EDĠRNE BEYKENT OKULLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDĠRNE BEYKENT OKULLARI"

Transkript

1 ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ĠLKOKULU SINIFLAR

2 DERSLER HAFTALIK DERS SAATĠ Matematik 5 Türkçe (Kütüphane Okuma Dersi) 9+1 Hayat Bilgisi 4 Etüt (Sınıf Öğretmeni) 1 Ġngilizce (Etüt Oyun ve Fiziki Etk.) 6+2 Almanca (Serbest Etkinlikler) 2 Müzik + Serbest Etkinlikler 1+1 Oyun ve Fiziki Etkinlikler (Beden Eğitimi) 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler (Halk Oyunları) 1 Etüt (Dans) 1 Oyun ve Fiz. Etk. (BiliĢim Teknolojileri) 1 Oyun ve Fiziki Etkinlikler (Satranç) 1 Görsel Sanatlar (Serbest Etkinlikler) 1+1

3 Okuldaki Günlük AkıĢ DERSLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS ÖĞLE ARASI 4.DERS 5.DERS 6.DERS 7.DERS 8.DERS Ders Saatleri

4 CUMARTESĠ GÜNLERĠ KULÜP DĠNLENME KULÜP DĠNLENME ĠNGĠLĠZCE DĠNLENME ĠNGĠLĠZCE KULÜPLER BASKETBOL CĠMNASTĠK AKIL OYUNLARI SANAT MÜZĠK YARATICI ÇOCUKLAR YUNANCA ALMANCA

5 ĠLETĠġĠM MOODLE SMS (Yoklama) facebook.com/beykentokullari VELĠ GÖRÜġME GÜNLERĠ VELĠ TOPLANTILARI WEB SĠTEMĠZ ÖĞRENCĠ-VELĠ EL KĠTAPLARI

6 ÖĞRENME YÖNETĠM SĠSTEMĠ MOODLE 6

7 REHBERLĠK BĠRĠMĠ BĠREYSEL ALANDA - Kendini tanıma ve kabul, arkadaģ iliģkileri, bireysel danıģmalık, duygusal ve sosyal geliģim, iletiģim beceriler vs. EĞĠTSEL ALANDA - ÇalıĢma alıģkanlıkları, motivasyon çalıģmaları, arkadaģlık iliģkileri, çatıģma, problem çözme vs. MESLEKĠ ALANINDA - Ġlgi ve yeteneklerini tanıma, Ġlgi alanlarına göre meslek tanıtımları, yönelimlerimizi belirleyici test ve envanterler vs.

8 YENĠ BĠR BAġLANGIÇ Çocuklarımız birinci sınıfa baģlıyor. Bu baģlangıç onların ve sizlerin yaģamının en önemli ĠLK lerinden

9 YAġASIN! ÇOCUĞUM OKULA BAġLIYOR!!! EYVAH! ÇOCUĞUM OKULA BAġLIYOR!!!

10 Okula baģlamak hem aileler hem de öğrenciler için heyecan verici bir deneyimdir. Çocuk için OKUL, daha önce tanımadığı çok sayıda çocukla karģılaģma, uyulması gereken kurallar ve baģarılması gereken öğrenim görevleriyle dolu yepyeni sosyal bir çevredir.

11 OKUL HAZIRLIĞI OKUL AÇILMADAN ÖNCE Öğretmenin hazırlığı Öğrencinin hazırlığı Ailenin Hazırlığı

12 ÖĞRENCĠNĠN HAZIRLIĞI PSĠKOLOJĠK YÖNDEN HAZIRLIK Okul açılmadan önce öğrenciler bilmedikleri ve ilk defa karģılaģacakları bu sürece karģı kaygı duyabilir veya yetersizlik hissedebilirler. Öğretmen ve okuldan korkabilirler.

13 AĠLE NE YAPMALI? Çocuklara okulu sevdirmek, okula severek gitmelerini sağlamak, öğrenmeye isteklendirmek, yüreklendirmek için desteklemelisiniz. Okulla ilgili kendi anılarınızı anlatabilirsiniz.

14 KENDĠ ÇALIġMALARI ĠLE ĠLGĠLĠ SORUMLULUKLARININ VERĠLMESĠ ÖNEMLĠDĠR. (Çantasını, araç-gereçlerini kendi hazırlaması, masasını ve odasını toplaması, gibi)

15 TEST VE ENVANTER ÇALIġMALARI VELĠYE YÖNELĠK ÇALIġMALAR

16 YAPTIĞIMIZ ÇALIġMALAR Ders gözlemleri Bireysel GörüĢmeler Grup çalıģmaları Eğitsel Rehberlik ÇalıĢmaları Test ve Envanter Uygulamaları Veliye yönelik bültenler, seminerler Mesleki Rehberlik ÇalıĢmaları

17 ĠNGĠLĠZCE

18 ĠNGĠLĠZCE

19 ĠNGĠLĠZCE

20 ĠNGĠLĠZCE

21 ĠNGĠLĠZCE

22 ĠNGĠLĠZCE

23 ĠNGĠLĠZCE

24 ALMANCA

25 ALMANCA

26 ALMANCA

27 ALMANCA

28 ALMANCA

29 ALMANCA

30 ALMANCA

31 ALMANCA

32 ALMANCA

33 BEDEN EĞĠTĠMĠ Yürümeler-KoĢular Sekmeler-Sıçramalar Top alıģtırmaları Stafet çalıģmaları Yüzme

34 BEDEN EĞĠTĠMĠ

35 BEDEN EĞĠTĠMĠ

36 BEDEN EĞĠTĠMĠ

37 BASKETBOL KULÜBÜ

38 Basketbol kulübümüzün çalışmaları Cumartesi günleri yapılacaktır ve 4. sınıfları kapsamaktadır. Her sınıfın çalışma saatleri farklıdır. Her sınıftan en fazla 10 öğrenci kulübe katılabilir.

39 CĠMNASTĠK KULÜBÜ

40

41 CĠMNASTĠK KULÜBÜNE KĠMLER KATILABĠLĠR? ve 4. sınıf öğrencileri katılabilir. Her düzey için kiģi sayısı 10 ile sınırlıdır.

42 MÜZĠK Temel müzik eğitimi Melodika Eğitimi Ses eğitimi Ritim çalıģmaları

43 MÜZĠK KULÜBÜ NOTA (SOLFEJ) EĞITIMI

44 MELODĠKA ÇALIġMALARI

45 KAREOKE ÇALIġMALARI

46 KONSER VE GEZĠLER

47 KONSER VE GEZĠLER

48 KORO ÇALIġMALARI

49 Esra NEHĠR Görsel Sanatlar Öğretmeni

50

51

52

53

54

55

56

57

58 SATRANÇ DERSĠ

59 SATRANÇ DERSĠ

60 SATRANÇ DERSĠ

61 AKIL OYUNLARI KULÜBÜ

62 AKIL OYUNLARI KULÜBÜ

63 AKIL OYUNLARI KULÜBÜ

64 AKIL OYUNLARI KULÜBÜ

65 AKIL OYUNLARI KULÜBÜ

66 BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ Kullanılacak Programlar 1. Dönem PAINT RESĠM ÇĠZĠM ÇALIġMALARI EĞĠTSEL VĠDEO GÖSTERĠMLERĠ 2. Dönem OFFICE UYG. (WORD)-WORDLE

67 Hüseyin EĞE BiliĢim Teknolojileri Öğretmeni

68

69

70

71

72 EĞĠTĠM MODELĠMĠZ Okulumuzda MEB ve Uluslararası Bakalorya Programları uygulanmaktadır.

73 DÜNYA DA IB 151 Ülke 4267 Okul.5 Milyon Öğrenci

74 TÜRKĠYE DE IB 54 Okul PYP: 22 MYP: 35

75 ANAOKULU 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF 5. SINIF 6. SINIF 7. SINIF 8. SINIF 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF

76 PYP UYGULAMALARI Öğrencilerin neler öğrenmesi gerektiği, eğitim yöntemleri ve değerlendirme stratejileri hakkında yol gösteren, tüm derslerin birbiriyle iliģkilendirildiği uluslararası bir müfredat modelini temel alan bir eğitim ve öğretim yaklaģımıdır.

77 PYP UYGULAMALARI PYP (Ġlk Yıllar Programı), okulumuzda Ana sınıfından 4.sınıfa kadar olan tüm düzeylerde uyguladığımız, öğrenmeyi kalıcı hale getirmemize fırsatlar sunan, öğrencilerimizin çok yönlü geliģimine katkı sağlayan, bilgiye ulaģma yollarını öğretmen rehberliğinde bulmalarına olanaklar sunan bir programdır.

78 Öğrencilerimizin neler hissetmelerini ve nasıl davranmalarını istiyoruz?

79 TEMALARIMIZ TEMA NO TEMA ADI TEMA SÜRESĠ Ġġ GÜNÜ ORYANTASYON HAFTASI 19 EYLÜL 23 EKĠM Ġġ GÜNÜ (1 HAFTA) 1 KĠM OLDUĞUMUZ 26 EKĠM 28 EKĠM Ġġ GÜNÜ (5 HAFTA) 2 BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3 KENDĠMĠZĠ ĠFADE ETME YOLLARIMIZ 31 EKĠM ARALIK Ġġ GÜNÜ (6 HAFTA) 12 ARALIK OCAK Ġġ GÜNÜ (6 HAFTA) 4 DÜNYANIN ĠġLEYĠġĠ 6 ġubat MART Ġġ GÜNÜ (5 HAFTA) 5 KENDĠMĠZĠ DÜZENLEME BĠÇĠMĠMĠZ 13 MART NĠSAN Ġġ GÜNÜ (6 HAFTA) 6 GEZEGENĠ PAYLAġMA 24 NĠSAN HAZĠRAN Ġġ GÜNÜ (6 HAFTA)

80 TEMALARIMIZ Her tema; 5-6 haftalık bir süreç olarak, Tüm dersler birbiriyle iliģkilendirilecek Ģekilde planlanır. Konuyla ilgili öğrenci araģtırmaları yer alır. Alanında uzman kiģiler sınıfa davet edilir. Alan gezileri yapılır. Öğrenciler öğrenirken eğlenir, gezer ve tema ile ilgili bilgi edinir. Sonunda ölçme değerlendirme yapılır. Veli toplantıları düzenlenir.

81 TEMALARIMIZ Temaların sonunda Sonuç Değerlendirme Etkinliği yapılır. Tema baģında planlanan bu etkinlikler, öğrenilenlerin kısa bir özeti ve ana fikre ulaģmanın kanıtı olur.

82 ÖĞRETĠM YILI BEYKENT OKULLARI SINIFLAR PYP VELĠ TOPLANTI TARĠHLERĠ TOPLANTILAR TARĠHLERĠ KATILIMCILAR VELĠ SENE BAġI BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI 1.TEMA DEĞERLENDĠRME VELĠ TOPLANTISI 2.TEMA DEĞERLENDĠRME VELĠ TOPLANTISI 3.TEMA DEĞERLENDĠRME VELĠ TOPLANTISI 4.TEMA DEĞERLENDĠRME VELĠ TOPLANTISI 5.TEMA DEĞERLENDĠRME VELĠ TOPLANTISI 6.TEMA DEĞERLENDĠRME VELĠ TOPLANTISI 5 Eylül 2016 Pazartesi 31 Ekim-4 Kasım Aralık Mart Nisan 2017 Sene Sonu Gösterileri 1. sınıf ve branģ öğretmenleri, veliler sınıf ve branģ öğretmenleri, veliler sınıf ve branģ öğretmenleri, veliler sınıf ve branģ öğretmenleri, veliler sınıf ve branģ öğretmenleri, veliler sınıf ve branģ öğretmenleri, veliler sınıf ve branģ öğretmenleri, veliler

83 EKO OKUL Okulumuzda (Atık ve Geri DönüĢüm) (Biyolojik ÇeĢitlilik) konuları ele alınmıģtır. Bu yıllar içerisinde okulumuz 2 kez yeģil bayrak almaya hak kazanmıģtır öğretim yılında Su konusu üzerinde çalıģılmıģ olup bu yıl da aynı konu ile ilgili çalıģmalara devam edilecektir.

84 POLİTİKALARIMIZ

85 DERSLER VE ĠÇERĠKLERĠ

86 TÜRKÇE DĠNLEME KONUġMA OKUMA YAZMA GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU

87 SES TEMELLĠ CÜMLE YÖNTEMĠ Öğrencilerin ön bilgilerinden hareketle yeni bilgilerin yapılandırması görüģünü temele almıģtır. Sesler anlamsız bir Ģekilde değil öğrencilerin ön bilgilerini ortaya çıkaracak Ģekilde düzenlenmiģ ve bir sonraki aģamada anlamlı bir bütüne varması amaçlanmıģtır.

88 Günümüzün ve geleceğin öğrencilerinin yetiģtirilmesinde, ilk okuma-yazma öğretiminin amacı; sadece okuma ve yazma gibi becerilerin kazandırılması değil, aynı zamanda düģünme, anlama, sıralama, sorgulama, sınıflama, iliģki kurma, analiz-sentez yapma ve değerlendirme gibi zihinsel becerilerin de geliģtirilmesini içermektedir.

89 Buradan hareketle, ilköğretim birinci sınıftan itibaren etkili bir okuma-yazma öğretimini gerçekleģtirmek; düģünen, anlayan, sorgulayan, öğrenmeyi öğrenen, bilgiyi kullanabilen ve sorun çözebilen bireylerin yetiģmesi amaçlanmıģtır.

90 Ses Temelli Cümle Yönteminin Özellikleri e - l l - e el e le a - l e l a al Ela el ele. Ela el ele Ela al. Ela at. ela al.

91 Ses Temelli Cümle Yönteminin AĢamaları 1.Ġlk okuma-yazmaya hazırlık 2.Ġlk okuma-yazmaya baģlama ve ilerleme Sesi hissetme ve tanıma Sesi okuma ve yazma Sesten heceler, hecelerden kelimeler, kelimelerden cümleler oluģturma Metin oluģturma 3.Okuryazarlığa ulaģma

92 Okuma-yazma öğretiminde ilerleme, kolaydan zora doğru belirli bir sıra içinde yürütülmektedir. Ġlk okuma-yazma öğrenmeye yeni baģlayan öğrencinin dikkat düzeyine uygun bir yöntemdir. Bu yöntemle ilk okuma-yazma öğretiminde, çok sayıda hece, kelime, cümle ve metinlerle çalıģılmaktadır. Bu durum öğrencilerin cümleleri ezberlemesini engellemekte; tam tersine, cümleyi anlayarak öğrenmesini gerektirmektedir.

93 Ġlk Okuma-Yazmaya BaĢlama Ve Ġlerleme Sesler alfabedeki sıralarına göre değil aģağıda verilen sıraya göre ele alınmaktadır.

94

95 NEDEN BĠTĠġĠK EĞĠK YAZI?

96 Öğrenciler anatomik yapıları gereği kalemi eğik olarak tutarlar.

97 Ġlk okuma-yazma öğrenmeye baģlayan öğrencilerin, kalemi ellerine ilk aldıklarında eğik ve dairesel çizgiler çizdikleri gözlenmektedir.

98 BitiĢik eğik yazı, yazının akıcı ve doğru yönde geliģimini sağlamaktadır.

99 Dik temel harflerin ardından bitiģik eğik yazı harfleri ile yazmaya baģlayan öğrenciler bitiģik eğik yazıya geçiģte güçlük çekmektedirler. Bu nedenle ilk okuma-yazma öğretimine bitiģik eğik yazı ile baģlanmaktadır.

100 BitiĢik eğik yazı alıģkanlığı, öğrencilerin diğer yazı karakterleriyle yazılmıģ metinleri okumalarında problem çıkarmamaktadır.

101 MATEMATĠK Matematiğin yaģamımızdaki yeri, nerelerde kullanabiliriz? Somut uygulamalı etkinliklerle öğrenilir.

102 MATEMATĠK KONULARIMIZ SAYILAR ve ĠġLEMLER GEOMETRĠ ÖLÇME VERĠ

103 MATEMATĠK KONU BAġLIKLARI ANA BAġLIKLAR M1.1. Sayılar ve ĠĢlem M1.2. Geometri M1.3. Ölçme M1.4. Veri ALT BAġLIKLAR Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama ĠĢlemi Doğal Sayılarla Toplama ĠĢlemi Kesirler Cebire GeçiĢ Geometrik Cisimler ve ġekiller Uzamsal ĠliĢkiler Geometrik Örüntüler Uzunluk Ölçme Paralarımız Zaman Ölçme Tartma Sıvı Ölçme Tablo Grafik

104 HAYAT BĠLGĠSĠ TEMALAR Okul Heyecanım Benim EĢsiz Yuvam Dün, Bugün, Yarın

105 AraĢtırma Ödevleri Deneyler Ġnteraktif etkinlikler

106 Yapacağımız Diğer ÇalıĢmalar

107 ÜRÜN DOSYASI SUNUMU Öğrencilerin çeģitli alanlardaki çalıģmalarını, harcadığı çabayı ve geçirdiği evreleri gösterir. Sınıf içi etkinliklerin öğrencinin seçimi sonucunda bir araya getirilip, yansıtılmasıyla oluģur. Öğrencinin geliģimini, velisinin ve öğretmenlerinin izleyebilmesine olanak sağlayan bir çalıģmadır. 1. Dönem ve 2. dönemde olmak üzere yılda iki kez velinin katılımı ile yapılır. 1. Dönem Ürün Dosyası Sunum Tarihi: 1-16 Aralık Dönem Ürün Dosyası Sunum Tarihi: Mayıs 201

108 Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Atatürk Haftası Etkinlikleri Belirli Gün ve Haftalar Alan gezileri Okuma Bayramı 23 Nisan Kutlamaları - Yıl Sonu Gösterisi

109 OKUMA BAYRAMI VE YIL SONU GÖSTERĠSĠ

110 Bazı küçük hatırlatmalar

111 Sabah törenleri ve çıkıģlar

112 Ders araç-gereçleri -Kitaplar -Kırtasiye malzemeleri -Formalar

113 Sabah kahvaltısı Öğle yemeği Ġkindi kahvaltısı

114 Beslenme Su Kantin kullanımı

115 Beden Eğitimi Halk Oyunları Dans Dersleri

116 Ödevler Etütler

117 Bir ülkenin geleceği olan öğrencilerin yetiģtirilmesi, eğitimi ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ancak sağlıklı okul-aile-öğrenci iģbirliği ile sağlanabilir.

118 Birlikte güzel bir yıl geçirmek dileğiyle TeĢekkür ederiz

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ĠLKOKULU ÖĞRETĠM YILI 2. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ĠLKOKULU ÖĞRETĠM YILI 2. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ĠLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI 2. SINIFLAR Okuldaki Günlük AkıĢ DERSLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS ÖĞLE ARASI 4.DERS 5.DERS 6.DERS 7.DERS 8.DERS Ders Saatleri 08.50-09.40 09.55-10.35 10.50-11.30

Detaylı

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ĠLKOKULU ÖĞRETĠM YILI 3. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ĠLKOKULU ÖĞRETĠM YILI 3. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ĠLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI 3. SINIFLAR Okuldaki Günlük AkıĢ DERSLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS ÖĞLE ARASI 4.DERS 5.DERS 6.DERS 7.DERS 8.DERS Ders Saatleri 08.50-09.40 09.55-10.35 10.50-11.30

Detaylı

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU ÖĞRETĠM YILI 5. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU ÖĞRETĠM YILI 5. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI 5. SINIFLAR GENEL BĠLGĠLENDĠRME Okul kitap ve kırtasiye ihtiyaçları www.beykent.okulsepeti.com.tr adresinden temin edilebilir. IPAD satıģları okul web

Detaylı

İlkokuma Yazma Öğretimi

İlkokuma Yazma Öğretimi İlkokuma Yazma Öğretimi Günümüzün ve geleceğin öğrencilerinin yetiştirilmesinde, ilk okuma-yazma öğretiminin amacı; sadece okuma ve yazma gibi becerilerin kazandırılması değil, aynı zamanda düşünme, anlama,

Detaylı

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU ÖĞRETĠM YILI 6. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU ÖĞRETĠM YILI 6. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI 6. SINIFLAR GENEL BĠLGĠLENDĠRME Okul kitap ve kırtasiye ihtiyaçları www.beykent.okulsepeti.com.tr adresinden temin edilebilir. IPAD satıģları okul web

Detaylı

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU ÖĞRETĠM YILI 7. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU ÖĞRETĠM YILI 7. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI 7. SINIFLAR GENEL BĠLGĠLENDĠRME Okul kitap ve kırtasiye ihtiyaçları www.beykent.okulsepeti.com.tr adresinden temin edilebilir. IPAD satıģları okul web

Detaylı

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI

ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR EDĠRNE BEYKENT OKULLARI ÖZEL EDĠRNE BEYKENT ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR TEOG SINAVLARININ TARĠHLERĠ 1.DÖNEM: 23-24Kasım 2016 2.DÖNEM: Nisan 2017 Merkezi sınavlar, her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak

Detaylı

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri 5.DÖNEM 6.DÖNEM DERSLER T U K ECTS DERSLER T U K ECTS SNF 301 FEN VE TEK. ÖĞR. 4 0 4 6 SNF 304 TÜRKÇE ÖĞRETIMI 4 0 4 6 SNF 303

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI Yıl 1 / Yarıyıl 1

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI Yıl 1 / Yarıyıl 1 BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI Yıl 1 / Yarıyıl 1 117 in Adı Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri in Türü 2 0 0 2 2 3 Zorunlu 173 Ġnsan Anatomisi ve Kinesiyoloji 4 0 0 4 4 4 Zorunlu 174 Genel

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ.v ÖZ GEÇMİŞ vii I. BÖLÜM İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ 1

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ.v ÖZ GEÇMİŞ vii I. BÖLÜM İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ 1 İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ.v ÖZ GEÇMİŞ vii I. BÖLÜM İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ 1 İlk Okuma ve Yazma Öğretiminin Tarihsel Gelişimi... 1 İlk Okuma ve Yazma Öğretiminde Kullanılan Öğretim Yöntemlerine

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

YENİ İLKÖĞRETİM TÜRKÇE PROGRAMININ GETİRDİKLERİ Hasan Basri DURSUN > hbdursun@gmail.com

YENİ İLKÖĞRETİM TÜRKÇE PROGRAMININ GETİRDİKLERİ Hasan Basri DURSUN > hbdursun@gmail.com YENİ İLKÖĞRETİM TÜRKÇE PROGRAMININ GETİRDİKLERİ Hasan Basri DURSUN > hbdursun@gmail.com Bilginin hızla yenilenerek üretildiği çağımızda birey ve toplumun geleceği, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve üretme

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2016 T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN

Detaylı

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ../. Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı Eğitimde feda edilecek fert yoktur. K.ATATÜRK T.C.Kaymakamlığı/ Valiliği Milli Eğitim

Detaylı

1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Okulumuzda Hayat Bilgisi dersi uygulanırken 1. yarıyılda Hayat Bilgisi dersi kapsamında yer alan, Okul Heyecanım, Benim Eşsiz Yuvam ve Dün,

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU AMAÇ: Öğrencilerin kendilerini tanımalarını, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keģfedebilmelerini, hedef koyabilmelerini

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ĠLKOKULU 2/A SINIFI MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ĠLKOKULU 2/A SINIFI MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KASIM. 5. EKĠM EKĠM EYLÜL 05-06EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ĠLKOKULU /A SINIFI MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI VE LAR ĠSTĠKLAL MARġI MIZA SGI A.6. Ġstiklal MarĢı nı anlamına uygun dinler. ĠstiklâlMarĢıCD

Detaylı

MATEMATİĞİN DOĞASI, YAPISI VE İŞLEVİ

MATEMATİĞİN DOĞASI, YAPISI VE İŞLEVİ İÇİNDEKİLER Önsöz.III Bölüm I: MATEMATİĞİN DOĞASI, YAPISI VE İŞLEVİ 11 1.1. Matematiğin Tanımına Çeşitli Yaklaşımlar 12 1.2.Matematik Öğrenmenin Amaçları 13 1.3.Matematik ile Diğer Öğrenme Alanlarının

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ

ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ T.C. ETĠMESGUT KAYMAKAMLIĞI ġehġt ADĠL ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ ġġddetġ ÖNLEME EYLEM PLANI (SALDIRGANLIK, ġġddet, ZORBALIK OKUL TEMELLĠ ÖNLEME ÇALIġMALARI

Detaylı

İLK OKUMA YAZMAYA HAZIR BULUNUŞLUK ÇALIŞMALARI

İLK OKUMA YAZMAYA HAZIR BULUNUŞLUK ÇALIŞMALARI İLK OKUMA YAZMAYA HAZIR BULUNUŞLUK ÇALIŞMALARI Sayın Velimiz, Anabilim Anaokulları hazırlık sınıflarında öğrencilerimize okuma- yazma eğitimi verilmektedir. Bu eğitim sırasında yapılacak çalışmalar oyunlar,

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI

ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI EKİM EYLÜL ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA ÇEVRE OKUR-YAZARLIĞI ANKETĠNĠN UYGULANMASI(yeni gelen öğrencilerimize

Detaylı

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders İçerikleri

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders İçerikleri Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders İçerikleri 3.DÖNEM 4.DÖNEM DERSLER T U K ECTS DERSLER T U K ECTS SNF 217 GÖRSEL SANATLAR EĞIT. VE ÖĞR. 2 2 3 5 SNF 220 MÜZIK EĞITIMI VE ÖĞRETIMI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 SEKTÖR Çocuk geliģimi ve eğitimi alanında sektörün ihtiyacı, okul öncesinin ve özel eğitimin öneminin anlaģılması

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

GİRESUN LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSESİ 9. SINIFLAR REHBERLİK PLANI

GİRESUN LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSESİ 9. SINIFLAR REHBERLİK PLANI GİRESUN LİSESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSESİ 9. SINIFLAR REHBERLİK PLANI *lik Planının Hazırlanması ETKĠNLĠK AÇIKLAMA (Kim tarafından iģlenecek?, ĠĢlenirken nelere dikkat edilecek) KULLANILACAK

Detaylı

İçindekiler. İçindekiler... vii 1. BÖLÜM SES TEMELLİ CÜMLE YÖNTEMİ VE YAPILANDIRMACILIK. Yrd. Doç. Dr. Meral GÖZÜKÜÇÜK

İçindekiler. İçindekiler... vii 1. BÖLÜM SES TEMELLİ CÜMLE YÖNTEMİ VE YAPILANDIRMACILIK. Yrd. Doç. Dr. Meral GÖZÜKÜÇÜK İçindekiler Önsöz... iii İçindekiler... vii 1. BÖLÜM SES TEMELLİ CÜMLE YÖNTEMİ VE YAPILANDIRMACILIK Yrd. Doç. Dr. Meral GÖZÜKÜÇÜK Giriş... 1 Dil ve Anadili Tanımı... 2 Türkçenin Özellikleri... 4 İlkokul

Detaylı

Zihinsel Yetersizliği olan bireylere Okuma- Yazma Öğretimi. Emre ÜNLÜ

Zihinsel Yetersizliği olan bireylere Okuma- Yazma Öğretimi. Emre ÜNLÜ Zihinsel Yetersizliği olan bireylere Okuma- Yazma Öğretimi Emre ÜNLÜ Neden okuma yazma öğretmeliyiz? Yaşama katılım Yaşamsal tercihler Okuma yazma Bilgiye ulaşma Bağımsızlaşma Sessel farkındalık Metni

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

ÖZEL PEK ĠLKOKULU EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI 2/A SINIFI OCAK AYI VELĠ BĠLGĠLENDĠRME BÜLTENĠ

ÖZEL PEK ĠLKOKULU EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI 2/A SINIFI OCAK AYI VELĠ BĠLGĠLENDĠRME BÜLTENĠ ÖZEL PEK ĠLKOKULU 2017-2018 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI 2/A SINIFI OCAK AYI VELĠ BĠLGĠLENDĠRME BÜLTENĠ Sayın Velilerim; Bu ay 1. dönemin sonuna geldik. Öncelikle sizlere desteğiniz için teşekkür ederim. Dönem

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ Bugün ilkokul öğrencilerimizin sergilemiş olduğu sahne performansları da bizleri ayrıca gururlandırdı.

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer

ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer MUSATAFA KEMAL ATATÜRK VE 23 NĠSAN ULUSAL EGEMENLĠK VE ÇOCUK BAYRAMI CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları Atatürk

Detaylı

SEVDAMIZ OKUMAK PROJESĠ

SEVDAMIZ OKUMAK PROJESĠ SEVDAMIZ OKUMAK PROJESĠ VEZĠRKÖPRÜ-2016 PROJENĠN ADI:SEVDAMIZ OKUMAK PROJENĠN AMAÇLARI: Genel Amaç(lar): Projenin temel amacı, ortaokuldaki öğrencilere kitap okuma alıģkanlığı kazandırmak; öğrencilerin

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018)

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2018-09 Ġubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

OKULÖNCESĠNDE TEMATĠK YAKLAġIM ve ETKĠN ÖĞRENME. Prof. Dr. Nilüfer DARICA Hasan Kalyoncu Üniversitesi

OKULÖNCESĠNDE TEMATĠK YAKLAġIM ve ETKĠN ÖĞRENME. Prof. Dr. Nilüfer DARICA Hasan Kalyoncu Üniversitesi OKULÖNCESĠNDE TEMATĠK YAKLAġIM ve ETKĠN ÖĞRENME Prof. Dr. Nilüfer DARICA Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uzun yıllar öğretimde en kabul edilir görüģ, bilginin hiç bozulmadan öğretenin zihninden öğrenenin zihnine

Detaylı

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ( SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ( SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN SOSYAL BİLGİLER DERSİ (4.5.6.7 SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI 1 DERS AKIŞI 1.ÜNİTE: SOSYAL BĠLGĠLER ÖĞRETĠM PROGRAMININ GENEL YAPISI, ARADĠSĠPLĠN, TEMATĠK YAKLAġIM 2. ÜNİTE: ÖĞRENME ALANLARI 3. ÜNİTE: BECERĠLER

Detaylı

e harfi *Sesi hissetme *Sesi okuma yazma l harfi *Sesi hissetme *Sesi okuma yazma *Hece kelime ve cümle oluşturma

e harfi *Sesi hissetme *Sesi okuma yazma l harfi *Sesi hissetme *Sesi okuma yazma *Hece kelime ve cümle oluşturma 9 23 Ekim TAKLĠTÇĠ KARGA 2 Ekim 6 Ekim OKUL YOLUNDA 5 EKĠM 9 EKĠM YALANCI ÇOBAN 28 EYLÜL 2 EKĠM OKUL TÜRKÜSÜ 205-206 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ĠLKOKULU.SINIF TÜRKÇE DERSĠ YILLIK PLANI.TEMA : BĠREY VE

Detaylı

11 12 13 14 15 16 *YÖNETĠCĠ VE BÖLÜM BAġKANLARININ OKULA GELĠġLERĠ

11 12 13 14 15 16 *YÖNETĠCĠ VE BÖLÜM BAġKANLARININ OKULA GELĠġLERĠ ÇALIġMA TAKVĠMĠ AĞUSTOS *YÖNETĠCĠ VE BÖLÜM BAġKANLARININ OKULA GELĠġLERĠ *ÖĞRETMENLERĠN OKULA GELĠġLERĠ *AÇILIġ TÖRENĠ *DĠSĠPLĠNLER ARASI ĠġBĠRLĠĞĠ TOPLANTISI: HAZIRLIK SINIFI (KS/.00-.00.).SINIFLAR (KS/.00-.00)

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 21 Belirli Gün Ve Haftalar 25 Kulüp Çalışmaları 29 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 1/B SINIFI KASIM AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Mihver Dersler 2.Branş Dersler 3.Kulüpler 2 TÜRKÇE Kasım ayında Türkçe dersinden harfleri öğrenmeye

Detaylı

2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜCRETSİZ DAĞITIMA ESAS KİTAP LİSTESİ (Kitap Seçim Modülü'nde okullarca ihtiyaç girilecek)

2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜCRETSİZ DAĞITIMA ESAS KİTAP LİSTESİ (Kitap Seçim Modülü'nde okullarca ihtiyaç girilecek) KODU ADI İLKÖĞRETİM KİTAPLARI 2010-2011 EĞİTİĞRETİM YILI ÜCRETSİZ DAĞITIMA ESAS KİTAP LİSTESİ 100010 Beden Eğitimi Öğretmen Kılavuz Kitabı 1-8 Dersi okutan öğretmen sayısı kadar ihtiyaç bildirilecektir.

Detaylı

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI -Ben kimim ve fiziksel özelliklerim -Ailem -Sonbahar Mevsimi -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı BEN KĠMĠM VE AĠLEM Aile resimlerimizi okula getirerek ailemizi arkadaşlarımıza

Detaylı

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

Prof. Dr. Binnur YEġĠLYAPRAK

Prof. Dr. Binnur YEġĠLYAPRAK AĠLE REHBERLĠĞĠ VE VELĠ KONSÜLTASYONU Prof. Dr. Binnur YEġĠLYAPRAK Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fak. Hizmetiçi Eğitim 2009 www.binnuryesilyaprak.com Rehberlik Hizmetleri Ne Zaman Başlar? Milyonlarca

Detaylı

BELĠRLĠ GÜN VE HAFTALAR KUTLAMA TARĠHLERĠ GÖREV ALAN SINIFLAR. 15 Eylül-19 Eylül Tarihleri Arasında Kutlanır. Mart Ayının İlk Haftası (2 6 Mart)

BELĠRLĠ GÜN VE HAFTALAR KUTLAMA TARĠHLERĠ GÖREV ALAN SINIFLAR. 15 Eylül-19 Eylül Tarihleri Arasında Kutlanır. Mart Ayının İlk Haftası (2 6 Mart) TED ZONGULDAK KOLEJĠ VAKFI ÖZEL ĠLKOKULU - ORTAOKULU 2014 2015 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI KUTLANACAK BELĠRLĠ GÜN VE HAFTALAR ÇĠZELGESĠ (Milli Eğitim Bakanlığı Eylül 2005 Tarih ve 2576 Sayılı Tebliğler Dergisinde

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 1.ÜNİTE E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 1.ÜNİTE E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 1.ÜNİTE E-BÜLTENİ PYP Ne öğrenmek istiyoruz? 2.Sınıf pyp uygulama ünitesi veli bülteni DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KİM OLDUĞUMUZ SÜRE:

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders ve kaynak kitaplarını sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken akademik

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR. Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR. Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENLERİ Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ. HAFTASONU ÇALIŞMALARI SIRASINDA AÇIK CAFE Cumartesi

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

PYP VELİ MEKTUBU 1. SINIFLAR PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ

PYP VELİ MEKTUBU 1. SINIFLAR PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ PYP VELİ MEKTUBU EĞİTMEN KOLEJİ 1. SINIFLAR DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA : DÜNYANIN İŞLEYİŞİ ÜNİTENİN UYGULANMA SÜRESİ : 10 Aralık 2018 18 Ocak 2019 ANA FİKİR : DÜNYA MIZIN HAREKETLERİ CANLILARIN YAŞAMINI ETKİLER

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI. OKULUN FĠZĠKĠ YAPISINI ĠYĠLEġTĠRME EKĠBĠ. OKULUN FĠZĠKĠ YAPISINI ĠYĠLEġTĠRME EKĠBĠ

2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI. OKULUN FĠZĠKĠ YAPISINI ĠYĠLEġTĠRME EKĠBĠ. OKULUN FĠZĠKĠ YAPISINI ĠYĠLEġTĠRME EKĠBĠ 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI Sıra No Stratejik Amaç No Hedef No Çalışmanın Adı Sorumlu Ekip Başlangıç ve Bitiş Tarihi Tahmini Bütçe Açıklamalar 1 Okulun iç cephesinde koridor duvarlarının

Detaylı

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: HESAPLARIMI KARġILAġTIRIYORUM DERS SAATĠ: 6. vurgulanır. Belirlenen beş ülkeye gitmek için yapılacak

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: HESAPLARIMI KARġILAġTIRIYORUM DERS SAATĠ: 6. vurgulanır. Belirlenen beş ülkeye gitmek için yapılacak 6. 24-28 Ekim 20 5. 7-2 Ekim 20 4. 0-4 Ekim 20 3. 3-7 Ekim 20 2. 26-30 Eylül 20 EYLÜL. 9-23 Eylül 20 20 202 ÖĞRETİM YILI BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE : HESAPLARIMI KARġILAġTIRIYORUM DERS SAATĠ: 6 KULLANILAN

Detaylı

1. SINIFLAR BÜLTEN 1

1. SINIFLAR BÜLTEN 1 1. SINIFLAR BÜLTEN 1 Örüntü ve Süslemeler Bir örüntüdeki ilişki belirlendi. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeler belirlenerek tamamlandı. Geometrik Cisimler Geometrik cisimlerden küp, prizma, silindir,

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 1/C SINIFI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 1/C SINIFI 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 1/C SINIFI ARALIK AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Aralık Ayında Doğan Yıldızlarımız 2. Mihver Dersler 3. BranĢ Dersler 4. Kulüpler 2 ARALIK AYINDA

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

SPOR YÖNETĠCĠSĠNĠN TANIMI VE NĠTELĠKLERĠ. Doç.Dr.Hakan SUNAY

SPOR YÖNETĠCĠSĠNĠN TANIMI VE NĠTELĠKLERĠ. Doç.Dr.Hakan SUNAY SPOR YÖNETĠCĠSĠNĠN TANIMI VE NĠTELĠKLERĠ Doç.Dr.Hakan SUNAY SPOR YÖNETİCİSİNİN TANIMI Günümüzde; Bir spor yöneticisinin çok yönlü niteliklere sahip olmalıdır Özelliklede, Pratik becerileri teorik bilgilerle

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Prof. Dr. Binnur YEġĠLYAPRAK

Prof. Dr. Binnur YEġĠLYAPRAK REHBERLĠK VE PSĠKOLOJĠK DANIġMA-AĠLE REHBERLĠĞĠ VE AĠLE DANIġMANLIĞI Prof. Dr. Binnur YEġĠLYAPRAK Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fak. (Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği BaĢkanı) Hizmetiçi

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI BAŞARININ ANAHTARI ARMADA OKULLARI Armada okullarında her sınıf seviyesine uygun MEB program standartlarına dikkat edilerek eğitim ve öğretim yöntemleriyle de zenginleştirilmiş uygulamalar ve teknolojik

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL 2014-17 EKİM 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ OKULA UYUM OKULUM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaģlarını tanıma Okulda çalıģanları gözlemleme Sınıfını gözlemleme Sınıfını tarif etme Sınıf kurallarını

Detaylı

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 25 Belirli Gün Ve Haftalar 29 Kulüp Çalışmaları 33 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları 48 Veli

Detaylı

İçindekiler. Cumhuriyet Bayramı Törenimiz. 2. Toplum Projesi Veli Bilgilendirme Mektubu.. 2. Myp Toplantimiz 3. Eğitimde İzlerimiz.

İçindekiler. Cumhuriyet Bayramı Törenimiz. 2. Toplum Projesi Veli Bilgilendirme Mektubu.. 2. Myp Toplantimiz 3. Eğitimde İzlerimiz. İçindekiler Cumhuriyet Bayramı Törenimiz. 2 Toplum Projesi Veli Bilgilendirme Mektubu.. 2 Myp Toplantimiz 3 Eğitimde İzlerimiz. 4 Pdr Birimi Semineri. 4 Okul Meclisi Seçim Hazırlıkları 5 Kasım Ayı Etkinlik

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C. ĠSTANBUL VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının Toplantısı 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Yıl sonu neredeyse geldi. 4-6.sınıf öğrencilerimize son

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ 5 Mart 2014 Çarşamba günü anaokulu Satürn ve Jüpiter sınıfındaki öğrenci velilerimize yönelik İlkokul

Detaylı

BĠREYSELLEġTĠRĠLMĠġ EĞĠTĠM PROGRAMININ AMAÇ VE ĠġLEVLERĠ

BĠREYSELLEġTĠRĠLMĠġ EĞĠTĠM PROGRAMININ AMAÇ VE ĠġLEVLERĠ BĠREYSELLEġTĠRĠLMĠġ EĞĠTĠM PROGRAMININ AMAÇ VE ĠġLEVLERĠ Özel gereksinimli olduğu belirlenen her öğrenci için BireyselleĢtirilmiĢ Eğitim Programı(BEP) hazırlanır. Bu amaçla öğrenci ayrıntılı değerlendirmeye

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

KURBAN BAYRAMI (24-27 EYLÜL)

KURBAN BAYRAMI (24-27 EYLÜL) E Y L Ü L 201.HAFTA 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA AY HAFTA T.C ADIYAMAN VALĠLĠĞĠ ADIYAMAN REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ 201-201 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI REHBERLĠK VE PSĠKOLOJĠK DANIġMA HĠZMETLERĠ YARIMBAĞ

Detaylı

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ( SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ( SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN SOSYAL BİLGİLER DERSİ (4.5.6.7 SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI 1 DERS AKIŞI 1.ÜNİTE: SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMININ GENEL YAPISI, ARADİSİPLİN, TEMATİK YAKLAŞIM 2. ÜNİTE: ÖĞRENME ALANLARI 3. ÜNİTE: BECERİLER

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi ifade etme biçimimiz çevremizle kurduğumuz ilişkileri etkiler.

ANAFİKİR: Kendimizi ifade etme biçimimiz çevremizle kurduğumuz ilişkileri etkiler. 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz,17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Hazırlık Atlama Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ

İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ Editörler Yrd.Doç.Dr. Sevilay Yıldız / Yrd.Doç.Dr. Tuncay Canbulat İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ Yazarlar Doç.Dr. Kaya Yıldız Doç.Dr. Ruhan Karadağ Yrd.Doç.Dr. Alpay Aksin Yrd.Doç.Dr. Kazım Biber Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Temel Matematik 1 TEM425 7 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 1. ETKİNLİĞİN ADI Zihinsel Engellilerin Eğitimi Kursu 4 Mesleki Gelişim Programı 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti başarı

Detaylı

ĠTÜ GELĠġTĠRME VAKFI BEYLERBEYĠ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL ĠLKÖĞRETĠM OKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 9.VELĠ BÜLTENĠ

ĠTÜ GELĠġTĠRME VAKFI BEYLERBEYĠ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL ĠLKÖĞRETĠM OKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 9.VELĠ BÜLTENĠ ĠTÜ GELĠġTĠRME VAKFI BEYLERBEYĠ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL ĠLKÖĞRETĠM OKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 9.VELĠ BÜLTENĠ 1 Değerli Velimiz, 14 Kasım - 18 Kasım tarihleri arasında öğrencilerimiz planlanan eğitim

Detaylı

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ATA ORTAOKULU 7.SINIF TEKNOLOJĠ ve TASARIM DERSĠ YILLIK DERS PLANI

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ATA ORTAOKULU 7.SINIF TEKNOLOJĠ ve TASARIM DERSĠ YILLIK DERS PLANI -7 Eylül EYLÜL 1 15-19 Eylül 014-015 ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ATA ORTAOKULU 7.SINIF TEKNOLOJĠ ve TASARIM DERSĠ YILLIK DERS PLANI 1. Teknoloji ve Tasarım kavramlarını kavratmak.teknoloji ve Tasarım Dersinin Genel

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 07-08 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 07 08 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Yayımlar Dairesi Başkanlığı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Yayımlar Dairesi Başkanlığı Sayı Konu Ġlgi : : B.08.0.YDB.0.24.03.00.611/ : 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılında Okutulacak İlköğretim ve Ortaöğretim Ders Kitapları T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Yayımlar Dairesi Başkanlığı GENELGE 2010/4

Detaylı