EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ"

Transkript

1 BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi hedeflenmiştir. #Kredi kaynakları #Risk yönetimi #Erken uyarı sinyalleri #Temel kredilendirme kriterleri #Teşhis ve sonuçlandırma Bilir: Sorunlu kredilerin yönetimini bilir, Anlar: Sorunlu kredilerin teşhisi ve erken uyarı sinyallerinin etkisini ve gereğini anlar Yapar: Kredi yönetiminin kullandırım öncesi ve sonrası nasıl yapılmasına uyum sağlar. Seminer, bankaların genel müdürlük kredi tahsis, risk yönetimi ve şubelerde çalışan portföy yöneticilerine yöneliktir. BÖLÜM I Kredi İle İlgili Tanımlar ve Kavramlar Kredinin Bünyesinde Taşıdığı Unsurlar Bankaların Fon Kaynakları Bankacılıkta Plasmanın Önemi Kredilerin Sınıflandırılması Kredi Organizasyonu ve Süreci Müşteri Risk Sınıflandırılması BÖLÜM 2 Sorunlu Kredilerin Tanımı Sorunlu Kredileri Yaratan Etkenler Sorunlu Kredileri Yaratan Nedenler Sorunlu Kredilerin Bankalara ve Ekonomiye Getirdiği Zararlar Sorunlu Kredilerin Bankalara Getirdiği Maliyet BÖLÜM 3 Sorunlu Kredilerde Erken Uyarı Sinyalleri Erken Uyarı Sistemi Erken Uyarı Sistemleri Ana Başlıkları Yönetim konularında Erken Uyarı Sistemleri Firma Faaliyetlerinde Erken Uyarı Sistemleri Finansal konularda Erken Uyarı Sistemleri Banka Firma İlişkilerinde Erken Uyarı Sinyalleri Sorunlu Kredilerin Banka İçindeki Nedenleri Kredi kullanana (borçluya) İlişkin Nedenler BÖLÜM 4 Sorunlu Kredilerin Yönetimi Bankanın Durumu Diğer Kreditörlerin Durumu Firmanın Analizi Likiditasyon Analizi Kredinin Yeniden Yapılandırılması İzleme Sorunlu Kredilerin Sınıflandırılması Sorunlu Kredilere Aday Firmaların Tespitinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Tasfiye Edilmesi Gereken Firmalarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Yapılması Gerekenler Mesleki/ Bankacılık Teknik Güven Yaratma, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Verimlilik, İkna, İlişki Yönetimi, Stratejik İlişkiler ve Kilit Ortaklıklar Kurma i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Mustafa Savaşal Baş. Tarihi : 19 Eylül 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 20 Eylül 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

2 BAŞARILI KREDİ YÖNETİMİ Seminerin amacı, kurum ve bireylere tahsis edilmiş ve kullandırılmış kredilerin geri dönüşümlerini maksimum kılacak, kredi pazarlama, tahsis, izleme ve takip süreçleri ile ilgili politika ve strateji oluşturmak suretiyle kredi portföyünün yönetimi ile ilgili ilkeleri katılımcılarla paylaşmaktır. #Mevzuat #Kredi #Politika #Strateji #Yönetme ve Uygulama Bilir :Bankanın kredi politikası doğrultusunda kredilendirme sürecini bilir Anlar: Kredi sürecinin doğru uygulanmasının bankaya olumlu katkı sağlayacağını anlar Yapar : Kredilendirme sürecine yetkileri doğrultusunda uyum sağlar Seminere, bankaların kredi pazarlama, tahsis, izleme ve takip bölümlerinde çalışanlar, stajyer müfettiş yardımcıları, müfettiş yardımcıları ve konu hakkında bilgi sahibi olmak çalışanlar katılabilir. Bankaların Kredi Politika ve Stratejisi Pazarlama Tahsis İzleme Takip Kredi Pazarlama Süreçlerinin Yönetimi Ürünleri Tanıma ve Pazarlama Müşteri Seçimi İhtiyaç Tespiti Kredi Tahsis Süreçlerinin Yönetimi Değerlendirme Müşteri Kredi Değerliliği Ölçüsünde Tahsis Müşteri Riskini Belirleme Teminat ve Garanti Alma Limit Belirleme ve Kullandırım Kriz Dönemlerinde Kredi Kullandırımı Kredi İzleme Süreci Yönetimi Kredi Riski ve İçsel Derecelendirme Kredi Portföy Riski Kapsamında İzleme Kredi Takip Süreçlerinin Yönetimi Kredinin Yeniden Yapılandırılması Kredilerden Doğan Alacakların Sınıflandırılması ve Karşılık Ayırma Kanuni Takip Yolu İle Alacağın Tahsili Mesleki Gelişim ve Yenilenme, İletişim, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Mesleki/ Bankacılık Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Performans Değerlendirme (geri-ileri-eş zamanlı bildirim), Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Kıyaslama Vizyon ve Değerlerle Liderlik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Nahit Özen Baş. Tarihi : 19 Eylül 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 20 Eylül 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

3 KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, Ticari nitelikli kredi tahsis süreçlerinden başlayıp, yasal takibe kadar olan tüm süreçlerin yönetilmesine ilişkin bilgilerin aktarılması amaçlanmıştır. #Kredi #Mevzuata hakimiyet #Yasal otorite yaptırımları #uyum #kredi süreçlerini yönetme #kredi müşterisini yönetme Kredi Türleri, Nakit ve Gayrinakit Krediler, Özellikli Krediler, Teşvikli Krediler, İhracat, Yatırım ve Döviz Kredileri, Birbirlerinden Farklılıkları, Bankacılık Kanunu nun Kredilere Yönelik Kısıtlamaları İstihbarat Süreci, Kredi Türlerinin Tahsis Özellikleri, Müşteriye Göre Farklılıkları Kredi Tahsisinde Müşteri Taleplerinin Değerlendirilmesi ve Sektörleri ve Faaliyet Döngüleri İtibariyle Dikkat Edilecek Hususlar Kredi Teminatları, Özellikleri, Birbirlerinden Farklılıkları, Kuvvetli ve Zayıf Yönleri İle Tüm Bu Süreçlerde Dikkat Edilecek Hususlar Karşılık Yönetmeliği ve Buna Bağlı Olarak Kredi İzleme Kriterleri ile Uygulamaları Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma Bilir: Kredi verilmesi ve teminatlandırılması ile ilgili Bankacılık Kanunu ve ilgili diğer mevzuatı, keza banka içi kredi prosesesinde dikkate alınacak hususları bilir. Teknik Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç sistemler ve Denetim, Operasyonel Verimlilik Anlar: Yasal düzenlemeler ile bunlara uyum gösterilmesi gereğini, kredinin geçirdiği aşamaları, kredi nevilerini, aralarındaki farkları, firma değerliliğinin nasıl anlaşılacağını, teminatlandırmanın sonuçlarını, kredi tahsisinden kredi izlemeye kadar olan tüm süreçlerin etkin yönlerini, anlar Yapar: Kredi tahsis operasyonlarını, kredi süreçlerinin yönetimini, izleme fonksiyonlarının yönetimini yapar, kredi pazarlamasının daha bilinçli yönetilmesini sağlar. Seminere şube ve genel müdürlükte konuya ilgi duyan her seviyedeki tüm çalışanlar katılabilir. i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Salih Semih Kortel Baş. Tarihi : 3 Ekim 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 4 Ekim 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

4 BASEL II VE KREDİ DERECELENDİRME (RATİNG) Seminerde, BASEL II`nin ekonomi, bankalar ve şirketler üzerindeki etkileri anlatılarak iyi kredi ile kötü kredi arasında ayrıştırma sağlanması konusunda derecelendirmenin katkıları üzerinde durulması amaçlanmaktadır. #BASEL IIye Uygun Raporlama #İleri Derecelendirme Bazlı Hesaplama # Basel III Değişiklikleri Bilir: Basel Mevzuatını ve Kredi Fiyatlamasını Bilir. Anlar: Basel II Düzenlemelerinin Bankalar, Reel Sektör ve Finansal Piyasalar Üzerindeki Etkileri ile Kredi Derecelendirmesinin Etkilerini Anlar. Yapar: Basel Uygulamalarına Göre Kredi Risk Ölçümlemeleri ve Yönetimini Yapar. Seminer, risk yönetimi birimi dışındaki iç kontrol, teftiş birimlerde çalışanlar ile şube çalışanlarına yöneliktir. Risk ve Risk Yönetimi Nedir? Risk Yönetimine Neden İhtiyaç Duyulmaktadır? Risk Çeşitleri Nelerdir ve Nasıl Yönetilir? Kredi Riski Operasyonel Risk Piyasa Riskleri Diğer Riskler Türkiye'de Bankacılık Sektöründe Risk Yönetimi BDDK Düzenlemeleri Risk Yönetimi Birimlerinin Banka Organizasyonlarındaki Yeri Basel I BIS ve Basel Komite Nedir? Amaçları Nelerdir? Basel I Basel II Dayanak 1 : Asgari Sermaye Gereksinimi Dayanak 2: Denetim Otoritesinin Gözden Geçirmesi Dayanak 3: Piyasa Disiplini Basel II'nin Etkileri Basel II'nin Banka Sermaye Yeterlilikleri Üzerindeki Etkileri Basel II'nin Reel Sektör Üzerindeki Etkileri Basel II'nin Bankalar Üzerindeki Etkileri Basel II'nin Genel Makro Ekonomik Yapı Üzerindeki Etkileri Derecelendirme (Rating) İçsel Derecelendirme Modelinin Oluşturulması ve Analizi Derecelendirme Kriterlerinin Belirlenmesi ve Ağırlıklandırma Sektörel Bazda ve Kredi Tipine Göre Derecelendirmenin Farklılaştırılması Derecelendirme Sisteminin Kurulması Scoring Modellerinin Temel Özellikleri ve Uygulama Alanları Scoring Modellerinde Kalibrasyon İhtiyacı Basel III Entegrasyonu ve Uygulamalar Ülkemizde Derecelendirmeye İlişkin Yasal Çerçeve Sonuç ve Değerlendirme Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma Ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Sonuç Odaklılık Mevzuat, İç Sistemler ve Denetim, Fiyatlama, Raporlama ve Sunum Değişimi Okuyabilmek Ve Geleceği Kurgulamak, Farklılıkları Yönetme TBB Eğitim Merkezi 2 gün Evren Bolgün Baş. Tarihi : 6 Ekim 2016, Perşembe - Bitiş T.: 7 Ekim 2016, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

5 MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Seminerde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt Analizi #Rasyo Analizi #Nakit Akım #Kredi Komitesi #Risk Analizi Bilir: Mali Analiz Yöntemlerini Bilir. Firmalara Doğru Soruları Sormayı Bilir. Firmanın Faaliyet Değişikliğinin Mali Tablolara Etkisini Bilir. Müşterilerde Güven Yaratmayı Bilir. Anlar: Merak Ve Keşfetmenin Firma Analizindeki Önemini Anlar. Firmaların Faaliyet Döngüsünü Anlar. Firmaların Taşıdığı Riskleri Anlar. Rasyoların Nasıl Okunacağını Ve Ne Anlam Taşıdığını, Firmanın Mali Tablolarına Dayanarak Ne Kadar Kredi İhtiyacı Olduğunu Anlar. Kredi Komitesi Nezdinde Önemli Konuları Anlar. Yapar: Analitik Düşünme Ve Kredi Bilgisini Bir Araya Getirir. Firma Ve Sektörde Kıyaslama Yapar. Bankanın Kredi Prosedürüne Uygun Rapor Yazar. Banka Ve Firmaya En Uygun Kredi Teklifini Hazırlar. Konu ile ilgili yetkililer katılabilir. Finansal Tabloların Tanımı Özellikleri Bilanço Gelir Tablosu Aktarma Arındırma İşlemleri Krizin Mali Tablolara Etkisi -Yorumlanması İnşaat Firmaları Finansal Tablolarının Özellikleri ve İnceleme Farklılıkları Konsolide Mali Tabloların Hazırlanma Özellikleri Finansal Tablolar Analiz Yöntemleri Statik Analiz Dinamik Analiz Trend Analizi Yüzdesel Analiz Oran Analizi Öz Kaynak Değişim Tablosu Net İşletme Sermayesi Değişim Tablosu Fon Akım Tablosu Analizi Nakit Akım Tablosu Analizi Kredi Paketi Hazırlama Süreci Standart Kredi Paketi Hazırlanması Temel Bilgi Formu Müşteri Tanıtım Raporu (Müşteri Profili) İstihbarat Banka İlişkileri Raporu Sektör ve Finansal Analiz Raporu (Yorum) Risk Analizi Raporu Krizin Firmanın Faaliyetlerine ve Finansal Tablolarına Etkileri Açık Pozisyon Taşıyan Firmaların Değerlendirilmesi Mesleki/ Bankacılık Teknik Öğrenme İştahı, Güven Yaratmak, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık, Kurumsal Farkındalık ve Etik Bilinci Hızlı karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon ve Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler ve Denetim, İkna, Raporlama ve Sunum, Kıyaslama, Global Zeka i Değişimi okumak Ve geleceği kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 3 gün Nurten Düzgün Sönmemiş Baş. Tarihi : 17 Ekim 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 19 Ekim 2016, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

6 UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların dikkate alınarak doğru değerlendirmenin yapılmasında yetkinliklerinin arttırılması amaçlanmaktadır. #inşaat taahhüt sektörü# inşaat taahhüt sektörünün değerlendirilmesinde farklılıklar # değerlendirmede kullanılan kriterler# değerleme sonuçlarının yorumlanması Kredi Derecelendirme İnşaat Taahhüt işi ile uğraşan firmaların kullandıkları terimler ve anlamları Kamu ve Özel kesime inşaat taahhüt hizmeti veren firmaların faaliyetlerinin kısaca tanıtılması Ticaret/Sanayi Firmaları ile Taahhüt Firmalarının mali yapılarının farklılıkları ve yıllara yaygın İnşaat Taahhüt hizmeti veren şirketlerin finansal tablolarını hazırlarken kullandıkları hesapların çalışma şekilleri ve ilgili hesapların özellikleri İnşaat Taahhüt sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin bilanço ve gelir tablolarının uygulamalı analizi Tek Düzen Muhasebe Sisteminde taahhüt işi yapan firmaların kayıt işlemleri ile UFRS ndeki farklılıklar Kredibilitesi yüksek bir inşaat taahhüt şirketinin mali verileri nasıl olmalıdır? Kredibilitenin tespitinde mali verilere ilave olarak hangi kriterler dikkate alınmalıdır? İnşaat taahhüt firmalarının nakit akımlarının oluşturularak, kullanacakları kredi türlerine ve kredi vadesine nasıl karar verilir? Kredibilite kredi hakkında hangi kararlara ne tür etkiler yaratır? Örnek olaylar-workshop Bilir: İnşaat taahhüt firmalarının değerlendirilmesindeki incelikleri bilir. Anlar: İnşaat taahhüt firmalarının değerlendirilmesinde hangi noktaların temel alındığını anlar. Yapar: inşaat taahhüt firmalarının değerlendirilmesinde en üst düzeyde sonuç alır. Bankaların genel müdürlük, bölge müdürlüğü, şube müdürlüğü bünyesinde çalışan yöneticiler ve yönetici adayları katılabilir. Teknik i Mesleki Gelişim, Planlama ve Organizasyon Operasyonel Takip ve Bilinç, Maliyet, Fiyatlama Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 1 gün Murat Nail Üzel Baş. Tarihi : 27 Ekim 2016, Perşembe - Bitiş T.: 27 Ekim 2016, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

7 SİMÜLASYONLA HIZLI VE DOĞRU KREDİLENDİRME TEKNİKLERİ Kredi kararı veren birimlerin hızlı, doğru ve karlı karar vermelerinin geliştirilmeleri hedeflenmektedir.eğitim farklı içeriğe sahip firmaların kredibilitelerinin ve faaliyet döngülerinin tespit edilerek, kredi ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve şube karlarının artırılmasına yönelik olarak simülasyon üzerinden yapılmaktadır. Katılımcıların kredilendirme yaparken doğru firmaları bulmalarının yanı sıra, firmaların nakdi ve gayri nakdi kredi türlerini tespit etmeleri ve doğru fiyatlama yaparak kredi vermeleri amaçlanmaktadır. Ekonomik Konjonktürün doğru analizi Firmanın faaliyet döngüsünü anlama Firma ihtiyaclarını ortaya çıkarma Kredibilitenin tespit edilmesi Fiyatlamanın yapılması Karlılığının yönetilmesi Müşteri Duyarlılığı, Takım Çalışması ve İşbirliği, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık #risk nosyonu #doğru karar verme# doğru firma ihtiyacının tespiti #hız Bilir: Firmaların nasıl analiz edileceğini bilir Teknik i Esneklik, Mevzuat, İkna Farklılıkları Yönetme Anlar: Müşterinin finansal ihtiyaçlarını anlar Yapar: Müşterinin kredibilitesini doğru tespit eder ve doğru fiyatlama yapar Seminer, banka ve finans kurumlarında ticari ve kobi şube satış portföyleri, ticari ve KOBİ tahsis ve izleme departmanlarında çalışanlara yöneliktir. Seminer bilgisayar uygulamalıdır. TBB Eğitim Merkezi 2 gün Uğur Özarslan Baş. Tarihi : 14 Kasım 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 15 Kasım 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

8 KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi öncesi aşamasından başlayan ve kredide risk doğması halinde tasfiyesine kadar ki sürece ilişkin olarak teorik ve pratik bilgilerin aktarılması amaçlanmaktadır. #Koruyucu hukuk #Hukuki farkındalık Bilir: İlgili iç ve dış mevzuatı bilir. Anlar: Kredilerdeki hukuki sorunların önemini anlar. Yapar: Hızlı çözüm isteyen müşteriyi anlayarak, banka-müşteri dengesini sağlayıp, hukuki bazda işlem yapar. Pazarlama, operasyon, risk izleme ve hukuk departmanlarında çalışan personel başta olmak üzere; kredilerin tahsis ve tasfiyesinde görev alan çalışanlara yöneliktir. Kredilerin Tahsisi Aşamasında Kredi Sözleşmelerinin Düzenlenmesi ve İmzalanmasında Dikkat Edilecek Konular Muhataplardan Talep Edilecek Belgeler ve Bilgiler Gerçek Kişi ise Tüzel Kişi ise Vekalet ile İşgörme Halinde Banka Lehine Tesis Edilecek Belirli Teminatlar. Kambiyo Senetleri ( Çek, Bono ve Poliçede Şekil Şartları ile Tevdii Usulleri) Taşınmaz Rehni Taşınır Rehni Ticari İşletme Rehni Kefalet Temlik Garanti Sorunlu Kredilerde, Yasal Takibe Karar Verilmesi Halinde İşlemler Teminatların Değerlendirilmesi ve Ek Teminat Alınması Hesap Özetlerinin Önemi ve Hukuki Durumu Hesap Kat ı ve İhtarnamede Dikkat Edilecek Konular ile Hukuki Sonuçları Yasal Takip için Hazırlanacak Dosyanın İçeriği ve İstihbaratın İletilmesi Yasal Takiplere Ait Bazı Kavramlar ve Pratik Bilgiler Dava Yolu Takip Yolu Ayrımı ve Çeşitleri Haciz Yolu ile Takip İflas İpoteğin Paraya Çevrilmesi Konkordato İhtiyati Haciz-İhtiyati Tedbir Muvazaalı İşlemler ve Tasarrufların İptali Davaları Gönderilen Haciz İhbarnamelerine Karşı Banka Personelince Yapılacak İşlemler Uygulamada Karşılaşılan Sorunların Tartışılması Teknik i Takım Çalışması ve İşbirliği, İletişim, Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Koordinasyon Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Hukuki Bilinç Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 3 gün Emel Tezcan Baş. Tarihi : 21 Kasım 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 23 Kasım 2016, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

9 PROJE VE YATIRIM KREDİLERİ (FİZİBİLİTE VE MODELLEME DESTEKLİ) Seminerde, proje ve yatırım kredileri açısından finansal modelleme yapacak kis?ilerin ihtiyaç duyulan becerilerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. Teorik içerik sunumları örnek uygulanmalar ile desteklenerek gerçekles?ecek interaktif bir seminer hedeflenmektedir. Proje fizibiliteleri hazırlanacak ve kredilendirme yöntemleri oluşturulup modellemeler üzerinde tartışılacaktır. #Proje Analizinde Kavramlar #Proje Finansmanının Karakteristikleri #Mali Proje Fizibilitesinin Unsurları ve Hazırlanması Bilir: Proje fizibilitesinde riskleri bilir Anlar: Proje fizibilitelerini anlar ve denetleyebilir, eksikleri tespit edebilir. Yapar: Mali proje fizibilitesi ve analizlerini yapar Seminere bankaların kredi satış ve kredi tahsis bölümlerinde özellikle orta ve uzun vadeli kredi çalışması yapanlar ile, proje finansman departmanında çalışanlar katılabilir. Katılımcıların seminer öncesinde asgari finansal analiz eğitimi almış olmaları beklenmektedir. Ekonominin Iṅis Çıkısļarı ve Sektörel Riskler Nasıl Yönetilmelidir? İşletmenin Kaynakları Nasıl Vadelendirilmis ve Maliyetlenmisţir? I şletme Bu Vade ve Maliyet Yapısını Yönetebilmek İçin Kaynaklarını, Hangi Aktiflere Yatırmalıdır? Yatırım Kavramı I şletme Sermayesi Yatırımları Menkul Sermaye Piyasası Yatırımları Stok Yatırımları, Sabit Sermaye Yatırımları Makina ve Teçhizat Yatırımları Iṅs aat, Bina, Arazi Düzenleme ve Gelisţirme Yatırımları Yeni ve Yenileme Yatırımları Greenfield (Yeni, Sıfırdan) Yatırımlar Yatırım Projesi Planlaması Proje Fikri Iḣtiyaçların Tespiti Ürünün Tespit Edilmesi Ön Fizibilite Fizibilite Pazar Analizi Tüketici Analizi Rekabet Ortamının Analizi Pazarlama Planı Teknik Analiz Kurulus Yerinin Seçimi Ekonomik Faktörler Dogăl Faktörler Ekonomik Politikalar Finansal Analiz Projenin Toplam Maliyetinin Hesaplanması Sabit Sermaye Giderleri I şletme Sermayesi Toplam Yatırım Finansmanı ve Sermaye Yapısı Projenin Toplam Gelirlerinin Hesaplanması Proforma Gelir ve Nakit Akımlarının Hesaplanması Projenin Ekonomik ve Finansal DegĔrlendirilmesi Ödeme Süresi Yöntemi Basit Karlılık Yöntemi Net Bugünkü Degĕr ve İç Verim Oranı Yöntemi İskonto Oranının Tespiti Wacc (Ağırlıklı Sermaye Maliyeti Hesaplanması) Örnek Uygulamalar (Fabrika Projesi, Otel Projesi, Hes Projesi vb.) Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma Hızlı Karar Alma Ve Çeviklik, Denetleme Operasyonel Takip ve Bilinç, İkna, Raporlama ve Sunum Öğrenme stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Caner Çelik Baş. Tarihi : 21 Kasım 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 22 Kasım 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

10 KOBİ VE TİCARİ KREDİLERDE HIZLI KREDİ RİSK YÖNETİMİ Seminer bankacılık sektöründeki yüksek rekabet ortamında, KOBİ ve Ticari Müşteri Yöneticilerinin kredi işlemlerinden kaynaklı zaman ve risk yönetim verimliliklerini yükseltmeyi hedeflemektedir. #Hızlı Risk Değerleme #Hızlı Değerleme Unsurları #Risk Tutarı Yönetme ve Hesaplama Teknikleri Bilir: Kredi riskini hızlı değerleme yöntemlerini bilir. Anlar: Kredi risk tutarını çok daha hızlı anlamanın maili analiz açısından önemini anlar. Yapar: Kredi risk ve tutarı ile mali analizi hızlı yapar Tahsis, takip,pazarlama ve şube yöneticileri ile bu bölümlerin yetkili ve temsilcileri. Ekonomide Trend Analizi Ekonomiyi Anlamak ve Ekonominin Harcama Gruplarına Göre Kredi Verilecek İş Kollarının Seçilmesini Hazırlamak. İlgili İş Kollarına Göre Müşteri Portföyü Oluşturmayı Ekonominin Trendlerine Göre Yorumlamak. Ekonomide Kayıt Dışını Anlamak, Kayıt Dışının Sadece Gelir Yönünü Değil Diğer Risklerini Göz Ardı Etmemeyi Öğrenmek. Kayıt Dışı İşlem Yapan İşletmenin Kayıt Dışı Hacimleri ile İlgili Kanaat Oluşturmak Hızlı Kayıt Dışı Bilanço Hazırlamak Müşterilerin Risk Fotoğraflarını Çekmek İtibar Riski İş Riski Stratejik Riskler Operasyonel Riskler Finansal Riskler Kredilerin Objektif Esasları, Kredi Kullandırırken Oluşan Körlükler Krediler Bankaların Yatırım Unsurumu? Kredilerde Yatırımcının Bakış Açısı. Güvenlik Seyyaliyet Verimlilik Hızlı İstihbarat Başlıkları Hızlı Finansal Analiz ve Standartlara Bakış Açısı Sermaye Yeterlilik Net İşletme Sermayesi Mali Tablolarda Manipüle Edilen Hesaplar ve Anlamları, Yapılacak Hızlı Düzeltme İşlemleri Hızlı Kar Zarar ve Bilanço Analizi Hızlı Kredi Tutarının Hesaplanması Teknikleri Kısa Vadeli Krediler, Uzun Vadeli Krediler Kredilerin Vadelerinin Hesaplanması, Tahsilât Süreleri ile İlgili Stratejiler İşletmenin Güçlü ve Zayıf Yönlerin Oluşturma İtibarın Durumu İşin ve Stratejisinin Durumu Şirketin ve Faaliyetsel Durumu Mevcut Mali Durumun Analizi Mali Durumda Beklenen Gelişmeler Kredinin Yapılandırılması Kredinin Amacı ve Kullanılacağı Yerler Kısa Vadeli Kredilerin Kullanım Yerleri Orta ve Uzun Vadeli Kredilerde Durum Kredinin İzlenmesi Banka Dışı Kaynaklardan Banka İçi ve Müşteri Kökenli Kaynaklardan Problemli Kredinin Teşhisi Firmaların Problemli Hale Gelme Nedenleri Problemli Kredide Kredi Kurumundan Kaynaklı Nedenler Erken Uyarı Sinyalleri Ticari Faaliyetlerde Erken Uyarılar Ortaklar/Çalışanlar ile İlgili Erken Uyarılar Banka İlişkilerinde Erken Uyarılar Finansal Konularda Erken Uyarılar Uygulamalarda Erken Uyarılar Problemli Kredinin Yönetimi Örnek Uygulamalar (10 Adet) İtibar Analizi İş Analizi Stratejik Analiz Operasyonel Analiz Finansal Analiz Firmanın Kredi Eğiliminin İncelenmesi

11 KOBİ VE TİCARİ KREDİLERDE HIZLI KREDİ RİSK YÖNETİMİ Seminer bankacılık sektöründeki yüksek rekabet ortamında, KOBİ ve Ticari Müşteri Yöneticilerinin kredi işlemlerinden kaynaklı zaman ve risk yönetim verimliliklerini yükseltmeyi hedeflemektedir. #Hızlı Risk Değerleme #Hızlı Değerleme Unsurları #Risk Tutarı Yönetme ve Hesaplama Teknikleri Bilir: Kredi riskini hızlı değerleme yöntemlerini bilir. Anlar: Kredi risk tutarını çok daha hızlı anlamanın maili analiz açısından önemini anlar. Yapar: Kredi risk ve tutarı ile mali analizi hızlı yapar Tahsis, takip,pazarlama ve şube yöneticileri ile bu bölümlerin yetkili ve temsilcileri. Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık, Denetleme Operasyonel Takip ve Bilinç, İkna, Raporlama ve Sunum, Kıyaslama Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 3 gün Caner Çelik Baş. Tarihi : 23 Kasım 2016, Çarşamba - Bitiş T.: 25 Kasım 2016, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde;

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Seminerde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir.

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. 1. İŞ MÜKEMMELLİĞİ Seminerde basarılı, etkili, istenen sonuçları üreten mükemmel ve profesyonel olmak için gerekli, bilgi, beceri, tutum, bakıs açısı ve davranıslar hakkında bilgi aktarılması amaçlanmaktadır.

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FİNANSAL PİYASALAR Seminerde, makro iktisat kavramları ve araçları kullanılarak Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve bu gelişmelerin finansal piyasalara etkilerinin değerlendirilmesi

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIK MUHASEBESİNDE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ: REESKONTLAR VE KARŞILIKLAR Seminerde, katılımcıların krediler ile ilgili olarak ayrılması gereken genel ve özel karşılıklar ile aktif ve pasif hesaplarla

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TEMEL BANKA MUHASEBESİ Seminerin amacı, katılımcılara, temel muhasebe kavramlarını, süreçlerini, kayıt yöntemlerini örnek çalışmalarla açıklamak, muhasebe evrakları, kanuni defterler ve finansal tablolar

Detaylı

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar Kimler Katılmalı: Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar veya yöneticileri, Banka veya finansal kurumlarda çalışan ve müşteri gözüyle hazine

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. DÜNYADA VE TÜRKİYE`DE EKONOMİ VE PİYASALARLA İLGİLİ SON GELİŞMELER Seminerin amacı, makroekonomik göstergeleri yorumlayarak

Detaylı

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ----

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- Neden Finans Eğitimi? Günümüzün iş dünyasında, tüm yönetici ve çalışanlardan finansal verileri göz önünde bulundurarak hızlı ve doğru karar

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri

28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri 28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri Yönetici Özeti: 28.06.2012 tarihinde yayımlanan Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik ile

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TÜM EKONOMİK VERİLERİ İYİ ANLAMAK VE DOĞRU YORUMLAMAK Seminer, Türkiye`de ve dünya piyasalarında açıklanan ekonomik verilerin

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Finansın İlkeleri Zorunlu DERS HEDEFİ Finansın İlkeleri dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: Finans nedir ve çalışma alanları nelerdir sorularına cevap

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILAR İÇİN TEMEL GÖSTERGELERİN, RAPORLARIN İZLENMESİ VE OKUNMASI Eğitimde bankacıların ulusal ve uluslararası boyutta yayınlanan temel göstergeleri ve raporları irdelemeleri ve yorumlamalarına yardımcı

Detaylı

TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi

TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi Seminer Adı Eğitmen Tarih Temel Satış Becerileri Prof.Dr.Erdoğan Taşkın 18-19 Eylül 2008 Haliç Ünv. Grup Çalışmalarında Grup Prof. Dr. Cavide Uyargil 25-26 Eylül

Detaylı

Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013

Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 İçerik 1. Basel uzlaşısı Basel ve tarihçesi Basel II kapsamı Basel III ün getirdiği yenilikler 2. Basel

Detaylı

Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları

Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları Seminer Adı Eğitmen Adı Seminer Tarihi Finansal Risk Yönetimi Oğuz Kemal Bulut 26-27 Şubat 2009 Banka Muhasebesi Prof.Dr.

Detaylı

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel

Detaylı

Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38

Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38 I. Finansman Nedir?, 6 Finansal Yönetim, 7; Yatırımlar, 9; Finansal Pazarlar, 10; Finansal Kurumlar, 13; Finansal Araçlar

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel göstergelere bakar ve bu verilere göre o işletme hakkında ana

Detaylı

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 İşletme Finansmanı ix İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 I. Finans, Finansman ve Finansal Yönetim Nedir? 5 Finansal Hizmetler, 6; Finansal Yönetim, 6; Finansal Yönetimin Öğrenilmesi,

Detaylı

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144 Tarih : 28-29 Haziran 2016 Salı/Çarşamba (09:30-17:00) Yer : Hilton ParkSa-Maçka

Detaylı

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık...

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... ...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... Deriva İle Tanışın Deriva Danışmanlık ve Eğitim reel ve mali sektör

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1 İÇİNDEKİLER Giriş... 1 Bölüm 1: İŞLETME KAVRAMI... 3 1.1 Ekonomik Sistem... 3 1.2 Üretim Ögeleri... 4 1.3 Gereksinme ve İstekler... 5 1.3.1 Talep... 6 1.3.2 Mal ve Hizmet... 7 1.3.3 Tüketim ve Tüketici...

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ SATIŞIN GÜCÜ Müşterilerin ürünleri etkin kullanarak kuruma bağlılığının artması temel amaçtır. Bu süreçte farklı ürünlerin etkin kullanımı için verilen hizmetin ihtiyacı karşılaması ve potansiyel ihtiyaçları

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Yatırım (Sermaye Bütçelemesi) ve Finanslama Kararları Şirket Nedir? Finansal Yönetici Kimdir? Şirketin Amaçları Finansal piyasalar ve kurumların

Detaylı

TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI

TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI EĞĠTĠM 2009 TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI hazırlananlar ile konuya ilgi duyan herkes katılabilir Program,Değerleme Uzmanlığında yer alan 5 Modülden oluşmuş

Detaylı

Züccaciyeciler Derneği

Züccaciyeciler Derneği 31 Aralık 2017 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu 27 Haziran 2018 Bu rapor, 3 sayfa bağımsız denetim raporu ve 8 sayfa finansal tablolar ve tamamlayıcı notlarından

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST DERS BİLGİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST901 3+0 6.0 6.0 Öğrencilerin yönetim ve organizasyon kavramlarını anlamaları, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumlarının değerlendirmeleri, sağlık

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI`NA (UFRS) GÖRE HAZIRLANMIŞ MALİ TABLOLARIN ANALİZİ Seminerin amacı, Uluslararası Finansal Raporlama

Detaylı

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (2014-2015 YILI YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Seminerde, özellikle

Detaylı

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir.

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir. 1. Risk Odaklı İç Denetim Gerek uluslararası düzenlemeler ile yurt içi düzenlemelere uyum, gerekse de bankaların risk profillerinin önceliklendirilerek denetim kaynaklarının bu amaçlara göre yönlendirilmesi

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ 1.Finansal Yönetim Olgusu... 1 1.1. Finans Bilimi... 1 1.2. Neden Finans Yöneticisine İhtiyaç Var?... 1 Karar Süreçleri) 1.3. Finans Yöneticisinin

Detaylı

Bankacılıkta Kredi Tahsisi

Bankacılıkta Kredi Tahsisi Bankacılıkta Kredi Tahsisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet YAZICI BANKACILIKTA KREDİ TAHSİSİ Tüm Yönleri İle Uygulamada Kredi Tahsisi Müşteri Ziyaretinden İzlemeye Kredi Süreci Ziyaret, İstihbarat, Mali Analiz,

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40 I. Finansman Nedir?, 6 Finansal Yönetim, 7; Yatırımlar, 10; Finansal Pazarlar, 12; Finansal Kurumlar, 15; Finansal Araçlar

Detaylı

R PFD. Pena Finansal Danışmanlık

R PFD. Pena Finansal Danışmanlık R Güven ve başarı elinizin altında... Finansal Danışmanlık Hizmetlerimiz Yönetim ve Eğitim Danışmanlığı Satış ve Satın Alma Danışmanlığı Güven ve başarı elinizin altında. Giriş Rekabetin yoğun olarak yaşandığı

Detaylı

YENİDEN YAPILANDIRMA SÜRECİNDE KDM FİNANSAL DANIŞMANLIK. Eylül 2014

YENİDEN YAPILANDIRMA SÜRECİNDE KDM FİNANSAL DANIŞMANLIK. Eylül 2014 YENİDEN YAPILANDIRMA SÜRECİNDE KDM FİNANSAL DANIŞMANLIK Eylül 2014 İÇİNDEKİLER Şirketlerin Karşılaşabileceği Finansal Problemler Yeniden Yapılandırma Kavramı ve Yöntemleri Yeniden Yapılandırma Süreci ve

Detaylı

EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye B) Kanuni Yedek Akçeler (Muhtemel Zararlar Karşılığı) C) İhtiyari ve Fevkalade Yedek Akçeler D) Hesap

Detaylı

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İŞLETMECİLİK 13 1.1. İnsan İhtiyaçları 14 1.1.1. Ekonomik Mal ve Hizmetler 16 1.1.2. Talep ve Arz 17 1.1.3. Tüketim ve Tüketici 18 1.1.4. Üretim ve Üretim Faktörleri 18 1.2.

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu Doküman No Hazırlayan Onaylayan MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi Creditwest Muhasebe Müdürlüğü Creditwest Yönetim Kurulu Yürürlük Tarihi 16.05.2018 Revizyon -No 5.0 1 İç Yönerge Tarih:16.05.2018 İç Yönerge

Detaylı

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler UNVAN VE GÖREVLER YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.) Genel Müdür (kısmi veya geniş yetkili

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR...1

Detaylı

KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI PROJE FİNANSMAN SİSTEMİNE FİNANS SEKTÖRÜNÜN BAKIŞI

KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI PROJE FİNANSMAN SİSTEMİNE FİNANS SEKTÖRÜNÜN BAKIŞI KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI PROJE FİNANSMAN SİSTEMİNE FİNANS SEKTÖRÜNÜN BAKIŞI Proje Finansmanı Ekonomik amacı bir varlığın elde edilmesi ya da finansmanı ve tek geri ödeme kaynağı projenin/işin yarattığı nakit

Detaylı

Türkiye Bankalar Birliği eğitim kataloğu nun, yayın dahil her türlü yasal hakları Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ne aittir.

Türkiye Bankalar Birliği eğitim kataloğu nun, yayın dahil her türlü yasal hakları Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ne aittir. KENDİNİ EKİBİNİ İŞİNİ GELECEĞİ Davranışsal yetkinlikler Yönetsel yetkinlikler Bankacılık Teknik / Fonksiyonel Türkiye Bankalar Birliği eğitim kataloğu nun, yayın dahil her türlü yasal hakları Türkiye Bankalar

Detaylı

Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler

Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler . Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler 31/07/2012 Yayın Hakkında Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler yayını; Basel II geçişiyle uyumlu olarak BDDK

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...xiii ÖN SÖZ... xv TABLOLAR LİSTESİ... xvii ŞEKİLLER VE GRAFİKLER LİSTESİ... xix BİRİNCİ BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ 1. Bankacılık Faaliyet Alanları... 1 1.1. Mevduat

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Kurumsal Finansman Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları. 4 Mayıs 2006

Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları. 4 Mayıs 2006 Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları 4 Mayıs 2006 Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları İçsel Derecelendirme Modeli Kurulumu KOBİKredileri Açısından Skorkart Uygulamaları Derecelendirme

Detaylı

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI. Varis Yetiştirme Programı Program Süresi: 6 Gün Amacı: Aile şirketlerinde; aile sadakatini ve kimliğini güçlendirmek, aile duygularını beslemek, birlik ve beraberliğini geliştirmek,

Detaylı

KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK : 1 KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye B) Kanuni Yedek Akçeler C) İhtiyari ve

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BANKA VE BANKACILIK...

İÇİNDEKİLER 1. BANKA VE BANKACILIK... İÇİNDEKİLER 1. BANKA VE BANKACILIK... 1 1.1 Bankanın Tanımı... 2 1.2 Bankacılığın Tarihi Gelişimi... 2 1.3 Türkiye de Bankacılığın Tarihi Gelişimi... 3 1.3.1 Cumhuriyet ten Önce Ülkemizde Bankacılık...

Detaylı

BİLGİ BİRİKİMİ ALANLARI İşi yapmak için bilinmesi gereken bilgiler

BİLGİ BİRİKİMİ ALANLARI İşi yapmak için bilinmesi gereken bilgiler MALİ MUHASEBE VE FİNANS Çeşitli mali tabloların (Bilanço, Gelir Tablosu, vb.) yapısı, terminoloji ve ilişkiler Tipik işlevleri, yaygın kullanılan muhasebe kayıtları, mali tablolarla ilişkileri ve kritik

Detaylı

TAŞINMAZ YATIRIMLARININ FİNANSMANI

TAŞINMAZ YATIRIMLARININ FİNANSMANI Taşınmaz Yatırımlarının Finansmanı Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı TAŞINMAZ YATIRIMLARININ FİNANSMANI 1 Taşınmaz Yatırımlarının Finansmanı İçindekiler 1.1. DERSİN AMACI...

Detaylı

LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER

LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.)

Detaylı

EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye (Tebliğ'in 2B Fıkrası Doğrultusunda Onaylı) B) Kanuni Yedek Akçeler (Muhtemel Zararlar Karşılığı)

Detaylı

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Prof. Dr. Güven SAYILGAN Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Güven SAYILGAN Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi FİNANSMANI İŞLETME Prof. Dr. Güven SAYILGAN Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Finans Nedir? Finans veya finansman, işletme faaliyetleri

Detaylı

SAP Analitik & İnovasyon Forum İstanbul Oyun Devam Ediyor. SAP Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Konuşmacı Adı : Oya SARI Firma Adı : ŞİŞECAM

SAP Analitik & İnovasyon Forum İstanbul Oyun Devam Ediyor. SAP Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Konuşmacı Adı : Oya SARI Firma Adı : ŞİŞECAM SAP Analitik & İnovasyon Forum İstanbul Oyun Devam Ediyor SAP Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Konuşmacı Adı : Oya SARI Firma Adı : ŞİŞECAM Gündem Neden SAP TRM? SAP TRM Ürün ihtiyacı ve Danışman seçim

Detaylı

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI Dersin Kodu Kredisi Dersin Niteliği İŞL 601 Pazarlama Teorileri 3 Zorunlu İŞL 603 Finansman Teorisi 3 Zorunlu İŞL 605 Uluslararası

Detaylı

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TEMİNAT SÖZLEŞMELERİ VE YENİ TAŞINIR REHNİ KANUNU Seminer, mevzuat, banka ve yargı uygulamaları ile yeni Borçlar Kanunu`nun ilgili değişikliklerini

Detaylı

İşletmelerin Özel Hedefleri Müşteri/Çalışan memnuniyeti - eğitimi ve kariyer gelişimi

İşletmelerin Özel Hedefleri Müşteri/Çalışan memnuniyeti - eğitimi ve kariyer gelişimi İşletmelerin Genel Hedefleri Finansal Hedefler: Kârlılık ve yeni kârlı yatırımlar Pazarlama hedefleri Var olma hedefi: Ticari hayatı sürdürmek Sosyal sorumluluk ve topluma hizmet İşletmelerin Özel Hedefleri

Detaylı

Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları. 4 Mayıs 2006

Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları. 4 Mayıs 2006 Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları 4 Mayıs 2006 Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları Gündem 1. Basel II uygulama takvimi

Detaylı

SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI. Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012

SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI. Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 Operasyonel Risk ve Sigortacılık 1. Aşırı düzenleme 16. Siyasi sarsıntı ve baskılar 2. Doğal afetler 17. Yeni riskleri

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Tebliği ne göre aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Tebliği ne göre aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? 1. Yapılandırılmış finansal araçların ortaya çıkarılmasında, yaratılan menkul kıymeti yatırımcılara satarak menkulleştirilmeye konu olan kredilerin satın alınması için gereken fonu temin eden taraf aşağıdakilerden

Detaylı

HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2017-31.03.2017 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU I. GİRİŞ 1.Raporun Dönemi : Bu rapor 01 Ocak 2017 31 Mart 2017 çalışma dönemini kapsamaktadır. 2.Ortaklığın Unvanı :

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel

Detaylı

TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2013 30.06.2013 Şirketin Ticaret Unvanı : TEB Holding A.Ş. Şirketin Ticaret Sicil Numarası : 176711 Genel

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) Paylar - Bankacılık PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/03/2000 30/06/2018 tarihi itibarıyla - Demir, Çelik

Detaylı

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ Sayın İlgili: İç denetim teknik bir uzmanlık alanı olmanın ötesinde çok temel bir yönetim aracıdır. Yönetim sürecinin temel bir unsuru olan kontrol ve izleme rolü iç denetim

Detaylı

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERDE MUHASEBE UZMANLIĞI PROGRAMI

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERDE MUHASEBE UZMANLIĞI PROGRAMI İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler, küreselleşme, yeni düzenlemeler ve dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, muhasebe mesleğini derinden etkilemiştir. Yeni Türk Ticaret

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu. Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler

Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu. Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR...XV BİBLİYOGR AFYA... XVII KONUNUN

Detaylı

(Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

(Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler (Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

Operasyonel Risk ve Sigortacılık

Operasyonel Risk ve Sigortacılık SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 Operasyonel Risk ve Sigortacılık 1. Aşırı düzenleme 16. Siyasi sarsıntı ve baskılar 2. Doğal afetler 17. Yeni riskleri

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK YATIRIM VE YATIRIM PROJELERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK YATIRIM VE YATIRIM PROJELERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK YATIRIM VE YATIRIM PROJELERİ PLANLAMA... 1 PLANLAMANIN ÖZELLİKLER... 3 YATIRIM PROJESİ... 4 YATIRIM PROJELERİNİN SINIFLANDIRILMASI... 5 Yeni Mal ve Hizmet Üretmeye

Detaylı

2015 YILI GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM MODÜLLERİ KATALOĞU

2015 YILI GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM MODÜLLERİ KATALOĞU 2015 YILI GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM MODÜLLERİ KATALOĞU ZORUNLU EĞİTİM MODÜLLERİ ( 30 SAAT) Kodu Adı Açıklama Modül Saati Eğitim Yöntemi (*) GSER01 GSER02 GSER04 GSER14 Girişimciliğin Temelleri

Detaylı

2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ

2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) (01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012) 1 1. Takvimi Şekil 1: Kurumsal Gelişim, Yönetim, İletişim ve Tanıtım Gantt Şeması Başlık KURUMSAL GELİŞİM,

Detaylı

HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2016-31.03.2016 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU I. GİRİŞ 1.Raporun Dönemi : Bu rapor 01 Ocak 2016 31 Mart 2016 çalışma dönemini kapsamaktadır. 2.Ortaklığın Unvanı :

Detaylı

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı.

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı. X. KOBİ İ ZİRVESİİ İ REKABET GÜCÜ İÇİN ULUSLARARASILAŞMA VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı 13 Şubat 2014 KOSGEB KOSGEB,

Detaylı

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6 İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Araştırma Yöntemleri ISL727 Araştırma süreci (problem belirleme, araştırma konusu ve hipotezni oluşturma,

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

4) Merkezi takas kurumu na üye olabilmenin kriterleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

4) Merkezi takas kurumu na üye olabilmenin kriterleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 1) Aşağıdakilerden hangisi MKK ya üye değildir? A) İhraççı kuruluşlar B) Yatırım kuruluşları C) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu D) Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası E) Merkezi takas kuruluşları 2) Merkezi

Detaylı