Videoyap Nedir? Nasıl ÇalıĢır? E-Book ta neler var?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Videoyap Nedir? Nasıl ÇalıĢır? E-Book ta neler var?"

Transkript

1 Videoyap Nedir? Nasıl ÇalıĢır? Youtube.com'daki videoyu kendi youtube hesabınızla baģlığını etiketlerini ve açıklamasını değiģtirip kopyalayabilirsiniz. Veya dilerseniz video adresiyle(mp4,flv,avi gibi türler) youtube.com hesabınıza video yükleyebilirsiniz. E-Book ta neler var? 1-) Anasayfa (ÖzgünleĢtir, etiket & açıklama özgünleģtirme, Logo, intro, altyazı, videosi ayarlama, video süre kesme, çerçeve ekleme, video kırpma, video rengi) 2-) Toplu Video (Youtube kelime arama, kanal çek, komple kanalı çekme, playlist çekme, diğer site kelime arama, diğer site sayfaları çekme, özgün video üretme) 3-) Toplu Link Bot 4-) Otomatik Kanal Çekme (KarĢı kanallara eklenenleri otomatik ekleme, karģı kanalı komple otomatik kopyalama) 5-) Özgün Video Yükle (SlaytlaĢtırma, resim üzerine yazı, müzik ekleme) 6-) Süre Satın Alma 7-) Telifli Videolar & Para Kazan (Telifleri silme, ünlemleri silme, ünlem geç bağlantısı, soru iģaretlerini düzeltme, adsenseli veya partnerlı para kazanmayı açma) 8-) Acil Uyarılar 9-) Yüklediğim Videolar (detaylarıyla birlikte) 10-) Ayarlarım (intro, açıklama v.s. ayarları) 11-) Kanallarım (Otomatik api key alma, video log silme, ünlem geç, gizli video yükle,alt kanal nasıl eklenir) 12-) Kanal Ġstatistikleri 13-) Video Yöneticisi (Eskiden kanalda yüklü olan videoları listeme ve sıralama çeģitleri, özgünleģtirme ve silme çeģitleri) 14-) Video Ortası Reklam (eklediğiniz kanal Telifli.&Para Kazan bölümünde gözükmüyorsa buraya bakın) Anlatımlar yukarıdaki sıraya göredir.

2 ANASAYFA BÖLÜMÜ Videoyap üyeliği olan herkesin Ana Sayfasında aşağıdaki gibi bölümler bulunmaktadır. Bu bölümler kafanızı karıştırmasın, karmaşık duran basit bir matematik sorusu gibi :)

3 Öncelikle ben bu bölümleri açıklayarak baģlamak istiyorum ; Link : Buraya kanalımıza yüklemek istediğimiz videonun mp4,flv linkinide yazabiliriz fakat VideoYap.Com un bize sağladığı en büyük nimetlerden biriside bot scriptinde kayıtlı olan her türden video bulabileceğimiz yaklaşık 100 e yakın video kaynak siteleridir. Bu siteleri Link kısmı boģ kalacak Ģekilde, Tümünü özgünleģtir veya Eti. & Açık. Özgün. Butonlarına tıklayarak bulabilirsiniz. Karşınıza aşşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü ve siteler çıkacaktır ;

4 Bu kaynak sitelerden istediğiniz bir siteye girip videonun linkini Link kısmına yazarsanız bot otomatik olarak videoyu indirip kanalınıza yükleyecektir. Örnek verecek olursak : Ben mesela youtube.com dan bir video yüklemek istiyorum, YouTube giriyorum ve yüklemek istediğim videoyu buluyorum vde videomun linkini kopyalıyorum Bottan kanalıma yüklemek istediğim youtube videosu linki : Bunu Link kısmına yazıyorum ve bu kadar, tebrikler! İlk videonuzu yükleme işlemine geçmiş bulunuyorsunuz. Şimdi geriye kaldı diğer bölümleri doldurmak. Link bölümünü doldurduktan sonra yapmanız gereken şey ise Video BaĢlığını doldurmak. Bunu eliniz ile istediğiniz gibide doldurabilirsiniz fakat VideoYap sizi hiç zahmete sokmak, sizi yormak istemiyor! Bu yüzden Tümünü ÖzgünleĢtir ve Eti. & Açık Özgün. Bölümü bizler için yapıldı! Bu seçenekler size yükleyeceğiniz linkin başlığını alarak ona uygun en iyi şekilde etiketleri ve açıklamayı girerek sizlere teslim ediyor. Tümünü ÖzgünleĢtir ve Eti. & Açık Özgün. (Etiket & Açıklama ÖzgünleĢtir) arasındaki fark nedir? Belkide çoğu kişinin kafasına takılan sorulardan birisidir bu. Bu olayı kısaca özetlemek gerekirse arkadaşlar ; Tümünü özgünleģtir daha çok hit yaptırır. Ama bir haberi tümünü özgünleģtirmek saçma yapar arkadaģlar. Yani saçma yapacak kategoriler için etiket ve açıklama iyidir. Örneğin dizi bölümleri, filmler, baģlığında tarih geçenler. Bunlarda Eti.& Açık Özgün. kullanmamız daha sağlıklıdır. Diğer türlerde Tümünü ÖzgünleĢtir seçeneği daha iyidir arkadaģlar. Yüklenecek Hesap Bölümü : Arkadaşlar bunu uzun uzadıya anlatmaya gerek yok açıkçası. Yüklemek istediğiniz videoyu hangi kanalınıza yükleyeceğinizi seçmenizi sağlar. Kısaca budur arkadaşlar. Translate Bölümü : Bu bölüm ise; yükleyeceğimiz video mesela İngilizce başlıklı, etiketli ve İngilizce açıklamalı ise bunu oradan seçeceğimiz dillere otomatik çevrilmesini sağlar. Örnek verecek olursak : Ben bir video yüklemek istiyorum ve bunun Türkçe olarak daha çok hit alacağını düşünüyorum ve hop translate bölümünden Türkçe yi seçiyorum ve bu kadar! Başardınız, artık İngilizce veya başka dildeki bir içeriği Türkçe ye çevirdiniz. AĢağıdaki resimlerle konuyu pekiģtirelim arkadaģlar.

5 Video normal halinde iken, yani; baģlık, açıklama ve etiketler hala Ġngilizce iken: Fakat biz Translate seçeneğinden Türkçe yi seçtik ve sistem bize baģlığı, açıklamayı ve etiketleri otomatik olarak Türkçe ye çevirdi. AĢağıdaki fotoğrafta olduğu gibi ; Çok basit değil mi arkadaģlar? Yapmanız gereken tek Ģey sadece 1 tık! Etiket, açıklama ve baģlık YouTube SEO için gerçekten çok etkilidir. Bu bölümleri en iyi Ģekilde doldurmanız daha çok hit almanız, daha çok tık almanız açısından çok faydalıdır.

6 Video Sesi Bölümü : Bu bölümde yüklemek istediğimiz videonun sesini TAMAMEN sileriz. Bu bizi EĢleĢen, dünya engeli, telif vb.. gibi Ģeylerden kurtarmada çok büyük bir rol oynar. Kısaca bu kadardır arkadaşlar zaten 2 seçenek var Orijinal Kalsın ve Sesini Sil. Video Bitimi Intro Bölümü : Bu bölümde videolarımızın sonuna 5 Saniyeliğine intro ekleyebiliriz. Mesela biraz özgün spam yapıyoruz ve videolarımızı yükledik, baģkaları videolarımızı çalmasın diye sonuna 5 Saniye intro ekleyebilirsiniz. Oldukça kullanışlıdır. Veya buraya KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYINIZ! tarzı Ģeyler yazmanızda abone kazanmanız açısından oldukça iyi bir olanak sağlar. SORU : Peki video sonuna koyacağımız 5 Saniyelik Intro yu nasıl ayarlarız? CEVAP : Sol menüden Ayarlarım bölümüne girerseniz Video Sonu Ġntro seçeneğinin ayarlarını görebilirsiniz. Oraya yazacağınız metin, sizin videolarınızın sonunda eğer video yüklerken Video Bitimi Intro bölümünü aktif ederseniz 5 saniyeliğine yer alacaktır. Bakın mesela benim Intro ayarım aşşağıdaki gibidir ; Video Süre Kes Bölümü : Bu bölümde atmak istediğimiz videoların sürelerini kesebiliriz. 2 Seçenek mevcuttur: BaĢlangıçtan Kesilecek Saniye ve Sondan Kesilecek Saniye. Eğer ben yükleyeceğim videonun ilk 10 saniyesinin olmamasını istiyorsam buradaki BaĢlangıçtan Kesilecek Saniye değerini 10 yapmalıyım. Veya videonun son 15 saniyesinin olmamasını istiyorum. Sondan Kesilecek Saniye değerinide 15 yapıyorum. Bu şekilde istediğim sonucu elde etmiş oluyorum.

7 Aslında bu Video Süre Kes özelliğini akıllıca kullanarak çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Örnek olarak veriyorum; Ben bir video yüklemek istiyorum fakat bunun ilk 10 saniyesinde ve son 15 saniyesinde kanalın introsu veya logosu var. Ee ben bunu yüklersem YouTube bu videoyu eşleşen olarak göstericek, veya başka sorunlar çıkartacak. ĠĢte tamda bu sırada bu özellik devreye giriyor ve bize bir kez daha VideoYap botunun büyük nimetini bizlere gösteriyor! Hemencecik BaĢlangıçtan Kesilecek Süre değerini 10 yapıp, Sondan Kesilecek Süre bölümüne atlayıp o değeride 15 yaparak EĢleĢen tarzı sorunlardan kurtuluyoruz! Çerçeve Ekle Bölümü : Bu bölümde ise adı üstünde videomuza çerçeve ekler. Yine bu şekilde Ünlem, eģleģen,telif tarzı Ģeylerden videomuzu büyük bir ihtimal kurtarabiliriz. Resimli olarak aģģağıda daha iyi anlayabiliriz ; 1-) Orijinal hali ( Çerçeve Ekle Seçeneği Seçilmeden Hali): 2-) %30 Çerçeve EklenmiĢ hali :

8 Video Kırpma Bölümü ; Adı üstünde arkadaşlar; yüklemek istediğimiz videoyu kırpar. Buda Çerçeve eklemek gibi bizi karşılaşacağımız bütün sorunlardan büyük bir ihtimal kurtulmak için olanak sağlar. Sanırım bunu yine resimle daha iyi anlatacağım. 1-) Videonun orijinal hali : 2-) %30 Kırpma yapıldıktan sonraki hali :

9 Umarım her şey daha iyi anlaşılmıştır arkadaşlar. Şimdi devam edelim diğer seçeneklerimize; Video Rengi Bölümü : Bu bölümde yükleyeceğimiz videonun rengini açarak yükleyebiliriz. Veya tam tersine daha çok koyulaştırmak istersek Renk KoyulaĢtır ı seçeriz. Görüldüğü gibi arkadaşlar seçenekler yukarıdadır. Bu seçenekler ve bu bölüm yine bizi olası bir telif, eģleģen,ünlem tarzı problemlerden korunma oranımızı arttıracaktır. Ben şahsen o tarz bir sorunla karşılaşmamak için bu bölümü sıklıkla kullanıyorum :) Video Kategorisi Bölümü : Bu bölümü uzun uzadıya yazmaya gerek yoktur sanırım, herkes biliyordur zaten :) Ama yinede açıklamakta fayda var. Yükleyeceğimiz videoyu hangi kategoriye yüklemek istiyorsak onu seçmemize yarar.

10 TOPLU VĠDEO BÖLÜMÜ Evet arkadaşlar aslında işimizi en çok kolaylaştıran, botun en büyük nimeti olan bölüm bu kısımdır. Kısaca bu bölümde; toplu bir şekilde tek tıkla videoları yükleyebilirsiniz. Normal üyeler için bu toplu video hakkı günlük 250 dir. Fakat Ģöyle bir olay var; mesela ben bugün 250 hakkımın 200 tanesini harcadım, geriye 50 tane kaldı. Bu haklar ne olacak diye soran arkadaşlar vardır şu an; bu haklar diğer güne aktarılır arkadaşlar. Yani diğer gün normalde 250 olan hakkım 300 olur, VideoYap kimsenin hakkını yemez arkadaģlar içiniz rahat olsun. Tabii biz bunu arttırabiliriz. Aşşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz arkadaşlar; Arkadaşlar bu bölüm bana göre en kolay ve en rahat olabileceğimiz bölümdür. Çünkü hiçbir şey yapmazsınız. Sadece videoları seçersiniz ve sistem otomatik olarak kanalınıza yükler. Hemde sizden hiç kota gitmez ve bilgisayarınızı açık tutmak zorunda kalmazsınız!

11 Toplu Video Yükle bölümü yukarıdaki gibidir arkadaşlar. Bu bölümleri açıklayacak olursak ; Eklenecek Kanal : Bu bölümde yükleyeceğimiz videoları hangi kanalımıza yükleyeceğimizi seçeriz. Eklenecek Kategori : Bu bölümde yükleyeceğimiz videoların türü ney ise onu o kategoriye ayarlarız. Yani ben Eğlence videosu yüklüyorsam kategoriyi de haliyle Eğlence seçiyoruz. Ve asıl önemli olan yere geldik arkadaşlar, Çekim ġekli bölümündeyiz! Bu bölümde ise kısaca metinsel olarak anlatmak gerekirse; Bu bölümde 3 Seçeneğimiz vardır: 1.Seçenek : YouTube üzerinden video çekme 2.Seçenek : Diğer Siteler Üzerinden Video Çekme 3.Seçenek : Özgün Video Üret

12 1. Seçenek ile başlamak istiyorum arkadaşlar. Bu seçenekte ise 4 adet alt seçeneğimiz vardır; SORU: Eğer Kelime Ara seçersek ne olur? CEVAP: Eğer bu bölümü seçersek ; Kelime Ara kısmına YouTube üzerinden istediğimiz tarzda video bulmamız için lazım olan kelimeyi yazarız. Örnek olarak verirsek: Mesela benim bir eğlence kanalım var ve ben buraya YouTube üzerinde yüklenmiş olan eğlenceli videoları yüklemek yani kendi kanalıma çekmek istiyorum. Hemen Kelime Ara yazan yerin sağ tarafındaki boşluğa funny yazıyorum. Bu funny olmak zorunda değil sakın kafanız karışmasın, özel kod falan yok yani. Funny in anlamı Türkçe de eğlenceli olarak geçer. Yani benim yabancı bir kanalım var ve ben Funny diye arattım içerisinde funny geçen, komik tarzdaki videoları sistem benim karşıma çıkarır ve ben seçtiğim videoları özgünleştirip kanalıma yüklerim. Ve seçenekler mevcuttur görüldüğü üzere Filtre kısmında. Filtre kısmında aradığımız videoların özelliklerini filtreleyebiliriz. Filtreleme Türleri Süre bakımından : KarıĢık, Kısa(0-4 dakika), Orta(4-20), Uzun(20+) dur. Mesela Ben Orta yı seçer isem karģıma orta uzunluktaki videoları çıkartır. Yükleme bakımından : Tüm Zamanlar, Son 1 Ay, Bu Hafta, Bugün. Mesela ben eğer Son 1 Ay seçeneğini seçersem; karģıma son 1 ayda yüklenmiģ videoları çıkartır. High-Definition Seçeneği ise arattırdığımız videoların HD olup veya olmayacağını filtrelemek içindir. HD video istiyorsanız bu seçeneği işaretlemelisiniz.

13 Sıralama ġekli Bölümü ise 4 e ayrılır; 1- Yeni Eklenenler(Telif Riski DüĢük) > Yeni eklenen videoları ve telif riski düşük olanları gösterir. 2- Yeni Eklenenler(Hepsi) > Yeni eklenen videoları gösterir fakat Telif riski yüksek olabilir. 3- Popüler Videolar(Telif Riski DüĢük) > Bu seçenekte ise karşımıza popüler olan ve Telif riski düşük olan videoları karşımıza çıkarır. 4- Popüler Videolar(Hepsi) > Bu bölümde yine bizlere Popüler Videolar ı gösterir fakat Telif riski yüksek olan videolar olabilir içlerinde. ġimdi aģağıdaki fotoğrafta daha iyi anlayacaksınız arkadaģlar:

14 SORU : Anlattıklarıma göre yukarıdaki fotoğrafta neler yaptım? CEVAP : Önce hangi kanalıma yükleyeceğimi seçtim (Funny Moments), sonra yükleyeceğim kategoriyi (Eğlence) seçtim. Sonra Çekim ġekli bölümünden Kelime Ara seçtim ve boģluğa funny yazdım (tırnak iģareti olmadan). Ve Filtre bölümünden Orta seçtim; orta uzunlukta videolar çıksın karģıma diye. Daha sonra karģıma çıkacak olan videoların yükleme tarihlerini filtrelemek için Son 1 Ay seçtim yani son 1 ay içinde yüklenen videoların çıkmasını istediğim için. Ve sonra karşıma yukarıdaki resimdeki gibi bir sürü videolar çıktı. Bu videoları ister elle tek tek seçerim, ister tek bir tıkla hepsini toplu seçerim. SORU: Nasıl Toplu Seçerim? CEVAP: Kırmızı yuvarlak içine aldığım kısıma tıklayarak bütün videoları seçili hale getirebilirsiniz. Her bir sayfada 50 video bulunmaktadır. Sayfanın en altından Sonraki Sayfa seçeneğine tıklarsanız 2.sayfaya geçer. Buradan videoları seçip, Yukarıdaki resimde bulunan 2 butondan; Tümünü Tam Özgünleştir veya Tümünü Eti. & Açık. Özgünleştir birini seçerek sayfanın en altında olan Seçili olanları ekle butonuna basarak tek bir tıklama ile seçtiğiniz videoları otomatik olarak sistem sunucuya indirir, ayarlarını yaparak sizin kanalınıza sizin adınıza yükler. Videolar yüklenirken bilgisayarı açık tutmanıza gerek yok! Ġster uyuyabilirsiniz, ister çıkıp gezebilirsiniz. Kotanızdan da gitmez. Videoyap.com kota dostudur. Diğer seçenek olan Kanal Çek bölümü : Bu bölümde ise istediğimiz kanalın videolarını otomatik olarak çekebiliriz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kısım ise şudur; Mesela bir youtube kanalı var ve adresi şöyle : Biz Kanal Çek şeklindeki bölümde Kanal Adı kısmına sadece yukarıdaki verdiğim örnek linkteki kırmızı renkli olan kısmı yazacağız. Yani kanal adına sadece eglencekanali yazacağız. Örnek olarak aşşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz ;

15 Evet arkadaşlar karşımıza kanaldaki videolar çıktı. Buradan istediğimizi veya hepsini seçerek kendi kanalımıza kopyalayabiliriz. Kanalı Komple Kopyala seçeneği : Bu seçenekte ise mantık yine Kanal Çek mantığı ile aynısıdır. Fakat tek farklı şey Komple Kopyalayacak Olduğunuz Kanal ın en az 100 videolu olmak zorundadır. Playlist Çek seçeneği: Bu seçenekte ise; Mesela çok beğendimiz ve kendi kanalımıza kopyalamak istediğimiz bir playlist var YouTube üzerinde. Biz bu Playlist in linkini alıyoruz ve Playlist Link yazan kısma yazıyoruz ve sistem otomatik olarak playlisti kendi kanalımıza çekiyor.

16 2.Seçeneği anlatmaya geldi sıra arkadaşlar. Yani Çekim ġekli kısmındaki Diğer Site ĠĢlemleri bölümüne. Bu seçenekte yine YouTube üzerinde gerçekleģtirmiģ olduğumuz Kelime Ara sistemi ile aynı mantıktadır. Sadece tek farklı olarak yapmamız gereken Ģey; Bize verilen listedeki sitelerden birisini seçmek ve Kelime Ara kısmına o sitede aratmak istediğimiz kelimeyi yazıyoruz. AĢĢağıdaki resmi inceleyelim arkadaģlar;

17 Görüldüğü gibi arkadaşlar hangi kanalıma, hangi kategoriye yükleyeceğimi seçtim. Sonra Çekilecek Site seçeneğinden Liveleak.com seçtim. Sonra funny kelimesini arattım. Yani bu demek oluyor ki ; Liveleak.com üzerinde bir arama sorgusu döndür ve bu funny olsun, sonuç olarakta funny yani eğlenceli olan videoları karģıma çıkar. Geriye kalan tek şey ise videoları seçip, özgünleştirerek kanalınıza yüklemek. Diğer Site ĠĢlemleri Bölümünden Kanal/Sayfa Çekmek :

18 Bu bölüm ise seçenekteki sitelerde olan kanalları çekmemize olanak sağlar. Mesela yukarıda Liveleak.com üzerinde bir kanal var ve o kanalın linkini URL Adresi kısmına yapıştırdım. Ve karşıma o kanaldaki videolar çıktı, gerisini zaten biliyorsunuz arkadaşlar istediğiniz videoları veya hepsini seçin sonra koltuğunuza yaslanın VideoYap sizin için halletsin! :) 3.Ve son seçenek olan Özgün Video Üret Seçeneği : Bu bölüm diğerlerinden farklıdır arkadaģlar. Kelime Ara kısmına yazdığınız kelimeyi YouTube üzerinde aratır ve size sonuçları sunar. Daha sonra siz Ortalama Video Süresi seçeneğinden ortalama olarak kaç dakika video istediğinizi seçersiniz. Daha sonra ise Müzik Seç bölümünden videoya ekleyeceğiniz müziği seçersiniz, dilerseniz hiç müzik eklemezsiniz. Yani kısaca mantık olarak arkadaģlar; yazdığınız kelimeyi aratır ve seçtiğiniz videolardaki resimleri birleģtirip, harmanlayıp, müziği ekleyip size özgün bir video Ģeklinde sunar.

19 SORU: Yukarıda ne yaptım? CEVAP: Funny kelimesini arattım ve karģıma bir sürü sonuç çıktı. Ben resimde seçmedim hiçbir sonucu fakat siz seçin arkadaģlar. Ne kadar video seçerseniz seçin sistem hepsini harmanlayıp size özgün bir video sunacaktır. Kısaca Videoları resimleri birleģtirerek oluģturur. Videolara logo veya intro ekleyebilirsiniz. Kanalınız karalistede değilse %100 ünleme düģmez. Bu bölüm sistemimizdeki özgün video yap bölümünün toplu halidir. Ve sizi bekletmez. Diğer bölümler gibi emri verip bilgisayarınızı dahi kapatabilirsiniz.

20 TOPLU LĠNK BÖLÜMÜ (TÜM BOTLAR) Arkadaşlar bu bölümü uzunca anlatmaya gerek duymuyorum çünkü çok kısa ve basit. Tek yapmanız gereken Linkler bölümüne Ana Sayfada bulunan bot adreslerine girip yüklemek istediğiniz videoları Linkler kısmına her bir video için boģluk bırakarak girmek. Yani normal Ana Sayfadaki video yükleme özelliğinin toplu hali budur arkadaşlar.

21 Arkadaşlar yukarıda vermiş olduğum resimde Youtube üzerinden istediğim videoları alt alta sıraladım ve istediğim özellikleri ayarladım. Gerisi size kalmış arkadaşlar Tam ÖzgünleĢtir veya Etiket&Açıklama Özgün. Seçeneğini siz içeriğinize göre seçebilirsiniz.

22 OTOMATĠK KANAL ÇEKME Bu bölümde ise arkadaşlar yukarılarda Kanal Çek kısmında bahsettiğim olaya geliyoruz. Otomatik Kanal Çekme özelliği istediğiniz bir kanal video eklediğinde sizinde anında kanalınıza eklemesini sağlar. Bunun olması için öncelikle Toplu Video bölümüne girip Kanal Çek seçeneği ile bir kanal çekme. Ve o kanaldan video çektiğinizde karşınıza çıkan Videoları aldığım kanala video eklendikçe otomatik benimde kanalıma eklensin seçeneğini seçmek. Yukarıdaki resimde Otomatik Kanal Çekme bölümü sayfası vardır. Buradan otomatik çektiğimiz kanalları kontrol edebilir veya iptal edebiliriz. Burada Ekleme Tipi başlığı altında seçenekler var. Bunları size anlattığıma göre kendi istediğiniz gibi düzenleyin arkadaşlar orası tamamen size kalmış. Farklı olarak Limit sekmesi var. Günlük istediğiniz kanaldan ne kadar video çekeceğinizi sınırlandırabiliyorsunuz.

23 Merhaba arkadaşlar, bu kısım şu anlık boş çünkü ben komple kanal kopyala emrini vermemiştim. Fakat eğer siz Toplu Video bölümünde çekim seçeneklerinde bulunan Kanalı Komple Kopyala seçeneğini kullanırsanız burası dolacaktır. Üst bölümdeki otomatik kanal çekme mantığı ile aynıdır arkadaşlar. Kanalı komple çekme emrini Toplu Video sayfasından verebilirsiniz.

24 ÖZGÜN VĠDEO YÜKLE BÖLÜMÜ Bu bölümde ise arkadaşlar spamdan tamamen farklı olarak özgün video üretmeyi göreceğiz. Bu bölümdeki mantık ise tamamen şudur; Bir kelime aratırsınız örnek olarak : funny kelimesini aratırsınız ve size bu kelime ilgili resimler çıkartır. Siz bunlar sırayla seçersiniz.(seçtiğiniz sıraya bağlı olarak fotoğraflar sırayla gösterilir) Ve video başlığını girersiniz. Sonra özgünleştirme seçeneğini kullanırsınız. Gelin bunu resimler ile daha iyi pekiştirelim arkadaşlar: Yukarıdaki resimde arkadaşlar ilk önce başlığımı girdim: Best funny photos diye. Daha sonra özgünleģtirdim(özgünleştir butonuna tıklayarak). Sistem otomatik olarak en iyi Ģekilde etiket ve açıklama girdi benim yerime. Arama baģlığı kısmına da istediğim türdeki fotoğrafları yazdım. Funny ile ilgili fotoğraflar istedim ve onlarla ilgili sonuçlar çıktı. Daha sonra sırayla seçtim onları; Bakınız sol tarafta 2,3,4 diye sıraladım. Resimlere Yazı Yaz butonuna tıkladım ve boşluklara resimin üzerine yazılacak yazıyı yazdım. Siz istediğiniz yazıyı yazabilirsin bu tamamen size kalmış. En son olarakta herşeyi yaptıktan sonra aşşağıdan Resimleri Video yap butonuna tıklayın ve VideoYap hepsini harmanlayıp, önünüze tamamen özgün bir video sunsun! Ünlem sorunu yaşayan arkadaşlar için bulunmaz bir nimet :) Not : Dilerseniz aģģağıdan müzik ekleyebilirsiniz.

25 SÜRE SATIN ALMAK Belki bir çok arkadaşımızın kafasına sorular takılmış olabilir bu konuyla ilgili; nasıl alacağım, nasıl yapacağım diye. İşte bu konuda sizleri aydınlatacağız arkadaşlar! Öncelikle sol menüden Süreyi Uzatın bölümüne giriyoruz. Daha sonra karşımıza böyle bir ekran çıkacak:

26 Şimdi ise bu bölümleri detaylıca açıklayalım; VideoYap botunuzun süresini uzatmak, yani süre satın almak için kullanabileceğiniz 3 yöntem vardır. 1- Kredi Kartı ile Satın Almak: Öncelikle Paketimizi seçiyoruz (Ben 1 Aylık seçtim, fiyatı 25TL), Daha sonra Kredi Kart Sahibi kısmına kartımızın üzerindeki ismi yazıyoruz. Daha sonra Kart numarası bölümüne kredi kartımızın numarasını yazıyoruz. Sonra ise; kartımızın üzerinde bulunan Son Kullanma Tarihi ni seçiyoruz. Ve en son olarak ise; Kartımızın arka tarafında bulunan 3 haneli güvenlik numarasını giriyoruz(örnek: 768). Yapacaklarımızın hepsi bu kadar arkadaģlar. Kredi kartı ile alımlarda sistem en geç 5 dakika içinde aktif eder. 2- Paypal ile Ödeme:

27 Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi arkadaşlar istediğimiz süre miktarını belirliyoruz öncelikle. Daha sonra sağ taraftan ġimdi Satın Al butonuna basıyoruz. Karşımıza çıkan sayfada seçtiğiniz süreye göre fiyatı çıkacaktır, siz bunu paypal hesabınız ile ödüyorsunuz ve istediğiniz süreyi elde etmiş bulunuyorsunuz. Örnek: 1 Aylık Satın Al yaptım PayPal yöntemi ile ve yukarıdaki sayfa çıktı karşıma. Ben bunu PayPal hesabım ile ödüyorum ve bot süreme kavuşuyorum :) 3- HAVALE/EFT Yöntemi ile satın almak: Bu bölümü PayPal veya kredi kartı olmayan, veya Paypal, Kredi kartı üzerinde bakiyesi bulunmayan kişiler kullanabilir. Tek yapmanız gereken verilen bilgilere ATM den veya İnternet Şubesinden paranızı yatırmak ve sonra ödeme bildirimi formunu doldurup yollamak.

28 Yukarıdaki resimde arkadaģlar; 1. Olarak hangi bankaya para yatırdığımı seçtim. 2. Hangi paket için para yatırdığımı seçtim. ( Süre veya video yükleme hakkı olabilir.) 3. Yatırırken kullandığım ismimi ve soy ismimi yazdım. 4. Cep Telefonumu yazdım. 5. Ek not bölümünü yazdım. Bu Ek Not bölümünü yukarıdaki şablona göre doldurabilirsiniz bu tamamen size kalmış benim ki sadece nacizane bir örnektir arkadaşlar. Ödeme Yapabileceğiniz Bankalar & Numaralar: Yani yapmanız gereken Ģey arkadaģlar parayı yatırdığınız bir bankayı seçip, daha sonra yatırdığınız tutar ile birlikte doğru isim soy isim, telefon gibi bilgileri doldurup ödeme bildirimi yapmak. En kısa sürede yönetici tarafından onaylanır.

29 TELĠFLĠ VĠDEOLAR & PARA KAZAN BÖLÜMÜ Bu bölüm ise botun bize sağladığı kolaylıkların en güzellerinden birisi. Kısaca mantık şudur arkadaşlar: Bir kanalınız var ve siz bu kanala videolar yüklediniz. Bir yandan da korkuyorsunuz ya telif gelirse, eşleşen, dünya geneli vs.. tarzı şeyler gelirse diye. Fakat korkmayın! VideoYap sizin kanalınızın bekçiliğini, korumacılığını yapar! Kanalınıza gelen her türlü sorunla otomatik ilgilenir; telif,eģleģen,ünlem vs.. tarzı sorunlu videoları otomatik olarak her 30 dakikada bir temizler. Para Kazanma özelliğini mi açamıyorsunuz? ĠĢte bu noktada videoyap tam size göre! Sizin için kanalınızdaki bütün videoların Para Kazanma özelliğini kontrol edip; para kazanmaya açık olmayan videoların para kazanmasını açar. Gelin daha detaylı beraber inceleyelim arkadaģlar.

30 Yukarıdaki resim kafanızı karıģtırmasın arkadaģlar. Burada Otomatik Kontrol Edilen Kanal bölümünde kanallarınızın listesi yer alır. Eğer otomatik kontrol yapmak istemiyorsanız kanalınızın altındaki Ġptal Et yazısına tıklayarak iptal edebilirsiniz. Her 30 dakikada bir Telif Silme ve Para Kazanma özelliğini kontrol edip açar. Eğer bir sorun çıkartırsa zaten yeģil olan kısımlar kırmızıya dönüģür ve siz bir sorun olduğunu anlar hemen müdahale edersiniz. Sonraki Kontrol Zamanı kısmında ise kanalınızın Sonraki kontrol zamanını gösterir. Ve ek olarak kanalımızda kaç tane Telif bildirimi ve Topluluk sorunu var diye bizlere gösterir. Bakınız mesela resimde Telif/Topluluk yazısını görmüģsünüzdür. Burada benim kanalımda 2 adet Telif bildirimi olduğunu ve 0 topluluk sorunu olduğunu görebiliyorsunuz. Kontrol Yapıldı yazısının hemen altında ise AdSense pub-id numaranızı görebilirsiniz.

31 ACĠL UYARILAR BÖLÜMÜ Bu bölümde ise arkadaşlar kanallarınıza acilen müdahale etmeniz gereken durumları, olayları görebilirsiniz. Çalışma mantığına gelirsek: Sistem öncelikle kanallarınızdaki videoları kontrol eder; ünlem,dünya geneli,eşleşen tarzı sorunlar varsa hepsini temizler ve bize Acil Uyarılar bölümünden neler yaptığını, neleri sildiğini bildirir. Ayrıca bu bölümde kanallarımızdan birine eğer Telif Bildirimi gelirse onuda görebiliyoruz. Mesela yukarıdaki resimde arkadaģlar sistem otomatik olarak kanalımı kontrol etmiģ ve Ünlem sorunu çıkartan bir videoyu bulmuģ ve temizlemiģ. Eğer otomatik kanal çekiyorsanız; bu bölümde eğer karģı kanal kapandıysa veya videoyu kaldırdıysa ve bu sizin kanalınıza yüklenmediyse bunuda bildirim olarak sistem size yollar ve sizde kontrol edebilirsiniz. Resimde olduğu gibi: Yani bir nevi kanalınızın loglarını(kayıtlarını) görebilirsiniz bu bölümden.

32 YÜKLEDĠĞĠM VĠDEOLAR BÖLÜMÜ Arkadaşlar adından da anlaşılacağı gibi; bu bölümde kanallarınıza yüklediğiniz videoları veya yüklenmekte olan videoları görebilirsiniz. Eğer bir videonun üstüne tıklarsak Ģöyle bir ekranla karģılaģırız :

33 Video Embed özelliği ile o kodu kopyalayıp Web Site adreslerinize hiçbir değişiklik yapmadan olduğu gibi koyabilirsiniz eğer videonuzu sitenize koymak isterseniz. Video Link ise videonuzun YouTube üzerindeki linkini sizlere verir. (Sadece YouTube Linkleri loglanır.) En altta DJ Doggy Dog yazısı ise videonuzun ismidir. Hangi isim ile kanalınıza yüklendiyse öyle gözükür. Bu bölümün altında ise 5 adet seçenek vardır. Eğer buradan Linkli kısmını seçersek karşımıza yüklediğimiz videoların sadece linkini gösterir. Resimde olduğu gibi: Eğer Sıkıntılılar seçeneğini seçersek; bize yüklemiş olduğumuz fakat daha sonradan sorunlar sebebi ile otomatik olarak silinen videoları gösterir.

34 Eğer Yedek bölümünü seçersek: Bu seçeneği seçersek bize videolarımızın yedeğini gösterir. Yani asıl çalışma mantığı şudur: Ben ABC isimli bir kanaldan video çektim fakat sonradan yüklediğim video kendi kanalımda silindi, ve hay aksi nereden yüklediğimide unuttum! Tam bu sırada bu özellik yaranıza merhem oluyor arkadaģlar. Hot News kanalımı seçtim ve kendi kanalıma başka kanallardan yüklediğim videoların linkleri çıktı. Yani istediğimiz zaman bu linklere bu bölümden ulaşabiliyoruz arkadaşlar. Eğer Ping! bölümünü seçersem; Buda botun ayrı bir nimetlerinden birisidir. Bu özelliği kullanırsanız eğer videolarınızın indexlenme hızı artar. Yani yüklediğiniz gibi başkaları tarafından izlenilebilir olur. Görüldüğü gibi arkadaşlar tek bir tıklama ile bütün videolarımızı Pingledik. Geriye kalan tek şey ise koltuğunuza yaslanıp izlenim ve kazançlarınızı izlemek :) Ve son olarakta sıra geldi Durum bölümünden bahsetmeye: Bu bölümün işleyişi hakkında bilgi vermek istiyorum önce arkadaşlar yani bir nevi mantığını anlatacağım. Bu bölümde bot ile yüklediğimiz kendi videomuzun linkini veya karşı kanaldaki bir video linkini yazarak durumlarına, ne alêmde olduğuna bakabiliriz.

35 Ben size gösterme amacı ile kendi kanalıma yüklemiģ olduğum bir videonun linkini yazdım: Görüldüğü üzere arkadaģlar; Video nun adı, Yüklenme Emrinin ne zaman verildiği, Yüklenme durumunu(yüklenip veya yüklenmediğini gösterir), Kendi kanalımıza yüklenmiģ olan linki, hangi linkten çektiysek o linki, hangi numaralı kanalımıza yüklendiğini ve soru iģareti ile ilgili kısımlar mevcuttur. İşin kısası arkadaşlar; yüklemiş olduğunuz bir videoyu tüm detaylarıyla birlikte görmek istiyorsanız bu Durum seçeneği tam size göre!

36 AYARLARIM BÖLÜMÜ Ayarlarım bölümü botumuzun en önemli bölümleri arasındadır, hatta en önemli bölümü diyebiliriz. Bu bölümde VideoYap üyeliğinizin giriģ bilgilerini, TÜM KANALLAR ĠÇĠN GEÇERLĠ OLACAK ġekġlde ĠNTRO, AÇIKLAMA, ETĠKET, ALT YAZI AYARLARI mevcuttur. Ve ek olarak kanallarınıza yüklediğiniz bir videoları blogspot siteniz varsa o sitede otomatik olarak paylaģma özelliği mevcuttur. Bu bölümde VideoYap üyelik bilgilerinizi değiģtirebilirsiniz. Youtube mail adresi kısımlarına fazla takılmayın arkadaşlar. O bölümü elle doldurabilirsiniz arkadaşlar fakat Kanallarım bölümünden eklediğiniz ilk kanal otomatik olarak buraya da yerleşir. Yani 1 numaralı kanalınızın bilgileridir.

37 TÜM KANALLAR ĠÇĠN GEÇERLĠ OLACAK AYARLAR Arkadaşlar Ayarlar kısmında yukarıdaki verilen ayarları yaparsak bu ayarlar bütün kanallarımız için geçerli olacaktır. Anasayfa Etiket Ayarı : Arkadaşlar bu bölüm otomatik olarak etiketlerimize eklenir. Mesela yükleyeceğimiz video başlığı Film olsun, ve biz buraya %baslik izle yazarsak(tırnak işareti olmadan) artık her videolarımızın başlığı etikete geçerek sonuna izle alacak. Yani etiketimize ek olarak her videoda BaĢlık+izle gelecek. Yani video etiketimize yukarıdaki Film baģlığına göre Film izle etiketi ekstra eklenmiģ olacak. Tüm Sayfalar Açıklama Ayarı : Burada yine etiket ayarında olduğu gibi %baslik izle yazarsak açıklama kısmınada aynı şekilde yazı eklenmiş olacaktır. Yine başlığımız Film olsun. Veya oraya %baslik tarzındaki videolarımızı adresinden izleyebilirsiniz. Yazarsak video yüklendiğinde açıklama kısmında şöyle bir yazı olacaktır : Film tarzındaki videolarımızı adresinden izleyebilirsiniz.

38 Video Embed Ayarı: Yukarıdaki Yüklediğim Videolar bölümünde anlattığım Embed kodu olayı vardı arkadaşlar hatırlıyorsunuzdur; Kodu alıp sitemize koyabiliyoruz falan demiştim. Burada ise onun ayarını yapıyoruz arkadaşlar. Koyacağımız videonun sitemizde ne kadar geniģlik(width) ve yükseklik(height) kaplayacağını ayarlayabiliyoruz. Video Sonu Intro Ayarı: Arkadaşlar video yüklerken videonun sonuna 5 saniyeliğine intro koyabiliyorduk bildiğiniz üzere. Burada da o Intro nun ayarını yapacağız. Ben o kısma Please click subscribe button if you want more video! Thanks for watching :) yazdım. Yani video bitimine son 5 saniye kala bana intro şeklinde bu yazıyı gösterecek. Siz buraya istediğinizi yazabilirsiniz. Ben kanalıma abone toplanmasını istediğim için böyle bir intro hazırladım, herģey sizin hayal gücünüze bağlı arkadaģlar :) " Videolarınıza Alt Yazı Eklensin mi? ", "Kaç Saniye Yazı Yazılsın", "Alt Yazınız" bölümü: Bu bölümü ayrı ayrı anlatmak yerine hepsini beraber anlatacağım. Çünkü bu seçenekler birbiri ile bağlı durumda arkadaşlar. Videolarınıza alt yazı eklensin mi seçeneğini Evet yaparsak videolarımıza alt yazı eklenir. Yazdığımız alt yazının kaç saniye durmasını istiyorsak onu "Kaç Saniye Yazı Yazılsın" bölümünden ayarlayacağız. Örnek : 10 Saniyeliğine alt yazı eklemek istiyorsanız 10 saniye seçebilirsiniz. Alt yazınız kısmına da yazacağınız alt yazıyı yazacaksınız arkadaşlar, eğer eklemek istiyorsanız. Blogspot Otomatik Gönderi Ayarları: Blogspot Mailiniz: Bu bölüme blogspot üzerindeki mailinizi yazacaksınız. Blog ID: Bu bölüme blog ID numaranızı yazacaksınız arkadaşlar. ID Numarasını Bilmeyenler: bu linkten ID numaralarını öğrenebilir. Blogspot ġifre: Bu bölümede üyeliğinizin şifresini yazacaksınız arkadaşlar. Kanal Risk Bildiri Maili Ayarı: Bu bölümü ise kanalımıza topluluk veya telif gelirse anında mail ile haberdar olabilmek için ayarlayabilirsiniz arkadaşlar. Olası bir sorunda mail ile anında haberdar olabilirsiniz.

39 KANALLARIM BÖLÜMÜ Bu bölümde VideoYap botumuza yeni açtığımız bir kanalı veya var olan bir kanalı ekleyebilir, kayıtlı olan kanalların ayarlarını düzeltebilir veya silebiliriz. Yukarıda benim bir haber kanalımın ayarlarını görebilirsiniz arkadaşlar. Korkmayın hepsini sizlere detayıyla açıklayacağım. Kanal Adı: Buraya gerçek kanalınızın adını yazmak zorunda değilsiniz arkadaşlar. VideoYap.Com üzerindeki takma ismidir sadece, mesela video yükleyeceğiniz zaman kanalların ismi gözükür; buradan o isimleri değiştirebilirsiniz. Yani sadece videoyap üzerindeki ismidir arkadaşlar. Youtube mail adresi: Bu bölüme youtube kanalımızın giriş mailini yazıyoruz. Youtube üyelik Ģifresi: Buraya kanalınızın mailinin şifresini yazacaksınız. YouTube API Anahtarı: Burada otomatik olarak Oto Api Key Al özelliği mevcuttur. Sizin sadece üyelik maili ve şifre girmeniz yeterlidir. Girdikten sonra Oto Api Key Al yazısına tıkladığınızda API Keyini otomatik olarak sizler için alacaktır. API Key i aldıktan sonra ayarlarınızı kaydetmeyi unutmayın! Ekstra Etiket(Niche): Adından da anlaşılacağı gibi ekstra etiket ayarıdır. Mesela kanalıma bir video çekiyor olayım; videonun linkini yazdım özgünleştirdim otomatik etiket, açıklama girdi bizler için. İşte bu sırada buradaki Ekstra Etiket olayı devreye giriyor. Biz buraya hangi etiketleri yazarsak o etiketler o kanala yüklenen bütün videoların etiketlerinde yer alır. Ünlem Geç: Videoyap üzerinde kanal tipi seçeneği 2 türdür. 1. Normal Sistem 2. Ünlem Geç Sistemi

40 Normal Sistem: Normal sistem hiçbir ek bir şey yapmadan direk videoyu kanalınıza çeker. Fakat bu seçenek ile videolarınızın ünleme düģme olasılığı fazladır. Ünlem Geç Sistemi: Bu sistem ise normal sisteme göre farklıdır. Bu özelliğin aktif olması durumunda yüklenen videoların baģlıkları 8 haneli rakam olur. Kanalınızın telifli videolar & para kazan bölümünden otomatik kontrol edilmesiyle her 30 dakikada bir yüklenen videoların başlıkları orjinal haline otomatik gelir. Bir kanal belli bir miktarda ünlem aldıktan sonra artık o kanala yüklenen her video ünleme düģmeye baģlıyor. Attığınız her 2 videonun 1 tanesi ünleme düģmeye baģlayınca bu özelliği açarak %50-70 oranında videolarınızı ünlemden kurtarabilirsiniz. %100 her atılan ünleme düģüyorsa o kanal tam spam kanalı olduğu için 2. sıradaki kanıt sağla yöntemini sizin uygulamanız gerekir. Ünlem Geç Sisteminin Yaptıkları: 1) Sitenin hangi bölümünden video yüklendiğinde o video'nun baģlığını,etiketini ve açıklamasını 8 basamaklı rakam olarak yükler. 2) Ġlk telifli video & Para Kazan kontrolü otomatik veya manuel yapıldığında videonuzun para kazanması açılır, baģlık etiket ve açıklaması orjinal olması gereken haline getirilir. Not: Sıfır kanallarda bu yöntemi uygulamak kanala hiç ünlem gelmemesini sağlayabiliyor. Kanıt Sağla Yöntemi ile kanalı tamamen ünlemden çıkarma iģlemi: Kendinize ait video yükleyin ve yüklenen video ünleme dönüģünce ünlemin üstüne tıklayarak kanıt yazma bölümüne geliniz. Videonuzla alakalı video içerisinde bulunmayan ama ispat sağlanabilecek bir fotoğraf linkiyle birlikte bu video bana aittir kanıtı bu linkdir diye yazınız. Onaylama yapıldıktan sonra attığınız her video'da $ yanacaktır. Yeni Kanal ekleyerek ünlemsiz bir dünyaya baģlangıç: 1 Mart 2014 tarihinden sonra açılmıģ kanallarda ünlem gelme oranı ortalama %10 civarıdır. Yükleme Tipi Ayarı: Bu bölümde de yine 2 seçeneğimiz mevcuttur. 1. Herkese Açık 2. Özel(Gizli Video) Herkese Açık seçeneğini seçersek videolarımız herkes tarafından izlenilebilir. Fakat Özel seçeneğimizi seçersek video gizlenir ve indexlenmez, yani sadece siz bilirsiniz.

41 Kanal Logo URL Ayarı: Eğer videolarımıza logo koymak istiyorsak onun ayarını bu bölümden yapıyoruz. URL kısmına logonuzun adresini yazmanız yeterlidir. Örnek: hizliresim.com/logom.png (Link gerçek değildir, örnek olması amacıyla yazdım.) NOT: Video logosunu ortalama 150x150 boyutlarında yapmanız daha sağlıklıdır. DĠPNOT: Ekleyeceğiniz her kanal için 1 defalığına yetki vermelisiniz. (Farklı sekme açıp Youtube.com giriģ yapın, eklediğiniz mail adresiyle giriģ yapın ve linkine tıklayarak hesabınızdan yetki verin. Bu Kanala Yüklediğim Videoların Raporlarını Sil Nedir? Arkadaşlar bu özellik kanalımızın loglarını silme işlevini yapar. Mesela: Ben bir kanal açtım diyelim ve bu kanal film kanalı olsun, ben bu kanala bir sürü video attım ve uzun süre sonra kanalım kapandı. Bende o kanalı VideoYap tan silip yeni kanalımı eklemek istiyorum. Youtube mail,şifre vs.. bütün alanları doldurduk fakat işimiz bitmedi! Bu Kanala Yüklediğim Videoların Raporlarını Sil özelliğini yeni kanalımızı eklerken kesinlikle 1 kereliğine kullanmalıyız. Çünkü eski kanalımızın loglarını tutar. Ben yeni film kanalımı ekledim ve bu özelliği kullanmadıysam bu kanala video eklerken eski kanala eklediğim videolarda bu kanalıma yüklenmiş gibi görünür fakat yüklenmez. Bu özelliği 1 kez kullanarak bütün eski kanalızın kayıtlarını silebilirsiniz. Ve en çok sorulan soru: ALT KANAL NASIL EKLENĠR? 1. Kanal açıldıktan sonra Youtube ayarlarına giriyoruz;

42 2. GeliĢmiĢe tıklıyoruz; 3. Özel url oluģtur ; 4. Kanalımıza özel kısa url belirliyoruz;

43 5. Tekrar geliģmiģe tıklıyoruz; 6. ġifre değiģtir veya Ģifre ekle; 7. ġifre Belirliyoruz;

44 8. Can alıcı nokta burası. Bize kanal giriģ mailini veriyor not alıyoruz; Ve en önemli yer ise yukarıda verilen kullanıcı adının diye biten kısmın kanal eklenirken youtube mail yerine yazılması. Buraya çok dikkat ediyoruz arkadaģlar kanal eklerken Youtube Mail kısmına yukarıda verilen mail adresini yazıyorsunuz, Ģifreyi ise yukarıdaki Ģifre belirleme kısmında yazdığınız Ģifreyi yazıyorsunuz.

45 KANAL ĠSTATĠSTĠKLERĠ BÖLÜMÜ Bu bölümde VideoYap hesabımıza bağlı kanallarımızın istatistiklerini detaylı bir şekilde görebiliriz. Kanalımızın ismini, mailini ve kullanıcı adını(resimde görüldüğü gibi hot4newschannel ), toplam izlenme sayısını, kanaldaki video ve abone sayısını,kanalın açılma tarihini ve kanala yapılan son yükleme zamanını görebiliriz. Kırmızılı olan yazıya yani kullanıcı adımıza(resimdeki : hot4newschannel) tıklarsak kanalımızı YouTube üzerinde açabiliriz. Yani kanal adresimize gidebiliriz.

46 Yükleme Ġstatistiklerini Göster Butonu Ne iģe yarar? Bu bölümde yüklediğimiz videoların istatistiklerini detaylıca görebiliriz.yukarıdaki butona bastığınızda aşşağıdaki gibi bir istatistik grafiği karşınıza çıkacaktır. Kanalınızın Bugün,Dün ve Toplamda ne kadar izlendiğini, Ünlem&Telif yüzünden kaç tane videonun silindiğini, Yüklenmeden Silinen videoların sayısınıda görebiliriz. Bu değerler sizin kanallarınıza göre değişebilir ben sadece kendi kanallarımın istatistiklerini verdim. Not: Kanala son video yükleme tarihi 1-2 saatte bir youtube tarafından güncelleniyor.

47 VĠDEO YÖNETĠCĠSĠ BÖLÜMÜ Bu bölümde yüklediğimiz videoların kaç günce önce yüklendiğini, kaç izlenme aldığını, videonun süresini görebilir; ve videoyu özgünleştirip veya videoyu silebilirsiniz. Video Yöneticisi bölümüne girdiğinizde aşşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşırsınız. Öncelikle: Buradan istediğiniz bir kanalı seçin. Karşınıza aşşağıdaki resime benzer bir ekran çıkacaktır:

Videoyap Nedir? Nasıl Çalışır? E-Book ta neler var?

Videoyap Nedir? Nasıl Çalışır? E-Book ta neler var? Videoyap Nedir? Nasıl Çalışır? Youtube.com'daki videoyu kendi youtube hesabınızla başlığını etiketlerini ve açıklamasını değiştirip kopyalayabilirsiniz. Veya dilerseniz video adresiyle(mp4,flv,avi gibi

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMĠR Sezgin SERPEN Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim paneline giriģ

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU 1. İçindekiler. 2. Ürün İşlemleri

KULLANIM KILAVUZU 1. İçindekiler. 2. Ürün İşlemleri KULLANIM KILAVUZU 1. İçindekiler 1.1 TeknoPhar kısa tanıtım 1.2 Giriş ve şifreler 2. Ürün İşlemleri 2.1 Yeni ürün girişi 2.2 Ürün Fiyat düzeltme 2.3 İndirim/3 al 2 öde 2.4 Kampanya Alanı 3. Endikasyon

Detaylı

SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİNDE KULLANICI ADI İLE SİSTEME GİRİŞ

SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİNDE KULLANICI ADI İLE SİSTEME GİRİŞ SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİNDE KULLANICI ADI İLE SİSTEME GİRİŞ Kırmızı yazı ile belirtilmiģ olan Kullanıcı Adı ve Parola alanları doldurulup GiriĢ yazısına basarak sisteme giriģ yapabilirsiniz. ġekil 1

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU YENİ TASARIM KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU WYS : WEB YÖNETİM SİSTEMİ Wys yetkili olduğumuz birimin web sayfası ile ilgili her

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR.

MERHABA ARKADAŞLAR. MERHABA ARKADAŞLAR www.beonplanet.com www.beonpush.com BEONPUSH tan paket almak ve kazançlarımızı çekebilmemiz için, Payza yada Payeer e kayıt olmamız gerekiyor, şimdi size bu Videoda Payeer e nasıl kayıt

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ Bilindiği üzere Kurumumuzun Web Sitesi www.tkhk.gov.tr adresinden yayın yapmaktadır. Web Sitemiz; Alt Alan, Orta Alan, Manşet Haberleri ve Duyurular

Detaylı

Blogcu Kullanma Kılavuzu

Blogcu Kullanma Kılavuzu Blogcu Kullanma Kılavuzu İnternet tarayıcınıza www.blogcu.com adresini yazın ve görüntüleyin. 1 İki adımda basit olarak Web günlüğü oluşturabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1 : Sayfa

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna tıklayınız. Visitor HB

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

HİZMET DETAYLARI. Sistemimize üye olarak faaliyet gösteren rent a car firmaları aşağıda yer alan hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirler.

HİZMET DETAYLARI. Sistemimize üye olarak faaliyet gösteren rent a car firmaları aşağıda yer alan hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirler. 1 HAKKIMIZDA Trendacar.com olarak öncelikli hedefimiz Türkiye de ki tüm rent a car işletmelerine, güvenli, yenilikçi ve faydalı olabilecek hizmetler sunmayı amaçlamaktayız. Hizmetlerimizi firmaların ihtiyaç

Detaylı

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

w w w. e - t o p l u s m s. c o m

w w w. e - t o p l u s m s. c o m TANITIM KİTİ w w w. e - t o p l u s m s. c o m İÇİNDEKİLER Sayfa Başlığı Sayfa Numarası Ana Sayfa 2 Ana Sayfa» Numara Sepeti 3 Rehber» Kayıtlı Gruplar 4 Rehber» Kayıtlı Gruplar 5 Rehber» Excel İle Numara

Detaylı

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur.

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Daha sonrasında gelen sayfadan e- mail adresinizi yazarak şifre talebinde bulunun. Bu onayı aldığınıza emin olunuz! Talep ile birlikte

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI İçindekiler Uygulamaya Giriş... 3 PC Girme Adımları... 3 Sıkça Sorulan Sorular... 8 Uygulamaya Giriş Kullanıcı adı ve şifre girilir, Dil = Türkçe seçilir,

Detaylı

LOGİN EKRANI. Şekil -1

LOGİN EKRANI. Şekil -1 LOGİN EKRANI Yönetim paneline ilk giriş ekranıdır, size verilen kullanıcı adı ve parola girilerek yönetim paneline giriş yapılır. Şifresiz girilemez, şifrenizi unuttunuz yada kaybettiniz ise lütfen PRO.GEN

Detaylı

ŞEFİM ADİSYON SİSTEMİ SATIŞ EKRANI-MASA SATIŞ

ŞEFİM ADİSYON SİSTEMİ SATIŞ EKRANI-MASA SATIŞ ŞEFİM ADİSYON SİSTEMİ SATIŞ EKRANI-MASA SATIŞ Masa satış modülü işletmenizde masaya oturup garsonlarınız tarafından servis alarak hizmet verildiğinde kullanılan modülümüzdür. Bu modülümüz için sarı işaretli

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

CARİ MODÜL. Cari Kart Nasıl Açılır.

CARİ MODÜL. Cari Kart Nasıl Açılır. 1 CARİ MODÜL Carilerimizi (çalıştığımız müşteri, tedarikçi, satıcı şahıs ya da firmalar) tanımladığımız modüldür.tüm cari işlemlerimizi bu modulde cari cari takip edebilir, firmalara ait işlemleri yapabilir,

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform 1-Hızlı Başlangıç PrimeTrade in kullanıcı dostu FXNet platformuna gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Mobil İşlem Platformumuzu tanımak için, lütfen biraz vakit

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde hizmet vermekte olan destek web sayfamızın kısa ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hazırlamış olduğumuz

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

MERSİN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU KLAVUZU

MERSİN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU KLAVUZU Kurumumuz bu seneden itibaren Usta Öğretici olarak çalışacak arkadaşlarımızın başvurularını internet üzerinden alacaktır. Başvuru esnasında sizlerden hiçbir evrak istenmeyecektir. Bununla birlikte görev

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

Doruk Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu

Doruk Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu Doruk Wordpress Teması Kurulum ve Kullanım Klavuzu Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu klavuzda Doruk Wordpress temasını kullanırken karşılaşabileceğiniz muhtemel durumlara açıklık

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA Sürekli olarak okulunuzda ya da işyerinizdeki arkadaşlarınızın posta adreslerine e-posta atmak zorunda olduğunuzda her defasında tek tek bu kişilerin posta

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) 1 İÇİNDEKİLER 1. Sunuş 3 2. Mths Sistemine Erişim.... 4 3. Mths Sistemi Anasayfa...... 5 4. Mths Sistemine Giriş....... 6 5. Mths Sistemi Genel.... 7 6. Firma Bilgileri

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

1- UETDS-TİMBSOFT Nasıl İndirilir? 2- UETDS-TİMBSOFT Nasıl Yüklenir? 3- UETDS-TİMBSOFT a Nasıl Giriş Yapılır? 4- Personel Nasıl Eklenir ve

1- UETDS-TİMBSOFT Nasıl İndirilir? 2- UETDS-TİMBSOFT Nasıl Yüklenir? 3- UETDS-TİMBSOFT a Nasıl Giriş Yapılır? 4- Personel Nasıl Eklenir ve 1- UETDS-TİMBSOFT Nasıl İndirilir? 2- UETDS-TİMBSOFT Nasıl Yüklenir? 3- UETDS-TİMBSOFT a Nasıl Giriş Yapılır? 4- Personel Nasıl Eklenir ve Güncellenir? 5- Koltuk Düzeni Nasıl Eklenir ve Güncellenir? 6-

Detaylı

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/24 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/24 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen

Detaylı

YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ

YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ Bu sunum; yeni sitemizde siz müşterilerimizin siparişlerini nasıl yönetebileceğinizi anlatmak üzere hazırlanmıştır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana

Detaylı

İÇEL OSGB ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ. www.icelosgb.com info@icelosgb.com Telefon 0324 327 08 01 Faks 0324 327 08 02

İÇEL OSGB ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ. www.icelosgb.com info@icelosgb.com Telefon 0324 327 08 01 Faks 0324 327 08 02 İÇEL OSGB OFİS SİSTEMİ SİSTEME GİRİŞ SİSTEME GİRİŞ SİSTEME GİRİŞ bölümünde, İÇEL OSGB OFİS SİSTEMİNE nasıl giriş yapabeleceğinizi öğrenebilirsiniz. Basit görünse bile, bazı püf noktaları yeni olabilir.

Detaylı

DESTEK. Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu

DESTEK. Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu DESTEK Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu 1 SAYFA DİZİNİ Sayfa 3. Sisteme nasıl bağlanabilirim? 3. Nasıl Veri girişi Yapabilirm? 5. Talep Görüntüleme Sisteme Girilmiş Raporların

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız?

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart uygulaması; kişi veya firmaların sisteme üye olarak sevdiklerine, dostlarına, çözüm ortaklarına, personeline fidan bağışını e-kart olarak

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1-) UYGULAMA KURULUMU Google Play Store veya App Store girerek arama kısmına Vguard Mobil yazınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz. Sayfa 1 / 13 2-) UYGULAMAYA

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin. MomentSoft Bilişim Hizmetleri A. Ş. 2014

Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin. MomentSoft Bilişim Hizmetleri A. Ş. 2014 Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin 2014 İzlenecek yol Sistemi nasıl kullanıırm? 1 2 Üye ol Profil oluştur 3 Mobil ödeme yap 4 Puanına uygun tercih kriterlerini belirle 5 Tercih grubunu oluştur

Detaylı

Bo lu m 7: Hesap Tabloları

Bo lu m 7: Hesap Tabloları Bo lu m 7: Hesap Tabloları Konu 1: Dosya, Tablo ve Grafik Oluşturma Hazırlayan: S.Engin Koç Bu konu bittiğinde; Dosya oluşturma ve tabloya şekil verme Tabloya sütun, satır ekleme ve hücreleri biçimlendirme

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ. Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler;

DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ. Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler; DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler; Müşterilerimizden gelen istekler doğrultusunda web sitemizde yenilikler yaptık. Artık web sitemiz herkese açık değil, sadece

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 8 ÖĞRENME FAALĠYETĠ ÖZELLEġTĠRME

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 8 ÖĞRENME FAALĠYETĠ ÖZELLEġTĠRME ÖĞRENME FAALĠYETĠ 8 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 8 Bu faaliyette verilen bilgiler ile kelime iģlemci programının daha etkin kullanımını artıracak seçenekleri kullanabileceksiniz. ARAġTIRMA Belge özelleģtirme

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz.

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz. OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU Sevgili öğrenciler, Sosyal Bilgiler derslerimizi bundan sonra Bilge Seyyah adı verilen bir uygulama ile gerçekleştireceğiz. Bilge Seyyah, harita yardımıyla sizden yardım

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRETİMİN AMAÇLARI 2. MOODLE NEDİR? 3. MODDLE YAZILIMINA ÖDEV EKLEME-İNDİRME 4. MOODLE YAZILIMINA VİDEO EKLEME-İNDİRME 5. MOODLE

Detaylı

Merhaba değerli Dostlar;

Merhaba değerli Dostlar; Merhaba değerli Dostlar; Eğitim Merkezi nin forumunun nasıl kullanıldığını bu belgede öğrenebileceksiniz. Eğer bugüne kadar hiçbir forum kullanmadıysanız merak etmeyin; forumu kullanmak çok kolay. İlerleyen

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından her sene kağıt ortamında doldurularak verilen Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Araştırması

Detaylı

SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayf asına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İ zleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

Ürün Ekleme Kitapçığı

Ürün Ekleme Kitapçığı Ürün Ekleme Kitapçığı İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN EKLEME 3 1.1.KULLANICI GİRİŞİ 3 2.Ürün Menüleri 5 2.1.Genel 5 2.2.Veri 5 2.3. Bağlantılar 8 2.4. Özellik 8 2.5. Seçenek 9 2.7. İndirim 10 2.8. Kampanya 11 2.9.

Detaylı