ALMANYA TÜRK EKONOMİ GÜNÜ TAG DER TÜRKISCHEN WIRTSCHAFT IN DEUTSCHLAND FREITAG, , UHR, CONGRESS CENTER DÜSSELDORF

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALMANYA TÜRK EKONOMİ GÜNÜ TAG DER TÜRKISCHEN WIRTSCHAFT IN DEUTSCHLAND FREITAG, 04.09.2009, 9.00-17.00 UHR, CONGRESS CENTER DÜSSELDORF"

Transkript

1 DAVETİYE / EINLADUNG ALMANYA TÜRK EKONOMİ GÜNÜ TAG DER TÜRKISCHEN WIRTSCHAFT IN DEUTSCHLAND FREITAG, , UHR, CONGRESS CENTER DÜSSELDORF 2009 İşini danışarak kur! Teşviklerden faydalanarak işini geliştir! Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği Verband Türkischer Unternehmer und Industrieller in Europa Association of Turkish Businessmen and Industrialists in Europe

2 Değerli Girişimci, Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği ATİAD, Almanya daki Türk girişimcilerini, Almanya nın önde gelen ekonomiyle ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle Düsseldorf da buluşturuyor. İşini danışarak kur! Teşviklerden faydalanarak, işini geliştir! sloganıyla yapılacak Almanya Türk Ekonomi Günü 2009 da Sanayi ve Ticaret Odaları (IHK), Zanaatkâr Odaları (HWK), Devlet Teşvik Bankası (KfW), Ekonomiyi Teşvik Daireleri (Wirtschaftsförderungsamt) ve Çalışma Ajansları gibi kurum ve kuruluşlar bilgilendirme standı kuracaktır. Bu standlarda hizmet verecek uzmanlar, kendini mesleğinde geliştirmek isteyenlere, kendi işini kurmak isteyen veya kendine ait işyeri olan Türk girişimcilere bire bir ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacaklar. Başta sayın Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Olaf Scholz, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Karl-Josef Laumann olmak üzere Almanya Türk Ekonomi Günü 2009 a çok sayıda seçkin davetli, politikacı, bilim adamı ve iş dünyasından temsilciler katılacak. Uzmanlar, işyeri kurarken yararlanılabilecek teşvikler ve izlenmesi gereken yol, küçük ve orta ölçekli şirketlere sunulan teşvik imkanları ve kısa çalışma yardımı, pazarlama teknikleri ve yeni müşteri kazanma yöntemleri, Türk işyerlerinde uzman eleman açığı, Türkiye den alınan ustalık ve kalfalık belgelerinin denkleştirilmesi konuları hakkında Prof. Recep Keskin katılımcıları bilgilendirecekler. Katılımcılar ayrıca sunulacak ekspress iş bağlantıları platformu sayesinde birbirleriyle doğrudan tanışma fırsatı bulacaklar. Sizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız! Prof. Recep Keskin ATİAD Yönetim Kurulu Başkanı

3 Sehr geehrte Damen und Herren, Zum ersten Mal in der 50jährigen Migrationsgeschichte aus der Türkei wird der Tag der türkischen Wirtschaft in Deutschland durchgeführt. Er ist das Forum für türkische klein- und mittelständische Unternehmen (KMU) sowie Existenzgründer in Deutschland. Der Verband türkischer Unternehmer und Industrieller in Europa (ATIAD) organisiert diesen Tag, um den türkischen Unternehmern sowie potentiellen Existenzgründern die Möglichkeit zu geben, sich über Bildungsund Beratungsdienstleistungen von Regelanbietern aus erster Hand zu informieren. Bisher nehmen lediglich 25% der türkischen Unternehmer in Deutschland die Regelangebote in Anspruch. Der Grund: unzureichende Kenntnisse über bestehende Bildungs- und Beratungsdienstleistungen. Mit dem Tag der türkischen Wirtschaft in Deutschland setzt ATIAD genau dort an: wir bringen türkische Gründer und Unternehmer aus dem gesamten Bundesgebiet mit Vertretern der Industrie- und Handelskammern, der Handwerkskammern, den Wirtschaftsförderungsämtern Olaf Scholz Karl-Josef Laumann zusammen, mit dem Ziel der direkten Kontaktherstellung, Beratung und Anmeldung zu Qualifizierungsmaßnahmen. Der Tag der türkischen Wirtschaft in Deutschland wird eröffnet von Bundesarbeitsminister Olaf Scholz und Karl-Josef Laumann, Minister für Arbeit, Soziales und Gesundheit NRW. Es folgen Workshops und Vorträge zu den Themengebieten: Existenzgründung, Existenzfestigung, berufliche Qualifizierung, Unternehmensnachfolge und erfolgreiches Marketing. Ein Forum für Speed-Connection rundet den Tag ab. Wir freuen uns auf Ihre Teilnahme. Prof. Recep Keskin Vorstandsvorsitzender ATİAD e.v.

4 Program akışı Moderatör: Evren S ekerci Eşzamanlı çalıştaylar Saat arası Saat Selamlama Prof. Recep Keskin ATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Açılış konuşması Olaf Scholz Federal Çalışma Bakanı Selamlama konuşması Karl-Josef Laumann KRV Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Başarılı girişimcilere ödül dağıtımı Eşzamanlı çalıştaylar Ara İnteraktif oturumlar 1. İşyeri geliştirme > Ne tür teşvik programları sunulmakta, bunlardan nasıl faydalanılabilir? > Kredi başvurularında başarılı olmak için nelere dikkat edilmeli? 2. İşyeri kurma > Aşama aşama işyeri kurmanın yolu > Teşvikler, hibe ve kredi programlarının tanıtımı 3. Mesleki eğitim > Pratik işhayatından örneklerle ek mesleki eğitimin getirdiği avantajlar > Mesleki eğitim için sunulan teşvikler > Türkiye de edinilen diplomaların denkleştirilmesinin yolları 4. İşveren soruyor, akademisyenler cevaplıyor > İş görüşmelerinde başarıya ulaşmak için dikkat edilmesi gereken noktalar

5 İnteraktif oturumlar Kesintisiz program Saat arası Saat Etkin pazarlama > Yeni müşteri kazanma ve başarılı ürün tanıtımının teknikleri İş hayatına atılmada önemli bir seçenek: işyeri devralma! > Almanya da devredilmeyi bekleyen şirketlerin sektörlere göre dağılımı ve resmi başvuru yolları Uyumun lokomotifi olarak Almanya daki Türk girişimciliğinin dünü, bugünü ve yarını > Öncü ve örnek Türk işadamları kendi deneyimlerini ve geleceğe dönük vizyonlarını katılımcılarla paylaşıyorlar Check Up Kendi işinizi kurmak ya da iş fikrinizi bir uzmana mı danışmak istiyorsunuz? IHK, HWK, KfW, Arbeitsagentur gibi çok sayıda resmi kurum ve kuruluşun uzmanları sizi bekliyor. Ekspres iş bağlantısı: Kendi işyeriniz var ve işbirliği yapabileceğiniz başka şirketler mi arıyorsunuz? Bir ürün geliştirdiniz ve çeşitli sektörlerden şirketlere tanıtmak mı istiyorsunuz? Ekspres iş bağlantısı platformuna sizi de bekliyoruz! Söz Sizin! İş hayatında karşılaştığınız sorunlarınızı ve edindiğiniz deneyimleri biriyle mi paylaşmak istiyorsunuz? Buyurun, söz sizin! Görüş ve dileklerinizi bize yazılı olarak veya kurduğumuz kamera sistemi sayesinde görüntülü olarak iletebilirsiniz.

