Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanlığı"

Transkript

1

2 Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanlığı 25 Mayıs 2016

3 TİKA 1992 yılında kurulmuştur. Başbakanlığa bağlıdır. ODAF 02/11/2012 tarihinde yayınlanan 656 sayılı KHK ile kurulmuştur. 50 Ülkede 52 Program Koordinasyon Ofisi ile 100 den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

4 TİKA NIN GÖREVLERİ Türkiye'nin kalkınma işbirliği politikasının uygulanması sorumluluğu verilen TİKA, aynı zamanda Türkiye'nin kalkınma işbirliğini ulusal aktörlerin yanı sıra, uluslararası kuruluşlar ve ikili donörlerle koordine etmekten de sorumludur. Ayrıca TİKA, Türkiye'nin Resmi Kalkınma Yardımlarının istatistiklerini toplamak ve raporlamakla da görevlidir.

5

6 Afrika Koordinatörlüklerimiz Cezayir Cibuti Çad Namibya Nijer Senegal Afrika da 15 ülkedeki ofislerimiz aracılığıyla projeler yürütülmektedir. Etiyopya Somali (2) Kamerun Kenya Libya Sudan Tunus Tanzanya Mısır

7 ODAF Projeleri Sektörel Dağılımı Sağlık 70 15% Tarım ve Hayvancılık 40 8% Su ve Sanitasyon 15 3% Eğitim % Eğitim İdari ve Sivil Altyapıların Güçlendirilmesi İnsani Yardım Kültürel İşbirliği ve Miras Kültürel İşbirliği ve Miras 91 19% İnsani Yardım 28 6% İdari ve Sivil Altyapıların Güçlendirilmesi % Sağlık Su ve Sanitasyon Tarım ve Hayvancılık

8 Daire Başkanlığımız, başta eğitim ve sağlık olmak üzere sosyal altyapı ve hizmetlerden üretim sektörüne kadar birçok alanda gerçekleştirdiği ve desteklediği projelerle ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşmakta ve ülkelerin kalkınma projelerine destek olmaktadır. Söz konusu sektörlerde geliştirilen projelerle sürdürülebilir bir sosyal, ekonomik ve siyasi kalkınmanın sağlanması Daire Başkanlığımızın en önemli hedefleri arasındadır. Afrika nın sürdürülebilir kalkınması, Ülkemizin tecrübesini, birikimini sahip olduğu imkan ve kaynakları Afrika ülkeleri ile Afrika sorunlarına Afrika çözümleri ilkesi çerçevesinde ve karşılıklı fayda temelinde paylaşılması, En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) taahhüdümüzün yerine getirilmesi, İlgili ülkelerle mevcut ilişkilerimizin geliştirilmesidir. Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanlığı Daire Başkanlığı Olarak Önceliğimiz

9 Daire Başkanlığı Olarak Önceliğimiz Daire Başkanlığımız öncelikli olarak aşağıda yer alan sektörlerde proje ve faaliyet yürütmektedir. Sağlık Su ve Sanitasyon Eğitim Tarım ve Hayvancılık İdari ve Sivil Altyapıların Güçlendirilmesi Üretim ve Ekonomik Altyapılar Ortak Kültürel Mirasın Korunması Diğer Projeler

10 Sağlık SAĞLIK Gelişmekte olan ülkelerin sağlık sektörünün iyileştirilmesi TİKA nın öncelikli hedefleri arasındadır. Yürütülen proje ve programlar yoluyla; nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi için eğitimler düzenlenmekte, fiziki altyapıların desteklenmesi amacıyla hastane/klinikler/sağlık ocakları inşa edilmekte, sağlık merkezlerine donanım desteği sağlanmakta, ihtiyaç duyulan bölgelerde sağlık taramaları gerçekleştirilmekte, İlaç yardımları yapılmaktadır.

11

12 Ambulans Hibesi Projeleri TİKA, Afrika ülkelerine son altı yılda 49 adet tam donanımlı ambulans desteğinde bulunmuştur.

13 Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Proje Adı: Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ın başbakanlığı döneminde inşa edilmesi talimatını verdiği hastane, 2014 yılı Şubat ayında resmi açılışı yapılarak hizmete başlamıştır. Hastanenin işletilmesi iki ülke Sağlık Bakanlıkları tarafından gerçekleştirilmektedir. 50 bin m 2 alan üzerinde kurulu 150 yataklı hastane, 11 bin m2 kapalı alandan oluşmaktadır. Bünyesinde 46 yoğun bakım yatağı, 3 ameliyathane, 2 doğumhane ile 1 tam donanımlı radyoloji ünitesi ve 1 laboratuvar bulunmakta olup günlük 500 hasta kabul etme kapasitesine sahiptir e yakın hasta bugüne kadar hizmet almıştır.

14 Somali Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Proje Adı: Somali Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık alanına yaşanan altyapı eksikliğine yönelik olarak, Mogadişu da bulunan 200 yataklı Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi nin inşaat işleri TOKİ tarafından; çevre duvarı inşaatı ve medikal donanım ile ilaç ve sarf malzemesi alımı ise TİKA tarafından tamamlanmıştır. Sağlık Bakanlığımız tarafından Somali ile 5 yıl süreyle ortak işletilmesi planlanan 44,632 m 2 arazi üzerine kurulu hastane, kapasite ve teknoloji açısından Doğu Afrika nın en modern ve tam donanımlı hastanelerinden biri olmuştur. Hazırlık çalışmaları tamamlanan hastane, 2014 yılının Eylül ayında hizmet vermeye başlamıştır.

15 Ebe Eğitim Merkezinin Tadilat ve Tefrişi Proje Adı: Sudan Omdurman Ebe Eğitim Merkezinin Tadilat ve Tefrişi Sudan Hükümeti nin başlatmış olduğu bir çalışma ile her köye eğitimli bir ebe sağlanması hedeflenmiş, eğitimli ebe sayısının ihtiyacın ancak %20 sini karşılayabildiği Sudan da, bu açığın kapatılabilmesi amacıyla Sudan nüfusunun %30 unun yaşadığı Hartum daki Omdurman Ebelik Okulu nun geliştirilmesi ve onarımı hususunda bir çalışma yapılmıştır yılında tadilat ve tefrişi yapılan merkeze 2012 yılında 500 KVA'lık bir adet transformatör alınmıştır. Ayrıca Ebe Eğitim Merkezinin işletilmesine yönelik olarak merkezin yönetici kadrosu 26 Ağustos-15 Eylül 2012 tarihleri arasında ülkemizde eğitim almışlardır.

16 Nijer Ana Çocuk Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezi Proje Adı: Nijer Ana Çocuk Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezi Obstetrik Fistül (OF) hastası kadınların topluma geri kazandırılması, fistülün tedavisi ile tedavi sonrası rehabilitasyon ve sosyal adaptasyonun sağlanması, bununla birlikte erken yaşta evlilik ve doğum neticesinde oluşan hastalık ve sakatlıkların önlenmesi için kadınların bilinçlendirilmesi çerçevesinde Başkanlığımızca Niamey de toplam m 2 alan üzerinde 44 yataklı, 2 ameliyathane, 5 yoğun bakım ünitesi, 4 poliklinik, 1 röntgen odası ve 1 acil müdahale odasına sahip Nijer Ana Çocuk Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezi nin inşa ve tefriş edilmesine ilişkin çalışmalar hali hazırda yürütülmekte olup, söz konusu Merkezin inşaatının 2016 yılı sonunda tamamlanması öngörülmektedir.

