DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ"

Transkript

1 DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ Doküman Yönetim Sistemi; Kurum içi ya da kurum dışı evrakı kaydetme, belge olmadan değiştirme, arama, bulma, görüntüleme, tarama, kopyalama, yazdırma, versiyonlama, iş akışı başlatma, birleştirme, dönüştürme, koruma, sıkıştırma, not alma, dağıtım, erişim ve arşiv yönetiminin geliştirilmiş uygulamalarıdır. Üniversitemiz Personelinin işinde hızlı ve verimli çalışmasını sağlamaktadır. Kâğıt üzerinde klasik usuller ile bilgiye erişim hem pahalı hem de aranan bilgiye ve belgeye zamanında ulaşamamak maddi ve manevi kayıplara da sebebiyet vermektedir. Gelen ve giden evrakı, gelen faksları, yazı ve dilekçeleri, formları elektronik ortamda tutarak, bilgi ve belgelere erişimini hızlandırarak verimliliği arttırıp ve karar verme süreçlerini hızlandırmıştır. Türkiye de Doküman Yönetim sistemini (DYS) tam anlamıyla kullanan ilk üniversitedir. Üniversitemiz ve EES (Entegre Enformasyon Sistemleri Limited Şirketi) ile tarihinde imzalanan 17 aylık sözleşme ile Doküman Yönetim Sistemi hizmet alımı yapılmıştır. Sözleşme neticesinde tüm birimlerimiz oluşturulup, personel klasörleri (1319 kullanıcı klasörü ) açılmış ve personele firma ve birimimiz tarafından eğitim verilmiş olup, tarihinde tüm akademik ve idari personel tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. (Ek-1)

2 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu na istinaden çıkan mevzuatlar ve 2004/21 sayılı Genelge gereğince kurulan Kamu Sertifikasyon Merkezinden tarihin de Nitelikli Elektronik Sertifika Temini sözleşmesi imzalanmış, 19 kullanıcıya tarihinde Nitelikli Elektronik Sertifika (e-imza) temin edilmiştir(ek-2) Doküman Yönetim Sistemin de Arşiv Yönetimi, Doküman Yönetimi, Form ve Profil Yönetimi, Güvenlik, İş Akış Modülü, Kullanıcı Yönetimi, Log İzleme, Yardım ve Yönetici Modülünden oluşan 9 Modül bulunmaktadır. DYS GETİRİLERİ 1. DYS ile Genel Evrak birimine fiziki olarak gelen evrakın kaydedilerek havale ile ilgili birimlere işlem yapılmak üzere gönderilmesi sağlanmıştır. 2. Oluşturulan gelen veya giden evrakın zamanında doğru kişi / kişilere veya birimlere havale ile en kısa yoldan ulaşımı sağlanmıştır. 3. Kurum içi ve kurum dışı yazışmaların ilgi ve ekleri de sisteme eklenerek paraflanmak üzere iş akışına (Şef/Müdür/Dair Başkanı/Genel Sekreter/Rektör) sunularak hızlı ve güvenli evrak üretilmesi sağlanmıştır. 4. İş akışına sunulan yazılarda düzeltilmesi veya değişiklik yapılması için gerekçesi ile birlikte reddedilen evrak ilk yazıyı yazan kişiye gelerek yazı düzeltilip yeniden iş akışına sunulması ile hem kırtasiye giderlerinden hem de zamandan tasarruf sağlanmıştır. 5. Birimlerde 7 gün 24 saat evrak akışı sağlanmıştır. 6. Belgelerin havale ile dolaşımı esnasında durumları takip edilebilmiştir.

3 7. Kullanıcı yetkileri kapsamında çeşitli arama kriterleri ile sistemde kayıtlı belgelere ulaşılabilmiştir. 8. Tüm kullanıcılara gönderilen belgeye aynı anda erişim imkânı sağlanmıştır. 9. Belgeler birden fazla birime veya tüm birimlere aynı anda havale ile gönderilmesi sağlanmıştır. 10. Personel izinli veya başka nedenlerle görevi başında bulunmadığı durumlarda klasörü görme ve işlem yapma yetkisini başka bir kullanıcıya vererek vekâlet verme işlemi sağlanmıştır. 11. Bekleyen ve işlem yapılan evraklar kontrol edilerek personelin performansı değerlendirilebilir. 12. Kullanıcılar birimlerin gönderdikleri örgüt şemaları ile belirlenen yetkiler kapsamında belgeye erişim ve erişilemezlik konusunda güvenlik sağlanmıştır. 13. Sistemde YÖK Başkanlığının tarih ve 146/20838 yazısı gereğince yeni yazışma kodları kullanılmıştır. DYS ile 2005/7 sayılı Başbakanlığın Standart Dosya Planı Hazırlamada Uyulacak Esaslar adlı genelgesi gereğince Standart Dosya Kodları da kullanılmaya başlanmıştır. Standart Dosya Planı kullanılmaya başlanmakla belge başlıklarının belirlenmesi ve kodlamalarda standartlaşmak ile ilgili belgelerin hızlı ve kolay bir şekilde düzenlenmesi, depolanması ve saklanması için elektronik ortamların gelişmesinin yanında fiziki evraklar için Üniversitemiz Genel Arşivinin oluşmasına imkân sağlamıştır. (Ek -3)

4 Doküman Yönetim Sistemi için yapılan hizmet alımı ihale tarihi ve bedelleri aşağıda belirtilmiştir ,00 TL ,00 TL ,00 TL ,00 TL (Ek-4)

5 ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ SİSTEMİ Fiziksel ortamda mevcut olan belgelerin elektronik ortama geçirilmesi ya da elektronik ortamda belgelerin üretilmesi ve bu belgelerin kontrol edilmesi, düzenlenmesi, kullanılması ve arşivlenmesi için yapılan programlar ve uygulamalardır. Yazışmalarla ilgili bütün süreçlerin bilgisayar ortamında yapılmasına olanak sağlar tarihinde Doküman Yönetim Sisteminden ISO9001 Kalite Yönetimi, Dönüşüm İcra Kurulu kararı ile Devlet Arşivleri Müdürlüğü'ne verilerek TSE standardının oluşumu sağlanan "Elektronik Belge Yönetim Standardı" esas alınarak geliştirilmiş ve Başbakanlık tarafından 2008/16 sayılı genelge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve Elektronik İmza ile ilgili süreçlere ve teknik kriterlere ilişkin tebliği gereğince Elektronik Belge Yönetimi Sistemine geçilmiştir. (Ek-5)

6 Elektronik Belge Yönetimi Sisteminin Doküman Yönetim Sistemi getirilerinin yanında ek olarak Sistemde birden fazla makamı olan kullanıcıların sistemden çıkış yapmadan diğer makamlarını da kullanabilmeleri sağlanmıştır. Toplu şekilde e-imza atılabilir hale gelerek, e-imza süresi kısalmıştır. DYS sadece İnternet Explorer da çalışmakta iken EBYS bütün modern internet tarayıcıları (chrome, Explorer, opera vb.) üzerinde sorunsuz çalışmaya başlamıştır. Devlet Teşkilatı Veri Tabanı (DTVT) İdari Birim Kimlik Kodu kullanılmaya başlanmıştır. Bu kod Devlet Teşkilatı içerisinde yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bunların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarının tüm alt birimleri için ayrı ayrı tanımlanmış 8 haneli tekil ve değişmez (unique) nitelikteki kodlarının kullanılmaya başlanması.

7 EBYS DE BUGÜN Üniversitemiz de Akademik ve İdari personellerin makamına göre 2037 kullanıcı klasörü bulunmaktadır yılında; evrak sistemde işlem gördü evrak e-imza ile imzalandı tarihleri arasında; evrak sistemde işlem gördü evrak e-imza ile imzalandı Üniversitemizin ismi tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6745 sayılı Kanunun 20 ve 21 inci maddeleri gereğince Niğde Üniversitesi ismi Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değişmesiyle birlikte EBYS giriş sayfası değiştirilmiştir.(ek-6) Elektronik Belge Yönetimi Sistemi için EES (Entegre Enformasyon Sistemleri Limited Şirketi) firması ile aşağıda belirtilen tarihinde belirtilen ve tutarlarda hizmet alımı yapılmıştır ,00 TL (EES) ,00 TL (EES) ,00 TL (EES) ,00 TL (BİVENT Yazılım A.Ş) (Ek-7)

8 EBYS NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA Üniversitemiz Nitelikli Elektronik Sertifikayı tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu na istinaden çıkan mevzuatlar ve 2004/21 sayılı genelge gereğince kurulan Kamu Sertifikasyon Merkezinden Nitelikli Elektronik Sertifika Temini için TÜBİTAK ile tarihinde sözleşme imzalamış, Nitelikli Elektronik Sertifika temin edilecek kişilerin başvuru formu ve taahhütname tarihinde doldurup sertifika alınmıştır sayılı Elektronik İmza Kanunu gereğince Üst Yöneticilerden 19 kullanıcı e-mza kullanılmaya başlanmıştır. Fakat o yıllarda tam olarak kullanan kurum olmadığı ve kabul edilebilirliğinde sorunlar yaşandığından e-imza kullanımı durdurulmuştur. Diğer kurumların kullanmaya başlaması ile tarihinde tüm yöneticilerimiz e-imza kullanılmaya başlanmıştır. Üniversitemizde şu anda 84 tane Nitelikli Elektronik Sertifikası olan personel bulunmaktadır. (Ek.8) EBYS ZAMAN DAMGASI VE KÜTÜPHANESİ Üniversitemizin DYS geçildiği ilk yıllarda zaman damgasını alınmamıştır. İlk olarak tarihinde Kamu Sertifika Merkezinden adet zaman damgası alınmış, tarihinde ise yeniden adet zaman damgası kontörü alınmıştır.(ek.9) Sistemde bulunan Yazılım Kütüphanesi ilk yıllarda firma tarafından, tarihinde ise Üniversitemizce EGA (Elektronik Güvenlik Altyapısı A.Ş.) firmasından hizmet alımı yapılmıştır yılında EBYS geçilmesiyle yazılım kütüphanesi TÜBİTAK tan ücretsiz alınarak temin edilmiştir. EBYS VERİ YEDEKLEME POLİTİKASI Kullanıcılar veya sistem tarafından oluşturulan bilgilerin, verilerin ve sistem yedeklenmesi için Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde farklı iki noktaya birer adet uygulama yedeklemesi için depolama birimi kurulmuştur. Yedekleme sıklığı veri tabanı yedeklemesi için en az günlük, uygulama yedeklemesi içinse en az aylık ve herhangi bir değişiklik yapıldıktan hemen sonra olacak şekilde planlanır. Veri Yedekleme Politikası uygulanmaktadır.(ek.10)

9 ARŞİV Sistemde dolaşımdan kalkan evrakların saklandığı ortamdır. Sistemde görevi ne kadar eski olursa olsun saklanmış bulunan evraklara da erişilmesini sağlamaktır. Kullanıcılar arama yaparken gelmiş geçmiş tüm evrakları ararlar. Bulunan evraklar nerede olursa olsun kullanıcıya görüntülenir. Eğer evrakların fiziksel haline ulaşılmak isteniyorsa genel arşivimizdeki dosyalardan fiziki olarak ulaşılabilir. Arşiv, fiziksel olarak standart dosya plan kodlarına göre nasıl belirli bir düzende saklanıyorsa elektronik ortamda da aynı düzende saklanmaktadır. EBYS KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) ENTEGRASYONU Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünün tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Kayıtlı Elektronik posta (KEP), farklı kişi ve kurumlar arasında elektronik ortamda hukuken geçerli ve güvenilir bir şekilde bilgi ve belge gönderimi, teslimi ve saklanması hususlarını kapsayan, yasal olarak geçerli ve teknik olarak güvenli elektronik postadır. Üniversitemiz KEP e tarihinde geçmiştir. Bu sayede kep adresi olan kamu kurum ve kuruluşları arasında evrak alış-verişinin gerçekleşmesi sağlanmıştır. Fakat PTT nin EBYS KEP entegrasyonunda ki çalışmaları sonlanmadığından dolayı entegrasyon sağlanamamıştır.(ek.11)

10 Doküman Yönetim Sisteminden, Elektronik Belge Yönetimi Sistemine geçilmesindeki Mevzuatlar 1. Başbakanlık Genelgesinde belirtilmiş olan TS sayılı Elektronik Belge Yönetimi Standardı /7 sayılı Standart Dosya Planı hakkındaki Başbakanlık Genelgesi sayılı Elektronik İmza Kanunu /16 Elektronik Belge Standardı /29 Sayılı İdari Birim Kimlik Kodlarının Kullanılması ile ilgili Genelge Şubat 2015 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Resmi Yazışmalarda uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğe EBYS NİN GETİRİLERİ 1. Birimlerde 7 gün 24 saat evrak alıp gönderilebilir. 2. Belgelerin değiştirilmesine izin vermez. 3. Evrak akışını hızlı ve doğru sonuçlandırır. 4. Süreçlerde tıkanan noktaları raporlar. 5. Doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azalır. 6. Kırtasiye giderlerinden, zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlar. 7. Güvenli ve makamdan bağımsız erişim imkanı sağlar. 8. Belgelerin imha edilmesine kesinlikle izin vermez. Belgeler ancak saklama planları çerçevesinde ve kontrollü olarak imha edilebilir. 9. Belgeler hızlı bir biçimde dosyalanarak arşivlenebilir. 10. Saklanan belgeyi, yönetilen bilgiye dönüştürür. 11. Personelin performansı değerlendirilir.

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ Doküman Yönetim Sistemi; sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunun ve yönetiminin geliştirilmiş uygulamalarıdır. Kâğıt üzerinde klasik usuller ile bilgiye

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi Şubat 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar...

Detaylı

Erma Yazılım EBYS Sistemi. (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Dijital Arşivleme. Otomasyonu

Erma Yazılım EBYS Sistemi. (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Dijital Arşivleme. Otomasyonu Erma Yazılım EBYS Sistemi (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ve Dijital Arşivleme Otomasyonu ERMA YAZILIM ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS Otomasyonumuzun genel özellikleri; Kaysis web servislerinden

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l- Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ RESMİ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

Detaylı

Bilişim. Elektronik Belge Yönetim Sistemi

Bilişim. Elektronik Belge Yönetim Sistemi Bilişim Elektronik Belge Yönetim Sistemi Elektronik Belge Yönetimi 2 Elektronik Belge Yönetim Sistemi; İdarelerin faaliyetlerini yerine getirirken oluşturdukları her türlü dokümantasyonun idare faaliyetlerinin

Detaylı

BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ

BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ 2014 BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NEDİR? Belsis, yerel yönetimlerin en önemli bilgi sistemi olan Kent Bilgi Sistemi (KBS) için gerekli araçlar olan GIS, CAD, IMS ve MIS uygulamalarının

Detaylı

w w w. a n k a r a b t. c o m

w w w. a n k a r a b t. c o m Şirket Profili w w w. a n k a r a b t. c o m AnkaraBT, yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren ve uzman kadrosuyla Türkiye'nin önde gelen kurumsal çözümlerini üreten %100 Türk sermayeli bilgi teknolojisi

Detaylı

Servis Büro Hizmeti Kurumların birikmiş ve/veya arşivlerindeki dokümanlarının hızlı bir şekilde deneyimli operatörler, ekipman ve uzman ekibi ile işlenmesi hizmetidir. Günümüzde kurumlar dokümanlara güvenlik

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ELEKTRONĠK YAZIġMA VE BELGE YÖNETĠM SĠSTEMĠ TALĠMATI SHT EBYS-1

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ELEKTRONĠK YAZIġMA VE BELGE YÖNETĠM SĠSTEMĠ TALĠMATI SHT EBYS-1 T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ELEKTRONĠK YAZIġMA VE BELGE YÖNETĠM SĠSTEMĠ TALĠMATI SHT EBYS-1 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde l- (1) Bu Talimatın

Detaylı

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslara Uygun e-yazışma ve Kayıtlı Elektronik Posta Kullanımı. 2009-2014 TÜRKKEP, All Rights Reserved

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslara Uygun e-yazışma ve Kayıtlı Elektronik Posta Kullanımı. 2009-2014 TÜRKKEP, All Rights Reserved Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslara Uygun e-yazışma ve Kayıtlı Elektronik Posta Kullanımı 2009-2014 TÜRKKEP, All Rights Reserved 2016 Kamu Hizmet Programı Kamu Kurumları ve İştirakleri Yerel

Detaylı

TRUSTEE TM Doküman ve İş Akış Yönetimi.

TRUSTEE TM Doküman ve İş Akış Yönetimi. TRUSTEE TM Doküman ve İş Akış Yönetimi http://www.trustee.com.tr TRUSTEE TM nedir? Doküman Yönetim Sistemi Elektronik Form tasarımı Doküman oluşturma, paylaştırma, yayınlama Versiyon takibi Onay süreçleri

Detaylı

e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ

e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ e-kuruma DÖNÜŞÜM PROJESİ 1 İÇERİK Proje Amaçları e-kurum Kapsamı e-imza Altyapısı Sonuçlar Değerlendirmeler 2 PROJE AMAÇLARI Kurum Verimliliği Bilgi YönetimiY Hizmetler Zamandan ve maliyetten tasarruf

Detaylı

Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası. Tekirdağ 25 Haziran 2012

Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası. Tekirdağ 25 Haziran 2012 Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası Tekirdağ 25 Haziran 2012 Prof. Dr. Hamza KANDUR Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı / Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDEKİLER Genelge... 2 EBYS Giriş... 3 Şifre Değiştirme... 4 Örnek Belge Oluşturma... 5 Olur Yazısı... 5 1) Süreç Kayıt... 6 2) İmzalayacak

Detaylı

KURUM İÇİ YAZIŞMA USULLERİ PROSEDÜRÜ

KURUM İÇİ YAZIŞMA USULLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 16 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KTO Karatay Üniversitesi ndeki yazılı iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektir. KTO Karatay Üniversitesi birimlerinin kendi aralarında veya Üniversite

Detaylı

Kamu Sertifikasyon Merkezi

Kamu Sertifikasyon Merkezi TÜBİTAK UEKAE ULUSAL ELEKTRONİK ve KRİPTOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ E-İmza ve Kamu Sertifikasyon Merkezi Mustafa C. Kuşçu Tel: 0 262 648 1871 e-posta: mck@uekae.tubitak.gov.tr mustafa.kuscu@kamusm.gov.tr

Detaylı

MADDE 2 -Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsar.

MADDE 2 -Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsar. Amaç MADDE 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; resmî yazışma kurallarını belirlemek, bilgi ve belge alışverişinin sağlıklı, hızlı ve güvenli bir biçimde yürütülmesini sağlamaktır. Kapsam MADDE 2 -Bu Yönetmelik,

Detaylı

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul Veri Merkezi: Ankara

Detaylı

Elektronik Belge Yönetimine Geçiş: Sistem Gereksinimleri ve Kurumsal Model Oluşturma Çalıştayı

Elektronik Belge Yönetimine Geçiş: Sistem Gereksinimleri ve Kurumsal Model Oluşturma Çalıştayı Elektronik Belge Yönetimine Geçiş: Sistem Gereksinimleri ve Kurumsal Model Oluşturma Çalıştayı Doç. Dr. Fahrettin ÖZDEMİRCİ TÜBİTAK-SOBAG-110K592 Numaralı Proje Yürütücüsü fozdemirci@gmail.com Doç. Dr.

Detaylı

ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU

ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliğinin 17 nci maddesine göre; idarelerin, ihale kanunlarına tâbi olsun veya olmasın, harcamayı gerektirecek

Detaylı

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU e-fatura nın Yararları; Zamandan tasarruf Baskı, postalama ve arşivleme giderlerine son Platform bağımsız, güvenli ve tutarlı veri iletişimi sağlanır. İnsan hatalarının önüne

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ

Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ Niğde Üniversitesi Ömer Halisdemir Üniversitesi Yazışmalar 30 M Müdürlük makamına imzaya sunulmak üzere birimlerden gelen evrak kontrol edilmesi, sıralanması ve imzaya hazır hale getirilmesi. H İmzaya

Detaylı

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ÖZET : Gelir İdaresi Başkanlığının E-Fatura İnternet sitesinde, E-fatura uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yayımlanan bilgilendirme

Detaylı

YÖNETMELİK NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 11 Temmuz 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29413 Adalet Bakanlığından: YÖNETMELİK NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

e-fatura UYGULAMASI (Başvuru Kılavuzu) Ağustos 2013 ANKARA e-fatura Uygulaması Başvuru Kılavuzu Ağustos 2013 Versiyon : 1.3 1/9

e-fatura UYGULAMASI (Başvuru Kılavuzu) Ağustos 2013 ANKARA e-fatura Uygulaması Başvuru Kılavuzu Ağustos 2013 Versiyon : 1.3 1/9 e-fatura UYGULAMASI (Başvuru Kılavuzu) Ağustos 2013 Versiyon : 1.3 1/9 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.3 2/9 Versiyon Yayımlanma Tarihi Eklenen/Silinen/DeğişenBölüm

Detaylı

İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü

İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş., Faruk Eczacıbaşı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) önderliğinde 2003 yılında kurulmuştur. Elektronik ortamda ticari işlemlerin

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM BAŞKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI KULLANICI TANIMLAMALARI

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM BAŞKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI KULLANICI TANIMLAMALARI Genel Sekreterliklerin Sağlık Tesisleri Tanımlamasının Yapılması; 1. EBYS girişi yapıldıktan sonra yönetim menüsünden kullanıcılar seçilir. 2. Kullanıcının ekleneceği birime tıklanır ve yeni ekle butonuna

Detaylı

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU Mart 2014 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı Versiyon : 1.0 2/7 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm Açıklama 1.0

Detaylı

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü lik Sayfa No : 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemeye, iç ve dış iletişimin nasıl sağlanacağına ve mevcut iletişim ağının sağlıklı

Detaylı

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU Mayıs 2014 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı Versiyon : 1.1 2/8 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm Açıklama 1.0

Detaylı

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU Aralık 2015 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı Versiyon : 1.3 2/8 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm Açıklama 1.0

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE (1)- Bu yönetmelik Yazı İşleri Müdürlüğü nün görev ve

Detaylı

Sekreterlik ve Büro Hizmetleri. Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama

Sekreterlik ve Büro Hizmetleri. Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama Sekreterlik ve Büro Hizmetleri Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama Belge Nedir? Belge, herhangi bir bireysel veya kurumsal faaliyetin yerine getirilmesi için alınmış veya faaliyetin sonucunda

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim/Altbirim Üst Yöneticiler Astları Görev Devri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Daire Başkanı-Genel Sekreter Şef ve ilgili memurlar İzinli veya görevli olduğu durumlarda yerine Şube Müdürü

Detaylı

Kurumsal bilgiye hızlı ve kolay erişim Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi içinde belgeler, Türkçe ve İngilizce metin arama desteği ile içeri

Kurumsal bilgiye hızlı ve kolay erişim Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi içinde belgeler, Türkçe ve İngilizce metin arama desteği ile içeri İş süreçleri ve belgelerin bilgisayar ortamında izlenmesi Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi Kurumların belge ve içerik yönetim işlemleriyle iş süreçlerinin tanımlanması ve denetlenmesi ve bu

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SÜREÇ ANALİZİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SÜREÇ ANALİZİ 911.SGB.GYS/P01 01.01.2015 1 / 5 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.SGB.GYS/P01 01.01.2015 2 / 5 1. Amaç: Bu süreç, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Strateji

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim Ve Planlama Daire Başkanlığının, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Görev Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergedeki

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) KEP Nedir? Kayıtlı elektronik posta (KEP): gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği

Detaylı

DELFİN ANAHTAR TESLİM

DELFİN ANAHTAR TESLİM Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde ANAHTAR TESLİM çözüm sunmak amacı ile kurulmuştur.

Detaylı

TS 13298 belgeli, yasal mevzuatlara tam uyumlu belge, arşiv ve süreç yönetim sistemi

TS 13298 belgeli, yasal mevzuatlara tam uyumlu belge, arşiv ve süreç yönetim sistemi TS 13298 belgeli, yasal mevzuatlara tam uyumlu belge, arşiv ve süreç yönetim sistemi www..com.tr Documents İnnova Belge, Arşiv ve Süreç Yönetim Sistemi Kurumun en değerli varlığı olarak kabul edilen bilgiyi

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ HİZMETE ÖZEL 1/10 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. 1. DERS...3 1.2. 2. DERS...4 1.3. 3. DERS...5 1.4. 4. DERS...7

Detaylı

DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP

DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP ve E-İMZA UYGULAMASI (1 Nisan 2018 tarihinden itibaren) www.ekonomi.gov.tr BAŞVURU USÛL ve ESASLARI «İbrazı zorunlu destek ve harcama başvuru belgeleri ile ibrazı talep

Detaylı

DOKÜMAN VE İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ. 2015, Bimser Çözüm Yazılım Tic. A.Ş.

DOKÜMAN VE İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ. 2015, Bimser Çözüm Yazılım Tic. A.Ş. DOKÜMAN VE İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ 2015, Bimser Çözüm Yazılım Tic. A.Ş. eba ile e-kurum Dönüşümü İş Akışı Yönetim Sistemi DOKÜMAN VE İŞ AKIŞI YÖNETİM SİSTEMİ Doküman Yönetim Sistemi Elektronik Belge Yönetim

Detaylı

(EYLEM PLANI REHBERİ)

(EYLEM PLANI REHBERİ) NECMETTİN ERBAKAN Ü N İ V E R S İ T E S İ FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU (EYLEM PLANI REHBERİ) TÜM BİRİMLER tarafından yapılacak

Detaylı

DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP

DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP ve E-İMZA UYGULAMASI (1 Nisan 2018 tarihinden itibaren) www.ekonomi.gov.tr BAŞVURU USÛL ve ESASLARI İbrazı zorunlu destek ve harcama başvuru belgeleri ile ibrazı talep

Detaylı

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ Ana Konu 1. Alt Konu 2. Alt Konu 3. Alt Konu T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ STANDART 15: KAYIT VE DOSYALAMA SİSTEMİ Kamu kurum ve kuruluşlarınca elektronik ortamda veya evrak düzeninde oluşturulan

Detaylı

Doküman No:KEP01 07.11.2014 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18

Doküman No:KEP01 07.11.2014 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18 Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 2. KULLANICI GİRİŞ EKRANI... 4 3. YÖNETİM... 5 3.1. Kimlik Bilgilerim... 5 3.2. Adres ve iletişim bilgilerim... 6 3.3. Rehber Bilgilerim...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 Üst Menü Menü butonlarının,

Detaylı

DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP

DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP ve E-İMZA UYGULAMASI (1 Nisan 2018 tarihinden itibaren) www.ekonomi.gov.tr BAŞVURU USÛL ve ESASLARI İbrazı zorunlu destek ve harcama başvuru belgeleri ile ibrazı talep

Detaylı

Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma

Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma Bütünleşik e-kurum Sistemleri ve Kurumsal Yapılanmalara Yansıması: Ankara Üniversitesi e-beyas Uygulaması ve Kurumsal Yapılanma Prof. Dr. Fahrettin ÖZDEMİRCİ Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi

Detaylı

Solon ve e-fatura çözümleri

Solon ve e-fatura çözümleri e-fatura Solon ve e-fatura çözümleri Özel Entegratörlük e-fatura lerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla sistemin özel entegratör kuruluşların yazılım ve donanım alt yapısını kullanarak GIB isitemine

Detaylı

ELEKTRONĠK ARġĠV BAġVURU KILAVUZU

ELEKTRONĠK ARġĠV BAġVURU KILAVUZU ELEKTRONĠK ARġĠV BAġVURU KILAVUZU Ocak 2018 ANKARA GELĠR ĠDARESĠ BAġKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire BaĢkanlığı Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/DeğiĢen Bölüm Açıklama Versiyon : 1.4 2/10 1.0

Detaylı

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK YAZIŞMA VE BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATI. SHT-EBYS(Rev-2) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK YAZIŞMA VE BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATI. SHT-EBYS(Rev-2) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nden SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK YAZIŞMA VE BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATI SHT-EBYS(Rev-2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)

Detaylı

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ SIRA NO 1 193 Gelir Vergisi Kanunu 2 213 Vergi Usul Kanunu 3 488 Damga Vergisi Kanunu 4 492 Harçlar Kanunu DOKÜMAN ADI DAĞITIM YÜRÜRLÜLÜK TARİHİ 06.01.1961-10700 10.01.1961-10703 10705 11.07.1964 11751

Detaylı

KAYSİS İŞLEMLERİ TALİMATI

KAYSİS İŞLEMLERİ TALİMATI Rev. No Revizyon Tarihi 01 15/06/2016 İlk talimat Revizyon İzleme Tablosu Açıklama 02 30/03/2018 DETSİS İşlemleri nin adı KAYSİS İşlemleri olarak değiştirildi. DETSİS İşlemleri alt başlık oldu. Ayrıca

Detaylı

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ SAKLAMA HİZMETİ ENTEGRASYON & ÖZEL ENTEGRATÖR efatura@vbt.com.tr edefter@vbt.com.tr earsiv@vbt.com.tr E-Arşiv Nedir? 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

E-MEB. Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi

E-MEB. Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi E-MEB Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi E-MEB FAYDALARI Kağıt İsrafını Önler Yazışma Sürecini Hızlandırır Diğer Yazılımlar = 5-20 Dk. E-MEB = 1-7 Dk. Çevreyi Korur Bilgisayarınız Formatlandığında

Detaylı

Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Sayısı. Resmi Gazete Tarihi

Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Sayısı. Resmi Gazete Tarihi Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Sayısı 26968 Resmi Gazete Tarihi 15.08.2008 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Niğde Ömer alisdemir Üniversitesi Akademik Personel Görev Süresi Uzatma (ÖYP) 47 Anabilim Dalı Başkanlıkları ÖYP öğrencileri için Görev Süresi Uzatma Formunun Anabilim Dalı Başkanlığından gelmesi. Gelen

Detaylı

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Sayın İzmir YMMO; Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 1840 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizi sürekli ihtiyaçlar ve zamanın gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Kamuda Elektronik İmza Uygulamaları

Kamuda Elektronik İmza Uygulamaları Kamuda Elektronik İmza Uygulamaları Ersin GÜLAÇTI Baş Uzman Araştırmacı 23.01.2007, ANKARA Sunum Planı Türkiye de E-imza Kamu Sertifikasyon Merkezi Sertifika Süreci E-imza Uygulamalarının Önündeki Engeller

Detaylı

ITMS DAYS www.itmsdays.com. Information Technologies Management Systems Days

ITMS DAYS www.itmsdays.com. Information Technologies Management Systems Days ITMS DAYS Information Technologies Management Systems Days ELEKTRONİK SERTİFİKA HİZMET SAĞLAYICILARI İÇİN ISO/IEC 27001 İN GEREKLİLİĞİ Demet KABASAKAL Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilgi Güvenliği

Detaylı

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup,

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, EDM KURUMSAL SUNUM Şirketimiz EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, Güçlü sermaye yapısı, GİB E-Fatura, E-Defter ve E-Arşiv Lisansları BTK E-İmza ve KEP Kayıt Makamı Yetkisi İstanbul ve Ankara da iki

Detaylı

SDI Audit &Financial

SDI Audit &Financial Sayı &Tarih : S.Ö.B.06.G.0004-06.01.2014 Özet Bülten : : Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Değerli Müşterimiz, sunulmuştur. Kayıtlı Elektronik Posta ( KEP ) konusu hakkında bilgiler tarafınıza Yararlı olması

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63 Resmi Gazetede Yayın Tarihi: 18 Şubat 2014 Sayı: 28917 BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

2) Kollektif, komandit, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin ortaklar kurulu veya genel kurul toplantılarına,

2) Kollektif, komandit, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin ortaklar kurulu veya genel kurul toplantılarına, TİCARET ŞİRKETLERİNDE ANONİM ŞİRKET GENEL KURULLARI DIŞINDA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK KURULLAR HAKKINDA TEBLİĞ Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; elektronik ortamda yapılacak yönetim kurulu, müdürler

Detaylı

Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 Doğrudan Temin Sistemi (DTS) Hakkında Doğrudan Temin Sistemi Nedir? Üniversitemiz harcama birimleri tarafından yapılan doğrudan temin alımlarının

Detaylı

E-İmza Kavramı. Bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları da içermektedir.

E-İmza Kavramı. Bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları da içermektedir. E-İmza Bilişim E-İmza Kavramı 2 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu nda elektronik imza, Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri nstitüsü Akademik Personel Görev Süresi Uzatma (ÖYP) TOPLAM SÜR 47 İŞ SÜRCİ BAŞLANGIÇ Anabilim Dalı Başkanlıkları ÖYP öğrencileri için Görev Süresi Uzatma Formunun

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) YARDIM KLAVUZU Hazırlayan: Merve GENÇKAL İçindekiler A. EBYS ANASAYFA... 2 A.1. Anasayfaya

Detaylı

POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ (UETS) BİLGİLENDİRME SUNUMU

POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ (UETS) BİLGİLENDİRME SUNUMU POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ (UETS) BİLGİLENDİRME SUNUMU 20.12.2018 1 UETS NEDİR? ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ 7201 sayılı Tebligat Kanunu değiştirilen 7/a maddesi

Detaylı

UYGULAMASI ELEKTRONİK

UYGULAMASI ELEKTRONİK e-fatura UYGULAMASI ELEKTRONİK Başvuru Kılavuzu V 1.1 Versiyon : 1.1 1/8 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.1 2/8 Versiyon Yayımlanma Tarihi Eklenen/Silinen/DeğişenBölüm

Detaylı

EBYS GÜNCELLEMELERİ EĞİTİM DOKÜMANI

EBYS GÜNCELLEMELERİ EĞİTİM DOKÜMANI EBYS kullanımını sadeleştirmek ve kolaylaştırmak için aşağıdaki yenilikler yapılmıştır: 1. Menü Değişiklikleri 1.a. Aktif Rol Seçimi: Daha önceki menü yapısında alt tarafta olan Aktif Rol Seçimi kutucuğu;

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi Akademik Personel Görev Süresi Uzatma (ÖYP) 47 Anabilim Dalı Başkanlıkları ÖYP öğrencileri için Görev Süresi Uzatma Formunun Anabilim Dalı Başkanlığından gelmesi. Gelen evrakın

Detaylı

BAŞVURU İŞLEMLERİ. Kurumsal Başvurular İçin;

BAŞVURU İŞLEMLERİ. Kurumsal Başvurular İçin; Elektronik Tebligat (e-tebligat) Kimler İçin Zorunludur? 7201 sayılı Tebligat Kanunu nun 7. Maddesinde yapılan değişiklik ile Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik

Detaylı

UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER

UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER e-fatura UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER UBL (Universal Business Language) UBL, iş dünyasının evrensel ölçekte birlikte iş yapabilirlik ihtiyacını gidermek amacıyla doğmuş bir yapıdır. Bu

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

DOKÜMANLARIN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ PROSEDÜRÜ KONTROLÜ Sayfa 1/6 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1.

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY

İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GENEL SEKRETERLİK SÜRECİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY liğe bağlı liğe bağlı birimlerin çalışmaları ile ilgili birim amirleri ile belirli aralıklarla toplantılar

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 02.04.2014 Sayı: 2014/016 Konu: E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından www.efatura.gov.tr internet sitesinde E-Fatura Uygulamasında Dikkat

Detaylı

e- - ÇED- 1 DOĞAKA Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Eğitim Semineri Yrd. Doç. Dr. Ergün PEHLİVAN 28-29- Mayıs 2014 5/27/14

e- - ÇED- 1 DOĞAKA Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Eğitim Semineri Yrd. Doç. Dr. Ergün PEHLİVAN 28-29- Mayıs 2014 5/27/14 DOĞAKA Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Eğitim Semineri Yrd. Doç. Dr. Ergün PEHLİVAN 28-29- Mayıs 2014 1 Çevrimiçi ÇED Süreci Yöne8mi Projesi 1.Aşama (e- ÇED - 1) 2012 yılı YaGrım Programında yer alan

Detaylı

UDOS TA DEĞİŞİKLİKLER

UDOS TA DEĞİŞİKLİKLER UDOS TA DEĞİŞİKLİKLER 1. GENEL BİLGİLER 13.01.2011 tarih 6102 sayılı Türk Ticaret kanununun 1525. maddesine uyarınca kurumumuzda da kurumlar arası evrak gönderimi elektronik posta yöntemiyle yapılacağından

Detaylı

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar.

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar. E-İMZA E-İmza Kavramı Elektronik imza; Başka bir elektronik veriye (e-posta, e-belge, PDF, Powerpoint, Word, Excel vs.) eklenen ve bu veriyi imzalayan kişinin kimliğini doğrulama ve verinin bütünlüğünü

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası Gündem tekliflerinin alınması Birimlerden gelen teklifler tarafından değerlendirilir ve Rektöre arz edilir. Gelen evrak Gündemin yazılması in incelemesinden

Detaylı

BATMAN DEFTERDARLIĞI Rapor Tespit Tablosu 31.10.2013

BATMAN DEFTERDARLIĞI Rapor Tespit Tablosu 31.10.2013 BATMAN DEFTERDARLIĞI Rapor Tespit Tablosu 31.10.2013 BATMAN DEFTERDARLIĞI RAPOR TESPİT TABLOSU Daire Adı: Personel Rapor Adı Amacı Tarihi ve/veya Personel Hareketleri İstatistik Cetvelleri Personelin atama,ayrılma,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI Standart Dosya Planının Tam Hali YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI STRATEJİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2013 DOSYALAMA SİSTEMLERİNDE

Detaylı

www.labristeknoloji.com 5651 ve diğer Yerel Mevzuat Kapsamında Zaman Damgası

www.labristeknoloji.com 5651 ve diğer Yerel Mevzuat Kapsamında Zaman Damgası www.labristeknoloji.com 5651 ve diğer Yerel Mevzuat Kapsamında Zaman Damgası İçerik Üretici Profili Zaman Damgası 5651 İnternet Yoluyla İşlenen Suçların Eng. Hk. 5070 - Elektronik İmza Kanunu Sonuç 08.11.2010

Detaylı

NES (e-imza) İŞLEMLERİ TALİMATI

NES (e-imza) İŞLEMLERİ TALİMATI Rev. No Revizyon Tarihi 01 15/06/2016 İlk talimat Revizyon İzleme Tablosu Açıklama Sayfa/Topl. Sayfa No 1/5 Hazırlayan Onaylayan 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatın amacı, Ankara Üniversitesi Elektronik Belge

Detaylı

İÜ İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SATINALMA (İHALE) BÜROSU MAL / HİZMET ALIMLARI PERSONELİ GÖREV TANIMI

İÜ İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SATINALMA (İHALE) BÜROSU MAL / HİZMET ALIMLARI PERSONELİ GÖREV TANIMI Adı Soyadı Unvanı / Görev Unvanı Amiri Üst Amiri Vekili Nitelikler Görev ve Sorumluluklar Seher CAN ÇEVİK Bilgisayar İşletmeni / Satınalma (İhale) Bürosu Mal / Hizmet Alımları Personeli Şube Müdürü Nüket

Detaylı

Arşiv Oluşturma ve Yönetimi Yönergesi

Arşiv Oluşturma ve Yönetimi Yönergesi 2015 Arşiv Oluşturma ve Yönetimi Yönergesi SÜRÜM 1.0 28.04.2015 EPDAD EĞİTİM FAKÜLTELERİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta

Kayıtlı Elektronik Posta Kayıtlı Elektronik Posta TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı teknoloji şirketleridir. TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul 100

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlar/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb) Taşra Birimleri

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlar/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb) Taşra Birimleri 301.06 305.01 050.02 Başvuru Alımı için görevlendirilen personel Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası Hizmetten Yararlananlar

Detaylı

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir.

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir. E-Defter Nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan kayıtlar bütünüdür. Format

Detaylı

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar.

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar. E-İmza Kavramı Elektronik imza; Başka bir elektronik veriye (e-posta, e-belge, PDF, Powerpoint, Word, Excel vs.) eklenen ve bu veriyi imzalayan kişinin kimliğini doğrulama ve verinin bütünlüğünü yasal

Detaylı

SİRKÜLER 2014/10. : 01.04.2014 Tarihinden İtibaren Elektronik Fatura Düzenleme Zorunluluğu Başladı

SİRKÜLER 2014/10. : 01.04.2014 Tarihinden İtibaren Elektronik Fatura Düzenleme Zorunluluğu Başladı SİRKÜLERİN SİRKÜLER 2014/10 Tarihi : 02.04.2014 Konusu : 01.04.2014 Tarihinden İtibaren Elektronik Fatura Düzenleme Zorunluluğu Başladı Gelir İdaresi Başkanlığı Tarafından E-Fatura Gönderiminde Ortaya

Detaylı