ÖZEL ÇUKUROVA BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL ÇUKUROVA BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI"

Transkript

1 ÖZEL ÇUKUROVA BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 16/05/2016 PAZARTESİ SERBEST ETKİNLİK Öğretmen çocuklara Günaydın, merhaba, hoşgeldiniz diyerek onları sınıfta karşılar. Haftasonu tatilinin bittiği gün olduğu için onlara haftasonunda neler yaptığını sorar. Hepsini tek tek dinledikten sonra, oyun köşesinde oynamaları için yönlendirir. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Çalışkanlık ve arı ile ilgili bilgiler verilir. Çalışkan Olmak şiiri okunur. Değerler eğitimi kitabından Karıncanın Öğüdü adlı hikaye okunur. *Çalışmak insanı hayatta üç şeyden kurtarır can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluktan. Çalışkan olmak başarıya ulaşmadaki en büyük anahtardır. İnsan hayatta başarılar elde etmek ister, Bunun için de çalışıp, çabalaması gerektiğini bilir. Emek olmadan yemek de olmaz, içinde emek olan her şey çok değerlidir. Çalışmak aynı zamanda bir şeyler üretebilmektir. İnsan bir şeyler ortaya koyduğunda kendini mutlu hisseder. Çalışmak ve azim her daim başarıyı getirir. Bizler iyi hayat istiyorsak mutlaka çok çalışmalıyız. Çalışkanlıkla ilgili yönergeler 1- Ödevimi zamanında yapıp getirdim. 2- Kitap çalışma sayfalarını eksiksiz yaptım. 3- Defter çalışmasını betirdim ve zamanı doğru kullandım. 4- Yemeğimi yeteri kadar yedim ve zamanında bitirdim. 5- Faaliyetimi tek başıma yardım almadan yaptım. 6- Oyuncakları yerine koydum. ÇALIŞKAN OLMAK İşleyen demir pas tutmaz Bunu böyle bil unutma, Çalışmak gibi var mıdır? Hep ilke o mutlulukta. Vakit nakittir demişler Boş geçirme zamanını Çalış çabala üret ki Aydınlat hep yarınını.

2 Hikaye: KARINCANIN ÖĞÜDÜ Suna bahçede ip atlayamıyordu. Birden karıncaları gördü. Karıncanın kocaman bir çekirdeği sırtında götürdüğünü, yolda düşürüp tekrar almaya çalıştığını gördü. Hiç yardım istemeden, düşürmeden taşımaya çalışıyordu. Pes etmiyordu. En sonunda çekirdeği yuvasına götürmeyi başardı. MÜZİK ETKİNLİĞİ Çok Çalışkan Olmalıyız şarkısı söylenir. ÇOK ÇALIŞKAN OLMALIYIZ Çok çalışkan olmalıyız Çok çalışkan olmalıyız Bu ulus için bu vatan için Çok çalışkan olmalıyız Tembel tembel durmamalı Günler hiç boş kalmamalı Bu ulus için bu vatan için Çok çalışkan olmalıyı. Her iş zordur bilmeliyiz. Güçlükleri yanmalıyız Bu ulus için bu vatan için Çok çalışkan olmalıyız SANAT ETKİNLİĞİ Kesme yapıştırma tekniği ile Arı çalışması yapılır. KAVRAM ÇALIŞMASI ETKİNLİĞİ Çocuklara çalışma sayfası dağıtılır ve Resme göre grafik ve tabloyu düzenleyelim. Resimdeki varlıkların sayısı kadar kutucuk boyayalım. Boyadığımız kutucukların sayısını belirten rakamları tabloya yazalım. yönergeleri yapılır. Minik İzler (8) kitabından sayfaları yapılır. Dikkat Görsel Algı ve Düşünme Becerileri kitabından sayfaları yapılır. DEĞERLENDİRME Çalışkan olursak neler olur? Tembel insanlar sevilir mi? Şarkıyı beğendin mi? Şarkıyı söylerken neler hissettin?

3 17/05/2016 SALI SERBEST ETKİNLİK Çocuklarla selamlaşılır. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapılır. Oyun köşesinde serbest oyunlar oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Çocuklarla kitap merkezine geçilir ve Kiraz Ağacı masalı okunur. KİRAZ AĞACI Bahçenin birinde bir kiraz ağacı varmış. Ağacın önce beyaz çiçekleri, sonra da kırmızı kırmızı kirazları olurmuş. Kiraz ağacının kapısı konuklara açıkmış. O hiç yalnız kalmazmış. Kiraz ağacının bodrum katında köstebekler, solucanlar otururmuş. Ağacın gövdesinde ise karıncalar, böcekler bulunurmuş. Üst kattaki konuklar ise çiçeklere gelen arılar, dallara konan kuşlarmış. Bir gün kiraz ağacı evini dolduran bu konuklara dönmüş, şöyle demiş: Ey konuklar! Söyleyin bakalım daha ne kadar zaman evimde konuk olacaksınız? Bütün gün evimde rahat rahat oturuyorsunuz. Peki bana ne kira ödüyorsunuz? Konuklardan solucan ve köstebek hemen konuşmaya başlamışlar: Bilir misin, biz sana yararlı olmaya çalışıyoruz. Köklerini saldığın toprağı gece gündüz eşeliyoruz. Böylece sen köklerini rahatça daha derinlere salabiliyorsun. Gelişiyorsun. Üst kattaki arılar ise şöyle demişler: Senin çiçeklerinin balını kim çıkarıp topluyor? Biz olmasak senin çiçeklerinden hiç bal alınmazdı. Kuşlar ise şöyle konuşmuşlar: Bizim neşeli sesimiz, şarkımız olmasa senin için sıkılırdı. Seni biz eğlendiriyoruz. Böylece kiraz ağacı konuklarının da kendisine bir şeyler verdiğini öğrenmiş. Bir daha da bu konulara hiç karışmamış. Onlar da ağacı hiç yalnız bırakmamışlar. Onu eğlendirmişler, zararlı böceklerden korumuşlar, toprağını temiz tutmuşlar. SANAT ETKİNLİĞİ Kağıt kesme tekniği ile arı peteği yapılır. Peteğin içindeki çalışkanlık ile ilgili sorumluluklar yerine getirilince boyanır. Böylece her çocuğun arı gibi çalışkan olduğu ve peteklerini davranışları doğrultusunda doldurduğu vurgulanır. Bu yönergeler; 1- Ödevimi zamanında yapıp getirdim. 2- Oyuncaklarımı oynadıktan sonra yerine koydum. 3- Etkinlikleri tek başıma yardımsız, zamanında yaptım. 4- Giysilerimi tek başıma giyip çıkarabildim. MÜZİK ETKİNLİĞİ İnternetten Arı Vız Vız şarkısı dinletilir. ( )

4 OYUN ETKİNLİĞİ Oyun etkinliğine başlamak için öğretmen, çocukları beşer kişilik gruplara ayırır. Her çocuğa bir kart verir. Sıra ile beşe kadar olan sayıları çocuklara söyler. Çocuklar öğretmenin söylediği sayıyı elindeki karta yazar. Sayısını yazan, yere sırası ile koyar. Lego sepeti çocukların önüne konur. Çocuklardan biri çağırılır. Sepetin içinden beş tane aynı renk, aynı şekil ve büyüklükte oyuncak almaları istenir. Bunları uygun sayının üzerine koyarak eşleştirmeleri istenir. Ellerindeki kartların üzerine, yazdıkları sayı kadar aynı renkte ve cinsten nesne çizmeleri istenir. MATEMATİK VE OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Çalışmasını bitiren, yere, yan yana dizer ve öğretmen şu sorusuyla matematik etkinliğini başlatır: Kartlarımıza bakalım. Acaba sayısı ile çizdiği nesnenin sayısı aynı olmayan var mı? Çocuklar birbirlerinin kartlarını incelerler. Renk, şekil ve sayı bakımından farklı çizim yapmış olan çocuğu bulmuşlarsa Şimdi bana söyler misiniz, neden arkadaşınızın yaptığı farklı olmuş? Fark nerede? Farklı olmaması için ne yapması gerekirdi? sorularına verilen yanıtlardan sonra oyun tamamlanır. KAVRAM ÇALIŞMASI ETKİNLİĞİ Çocuklara çalışma sayfası dağıtılır ve Dede Korkut, çocuklara vermek için oyuncak seçiyor. Dede Korkut un listesindeki oyuncakları bulup çember içine alalım. yönergesiyle çalışma tamamlanır. Minik İzler 8 kitabından 18 ve 29 sayfaları yapılır. Güzel Yazı defteri ( ) çizgi çalışması yapılır. DEĞERLENDİRME Hikayede hangi meyveler vardı? Yaz mevsiminde hangi meyveler yetişir? Sen bir meyve olsaydın hangi mevsim meyvesi olurdun? Sanat etkinliğinde sen olsan hangi malzemeleri kullanırdın? Okulda ve evde kullanılan aynı eşyalar nelerdir? Lego dışında hangi oyuncakları kullanabiliriz? Nesneleri çizerken zorlandın mı? 18/05/2016 ÇARŞAMBA SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ Öğretmen çocuklara Günaydın, merhaba, hoşgeldiniz diyerek onları sınıfta karşılar. Haftasonu tatilinin bittiği gün olduğu için onlara haftasonunda neler yaptığını sorar. Hepsini tek tek dinledikten sonra, oyun köşesinde oynamaları için yönlendirir.

5 TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ 19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı nın öneminden bahsedilir. Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun a çıktı ve Kurtuluş Savaşı mız başladı. Dört yıl süren bu savaş sonunda bağımsızlığımıza kavuştuk. Atatürk 19 Mayıs ı da, Cumhuriyet i emanet ettiği Türk Gençlüğine armağan etti. Gençlerle birlikte hepimiz bu günü Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlarız. Atatürk ün gençlere çocuklara ne kadar önem verdiği, sporun gençler için ne kadar önemli olduğu anlatılır ve çocuklara, Atatürk, gençlere spor bayramını neden hediye etmiş olabilir? Söyleyelim. denir. Atatürk ve Çalışkanlık ile ilgili sohbet edilir. - Atatürk çok çalışkan sorumluluk sahibiydi. Türk Milletinin kaybettiği zamanı çok çalışmakla kapatacağına inanıyordu. Türk milletini ilerletmek için daha fazla çalışmak gerektiğini söylüyordu. Atatürk çok kitap okurdu. Başladığı işi mutlaka bitirirdi, asla pes etmezdi. Okulda hep başarılıydı, öğretmenleri onu çok severdi. Türkçe etkinliği için çocuklarla birlikte Bayram Günü adlı hikâye okunur. BAYRAM GÜNÜ Güler yüzlü bir bahar sabahıydı. Babam, Onur, bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Bayram törenini birlikte izleyelim. dedi. Hemen babamın boynuna sarıldım. Yanaklarından öptüm, içim içime sığmıyordu. Sağ ol baba. beni ne çok sevindirdin bilemezsin. dedim. Hemen kahvaltımızı yaptık. Babamın elinden tutarak bayram yerine doğru yürüdük. Yol boyu evler, dükkânlar, mağazalar, okullar, evler bayraklarla donatılmıştı. Geçit töreninin yapıldığı alana geldik. Konuşmacılar Atatürk ten, Ulusal Kurtuluş Savaşı ndan, kongrelerden söz ettiler. Çok güzel şiirler okundu. Sonra çeşitli spor gösterileri seyrettik. Liseli ağabeylerin gösterileri çok güzeldi. Ateş çemberinden atlıyorlardı. Burada en çok hoşuma giden gösterilerden biri, beyaz ve kırmızı eşofman giymiş ağabeylerin yere yatarak bayrağımızın resmini çizmeleriydi. Bu gösterileri bütün seyirciler ayakta dakikalarca alkışladılar. Eve gelirken babama Baba, neden 19 Mayıs Bayramı yapılıyor? diye sordum. Babam Yavrum, Birinci Dünya Savaşı ndan sonra yurdumuzu düşmanlar paylaştılar. Bize yalnız Ankara ve çevresindeki bazı iller kalmıştı. İşte bu sırada Atatürk Türk yurdu bölünmez bir bütündür diye harekete geçti. 19 Mayıs 1919 da yurdu düşmandan temizlemek için Samsun a çıktı. Oradan Amasya ya, Erzurum a, Sivas a giderek Ulusal Kurtuluş Savaşı hazırlıklarına başladı. Ordular kurdu. Daha sonra yaptığı savaşlarla düşmanı yendi. 29 Ekim 1923 te cumhuriyeti ilan etti. O tarihten beri, her yıl Atatürk ün Samsun a çıktığı gün olan 19 Mayıs ı Gençlik, Spor Bayramı ve Ata yı Anma Günü olarak

6 kutluyoruz. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etti. dedi. Demek Ulusal Kurtuluş Savaşımız 19 Mayıs 1919 da başladı. Onun için her yıl bu ulusal günü bayram yaparak kutluyoruz. Gençlik, Spor Bayramı size kutlu olsun, babacığım dedim. Babam durdu, gülümsedi Onur, bayram hepimizin bayramı. Hepimize kutlu, mutlu olsun yavrum. dedi. SANAT ETKİNLİĞİ Bandırma gemisi çocuklar tarafından çizilip güneş figürünün içine Atatürk resmi yapıştırılarak çocukların resmi özgün tamamlamaları istenir. (Atatürk resmi verilecek) HAREKET - MÜZİK ETKİNLİĞİ Sanat çalışmasının ardından Dik Dur Dik Dur Kardeşim şarkısı hep birlikte söylenir. DİK DUR DİK DUR KARDEŞİM Dik dur dik dur kardeşim koy elleri beline Sallan sallan kardeşim sonra eller yerine. Kolları öne uzat sonra da yukarıya Çevir çevir kardeşim sonra eller yerine Sol ayağın ileri sağ ayağın havaya Haydi kuşlar gibi uç mutlu ol bu yuvada Dik dur dik dur kardeşim koy elleri beline Sallan sallan kardeşim sonra eller yerine. Kolları öne uzat sonra da yukarıya Çevir çevir kardeşim sonra eller yerine Zıpla zıpla kardeşim el çırp el çırp kardeşim Yaşa yaşa çok yaşa sağlıklı ol kardeşim Daha sonra internetten Bir Güneş Gibi Doğdun şarkısı dinletilir. OYUN ETKİNLİĞİ Çürük Yumurta oyunu oynanır. ÇÜRÜK YUMURTA OYUNU Çocuklar arasından bir ebe seçilir. Öteki çocuklar halka olup çömelirler, ellerini dizleri önünde kenetlerler. Oyun başlayınca ebe, halkanın ortasında dolaşır. " Bu yumurta sağlam mı? Çürük mü?" der ve bir arkadaşının başına, önden, hafifçe iterek dokunur. Dokunulan çocuğun, düşmeden ve çömelik durumda dengede kalması gerekir. Dengesi bozulup geriye, denge sağlayayım derken ileriye düşen ya da kenetli elleri çözülen çocuk yanmış olur, oyun dışı kalır. Sona kalan birkaç çocuk alkışlanır. İstenirse oyun yinelenir.

7 KAVRAM ÇALIŞMASI ETKİNLİĞİ Çocuklara çalışma sayfası dağıtılır ve Civcivler, yumurta yerine başka bir şeyden çıkabilir mi? Yumurtanın yuvarlanmaması için ne yapmak gerekir? Yumurtanın içini görebilseydik, kabuğu nasıl olurdu? Yumurta konuşsaydı, ne söylerdi? Soruları sorulur ve cevapları hep birlikte tartışılır, çizilir. Ardından aşağıdaki yönerge ile sanat merkezine geçilir. Çok değişik bir yumurta tasarlayalım. Kabuğunu boyayalım Yumurtanın içinden civciv dışında başka ne çıkabilir? Çizelim. Tasarladığın değişik yumurtanın içinden çok ilginç bir hayvan çıkıyor. Onu buraya çizelim. Denilir Çocuklara çalışma sayfası dağıtılır ve Sağlıklı olmak için spor yapmalıyız. Resimlerde hangi spor dalları var? Sen bunlardan hangisini seviyorsun? Hangi spor dallarını biliyorsunuz? Boş kutuya bir tane de biz çizelim. Yönergeleri doğrultusunda çalışma yapıldı. Çıkarma işlemi yönergeler doğrultusunda yapıldı. Minik İzler 8 kitabından sayfaları yapılır. Süper Matematik kitabından sayfaları yapılır. DEĞERLENDİRME Oyunun ismi neden çürük yumurta olabilir? Dengini korumakta zorlandın mı? Bugün neler yaptık? En çok hangi etkinliğe katılmayı sevdin? Hangi spor dallarını öğrendik? 20/05/2016 CUMA SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ Öğretmen çocuklara Günaydın, merhaba, hoşgeldiniz diyerek onları sınıfta karşılar. Haftasonu tatilinin bittiği gün olduğu için onlara haftasonunda neler yaptığını sorar. Hepsini tek tek dinledikten sonra, oyun köşesinde oynamaları için yönlendirir. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Öğretmen sınıfa üç adet karton kutu getirir. Karton kutuları sınıfımızdan çıkacak kâğıt, cam, plastik ve pil gibi atıkları toplamak için kullanacağımızı söyler. Öğretmen, plastik ve naylonların doğada çok zor yok olduğunu söyler. Naylon ürünlerin petrol kullanılarak üretildiğini söyler. Plastik, pet şişeler vb. materyalleri geri dönüştürerek enerji ve ham maddeden tasarruf ettiğimiz söylenir. Geri dönüşümde en önemli malzemenin cam

