EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTENİ 5.SAYI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTENİ 5.SAYI"

Transkript

1

2 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTENİ 5.SAYI TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 17 EKİM 2014 DEĞERLİ VELİLERİMİZ Bahçede oynamanın keyifini çıkaran öğrencilerimizin, yağışlı havalarda da motivasyonlarının düşmemesi ve kapalı alanlarda eğitici ve eğlendirici vakit geçirebilmeleri için okulun her yerini öğrenme alanına çevirme konusunda çalışmalarımızı sürüdürüyoruz. Koridorlardaki oyunları, panolardaki görselleri zenginleştirdikçe öğrenmenin de zenginleşeceğini biliyoruz. Bu hafta koridorlarımız için aldırdığımız ve buldurabildiğimiz en büyük ölçekli Türkiye, Dünya ve Marmara Bölgesi haritaları ile dünyayı, ülkemizi ve bulunduğumuz bölgeyi tanıma konusundaki çalışmalarımızı çok daha verimli hale getireceğimize inanıyoruz. 1, 2 ve 3. sınıflarda yapılan kazanım tamamlama çalışmaları ve 4. sınıflarımızda yapılan sınav sonrasında Ölçme Değerlendirme Bölümümüzün hazırladığı sınıf ve öğrenci bazındaki eksiklikler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçen hafta yapılan Okul Aile Birliği toplantısında gündeme getirilen konu yemekler ile ilgiliydi: Yemeklerini kendileri alan 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin sadece bazı yemekleri aldıkları, öğrencilerin bazen eve geldiklerinde yemek yemediklerini söylemeleri, salata bardan faydalanamadıkları için mutsuz oldukları gibi. 15 gün içinde bu konularda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır. Bu nedenle bu hafta Okul Aile Birliği temsilcilerimizden bazıları yemekhanede gözlem yaptılar. Öğrenciler yemeklerini yiyor mu? 3. ve 4. sınıflar her yiyecekten alıyor mu? Servis gibi konulardaki görüşlerini bu hafta içinde kendileri ile paylaşabilirim diye düşünüyorum. Önerileriniz ve yaşadığınız sorunlar ile ilgili müdür yardımcılarımızla iletişime geçebilir, tarafıma gönderebilir veya öğretmenleri ile görüşme saatlerinde görüşebilirsiniz, İyi bir hafta sonu geçirmenizi dilerim. Saygılarımla Belma ASAM Okul Müdürü belma.asam@tedistanbul.k12.tr

3 Sayfa sınıf geleceğe atılan adımların şekillendiği, uzun soluklu öğretim hayatının ilk basamağı Öğrenciler için de veliler için de uzunca bir deneyim yolunun başlangıcı PDR Bölümü olarak, bu yaş çocuğunun gelişim özelliklerini, bu yaşta kazanılması gereken sorumlulukları ve bu sorumlulukları kazanmaları için çocuklarımıza nasıl yol göstereceğimizi ve sınırların nasıl çizileceğini anlatacağımız Yaş Gelişim Özellikleri - Sorumluluk Kazandırmak ve Sınır Çizme konulu seminerimize sizleri bekliyoruz. 20 Ekim Pazartesi İlkokul Toplantı Salonu 14:00-15:30 1B Sınıfı 21 Ekim Salı İlkokul Toplantı Salonu 14:00-15:30 1D Sınıfı

4 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 3 PDR uzmanlarımız, sınıf öğretmenlerimiz ve müdür yardımcılarımızın işbirliği ile 17 Eylül 2014 tarihinde öğrencilerimiz sınıflarında demokratik bir şekilde adaylarını belirleyerek Şube Temsilcilerini seçtiler Eylül tarihleri arasında şube temsilcileri propaganda sürecini coşkulu bir şekilde yürüttüler. 4.sınıf temsilcilerinden oluşan başkan adayları, 24 Eylül Çarşamba günü okul bahçesinde, kürsüden arkadaşlarına konuşmalarını yaparak düşüncelerinden ve yapmak istedikleri uygulamalarından bahsettiler. 26 Eylül 2014 Cuma günü saat da sınıfların önüne sandıklar yerleştirilerek oylama yapıldı. Oyların sayımı, sınıflardan seçilen birer temsilci öğrenciyle yapıldı.

5 Sayfa Eylül 2014 Cuma günü, Bayrak Töreninde tüm okula sonuçlar duyuruldu. Öğrenci Birliği tüm temsilcilerinin katılımıyla 13 Ekim 2014 Pazartesi günü ilk toplantısını gerçekleştirdi. 4C DEMİR KOCAER BAŞKAN 4A SARP ÖZ BAŞKAN YARDIMCISI 3D MAYA KAPTAOĞLU 3.SINIFLAR TEMSİLCİSİ 2A NEHİR BERKÖZ 2.SINIFLAR TEMSİLCİSİ 4B SEVGİ SENA MÜDERRİSOĞLU 4B ŞUBE TEMSİLCİSİ 4D AŞKIN NUR ELÖNÜ 4D ŞUBE TEMSİLCİSİ 3A RENK SU MESCİ 3A ŞUBE TEMSİLCİSİ 3A MELİSSA ÇEVİKEL 3A ŞUBE TEMSİLCİSİ 3B ALP ERZİK 3B ŞUBE TEMSİLCİSİ 3C G.DEFNE KIRLAK 3C ŞUBE TEMSİLCİSİ 3C ELİF YANARDAĞ 3C ŞUBE TEMSİLCİSİ 2A SİNAN AKAN 2A ŞUBE TEMSİLCİSİ 2B MEHMET BATALLI 2B ŞUBE TEMSİLCİSİ 2C EYLÜL ENGİN 2C ŞUBE TEMSİLCİSİ 2C CAN ARDA YETİŞ 2C ŞUBE TEMSİLCİSİ

6 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 5 Eylül ayında PDR Bölümü olarak neler yaptık? PDR Uzmanı olarak öğrencilerimizle Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı Kimdir? Hangi Alanlarda Çalışır? Hangi Durumlarda ve Nasıl PDR Uzmanına Ulaşabilirler? konularını dramayla ele aldık. Bolca güldük, eğlendik ve bilgilendik. Günlük Davranış Çizelgesini 2., 3 ve 4.sınıf öğrencilerimizle paylaştık. Kuralların hayatımızdaki yeri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdik, hepimizin bu kurallara uyması gerektiğinin önemini vurguladık. Öğrenci Davranışları Ödül Yönergesini paylaştık, ödül kartı almak için heyecanlı olduklarını gözlemledik. Öğrencilerimizle tanıma-takip çalışmalarının bir parçası olarak bireysel görüşmelere başladık. Okulumuza yeni katılan öğrencilerimizle tanıştık, uyum sürecini daha sağlıklı atlatabilmeleri için gerekli adımları beraber attık.

7 Sayfa Sene başından bu yana 1.sınıflarla oryantasyon çalışmaları yaptık, okulu gezdik, sınıf kurallarını öğrendik, tanışma oyunları oynadık. PDR yi tanımaları için çocuklara PDR Uzmanlarının kim olduğunu ve ne yaptıklarını dramatize ederek anlattık. Sınıflarda çocuklarla Bir Aile Çiz etkinliği uyguladık. 1A ve 1C şubesi velilerine 6-8 Yaş Gelişim Dönemi, Sorumluluk ve Sınır Koyma konulu seminer düzenledik. 1B ve 1D şubeleri velilerine de seminerimiz Ekim tarihlerinde olacak. 2.sınıflarla yaptığımız PDR dersinde Sorumluluk değeri içinde Kurallar ı ele aldık. Ders boyunca; Her ortamın farklı kuralları olabileceği, Kuralların hayatımızda neden önemli olduğu, Kurallara uyulmasaydı neler olabileceği, tartışıldı. Okulda uymaları beklenen kurallarla ilgili etkinlik tamamlanarak, kurallara uymanın kişisel sorumluluğumuz olduğu vurgulandı.

8 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 7 Darıca Hayvanat Bahçesi ne gittik. Hayvan dostlarımızı ziyaret ettik. Bal Arıları ve Hınzır Ayı tiyatrosunu hep beraber İzledik. Planlı yaşıyorum, günümü planlıyorum.

9 Sayfa Saatler nasıl çalışır? Saatin sesi nereden gelir? Saatimizi renklendirelim. Ellerimizi birleştirdik Türk Bayrağımızı yaptık. Fen derslerimiz laboratuvar çalışmaları ile devam ediyor. Mısırlarımızı patlattık. Duyuları öğrendik. Okuma yazma çalışmalarımız devam ediyor. Beden perküsyonu ile güne başlıyoruz.

10 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 9 Geometrik Cisimler konusuyla ilgili 3D Laboratuvarında video izledik. Öğrenmelerimizi somutlaştırmak amacıyla bloklarla toplama işlemleri yaptık.

11 Sayfa Öğrencilerin yönergeleri takip edebilme, dikkatini toplama gibi becerilerini geliştirmeye katkı sağlayan eğlenceli beden perküsyonu çalışmaları yaptık. Eylül ve Ekim aylarında doğan öğrencilerimizin doğum günlerini şarkılarla, videolarla, danslarla kutladık.

12 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 11 Bu hafta Matematik dersimizde Sayıları sıralama ve Toplama İşlemleri konuları ile ilgili etkinlikler yaptık. Fen Bilimleri dersimizde cisimlerin hareketlerini gözlemleyerek hareket hızını arttıran ya da azaltan etkileri gözlemledik.

13 Sayfa Akıllı tahta etkinliklerimiz ile derslerimizde interaktif çalışmalar yaptık.

14 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 13 Ders aralarında eğlenceli oyunlar oynadık.

15 Sayfa Günümüze paylaşım saati ve beden perküsyonu ile başlıyoruz. Fen ve teknoloji derslerimizde eğlenirken öğreten etkinlikler yapmaya devam ediyoruz.

16 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 15 Mind-Lab dersimizdeki oyunları oynarken stratejileri de öğreniyor, öğrendiklerimizi arkadaşlarımızla paylaşıyoruz.

17 Sayfa DUYULAR PATLIYOR! 1.sınıflar Fen Laboratuvarında yaptıkları mısır patlatma aktivitesi ile kullandıkları duyuları açıkladılar ve duyulardaki değişimi ifade ettiler. Mısırın kokusunun, tadının, çıkardığı sesin ve şeklinin değiştiğini gözlemlediler. Mısırın nasıl patladığını ağır çekim bir video ile izlediler. EĞİK DÜZLEMDE CİSİMLERİN HAREKETİNİ GÖZLEMLİYORUZ 3.sınıflar Fen Laboratuvarında cisimlerin hareketini gözlemlemek için eğik düzlem oluşturdular. Oluşturdukları eğik düzlemde yokuş aşağı ve yokuş yukarı bıraktıkları oyuncak arabanın hareketini, hızını ve aldığı yolu gözlemleyerek yorumladılar ve gözlem sonuçlarını kaydettiler.

18 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 17 İNSAN VÜCUDU VE DOLAŞIM SİSTEMİ MODELLERİMİZ 4.sınıflar Fen TED kitaplarında bulunan insan vücudu modeli parçalarını bir yapboz gibi birleştirdiler. Oluşturdukları büyük insan vücudu modeli üzerinde temiz kan ve kirli kanın vücutta dolaşımını gösterdiler.

19 Sayfa Bu hafta İngilizce Bölümü etkinliklerimiz çerçevesinde 1. sınıflarımızla Darıca Hayvanat Bahçesine bir gezi düzenledik. Öğrencilerimiz derslerimizde öğrendikleri hayvanat bahçesinde yaşayan hayvanlar, doğa ve doğadaki canlılar hakkındaki bilgilerini gezip görerek ve eğlenerek pekiştirdiler. Pek çok hayvan türüyle tanışmak hepimizi çok heyecanlandırdı ve keyifli bir hayvanat bahçesi gezisini geride bırakmış olduk.

20 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 19 Bu hafta İngilizce derslerimizde geçen hafta başlamış olduğumuz Our Nature isimli ünitemize devam ettik. Doğa ve doğada yaşayan canlıları işlerken hayvanat bahçesine olan gezimiz öğrendiklerimizi canlı olarak görmemizi, pekiştirmemizi ve keyifli bir gün geçirmemizi sağladı. Sınıf içinde ise okuma ve yazma çalışmalarımıza devam ettik ve çeşitli aktivitelerle bunları pekiştirdik. Sene başından bu yana öğrenmiş olduğumuz harflerimizi oyun hamuru etkinliğimizle oynayarak tekrar etmiş olduk. Skills derslerimizde ise hayvanat bahçesine gezimiz sonrasında seçtiğimiz en sevdiğimiz hayvanı, gezerken havanın nasıl olduğunu ve o günden zevk alıp almadığımızı anlattığımız portfolyo çalışmamızı tamamladık.

21 Sayfa Bu hafta öğrencilerimiz ile Oxford Discover kitabımızdan 3. ünitemize başladık. Ünite konumuz olan renkler hakkında konuştuk. Renkler hakkında neler bildiğimizi ve neler öğrenmek istediğimizi paylaştık. Öğrencilerimiz beyin fırtınası yaparak çok yaratıcı cevaplar verdiler. Ünitemize ait kelimeler hakkında okuma-yazma çalışmaları yaptık. Renkleri nelerde gördüğümüzden, hayatımızdaki yerinden bahsettik. En sevdiğimiz renk hakkında konuştuk, onu yansıtan bir çalışma yaptık. Evimizde ve odamızda gördüğümüz renklerle ilgili okuma ve yazma çalışması yaptık. Skills derslerimizde ise Big Fire kitabımızı bitirdik. Öğrendiğimiz kelimeleri içeren bir Spelling Test yaptık. Bu yıl kullanmaya başladığımız Raz-Kids online programımızı öğrencilerimize tanıttık. Şifrelerimizi öğrencilerimize dağıttık ve ajandalarımıza yapıştırdık.

22 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa Sınıflar olarak haftamıza daha önce öğrendiğimiz hayvan gruplarını konu alan portfolyo çalışması ile başladık. Daha sonra ise ilk ünitelerimizde olduğu gibi yeni ünitemize de bizi sorgulamaya yönlendiren ve eleştirel düşünceyi kullanmaya teşvik eden bir soruyla başladık. Cisimlerin nasıl değiştikleri hakkında fikir yürütüp arkadaşlarımızla düşüncelerimizi paylaştık. Konu ile ilgili videolar ve slaytlar izledik. Yeni kelimeler öğrendik. Neden-sonuç ilişkisi hakkında fikir edinip kendi cümlelerimizi kurduk. Grup çalışmaları yaparak öğrendiğimiz bilgileri pekiştirdik. Maddenin halleri ile ilgili bir okuma parçası okuyarak üzerinde konuştuk ve örnekler verdik. Skills derslerimizde ise "Land of the Dinosaurs" kitabımızı okumaya devam ettik. Hem yeni kelimeler öğrendik hem de dinazorlarla ilgili var olan bilgilerimizi keşfettik. Dinazorlarla ilgili yaptığımız çalışmalarımızla sorgulama ve araştırma becerilerimizi geliştirdik. Ayrıca bu hafta, yıl boyunca hem evde hem de sınıfta kullanacağımız "Raz-kids" adındaki online program ile tanıştık.

23 Sayfa sınıflarla bu hafta Penguen kitapçıklarımızı bitirdik, neler öğrendiğimizi paylaştık. Noktalama işaretleri hakkında alıştırmalar yaptık ve sevdiğimiz bir arkadaşımıza kendimizi anlatan bir yazdık. Bu arada portfolyolarımızı düzenlemeye başladık. Bu hafta Skills dersinde öğrencilerimizle cümle yapılarını inceledik ve cümle öğelerini analiz ettik. Öğrencilerimiz bu bilgilerin ışığında alıştırma yaptılar ve bir serbest şiir yazdılar. Genius hour Özgün Proje çalışmasıyla ilgili yaptığımız çalışmada ise, bir konuyu sorgulama, aradığımız bilginin ne olduğunu belirleme ve bu konuda düşünce üretip kaynak kullanarak aradığımız sorunun cevabını bulma yöntemleri üzerinde durduk.

24 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 23 Okulun başlangıcından bu haftaya kadar yapmış olduğumuz Bilişim Teknolojileri derslerinde ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle Bilgisayar Laboratuvarı Kuralları, bilgisayar kullanırken dikkat etmemiz gereken konular hakkında konuştuk. Kuralların niçin var olduğunu tartıştık. Farklı amaçlar için günlük hayatımızda kullanılan teknolojilerden, farklı meslek dallarında teknolojinin nasıl kullanıldığından ve de teknolojinin hayatımızı nasıl etkilediğinden bahsettik. Klasör oluşturmayı kesme, kopyalama ve yapıştırma işlemlerini yaptık. 4. sınıf öğrencilerimiz kesme, kopyalama ve yapıştırma işlemlerini sağ tuşun yanı sıra klavyedeki kısa yol tuşlarını kullanarak yaptılar. Ayrıca sosyal paylaşım sitelerinden bahsettik. Bu sitelere kaydolmak için bir yaş sınırı olduğundan ve bu yaş sınırının da onları korumak için getirildiğinden söz ettik. Öğrencilerimizden bazıları sadece oyun oynamak için bu sitelere üye olduklarını söylediler. Onlara oyunlarını online olarak değil de bilgisayarlarına yükleyerek oynayabileceklerini ilettik. Hesapları olan öğrencilerimizin kendi güvenliklerini nasıl sağlayacaklarına başlarına neler gelebileceğine değindik. Sosyal paylaşım sitelerinde karşılaşabilecekleri olumsuz olayları örnekleyen bir film seyrettik. Bu filmi izlerken aşağıdaki soruların cevaplarını aradık ve tartıştık.

25 Sayfa Sınıf öğrencilerimiz 10 Parmak Hızlı Yazı Yazma programı olan Hotkey programında çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimizin klavye becerilerini geliştirmek amacıyla flash disklerine Hotkey programını yükledik. Yüklediğimiz programı evdeki bilgisayarlarına da yüklemelerini, günde dakikayı geçmeyecek şekilde Hotkey programında çalışmalarını istedik. Öğrencilerimizin programı kendi bilgisayarlarına yüklerken siz velilerimizden destek almaları gerekebilir. Bu konuda öğrencilerimizi desteklemenizi beklemekteyiz. Sonrasında Kelime İşlem türünde bir program olan Microsoft Word programında Duyu Organları ve Görevleri ni anlatan bir yazı yazdılar. Yazılarını ders süresi içerisinde tamamlayamayan öğrencilerimizin dosyalarını evde tamamlayabilmeleri için flash disklerine kaydederek Duyu organları ve Görevleri yazısını da kendilerine verdik. Evde yazılarını tamamlayan öğrencilerimizin dosyalarını flash disklerine kaydederek önümüzdeki hafta yapacağımız dersimize getirmeleri gerekmektedir.

26 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa sınıf öğrencilerimiz Bilişim Garaj Akademisi Platformuna giriş yaptılar ve bir programlama yazılımı olan Scratch 2 de çalışmaya başladılar. Scratch 2 programını kullanarak karakterleri koordinat arka planında yer alan x, y değerlerine göre hareket ettirdiler, program akışını belirlediler, geometrik şekiller çizdiler (üçgen, kare, dikdörtgen ve daire gibi) ve karakterleri fare etkisi ile hareket ettirdiler. Öğrencilerimiz evlerindeki bilgisayarları kullanarak Bilişim Garaj Akademisi Platformuna adresinden giriş yapabilirler. Öğrencilerimizin bilgisayar dersinde kullandıkları kullanıcı isimleri ve şifreleri platformda da geçerlidir. Platforma giriş yaparak o haftaki derslerini platformdan da tekrar edebileceklerdir.

27 Sayfa Bu hafta 1D ve 1C sınıfları olarak, İngilizce öğretmenimiz ile kütüphanemizi ziyaret ettik. Öğretmenimiz bize Seasons kitabını okudu. Sonrasında kitap ile ilgili etkinlik yaptık. 2. sınıflar olarak, Hareket kazanımını, TÜBİTAK yayınlarının Nasıl Hareket Ederiz? kitabını inceleyerek bir kez daha pekiştirmeye çalıştık. Kütüphanemizdeki TÜBİTAK yayınlarının Haydi Öğrenelim kitap serisini öğretmenimiz bize tanıttı. Sonrasında Çok Ayaklı Bir Zar Oyunu oynadık, çok eğlendik. 2C sınıfı olarak, İngilizce saatimizde ise öğretmenimiz bize Peace at Last kitabını okudu. Kitabı çok sevdik. 3.sınıflar olarak, Neden kurallara uymamız gerektiği acil durum ve kazalarda yapmamız gerekenler kazanımlarını Bal gibi Felsefe - Kurallara Uymazsam Ne Olur? kitabıyla bir kez daha pekiştirdik. Felsefe ve Filozof sözcüklerinin ne anlama geldiğini öğrendik. Kitapla ilgili yorumlar yaptık, paylaşımda bulunduk. Kütüphanemizdeki yazarın diğer kitaplarını öğretmenimiz bize tanıttı. Kalan vaktimizde ise yazarın diğer kitaplarından birini okumaya başladık ve çok sevdik.

28 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 27 Görsel Sanatlar dersimizde 1.sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Zentangle tekniğini öğrendik. Gazlı kalemlerimiz ile tekrarlanan çizgiler ve geometrik şekiller çizip çeşitli tasarımlar yaptık. Pastel boya çalışmalarımızda ise figür çizmeyi öğrendik. 2.sınıf öğrencilerimiz ile resmin türlerinden Natürmort hakkında bilgi edindik. Tanınmış sanatçıların eserlerinden örnekler izledikten sonra biz de kendi meyveli natürmortlarımızı yaptık. Hayat Bilgisi dersimizin Dengeli Beslenme konusu ile ilişkilendirdiğimiz çalışmalarımızda sağlığımız için oldukça faydalı olan meyveleri bir kompozisyon içerisinde resmettik.

29 Sayfa sınıf öğrencilerimiz ile Amerikalı sanatçı James Rizzi nin çalışmalarından esinlenerek çeşitli bina tasarımları yaptık. Zentangle tekniğini kullanarak tasarladığımız çalışmalarımızı her birimiz farklı bir yorumla resmettik. 4.sınıf öğrencilerimizle birlikte Atatürk konulu sergimiz için çalışmalarımıza başladık. Öncelikli olarak Atatürk ün ve Cumhuriyet in bizler için önemi hakkında fikirlerimizi paylaştık. Sonra düşüncelerimizi sanata dönüştürdük.

30 Yıl:5 Hafta:6 Sayı: 5 Sayfa 29 Müzik kulübünde öğrencilerimizle, metalofon enstrümanını tanımaya başladık. Öncelikle Do-sol aralığında nota yerleri öğrenecek ve ritmik çalışmalar yapacağız. Enstrüman çalışmamızı yapıp daha sonra ritim, hareket ve dans çalışmalarımızı yapıyoruz.

31 Sayfa İlkokul 1-3. Sınıflar Müzik derslerinde müzik eğitim programı ve disiplinler arası işbirliği çerçevesinde konulara uygun şarkı öğretimi, müzikli ve ritmik oyunlar, temel beden perküsyonu etkinlikleri, ses çalışmaları, enstrüman tanıtımları ve yaratıcı çalışmalar, ayrıca dil öğrenimi ve kişisel gelişimi destekleyici etkinlikler yapılmaktadır. Müzik dersleri, İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde yapılmaktadır. Bu uygulama, müzik-dil gelişimindeki işbirliğini de sağlamakta, öğrencilerin müzik kavram ve sembollerini hem Türkçe hem de İngilizce olarak öğrenmeleri ve hayata geçirmeleri sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz, aktivite ve oyun içerikli müzik derslerinden çok büyük keyif almakta, bu sayede müziğe ve müzik dersine yönelik tutumlarında da olumlu yönde artış sağlanmaktadır Sınıflar düzeyinde yapılan etkinliklerle öğrenciler, daha sonraki yıllarda yapacakları enstrüman eğitimi için gerekli olan altyapıyı edinmektedir. Bu sayede enstrüman çalışmalarında daha sonuç odaklı ve başarılı bir süreç yaratılabilmektedir. Hazırlayan : Vildan TAŞTAN - İlkokul Müdür Asistanı (vildan.tastan@tedistanbul.k12.tr)

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 13 EYLÜL 2013

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 13 EYLÜL 2013 İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:1 Sayı: 1 13 EYLÜL 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının ilk Bültenine aramıza bu sene katılan tüm velilerimize TED Ailesine hoş geldiniz

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:7 Sayı: 6 25 EKİM 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ Okul Müdürümüz Sayın Belma ASAM TED 12. Okul Müdürleri toplantısında bulunması nedeniyle şehir dışındadır. Bu

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 11 EKİM 2013

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 11 EKİM 2013 İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:5 Sayı: 5 11 EKİM 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ 9 günlük Bayram tatilinin hepimize iyi geleceğini düşünüyorum. Oldukça yoğun geçen bir başlangıç dönemi yaşadık.

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Yıl: 7 Hafta:3 Sayı :2 Bülten Tarihi: 23 Eylül 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İL İLKOKUL BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, 2106-2017 Eğitim -Öğretim yılına hızlı bir

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:7 Sayı: 6 16 Ekim 2015 Değerli Velilerimiz, Okul Müdürümüz Belma ASAM 16-19 Ekim tarihleri arasında yapılan 14. TED Okulları

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:16 Sayı :15 Bülten Tarihi: 23 Aralık 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Aralık ayı ara tatilimiz 23 Aralık 2016 Cuma

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:23 Sayı :18 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Bülten Tarihi: 10 Şubat 2017 İLKOKUL BÜLTENİ 2.dönem veli-öğretmen görüşmeleri 13 Şubat Pazartesi

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun İLKOKUL BÜLTENİ Yıl: 7 Hafta:7 Sayı :6 Bülten Tarihi: 21 Ekim 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İL İLKOKUL BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, 29 Ekim 2016 tarihinde Cumhuriyetimizin 93.

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:16 Sayı:14 18 Aralık 2015 DEĞERLİ VELİLERİMİZ, Bir haftalık tatilimiz bugün başlıyor. Bu tatilin hepimize çok iyi geleceğine

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL 2014-17 EKİM 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta: 2 Sayı: 2 11 Eylül 2015 Değerli Velilerimiz, Okulumuz açılalı 1 hafta oldu. Her gün tamamlanması gereken işler, planlamalar,

Detaylı

İLK BÜLTEN İLK BÜLTEN

İLK BÜLTEN İLK BÜLTEN İLK BÜLTEN İLK BÜLTEN Yıl: 7 Hafta:1 Sayı :1 Bülten Tarihi: 09 Eylül 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLK BÜLTEN Değerli Velilerimiz, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı boyunca haftalık

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTEN

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTEN 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTEN TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:5 Hafta:1 Sayı: 1 12 EYLÜL 2014 DEĞERLİ VELİLERİMİZ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının ilk Bülten yazısına başlarken, gerçekten zamanın

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 28.SAYI

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 28.SAYI 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 28.SAYI TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:5 Hafta: 36 Sayı: 28 22 Mayıs 2015 Değerli Velilerimiz, Mayıs ayının son haftası ve Haziran ayı bir sonraki yıl yapılacak

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ  TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:8 Sayı: 7 23 Ekim 2015 Değerli Velilerimiz, Hafta boyunca derslerde yapılan etkinliklerin ve çalışmaların birçoğunu Bültenimizde

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:32 Sayı :26 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Bülten Tarihi: 14 Nisan 2017 İLKOKUL BÜLTENİ 17 Nisan 2017 Pazartesi günü referandum nedeniyle

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Tanışıyoruz, Kurallar Her Yerde Okul Kurallarımız

HAYAT BİLGİSİ Tanışıyoruz, Kurallar Her Yerde Okul Kurallarımız 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik.

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK Ü anma hazırlıklarımız, Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında yazar Kaan ELBİNGİL söyleşisi, İngilizce PİRATES

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur.

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 12 Kasım 2018-18

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:26 Sayı:21 11 Mart 2016 DEĞERLİ VELİLERİMİZ, Bugün öğrencilerimizin, Cumartesi günü yapılacak olan Matematik Günü için gerekli

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 23.SAYI

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 23.SAYI 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 23.SAYI TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:5 Hafta:30 Sayı: 23 03 Nisan 2015 Değerli Velilerimiz, Bugün bir haftalık tatilimiz başlıyor. Tatil sonrası ilk okul günümüz

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 31.SAYI

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 31.SAYI 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTEN 31.SAYI TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:5 Hafta: 40 Sayı: 31 12 Haziran 2015 Değerli Velilerimiz, Eğitim Öğretim yılının sonuna geldiğimiz bu son iki haftamız etkinliklerle

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Şubat-31 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Gezegeni Paylaşma Ana Fikir: Dünyadaki tüm canlılar, karmaşık ve hassas ekosistemlerde, etkileşim halinde yaşarlar. Ünite:

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

Gezegeni Paylaşmak. Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama;

Gezegeni Paylaşmak. Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama; 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (2 Mayıs 2016 17 Haziran 2016) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ŞUBAT AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ ŞUBAT AYI ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk.

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

Yıl:5 Hafta:27 Sayı: 20

Yıl:5 Hafta:27 Sayı: 20 Sayfa 20 2014-2015 Bu hafta, her ünitemizin sonunda olduğu gibi, Clothes ünitemizin sonunda da öğrencilerimizin kendilerini değerlendirdikleri portfolyo çalışmamızı gerçekleştirdik. Öğrenilen yapıları

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; Mayıs ve Haziran aylarını da planlanan konular ve belirlenen etkinlikleri gerçekleştirerek geçirdik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 04 EKİM 2013

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 04 EKİM 2013 İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:4 Sayı: 4 04 EKİM 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ Birdenbire kış mevsimi başladı. Öğrencilerimizin hava yağışlı olmadığı müddetçe açık havada oynamalarını destekliyoruz.

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 22 KASIM 2013

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 22 KASIM 2013 İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:11 Sayı:10 22 KASIM 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda daha önceki senelere göre daha büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 1 KÜTÜPHANE ORYANTASYON HAFTASI 3 BİLGİ OKURYAZARLIĞI HAFTASI 4 YAZI TÜRLERİNİ TANIYORUZ 5 BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARI DERSİMİZ 6

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; 2016 yılının kasım ayını da yoğun bir gündemle geride bıraktık. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı

Detaylı

13 de. 19 da. 15 te İNGİLİZCE PDR. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu GÖRSEL SANATLAR. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. sayfa. sayfa.

13 de. 19 da. 15 te İNGİLİZCE PDR. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu GÖRSEL SANATLAR. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. sayfa. sayfa. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 te GÖRSEL SANATLAR sayfa sayfa 13 de 19 da İNGİLİZCE PDR ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK? İkinci döneme Şubat ayı ile heyecanlı bir başlangıç

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı