LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI"

Transkript

1 LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 1. TUR ELEME Projeler üzerinde yapılan ilk değerlendirmeler sonucunda, tüm üyelerden olumsuz oy alan 1,8,34,38,48 sıra numaralı projeler ilk turda (7-0) oy birliği ile elenmiştir.

2 2. TUR ELEME 2 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan beklenen ihtiyaç programı içerisindeki alt bileşenler arasındaki işlevsel ilişkilerin düzenleniş biçimi uygun bulunmamıştır. İmar planında park alanı olarak ayrılan 2 parselde, yapısal bir çözüm önermesi ve bununla birlikte peyzaj kullanımının yetersiz oluşu olumsuz bulunmuştur. (5-2) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sennur Akansel ve Ayça Yeşim Çağlayan Kaptanoğlu nun karşı oyuyla) 4 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan beklenen yapı bileşenlerinin farklı dillerde olması ve programın bütüncül düşünülmemiş oluşu eleştirilmiştir. İhtiyaç programı kapsamında düşünülen birimlerde mekânsal çözümler ve aralarındaki işlevsel ilişki yetersiz bulunmuştur. Tasarımın açık ve yeşil alanlarda da fonksiyonel alan bütünlüğünün olmaması ve bu bağlamda çözülmemesi olumsuz bulunmuştur. Spor alanlarının konumlanışı uygun değildir. (7-0) Oybirliği ile elenmiştir. 7 Sıra No lu Proje Alanın kuzeyi boyunca yer alan yapının park alanı ile ilişki kurmakta yetersiz kalması olumsuz bulunmuştur. Doğal aydınlatma ve havalandırma konusunda problemli mekan çözümleri olması yarışmacılardan beklenen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan konfor koşullarına uymamaktadır. Konstrüktif önerilerde tutarsızlık bulunmaktadır. Açık ve yeşil alan kullanımı açısından, çocuk oyun alanlarıyla iç mekan ilişkisi olumlu bulunsa da diğer fonksiyonel alanların birbiriyle ilişkisi bulunmamaktadır. (4-3) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sinan Omacan, Ayça Yeşim Çağlayan Kaptanoğlu ve Kanat Burak Bozdoğan ın karşı oyuyla) 11 Sıra No lu Proje Yapı dili olarak farklı ve ilginç bir tasarım önermekle birlikte, proje alanının yakın çevresi ve bölge ile ilişkilenmesi bakımından olumsuz bulunmuştur. Doğal aydınlatma ve havalandırma konusunda problemli mekan çözümleri olması yarışmacılardan beklenen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan konfor koşullarına uymamaktadır. Açık ve yeşil alanlarda, fonksiyonel alanların birbiriyle ilişkisi olumlu bulunmuştur. (6-1) Oyçokluğu ile elenmiştir. (Ayça Yeşim Çağlayan Kaptanoğlu nun karşı oyuyla) 15 Sıra No lu Proje Şartnamede istenen alan sınırının üzerinde toplam inşaat alanı önermesi olumsuz bulunmuştur. Yapı kütlesinin avluları haricinde dış mekanla ve park alanı ile ilişkisi yetersizdir. İhtiyaç programı kapsamında düşünülen birimlerde mekânsal çözümler ve aralarındaki işlevsel ilişki yetersiz bulunmuştur. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir.

3 16 Sıra No lu Proje Şartnamede istenen alan sınırının üzerinde toplam inşaat alanı önermesi olumsuz bulunmuştur. Önerilen cephenin projede oluşturulan boşluklar ve park alanı ile kurduğu ilişki yetersizdir. İhtiyaç programı kapsamında istenen birimlerin tamamen içe dönük olması eleştirilmiştir. Program bileşenlerinin birbiri ile kurduğu ilişkiler yetersizdir. Açık ve yeşil alanlarda, fonksiyonel alanların birbiriyle ilişkisi kurulamamıştır. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir. 19 Sıra No lu Proje Doğal aydınlatma, havalandırma ve erişilebilirlik konusunda problemli mekan çözümleri olması yarışmacılardan beklenen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan konfor koşullarına uymamaktadır. Kadın sığınma evinin mekânsal çözümlerinin, nitelikli bir yaşam alanı önermemesi olumsuz bulunmuştur. Açık ve yeşil alanlarla ilgili bir planlama ve tasarımın getirilmemesi olumsuz bulunmuştur. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sinan Omacan ın karşı oyuyla) 20 Sıra No lu Proje Yapı kütlesi, ihtiyaç programının yerleştirilmesini güçleştirmiş ve sorunlu hale getirmiştir. Proje tasarımında kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan konfor, güvenlik, yangın, havalandırma ve erişilebilirlik vb. çözümleri karşılamamasının yanı sıra taşıyıcı sistem tasarımının, bazı mekan çözümlerine uygun olmadığı görülmüştür. Açık ve yeşil alanlarda mekânsal organizasyon gerçekleştirilmemiş ve programın yerleştirilmesinde problemler tespit edilmiştir. Park alanında fonksiyon alanlar eksiktir ve çocuk oyun alanı bulunmamaktadır. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sinan Omacan ın karşı oyuyla) 22 Sıra No lu Proje Doğal aydınlatma ve havalandırma konusunda problemli mekan çözümleri olması yarışmacılardan beklenen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan konfor koşullarına uymamaktadır. Yarışmacılardan beklenen yapı birimleri ile park alanı arasında bir yerleşke bütünlüğü bulunmamaktadır. Teknik resim kuralları açısından plan ve kesit çizimleri uygun bulunmamış, maketle çizimlerin ilişkisi anlaşılmamıştır. Açık ve yeşil alanlarda sirkülasyonun tanımsız oluşu, yürüyüş parkuru olarak düzenlenen tasarımın uygun olmayışı ve fonksiyon alanlarının ilişkilendirilmemiş olması olumsuz bulunmuştur. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir. 23 Sıra No lu Proje Şartnamede, zemin koşulları nedeniyle kapsamlı ve derin hafriyat ya da bodrum kat düşünülmesinin uygun olmadığı belirtildiği halde bodrum kat planlanması olumsuz bulunmuştur. İddiasının aksine parçalı bir blok olarak işlemediği görülen yapı, aynı zamanda park alanıyla bütünleşmemektedir. Açık ve yeşil alanlarda öngörülen eğim, arazi plastiğine uygun bulunmamış ve

4 oluşturulan gölet eğimin tersine konumlandırılmıştır. Spor alanları eksik bulunmuştur. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir. 24 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan istenen programın yorumlanışı genel itibariyle olumlu bulunmuş, ancak insanları bir araya toplayacak buluşma alanları ve meydanlar olmayışı eleştirilmiştir. Açık ve kapalı alanlarda sirkülasyon çözümleri problemli bulunmuştur. Kreş ve Gündüz Bakımevi bileşeninin ara katta çözülmesi ve park ile bağlantısının kopuk olması olumsuz bulunmuştur. Açık ve yeşil alanlarda fonksiyonel alanları yetersizdir. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir. 26 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan istenen program içerisindeki alt bileşenlerin yerleşim kararları problemli bulunmuştur. Kadın Sığınma Evi bileşeninin zemin katta bürolarla karşılıklı kurgulanması, burada kalacak olan kullanıcılar için gerekli konfor ve güvenlik koşullarına uygun değildir. Yapıların döndürülmesi ile elde edilen açık alanların işlevlendirilmemiş olması olumsuz bulunmuştur. Açık ve yeşil alanlarda programın yerleşiminde problemler bulunmaktadır. Yapı ile park alanı arasındaki bağlantı zayıf bulunmuştur. (5-2) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sinan Omacan ve Serpil Muallaoğlu nun karşı oyuyla) 32 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan istenen program içerisindeki alt bileşenlerin tasarım dillerinin farklılaşması ve yerleşkenin bütünlüklü bir dile sahip olmayışı olumsuz bulunmuştur. Bununla birlikte mekânsal organizasyon da sorunlu bulunmuştur. Bölgenin iklimsel şartları dikkate alınmamış ve yarışmacılardan istenen çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri gözetilmemiştir. Açık ve yeşil alanlarda fonksiyonel alan bütünlüğünün olmaması olumsuz bulunmuştur. Otopark alanı, verimli bir kullanıma uygun olacak şekilde tasarlanmamıştır. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir. 37 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan istenen program içerisindeki alt bileşenlerin zeminde üç ayrı yapı tarafından kurgulandığı, ancak bunun dış kabuk nedeniyle kütlede okunamadığı görülmüştür. Yapı kabuğunun masif olarak çözülmesi sebebiyle yapı ile park alanı arasındaki bağlantı zayıflamıştır. (5-2) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sinan Omacan ve Yeşim Çağlayan ın karşı oyuyla) 39 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan istenen program içerisindeki alt bileşenlerin, tasarım açısından farklı dillerde oluşu ve bütüncül bir tasarım dili oluşturamaması olumsuz bulunmuştur. Program bütününde mekânsal çözümlerin yetersiz olduğu görülmüş, kadın sığınma deposu ifadesi anlaşılamamıştır. Açık ve yeşil alanlarla ilgili bir planlama ve tasarımın getirilmemesi, bu alanların yapı ile ilişkisinin zayıf oluşu olumsuz bulunmuştur. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir.

5 40 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan istenen program içerisindeki alt bileşenlerin, tasarım açısından farklı dillerde oluşu ve birbirleriyle bütüncül bir tasarım dili oluşturamaması olumsuz bulunmuştur. Kadın Sığınma Evi ne ana caddeden ulaşımın sağlanması, şartnamede belirtilen güvenlik kriteri açısından sorunlu bulunmuştur. Çizimlerde bazı ölçek hatalarının bulunması, maket ile çizimin ise bazı noktalarda farklı oluşu projenin okunabilirliği açısından problemli bulunmuştur.(6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Yeşim Çağlayan ın karşı oyuyla) 41 Sıra No lu Proje Şartnamede istendiği üzere yarışma paftalarında toplam inşaat alanı alanına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Projenin yakın çevresiyle ilişkisi, yerleşkenin kurgulanış biçimi sorunlu bulunmuştur. Yarışmacılardan istenen program içerisindeki alt bileşenlerin kurgusu olumsuz bulunmuştur. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir. 42 Sıra No lu Proje Şartnamede, zemin koşulları nedeniyle kapsamlı ve derin hafriyat ya da bodrum kat düşünülmesinin uygun olmadığı belirtildiği halde topoğrafyaya yapılan sert müdahale olumsuz bulunmuştur. Yarışmacılardan istenen ihtiyaç programının yerleşim kurgusu problemli bulunmuştur. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Yeşim çağlayan ın karşı oyuyla) 45 Sıra No lu Proje Şartnamede, zemin koşulları nedeniyle kapsamlı ve derin hafriyat ya da bodrum kat düşünülmesinin uygun olmadığı belirtildiği halde bodrum kat tasarlanması olumsuz bulunmuştur. Doğal aydınlatma ve havalandırma konusunda problemli mekan çözümleri olması yarışmacılardan beklenen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan konfor koşullarına uymamaktadır. Yeşil ve açık alanlarda fonksiyonel alanların eksik ve dağılımının homojen olmayışı, yaya sirkülasyonunun çözülmemiş olması olumsuz bulunmuştur. Bina ile parkın ilişkisi yetersiz bulunmuştur. (7-0) Oybirliği ile elenmiştir. 46 Sıra No lu Proje Projenin yakın çevresiyle ilişkisi, yerleşkenin kurgulanış biçimi sorunlu bulunmuştur. Yarışmacılardan istenen ihtiyaç programının yerleşim kurgusu problemli bulunmuştur. (6-1) Oy çokluğuyla elenmiştir. (Yeşim Çağlayan ın karşı oyuyla)

6 3. TUR ELEME 10 Sıra No lu Proje Şartnamede, zemin koşulları nedeniyle kapsamlı ve derin hafriyat ya da bodrum kat düşünülmesinin uygun olmadığı belirtildiği halde bodrum kat tasarlanması olumsuz bulunmuştur. Tasarımın ölçeği, sağladığı yaşam biçimi ve bina çevresinde oluşturulan açık alanlar olumlu bulunmakla beraber yapının bu alanlarla işlevsel ilişki kurmaması eleştirilmiştir. Kadın sığınma evi ve kreş gibi alanların dışa açık, dışarıdan kullanıma açık düşünülmesi gereken mekanların ise içe dönük olması sakıncalı bulunmuştur. Yeşil ve açık alanların bütüncül olarak tasarlanmaması olumsuz bulunmuştur. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Serpil Muallaoğlu nun karşı oyuyla) 12 Sıra No lu Proje Program içerisindeki alt bileşenlerin mekânsal kurgusu olumlu bulunsa da kabuğun sürekli tekrarı sonucu oluşan işlevsiz alanlar ve dışarıdan mekânsal kurgunun okunmasının zorlaştırılmış olması olumsuz bulunmuştur. Burada yaşayacak olanlar için oryantasyon sorununa yol açabileceği eleştirisi getirilmiştir. Yine aynı nedenlerle, park alanının işlevsizleşip bir iç bahçeye dönüşmüş olması olumsuz bulunmuştur. Proje alanının yakın çevresiyle ilişkisinde yarışmacı tarafından kullanılan çevre verilerinde hatalar tespit edilmiştir. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sinan Omacan ın karşı oyuyla) 14 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan istenen program içerisindeki alt bileşenlerin organizasyonu olumlu bulunmakla beraber, tasarım açısından farklı dillerde oluşu ve bütünsel bir tasarım dili oluşturamaması olumsuz bulunmuştur. Açık ve yeşil alanların organizasyonu ve yapıyla ilişkisi olumlu bulunsa da yarışmacılardan istenen ihtiyaç programının yerleşim kurgusu problemli bulunmuştur. (6-1)Oy çokluğu ile elenmiştir. (Yeşim Kaptanoğlu nun karşı oyuyla) 17 Sıra No lu Proje Şartnamede istenen alan sınırının altında toplam inşaat alanı önermektedir. Kadın Sığınma Evi ve Kreş ve Gündüz Bakımevi bileşenlerinin güvenlikli ve kontrollü olması ihtiyacına karşın, erişime tamamen açık tasarlanması olumsuz bulunmuştur. Aynı şekilde, bölgenin iklim yapısı düşünüldüğünde, projenin tasarım kararlarından kaynaklanan ısıtma-soğutma problemlerinin yaşanacağı tespit edilmiştir. Açık ve yeşil alanlarda fonksiyonel alanların eksik olduğu, basketbol ve tenis sahalarının konumunun yanlış olduğu görülmüştür. (5-2) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Serpil Muallaoğlu ve Sinan Omacan ın karşı oyuyla) 25 Sıra No lu Proje Yeşil ve açık alan tasarımları olumlu bulunmuştur. Yaşam konforu, doğal aydınlatma ve havalandırma açısından problemler içerdiği konusunda eleştiriler gelmiştir. Projenin yakın çevresiyle ilişkisi, yerleşkenin kurgulanış biçimi ve yapı dili sorunlu bulunmuştur. İhtiyaç programında istenen birimlerin iç mekandaki kurgusu olumsuz bulunmuştur. (5-2) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Yeşim Kaptanoğlu, Sinan Omacan karşı oyuyla)

7 28 Sıra No lu Proje Projenin yakın çevresiyle ilişkisinde, geçirgen olma iddiasında bulunsa da kapalı ve masif bir etkiye sahiptir. Yapının iç mekan kurgusu işleyişi bakımından olumlu bulunsa da yapı kabuğunun abartılı bir biçimde tüm mekanı içine alması kullanılamayan mekanlar yaratmış, park alanı ile iç mekan ilişkisini zayıflatmıştır. Yapının iki ucunda önerilen toplanma alanlarının yönelişi eleştirilmiştir. Yeşil ve açık alanlar açısından fonksiyonların konumlanışları hatalıdır ve sirkülasyon çözümlerinin olmaması olumsuz bulunmuştur. Park düzenlemesinde mevcut dere düşünülmeden tasarlanmıştır. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir. 29 Sıra No lu Proje Bir kent dokusu oluşturma çabası olumlu bulunmakla birlikte, parçalanmış yapı birimlerinin bir bütünlük sağlayarak doku oluşturamamasından dolayı, başlangıçtaki yaklaşımın tasarımda bir artıya dönüştürülememesi olumsuz bulunmuştur. Bununla birlikte parçalı yapının güvenlik, iklimsel koşullar ve mekanik tesisatla ilgili de sorunlara yol açabileceği eleştirisi getirilmiştir. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sinan Omacan ın karşı oyuyla) 33 Sıra No lu Proje Farklı bir tasarım dili sunduğu için olumlu bulunmakla birlikte ortada sosyal bir aks değil dar bir sokak önerdiğinden dolayı olumsuz bulunmuştur. Cephe sistem detayı bulunmaması, malzemeye ve sisteme dair çizimlerin fikir vermemesinden dolayı eksikleri olduğu eleştirisi getirilmiş, iklimsel ve topoğrafik veriler düşünüldüğünde konforlu bir yaşam alanı önermediği tespit edilmiştir. Açık ve yeşil alan kullanımında oyun alanları ve otopark alanlarının eksik oluşu olumsuz bulunmuştur. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Sinan Omacan ın karşı oyuyla) 36 Sıra No lu Proje Plan organizasyonu ve arayışları olumlu bulunsa da kabuk sistemi ile toplamda oluşturulan kapalı hacmin fazla oluşu, iç mekanın doğal havalandırma ve aydınlatma bakımından olumsuzluklar taşımasına neden olmuştur. Açık ve yeşil alanlarda, fonksiyon alanlarının eksikleri bulunmakla birlikte göletin tasarımının yapaylığı ve park alanı ile yapı arasındaki ilişkiyi koparması olumsuz bulunmuştur. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Feride Önal ın karşı oyuyla) 44 Sıra No lu Proje Doğal aydınlatma, havalandırma ve erişilebilirlik konusunda problemli mekan çözümleri olması yarışmacılardan beklenen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan konfor koşullarına uymamaktadır. Yarışmacılardan istenen ihtiyaç programının yerleşim kurgusu ve plan organizasyonu problemli bulunmuştur. (7-0) Oybirliği ile elenmiştir.

8 4. TUR ELEME 5 Sıra No lu Proje Program içerisindeki alt bileşenlerin birbiriyle ilişkisi, kurgusu, ve çevreyle ilişkisi uygun bulunmamıştır. Kadın Sığınma Evi nin konumu Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Kadın Akademisi ni tamamen birbirinden koparılmıştır. İç mekan çözümlerindeki dar koridorlar eleştirilmiştir. Şartnamede, zemin koşulları nedeniyle kapsamlı ve derin hafriyat ya da bodrum kat düşünülmesinin uygun olmadığı belirtildiği halde bodrum kat tasarlanması olumsuz bulunmuştur. (7-0) Oybirliği ile elendi. 13 Sıra No lu Proje Yarışmacılardan istenen ihtiyaç programının yerleşim kurgusu, plan organizasyonu ve sirkülasyon problemli bulunmuştur. Park alanına doğru uzanan kolların çatılarının kullanılamaması ve birinci kat plan çizimlerine işlenmemiş olması eleştirilmiştir. Açık ve yeşil alanlardaki fonksiyonel alanlar yapıdan çok uzakta kurgulanmış, parkın tasarımının bahçe etkisi yaratması olumsuz bulunmuştur. Dış mekanlarda da sirkülasyon problemleri bulunmaktadır. (7-0) Oy birliği ile elenmiştir. 27 Sıra No lu Proje Yarışmacıların sunduğu kentsel odak yaklaşımı, Kadın Sığınma Evi programı ve işleyişindeki güvenlik gereksinimiyle karşıtlık oluşturmaktadır. Program içerisindeki alt bileşenlerin kendi arasında bir dil birliği oluşturamamış olması eleştirilmiştir. Kadın Sığınma Evi nin çok katlı oluşu ve yatma birimlerinin birbirinden kopuk düzenlenmesi olumsuz bulunmuştur. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Yeşim Çağlayan ın karşı oyuyla) 31 Sıra No lu Proje Birinci kata çıkan üç farklı girişin, özellikle Kadın Sığınma Evi açısından kritik olan güvenlik kriterini zedelediği görülmüştür. Bölgenin iklimsel şartlarının dikkate alınmaması, yarışmacılardan istenen çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri gözetilmemesi eleştirilmiştir. Açık ve yeşil alanlarda yaya rekrasyonu tanımsız ve kimliksiz bulunmuş, sirkülasyon problemleri tespit edilmiştir. (5-2) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Serpil Muallaoğlu ve Feride Önal ın karşı oyuyla) 35 Sıra No lu Proje İhtiyaç programında istenen alt bileşenlerin organizasyonu olumlu bulunmakla birlikte, tüm alt bileşenleri tek bir çatı altında toplama çabası sonucunda ortaya konan strüktür, yapının çevreyle olan ilişkisini ve plan düzlemindeki parçalı etkisini zayıflatmıştır. (6-1) Oy çokluğu ile elenmiştir. (Yeşim Çağlayan ın karşı oyuyla) 47 Sıra No lu Proje Plan düzleminde oluşturulan parçalı yapı olumlu bulunmakla birlikte, projenin yerle kurduğu ilişki zayıf bulunmuştur. Tüm mekanları tek kabuk altında toplama endişesiyle oluşturulan örtünün, parçalı gibi görünmesine rağmen üçüncü boyutta ağır bir etkiye sahip olması eleştirilmiştir. Oy çokluğu ile elenmiştir. (Kanat Burak Bozdoğan, Yeşim Çağlayan ve Feride Önal ın karşı oyuyla)

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır;

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır; Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması Jürisi 15.05.2016 saat 09.30 da Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi nde eksiksiz olarak toplanarak değerlendirme çalışmasına başlamıştır. 1.3.Eleme

Detaylı

Juri üyeleri bireysel değerlendirmelerini tamamlayarak ertesi devam etmek üzere saat de çalışmalarına ara verdi.

Juri üyeleri bireysel değerlendirmelerini tamamlayarak ertesi devam etmek üzere saat de çalışmalarına ara verdi. TOPLANTI TUTANAĞI 1 14.09.2017 Süleymanpaşa Belediyesi Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması için jüri toplantısı projelerin sergilendiği Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası'nda Asli Jüri Üyeleri;

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinin yapılacağı

Detaylı

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ;

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ; 30 Mart 2012, İstanbul PROSteel 2012 Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 30 Mart 2012 Cuma günü saat 09:30 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Yük. Mim. İpek Akpınar;

Detaylı

JÜRİ GÖRÜŞÜ. Yaratıcı düşünmeyi teşvik eden nice yarışmalarda birlikte olmak dileği ile. Prof. Dr. Aysu AKALIN Gazi Üniversitesi

JÜRİ GÖRÜŞÜ. Yaratıcı düşünmeyi teşvik eden nice yarışmalarda birlikte olmak dileği ile. Prof. Dr. Aysu AKALIN Gazi Üniversitesi JÜRİ GÖRÜŞÜ ÇUHADAROĞLU sponsorluğunda gerçekleştirilen ÇUHADAROĞLU Alüminyum 2013 Öğrenci Yarışması nın ana teması Expo 2016 Antalya Kulesi Projesi dir. Yarışmacılardan sembolik bir kule tasarımı istenmiş

Detaylı

JÜRİ RAPORU toplumsal sorun kentsel fiziksel sorunun

JÜRİ RAPORU toplumsal sorun kentsel fiziksel sorunun JÜRİ RAPORU YTONG Semt Kültür ve Sosyal Etkinlik Evi Mimari Fikir Proje Yarışması (2013) Jürisi 16 Temmuz 2013 saat 10.00 da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde toplanmıştır. Asli juri üyelerinden

Detaylı

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI TUTANAK 1 İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Aktepe

Detaylı

MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018

MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 26.06.2018 MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 SEÇİCİ KURUL TUTANAĞI Merhaba - İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 seçici kurulu, Arda Beset, Cumhur Keskinok, Alişan Çırakoğlu,

Detaylı

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU 1 TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 5 projenin;

Detaylı

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır.

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır. S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık "Kuşdili ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler" Fikir Projesi Yarışması Jüri Çalışması TARİH : 03 Aralık 2011, Saat 10.00-17.30 04 Aralık

Detaylı

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi MİMARİ: Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda öğrenci kulüpleri tarafından kullanılacak bir

Detaylı

T.C. MERZİFON BELEDİYESİ İŞ VE YAŞAM MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. MERZİFON BELEDİYESİ İŞ VE YAŞAM MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI T.C. MERZİFON BELEDİYESİ İŞ VE YAŞAM MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI 14 Kasım 2017 Salı T.C. Merzifon Belediyesi İş ve Yaşam Merkezi Ulusal Mimari Proje

Detaylı

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp MAYIS 2011 - XXI 64 proje - futbol akademisi - kırklareli PARÇALAYARAK BİrLEŞTİRMEK Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi, parçalı yapı kurgusu ve yapılar arasında önerdiği yaşayan ara mekanlar ile yalnızca

Detaylı

SANAYİDE GÜRÜLTÜ DENETİMİ. Arş. Gör. Dr. Nuri İLGÜREL Prof. Dr. Neşe YÜĞRÜK AKDAĞ

SANAYİDE GÜRÜLTÜ DENETİMİ. Arş. Gör. Dr. Nuri İLGÜREL Prof. Dr. Neşe YÜĞRÜK AKDAĞ SANAYİDE GÜRÜLTÜ DENETİMİ Arş. Gör. Dr. Nuri İLGÜREL Prof. Dr. Neşe YÜĞRÜK AKDAĞ SANAYİ YAPILARININ TASARIMINDA GÜRÜLTÜ ETKENİ Sanayi Yapılarının Organize Sanayi Bölgelerinde Planlanması Sanayi birimlerinin

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI Jüri Toplantı Tutanağı 18 Haziran 2018 Pazartesi İstanbul Gedik Üniversitesi Halil Kaya Gedik Öğrenci Yarışması için

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme 02 SIRA NO LU PROJE İki bina arasındaki ilişki kurulamamış ve masif kitlesel bir imge yaratılmıştır.

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU 5 sıra nolu proje Çevresel referansların analizine dayanarak Halkapınar

Detaylı

*Jüri üyelerinden Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI, mazereti nedeniyle jüri toplantısına katılamamıştır.

*Jüri üyelerinden Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI, mazereti nedeniyle jüri toplantısına katılamamıştır. 1 Nisan 2015, İstanbul PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri:

Detaylı

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 1. ELEME Bu elemede 18, 57 ve 62 sıra no lu projeler elenmiştir. 2. ELEME Bu elemede 11, 13, 22, 26, 35, 42, 46, 48, 51, 56, 59, 77, 81 ve 95 no lu projeler elenmiştir. 11 Sıra

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

MİMARİ RAPOR

MİMARİ RAPOR 5 3 7 2 6 MİMARİ RAPOR MAHALLE Mahalle, kendisini oluşturan özel mekan, kamusal mekan ve yarı kamusal mekan dağılımlarının kesin sınırlarla ayrışmadığı, mekanlar arası sosyal etkileşimin her alanda var

Detaylı

AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 10,11,12 Mayıs 2013

AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 10,11,12 Mayıs 2013 AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI Bireysel olarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, seçici kurul üyeleri tarafından tüm projelerin ikinci tura geçirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

Çankaya/Alacaatlı da Konut Yapısı Ada 1 Parsel ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Çankaya/Alacaatlı da Konut Yapısı Ada 1 Parsel ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU Çankaya Belediyesi 64451 Ada 1 parsel için hazırlanan 57490.82 m 2 inşaat alanına sahip konut projesi, Projenin Adı : 64451 / 1 de Konut Yapısı Yeri : Çankaya / Alacaatlı Parsel Alanı : 18190 m 2 Emsal

Detaylı

MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Doç. Dr Elçin TAŞ

MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Doç. Dr Elçin TAŞ MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Bina Maliyetinin Oluşumu MALİYET YOK ETME MALİYETİ KULLANIM MALİYETİ BİNA MAL. İLK YATIRIM MALİYETİ GERÇEKLEŞTİRME KULLANIM YOK ETME Alınan Kararların Maliyeti Etkileme Düzeyi

Detaylı

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması Jüri Değerlendirme Raporu

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması Jüri Değerlendirme Raporu Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması Jüri Değerlendirme Raporu 6 Ağustos 2016 2. ELEME 1 SIRA NOLU PROJE Form oluşumunun ikna edici olmaması ve yapı

Detaylı

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI Gaye BİROL, Yrd. Doç. Dr., Yasemin İNCE GÜNEY, Dr. Araş. Gör. Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık

Detaylı

ÇANAKKALE SAVAŞI ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORLARI

ÇANAKKALE SAVAŞI ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORLARI ÇANAKKALE SAVAŞI ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORLARI 2. Eleme 6 sıra numaralı proje Projenin açık-kapalı alan kurgusu, kütle biçimlenişi ve çevre ilişkileri zayıf bulunmuştur.

Detaylı

TUTANAK 1. İSİM SOYİSİM Seçici Kurul Danışman Jüri Üyeleri

TUTANAK 1. İSİM SOYİSİM Seçici Kurul Danışman Jüri Üyeleri TUTANAK 1 Jüri toplantısı; Projelerin sergilendiği Cevatpaşa Mahallesi Hastane Bayırı Sosyal Tesislerinde saat 10:00 da Asli Jüri Üyeleri, Prof. Dr. Zekai GÖRGÜLÜ, Prof. Dr. Ülkü ALTINOLUK, Prof. Dr. Mustafa

Detaylı

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan MMR 446 Seçmeli 2 0 0 2 3

Detaylı

PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı:

PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: 1 Nisan 2015, İstanbul PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri:

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI 1- İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyorum. Bu yarışmaya öğrenciler katılamıyor

Detaylı

JÜRİ GÖRÜŞÜ. ÇUHADAROĞLU Öğrenci Yarışması 2012. Doç. Dr. Leyla Y. TOKMAN, Mayıs-Ekim 2012

JÜRİ GÖRÜŞÜ. ÇUHADAROĞLU Öğrenci Yarışması 2012. Doç. Dr. Leyla Y. TOKMAN, Mayıs-Ekim 2012 JÜRİ GÖRÜŞÜ Mimarlık mesleğinin son derece karmaşık ve dinamik düşünce yapısı aslında temelde basitçe akıl ve matematik üzerine kuruludur (Tokman, 2012). Mimari yarışmalar, bir mimarlık problemi üzerinde

Detaylı

Adnan Kazmaoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Terrace Fulya projesi, odağına Nişantaşı'nı ve ona uygun mimari kaliteyi koyuyor.

Adnan Kazmaoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Terrace Fulya projesi, odağına Nişantaşı'nı ve ona uygun mimari kaliteyi koyuyor. MAYIS 2011 - XXI 72 yapı - konut - İstanbul YENİ NİŞANTAŞI İÇİN Adnan Kazmaoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Terrace Fulya projesi, odağına Nişantaşı'nı ve ona uygun mimari kaliteyi koyuyor. Adnan Kazmaoğlu

Detaylı

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları Tarih: 05 Eylül 2011 Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız. EMİNEVİM İstanbul-Tuzla da Konut Yerleşimi Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari

Detaylı

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI Ege Bölgesi RAPOR

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI Ege Bölgesi RAPOR 7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI Ege Bölgesi RAPOR Giriş Hızlı nüfus artışı, işsizlik ve yaşam standartlarındaki farklılaşmanın artması sebebiyle kırsaldan kente

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Tarih: 24.02.2011 Sayı: 2011/0244 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Konu: 24.01.2011 tarihinde askıya çıkarılan EYÜP İlçesi, Rekreasyon Alanı

Detaylı

Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır.

Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. 12 Nisan 2013, İstanbul PROSteel 2013 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri,

Detaylı

BORNOVA BELEDİYE BİNASI VE ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLAR

BORNOVA BELEDİYE BİNASI VE ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLAR BORNOVA BELEDİYE BİNASI VE ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLAR Bornova Belediye Binası ve Çevresinin tasarlanması ile ilgili yarışma 20.05.2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanması ile yarışma

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI

ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1. MİMARİ AÇIKLAMA RAPORU Çağdaş kent mekânları kentsel süreklilikleri, boşluk ve dolulukları tasarlamak ve/veya

Detaylı

İnegöl Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması

İnegöl Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması İnegöl Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması Jüri Değerlendirme Raporu 1 SIRA NO LU PROJE Plan çözümleri olumlu olarak değerlendirilmekle birlikte bütünleşik bir

Detaylı

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ 1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ PARSEL ALANI : 15.225 m² OTOPARK TABAN OTURUMU : 13.342 m² KONGRE MERKEZİ TABAN OTURUMU : 6764 m² YAPI İNŞAAT ALANI : 61.706 m² PROJENİN AMACI: İstanbul un 2010 Kültür

Detaylı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Mevcut yasal düzenlemelere göre mekânsal planlama kademelenmesinin en üst düzeyinde yeni bir plan türü olarak mekânsal strateji planı yer almaktadır. Mekânsal

Detaylı

ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI

ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı Antalya İli, Manavgat İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çeltikçi

Detaylı

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları

Detaylı

A-KADIN SIĞINMA EVİ (toplam 980m 2 )

A-KADIN SIĞINMA EVİ (toplam 980m 2 ) İHTİYAÇ PROGRAMI Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi projesinin, ihtiyaç programı aşağıda alt bileşenler ve açılımları ile birlikte verilmiştir. Bununla birlikte yarışmacılar ilgili yönetmeliklere bağlı

Detaylı

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:...

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:... YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 0000 Tarih:- - 00 Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:......YERLEŞĐM (VAZĐYET)PLANINDA ARANACAK HUSUSLAR NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ KONU EVET

Detaylı

LAGÜNLERİ SARAN EVLER

LAGÜNLERİ SARAN EVLER EYLÜL 2010 - XXI 34 yapı - Konut - İstanbul LAGÜNLERİ SARAN EVLER Lagün İstanbul, yapay lagünler çevresine dizilmiş salkımlardan oluşan konut gruplarıyla bir bütünlük yakalayan bir yerleşim planına sahip.

Detaylı

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Yapı Malzemeleri MMR 353 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu

MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu (Teorik + Uygulama) Kredi : (2+2)3 - AKTS : 3 Ders Koordinatörü : Yrd.Doç.Dr. Tülay Karadayı Ön Şartlı Dersler : yok Ders Dili : tr Dersi Verenler: - Dersin Yardımcıları:

Detaylı

MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014

MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014 MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014 MimED 2015 jürisi 5-6 Aralık 2015 tarihinde İTÜ Taşkışla yerleşkesi 203 koridorunda saat 10.30 da Deniz ARSLAN [öğr.gör.dr., itü], Çiğdem DEMİREL EREN [öğr.gör.dr.,

Detaylı

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

SORULAR VE YANITLARI

SORULAR VE YANITLARI AÇIKLAMALAR * Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. SORULAR VE YANITLARI YARIŞMA SINIRI İLE İLGİLİ SORULAR: 1. Yarışma sınırını halihazır dwg çizim dosyası üzerine işleyebilir misiniz? Sınır sadece

Detaylı

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS YAPI BİLGİSİ 1 ARCH 102T 2 (2+0+2) 3 5 Ön koşul dersler ARCH105 Eğitim

Detaylı

Toplantıya katılan jüri üyeleri aşağıdaki şekilde Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi nde yer almışlardır.

Toplantıya katılan jüri üyeleri aşağıdaki şekilde Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi nde yer almışlardır. TOPLANTI TUTANAĞI 01.03.2013 / 1 01.03.2013 tarihinde saat 09.00 de Uşak Atatürk Kültür Merkezi nde 5 Danışman, 5 asil jüri üyesi (eksiksiz) ve 3 yedek jüri üyesi olarak jüri değerlendirme toplantısı başlamış,

Detaylı

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI 1 ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ ÇELTİKÇİ MAHALLESİ VE DEMİRCİLER MAHALLESİ MEVKİİNDE D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı

Detaylı

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar 2. ELEME 2 SIRA NO LU PROJE Eski tütün iskelesine yapılan vurgu olumlu bulunmuştur. Önerilen strüktürün ve seyir kulesinin ölçeği eleştirilmiştir. Kurtuluş

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI Mimar MiMAR, mesleğini uygularken, çalışmalarında tasarımını çizili belgeler ile bu belgeleri

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME 1.YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI İlçemiz Çerkezköy, Tekirdağ ın

Detaylı

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS TAŞIYICI SİSTEMLER ARCH 206T 4 (2+0+2) 3 5 Ön koşul dersler ARCH102,ARCH205,ARCH209,ARCH112

Detaylı

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI TOPLANTI TUTANAKLARI VE JÜRİ RAPORU T.C. Taşköprü Belediyesi Eski Cezaevi Alanının Düzenlenmesi

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI ISS EYLÜL BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI 2 YA AR Ü ERS TES M MARLIK FAKÜLTES MIMARLIK E E RE TASARIMI B LÜMÜ 3 Y M O AT LA B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için

Detaylı

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi M e v c u t d u r u m 5 T e m e l s t r a t e j i 1 Bütünleşme Stratejisi Proje alanının doğu-batı, kuzeygüney yönlerinde; -Porsuk Nehri kıyıları -Kentpark

Detaylı

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Enerji Etkin Yapı Tasarımı I MMR 371 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI NİSAN 2018 İHTİYAÇ PROGRAMI 1 İHTİYAÇ PROGRAMI ÖZETİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ

Detaylı

BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI

BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI TOPLANTI TUTANAĞI-1 BODTO Hizmet Binası Proje Yarışması jüri toplantısı projelerin sergilendiği Hakan Aykan Kültür Merkezi Binası'nda Asli Jüri Üyeleri; Ersen Gürsel

Detaylı

Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu

Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu Jüri, 12 Ocak 2016 Salı günü saat 09:30 da İstanbul da Grand Hyatt Oteli nde toplanmıştır. Jüri üyeleri: Yük. Mim. Murat

Detaylı

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı?

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı? 1. Yaşam ve Yemek kategorilerinden birine ya da hepsine katılım sağladığımızda sunduğumuz tasarım ögeleri hem iç hem dış mekana uyumlu aynı mobilyalar mı olmalı? Yoksa İç ve Dış mekanı kurgularken o alanlara

Detaylı

Çankaya/Çukurca da Konut ve Ticaret Yapısı Ada 7 Parsel ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Çankaya/Çukurca da Konut ve Ticaret Yapısı Ada 7 Parsel ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU Çankaya Belediyesi 26124 Ada 7 parsel için hazırlanan 33306.27 m 2 inşaat alanına sahip konut ve ticaret projesi, Projenin Adı : 26124 / 7 de Konut ve Ticaret Yapısı Yeri : Çankaya / Çukurca Parsel Alanı

Detaylı

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1 Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİMARİ PROJEYE GİRİŞ II & İLERİ ANLATIM TEKNİKLERİ Ders No : 0010120009 Teorik : 4 Pratik : 8 Kredi : 8 ECTS : 11 Ders Bilgileri

Detaylı

DTSO PROJE DEĞERLENDİRMESİ

DTSO PROJE DEĞERLENDİRMESİ 15.08.2010 DTSO PROJE DEĞERLENDİRMESİ 1. Eleme Mimari olgunlaşma düzeyinin yeterliliği, Kentsel ölçekte konu ve yere ilişkin potansiyelinin olup olmadığı, Sunuşun mimari düşünceyi yeterli düzeyde ifade

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYESİ KAMUSAL AÇIK MEKAN VE KENT MEYDANI KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYESİ KAMUSAL AÇIK MEKAN VE KENT MEYDANI KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU KARABAĞLAR BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYESİ JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU Temmuz 2017 JÜRİ ÜYELERİ VE RAPORTÖRLERİN İSİM VE KİMLİKLERİ Toplantı Tarihi: 2426 Temmuz 2017 (Bitiş Saati

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI 2017-2018 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI Trabzon Kent Kütüphanesi SORU 1.Hali hazır planda çizili durumda olan Avni Aker Stadı şu an yıkım aşamasındadır ve büyük bölümü yıkılmıştır.

Detaylı

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI DERS 7 YAPISAL ELEMANLAR ALAN KULLANIM-TESVİYE-MERDİVENLER-RAMPALAR-DUVARLAR Yrd.Doç.Dr. Simay Kırca Merdiven Basamaklaryoladikolacakşekildedüzenlenmelidir. Mediven kenar

Detaylı

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog.

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog. YAPILARDA HASAR TESBĐTĐ-I 3. RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME D ESASLARI: (Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Gruplandırılması,

Detaylı

LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU

LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışma şartnamesinde sunulan açıklama ve ihtiyaç programı doğrultusunda,

Detaylı

ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş.

ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş. ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş. Sağlıklı Fiziki Çevreler için Sürdürülebilirlik Esasları Binanın güneşe göre konumlandırılması ve şekillenmesi,

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI)

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) Otel yapıları; Türkiye gibi turizm potansiyeli çok olan bir ülkede

Detaylı

Yer İle Yalın Bir İlişki

Yer İle Yalın Bir İlişki 34 Yer İle Yalın Bir İlişki MARMARİS SİTELER DE YER ALAN KAKTÜS APARTMANI, DENİZ VE ORMANI MERKEZE ALAN COĞRAFYASI VE AKDENİZ İKLİMİ İLE DOLAYSIZ İLİŞKİSİNİ, DÜŞEY VE YATAY KÜTLE HAREKETLERİNİ BÜTÜNLEYEN

Detaylı

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ 1. AMAÇ 1.1. İstanbul Batı Yakası nda dengesiz bir şekilde yığılmış mekansal, ekonomik, çevresel ve sosyal işleyişin Doğu Yakası nda dengelenerek iyileştirilmesini

Detaylı

İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, İnegöl İlçesi, Osmaniye Mahallesi, 652 Ada, 134 Nolu Parsel,

Detaylı

kazandıran bakış açısı

kazandıran bakış açısı kazandıran bakış açısı kazandıran bakış açısı Her projeye özgün bir pencereden bakıyor ve yaşamın bir uzantısı olarak değişken dinamiklere uyumlu yeni mimari alanlar yaratıyoruz. Yeryüzünü yenilerken

Detaylı

PROJE Kentpark Alışveriş Merkezi. Kentpark Alışveriş Merkezi

PROJE Kentpark Alışveriş Merkezi. Kentpark Alışveriş Merkezi Kentpark Alışveriş Merkezi Kentpark projesi, arsasının Ankara nın büyüme ekseni Eşkişehir Yolu üzerinde konumlanması sebebiyle çevrenin gelecekteki gelişimi göz önünde bulundurularak planlanmış. Alışveriş

Detaylı

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU 7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU GİRİŞ Kurt Lewin(1951) e göre insanlar karşılaştıkları durumlar sonucunda gerçekleştirdikleri etkinlikleri yaşam alanı

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

1- LPG ikmal ve akaryakıt servis istasyonu"nun bulunduğu alanın, proje alanına dahil edilerek projenin gerçekleştirilmesi yönünde jüri görüşü nedir?

1- LPG ikmal ve akaryakıt servis istasyonunun bulunduğu alanın, proje alanına dahil edilerek projenin gerçekleştirilmesi yönünde jüri görüşü nedir? 1)SORU 1) Mevcut arazi içerisindeki bütün ağaçlara müdahale edilebilir mi, farklı bir noktaya taşınabilir mi? Şartnamedeki 4-Yapının Tanımı bölümünün son paragrafında belirtildiği üzere tasarımı zorlayıcı

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi imarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi Dersin Adı imari Proje 3 DERS TANI BİLGİLERİ Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi I 311 4

Detaylı

Modern Çizgiler. Doğa. Biz Sizi Oscar a Layık Gördük. Güvenlik. Modern Çizgile. Konforlu Yaş OSCAR CITY

Modern Çizgiler. Doğa. Biz Sizi Oscar a Layık Gördük. Güvenlik. Modern Çizgile. Konforlu Yaş OSCAR CITY OSCAR CITY Modern Çizgile Konf Biz Sizi Oscar a Layık Gördük Doğa Güvenlik Do Gü Konforlu Yaş Modern Çizgiler D OSCAR CITY r DoğaDoğa ğa venlik am oğa Konforlu Yaşam Güvenlik orlu Yaşam Modern Çizgiler

Detaylı

Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih:

Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih: Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih: 11.01.2016 Sayı: 16.16.0011 YILDIRIM BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ NE BURSA Yıldırım İlçesi, Mevlana ve Ulus Mahalleleri sınırlarındaki yaklaşık 14 ha lık Riskli

Detaylı

1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU

1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU 1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU Hazırlayan Akşan Grup Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Melih ŞİMŞEK İnşaat Mühendisi 2.000.000 m 2 lik tecrübesi ve Akkon çelik fabrikasında yıllık 25.000 ton üretim

Detaylı