8 olduğu söylenir. Geri dönüşümle fabrikalara giden camların işlemlerden geçerek cam hamuru haline getirilerek tekrar kullanıldığını söyler. Kâğıdın ham maddesinin ağaç olduğu söylenir. Yaşlı ve kurumuş ağaçların kesilerek fabrikalarda işlemlerden geçerek kâğıt hamuru haline geldiği söylenir. Kullandığımız her kâğıdın ağaçlara ve ormanlara zarar verdiği vurgulanır. Bu yüzden atık kâğıtlarımızı geri dönüşüme atmamız gerektiği söylenir. Atık üretimini en aza indirmek için her şeyi tasarruflu kullanmamız gerektiği, farklı kullanım alanlarında yeniden değerlendirmeli ve geri dönüştürmemiz gerektiği söylenir. SANAT ETKİNLİĞİ Kağıt kesme çalışması ile kavanoz yapılır. MÜZİK DRAMA ETKİNLİĞİ Elma kurdu şarkısı hep birlikte söylenir. ELMA KURDU Ben bir elma kurduyum Kıvrıla kıvrıla gezerim Ben bir elma kurduyum Kıvrıla kıvrıla gezerim Nerde bir elma görsem Dayanamam süzerim Nerde bir elma görsem Dayanamam süzerim Dalda duran elmayım Dolgunlaştım sormayın Dalda duran elmayım Dolgunlaştım sormayın İçime yaramaz kurt düştü Kuşlar basıma üşüştü İçime yaramaz kurt düştü Kuşlar basıma üşüştü Ardından çalışkanlık draması yapılır.

9 EN ÇALIŞKAN NE, KİM? Öğretmen öğrencileri daire oluşturacak şekilde dizer. Müzik başladığında öğrenciler dans etmeye başlarlar. Müzik durduğunda öğrenciler en son hareketlerinde donarlar. Kımıldayan ilk öğrenci oyuna geri dönebilmek için öğretmenin istediği bir dramayı canlandırmak zorundadır. Öğretmen oyuna dönmek isteyen öğrenciye bazı sorular yönelterek cevaplarını dramayla göstermelerini ister. Örneğin; En çalışkan hayvan nedir? En çalışkan eşya nedir? En çalışkan organımız hangisidir? En çalışkan mutfak eşyası nedir? Ailenizde en çalıkan kimdir? En çalışkan arkadaşın kimdir? gibi sorular yöneltir. Oyuna dönmek isteyen öğrenci soruyu canlandırma yaparak cevaplar ve oyuna geri döner. Müzik yeniden başlar ve oyun devam eder. Öğretmen her öğrencinin canlandırma yapmasına olanak sağlar ve oyunun sonunda öğrencilere teşekkür ederek dramayı sonlandırır. MATEMATİK ETKİNLİĞİ Çocuklara çalışma sayfası dağıtılır ve Ağaçların gövdelerinde yazan rakamlara göre ağaçtaki elmaları çizerek tamamlayalım. yönergesi yapılır. KAVRAM ÇALIŞMASI ETKİNLİĞİ Çocuklara çalışma sayfası dağıtılır ve çocuklar oldukları yerde ayağa kalkarlar. Kollarını omuzlarından ileri geri döndürme, dirsekleri içe-dışa çevirme çalışması yapılır. Daha sonra sandalyelere oturulur. Bu kez bilekler çalıştırılır. Çocuklar kollarını ileri doğru uzatırlar. Bilekler içe/dışa döndürülür. Yumruklar açılıp kapanır. Sonra eller serbest bırakılarak sallanır. Ardından öğretmen çocukların kalemlerini ellerine almalarını ister. Her çocuğun kalemi nasıl tuttuğunu tek tek kontrol eder. Çalışma sırasında çocukların kalemi doğru tutmalarına ve masada doğru konum almalarına dikkat edilir ve malzemeleri doğru kutulara çizerek götürmeleri istenir. Minik İzler 8 kitabından sayfaları yapılır. Güzel Yazı defteri ( ) DEĞERLENDİRME Geri dönüşüm nedir? Geri dönüşüm sembolleri nelerdi? Sen bir geri dönüşüm etkinliği yaptırsaydın bu ne olurdu?

10 Çizgi çalışmasında kalemi doğru tutabildin mi? Bugün neler yaptık? Sanat etkinliğinde ağacı oluşturmak için hangi malzemeler, kullandık? Hangi meyveler ağaçta yetişiyor? Öğrendiğimiz şarkıyı tekrar edelim.

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 20 EKİM 2014 PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Öğretmen rehberliğinde çocukların tercihine göre

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU 23 MART PAZARTESİ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 23-27 MART 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA 20.10.2014 PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA Türkçe Dil Etkinliği: Sağlıklı olmak için neler yapıyoruz? Nasıl sağlıklı olabiliriz? Soruları sorularak

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 07Aralık-11 Aralık 2015 07 ARALIK PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. İstedikleri ilgi köşelerinde(evcilik, kitap, puzzle, kukla)

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 13 NİSAN PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 13-17 NİSAN 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 08.12.2014 PAZARTESİ-12.12.2014 CUMA

