%3 lük kısmın %68,3 ü buzullarda % 31,4 ü yeraltısuyudur. Geri kalan % 0.3 ünü ise nehirler, göller ve bataklıklar oluģturmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "%3 lük kısmın %68,3 ü buzullarda % 31,4 ü yeraltısuyudur. Geri kalan % 0.3 ünü ise nehirler, göller ve bataklıklar oluģturmaktadır."

Transkript

1

2 Su, hayatın temel kaynağı, canlı yaģamının vazgeçilmez ihtiyacıdır. Dünyadaki toplam su miktarı 1.4 milyar km 3 olmakla beraber, bu suların %97 si okyanuslarda ve denizlerde tuzlu su olarak, %3 ü ise nehir ve göllerde tatlı su olarak bulunmaktadır. %3 lük kısmın %68,3 ü buzullarda % 31,4 ü yeraltısuyudur. Geri kalan % 0.3 ünü ise nehirler, göller ve bataklıklar oluģturmaktadır.

3

4 Genellikle, bir insanın biyolojik ihtiyaçlarını karşılaması ve yaşamını sürdürebilmesi için, günde en az 25 litre su tüketmesi gerektiği kabul edilir. Ancak, çağdaş bir insanın sağlıklı bir biçimde yaşaması için gereken içme, yemek pişirme, yıkanma, çamaşır gibi amaçlarla kullanılacak su dikkate alındığında, kişi başına günlük ortalama kentsel su tüketim standardı 150 litre olarak kabul edilmektedir. Dünya genelinde bölgelere göre kişi başına su tüketim miktarları sanayileşmiş ülkelerde 266 litre iken Afrika da 67, Asya da 143, Arap ülkelerinde 158, Latin Amerika da 184 litredir.

5 2012 yılı itibariyle Dünya nüfusu yaklaģık 7 milyar kiģiye; Afrika kıtasının nüfusu ise 1 milyar kiģiye ulaģmıģtır. Yüzölçümü olarak Afrika 30 milyon km 2 alanı ile Dünya topraklarının %20,4 ünü; Dünya nüfusunun ise yaklaģık %14,3 ünü barındırmaktadır.

6 Dünya Nüfusunun hızla artmasına karģılık su kaynakları; kuraklık, aģırı tüketim ve kirlilik nedeniyle meydana gelen olumsuzluklardan en fazla Afrika Ülkeleri etkilenmektedir.

7 DSĠ Genel Müdürlüğü ile ICOLD BaĢkanlığı tarafından imzalanan bir protokol çerçevesinde yıllarını kapsayan üç yıllık bir dönemde Afrika dan çeģitli ülke mühendislerine, bir ay süreli iģbaģında eğitimi verilmesi öngörülmüģtür. Söz konusu 3 yıllık protokol çerçevesinde; ilki Kasım 2006 tarihinde ülkemizde düzenlenmiģ olan iģbaģında eğitime, Burkina Faso dan 2, Mali den 1, Nijerya dan 2, Zambiya dan 2 ve Fas tan 2 olmak üzere 9 kiģi katılmıģtır. 12 Mayıs-14 Haziran 2007 tarihinde ikincisi uygulanan eğitim programı ile ICOLD üyesi az geliģmiģ Afrika ülkeleri mühendislerinden oluģan 14 kiģilik bir gruba ülkemizdeki barajlar ve su kaynaklarının geliģimi konusunda 1 ay süreli iģbaģında eğitim verilmiģtir.

8 DıĢiĢleri Bakanlığımızın Afrika ya açılım programı çerçevesinde değerlendirilebilecek olan DSĠ nin yardım maksatlı programı çerçevesinde eğitimin üçüncüsü 10 Mayıs-5 Haziran 2008 tarihlerinde uygulanmaya baģlanmıģtır. Mali den 1, FildiĢi Sahilleri nden 2, Mısır dan 2, Zambiya dan 4, Güney Afrika dan 2 uzman olmak üzere toplam 11 kiģilik heyet, iģbaģında eğitim programı çerçevesinde Kastamonu, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Van, Diyarbakır, Sivas, Ankara, EskiĢehir ve Ġstanbul DSĠ Bölge Müdürlüklerinde baģta Barajlar ve Hidroelektrik Santralar olmak üzere ilgili projeleri yerinde inceleyerek bilgi-tecrübe teatisinde bulunmuģlardır

9 ÇALIġMA YAPILAN ÜLKELER SUDAN ETĠYOPYA CĠBUTĠ NĠJER BURKĠNA FASO SOMALĠ MALĠ ÇALIġMA YAPILMASI PLANLANAN ÜLKELER SENEGAL GĠNE BĠSSAU GĠNE CONAKRY GAMBĠA GANA BENĠN TOGO

10 SUDAN CUMHURİYETİ NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

11 Sudan Cumhuriyeti hakkında kısa bilgiler Yönetim Şekli : Cumhuriyet Başkenti : Hartum Nüfusu : 42 milyon Yüzölçümü : km2 ( km2 30,9 mil.)

12 TĠKA nın talebi üzerine tarih ve 2005/9097 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Sudan a 1 adet hava kompresörü, 1 adet su sondaj makinesi takım ve avadanlıkları ile birlikte hibe edilmiģtir.

13 Makineyi kullanacak Sudan lı elemanlara eğitim vermek üzere 2 uzman Sudan a gönderilerek ve tarihleri arasında eğitim amaçlı 3 adet su sondaj kuyusu inģa edilmiģtir. Eğitim sonucunda baģarılı olan 13 elemana eğitim sertifikası verilmiģtir.

14 Ayrıca, Etiyopya ve Sudanlı Mühendislere Ekim 2007 tarihleri arasında ön inceleme, planlama, kati proje ihale, baraj, gölet inģaatlarını yapım safhaları, enjeksiyon, temel sondaj ve su sondaj çalıģmaları bizzat arazide görülerek ve çalıģtırılarak eğitim verildi.

15 Ahemed Mohamed Davelbeit Course Completion Certificate has successufully completed Drilltech Tamrock Water-Boring Machine Applied Course organized by General Directorate of State Hydraulic Works between and deserved this Certificate of Course Completion. DSĠ Director General Prof. Dr. Veysel EROĞLU

16 Sudanlı Personele Makinenin Kullanılması Konusunda Eğitim Verilirken

17

18 Sondaj makinesi çalışırken yöre halkının ilgisi

19

20 Sudan a hibe edilen su sondaj makinesinin arıza yaptığının bildirilmesi üzerine, arızanın tespiti amacıyla, tarih ve sayılı Bakanlık Oluru ile, 3 kiģilik bir ekip, Sudan a gönderilmiģtir. Makinanın motorun değiģmesi gerektiği rapor edilmiģ, tamir için gereken yedek parçalar tespit edilerek TĠKA ya bildirilmiģtir.

21 Alınacak yedek parçaların ödeneğinin TĠKA tarafından karģılaması durumunda bu parçalar temin edilerek, görevlendirilecek uzman personel tekrar Sudan da arızaları giderip su sondaj makinasını faal duruma getirebilecektir. Bu iģ için gerekli ödenek TL olup, TĠKA tarafından Ģifahi olarak karģılanacağı söylenmiģ olup yazılı cevap beklenmektedir.

22 ETİYOPYA CUMHURİYETİ NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

23 ETiYOPYA CUMHURİYETİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yönetim Şekli : Cumhuriyet Başkenti : Addis Ababa Nüfusu : 80 milyon Yüzölçümü : km2

24 Etiyopya Cumhuriyeti nde yapılan çalıģmalar 4 ana baģlık altında toplanmaktadır.

25 tarihleri arasında Etiyopya da 50 noktada jeofizik etüt yapılmıģ ve 28 yerleģim biriminde su olduğu tespit edilmiģtir.

26 28 adet kuyu teknik elemanlarımızın kontrollüğünde, Türk ĠĢbirliği ve Koordinasyon Ajansı BaĢkanlığı (TĠKA) tarafından ihale yoluyla inģa edilerek, kuyulara manüel pompa indirilmiģ ve Etiyopya yetkililerine çalıģır durumda tarihinde teslim edilmiģtir.

27 Bu kuyular vasıtasıyla 28 yerleģim biriminde yaklaģık kiģiye içme ve kullanma suyu temin edilmiģtir.

28

29 Doğu Harar Bölgesindeki mevcut kaynaklardan 8 adet yerleģim birimine DSĠ Genel Müdürlüğü nce 28 Ekim 2007 tarihinde su temin projesi hazırlanmıģtır. 9 km lik isale hattına sahip olan bu proje ile 8 köyde yaģayan 3650 kiģiye içme ve kullanma suyu temin edilmiģtir. Bu projenin her safhası DSĠ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleģtirilmiģ olup finansmanı Türk ĠĢbirliği ve Koordinasyon Ajansı BaĢkanlığı (TĠKA) tarafından sağlanmıģtır.

30 Etiyopya hükümeti yetkilileri ile yapılan büro çalışması

31 Terfi deposu Terfi deposu ve pompa istasyonu

32 Harar Bölgesinde yer alan Hamerosam Göleti nin ön inceleme raporu ve Dachau Barajı nın uygulama projesi hazırlanarak Türk ĠĢbirliği ve Koordinasyon Ajansı BaĢkanlığı na (TĠKA) 18 Kasım 2007 tarihinde gönderilmiģtir yılında bir adet uzman Mühendisi 6 ay süreli gönderilerek Matahara Bölgesindeki Kesem Barajındaki Jeolojik ve jeoteknik problemlerin çözümü için görevlendirildi.

33 BARAJ YERİ BARAJ KARAKTERİSTLİKLERİ Baraj tipi : Kil Çekirdekli Kaya Dolgu Baraj yüksekliği temelden :43.65 m Baraj aktif hacmi : 2.46 hm³ Toplam Gövde hacmi : m³

34 17 Ekim - 03 Kasım 2008 tarihleri arasında Etiyopyalı ve Sudanlı 7 mühendise DSĠ Genel Müdürlüğü ve DSĠ Bölge Müdürlüklerinde YAS ve jeoteknik raporların hazırlanması, su sondaj, temel sondaj ve enjeksiyon uygulamaları konusunda iki haftalık büroda teorik ve arazide ise pratik eğitim programları düzenlenmiģtir.

35

36 CİBUTİ CUMHURİYETİ NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

37 Yönetim Şekli : Cumhuriyet Başkenti : Cibuti Nüfusu : 800 bin Yüzölçümü : km2

38 Ülkemizin BirleĢmiĢ Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliği ve Ġzmir EXPO 2015 adaylığı için yürütülen lobi faaliyetleri çerçevesinde DıĢiĢleri Bakanlığı ve Türk ĠĢbirliği ve Kalkınma Ġdaresi BaĢkanlığı (TĠKA) ndan oluģan heyet ġubat 2008 tarihleri arasında Cibuti Cumhuriyeti ni ziyaret etmiģlerdir. Söz konusu ziyaret sırasında Cibuti Cumhuriyeti ilgili makamları ile yapılan görüģmelerde ülkenin en önemli sorunun temiz içme suyu sağlanması olduğu ifade edilmiģ ve Ülkemizden yardım talebinde bulunulmuģtur.

39 1. Cibuti nin yüzey suyu ve yeraltısuyu potansiyelinin genel olarak değerlendirilmesi. 2. Jeofizik ölçüm metodu kullanarak daha önce tespit edilen bazı bölgelerin yeraltısuyu durumunun belirlenmesi. 3. Sondaj makineleri ve bunlarda kullanılan malzemelerin değerlendirilmesi.

40 Şehir merkezlerinde su temininden daha çok temiz ve kaliteli su temini sıkıntısı olduğu tespit edilmiştir. Kırsal kesimlerde ise Bu ülkenin elinde bulunan atıl durumdaki 2 adet sondaj makinesini faal hale getirmek için ihtiyaç duyulan malzemeler gönderilen uzmanlarımızca tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarla ilgili görüşmeler devam etmektedir. Ülkenin belli bölgelerinde yeraltısuyu potansiyelini tespit amacıyla jeofizik ön çalışması yapılmıştır.

41 Cibuti nin Arta Bölgesindeki Jeofizik Etüt Çalışmaları

42

43 NİJER CUMHURİYETİ NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

44 Nijer Cumhuriyeti Hakkında Kısa Bilgi Yönetim Şekli : Cumhuriyet Başkenti : Niamey Nüfusu : 15,5 milyon Yüzölçümü : km2

45 Nijer deki içme suyuna çözüm bulmak amacıyla 25 Aralık Ocak 2008 tarihleri arasında 3 mühendis gönderildi, bu mühendislerin yaptıkları jeofizik çalıģmaları sonucunda 21 adet kuyu yeri tespit edilmiģtir. Kuyularla ilgili detaylı raporlar Nijer Hükümetine gönderilmiģtir.

46 Nijer deki kuyuların açılması amacıyla 30 Ekim 2008 tarihinde 13 personel ile 25 Ağustos 2008 tarihinde 1 adet su sondaj makinesi, Hava komprösörü, su tankeri, gerekli takım ve avadanlıklar Nijer e deniz yolu ile gönderilmiştir.

47 1.Etap çalıģmasında Toplam 31 adet su sondaj kuyusu inģa edilmiģ, 2505 metre delgi yapılmıģtır. 2.Etap çalıģmasında Toplam 24 adet su sondaj kuyusu inģa edilmiģ, 1283 metre delgi yapılmıģtır. 3.Etap çalıģmasında Toplam 27 adet su sondaj kuyusu inģa edilmiģ, 1325 metre delgi yapılmıģtır. 4.Etap çalıģmasında Toplam 22 adet su sondaj kuyusu inģa edilmiģ, 1156 metre delgi yapılmıģtır. 5.Etap çalıģmasında Toplam 30 adet su sondaj kuyusu inģa edilmiģ, 1875 metre delgi yapılmıģtır. 6.Etap çalıģmasında Toplam 27 adet su sondaj kuyusu inģa edilmiģ, 1590 metre delgi yapılmıģtır.

48 7.Etap çalıģmasında Toplam 53 adet su sondaj kuyusu inģa edilmiģ, 3920 metre delgi yapılmıģtır. Nijer deki çalıģmalarda bugüne kadar Toplam 214 adet Su Sondaj Kuyusu inģa edilmiģ, metre delgi yapılmıģ olup; kuyulara pompaları monte edilerek Nijer Halkı nın hizmetine sunulmuģtur. Niamey ve Maradi çevresinde yaklaģık kiģiye yetecek içme ve kullanma suyu temin edilmiģtir. Nijer de derelerin kıyısında ve köylerde bulunan köylerin içme suyu tedariki ve sanitasyon sorununun Nijer li uzmanlarla birlikte incelemek amacıyla tarihleri arasında 2 uzman personel Nijer de görevlendirilmiģtir.

49

50 Nijer e gönderilen su sondaj makinesi

51 Kadınların kuyudan su çıkarması

52

53

54 BURKİNA FASO DA YAPILAN ÇALIŞMALAR

55 Burkina Faso Hakkında Kısa Bilgi Yönetim Şekli : Yarı Başkanlık Sistemi Başkenti : Quagadougou Nüfusu : 17 milyon Yüzölçümü : km2

56 Batı Afrika Temiz Ġçme Suyuna UlaĢım Projesi kapsamında 1 Adet Sondaj Makinası 2 Adet Jenaratör 2 Adet Su Pompası 30 Adet Tij (180 metre) 9 sandık dolusu malzeme ve ekipman(tüm avadanlıklar, yedek parçalar, sarf malzemeleri ) Burkina Faso ya 2010 yılında gönderilmiģtir. Genel Müdürlüğümüz ve TĠKA BaĢkanlığı iģbirliği ile baģlatılan Afrika'da Temiz Ġçme Suyuna UlaĢım Projesi kapsamında Burkina Faso da 10 ġubat 2011 tarihinde çalıģmalara baģlanılmıģtır.

57 Burkina Faso da 3 Etapta Toplam 6 Grup DSİ Su Sondaj Ekibi Görevlendirilmiştir. 1.ETAP ÇALIŞMALARI: 1.Grup: Makine transferi tamamlanmadığından, sondaj yapılamamıştır. Bu aşamada etüt yapılmıştır.(ekip Başı: Cebrail POLAT) 2.Grup: 15 kuyu inşa edilmiş, toplam 1030m sondaj yapılmıştır.(ekip Başı: Ahmet ERCAN) 3.Grup: 15 kuyu inşa edilmiş, toplam 1014 m sondaj yapılmıştır.(ekip Başı: İsmail KASAP) 2.ETAP ÇALIŞMALARI: 4.Grup: 16 kuyu inşa edilmiş, toplam 1145 m delgi yapılmıştır. (Ekip Başı: Ahmet ERCAN) 3.ETAP ÇALIŞMALARI: 5.Grup:17 kuyu inşa edilmiş, toplam 1179 m sondaj yapılmıştır.(ekip Başı: İsmail KASAP) 6.Grup:15 kuyu inşa edilmiş, toplam 1238m sondaj yapılmıştır.(şahabettin VAROLGÜNEŞ)

58 Burkina Faso da 5606 m delgi yapılarak; 84 adet su sondaj kuyusu açılmıģtır pompaları monte edilerek Burkina Faso halkının hizmetine sunulmuģtur. Açılan kuyuların 10 adedinden su alınamamıģtır. YaklaĢık kiģiye yetecek içme ve kullanma suyu sağlanmıģtır.

59 Burkina Faso daki su sondaj çalıģmaları tamamlanmıģ olup; TĠKA BaĢkanlığı nın talebi doğrultusunda çalıģmalara Mali de devam edilecektir. Su sondaj makinası ve ekipmanların Mali ye naklinin sağlanması için DSĠ den 3 personel ve TĠKA dan 1 personel 20 KASIM ARALIK 2012 tarihleri Burkina Faso-Mali de arasında görevlendirilmiģtir.

60 SOMALİ CUMHURİYETİ NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

61 Somali Hakkında Kısa Bilgi Yönetim Şekli : Cumhuriyet Başkenti : Mogadişu Nüfusu : Yüzölçümü : km 2

62 Bilindiği üzere Somali de son 60 yılın en kurak mevsimi yaģanmıģtır. Ülke nüfusunun yarısını etkileyen bu kuraklık büyük bir açlığa ve susuzluğa sebep olmuģtur. Buna bağlı olarak da birçok hastalığın ortaya çıkmasına yol açmıģtır.

63 Suyun olmayıģının ortaya çıkardığı bu sorunları çözmek amacıyla Genel Müdürlüğümüz ve TĠKA BaĢkanlığı iģbirliği ile tarihinde Somali-Temiz İçme Suyuna Ulaşım Projesi baģlatılmıģtır.

64 Somali-Temiz Ġçme Suyuna UlaĢım Projesi Kapsamında; 1 adet Speedstar marka su sondaj makinesi, 2 adet kompresör, 1 adet 10 tonluk su tankeri, 1 adet 10 tonluk kamyon, 2 adet jeneratör, 150 m tij 20 sandık dolusu sondaj malzemesi Mersin Limanı ndan gemiye yüklenerek tarihinde Somali ye gönderilmiģtir.

65 tarihinde 3 kişilik uzman mühendis grubu jeofizik etüt çalışması ile Somali de görevlendirilerek inşa edilecek olan su sondaj kuyularının yerlerini ve derinliklerini tespit etmişlerdir. Somali nin Mogadişu Bölgesinde 4 DSİ Su Sondaj Ekibi Görevlendirilmiştir. 1.GRUP: tarihleri arasında 11 Kişilik DSİ ERZURUM 8-7 Sondaj Şube Müdürlüğü Ekibi görevlendirilmiştir. Makine transferi tamamlanmadığından, sondaj yapılamamıştır. Bu aşamada etüt yapılmıştır.

66 2.GRUP: tarihleri arasında 7 KiĢilik DSĠ ERZURUM 8-7 Sondaj ġube Müdürlüğü Ekibi görevlendirilmiģtir. 5 kuyu inşa edilmiş, toplam 375 m sondaj yapılmıştır. 3.GRUP: tarihleri arasında 7 KiĢilik DSĠ ESKĠġEHĠR 3-14 Sondaj ġube Müdürlüğü Ekibi görevlendirilmiģtir. 6 kuyu inşa edilmiş, toplam 434 m sondaj yapılmıştır. 4.GRUP: tarihleri arasında 8 KiĢilik DSĠ ERZURUM 8-7 Sondaj ġube Müdürlüğü Ekibi görevlendirilmiģtir. 9 kuyu inşa edilmiş, toplam 499 m sondaj yapılmıştır.

67 Somali nin MogadiĢu Bölgesi nde su sondaj kuyusu inģa çalıģmaları sonucunda 20 adet su sondaj kuyusu tamamlanmıģtır. Bu kuyulardan 2 tanesi zemin etüdü amacıyla açılmıģtır. Somali deki su sondaj inģa çalıģmalarında toplam 1286 metre delgi yapılmıģtır. YaklaĢık kiģiye yetecek içme ve kullanma suyu elde edilmiģtir.

68

69 ĠnĢa edilen su sondaj kuyuları ile Somali nin BaĢkenti MogadiĢu ve çevresindeki su sıkıntısı giderilmiģtir. TĠKA BaĢkanlığı nın talebi doğrultusunda Su Sondaj Makinası ve Ekipmanları; Somali nin BaĢkenti MogadiĢu dan, Somali nin Somaliland Bölgesi ne nakledilmiģ olup, bu bölgede çalıģmalara baģlanılmıģtır.

70 Somali nin Somaliland Bölgesinde Yapılan ÇalıĢmalar Somaliland Bölgesi nde açılacak olan su sondaj kuyularının derinlikleri metre arasında olacaktır. Bu sebeple; daha önceden Somali ye gönderilmiģ 25 Adet (150m) tije ilave olarak 30 adet (180 metre) uzunluğunda tij Ġzmit in Derince Limanın dan tarihinde Somali ye gönderilmiģtir tarihleri arasında 9 KiĢilik Ekip görevlendirilmiģtir. 2 kuyu inşa edilmiş, toplam 151 m sondaj yapılmıştır.

71

72 NO KUYU YERİ BAŞLANGIÇ TARİHİ DERİNLİK(m) STATİK SEVİYE (m) DEBİ(l/s)) KOORDİNAT BİTİŞ TARİHİ DİNAMİK SEVİYE (m) Kızılay Kampı ,00 47,00 10,00 2º00'20",90K ,00 45º16'36",50D T.C. Sağlık Bakanlığı ,00 24,00 10, K Parlamento Hast , D Çocuk Hastanesi ,00 14,00 5, '21",81K , '51",51D T.C. Sağlık Bakanlığı ,00 42,00 7, '21",81K Dikfer Hast , '51",51D Politeknik Üni ,00 23,00 5, '29",45K , '14",43D

73

74 NO KUYU YERİ BAŞLANGIÇ TARİHİ DERİNLİK(m) STATİK SEVİYE (m) DEBİ(l/s)) KOORDİNAT BİTİŞ TARİHİ DİNAMİK SEVİYE (m) Simanka-Wadajir ,00 27,40 5, K İBB-Kızılay Şantiyesi , D Haulwedag Bölgesi ,00 21,83 5, K Bermudo mahallesi , D Somali Airlines ,00 16,40 5, K Government Houses , D District of Daynile ,00 83, K Division D 10 Hodan Bölgesi ,00 64,40 2, K Sonakey , D

