Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç"

Transkript

1 Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri Sonuç. MESLEK KOMİTESİ - HAYVANCILIK SEKTÖRÜ FİRMALARI KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR İndirimli tarımsal elektrik kullanımı ve ucuz enerji hakkında üyelerimizin bilgilendirilmesine ve uygulmaların araştırılmasına, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ-DEDAŞ Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, tarımsal sulamada elektrik borcu bulunan veya kayıt dışı elektrik kullandığı tespit edilerek borç çıkarılan çiftçiler için kampanya düzenlediklerini bildirdi."tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeli üzerinden yüzde 5 ile yüzde 85 arasında değişen oranda indirim yapılacak" ifadesini kullanan Üstün, bu indirim oranlarını hesaplarken, bölge çiftçileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile üniversite temsilcileri gibi konunun tarafı olan farklı kesimlerin görüşlerini de dikkate alarak, çok hassas davrandıklarını vurguladı. Kaçak elektrikle tarımsal sulama yapan çiftçilerin bu uygulamadan vazgeçmeleri için çok cazip bir kampanya gerçekleştirdiklerini aktaran Üstün, kampanyaya katılan çiftçilerinden 2014 yılında başka bir ödeme alınmayacağını bildirdi Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İşverenin yükümlülükleri ile ilgili bilgi talep edilmiştir. KUYAP Projesi kapsamında İş Geliştirme Programı hakkında Komite üyelerinin bilgilendirilmesi hususunda e-posta gönderilmesinin temini için talepte bulunulmasına, TOBB tarafından internette ilan edilen fuarlar listenin taranarak, yakın zamanda gerçekleşecek fuarlara katılım hakkında üyelerin e-posta ile bilgilendirilmesine Yurtdışında bir fuar ya da etkinlik olması halinde bunun Meslek Komiteleri ve Üye İlişkileri Birimince Komiteye iletilmesi ve Komitece belirlenecek bir ismin Temsilci olarak gönderilmesine, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İşverenin yükümlülükleri ile ilgili olarak Oğuz Başak Korkmaz tarafından komite üyelerine sunum yapılmıştır Gönderildi. Sürekli yapılmaktadır. Organizasyonel destek verilmektedir.

2 YUMBİR ile irtibata geçilmesi ve üyelerinin listesinin Oda Üyelerimizin bilgileri ile karşılaştırılarak bir rapor halinde Komiteye sunulmasına, Odamız bünyesindeki.komite kapsamında tüm üyelerimizin iletişim bilgilerinin Meslek Komitesi Başkanı İbrahim AFYON a e-posta olarak gönderilmesine ve Odamız üyelerimizden Hayvancılık Sektöründe faaliyet gösteren diğer Komitelere kayıtlı olanların tespiti için Bilgi İşlem Birimine yazılmasına, ÇARŞAMBA GÜNÜ TARIM VE HAYVANCILIK İLE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI HİBELER HUSUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ. İl Özel idaresi ve tavukçunun ortaklığı ile kurulan Kayseri Çevre Teknolojileri Hayvancılık Gübre San. Ve Tic AŞ. (KAYÇEV) gübre fabrikasında özel idarenin hisselerini artırdığı, tavukçuların artırmadığını, bundan dolayı da fabrikanın İl Özel İdareye geçtiğini daha sonraki sürecin nasıl olacağına dair bilgi edinilmesi istenmiştir.bu konu ile alakalı olarak KAYÇEV yetkilileri ile görüşülüp toplantı ayarlanması talep edilmiştir. Tespit yapıldı, talep karşılandı ÇARŞAMBA GÜNÜ TARIM VE HAYVANCILIK İLE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI HİBELER HUSUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ. Ali Rıza İncetan Bey'in komite üyeleri ile görüşmesi sağlandı.gerekli bilgileri verildi Kayseri ilinde yumurta üretimi yapan firmalara pazarlama eğitimi verilmesi için Sivas merkezli KUYAP Koordinatörlüğü ile görüşülerek Pazarlama Stratejisi konulu eğitim verilmesinin sağlanmasına, konuyla ilgili Meslek Komitesinin eğitim katılımcısı ayarlamasına, Pazarlama ile ilgli eğitim KTO tarafından verilmiştir Kayseri deki Damızlık hayvan yetiştiren kooperatiflerin belediyelerin belirleyeceği bir alanda toplu halde bulunması gerektiği konu hakkında Büyükşehir Belediyesi ne konu hakkında yazı yazılmasına BORSANIN KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMASI VARDI. İLGİLİ PERSONEL ÇALIŞMAYI TEMİN EDEREK ÜYELERE İLETMESİ VE ÜYELERİNDE KONUYLA İLGİLİ PROJE ÜRETMELERİNE KAYSERİ TİCARET BORSASI NDAN AYŞE TOPCUOĞLU İLE GÖRÜŞÜLDÜ BORSANIN BÖYLE BİR ÇALIŞMASI OLMADIĞI BİLGİSİ VERİLDİ.Sn.Mustafa Çelik in ifadesi: Yapılacak

3 4. Kayseri de bulunan et ve et ürünlerinin işlendiği yer olan Karpuzatan mevkiindeki çevre kirliliğinin hat safhada olduğu, bu konuda belediyelerin duyarsız davrandığı dile getirildi.bu konuda Kayseri Ticaret Odası tarafından Belediyelere yazı yazılmasına KONU HAKKINDA MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİNİN KONUYLA İLGİLİ PROJE ÜRETMELERİ BEKLENİYOR Et ve et ürünleri sektörünün lokomotifi olan besicilerin yer konusunda belediyeden taleplerinin olduğu, daha organize şekilde hayvan yetiştirmek için kendilerine bir alan gösterilmesini istedikleri, konu hakkında Kayseri Ticaret Odası tarafından Belediyelerin görüşünün alınması için yazı yazılmasına, Yönetim kurulu başkanı işyeri talep eden üyelerimizin komite başkanlarının konuyla ilgili çalışması gerektiği dile getirilmiş. Komite Yönetim temsilcilerinin komite toplantılarında özellikle komite başkanlarının konuyla ilgili ilgili çalışma yapmasının istenmesi talep edilmiştir Besiciler, hayvan yem fiyatlarının yüksek olduğunu KDV nin %8 den %1 e çekilmesiyle bu konunun çözümleneceği konusuna değinildi, konu hakkında Maliye Bakanlığı na yazı yazılmasına, / 244 Maliye Bakanlığı'na yazı yazıldı Karpuzatan mevkiinin temizlik konusu gündeme geldi. Bu bölgenin izole edilmesi, dış düzenlemesinin yerel yönetimlerce tamamlanmasına müteakip iç temizliğinin ilgili firmalarca Kooperatif kapsamında sağlanabileceği belirtildi. Bu hususta Yönetim Kurulundan talepte bulunulması ve Kocasinan Belediyesi nezdinde takip edilmesine, Karpuzatan mevkii de çalışmanın tamamlanmak üzere olduğu bilgisi alındı Toplantıda et ve et ürün fiyatlarının aşırı yükselmesinin nedenleri tartışıldı. Konu hakkında damızlık hayvanların azaldığı, damızlık hayvanların kesiminin yapılmaması gerektiği,devlet tarafından damızlık hayvan yetiştiren kişilere teşvik verilmesi, çiftçilere bu konuda eğitim verilmesi,yem fiyatlarının düşürülmesi bilgileri öne sürüldü. Mart ayında yapılacak toplantıda görüşülmesi için bu konu hakkında Odamız üyesi Gözde Et Kombinesini temsilen katılan Veteriner Behzat USTA dan rapor hazırlaması istenmiş VE Behzat USTA herhangi bir ücret talep etmeden bu raporu yazabileceğini belirtmiştir Behzat Usta tarafından rapor yazıldı.komiteye sunum yapıldı Toplantıda et ve et ürünleri ticareti yapılan Karpuzatan Tesislerinin yollarının, kaldırımlarının düzenlemesi ve çöplerin toplatılması gibi yaşanılan sorunlar için çevre düzenlemesi hakkında Kayseri Ticaret Odası tarafından Kocasinan Belediyesi ne yazı yazılması talep edildi Tarih ve 12 yazı Kocasinan Belediyesine yazıldı.

4 Mart ayında yapılacak olan komite toplantısına damızlık hayvan yetiştiriciliğinin önemi ve damızlık hayvan kesiminin engellenmesi gibi konular hakkında bilgi vermek üzere Tarım İl Müdürlüğü Hayvancılık Biriminden yetkili bir kişinin Komite Başkanı İbrahim AFYON tarafından davet edilmesi kararı verilmiştir, tarihinde Tarım il Müdürlüğü yetkilileri sunum yaptı Hayvancılığın teşviki, sucuk ve pastırma ürünlerinin tanıtımı, tavuk ve tavukçuluk ile ilgili bilgilerin bulunduğu sloganlar ile bilboarda çıkılması konusunda Kayseri Ticaret Odası ndan destek istenmiştir Komiteye bilgi verecek personel: Hacıali TOPCUOĞLU Balıkçılık sektöründe üretimi ve ticareti yapılan ürünlerin fire oranlarının belirlenip, Kayseri Ticaret Odası tarafından kayıt altına alınması için çalışma yapılması ve konu ile ilgili olarak Meclis Üyesi Ahmet AKÇAKAYA dan yardım alınması talep edildi. Balıkçılık sektöründe üretimi ve ticareti yapılan ürünlerin fire oranlarının belirlenmesi için, Balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren Meclis üyemiz Ahmet AKÇAKAYA ile Odamız personele Mustafa BEKARLAR'ın çalışma yapması dile getirildi Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya da yapılacak olan 2. Yumurta Zirvesi ne Kayseri Ticaret Odası nı temsilen katılacak üye veya üyelerin belirlenmesi ve belirlenen üyelerin yol, katılım ve harcırahlarının ödenmesi talep edilmiştir. Zirve ile alaklı herhangi bir yazı veya daveiye gelmesi halinde, yeniden yönetim kurulunda görüşülmesi dile getirildi Kayseri deki kuş gribi hastalığından etkilenen kanatlı hayvan üreticilerinin yeniden yapılandırılması ve modernizsyonununyapılması için destek verilip verilmediği konusunda IPARD ve ORAN Kalkınma Ajansı na Kayseri Ticaret Odası tarafından yazı yazılması talep edildi. Konu ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü ile irtibata geçildi.ipart benzeri desteklerin yakın zaman da uygulamaya konacağı bilgisi alındı Komite Başkanı İbrahim AFYON, TürkiyeKanatlı Tanıtım Grubu nun yumurta ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin tanıtımı için yurtdışına yapacakları gezilerde,kayseri den yerel basınında katılımının sağlanması ve katılacak yerel basın mensuplarının yapacakları masrafların Kayseri Ticaret Odası tarafından karşılanması talep edildi. Gezinin düzenleneceği tarihlerde odamız basın yayın biriminden personelin katılmasının uygun olmayacağı kararı çıktı.

5 2.5. K belgesi gerektiren ikinci el muayenesiz araçların alınması halinde, araç muayenesiz olduğu için K belgelerine eklenememektedir. Muayene yaptırılmak üzere muayene istasyonuna gidilirken yolda yapılan kantar çevirmelerinde araçlara K belgesi olmadığı için ceza kesilmektedir. Söz konusu cezalar üyelerimizi mağdur etmektedir İkinci el olarak alınan, muayenesi biten araçların muayene ettirilerek, K Tarih ve sayılı yazı Ulaştırma bakanlığından geldi. belgesine eklene bilmesi için, aracın satış tarihi üzerinden belirli bir süre verilmesi ve verilen süre içerisinde muayenesini yaptırmayanlara cezai işlem uygulanması için,ulaştırma Bakanlığı na yazı yazılması talep edildi Komite Başkanı İbrahim AFYON, TürkiyeKanatlı Tanıtım Grubu nun yumurta ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin tanıtımı için yurtdışına yapacakları (10 Ekim 2015 Köln Fuarı) gezilerde,kayseri den yerel basınında katılımının sağlanması ve katılacak yerel basın mensuplarının yapacakları masrafların Kayseri Ticaret Odası tarafından karşılanması talep edildi Tarım İl Müdürlüğü ve Kocasinan Belediye Başkanlığı ndan randevu alınarak. Komite üyeleri ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı nı Mahmut Hiçyılmaz ve Başkan Yardımcısı Celal HASNALÇACI nın katılacağı, özellikle kuş gribi vakasının ele alınacağı bir toplantının ilgili yerlerde düzenlenmesi istenmiştir. Komite üyelerine mail ile bilgi verilmiştir Muhsin Salman tarafından komite başkanına telefon ile bilgi verildi. Komite üyelerine mail ile bilgi verilmiştir Muhsin Salman tarafından komite başkanına telefon ile bilgi verildi Kayseri Yumurta Üreticiler Birliği tarafından gönderilen 5-8 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalyada düzenlenecek olan 2. Yumurta Zievesine katılım davetiyesinin görüşülmesi. Komite üyelerine mail ile bilgi verilmiştir Muhsin Salman tarafından komite başkanına telefon ile bilgi verildi Kanatlı Tanıtım Grubu ve YUMBİR tarafından bastırılan, tavuk eti, yumurta ve benzeri ürünlerin faydalarının tanıtıldığı broşürlere, Kayseri Konu hakkında Komite başkanı ve üyelerine bilgi verildi. Ticaret Odası nında destek verdiğini gösteren logonun konulması talep edildi.

6 2.2. Komite üyeleri tarafından Erkilet te bulunan Kayseri Havaalanından gelen kokuların, tavuk üretim çiftliklerinden gelmediği belirtilerek kuş gribi hastalığı nedeniyle Erkilet ve civarında 6 aydır tavuk üretimi yapılmadığı dile getirildi. Kayseri Havaalanı nın şehirdışından gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yeri olması açısından, kötü kokuların giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ne yazı yazılması talep edildi Büyükşehir belediyesine iletilecek Komite üyelerine bilgi vermek üzere, Kasım Ayında yapılacak toplantıya Ipard Projeleri ile ilgilenen danışmanlık firmalarının davet edilmesi ve tüm komite üyelerinin katılacağı geniş kapsamlı toplantı yapılması talep edildi. Ipard Konusunda Tarım il müdürlüğü yetkilileri görüşüldü. Ipart benzeri teşviklerin yakın zaman da uygulanacağı bilgisi alındı Komite üyelerine, TSE tarafından verilmekte olan Hizmet Yeterlilik Belgesi hakkında komite sorumlusu Hacıali TOPCUOĞLU tarafından bilgi sunuldu. Konu hakkında canlı hayvan ticareti yapan firmalar ve et üreticilerinin hizmet yeterlilik belgesi alabilmeleri için uymaları gereken kriterlerin ne olduğu hakkında TSE den bilgi alınması talep edilmiştir. Hizmet Yeterlilik Belgesi hakkında. ve 8. komite üyelerine mail atıldı.

7 3.2. Odamız üyesi. Meslek Komitesi Hayvancılık Sektörü asil üyeleri tarafından belirlenen tavuk ve civciv üretimi konusundaki fire oranları nın odamız kayıtlarına girilerek web sitesinde yayınlanması istenmiştir. Tavuk ve civciv üretimi fire oranları aşağıda sunulmuştur Broiler civcivinde kümese teslime kadar %4 - Broiler civcivinde Günlük büyüme devresi boyunca %8 - Yumurtacı civcivde 22 Haftalık Büyüme devresi boyunca % - Damızlık civcivde 26 Haftalık Büyüme devresi boyunca % 10 Verim Döneminde ise; - Damızlık Tavuk Yumurta verimi döneminde Ölüm oranı % - Yumurta tavuğu yumurta verimi döneminde ölüm oranı % 15 - Broiler damızlık tavuk 38 haftalık yumurta verimi döneminde toplam yumurta verimi kaybı (ırkının katolog değerine göre) % 25 - Broiler Damızlık tavuk 38 haftalık yumurta verimi döneminde kuluçkalık yumurta verim kaybı (ırkının katolog değerine göre) % 12 - Broiler Kuluçka randımanı kaybı (ırkının katolog değerine göre) % Sulu kesim yapılan piliçler, üretici firma tarafından şoklanarak ya da şoklanmadan tartılarak satışından sonra frigorifik araçlarla perakende satış yapan bayilere yapılan dağıtımda ve bütün alınarak parça (şişlik, fleto, boyun, kanat) olarak satışı sırasında % 3 civarında fire verir. Fire oranları onaylandı.web sitesinde yayınlanmaktadır. TOBB VASITASI İLE YAPILAN İŞLER TARİH KARAR 3.1. Temel gıda ürünü olan et, süt ve yumurtanın nihai tüketiciye perakende satışındaki katma değer vergisinin %8 olduğunu, nihai tüketicinin bu ürünleri daha uygun fiyata alıp tüketebilmesi için KDV oranlarının düşürülmesi talep edildi.konu hakkında TOBB a talep yazılması istenildi. KAYSERİ YEREL YÖNETİMLER YA DA TEMSİLCİ KULLANMAK SURETİ İLE BAĞ KURULARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR 31 Ekim-03 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya da düzenlenecek olan /22 YKK ODAMIZI TEMSİLEN YUMURTA ZİRVESİNE ALİ BORAZAN yumurta zirvesine Odamız üyelerinden temsilcilerin katılmasına İBRAHİM AFYON Kayserinin tarımsal ve hayvancılık envanteri çalışması yapılması için girişimlerde bulunulmasına,

8 Tesislerde veteriner çalışması zorunluluğu ve veterinerler odası, mühendisler odası gibi Odaların bu kişiler için taban fiyat belirlemeleri ve standart 1 yıllık noter sözleşmesi yapılması zorunluluğunun getirdiği sıkıntıların araştırılmasına, KANUN GEREĞİ YAPILMAK ZORUNDA OLDUĞU ÖĞRENİLDİ. BİLGİ VERİLDİ Türkiye de çeşitli illler de örgütlenmiş bulunan yumurta birliklerinin Kayseri ye davet edilmesi, Kayseri de yumurta kongresi düzenlenmesi ve tarihindeki toplantı için 100 kişilik yemek için KTO sponsor oldu. Oda yönetiminin bu kongreye maddi destekleri talep edilmiştir, Toplantıda besicilerin organize olamamasından dolayı çevre kirliliği konusunda hassasiyet göstermemeleri, bunun için Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı İl Müdürlüğü ile görüşülüp toplantı düzenlenmesi talep edilmiştir. Karpuzatan mevkide bulunan et ve et ürünleri üreticilerinin daha organize bir yere taşınması konusu görüşülmüş olup, konu hakkında Kayseri Ticaret Odası ndan yardım talep edilmiştir tarihinde Tarım İl müdürlüğünden yerkilileri sunum yapmıştır. Komite üyeleri tarafından konu görüşülüyor Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan komite toplantısına damızlık hayvan yetiştiriciliğinin önemi ve damızlık hayvan kesiminin engellenmesi gibi konular hakkında bilgi vermek üzere Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvancılık Biriminden yetkili kişilerin davet edilmesi talep edilmiştir Toplantıda damızlık hayvan yetiştiriciliği hakkında Tarım İl Müdürlüğü Yetkilisi Yaşar SUBAY bilgi sundu Ve 8. Komite asil üyelerinin hayvancılık, et ve et ürünleri hakkındaki sıkıntıları dile getirmeleri için Nisan ayı içerisinde bir gün belirleyip Kocasinan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ni ziyaret edilmesi konusunda Kayseri Ticaret Odası nın randevu almasını talep etmişlerdir Tarihinde Başkan Mahmut Hiçyılmaz, Celal hasnalçacı ve İbrahim Afyon tarım İl Müdürlüğünü ziyaret etmişlerdir Komite Başkanı İbrahim AFYON, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre Tarımsal tesisler ve kümesler emlak vergisinden muaf olduğunu, belediyeler tarafından alınan emlak vergisinin tarımsal tesislerden alınmaması gerektiğini, konu hakkında maliyeden emlak vergisi alınmaması konusunda onay aldıklarının bilgisini vermiştir. Konunun Kayseri Ticaret Odası tarafından Belediyelere yazılması talep edilmiştir. Belediyelere yazı hazırlanması için örnek emlak vergizi makbuzu

9 Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantılara Kayseri Ticaret Odasını temsilen Yönetim Kurulu nun belirleyeceği Hayvancılık ve Et-Et Ürünleri Meslek Komitesi Asil üyelerinin de katılması konusunda Tarım İl Müdürlüğüne talep yazılması istenildi Odamızda hayvancılık ve et ve et ürünleri sektörleri ile alakalı meslek komitelerinin bulunduğu bilgisinin Tarım İl Müdürlüğüne verilerek; bünyelerinde hayvancılık, et ve et ürünleri ile alakalı yapmış oldukları toplantılara odamızdan da temsilci davet etmeleri hususunun yazılması, ilerleyen tarihlerde Tarım İl Müdürlüğünden söz konusu toplantılara Odamızı temsilen katılımcı istenmesi halinde 8. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet YAĞANLI'nın katılması dile getirildi Kocasinan Belediyesi tarafından yapılması planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi ndeki son gelişmelerden haberdar olmak için yetkililerin davet edilmesi talep edildi.organize Hayvancılık Bölgesi nin yapılmasında örnek alınan ülkeler için gezi planlanması gündeme getirildi. Kocasinan Belediyesine konu ile ilgili yetkililerin yönlendirilmesi için talep yazıldı IPARD projelerindeki son gelişmeler hakkında Tarım İl Müdürlüğü nden bilgi alınarak komiteye bilgi verildi IPARD projelerindeki son gelişmeler hakkında Tarım İl Müdürlüğü nden bilgi alınıp komiteye aktarılması talep edildi. MERKEZİ HUKÜMETTEN İSTENEN İŞLER TARİH KARAR İpard kırsal kalkınma projesi kapsamında Kayserinin neden yer almadığının araştırılmasına Ekonomi Bakanlığından tarih ve 5224 sayılı yazıya istinaden yılları arasında uygulanacak IPARD 2 Programı için çalışmaların sürdüğü coğrafi kapsamın genişletilmesine dair müzakerelerde bu konu ele alındığı bildirilmiştir.arıca tarihinde Yozgat IPARD Direktörü tarafından üyelerimize bilgi verdi Kayseri nin hızlı tren yolu ağı kapsamına alınması ve uluslararası transit taşıma yollarının güzergah hatlarına Kayseri den geçen yollarında dahil edilmesi için girişimlerde bulunulmasına,

10 Tarımsal desteklerde sürelerinin uzatılması için Tarım İl Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunulmasına/talep edilmesi gerektiği belirtilmiştir, Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2014 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliğinin 3.maddesine istinaden oluşturulacak olan İl Komisyonu nda Odamızı Meclis Üyesi Arif DERMİRKAYA temsil etmek üzere gönderildi Temmuz ayında yapılacak olan komite toplantısına Sınırlı Sorumlu Güneşli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin yeniden aktif hale getirilmesi konusunda bilgi vermek üzere Kayseri İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Yaşar SUBAY ın çağrılması talep edilmiştir. Grup Hayvancılık Sektörü-8 Grup Et ve Et Ürünleri Üretim Ticareti-10 Tarım Sektörü - 38.Tahıl Bakla ve Yağlı Tohumlar Üretimi ve Ticereti meslek komitelerinin de ortaklaşa katıldığı, genişletilmiş meslek komiteleri toplatısı yapıldı. Tarım İl Müdürlüğünden Tarım İl Müdürü Özkan KAYACAN'ın ve müdürlük personellerinden Yaşar SUBAY'ın konuşmacı olarak davet edildi Kanatlı ürünlerinin ihracatı için yeni hedef pazar olan Afrika ve Arap ülkelerine girişte navlun ücretleri konusunda destek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı na talep yazılması istenildi Söz konusu talebin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı na iletilmesinin uygun olmadığı dile getirildi.

Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç

Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 8 8. MESLEK KOMİTESİ - ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE TİCARETİ 8 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 8 TARİH KARAR 8 22.05.2014 Yaz aylarının yaklaşması ve

Detaylı

7 7. MESLEK KOMİTESİ - HAYVANCILIK SEKTÖRÜ FİRMALARI 7 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 7 TARİH KARAR

7 7. MESLEK KOMİTESİ - HAYVANCILIK SEKTÖRÜ FİRMALARI 7 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 7 TARİH KARAR Komi Tarih te Komite ve Talepleri Sonuç 7 7. MESLEK KOMİTESİ - HAYVANCILIK SEKTÖRÜ FİRMALARI 7 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 7 TARİH KARAR İndirimli tarımsal elektrik kullanımı ve ucuz enerji

Detaylı

Y ö n e. Ko mi te. Komite ve Talepleri. Sonuç

Y ö n e. Ko mi te. Komite ve Talepleri. Sonuç Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri 13 14 14. MESLEK KOMİTESİ - GAYRİMENKUL VE KİRALAMA HİZMETLERİ 14 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 14 TARİH KARAR 14 31.12.2013 Azami Fiyat Tarifeleri Yönetmeliğinin

Detaylı

Tarım Bankacılığında Danışman Banka Yaklaşımı

Tarım Bankacılığında Danışman Banka Yaklaşımı Tarım Bankacılığında Danışman Banka Yaklaşımı Devrim Ziya Tavil KOBİ ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Direktörü Türkiye de Tarım Türkiye de Tarım Sektörü Büyümesini Sürdürüyor 2.500 2.000 1.500 1.000 500

Detaylı

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU Resim 1: Kuluçkadan yeni çıkmış broiler civcivleri. 1. Kanatlı sektörü ile ilgili üretim, tüketim ve istihdam Bakanlığımız, 1930 lu yıllarda başlayıp

Detaylı

talebi artırdığı görülmektedir.

talebi artırdığı görülmektedir. K üçükbaş hayvan yetiştiriciliği diğer hayvancılık kollarına göre yapısal, ekonomik ve teknoloji kullanımı yönleriyle farklılıklar göstermektedir. Büyükbaş hayvancılığa göre birim alandan sağladığı yarar

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN IĞDIR

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN IĞDIR T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN IĞDIR Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 28 28. MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 28 TARİH KARAR 28 04.03.2014 İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BARTIN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BARTIN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BARTIN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI BASIN DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI BASIN DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI Sayı:2015/120 30/07/2015 BASIN DUYURUSU 6015 sayılı Devlet Desteklerinin İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Kanunun Ek 1 inci maddesi uyarınca hazırlanan ve 30/05/2014

Detaylı

EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları

EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Yayın Sorumlusu: ESBAŞ

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN EDİRNE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN EDİRNE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN EDİRNE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

Türkiye-AT Gümrük Birliği

Türkiye-AT Gümrük Birliği DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürlüğü Türkiye-AT Gümrük Birliği 14 ŞUBAT 2008 Tarihi Gelişim Ankara Anlaşması : 1 Aralık 1964 Katma Protokol : 1 Ocak 1973 Tam Üyelik Başvurusu

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir?

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir? PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ Ürün Güvenliği Nedir? Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari

Detaylı

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Dairesi BaĢkanlığı İDARİ YAPTIRIM KARARLARI

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Dairesi BaĢkanlığı İDARİ YAPTIRIM KARARLARI İDARİ YAPTIRIM KARARLARI Dış Ticaret Müsteşarlığının 4703 Sayılı Kanunla Düzenlenmiş Olan İdari Para Ceza Değerlerinin Duyurulmasına İlişkin Tebliğ: Tebliğ No: (2011/13) 4703 sayılı Kanun'un 12 nci Maddesinin;

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BİTLİS

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BİTLİS T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BİTLİS Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

Y ö n e. Y a p ı Yapıldı. l d ı.

Y ö n e. Y a p ı Yapıldı. l d ı. Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri 30 30. MESLEK KOMİTESİ - SEBZE VE MEYVE TİCARETİ 30 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 30 TARİH KARAR Y A Y ö n e Sonuç 30 21.08.2013 Meclis üyelerine kartvizit

Detaylı

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 07.05.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet HERDEM in Başkanlığında ve hoş geldiniz sözleri ile başlatıldı. Açılış ve yoklama yapıldı; Ahmet KÜTÜK

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 20.04.2010 18.05.2010 MARKETLER İLE TOPLANTI ODAMIZ 1 İNCİ VE 16 NCI MESLEK KOMİTELERİMNİZ İLE ALANYA BAKKALAR VE BAYİLER ODASI İŞBİRLİĞİNDE ÜYE MARKETLERE YÖNELİK BİR TOPLANTI

Detaylı

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş.

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 2013 Banvit Bandırma Vitaminli Yem San AŞ 01 Ocak - 30 Eylül 2013 Dönemi - Yönetim ve Denetim Kurulu 3 - Temettü Politikası 3 - Risk Yönetim Politikaları 4 - Genel Kurul Tarihine Kadar Meydana Gelen Önemli

Detaylı

KAMULAŞTIRMA 2942 Sayılı Kanun

KAMULAŞTIRMA 2942 Sayılı Kanun KAMULAŞTIRMA 2942 Sayılı Kanun 1 Kamulaştırmanın İlkeleri 1-Yapılacak kamulaştırmada kamu yararı bulunmalıdır. 2-Kamulaştırma kararı yetkili organca verilmelidir. 3-Kamulaştırma konusu şey gerçek ve özel

Detaylı

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ YUMURTACI TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ YUMURTACI TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ YUMURTACI TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU TEMMUZ 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı : Brezilya Federal Cumhuriyeti Nüfus : 206,082,000 Dil : Resmi dil Portekizce dir. İş dünyasında

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.TEŞV.2014/1361-8850 2011/1 sayılı Tarım Ürünleri Genelgesi Ankara, 02/05/2014 SİRKÜLER Sayın Üyemiz; İlgi: a) 29/04/2014 tarih

Detaylı

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011 Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011 Ağustos 2011 1 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme 2. İstatistiki Veriler 2.1. 1 Eylül 2007 14 Ağustos 2011 Dönemi

Detaylı

Konutta Uygulanan KDV Oranındaki Değişiklik

Konutta Uygulanan KDV Oranındaki Değişiklik Cuma, 1 Nisan 013 15:18 Konutta Uygulanan KDV Oranındaki Değişiklik I- GİRİŞ Bilindiği üzere 150 m nin altındaki büyüklükteki konut satışlarında uygulanan katma değer vergisi (KDV) oranı %1, 150 m nin

Detaylı

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Export Giresun Projesi GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Ocak 16 Bu Rapor, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Kapsamında Hazırlanmıştır.

Detaylı

KAĞITHANE İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAĞITHANE İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAĞITHANE İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAĞITHANE İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Resmi Gazete Sayısı: 27305 SAYFA : 1 / 5 KAĞITHANE İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK 1 Amatör Balıkçılık Belgesi 2 Tarımsal İlaç Reçetesi 3 Anaç Sığır 2-1 Adet Vesikalık Fotoğraf 3-Nüfus cüzdanı fotokopisi

Detaylı

13UY0182-4 AŞÇI (Seviye 4)

13UY0182-4 AŞÇI (Seviye 4) i 13UY0182-4/A1 İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Koruma 13UY0182-4/A2 İş Organizasyonu ve Mesleki Gelişim 13UY0182-4/A3 Hijyen, Gıda Güvenliği ve Kalite 13UY0182-4/A4 Temel Malzemeler 270 13UY0182-4/A5 Çorba

Detaylı

TOKAT İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

TOKAT İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 1 2 1: Arazi Toplulaştırması. - 50.000 ha alanda toplulaştırma yapılması. 2: Halk Elinde Hayvan Islah Projesindeki hayvan sayısının artırılması - Projeye dahil olan manda sayısının 3.000 e çıkartılması.

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :57 KARAR 57 : Urla Merkez Revizyon İmar Plan Notlarının A- Kentsel Kullanım alanlarındaki koşullar başlığının 5. maddesi Bina derinlikleri en az 7 m. En çok 20 m dir. Ancak site şeklindeki inşaatlarda

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ 06 Kasım 2014, İstanbul 1 YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NIN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE

Detaylı

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI w w w. i s t a n b u l a b. co m ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 1 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 2 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI İstanbul AB ye Hazırlanıyor Projesi Şehir Eşleştirme Programı

Detaylı

Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok

Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok Ağustos 28, 2012-12:23:11 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde yakalanan kaçak akaryakıt miktarının 30 bin 800 ton olduğunu bildirdi.

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İL MAHALLİ ÇEVRE KURULU KARARI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İL MAHALLİ ÇEVRE KURULU KARARI KARAR NO : 11 KARAR TARİHİ : 25/02/2014 Giresun İl Mahalli Çevre Kurulu 25.02.2014 Salı günü saat 14:00 de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Sayın Bekir ERGÖK Madde-1:

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 12 12. MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR 12 28.11.2013 Meydandaki iş yerlerini tabeleların sökülmesiyle

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ - GIDA TİCARETİ 17 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 17 TARİH KARAR. Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç

MESLEK KOMİTESİ - GIDA TİCARETİ 17 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 17 TARİH KARAR. Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 17 17. MESLEK KOMİTESİ - GIDA TİCARETİ 17 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 17 TARİH KARAR 17 03.12.2013 10-12 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Kongre Merkezinde

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

Bilgileri ve gereğini önemle rica ederim. İ.Cumhur İŞBIRAKMAZ Genel Sekreter

Bilgileri ve gereğini önemle rica ederim. İ.Cumhur İŞBIRAKMAZ Genel Sekreter Sayı : 75577333-TİM.EİB.GSK.00.1/2108 İzmir, 09/03/2015 Konu : 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Duyurusu Sayın Üyemiz, S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE Birliklerimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıları,

Detaylı

Madde 1 - Kavak ağacı ile ilgili işlerle uğraşmak üzere, Türkiye Milli Kavak Komisyonu kurulmuştur.

Madde 1 - Kavak ağacı ile ilgili işlerle uğraşmak üzere, Türkiye Milli Kavak Komisyonu kurulmuştur. TÜRKİYE MİLLİ KAVAK KOMİSYONU YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No: 21/02/1964-6/2715 Dayandığı Kanun Tarihi - No: 09/06/1947-5063 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No: 13/03/1964-11655 Madde

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ÖNERİ YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ÖNERİ YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu

Detaylı

GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET BİLGİLERİ

GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET BİLGİLERİ GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Kenya Cumhuriyeti Resmi Dil : İngilizce, Kisvahili Başkenti : Nairobi Başlıca Şehirler : Nairobi, Nakuru, Kisumu, Mombasa Yüzölçümü : 569.259 km 2 Nüfus : 42,7 milyon (2012 tahmini)

Detaylı

26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER

26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER 26 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 26 TARİH KARAR 26 30.07.2015 26 24.12.2015 2.2. Komite üyeleri kayseri deki

Detaylı

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR.

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Değerli Müşterilerimiz, Kullanıcılarımız; Aşağıda 4458 sayılı Gümrük Kanunun 235. Maddesinin ve 236. Maddesine eklenen 5.fıkra ithalat yapan

Detaylı

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Ankara, 29-30 Mart 2005 CEB Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Krzysztof Ners, Başkan Yardımc mcısı, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Neler müzakere m edilecek a) Ticari olmayan müzakereler. Ortak bir hedef

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Yaşlılık Aylığı Bağlanması 2 Malullük Aylığı Bağlanması 4/a lılar için; 2-Gelir

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BELEDİYEYE AİT İHALE USULÜ İLE KİRALANMASI

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 01 T.C. KARAR 01 Belediye Meclisimizin 05.10.2000 tarih ve 181 sayılı kararının iptal edilmesine ilişkin alınan Belediye Meclisimizin 05.07.2013 tarih 192 sayılı kararın iptal edilmesine İmar

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Aylık Ekonomi Bülteni Temmuz 2010

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Aylık Ekonomi Bülteni Temmuz 2010 www.etonet.org.tr 1 İhracat İthalat Oranları Ocak Kasım Dönemi itibariyle Eskişehir in ihracatı 2009 un aynı dönemine göre % 15 artış göstermiştir. Türkiye İhracatçılar Meclisi nden elde edilen verilere

Detaylı

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir.

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. TANIM Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Otomotiv mühendisinin görevleri makine mühendisinin

Detaylı

SEYİS TANIM. Atların bakımı, beslenme ve yetiştirilmesi işlerinde çalışan kişidir. A- GÖREVLER

SEYİS TANIM. Atların bakımı, beslenme ve yetiştirilmesi işlerinde çalışan kişidir. A- GÖREVLER TANIM Atların bakımı, beslenme ve yetiştirilmesi işlerinde çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Hayvanların günlük bakımlarını yapar, (Tımarlama, eyerleme, su ve yemlerini verme

Detaylı

MANİSA BAĞCILIK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

MANİSA BAĞCILIK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMET ADI 1 Araştırma ve Üretim Faaliyetleri Sonucu Üretilen Ürünlerin Satışı a) Araştırma ve üretim faaliyetleri sonucu üretilen ürünlerin pazarlık usulü satışı b) Araştırma

Detaylı

MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi

Detaylı

2012 3. Çeyrek FAALİYET RAPORU

2012 3. Çeyrek FAALİYET RAPORU 2012 3. Çeyrek FAALİYET RAPORU GÜBRE FABRİKALARI TÜRK A. Ş. ESENTEPE, KASAP SOKAK, NO:22, 34394 ŞİŞLİ/İSTANBUL T: (+90 212) 376 50 27 F: (+90 212) 272 56 78 E: byi@gubretas.com.tr 01.01.2012 30.09.2012

Detaylı

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programı

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programı Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Diyaloğu IV Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen Diyaloğu programları aracılığı ile Türkiye ve Avrupa Birliği sivil toplum

Detaylı

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ VE KONYA Hacı Dede Hakan KARAGÖZ

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ VE KONYA Hacı Dede Hakan KARAGÖZ İÇİNDEKİLER: Başlık Sayfa 1. Genel Çerçeve...2 2. Türkiye ve DİR..3 3. Konya ve DİR...4 4. Sektörel Bazda DİR...5 5. Firmalar Bazında DİR..6 6. İller Bazında DİR.7 7. Sonuç..7 8. Kaynakça..8 Ekonomik Araştırmalar

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Bilal KÜTÜK İSO Meclis Üyesi MADEN, TAŞ VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İMALATI 1. Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı 23. Grup Cam ve Cam Mamulleri Sanayii 43.

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 169 KARAR 169- İlçenin Yenice Mahallesi 303 adanın imar hattı tescilli yapılar göz önüne alınıp yeniden düzenlenmiştir.1/1000 ölçekli Kentsel Sit ve Etkileme Geçiş Alanı Koruma Amaçlı Uygulama

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ TARIMSAL DESTEK POLİTİKALARI

AVRUPA BİRLİĞİ TARIMSAL DESTEK POLİTİKALARI AVRUPA BİRLİĞİ TARIMSAL DESTEK POLİTİKALARI Dr. Hüdayi ERCOŞKUN Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı 17 Aralık 2012-17 Mart 2013 Wageningen Üniversitesi Kırsal Politikalar Grubu

Detaylı

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ 2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ürün Güvenliği Semineri Ankara, Eylül 2014 Devran AYIK Daire Başkanı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü SUNUŞ PLANI Kavramsal

Detaylı

Hazırlayan: Mehmet M. Sarı. Danışman: Prof. Dr. Cengiz Sayın. Konu:Hayvancılıkta Destekleme Politikaları

Hazırlayan: Mehmet M. Sarı. Danışman: Prof. Dr. Cengiz Sayın. Konu:Hayvancılıkta Destekleme Politikaları Hazırlayan: Mehmet M. Sarı Danışman: Prof. Dr. Cengiz Sayın Konu:Hayvancılıkta Destekleme Politikaları İÇİNDEKİLER Materyal ve Metod Giriş Geçmişten Günümüze Türkiye deki Hayvan Varlığı Türkiye de Hayvancılığın

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2013 1. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2013 1. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2013 1. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 14 Ocak 2013 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "Öncü Göstergeler" Erken Uyarı Mekanizmaları

Detaylı

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz.

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Kocaeli'nin İlçe Belediyelerinde evsel atıkların toplanması ve taşımasında

Detaylı

Komisyon ve İçeriklerimiz

Komisyon ve İçeriklerimiz Komisyon ve İçeriklerimiz Bu belge MMO Antalya Şube tarafından açılması planlanan komisyonlar hakkındaki temel ilke ve bilgilerin örgütlü üyelerimize hatırlatılması amacıyla hazırlanmıştır; AİTM-LPG-Otomotiv

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Ocak-2016 PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİNİN (PTO) 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Proje ve

Detaylı

KÜRESEL TAVUK ETİ TİCARETİ

KÜRESEL TAVUK ETİ TİCARETİ KÜRESEL TAVUK ETİ TİCARETİ Asya ve Orta Doğu: Önemli tavuk eti ithal eden ülkeler Asya ülkelerindeki tavuk eti ticaret eğilimlerini inceleyen Terry Evans, Asya ülkelerinin tavuk eti ithalat eden ülkeler

Detaylı

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile İFO Fuarcılık tarafından 12. kez geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık

Detaylı

BODTO 2015 Hijyen Eğitimleri Başlıyor

BODTO 2015 Hijyen Eğitimleri Başlıyor BODTO 2015 Eğitimleri Başlıyor Sağlık, İçişleri, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlıkları tarafından, 05 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Yönetmeliği kapsamında, hijyen eğitimlerinin

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ART BOYA MALZEMELERİ KIRTASİYE VE TURİZM DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (LUKAS

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ART BOYA MALZEMELERİ KIRTASİYE VE TURİZM DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (LUKAS MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ART BOYA MALZEMELERİ KIRTASİYE VE TURİZM DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (LUKAS PortART TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ) İŞBİRLİĞİNDE SANATSAL VE HOBİ ALANLARINDA

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :14.07.2010 Karar No :2010/DK-07/416 Gündem Konusu :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi. KARAR : Elektronik haberleşme

Detaylı

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri Teknoloji Transfer Destekleri ve Fikri Mülkiyet Hakları Ankara, 17 Ekim, 2011 Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri A. Özge Eken Uzman Gazi Üniversitesi, Ankara İçerik Patent Destek Birimi

Detaylı

FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, HALI, EV TEKSTİLİ VE EŞYALARI FUARI

FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, HALI, EV TEKSTİLİ VE EŞYALARI FUARI FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, 21-25 Kasım 2013 CEZAYİR FUAR HAKKINDA 3. ALGERIA DECOREXPO, 21 25 Kasım 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık ve Elan Expo işbirliğinde SAFEX Fuar Alanı'nda

Detaylı

T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ

T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (6676) 2023 AR-GE

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü -Ödenek talep ve gönderme belgelerinin zamanında yapılmaması nedeni ile Bütçe Uygulamaları (Yıllık bütçe giderlerin faize düşmesi, ödeneklerinin etkin ve verimli

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 8267 29.03.2016 Konu : Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri

Detaylı

KPSS 2009 GK-(52) KONU ANLATIM SAYFA 97 10. SORU. 10. Seçimlerle verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

KPSS 2009 GK-(52) KONU ANLATIM SAYFA 97 10. SORU. 10. Seçimlerle verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? KPSS 2009 GK-(52) 52. 1982 Anayasası na göre, TBMM nin seçim dönemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) 2007 yılında gerçekleştirilen Anayasa değişikliği uyarınca TBMM seçimleri 5 yılda

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR

MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 41 41. MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR 41 30.09.2015 2.2. Ticaret odası üyelerinden gelen talep

Detaylı

Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu

Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu Bodrum Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, beraberindeki heyet ile birlikte Türk Mühendis ve Mimar Odaları

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2013 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER VE GERÇEKLEŞME DURUMLARI Stratejik Amaç 1: Kurumsal

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Aylık Ekonomi Bülteni Ekim 2009

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Aylık Ekonomi Bülteni Ekim 2009 www.etonet.org.tr 1 İlimizin ihracatı Ocak-Eylül Dönemi itibariyle 2009 yılında 2008 e göre %14 azalmıştır. İhracat İthalat Oranları Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye istatistik Kurumundan elde edilen

Detaylı

RAKAMLARLA TÜRKİYE 2004-2009

RAKAMLARLA TÜRKİYE 2004-2009 EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI RAKAMLARLA TÜRKİYE 2004-2009 ENDER YORGANCILAR EBSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ 8 Haziran 2009 TÜRKİYE NİN DIŞARDAN SATIN ALDIĞI ÜRÜNLERİN TOPLAM BEDELİ YANİ

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI

MANİSA TİCARET BORSASI MANİSA TİCARET BORSASI KANATLI SEKTÖR RAPORU 2015 EĞİTİM ARAŞTIRMA BİRİMİ TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nca Geliştirilen Yerli Hibritler (ATAK

Detaylı

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ DÖNEM 2006 Yılı I. Çeyrek HAZIRLAYAN ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Alp SARPAY Araştırmacı 14.04.2006 Yakup KILIÇ Kamu İhale Uzmanı 14.04.2006 Birol TERLEMEZ İstatistik ve Sicil

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DAHİLDE İŞLEME REJİMİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DAHİLDE İŞLEME REJİMİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DAHİLDE İŞLEME REJİMİ Hasan YÜKSEK Mayıs 2011 SUNUM PLANI I. Dahilde İşleme Rejimi (DİR) II. DİR in Amaçları III. DİR Sistemleri İthalatta Şartlı Muafiyet Sistemi İthalat

Detaylı

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. Ocak Aralık 2015

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. Ocak Aralık 2015 Bireysel Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu Ocak Aralık 2015 Nisan 2016 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme.. Sayfa 3 2. Hakem Heyetleri Bazında ve Sayılar Tablo 1: Gündeme Alınan ların Sonuçlanma Oranı

Detaylı

TR41 10 02 008 ESKİŞEHİR TİCARET BORSASI AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM

TR41 10 02 008 ESKİŞEHİR TİCARET BORSASI AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM 2010 YILI SANAYİ VE TURİZMDE REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI MALİ DESTEK TR41 10 02 008 AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM TR-41 Bursa - Eskişehir - Bilecik bölgesinde Ar-Ge ve

Detaylı

Sektör eşleştirmeleri

Sektör eşleştirmeleri Sektör eşleştirmeleri İspanya ve Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 Sektör : Otomotiv Maça ilişkin ön inceleme 4:3 * Sektöre yönelik Atradius alacak riski durumu/iş performansı görünümünün karşılaştırması

Detaylı

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SANAYİ TİCARET A.Ş. NE AİT ŞİRKET ANA SÖZLEŞMESİNİN ŞİRKETİN AMAÇ VE KONUSU BAŞLIKLI 4. MADDESİNİN VE KAYITLI SERMAYESİ BAŞLIKLI 6

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SANAYİ TİCARET A.Ş. NE AİT ŞİRKET ANA SÖZLEŞMESİNİN ŞİRKETİN AMAÇ VE KONUSU BAŞLIKLI 4. MADDESİNİN VE KAYITLI SERMAYESİ BAŞLIKLI 6 ESKİ METİN ŞİRKETİN AMAÇ VE KONUSU : Madde 4: a) i. Yumurta ve et yönlü damızlık, yarka ve tavuk üretimi ve her türden kanatlı et üretimi, yetiştirilmesi, bakımı, bunların alımı, satımı, pazarlaması, ihracatı

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2015 yılı sonuna kadar

Detaylı

YÖNETMELİK Amaç MADDE 1 Kapsam MADDE 2 Dayanak MADDE 3 Tanımlar MADDE 4 Belge alan kişilerin çalıştırılması MADDE 5

YÖNETMELİK Amaç MADDE 1 Kapsam MADDE 2 Dayanak MADDE 3 Tanımlar MADDE 4 Belge alan kişilerin çalıştırılması MADDE 5 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 13 Mart 2016 İAÜ SHMYO Diş Protez Öğrencilerine Cad-CamEğitimi 29 Şubat 2016 - İAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli 09 Aralık 2011 Cuma Günü Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Tarafından

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Genel Müdürlük, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT veya Örgütü İKÖ) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK / COMCEC) faaliyetleri ile ilgili olarak, İSEDAK

Detaylı

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI 01 ÖNLEMEYE YÖNELİK TEDBİRLER 01 Siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının finansmanında, açıklık ve şeffaflığa ilişkin uygulamaların

Detaylı