1. GİRİŞ Projenin Amacı ve Kapsamı :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. GİRİŞ. 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı :"

Transkript

1 1. GİRİŞ 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı : Proje kapsamına giren sahaların uygulama programına alınma nedenleri, var olan problemler ve bunların çözüm yolları, önerilen tedbirlerin esaslarını teşkil eden çalışmalar ulaşılmak istenen amaçlar, çalışma yapılacak bölümde alınacak erozyon kontrolü tedbirlerinin ana havza önemi varsa planlama raporu hakkındaki bilgiler yazılacak Özet : Projede çalışılacak saha genişliği, planlanan faaliyet çeşitleri ile ne kadar sahada uygulayacakları, dikilecek ağaç türleri, yapılacak tesisler, işçi gün sayısı, makine saat miktarları, yatırım tutarı, elde edilecek faydalar, işbirliği yapılacak kuruluşlar belirtilecektir. 2. GENEL TANITIM 2.1- Proje Sahasının Yeri KURULUŞ KODU ADI Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefliği İli - İlçesi Proje Adı Proje Saha.İle İlgili Yerl.Mer. Enlemi Boylamı Genel Alanı (Ha.) 2.2- Topoğrafik Yapı Proje sahasının genel olarak düz, dalgalı, tepelik, dağlık vb. olduğu, bunların yükseklikleri, genel maki, topoğrafik yönden çalışmaları kısıtlayıcı faktörler varsa belirtilecek Hidrolojik Durum Devamlı akarsu ve kaynakları, bunların kullanma durumu, ana ve tali derelerin uzunlukları ve ortalama eğimleri anaderenin 5, 10, 25, 100 yıllık maksimum bir saatlik yağışa (DSİ tarafından hazırlanmış TÜRKİYE DE MAKSİMUM YAĞIŞLARININ FREKANS ATLASI dan alınacaktır) göre azami debileri yazılacaktır. Azami Debi : 1500 hektara kadar havzalarda RASYONEL Formülle bundan havzalarda ise SENTETİK METOT ile (ilgili tebliğ gönderilinceye kadar debi hesapları rasyonel formülle yapılacaktır) hesaplanacaktır.

2 2.4- Jeoloji ve Toprak Durumu Jeolojik yapı, anakayanın türü ve yapısı, toprağın mutlak ve fizyolojik derinliği, taşlılığı, türü, ph si, geçirgenliği, jeolojik yapı ve toprak özellikleri yönünden çalışmaları kısıtlayıcı faktörler açıklanıp Çizelge : 1 doldurulacak Erozyon, Taşkın ve Rusubat Durumu Erozyon Durumu Erozyonun şekli, şiddeti ve zararı açıklanıp Çizelge : 2 doldurulacaktır Taşkın Durumu Taşkın yapan derelerin mecra karakteristikleri (taban, kıyı oyulmaları, yamaç arazi kaymaları vb.) geçmiş yıllarda görülen taşkınlar, tekerrürleri, mevsime ve yaptığı zararlar, (can ve mal kaybı, taşkın alanı, mal kaybının parasal değeri) taşkın nedenleri (mecra kapasitesinin yeterli olmayışı kaplamalı olmasına rağmen rusubatla dolarak kapasitesinin azalması vb.)gibi durumlar açıklanacaktır Rusubat Durumu Rusubatla kaplanan saha miktarı, havza dışına taşınan rusubat miktarı, rusubatın cinsi (kaba, iri materyal, mil kum vb.) rusubatla kaplanmış üretime sokulamayan eski ve yeni sahalar, bu yüzden uğranılan üretim kayıpları, bu sahaların üretime sokulması için saha temizliğine harcanan işgücü miktarı, karayolu, demiryolu kapanması, yerleşim yerlerinin taşkına uğraması nedeniyle rusubat temizliği için her yıl yapılan masraflar, taşkının yaptığı diğer zararlar ve taşkının neden olduğu toplam zarar belirtilecektir İklim Özellikleri En yakın meteoroloji istasyonuna göre, aylık en düşük - en yüksek ve ortalama sıcaklıklar, aylık yağış, günlük ve saatlik maksimum yağış, nisbi nem, en erken ve en geç don tarihleri, ortalama ve en hızlı rüzgar yönü ve hızı (m/sn.), iklim yönünden çalışmaları kısıtlayan faktörler açıklanacaktır.(çizelge-3) 2.7- Bugünkü Arazi Kullanma Durumu Proje sahasının amenajman planına göre genel dökümü yapıldıktan sonra, plan ile proje yapım tarihleri arasında meydana gelen değişiklikler açıklanacak, fiili duruma göre sahanın diri örtüsünün türü, kapalılığı, ortalama boyu, toprak yüzeyindeki çapına göre homojen sahalar bugünkü arazi kullanma durumu haritasında gösterilip saha dökümü verilecek, faaliyet türleri Çizelge : 4 de gösterilecektir.

3 2.8- Çevrenin Zararlıları Biotik Zararlılar Gerek proje alanında gerekse yakın çevre ormanların da ve ağaçlandırma sahalarında görülen böcek, mantar, fare, vb. biotik zararlıların cinsi, yaptıkları zararlar, yapılan mücadele şekli, sonuçları ve yapılan masraflar belirtilecektir Abiotik Zararlılar Gerek proje alanı ve gerekse yakın çevre ormanlarında ve ağaçlandırma sahalarında görülen yangın, rüzgar, kar, fırtına, don vb. zararları, sonuçları ile çevrede mevcut sanayii tesislerinin yarattığı zararlar ve sonuçları açıklanacaktır Sosyal ve Ekonomik Durum Sahanın Mülkiyet ve Anlaşmazlık Durumu Proje sahasının mülkiyet durumu, orman ve arazi kadastrosunun yapılıp yapılmadığı, saha bütünlüğünün sağlanması açısından orman rejimine alınması (Bakanlığımıza tahsis edilmesi) gereken saha miktarı, tahsis işlemlerinin durumu, sınır anlaşmazlıklarının olup olmadığı, çevre halkının proje sahası üzerinde alışılmış veya tescil edilmiş irtifak, intifa, geçit, otlatma, sulama vb. hakları bulunmadığı varsa çözüm yolları beliritlecektir Çevrenin Nüfus ve Yerleşme Durumu Proje sahası içerisinde veya çevresinde olup da yapılacak çalışmalara etki edecek, havzadan yararlanan yerleşim yerlerinin adları, nüfusu ve faal nüfusu yazılacaktır.

4 Tarım ve Hayvancılık Proje sahasındaki kuru ve sulu tarım çeşitleri, alanları, hayvancılık ve yem bitkileri yetiştirme durumu açıklanacaktır Orman Halk İlişkileri Proje sahasında ve yakın çevrede ormancılık işlerinde çalışmaların diğer işlerde çalışanlara (gelir ve iş gücü yönünden), oranı, halkın ormandan sağladığı faydalar ile ormana verdikleri zararlar yazılacaktır Havzada Daha Önce Yapılmış Olan Çalışmalar Havza içerisinde veya havzayı etkileyen bitişik sahalarda daha önceki yıllarda OGM ve AGM nce ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılmış olan çalışmaların şekil, hangi yılda ne miktar yapıldığı, başarı durumu elde edilen faydalar, yeterli olup olmadığı hakkında bilgi verilecektir. (Çizelge-5) Havzanın Sorunları Tarım Alanlarında Proje sahası içerisinde tarım alanlarında arazi kullanma ve toprak işleme şekli ile erozyon üzerine etkisi açıklanacaktır Orman Alanlarında Orman örtüsünün bozulması nedenleri ve erozyon üzerine etkisinden bahsedilecektir Meralarda düzensiz ve aşırı otlatmanın erozyon üzerine etkisi Yamaçlarda Yamaçlarda görülen akıntı, taşıntı ve kaymalardan bahsedilecektir Dere Mecralarında Dere tabanındaki oyulmalar ve materyal taşınması, varsa ana mecranın yetersizliği, bunların erozyonun meydana gelişi üzerine etkileri derecelerine göre öncelikleri yazılacaktır.

5 3- ISLAH TEDBİRLERİ 3.1- Yamaç Islahı Arazinin gelecekteki kullanma şekline ve saha üzerindeki mevcut materyal imkanlarına göre yamacın hangi kısımlarında ne miktar sahada, hangi tedbirlerin planlandığı açıklanacaktır Ağaçlandırma İşleri Ekolojik özellikleri elverişli olan sahalarda yapılacak ağaçlandırmalar Tesis Amacı, İdare Süresi, İşletme Şekli Fidan ve tohum miktarları Ağaçlandırmada kullanılacak türler, dikilecekleri sahalar, türlerin orijinleri, yaşları ve miktarları belirtilecek ve çizelge:6 da gösterilecektir. (Dere içlerindeki türler aynen korunmalı, boşluklara Y. akasya, ceviz, kavak, iğde, okaliptüs vb. yöreye uygun türler dikilmelidir.) (Çizelge-6) Arazi Hazırlığı İç Taksimat Şebekesi Yapılacak servis yolları ve yangın emniyet yolları alan ve uzunluk olarak belirtilecektir.yangın koruma yolları erozyona neden olacak sahalarda tesis edilmelidir Saha Temizliği Diri örtünün türü, çap ve boyları belirtilecek, diri örtü temizliğine konu alan ve poz miktarı belirtilecektir. Erozyon durumu dikkate alınarak diri örtü temizliği yapılmalı, diri örtü temizliği gerekli görülen yerlerde kritik erozyon mesafesine göre şeritler halinde örtü temizliği yapılmalıdır Toprak İşleme Teras araları orman ağacı türlerine ait aralıklara teras boyutları ise 18 nolu tamimdeki esaslara göre belirlenecek, toprak işleme tekniği, zamanı, hektardaki teras uzunluğu açıklanacak. (Hektarda planlanan teras miktarı normalden az belirlenmesi halinde sebebi açıklanacaktır.) (Çizelge-7) Dikim ve Ekim Tekniği, Zamanı Türe göre ekim-dikim aralık-mesafeleri, zamanı, tekniği açıklanacaktır. (Çizelge-8)

6 Bakım İşleri Tamamlama Tamamlama oranı, zamanı, tekniği, tamamlama için gerekli fidan ve tohum miktarı yazılacaktır Bakım Ot alma, çapa, sürgün kontrolü, teras onarımı tekniği, zamanı, kaç yıl yapılacağı belirtilecektir. (Çizelge-9) Varolan Bitki Örtüsünün Geliştirilmesi Koruma İle Bitki Örtüsünün Geliştirilmesi Taşkın ve sel tehlikesine maruz havzalarda can kaybı söz konusu değilse orman yetiştirmeye elverişli olmayan sahalar sadece korumaya alınarak herhangi bir işlem yapılmayacaktır Diri Örtü Canlandırması Taşkın ve sel tehlikesine maruz havzalarda can kaybı söz konusu ise orman kurmaya elverişli olmayan sığ topraklı sahalardaki meşeler (ocaklardaki iyi fertler) normal olarak aralık x mesafeler de dipten kesilerek imar edilecek ve boşluklar uygun aralıklarla ( m) teraslanarak ekim veya dikimle diri örtü canlandırılacaktır Örme Çitler Karayolları, piknik sahaları köy ve diğer yerleşme yerleri ile can ve mal kaybı söz konusu olan sahalar ve yol kenarındaki akan yamaçlarda yapılacaktır. Örme çitlerin yerleri haritalarda gösterilecek ve metre olarak miktarı yazılacaktır. Bunun dışındaki akan yamaçlarda otlandırmaya öncelik verilecektir Otlandırma Orman kurmaya elverişli olmayan çok sığ ve sığ topraklı araziler de erozyonu önlemek için alınan tedbirlerdendir. Teras ile kombine edilir veya teras yapmadan yalnız ekimle otlandırılır. Otlandırmaya ayrılan alanın miktarı ve nedeni belirtilecektir Rüzgar Erozyonu Kontrol Tedbirleri

7 Sahada rüzgar erozyonu varsa tesis edilecek rüzgar perdeleri ve koruyucu orman şeritleri hakkında bilgi verilecektir Oyuntuların Tahkimi Yamaç arazide oyuntular meydana geldikleri noktadan itibaren toprak şedde, çalı demeti, canlı çit, eşik miks ıslah şekilleri kafes tel eşik ve kuru duvar eşikle tahkim edilecektir. Projede oyuntuların ne şekilde tahkim edileceği açıklanıp, miks ıslah şekilleri ve kuru duvar eşikler adet ve m³ olarak, çit eşiklerin sayısı belirtilecektir. Tip projelere göre yapılacak kuru duvar, canlı ve cansız eşiklerde denge meyili ortalama % 6-10 olarak alınacaktır Ana ve Tali Derelerin Islahı Havzada ; ağaçlandırma, diri örtü canlandırma, teraslandırma ve adlandırma (yamaç arazi ıslahı tedbirleri) çalışmaları yapıldıktan sonra ana ve yan derelere gidecek su miktarları ve oyulmaların devam edip etmeyeceği göz önünde tutularak aşağıda vurgulanan tesisler planlanacaktır. Önerilmeyen ıslah yöntemi bölüm olarak projede yer almayacaktır Harçlı Islah Şekilleri Kargir, betonarme ıslah şekilleri ile taban kuşaklarının sıra numarası, adedi, ebatları m³ olarak miktarı belirtilecektir Kaplamalar Kurutaş, moloztaş, harçlı beton kaplamaların sayısı ve m³ olarak miktarı yazılacaktır Kıyı Tahkimi Ahşap, kurutaş, kargir, beton kıyı tahkimleri, mahmuzlarının sıra no.su ve hacmi m³ olarak, vejetatif kıyı tahkimleri m olarak belirtilecektir bölümünde sayılan sınai tesisler için vaziyet planı çıkarılacak, bunun üzerine boğaz ve birikinti alanları, heyelan ve göçüntü yerleri, enine objelerin yapılacağı yer ve sıra no.su belirtilecek, idare isterse harçlı barajlar için enine ve boyuna kesitler çizilecek, dimenziyonları belirtilecek, statik hesapları projede açıklanacak, sel deresinin boyuna profili, bu profilde objelerin yerleri, yükseklikleri derenin alacağı denge meyili gösterilecektir. Bölüm da önerilen kuru duvar eşikler tiplere ayrılacak her tipteki eşik için enine ve boyuna kesitler çizilecek, hangi tipten ne miktar eşik yapılacağı döküm halinde bir cetvelde gösterilecektir. Eşikler için dere boyuna profili ve dere vaziyet planı yapılmayacaktır KUMUL TESPİTİ Geçici Tedbirler Ön Kumul Teşkili

8 Kıyıdan m içeride 9-11 m. nadiren 30 m. genişliğinde bir ön kumul teşkil edilir. Ön kumulun teşkili için 1 veya 2 sıra 1.0 m. yüksekliğinde ahşap parmaklıklar veya dal örgü perdeden faydalanılır. Yeterli kum varsa iş makinaları ile ön kumul teşkil edilebilir Fiziki Mekanik Tedbirler Ön kumul üstünde ve arkasında alınan tedbirlerdir. - Kumaş rüzgar perdeleri - Saz rüzgar perdeleri - Çalı rüzgar perdeleri - Kamış demetleri (Carex) ile krelaj (4x4 m. veya 2x4 ) - Çalı demetleriyle karelaj - Dal örtüsü Yüzey kumul uçurumlarını önlemek gayesiyle yapılır. 2 şekli vardır. Yatay örtüsü ; cm. uzunluğundaki dallar 3 m. aralıklarla rüzgara dik şeritler teşkil edecek şekilde yer serilir. Dikey perde ; kuru dalların 20 cm. kısmı kuma sokulur, cm si dışarıda kalır. 2x2 m, 4x4 m. karelaj meydana getirilir Biyolojik (Vejetatif) Tedbirler Fiziki-Mekanik tedbirlerin devamlılığını temin için alınan tedbirlerdir. Tesis edilen perde ve karelajlarda kenarda m. uzunlukta, o yörede yetişen çeşitli kum bitkilerinden kum çavdarı, karır tırnağı ve baklagiller tohumları ekilir ve böylece fiziki ve biyolojik tedbirlerle kumullar geçici olarak tespit edilmiş olur Ağaçlandırma (Daimi Stabilizasyon) Fidan Türleri İbreliler : P.Pinea, P.Maritima, p.brutia, P.Halepensis, Cupresus sempervirens var. Horizontalis başlıca türlerdir. Yapraklılar : Acacia cyanopylla, Eucalyptus camaldulensis (Güneyde), Spartium junceum, Robinia, pseudoacia, Alnus (Kuzeyde), populus, Ilgın, Söğüt cinsleri, iğde vb. türler dikilir Dikim Tekniği - İbrelilerde muhtelif yaşlarda (kaplı), - Yapraklılarda 1+1 topraksız fidanlarla çukur dikimi yapılır. Çukurlar fidan boyuna göre 40x40, 50x50, 50x60 cm olabilir. İmkanlar ölçüsünde her çukura birer kürek orman toprağı (mikoriza ve mikroorganizma için) konur. İbrelilerde aralık mesafe 2x2, 1x1,5,

9 1.5x1,5 m. (yapraklılarda daha fazladır.) çelikten üretilebilenlerin çelikleri aynı aralık mesafelerde dikilebilir Yardımcı Tesisler Bekçi ve Fidancı Evi Telefon Şebekesi Yol Şebekesi İşçi Barakası 3.5- Koruma İşleri Dikenli Tel Çit Bekçi 4- İMKANLAR VE İHTİYAÇLAR 4.1- İmkanlar Havzada önerilen çalışmaları yapabilmeleri için varolan teknik ve yardımcı personel, yörede bulunan düz ve kalifiye işçi imkanları, alet, ekipman, araç, gereç, makine, taşıt, bina, baraka ile idari ve teknik imkanlar yazılacaktır İhtiyaçlar Proje uygulaması için ihtiyaç duyulacak teknik ve yardımcı personel, işçi miktarları, alet, ekipman, araç, gereç, makine, taşıt, bina, baraka yollar vb ihtiyaçlar yazılacaktır İşbirliği Yapılacak Kuruluşlar Havzada çalışma bütünlüğünün sağlanabilmesi açısından işbirliği yapılması gereken kuruluşlar belirtilecek bu kuruluşlarla yapılan protokoller projeye eklenecektir. 5-YATIRIM GİDERLERİ (Sayfa...daki esaslara göre belirlenecektir.) Yatırım giderleri çizelge 10 de gösterilecektir. Projelerin uygulamalarının tamamının veya bir kısmının ihale ile yaptırılması söz konusu olduğundan, proje giderlerinin hesaplamasında, öncelikle, OGM ce her yıl yayınlanan

10 İHALE İLE YAPTIRILACAK ÇALIŞMALARA AİT BİRİM FİYAT CETVELLERİ ndeki birim fiyatlar esas alınacaktır. Çizelge : 10 ün Doldurulmasının açıklanması 1- Yandere Veya Derecik Adı : 5. Sütunda yapılması planlanan çalışmaların yapılacağı yandere veya dereciğin adı, bölme ve bölmecik no.ları yazılacak. 2- Sıra No : İhale birim fiyat cetvellerindeki faaliyet türlerinin sıra numarasıdır. 3- Poz No : İhale birim fiyat cetvellerindeki faaliyet türlerine ait poz numarasıdır. 4- İşin Çeşidi : Faaliyet türünün (poz no.suna göre) birim fiyat cetvellerine göre açıklanmasıdır. 5- Birimi : Faaliyet türünün birimidir. (Ha., adet, m³, km...) 6- Miktarı : Faaliyet türünün proje sahsında yapılacak miktarıdır. 7- Birim Fiyat : İhale birim fiyat cetvellerinden işin çeşidine göre alınan birim fiyatlar yazılacaktır. 8- Tutarı : İşin çeşidine göre, miktar ile birim fiyatın çarpılmasıyla bulunacaktır. 6- SONUÇ VE ÖNERİLER 7- ONAY SAYFASI 8- PROJE EKLERİ 8.1- Keşif ve Metraj Cetvelleri Eşitler İçin Keşif ve Metraj Cetvelleri (Her biri için ayrı ayrı düzenlenecek) Kaplamalar için Keşif ve Metraj Cetvelleri Kıyı Tahkimi için Keşif ve Metraj Cetvelleri Bekçi Barakası için Keşif ve Metraj Cetvelleri (OGM tip proje eklenir.)

11 Örme Çitlerin Keşif ve Metraj Cetvelleri Dikenli Tel Çit için Keşif ve Metraj Cetvelleri Yol için Keşif ve Metraj Cetvelleri 8.2- Grafikler ve Profiller Yağış ve İnfiltrasyon Grafiği ( Bak/Tamim No :......) Teras Tipi ve Enine Kesiti (1/10 veya 1/20 Ölçekli) Terasların Araziye Aplikasyonu (1/100 Ölçekli) Dere Vaziyet Planları ve Uzunluk Profilleri Islah edilecek dereler için ; Dere boyuna profil uzunluk ölçeği 1/5000 yükseklik ölçeği 1/1000 olmak üzere dereler yan derelerle birlikte numara verilerek çizilir. Bu profiller üzerinde de mecra karakteristikler (taban ve kıyı oyulmaları, birikinti alanları, şutlar heyelanlar) gösterilir. Kuru duvar ve canlı eşiklerin yapılacağı yerler yalnız özel işaretlerle belirtilir. Dere ıslahı için malzeme kaynakları inşaat yerine mesafeleriyle birlikte özel not olarak verilir Objelerin Enine ve Boyuna (objelerin tipine göre 1/100 veya 1/200 ölçekli kesitleri Eşiklerin Enine ve Boyuna Kesitleri (1/100 ölçekli cins ve tipine göre)

12

1. GİRİŞ. 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı :

1. GİRİŞ. 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı : 1. GİRİŞ 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı : Proje kapsamına giren sahaların uygulama programına alınan nedenleri, var olan problemler ve bunların çözüm yolları, önerilen tedbirlerin esaslarını teşkil eden

Detaylı

REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU

REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU 1- GİRİŞ : 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı : Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak faaliyet şekilleri, tesiste ulaşılmak istenilen amaç ve tesisi

Detaylı

AFET YÖNETİMİ. Harita 13 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası. Kaynak: AFAD, Deprem Dairesi Başkanlığı. AFYONKARAHİSAR 2015

AFET YÖNETİMİ. Harita 13 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası. Kaynak: AFAD, Deprem Dairesi Başkanlığı. AFYONKARAHİSAR 2015 AFET YÖNETİMİ Afyonkarahisar il merkezi 2. derece deprem bölgesi olmakla birlikte ilin önemli bir kısmı 1. derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Afyonkarahisar ve çevresini etkileyen tektonik sistemler;

Detaylı

REHABİLİTASYON VE RESTORASYON PROJESİ YAPIM ESASLARI. Muharrem MARAZ Orman Mühendisi 24/05/2016 ANKARA 1

REHABİLİTASYON VE RESTORASYON PROJESİ YAPIM ESASLARI. Muharrem MARAZ Orman Mühendisi 24/05/2016 ANKARA 1 REHABİLİTASYON VE RESTORASYON PROJESİ YAPIM ESASLARI Muharrem MARAZ Orman Mühendisi 24/05/2016 ANKARA 1 1. GİRİŞ 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak

Detaylı

2016 YILI ETÜT PROJE TEKNİK ŞARTNAMESİ

2016 YILI ETÜT PROJE TEKNİK ŞARTNAMESİ 2016 YILI ETÜT PROJE TEKNİK ŞARTNAMESİ Madde 1- Proje Tanziminde Genel Esaslar 4734 sayılı İhale Kanunu kapsamında ihaleli olarak yaptırılacak uygulama projesi tanziminde; Mülga Ağaçlandırma ve Erozyon

Detaylı

REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU

REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU 1- GİRİŞ : 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı : Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak faaliyet şekilleri, tesiste ulaşılmak istenilen amaç ve tesisi

Detaylı

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ.. ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ. ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. ÇOK AMAÇLI UYGULAMA PROJESİ 201 (BU KAPAK SAYFASI

Detaylı

T.C ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.. ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ. ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. ÇOK AMAÇLI UYGULAMA PROJESİ 201 (BU KAPAK SAYFASI CİLDİN ÜSTÜNDE AYNI ŞEKİLDE BULUNACAKTIR. PROJE ADI VE YILI CİLDİN SIRT KISMINDA

Detaylı

Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013

Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013 Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013 Ünitelerin fiziksel yerleşimi Arıtma ünitelerinin, Bağlantı kanallarının, Yol ve park alanlarının, Yönetim binasının, Bakım ve onarım kısımları vb dikkatle ele alınmalıdır.

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda

Detaylı

Soma Belediye Başkanlığı. Birleşme Raporu

Soma Belediye Başkanlığı. Birleşme Raporu Soma Belediye Başkanlığı Birleşme Raporu 2012 i GİRİŞ 1 MEVZUAT 2 2 SOMA NIN NÜFUSU 3 SOMA-TURGUTALP ARASINDAKİ MESAFE 4 GENEL İMAR DURUMU 5 TEMEL ALT YAPI HİZMETLERİ 8 DİĞER HUSUSLAR 13 25. Coğrafi Durum;

Detaylı

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan yöntemdir.

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan yöntemdir. İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ Yapı Maliyetinin Belirlenmesi Ön Keşif (Burada amaç projeden dolayı firmamızın kazık yememesi ve verilen teklifin ne derece geçerli olduunun belirlenmesi).

Detaylı

KOZAN HES PROJESI SERER ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.S.

KOZAN HES PROJESI SERER ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.S. KOZAN HES PROJESI SERER ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.S. ARAZI TEMIN RAPORU ARAZİ TEMİN RAPORU SERER ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. 1. Proje Hakkında Bilgi Alt Projenin Adı & Yeri Proje Sponsoru Proje Maliyeti

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜKLERİ ARAŞTIRMA KONUSU ÖNCELİKLERİ KAVAK VE HIZLI GELİŞEN ORMAN AĞAÇLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ/İZMİT

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜKLERİ ARAŞTIRMA KONUSU ÖNCELİKLERİ KAVAK VE HIZLI GELİŞEN ORMAN AĞAÇLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ/İZMİT ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜKLERİ ARAŞTIRMA KONUSU ÖNCELİKLERİ KAVAK VE HIZLI GELİŞEN ORMAN AĞAÇLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ/İZMİT 1. Kavak ve söğüt ağaçlandırmaları 2. Hızlı gelişen türlerle endüstriyel

Detaylı

Bölüm 6 Tarımsal Finansman

Bölüm 6 Tarımsal Finansman Bölüm 6 Tarımsal Finansman 1. Tarımsal Finansman 2. Tarımsal Krediler İçerik 1 FİNANSMAN VE FONKSİYONLARI İşletmelerin öz varlıklarını güçlendirmek olan finansman önceleri sadece sermaye temini olarak

Detaylı

SORU 6: Su yapılarının tasarımında katı madde hareketinin (aşınma, oyulma, yığılma vb. olayları) incelenmesi neden önemlidir, açıklayınız (4 puan).

SORU 6: Su yapılarının tasarımında katı madde hareketinin (aşınma, oyulma, yığılma vb. olayları) incelenmesi neden önemlidir, açıklayınız (4 puan). KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 014-015 GÜZ YARIYILI SU KAYNAKLARI MÜHENDİSLİĞİ I ARASINAV SORULARI Tarih: 16 Kasım 014 SORULAR VE CEVAPLAR Adı Soyadı: No: İmza:

Detaylı

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 14) BİRİNCİ BÖLÜM

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 14) BİRİNCİ BÖLÜM Nisan 0 SALI Resmî Gazete Sayı : 97 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE () Bu Tebliğin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARI İÇİN YAPILACAK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ÖLÇÜMLERİ UYGULAMALARINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/01)

Detaylı

PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com 1.1.Su Kaynakları ve Hidrolojik Rejim Üzerindeki 1.2. Toprak Kaynakları Üzerindeki 1.3. Atmosfer Üzerindeki 1.2.Toprak Kaynakları Üzerindeki Toprak Tuzluluğu ve Suya Doygunluk Toprak u Sedimentasyon 1.2.Toprak

Detaylı

Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak faaliyet çeşitleri, tesisle ulaşılmak istenen amaç, pazarlama imkanları vb. bilgiler.

Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak faaliyet çeşitleri, tesisle ulaşılmak istenen amaç, pazarlama imkanları vb. bilgiler. 1- GİRİŞ 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak faaliyet çeşitleri, tesisle ulaşılmak istenen amaç, pazarlama imkanları vb. bilgiler. 1.2- Özet Proje

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. 2007 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. 2007 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2007 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 1 SUNUŞ Orman Genel Müdürlüğü 5436 sayılı Kanunla değişik 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun ekinde yer alan I

Detaylı

SU KİRLİLİĞİ KONTROLU YÖNETMELİĞİ İDARİ USULLER TEBLİĞİ

SU KİRLİLİĞİ KONTROLU YÖNETMELİĞİ İDARİ USULLER TEBLİĞİ SU KİRLİLİĞİ KONTROLU YÖNETMELİĞİ İDARİ USULLER TEBLİĞİ Resmi Gazete : 12.3.1989 tarih ve 20106 sayı Kanuni Dayanağı : 2872 S. Çevre Kanunu ile mezkur kanunda ek ve değişiklik Yapan kanun hükümlerine uygun

Detaylı

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA 6.3.2.1. Karadeniz Bölgesinde Tarımsal Ormancılık Potansiyeli ve Uygulamaları Bölgenin Genel Özellikleri: Bölgenin coğrafi özelliklerine baktığımızda,

Detaylı

Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar. Bakanlar Kurulu Kararı -BKK. Tarih: 15 Nisan 2008 - Salı. Resmi Gazete Sayısı: 26848

Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar. Bakanlar Kurulu Kararı -BKK. Tarih: 15 Nisan 2008 - Salı. Resmi Gazete Sayısı: 26848 Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar Bakanlar Kurulu Kararı -BKK Tarih: 15 Nisan 2008 - Salı Resmi Gazete Sayısı: 26848 Karar Sayısı: 2008-13489 15 Nisan 2008 SALI Resmi Gazete Sayı : 26848 BAKANLAR

Detaylı

K.K.T.C. ELEKTRİKURUMU AĞAÇ DİREK DİKME VE HAT ÇEKME TEKNİK ŞARTNAMESİ

K.K.T.C. ELEKTRİKURUMU AĞAÇ DİREK DİKME VE HAT ÇEKME TEKNİK ŞARTNAMESİ K.K.T.C. ELEKTRİKURUMU AĞAÇ DİREK DİKME VE HAT ÇEKME TEKNİK ŞARTNAMESİ Haziran 2008 İÇİNDEKİLER 1. Direk Çukurunun Hazırlanması 1 2. Lente Çukurunun Hazırlanması 1 3. Direk Dikimi 1 3.1. AG Direk Dikimi

Detaylı

Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü

Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü Uygulama Alanı Uygulama Alt Alanı Toplam Uygulama Uzunluğu (Saat) : Uygulamayı Yapacak Görevli: Yapılacağı Yer Kaynak Elektrot Kaynağı 4 Saat Yrd. Doç

Detaylı

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi)

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) 1 Giriş.. Değişkenleri nitel ve nicel değişkenler olarak iki kısımda inceleyebiliriz. Şimdiye kadar hep nicel değişkenler için hesaplamalar ve testler yaptık. Fakat

Detaylı

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ)

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü 2016 /1 DENİZLİ TERMAL KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ

Detaylı

TOPOĞRAFYA Takeometri

TOPOĞRAFYA Takeometri TOPOĞRAFYA Takeometri Yrd. Doç. Dr. Aycan M. MARANGOZ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ JDF 264/270 TOPOĞRAFYA DERSİ NOTLARI http://geomatik.beun.edu.tr/marangoz http://jeodezi.karaelmas.edu.tr/linkler/akademik/marangoz/marangoz.htm

Detaylı

Ölçme ve Kontrol Ders Notları

Ölçme ve Kontrol Ders Notları Ölçme ve Kontrol Ders Notları Namık Kemal Üniversitesi Hayrabolu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ahmet DURAK ÖLÇME Bilinen bir değerin aynı cinsten bilinmeyen bir değer içinde ne kadar olduğunun

Detaylı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı İstanbul un geleceğini etkileyecek üç proje olan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul un hayata geçirilmesi halinde meydana gelebilecek etkiler TEMA

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler. T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler. Sayıştay tarafından hazırlanan kamu idaresi raporları ile Bakanlığımıza

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORDU ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORDU ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORDU ÜNİVERSİTESİ 212 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 212 1 İÇİNDEKİLER SUNUŞ... 3 I. Ocak - Haziran 212 Dönemi Bütçe Uygulama Sonuçları... 4 A. Bütçe Giderleri...

Detaylı

-Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onuncu kez gerçekleştirilmiştir.

-Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onuncu kez gerçekleştirilmiştir. Bursa nın 25 Büyük Firması araştırması; -Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onuncu kez gerçekleştirilmiştir. -Bu çalışma Bursa il genelinde yapılmış,

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 07/12/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 07/12/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 07/12/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1.Emirler Mahallesi Revizyon Uygulama İmar Planına

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2008/8 İstanbul, 02 Ocak 2008 KONU : 2008 Yılında Uygulanacak

Detaylı

4. Numaralandırdığımız her boru parçasının üzerine taşıdıkları ısı yükleri yazılır.

4. Numaralandırdığımız her boru parçasının üzerine taşıdıkları ısı yükleri yazılır. 4. KOLON ŞEMASI VE BORU ÇAPI HESABI Tesisatı oluşturan kazan, kollektörler, borular,,vanalar, ısıtıcılar,genleşme deposu ile diğer donanım ve armatürlerin tümünün düşey görünüşünü iki boyutlu olarak gösteren

Detaylı

ÇAMBAŞI (ORDU) YAYLASI TURİZM MERKEZİ

ÇAMBAŞI (ORDU) YAYLASI TURİZM MERKEZİ ÇAMBAŞI (ORDU) YAYLASI TURİZM MERKEZİ İli: Ordu İlçesi: Kabadüz Köy/Mah: Merkez Mevkii: Ordulu Yaylası K 1/25.000 ÖLÇEKLİ ÇAMBAŞI (ORDU) YAYLASI TURİZM MERKEZİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 244 ÇAMBAŞI

Detaylı

TRANSPORT TEKNİĞİ VE TESİSLERİ DERSİ

TRANSPORT TEKNİĞİ VE TESİSLERİ DERSİ TRANSPORT TEKNİĞİ VE TESİSLERİ DERSİ Hazırlayan: Dr. Mehmet EKER 11.09.2008 Ormancılıkta Transport-M.Eker 1 Terminoloji (kavram ve terimler) Ormancılıkta Üretim : - Biyolojik üretim (Ağaç üretimi) (Orman

Detaylı

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ).

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ). 3. KES (KİRİŞ) SİSTEM HESI 3.1 Kafes Sistem Yük nalizi Kafes kirişler (makaslar), aşıkları, çatı örtüsünü ve çatı örtüsü üzerine etkiyen dış yükleri (rüzgar, kar) taşırlar ve bu yükleri aşıklar vasıtasıyla

Detaylı

İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar

İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER İL İLÇE MAHALLE SOKAK MÜLKİYET : Mersin : Tarsus

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: ANKARA II NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 19.00.309 Toplantı Tarihi ve No : 11.01.

Kültür ve Turizm Bakanlığından: ANKARA II NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 19.00.309 Toplantı Tarihi ve No : 11.01. Kültür ve Turizm Bakanlığından: ANKARA II NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 19.00.309 Toplantı Tarihi ve No : 11.01.2016-144 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 11.01.2016-1802 ANKARA

Detaylı

Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak. 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler. (27 Aralık 2004)

Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak. 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler. (27 Aralık 2004) Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler (27 Aralık 2004) Banka müşterilerinin Yeni Türk Lirası na (YTL) geçişten sonra bankalarında karşılaşacakları

Detaylı

Şeker Pancarı Hasadı. Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR. Prof. Dr. Can ERTEKİN

Şeker Pancarı Hasadı. Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR. Prof. Dr. Can ERTEKİN Şeker Pancarı Hasadı Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR Prof. Dr. Can ERTEKİN 1 Şeker Pancarı Etli kökünden şeker elde edilen, ıspanakgillerden 2yıllık tarım bitkisidir. 1 yıl vejetatif organları,

Detaylı

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA BİRİNCİ

Detaylı

Page 1. Page 3. Not: Doğrusal ölçüde uzunlukların ölçülendirilmesi şekildeki gibidir.

Page 1. Page 3. Not: Doğrusal ölçüde uzunlukların ölçülendirilmesi şekildeki gibidir. TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Teknik Resim Ölçülendirmenin Gereği ve Önemi Parçaların üretimi için gerekli değerlerin belli kurallara göre resme (görünüşlere) yansıtılması işlemine ölçülendirme denir.

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU UZMANLIK ALANI BAĞLI OLDUĞU UNVAN Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi Daire Başkanı Mühendis unvanının gerektirdiği yetki ve devredilmiş olan yetkiler çerçevesinde sorumlu olduğu iş ve işlemleri

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI Kamu İhale Kurumu KİK Genel Tebliğinin

Detaylı

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 23.12.2015 TARİH

Detaylı

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI KPSS. GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI KPSS. GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI KPSS GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK KPSS Sınavına hazırlık dosyalarımız son 3 yılda yapılan sınavlarda çıkmış sorular baz alınarak hazırlanmıştır. İtinalı çalışmalarımıza rağmen

Detaylı

YIKIM İŞLERİNE AİT İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME

YIKIM İŞLERİNE AİT İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME YIKIM İŞLERİNE AİT İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME 1-İşin Adı ve Yeri: İmar Kanunu 32. Madde Gereğince Ruhsatsız ve Ruhsat Eklerine Aykırı Yapıların Yıkıması İşi -2015-1 1.1-İşin Niteliği, Türü, Miktarı: İzmir

Detaylı

EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ (EIB-WB3-GUCL-ONAR-15)

EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ (EIB-WB3-GUCL-ONAR-15) TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİLİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (ISMEP) Kredi No: 24383 EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2010 Sayı: 2010/62 Ref: 4/62

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2010 Sayı: 2010/62 Ref: 4/62 SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2010 Sayı: 2010/62 Ref: 4/62 Konu: SANAYĐ SĐCĐL BELGELERĐNĐN ALINMASI VE ĐKĐ YILDA BĐR VĐZE ETTĐRĐLMESĐ HAKKINDA Özet: Sanayi/üretim işletmelerinin sanayi siciline kaydolmaları

Detaylı

SİRKÜLER. 1.5-Adi ortaklığın malları, ortaklığın iştirak halinde mülkiyet konusu varlıklarıdır.

SİRKÜLER. 1.5-Adi ortaklığın malları, ortaklığın iştirak halinde mülkiyet konusu varlıklarıdır. SAYI: 2013/03 KONU: ADİ ORTAKLIK, İŞ ORTAKLIĞI, KONSORSİYUM ANKARA,01.02.2013 SİRKÜLER Gelişen ve büyüyen ekonomilerde şirketler arasındaki ilişkiler de çok boyutlu hale gelmektedir. Bir işin yapılması

Detaylı

Görsel Tasarım İlkelerinin BÖTE Bölümü Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi

Görsel Tasarım İlkelerinin BÖTE Bölümü Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi Görsel Tasarım İlkelerinin BÖTE Bölümü Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi Cahit CENGİZHAN Duygu ATEŞ Öğretim Görevlisi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU ELİ MÜESSESESİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN.. NE PEŞİN BEDELLİ MARN SATIŞI İLE İLGİLİ 1.BEŞ YILLIK ÇERÇEVE PROTOKOLU (201..-202..

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU ELİ MÜESSESESİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN.. NE PEŞİN BEDELLİ MARN SATIŞI İLE İLGİLİ 1.BEŞ YILLIK ÇERÇEVE PROTOKOLU (201..-202.. TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU ELİ MÜESSESESİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN.. NE PEŞİN BEDELLİ MARN SATIŞI İLE İLGİLİ 1.BEŞ YILLIK ÇERÇEVE PROTOKOLU (201..-202..) MADDE-1 TARAFLAR: Satıcı : Türkiye Kömür İşletmeleri

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 12 ARALIK 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ MESS üyelerinde iş kazaları genellikle organlara göre el parmakları, el bilekleri ve ellerde; iki nesne arasında sıkışma ve bir nesnenin

Detaylı

MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ . TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesi öğrencilerinin başka bir yükseköğretim kurumunda alıp başardığı dersler ile ilgili

Detaylı

GÜNLÜK VE HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRELERİ

GÜNLÜK VE HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRELERİ GÜNLÜK VE HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRELERİ Çalışan (işçi) ile çalıştıran (işveren) arasında oluşan ihtilafların çoğu çalışma süreleriyle ilgili. Çalışma süresi konusunda menfaat çatışması olması, çeşitli ihtilaflara

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...i BİRİNCİ BÖLÜM...1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar...1 Amaç...1 Kapsam...1 Dayanak...1 Tanımlar...1 İKİNCİ BÖLÜM...2

Detaylı

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T 50.01 DÖKÜMAN NO TARİH 14.03.2007 04.01.2016-25 REVİZYON NO

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T 50.01 DÖKÜMAN NO TARİH 14.03.2007 04.01.2016-25 REVİZYON NO 1 / 14 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 20 13.01.2014 2014 yılı ücretlerinde çimento, uçucukül ve beton belgelendirme fiyatlarına analiz ücretlerinin artışından dolayı %8 lik artış yansıtılmıştır. 21 18.06.2014

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 EDİTÖRLER Dr.Ünal HÜLÜR Turgut ALTUN Fatma İPEK Sibel ŞANLI İl Sağlık Müdürü Sağlık

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 2009 VS 1321-1. Maliyet gideri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? MLiYET MUHSEBESi 3. işletmede, (Y) Cinsi malzeme ile ilgili ayına ilişkin bilgiler şöyledir: ) işletmenin sahip olduğu

Detaylı

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu, AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programlarında verilen pedagojik formasyon derslerinin,

Detaylı

MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK KARŞILAŞTIRMA ÇİZELGESİ. Geçerli yönetmelik tarihi : 11.03.2006 MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE

MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK KARŞILAŞTIRMA ÇİZELGESİ. Geçerli yönetmelik tarihi : 11.03.2006 MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE GENEL GENEL 17.02.2006 Tarih ve 26083 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Mevzuat Hazırlama Usül ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği yapılan düzenlemelerle, format, başlıklar

Detaylı

Sirküler no: 056 İstanbul, 25 Haziran 2010

Sirküler no: 056 İstanbul, 25 Haziran 2010 Sirküler no: 056 İstanbul, 25 Haziran 2010 Konu: Maliye Bakanlığı, taşınmaz (gayrimenkul) satışında katma değer vergisi uygulaması ile ilgili açıklamalar yaptı. Özet: 23 Haziran 2010 tarihinde Gelir İdaresi

Detaylı

İnşaat Ruhsatı Alma. İnşaat Ruhsatı Almak İçin Yapılması Gerekenler. İnşaat Ruhsatı Almak için Gerekli Belgeler

İnşaat Ruhsatı Alma. İnşaat Ruhsatı Almak İçin Yapılması Gerekenler. İnşaat Ruhsatı Almak için Gerekli Belgeler İnşaat Ruhsatı Alma İnşaat ruhsatı almak için gerekli olan belgeler, yapılması gerekenler, ruhsat ile ilgili bilinmesi gerekenler burada anlatılmıştır. İnşaat Ruhsatı Almak İçin Yapılması Gerekenler İnşaat

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 1 Ekim 2014

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 1 Ekim 2014 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 1 Ekim 2014 Turan ÖZYURT İSO Meclis Üyesi MADEN, TAŞ VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İMALATI 1. Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı 23. Grup Cam ve Cam Mamulleri Sanayii 43.

Detaylı

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Görünüşler - 1

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Görünüşler - 1 TEKNİK RESİM 2010 Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi 2/25 Görünüşler Birinci İzdüşüm Metodu Üçüncüİzdüşüm Metodu İzdüşüm Sembolü Görünüşlerin Çizilmesi Görünüş Çıkarma Kuralları Tek Görünüşle

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Odabaş

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Odabaş Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Odabaş Araştırma tasarımı, araştırma konusunu belirleme sürecinden raporlama sürecine kadar araştırmayı tanımlayan bütün unsurları inceleme ve yürütülecek bütün adımları planlama

Detaylı

DELTA ÇÖKELLERİNDE ŞEV DURAYLILIĞINI BELİRLEMEK İÇİN BİR YAKLAŞIM: İZMİR KÖRFEZİ UYGULAMASI

DELTA ÇÖKELLERİNDE ŞEV DURAYLILIĞINI BELİRLEMEK İÇİN BİR YAKLAŞIM: İZMİR KÖRFEZİ UYGULAMASI DELTA ÇÖKELLERİNDE ŞEV DURAYLILIĞINI BELİRLEMEK İÇİN BİR YAKLAŞIM: İZMİR KÖRFEZİ UYGULAMASI 16 Nisan 2014 Bora Sonuvar, Kubilay Baykal İçerik Giriş İzmir Körfezi ve Çevresinin Morfolojisi İzmir Körfezi

Detaylı

BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN STA4-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-SELAHATTĠN SEÇKĠN ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ

BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN STA4-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-SELAHATTĠN SEÇKĠN ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKİM 2010-DÜZCE BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN STA4-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-SELAHATTĠN SEÇKĠN ĠLKÖĞRETĠM

Detaylı

ÇUKUROVA'DA OKALİPTÜS YETİŞTİRİCİLİĞİ VE İDARE SÜRELERİNİN HESAPLANMASI

ÇUKUROVA'DA OKALİPTÜS YETİŞTİRİCİLİĞİ VE İDARE SÜRELERİNİN HESAPLANMASI ÇUKUROVA'DA OKALİPTÜS YETİŞTİRİCİLİĞİ VE İDARE SÜRELERİNİN HESAPLANMASI Ali ÖZKURT Orman Yüksek Mühendis Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü PK.18 33401 TARSUS 1.GİRİŞ Türkiye'de orman varlığının

Detaylı

360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI

360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI 360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI Say2000i kapsamına bu yıl dahil olan idare muhasebe birimlerinden intikal eden sorunlardan, 360 hesabının gelir

Detaylı

Bu çal mada var lan sonuçlar ve konuyla ili kin önerilerimiz a da özetlenmi tir.

Bu çal mada var lan sonuçlar ve konuyla ili kin önerilerimiz a da özetlenmi tir. 13 - SONUÇ VE ÖNER LER Bu çal mada var lan sonuçlar ve konuyla ili kin önerilerimiz a da özetlenmi tir. 1) nceleme sahas ; Edirne ili, Enez ilçesi, Yenice köyü s rlar içinde, 1/1000 ölçekli haritalarda

Detaylı

Yapı ve Deprem Yönetmelikleri, alan kullanım yönetmeliklerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa yeniden düzenlenmesi

Yapı ve Deprem Yönetmelikleri, alan kullanım yönetmeliklerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa yeniden düzenlenmesi Afet Yö netimi İnsan toplulukları için risk oluşturan afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere karşı hazırlıklı olunması, afet anında hızlı ve etkili bir kurtarma, ilk yardım, geçici barındırma

Detaylı

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları,

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları, ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bir Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.

Detaylı

BÖLÜM 3 : SONUÇ VE DEĞERLENDİRME BÖLÜM

BÖLÜM 3 : SONUÇ VE DEĞERLENDİRME BÖLÜM İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 178 BÖLÜM 1 : Kararların Sınıflandırılması... 179 1.1. Alınan Kararlar... 179 1.2. Kararların İhale Türlerine Göre Sınıflandırılması....180 BÖLÜM 2 : Sonuç Kararlarının Sınıflandırılması...

Detaylı

SOSYAL POLİTİKALAR VE ÇALIŞMA HAYATI

SOSYAL POLİTİKALAR VE ÇALIŞMA HAYATI 64.HÜKÜMET PROGRAMI YILI EYLEM PLANINDA BAKANLIĞIMIZIN İLGİLİ 3 Ay İçerisinde Gerçekleştirilecek Reformlar TEMEL HAK VE HÜRRİYETLER Roman Başbakanlık Aile ve Sosyal 7 Başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları

Detaylı

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/5/215-31/5/216 % 25 2 15 1 5-5 -1 9,88 7,82 11,7 6,36 1,5 9,81

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU I TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Adem AKYOL tarafından hazırlanan Denizli İli Honaz İlçesinde

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı . VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005 / 124 İLGİ: a) 27.06.2003 tarihli ve 2003/70 sıra nolu Genelge. b) 27.05.2004 tarihli ve 2004/75 sıra nolu Genelge. c) 10.05.2005 tarihli ve 2005/81 sıra

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL MAL DURUM VE BEKLENT LER RAPORU

2011 YILI KURUMSAL MAL DURUM VE BEKLENT LER RAPORU B LEC K ÜN VERS TES 2011 YILI KURUMSAL MAL DURUM VE BEKLENT LER RAPORU Strateji Geli tirme Dairesi Ba kanl Temmuz 2011 Ç NDEK LER SUNU 2 I. OCAK-HAZ RAN 2011 DÖNEM BÜTÇE UYGULAM A SONUÇLARI 3 A- Bütçe

Detaylı

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK BÖLÜM 10 11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK Powerpoint programında hazır bulunan bir dizi renk ve metin özelliğine sahip sunu dosyalarına Tasarım şablonu ismi verilir. Kullanıcı bu dosyaları

Detaylı

: KIRKLARELİ. Meclisin; 2016 Yılı, Şubat Ayı, 03/02/2016 tarihli toplantısında mevcudun oybirliği ile karar verildi.

: KIRKLARELİ. Meclisin; 2016 Yılı, Şubat Ayı, 03/02/2016 tarihli toplantısında mevcudun oybirliği ile karar verildi. Sayfa-1 İLİ İLÇESİ KURUMU : KIRKLARELİ : LÜLEBURGAZ : EVRENSEKİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 ŞUBAT AYI MECLİS KARARLARI Karar No : 07 Kararın Konusu : Fazla Çalışma Ücretleri Hk. Başkanlık Makamının 03.02.2016

Detaylı

FİZİKİ ANTROPOLOG TANIM

FİZİKİ ANTROPOLOG TANIM TANIM İnsanın beden yapısının özelliklerini, tarihsel gelişimi içinde inceleyen, kemik yapısını metrik yöntemlerle ölçen, insanın genetik yapısını esas alarak yaşayan insan gruplarının çeşitliliğinin nedenlerini

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

AYDIN DİDİM KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ

AYDIN DİDİM KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ AYDIN DİDİM KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ K AYDIN DİDİM KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER AYDIN DİDİM KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ İL İLÇE

Detaylı

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler,

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Bu araştırmada Fen Bilgisi sorularını anlama düzeyinizi belirlemek amaçlanmıştır. Bunun için hazırlanmış bu testte SBS de sorulmuş bazı sorular

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ MASLAK YERLEŞKESİ FUTBOL SAHASI ÇEVRE TEL-ÇİT UYGULAMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ MASLAK YERLEŞKESİ FUTBOL SAHASI ÇEVRE TEL-ÇİT UYGULAMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ MASLAK YERLEŞKESİ FUTBOL SAHASI ÇEVRE TEL-ÇİT UYGULAMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- İşin Tanımı İş bu Teknik Şartname, Darüşşafaka Cemiyeti Maslak Yerleşkesinde Açık futbol sahası çevresinde

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES

T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl Tel: (286) 218452 Faks: (286) 218451 E-posta: strateji@comu.edu.tr http://strateji.comu.edu.tr/

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ BURSA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. Özel Orman Ve

Detaylı

EĞİRDİR VE BEYŞEHİR GÖLLERİNİN UYDU VERİLERİ VE TOPOĞRAFİK HARİTA YARDIMIYLA KIYI ÇİZGİSİ DEĞİŞİMLERİ

EĞİRDİR VE BEYŞEHİR GÖLLERİNİN UYDU VERİLERİ VE TOPOĞRAFİK HARİTA YARDIMIYLA KIYI ÇİZGİSİ DEĞİŞİMLERİ Doğal Kay. ve Eko. Bült. (2015) 20: 37-45 EĞİRDİR VE BEYŞEHİR GÖLLERİNİN UYDU VERİLERİ VE TOPOĞRAFİK HARİTA YARDIMIYLA KIYI ÇİZGİSİ DEĞİŞİMLERİ oluşturmaktadır. Günümüzde artan su ihtiyacı ve mevcut su

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

Doç. Dr. Cengiz ÇETİN, BEK166 Taş Malzeme Bilgisi ve Bozulmalar Ders Notu DERS 9

Doç. Dr. Cengiz ÇETİN, BEK166 Taş Malzeme Bilgisi ve Bozulmalar Ders Notu DERS 9 DERS 9 Resim 1. Kapadokya - Zelve Vadisi nde bir peri bacası. (, Kapadokya, 2012) 4. TAŞ ESERLERDE BOZULMA TÜR VE NEDENLERİ Koruma biliminde taş eserlerde bozulma terimi, doğal taşların bünyesinde taşın

Detaylı

Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi bir hal alması, uluslararası boyut kazanması; mevcut kanunun tüm kuruluşları kapsamaması; AB ve diğer

Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi bir hal alması, uluslararası boyut kazanması; mevcut kanunun tüm kuruluşları kapsamaması; AB ve diğer İhale Dosyası İhale, sözlük anlamıyla; bir işi veya bir malı birçok istekli arasından en uygun koşullarda kabul edene bırakma, eksiltme veya arttırma işlemidir Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi

Detaylı