75

76 NO KUYU YERİ BAŞLANGIÇ TARİHİ DERİNLİK(m) STATİK SEVİYE (m) DEBİ(l/s)) KOORDİNAT BİTİŞ TARİHİ DİNAMİK SEVİYE (m) 11 Jazerra Bölgesi ,00 55,58 5, K Kızılay Kampı , D Diyanet İş.Bşk ,00 30,00 8, '21",83K Okulu , '54",12D Abdulaziz Hast ,00 13,00 5, '44",14K , '27",40D Daynile X Kontrol ,00 92,00 6,00 2 2'37.69"K Burhan Kamp , '48.84"D Liman Mah. Secon ,00 26,00 8,00 2 2'2.61"K Scholl , '52.62"D

77

78 NO KUYU YERİ BAŞLANGIÇ TARİHİ DERİNLİK(m) STATİK SEVİYE (m) DEBİ(l/s)) KOORDİNAT 16 BİTİŞ TARİHİ DİNAMİK SEVİYE (m) DikferBenadir Scholl ,00 49,00 2,00 2 2'14.35"K , '30.56"D Wedajir Districh ,00 32,00 8,00 2 1'12.53"K (Yönetim Mer.) , '20.64"D T.C.Büyükelçilik ,00 4,00 5,00 2 2'13.27"K Kullannım suyu , '19.34"D T.C.Büyükelçilik ,00 4,00 2 2'10.52"K Zem. Tanım '16.96"D T.C.Büyükelçilik ,00 4,00 2 2'8.66"K Zem. Tanım '15.37"D

79 Somaliland ın 35 adet su sondaj kuyusu açılması talebi bulunmaktadır. Putland ın 64 adet su sondaj kuyusu açılması talebi bulunmaktadır. Bu kuyuların büyük çoğunluğu derin kuyulardır. Derinliği 300 metrenin aģağısında olan kuyular DSĠ nin bölgede bulunan makinasıyla açılacaktır. Derinliği 300 metrenin üzerinde olan diğer kuyuların ise TĠKA tarafından satın alınacak olan su sondaj makinası ile yine DSĠ tarafından açılması planlanmaktadır.

80 TĠKA BaĢkanlığı ve DSĠ Genel Müdürlüğü iģbirliğiyle Afrika da sürdürülen çalıģmalardan biri olan SOMALĠ TEMĠZ ĠÇME SUYUNA ULAġIM PROJESĠ kapsamında; Somali / Somaliland bölgesindeki içme suyu sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla; yoğun mevsimsel yağıģlar sonucunda akıģa geçen yüzey suyu potansiyelinden faydalanma imkanlarını araģtırmak ve gölet, depolama vb su yapılarına iliģkin ön inceleme ve planlama çalıģmaları yapmak üzere 3 ĠnĢaat Mühendisi 1 Jeoloji Mühendisi 25 Eylül - 5 Ekim 2012 tarihlerinde Somaliland da görevlendirilmiģlerdir.

81

82 Söz konusu heyet 3 adet yeni depolama yeri ve rehabilite edilmesi gerekli olan 2 eski depolama yeri tespit etmiģ olup planlanan depolamaların taslak çizimleri ile maliyet hesaplarını (keģiflerini) yapmıģtır. Yapılan hesaplamaya göre yeni depolamaların maliyeti yaklaģık TL, rehabilite edilecek veya yeniden yapılacak olan eski depolamaların maliyeti yaklaģık TL olarak bulunmuģtur. Konuyla ilgili detaylı rapor ve keģifler TĠKA ya verilmiģtir.

83 Shanshacade)

84 BALLI DHIIG DEPOLAMASI (Rehabilitasyon)

85 DHOQOSHAY DEPOLAMASI (Rehabilitasyon) Dhoqoshay Depolaması (Rehabilitasyon

86 BURCO / YIROWEE DEPOLAMASI Burco/Yirowee Depolaması

87 BURCO / YIROWEE DEPOLAMASI KESİTİ

88

89 MALİ CUMHURİYETİ NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

90 Mali Hakkında Kısa Bilgi Yönetim Şekli : Cumhuriyet Başkenti : Bamako Nüfusu : Yüzölçümü : km 2

91 Mali de 2013 yılı içerisinde 30 adet su sondaj kuyusu inģa edilmesi planlanmıģtır. DSĠ Erzurum 12.Bölge Müdürlüğü Sondaj ġube Müdürlüğü nden 7 personel (Mehmet YILDIZ ekip baģı) 10 Mart 10 Haziran 2013 tarihleri arasında Mali de geçici görevlendirilmiģtir. Mali de su sondaj kuyusu inģa çalıģmaları devam etmektedir.

92 SU MEDENİYETTİR. TEŞEKKÜRLER

Dr. Ayhan KOÇBAY. Daire Başkan Yardımcısı

Dr. Ayhan KOÇBAY. Daire Başkan Yardımcısı Dr. Ayhan KOÇBAY Daire Başkan Yardımcısı (akocbay@dsi.gov.tr) DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Daire Başkanlığımız; 1952 yılında Yeraltısuyu Bürosu olarak kurulmuş, 1956 yılında Yeraltısuları

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI. 2008 YILINDA GERÇEKLEġTĠRĠLEN FAALĠYETLER 2009 YILI HEDEFLERĠ. 22 Ocak 2009- ANKARA

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI. 2008 YILINDA GERÇEKLEġTĠRĠLEN FAALĠYETLER 2009 YILI HEDEFLERĠ. 22 Ocak 2009- ANKARA T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 2008 YILINDA GERÇEKLEġTĠRĠLEN FAALĠYETLER 2009 YILI HEDEFLERĠ 22 Ocak 2009- ANKARA DSĠ, Ülkemizin Yeraltı ve Yerüstü Su Kaynaklarının Geliştirilmesi Gayesiyle 1954 Yılında

Detaylı

DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU

DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU - TEMMUZ, KASIM 2011 - Son 60 yılın en şiddetli kuraklığını yaşayan Doğu Afrika da 12 milyonu aşkın insan açlık ve susuzlukla karşı karşıya. Bugüne kadar

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU Stratejik Hedef 9.2.1 Batlama Derin Deniz Deşarj 1 Proje Hazırlanması ( Adet

Detaylı

TÜRKİYE YERALTISUYU SONDAJ UYGULAMALARINA GENEL BİR BAKIŞ Numerical Analysis of Water Well Drilling Sector of Turkey

TÜRKİYE YERALTISUYU SONDAJ UYGULAMALARINA GENEL BİR BAKIŞ Numerical Analysis of Water Well Drilling Sector of Turkey TÜRKİYE YERALTISUYU SONDAJ UYGULAMALARINA GENEL BİR BAKIŞ Numerical Analysis of Water Well Drilling Sector of Turkey Jeo.Müh.Adil ÖZDEMİR ADİL ÖZDEMİR MÜHENDİSLİK VE SONDAJ Kumrular Cad. 22/8 Kızılay/Çankaya/ANKARA

Detaylı

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Sayın Ljupcho DĠMOVSKĠ nin 27-28 Haziran ayında Sayın Bakanımız

Detaylı

SOMALİ ÜLKE RAPORU

SOMALİ ÜLKE RAPORU SOMALİ ÜLKE RAPORU 25.02.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Somali ye ihracat yapan 20 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı nın

Detaylı

16-20 Mart 2015-İstanbul 1/28

16-20 Mart 2015-İstanbul 1/28 16-20 Mart 2015-İstanbul 1/28 2/28 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun 167 Sayılı Yeraltısuları Hakkında Kanun 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu 1053 sayılı

Detaylı

Su, evrende varolan canlı varlıkların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan en temel öğedir. İnsan kullanımı, ekosistem kullanımı,

Su, evrende varolan canlı varlıkların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan en temel öğedir. İnsan kullanımı, ekosistem kullanımı, GELECEĞİN SORUNLARI SU Su, evrende varolan canlı varlıkların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan en temel öğedir. İnsan kullanımı, ekosistem kullanımı, ekonomik kalkınma, enerji üretimi,

Detaylı

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI NDAN HABERLER

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI NDAN HABERLER Uludağ Milli Parkı ndaki Çarpık Yapılaşmaya Son Veriliyor Orman ve Su ĠĢleri Bakanlığı, Uludağ Milli Parkı nda yaģanan çarpık yapılaģmayı ortadan kaldırarak Uludağ ı modern bir çehreye kavuģturmak için

Detaylı

2010 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ 1

2010 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ 1 MADEN TETKİK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Makina İkmal Dairesi Başkanlığı 2010 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyet Raporu 2010 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ 1 2010 YILI MAKİNA İKMAL DAİRE BAŞKANLIĞI 01 OCAK-30 HAZİRAN

Detaylı

ĠVRĠNDĠ ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU

ĠVRĠNDĠ ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU ĠVRĠNDĠ ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU 1- Birliğimizin 2013 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi meclisimizce 1.958,00.TL.sı olarak kabul edilip yürürlüğe girmiģtir.

Detaylı

Yeraltısuları. nedenleri ile tercih edilmektedir.

Yeraltısuları. nedenleri ile tercih edilmektedir. DERS 2 Yeraltısuları Türkiye'de yeraltısularından yararlanma 1950den sonra hızla artmış, geniş ovaların sulanmasında, yerleşim merkezlerinin su gereksinimlerinin karşılanmasında kullanılmıştır. Yeraltısuları,

Detaylı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı Kocaeli nde 3 bin 505 kilometrekarelik alanda yaklaşık 1 milyon 600 bin nüfusa ve 596 bin aboneye hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü nün tamamen öz kaynaklarıyla yapacağı Kandıra

Detaylı

2010 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ

2010 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sondaj Dairesi Başkanlığı 21 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyet Raporu 21 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ 1 ÜST YÖNETĠM SUNUMU SONDAJ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI 21 YILI 1. 6 AYLIK

Detaylı

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, İzmir 14 Mart Bayındır 9 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 6 temel, 3 açılış) (1 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu tesisi, 2 adedi gölet, 3 adedi gölet ve sulama, 1 adedi rehabilitasyon, 1 adedi

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI SAMSUN SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI 5216 sayılı yasadan önceki Belediye Hizmet Alanı (7.000 ha) 5747 sayılı yasadan sonra Büyükşehir Belediyesi Mücavir Alan Çizgisi (79.000 ha) 6360 sayılı

Detaylı

2011 BİRİM FİYAT CETVELİ

2011 BİRİM FİYAT CETVELİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Su Sondajları, Temel Sondajları, Enjeksiyon İşleri, Kaya-Zemin Mekaniği Deneyleri

Detaylı

3- Camikebir mahallesi, Yeni mahalle ve Kayacık Mahallesine m 2 kitli parke taģı döģeme iģi tamamlanmıģtır.

3- Camikebir mahallesi, Yeni mahalle ve Kayacık Mahallesine m 2 kitli parke taģı döģeme iģi tamamlanmıģtır. 1- Kasaba içi imar yolları kanalizasyon çalıģmaları sonucu kullanılamaz hale geldiğinden, bu yolların tam amı mıcır hafriyatı ile doldurup sulama ve sıkıģtırma iģlemi yapılarak asfalt yapılacak hale getirildi.

Detaylı

Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi)

Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi) Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi) Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH KAVAKLI KONAKLARI SĠTESĠ 2017 AĞUSTOS AYI FAALĠYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Kavaklı Mahallesi Kavaklı Caddesi

Detaylı

SU KANALI PROJESİ - ETİYOPYA

SU KANALI PROJESİ - ETİYOPYA SU KANALI PROJESİ - ETİYOPYA İHH Projeler Birimi PROJENİN KONUSU Bu proje, Etiyopya nın Bale bölgesine bağlı olan Selke Deyu köyünün kuruluşundan bu yana temiz su ihtiyacını karşılayamamasından dolayı

Detaylı

Kaynak Yeri Tespiti ve İyileştirme Çalışmaları. Örnek Proje: Yeraltı Suyunda Kaynak Tespiti ve İyileştirme Çalışmaları

Kaynak Yeri Tespiti ve İyileştirme Çalışmaları. Örnek Proje: Yeraltı Suyunda Kaynak Tespiti ve İyileştirme Çalışmaları Kaynak Yeri Tespiti ve İyileştirme Çalışmaları Örnek Proje: Yeraltı Suyunda Kaynak Tespiti ve İyileştirme Çalışmaları Hazırlayan: Ozan Atak (Jeoloji Yüksek Mühendisi) Bilge Karakaş (Çevre Yüksek Mühendisi)

Detaylı

10. ÇEVRE İSTATİSTİKLERİ

10. ÇEVRE İSTATİSTİKLERİ TR41 Bölgesi 2008 2010 10. ÇEVRE İSTATİSTİKLERİ 10.1. Atık İstatistikleri 10.1.1. Belediye- Atık Hizmeti Verilen Nüfus ve Atık Miktarı 2008,2010 Toplam nüfus Belediye Anket uygulanan Anket uygulanan Atık

Detaylı

Wassara sondaj sistemiyle jeotermal sondaj yapımı, İZLANDA

Wassara sondaj sistemiyle jeotermal sondaj yapımı, İZLANDA Wassara sondaj sistemiyle jeotermal sondaj yapımı, İZLANDA Proje tarifi: Akureyri / İzlanda da Kasım 2001 de jeotermal delgiler başlandı. İlk 200 metre geleneksek havalı sistemle delindi. Fakat kuyuda

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Manisa (Alaşehir) 13 Mart 26 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 21 temel, 5 açılış) (1 adedi baraj, 2 adedi büyük sulama, 1 adedi gölet, 14 adedi gölet ve sulama, 1 adedi gölet sulaması, 7 adedi

Detaylı

Horzumalayaka-ALAŞEHİR (MANİSA) 156 ADA 17 PARSEL DOĞAL MİNERALLİ SU ŞİŞELEME TESİSİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU

Horzumalayaka-ALAŞEHİR (MANİSA) 156 ADA 17 PARSEL DOĞAL MİNERALLİ SU ŞİŞELEME TESİSİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU Horzumalayaka-ALAŞEHİR (MANİSA) 156 ADA 17 PARSEL DOĞAL MİNERALLİ SU ŞİŞELEME TESİSİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU Yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde uygun jeolojik şartlarda doğal olarak oluşan,

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ 2009 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Temmuz 2009, KARAMAN KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI 0 Sunuş 5018 Sayılı Kamu

Detaylı

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 2011 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 2011 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 211 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI-TEMMUZ 211 a) Personel Giderleri: 1.35. 1.2. 1.5. 9. 75. 6. 45. 3. 15. OCAK ŞUBAT MART

Detaylı

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim,

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır.

Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır. 1 CEM TOPBAŞ SUNUM- Giriş Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır. 2000 yılında Komşu ve Çevre Ülkeler

Detaylı

DSİ İSG UYGULAMALARI

DSİ İSG UYGULAMALARI T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ İSG UYGULAMALARI Şahin KUMBAROĞLU Personel ve Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı A Sınıfı iş Güvenliği Uzmanı Devlet Su İşleri Genel

Detaylı

ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ÇÖLLEġME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAġTIRMA PROJESĠ

ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ÇÖLLEġME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAġTIRMA PROJESĠ ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ÇÖLLEġME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAġTIRMA PROJESĠ Kuraklık ve Ekstrem ġartlara Dayanıklı Türlerin Tespiti ve Adaptasyonu Projesi (Kavak Türleri Örneği) Teoman

Detaylı

(3 il, 52 ilçe, 24 belde ve 263 köy olmak üzere toplam

(3 il, 52 ilçe, 24 belde ve 263 köy olmak üzere toplam İZMİR MANİSA UŞAK DİĞER TOPLAM NÜFUS 4 061 074 1 359 463 346 508-5 767 045 YÜZÖLÇÜMÜ (km 2 ) 12 012 13 096 5 341 133 30 582 Ülkemizin Nüfus olarak % 7,5 unu, Yüzölçümünün % 4 ünü kapsamaktadır (3 il, 52

Detaylı

TÜRKİYE DE SINIRAŞAN YERALTISUYU REZERVLERİ VE KULLANIMI

TÜRKİYE DE SINIRAŞAN YERALTISUYU REZERVLERİ VE KULLANIMI TÜRKİYE DE SINIRAŞAN YERALTISUYU REZERVLERİ VE KULLANIMI Hasan KIRMIZITAŞ Jeoloji Mühendisi DSİ Genel Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Yeraltısuları Etüt ve Değerlendirme

Detaylı

KUYU RUHSATI Kuyu Ruhsatı nedir, neden gereklidir? Ruhsat alınmadan da sondaj kuyusu açılabilir mi?

KUYU RUHSATI Kuyu Ruhsatı nedir, neden gereklidir? Ruhsat alınmadan da sondaj kuyusu açılabilir mi? KUYU RUHSATI Kuyu Ruhsatı nedir, neden gereklidir? Sondaj projelerinde arazinizde gerekli çalışmayı yapabilmek, açılan kuyu üzerinde hak sahibi olabilmek ve kuyuyu ihtiyaçlarınız doğrultusunda işletebilmek

Detaylı

ÇORUH NEHRİ GENEL GELİŞME PLANI BOYKESİTİ

ÇORUH NEHRİ GENEL GELİŞME PLANI BOYKESİTİ TMMOB 2. Su Politikaları Kongresi 33 ÇORUH HAVZASI PROJELERİ Sezai SUCU Bölge Müdürü DSİ 26. Bölge Müdürlüğü, Artvin Talha DİNÇ İnşaat Mühendisi ÖZET Ülkemiz sınırları içerisinde Bayburt ilinde doğan ve

Detaylı

KENTLERE SU SAĞLANMASINDA ĠLBANK IN VĠZYON VE MĠSYONUNDAKĠ YENĠ YAKLAġIMLAR MEHMET TURGUT DEDEOĞLU GENEL MÜDÜR

KENTLERE SU SAĞLANMASINDA ĠLBANK IN VĠZYON VE MĠSYONUNDAKĠ YENĠ YAKLAġIMLAR MEHMET TURGUT DEDEOĞLU GENEL MÜDÜR KENTLERE SU SAĞLANMASINDA ĠLBANK IN VĠZYON VE MĠSYONUNDAKĠ YENĠ YAKLAġIMLAR MEHMET TURGUT DEDEOĞLU GENEL MÜDÜR Suyun insan hayatındaki önemi herkesçe bilinen bir konudur. Ġnsan yaģamı açısından oksijenden

Detaylı

Wassara sondaj sistemiyle Şehir Tünellerinde Enjeksiyon Delgisi Delimi İşi, Malmö - İsveç

Wassara sondaj sistemiyle Şehir Tünellerinde Enjeksiyon Delgisi Delimi İşi, Malmö - İsveç Wassara sondaj sistemiyle Şehir Tünellerinde Enjeksiyon Delgisi Delimi İşi, Malmö - İsveç Proje Tarifi: Malmö Şehri nin altından geçen metro tüneli inşaatı projesinde tünel yapısı etrafında bulunan yer

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER JEOTEKNĠK ETÜTLER ve SONDAJ ÇALIġMALARI, 1 1.1. BÜRO ÇALIġMALARI, 1 1.1.1. Literatür AraĢtırması, 2 1.1.2. Jeoloji/Mühendislik Jeolojisi Haritalarının ve Jeofiziksel Ölçümlerin Ġncelenmesi,

Detaylı

TORTUM ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ 2008 FAALĠYETLERĠ

TORTUM ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ 2008 FAALĠYETLERĠ TORTUM ĠLÇESĠ KÖYLERE HĠZMET GÖTÜRME BĠRLĠĞĠ 2008 FAALĠYETLERĠ KÖYDES FAALĠYETLERĠ: Tortum Ġlçesine bağlı (47) köy bulunduğu, bu köylerin muhtelif alt yapı sorunları için; (2008) yılı içinde ( 11) adet

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU OCAK 2012 İçindekiler Bölüm 1 : Sağlık Turizminde Türkiye deki Gelişmeler... 2 Bölüm 2 : Kurumsal Kimlik Çalışmaları ve Yazışmalar... 3 Bölüm 3: Basılı Materyaller... 4 Bölüm4

Detaylı

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI JEOFİZİK YÖNTEMLERLE KAYAÇLARIN VE ZEMİNLERİN SÖKÜLEBİLİRLİKLERİ / KAZILABİLİRLİKLERİNİN TESPİTİ RAPOR FORMATI Temmuz - 2016 Yönetim Kurulu

Detaylı

2017 TEMMUZ AYI FAALĠYET RAPORU

2017 TEMMUZ AYI FAALĠYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH GÜNEġLĠ PARK GARDENYA SĠTESĠ 2017 TEMMUZ AYI FAALĠYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE SİTE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Bağcılar Ġlçesi, Bağlar Mahallesi Mimar Sinan

Detaylı

MALİ ÜLKE RAPORU 2013 A.Ç.

MALİ ÜLKE RAPORU 2013 A.Ç. MALİ ÜLKE RAPORU Eylül 2013 A.Ç. I- GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Mali Cumhuriyeti : Yarı başkanlık : Denize kıyısı olmayan bir batı Afrika ülkesi olan Mali, kuzeyinde Cezayir,

Detaylı

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS 2017 30 MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18 I. GİRİŞ GENELGE 2009/18 2007-2013 döneminde Avrupa Birliğinden Ülkemize sağlanacak hibe niteliğindeki fonlar Avrupa Konseyinin 1085/2006 sayılı Katılım Öncesi Yardım Aracı Tüzüğü ve söz konusu Tüzüğün

Detaylı

Değerli S. Arabistan Cidde Uluslararası Türk Okulu

Değerli S. Arabistan Cidde Uluslararası Türk Okulu Uzun yıllar boyunca baskıcı rejimler ve zorba yönetimlere sahne olan çift başlı kartalların ülkesi Arnavutluk, şimdi yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Özellikle dini ve kültürel açıdan büyük bir yıkımın

Detaylı

Su Yapıları I Su Kaynaklarının Geliştirilmesi

Su Yapıları I Su Kaynaklarının Geliştirilmesi Su Yapıları I Su Kaynaklarının Geliştirilmesi Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yozgat Su, tüm canlılar için bir ihtiyaçtır. Su Kaynaklarının

Detaylı

İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ

İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 2011 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Temmuz 2011 Diyarbakır İÇİNDEKİLER 1 GENEL BĠLGĠ... 2 2 GERÇEKLEġTĠRĠLEN ĠZLEME FAALĠYETLERĠ... 4 2.1 2010 Yılı Ekonomik GeliĢme

Detaylı

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2 TEMMUZ 2017 ĠÇĠNDEKĠLER I. OCAK- HAZİRAN 2017 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 2 A. BÜTÇE GİDERLERİ...