17 Proje Adı : Moritanya Nuakşot Anne-Çocuk Hastanesi 2 Ameliyathane ve Pediatri Bölümü Kurulması Moritanya Cumhuriyeti nin anne ve çocuk sağlığı konularındaki altyapı eksiklerinin giderilmesine ve sorunlarının çözümüne katkı sağlanması amacıyla 26 Şubat-01 Mart 2013 tarihlerinde Avrupa Parlamenterler Forumu-EPF nin, Uluslararası Parlamenterler Liderliği Projesi Türkiye çalışmaları kapsamında TİKA desteğiyle Moritanya İslam Cumhuriyeti ne bir inceleme ziyareti gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ziyarette alınan kararlar doğrultusunda Moritanya İslam Cumhuriyeti ne her yıl anne-çocuk sağlığı konusunda eğitim ve ekipman yardımı temelli projeler yapılmaktadır. Önceki yıllarda yapılan projelere ek olarak, Nuakşot Anne-Çocuk Hastanesi Pediatri ve Çocuk Acil Bölümü Kurulması kapsamında 2 adet ameliyathane, 6 hasta odası, 4 bebek odası ve 1 adet sterilizasyon makine odası Başkanlığımızca tefriş edilmiş, ayrıca hastanenin peyzaj ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilmiştir. Nuakşot Anne-Çocuk Hastanesi 2 Ameliyathane ve Pediatri Bölümü Kurulması

18 İjara Bölge Hastanesi Hamile Kadınlar için Doğum Öncesi Sağlık Merkezi İnşaatı ve Tefrişatı Projesi Proje Adı: Kenya Hamile Kadınlar için Doğum Öncesi Sağlık Merkezi İnşaatı ve Tefrişatı Projesi Kenya daki anne-çocuk sağlığı çalışmalarına ülkemizin katkısını sağlamak amacıyla Somali asıllı Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı ve anne-çocuk ölüm oranlarının oldukça yüksek olduğu kuzeydoğu bölgesinde yer alan İjara Bölge Hastanesi ne sorunlu hamilelik süreci yaşayan kadınlar için doğum öncesi bir sağlık merkezi inşa edilerek tefrişatı yapılmıştır.

19 Garissa Bölge Hastanesi ne Teknik Ekipman Desteği Proje Adı: Kenya Garissa Bölge Hastanesi ne Teknik Ekipman Desteği 230 yatak kapasitesine sahip Garissa Bölge Hastanesi, bölge halkı ile bölge ülkelerinden (Somali, Etiyopya) gelen insanlara yönelik bir sevk hastanesidir. Bölgede yaşayan halkın sağlık alanında ihtiyaç duyduğu hizmetleri sağlama adına kritik öneme sahip olan hastanenin yoğun bakım, yeni doğan, acil servis, radyoloji ve ameliyathane bölümlerine tıbbi ekipman hibesi yapılmıştır da inşa edilen 250 yataklı Hastane Garissa Bölgesi, Dadaab mültecileri ve Etiyopya ile Somali ye hizmet vermektedir. TİKA tarafından anılan hastaneye verilen ekipman desteği söz konusu hastanenin büyük bir ihtiyacını gidermiştir.

20 Victoria Hastanesinde 3 ünitenin Tadilatı ve 1 Ünitenin Tefrişatı Proje Adı: Seyşeller Victoria Hastanesinde 3 ünitenin Tadilatı ve 1 Ünitenin Tefrişatı Seyşeller Cumhuriyeti nin başkenti Victoria daki toplam m² lik tek çocuk bakım bölümünü barındıran Victoria Hastanesi genel pediatri, yenidoğan yoğun bakım ve pediatrik yoğun bakım olmak üzere 3 ünitesinin tadilat işleri TİKA tarafından 2015 yılı içinde tamamlanmış olup, çocuk bölümüne tıbbı cihaz ve mobilya temini çalışması ise 2016 yılı içinde tamamlanmıştır.

21 Nijer BİSEG Derneği ne Sağlık Ekipmanı Temini Proje Adı: Nijer BİSEG Derneği ne Sağlık Ekipmanı Temini Afrika genelindeki en önemli sağlık problemlerinden biri olan kataraktın tedavisi kapsamında fako tekniği uygulamalarının yaygınlaştırılmasına katkı sağlanması amacıyla BİSEG Derneği bünyesinde görevli uzmanlarca Nijer hastanelerinde görev yapan doktorlara fako eğitimi verilebilmesi için bir adet eğitim amaçlı göz ameliyat mikroskobu, bir adet göz ölçüm cihazı ve bunlara bağlı ekipman ile adı geçen Dernek tarafından gerçekleştirilmekte olan katarakt operasyonları için 50 adet fako tubing kaset seti hibe edilmiştir.

22 Dantec Hastanesi Oftalmoloji Kliniği nin Kapasitenin Geliştirilmesi Proje Adı: Senegal Dantec Hastanesi Oftalmoloji Kliniği nin Kapasitenin Geliştirilmesi Projenin ilk aşamasında, Dantec Hastanesi Oftalmoloji Kliniği ne Başkanlığımızca bir adet fako cihazı, fako cerrahisi ameliyat ve sarf malzemeleri hibe edilmiş olup, ikinci aşamasında ise Türkiye den gelen cerrahlar tarafından temin edilen fako cihazı ve sarf malzemeler kullanılarak klinik bünyesinde operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ameliyatlar sırasında Türk doktorlar tarafından Senegalli doktorlara 2 hafta boyunca uygulamalı eğitimler verilmiştir.

23 Gine Bissau Anne Çocuk Sağlığı Eğitim Programı Proje Adı: Gine Bissau Anne Çocuk Sağlığı Eğitim Programı Doğum sırasında anne-çocuk ölüm oranı Afrika'nın en yüksek ülkelerinden olan ve sadece dört yeni doğan uzman doktoru bulunan Gine Bissau Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı nda görevli altı kadın doğum uzmanı Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi nde Kasım 2015 tarihlerinde Doğum ve Anne-Çocuk Sağlığı konularında eğitim almışlardır. Benin den 12 ebe ve hemşireye, Güney Sudan dan 24 doktora

24 Su ve Sanitasyon SU VE SANİTASYON TİKA, sağlıklı içme suyu teminine yönelik kuyu açma çalışmaları yürütmekte, içme suyuna sağlıklı erişimin ve su hijyeninin sağlanması adına su ve sanitasyon projeleri yürütmektedir. TİKA tarafından bugüne kadar Afrika da 579 su kuyusu açılmıştır.

25

26 Afrika Temiz Suya Erişim Projesi Proje Adı: Somali Temiz İçme Suyuna Erişim Projesi TİKA tarafından Mogadişu ve çevresinde 2012 yılından itibaren açılan 21 su kuyusunun ardından Somaliland ın Burao kentinde 5 su kuyusu da inşa edilerek yaklaşık kişiye yetecek içme ve kullanma suyu temin edilmiştir. Proje Adı: Sudan Temiz Suya Erişim Projesi 2010 yılında Afrika da başlatılan Temiz İçme Suyuna Ulaşım Projesi kapsamında Sudan da toplam 28 su kuyusu açılmıştır. Açılan kuyulardan yaklaşık Sudanlı faydalanmaktadır. Proje öncesinde su taşımak için uzak mesafeler kat eden ve bu sebeple okullarında uzak kalan çocuklar bu problemin çözülmesi sebebiyle okullarına kavuşmuş, temiz suya ulaşan kesimlerde su kaynaklı hastalıklarda düşüş gözlenmiştir.

27 Eğitim EĞİTİM İşbirliği içinde olduğumuz ülkelerde eğitim sistemlerine yenilikler getirmek ve eğitimde dünya standartlarının yakalamasına yardımcı olmak amacıyla TİKA tarafından birçok çalışma yürütülmektedir. Bu kapsamda; modern eğitim kurumları inşa edilmekte, var olan yapıların fiziki koşulları iyileştirilmekte, öğretmenlerin mesleki bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla eğitimler düzenlenmekte, eğitim kurumlarının ihtiyacı olan ekipman ve malzeme konusunda destek sağlanmaktadır. Tüm bunların yanı sıra herkesin temel eğitime ulaşması da eğitim politikalarının ve uygulanan stratejilerin temelini oluşturmaktadır. TİKA tarafından son 3 yılda okul inşaatı/onarımı, okul donanımı/tefrişatı ve mesleki eğitim projeleri olmak üzere Afrika da yaklaşık 200 ün üzerinde proje gerçekleştirilmiştir.

28

29 Nijer Yatılı Kız - Erkek Okulu ve Dostluk Parkı Proje Adı: Nijer Yatılı Kız - Erkek Okulu ve Dostluk Parkı Sayın Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda, Nijer Hükümetince ülkemize tahsis edilen ve Yeşil Kuşak üzerinde yer alan dört hektarlık arazide, Başkanlığımız ile Nijer Cumhuriyeti Ortaöğretim Bakanlığı arasında imzalanan eğitim işbirliği anlaşmasına istinaden "Nijer Yatılı Kız Erkek Okulu İnşaatı" yapım işi yürütülmekte olup, 2017 yılı itibariyle tamamlanması öngörülmektedir.

30 Dakar İşitme Engelliler Merkezi Tadilat ve Tefrişatı Proje Adı: Senegal Dakar İşitme Engelliler Merkezi Tadilat ve Tefrişatı Batı Afrika daki tek resmi engelli eğitim kurumu olan, 3 ile 14 yaşları arasında toplam 120 öğrencinin eğitim gördüğü Dakar İşitme Engelliler Merkezi nin iyileştirilmesi projesi kapsamında, mevcut okul binası tamamen yenilenmiş; üç derslikli bir mesleki eğitim bloğu ile oyun alanı Merkeze kazandırılmış, işitme engelli çocukların eğitiminde kullanılan FM eğitim sistemi Başkanlığımızca kurulmuş, bir adet öğrenci servisi hibe edilmiş, sınıflardaki okul malzemeleri Başkanlığımızca yenilenerek, inşa edilen mesleki eğitim bloğunda kullanılmak üzere mesleki eğitim ekipmanları temin edilmiştir.

31 Jijiga Community Okulu na Malzeme ve Ekipman Desteği Proje Adı: Etiyopya Jijiga Community Okuluna Malzeme ve Ekipman Desteği Somali Eyaleti nde yer alan Jijiga şehrindeki Jijiga Community School isimli liseye Ogadan Welfare and Development in Action isimli STK ile işbirliği halinde mobilya ve elektronik ekipman hibesinde bulunulmuştur. Çeşitli zamanlarda destek sağlanan Jijiga Comminty School eyaletin en başarılı okulu olarak kabul edilmektedir. TİKA tarafından söz konusu okulun masa, sıra ve elektronik malzemeleri yenilenerek öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim alması amaçlanmıştır.

32 Thiamen Kasabası Okulu, Sağlık Ocağı ve Lojman İnşa ve Tefrişi Proje Adı: Thiamen Kasabası Okulu, ve Tefrişi Sağlık Ocağı ve Lojman İnşa Foundiougne ili Thiamen Kasabası Keur Suleymane Köyü nde bir okul, bir sağlık ocağı ve sağlık personeli için bir lojman inşa edilerek, söz konusu tesislerin tüm donanım Başkanlığımızca temin edilmiştir. Okul bünyesinde 5 derslik ve 1 bilgisayar sınıfı yer almakta olup, okulda 350 öğrenci eğitim görmektedir. Sağlık ocağı ise hem bulunduğu kasabaya hem de çevresindeki yerleşim merkezlerine modern sağlık hizmeti vermeye başlamıştır.

33 Namibya nın Omusati Bölgesi nin Omalyadhilia Kasabasının Kırsal Köylerine Kreş Desteği Proje Adı: Namibya nın Kırsal Köylerine Kreş Desteği Namibya nın savaştan en çok etkilenen ve Başkentten uzakta yer alan yerleşim yerlerinden olan Omusati Bölgesi nin Omalyadhilia Kasabasının kırsal köylerine, okul öncesi eğitim alacak 3-6 yaş arası çocuklara yönelik eğitim desteği vermek üzere Johannes Kindergarten adlı Kreşin inşaat ve tadilatı gerçekleştirilmiştir.

34 Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi Proje Adı: Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi Sudan da Mesleki Eğitimin geliştirilmesi ve bu alandaki eğitici açığının azaltılması amacıyla Sudan da büyük bir Mesleki Eğitim Merkezi (eğiticilerin eğitimi amaçlı) kurulmuştur. Merkezin inşaat kısmı Hartum Eyalet Valiliğince Mayıs 2011 döneminde tamamlanmıştır m2 alan üzerine kurulu 10 adet atölye ve laboratuvar, (7 farklı branşta mesleki ve teknik eğitim alanında eğitmen ve öğretmenlerin seminer eğitimi için bir merkez ve 3 ayrı okulda bilişim teknolojileri sınıfı), kütüphane, turizm uygulama restoranı ve uygulama oteli inşa edilmiştir. Merkeze 2015 yılında sertifika alan kursiyerlerin tekstil fabrikalarında iş bulmaları amacıyla tekstil bölümü eklenmiştir.

35 Tivavan Kadın Destek Merkezi nin Tefrişatı ve Tadilatı Proje Adı: Senegal Tivavan Kadın Destek Merkezi nin Tefrişatı ve Tadilatı Senegal in Tivavan bölgesinde mesleki eğitimden yoksun olan kadınlara meslek edindirilmesine yönelik olarak Tivavan Kadın Destekleme Merkezi nin eğitim altyapısı iyileştirilmiştir. Bu çerçevede, söz konusu merkezin ihtiyacı olan tadilat çalışmaları ve malzeme temini Başkanlığımızın desteği ile gerçekleşmiştir. Proje kapsamında merkezin dikiş atölyesi için dikiş makineleri hibe edilmiş, ayrıca aşçılık eğitimi için restoran bölümü ile serigrafi atölyesi yenilenmiş ve idari büro için ofis malzemesi temin edilmiştir.

36 Thies Meslek Odası Dericilik Eğitimi Projesi Proje Adı: Senegal Thies Meslek Odası Dericilik Eğitimi Projesi Thies Mesleki Eğitim Atölyesi bünyesinde görev yapmakta olan 10 kişilik Senegalli eğitmen heyeti için Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nde 20 Nisan-01 Mayıs 2015 tarihleri arasında dericilik eğitim programı düzenlenmiştir. Söz konusu program kapsamında, çanta, ayakkabı, kemer tasarımı ve üretimi ile kalıpçılık eğitim verilmiştir. üzerine

37 Tarım ve Hayvancılık TARIM VE HAYVANCILIK TİKA, tarım alanında Türkiye nin tecrübe ve birikimlerini az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde eğitim ve tecrübe paylaşım programları düzenleyerek, modern tarım ekipmanları desteğinde bulunarak aktarmaktadır. Tarımın yanı sıra ormancılık, balıkçılık ve hayvancılık alanlarında gerçekleştirilen eğitim programlarından sadece son 7 yılda 2000 in üzerinde uzman yararlanmıştır.

38

39 TİKA ve İHH İşbirliğinde Somali Tarım Okulu Proje Adı: TİKA ve İHH İşbirliğinde Somali Tarım Okulu İHH ve TİKA işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, Somali Tarım Okulu tarihinde 20 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Tarım okulunda 3 Ziraat Mühendisi tüm uygulama ve eğitimi birlikte yürütmektedir. Günümüze kadar okuldan 300 öğrenci mezun olmuştur. Bu projeyle Somali de ilk kez Sera kurulmuş, kavun, patlıcan gibi ürünler ilk kez yetiştirilmeye başlanmıştır. Damlama sulama sitemlerinin kullanımı ve teknik arıcılık da ilk kez öğretilmeye başlanmıştır. Proje ile Somali de modern tarım tekniklerinin gelişmesine ve gıda güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

40 Sudan Türk Suni Tohumlama ve Gen Kaynakları Merkezi Proje Adı: Sudan Türk Suni Tohumlama ve Gen Kaynakları Merkezi Sudan da tarım ve hayvancılık bakımından verimli eyaletlerin başında gelen El Cezire Eyaleti ne Başkanlığımız tarafından suni tohumlama laboratuvarı ve istasyonları kurulmuştur. İmzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yapımı El-Cezire Eyaleti tarafından üstlenilen Suni Tohumlama Merkezinin teknik donanımı 2012 yılında Başkanlığımızca tamamlanmıştır. Donanımı tamamlanan projenin işletme süreci devam etmektedir. Suni tohumlama faaliyetlerine başlanması amacıyla Sudan ın ihtiyaç duyduğu kan analiz ekipmanlarının alımı da Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilmiş, sarf malzemeleri ve kitler Sudan a kargo edilmiştir. Son olarak Sudan ın ülkemizden talep ettiği damızlık boğaların alımı için bir çalışma yapılmış 5 adet simental ve 5 adet holstein damızlık boğa alınarak kargo uçağı ile Sudan a nakli sağlanmıştır. Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanlığı

41 Benin Pamukçuluğunu Destekleme Projesi Proje Adı: Benin Pamukçuluğunu Destekleme Projesi Benin pamuk yetiştiriciliği projesi kapsamında bu bugüne kadar; Bohican Fitopatoloji laboratuvarı tefriş edilmiş, Nazilli de 20 kişi ve Cotonou da yaklaşık 300 kişiden oluşan heyetler farklı zamanlarda eğitim almış, toprak, gübre, genetik stok ve tohum kalite analiz laboratuvarlarının iyileştirilmesi amacıyla, Benin den gönderilen varyetelerin tahlilleri yaptırılmış, değişik zamanlarda traktör, mibzer, sulama sistemleri, laboratuvar tahlil cihazları, arazi çalışmaları için motosiklet temin edilmiştir. Benin Cumhurbaşkanlığı tarafından, tarım alanında kalkınmalarına yönelik katkılardan dolayı Başkanlığımıza Benin Devlet Nişanı verilmiştir.

42 Uganda Jinja Bölgesi Hayvancılık Araştırma ve Damızlık Üretimi Merkezi Su Deposu Yapımı Proje Adı: Uganda Jinja Bölgesi Hayvancılık Araştırma ve Damızlık Üretimi Merkezi Su Deposu Yapımı Söz konusu merkezde, hayvancılığın geliştirilmesine yönelik araştırmaların daha sağlıklı yürütülmesi, hayvan besini olarak kullanılan yem bitkilerinin ekimlerinin yapıldığı alanların sulanması ve bölgedeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara içme suyu temini amacıyla, yaklaşık 36 ton kapasiteli mevcut sulama deposuna ek 100 tonluk yeni su deposu inşa edilip sistem bağlantıları yapılarak var olan dağıtım ve sulama sistemine entegre edilmiştir.

43 İdari ve Sivil Altyapıların Güçlendirilmesi İDARİ VE SİVİL ALTYAPILARIN GÜÇLENDİRİLMESİ Türkiye nin tecrübe ve birikimi, partner ülkelerin idari ve sivil altyapılarındaki kişilerin uzmanlıklarının, organizasyonel işleyişin ve fiziki yapıların geliştirilmesine yönelik olarak TİKA tarafından finanse edilen projeler ile paylaşılmaktadır. İdari ve sivil altyapıların geliştirilmesine yönelik programlarla yılları arasında çeşitli meslek gruplarında düzenlenen eğitimlerden den fazla kişi faydalanmış, yerinde düzenlenen eğitim programları için in üzerinde uzman görevlendirilmiştir. Dışişleri Bakanlığının tertiplediği ve TİKA nın da destek verdiği Uluslararası Genç Diplomatlar Programına 2005 yılından bu yana 900 ün üzerinde diplomat katılmıştır.

44

45 Mali Ulusal Meclis Genel Kurul Salonu ve Fuaye Alanının Tadilatı ve Tefrişatı Proje Adı: Mali Ulusal Meclis Genel Kurul Salonu ve Fuaye Alanının Tadilatı ve Tefrişatı Mali ve Türkiye arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde fiziki ve donanım açısından yetersiz koşullarda hizmet veren Mali Ulusal Meclisi binası genel kurul salonunun; misafir koltukları, meclis başkanı kürsüsü ve milletvekili masa sandalyelerinin yerleştirilmesi, her türlü iç kaplama imalatı, elektrik ve mekanik tesisatlarının yenilenmesi işleri; fuaye alanının ise tadilat ve tefrişat işleri Başkanlığımızca gerçekleştirilmektedir. Projenin 2016 yılında tamamlanması öngörülmektedir.

46 Garissa Eyaleti Katı Atıkla Mücadele Projesi Proje Yeri : Kenya Garissa Eyaleti Katı Atıkla Mücadele Projesi Proje ile Kuzeydoğu Kenya Eyaleti nin en büyük şehri Garissa da katı atık ile mücadele kapsamında ihtiyaç duyulan teknik ekipman (altı adet sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 400 adet çöp konteyneri) 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde Garissa Valiliği ne hibe edilmiştir. Ayrıca, ülkemizce hibe edilen 6 adet çöp kamyonunun tamir ve bakımı için bir atölye kurulmuş, ihtiyaç duyulan teknik malzemeler ülkemizce hibe edilmiştir. Proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi katı atıkla mücadele ekibince Garissa Eyaleti yetkililerine yerinde eğitim verildi.

47 Türk Yargı Sisteminin Tanıtılması Proje : Cezayir Türk Yargı Sisteminin Tanıtılması Türkiye Adalet Akademisi nin mesleki ve bilimsel konularda uluslararası ilişkiler kurma görevi kapsamında Türk Yargı Sistemini tanıtmak üzere Mayıs 2015 tarihleri arasında Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti hakim ve savcılardan oluşan 7 kişilik heyete eğitim programı düzenlenmiştir.

48 STK ları, Özel Sektörü ve Kamu Sektörünü Destekleme Bürosu na Ekipman Desteği Proje Adı: Kongo STK ları, Özel Sektörü ve Kamu Sektörünü Destekleme Bürosu na Ekipman Desteği Kongo Demokratik Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı STK ları, Özel Sektörü ve Kamu Sektörünü Destekleme Bürosu na 2013 yılında çeşitli büro ekipmanı ve bilgisayar hibesi gerçekleştirilmiş ve yapılan resmi törenle Bakan Modeste Bahati Lukwebo'ya teslim edilmiştir.

49 Üretim ve Ekonomik Altyapılar ÜRETİM VE EKONOMİK ALTYAPILAR Üretim ve ekonomik altyapıların güçlendirilmesi kapsamında, sanayi, turizm, tarım, balıkçılık, ormancılık, ulaşım, bankacılık, finans ve iletişim gibi sektörler TİKA tarafından gerçekleştirilen projeler ile desteklenmektedir. TİKA gerçekleştirdiği veya destek verdiği işbirliği projeleri ile Afrika ülkelerinin sahip olduğu ekonomik ve üretime dönük potansiyelin en üst düzeyde açığa çıkarılmasını ve en verimli şekilde değerlendirilmesini hedeflemektedir.

50 Üretim ve Ekonomik Altyapılar Alanında Örnek Projeler

51 Sivil Havacılık Uygulamalı Eğitim Merkezi Proje Adı: Somali Sivil Havacılık Uygulamalı Eğitim Merkezi Başkanlığımızca inşa edilen 696 m2 kapalı alana sahip bina sivil havacılık başta olmak üzere çok amaçlı eğitim merkezi olarak faaliyet gösterecektir. Yakın zamanda faaliyete geçirilmesi planlanan binada teorik ve uygulamalı eğitim verilecek olup, projeyle Somali nin sivil havacılık alanındaki büyük bir eksikliğinin kapatılması planlanmaktadır.

