunu şablonlarını kullanma Slayt işlemleri (Yeni slayt ekleme, slaytı çoğaltma kopyalama taşıma, slayta metin ekleme) Slaytlar arası geçişler

Detaylı

Birey Okulları Office 365

Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Microsoft ile Office 365 Exchange Plan 1 anlaşması sağlamıştır. Peki Office 365 nedir? Birey Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta (adsoyad@bireyokullari.com)

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

Sayfa 1 3

Sayfa 1 3 PowerPoint 5 Saat Ön Koşullar (Eğitimler) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Eğitimi Eğitimin Süresi (Saat) 5 Saat Katılımcılar eğitim sonunda; sunum hazırlarken slaytlarında yer verdikleri nesnelerin (resim,

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Temel Eğitimi Süresi

Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Temel Eğitimi Süresi PowerPoint - Outlook Ön Koşullar (POWERPOİNT) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Temel Eğitimi Eğitimin Süresi Saat Ön Koşullar (OUTLOOK) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Temel Eğitimi Eğitimin Süresi 5 Saat

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ

TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ Bölüm 4 BÖLÜM 4 MICROSOFT WORD 2010 Doç. Dr. Mehmet ERTAŞ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü mehmetertas@erciyes.edu.tr 1 1. BAŞLANĞIÇ WORD, Microsoft firması tarafından geliştirilmiş Office

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Project 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle en kısa sürede öğrenmenizi sağlamak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullandığınız

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 1 Bu öğrenme faaliyeti içerisinde, sizlere gerekli ortam sağlandığında çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Günümüzde sıkça kullanılan sunu

Detaylı

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE ŞEKİL EKLEMEK Sayfaya menüdeki şekilleri ekleyebiliriz. 1 ŞEKİL EKLEME UYGULAMASI Sayfaya yukarıdaki şekilleri ekleyin. WORDART EKLEMEK Sayfaya 3 boyutlu yazı ekleyebiliriz.

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Google Dokümanları Kullanmak

Google Dokümanları Kullanmak Google Dokümanları Kullanmak 1. Kullanıcı Girişi ve Genel Ayarlar Google ana sayfasındaki Dokümanlar bağlantısından veya docs.google.com web bağlantı adresinden kullanıcı girişi yapabilir ve Dokümanlar

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

OfficeExcelProgramıAnlatımı

OfficeExcelProgramıAnlatımı OfficeExcelProgramıAnlatımı Panoyu Kullanmak Microsoft Office programlarında kopyalama ve taşıma işlemi yapılırken kopyalanan veya kesilen metin, resim vb. kısımlar panoda saklanır. 24 adet kopyalama veya

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft OneNote 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle en kısa sürede öğrenmenizi sağlamak için bu kılavuzu oluşturduk. Dokunmatik mod ile fare modu arasında geçiş

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI BAŞLARKEN Sunu ile ilgili konuşurken karşımıza 3 kavram çıkmaktadır. Bu kavramlar; SLAYT: Seyirciye göstermek için hazırlanan her sayfaya verilen isimdir. Her slayt

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

Kelime işlemci programını çalıştırmak için Başlat menüsündeki Tüm Programlar bölümünden tıklamak gerekir.

Kelime işlemci programını çalıştırmak için Başlat menüsündeki Tüm Programlar bölümünden tıklamak gerekir. KELİME İŞLEMCİLER Bilgisayarlarda mektup, rapor, ödev, günlük, makale kısaca her tür metni oluşturmamıza yardımcı olan yazılımlara kelime işlemciler adı verilir. Kelime işlemciler, metni oluşturmanın yanı

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak POWER POINT 2007 Power Point ile Çalışmaya Başlamak PowerPoint Nedir? PowerPoint; hareketli metin, resim, grafik veya tablolar gibi nesneler içeren, slaytları hazırlayarak sunu oluşturmamızı sağlayan bir

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

Modü l 8: Sünü Hazırlama

Modü l 8: Sünü Hazırlama Modü l 8: Sünü Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde Ms. PowerPoint programında; Fotoğraf albümü oluşturabilecek, Hazırlamış olduğunuz fotoğraf albümüne ses, video, eylem düğmesi ekleyebilecek,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Visio 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Güncelleştirilmiş şablonlar Şablonlar, istediğiniz

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

OneNote 2010 a geçiş

OneNote 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft OneNote 2010 un görünüşü OneNote 2007 den çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabiriminin

Detaylı

İntegral Pro Sık Sorulan Sorular

İntegral Pro Sık Sorulan Sorular İntegral Pro Sık Sorulan Sorular 1 YARI-KOPYALAMA HAKKINDA SORULAR 1. Canlı İşaretler bölümünde sunulan işaretleri kim sağlıyor? İşaretler, İntegral Pro kullanan tüm strateji sağlayıcıları tarafından sağlanmaktadır.

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 İÇERİK Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu oluşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varolan bir sunuyu açmak

Detaylı

MS Publisher Kullanım Hatırlatmaları

MS Publisher Kullanım Hatırlatmaları MS Publisher Kullanım Hatırlatmaları Publisher bültenler, broşürler, Web siteleri, kartvizitler, kartpostallar, tebrik kartları, ortam etiketleri ve daha fazlasıyla ilgili tasarımlar içerir. Yayına başlamak

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

PAYPAL AKTİVASYON REHBERİ

PAYPAL AKTİVASYON REHBERİ PAYPAL AKTİVASYON REHBERİ Web mağazanızda PayPal'ı nasıl aktive edebilirsiniz? PayPal ın ayrıcalıklı dünyasına hoş geldiniz! PayPal ödemelerini kabul edebilmeniz için bir PayPal Ticari Hesabı açmanız gerekir

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır.

ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan elektronik tablolama programlarından

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ

OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ Çalışma Kitapları Oluşturmak OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ Var olan verilerinizin hiçbiriyle ilişkili olmayan verileri toplamak ve depolamak istediğinizde, yeni bir çalışma kitabı oluşturmanız gerekir.

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Microsoft Word 2010 Uygulama 1

Microsoft Word 2010 Uygulama 1 Microsoft Word 2010 Uygulama 1 1. Bulunduğunuz bilgisayarın Belgelerim klasörü altında adına kendi numaranızı verdiğiniz bir klasör oluşturun. Uygulamaya başlamadan önce Elektronik Destek Sisteminde bulunan

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI.... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

MICROSOFT OFFICE TOKİ KAYAŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LESESİ POWERPOINT 2007 DERS NOTU SEMİH YÜKSEL MUHASEBE FİNANSMAN ÖĞRETMENİ

MICROSOFT OFFICE TOKİ KAYAŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LESESİ POWERPOINT 2007 DERS NOTU SEMİH YÜKSEL MUHASEBE FİNANSMAN ÖĞRETMENİ TOKİ KAYAŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LESESİ MICROSOFT OFFICE POWERPOINT 2007 DERS NOTU SEMİH YÜKSEL MUHASEBE FİNANSMAN ÖĞRETMENİ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SEMİH YÜKSEL HALKALI TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

E-Posta Hesabı Oluşturma

E-Posta Hesabı Oluşturma E-Posta Hesabı Oluşturma Elektronik Posta (E-posta) Nedir? Elektronik posta (e-posta) internet ortamından gönderilen dijital (elektronik) mektuptur. Bir başkasına e-posta gönderebilmemiz için öncelikle

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 Office 365 Nedir? Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta ve takviminize her yerden erişebileceğiniz, Office dokümanlarınızı (Word, Excel, PowerPoint vb.)

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Outlook ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır. Outlook, özellikle

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 MICROSOFT OFFICE 2013 E GİRİŞ 1 Microsoft Office 2013 ile Gelen Yenilikler 1 Dosyaları Bulutta Kaydetme ve Paylaşma 2 Paylaşılan Toplantılar 2 Başlamak İçin Daha Fazla Seçenek

Detaylı

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hoş geldiniz Twinspace Kılavuzu Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Sizlere: - TwinSpace inize erişme - Profilinizi düzenleme - Proje aktiviteleri

Detaylı

Modu l 8: Sunu Hazırlama

Modu l 8: Sunu Hazırlama Modu l 8: Sunu Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde; Ms. PowerPoint programı hakkında kısaca bilgi edinecek, Ms. PowerPoint dosyalarını nasıl oluşturacağınızı ve nasıl kaydedeceğinizi

Detaylı

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word)

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word) Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word) Konular Word Nedir? Word ile Neler Yapılabilir? Eğitim TV - egitimtv.biz - facebook.com/egitimtv 2 Microsoft Office Nedir? Eğitim TV

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu 1) http://webislem.superonline.net adresinden müşteri numarası ve şifresi ile giriş yapılır. Servislerim sekmesi altından Tellcom Posta menüsüne

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ RESİM EKLEME RESİM EKLEME Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme özelliğine

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 OFFICE 2016 1 Office Programlarını Çalıştırma 1 Windows 10 1 Windows 8 / 8.1 3 Windows 7 4 Office 2016 Temel Yenilikler 5 Göster Özelliği 5 Akıllı Arama 5 OneDrive Özelliği

Detaylı

POWERPOINT Uygulama. 30/04/2015 Perşembe ENF 102 TBTK II MİCROSOFT OFFİCE UYGULAMA ARKEOLOJİ İKİNCİ ÖĞRETİM

POWERPOINT Uygulama. 30/04/2015 Perşembe ENF 102 TBTK II MİCROSOFT OFFİCE UYGULAMA ARKEOLOJİ İKİNCİ ÖĞRETİM 30/04/2015 Perşembe ENF 102 TBTK II MİCROSOFT OFFİCE UYGULAMA ARKEOLOJİ İKİNCİ ÖĞRETİM 1. Anahat görünümü ndeyken slayt nasıl silinir 2. Sayfa düzeni görünümü ndeyken slayt nasıl silinir 3. Slayt görünümü

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA 1. Hafta, Genel Kavramlar, 3B Ekran Kartları ve 3B Görüntü Özellikleri, Bilgisayarın Verimi / Gücü ve Donanım ve Yazılım Ders Tanıtımı Genel Kavramlar Donanım, Yazılım ve

Detaylı

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI G İLETİNİN İLETİLMESİ Konuya Hazırlık 1. Adres defteri nedir? Hangi amaçla kullanılır? 2. E-posta iletisine dosya eklerken nelere dikkat etmeliyiz? 1. ADRES DEFTERI a. Adres defterini kullanma: Günlük

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK SUNU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK SUNU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK SUNU ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı