ANKARA 2. BÖLGE KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ LABORATUVAR ALIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA 2. BÖLGE KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ LABORATUVAR ALIMI"

Transkript

1 ANKARA 2. BÖLGE KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ LABORATUVAR ALIMI Dr. Okhan AKIN Dr. Emin Sevinç Dr. Serdar MERCAN

2 AMAÇLARIMIZ Laboratuvarımızın 2014 yılından itibaren tüm birlik bölgesi için yeniden yapılandırılarak, birlik ve hastane rollerine uygun olarak kullanımını sağlamak 2014 yılı sonrası laboratuvar hizmetlerinin en uygun yöntemler kullanılarak satın alınmasını sağlamak Laboratuvar maliyetlerini sürdürülebilir sistemler oluşturmak kaydıyla en uygun seviyelere getirmek İzlenebilir, ölçülebilir ve iyileştirilebilir sistemler oluşturmak Laboratuvarların kalite beklentilerini karşılayacak düzeylere getirmek

3 Birlik Merkez Laboratuvarı Birbirine çok yakın hastaneler seçilerek tek laboratuvar halinde hizmet verilmesini sağlamak ve merkezi laboratuvar oluşturulması Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Meslek Hastalıkları hastanesi Birlik Merkez Laboratuvarı (KEAH bünyesinde yapılan bina kullanılacaktır)

4 Birlik Merkez Laboratuvarı

5 Birlik Merkez Laboratuvarı Bu hastanelerimiz birbirine çok yakın oldukları için taşıma problemleri ve preanalitik hata oranlarının az olacağı düşünülmektedir. Hastanelerde sadece acil testler için ufak sistemler kurulabilir. Hastanelere kurulacak sistemler: Hemogram İdrar analizörü (strip okuyucu ve mikroskop) Biyokimya analizörü Sedim (sehpa ve tüp)

6 Birlik Merkez Laboratuvarı Birlik Merkez Laboratuvarı için gerekli olan cihaz veya kitlerde bu ihaleyle beraber alınacaktır. Birlik merkez laboratuvarı na kurulacak sistemler: Biyokimya otoanalizörleri İmmünolojik analizörler (spesifik test grubu GH, ACTH, insülin, c-peptid v.b) Otomatik sedim sistemi Otomatik idrar analizörleri İkili ve üçlü tarama testleri ELİZA ve RIA laboratuvarı Alerji grubu İlaç düzeyleri Koagülasyon testleri PCR testleri HPLC (vitaminler, katekolaminler v.b.) İFA Atomik absorbsiyon (Cu, Zn, Pb, Li v.b.) Metabolik testler (Aminoasit analizörü, Gc-MS, LS-MS-MS v.b.) Tüberkülozla ilgili tüm test grupları (kültür, PCR v.b) Sanatoryum hastanesi bünyesinde tutulacak ve tüm hastanelerimize hizmet vermesi sağlanacaktır

7 Birlik Merkez Laboratuvarı Birlik Merkez Laboratuvarı birliğimize bağlı tüm hastanelerde istem sayısı olarak az olan ve maliyeti fazla olan testlere hizmet verecektir. Bu testler tüm hastaneler için hastanelerin rolleri ve test kapasiteleri göz önünde bulundurularak ve hastanelerde çalışan uzman doktorlarımızın görüşü alınarak ayrı ayrı ele alınarak belirlenmiştir.

8 Birlik Merkez Laboratuvarı Hizmet alımı tercih nedenlerimiz: Hastanelerden Birlik Merkez Laboratuvarı na örnek taşınma gereksinimi olması, Kalifiye personel gereksinimi bulunması, Test çeşitliliğinin fazlalığı Lojistik sorunları Depolama sorunları Verimlilik sorunları Spesifik testlerin çok olması Koordinasyon sorunlarını minimize etmek Alt yapı gereksinimleri: Laboratuvar binası yeni tamamlandığı için çeşitli alt yapı problemleri olacaktır. Birlik Merkez Laboratuvarı yeni planlanan ve kurulan bir laboratuvar olduğu için test sayısı ve çeşidi projeksiyonlarında hata olma olasılığı yüksek olacaktır. Toplam puan satın alınarak kitler arasında değişimi rahat gerçekleştirmek. Birlik Merkez Laboratuvarının oluşturulduktan sonra tüm hastanelerimiz için hızla kaliteli sonuç vermeye başlama ve kesintisiz sürdürme zorunluluğu.

9 İLÇE DEVLET HASTANELERİ Şereflikoçhisar Devlet hastanesi Haymana devlet Hastanesi Polatlı Duatepe Devlet hastanesi Beypazarı Devlet Hastanesi Nallıhan Devlet Hastanesi Gölbaşı Devlet Hastanesi

10 İLÇE DEVLET HASTANELERİ Mevcut Durum Büyük kısmı hizmet alımı iel çalışmakta Rutin testlerde test sayıları cihaz temini ve sürdürülmesi için yeterli İlçe laboratuvarlarında çalışılacak testleri belirlerken sadece verimlilik kavramı ele alınırsa hata yapılmış olacaktır. Aylık test sayısı 0-20 arasında olan testlerin ilçe laboratuvarlarında çalışılması çok olası görülmemektedir. Ayrıca Birlik Merkez Laboratuvarının tüm test menüsünün ilçe devlet hastanelerimizde klinisyenlerimiz tarafından görülmesi ve istenebilmesi sağlanarak bu hastanelerimizdeki klinisyenlerimizin gereksinim gösterdiği durumlarda bu testlerden yararlanması sağlanacaktır. Test sayıları test arası olan testler ilçeye gelen hastalar ve özellikleri ve hastanemizin uzman doktor çeşidi, branşı ve sayısı gibi faktörler de göz önüne alınarak çalıştırılması gereken tüm testler yerel olarak ilçe laboratuvarımızda çalıştırılacaktır. Bu durumda maliyet ekonomisi ve zarar gibi kavramlar dikkate alınmayacaktır.

11 İLÇE DEVLET HASTANELERİ Nedenlerimiz: Tek başlarına kapasiteleri çok düşük olan bu hastanelerimizi birleştirilerek talep oluşturulma ihtimalini artırmak Lojistiklerini tek merkezden yürütülmesini sağlamak Bazı testler için Birlik Merkez Laboratuvarına örnek taşınmasını sağlamak, Lojistik, Depolama ve verimlilik sorunlarını en aza indirgemek İlçe devlet hastaneleri arası koordinasyon sağlamak ve koordinasyon sorunlarını en aza indirgemek İlçe devlet hastanelerinin birbiriyle yedekli olarak çalışabilmesini ve hizmet verebilmesini sağlamak. Gereksinim duyulacak alt yapı gereksinimlerini karşılamak. Her ilçeye bir firma personeli sağlayarak firma ile hastane arasındaki koordinasyonu kolaylaştırmak. Kitler arası değişimi kolaylaştırmak.

12 Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanemiz test kapasitesi yüksek olan bir hastanedir. Aynı zamanda ülkemizdeki bürokratlar, bürokrat yakınları ve protokole hizmet veren bir hastane olarak da çalışmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğu kadar testlerin kendi bünyesinde çalışılmasının devam etmesi uygun olacaktır. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hali hazırda devam eden ihalede tanımlanmış olan: Dış laboratuvar testleri Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin şartnamesinde tanımladığı 24 saat içinde sonuç verilecek olan testlerin İş Listesi hastane bünyesinde çalışılmaya devam edecektir. 3 gün içinde sonuç verilecek olan testlerin İş Listesi ve Yedi (7) günde bir sonuç verilecek olan testlerin İş Listesinde, test sayıları açısından verimliliği düşük olan testlerde birliğimize bağlı Birlik Merkez Laboratuvarında çalışılacaktır.

13 Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nedenlerimiz: Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin günümüze kadar hep hizmet alımı ile çalışmış olması. Hâlihazırda Beşevler, İçişleri, Endotem, Çukurambar ve TEDAŞ Semt poliklinikleri olmak üzere 5 tane semt polikliniği olması ve semt polikliniklerinden merkezine örnek taşınma işlemine gereksinim duyması Her türlü örnek alma ve nakil işlemlerinin de hizmet alımı ile sağlanması. Poliklinik hastalarından ve acil serviste kan/numune alma işlemi, kan alma odalarının tefriş ve donatımı için gerekli malzemeler, elektronik numaratör sistemleri (sadece merkezde ve ENDOTEMDE; yönetimin gerek görmesi halinde diğer bağlı birimlerde), kan alma koltuğu, bilgisayarlar, yazıcılar, barkot yazıcılar ve bunların sarfları ile paravan, perde ve sair malzemeler dâhildir. Lojistik, Depolama ve verimlilik sorunlarını en aza indirgemek Gereksinim duyulacak alt yapı gereksinimlerini karşılamak. Genel laboratuvar malzeme gereksinimini karşılamak. Hastanemizde ihale ile beraber, -80 ve -20 C 0 (eksi seksen ve eksi yirmi derece) buzdolapları, çeşitli kapasitede kapasiteli soğutmalı ve soğutmasız santrifüjler, soğutmalı eppendorf santrifüj, numune saklamak için 4 derece sıcaklıkta tutan dolap, vorteks, reverse osmozis ve deiyonize su sistemi, suyun kalitesini ölçmek için portatif su ölçüm cihazı gibi malzemeler sağlanmaktadır. Personel gereksiniminin olması. Hastanemizde 50 den fazla personel hizmet alımı kapsamında çalışmaktadır. Kitler arası değişimi kolaylaştırmak.

14 Diğer Eğitim Araştırma ve Hizmet hastaneleri Etimesgut Devlet Hastanesi, Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sincan Devlet Hastanesi, Sami Ulus Kadın Hastalıkları ve Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenimahalle Devlet Hastanesi Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi

15 CİHAZ PARKURU ŞEKLİNDE SONUÇ KARŞILIĞI MAL ALIMI Biyokimya analizörleri Hemogram cihazları İmmünassay Grubu (Hormon/Hepatit) Koagülometre cihazları Nefelometre cihazları Sedim sistemleri İdrar analizörleri Bakteri tanımlama Kan kültürü

16 SONUÇ KARŞILIĞI MAL ALIMI Sonuç karşılı mal alımı tercih etme nedenlerimiz: Personel gereksinimi olmaması veya minimal olması Semt poliklinikleri arası örnek taşıma gereksiniminin olmaması veya hastane içinde çözülebilmesi Birlik Merkez Laboratuvarına örnek taşınmasının merkez laboratuvar ihalesiyle çözümlenebilmesi. Az çalışılan testlerin Birlik Merkez Laboratuvarında (her hastane ile ayrı ayrı laboratuvar uzmanlarıyla da görüşerek belirlenmiştir) çalışılacak olması hastanelerde geriye çok sade ve verimliliği yüksek bir panelin kalması Kit ve cihaz dışında laboratuvar ek malzeme gereksinimlerinin çok az olması: Hastanelerin gereksiz demirbaş ve malzeme istemleri engellenebilecektir. Bu gruptaki çoğunluk hastanemizin sonuç karşılığı mal alımı ile çalışması ve laboratuvar kurgularının bu yönde olması Birliğimizin laboratuvar temininin ortalama maliyetlerinin azaltılması: Bu alım yönteminde distribütör firmalar doğrudan ihaleye dahil olabilecekleri için katılımın daha fazla olması ve daha ucuz fiyat elde edilmesi olasıdır. Bu gruptaki tüm hastanelerimizde aynı cihazlar olacağı için hastaneler arası uyum rahatlıkla sağlanabilecektir. Bu gruptaki tüm hastaneler için tek fiyat olacaktır. Sonuç karşılığı olduğu için kit sarfiyatı, kaybı ve verimlilik gibi problemler bu yöntemde de en aza indirgenmiş olacaktır.

17 İlginize teşekkürler

Laboratuvar Yönetimi ve Akreditasyon

Laboratuvar Yönetimi ve Akreditasyon Laboratuvar Yönetimi ve Akreditasyon Uz. Dr. Çiğdem SÖNMEZ Laboratuvar Yöneticisi T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Laboratuvarı LABORATUVAR NEDİR? Hastalığın tanısı, önlenmesi ve

Detaylı

1- Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi 2- Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi 3- Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi

1- Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi 2- Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi 3- Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Sayın miz; 0/0 eğitim öğretim yılı yaz stajı yapılacak hastanelerin tespiti için aşağıda ismi bulunan - Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi - Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi - Dışkapı Yıldırım Beyazıt

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

Uz.Bio. Mehmet Yay, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Merkezi Kayseri myay@erciyes.edu.tr

Uz.Bio. Mehmet Yay, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Merkezi Kayseri myay@erciyes.edu.tr Uz.Bio. Mehmet Yay, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Merkezi Kayseri myay@erciyes.edu.tr Kanun, Yönetmelik, Rehber 2 Kanun, Yönetmelik, Rehber Madde 14 (2): Hizmet Birimi Binası: Mobil alanlar dahil

Detaylı

Bilkent ESK Projesi ÇSED Raporu. Ek-S İşgücü Hususları: Personel Sayısını Azaltma. Nihai Ekim 2014 Ek-S 1 / 8

Bilkent ESK Projesi ÇSED Raporu. Ek-S İşgücü Hususları: Personel Sayısını Azaltma. Nihai Ekim 2014 Ek-S 1 / 8 Ek-S İşgücü Hususları: Personel Sayısını Azaltma Nihai Ekim Ek-S / İŞGÜCÜ HUSUSLARI: PERSONEL SAYISINI AZALTMA SORULAR PROJE SAHİBİ/DANIŞMAN CEVAPLARI Bilkent ve Etlik Sağlık Kampüslerinin tamamlanmasını

Detaylı

Laboratuvar bilgi sistemini mikrobiyolojide ne kadar uygulayabiliyoruz? Dr. Alper AKÇALI Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tıp Fakültesi

Laboratuvar bilgi sistemini mikrobiyolojide ne kadar uygulayabiliyoruz? Dr. Alper AKÇALI Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tıp Fakültesi Laboratuvar bilgi sistemini mikrobiyolojide ne kadar uygulayabiliyoruz? Dr. Alper AKÇALI Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tıp Fakültesi Laboratuvar Bilgi Sistemleri Laboratuvarlar Çok sayıda ve farklı

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİYOKİMYA

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİYOKİMYA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİYOKİMYA Sıkça Kullanılan Linkler: PUBMED http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ULAKBİM http://www.ulakbim.gov.tr/ Türk Biyokimya Derneği http://www.biyokimya.org/

Detaylı

KLİNİK VİROLOJİDE SORUNLAR

KLİNİK VİROLOJİDE SORUNLAR KLİNİK VİROLOJİDE SORUNLAR Hizmet Alımı ve Sorunlar Rukiye BERKEM S.B Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Kliniği 2 Kasım 2011 28103 sayılı Resmi Gazete Süreç KHK/663 sayılı Sağlık

Detaylı

ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. ŞUBAT 2014

ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. ŞUBAT 2014 ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU ŞUBAT 2014 SUNUŞ ARAŞTIRMANIN AMACI Bu araştırma 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde, Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde seçmenlerin siyasi parti tercihlerini,

Detaylı

KODU:BL.PR.01 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:BL.PR.01 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU:BL.PR.01 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1.0 AMAÇ: Mesai saatleri içinde ve mesai saatleri dışında Biyokimya Laboratuarlarında

Detaylı

LABORATUVAR SATINALMA PLANLAMALARININ MALİYET, KALİTE VE ASİSTAN EĞİTİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Prof. Dr. Fatma Meriç YILMAZ

LABORATUVAR SATINALMA PLANLAMALARININ MALİYET, KALİTE VE ASİSTAN EĞİTİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Prof. Dr. Fatma Meriç YILMAZ LABORATUVAR SATINALMA PLANLAMALARININ MALİYET, KALİTE VE ASİSTAN EĞİTİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ Prof. Dr. Fatma Meriç YILMAZ HIZLI CEVAP ASİSTAN EĞİTİMİ MALİYET LABORATUVAR HİZMETİ TEST ÇEŞİTLİLİĞİ DOĞRU SONUÇ

Detaylı

XXVII. Ulusal Biyokimya Kongresi, 3-6 Kasım 2015. Slayt1/28

XXVII. Ulusal Biyokimya Kongresi, 3-6 Kasım 2015. Slayt1/28 Slayt1/28 Sağlık Harcamalarının GSYİH içindeki Oranı % (2013) Kaynak: OECD Sağlık İstatistikleri, Temmuz 2015 2 Slayt2/28 Yıllık Kişi Başı Sağlık Harcamaları Büyüme Hızı ( % ) 2010-2013 Sağlık sigortası

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Klinik Biyokimya (Seçmeli) Uygulama Dilimi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ Merkez Laboratuvarı Kuruluş ve Çalışma Yönergesi AMAÇ Madde 1. Yönerge nin amacı, Erciyes Üniversitesi Hastaneleri (Gevher Nesibe Hastanesi, Yılmaz ve Mehmet Öztaşkın Kalp

Detaylı

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits.

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits. Trio Teknik Cihazlar 2010 yılında laboratuvar cihazları satışı ve teknik destek konusunda 10 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulmuştur. Sahip olduğu birikim ve müşteri odaklı çalışma ile hedefimiz

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ KOD:BİY.PR.01 YAYIN TRH:MART 2005 REV TRH:EYLÜL 2012 REV NO:04 SAYFA NO: 1 / 5 1-AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarında yürütülen faaliyetleri tanımlamak. 2-KAPSAM: Bu talimat, Biyokimya Laboratuvarını kapsar

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı ANKARA 17.10.2002 15702... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2002 / 111 Bakanlığımızın

Detaylı

39. DÖNEM DHY MAZERET KURASI UZMAN TABİP MÜNHAL YERLER LİSTESİ S.N. İL BİRİM BRANŞ ADET 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE

39. DÖNEM DHY MAZERET KURASI UZMAN TABİP MÜNHAL YERLER LİSTESİ S.N. İL BİRİM BRANŞ ADET 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ 1 2 ADANA ADANA ÇUKUROVA DR.AŞKIM TÜFEKÇİ DEVLET HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI 1 3 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Detaylı

SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi : 07/02/2014 Toplantı Sayısı: 02 Sayfa : 1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvar Merkezi Çalışma Yönergesi hk. 2014.002.0012 - Erciyes Üniversitesi

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER

TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEDARİK EDİLECEK KOAGÜLASYON TEST KİTLERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 2. KOAGÜLASYON CİHAZININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 4 3. İHALE AŞAMASINDA

Detaylı

Aa-LABORATUVAR SÜREÇLERİ

Aa-LABORATUVAR SÜREÇLERİ Aa-LABORATUVAR SÜREÇLERİ PREANALİTİK SÜREÇ: Test İsteğinin Yapılması, Numune Alınması, örnek toplanması ve taşınması sürecidir: İstem yapılır, İstem otomasyona kaydedilir, İstem barkodu basılır ve numune

Detaylı

TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ AMAÇ: Özel Vitale Hastanesi Kan merkezinde kan ürünlerinin hazırlanması, kan merkezi kan grubu bakma, kan merkezi cross match testi uygulama, kan torbasına kan alma gibi spesifik işlerin tanımlanması yanında

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TIBBİ LABORATUVAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TIBBİ LABORATUVAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TIBBİ LABORATUVAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve

Detaylı

Dayanak: tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döne

Dayanak: tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döne PERFORMANS UYGULAMASI Dr. Rukiye BERKEM S. B Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dayanak: 04. 01. 1 961 tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon)

Detaylı

2012/2013 Yılı İstatistiki Verileri

2012/2013 Yılı İstatistiki Verileri T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ankara 1.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi / Yılı İstatistiki Verileri /

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI TIBBİ BİYOKİMYA UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI TIBBİ BİYOKİMYA UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI TIBBİ BİYOKİMYA UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK PROGRAMI AMAÇ: Anabilim Dalımızda tıpta uzmanlık eğitiminin amacı, temel ve tıbbi biyokimya

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MERKEZ LABORATUVARI İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MERKEZ LABORATUVARI İŞLEYİŞ YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MERKEZ LABORATUVARI İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Detaylı

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33 ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: SANATORYUM Vefatından birkaç sene öncesinde Atatürk, yaverlerinden Cevat Abbas Bey in köşküne sık sık gelir ve hastanemizin şu an bulunduğu tepeden Ankara yı seyredermiş.

Detaylı

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT. Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT. Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi Birlik Süreci Yeni süreç; 2013/09 sayılı Stok Yönetimi ve Taşınır Mal Uygulamaları konulu genelge ile düzenlenmiştir.

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ LABORATUAR HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700111064 Genel Cerrahi 5 K 1 - - 700111082 İç Hastalıkları 4 K 1 - - Ankara Dışkapı

Detaylı

Ankara Anadolu Liseleri Taban Puanları

Ankara Anadolu Liseleri Taban Puanları 2012-2013 Ankara Anadolu Liseleri Taban Puanları 2012-2013 yılı Ankara ilinde bulunan Anadolu Liseleri kontenjanları ve Ankara ili Anadolu Liseleri taban ve tavan puanları. İl Adı İlçe Adı Okul Adı Kont.

Detaylı

Öğretim Süresi Genel. Kontenjan

Öğretim Süresi Genel. Kontenjan ı (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700111019 Gastroenteroloji 3 1 - - 700111046 Tıbbi

Detaylı

TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI MEZUNİYET SONRASI (UZMANLIK) EĞİTİMİ DERS MÜFREDATI

TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI MEZUNİYET SONRASI (UZMANLIK) EĞİTİMİ DERS MÜFREDATI TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI MEZUNİYET SONRASI (UZMANLIK) EĞİTİMİ DERS MÜFREDATI DERS KODU BİY 0001 BİY 0002 BİY 0003 BİY 0004 BİY 0005 BİY 0006 BİY 1000 BİY 4000 BİY 5000 KONU ADI Vaka Değerlendirme

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları Uzmanlık Adı ı (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Ankara Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700511033 Çocuk Hematolojisi

Detaylı

Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. - -

Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. - - UYUM REHBERİ Sayfa: 1/7 Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. - - KAPSAM: Tüm Hastane Hazırlayanlar: Duygu SIDDIKOĞLU Kalite Yönetim Birimi Kontrol Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü Prof. Dr.

Detaylı

Uzm.Dr. F. Yüce AYHAN

Uzm.Dr. F. Yüce AYHAN TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLAMA PRENSİPLERİ Uzm.Dr. F. Yüce AYHAN Kamu İhale Kanunu nun 12. maddesi teknik şartnameler konusuna yer vermektedir. Buna göre teknik şartname bir mal veya hizmet alımında esas olan

Detaylı

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Uzmanlık Dal Kodu Öğretim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2013-TUS Sonbahar Dönemi Tercih Uzmanlık Dal Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

2004/21 SAYILI BAŞBAKANLIK GENELGESİ

2004/21 SAYILI BAŞBAKANLIK GENELGESİ 2004/21 SAYILI BAŞBAKANLIK GENELGESİ TELEKOMÜNİKASYON KURUMU E-İMZA ÇALIŞMA GRUBU ANKARA - 2005 E-Dönüşüm Türkiye İcra Kurulu Kararı Kamunun koordinasyonuna ilişkin Kurumumuz önerisi genel olarak kabul

Detaylı

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları Uzmanlık Adı (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 801311013 Gastroenteroloji 3 1 - - 801311022 Tıbbi Onkoloji 3 1 -

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT S.U.A.M.

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT S.U.A.M. Evrak Tarih ve Sayısı: 14/08/2017-E.11106 T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı *BENNN7KF* Sayı : 48865165-051.04 Konu : Tıbbi Sorumluluk Sempozyumu ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT

Detaylı

Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar

Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar On5yirmi5.com Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar 2015-2016 yılı Ankara hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu listede.

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits.

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits. Trio Teknik Cihazlar 2010 yılında laboratuvar cihazları satışı ve teknik destek konusunda 10 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulmuştur. Sahip olduğu birikim ve müşteri odaklı çalışma ile hedefimiz

Detaylı

Kamu Hastaneleri Birliklerinde. Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber

Kamu Hastaneleri Birliklerinde. Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber Kamu Hastaneleri Birliklerinde Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber 15.08.2013 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİK I - MALİ HİZMETLERİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YAPILANMA

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK İGORTASI Genel Müdürlüğü Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı Op. Dr. Mustafa ÖZTÜRK Tıbbi Malzeme Daire Başkanı Ortez ve protezler Tıbbî araç ve gereçler Kişi kullanımına

Detaylı

KADRO ADEDİ ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE

KADRO ADEDİ ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ 1 ADANA NUMUNE EĞİTİM

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus

Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus Temiz kullanım sıcak suyu için doğru seçim 1 Neden Modul-plus? Modul Plus, tüm dünyada otel renovasyonları için temiz sıcak su üretiminde ilk tercihtir. Spor tesislerinde,

Detaylı

1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuarlarında pre-analitik, analitik ve post-analitik süreçlerde hasta/numune güvenliğini sağlamak.

1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuarlarında pre-analitik, analitik ve post-analitik süreçlerde hasta/numune güvenliğini sağlamak. Doküman No:BİY.PR.02 Yayın Tarihi: 18.09.2007 Revizyon Tarihi: 30.05.2013 Revizyon No: 02 Sayfa: 1 / 7 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuarlarında pre-analitik, analitik ve post-analitik süreçlerde hasta/numune

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 17 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27675 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Program Kodu Program Adı Puan Türü Genel Ek Kontenjan YBU Ek Kontenjanı Özel Koşullar ve Açıklamalar*

Program Kodu Program Adı Puan Türü Genel Ek Kontenjan YBU Ek Kontenjanı Özel Koşullar ve Açıklamalar* Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 Acil Tıp K 3 706800106 Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları K 3 706800107 706800109 Kadın Hastalıkları

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği T C Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey KamuHasiancierîBiciigı o & Sayı : 73851657-15.07.2015 Konu: Zeyilname ZEYİLNAME Genel sekreterliğimizce 05/08/2015 tarihinde saat: 10:00 da ihalesi yapılacak olan 2015/81716

Detaylı

SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ DEĞİŞİM SÜRECİ BİRLİK' te Sağlıklı Gelecek" Gebe Okulu Epidural Anestezi ile Ağrısız Doğum Keyifli Doğum Ünitesi

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2015-TUS Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Bütçe Performans Şube Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Bütçe Performans Şube Müdürlüğü T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Bütçe Performans Şube Müdürlüğü 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1 1. GENEL DEĞERLENDİRME Üniversitemiz,

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

PERSONEL TEMİN PLANI

PERSONEL TEMİN PLANI BÖLÜMLER Özellikler Mevcut Personel Sayısı Asgari Nöbet Tutan Personel Sayısı İç Kaynaklardan Transfer Dış Kaynaklardan İstem Beyin Cerrahi - KBB- Cildiye Kliniği Yatak sayısı: 40 Branş Sayısı: 3 1 Sorumlu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı : B.10.0.SGB / Konu: Laboratuar performans kriterleri hakkında

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı : B.10.0.SGB / Konu: Laboratuar performans kriterleri hakkında T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayı : B.10.0.SGB.0.82.00.02/11096 07.09.2007 Konu: Laboratuar performans kriterleri hakkında GENELGE 2007/80 12/05/2006 tarihli ve 26166 sayılı Resmi

Detaylı

BASIN TOPLANTISI. 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi. Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar. 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli

BASIN TOPLANTISI. 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi. Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar. 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli BASIN TOPLANTISI 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli 30 Mart 2014 Ankara Büyükşehir Belediye 12334 sandıktan 6240 sandıkta

Detaylı

İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan

İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan Atatürk Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi İngilizce 488.1958 Gazi Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi İngilizce 484.5300 Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Anadolu

Detaylı

S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI

S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI Kurum Atıf Sayısı Yayın Sayısı Etki Ort. ANKARA NUMUNE 932 779 1,20 ANKARA DISKAPI YILDIRIM BEYAZIT 583 534 1,09 ANKARA ATATURK 619 475

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Uzmanlık Dal Kodu Öğretim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2014-TUS İlkbahar Tercih Kılavuzu Uzmanlık Dal Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık

Detaylı

www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU

www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU size özel çözümlerle daha yalın ve hızlı süreçler Bilgiyi, insan yaşamının vazgeçilmez parçası olarak gören Akgün Yazılım, 1986 yılında Trabzon da kurulmuştur.

Detaylı

MEVZUAT HİZMET KALİTE STANDARTLARI, HUKUKSAL SORUNLAR DR.YÜCE AYHAN

MEVZUAT HİZMET KALİTE STANDARTLARI, HUKUKSAL SORUNLAR DR.YÜCE AYHAN MEVZUAT HİZMET KALİTE STANDARTLARI, VE HUKUKSAL SORUNLAR DR.YÜCE AYHAN KAN VE KAN ÜRÜNLERİ KANUNU Kanun no:5624 Resmi Gazete :02.05.2007/26510 KAN VE KAN ÜRÜNLERİ KANUNU Genel Esaslar Madde 3-c Kan, kan

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 ( I ) Bu Yönetmeliğin amacı: Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

uzman sayısına oranı kullanılır. Kriter Katsayısı = [Elde edilen puan toplamı / (110 Değerlendirme dışı puan

uzman sayısına oranı kullanılır. Kriter Katsayısı = [Elde edilen puan toplamı / (110 Değerlendirme dışı puan TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREV YAPAN LABORATUVAR UZMANLARININ EK ÖDEMELERİNE ESAS KRİTER KATSAYILARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

IV. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, Ekim 2017, İstanbul

IV. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, Ekim 2017, İstanbul IV. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, 27-28 Ekim 2017, İstanbul Türkiye Halk Sağlığı Halk Genel Sağlığı Müdürlüğü Kurumu Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar: Tanı kapasitesi yeterli mi? Cemile SÖNMEZ 1, Figen SEZEN

Detaylı

EK 1 TAVAN EK ÖDEME TUTARINA ESAS KATSAYILAR

EK 1 TAVAN EK ÖDEME TUTARINA ESAS KATSAYILAR EK 1 TAVAN EK ÖDEME TUTARINA ESAS KATSAYILAR Mesai İçi Tavan Ek Ödeme Tutarına Esas Katsayılar Eğitim görevlisi ile uzman tabip kadrosuna atanan profesör ve 8 doçentler Uzman tabip ve tıpta uzmanlık mevzuatında

Detaylı

ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI

ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI Dr. Evren Özdemir Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü Ankara 05.04.2014 Akılcı İlaç Kullanımı İçin Sorumluluk Sahibi Taraflar Hekim Eczacı Hemşire Diğer sağlık personeli

Detaylı

MESAİ DIŞI POLİKLİNİK UYGULAMASINA İLİŞKİN SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ Cuma, 05 Şubat :58 -

MESAİ DIŞI POLİKLİNİK UYGULAMASINA İLİŞKİN SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ Cuma, 05 Şubat :58 - T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.10.00.02.010.06 /3524 28.01.2010 Konu : Mesai dışı poliklinik uygulaması GENELGE 2010/ 6 Bakanlığımıza bağlı yataklı tedavi kurumlarında;

Detaylı

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1 Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 ADANA Acil Tıp K 1 706810010 ADANA Beyin Ve Sinir Cerrahisi K 2 706800107 ADANA Genel Cerrahi

Detaylı

DOKU TİPLEME LABORATUVARI TEST REHBERİ

DOKU TİPLEME LABORATUVARI TEST REHBERİ SAYFA 1 / 5 1.GENEL BİLGİLER: Adres: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı, 2600 Meşelik Yerleşkesi Odunpazarı / ESKİŞEHİR Bölüm İletişim Bilgileri: DTL Sorumlu

Detaylı

SİRKÜLER (2012/24) Emsal ÖZCAN Yeminli Mali Müşavir

SİRKÜLER (2012/24) Emsal ÖZCAN Yeminli Mali Müşavir SİRKÜLER (2012/24) Bilindiği üzere KDV Kanunu nun 9/1 ve 29.maddesi ile V.U.K. nun 120 maddesinin Maliye Bakanlığına verdiği yetkiler çerçevesinde KDV tevkifat uygulaması ve bu uygulamadan doğan iade taleplerinin

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Gülay Beyaz, İlaç Yönetimi ve Kullanımı Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

TIBBİ BİyoKİMYA ANABİLİM DALı BİyoKİMYA VE HORMON TESTLERİ İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TIBBİ BİyoKİMYA ANABİLİM DALı BİyoKİMYA VE HORMON TESTLERİ İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KONU TIBBİ BİyoKİMYA ANABİLİM DALı BİyoKİMYA VE HORMON TESTLERİ İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Celal Bayar Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Laboratuarlarında kullanılacak

Detaylı

HBYS & LBYS. A. Özen Akyürek HBYS & LBYS

HBYS & LBYS. A. Özen Akyürek HBYS & LBYS A. Özen Akyürek Sunum Planı Sağlık Hizmeti Paydaşları Tarihsel Bakış Sağlık ve Sağlık Bilişimi Harcamaları Sağlık Bilişimi Nelerden Oluşuyor? Sağlık Bilişimine Yeni Bakış Kısmi Teklife Açık Sağlık Bilişimi

Detaylı

REKABET KURULU KARARI. : Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI : Prof. Dr. Metin TOPRAK, Doç. Dr. Mustafa ATEŞ, İsmail Hakkı KARAKELLE, Reşit GÜRPINAR

REKABET KURULU KARARI. : Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI : Prof. Dr. Metin TOPRAK, Doç. Dr. Mustafa ATEŞ, İsmail Hakkı KARAKELLE, Reşit GÜRPINAR Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2010-2-209 (Önaraştırma) Karar Sayısı : 12-44/1340-446 Karar Tarihi : 20.09.2012 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof. Dr.

Detaylı

REFERANSLARIMIZ. Türkiye nin her bölgesinde, 70+ hastanede hizmet veriyoruz. 1 Temmuz 2010

REFERANSLARIMIZ. Türkiye nin her bölgesinde, 70+ hastanede hizmet veriyoruz. 1 Temmuz 2010 REFERANSLARIMIZ Türkiye nin her bölgesinde, 70+ hastanede hizmet veriyoruz 1 Temmuz 2010 Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Sağlık İşletmesi Kurulum Tarihi: 27.04.2009 312 306 1000 Ankara İzmir

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Müsteşarlık. . VALĠLĠĞĠNE (Ġl Sağlık Müdürlüğü)

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Müsteşarlık. . VALĠLĠĞĠNE (Ġl Sağlık Müdürlüğü) . VALĠLĠĞĠNE (Ġl Sağlık Müdürlüğü) 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 2/11/2011 tarihli ve 28103 (Mükerrer) sayılı Resmî Gazete

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI TARAFINDAN 2010-2014 YILLARI ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM-ARAŞTIRMA KONULARINDAKİ YENİ UYGULAMALAR PROF. DR. OKTAY DİNÇ 1 A- ALT YAPI İLE İLGİLİ FAALİYETLER

Detaylı

Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ

Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ Sağlık Bakanlığından: Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç Madde 1 - Bu Tebliğin amacı; etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti

Detaylı

1)SML 2) Ön lisans 3) Lisans 4) Yüksek lisans 5) Doktora 3. Çalışma Yılı:.. yıl

1)SML 2) Ön lisans 3) Lisans 4) Yüksek lisans 5) Doktora 3. Çalışma Yılı:.. yıl Ebelerde Bilgi Beceri Kursu Eğitim Modülü Belirleme Anketi Sayın Güney Genel Sekreterliğine Bağlı Bulunan Hastanelerde Çalışan Ebe Meslektaşlarımız. Ebelik eğitimi almış, ancak daha sonraki yıllarda farklı

Detaylı

1/45 EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN POZİSYON KODU BOŞ KONT. KONT.

1/45 EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN POZİSYON KODU BOŞ KONT. KONT. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARI İÇİN MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ VE LAR ( ÖNLİSANS ) 2184511 4 0 61,149 66,976 ADANA 2 NOLU ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU SAĞLIK TEKNİKERİ ACİL TIP TEKNİKERİ

Detaylı

2017 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

2017 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2017 ANADOLU LİSELERİ 2016 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER Tercih Kodu 88504 77327 75972 79565 Okul Adı Tevfik İleri Tevfik İleri ALTINDAĞ / Ankara Kız ÇANKAYA / Ümitköy Okul Türü

Detaylı

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Sağlık tesisleri tarafından verilen hizmetin tanımını sağlayan klinik kodlama; hastanın tesise kabul edilişinden taburcu edilişine kadar geçen süredeki

Detaylı

2011 TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI(YDUS) MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2011 TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI(YDUS) MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR () 1011147 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ GASTROENTEROLOJİ 1 1 0 54.500 54.500 1011155 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

BİRİM LABORATUVARI YAPILANMASI AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI. Ahmet Başustaoğlu

BİRİM LABORATUVARI YAPILANMASI AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI. Ahmet Başustaoğlu BİRİM LABORATUVARI YAPILANMASI AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI Ahmet Başustaoğlu Görevimiz: Eğitim: Tıbbi Mikrobiyoloji bilgi ve becerilerini sağlık alanında uygulayabilen pratisyen hekim, bir klinik laboratuvarı

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MERKEZ LABORATUVARI İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MERKEZ LABORATUVARI İŞLEYİŞ YÖNERGESİ KARAR TARİHİ : 08.06.2010 KARAR SAYISI : 2010/68 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MERKEZ LABORATUVARI İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMUR TEMEL EĞİTİMİ SINAVI İMZA ÇİZELGESİ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENİM DÜZEYİ KİTAPÇIK KODU (A/B)

ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMUR TEMEL EĞİTİMİ SINAVI İMZA ÇİZELGESİ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENİM DÜZEYİ KİTAPÇIK KODU (A/B) YÜKSEKÖĞRETİM DÜZEYİ 794 T18566 Tuğba TÜRK Laboratuar Teknikeri YÖ (2) Atatürk Eğitim ve Arşt.Hast. 795 H135133 Tuğba ÜNAL Hemşire YÖ (4) 796 DR160917 TUĞBERK ANDAÇ TOPKAN Asistan Doktor YÖ (6) NUMUNE

Detaylı

2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE VE LAR () 100111016 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 2 2 0 48,61183 50,20475 100111025 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP

Detaylı

2015 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA

2015 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA Tercih Kodu 65706 66623 67380 69757 70040 67741 65460 68115 Okul Adı KEÇİÖREN / KEÇİÖREN İBN-İ SİNA PURSAKLAR / PURSAKLAR YAHYA KEMAL VE M.SÖNMEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU YENİMAHALLE / HALİDE EDİP MAMAK

Detaylı

2015 ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA

2015 ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA 2015 ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA Tercih Kodu 66770 Okul Adı YENİMAHALLE / Atatürk 70365 YENİMAHALLE / Gazi 71565 71545 ÇANKAYA / Mehmet Emin Resulzade ÇANKAYA / Dr.Binnaz Ege-Dr.Rıdvan Ege 65624 ÇANKAYA

Detaylı

HKS Hizmet Kalite Standartları KALĐTE. Yönetim. Çalışan. Mesleki Örgütler. Hasta. HKS ile Acil Tıp Uzmanlarının Đlişkisi 15.10.

HKS Hizmet Kalite Standartları KALĐTE. Yönetim. Çalışan. Mesleki Örgütler. Hasta. HKS ile Acil Tıp Uzmanlarının Đlişkisi 15.10. KALĐTE HKS ile Acil Tıp Uzmanlarının Đlişkisi Çalışan Yönetim Tıbbi Mik. Uzmanı Serap SÜZÜK Kalite Standartları Geliştirme Şube Müdürü 2011, Antalya Hasta Mesleki Örgütler Kaliteye bulduğumuz BAHANELER?

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı