ENGELLİLER VE AİLELERİ İÇİN MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENGELLİLER VE AİLELERİ İÇİN MESLEK EDİNDİRME KURSLARI"

Transkript

1 ENGELLİLER VE AİLELERİ İÇİN MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

2 Adres: Barbaros Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi Bağcılar / İstanbul Telefon: (0212) (3 hat) Fax: (0212) Web: Engelsiz Eğitim Projesi ENİ-26

3 Değerli Hemşehrilerim, Kıymetli Hemşehrilerim, Veysel YURDAKUL Bağcılar Kaymakamı Bireylerin sosyal gelişimine ve bireysel kalkınmasına yönelik projelerle, ilçemizdeki yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. İlçemize katkı sağlayabilmek için el ele verip çalışıyoruz. Kurum ve kuruluşlarla, ortak değerler üretmek ve daha iyisine ulaşmak için gayret ediyoruz. Gelişmeler, hepimizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Engelliler Sarayı nın ilçemize kazandırılması da bu gelişmelerden biri Tesiste hayata geçirilen projelerle ilçemizdeki engellilerin istihdamını ve sosyal hayata katılımını amaçlıyoruz. Talepler ve olumlu tepkiler, tesisin, amacına ulaştığını ve kalıcı fayda sağladığını gösteriyor. Engelliler Akademisi ve Engelsiz Eğitim Projesi ne katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Değer üretmek ve ilçe halkına katkı sağlamak için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin de bu hizmetlerden maksimum düzeyde faydalanmanızı temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum. Saygılarımla Bağcılar Belediyesi olarak, sizlerin hayatına pozitif katkı sağlayacak hizmet ve eserler üreterek, sadece ihtiyaca cevap vermeyi değil, sürdürülebilir hizmeti ve kalıcı fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Engelliler Sarayı da bu hizmetlerimizden biridir. Türkiye de bir ilk olma özelliğine sahip tesis ile engelli hemşehrilerimize yepyeni ve fonksiyonel bir yaşam alanı kazandırdık. Engelliler Akademisi Projesi ne ev sahipliği yapan Engelliler Sarayı, yeni projelerle sizlere umut dolu bir dünyanın kapısını aralıyor. Bu kez de Engelsiz Eğitim Projesi ile engelli kardeşlerimize aşçılık, el becerisi, büro yönetimi, sekreterlik ve kasiyerlik gibi on farklı mesleki ve temel eğitim imkânı sunulmaktadır. Eğitimlerimizden faydalanırken yeni arkadaşlıklar edinecek, kültürel ve sosyal faaliyetlere katılabileceksiniz. Hayata geçirdiğimiz projelerle, sizlere istihdam sağlamayı ve kalıcı çözümlerle geleceğinizi şekillendirmeyi amaçladık. Şimdi sıra sizde Projelerimize katılın ve başarıncaya kadar çalışın Bağcılar Belediyesi olarak; her zaman yanınızdayız ve sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Lokman ÇAĞIRICI Belediye Başkanı Çünkü size değer, Bağcılar a değer Saygılarımla...

4 İŞ İMKANLARI ARTIYOR, HAYAT BAĞLARI GÜÇLENİYOR... Düzenlediğimiz 10 farklı meslek edindirme kursuyla, engellilerimizin iş piyasasında istihdam edilmelerini, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle toplumla bütünleşmelerini amaçlıyoruz. Ayrıca kurslara katılan engelli ve ailelerinin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayabilmelerini, mesleki eğitimlerle evde istihdam imkânının gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Engellilerimizin meslek sahibi olması, kültürel çalışmalara katılarak, yeni arkadaşlıklar edinmesi projenin sosyal yönünü de güçlendirmektedir. Diğer taraftan, engellilerimize verilen psikolojik, mesleki ve hukuki danışmanlık hizmetleriyle, sorunlara karşı koyabilme ve onlarla mücadele edebilme yolları öğretilmektedir. GELECEKTEKİ ENGELLERİ KALDIRIYORUZ... HANGİ GRUPLARA HİZMET VERİYORUZ? Bağcılar da yaşayan yaş arası; ortopedik, zihinsel, konuşma, işitme ve görme engelliler, hizmetlerimizdeki esas hedef gruplarımızdır. Ayrıca engelli ailelerini de projenin hedef kitlesine dahil ederek, daha verimli sonuçlar elde edilmesi amaçlanmaktadır.

5 ENGELSİZ EĞİTİM PROJESİ: NİTELİKLİ EĞİTİM, KALICI ÇÖZÜM EĞİTİM PROGRAMLARI: Engelsiz Eğitim Projesi, 10 farklı meslek eğitim kursuyla hizmet vermektedir. Bu kurslar, yapılan araştırmalar sonucu engelliler için çalışma şartları uygun ve uyumlu olan meslekler arasından seçilmiştir. Verimli bir eğitimin yanı sıra istihdam kolaylığı da gözönüne alınmıştır. Ayrıca proje kapsamında yer alan Tiyatro Eğitimi ile engellilerimizin sosyal ve kültürel etkinliklere aktif olarak katılması amaçlanmaktadır. 1- NİKÂH ŞEKERİ VE ÇİÇEK YAPIMI EĞİTİMİ: Bu eğitim ile yeni evlenen çiftlerin nişan ve düğün merasimlerinde misafirlerine hediye ettikleri nikâh şekeri ve yapay minyatür çiçekleri üretilmektedir. Engellilerimiz; geniş çalışma imkânı olan bu alanda kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Onların istihdam sorunlarına çözüm üretmek ve evde istihdam sağlayabilmek amacıyla Nikâh Şekeri ve Çiçek Yapımı Eğitimi verilmektedir.

6 2- UYGULAMALI GRAFİKERLİK EĞİTİMİ: İş dünyasında görselliğin ve tanıtımın çok önemli hale geldiği günümüzde, pek çok işletmenin ihtiyaç duyduğu broşür, katalog, poster gibi tanıtım materyalleri bulunmaktadır. Engellilerimiz, Uygulamalı Grafikerlik Eğitimi yle reklam sektörüne hazırlanmakta ve eğitim boyunca, alanla ilgili gerekli tüm bilgileri edinmektedir. 3- BRAİLLE ALFABESİ EĞİTİMİ: Braille Alfabesi, görme engellilerin dokunma yoluyla harfleri hissederek okumalarını sağlamaktadır. Proje bünyesinde görme engelli vatandaşlarımız da bu alfabeyi öğrenerek, hem kişisel gelişimlerini sağlamakta hem de bilgi düzeylerini arttırmaktadırlar.

7 4- GÖRME ENGELLİ BİLGİSAYAR EĞİTİMİ: Günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayarı, aldıkları eğitim sayesinde görme engelliler de kullanabilmektedir. Görme, işitme ve fiziksel kontrol ile kullanımı mümkün hale gelen bilgisayarları, yüklenen özel programlarla öğrenen görme engelliler, teknolojinin bu önemli nimetinden mahrum kalmamaktadır. 5- UYGULAMALI AŞÇILIK EĞİTİMİ: Engelli bireylerin de yapabilecekleri bir meslek olan aşçılık, alacakları teorik ve pratik eğitimler vasıtasıyla kendilerine öğretilmektedir. Özel uygulama sınıfı ve servis alanı oluşturulan proje için sınıftaki materyaller de engellilerin kullanabileceği özelliklerdedir.

8 6- UYGULAMALI PASTA ÜRETİM EĞİTİMİ: Bu eğitim programıyla engelliler, değişik miktarda malzemeyle her türlü kek, yaş pasta ve börek yapmayı öğrenmektedir. Proje için oluşturulan özel alanda meslekle ilgili her türlü teorik ve pratik bilgi verilmektedir. Ayrıca pasta üretim sınıfı bünyesinde oluşturulan servis alanıyla da müşteriye servis açma, pasta sunumu gibi bilgiler de kendilerine aktarılmaktadır. 7- EL BECERİSİ VE MONTAJ ATÖLYESİ: Zihinsel engellilerin de katılabileceği eğitimlerde, kumaş baskı ve obje renklendirme konularında uygulamalı çalışmalar yapılmaktadır. Aynı zamanda rehabilite özelliğine sahip olan eğitimler sayesinde, engelliler kendi evlerinde üretecekleri objeleri pazarlayabilecek hale de gelmektedir. Kayıt için ön şart aranmayan eğitimlere engellilerin yanı sıra aileleri de katılabilmektedir.

9 8- BÜRO YÖNETİMİ ve SEKRETERLİK EĞİTİMİ: Eğitim süresince engelli katılımcılara; ofis yönetim işlemlerini yürütme, gelen/giden evrak ile dosyalama takibi, telefon görüşmelerinin yapılması, gelen yazı ve resimlerin yöneticiye ulaştırılması, randevuların ayarlanması, misafirlerin karşılanması ve yönetici için gerekli dokümanları hazırlama eğitimleri verilmektedir. Büronun verimli şekilde işlemesini amaçlayan Büro Yönetimi ve Sekreterlik Eğitimi ni alan engelliler, bu meslekte kolaylıkla çalışabilmektedir. 9- KASİYERLİK ve REYON PERSONELİ EĞİTİMİ: Perakende gıda sektörü başta olmak üzere pek çok sektörde çok sayıda mağaza kurulmuş ve bu da; kasiyer ve reyon personeli ihtiyacını artırmıştır. Ortaya çıkan bu açığı değerlendirmek ve engelli vatandaşlarımızın da bu alanda iş bulmalarını sağlamak amacıyla onlara Kasiyerlik ve Reyon Personeli eğitimi verilmektedir. Eğitimde engellilere teknik detaylar ve insan ilişkileri konularında da ayrıca bilgilendirmeler yapılmaktadır.

10 ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZA YUVA SICAKLIĞINDA BAKIM KARİYER DESTEK EĞİTİMLERİ: Günümüzde eğitime, bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olan pek çok engelli, kendini iş verene doğru ifade edemediği için iş bulmada sıkıntı yaşamaktadır. Bu sorunu aşmak amacıyla oluşturduğumuz Kariyer Destek Eğitimleri nde amaç; engelli bireylerin kendilerine uygun iş olanaklarına ulaşmaları ve işveren karşısında kendilerini doğru ve yeterli biçimde ifade edebilmeleridir. ENGELLİ ÇOCUKLAR GÜNDÜZ BAKIM EVİ: Engelli ailelerinin en büyük sıkıntılarından biri de okul öncesi eğitim kurumlarının yetersizliğidir. Proje kapsamında, eğitimlerimize katılan engellilerimiz, çocuklarını Gündüz Bakım Evi ne bırakabilmektedir. Engellilerimizin projemize katılabilmesi ve eğitimlerden faydalanabilmesi için Gündüz Bakım Evi nde ücretsiz bakım hizmeti verilmektedir. Proje, eğitimin yanı sıra, sosyal ve psikolojik konularda da hem aileler hem de çocukları için önemli faydalar sağlamaktadır.

11 AMACIMIZ FARKLI OLMADIKLARINI ANLAMALARI! SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ: Engelli bireylerin, günlük hayatta kendilerini farklı görmemeleri için iş yaşamının yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalara da katılım göstermeleri gerekmektedir. Bu düşünceden yola çıkarak hazırladığımız sosyal etkinlik programlarına bir dizi kültürel ve sanatsal etkinliği dahil edilmiştir. Etkinliklere katılım, projeye kayıt esnasında engellilerin tercihiyle gerçekleştirilmektedir. Engellilerimiz, kültür-sanat faaliyetlerine katılarak hem yeni arkadaşlıklar edinecek hem de daha renkli, keyifli bir hayata kavuşacaklardır. ETKİNLİKLERLE DOLU BİR YAŞAM! SANATSAL AKTİVİTELER: Proje kapsamında, engellilerin katılabileceği, ebru, karikatür, yağlı boya resim gibi görsel sanatları içeren etkinlikler yer almaktadır. TİYATRO EĞİTİMİ: Toplu faaliyetler kapsamında yer alan Tiyatro Eğitimi, toplu faaliyetlerle, engellilerimize neler yapabileceklerini göstermeyi ve onlara özgüven kazandırmayı amaçlamaktadır. Tiyatro Eğitimi, iletişim kurmaya ve rehabilite etmeye yönelik, önemli bir kültür-sanat faaliyetidir.

12 MÜZİK, OYUN, HAVUZ-SPOR ETKİNLİKLERİ: Engellilerimiz için özel olarak tasarlanan yüzme havuzunda yüzme dersleri ve hidroterapi hizmeti verilmektedir. Müzik etkinlikleri kapsamında ise; koro, enstrüman çalma, folklor gibi çalışmalar da toplulukla yapılan diğer sosyal aktivitelerimizdir. KENDİN ÜRET, KENDİN SAT: Tesisimizin atölyesinde engellilerimizin ürettiği malzemeler, açtığımız sergilerle halkımızın ilgisine sunulmaktadır. Bu çalışmalarla, ilçemizdeki hemşehrilerimizde bir farkındalık oluşturmak ve engellilerimize özgüven sağlamak amaçlanmaktadır. Tüm gün açık olan sergilerde engelli kursiyerlerimiz ürünlerini kendileri satmaktadır. HEM EĞİTİM HEM RAHATLAMA... KÜTÜPHANE: Tesisimizde, engellilerin okuyabilmesi ve araştırma yapabilmesi amacıyla, engelli kullanımına uygun, özel olarak tasarlanan donanımlı bir kütüphane yer almaktadır. Ayrıca görme engellilerimizin okuması için Braille Alfabesi yle yazılmış kitaplar da mevcuttur. OYUN ODASI: Engellilerimiz, oyun odası sayesinde eğitimin dışındaki zamanlarını sosyalleşmeye yönelik rehabilite edici etkinliklerle geçirmektedir. Bu bölümde, masa tenisi, bilardo ve satranç gibi iki kişiyle oynanan oyun alanları bulunmaktadır. Oyun Odası nda ikili ilişkilere yönelik kültür-sanat etkinlikleri de gerçekleştirilmektedir.

13 SİZİ SEVGİYLE VE ANLAYIŞLA KUCAKLIYORUZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ: Psikolojik Danışmanlık hizmeti sayesinde, özellikle aile içi ilişkilerde ciddi problemlere yol açan psikolojik sorunlar, profesyonel yardımlarla çözülebilmektedir. Akademimizde yer alan Psikolojik Danışmanlık Birimi ile engellilerimizin ve ailelerinin hayatı kolaylaşmakta, sağlıklı bir aile içi iletişim sağlanmakta ve sorunlar telkin yoluyla çözümlenmektedir. Psikolojik danışmanlık hizmetiyle, engelli aileleri yanlış tutum ve davranışlarını gözden geçirerek, yeni yöntemler geliştirebilmektedir. Böylece zorluklara karşı birlikte mücadele ederek; anlamayı ve anlaşılmayı sağlayarak, engellilerimizin aile içi iletişimine destek verilmektedir. ENGELLİLERİMİZİN ALGI YETENEĞİNİ GELİŞTİRİYORUZ DUYU ALGI ODASI: Proje bünyesinde engellilere mesleki eğitimlerin yanı sıra algı kabiliyetlerini arttıracak ve fiziki anlamda yeterliliklerini destekleyecek duyu-algı eğitimi de verilmektedir. Duyu-algı eğitimine özel materyallerin bir arada yer aldığı duyu-algı odasında verilecek eğitim ile engellinin dikkat ve algı yetenekleri arttırılmaktadır.

14 PROJE İŞTİRAKÇİLERİ İstanbul Kalkınma Ajansı: İstanbul Kalkınma Ajansı, 5449 sayılı Kanuna dayanarak Bakanlar Kurulu nun tarih ve 2008/14306 Sayılı kararı ile kurulmuştur. Aralık 2009 da uzman ve destek personeli istihdamı ile birlikte aktif olarak faaliyete geçmiştir. İSTKA, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kurulmuştur. T.C. Kalkınma Bakanlığı: 1960 yılında başbakana bağlı olarak kurulan T.C Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, 2011 yılında T.C. Kalkınma Bakanlığına dönüştürülmüştür. DANIŞMANLIK BİRİMLERİMİZLE HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRIYORUZ MESLEKİ DANIŞMANLIK BİRİMİ: Meslek eğitimi alan engelliler, Meslek Danışmanlık Birimi ile meslek seçimi konusunda bilgilendirilmekte ve doğru mesleğe yönlendirilmektedir. Böylece engelliler daha sağlıklı kararlar vermekte ve seçmiş oldukları meslek dallarında daha başarılı olmaktadırlar. HUKUKİ DANIŞMANLIK BİRİMİ: Hukuki Danışmanlık Birimi ile engellilere, yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik bilgi verilmektedir. Bu Hizmetle engelli bireyler ve aileleri, hukuki hakları konusunda bilgi sahibi olmakta ve kendilerini haksızlığa karşı savunabilmektedir. Bağcılar Belediyesi: İl yerel yönetimine (İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne) bağlı, ilçe yerel yönetim birimidir. T.C. Kaymakamlığı Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı resmi-özel okul ve kurumlar arasında Türk Milli Eğitimi nin amaçları doğrultusunda hizmet veren, resmi bir kurumdur. Bağcılar Kaymakamlığı: İl Valiliği ne bağlı ilçe yönetiminden sorumlu en yetkili devlet kademesi ve kurumudur. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi: Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2008 yılında kurulmuş, döneminde öğretime başlamıştır. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi nde 6 Fakülte ve 20 Program bulunmaktadır.

15 İçerik ile ilgili tek sorumluluk Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ne ait olup İSTKA veya T.C. Kalkınma Bakanlığı nın görüşlerini yansıtmamaktadır. Bu yayın İstanbul Kalkınma Ajansı mali katkısı ile hazırlanmıştır.

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ Referans Numarası: TRH3.1.LLLII/P-03/5 PROJE TANITIM BROŞÜRÜ DEĞE RK A T ÖĞRENMEK İÇ GEÇ DEĞİL!!! ÇİN Proje Kısa Tanıtımı Proje Adı

Detaylı

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amacı Büro Yönetimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları,

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ. açılan kapı SEDA. Bașarıya

SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ. açılan kapı SEDA. Bașarıya Bașarıya açılan kapı SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ SEDA SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEK AKADEMİSİ BAŞARIYA GİDEN YOL SULTANÇİFTLİĞİ SEDA İ nsanlar bireysel farklılık taşırlar. Bu farklılıkları

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ } Türkiye İş Kurumu 2003 tarihinde 4904 sayılı kanun ile kurulmuştur. } 665 sayılı KHK ile Bölge Çalışma Müdürlükleri

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI IN AİLE ÇAĞI ŞİARIMIZ; Milletimizin hizmetkarıyız. Her ne yaparsak önce milletimizle istişarede bulunacağız ve ortak akılla hareket edeceğiz. Altındağ da hiçbir

Detaylı

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ AMAÇ HEDEF GRUP Çocuklar ve gençlerin kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirerek, kültür ve sanat alanında gelişimine katkıda bulunmak ve onları kültür

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

1. Özürlülere Yönelik Hizmetler

1. Özürlülere Yönelik Hizmetler 1. Özürlülere Yönelik Hizmetler Özürlülerin; kapasitelerini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olarak üretime

Detaylı

İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016

İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 İstanbul Bilimler Akademisi'nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla düzenlediği 2016 Uluslararası Öğrenciler Akademisi

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi)

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP AMACI İş piyasasının talep ettiği niteliklerde meslekî yeterliliklere ve sosyal becerilere sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesinin

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

Ülkemizde Tehlikenin yeni adı sentetik uyuşturucular

Ülkemizde Tehlikenin yeni adı sentetik uyuşturucular SAĞLIKLI YAŞAM Ülkemizde Tehlikenin yeni adı sentetik uyuşturucular NELER YAPTIK METRUK BİNALAR Kötü alışkanlıklara eğilimi olan kişilerin barınmasına müsait, harabe halindeki metruk binalar tespit edilip

Detaylı

2 0 1 0 MEVLANA KALKINMA AJANSI BANA KULAK VERİN BANA KULAK VERİN

2 0 1 0 MEVLANA KALKINMA AJANSI BANA KULAK VERİN BANA KULAK VERİN 2 0 1 0 MEVLANA KALKINMA AJANSI Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı SELÇUKLU KONEVİ ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ BANA KULAK VERİN BANA KULAK VERİN Proje Koordinatörü Proje Koordinatörü Proje Danışmanı Proje

Detaylı

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ SEVGİLİ ÖĞRENCİ- LERİMİZ... Liselerinizden mezun olup Üniversiteye başladığınız şu günler sizler için çok heyecan verici

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

PROJE HAZIRLAMA YÖNTEM VE UYGULAMALARI KURSU

PROJE HAZIRLAMA YÖNTEM VE UYGULAMALARI KURSU PROJE HAZIRLAMA YÖNTEM VE UYGULAMALARI KURSU PROJE NEDİR? NEDEN PROJE? 6 ana aşamadan oluşur PROJE DÖNGÜSÜ? MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI PROJE FİKRİ PROJE FİKRİ BİR PROJE FİKRİ

Detaylı

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz...

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Örgütlerinin

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

Kıymetli Eyüplüler, sevgili çocuklar, genç arkadaşlarım

Kıymetli Eyüplüler, sevgili çocuklar, genç arkadaşlarım Kıymetli Eyüplüler, sevgili çocuklar, genç arkadaşlarım Yaklaşık 1 yıl önce Eyüp e bir vaadimiz vardı. Çocuk, genç her Eyüplü yepyeni eğitim imkânlarına sahip olacak, demiştik. Bugün bu vaadimiz uygulama

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM HAZIRLAYANLAR: Md. Yrd. Şinasi BAYRAKTAR Baş Öğretmen Dr. Ayşegül GÜLTEKİN TOROSLU Uzman Öğretmen Menevşe SARAÇOĞLU Öğretmen Sevgi SÜREK 15 Kasım

Detaylı

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN.

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik

Detaylı

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 40 xxı SPOR YAPILARI referans rehberi 2013 LYFA Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA)

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ

KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ SUR BELEDİYESİ KADEM Kadınlarımızın sosyal yaşamda üretkenlik gösterebilmeleri, ekonomik güçlerini elde edip kendilerini daha bağımsız ifade edebilmeleri için; Kadın Destek Merkezleri

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ 2 BİREYSEL GÖRÜŞME Yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Danışanın yeterlilikleri ve yetkinlikleri doğrultusunda İşe yönlendirme Aktif programlara yönlendirme Ya da diğer

Detaylı

Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi nde verilen ücretsiz bağlama kursu ile gençlere hizmet vermeye devam ediyor.

Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi nde verilen ücretsiz bağlama kursu ile gençlere hizmet vermeye devam ediyor. Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi nde verilen ücretsiz bağlama kursu ile gençlere hizmet vermeye devam ediyor. Antakya Belediyesi nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi; Antakya Belediyesi

Detaylı

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE DÖNGÜSÜ SEMİNERİ 07-11.05. 2018 TR4 - DOĞU MARMARA BÖLGESİ 7. MASA ÇALIŞTAYI Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE FİKRİ A EĞİTİM VE ÖĞRETİME ERİŞİM ve TAMAMLAMA 1 Ailelerin eğitim düzeyinin

Detaylı

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Geniş imkânlar Hollanda da binlerce insan, görme bozukluğu olarak adlandırılan kalıcı hâldeki kısmi veya tam görme kayıpları ile mücadele

Detaylı

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Amacı: Ülke geleceği üzerinde söz sahibi olan, hedef kitledeki dezavantajlı grubun, BSRM lerde kalan 14-20 yaş arası 60 genç kızın,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI 2 SERAMİK

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012 KARANLIK DÜNYALARI AYDINLATALIM PROJESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK Küçükçekmece FAHREDDİN KERİM GÖKAY ANADOLU LİSESİ BİLGE YILDIZ YAŞAR ÇAYANOĞLU A Ğ

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ

KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ 08.10.2018 KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ 1) Çocuklar Ve Yetişkinler İçin Oluşturulan Kış Spor Okulu Eğitimleri Kalamış Spor Merkezi, Koşuyolu Parkı Spor Merkezi, Acıbadem Yüzme

Detaylı

SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ( ) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN

SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ( ) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI (2017-2018) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN Faaliyet Zaman Sorumlu Kurum/Kuruluşlar Destekçi Kurum/Kuruluşlar Göstergeler Stratejik Öncelik 7.1: Erken yaşta

Detaylı

Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ

Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ ETİK İLKELER Tüm canlılara saygı göstermek. Özgür tartışma ortamı yaratmak. Farklılıklara saygılı

Detaylı

Ankara Barosu, üyesi ve 2200 stajyer avukat ile Türkiye nin ikinci büyük Barosu dur.

Ankara Barosu, üyesi ve 2200 stajyer avukat ile Türkiye nin ikinci büyük Barosu dur. Saygıdeğer Konuklar, Kıymetli Meslektaşlarım, Ankara Barosu,14 Temmuz 1924 tarihinde, ilanından hemen sonra kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyet in Başkent Barosu olarak, Baromuz, kurulduğu günden bu yana yaptığı

Detaylı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı (14 Aralık 2013) 4) Yeniçubuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu Açılışı 5) Gemerek

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PROJENİN AMACI 1- Ekonomik yetersizlikten kaynaklı sorunları azaltmak; Amasya il merkezinde, dezavantajlı grupta yer alan

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Projenin Hedefleri Projenin hedefi: Amasya da çalışmayan ama çalışmak isteyen ya da aktif olarak iş arayan 300

Detaylı

PROJENİN N ADI : GELENEKSEL KIYAFET TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ

PROJENİN N ADI : GELENEKSEL KIYAFET TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ PROJENİN N ADI : GELENEKSEL KIYAFET TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ PROJENİN N YÜRÜTÜCÜSÜ: Y MARDİN ÇATOM VE MARDİN HALK EĞİTİM MERKEZİ PROJENİN N UYGULAMA YERİ: CEMİL İPEKÇİ MODA EVİ BAŞLAMA VE BİTİŞB İŞ TARİHİ

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10)

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:11) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs

Detaylı

KUR AN KURSLARI 2023 VİZYONU

KUR AN KURSLARI 2023 VİZYONU KUR AN KURSLARI 2023 VİZYONU KUR AN KURSLARI ÇALIŞTAY RAPORU KONYA 2013 VİZYONUMUZ Kur an eğitiminde engelsiz Kur an Kursu Olmak KUR AN KURSU ÇALIŞTAY RAPORU (20-25 Nisan) 2 Bu çalıştay 20-25 Nisan 2013

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

DEÜKARİYERİM KARİYER YÖNETİM SİSTEMİNİN AMACI Dokuz Eylül Üniversitesinde, öğrenimi devam eden ve mezun öğrencilerin etkin bir şekilde kariyer

DEÜKARİYERİM KARİYER YÖNETİM SİSTEMİNİN AMACI Dokuz Eylül Üniversitesinde, öğrenimi devam eden ve mezun öğrencilerin etkin bir şekilde kariyer 1 PROBLEM Mezunlar İle İletişim Problemi Mezunların Güncel Bilgilerine Erişim Problemi Öğrenciler İle İletişim Problemi Kariyer Planlama Koordinatörlüğü ve Birim Sekreterlerinin Öğrencilerle İletişim Problemi

Detaylı

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE Amaç SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Madde 1-

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

Bahsettiğim gibi bu tecrübeler bize eksik yanlarımızı göstermiş ve öğretmiştir. Yaptığımız araştırmalar sonucu, Dünyanın önde gelen tüm

Bahsettiğim gibi bu tecrübeler bize eksik yanlarımızı göstermiş ve öğretmiştir. Yaptığımız araştırmalar sonucu, Dünyanın önde gelen tüm 26 Ağustos 2013 - TUROB Öğle Yemeği - Haliç Kongre Merkezi Sayın Üyelerimiz, Sayın Konuklarımız ve Değerli Basın Mensupları, Geleneksel Öğlen Yemeğimize hepiniz hoş geldiniz. Malumlarınız olduğu üzere

Detaylı

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ 1 VAN SHOPPİNG FEST İN AMACI İran ile sınırı olan Van ın bu konumunu değerlendirerek bölgede alışveriş merkezi olmasını sağlamak. Bunun için 15 Mart 5 Nisan 2015 tarihleri arasında Van da kurumların, tüccar

Detaylı

KURSLARIMIZ GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. / TuzyevVakfi.

KURSLARIMIZ GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. / TuzyevVakfi. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik YER: Eğitim

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu

Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu Proje Koordinatörü: Aydın SARIGÜL Mimar: Seçil SEÇAL Çukurova Kalkınma Ajansı 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan bu yayının

Detaylı

Başarının Adresi ORTAOKUL. r Ça. ğrı da

Başarının Adresi ORTAOKUL. r Ça. ğrı da Başarının Adresi Nesiller, 2 emli 6Y Erd ğrı da r Ça ıldı şarıyla Yetişe n Ba ORTAOKUL 26 Öğrencilerimizin Enerjilerini Atmalarına Olanak Sağlayan Fiziki Mekânlar Mimarisiyle geniş aktivite sahalarıyla

Detaylı

1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı

1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı 1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı Engelli vatandaşlarımıza kültürel ve sosyal anlamda daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş, kendileri veya yakınları ile birebir görüşerek yeterli

Detaylı

TEMA 1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME MEVCUT DURUM ÜST POLİTİKA BELGELERİ. Durum (2015) Hedef. Mali Kaynak Sorumlu. Gerçekleşme Durumu

TEMA 1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME MEVCUT DURUM ÜST POLİTİKA BELGELERİ. Durum (2015) Hedef. Mali Kaynak Sorumlu. Gerçekleşme Durumu 218 217 216 Durum (215) 911 689 SH1 163 15 21 4 149 25 SH2 İDARE Bkz: Güngören Halk Eğitim Merkezi Stratejik Planı 215-219 Sayfa=23,24 Bkz: Güngören Halk Eğitim Merkezi Stratejik Planı 215-219 Sayfa=3

Detaylı

GAZİANTEP 2012 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ

GAZİANTEP 2012 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ GAZİANTEP 01 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ Sıra no Başvuru Kodu Proje Adı Başvuran Kuruluş Türü Proje Türü 1 01-7-0636 01-7-0350 3 01-7-0367 4 01-7-074 5 01-7-0609 SODES YETİM-ÖKSÜZ ÇOCUKLARA

Detaylı

Ünye MYO Öğrenci Memnuniyet Anketi

Ünye MYO Öğrenci Memnuniyet Anketi Ünye MYO Öğrenci Memnuniyet Anketi A. PERSONEL (Yüksekokul Sekreteri, Bölüm Sekreteri, Öğrenci İşleri personeli, Teknik personel) HİZMETİ Sorunlarımın çözümüne yönelik olarak idari personelin gösterdiği

Detaylı

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu,

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu, Sayın Basın Mensubu, BASIN DAVETİ Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, OTİZM VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ uygulamaya geçirilmiştir.

Detaylı

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM 1 2 PROJE ADI AİLEM SİZ SİNİZ PROJE KURUM SAHİBİ Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PROJE ORTAKLARI YÜRÜTME Çerkezköy Kaymakamlığı

Detaylı

2011 YILI SOSYAL KALKINMA PROGRAMI ASİL LİSTE Sıra Proje No Başvuru Sahibi Proje Adı İl

2011 YILI SOSYAL KALKINMA PROGRAMI ASİL LİSTE Sıra Proje No Başvuru Sahibi Proje Adı İl 2011 YILI SOSYAL KALKINMA PROGRAMI ASİL LİSTE Sıra Proje No Başvuru Sahibi Proje Adı İl 1 509 MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ 2 551 ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ 3 568 KDZ EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İnsan ve kalkınma odaklı projelerimizle Altındağ ın geleceğini de inşa edeceğiz ŞİARIMIZ; Milletimizin

Detaylı

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

2 Sevgi engel tanımaz Günümüzde belediyeler sınırlı olanaklarına rağmen, çok fazla sayıda sosyal projeyi üstlenmek ve hayata geçirmek zorunda kalıyorlar. Sosyal belediyecilik adı altında hayata geçirilen

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

BASKAN DAN HASAN TAHSİN USTA BELEDİYE BAŞKANI

BASKAN DAN HASAN TAHSİN USTA BELEDİYE BAŞKANI BASKAN DAN Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelecekte mutlu, başarılı, yaratıcı ve iletişim becerileri yüksek bireyler olması için onların okul dışı zamanlarını da en iyi şekilde planlamamız gerekmektedir.

Detaylı

NEVA HUKUK VE DANIŞMANLIK. Eğitim bilgilendirme dosyası

NEVA HUKUK VE DANIŞMANLIK. Eğitim bilgilendirme dosyası NEVA HUKUK VE DANIŞMANLIK Eğitim bilgilendirme dosyası Her şeyin olması gerektiği gibi ilerlemesi için... Şirketinizdeki çalışan ve yöneticilerin birbirleriyle ve müşterilerinizle sağlıklı bir iletişim

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 2015 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye

Detaylı

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DEBİP ZEHRA SUNA MANASIR İLKOKULU / ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ Raportör Müdür Yardımcısı Hasan ALKIN Okul

Detaylı

ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ

ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ MUTLU AİLELER MUTLU ÇALIŞANLAR BAŞARILI VE MUTLU SPORCULAR... PEKİ YA ENGELLİLERİN VE AİLELERİNİN MUTLULUKLARI?

Detaylı

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI TAKİP FORMU

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI TAKİP FORMU SIRA NO ANKET KONU BAŞLIĞI 1 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 2 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 3 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 4 Öğrenci Memnuniyeti Anketi ANKET KONUSU Oryantasyon için yeterli düzeyde etkinlik yapılmaktadır.

Detaylı

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN İL İLÇE PROJENİN ADI PROJEDEN SORUMLU BİRİM PROJE KOORDİNATÖRÜ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE EKİBİ : Tekirdağ : Şarköy : Gündem Eğitim : İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü : Zekeriya GÜNEY_Kaymakam : İrfan BALLI_İlçe

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ (11.01.2017 tarih ve 2017-001 nolu Senato Karar ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ]

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Y A Ş A M B O Y U E Ğ İ T İ M A R A Ş T I R M A V E U Y G U L A M A M E R K E Z İ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] Ġ Ç Ġ N D E K Ġ L E R AMAÇ... 3 FAALİYETLER... 3 EĞİTİM PROGRAMLARI... 4

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Karar No: 205/3 Konu: Ödüllendirme. Evrak No: 3434 Özet: Tepebağ Kültür Spor Kulübü Derneği U-7 Futbol Takımının başarılı sporcularının ödüllendirilmesi. 02/03/205 tarihli Meclis toplantısında komisyonlarımıza

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI 19.10.2016 20.12.2016 1 Engelli Bireylere Sunulan Hizmetler 2 İŞKUR un Görevleri Ulusal istihdam politikalarının belirlenmesine yardımcı olmak,

Detaylı

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Ekibinde görevlendirilen personele 05 Aralık 2012 Çarşamba

Detaylı

BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ

BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HALK EĞİTİM MERKEZLERİNİN FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Halk Eğitim Merkezlerimiz vatandaşlara temel bilgi ve beceriler

Detaylı

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GÜÇLÜ YÖNLER Çankırı ilinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi bünyesinde olan bir Yaşlı Koordinasyon birimi bulunmaktadır. Zonguldak ilinde ise 2000 yılında

Detaylı

Özürlülere Yönelik KPSS ve Diğer Kamu Sınavlarına Hazırlık Kursu

Özürlülere Yönelik KPSS ve Diğer Kamu Sınavlarına Hazırlık Kursu Özürlülere Yönelik KPSS ve Diğer Kamu Sınavlarına Hazırlık Kursu Amaç ve İçerik 1. Özürlü bireylerin akranlarıyla iletişimini güçlendirmek, öğrencilerimizin özürlüler ile ilgili olarak bilinç ve duyarlılık

Detaylı