Detaylı

ENERJİ ÜRETİMİ VE SULAMA KRİTERLERİNE GÖRE REZERVUAR KAPASİTE OPTİMİZASYONU

ENERJİ ÜRETİMİ VE SULAMA KRİTERLERİNE GÖRE REZERVUAR KAPASİTE OPTİMİZASYONU ENERJİ ÜRETİMİ VE SULAMA KRİTERLERİNE GÖRE REZERVUAR KAPASİTE OPTİMİZASYONU II. Su Yapıları Konferansı, Diyarbakır, 16 18.9.211 Hazırlayanlar; Burcu Ersoy (FICHTNER, Türkiye) Ronald Haselsteiner (ENERJISA,

Detaylı

(5 IN 1 ERBĠL) Hazırlayanlar: Baver AYDIN D.Bakır YDO Uzmanı. Hüseyin AKDOĞAN D.Bakır YDO Koordinatörü. M. Emin BAKIR Program Yönetimi Birimi Uzmanı

(5 IN 1 ERBĠL) Hazırlayanlar: Baver AYDIN D.Bakır YDO Uzmanı. Hüseyin AKDOĞAN D.Bakır YDO Koordinatörü. M. Emin BAKIR Program Yönetimi Birimi Uzmanı 5. ERBĠL YAPI & ĠNġAAT FUARI KATILIM RAPORU (5 IN 1 ERBĠL) Hazırlayanlar: Baver AYDIN D.Bakır YDO Uzmanı Hüseyin AKDOĞAN D.Bakır YDO Koordinatörü M. Emin BAKIR Program Yönetimi Birimi Uzmanı 05-08 ARALIK

Detaylı

İMO İzmir Şubesi Perşembe Seminerleri Programı 11 Kasım 2010

İMO İzmir Şubesi Perşembe Seminerleri Programı 11 Kasım 2010 İMO İzmir Şubesi Perşembe Seminerleri Programı 11 Kasım 2010 İZMİR, BERGAMA, YORTANLI BARAJI GÖL SAHASINDA BULUNAN PAŞA ILICASI (ALLİANOİ) TERMAL YERLEŞMESİ KORUMA PROJESİ Yalçın Arısoy, İnşaat Mühendisi,

Detaylı

ULUSLARARASI SU DAYANIŞMA YILI

ULUSLARARASI SU DAYANIŞMA YILI İZMİR KENTİNİN MEVCUT VE İLERİYE DÖNÜK İÇMESUYU PROJELERİ ULUSLARARASI SU DAYANIŞMA YILI ASLI ERDENİR SİLAY İnşaat Yüksek Mühendisi Bölge Müdür Yardımcısı ULUSLARARASI SU DAYANIŞMA YILI DÜNYADAKİ SU

Detaylı

YÖNETMELİK DSİ YERALTISULARI TEKNİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK DSİ YERALTISULARI TEKNİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 7 Haziran 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 27957 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK DSİ YERALTISULARI TEKNİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 23/6/1972 tarihli ve

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri B. Bütçe Gelirleri... 7

ĠÇĠNDEKĠLER. I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri B. Bütçe Gelirleri... 7 ĠÇĠNDEKĠLER I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri... 4 01- Personel Giderleri... 4 02- Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri... 4 03- Mal ve Hizmet Alım

Detaylı

COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ALTYAPISI (KENT BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ) & ĠLLER BANKASI

COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ALTYAPISI (KENT BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ) & ĠLLER BANKASI COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ALTYAPISI (KENT BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ) & ĠLLER BANKASI KURULUġ KANUNU ve AMACI Kentleşme Muasır medeniyetlerin üstüne çıkma yerel yönetimlerin desteklenmesi Cumhuriyetin 10. yılında

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇERİK KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI DÜZENLİLİK DENETİM RAPORU 1 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ 2014 YILI DÜZENLİLİK

Detaylı

2014 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2014 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2014 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

JEOLOJİ VE MADEN DAİRESİ SONDAJ MÜHENDİSİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

JEOLOJİ VE MADEN DAİRESİ SONDAJ MÜHENDİSİ KADROSU HİZMET ŞEMASI 3(4).57/1993 Kadro Adı Hizmet Sınıfı Derecesi Kadro Sayısı : 1 Maaş :Barem 16 JEOLOJİ VE MADEN DAİRESİ SONDAJ MÜHENDİSİ KADROSU : Sondaj Mühendisi : Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri Sınıfı : I (Yükselme

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME 2-ARMUTÇUK YENI KUYU KARO SAHASININ JEOLOJIK - JEOTEKNIK DURUMU

TEKNİK ŞARTNAME 2-ARMUTÇUK YENI KUYU KARO SAHASININ JEOLOJIK - JEOTEKNIK DURUMU TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARMUTÇUK TİM ARMUTÇUK YENİ KUYU KARO SAHASI UYGULAMA PROJESİ HAZIRLANMASI İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1-İŞİN GENEL TANIMI VE KAPSAMI Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)

Detaylı

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği nin Uygulanmasındaki Ülkemizdeki Mevcut Durum. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği nin Uygulanmasındaki Ülkemizdeki Mevcut Durum. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği nin Uygulanmasındaki Ülkemizdeki Mevcut Durum Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü 23 OCAK 2013 GEBZE/KOCAELĠ Gürültü Mevzuatı Avrupa Birliği uyum

Detaylı

İKMAL ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TANITIM

İKMAL ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TANITIM İKMAL ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TANITIM TeĢkilatımızdaki makine ve ekipman ile atelye tezgahlarının faal halde bulundurulması için ihtiyaç duyulan yedek parçalar Ġkmal ġubesi Müdürlüğünce yurt içinden ve

Detaylı

DHMĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DHMĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DHMĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 133. HANKOKTOPLANTISI 10 Kasım 2006 Sunu kapsamı YID Projeleri Kiralama Projeleri Devam eden Projelerden Bazıları Ekim ayı sonu itibariyle istatistiki bilgiler Devlet Hava Meydanları

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Uşak - Eşme 19 Mart 2014 17 Tesisin Temel Atma, 4 Adet Tesisin Açılış Merasimi (1 adedi Baraj, 2 adedi Gölet, 11 adedi Gölet ve Sulaması, 4 adedi Gölet Sulaması, 2 adedi Yerüstü Sulama tesisi, 1 adedi

Detaylı

Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika

Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika Alaaddin METİN Genel Müdür Yardımcısı 15 Kasım, Ankara 1 Türk Eximbank ın İhracata Desteği Kuruluşundan bu yana 106 milyar ABD Doları kredi ve 86 milyar ABD Doları sigorta

Detaylı

REVIZYON: 0 SAYFA : 1

REVIZYON: 0 SAYFA : 1 SAYFA : 1 PROJE ADI KONU ve TARİH OTOPORT OTOMOBĠL AVM 01 MART 2017 31 MART 2017 FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul Ġli, Esenyurt Ġlçesi,Turgut Özal Mahallesi 68. Sokak No: 46 adresinde bulunan ve Esenyurt

Detaylı

PAKĠSTAN SEL YARDIMLARI FAALĠYET RAPORU

PAKĠSTAN SEL YARDIMLARI FAALĠYET RAPORU PAKĠSTAN SEL YARDIMLARI FAALĠYET RAPORU 14.10.2010 YÖNETĠCĠ ÖZETĠ Bu raporda Yeryüzü Doktorları Derneği nin Ağustos ayında Pakistan da yaģanan seller nedeniyle ortaya çıkan sağlık hizmeti ihtiyaçlarına

Detaylı

GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI

GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI Prof. Dr. Veysel EROĞLU Çevre ve Orman Bakanı 18 Ağustos 2009 - Şanlıurfa GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ DERS NOTLARI GÖLLERĠN KĠRLĠLĠĞĠ. Dr. Orhan CERİT

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ DERS NOTLARI GÖLLERĠN KĠRLĠLĠĞĠ. Dr. Orhan CERİT ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ DERS NOTLARI GÖLLERĠN KĠRLĠLĠĞĠ Dr. Orhan CERİT Vers. 22.10.2008 Dünyanın yaklaģık 2/3 ü su ile kaplıdır. 1,4 milyar kilometreküp civarında hacim kaplayan bu suyun sadece yüzde

Detaylı

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM Esin ÖZDEMİR Avrupa Birliği Daire Başkanlığı Uzman 15 Ocak 2010, Ankara 1 ĠÇERĠK Türk Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Sorunlar Türkiye de Sanayi/Okul ĠĢbirliği TOBB ve Eğitim Oda

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ 1264 ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme suyu tesisi, 5 adedi taşkın koruma tesisi)

Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme suyu tesisi, 5 adedi taşkın koruma tesisi) Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme

Detaylı

BAHAR YARIYILI KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ ÖDEV I

BAHAR YARIYILI KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ ÖDEV I 2015-2016 BAHAR YARIYILI KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ ÖDEV I Öğrenci Numarası 060410ba (b ve/veya a 0 ise 5 olarak alınacak.) (NOT 1: ÖDEVLER 1. YILİÇİ SINAV GÜNÜ TOPLANACAK OLUP, DAHA SONRA

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu İÇİNDEKİLER Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu Çizelge 1 Türkiye genelinde il merkezlerinin su ihtiyaçları ve ihtiyaçların karşılanma durumu icmali Çizelge 2. 2013-2015 yılları

Detaylı

Dr. Ayhan KOÇBAY Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı

Dr. Ayhan KOÇBAY Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Dr. Ayhan KOÇBAY Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı (akocbay@dsi.gov.tr) GİRİŞ Su yapılarında meydana gelen sorunların en önemlileri; farklı oturmalar, şev duraylılığı, deprem, göl

Detaylı

ERZURUM TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

ERZURUM TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU ERZURUM TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 3 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU...

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Genel Müdürlüğü Planlama Dairesi BaĢkanlığı SAYI : B.18.0.AGM.0.01.

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Genel Müdürlüğü Planlama Dairesi BaĢkanlığı SAYI : B.18.0.AGM.0.01. T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Genel Müdürlüğü Planlama Dairesi BaĢkanlığı SAYI : B.18.0.AGM.0.01.02- /03/2004 KONU: KardeĢ Ġl Projesi BAKANLIK MAKAMI NA Malumlarınız olduğu

Detaylı

GÜNEŞLİ SU ISITICILARI

GÜNEŞLİ SU ISITICILARI GÜNEŞLİ SU ISITICILARI Amaç: GüneĢli su ısıtıcıları hakkında bilgilendirme. İÇİNDEKİLER GüneĢli Su Isıtıcıları... GüneĢli Su Isıtıcıları Tesisat ġemaları...3 Sıcak Su Gereksiniminin belirlenmesi 4 GüneĢli

Detaylı

TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ

TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı, müstakil bütçesi bulunan ve kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluş olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi

Detaylı

Tarım, yeryüzündeki belli başlı üretim şekillerinden en gerekli ve yaygın olanıdır. Tarımın yapılış şekli ve yoğunluğu, ülkelerin gelişmişlik

Tarım, yeryüzündeki belli başlı üretim şekillerinden en gerekli ve yaygın olanıdır. Tarımın yapılış şekli ve yoğunluğu, ülkelerin gelişmişlik TARIM VE EKONOMİ Tarım, yeryüzündeki belli başlı üretim şekillerinden en gerekli ve yaygın olanıdır. Tarımın yapılış şekli ve yoğunluğu, ülkelerin gelişmişlik düzeyine bağlıdır. Bazı ülkelerde tarım tekniği

Detaylı

ARAZİ VERİLERİ 2006 Planlama ve Yönetim Grubu

ARAZİ VERİLERİ 2006 Planlama ve Yönetim Grubu ARAZİ VERİLERİ 2006 Grup Koordinatörü: Prof. Dr. Melih Ersoy : Doç. Dr. Tarık ġengül Öğr. Gör. Dr. Bahar Gedikli Osman Balaban Kommagene-Nemrut Alanı için yönetim alanı nın sınırlarının belirlenmesi; bu

Detaylı

Su Yapıları II. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi n aat Mühendisli i Bölümü

Su Yapıları II. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi n aat Mühendisli i Bölümü Su Yapıları II Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yozgat Su, tüm canlılar için bir ihtiyaçtır. 1 Dünya Su Kaynakları Tuzlu Sular; 97,20%

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN 2017 30 NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

Afrika Ülkelerinin Bağımsızlık Dönemleri

Afrika Ülkelerinin Bağımsızlık Dönemleri Afrika Ülkelerinin Bağımsızlık Dönemleri Dönem Ülke Sayısı 1955-1959 7 1960-1969 31 1970-1979 8 1980-1989 1 1990-1999 2 Güney Afrika Cumhuriyeti 1910, Mısır 1922, Güney Sudan 2011 yıllarında bağımsızlıklarını

Detaylı

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013)

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10/05/2013 AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü

Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü Ermenek Barajı nın Konumu Ermenek Barajı tamamlanma tarihi itibari ile Türkiye deki en yüksek barajdır. Ermenek Barajı Avrupa nın en yüksek 6. barajıdır. Ermenek

Detaylı

ESKĠġEHĠR DE ENERJĠ KULLANIMI. HOġGELDĠNĠZ

ESKĠġEHĠR DE ENERJĠ KULLANIMI. HOġGELDĠNĠZ ESKĠġEHĠR DE ENERJĠ KULLANIMI HOġGELDĠNĠZ SUNUM ĠÇERĠĞĠ Kurumsal Bilgi Doğal gazın kullanımı ve yaygınlığı Kentte kullanılan yakıtlar Verimli doğal gaz kullanımı Neden Doğal Gaz; DAHA UCUZ OLMASI ÇEVRE

Detaylı

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu Güner ATMACAOĞLU Toplantı Konu BaĢlıkları Genel Bilgilendirme Yürütülmekte Olan ĠĢler Talepler ve Ġhtiyaçlar GeliĢtirme ÇalıĢmaları

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞLETME

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞLETME 1 ACI KARBON MĠKTARI DOGRULAMA PROJESĠ TAV Ġstanbul Mapping Seviyesi TAV Ankara Mapping Seviyesi TAV Izmir Mapping Seviyesi (Ġkinci yıl) 2 ACI KARBON MĠKTARI DOGRULAMA PROJESĠ Sürdürülebilir ĠĢletme sunumu

Detaylı

02 Nisan 2012. MĠMARLIK BÖLÜM BAġKANLIĞINA,

02 Nisan 2012. MĠMARLIK BÖLÜM BAġKANLIĞINA, 02 Nisan 2012 MĠMARLIK BÖLÜM BAġKANLIĞINA, Amasra Teknik Gezisi 12-13 Mart 2012 tarihleri arasında, ARCH 222 - Arhitectural Design 4 dersi için Bir Sanatçı İçin Konut, ARCH 221 - Arhitectural Design 3

Detaylı

Somali'de insani kriz derinleşiyor

Somali'de insani kriz derinleşiyor Somali'de insani kriz derinleşiyor 2011 yılında yaşanan büyük kuraklığın yol açtığı olumsuz etkiler tam olarak giderilememişken, yeni bir kriz kapıda. 29.03.2017 / 12:52 2015 yılından beri sıcaklıkların

Detaylı

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI YERALTISUYU ARAMA (HİDROJEOFİZİK) ETÜT RAPOR FORMATI Ocak - 2016 Yönetim Kurulu nun 26/01/2016 tarih ve 100 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.

Detaylı

10-11 Şubat 2014 DSİ ETLİK EĞİTİM TESİSLERİ ANKARA

10-11 Şubat 2014 DSİ ETLİK EĞİTİM TESİSLERİ ANKARA 10-11 Şubat 2014 DSİ ETLİK EĞİTİM TESİSLERİ ANKARA ÇALIŞMA GRUBU Adı Soyadı Görevi Çalıştığı Kurum Dr. Ozan DENİZ Başkan Çanakkale Onsekiz Mart Üni. Jeoloji Mühendisliği Bölümü Birol ÖZER Başkan Yardımcısı

Detaylı

T. C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI

T. C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN FAALĠYETLER 1. AJANSIN KURULUġU TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında

Detaylı