Ebeveynler için bilgi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ebeveynler için bilgi"

Transkript

1 Ebeveynler için bilgi Sevgili Ebeveynler, Burada yer alan bilgilerle sizleri, Oldenburglu çocuklar için sunulan bakım hizmetleri ve bu hizmetlerin kuralları hakkında genel olarak bilgilendirmek istiyoruz. Ele alacağımız konu başlıkları sırayla şöyle: Çocuk bakım hizmeti çeşitleri Sürekli çocuk bakım hizmeti sunan yuvalar ('Kindertagesstätte') Özel çocuk bakım hizmeti ('Kindertagespflege') Ebeveyn çocuk bakım katkı payı ('Elternbeitrag') Engelli çocuk bakım hizmeti Çocuk bakım hizmeti konusunda yetkili belediye çalışanları Çocuk bakım hizmeti çeşitleri Çocuğunuzun bakımını, günün belli bir bölümünde çocuk yuvalarının üstlenmesi mümkündür. Bu tür çocuk yuvalarına Kindertagesstätte (kısaca Kita) veya Kindertagespflege adı verilir. Yasalara göre, çocukların bakımının yuvada yapılması hakkı, şimdilik sadece 3 yaşından büyük, fakat henüz okula başlamamış olan yaş grubundaki çocuklar için vardır. Yasalarda yapılan yeni bir düzenlemeye göre bu hak 2013 yılı ağustos ayından itibaren 1 ila 3 yaş grubundaki çocukları da kapsayacaktır. Sürekli çocuk bakım hizmeti sunan yuvalar (Kindertagesstätte / Kita) Sürekli çocuk bakım hizmeti sunan yuvalara farklı isimler verilmektedir: Krippen: 3 yaşından küçük çocukların bakımının yapıldığı bebek yuvaları 'Krippe' olarak adlandırılır. Bu tür yuvalardaki çocuk sayısı genellikle 15'i geçmez ve haftanın beş günü yarım gün veya tam gün bakım yapılır. Kindergärten: 3 ila 6 yaş grubundaki çocukların bakımının yapıldığı yuvalara ise 'Kindergarten' adı verilir. Bu yuvalarda bakımı yapılan çocuk sayısı 25 civarındadır ve haftanın beş günü yarım gün veya tam gün bakım yapılır. Fakat Oldenburg'daki bazı 'Kinderkarten' yuvaları, yaş sınırlandırması uygulaması yapmamaktadır.

2 Horte: Bu tür çocuk bakım yuvalarına ise yalnızca okula giden çocuklar kabul edilmektedir. 'Hort' olarak adlandırılan yuvalardaki çocuk sayısı genellikle 20 civarındadır ve bu çocukların bakımı haftanın beş günü okuldan sonra yapılır. 'Hort'lardaki çocuk bakım süresi, okulların tatil olduğu dönemlerde tam gündür. Oldenburg'daki 'Hort' bakımı genel olarak ilkokula giden çocuklara yöneliktir. Yalnızca az sayıda yuva, 14 yaşını tamamlamamış çocukları da kabul etmektedir. Almanya'da ebeveynlerin çocuklarını bakım yuvalarına verme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat çocuklarının Almanya'daki yaşama hazırlıklı olmasını arzu eden bütün ebeveynlere, çocuklarını 'Kindergarten'a göndermesini kesinlikle tavsiye ederiz. Zira Kindergarten'da verilen eğitim sayesinde çocuk, hem dışardaki yaşama hem de okul eğitimine hazırlanmaktadır. Bunun yanı sıra yuvadaki çocuklar, günün belli bir bölümünü aileden uzak ve başka çocuklarla geçirerek yeni tecrübeler edinmektedirler. Bu tecrübeler, ilerdeki yaşlarda çocuğun okuldaki performansını doğrudan etkilemekte ve bir sınıfın üyesi olarak öğrenim görme yeteneğini geliştirmektedir. Kayıt yaptırma zamanı Çocuğunuzu bir sonraki çocuk yuvası dönemi için (her yıl 1 Ağustos günü başlar) kaydettirmek istiyorsanız, o yılın ocak ayı içinde arzu ettiğiniz bir yuvaya doğrudan başvurarak, kayıt işlemlerini başlatabilirsiniz. Krippe veya Kindergarten yuvalarına yaptığınız başvuru kabul edildiyse, başvurunun sonucu size 1 Şubat ve 15 Şubat tarihleri arasında posta ile bildirilir. Size, çocuğunuzu kabul edeceğini bildiren yuvaya çocuğunuzu kaydedip ettirmeyeceğinize, en geç 28 Şubat tarihine kadar karar vermeniz gerekiyor. 28 Şubattan sonra karar verip kabul edecek olursanız, size daha önce yeşil ışık yakan yuvanın çocuğunuzu yuvaya alma zorunluluğu bulunmuyor. Eğer şubat ayı sonuna kadar hiçbir yuvadan kabul yazısı almadıysanız, vakit kaybetmeden yuvaların bekleme listesine kayıt yaptırmanızı tavsiye ederiz. Zira bazı ebeveynler birden fazla kabul yazısı aldığı için karar vermekte zorlanmakta ve dolayısıyla yuvalara hangi çocukların kabul edildiği hakkındaki nihayi kararın verilmesi işlemi uzun sürmektedir. Eğer nisan ayı sonuna kadar hala bir yuva bulamadıysanız, 'Servicebüro Kindertagesbetreuung' (Çocuk bakım hizmetleri servis bürosu) ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. Servis bürosundaki çocuk bakım hizmetleri planlama (Kindertagesstättenplanung) görevlisi, boş bir yuva yeri bulmanızda size yardımcı olacaktır. Hort olarak adlandırılan yuvalardaki bakım yerlerine kayıt işlemi ve zamanı ise farklıdır.

3 Hort yuvaları, yuvaya hangi çocukların alınacağına tamamen tek başına ve okul kayıt dönemlerini dikkate alarak karar vermektedir. Yukarda anlatılan Krippe veya Kindergarten yuvalarına kayıt prosedürü, başka bir şehirden Oldenburg'a yeni taşınan veya beklenmedik bir durumdan dolayı yuvaya ihtiyaç duyan aileler için geçerli değildir. Böyle durumlarda da çocuk bakım hizmetleri servis bürosu üzerinden çocuk bakım hizmetleri planlama görevlisi ile bağlantıya geçilmesini tavsiye ederiz. Özel çocuk bakım hizmeti sunan yuvalar (Kindertagespflege) Özel çocuk bakım hizmeti, ailevi veya benzeri ortamlarda sunulur. Bu tür yuvalarda çocuğun bakımı bakıcı anne veya bakıcı baba olarak da adlandırılan bakıcılar tarafından, bakıcının kendi evinde veya ebeveynin evinde yapılır. Bakıcı anneler ve bakıcı babaların (Kindertagespflegeperson) böyle bir hizmet sunabilmeleri için Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından kontrol edilip, resmi çocuk bakım izni (Pflegeerlaubnis) almaları zorunludur. Alınan iznin şekline göre, bakıcı annelerin veya bakıcı babaların aynı anda maksimum beş çocuğun bakımını üstlenmeleri mümkündür. Özel çocuk bakım hizmetinden yararlanan çocuklar için bir yaş sınırlandırması yoktur. Fakat buna rağmen Kindergarten veya Hort'a gidebilecek yaştaki çocukların sadece Kindertagespflege'ye verilmeleri mümkün değildir. Kindertagespflege'nin Kindergarten'ı ve Hort'u tamamlayıcı bir rolü vardır. Dolayısıyla çocukların Kindergarten'dan sonra yahut bir Hort yuvasında yer bulunamaması halinde, daha doğrusu Hort'un yeterli olmaması halinde, okuldan sonra Kindertagespflege'ye gönderilmesi mümkündür. Özel çocuk bakım yeri bulma yardımı Çocuk bakım hizmetleri servis bürosu (Servicebüro Kindertagesbetreuung) çalışanları, bakıcı anne veya bakıcı baba arayan ebeveynlere yardımcı olmaktadır. Servis bürosuna başvuran ebeveynler, yapılan ilk görüşmede özel çocuk bakımı konusunda bilgilendirilmekte ve bu tür bir bakımın, başvuruda bulunan evebeynin çocukları için doğru bakım şekli olup olmadığı tespit edilmektedir. Servis bürosu çalışanları gerekli olması halinde, ebeveynlerin içinde bulunduğunu koşulları ve taleplerini dikkate alarak en uygun bakıcı anne ve bakıcı babaları ebeveynlere önermektedir. Sonrasında da ebeveynler, önerilen bakıcılarla kontağa geçip görüşebilirler.

4 Ebeveyn çocuk bakım katkı payı (Elternbeitrag) Oldenburg Belediyesi'ne bağlı bir Krippe, Kindergarten veya Hort'a çocuğunu gönderen ebeveynlerin, bu hizmet için çocuk bakım katkı payı ödemeleri gerekir. Katkı payının miktarı, verilen bakım hizmetine, ebeveynlerin gelirine ve bakımı yapılan çocuk sayısına bağlıdır. Belediyeye bağlı bir yuvada sunulan özel çocuk bakımı (Kindertagespflege) hizmetinden yararlanan ebeveynlerin, yine aynı şekilde, katkı payı ödemeleri gerekmektedir. Ödenmesi gereken katkı payının hangi durumlarda ne kadar olduğunu gösteren bir tabelayı bu rehberin internetteki Almanca orjinalinde yer alan Informationen Kindertagesbetreuung adlı rubrikte bulabilirsiniz. Aynı şekilde özel çocuk bakımı (Kindertagespflege) hizmetinden yararlanan ebeveynlerin ödemesi gereken miktara ilişkin bilgilere, sitemizin (Wegweiser Kindertagesbetreuung) Kindertagespflege adlı rubriği üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Belediyeye bağlı olmayan bazı çocuk bakım yuvaları (Kindertagesstätte), masraflarını karşılaya-bilmek için belediyeye bağlı çocuk bakım yuvalarından daha yüksek miktarda katkı payı talep etmektedir. Hangi yuvanın ne kadar katkı payı istediğini, doğrudan yuvaya başvurarak öğrenebilirsiniz. Belediyeye bağlı olsun olmasın, çocuğun okula başlamasından önceki son yıl yuvaya gitmesi halinde katkı payı ödenmesi gerekmiyor. Son yuva yılında yalnızca çocuğun yemeği için bir miktar ödeme yapılması zorunluluğu vardır. Ebeveyn çocuk bakım katkı payından muafiyet Dar gelirli ailelerin çocuklarının da yuvaya gitmesine olanak sunmak için, ebeveynler, ödemeleri gereken çocuk bakım katkı payından bazı durumlarda tümden veya belli bir miktar muaf tutulabilirler. Bu konuya ilişkin detaylı bilgiyi ve muafiyet için gerekli başvuru formunu Wegweiser Kindertagesbetreuung isimli rehberimizin internetteki Almanca orjinalinde yer alan Informationen Kindertagesbetreuung rubriği altında bulabilirsiniz. Engelli çocuk bakım hizmeti Çocuklar birbirinden farklı şekilde ve farklı hızda gelişiyorlar. Çocuğun gelişim hızı ve şeklinin normal olup olmadığını tespit etmek açısından, düzenli olarak ve ücret ödemeyi gerektirmeyen çocuk doktoru ziyaretleri büyük önem arz ediyor. Eğer çocuk hali hazırda bir yuvaya gidiyorsa, çocuğun bakımını yapan bakıcılarla görüşmekte de fayda bulunuyor.

5 Zira çocuk yaşta ortaya çıkan gelişim sorunları, onların bütün yaşamını olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Ve ortaya çıkan sorunlar ne kadar erken teşhis edilirse, bunlara engel olmak veya etkisini azaltmak o kadar kolaydır. Engelli çocukların yuvalarda bakımı konusuna ilişkin kapsamlı bilgiyi, rehberimizin internetteki Almanca orjinalinde yer alan Angebote für Kinder mit besonderem Förderbedarf adlı rubrikte bulabilirsiniz. Çocuk bakım hizmeti konusunda yetkili belediye çalışanları Belediyenin sunduğu çocuk bakım hizmetleriyle ilgili olarak bir yetkiliyle yüz yüze görüşmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey, Oldenburg Belediyesi Çocuk Bakım Hizmetleri Servis Bürosu'na (Servicebüro Kindertagesbetreuung) başvurmaktır. Servis bürosunda kapsamlı bir şekilde bilgi edinip, çocuğunuza en uygun bakım yuvasını bulmak için yapmanız gereken işlemelerde yardım alabilirsiniz. Servis bürosu, Oldenburg Belediyesi'ne bağlı Gençlik, Aile ve Okul Dairesi'nin (Jugendamt) Bergstraße 25 adresindeki Fachdienst Tagesbetreuung von Kindern adlı departmanında bulunuyor. Servis bürosunun iletişim bilgilerini ve büro çalışanlarının danışma saatlerini Wegweiser Kindertagesbetreuung isimli rehberimizin internetteki Almanca orjinalinde yer alan Servicebüro Kindertagesbetreuung adlı rubrik altında bulabilirsiniz. Size ve ailenize başarılar diler, selamlarımızı iletiriz! Çocuk Bakım Hizmetleri Servis Bürosu

S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular

S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular 1. Çocuk bakımına ilişkin sorularda nereden uzman bilgiler alabilirim? Lütfen şahsen, telefon ile

Detaylı

Kaltenkirchen deki tam gün kreşler için malumat ve bilgiler. In türkischer Sprache

Kaltenkirchen deki tam gün kreşler için malumat ve bilgiler. In türkischer Sprache Kaltenkirchen deki tam gün kreşler için malumat ve bilgiler In türkischer Sprache DRK-Kindertagesstätte Abenteuerland Ev.-Luth. Fröbel-Kindertagesstätte Sayın vatandaşlar, Bu bröşürlerle sizleri resmi

Detaylı

SSS Ebeveynler Hizmet Noktası (Servicestelle Eltern) Genel Mannheim'da Çocuk Bakımı Bildirim Sistemi (MeKi) hakkında sıkça sorulan sorular

SSS Ebeveynler Hizmet Noktası (Servicestelle Eltern) Genel Mannheim'da Çocuk Bakımı Bildirim Sistemi (MeKi) hakkında sıkça sorulan sorular SSS Ebeveynler Hizmet Noktası (Servicestelle Eltern) Genel Mannheim'da Çocuk Bakımı Bildirim Sistemi (MeKi) hakkında sıkça sorulan sorular 1. Çocuk bakımına ilişkin uzmanlık bilgilerini nereden temin edebilirim?

Detaylı

tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme

tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme Hannover Eyalet Başkenti Ocak 2017 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü - 01.08.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme Hanımefendiler ve

Detaylı

Çocuğunuz için en iyi başlangıç. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) (Kreş ve Okul Öncesi Eğitimi ve Erken Eğitim Programı)

Çocuğunuz için en iyi başlangıç. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) (Kreş ve Okul Öncesi Eğitimi ve Erken Eğitim Programı) Çocuğunuz için en iyi başlangıç Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) (Kreş ve Okul Öncesi Eğitimi ve Erken Eğitim Programı) Peuteropvang (Kreş) nedir Kreş iki ile dört yaş arası çocukların

Detaylı

Hamilelik Doğum Aile Meslek İşsizlik parası II alan bayanlar için bilgi ve tavsiyeler

Hamilelik Doğum Aile Meslek İşsizlik parası II alan bayanlar için bilgi ve tavsiyeler Hamilelik Doğum Aile Meslek İşsizlik parası II alan bayanlar için bilgi ve tavsiyeler Hamilelik ve Doğum Kutlarız; Bebek bekliyorsunuz! Bu broşür ile Jobcenter in hizmetleri konusunda siz anne adaylarının

Detaylı

Değerli Veliler! Sizlere ve çocuklarınıza en iyi dileklerimi sunarım! Doraja Eberle Eyalet Görevlisi

Değerli Veliler! Sizlere ve çocuklarınıza en iyi dileklerimi sunarım! Doraja Eberle Eyalet Görevlisi Değerli Veliler! Çocukları ve aileleri merkez noktasına koymak benim özel bir arzumdur. Her çocuk farklıdır, her çocuğun kendine ait eşsiz kişiliği ve bireysel yetenekleri vardır. Bundan dolayı aileden

Detaylı

Bu bröşürlerle sizleri resmi dilinizde yerleşik tam gün kreşlerin çeşitli özellikleri üzerine bilgilendirmek istiyoruz.

Bu bröşürlerle sizleri resmi dilinizde yerleşik tam gün kreşlerin çeşitli özellikleri üzerine bilgilendirmek istiyoruz. Kaltenkirchen deki tam gün kreşler için malumat ve bilgiler Sayın vatandaşlar, Bu bröşürlerle sizleri resmi dilinizde yerleşik tam gün kreşlerin çeşitli özellikleri üzerine bilgilendirmek istiyoruz. Yerli

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Salzburg da çocuk bakımı

Salzburg da çocuk bakımı KINDERBETREUUNG Salzburg da çocuk bakımı Kreşler İleri yaş çocuk grupları Küçük çocuk grupları İleri yaş grupları Anaokulu ve okul çağı çocuk grupları Günlük ebeveynler Salzburg da Çocuk Bakımı Sevgili

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır!

EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır! EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır! PROJE HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Ön Kayıt Yaptırdım

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam

Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam Attendo bakım hizmeti Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam Size yardım edebiliriz Eğer günlük yaşantınızda pratik yardım veya kişisel bakıma ihtiyacınız varsa, Attendo size yüksek kaliteli bir evde bakım

Detaylı

kayıt parasız okul öğretim zorluklar zorunlu okul ana okul aile birlikleri sınıf günlüğü defteri okul dışı etkinlikler

kayıt parasız okul öğretim zorluklar zorunlu okul ana okul aile birlikleri sınıf günlüğü defteri okul dışı etkinlikler zorluklar sınıf günlüğü defteri parasız okul ana okul kayıt okul dışı etkinlikler zorunlu okul aile birlikleri öğretim Belçika da, çocuklar 6 yaşından 18 yaşına kadar okula gitmek zorundadırlar. Çocuklar

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

Salzburg da çocuk bakımı

Salzburg da çocuk bakımı KINDERBETREUUNG Salzburg da çocuk bakımı Kreşler İleri yaş çocuk grupları Küçük çocuk grupları İleri yaş grupları Anaokulu ve okul çağı çocuk grupları Günlük ebeveynler Çocuk bakımı Salzburg Eyaleti, günlük

Detaylı

Aşağιdaki form içerikli bilgi formu Anaokulu`nda 45-Saatlik-Yer için ebeveynler hȃk talep ettiği takdirde bağlayιcι açιklama

Aşağιdaki form içerikli bilgi formu Anaokulu`nda 45-Saatlik-Yer için ebeveynler hȃk talep ettiği takdirde bağlayιcι açιklama Aşağιdaki form içerikli bilgi formu Anaokulu`nda 45-Saatlik-Yer için ebeveynler hȃk talep ettiği takdirde bağlayιcι açιklama Değerli bayanlar ve baylar, Sevgili Ebeveynler, Çocuğunuzu Bielefeld kentindeki

Detaylı

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Asker Ailelerine Nakdi Yardımda Bulunmak

Detaylı

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz Çocukları biliyoruz ve ana babaları anlıyoruz Çocuğunuzu en iyi siz kendiniz tanırsınız Biz, çocuk sağlığı konusunda uzmanız Ana baba olmak büyük ve tamamen değişik bir deneyimdir. Çocuğunuzun size ihtiyacı

Detaylı

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISININ MÜŞTERI HIZMETLERINE HOŞ GELDINIZ Te-toimisto İstihdam ve ekonomik kalkınma ofisinin

Detaylı

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Skåne deki Temel Bakımda bulunan Ebe muayenehaneleri (Barnmorskemottagningarna) NEREYE BAŞ- VURABILIRIM? IKIZLERIM OLUR MU? BENİM İÇİN UYGUN MU? NORMAL MI? KAÇA

Detaylı

Alışma Dönemi. İyi Bir Başlangıç Nasıl Yapılır?

Alışma Dönemi. İyi Bir Başlangıç Nasıl Yapılır? Alışma Dönemi İyi Bir Başlangıç Nasıl Yapılır? Sevgili Ebeveynler, Çocuğunuzu bize, Kiel Belediyesine bağlı bir çocuk yuvasına emanet etmeye karar verdiniz. Çocuğunuzu aramızda göreceğimiz ve sizinle birlikte

Detaylı

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : TURİSTİK VİZELER. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : TURİSTİK VİZELER. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : Ülke Arması Ülke Bayrağı Başkenti : LONDRA İngiltere Büyükelçiliği başvuru sahiplerinin başvuruları sırasında parmak izi alınması uygulamasına geçtiği için

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Sayın Veliler, Şartlı Nakit Transferi(ŞNT), yani halk arasında bilinen ismiyle Öğrenci Parası ya da Çocuk Parası ekonomik güçlükler nedeniyle temel sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanamayan; herhangi

Detaylı

15 YAŞINDAN KÜÇÜK çocuklara düzenli bakıyor musunuz?

15 YAŞINDAN KÜÇÜK çocuklara düzenli bakıyor musunuz? V01 Aşağıdaki sorular, çocukların ve yardıma muhtaç olan büyüklerin bakımıyla ilgilidir. Yardıma muhtaç olan 15 yaşından büyük yakınlarınıza ya da tanıdıklarınıza bakıyor musunuz? Anketör: Meslek icabı

Detaylı

A. Genel. B. Dilekçe verme

A. Genel. B. Dilekçe verme STEIERMARK EYALET HÜKÜMETİ DAİRESİ Eyalet Çocuk Bakım Desteği Başvuru Yapanlara (Kadınlara) Bilgi Das Land Šteiermark 6. Departman Bildung und Gesellschaft Karmeliterplatz 2, 8010 Graz Tel.: (0316)877-2187

Detaylı

Arrenberg destek merkezi

Arrenberg destek merkezi Arrenberg destek merkezi Biz çocukların, gençlerin ve ergin insanların şahsen karar verdikleri gibi, serbest ve sosyal yetkili olmalarını teşvik ediyoruz. Biz engelli ve ya kronik hasta insanlara, kendi

Detaylı

Devlet Okulları hakkında bilgiler

Devlet Okulları hakkında bilgiler Devlet Okulları hakkında bilgiler Veliler için Hoşgeldiniz Çocuğunuzun bizim okulumuza gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu broşürde okullarımızla ilgili en önemli bilgileri bulacaksınız. Sizinle iyi bir

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ Gelir Testi nasıl başladı, kimler muaf? Sosyal Güvenlik Reformu ile tüm vatandaşların sağlık güvencesi kapsamına alınması 1 Ocak 2012 tarihinde başladı.

Detaylı

18 yaşında veya üstünde isen Akşam Okulu na (Abendschule) gidebilirsin. Hauptschule mezuniyetimi nasıl daha iyi gerçekleştirebilirim?

18 yaşında veya üstünde isen Akşam Okulu na (Abendschule) gidebilirsin. Hauptschule mezuniyetimi nasıl daha iyi gerçekleştirebilirim? FAQ- Sorulara ve Cevaplara Genel Bakış Okul Eğitim, Öğrenim ve Meslek Danışmanlık ve Yardım OKUL 9. sınıftan sonra hangi okula gidebilirim? Genel Eğitim Okulu nda 10. zorunlu öğretim yılını tamamlıyabilirsin.

Detaylı

Olpe ilçesinde anadilinde eğitim

Olpe ilçesinde anadilinde eğitim Olpe ilçesinde anadilinde eğitim Sevgili ebeveynler, Uzun yıllardan beri Olpe ilçesinde anadilinde ders verilmektedir; ancak buna rağmen bu durum her yerde bilinmemektedir. Bu broşür yardımıyla size bu

Detaylı

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar Kimlerin Çalışma İzni İçin Başvurmasına Gerek Yoktur? Türkiye, 1951 Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Sözleşmesine koyduğu coğrafi kısıtlılık sebebiyle, Avrupa Konseyi üye ülkeleri dışından gelen sığınmacılar

Detaylı

TARIHI YAPILARIN RESTORASYONU ICIN MADDI DESTEK BULMA REHBERI

TARIHI YAPILARIN RESTORASYONU ICIN MADDI DESTEK BULMA REHBERI TARIHI YAPILARIN RESTORASYONU ICIN MADDI DESTEK BULMA REHBERI Elinizdeki bu rehber, sahibi olduğunuz tarihi yapıyı restore etmek için maddi destek, yani kredi ya da hibe sağlayan kurumları tanıtmak için

Detaylı

Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir?

Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir? Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir? e-posta bilgileri Telefon Santrali : +90 (212) 338 24 00 (40 hat) Faks Numarası : +90 (212) 338 24 28 Adres : İstanbul Üniversitesi

Detaylı

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları İki programdan oluşmaktadır: Hayatboyu Öğrenme Programı Gençlik Programı

Detaylı

hamilelik ayrılma Aile arabuluculuk evlilik boşanma yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması doğum

hamilelik ayrılma Aile arabuluculuk evlilik boşanma yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması doğum evlilik ayrılma arabuluculuk yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması hamilelik doğum boşanma Aile Biz birlikte yaşıyoruz ama evlenmek istemiyoruz. Bu mümkün müdür? Evet. Belçika da, birçok çift

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Ağustos 2017 Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye deki eğitim imkânlarından yararlanabilir miyim?

Detaylı

SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi

SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi Stadt Karlsruhe Sozial- und Jugendbehörde Sozialer Dienst SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi Size danışmanlık hizmetleri veriyor ve yardımlar için aracı oluyoruz. 2 SOSYAL HIZMETLER BÜROSU

Detaylı

Dernek olarak AB projesi yapmak istiyoruz bu konuda izlenecek yol ile yardım alabileceğimiz kişi ve kuruluşlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Dernek olarak AB projesi yapmak istiyoruz bu konuda izlenecek yol ile yardım alabileceğimiz kişi ve kuruluşlar hakkında bilgi verebilir misiniz? SIKÇA SORULAN SORULAR Dernek olarak AB projesi yapmak istiyoruz bu konuda izlenecek yol ile yardım alabileceğimiz kişi ve kuruluşlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Öncelikle, taslak bir projeniz olup

Detaylı

15 TL ÖZEL HASTANE. Detaylı bilgi için. - Mevcut hastalıklarınız poliçe kapsamında. - Bekleme süresi olmadan hemen kullanılabilir

15 TL ÖZEL HASTANE. Detaylı bilgi için. - Mevcut hastalıklarınız poliçe kapsamında. - Bekleme süresi olmadan hemen kullanılabilir MESS tarafından sağlanan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK ve Anadolu Sigorta TSS anlaşmalı özel hastanelerden sağlık hizmeti almanıza olanak sağlıyor. nlu ruk og ZS m Payı Katılı 15 TL t k hizme ödeyere

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

Yurt Dışında Evlilik İşlemleri

Yurt Dışında Evlilik İşlemleri Yurt Dışında Evlilik İşlemleri Yurt dışında yabancı ya da bir Türk için evlenme şartları, evlilik müracaatlearı ve işlemleri, evlilik tescili vb. konularını burada bulabilirsiniz. Yurt Dışında Yabancı

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

Besuch im Pfiffikus-Haus / Kurnazların Evinde Gezi

Besuch im Pfiffikus-Haus / Kurnazların Evinde Gezi Besuch im Pfiffikus-Haus / Kurnazların Evinde Gezi Okula Başlamadan İki Yıl Önce Yapılan Dil Yetkinlik Testi Delfin 4 Sevgili Veliler! Çocuğunuz daha doğumundan itibaren değer verilip teşvik edilerek geliştirilmesi

Detaylı

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:.

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) Tamamladığınız en yüksek okul derecesi nedir? a.

Detaylı

Velilere danışmanlık ve bilgilendirme! Graz daki Kreşlere, Ana okullarına ve öğleden sonraki çocuk yuvalarına ön kayıt

Velilere danışmanlık ve bilgilendirme! Graz daki Kreşlere, Ana okullarına ve öğleden sonraki çocuk yuvalarına ön kayıt ÇOCUK EĞITIMI & -BAKIMI PLATFORMU Velilere danışmanlık ve bilgilendirme! Graz daki Kreşlere, Ana okullarına ve öğleden sonraki çocuk yuvalarına ön kayıt dein graz Çocuk eğitimi ve bakımı Platformu dein

Detaylı

Yoğun Almanca Öğrenimi

Yoğun Almanca Öğrenimi Hessen Eyaleti Kültür Bakanlığı Yoğun Almanca Öğrenimi Göçmen geçmişine sahip çocuk ve gençlere yönelik destekleyici tasarılar Intensiv Deutsch lernen/ Türkisch Hessen Eyaleti ndeki okullar yardımcı olmaya

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

Detaylı

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Ebeveyn katkı payının hesaplanması ile ilgili bildiri Sayın Bay/Bayan! Sevgili Ebeveynler! Çocuğunuzun Hannover şehrine

Detaylı

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri... Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! Ebeveyn Bilgilendirmesi Gastronomi Alanında Meslek Eğitimi Hakkında Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! > 6 En İyi Fırsatları

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

Icabında diğer çocukları buraya ekleyin (Lütfen yaşını ve cinsiyetini de belirtiniz):...

Icabında diğer çocukları buraya ekleyin (Lütfen yaşını ve cinsiyetini de belirtiniz):... Bütün cevaplar kesinlikle gizli ve anonim tutulacaktır! Bu formu kimin doldurduğunu lütfen işaretleyiniz: Anne/Anneanne/Babaanne/Üvey Anne Baba/Dede/Üvey Baba diğer kişiler, yani.. Bölüm A: Çocuğunuz ile

Detaylı

ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ğ ğ ş ş ş

ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ğ ğ ş ş ş ğ İ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Çocuğun bakımı için ie gitmediğinizde aağıdaki durumlarda anababalık geçici parası alabilirsiniz: Çocuk hastaysa veya bulaıcı hastalık kapmısa; Çocuğun normal bakıcısı hastaysa veya bulaıcı

Detaylı

Sorular ve yanıtlar Okul öncesi eğitim & pedagojik Bakım ve gözetim

Sorular ve yanıtlar Okul öncesi eğitim & pedagojik Bakım ve gözetim Sorular ve yanıtlar Okul öncesi eğitim & pedagojik Bakım ve gözetim Enköping belediyesi Enköping belediyesi sınırları içindeki tüm çocuk ve gençlere kendilerini geliştirmeleri ve kendi geleceklerini en

Detaylı

Gençlerin kuruluşlarda sahip oldukları yönetime ve icraata katılma haklarına dair tavsiyeler HAKLARINIZ

Gençlerin kuruluşlarda sahip oldukları yönetime ve icraata katılma haklarına dair tavsiyeler HAKLARINIZ Gençlerin kuruluşlarda sahip oldukları yönetime ve icraata katılma haklarına dair tavsiyeler HAKLARINIZ Tüm diğer çocuklar gibi evinde yaşamasan da, senin de her diğer insan gibi hakların var. Kuruluşlarda

Detaylı

Fransa'da Küçük Çocukların Bakımı

Fransa'da Küçük Çocukların Bakımı Fransa'da Küçük Çocukların Bakımı İstanbul Mart 2016 1. Fransa'da aile politikası 2. Farklı bakım türleri 3. Bakım politikasının kaldıraç gücü 2 Fransa'da aile politikası Temel prensipler - 18 yaşın altındaki

Detaylı

40 SORUDA AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ

40 SORUDA AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 40 SORUDA AVRUPA GÖNÜLLÜ (AGH) TR 1. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) nedir? Bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma. Öncelikle ve en önemlisi, gönüllü

Detaylı

eğitim ücretsiz yönlendirme dil bütünleşme rota Yeni gelenleri karşılama

eğitim ücretsiz yönlendirme dil bütünleşme rota Yeni gelenleri karşılama ücretsiz rota yönlendirme dil eğitim bütünleşme Yeni gelenleri karşılama 21 Uyum sağlamak ne demek? Sıkca göçmenlerin entegrasyonundan bahsediyoruz, ne demek istiyoruz? Ilk olarak iki yönlü bir süreçtir:

Detaylı

Uyum. Landkreis Roth ta. Göçmenlere Danışmalık Hizmetleri Uyum Kursları

Uyum. Landkreis Roth ta. Göçmenlere Danışmalık Hizmetleri Uyum Kursları Göçmenlere Danışmalık Hizmetleri Uyum Kursları Landkreis Roth ta Uyum Yabancı hemşehrilerimiz için danışma yerleri ve uyum kursları hakkında bilgiler Değerli hemşehrilerim, Landkreis Roth yeni memleketiniz

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 09.09.2013 Sayı: 2013/195 Ref: 4/195

SĐRKÜLER Đstanbul, 09.09.2013 Sayı: 2013/195 Ref: 4/195 SĐRKÜLER Đstanbul, 09.09.2013 Sayı: 2013/195 Ref: 4/195 Konu: E-FATURA UYGULAMASI ĐLE ĐLGĐLĐ OLARAK ELEKTRONĐK BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR Gelir Đdaresi Başkanlığı www.efatura.gov.tr internet sitesinde

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

SAĞLIK SİGORTASI. Temel Sigorta

SAĞLIK SİGORTASI. Temel Sigorta SAĞLIK SİGORTASI Temel Sigorta İsviçre de ikamet eden tüm kişiler hastalık ve kazaya karşı sigorta yaptırmak zorundadırlar. Bu temel sigorta yaş, köken ve ikamet statüsü ne olursa olsun, herkes için zorunludur.

Detaylı

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 SIK SORULAN SORULAR 1. TANDEM: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir? TANDEM Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye-Avrupa Birliği

Detaylı

Yaşamak, öğrenmek, oynamak Arche Çocuk Kreşi. Arche de entegreli devir

Yaşamak, öğrenmek, oynamak Arche Çocuk Kreşi. Arche de entegreli devir Yaşamak, öğrenmek, oynamak Arche Çocuk Kreşi Arche de entegreli devir Her bir çocuk eşsizdir. Özenli davranış ve gelişmesini destekleyen çevre hak etmektedir. Arche çocuk kreşinde entegreli uygulama Kreşimizdeki

Detaylı

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur? İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ BÖLÜM 1 İLAN - REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl

Detaylı

4-Anne ve Babanın durumu (Sağ Ölü Boşanmış gibi sistemde gözükmektedir belgeye ihtiyaç yok)

4-Anne ve Babanın durumu (Sağ Ölü Boşanmış gibi sistemde gözükmektedir belgeye ihtiyaç yok) Sayın Velimiz; Özel okul teşvik başvurusu yapmak isteyen velilerimizin 10 Ağustos 2017-6 Eylül 2017 tarihleri arasında okulumuza müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaat esnasında 6 maddelik "Eğitim ve

Detaylı

Desteklenen İkamet. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. Beraber - Birlikte - Güçlü. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. www.lebenshilfe-nrw.

Desteklenen İkamet. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. Beraber - Birlikte - Güçlü. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. www.lebenshilfe-nrw. Lebenshilfe www.lebenshilfe-nrw.de Desteklenen İkamet Lebenshilfe Gemeinsam Zusammen Stark 1 Taşınmak mı istiyorsunuz? Biz Lebenshilfe olarak zihinsel engelli insanların kendi yaşamları üzerinde tam hak

Detaylı

Ruh Sağlığı bölümünde hasta haklarınız

Ruh Sağlığı bölümünde hasta haklarınız Ruh Sağlığı bölümünde hasta haklarınız Sizin için buradayız Zealand Bölgesi Ruh Sağlığı Hizmetlerinde, hastalarımız her zaman ön plandadır. Hastalığınız ve tedaviniz hakkındaki bilgiyi, rehberliği anlaşılır

Detaylı

Turistik İngiltere Vize Evrakları

Turistik İngiltere Vize Evrakları İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : Ülke Arması Ülke Bayrağı Başkenti : LONDRA İngiltere Büyükelçiliği başvuru sahiplerinin başvuruları sırasında parmak izi alınması uygulamasına geçtiği için

Detaylı

ANNE BABALAR, COCUGUNUZUN (COCUKLARINIZIN) YÖNLENDIRILMESINDEKI ROLÜNÜZ

ANNE BABALAR, COCUGUNUZUN (COCUKLARINIZIN) YÖNLENDIRILMESINDEKI ROLÜNÜZ 1 ANNE BABALAR, COCUGUNUZUN (COCUKLARINIZIN) YÖNLENDIRILMESINDEKI ROLÜNÜZ HAYALDEN GERCEK BIR PROJEYE, Bugün ögrenci olan çocugunuz, yarin meslek egitiminde veya jimnasyumda (üniversite yollu lise) olacak.

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

BORNOVA BELEDİYESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ)

BORNOVA BELEDİYESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ) Yoksul ve Dar Gelirli Ailelere Erzak Yardımı Yapmak Yoksul ve Dar Gelirli Ailelere Erzak Yardımı Yapmak 4 Saat 320170100 Asker Ailelerine Nakdi Yardımda Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Nakdi Yardımda

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ SORULAR & YANITLAR MÜLTECİLER İÇİN ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK Şubat 2016 Güncellemesi Türkiye ye sığındım. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz

Detaylı

SOZIALE INTEGRATION. Sosyal Entegrasyon. İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal

SOZIALE INTEGRATION. Sosyal Entegrasyon. İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal SOZIALE INTEGRATION Sosyal Entegrasyon İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal entegrasyonufırsat ve görev Sosyal Uyum Sevgili anne ve babalar, Öğrenme engelli çocuklara yönelik teşvikin kapsamı,

Detaylı

İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler

İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler Der Oberbürgermeister İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri

Detaylı

Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi

Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi Expedia ile İşbirliği Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi Expedia Virtual Card İçindekiler Expedia Collect Rezervasyon Süreci 3 Expedia Virtual Card 4 Rezervasyon Değişiklikleri 6 Destek 7 2

Detaylı

Strasbourg'ta küçük çocukların bakımı

Strasbourg'ta küçük çocukların bakımı Strasbourg'ta küçük çocukların bakımı İ S T A N B U L Mart 2016 Özet 1. Strasbourg'ta kamuya ait ve özel teşekküller tarafından sağlanan çeşitli bakım imkanları sunulmaktadır. 2. Strasbourg şehri bakım

Detaylı

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ. STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE İZLENECEK YOL DİKKAT Staj yapacak öğrencilerin programda okutulan dört dönem derslerini en az bir kez almış ve bu derslerin devam şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

Detaylı

ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER İLE İLGİLİ KARAR

ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER İLE İLGİLİ KARAR ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER İLE İLGİLİ KARAR Öne çıkanlar Kişisel Verileri Koruma Kurumu Tebliğleri Tüm hakları saklıdır ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER İÇİN ALINMASI GEREKEN

Detaylı

Eşler bonusu ve daha esnek ebeveynlik zamanı

Eşler bonusu ve daha esnek ebeveynlik zamanı Federal Aile, Yas lılar, Kadın ve Gençlik Bakanlıg ı EbeveynParası Yeni nesil uyumluluk Eşler bonusu ve daha esnek ebeveynlik zamanı 3 Önsöz yeni bir aile yaşamına atılan ilk adımdır. Çocukları doğduktan

Detaylı

SANAYİ KİRLİLİK KONTROLÜ TÜZÜĞÜ TASLAĞI. İbrahim ALKAN ÇEVRE KORUMA DAİRESİ

SANAYİ KİRLİLİK KONTROLÜ TÜZÜĞÜ TASLAĞI. İbrahim ALKAN ÇEVRE KORUMA DAİRESİ SANAYİ KİRLİLİK KONTROLÜ TÜZÜĞÜ TASLAĞI İbrahim ALKAN ÇEVRE KORUMA DAİRESİ Sunumun İçeriği GENEL BİLGİ & TÜZÜĞÜN İÇERİĞİ AMAÇ VE KAPSAM TESİS İŞLETME ZORUNLULUĞU VE MEVCUT TESİSLER MEVCUT EN İYİ TEKNİKLER

Detaylı

Gelecek ufuklara güvenle bakabilmek...

Gelecek ufuklara güvenle bakabilmek... Gelecek ufuklara güvenle bakabilmek... Her şey yolunda giderken, beklenmedik bir kaza sonucu hayatınız alt üst olabilir. En değerli varlığınız çocuklarınızın başladıkları eğitim hayatlarını aynı standartlarda

Detaylı

40 SORUDA AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH)

40 SORUDA AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH) 40 SORUDA AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH) 1. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) nedir? Bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma. Öncelikle ve en önemlisi,

Detaylı

OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI

OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI 1 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 3 2. Politika nın Kapsamı 3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz? 3 4. Bilgileri Ne Zaman ve Hangi Araçlarla Topluyoruz? 4 5. Ne Tür Kişisel

Detaylı

Pedagojik Psikolojik Hizmetler

Pedagojik Psikolojik Hizmetler Pedagojik Psikolojik Hizmetler Pedagojik Psikolojik Hizmetler (PP Hizmetleri) okul çağı altında çocuklar, ve ilk-ve ortaokul ve lise öğrencileri için, gelişim, öğrenim ve refahı ile ilgili danışmanlık

Detaylı

Hotel Römerhof / Erlensee

Hotel Römerhof / Erlensee Hotel Römerhof / Erlensee 1. Genel anlamda AB Eğitim Projeleri kapsamında kabul ettiğmiz grupları şirket olarak Frankfurt un 30 kilometre doğusunda bulunan Erlensee de Hotel Römerhof da ağırlamaktayız.

Detaylı

ENTEGRASYON. Spor Kulübü Spor faaliyetlerinizin partneri

ENTEGRASYON. Spor Kulübü Spor faaliyetlerinizin partneri SPOR ILE ENTEGRASYON Spor Kulübü Spor faaliyetlerinizin partneri SPOR KULÜBÜ NEDİR? Spor kulübü, birlikte spor yapmak isteyen insanların gönüllü olarak bir araya geldiği bir birliktir. Spor kulüpleri Almanya

Detaylı

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12 İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12. SINIFTA YAPILMASI GEREKENLER MALİYET TOEFL, IELTS VE SAT İLETİŞİM BİLGİLERİ Suzan

Detaylı

Belediye Başkanı No. 01/ Tarih:

Belediye Başkanı No. 01/ Tarih: No. 01/011-123407 Yerel Öz Yönetim Kanun un 13 ve 58. Maddeleri, b noktası ve Prizren Belediye Tüzüğün 51. Maddesi gereğince Şehirleşme ve Alan Planlama Müdürlüğü sunmuş olduğu öneriden sonra 14 Temmuz

Detaylı

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1. Giriş...3 2. Politika nın Kapsamı...3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz?...3 4. Hangi Bilgileri, Ne Zaman ve Hangi Araçlarla

Detaylı

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ Fransa da üniversitelerin hepsi devlet üniversitesidir ve eğitim ücretsizdir. Grandes Ecoles lerin bir kısmı özel bir kısmı da devlet okuludur, devlete ait olanlar da eğitim

Detaylı

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir. KLASİK DÖNEM ÖĞRENCİ KABUL POLİTİKASI 1 TEKLİFLER Kabul Jürisi, başvuru sahibinin niteliklerinin, yeterliliklerinin ve hedeflerinin Özyeğin Üniversitesi - Le Cordon Bleu Sertifika Programı tarafından sunulan

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Çocuk parası Değişikliği bildirmek Ailevi durumunuzdaki değişiklikler çocuk parasını etkiliyebilir. Bu nedenle değişiklikleri, bu form ile dört hafta içerisinde bildiriniz. Hollanda dışında ikamet edenler

Detaylı

Radyo-Televizyon Primi Şirketler, kurumlar ve kamu yararına faaliyet gösteren kurumlar için

Radyo-Televizyon Primi Şirketler, kurumlar ve kamu yararına faaliyet gösteren kurumlar için Radyo-Televizyon Primi Şirketler, kurumlar ve kamu yararına faaliyet gösteren kurumlar için Priminiz 2013 yılından bu yana radyo-televizyon primi geçerli olup, böylelikle ARD, ZDF ve Deutschlandradio nun

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular (Atık Yönetimi)

Sıkça Sorulan Sorular (Atık Yönetimi) Sıkça Sorulan Sorular (Atık Yönetimi) 1 - Nasıl geri dönüşüm yapılır? Her birey ihtiyaçlarını karşılamak üzere her gün birçok farklı ürün satın alır. Alınan bu ürünler çoğu zaman, daha sağlıklı ve korunaklı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ REHBERİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ REHBERİ STAJ REHBERİ 2013 STAJ REHBERİ Staj lisans eğitiminin en önemli parçasıdır. Bu yüzden Staj Programını en verimli şekilde yerine getirmek ve üst düzeyde fayda sağlamak amaçlanmalıdır. Stajın temel amacı,

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ FAYDALANICISI ANNELERİN, BAKICI ADINA YAPACAKLARI PRİM VE MAAŞ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ FAYDALANICISI ANNELERİN, BAKICI ADINA YAPACAKLARI PRİM VE MAAŞ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ FAYDALANICISI ANNELERİN, BAKICI ADINA YAPACAKLARI PRİM VE MAAŞ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi

Detaylı

STAJ İÇİN GEREKLİ BELGELER Adet Açıklama EK-1 İşyeri Staj Kabul Formu EK-2 Staj Başvuru Formu 2 Adet Staj Koordinatörü ve Okul Sanayi Koordinatörünün İmzasından Sonra i İşyerine Verilecektir. EK-3 Ders

Detaylı

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir?

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Bir suçtan dolayı sanık olarak görülmektesiniz ve polis, Kraliyet Askeri Polisi veya

Detaylı