52 Mogadişu Şehir İçi Yolları Yapımı Proje Adı: Somali Mogadişu Şehir İçi Yolları Yapımı 1992 yılından beri Somali de yaşanan iç savaş sonucu tahrip olan Mogadişu da bulunan şehir içi yollar, drenaj sitemleri ve refüjler TİKA tarafından yeniden yapılmış ve inşa edilen yollara güneş panelleri ile aydınlatma sağlanmıştır. 34 kilometre yol inşa edilerek başkent Mogadişu nun modern bir görünüme katkı sağlayan projenin resmi açılışı, sinevizyon aracılığıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 19 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

53 Proje Adı: Cibuti Burhan Bey Caddesinin Rehabilitasyonu ve Şehitlik Anıtının Yapılması İşi Temel atma töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cibuti Cumhurbaşkanı Sayın Ismail Omar Guellah ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Burhan Bey Caddesi Yenileme Projesi ve Ahmet Mazhar Bey Şehitlik Anıtı Yapım İşi TİKA tarafından yürütülmektedir. Bu çerçevede; Cibuti Merkezde bulunan yaklaşık 700 metre uzunluğundaki Burhan Bey Caddesi nin rehabilite edilerek sokak düzenlemesinin yapılması ve Ahmet Mazhar Bey şehitlik abidesinin yapım işi konusundaki çalışmalar devam etmektedir. Cibuti Burhan Bey Caddesinin Rehabilitasyonu ve Şehitlik Anıtının Yapılması İşi

54 Ortak Kültürel Mirasın Korunması ORTAK KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI TİKA olarak geçmişle gelecek arasında bağ inşa ediyoruz. Türkiye derin tarihi ve kültürel bağlarının olduğu Afrika kıtasında ülkelerin kültürel mirasının korunmasına yönelik nitelikli, bilgi ve uzmanlık temelinde restorasyon çalışmaları yürütmekte, bu vesile ile hem ortak kültürel mirasın korunmasına hem de ülkelerin kültür turizminin canlanmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

55 Ortak Kültürel Mirasın Korunması Alanında Örnek Projeler

56 Cezayir Keçiova Cami Restorasyonu Projesi Proje: Cezayir Keçiova Cami Restorasyonu Projesi Başkent Cezayir de eski şehir olarak bilinen ve bugün dünya kültür mirasları içerisinde bulunan Kasaba (Casbah) bölgesinde yer alan Keçiova Camii 1830 yılında katedrale çevrilmiştir yılında Cezayir in bağımsızlığını kazanmasıyla yapı cami olarak yeniden ibadete açılmıştır. Başkent Cezayir de yer alan Keçiova Camisinin restorasyonu ile ilgili Cezayir Konut ve Şehircilik Bakanlığı ile Başkanlığımız arasında 25 Eylül 2013 tarihinde Protokol imzalanmıştır. 10 Eylül 2014 tarihi itibari ile restorasyon çalışmalarına başlanmış ve 22 ay süre sonunda tamamlanması planlanmıştır. Bugün itibariyle projenin fiziki gerçekleşme oranı %50 seviyelerine ulaşmış durumdadır.

57 Sudan, Portsudan Eyaleti, Suakin Adasında Bulunan Hanefi Camii, Şafii Camii ve Gümrük Binası ile Muhafaza Binası Restorasyonu Proje Adı: Sudan, Portsudan Eyaleti, Suakin Adasında Bulunan Osmanlı Eserleri Restorasyonu Sudan turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlamak ve kültürel mirasın korunmasına yönelik olarak Sudan ın Port Sudan Eyaleti Suakin Adasında bulunan Osmanlı dönemine ait Hanefi Camii, Şafi Camii ve Gümrük Binası eserlerinin restorasyonu gerçekleştirilmiştir. Suakinin bağlı bulunduğu Kızıldeniz Eyaleti su altı güzelliklerini izlemek üzere dalgıçlığı ve diğer kapasitelerini kullanarak Eyaleti bir Turizm merkezi haline getirmeyi planlamaktadır. Bu noktada tarihi Suakin adasının önemli bir turizm merkezi haline gelebileceği değerlendirilmektedir. Ayrıca bölgede bulunan Osmanlı eseri Muhafaza binasının da restorasyonu için de yeni bir çalışma başlatılmıştır.

58 Sudan Hartum'da bulunan Mescid-i Kebir Camii Elektrik Tesisatının Yenilenmesi Uygulama İşi Proje Adı: Sudan Hartum'da bulunan Mescid-i Kebir Camii Elektrik Tesisatının Yenilenmesi Uygulama İşi Sudan ın başkenti Hartum da bulunan Sudan ve Türk tarihinin ortak kültürel mirası olarak değerlendirilebilecek önemli eserlerden olan Mescid-i Kebir in elektrik tesisatının ve ses sisteminin yenilenmesi işi Başkanlığımızca gerçekleştirilmiştir.mescidin restorasyonunun da önümüzdeki dönemde TİKA tarafından yapılması planlanmaktadır.

59 Hz. Necaşi Türbesi Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi İşi Proje : Etiyopya Hz. Necaşi Türbesi Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi İşi Müslümanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan Etiyopya (Habeşistan); Müslümanların ilk hicret yurdudur. Afrika daki ilk Müslüman yerleşkesi Etiyopya nın Tigray eyaleti, Mekele şehrinde bulunan Kral Necaşi nin Türbesi, Camii ve 15 sahabenin kabirlerinin restorasyonu çalışması Başkanlığımızca gerçekleştirilmektedir. Proje kapsamında ikinci etap olarak da bölgenin çevre düzenlemesi ve ziyaretçiler için sosyal kullanım alanlarının hayata geçirilerek bölgenin turistik bir çevreye kavuşturulması ve dünya Müslümanlarının hizmetine sunulması planlanmaktadır. Restorasyon çalışmaları %50 seviyelerinde bulunmakta olup projenin 2016 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

60 Harar Son Osmanlı Konsolosluk Binası Restorasyonu Proje Adı: Etiyopya Harar Son Osmanlı Konsolosluk Binası Restorasyonu Etiyopya da Türk kökenli ailelerin yaşamakta olduğu bin yıllık geçmişe sahip Harar şehrindeki Son Osmanlı Konsolosluk Binasının restore edilerek koruma altına alınması projesi Başkanlığımızca gerçekleştirilmektedir. Proje kapsamında Osmanlı Devleti nin 1912 yılında Harar kentinde açtığı ve bakımsızlık nedeniyle bugün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Muhammed Ali Köşkü olarak da bilinen konsolosluk binasının aslına uygun olarak onarımı gerçekleştirilerek, ülkenin kültür varlıklarına kazandırılması amaçlanmaktadır. Binanın restorasyonunun ve çevre düzenlemesinin yapılması projesinin hayata geçirilmesi ile Etiyopya ve Harar la tarihten gelen güçlü bağlarımızın sembolize edilerek kalıcı hale getirilmesi hedeflenmektedir.

61 Hamidiye Nur Camii Renovasyonu Proje Adı: Güney Afrika Hamidiye Nur Camii Renovasyonu Hamidiye Nur Camii İnşaatı 1890 yılında başlanmış ve 1894 yılında tamamlanarak Cape Town Müslümanlarının hizmetine girmiştir yılında Hamidiye Nur Camii Mütevelli Heyeti, Başkanlığımızdan caminin renovasyonu konusunda yardım talebinde bulunmuş ve bu talep TİKA tarafından uygun bulunmuştur. Bu kapsamda camiinin iç ve dış duvarları temizlenerek boyanmış, giriş katı elektrik tesisatı, üst kat elektrik tesisatı ile tuvalet ve abdesthanenin elektrik tesisatı yenilenmiş, erkek ve bayanların tuvalet ve abdest alacakları yerler komple yenilenmiş, tüm diğer onarım işleri tamamlanmıştır.

62 Diğer Projelerimiz DİĞER PROJELERİMİZ TİKA doğumdan ölüme kadar insan hayatını ilgilendiren ve partnerlerimiz tarafından öncelikli ihtiyaç olarak bizimle paylaşılan her sektörde projeler gerçekleştirmektedir. Çölleşme ve iklim değişikliği ile mücadeleden, yetimhane tefrişlerine, kadın sığınma evlerinin donanımından, spor tesisleri kurulumuna kadar hayatın bir çok evresi ve toplumun her kesimine yönelik projeler ile insan odaklı bir strateji izlemektedir.

63 Sokak Çocukları Eğitim Merkezi Proje Adı: Somali Sokak Çocukları Eğitim Merkezi Mogadişu da STK statüsünde faaliyet gösteren ve madde bağımlısı sokak çocuklarının rehabilitasyonuna yönelik çalışmalarda bulunan Sokak Çocukları Eğitim Merkezine çevre duvarı, mutfak, yemekhane, tuvalet gibi ilave binalar Başkanlığımızca yaptırılmıştır.