6 Das Programm Gesamtmoderation: Evren S ekerci Workshops Uhr Uhrzeit Begrüßung Prof. Recep Keskin Vorstandsvorsitzender ATIAD e.v. Eröffnungsrede Olaf Scholz Bundesminister für Arbeit und Soziales Grußwort Karl-Josef Laumann Minister für Arbeit, Gesundheit und Soziales NRW Ehrung von erfolgreichen Unternehmern Parallele Workshops Mittagspause Interaktive Vorträge 1. Existenzfestigung > Vorstellung verschiedener Förderprogramme > Was ist für eine erfolgreiche Beantragung von Krediten zu beachten? 2. Existenzgründung > Schritt für Schritt in die Selbständigkeit > Förderprogramme 3. Berufliche Qualifizierung > Möglichkeiten von Ergänzungsqualifizierungen > Wie können in der Türkei erworbene Bildungsnachweise durch ergänzende Qualifikationen aufgewertet werden? 4. Unternehmer trifft Kandidaten - Ready for Take off!

7 Interaktive Vorträge Uhrzeit Erfolgreiches Marketing Wie können neue Kundenkreise erfolgreich erschlossen werden? Unternehmensnachfolge Tipps von Experten für die richtige Vorgehensweise Motor der Integration: 50 Jahre türkische Unternehmen in Deutschland > Pioniere des türkischen Unternehmertums berichten über ihre langjährigen Erfahrungen und geben einen Ausblick für die Zukunft Durchgehendes Programm Check Up Sie haben eine Geschäftsidee und auch schon einen Businessplan dazu erstellt? Fehlt nur noch die Bewertung? Die Experten aller ausstellenden Regelanbieter helfen Ihnen gerne weiter! SpeedConnection Suchen Sie neue Geschäftspartner? Haben Sie ein innovatives Produkt entwickelt und suchen nun den Zugang zu neuen Kundenkreisen? SpeedConnection bietet Ihnen diese Möglichkeit. Sie haben das Wort! Hier haben Sie die Gelegenheit Ihre Anregungen und Messages an die Regelanbieter zu richten.

8 Düzenleyen Almanya ve Avrupa daki Türklerin iş dünyasındaki öncüsü ve sözcüsü! ATİAD üyelerinin ortak paydası, Türk kökenli olmaları ve Almanya veya herhangi başka bir Avrupa ülkesinde ticari faaliyet göstermeleridir. ATİAD, kendi branşlarında üstün bir ekonomik performans sergileyen, yatırım, istihdam ve ciroda yüksek rakamlara erişmiş, Türk girişimciliği adına öncü ve örnek bir rol üstlenmiş Türk işletmelerini aynı çatı altında toplayan bir oluşumdur. ATİAD mensubu kuruluşlar, bulundukları ülkelerde yaratılan katma değere ve ekonomik dinamizme önemli katkılar sağlamaktadır. Almanya daki küçük ve orta ölçekli Türk işletmelerine yönelik bilgilendirme, danışma ve destek merkezi Federal Çalışma Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve bir ATİAD hizmeti olan İŞTE BİLGİ, Almanya daki Türk işletme sahiplerine, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere, meslek içi gelişim programlarına katılmak isteyen işçilere, Türkiye de kendi mesleğinde yıllarca çalışmış olmasına rağmen burada kalifiye eleman olarak kabul edilemeyen insanlarımıza yönelik hizmet vermektedir.

9 Der Veranstalter Vorreiter und Fürsprecher der in Europa lebenden Türken in der Geschäftswelt! ATIAD ist ein Zusammenschluss von türkischstämmigen Unternehmern, die sich in ihren jeweiligen Branchen durch hohe Investitions-, Beschäftigten- und Umsatzzahlen auszeichnen und eine Vorreiterrolle bzw. Vorbildfunktion für das türkische Unternehmertum übernommen haben. Sie leisten in ihren jeweiligen Ländern beachtliche Beiträge zur Wertschöpfung und geben Impulse für den jeweiligen Wirtschaftsstandort. ATIAD verleiht der großen Mehrheit der türkischen Unternehmer durch seine Stimme in der deutschen, europäischen und türkischen Öffentlichkeit erfolgreich das ihnen gebührende Gewicht. Bundesweiter Informations- und Beratungsdienst für türkische KMU in Deutschland. Der bundesweite Informations und Beratungsdient İşte Bilgi, gefördert aus Mitteln des Bundesarbeitsministeriums und der EU, unterstützt türkische klein- und mittelständische Betriebe, ihre Beschäftigten und Neugründer beim Zugang zu Bildungs- und Beratungsangeboten der Regelanbieter und fördert insbesondere die Teilnahmen an Qualifizierungsmaßnahmen. KMUs und ihre Beschäftigten werden über Möglichkeiten der Nach- und Ergänzungsqualifizierung in den jeweiligen Regionen informiert. Ratsuchende werden entweder telefonisch oder in persönlichen Gesprächen auf Informationsveranstaltungen beraten und ihren Bedarfen entsprechend an Regelanbieter weitergeleitet.

10 Der Veranstaltungsort / Kongre merkezi CCD Congress Center Süd Düsseldorf Stockumer Kirchstraße Düsseldorf Anfahrt Nordrhein-Westfalen verfügt über ein hervorragend ausgebautes Autobahnnetz, das Sie schnell nach Düsseldorf und zum CCD Congress Center Düsseldorf führt. In unmittelbarer Nähe des CCD Congress Center Düsseldorf stehen mehr als Parkplätze zu Verfügung. Folgen Sie einfach der Ausschilderung zur Messe Düsseldorf. Im näheren Umfeld des Kongresscenter folgen Sie dann der speziellen Ausschilderung CCD Süd oder der Parkplatzausschilderungen P5. (Parkgebühr: 8 /Tag)

11 İşbirliği yapılan kurum ve kuruluşlar / Kooperationspartner: Medya destekçileri / Medienpartner:

12 Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği Verband Türkischer Unternehmer und Industrieller in Europa Association of Turkish Businessmen and Industrialists in Europe Künye / Impressum ATİAD e.v. Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği Verband Türkischer Unternehmer und Industrieller in Europa e.v. İşte Bilgi Almanya daki Küçük ve Orta Ölçekli Türk İşletmelerine Yönelik Bilgilendirme, Danışma ve Destek Merkezi Bundesweiter Informations- und Beratungsdienst für türkische KMU in Deutschland Yönetim ve koordinasyon / Leitung und Koordination Ömer Sağlam (V.i.S.d.P.) İletişim/Kontakt ATIAD e.v. Wiesenstr. 21, D Düsseldorf Telefon: Telefax: info@atiad.org Internet: Gefördert durch: EUROPÄISCHE UNION

3. Neujahrsball der Deutsch-Türkischen Wirtschaft. Alman- Türk Ekonomisinin 3. Yeni Yıl Balosu

3. Neujahrsball der Deutsch-Türkischen Wirtschaft. Alman- Türk Ekonomisinin 3. Yeni Yıl Balosu 3. Neujahrsball der Deutsch-Türkischen Wirtschaft Alman- Türk Ekonomisinin 3. Yeni Yıl Balosu 14.01.2012 3. Neujahrsball der Deutsch-Türksichen Wirtschaft am 14.01.2012 / Türk-Alman Ekonomisi nin 3. Yeni

Detaylı

DÖRT AŞAMADA İŞYERİ KURMANIN YOLU

DÖRT AŞAMADA İŞYERİ KURMANIN YOLU www.istebilgi.de HEFT1 SEPTEMBER.09 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER DÖRT AŞAMADA İŞYERİ KURMANIN YOLU İşte Bilgi den merhaba Ayşe Özdemir Mesleki eğitimle gelen bir başarı öyküsü Sizin için seçtik:

Detaylı

12. Sommerfest der Deutschen Wirtschaft Alman Ekonomisinin 12. Yaz Partisi

12. Sommerfest der Deutschen Wirtschaft Alman Ekonomisinin 12. Yaz Partisi 12. Sommerfest der Deutschen Wirtschaft Alman Ekonomisinin 12. Yaz Partisi LAGEPLAN / ALAN KROKİSİ AUTOSHOW SPONSORENTISCH / SPONSOR MASASI STAND BANNER / ROLL-UP SONSTIGE / DİĞER *TERAS LOUNGE / TERASSENLOUNGE

Detaylı

HERE COMES THE SUN. 6. September bis 31. Oktober 2010 Uferhallen, Berlin-Wedding

HERE COMES THE SUN. 6. September bis 31. Oktober 2010 Uferhallen, Berlin-Wedding HERE COMES THE SUN Eine Ausstellung für Energieforscher, Sonnenanbeter und Lichtscheue ab 7 Jahren, Familien und Schulklassen im Wissenschaftsjahr 2010 Die Zukunft der Energie 6. September bis 31. Oktober

Detaylı

Mehrsprachiger Elternabend

Mehrsprachiger Elternabend Mehrsprachiger Elternabend zum Zweitspracherwerb Ein Beispiel aus dem Regionalen Bildungs- und Beratungszentrum Hamburg Wilhelmsburg Standort Krieterstraße 1 Wie helfe ich meinem Kind dabei, in der deutschen

Detaylı

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu Anmeldung zur Teilnahme an der Wirtschaftsdelegationsreise unter Leitung von Ministerpräsident Stephan Weil in die Türkei (Ankara, Konya, Istanbul), 4. 9. Mai 2014 Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan

Detaylı

Tavsiyeniz için 60, EUR ya varan primler. Arkadaşınıza tavsiye edin ve primlerden faydalanın

Tavsiyeniz için 60, EUR ya varan primler. Arkadaşınıza tavsiye edin ve primlerden faydalanın Tavsiyeniz için 60, ya varan primler Arkadaşınıza tavsiye edin ve primlerden faydalanın 2 3 Dost tavsiyesi Dosta tavsiye size prim Size tavsiyemiz: Bizi tavsiye edin. Eş, dost, akraba, arkadaş ve iş arkadaşlarınıza

Detaylı

Science Bridging Nations. www.deutsch-tuerkisches-wissenschaftsjahr.de www.turk-alman-bilimyili.com.tr

Science Bridging Nations. www.deutsch-tuerkisches-wissenschaftsjahr.de www.turk-alman-bilimyili.com.tr Science Bridging Nations Science Bridging Nations: Das Deutsch-Türkische Jahr der Forschung, Bildung und Innovation 2014 2014 ist das Deutsch-Türkische Jahr der Forschung, Bildung und Innovation eine gemeinsame

Detaylı

GÜÇ KOŞULLARDAKİ BİREYLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ (GÜÇKOBİR) (Supporting Association for the Individuals in Difficult Condition)

GÜÇ KOŞULLARDAKİ BİREYLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ (GÜÇKOBİR) (Supporting Association for the Individuals in Difficult Condition) GÜÇ KOŞULLARDAKİ BİREYLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ (GÜÇKOBİR) (Supporting Association for the Individuals in Difficult Condition) [EKİM 2013]SINCE 2002 Unser Verein wurde 2002 zur Unterstützung von Kindern

Detaylı

www.istebilgi.de Nr. 9 HEFT 5 MAI 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER Sermayenizde yeşeren bir fidan: Mikro Kredi

www.istebilgi.de Nr. 9 HEFT 5 MAI 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER Sermayenizde yeşeren bir fidan: Mikro Kredi www.istebilgi.de Nr. 9 HEFT 5 MAI 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER Sermayenizde yeşeren bir fidan: Mikro Kredi Ein besonderes Förderinstrument: Mikrokreditfonds İŞTE BİLGİ YAKININIZDA Frankfurt

Detaylı

Kontakt / Temas. Interkulturelles Netzwerk für Krebstherapie: - Türkisch / Deutsch Kültürler arası kanser tedavi ağı. - Türkçe / Almanca -

Kontakt / Temas. Interkulturelles Netzwerk für Krebstherapie: - Türkisch / Deutsch Kültürler arası kanser tedavi ağı. - Türkçe / Almanca - Parkplätze im Parkhaus O10 vorhanden. Sie erreichen uns mit den Buslinien 281, 20, 25 und 5 (Verbindung zu den Bahnhöfen Dammtor und Hauptbahnhof). Park yerleri park binası O10 da mevcuttur. 281, 20, 25

Detaylı

Almanyalý Türklerin bankasýna hoþgeldiniz. HypoVereinsbank ve YapýKredi iþbirliðinin tüm avantajlarý hizmetinizde.

Almanyalý Türklerin bankasýna hoþgeldiniz. HypoVereinsbank ve YapýKredi iþbirliðinin tüm avantajlarý hizmetinizde. HERZLICH WILLKOMMEN HOÞGELDÝNÝZ Almanyalý Türklerin bankasýna hoþgeldiniz. HypoVereinsbank ve YapýKredi iþbirliðinin tüm avantajlarý hizmetinizde. Die Bank für Deutschtürken. Nutzen Sie die Vorteile der

Detaylı

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu Anmeldung zur Teilnahme an der Wirtschaftsdelegationsreise unter Leitung von Ministerpräsident Stephan Weil in die Türkei (Ankara, Konya, Istanbul), 4. 9. Mai 2014 Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan

Detaylı

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu Anmeldung zur Teilnahme an der Wirtschaftsdelegationsreise unter Leitung von Ministerpräsident Stephan Weil in die Türkei (Ankara, Konya, Istanbul), 4. 9. Mai 2014 Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan

Detaylı

telc Türkisch-Zertifikate: Für alle, die mehr können www.telc.net

telc Türkisch-Zertifikate: Für alle, die mehr können www.telc.net telc Türkisch-Zertifikate: Für alle, die mehr können www.telc.net B1 Okul sınavı hiç de zor değildi. Yakında B2 Okul sınavına da girmek istiyorum. Alina Çelebcigil, hat mit Erfolg die Prüfung telc Türkçe

Detaylı

İşyeri kurmaya ve geliştirmeye yönelik teşviklerden siz de faydalanın!

İşyeri kurmaya ve geliştirmeye yönelik teşviklerden siz de faydalanın! İşyeri kurmaya ve geliştirmeye yönelik teşviklerden siz de faydalanın! Durchstarten mit Fördermitteln für Existenzgründung und Existenzsicherung! Seite 2 Önsöz Vorwort Teşviklerden siz de faydalanın! Teşvikler,

Detaylı

Medienberichte zur Eröffnung der NRW.INVEST-Repräsentanz in der Türkei

Medienberichte zur Eröffnung der NRW.INVEST-Repräsentanz in der Türkei Medienberichte zur Eröffnung der NRW.INVEST-Repräsentanz in der Türkei 1 Pressemitteilung Nordrhein-Westfalen eröffnet als erstes deutsches Bundesland eine Repräsentanz in Istanbul Istanbul/Düsseldorf,

Detaylı

Übersetzung in die türkische Sprache

Übersetzung in die türkische Sprache Übersetzung in die türkische Sprache Wer macht was? Kim ne yapıyor? ı Ihre Seniorenarbeit informiert und berät Sie zu seniorenspezifischen Angeboten und Veranstaltungen innerhalb und außerhalb von Seniorenfreizeitstätten.

Detaylı

DÜZENLİ TUTULAN MUHASEBE İŞYERİNİZİN ÖMRÜNÜ UZATIR! Wer schreibt, der bleibt! Gute Buchführung sichert Ihre Existenz

DÜZENLİ TUTULAN MUHASEBE İŞYERİNİZİN ÖMRÜNÜ UZATIR! Wer schreibt, der bleibt! Gute Buchführung sichert Ihre Existenz www.istebilgi.de HEFT 1 JANUAR 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER DÜZENLİ TUTULAN MUHASEBE İŞYERİNİZİN ÖMRÜNÜ UZATIR! Wer schreibt, der bleibt! Gute Buchführung sichert Ihre Existenz İŞTE BİLGİ

Detaylı

Der kleine Hase möchte lesen lernen

Der kleine Hase möchte lesen lernen Der kleine Hase möchte lesen lernen Der kleine Hase kann nicht lesen. Er will es aber lernen. Doch wie lernt man lesen? Er geht zum dicken Bären, der in einem Baum lebt. Der kleine Hase fragt den dicken

Detaylı

PROGİS SOFTWARE GMBH. İletişim & Adresler

PROGİS SOFTWARE GMBH. İletişim & Adresler PROGİS SOFTWARE GMBH İletişim & Adresler Postgasse 6, 9500 Villach, Avusturya Firma Tanımı PROGIS Software Ltd. Şti. GIS yazılım teknolojileri geliştirme ve kırsal alan üzerinde uygulama konularında uzmanlaşmıştır.

Detaylı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı - Giriş Sayın Yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Sehr geehrter Herr, Sehr geehrte Frau,

Detaylı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı - Giriş Sehr geehrter Herr, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sehr geehrte Frau, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Sehr geehrte Damen und Herren, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Sayın Yetkili,

Detaylı

HSK Unterricht in Heimatlicher Sprache und Kultur Ana dili ve Kültür Dersleri

HSK Unterricht in Heimatlicher Sprache und Kultur Ana dili ve Kültür Dersleri Amt für Volksschule HSK Unterricht in Heimatlicher Sprache und Kultur Ana dili ve Kültür Dersleri Informationsflyer mit Anmeldeformular Deutsch Türkisch Başvuru Formları ile Birlikte Bilgi broşürü Almanca

Detaylı

ATĐAD: AVRUPA DAKĐ TÜRKLERĐN ĐŞ DÜNYASINDAKĐ ÖNCÜSÜ VE SÖZCÜSÜ. Prof. Recep Keskin Yönetim Kurulu Başkanı

ATĐAD: AVRUPA DAKĐ TÜRKLERĐN ĐŞ DÜNYASINDAKĐ ÖNCÜSÜ VE SÖZCÜSÜ. Prof. Recep Keskin Yönetim Kurulu Başkanı ATĐAD: AVRUPA DAKĐ TÜRKLERĐN ĐŞ DÜNYASINDAKĐ ÖNCÜSÜ VE SÖZCÜSÜ Yönetim Kurulu Başkanı Ajanda Almanya ve Avrupa daki Türk nüfusu Almanya ve Avrupa daki Türk girişimciliği Bir Türk sivil toplum kuruluşu

Detaylı

Bald komm ich in die Schule. Anregungen zur Vorbereitung auf die Schule für Kinder und Eltern

Bald komm ich in die Schule. Anregungen zur Vorbereitung auf die Schule für Kinder und Eltern Bald komm ich in die Schule Anregungen zur Vorbereitung auf die Schule für Kinder und Eltern 1 Liebes Kind, Anna und ihre Freunde freuen sich auf die Schule! Sie zeigen dir hier, was sie schon alles können.

Detaylı

Kliniken der Stadt Köln ggmbh, Kinderkrankenhaus Amsterdamer Straße 59, Klinik für Kinderchirurgie und Kinderurologie

Kliniken der Stadt Köln ggmbh, Kinderkrankenhaus Amsterdamer Straße 59, Klinik für Kinderchirurgie und Kinderurologie Eladung zur Informationsveranstaltung für türkische Familien mit eem Kd mit anorektaler Fehlbildung (ARM) am 07.03.2009 von 10.00 bis 15.30 Uhr Kliken der Stadt Köln ggmbh, Kderkrankenhaus Amsterdamer

Detaylı

MITGLIEDSANTRAG / ÜYELİK BAŞVURU FORMU

MITGLIEDSANTRAG / ÜYELİK BAŞVURU FORMU MITGLIEDSANTRAG / ÜYELİK BAŞVURU FORMU An den Vorstand der Deutsch-Türkischen Industrie- und Handelskammer zu Istanbul / Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu na, Als Vollständiger Firmenname

Detaylı

ALMANYA TÜRK EKONOMİ GÜNÜ

ALMANYA TÜRK EKONOMİ GÜNÜ Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği Verband Türkischer Unternehmer und Industrieller in Europa Association of Turkish Businessmen and Industrialists in Europe ALMANYA TÜRK EKONOMİ GÜNÜ TAG DER

Detaylı

Arbeit, Gesundheit, Vorsorge İş, sağlık, ön tedbir Εργασία, υγεία, πρόληψη Lavoro, sanità, previdenza

Arbeit, Gesundheit, Vorsorge İş, sağlık, ön tedbir Εργασία, υγεία, πρόληψη Lavoro, sanità, previdenza Arbeit, Gesundheit, Vorsorge İş, sağlık, ön tedbir Εργασία, υγεία, πρόληψη Lavoro, sanità, previdenza Informationsreihe für Menschen mit Migrationshintergrund Sehr geehrte Damen und Herren, die gleichberechtigte

Detaylı

Geleceğin ustası bir Türk olacaktır! Der Meister der Zukunft ist ein Türke. SIKÇA SORULAN SORULAR Diploma tanıtma ve mikro kredi alımı

Geleceğin ustası bir Türk olacaktır! Der Meister der Zukunft ist ein Türke. SIKÇA SORULAN SORULAR Diploma tanıtma ve mikro kredi alımı www.istebilgi.de Nr. 10 HEFT 6 JUNI 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER Geleceğin ustası bir Türk olacaktır! Der Meister der Zukunft ist ein Türke Otto Kentzler, ZDH Başkanı AYIN GİRİŞİMCİSİ Çiğdem

Detaylı

Zukunft durch Ausbildung

Zukunft durch Ausbildung Zukunft durch Ausbildung Aktionsplan der Arbeitsminister der Republik Türkei und des Landes Nordrhein-Westfalen Gelecek için Meslek Eğitimi T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Kuzey Ren Vestfalya

Detaylı

TÜRK-ALMAN GİRİŞİMCİ KILAVUZU

TÜRK-ALMAN GİRİŞİMCİ KILAVUZU TÜRK-ALMAN GİRİŞİMCİ KILAVUZU TÜRKISCH-DEUTSCHES HANDBUCH FÜR GRÜNDER UND UNTERNEHMER Gefördert durch: Künye Impressum KÜNYE IMPRESSUM Yayınlayan Herausgeber: ATİAD e.v. Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri

Detaylı

Göçmen Kökenli Kadınlar ve Girişimcilik

Göçmen Kökenli Kadınlar ve Girişimcilik www.istebilgi.de Nr. 13 März / April 2011 ERSTES DEUTSCH-TÜRKISCHES MAGAZIN FÜR DIE WIRTSCHAFTS- UND ARBEITSWELT Unternehmerische Selbstständigkeit von Frauen mit Migrationshintergrund Göçmen Kökenli Kadınlar

Detaylı

İş E-Posta. E-Posta - Giriş. Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise. Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim

İş E-Posta. E-Posta - Giriş. Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise. Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim - Giriş Türkçe Almanca Sayın Başkan, Sehr geehrter Herr Präsident, Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise Sayın yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın yetkili,

Detaylı

Eğitim primi Bildungsprämie: Ein Geschenk des Staates für Ihre Weiterbildung

Eğitim primi Bildungsprämie: Ein Geschenk des Staates für Ihre Weiterbildung www.istebilgi.de Nr. 8 HEFT 4 APRIL 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER Devletin size bir hediyesi: Eğitim primi Bildungsprämie: Ein Geschenk des Staates für Ihre Weiterbildung Almanya daki Türk

Detaylı

TD-IHK Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası TD-IHK

TD-IHK Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası TD-IHK TD-IHK Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası TD-IHK PREMIUM Die Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer Auf Grundlage eines Protokolls zwischen den beiden

Detaylı

Alan: Sosyal Psikololji. 04/2007 10/2008 Yüksek Lisans Humboldt Üniversitesi Berlin

Alan: Sosyal Psikololji. 04/2007 10/2008 Yüksek Lisans Humboldt Üniversitesi Berlin Yrd. Doç. Dr. Leyla ÖZDEMİR Holtur Evleri 2. Etap A Blok Daire 24 Boztepe/Trabzon Mail: leyla-oezdemir@hotmail.com Doğum Tarihi: 12.01.1980 Eğitim Bilgileri 10/2008 12/2012 Doktora Humboldt Üniversitesi

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN YOLDA İLK HAMLE: İŞ PLANI

BAŞARIYA GİDEN YOLDA İLK HAMLE: İŞ PLANI www.istebilgi.de Nr. 11 HEFT 7 SEPTEMBER 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER BAŞARIYA GİDEN YOLDA İLK HAMLE: İŞ PLANI Das A und O für jeden Unternehmer: Der Businessplan İŞTE BİLGİ YAKININIZDA Almanya

Detaylı

KREDİ ALMANIN YOLLARI. Göçmen Girişimciye mikro kredi müjdesi. Almanya Türk Ekonomi Günü yle bir ilke imza attık AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER

KREDİ ALMANIN YOLLARI. Göçmen Girişimciye mikro kredi müjdesi. Almanya Türk Ekonomi Günü yle bir ilke imza attık AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER www.istebilgi.de HEFT 2 OKTOBER 2009 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER KREDİ ALMANIN YOLLARI Dört aşamada işyeri kurmanın yolu II Kurs ve seminer önerileri Almanya Türk Ekonomi Günü yle bir ilke imza

Detaylı

12 HEFT 1 JANUAR / FEBRUAR

12 HEFT 1 JANUAR / FEBRUAR www.istebilgi.de Nr. 12 HEFT 1 JANUAR / FEBRUAR 2011 ERSTES DEUTSCH-TÜRKISCHES MAGAZIN FÜR DIE WIRTSCHAFTS- UND ARBEITSWELT Mesleki gelişiminiz için iyi bir fırsat: Eğitim Primi Bildungsprämie İŞTE BİLGİ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 02/2014 devam etmekte: Yrd.Doç.Dr.; Avrasya Üniversitesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi

ÖZGEÇMİŞ. 02/2014 devam etmekte: Yrd.Doç.Dr.; Avrasya Üniversitesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı Leyla AYDEMİR 2. Adres Sancak Mah. Adnan Kahveci Cad. No: 59 B Blok Kat 6 No:21 Yomra/Trabzon 3. Doğum Tarihi 12.01.1980 4. E-Mail: leyla-oezdemir@hotmail.com 5. Öğrenim Durumu 10/2008

Detaylı

TÜRKISCH. NIE MEHR SPRACHLOS! Zeigebilder: praktisch beim Einkaufen Umgangssprache: extra Slang-Kapitel Tipps: Fettnäpfchen vermeiden

TÜRKISCH. NIE MEHR SPRACHLOS! Zeigebilder: praktisch beim Einkaufen Umgangssprache: extra Slang-Kapitel Tipps: Fettnäpfchen vermeiden SPRACHFÜHRER TÜRKISCH NIE MEHR SPRACHLOS! Zeigebilder: praktisch beim Einkaufen Umgangssprache: extra Slang-Kapitel Tipps: Fettnäpfchen vermeiden Mit SPICKZETTEL für den Geldbeutel In Zusammenarbeit mit

Detaylı

TÜRKİYE DE ALDIĞINIZ DİPLOMALARI DEĞERLENDİRİN!

TÜRKİYE DE ALDIĞINIZ DİPLOMALARI DEĞERLENDİRİN! www.istebilgi.de HEFT 4 DEZEMBER 2009 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER TÜRKİYE DE ALDIĞINIZ DİPLOMALARI DEĞERLENDİRİN! Bildungsnachweise aus der Türkei: Wege der Anerkennung Türkçe nin iş dünyasındaki

Detaylı

MIDETI. (Re-)Migrants in the German-Turkish Innovation Network: Identification and Communication of Potentials for Science and Economy.

MIDETI. (Re-)Migrants in the German-Turkish Innovation Network: Identification and Communication of Potentials for Science and Economy. MIDETI (Re-)Migrants in the German-Turkish Innovation Network: Identification and Communication of Potentials for Science and Economy Conference Yunus Emre Conference Hall Davutpaa, Istanbul Contact: Philip

Detaylı

Das Abitur am Istanbul Lisesi

Das Abitur am Istanbul Lisesi Das Abitur am Istanbul Lisesi Bedeutung des Abiturs Abitur un Anlamı Zeitplan für die Qualifikationsphase 11.ve 12.sınıflar için zaman planı Notensystem - Notenberechnung Not sistemi - Not hesaplanması

Detaylı

"Allah Adına Şiddete Hayır! Barışın Savunucuları Olarak Hıristiyanlar ve Müslümanlar"

Allah Adına Şiddete Hayır! Barışın Savunucuları Olarak Hıristiyanlar ve Müslümanlar "Keine Gewalt im Namen Gottes! Christen und Muslime als Anwälte für den Frieden" Erklärung des Gesprächskreises "Christen und Muslime" beim Zentralkomitee der deutschen Katholiken "Allah Adına Şiddete

Detaylı

İçindekiler. Çözüm Anahtarı... 102 Sözcük Listesi... 103. Copyright 2002 Max Hueber Verlag. ISBN 3 19 007470 4, 1. Auflage 1.

İçindekiler. Çözüm Anahtarı... 102 Sözcük Listesi... 103. Copyright 2002 Max Hueber Verlag. ISBN 3 19 007470 4, 1. Auflage 1. 1 Guten Tag oder Hallo!... 6 Merhaba! 2 Wer ist der Herr da rechts?... 10 Sağdaki bey kim? 3 Kennen Sie unsere Familie?... 14 Ailemizi tanıyor musunuz? 4 Haben Sie kein Auto?... 21 Arabanız yok mu? 5 Wie

Detaylı

COMPUTER: Mission Berlin. 9 Kasım, sabah saat 10 u 10 geçiyor. Almanya yı kurtarmak için 120 dakikan ve üç canın var. Komisere güvenebilir misin?

COMPUTER: Mission Berlin. 9 Kasım, sabah saat 10 u 10 geçiyor. Almanya yı kurtarmak için 120 dakikan ve üç canın var. Komisere güvenebilir misin? Bölum 03 Kant Sokağı na giderken Anna Kant Sokağı na doğru yola çıkar, ancak yolu bilmediği için adresi sormak zorunda kalır. Siyah kasklı motosikletliler yeniden ortaya çıktığında ve ona ateş ettiklerinde

Detaylı

Mesleki tecrübenizi diplomaya dönüştürün!

Mesleki tecrübenizi diplomaya dönüştürün! www.istebilgi.de HEFT 2 FEBRUAR 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER Mesleki tecrübenizi diplomaya dönüştürün! Mit Externenprüfung zum Berufsabschluss Yeni bir sermaye şirketi türü: Mini GmbH Ayın

Detaylı

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu Anmeldung zur Teilnahme an der Wirtschaftsdelegationsreise unter Leitung von Ministerpräsident Stephan Weil in die Türkei (Ankara, Konya, Istanbul), 4. 9. Mai 2014 Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan

Detaylı

Auswandern Studieren. Studieren - Universität. Bir üniversiteye kaydolmak istiyorum. Angeben, dass man sich einschreiben will

Auswandern Studieren. Studieren - Universität. Bir üniversiteye kaydolmak istiyorum. Angeben, dass man sich einschreiben will - Universität Bir üniversiteye kaydolmak istiyorum. Angeben, dass man sich einschreiben will ders almak istiyorum. Angeben, dass man sich für einen anmelden möchte lisans seviyesinde lisans üstü seviyesinde

Detaylı

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu Anmeldung zur Teilnahme an der Wirtschaftsdelegationsreise unter Leitung von Ministerpräsident Stephan Weil in die Türkei (Ankara, Konya, Istanbul), 4. 9. Mai 2014 Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan

Detaylı

Das Abitur am Istanbul Lisesi

Das Abitur am Istanbul Lisesi Das Abitur am Istanbul Lisesi Bedeutung des Abiturs Abitur un Anlamı Zeitplan für die Qualifikationsphase 11.ve 12.sınıflar için zaman planı Notensystem - Notenberechnung Not sistemi - Not hesaplanması

Detaylı

Bu dersimizde Bayan Graf bir eğitim kursuna gitmek istiyor. Bu konuyu bir arkadaşıyla görüşüyor.

Bu dersimizde Bayan Graf bir eğitim kursuna gitmek istiyor. Bu konuyu bir arkadaşıyla görüşüyor. Der Computer-Kurs Bu dersimizde Bayan Graf bir eğitim kursuna gitmek istiyor. Bu konuyu bir arkadaşıyla görüşüyor. 2/5 Frau Graf: Ist das Ihre Zeitung? Könnte ich die kurz haben? Herr Müller: Ja, gern.

Detaylı

B16 MÜHENDİSLİK. B16 Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Uludağ Üniversitesi Görükle Mh. Üniversite-1 Cd. No:933 Kat:2 Ofis No:246 Nilüfer/BURSA

B16 MÜHENDİSLİK. B16 Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Uludağ Üniversitesi Görükle Mh. Üniversite-1 Cd. No:933 Kat:2 Ofis No:246 Nilüfer/BURSA B16 MÜHENDİSLİK B16 MÜHENDİSLİK Kalıp tasarımında 10 yıllık tecrübe 10 years experience of die design 10 Jahre Erfahrung in der Werkzeugkonstruktion 2012 yılında kurulan B16 Mühendislik, Otomotiv ve Beyaz

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI ALMANCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

ODALARIN ÜCRETSİZ ŞİRKET DANIŞMANLARI Hilfe in Not: Kostenlose Betriebsberatung der Kammern

ODALARIN ÜCRETSİZ ŞİRKET DANIŞMANLARI Hilfe in Not: Kostenlose Betriebsberatung der Kammern www.istebilgi.de Nr. 7 HEFT 3 MÄRZ 2010 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER SİZE UZANAN BİR EL: ODALARIN ÜCRETSİZ ŞİRKET DANIŞMANLARI Hilfe in Not: Kostenlose Betriebsberatung der Kammern Göçmen kökenli

Detaylı

ŞİRKET DEVRALMA: İŞYERİ SAHİBİ OLURKEN ÖNEMLİ BİR SEÇENEK

ŞİRKET DEVRALMA: İŞYERİ SAHİBİ OLURKEN ÖNEMLİ BİR SEÇENEK www.istebilgi.de HEFT 3 NOVEMBER 2009 AYLIK BÜLTEN / MONATLICHER NEWSLETTER ŞİRKET DEVRALMA: İŞYERİ SAHİBİ OLURKEN ÖNEMLİ BİR SEÇENEK Türklerin girişimcilik ruhu gıda sektörüne de damgasını vuruyor Ayın

Detaylı

DEUTSCHLAND UND DİE TÜRKEI AKTÜELLE ASPEKTE DEUTSCH-TÜRKISCHER WISSENSCHAFTSKOOPERATION / TÜRK-ALMAN BİLİMSEL İŞBİRLİĞİNİN GÜNCEL KONULARI

DEUTSCHLAND UND DİE TÜRKEI AKTÜELLE ASPEKTE DEUTSCH-TÜRKISCHER WISSENSCHAFTSKOOPERATION / TÜRK-ALMAN BİLİMSEL İŞBİRLİĞİNİN GÜNCEL KONULARI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ - AKVAM ve FRIEDRICH EBERT STIFTUNG DERNEĞİ - FES DEUTSCHLAND UND DİE TÜRKEI AKTÜELLE ASPEKTE DEUTSCH-TÜRKISCHER WISSENSCHAFTSKOOPERATION

Detaylı

Kişisel hesap müşterek hesap Çocuk hesabı döviz hesabı kurumsal hesap öğrenci hesabı Aylık kesintiler var mı? Fragen, ob für das Konto monatliche Gebü

Kişisel hesap müşterek hesap Çocuk hesabı döviz hesabı kurumsal hesap öğrenci hesabı Aylık kesintiler var mı? Fragen, ob für das Konto monatliche Gebü - Allgemeines [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Fragen, ob Gebühren anfallen, wenn man in einem bestimmten Land Geld abhebt Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar komisyon

Detaylı

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Bölüm 26 Zaman Deneyleri

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Bölüm 26 Zaman Deneyleri Bölüm 26 Zaman Deneyleri Anna şimdiki zamana dönünce Paul ile birlikte zaman makinesini bloke etmeye çalışır. Ama bunun için gerekli şifreyi bilmiyordur. Anna müziği takip eder ve kırmızılı kadın ortaya

Detaylı

Datenblatt für Joysticks

Datenblatt für Joysticks oder Hall-Sensoren Schutzart IP5 Federrückstellung auf Mittellage oder Reibungsbremse Optional bis zu Mikroschalter (Mitte-, Endlage etc.) Taster oder Schaltwippe im Knauf Joysticks der Serie 890 finden

Detaylı

COMPUTER: Mission Berlin. 9 Kasım, sabah saat dakikan ve iki canın var, ve biri seni tanıyor.

COMPUTER: Mission Berlin. 9 Kasım, sabah saat dakikan ve iki canın var, ve biri seni tanıyor. Bölüm 06 Kırmızılı Kadın Anna panayırda kendisiyle 1961 yılında arkadaş olduğunu iddia eden bir kadınla karşılaşır. Ayrıca kırmızılı bir kadının kendisini takip ettiği haberini alır. Anna yı her köşede

Detaylı

Özel etkinliklerinizde güvenilir partneriniz Ihr zuverlässiger Partner bei Ihren Events und Reisen in der Türkei Your reliable partner for your

Özel etkinliklerinizde güvenilir partneriniz Ihr zuverlässiger Partner bei Ihren Events und Reisen in der Türkei Your reliable partner for your Özel etkinliklerinizde güvenilir partneriniz Ihr zuverlässiger Partner bei Ihren Events und Reisen in der Türkei Your reliable partner for your events and tours in Turkey İçerik Hakkımızda........ 3 Ekibimiz.......

Detaylı

Offenbarung in Christentum und Islam

Offenbarung in Christentum und Islam Interkulturelle und interreligiöse Symposien der Eugen-Biser-Stiftung 5 Offenbarung in Christentum und Islam Bearbeitet von Prof. Dr. Richard Heinzmann, Prof. Dr. Mualla Selçuk 1. Auflage 2011. Taschenbuch.

Detaylı

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Fragen, ob Gebühren anfallen, wenn man in einem bestimmten Land Geld abhebt

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Fragen, ob Gebühren anfallen, wenn man in einem bestimmten Land Geld abhebt - Allgemeines [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Fragen, ob Gebühren anfallen, wenn man in einem bestimmten Land Geld abhebt Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar komisyon

Detaylı

Wir verstehen uns gut Spielerisch Deutsch lernen

Wir verstehen uns gut Spielerisch Deutsch lernen Elke Schlösser Wir verstehen uns gut Spielerisch Deutsch lernen Methoden und Bausteine zur Sprachförderung für deutsche und zugewanderte Kinder als Kindergarten und Grundschule Ökotopia Verlag, Münster,

Detaylı

Başvuru Referans Mektubu

Başvuru Referans Mektubu - Giriş Sayın Yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Sehr geehrter Herr, Sehr geehrte Frau,

Detaylı

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu Anmeldung zur Teilnahme an der Wirtschaftsdelegationsreise unter Leitung von Ministerpräsident Stephan Weil in die Türkei (Ankara, Konya, Istanbul), 4. 9. Mai 2014 Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan

Detaylı

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil Başkanlığındaki Türkiye Ekonomi Heyeti (Ankara, Konya, Istanbul) 4. 9. Mayıs 2014 Kayıt Formu Anmeldung zur Teilnahme an der Wirtschaftsdelegationsreise unter Leitung von Ministerpräsident Stephan Weil in die Türkei (Ankara, Konya, Istanbul), 4. 9. Mai 2014 Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

Dışarıdan Bitirme Sınavı

Dışarıdan Bitirme Sınavı Nr. 19 Mai Juni 2012 www.istebilgi.de ERSTES DEUTSCH-TÜRKISCHES MAGAZIN FÜR DIE WIRTSCHAFTS- UND ARBEITSWELT Dışarıdan Bitirme Sınavı Mit Berufserfahrung zum anerkannten Berufsabschluss Externenprüfung

Detaylı

Diploma Tanıtım Yasası yürürlüğe giriyor!! Neues Anerkennungsgesetz tritt in Kraft. Siegen ve Mannheim. Gülsüm Gültekin ve Salim Yıldırım

Diploma Tanıtım Yasası yürürlüğe giriyor!! Neues Anerkennungsgesetz tritt in Kraft. Siegen ve Mannheim. Gülsüm Gültekin ve Salim Yıldırım Nr. 17 Januar Februar 2012 www.istebilgi.de ERSTES DEUTSCH-TÜRKISCHES MAGAZIN FÜR DIE WIRTSCHAFTS- UND ARBEITSWELT Diploma Tanıtım Yasası yürürlüğe giriyor!! Neues Anerkennungsgesetz tritt in Kraft İŞTE

Detaylı

Research Game - The European scientific research game Spielregeln

Research Game - The European scientific research game Spielregeln Research Game The European scientific research game Spielregeln 1.. Das Spiel 1. 1 Research Game das Forschungsspiel Das Projekt kombiniert praktische und theoretische Aktivitäten mit der Arbeit am Computer,

Detaylı

Entegrasyon Rehberi. Bünde

Entegrasyon Rehberi. Bünde Entegrasyon Rehberi Bünde Entegrasyon Rehberi Bünde Belediye başkanının selamlama konuşması 5 İlk adımlar 6 Danışmanlık merkezleri 7 Aile 8 Kültür ve din 10 Eğitim ve dil desteği 11 Boş vakitler ve spor

Detaylı

Die alttürkische Xuanzang-Biographie V

Die alttürkische Xuanzang-Biographie V VERÖFFENTLICHUNGEN DER SOCIETAS URALO-ALTAICA Herausgegeben von Cornelius Hasselblatt und Klaus Röhrborn Band 34 Xuanzangs Leben und Werk Herausgegeben von Alexander Leonhard Mayer und Klaus Röhrborn Teil

Detaylı

Yaşamın Sonunda İnterkültürel Bağlamda Etik Kararlar

Yaşamın Sonunda İnterkültürel Bağlamda Etik Kararlar Deutscher Ethikrat Yaşamın Sonunda İnterkültürel Bağlamda Etik Kararlar Almanya ve Türkiye deki Yaklaşımlar Ethische Entscheidungen am Lebensende im interkulturellen Kontext Deutsche und türkische Perspektiven

Detaylı

Aufklärung Nr. 27: Pneumokokken (Konjugat) Türkisch / Türkçe

Aufklärung Nr. 27: Pneumokokken (Konjugat) Türkisch / Türkçe Süt emen bebekler/küçük çocuklardaki pnömokok hastalıklarına karşı koruyucu aşı - Konjuge aşı maddesine sahip Pnömokok enfeksiyonlarına Streptococcus pneumoniae bakterileri neden olmaktadır. 90'dan fazla

Detaylı

Einladung zur Elterninformation

Einladung zur Elterninformation Einladung zur Elterninformation Eltern sind wichtige Begleiter und Unterstützer im Übergang Schule Beruf Das Schulsystem in NRW & Welche Perspektiven ergeben sich mit welchem Schulabschluss? Zeycan Yesilkaya,

Detaylı

Kısa Çalışma. Kurzarbeit. Hagen: Unternehmensnachfolge. Halil Ünsal Namazcı ve Cevahir Topal. Mehmet Biçici: Başarının sırrı yerinde saymak değildir

Kısa Çalışma. Kurzarbeit. Hagen: Unternehmensnachfolge. Halil Ünsal Namazcı ve Cevahir Topal. Mehmet Biçici: Başarının sırrı yerinde saymak değildir Nr. 21 Apr Mai 2013 www.istebilgi.de ERSTES DEUTSCH-TÜRKISCHES MAGAZIN FÜR DIE WIRTSCHAFTS- UND ARBEITSWELT Kısa Çalışma Kurzarbeit İŞTE BİLGİ YAKININIZDA Hagen: Unternehmensnachfolge AYIN GİRİŞİMCİSİ

Detaylı

Forum Demenz / Alzheimer Wie gehe ich damit um? Sylvia Kern, Geschäftsführerin 1

Forum Demenz / Alzheimer Wie gehe ich damit um? Sylvia Kern, Geschäftsführerin 1 Forum Demenz / Alzheimer Wie gehe ich damit um? Sylvia Kern, Geschäftsführerin 1 Sylvia Kern, Geschäftsführerin 2 Bakım uygun olmalı herkes için Kültüre uygun yaşlılar bakımı ile ilgili bilgilendirme günü

Detaylı

Mühendislik diplomanızı değerlendirin!

Mühendislik diplomanızı değerlendirin! www.istebilgi.de Nr. 15 September Oktober 2011 ERSTES DEUTSCH-TÜRKISCHES MAGAZIN FÜR DIE WIRTSCHAFTS- UND ARBEITSWELT Mühendislik diplomanızı değerlendirin! Türkische Ingenieurabschlüsse anerkennen İŞTE

Detaylı

Başvuru Referans Mektubu

Başvuru Referans Mektubu - Giriş Sehr geehrter Herr, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sehr geehrte Frau, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Sehr geehrte Damen und Herren, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Sayın Yetkili,

Detaylı

Auswandern Studieren. Studieren - Universität. Angeben, dass man sich einschreiben will. ders almak istiyorum.

Auswandern Studieren. Studieren - Universität. Angeben, dass man sich einschreiben will. ders almak istiyorum. - Universität Ich möchte mich an der Universität einschreiben. Angeben, dass man sich einschreiben will Bir üniversiteye kaydolmak istiyorum. Ich möchte mich für den anmelden. Angeben, dass man sich für

Detaylı

Veranstaltungsprogramm

Veranstaltungsprogramm Organisationskommitee Das Organisationskommitee schafft den organisatorischen Rahmen und bietet interessierten Gruppen Gelegenheit sich darzustellen und neue Kontakte zu knüpfen. Mit den Deutsch-Türkischen

Detaylı

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Bölüm 22 Harekete Geç

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Bölüm 22 Harekete Geç Bölüm 22 Harekete Geç Anna 1989 yılınin Berlin ine gönderilir. Orada duvar yıkıldığı için büyük sevinç yaşanıyordur. Anna insan kalabalıklarının arasından geçerek kutuyu almak zorundadır. Bunu başarabilecek

Detaylı

Prof. Dr. M. Emin Arat Rektör

Prof. Dr. M. Emin Arat Rektör Türkiye Cumhuriyeti nin en büyük projelerinden biri olan Avrupa Birliği ne katılım süreci yarım yüzyılı aşmış ve bugün gelinen noktada taraflar arasında üyelik müzakereleri devam etmektedir. Avrupa Birliği,

Detaylı

ÖPÜCÜK OLMAZ ZORLA. Marion Mebes / Lydia Sandrock Kein Küsschen auf Kommando Ausmalbuch 2015 verlag mebes & noack

ÖPÜCÜK OLMAZ ZORLA. Marion Mebes / Lydia Sandrock Kein Küsschen auf Kommando Ausmalbuch 2015 verlag mebes & noack ZORLA ÖPÜCÜK OLMAZ 1 Diese Kopiervorlage basiert auf dem Buch Kein Küsschen auf Kommando von Marion Mebes und Lydia Sandrock, erschienen im Verlag mebes & noack. Alle Rechte liegen beim Verlag. Diese Kopiervorlage

Detaylı

Deutsche Botschaftsschule Ankara Zweigstelle Istanbul Sicherheitskonzept Informationen für Familien / Notfallsinformation Acil Durum Planı - Karte

Deutsche Botschaftsschule Ankara Zweigstelle Istanbul Sicherheitskonzept Informationen für Familien / Notfallsinformation Acil Durum Planı - Karte Informationen für amilien / Notfallsinformation Acil Durum Planı - Karte Notfalldaten Hinweise: Bitte füllen Sie die Abschnitte A - E sehr sorgfältig und in Druckschrift aus. Im Notfall kann das Leben

Detaylı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı Adana Sanayi Odası Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı 24 Ekim 2018 Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası İkili ticarette partneriniz Geçmişten bugüne ticaret: Almanya ve Türkiye Almanya

Detaylı

Personel Seçimi. Personalgewinnung İŞTE BİLGİ, İŞTE BAŞARI! İŞTE BİLGİ YAKININIZDA AYIN GİRİŞİMCİSİ

Personel Seçimi. Personalgewinnung İŞTE BİLGİ, İŞTE BAŞARI! İŞTE BİLGİ YAKININIZDA AYIN GİRİŞİMCİSİ www.istebilgi.de Nr. 14 Mai Juni Juli 2011 ERSTES DEUTSCH-TÜRKISCHES MAGAZIN FÜR DIE WIRTSCHAFTS- UND ARBEITSWELT Personel Seçimi Personalgewinnung İŞTE BİLGİ YAKININIZDA Petek ile Duisburg ta ve HWK Mittelfranken

Detaylı

Veranstaltungsprogramm

Veranstaltungsprogramm Organisationskommitee Das Organisationskommitee schafft den organisatorischen Rahmen und bietet interessierten Gruppen Gelegenheit sich darzustellen und neue Kontakte zu knüpfen. Mit den Deutsch-Türkischen

Detaylı

Projektierung von Photovoltaik- Systemen in der Türkei. Praktische Erfahrungen in der

Projektierung von Photovoltaik- Systemen in der Türkei. Praktische Erfahrungen in der Projektierung von Photovoltaik- Systemen in der Türkei Praktische Erfahrungen in der New Energy, Renewable Energy Projektierung und dem Netzanschluss Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Gliederung

Detaylı

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Bölüm 19 Soğuk Savaş ta Aşk

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Bölüm 19 Soğuk Savaş ta Aşk Bölüm 19 Soğuk Savaş ta Aşk Sadece 40 dakika: Anna ve Paul kırmızılı kadından kaçarlar ve Batı Berlin e gelirler. Paul Anna ya aşkını ilan ederek durumu daha da komplike hale getirir. Bu bir şans mıdır,

Detaylı

FLASHBACK: Die Kantstraße? Mädchen, die ist im Westen, verstehen Sie? Da können Sie jetzt nicht hin.

FLASHBACK: Die Kantstraße? Mädchen, die ist im Westen, verstehen Sie? Da können Sie jetzt nicht hin. Bölüm 16 Eski Tanıdıklar Anna 1961 yılında da silahlı motosikletliler tarafından takip edilir. Bu tehlikeli durumda tanımadığı bir kadın Anna ya yardım eder. Ama kadın bunu neden yapar? Anna ona güvenebilir

Detaylı

www.avon.de sayfasını açınız Sayfanın sağ üst köşesinde AVON Login yazısını bulacaksınız. Buraya tıklayiniz

www.avon.de sayfasını açınız Sayfanın sağ üst köşesinde AVON Login yazısını bulacaksınız. Buraya tıklayiniz www.avon.de sayfasını açınız Sayfanın sağ üst köşesinde AVON Login yazısını bulacaksınız. Buraya tıklayiniz Eğer kaydolmadiysaniz Hier registrieren e tıklayıp hemen kaydolabilirsiniz. Aksi taktirde Temsilci

Detaylı

Marie hat Heimweh. Sevgi evini özler

Marie hat Heimweh. Sevgi evini özler Marie und Charly Da kommt ein anderer kleiner Marienkäfer vorbei. Er hat auch einen Malkasten und einen Pinsel und trägt eine viel zu große Mütze. Er sagt zu Marie: Hallo Marie. Ich bin Charly und ein

Detaylı

COMPUTER: Mission Berlin. 9 Kasım 1989, akşam saat Görevini tamamlamak için 15 dakikan kaldı. Ama hala dikkatli olmak zorundasın.

COMPUTER: Mission Berlin. 9 Kasım 1989, akşam saat Görevini tamamlamak için 15 dakikan kaldı. Ama hala dikkatli olmak zorundasın. Bölüm 24 Zaman Geçiyor Anna 1961 yılında sakladığı metal kutuyu bulur ama kutu paslandığı için açamaz. Açmayı başardığında içinde eski bir anahtar bulur. Bu, sırrın anahtarı mıdır? Zaman su gibi akıp gider

Detaylı

HAKKINDA BILGILER. 2015 ten itibaren geçerli

HAKKINDA BILGILER. 2015 ten itibaren geçerli HAKKINDA BILGILER 2015 ten itibaren geçerli Wann ist ein Geldinstitut gut für Deutschland? Wenn es nicht nur Vermögen aufbaut. Sondern auch Talent fördert. S Sparkassen unterstützen den Sport in Deutschland.

Detaylı