TNB VEZNE 4.3 VERSİYONUNDAKİ YENİLİKLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TNB VEZNE 4.3 VERSİYONUNDAKİ YENİLİKLER"

Transkript

1 TNB VEZNE 4.3 VERSİYONUNDAKİ YENİLİKLER Sürüm (Yayın Tarihi : ) 1. Gelir İdaresi Başkanlığına bildirilen Defter ve Belge (Fatura) Onaylama işlemlerinin silinmesi engellenmiştir , 7.4,7.11, 7.12 kodlu işlemler kaldırılmıştır , 7.12, 7.15, 7.16, 7.17 kodlu Defter Kapanış işlem kodları eklenmiştir. Not: Bu kodların Gelir İdaresi Başkanlığına bildirimi yapılmamaktadır kodlu işlem kaldırılmıştır kodlu işlem bildirimi yapılacak olan işlemler için tasarlanmıştır kodlu işlem ise serbest fatura işlemi olarak tanımlanmıştır. 7. Defter Onaylama İşlemlerinde ara onay, tasdik sorusu kaldırılmıştır. Onay Sayfa Adedi Sıfır (0) girildiğinde ara onay olduğu belirlenmiştir. 8. Programa girişte, TNB ye Gönderilmeyen Defter ve Belge ( Fatura) Onayları olup olmadığı kontrolü eklenmiştir. 9. Programa girişte, Gelir İdaresi Başkanlığına bildirilmeyen Defter ve Belge (Fatura) Onayları olup olmadığı kontrolü eklenmiştir. 10. Yevmiye Sıfırlama İşleminde, TNB ye Gönderilmeyen Defter ve Belge ( Fatura) Onayları olup olmadığı kontrolü eklenmiştir. TNB ye gönderilmeyen Defter ve Belge (Fatura) Onayı var ise, Yevmiye Sıfırlama işlemine devam edilmesi engellenmiştir. 11. Defter Onayı ve Belge (Fatura) yevmiye düzeltme işlemlerinde, işleme ait bilgilerin düzeltilmesinden sonra TNB ye otomatik olarak bildirimi sağlanmıştır. 12. Defter Onayı ve Belge (Fatura) yevmiye silme işlemlerinde GİB e bildirimi yapılmış işlemlerin silinmemesi için, GİB bildirimleri kontrolü eklenmiştir. GİB e bildirimi yapılan defter ve belge (fatura) onay işlemleri silinemeyecektir. 13. Ana ekrana İnternet İşlemeleri / Otomatik Güncellemeler / Sendika Listesi Güncelleme menüsü eklenmiştir. Bu menüden Sendika Üye Kayıt Etme veya Sendika Üyelikten Çıkma işlemlerinde kullanılacak Sendika Listesi güncellenebilecektir. (Bu seçenek yeni bir sendikanın kurulması ve bu sendikanın Sendika Seçim ekranınızda görüntülenmediği zamanlarda, güncel listenin bilgisayarınıza indirilmesi için kullanılacaktır.) 14. Vezne programında, 23.1 ÜYE KAYIT FİŞİ ve, 5.1 ÜYELİKTEN AYRILMA işlemlerinde, Tahakkuk (F3) ekranında işlem detayları gösterilmeye başlanmıştır. 15. Üye Kayıt ve Üyelikten Çekilme işlemlerinde, sonuç aynı anda elektronik ortamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirildiği için, yapılan işleme ait yevmiyeye ilişkin Silme (iptal) ve Değiştirme seçenekleri kaldırılmıştır. Silmek veya düzeltmek için eski yevmiyeler çağrıldığında Üye Kayıt ve Üyelikten Çekilme İşlemlerine ait yevmiye satırları kırmızı olarak gözükmektedir. Sürüm (Yayın Tarihi : ) 1. Kara listeye tek tırnaklı (Örnek: O neal) kişi ismi girilir ise sorgulama yapabilmesi sağlanmıştır. 2. ORKÖY senetleri için vergiye tabi değer için gelen mesajın UYARI olarak gelmesi sağlanmıştır. 3. Toplu onarımda boş girilen değerlerin SIFIR kabul edilmesi sağlanmıştır. 4. İlgili genelge kapsamında posta ücretine ilişkin muavzene, işcetveli, raporlar ve e-evrak gönderimine gerekli ilaveler yapılmıştır.

2 5. Belge bedeli biriken değer olarak olmadığından üstteki sayfaların toplamı gözükmüyordu, gözükmesi sağlanmıştır. 6. Günlük ve genel protesto dökümünde iade işlemi oldğunda ve iade işlemindeki harçın değeri küçük olduğunda hesap hatası olmaması sağlanmıştır. 7. Aylık işcetveli, muvazene, yıllık işcetveli raporunda gerliler ve giderler kısmında posta ücretleri gösterilmeye başlanmıştır. 8. Muvazene raporunda indirilen KDV kısmında postanın KDV side ayrıca gösterilmeye başlanmıştır. 9. Aylık işcetvekli raporunun başına Enter tuşu ile geçiniz açıklaması eklendi. 10. Aylık işcetveli ve muvazene rapolarında çeviri ücretleri tutmuyor ise notere sadece uyarı verilmeye devam edildi, uyarıya rağmen işleme devam etmek istenirse engel kaldırılmıştır. 11. Elektronik evrak akışındaki bazı dosyalar (Elekronikevrak.gdb) ile ve aylık işcetveli gönderimi yeniden düzenlenmiştir ile başlayan EK HİZMETLER tarife değerlerinde güncellemeler yapılmıştır; Vezne Tarife Kodu Tarife Bilgi Adı 1 Eylül 2010 Öncesi Değer 1 Eylül 2010 Sonrası Değer 5401 Posta Ücreti 5 4, Posta Ücreti 8 6, Posta Ücreti APS 15 12, Aylık işcetveli ve muvazene raporunda eylül ayı öncesi için posta ücretleri gösterilmemeye başlanmıştır. 14. Kasa raporu düzeltilerek posta ücretleri kdvli ve kdv siz olarak gösterilmiştir. 15. Posta ücretleri raporu revize edilerek kdv ve toplam sütunları eklenmiştir tarihinde başlayacak olan kobil kullanımına ilişkin giriş mesajları, buna dair uygulama ertelendiğinden kaldırılmıştır. 17. Araç Satışlarında alınan Tescile ilişkin geçici belgenin otomatik olarak XPS veya PDF formatında merkezden gönderilmesi durumunda programın bu biçimleri otomatik tanıma özelliği eklenmiştir. Sürüm (Yayın Tarihi : ) 18. Vergi numarasına sahip yabancılar için gerekli uyarlama yapıldı. 19. Bildirimin yapılamaması durumunda kullanıcının karşısına, ENTER ile geçemeyeceği ve daha çok dikkat çeken bir ekran ile uyarı mesajının gelmesi sağlandı. 20. Elektrik kesintisi, bilgisayar kilitlenmesi gibi teknik arızadan dolayı oluşan mükerrer yevmiyelerin tahakkuk sil seçeneğinden silinebilmesi sağlandı. 21. Yabancı ilgili isminde, Gelir İdaresi Başkanlığı ndan gelen tırnak işaretlerinin de dikkate alınması sağlandı. 22. Karaliste ARANAN bilgisine girilen firma ünvanları çok uzun olabildiğinden, alanının uzunluğu 100'den 250 karaktere çıkartıldı. 23. Dönemlik vergi dökümünde tescil ve trafik ücretlerinin yerleri değiştirildi. 24. Aylık işcetveli ve muvazene raporunda aidat hesabı düzeltilerek tarihinden öncekiler için % 6, daha sonraki tarihler için ise tarifeden değer okunması sağlandı. 25. TNB Aidatı %1,5 olarak düzeltildi. 26. Orköy senetleri için yeni işlem formülü tasarlandı işlem formülündeki asıl yazı sayfasında bulunan alt limit 7 değeri kaldırıldı işlem formülündeki tasarım hatası (üst limit=0) düzeltilmiştir.

3 Sürüm (Yayın Tarihi : ) 29. Tahakkuk bölümü Ön hesaplamada ilgili ismi isteme hatası düzeltildi. 30. Tahakkuk ekranına, ilgili, plaka ve NPSNo'nun görüleceği pano eklendi. 31. Hesapla tuşu ile ekrana gelen tabloda Tescil/Trafik Belge Bedeli için suret kolonunda zaman zaman bir önceki işlemden kalan değer çıkıyordu, ancak toplamı etkilemiyor idi. Değerin çıkmaması sağlandı. 32. Bağlantı testinde başarılı olamaz ise, hata sebebinin yanısıra, teknik hata mesajını da göstermesi sağlandı. 33. Açılışta verilere bakım yapılması gerektiği durumlarda (elektrik kesintisi vb.), peşinden otomatik olarak mükerrer yevmiye kontrolü de yapması eklendi. 34. Elektrik kesintisi vb. sebepler ile, vezne açılışta uygulanan bakım programı opsiyonel olmaktan çıkartıldı. Bakım uygulanması gerekirse program tarafından mutlaka bakım uygulanır hale getirildi. 35. Tarife ve Kademe Ayarları'na girdiğinde, otomatik olarak AYARLAR satırına konumlanması sağlandı. 36. Araç satış ve kullanıcı doğrulama servislerine ana ekrandaki internet işlemleri menüsü altından doğrudan tek adımda bağlantı testi imkanı eklendi. 37. Tahakkuk girişine, mükerrer yevmiye kontrolü eklendi. 38. Sadece Araç Satışında F5 ile makbuz kesme işlemine başlanıldığında, daha ASBIS'e de gitmeden önce, mükerrer yevmiye kontrolü ve kullanılacak olan yevmiyenin daha önce kullanılıp kullanılmadığının kontrolü otomatik yapılmaya başlandı. 39. Tescile ilişkin geçici Belge Basımına kısayol olarak F9 tanımlandı. Daha önce F9 olan "Kalıba Al" işlevi Ctrl+F9'a atandı 40. Araç satış işlemi kopyalanmaya çalışılması durumunda uygun bilgi kaydının (log) tutulması eklendi. 41. Tescile ilişkin geçici belge tuşu üst tarafta bulunan Araç Çubuğu na (toolbar) da eklendi. Sürüm (Yayın Tarihi : ) 42. NPS sisteminden yapılan sorgulamamda ilgilinin boş gelmesi durumda işleme devam edilememesi sağlandı. 43. Satış onayı sırasında ASBİS den referans numarası sıfır gelmesi durumu kontrol edilerek makbuz kesimi engellenmeye başlandı. 44. Yevmiye bildirimine ve 24 işlem kodları eklendi. 45. Yevmiye bildiriminde ve 24 işlem kodları için uyarı eklendi. 46. Çağırılan NPS Belge numarası ve plaka için daha önceden satış bildirim bilgisi sistemden gelmiş ise uyarı gelmesi sağlandı. Ayrıca buna ilişkin yevmiye kaydının olup olmadığı, varsa plaka bilgisinin aynı olup olmadığı kontrol edilmeye başlandı. 47. Toplu onarım ekranında, toplamların yanında soru işareti çıkmasına ilişkin düzeltme yapıldı. 48. Plaka kontrolü genişletildi, tek harften sonra 5 basamak giriş imkanı sağlandı. (Örnek : 34 S 00075) 49. ASBIS Satış Onay numarası ve Bildirim referans numaralarının son bir basamağı raporlarda eksik çıkıyor idi, düzeltildi , işlemi araç satış ortak hesabına dahil edildi, ayrıca yol+ cevirme ücreti alarak ortak hesaba dahil olması sağlandı ve işlemi araç satış ortak hesabına dahil edildi, ayrıca yol+ cevirme ücreti alarak ortak hesaba dahil olması sağlandı.

4 52. Dönemlik vergi dökümünde tescil belge adetleri için ilgili bölüm eklendi. Sürüm (Yayın Tarihi : ) 1. Vezne Ana Ekran günlük ve aylık kasa bilgilerinde tescil bedelleri de gösterilmeye başlandı. 2. Tahakkuk bölümünde kasa ekranına araç belge bedeli bilgileri eklendi. 3. Zaman senkronizasyon servisi, TNB ile bağlantı kuramaz ise uygun mesaj vermesi sağlandı. 4. NPS sistemi ile bağlantı testi olumsuz ise gelen açıklama mesajı detaylandırıldı. 5. NPS Belge Numarasının tarih bölümü tıklanarak değiştirilebilir hale getirildi. 6. Vezne girişindeki e-anahtar kullanım zorunluluğuna ait mesaj 18.Ağıustos'a kadar kaldırıldı. 7. Satış onayı alındığı vezne yerel kayıtlarından tespit edilebilen bir işlem için tekrar NPS Belge No ile işlem çağırıldığında uygun uyarı getirlmesi eklendi. Sürüm Tarife değerleri değişti. a Tescil belgesi bedeli eklendi. b Trafik belgesi bedeli eklendi. c kodlu Tarih / Saat kontrolü ayarı eklendi. d kodu silindi. 2. Elektronik ortamda araç satış işlem kodları (11.1, 11.3 ve 11.4) için silme ve değiştirme bölümleri kaldırıldı. 3. Toplu silme işlemleri esnasında, silinecek yevmiyeler arasında araç satış işlemi var ise silme işlemi durdurulacak düzenleme yapıldı. 4. ASBİS den gelen işlemler için ilgili ad soyadı, TCKN ve Plaka bilgi girişi ile gelen değerlerin el ile değiştirilmesi engellendi. 5. Tahakkuk bölümünde hesaplama sonucunda tescil bedelleri detayları gösterilmeye başlandı. 6. Ön hesaplama işlemlerinde tescil belgesi bedeli hariç hesaplama yapıldığına dair uyarı eklendi. 7. Soruşturma ekranı toplamında tescil bedelleri dahil edildi. 8. Soruşturma ekranından makbuz görünümü farklı tescil bedel türlerine göre güncellendi. 9. Nokta vuruşlu yazıcılara göre yapılan rapor tasarımları kaldırıldı. Sadece grafik raporlardan çıktı alınması sağlandı. 10. Soruşturma bölümündeki YTL ibaresi TL olarak düzeltildi ,11.3,11.4 işlem kodlarının elle girilen versdiyonları (11.21,11.23,11.24) oluşturuldu. 12. Yevmiye raporuna Bel.Bed (Araç Belge Bedeli) başlığı altında trafik ve tescil belge bedelleri gösterildi Dönemlik vergi dökümü raporuna trafik ve tescil belge bedelleri bölümü eklendi. 14. Aylık ve yıllık İşcetveli raporuna trafik ve tescil belge ücretleri Araç Belge Bedeli başlığı altında eklendi. 15. Elektronik evrak akışlarında ortak hesap bölümünden, en fazla 4 ay öncesine ait bir evrağın gönderilmesi sağlandı. 16. Toplu onarım yıllık özet raporuna araç tescil ve araç trafik kolonları eklendi. 17. Muvazene raporunda TNB Aidatını el ile belirtmek istiyorum kısmı çalışmıyordu düzeltildi.

5 işlemi araç satış ortak hesabına dahil edildi, ayrıca yol+ çevirme ücreti alarak ortak hesaba dahil oldu 19. Yevmiye raporunda Dönemlik tescil ücreti bölümünün dönemlik olarak çalıştırılması sağlandı tarihli 10 numaralı genelge kapsamı dahilinde Vezne programının tasarımlarında değişikliğe gidilmiştir. Değişikliğe gidilen işlem kodları : 3.1, 3.3, 5.1, 6.1, 6.2, 6.3, 9.1, x ile başlayan tüm kodlar(10 işlem kodu) 27.1, 27.2 Bu kapsamda toplam değişiklğe uğrayan işlem kodu sayısı 20 adettir.

SENDĐKA ÜYE KAYIT VE ÜYELĐKTEN ÇIKMA ĐŞLEMLERĐ KILAVUZU

SENDĐKA ÜYE KAYIT VE ÜYELĐKTEN ÇIKMA ĐŞLEMLERĐ KILAVUZU SENDĐKA ÜYE KAYIT VE ÜYELĐKTEN ÇIKMA ĐŞLEMLERĐ KILAVUZU ĐÇĐNDEKĐLER 1. SENDĐKA ĐŞLEMLERĐ YAPABĐLMEK ĐÇĐN PROGRAMDA YAPILMASI GEREKENLER... 2 2. SENDĐKA ÜYE KAYIT ETME... 2 3. SENDĐKA ÜYELĐKTEN ÇEKĐLME...

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLERİN KONTROL LİSTESİ Değişiklik Numarası: 2.2 01/01/2012 İÇİNDEKİLER 1 1 VEZNE PROGRAMINDA YAPILACAK... 3 2 YEVMİYE SIFIRLAMASI YAPILMADAN ÖNCE ALINMASI GEREKEN RAPOR LİSTESİ... 8 1 Bu doküman, Bilgi

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ Değişiklik Numarası: 2.0 27/12/2011 İÇİNDEKİLER 1 1 AMAÇ... 5 2 DÖNEM İŞLEMLERİ BÖLÜMÜNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR... 6 2.1 Noter Vekil Hizmet Dönem Girişi Bölümü... 6 2.2 Alınmış Rapor Düzeltme

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 Adres Kartları ekranında, bakiyesi olan firma kartının kullanım dışı yapılamaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 95946) Bu özelliğin devreye alınması için; 0372 numaralı,

Detaylı

TÜRKĐYE NOTERLER BĐRLĐĞĐ

TÜRKĐYE NOTERLER BĐRLĐĞĐ NOTERLĐK BĐLGĐ SĐSTEMĐ Değişiklik Numarası: 2.5 31/01/2012 ĐÇĐNDEKĐLER 1 ŞEKĐL LĐSTESĐ... 3 TANIMLAR LĐSTESĐ... 5 KISALTMALAR LĐSTESĐ... 5 1 DEFTER ONAYLAMA ĐŞLEMLERĐ AKIŞI... 6 2 DEFTER ONAYLAMA ĐŞLEMLERĐNĐ

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.9 18/01/2012 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINI

Detaylı

BELGE (FATURA) ONAYLAMA ĐŞLEMLERĐNĐN GELĐR ĐDARESĐ BAŞKANLIĞINA ELEKTRONĐK ORTAMDA BĐLDĐRĐMĐ KILAVUZU

BELGE (FATURA) ONAYLAMA ĐŞLEMLERĐNĐN GELĐR ĐDARESĐ BAŞKANLIĞINA ELEKTRONĐK ORTAMDA BĐLDĐRĐMĐ KILAVUZU BELGE (FATURA) ONAYLAMA ĐŞLEMLERĐNĐN GELĐR ĐDARESĐ BAŞKANLIĞINA ELEKTRONĐK ORTAMDA BĐLDĐRĐMĐ KILAVUZU Güncelleme Tarihi: 20.05.2011 ĐÇĐNDEKĐLER 1. BELGE (FATURA) ONAYLAMA ĐŞLEMLERĐ AKIŞI... 3 2. BELGE

Detaylı

GÜNCELLEME NOTLARI SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLERİN TERCİHİ. Bu özellik ile ETA ORKA ZİRVE DATASOFT70 ve DİA hesap planları seçimi kolaylaştı.

GÜNCELLEME NOTLARI SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLERİN TERCİHİ. Bu özellik ile ETA ORKA ZİRVE DATASOFT70 ve DİA hesap planları seçimi kolaylaştı. GÜNCELLEME NOTLARI 2018 Nisan SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLERİN TERCİHİ Fatura Çevirici Nedir? "5 günlük işiniz 5 dakikaya iniyor sloganıyla geliştirilmiş Serbest Mühasebeci Mali Müşavir yardımcı programıdır.

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.13 31/10/2012 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. SMMM DEFTER BİLGİ KONTROLÜ...

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

START İçindekiler Kasa 2/17

START İçindekiler Kasa 2/17 Kasa LOGO Ocak 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 5 Hesap Özeti Grafiği... 5 Kasa Ekstresi... 6 Kasa İşlemleri... 7 Kasa İşlem Türleri... 8 Kasa Cari Hesap İşlemleri...

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Uygulamasında, İthalat rezervasyon ekranındaki Hazır Olma Tarihinin, Yükün Alınma Tarihine atanmaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 243559) Kara İthalat

Detaylı

YAZIM.NET 1.3.1.14 ve VEZNE 4.3.0.4 PROGRAMLARI ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER KILAVUZU

YAZIM.NET 1.3.1.14 ve VEZNE 4.3.0.4 PROGRAMLARI ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER KILAVUZU YAZIM.NET 1.3.1.14 ve VEZNE 4.3.0.4 PROGRAMLARI ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER KILAVUZU 16.08.2010 İÇİNDEKİLER 1. ORKÖY İŞLEMLERİ... 2 2. YABANCILAR İÇİN SATIŞ SÖZLEŞMESİ HAZIRLAMA... 4 a. 99 ile Başlayan TC Kimlik

Detaylı

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE SİSTEM YÖNETİM

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE SİSTEM YÖNETİM Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE Sayfa No:2/16 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon

Detaylı

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri İÇERİK Kapsam... 1 İşleyiş... 1 Hak Kullanım Uygulamaları İşlem Akışı... 2 Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ SOFTTRANS Uygulamasında, 3 hatalı şifre girişinden sonra uygulamaya girişin engellenmesi için düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 220847) Güvenlik önlemlerinin arttırılması için 3 hatalı giriş sonucunda

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ OCAK İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Bordro Denetimi ekranında İşlemler menüsüne Toplu Puantaj seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 202403) İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Personel İzin Bilgileri

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

E-MASA YENİ SÜRÜM İLE GELEN YENİLİKLER

E-MASA YENİ SÜRÜM İLE GELEN YENİLİKLER E-MASA YENİ SÜRÜM İLE GELEN YENİLİKLER 1- Gereği ve bilgi olarak iş gönderim özelliği eklendi. 2- Bilgi için gelen işler ekranı yapıldı. Tamamla gönder kısmından bilgi için seçilerek kişilere gönderilen

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir.

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. ODA/BORSA AÇILIŞI Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. 1. Birim Ağacı Yönetim menüsü altında bulunan

Detaylı

Yenilikler. İcra Modülü

Yenilikler. İcra Modülü Yenilikler İcra Modülü İş Emri ile birlikte iş emrine bağlı otomatik görev tanımı oluşturulabilmesi sağlanmıştır. İş Emri oluşturulurken Görev Oluşturulacak işaretlendiğinde Görev ile ilgili seçenekler

Detaylı

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ

UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ İçindekiler 1. eadaptör ürününde Seçili Kayıtlarını İptal Et işlemi yaptım. Bu ne demektir?:... 3 2. Yevmiye Fişleri Hiç Gelmiyor?

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Personel Meslek Kodlarının Toplu girilmesi, değiştirilmesi Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasında Meslek Kodlarının yazdırılarak, SGK E-Bildirge

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur.

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. 15xx versiyonu 06.04.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. Bilançoda aktif 296, pasif 525

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Cari Hesap Yönetimi Uygulamasında, Cari Hesap Ekstresi Word ve Cari Hesap Ekstresi Word+Rta ekranlarına Mutabakat Yapılmış Carilere Tekrar Gönderim Yapılmasın seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 216845) Cari

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Elektronik Ortamda Defter ve Belge (Fatura) Onay Đşlemleri. Sıkça Sorulan Sorular Dokümanı. Đçindekiler

Elektronik Ortamda Defter ve Belge (Fatura) Onay Đşlemleri. Sıkça Sorulan Sorular Dokümanı. Đçindekiler Elektronik Ortamda Defter ve Belge (Fatura) Onay Đşlemleri Sıkça Sorulan Sorular Dokümanı Đçindekiler Güncelleme Tarihi : 16.12.2011 1. Noter, Defter Onay Bildirimlerini Doğrudan Gelir Đdaresi Başkanlığına

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

GMS.NET 3.2.2 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GMS.NET 3.2.2 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı GMS.NET 3.2.2 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı HESAP PLANINA HESAP TİPİ BİLGİSİ EKLENDİ Hesap Planı giriş formlarına eklenen Hesap Tipi bilgisinin amacı, Fiş Girişi sırasında tipi Alacaklı

Detaylı

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU 2005.0203.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. HIZLI RAPORLAR... 5 2.1 Hızlı Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Hızlı Raporları Listeleme... 5 2.3 Hızlı Rapor

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ Değişiklik Numarası: 1.0 02/05/2014 1. İŞLEM METNİ Gelir İdaresi Başkanlığı na bildirimi yapılmış defterlerde hatalı bilgi olması durumunda, doğru olan bilgi ile değiştirilmesi için elektronik ortamda

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117

Detaylı

TİCARİ SİSTEME BAKIŞ. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir.

TİCARİ SİSTEME BAKIŞ. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir. SERVER kullanıcı için kullanıcı şifresi: 1 dir. Diğer kullanıcılar için şifreye gerek yoktur.

Detaylı

A. Hacizli İtfa Stopaj Ödeme Genel İlkeleri

A. Hacizli İtfa Stopaj Ödeme Genel İlkeleri A. HACİZLİ İTFA STOPAJ ÖDEME İŞLEMLERİ A. Hacizli İtfa Stopaj Ödeme Genel İlkeleri MKK tarafından haciz uygulaması veya hacze iştirak edilmesi işlemleri sonucunda HACZ alt hesabına bulunan menkul kıymetlerin

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

SÜRÜCÜ SQL 2.56.1.1 GÜNCELLEMELERİ KILAVUZU

SÜRÜCÜ SQL 2.56.1.1 GÜNCELLEMELERİ KILAVUZU SÜRÜCÜ SQL 2.56.1.1 GÜNCELLEMELERİ KILAVUZU 2016 Sürücü Kursları Yönetmeliği Güncellemeleri 1 1. Sürücü sertifikasını Otomatik vitesli araç ile almak isteyen kursiyerlerin işlemleri için ; Kursiyerin Kartından

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

GMS.NET 3.0.8 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GMS.NET 3.0.8 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı GMS.NET 3.0.8 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı BA VE BS FORMLARININ HESAPLANMASINDA ALTERNATİF YÖNTEM Ba ve Bs Formlarının hesaplanmasında kullanılan KDV siz Tutar yöntemine alternatif

Detaylı

KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU

KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında düzenlenen yurtiçi geçici görev yolluğu bildirimine ait e-yolluk hazırlama kılavuzu Hatasız ve hızlı

Detaylı

Amaç... 2. Kısaltma ve Tanımlar... 2. Hususlar... 4

Amaç... 2. Kısaltma ve Tanımlar... 2. Hususlar... 4 TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ ARAÇ SATIŞ ve DEVİR ile BU İŞLEMLERE AİT BİLDİRİMİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI Program Kullanım Kılavuzu 14.Mayıs.2010 Versiyon 1 İÇİNDEKİLER Amaç... 2 Kısaltma ve Tanımlar...

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu. OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.tr Osmaniye 2011 Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Zorunlu BES Kılavuzu Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Genel Muhasebe Uygulamasında, Damga Pulu Defterinde Defter Basılacak Tür Kodu bilgisinin de yazılması sağlanmıştır. (Proje No: 236084) Damga Pulu Defteri Uygulaması kullanan firmalar için; Damga Pulu Defterinin

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ

2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ 2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ FÖY EKRANLARI 7 ve 10 Örnek Takipler için Alacak Ekranına Yetkili Mahkeme sahası eklenmiştir. 10 örnek Föy ekranı dava sekmesi sağ tık menüsüne "Takibe/İmzaya İtiraz davası Oluştur"

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı Dış Ticaret Modülü Dış ticaret servisi belge tipine (ATR, EUR. 1, Form A, Mense vs) göre stok yaratılmasını ve bu stokun eritilmesini esas alarak çalışmaktadır. Belge satışı odaca yapıldıktan sonra stoktan

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş Liste Ekranları sipariş, irsaliye, fatura, tahsilat, ödeme, cari hareket, hizmet vb. fiş kayıtları ile ilgili detay, izleme, değiştirme ve yeni giriş işlemlerinin yapılmasına imkan sağlayan liste ekranlarıdır.

Detaylı

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI İçindekiler LUCA Yeni Arayüz Uygulaması... 1 Fiş Listesi Kullanımı... 3 Yeni Fiş... 7 KDV Hesapları... 16 KDV Hesapları Örnek Uygulamalar... 17 Fiş Ayarları... 21 Kısa Yollar...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ

2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ 2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ İcra Modülü 1- Alacak Grubu girildikten sonra Tamam düğmesine tıklanmasıyla birlikte otomatik olarak alacak kalemi penceresinin açılması ve girişi sağlanmıştır. 2- Tebliğ ekranında

Detaylı

bizmed Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler

bizmed Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler Son Kullanma Tarihi = SKT bizmed 3.8.0.0 Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler Yeni versiyonla yapılan değişikliklerin asıl amacı; 1. Stokların takibinde UBB ye göre stokları çoğaltmadan

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU 05.11.2018 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat gümrük idaresinden çıkış gümrük idaresine

Detaylı

e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları

e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları Servise ulaşacak olan Mükellefin Defter Verilerinin okunacağı Mikro Programındaki tanımlama alanları aşağıdaki gibidir ; *Genel

Detaylı

HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU

HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU MART-2016 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi VERSİYON AÇIKLAMA TARİH 1.0. Teminat Mektubu Teyit İşlemi Modülü Uygulamaya Açılmıştır. 21.04.2015 2.0. Uygulamaya

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır.

1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. 15xx versiyonu 12.08.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. Bu

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ

MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ İCMAL OLUŞTURMA MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ *Ön Muhasebe modülünden KURUMLAR FATURA İŞLEMLERİ seçeneği ile icmal ana ekranına gelinir. *Sağ üst tarafta bulunan Yeni İcmal Aç Butonuna basılır. Gelen kutucuğa

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ OCAK Antrepo ve İhracat Deposu Yönetimi Uygulamasında, SOFTFİNANS Akaryakıt Satış Yönetimi Günlük İşlemler ve Cari Hesap Yönetimi Nakit Kasa İşlemleri ekranlarına geçiş sağlanmıştır. (Proje No: 206104)

Detaylı

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 BarkomatikPOS Barkomatik Mucizesi olarak bilinen bilgisayarsız sistemlerimizin kolay ve hızlı kullanım özeliği olan yazılımlarına paralel olarak hazırlanan

Detaylı

YAZIM NET 1.3 VERSİYONUNDAKİ YENİLİK ve DÜZELTMELER

YAZIM NET 1.3 VERSİYONUNDAKİ YENİLİK ve DÜZELTMELER YAZIM NET 1.3 VERSİYONUNDAKİ YENİLİK ve DÜZELTMELER Sürüm 1.3.1.17 (Yayın Tarihi : 20.10.2010) 1. Araç Satış İşlemlerinde yazım ekranının sağ alt tarafında nps belge numarası gösterilmiştir. 2. Kimlik

Detaylı

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-Mikro Yazılım olarak, e-fatura Özel Entegratörlük yönteminde, Veriban Firması ile Ocak 2016 itibariyle sözleşmemiz sona ermiş olmasına rağmen, devam

Detaylı