Ö.Ç BİLFEN ANAOKU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 08.12.2014 PAZARTESİ-12.12.2014 CUMA Ö.Ç BİLFEN ANAOKU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 08.12.2014 PAZARTESİ 08.12.2014 PAZARTESİ-12.12.2014 CUMA MÜZİK ETKİNLİĞİ-TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ: Çocuklarla birlikte yere daire şeklinde oturulur. Öğretmen

Detaylı

ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ

ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI KAVRAM HARİTASI RESMİ TAMAMLAYINIZ. ÇALIŞKAN HAYVANLAR ÇALIŞKAN BALIK TEMBEL HAYVANLAR GÖRSEL MATERYAL SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ETKİNLİĞİN ADI: YAZIN

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI - İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI - 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI - İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI - 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI - İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI - 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI 01.04.2016 04.04.2016 05.04.2016 06.04.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -İlkbahar mevsimi hakkında

Detaylı

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 18.04.2016 PAZARTESİ

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 18.04.2016 PAZARTESİ Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 18.04.2016 PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapılır. İlgi

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU UĞUR BÖCEKLERİ SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU UĞUR BÖCEKLERİ SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU UĞUR BÖCEKLERİ SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim 4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) SERBEST ZAMAN

Detaylı

HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Haziran 2015 Bülten

HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Haziran 2015 Bülten HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ * YAZ MEVSİMİ Yaz mevsimi aylarını öğrenme. Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI 03.10.2016 04.10.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ *Sabah sporu ile güne başlanır. *Dünya çocuk günü ile ilgili sohbet ediyoruz. *Dünya

Detaylı

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 5 EKİM-9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 PAZARTESİ oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:Çocukların sandalyelere yarım daire

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI 02.05.2017 ÖĞRENME TAKVİMİ Türkçe dil etkinliğinde anneler günü şiir

Detaylı

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OCAK 2017 BÜLTENİ 02 06 OCAK OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESİ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR Günler tekerlemesini söyleyelim. İpin altından geçelim. Oyun hamurundan balık yapalım. Yeni yıl geldi

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI 01.04.2016 04.04.2016 05.04.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -İlkbahar mevsimi hakkında sohbet -İlkbahar

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 12 EKİM PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde (eğitici oyuncak, lego,

Detaylı

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız.

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız. 08.01.2016 DENİZATI SINIFI NDAN HERKESE MERHABA; Bu hafta Geri dönüşüm ve Tasarruf konumuz ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Değerler eğitimi konumuz olan Birlikte yaşam ve Dostluk konumuza da giriş

Detaylı

05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Dünya Çocuk Gününü kutladık,dünyamızda bizden başka çocuklarda olduğu ve bütün çocukların birbirinden farklı ve özel

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI 2017 MAYIS/ 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 RESMİ TATİL SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI HALK LARI (ÖZKAN

Detaylı

4 YAŞ EKİM AYI TEMASI

4 YAŞ EKİM AYI TEMASI 4 YAŞ EKİM AYI TEMASI Mevsimlerden sonbaharı öğreniyoruz. Sonbahar mevsiminde havadaki değişiklikler nelerdir? Çiftlikte hangi hayvanlar yaşar? Çiftlik hayvanlarının bize faydaları nelerdir? Sebze ve meyvelerin

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar neşeyle karşılanır. Her birine "Kendini bugün nasıl hissediyorsun?" sorusu

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: ANNELER GÜNÜ - TRAFİK VE İLK YARDIM - 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAM - ENGELLİLER HAFTASI - YAZ MEVSİMİ

AYLIK BÜLTEN TEMA: ANNELER GÜNÜ - TRAFİK VE İLK YARDIM - 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAM - ENGELLİLER HAFTASI - YAZ MEVSİMİ AYLIK BÜLTEN TEMA: ANNELER GÜNÜ - TRAFİK VE İLK YARDIM - 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAM - ENGELLİLER HAFTASI - YAZ MEVSİMİ 02.05.2016 03.04.2016 04.05.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -Hafta sonu hakkında sohbet

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 08 ŞUBAT- 12 ŞUBAT 2016 08 ŞUBAT PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde (eğitici oyuncak, lego,

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 01-05 HAZİRAN 2015 01 HAZİRAN PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

Bu etkinler resim yapma, boyama, hamurla oynama, sınıf içinde veya oyun salonlarında düzenlenen oyun alanlarında oyun oynama gibi öğretmen gözetimi

Bu etkinler resim yapma, boyama, hamurla oynama, sınıf içinde veya oyun salonlarında düzenlenen oyun alanlarında oyun oynama gibi öğretmen gözetimi Bu etkinler resim yapma, boyama, hamurla oynama, sınıf içinde veya oyun salonlarında düzenlenen oyun alanlarında oyun oynama gibi öğretmen gözetimi altında yapılan çalışmalardır. Genellikle çocukların

Detaylı

01-05 MAYIS OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULA GETİRECEKLERİMİZ. PAZARTESİ Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile okulumuz 1 gün tatil edilmiştir.

01-05 MAYIS OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULA GETİRECEKLERİMİZ. PAZARTESİ Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile okulumuz 1 gün tatil edilmiştir. MAYIS 2017 BÜLTENİ 01-05 MAYIS OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULA GETİRECEKLERİMİZ PAZARTESİ Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile okulumuz 1 gün tatil edilmiştir. SALI Çiftçi çukurda oyunu oynuyoruz. Çamurlara

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; 08.01.2016 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; Haftaya kar oynayarak başladık. Bahçemize bir kardan adam yaptık ve çook eğlendik. Tasarruf ve Geri Dönüşüm konumuz ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Kek yapıyoruz.

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Kek yapıyoruz. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Görevlerimizi Bilmek ile ilgili sohbet ediyorum. Görevlerimizi yerine getirme konulu sohbet ediyorum.

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU BULUTLAR SINIFI EYLÜL AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU BULUTLAR SINIFI EYLÜL AYI KAVRAM VE ŞARKILAR YAŞASIN OKULUMUZ Daha dün annemizin kollarında yaşarken Çiçekli bahçemizin yollarında koşarken Şimdi okullu olduk Sınıfları doldurduk Sevinçliyiz hepimiz yaşasın okulumuz. ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 8 Adım ve Soyadım Ritim tutalım. Parmak şıklatmayı biliyor musun? Aşağıdaki yönergeyi takip edelim. Sırayla parmak şıklatıp ayağımızı yere

Detaylı

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 03.11.2014 PAZARTESİ Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapıldı.

Detaylı

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI YAZ MEVSİMİ 3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI *Babalar günü için sürpriz hediye *Çevremizden topladığımız farklı taşları parmak boyası ile boyuyoruz. *Serbest resim çalışmaları *Kağıt

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA:24.10.2016-28.10.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

TIRTIL DAİRE BEDENİM. Görmek için gözlerim,(gözler gösterilir.) İşitmek için kulaklarım var, (kulaklar gösterilir.)

TIRTIL DAİRE BEDENİM. Görmek için gözlerim,(gözler gösterilir.) İşitmek için kulaklarım var, (kulaklar gösterilir.) Çocukların güne, gün içerisindeki etkinliklere hazırlamalarını sağlamak için serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Serbest zaman etkinlikleri çocuğun yaratıcılığını geliştirme, kendisini ifade etmesini

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Sohbetler Düzenli olmak nedir? Konulu sohbet ediyorum. Kış mevsimi ile tanışıyorum. Düzenli olduğumuzda ne kadar mutlu oluyoruz adına sohbet ediyorum.

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 11 OCAK- 15 OCAK 2016 11 OCAK PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde (eğitici oyuncak, lego,

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ BU AY HANGİ KAVRAMLARI ÖĞRENECEĞİZ? Hızlı-Yavaş Ön-Arka Sağ- Sol BEYİN FIRTINASI YAPALIM Büyüdüğünde hangi mesleği seçeceksin ve nasıl bir yerde yaşayacaksın? Bir gemi olsaydın nerelere giderdin? Neler

Detaylı

ÖZEL ÇUKUROVA BİLFEN ANAOLKULU 6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI

ÖZEL ÇUKUROVA BİLFEN ANAOLKULU 6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 25/04/2016 PAZARTESİ ÖZEL ÇUKUROVA BİLFEN ANAOLKULU 6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ETKİNLİK Öğretmen çocuklara Günaydın, merhaba, hoş geldiniz diyerek onları sınıfta karşılar. Haftasonu tatilinin bittiği

Detaylı

6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ .İLKBAHAR HAFTASI .SAĞLIK HAFTASI .POLİS TEŞKİLATI HAFTASI .23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ .İLKBAHAR HAFTASI .SAĞLIK HAFTASI .POLİS TEŞKİLATI HAFTASI .23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ.İLKBAHAR HAFTASI.SAĞLIK HAFTASI.POLİS TEŞKİLATI HAFTASI.23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI YARATICI ETKİNLİK: İlkbahar konumuz ile ilgili artık malzemelerden(su şisesi,pul,boncuk

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU PAPATYALAR SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU PAPATYALAR SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU PAPATYALAR SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası(10 Aralık) Yeni Yıl (31 Aralık-1 Ocak) Yerli malı Haftası SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAM. Tekerlemeler: Leylek leylek havada, Can can çikolata, altın top