64 Kamerun Yaounde Kadın Sığınma EvininTadilatı Proje Adı: Kamerun Yaoundé Kadın Sığınma Evinin Tadilatı Kamerunlu Kadınların birçok alanda sosyal faaliyet gerçekleştirdiği, okuma-yazma kurslarının düzenlendiği, çeşitli alanlarda mesleki eğitimin verildiği ve kadınlara psikolojik tedavi ve desteğin sağlandığı Yaounde Kadın Sığınma Evinin tadilatı yapılmıştır.

65 Gıda Yardımları Proje Adı: Nijerya nın Kuzeyindeki IDP Kamplarına Cibinlik ve Gıda Malzemesi Temini Nijerya nın kuzey bölgelerinde yaşanan terör nedeniyle yerlerinden edilen insanların sığındıkları kamplarda sıtmadan korunmalarına yardımcı olmak amacıyla, TİKA ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 3 6 bin adet cibinlik temin edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı heyetinin Mart 2016 tarihli Nijerya ziyareti sırasında, daha önceden temin edilmiş olan cibinlikler, kuzeydeki IDP kamplarına yine TİKA tarafından temin edilen 3 kamyon dolusu gıda malzemesiyle birlikte gönderilmiştir. Kamyonların uğurlama törenine Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ın da aralarında bulunduğu bir heyet katılmıştır.

66 Gıda Yardımları Proje Adı: 1000 Aileye İftar Programı ve 1000 Aileye Gıda Yardımı Ramazan ayında Çad ın başkenti Encemine ye Orta Afrika Cumhuriyeti nden gelen mülteciler için oluşturulmuş Gaoui Mülteci Kampında bulunan 1000 ailenin tamamına iftar programı düzenlenmiş ve Başkente 170 km. uzaklıktaki Massaguet ve Massakory şehirlerinde toplam 1000 aileye pirinç, yağ, un, şeker, salça, tuz ve sabundan oluşan temel gıda maddeleri dağıtılmıştır. Proje Adı: Mozambik Gıda Yardımı Projesi Dışişleri Bakanlığımızın talebine istinaden, Mozambik in başkenti Maputo nun çevresindeki yoksul kesime dağıtılmak üzere içinde kuru baklagiller, zeytin yağı, şeker, un, çay gibi dayanıklı tüketim maddelerinin bulunduğu 200 adet gıda kolisi yerinden temin edilerek, Büyükelçiliğimize teslim edilmiştir. Kolilerin daha sonra Büyükelçiliğimiz ile belediyeler işbirliğinde dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

67 Fas ta Türk Kültür Günleri Proje Adı: Fas ta Türk Kültür Günleri Başbakan Yardımcımız Pof. Dr. Numan Kurtulmuş'un Mart 2015 tarihleri arasında Fas a gerçekleştirmiş olduğu ziyaret vesilesiyle Rabat ve Fes şehirlerinde düzenlediğimiz Türk Kültür Günleri programı kapsamında; ilk gün Rabat taki Muhammed V Tiyatrosu nda 81 ilinin fotoğraflarla tanıtıldığı "Panorama Türkiye" adlı sergi açılmış, Türk halk danslarından örnekler sergilenmiş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Müziği Korosu tarafından konser verilmiştir. İkinci gün Başkent Rabat taki Milli Kütüphane binasında yer alan konferans salonunda Prof. Dr. Numan Kurtulmuş un "Medeniyet Tasavvuru" başlıklı konferansı gerçekleşmiş ve konferansın ardından Türkiye den getirilen "Osmanlı Kaftanları" ve "Osmanlı Fermanları" adlı sergilerin de açılışı gerçekleştirilmiştir. Başkanlığımız destekleri ile gerçekleştirilen Türk Kültür Günleri programı Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı na bağlı topluluğun Fes şehrinde gerçekleştirdiği Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi ile sona ermiştir.

68 ARZ EDERİM. KEMAN ÖZDEMİR BAŞBAKANLIK TİKA ORTA DOĞU VE AFRİKA DAİRE BAŞKANI

Afrika daki Faaliyetlerimiz

Afrika daki Faaliyetlerimiz Afrika daki Faaliyetlerimiz Yunus Emre Enstitüsü; Türkiye yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında yurt dışında hizmet vermek; Türkiye nin diğer

Detaylı

DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU

DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU - TEMMUZ, KASIM 2011 - Son 60 yılın en şiddetli kuraklığını yaşayan Doğu Afrika da 12 milyonu aşkın insan açlık ve susuzlukla karşı karşıya. Bugüne kadar

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır.

Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır. 1 CEM TOPBAŞ SUNUM- Giriş Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır. 2000 yılında Komşu ve Çevre Ülkeler

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. Genel Değerlendirme 1.1 Kuruluşun Yatırımlarını Finansman Kaynakları: Üniversitemiz, 5018 sayılı Kanun a ekli II Sayılı Özel Bütçeli İdareler

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2014 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 2015 İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim/ Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2015 Yılı Yatırımlarıyla

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Ocak 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL DEĞERLENDİRME... 3 1.1 KURULUŞUN YATIRIMLARININ

Detaylı

Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler. Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü

Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler. Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü arif.cetin@saglik.gov.tr DİABGM Koordinasyonu Yasal Dayanak ve Görev Tanımı: 663 KHK 14. madde

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Mart 2016-Bartın Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇİNDEKİLER Üst Yönetici Sunuşu 1. Genel Değerlendirme-----------------------------------------------------------------------------------------------1

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

SOMALİ ÜLKE RAPORU

SOMALİ ÜLKE RAPORU SOMALİ ÜLKE RAPORU 25.02.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Somali ye ihracat yapan 20 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı nın

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD)

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) 22-26 EKİM 2014 58. MİLLİ PEDİATRİ KONGRESİ İlk sığınma 29 Nisan 2011 tarihinde başlamıştır Nüfus Hareketleri - Mevzuat «Açık kapı politikası»

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

KATARAKT HASTANESİ PROJESİ NİJER

KATARAKT HASTANESİ PROJESİ NİJER KATARAKT HASTANESİ PROJESİ NİJER İHH Projeler Birimi Mart 2013 PROJE ÖZETİ Bu proje, Nijer in Niamey bölgesinde 5 yıl içinde 30.000 katarakt ameliyatının yapılmasını kapsamaktadır. En az 150.000 göz hastasının

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

KATARAKT. Siz görürseniz onlar da görecek...

KATARAKT. Siz görürseniz onlar da görecek... KATARAKT Siz görürseniz onlar da görecek... 1 Katarakt Türkiye de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; Afrika kıtasında yaşın yanı sıra kötü beslenme,

Detaylı

Zeytinburnu Belediyesi

Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Belediyesi Açılış ve Temel Atma Töreni Yapılacak Hizmetlerimiz Toplam 748.151.280 TL Yatırım zeytinburnu.istanbul 444 1984 Sayın Abdulkerim TAŞ T.C. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Projelerimizin

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Temmuz 2008 GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin,

Detaylı

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 2017 Ana Sponsor FUAR SONUÇ RAPORU Sağlık ve Sosyal Alanda Kalite

Detaylı

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM,

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM, ALIM, S ATIM, KİRA YA VERM E TEMMUZ 2014 ÖNETMELİĞ İ Y IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU 1. GENEL DURUM Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün Musul u ele geçirmesinin ardından Musul da bulunan Türkmen

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2016 İçindekiler 1- GENEL DEĞERLENDİRME... 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman

Detaylı

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim,

Detaylı

SU KANALI PROJESİ - ETİYOPYA

SU KANALI PROJESİ - ETİYOPYA SU KANALI PROJESİ - ETİYOPYA İHH Projeler Birimi PROJENİN KONUSU Bu proje, Etiyopya nın Bale bölgesine bağlı olan Selke Deyu köyünün kuruluşundan bu yana temiz su ihtiyacını karşılayamamasından dolayı

Detaylı

GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010)

GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010) GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010) 2008 yılında, GAP kapsamında bölgede gerçekleştirilen bütün yatırımlar ve yaşanan gelişmeler gözden geçirilmiş; Güneydoğu Anadolu Projesi nin ekonomik kalkınma, sosyal gelişme

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı Bakanlığımız ve TİKA İşbirliğinde kurulan dostluk ormanı Nijer Devlet Başkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, tüm Bakanlar,

Detaylı

T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI Kurumun Genel Tanıtımı Adı Kızılcahamam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Adresi Akçay

Detaylı

Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika

Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika Alaaddin METİN Genel Müdür Yardımcısı 15 Kasım, Ankara 1 Türk Eximbank ın İhracata Desteği Kuruluşundan bu yana 106 milyar ABD Doları kredi ve 86 milyar ABD Doları sigorta

Detaylı

İHH'dan Yetimlerin Yüzünü Güldürecek Proje

İHH'dan Yetimlerin Yüzünü Güldürecek Proje On5yirmi5.com İHH'dan Yetimlerin Yüzünü Güldürecek Proje İHH İnsani Yardım Vakfı düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapsamında hazırladığı 120 proje ile 23 ülkedeki yetimlerin yüzünü güldürecek. Yayın

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) ORDU DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılında Gerçekleştirilen İşler

YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılında Gerçekleştirilen İşler YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 Yılında Gerçekleştirilen İşler 2013 YILI YATIRIM BÜTÇESİ 12 OCAK 2013 TARİH VE 28526 SAYILI RESMİ GAZETEDE (MÜKERRER) YAYINLANMIŞTIR. EĞİTİM SEKTÖRÜ PROJE ADI

Detaylı

Somali'de insani kriz derinleşiyor

Somali'de insani kriz derinleşiyor Somali'de insani kriz derinleşiyor 2011 yılında yaşanan büyük kuraklığın yol açtığı olumsuz etkiler tam olarak giderilememişken, yeni bir kriz kapıda. 29.03.2017 / 12:52 2015 yılından beri sıcaklıkların

Detaylı

T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü

T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü PİRAZİZ ÖĞRETMENEVİ YENİDEN YAPILANDIRMA PROJESİ PİRAZİZ - 2008 BÖLÜM I GİRİŞ Projenin Adı ve Konusu Piraziz Öğretmenevi nin Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI Eski adıyla İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) günümüzde nüfusunun çoğunluğu veya bir kısmı Müslüman olan ülkelerin üye olduğu ve üye ülkeler arasında politik, ekonomik, kültürel,

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) SAMSUN DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden sadakataşlarından aldığı ilhamla, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor.

Detaylı

2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU

2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU 2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI NİSAN/2014 EK-3 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. GENEL DEĞERLENDİRME Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti

Detaylı

TÜRKİYE BÜLTENİ MART, 2013 KAMPANYA

TÜRKİYE BÜLTENİ MART, 2013 KAMPANYA KAMPANYA 36 37 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 17 Ocak 2013 te Toprak Mahsulleri Ofisi nin öncülüğünde Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası başlatılmıştır. Kampanya, medya, kamu kurum ve kuruluşları,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ECEABAT KAYMAKAMLIĞI İLÇE EYLEM PLANI

T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ECEABAT KAYMAKAMLIĞI İLÇE EYLEM PLANI T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ECEABAT KAYMAKAMLIĞI İLÇE EYLEM PLANI OCAK 2012 SUNUŞ Eceabat İlçemiz, Gelibolu Yarımadasında, çevresi Çanakkale Boğazı ve Ege Denizi ile çevrili, deniz seviyesinden 2 metre yükseklikte

Detaylı

AFRİKA BÜLTENİ. Ocak - Nisan Afrika Araştırmaları Merkezi Kırklareli Üniversitesi

AFRİKA BÜLTENİ. Ocak - Nisan Afrika Araştırmaları Merkezi Kırklareli Üniversitesi AFRİKA BÜLTENİ Ocak - Nisan 2018 Afrika Araştırmaları Merkezi Kırklareli Üniversitesi 1 TİKA nın Afrika daki Projeleri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kenya da zihinsel ve bedensel

Detaylı

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sosyal Güvenlik Kurumları Alt Sektörü Harcamaların Fonksiyonel Sınıflandırılması Tablosu

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sosyal Güvenlik Kurumları Alt Sektörü Harcamaların Fonksiyonel Sınıflandırılması Tablosu T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Kurumları Alt Sektörü Harcamaların Fonksiyonel Sınıflandırılması Tablosu HAZIRLANMA AMACI 1 Harcamaların fonksiyonel sınıflandırılması tablosu;

Detaylı

KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç.

KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç. KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç. 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Kenya Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu : Kenya ekvator enlemi üzerinde yer alan bir doğu Afrika ülkesidir. Ülkenin

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

BATI AFRİKA İNSANİ YARDIM OPERASYONU

BATI AFRİKA İNSANİ YARDIM OPERASYONU BATI AFRİKA İNSANİ YARDIM OPERASYONU YALNIZ DEĞİLSİNİZ 1 1. GENEL DURUM Batı Afrika da yer alan Moritanya, Senegal ve Nijer de toplam 34 milyon insan yaşamaktadır. Bu insanların yaklaşık %37 si yoksulluk

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

19 KÜMÜLATİF ETKİ DEĞERLENDİRMESİ... 2 19.1 GİRİŞ... 2 19.2 KILAVUZ... 2 19.3 KAPSAM VE METODOLOJİ... 2

19 KÜMÜLATİF ETKİ DEĞERLENDİRMESİ... 2 19.1 GİRİŞ... 2 19.2 KILAVUZ... 2 19.3 KAPSAM VE METODOLOJİ... 2 İçindekiler Tablosu 19 KÜMÜLATİF ETKİ DEĞERLENDİRMESİ... 2 19.1 GİRİŞ... 2 19.2 KILAVUZ... 2 19.3 KAPSAM VE METODOLOJİ... 2 19.3.1 Mekansal Kapsam... 2 19.3.2 Zamansal Kapsam... 2 19.3.3 Değerlendirme

Detaylı

2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011

2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011 2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011 GRUP 2 Moderatör: İlhan TOMANBAY Raportör: Ögr.Gör. Yılmaz TOKTAŞ Sekreter: Arş.Gör. Gamze FIŞKIN Katılımcılar Bolu

Detaylı

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti 05-10 Ekim 2015 Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti Ülkemiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında idarenin ve kamu personel yönetiminin geliştirilmesi, desteklenmesi ve bu alanlarda işbirliğinin

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

Prof.Dr. Filiz KILIÇ REKTÖR 1- YÖNETİCİ ÖZETİ

Prof.Dr. Filiz KILIÇ REKTÖR 1- YÖNETİCİ ÖZETİ T.C NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU MART 2010 1 1- YÖNETİCİ ÖZETİ Üniversiteler, gelişen toplumun ayrılmaz parçalarıdır ve ülkelerin kalkınmalarında önemli

Detaylı

HEDEFLER TABLOSU İZLEME FORMU

HEDEFLER TABLOSU İZLEME FORMU D.1.1. Merkezi Altyapı Çalışmalarının in Tanımı D.1.1.1. Merkezi altyapı galeri sistemlerinin, kontrol binasının ve gerekli altyapının Altyapı ve Galeri Sistemleri: %63 Kontrol Binası (Isı Merkezi): %100

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU

PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU İdare Adı Harcama Birimi Adı 38.44 - AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Kurum Geneli Performans Hedefi Program döneminin birinci yılı içerisinde Avrupa Üniversiteler

Detaylı

AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler)

AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler) MEB-JICA OKUL TABANLI AFET EĞĠTĠMĠ PROJESĠ FORMATÖR ÖĞRETMEN EĞĠTĠM PROGRAMI AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler) Gülgün Tezgider ACĠL DESTEK VAKFI Eylül 2011 Sunum

Detaylı

Dr. Ayhan KOÇBAY. Daire Başkan Yardımcısı

Dr. Ayhan KOÇBAY. Daire Başkan Yardımcısı Dr. Ayhan KOÇBAY Daire Başkan Yardımcısı (akocbay@dsi.gov.tr) DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Daire Başkanlığımız; 1952 yılında Yeraltısuyu Bürosu olarak kurulmuş, 1956 yılında Yeraltısuları

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1 İçindekiler 1. Yönetici Özeti... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 2. Genel Değerlendirme... 5 2.1. Üniversitemizin Vizyonu... 5 2.2. Üniversitemizin

Detaylı

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme:

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme: İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2016 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite

Detaylı

Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri

Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri On5yirmi5.com Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri 2015 yılında pek çok yardım kuruluşu dünyanın pek çok yerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracak. Peki hangi yardım kuruluşu, kurban kesimi

Detaylı

T.C. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 3M Yapı Gayrimenkul Yat. İnş.Tur. Nak. Ve Tic. A.Ş. 24-01-2015 // 04-02-2016 Toplam : 25.472 m² T.C. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çatalca İlçesi,

Detaylı

Afrika da Sektörel ve Finansal Dönüşüm: Fırsatlar ve Riskler 5. Oturum: Türkiye nin Afrika Politikası. 25 Nisan 2014 Saat 13:00-15:00

Afrika da Sektörel ve Finansal Dönüşüm: Fırsatlar ve Riskler 5. Oturum: Türkiye nin Afrika Politikası. 25 Nisan 2014 Saat 13:00-15:00 Afrika da Sektörel ve Finansal Dönüşüm: Fırsatlar ve Riskler 5. Oturum: Türkiye nin Afrika Politikası 25 Nisan 2014 Saat 13:00-15:00 İsmail BELEN Orman Yüksek Mühendisi-Kamu Yönetimi Uzmanı Orman ve Su

Detaylı

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme:

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme: 2 0 1 7 2017 2 0 1 2010 7 İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2017 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen

Detaylı

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır.

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır. /akayhastanesi /akayhastanesi Hizmetindeyiz Akay Hastanesi hedeflerinin doğrultusunda tıbbın bütün kliniklerinde hizmet vermeyi ve 450 yi aşan personeli ile standartlarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) RİZE DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ OCAK-2017 1 İÇİNDEKİLER 1. TALEP... 3 1.1. REKREASYON ALANI

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU

2014 YILI FAALİYET RAPORU BAYBURT ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER: 1-GENEL BİLGİLER 2-MİSYON VE VİZYON 3-GÖREV VE SORUMLULUKLAR 4-BİTİRMİŞ OLDUĞU İNŞAATLAR 5-İHALELER 6-ÖDENEK

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI Kent ve Tarım Çalışma Alanı: Akarlar Çavuşlu Evciler Karahasanlı Karataş Kömürcü Yakupabdal Yayla Tohumlar Çevre

Detaylı

Afrika Ülkelerinin Bağımsızlık Dönemleri

Afrika Ülkelerinin Bağımsızlık Dönemleri Afrika Ülkelerinin Bağımsızlık Dönemleri Dönem Ülke Sayısı 1955-1959 7 1960-1969 31 1970-1979 8 1980-1989 1 1990-1999 2 Güney Afrika Cumhuriyeti 1910, Mısır 1922, Güney Sudan 2011 yıllarında bağımsızlıklarını

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

Kastamonu - Merkez İlçe

Kastamonu - Merkez İlçe Kastamonu - Merkez İlçe YATIRIM YERİ KATALOĞU Kastamonu - Merkez İlçesi uygun yatırım yerleri www.kuzka.org.tr Kastamonu OSB, şehre ve bölgeye ciddi ekonomik girdiler sağlamaktadır. OSB'de değişik sanayi

Detaylı

TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ

TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ Tarih Fuar Link IFEXPO 4 6 Şubat 4 6 Şubat 13. Uluslararası İstanbul İç Giyim, Çorap İSTANBUL İPLİK http://www.tuyap.com.tr/fuarlar/ifexpo-13- uluslararasi-istanbul-ic-giyim-corap-fuari#fuar-profili

Detaylı

12-15 ARALIK 2016. III. TÜRK-ARAP YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ ve TEKNOLOJİLERİ FUARI II. TÜRK-ARAP EV TEKSTİLİ, DEKORASYON,İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI

12-15 ARALIK 2016. III. TÜRK-ARAP YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ ve TEKNOLOJİLERİ FUARI II. TÜRK-ARAP EV TEKSTİLİ, DEKORASYON,İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI 12-15 ARALIK 2016 III. TÜRK-ARAP YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ ve TEKNOLOJİLERİ FUARI II. TÜRK-ARAP EV TEKSTİLİ, DEKORASYON,İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM

Detaylı

Türkiye de hepimizin sağlığı ve mutluluğu için çalışan köklü bir kuruluş var:

Türkiye de hepimizin sağlığı ve mutluluğu için çalışan köklü bir kuruluş var: Türkiye de hepimizin sağlığı ve mutluluğu için çalışan köklü bir kuruluş var: Bundan bir asır kadar önce memleketimizin ve milletimizin zor günlerinde, neslin bekasını ve milletin istikbalini dert edinmiş

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları 7.1. İnşaat Faaliyetleri 7.1.1. Bölgemiz Yollarının Genişletilmesi 7 Bölgemiz yollarının artan taşıt sayısı ile taşıt trafiği yoğunluğundan dolayı yetersiz kalması ve

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

HİBE VEREN KURUMLAR TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

HİBE VEREN KURUMLAR TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ HİBE VEREN KURUMLAR TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Gaziantep ve AB Projeleri SIRASI KURULUŞ SÖZLEŞME ADEDİ YÜZDESİ HİBE TUTARI ( ) YÜZDESİ 1 Ankara 206 6,39 23.461.895,52 5,83 2 İstanbul 203 6,29 25.963.219,98

Detaylı

1) MESLEK STANDARTLARI HAKKINDA ( ÖNEMLİ SÜRELİ )

1) MESLEK STANDARTLARI HAKKINDA ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) 1) MESLEK STANDARTLARI HAKKINDA ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ndan alınan yazıda aynen; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili kuruluşu olarak temel görevi Avrupa

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Temmuz-2015 KONYA - İÇİNDEKİLER - BÜTÇE GİDERLERİ GELİŞİM TABLOSU... 1 BÜTÇE GELİRLERİ

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni tanıyalım...

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni tanıyalım... On5yirmi5.com İstanbul Teknik Üniversitesi'ni tanıyalım... İstanbul'un köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi'ni tanıyalım... Yayın Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı (oluşturma : 2/13/2016) 238

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU MUĞLA ÜNİVERSİTESİ 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Bilindiği üzere, 5828 Sayılı 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 31 Aralık 2008 tarih ve 27097 Mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 23 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 5.842.162,27.470.918,70 16.313.0,97 12.489.166, 3.823.914,94 Kırtasiye Malzemeleri Beslenme, Gıda Amaçlı ve Mutfakta Kullanıl Servis ve Saklama Kapları

Detaylı

2015-ÖSYS Önlisans Programları Doluluk Oranları (Devlet Üniversiteleri)

2015-ÖSYS Önlisans Programları Doluluk Oranları (Devlet Üniversiteleri) Acil Durum ve Afet Yönetimi 100,00 Adalet 100,00 Ağız ve Diş Sağlığı 100,00 Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 98,43 Ameliyathane Hizmetleri 99,49 Anestezi 99,93 Arıcılık 90,38 Aşçılık 100,00 Atçılık

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 20 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 537.4,44 8.980.867, 9.518.268,53 8.833.320,41 684.948,12 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile

Detaylı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı 1987 Yapacağımız ve hayata geçireceğimiz projeler, sizlerin mutluluğu, refah içinde yaşaması; daha da önemlisi güzel Beldemize bir kimlik kazandırmak adına olacaktır. Üzerimizde taşıdığımız bu ağır yükün

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Türkeli Devlet Hastanesi TARİHÇE: 2001-2015 HASTANEMİZ 1999 YILINDA BİTİŞİK 2 BLOK ŞEKLİNDE İNŞAA

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 21 TAŞINIR DETAY 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 684.948,12 8.692.17 9.377.119,30 8.644.988,33 732.130,97 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ Kentin ve kentsel çevrenin daha iyi görünüm olmasına yardımcı olurken, Kent halkının fiziksel ihtiyaçlarına karşılık vermek üzere, dinlenme, gezinti, park ve çocuk oyun alanları,

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU Tarih: 15 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 60 Katılımcı listesindeki Sayı: 57 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı