ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ğ ğ ş ş ş

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ğ ğ ş ş ş"

Transkript

1 ğ İ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Çocuğun bakımı için ie gitmediğinizde aağıdaki durumlarda anababalık geçici parası alabilirsiniz: Çocuk hastaysa veya bulaıcı hastalık kapmısa; Çocuğun normal bakıcısı hastaysa veya bulaıcı hastalık kapmısa; Normal bakıcı, siz çalıtığınızda çocuğa bakmakta olan kiidir, örneğin diğer ebeveyn, günlük çocuk bakıcısı veya bir akrabanız olabilir. Diğer ebeveyn, diğer çocuğu ile birlikte doktora gidecekse; Çocuk Sağlık Ocağını [barnavårdscentralen] veya çocuk sağlığı ile ilgili, örneğin di doktoru veya çocuk ve ergen pskiyatri merkezi (BUP) gibi baka bir çocuk sağlığı kuruluuna gidecekseniz. Hasta veya fonksiyon engelli bir çocuğun ebeveyni olarak, örneğin habilitasyon, özürlüler özel okulu veya benzeri bir kurumu ziyarete gittiğiniz zaman da geçici anababalık parası alabilirsiniz. Ayrıca, sağlık hizmetlerinden sorumlu kurumların, örneğin İl Genel Meclisi nin düzenlemi olduğu bir kursa katılmak için de geçici anababalık parası alabilirsiniz. Anaokulu veya okulun kapalı olması nedeniyle çocuk ile birlikte evde kalmak zorunda olduğunuzda, çocuk bakımı için geçici anababalık parası alamazsınız. Anababalar yılda çocuk baına en fazla 120 gün süre izinli olup geçici anababalık parası alabilirler. Ancak 60 günden sonra çocuğun normal bakıcısının hastalanması veya bulaıcı hastalık kapması nedeniyle geçici anababalık parası alamazsınız. İ Bir i gününün sekizde biri, çeyreği, yarısı, dörtte üçü oranlarında veya tam gün için anababalık geçici parası alabilirsiniz.

2 Engelli veya hasta bir çocuk için yardım sanız, bakım yardımı almı olduğunuz aynı sağlık ve bakım ihtiyacı için de anababalık geçici parası alamazsınız. 12 yaından küçük çocuğun ebeveyni olarak anababalık geçici parası alabilirsiniz. Anababalık geçici parası aağıda belirtilen u kiilere de ödenebilir: Bir ebeveyn ile birlikte yaayan kii; Aile yuvası ebeveyni (önceden koruyucu aile ebeveynleri diye anılan); Çocuğu evlatlık edinmek üzere bakımına alan kii veya kiiler; Çocuğun yasal velayetine sahip olan baka bir kii. ğ Siz ve çocuğun diğer ebeveyni, çocuk veya çocuğun normal bakıcısı hastalandığı zaman, iinizden uzak durup evde kalmak istemiyor veya kalamıyorsanız, anababalık geçici parası hakkınızı iine gitmeyerek evinize gelip hasta çocuğunuza bakan bir bakasına devredebilirsiniz. Yani, siz iinize devam ettiğiniz sırada bir bakası iine gitmemek suretiyle ödenek alarak hasta çocuğunuza evde bakacaktır. Anababalık geçici parası alma hakkınızı devrettiğinizde, siz veya devralan kii bu durumu bildirim sırasında belirtmelidir. Bu durumda çocuğa bakan kiiye Tillfällig föräldrapenning vid överlåtelse [ Devrolunan Anababalık Geçici Parası ] balıklı bir form gönderilir. Bu form hem anababa tarafından hem de ödemeyi talep eden tarafından doldurulmalıdır. Çocuk veya çocuğun normal bakıcısı ile aynı anda siz de hastalanırsanız ve bundan dolayı ne çalıabiliyor ne de çocuğunuza bakabiliyorsanız, iine gitmeyerek hasta çocuğunuza bakan bir bakasının anababalık geçici yardımı alması yönünde Försäkringskassan [İsveç Sosyal Sigortalar Kurumu] tarafından karar verilebilir. Böyle durumda tabi sizin onay vermeniz gerekmektedir. Normal artlarda çalımıyor da olsanız, hastalandığınızda bir bakasının çocuğunuza bakmak için anababalık geçici yardımı alabileceği baka durumlar da vardır. Buna geniletilmi anababalık geçici yardımı denilmekte olup, bu yardım öncelikle yalnız baına yaayan ebeveynler içindir. Geniletilmi anababalık geçici yardımı, çocuk üç yaını dolduruncaya kadar ödenebilir. Çocuğun da hasta olması gerektiği yönünde herhangi bir koul yoktur. Anababalık geçici parası olarak elinize, hastalık parasına temel oluturan gelirinizin [sjukpenninggrundande inkomst]yaklaık yüzde 80 i miktarında para geçer.

3 Çalııyorsanız veya İsizseniz [Om du är anställd eller arbetslös] Eğer çalııyorsanız alacağınız bu miktarı yıllık çalıma sürenizin gün veya saat üzerinden hesaplanmasıyla tespit edilir. Eğer isizseniz alacağınız miktarı takvim günü esas alınarak, yani hastalık parasına temel oluturan gelirinizin 365 e bölünmesiyle hesaplanır. Özel İletme Sahibiyseniz [Om du är egen företagare] Özel iletme sahibiyseniz, hastalık parasına temel oluturan geliriniz 260 a bölünür ve sonra alacağınız miktarı bu miktar üzerinden takvim günü esas alınarak hesaplanır. Anababalık geçici parasını her yedi günlük hastalık peryodunda en fazla be gün için alınabilir. Bu kural hastalık süresinin kapsamına, yani tam gün veya günün belirli bir bölümü için bavuru yapmayı tercih etmenize bakılmaksızın, geçerlidir. Yedi günlük hastalık peryodu bir takvim haftası değildir, aksine anababalık geçici parası alma bavurusu yapılan en son günden altı gün geriye doğru sayılarak tespit edilen bir peryoddur. Eğer haftada be gün çalııyorsanız bu kuralın sizin için her hangi bir anlamı yoktur. Ancak, eğer çalıma günleriniz baka biçimdeyse, bazı durumlarda çalımı olacağınız bir gün için anababalık geçici parası alamayabilirsiniz. ın oğlu hastalanıyor ve o Pazartesi ve Salı günleri için anababalık geçici parası alma bavurusunda bulunuyor. Çaramba günü çocuk kendisini iyi hissediyor ve okula gidiyor. Ama Perembe günü çocuk yeniden hastalanıyor. bunun için evde k ve anababalık geçici parası alma bavurusunda bulunuyor. Bu durumda Cuma ve Cumartesi günleri için de anababalık geçici parası alabilir ama Pazar günü için alamaz. Çünkü, bu durumda yedi günlük bir hastalık dönemi içinde be gün için anababalık geçici parası almı bulunuyor. Sonraki haftanın Pazartesi ve Salı günleri için o yenide anababalık geçici parası alabilir. Ancak, Çaramba günü o yeniden be günlük sınırı tamamlamı oluyor ve bu gün için anababalık geçici parası alamıyor. Pazartesi S a l ı Çaramba Perembe C u m a Cumartesi P a z a r Pazartesi Salı Çaramba çalııyor evde k ama hiç alamıyor evde k ama hiç alamıyor En geç, ödeme yapılmasını istediğiniz gün geçici anababalık parası almak istediğinizi bildirmelisiniz. Bildiriminizi ve ödeme talebinizi doğrudan adresindeki web sitesinden yapabilirsiniz. Bunu yapabilmek için internet üzerinden bankanızdan yükleyebileceğiniz bir elektronik kimlik kartınızın (e-legitimation) olması gerekir.

4 Bildiriminizi aynı zamanda nolu telefonu arayarak veya numarasına TFP ve kimlik numaranız ile çocuğun kimlik numarasını yazarak kısa mesaj (sms) yoluyla yapabilirsiniz. Bildiriminiz Försäkringskassa ya ulatığı zaman size, doldurup bize geri göndereceğiniz bir form gönderilir Bazı iverenler otomatik olarak sizin adınıza bildirim yaparlar. Ancak iyerinizde bunun nasıl yürütülmekte olduğunu kendiniz öğrenmelisiniz. Eğer çocuk yedi günden daha uzun süreli hastalanmı veya bulaıcı hastalığa kapılmı ise, çocuğun hastalığının sekizinci gününden itibaren, hemire veya doktor tarafından düzenlenmi bir rapor gösterebilmelisiniz. Sizin veya diğer ebeveynin anababalık geçici parası aldığı gün, birinci gün kabul edilir. Anababalık geçici parası almadığınız Cumartesi ve Pazar günleri gibi tatil günleri de adı geçen ilk yedi gün içinde hesaplanmaktadır. Eğer normal bakıcı da hasta ise, sekizinci günden itibaren bu durum bir doktor raporu ile belgelenmelidir. Anababalık iznini kullanıyorsanız ve çocuğunuz hastanede tedavi görüyorsa normal anababalık parası yerine, geçici anababalık parası alabilirsiniz. Bu ekilde normal anababalık izni günlerinizden tasarruf etmi olursunuz. Bu değiimi, anababalık izni kullandığınız çocuğunuzun dıında bir çocuğunuz hastanede tedavi gördüğü zaman da yapabilirsiniz. Sekiz aydan (240 gün) küçük olan çocuklar için sadece, eğer çocuk hastanede tedavi görüyorsa veya çocuğun bir çocuk yuvasında sabit yeri varsa, çocuğa bakmak iin ie gitmediğiniz zaman geçici anababalık parası alabilirsiniz. Bu, örneğin çocuğun bakımı için izinli olan ebeveynlerden biri hastalanıp çocuğa bakamaz ise, diğer ebeveynin çocuğa bakmak için anababalık geçici parası alamayacağı anlamına gelmektedir. Buna karın diğer ebeveyn normal anababalık parası alabilir. Diğer özel ihtiyaçlar [Andra speciella behov] Çocuk 240 günden daha küçük olmasına rağmen, hasta veya fonksiyon engelli bir çocuk için anababalık geçici parası alabileceğiniz baka durumlar da söz konusudur. Bu, örneğin habilitasyon, özürlüler özel okulu veya benzeri bir kurumu ziyarete gittiğiniz zaman veya sağlık hizmetlerinden sorumlu kurumların, örneğin İl Genel Meclisinin düzenlemi olduğu bir kursa katıldığınız durumlarda geçerlidir. Bazı durumlarda yaça daha büyük olan çocuklar için de anababalık geçici parası alabilirsiniz. Sorularınız için nolu telefondan Müteri Hizmetleri bölümümüzü arayabilirsiniz.

5 Bu bilgi formu konuya ilikin yasa metni değildir. ğ ğ ğ İ ğ ğ ğ ğ

Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning]

Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 01.07.2010 Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning] 16 yaşını doldurmuş olan ve Bazı Fonksiyon Engellilere Verilen Destek ve Hizmet Hakkında Kanun

Detaylı

Ana babalık Parası [Föräldrapenning]

Ana babalık Parası [Föräldrapenning] Ana babalık Parası [Föräldrapenning] Ana babalık parası, çalışmak yerine çocukları ile birlikte evde kalabilmeleri için ana babalara verilen ödenektir. Bu, çocuk başına toplam 480 gün süre ile ödenir.

Detaylı

Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg]

Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg] Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg] Klicka här, skriv ev. Undertitel Çocuk yardımı, çocuk 16 yaşını dolduruncaya kadar ödenir. Ondan sonra, temelokula devam eden çocuklara süresi

Detaylı

Hastalık Parası [Sjukpenning]

Hastalık Parası [Sjukpenning] Hastalık Parası [Sjukpenning] Hastalık nedeniyle çalı amayacak durumda oldu unuz zaman Försäkringskassa dan [İsveç Sosyal Sigortalar Kurumu] hastalık parası alma hakkınız vardır. 15 aylık bir dönem içinde

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Çocuk parası Değişikliği bildirmek Ailevi durumunuzdaki değişiklikler çocuk parasını etkiliyebilir. Bu nedenle değişiklikleri, bu form ile dört hafta içerisinde bildiriniz. Hollanda dışında ikamet edenler

Detaylı

Aktivite Yardımı ve Gelişim Ödencesi [Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning]

Aktivite Yardımı ve Gelişim Ödencesi [Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning] Aktivite Yardımı ve Gelişim Ödencesi [Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning] İş piyasası programına katılıyor iseniz, aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alabilirsiniz. 25 yaşını doldurduysanız

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Anw geride kalanlar ödeneği Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler Anw geride kalanlar ödeneğinizi etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri dört hafta içerisinde bu form

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME Aredrk hr rk UrKr xbi r Bengali Πληρωμή του ενοικίου σας Greek Pagamento da renda Portuguese Bixinta kiradaada Somali Pago de su alquiler Spanish Kiranızı ödeme

Detaylı

Annelik İzninde Değişiklikler

Annelik İzninde Değişiklikler PL507 (Rev 3) Maternity leave changes - Turkish Annelik İzninde Değişiklikler Temel Özet 1 Hükümet çalışan anne babalara yardımcı olma konusunda kararlıdır. Annelik iznine ilişkin olarak meydana gelecek

Detaylı

Ebeveynler için bilgi

Ebeveynler için bilgi Ebeveynler için bilgi Sevgili Ebeveynler, Burada yer alan bilgilerle sizleri, Oldenburglu çocuklar için sunulan bakım hizmetleri ve bu hizmetlerin kuralları hakkında genel olarak bilgilendirmek istiyoruz.

Detaylı

ÇOCUK YARDIMI GİRİŞ ÖN BİLGİLER. Versiyon : 3.7.1.1 ve üstü. İlgili Programlar : Personel Bordro Sistemi. Tarih : 30.06.2010

ÇOCUK YARDIMI GİRİŞ ÖN BİLGİLER. Versiyon : 3.7.1.1 ve üstü. İlgili Programlar : Personel Bordro Sistemi. Tarih : 30.06.2010 ÇOCUK YARDIMI Versiyon : 3.7.1.1 ve üstü İlgili Programlar : Personel Bordro Sistemi Tarih : 30.06.2010 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GİRİŞ PARALOG Personel Bordro Sistemi önceki sürümlerde

Detaylı

Engellilik Ödeneği [Handikappersättning]

Engellilik Ödeneği [Handikappersättning] Engellilik Ödeneği [Handikappersättning] Kronik bir hastalık veya fonksiyon kaybı nedeniyle ekstra yardıma ihtiyaç duyuyorsanız veya ekstra giderleriniz varsa 19 yaşı üstünde olan sizlere engellilik ödeneği

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek AOW yaşlılık aylığı Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler, AOW yaşlılık aylığınızı etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri, dört hafta içinde bu form ile bize bildiriniz.

Detaylı

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ TEDAVİNİZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Tedaviniz sırasında yaralanırsanız, Hasta Yaralanma Yasası [patientskadelagen]

Detaylı

tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme

tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme Hannover Eyalet Başkenti Ocak 2017 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü - 01.08.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme Hanımefendiler ve

Detaylı

Çalı ma Gücünün Azalması Durumunda Aktivite Ödene i [Aktivitetsersättning] [Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga]

Çalı ma Gücünün Azalması Durumunda Aktivite Ödene i [Aktivitetsersättning] [Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 01.01.2010 Çalı ma Gücünün Azalması Durumunda Aktivite Ödene i [Aktivitetsersättning] [Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga] Aktivite ödene i, genç

Detaylı

Erken Emeklilik Ödene i [Sjukersättning]

Erken Emeklilik Ödene i [Sjukersättning] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 21.08.2009 Erken Emeklilik Ödene i [Sjukersättning] Çalı ma gücünüz en az dörtte bir oranında sürekli biçimde dü mü ise erken emeklilik ödene i alabilirsiniz.

Detaylı

15 YAŞINDAN KÜÇÜK çocuklara düzenli bakıyor musunuz?

15 YAŞINDAN KÜÇÜK çocuklara düzenli bakıyor musunuz? V01 Aşağıdaki sorular, çocukların ve yardıma muhtaç olan büyüklerin bakımıyla ilgilidir. Yardıma muhtaç olan 15 yaşından büyük yakınlarınıza ya da tanıdıklarınıza bakıyor musunuz? Anketör: Meslek icabı

Detaylı

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır.

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. Bu ekranda görüldüğü gibi butonlara basarak işlem yapabilirsiniz. Yeni Kayıt Ekleme Yeni Servis-Kalibrasyon

Detaylı

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir.

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir. Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar Sürüm 1.0 21 Ekim 2004 Dr. Yaman AKDENIZ * akdeniz@bilgiedinmehakki.org Bilgiedinmehakki.org

Detaylı

SGK İŞ GÖRMEZLİK UYGULAMASI. SIK SORULAN SORULAR v1.0

SGK İŞ GÖRMEZLİK UYGULAMASI. SIK SORULAN SORULAR v1.0 SGK İŞ GÖRMEZLİK UYGULAMASI SIK SORULAN SORULAR v1.0 SORU 1: Paramın yatıp yatmadığını nereden takip edebilirim? CEVAP 1: Paranızın yatıp yatmadığını http://saglik.ssk.gov.tr/isgoremezlikteyit/kontrol.faces

Detaylı

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Ebeveyn katkı payının hesaplanması ile ilgili bildiri Sayın Bay/Bayan! Sevgili Ebeveynler! Çocuğunuzun Hannover şehrine

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU VELİ KULLANIM KILAVUZU Sayın Velimiz, ServisCELL Okul Servisi Çağrı ve Bilgilendirme Sisteminin amacı, velilerimizin okul servisi ile yaşayabileceği tüm sorunları çözmek, çocuklarımızın güvenliğini sağlamak

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ!

KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ! KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ! KUMAR BAĞIMLILIĞINI ENGELLEME HAKKINDA ÖNEMLİ UYARILAR ŞANS OYUNLARI RİSKLERİ DE BERABERİNDE GETİRİR AŞAĞIDAKİ TEMEL PRENSİPLERE UYMANIZI TAVSİYE EDERİZ: Spor bahisleri

Detaylı

DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER

DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASI DOĞUM İZNİ Doğum öncesi Doğum Doğum sonrası 5+3 hafta 8+X Hafta Çoğul gebelik halinde 10 hafta Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan

Detaylı

Engelsiz Erişim. Engelli Müşterilerimize Özel Tarifeler ve Uygulamalarımız

Engelsiz Erişim. Engelli Müşterilerimize Özel Tarifeler ve Uygulamalarımız Engelsiz Erişim Engelli Müşterilerimize Özel Tarifeler ve Uygulamalarımız Engelsiz Erişim Avea İletişimdekiengelleri kaldırıyor! Engelli müşterilerimize özel tarifeler ve uygulamalarımızla iletişim artık

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Eğitim ve Öğretim Yılı Başlangıcı : 18 Eylül 2017 Pazartesi günü Birinci Dönemi : 18 Eylül 2017 Pazartesi - 19 Ocak 2018 Cuma Yarıyıl Tatili : 22 Ocak 2018

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

BÜLTEN. KONU: 6183 Sayılı Kanunda Ve 5084 Nolu Tevik Kanununda Deiiklik Yapılmıtır

BÜLTEN. KONU: 6183 Sayılı Kanunda Ve 5084 Nolu Tevik Kanununda Deiiklik Yapılmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-009 Tarih: 11.02.2010

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

ESNAF, ÇİFTÇİ, SANAYİCİ, TÜCCAR VE ŞİRKET ORTAĞI GİBİ BAĞIMSIZ ÇALIŞANLARIN SGK DAN RAPOR PARASI ALMA HAKLARININ AÇIKLANMASI

ESNAF, ÇİFTÇİ, SANAYİCİ, TÜCCAR VE ŞİRKET ORTAĞI GİBİ BAĞIMSIZ ÇALIŞANLARIN SGK DAN RAPOR PARASI ALMA HAKLARININ AÇIKLANMASI ESNAF, ÇİFTÇİ, SANAYİCİ, TÜCCAR VE ŞİRKET ORTAĞI GİBİ BAĞIMSIZ ÇALIŞANLARIN SGK DAN RAPOR PARASI ALMA HAKLARININ AÇIKLANMASI Vakkas DEMİR * I- GİRİŞ: 5510 sayılı Kanunun 18 inci maddesi hükümlerine göre,

Detaylı

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ TEDAVİNİZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Tedaviniz sırasında yaralanırsanız, Hasta Yaralanma Yasası [patientskadelagen]

Detaylı

A. Genel. B. Dilekçe verme

A. Genel. B. Dilekçe verme STEIERMARK EYALET HÜKÜMETİ DAİRESİ Eyalet Çocuk Bakım Desteği Başvuru Yapanlara (Kadınlara) Bilgi Das Land Šteiermark 6. Departman Bildung und Gesellschaft Karmeliterplatz 2, 8010 Graz Tel.: (0316)877-2187

Detaylı

YASAL İZİN SÜRESİ. Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi.

YASAL İZİN SÜRESİ. Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi. S.NO TÜRÜ KAPSAMI SÜRESİ YASAL DAYANAĞI AÇIKLAMA 1 YILLIK Kanununa tabi olan tüm kamu çalışanları (Öğretmenler hariç) Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün Kanununun

Detaylı

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 1 ĐÇĐNDEKĐLER 1. Teorik Ders Programı Hazırlık Aşamaları ve Kontroller... 3 2. Personel ve Derslikler.... 4 3. Teorik Program Đçin Grup

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM Turkiska KENDİNİ TANIYOR MUSUN? AŞAĞIDAKİ SEÇENEKLERİN HANGİSİNDEN TEDİRGİNSİN?...... istediğin kişi ile evlenemeyeceğine?... aynı çinsiyete sahip birine aşık olamayacağına?...

Detaylı

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKANIN KAYBEDİLMESİ DURUMUNDA İZLENECEK ADIMLAR Elektronik imzanızı kaybetmiş

Detaylı

MerlonErasmus Otomasyon Sistemi

MerlonErasmus Otomasyon Sistemi MerlonErasmus Otomasyon Sistemi MerlonErasmus Modülleri Öğrenci Hareketliliği Gelen Gelen Öğrenim Formu Gelen Staj Formu Giden Giden Öğrenim/Staj Formu Personel Hareketliliği Gelen Personel Formu Giden

Detaylı

Bir sayının. 4 fazlasının. 2 katı. Bir sayının. Bir sayının çeyreğinin. 7 fazlasının. altıda beşinin 9 eksiği. üçte ikisi. Bir sayının.

Bir sayının. 4 fazlasının. 2 katı. Bir sayının. Bir sayının çeyreğinin. 7 fazlasının. altıda beşinin 9 eksiği. üçte ikisi. Bir sayının. 5 fazlası 3 eksiği fazlasının katı katının fazlası 9 eksiğinin çeyreği çeyreğinin üçte ikisinin 7 fazlasının 8 eksiğinin altıda beşinin 9 eksiği 7 fazlası üçte ikisi altıda beşi 8 eksiği karesinin Küpünün

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN UYGULAMA ESASLARI

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN UYGULAMA ESASLARI YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN UYGULAMA ESASLARI Amaç: Madde 1: Bu izin uygulama esaslarının amacı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim elemanları ile belirli veya belirsiz süreli çalışan idari personelinin

Detaylı

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ Kamu SM den aldığınız e-imza sertifikasının detaylarında SHA-1 yazıyorsa ve sertifikanın bitiş tarihi 15.09.2014 ü aşıyorsa sizin için SHA-256 lı yeni bir sertifika üretilmiştir ve bu yeni sertifikayı

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 07.07.2009 tarih ve 27281

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Başlamadan Önce İstanbul Arel Üniversitesi online ödeme sistemini kullanabilmek için kredi kartınızın aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir: Kredi

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi

İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Başlamadan Önce İstanbul Arel Üniversitesi online ödeme sistemini kullanabilmek için kredi kartınızın aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir: Kredi

Detaylı

! " ,. $ $$ $. , 0 0 1 #! #01 , $! $ $ #. 2# $ %,. $ $ $... $ $ , 3!!. $ , + $ $... ,4$. $ 5# $... 5, 6 $ $ 5 $ ' $!.. ,. 374 8 4, , 02 -$... 2$!

!  ,. $ $$ $. , 0 0 1 #! #01 , $! $ $ #. 2# $ %,. $ $ $... $ $ , 3!!. $ , + $ $... ,4$. $ 5# $... 5, 6 $ $ 5 $ ' $!.. ,. 374 8 4, , 02 -$... 2$! !! ## $%! # # $ $ &&'#( ## )% %&'()'(*** $ * ##+%!+, -$../.,-$ -$,. $ $$ $., 0 0 1 #! #01, $! $ $ #. 2# $ 2,01 $$ (,..!$ %,. $ $ $... $ $, %&'()'(***, 3!!. $, + $ $...,4$. $ 5# $.... 5, 6 $ $ 5 $ ' $!..,.

Detaylı

şikâyetiniz ve ombudsman

şikâyetiniz ve ombudsman şikâyetiniz ve ombudsman ombudsman hakkında Bir finansal kuruma şikâyette bulunduğunuz ve işlerin gidişatından memnun kalmadığınız durumlarda, Financial Ombudsman Service devreye girebilir. Bizden yararlanmak

Detaylı

Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım

Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım edebilirsin! Eğer çocuğuna derslerinde yardım etmek istiyorsan işte iyi öneriler Ev ödevi yapmak için, günlük bir rutin yap. Bu günün belirli bir saatinde bir

Detaylı

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI Yaz Öğretimi ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, Fakülte ve Bölümler tarafından açılması planlanan derslerin listesini

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

15 TL ÖZEL HASTANE. Detaylı bilgi için. - Mevcut hastalıklarınız poliçe kapsamında. - Bekleme süresi olmadan hemen kullanılabilir

15 TL ÖZEL HASTANE. Detaylı bilgi için. - Mevcut hastalıklarınız poliçe kapsamında. - Bekleme süresi olmadan hemen kullanılabilir MESS tarafından sağlanan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK ve Anadolu Sigorta TSS anlaşmalı özel hastanelerden sağlık hizmeti almanıza olanak sağlıyor. nlu ruk og ZS m Payı Katılı 15 TL t k hizme ödeyere

Detaylı

Fransa'da Küçük Çocukların Bakımı

Fransa'da Küçük Çocukların Bakımı Fransa'da Küçük Çocukların Bakımı İstanbul Mart 2016 1. Fransa'da aile politikası 2. Farklı bakım türleri 3. Bakım politikasının kaldıraç gücü 2 Fransa'da aile politikası Temel prensipler - 18 yaşın altındaki

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ. Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı. Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü)

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ. Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı. Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü) ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü) DEĞİŞİM PROGRAMINDAN YARARLANMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLER: 1. Bilgi

Detaylı

Döküman No 3 İZİN PROSEDÜRÜ Sayfa No Page 1 of 5 Yayın Tarihi ve No 08.03.2013 Revizyon Tarihi 03.07.2014

Döküman No 3 İZİN PROSEDÜRÜ Sayfa No Page 1 of 5 Yayın Tarihi ve No 08.03.2013 Revizyon Tarihi 03.07.2014 Bu prosedür, Nutricia Anne Bebek Beslenmesi çalışanlarının yılık izin, mazeret izni, ücretsiz izin, hastalık izni, doğum izni, süt izni ile Ulusal Bayram ve Genel Tatil ile ilgili süreçleri kapsamaktadır.

Detaylı

İlk defa mı kreşe mi geldiniz? Alışkanlık yaratır! Uygulamada Ebeveynler Ek dikkat Kalite Ebeveyn katkısı Sorumluluklar

İlk defa mı kreşe mi geldiniz? Alışkanlık yaratır! Uygulamada Ebeveynler Ek dikkat Kalite Ebeveyn katkısı Sorumluluklar Kısa özet VELSEN DAKİ KREŞ HAKKINDA BİLGİ İçerik İlk defa mı kreşe mi geldiniz? Alışkanlık yaratır! Uygulamada Ebeveynler Ek dikkat Kalite Ebeveyn katkısı Sorumluluklar 1 İlk defa mı kreşe mi geldiniz?

Detaylı

Kimler konut ek yardımı alabilir? [Vem kan få bostadstillägg?]

Kimler konut ek yardımı alabilir? [Vem kan få bostadstillägg?] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 01.01.2010 Aktivite Ödeneği veya Erken Emeklilik Aylığı Alanlar İçin Konut Ek Yardımı [Bostadstillägg] [Bostadstillägg till dig som har aktivitetsersättning

Detaylı

İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir?

İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir? İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir? İlave tediye, yıllık izin ve ikramiye işçilerin en önemli mali ve sosyal haklarının başında gelmektedir. İşçilerin

Detaylı

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU Oda sıcaklığını sabit bir ısıda tutmak ve kombi v.b cihazların sürekli yanmasını engellemek, tasarruf etmek amacı

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Yardım Kılavuzu Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Yardım Kılavuzu Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Deutsch für die Schule. Anaokulundan önceki y l Almanca Ö renimi. Anababalar için Bilgi

Deutsch für die Schule. Anaokulundan önceki y l Almanca Ö renimi. Anababalar için Bilgi Deutsch für die Schule Anaokulundan önceki y l Almanca Ö renimi Anababalar için Bilgi 22.04.2015 Be ya ndaki bir çocuk Anaokulu na ba lad nda kendisini Almanca ifade edebiliyor olmal d r. E er bir çocuk

Detaylı

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ Kamu SM den aldığınız e-imza sertifikasının detaylarında SHA-1 yazıyorsa ve sertifikanın bitiş tarihi 15.09.2014 ü aşıyorsa sizin için SHA-2 li yeni bir sertifika üretilmiştir ve bu yeni sertifikayı e-imza

Detaylı

İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z

İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z www.doncaster.gov.uk contents içindekiler Bu bilgiler isteyenlere farklı dillerde, veya Braille (görme engellilerin

Detaylı

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır.

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 31 Mart 2014 tarihli Ellialtıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94

Detaylı

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise ÖĞRENCİLERİMİZİN ve VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için tüm hazırlıkların

Detaylı

13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ

13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ 13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No: 6) 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı

Detaylı

BİLGİ ye Hoşgeldiniz,

BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek AOW yaşlılık aylığı Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler, AOW yaşlılık aylığınızı etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri, dört hafta içinde bu form ile bize bildiriniz.

Detaylı

Okul öncesi eğitim, ilk ve orta öğretim ile yetişkin eğitimi sorumluluğu

Okul öncesi eğitim, ilk ve orta öğretim ile yetişkin eğitimi sorumluluğu İsveç Eğitim Sistemi: Okul kurucuları 01/01/08 de basılmıştır Okul öncesi eğitim, ilk ve orta öğretim ile yetişkin eğitimi sorumluluğu İsveç'te okul öncesi eğitim, ilk ve orta öğretim ile yetişkin eğitimi

Detaylı

Taksi ve özel araç kiralama bilgileri

Taksi ve özel araç kiralama bilgileri Taksi ve özel araç kiralama bilgileri Taksi ve Özel Araç Kiralama Hizmetleri Taksiler (siyah taksiler), caddeden veya özel taksi duraklarından kiralayabileceğiniz tek araçlardır. Tüm taksilerde, seyahatinizin

Detaylı

Herkes Oy Kullanıyor! Emekliliğiniz ve sağlığınız için kırmızı oy zarfı.

Herkes Oy Kullanıyor! Emekliliğiniz ve sağlığınız için kırmızı oy zarfı. Herkes Oy Kullanıyor! Emekliliğiniz ve sağlığınız için kırmızı oy zarfı. Sosyal Seçim Nedir? 30 milyonu aşkın prim ödeyenler ve emekli maaşı alanlar sosyal seçimlere katılarak, Federal Alman Emeklilik

Detaylı

! "#$%& " !"# "# $ % &' ()%%*+,#-.,# % /# #0/.0&/ 1 %. '%% & &%%'% /!2!0 #

! #$%&  !# # $ % &' ()%%*+,#-.,# % /# #0/.0&/ 1 %. '%% & &%%'% /!2!0 # ! "#$%& " '(! "#$%& "!"#!"# "# $ % &' ()%%*+,#-.,# % /# #0/.0&/ 1 %. '%% & &%%'% /!2!0 # )*+ $, "- (.,/ 0..1)2#$,# &%& 0! #. # #. &&/& %# -$ 1. $.1 3 - ' # % # 1/% & & 2%% &#&&% '% /!2% &%&& #,# '%' #

Detaylı

Arrenberg destek merkezi

Arrenberg destek merkezi Arrenberg destek merkezi Biz çocukların, gençlerin ve ergin insanların şahsen karar verdikleri gibi, serbest ve sosyal yetkili olmalarını teşvik ediyoruz. Biz engelli ve ya kronik hasta insanlara, kendi

Detaylı

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda.

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda. VerdeTaks dünya çapında vergi iadeleri hizmeti veren yeni kurulmuş bir şirkettir. Şirketimiz finansal, müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış alanlarında 14 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Uzmanlarımızın

Detaylı

Sayı : Konu : Bilirkişilik Temel Eğitimi Verme İzni, Ücret ve Eğitim Başvurusu, YMM ve SMMM ODALARI BAŞKANLIKLARI NA

Sayı : Konu : Bilirkişilik Temel Eğitimi Verme İzni, Ücret ve Eğitim Başvurusu, YMM ve SMMM ODALARI BAŞKANLIKLARI NA T U R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ (UNION OF CHAMBERS OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF TURKEY) 0 4.1 0.2 0 1 7 0 5 6 2 i, ' Sayı : Konu

Detaylı

OCAS AVUKAT TELEFON HATTI

OCAS AVUKAT TELEFON HATTI OCAS AVUKAT TELEFON HATTI OCAS AVUKAT UYGULAMASI TANITIM BİLGİLERİ Otomatik CMK Atama Sistemi aşamalarından biri olan sisteme cep telefonunuzdan komut verebilme özelliği 1.1.9 tarihinden itibaren aktive

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI KURUM UYGULAMALARI DERSİ - KURUM DENEYİMİ SÜRECİ ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KILAVUZU

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI KURUM UYGULAMALARI DERSİ - KURUM DENEYİMİ SÜRECİ ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KILAVUZU AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI KURUM UYGULAMALARI DERSİ - KURUM DENEYİMİ SÜRECİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KILAVUZU AÖF Sosyal Programlar Uygulama Koordinatörlüğü http://aofuygulamadersleri.anadolu.edu.tr

Detaylı

S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR

S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR A. GENEL SORULAR 1. İşyeri eğitimi (İYE) nedir? Staj ile farkları nelerdir? Staj, 2. ve 3. Sınıf sonunda

Detaylı

Bakıcı İhtiyaçları Değerlendirmesi ve Hizmetleri Kılavuzu

Bakıcı İhtiyaçları Değerlendirmesi ve Hizmetleri Kılavuzu TURKISH Bakıcı İhtiyaçları Değerlendirmesi ve Hizmetleri Kılavuzu A Guide to Carer s Needs Assessments and Services Bakıcı mısınız? Eğer hiç bir ücret almadan yaşamını sizin yardımınız olmaksızın idame

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Sayın Velimiz, Birlikte olacağımız yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan planlamayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizlere ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz. Tuba AKSOY

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Versiyon 1 (14/08/2013) Çok acil oldu. Kelime hatalarım olabilir. ÖĞRENCİ SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİ İşten Ayrılış Bildirgelerinin Verilme

Versiyon 1 (14/08/2013) Çok acil oldu. Kelime hatalarım olabilir. ÖĞRENCİ SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİ İşten Ayrılış Bildirgelerinin Verilme Versiyon 1 (14/08/2013) Çok acil oldu. Kelime hatalarım olabilir. ÖĞRENCİ SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİ İşten Ayrılış Bildirgelerinin Verilme Süresi Sigortalıların hizmet akdinin sona ermesi (işten

Detaylı

Okul Temsilcisi. (Müd.-Mdr.Yrd.-Öğretmen- Müd.Yet.Öğrt.vb.)

Okul Temsilcisi. (Müd.-Mdr.Yrd.-Öğretmen- Müd.Yet.Öğrt.vb.) Okul Temsilcisi (Müd.-Mdr.Yrd.-Öğretmen- Müd.Yet.Öğrt.vb.) Okul Temsilcileri kendilerine atanmıģ olan kullanıcı adı (TCKNO) ve cep telefonlarına SMS ile gelen Ģifreyle sisteme giriģ yapabilirler. GiriĢ

Detaylı

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISININ MÜŞTERI HIZMETLERINE HOŞ GELDINIZ Te-toimisto İstihdam ve ekonomik kalkınma ofisinin

Detaylı

hamilelik ayrılma Aile arabuluculuk evlilik boşanma yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması doğum

hamilelik ayrılma Aile arabuluculuk evlilik boşanma yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması doğum evlilik ayrılma arabuluculuk yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması hamilelik doğum boşanma Aile Biz birlikte yaşıyoruz ama evlenmek istemiyoruz. Bu mümkün müdür? Evet. Belçika da, birçok çift

Detaylı

BİLDİRİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ GENEL HUSUSLAR

BİLDİRİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ GENEL HUSUSLAR BİLDİRİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ GENEL HUSUSLAR Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 11-12 Mart 2014 Giriş Soru: Bildirim Sistemini ne için kullanacağız? Cevap: EPDK ya mevzuat kapsamında sunulan tablolar, Bildirim

Detaylı

YÖNETİM EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ

YÖNETİM EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ YÖNETİM EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ İlkiz Sokak No: 16/23 Sıhhiye - ÇANKAYA/ANKARA Tel: 0 (312) 230 34 48 Faks: 0 (312) 230 57 27 Web: www.yekud.org.tr Sayı : 2012/001 onu : Seminer 27/01/2012 Sayın İdarecilerimiz;

Detaylı

TEBLİĞ. b) Analık izninin kesintisiz kullanılması gerektiğinden, bu izin kısım kısım kullanılamaz.

TEBLİĞ. b) Analık izninin kesintisiz kullanılması gerektiğinden, bu izin kısım kısım kullanılamaz. 13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: KAMU PERSONELĠ GENEL TEBLĠĞĠ (Seri No: 6) 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

2005 yılı sonu itibarı ile 76,760 adet geçerli alan adı bulunmaktadır. Alt alan adı uzantılarına göre sayısal bilgi aaıda yer almaktadır.

2005 yılı sonu itibarı ile 76,760 adet geçerli alan adı bulunmaktadır. Alt alan adı uzantılarına göre sayısal bilgi aaıda yer almaktadır. NIC.TR (.tr ALAN ADI) YÖNETM.tr Alan Adı Yönetimi kapsamında; yurt çapında ve yurt dıından ".tr" uzantılı alan adı almak isteyen tüm kurum, kurulu ve ahısların; alan adı bavuruları deerlendirilmekte, alan

Detaylı

İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli

İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli İşten çıkan birisinin çıkış tarihinden geriye doğru bir yıl içinde 90 günü varsa işten çıkışından itibaren 100 gün daha GSS li olma hakkı vardır

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL CV HAZIRLAMA FORMU

AKADEMİK PERSONEL CV HAZIRLAMA FORMU AKADEMİK PERSONEL CV HAZIRLAMA FORMU Akademik Bilgi Sistemine ilk girişte; Kullanıcı Adı : T.C kimlik no, Şifre : Kurum Sicil No, olarak giriş yapıp daha sonra Yönetici ekranından Kullanıcı Adı ve Şifrenizi

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Akademinizin web sitesinde uzaktan eğitim butonuna tıkladıktan sonra açılacak sayfa burasıdır.

Akademinizin web sitesinde uzaktan eğitim butonuna tıkladıktan sonra açılacak sayfa burasıdır. Akademinizin web sitesinde uzaktan eğitim butonuna tıkladıktan sonra açılacak sayfa burasıdır. Bu sayfada sol tarafta gördüğünüz gibi E-Mail adresi ve Şifre bölümümüz var. Üst tarafta ise ANA SAYFA, DERSLER,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SIRA NO YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR TARİH 1 Açık Öğretim Kurumları İş Takvimi * Bakanlıkça belirlenecektir. 2 Yönetici

Detaylı

İŞÇİNİN HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞTIRILMASI HALİNDE ÜCRETİNİN HESAPLANMASI VE İDARİ PARA CEZASI II. HAFTA TATİLİ ÇALIŞMASININ ÜCRETİ VE HESAPLANMASI

İŞÇİNİN HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞTIRILMASI HALİNDE ÜCRETİNİN HESAPLANMASI VE İDARİ PARA CEZASI II. HAFTA TATİLİ ÇALIŞMASININ ÜCRETİ VE HESAPLANMASI İŞÇİNİN HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞTIRILMASI HALİNDE ÜCRETİNİN HESAPLANMASI VE İDARİ PARA CEZASI Umut TOPCU * I- GİRİŞ Hafta tatili, çalışma süresi kavramının ortaya çıkışı ve işçinin korunması bakımından sınırlandırılması

Detaylı