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAM. Tekerlemeler: Leylek leylek havada, Can can çikolata, altın top FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAM DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Leylek leylek havada, Can can çikolata, altın top Bilmeceler: Kar, ağız, kulak Parmak

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA:02.01.2017-06.01.2017 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 11 Adım ve Soyadım Eşleştirme yapalım. A Cümlelerin ilk harflerinin her zaman büyük olması gerektiğini biliyor muydunuz? e T t E l e E L L

Detaylı

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015-2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler

Detaylı

09.11.2015 PAZARTESİ GÜNLÜK PLAN AKIŞI TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ. Atatürk ve Kitap SANAT ETKİNLĞİ MÜZİK ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ KAVRAM ÇALIŞMASI ETKİNLİĞİ

09.11.2015 PAZARTESİ GÜNLÜK PLAN AKIŞI TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ. Atatürk ve Kitap SANAT ETKİNLĞİ MÜZİK ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ KAVRAM ÇALIŞMASI ETKİNLİĞİ 09.11.2015 PAZARTESİ GÜNLÜK PLAN AKIŞI Öğretmen sınıfa Atatürk resimleri, kaynak kitaplar getirecek ve sınıfta Atatürk Merkezi oluşturacak. Çocuklara resmin kime ait olduğunu soracak,atatürk cevabını aldıktan

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

AYLIK BÜLTEN-MAYIS 2013 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SINIFI

AYLIK BÜLTEN-MAYIS 2013 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SINIFI AYLIK BÜLTEN-MAYIS 2013 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SINIFI OKUL KURUCUMUZ : ASİYE ÖZTÜRK OKUL MÜDÜRÜMÜZ : F.BİLGE ÖZALP ANAOKULU BİRİMİ ANAOKULU ÖĞRETMENLERİMİZ : TÜLAY DÖNMEZ : NURCAN SAYIN : FATMA ŞAHAP BRANŞ

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;10.10.2016-14.10.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA . SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA TEMA : SORUMLULUK YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Çocuklar; eğitici oyuncak, evcilik, kukla, blok, müzik, sanat, kitap, fen-doğa,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Hatice DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA 26.10.2015-28.10.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı)

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012 PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) ANKARA 2012 BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan

Detaylı

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.)

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.) YEŞİLAY HAFTASI 2017 MART / 1. HAFTA KONU 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI Yapabildiklerimiz neler? İlerde büyüdüğümüz zaman yapabilecek olduklarımız

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Sincapları tanıdık. Sincapları gözlemledik. Hayvan türlerini isimlendirdik. Hayvanların

Detaylı

KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ

KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkinin canlı olduğunu tanımladık. Bildiğimiz bitkileri saydık. İstediğimizi bir bitkiyi çizdik Bitkinin bölümlerini sıraladık.

Detaylı

DÜNYA ÇOCUKLARI EL ELE EKİM OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

DÜNYA ÇOCUKLARI EL ELE EKİM OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR EKİM 2017 BÜLTENİ 02-06 EKİM OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULA GETİRECEKLERİMİZ PAZARTESİ Hızlı ve yavaş koşalım. Eğlenceli tavşan parmak oyunumuz. Müziğin eğlenceli ritmi Çemberin içinde zıplıyoruz.

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 11 NİSAN- 15 NİSAN 2016 TAŞITLAR VE TRAFİK PROJESİ 11 NİSAN PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 27 EKİM 2014-31 EKİM 2014

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 27 EKİM 2014-31 EKİM 2014 Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 27 EKİM 2014-31 EKİM 2014 27 EKİM 2014 PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Öğretmen rehberliğinde çocukların tercihine göre

Detaylı

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU YAZ MEYVELERİ 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 Dokun Hisset kartlarıyla Oynuyorum. 02.06,2017 MONTESSORI ETKİNLİK Pirinç ve Mercimekleri ayırma çalışmasını Kavramlar Kitabımızdan Sıcak-Soğuk Kavramına

Detaylı

BİZE KATILIR MISINIZ?

BİZE KATILIR MISINIZ? BİZE KATILIR MISINIZ? ŞARKILAR 23 NİSAN Sanki her tarafta var bir düğün, Çünkü en şerefli en mutlu gün. Bugün 23 Nisan, Hep neşeyle doluyor insan. Bugün büyük bir meclis kuruldu, Sonra hemen padişah kovuldu.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI:

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI: Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI: 28.12.2015 PAZARTESİ İlgi köşelerinde(evcilik, blok, sanat vb. köşeler)serbest oyun oynandı. *ALAN GEZİSİ Farklı olanı bul Çocuklara okulun bahçesine çıkılacağı

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı