Ne zaman işsizlik ödeneği hakkına sahip olacaksın?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ne zaman işsizlik ödeneği hakkına sahip olacaksın?"

Transkript

1 Sida: 1 av 11 Ersättning vid arbetslöshet Information om arbetslöshetsförsäkringen Turkiska İşsizlik Ödeneği İşsizlik sigortası hakkında bilgiler. İşsizlik ödeneği nedir? İşsizlik sigortası, işsizlik süresi boyunca iş arayanlara ve iş bulabilmek iş verilen uğraş ve çaba için işsizlere ekonomik ödeneği vermekte. Sigorta İsveçte çalışmakta olan ya da geçmişte çalışmış olanlar için geçerlidir. İsizlik ödeneğine sahip olabilmen için, yerine getirilmesi gereken bazı şartlar vardır. Yeni bir iş hayatı yolunda sana sağlanan yardımın dışında, İş ve İşçi Bulma Kurumu da bazı şartlerı yerine getirip getirmediğini kontrol edecektir. Bağlı bulunduğun işsizlik fonu gereken soruşturmayı yapar ve işsizlik ödeneğin için karar verir. İşsizlik fonları İşsizlik ödeneği için bağlı bulunduğun işsizlik fonuna (a-kassa) başvuracaksın. İşsizlik fonu gereken soruşturmayı yapar ve işsizlik ödeneğe hakkın olup olamadığına karar verir. İşsizlik fonu işsizlik ödeneğini öder. İşsizlik fonu işsizlik ödeneği ile ilgili sorulara cevap verir. İş ve İşçi Bulma Kurumu İşsiz olduğunu İş ve İşçi Bulma Kurumuna başvuruda bulunacaksın. İş ve İşçi Bulma Kurumu, işsizlik ödeneğini alabilmen için yerine getirmeni gereken genel şartları sana bildirerek, aynı zamanda işsizlik sigortası ile bağdaşmayan belgeler hakkında ana bilgi ve açıklamalarda bulunacaktır. İş ve İşçi Bulma Kurumu, işsizlik ödeneği alanların iş başvuru yaptığını ve işsizlik sigortasının genel kurallarını yerine getirdiğini kontrol edecektir. İş ve İşçi Bulma Kurumu, Ödenek hakkını etkileyebilecek sana ait gelişmeleri üyesi olduğu işsizlik fonuna bildirecektir. Ne zaman işsizlik ödeneği hakkına sahip olacaksın? İşsizlik ödeneği alabilmen için, işsizlik sigortası yasasnın 9. paragrafında bulunan genel şartları yerine getirmen gerikir. Sözkonusu genel şartları aşağıda sıralanmıştır.

2 Sida: 2 av 11 İşsizlik durumunda iş arayanlar aşağıdaki şartlarda işsizlik ödeneği hakkına sahiptir 1. çalışabilme durumunda olup çalışma engeli olmayan ve işgününde en az 3 saat olamak üzere haftada ortalama en az 17 saat çalışabilenler 2. kamuya bağlı İş ve İşçi Bulma Kurmunda işsiz olarak kayıtlı olanlar 3. aynı zamanda iş piyasasında doğabilecek istihdama hazır olmalı Günde en az 3 saat olmak üzere haftada en az 17 saat herhangi bir işi yerine getirmen ve yapman gerekir. Eğer ki İş ve İşçi Bulma Kurumu işsizlik ödeneğinin şartlarına göre istenen işi getiremeğeceğini tesbit ederse bunu bağlı bulunduğun işsizlik fonuna bildireceğiz. Daha sonra işsizlik fonu, herhangi bir ödeme hakkına olup olmadığına karar verir. İşsizlik ödeneğini almak istediğin süre boyunca İş ve İşçi Bulma Kurumunda kayıtlı olman gerekir. İş ve İşçi Bulma Kurumuna işsiz olduğunu başvurduğun günden itibaren, biz bağlı olduğun işsizlik fonuna bir mesaj göndereceğiz. İş piyasasında doğabilecek istihdama hazır isen, o zaman tek amacın çalışmak olmalı ve buna harhangi bir engel olmamalı. Ödenek alabilmen için neler yapman gerekir? Burada neyin sorumluğun dahilinde olduğunu öğrenebilirsin, bu da İş ve İşçi Bulma Kurumuna başvurduğun günden itibaren çalışacağın yeni bir iş gününe kadar ya da başka bir uğraşa kadar. Bireysel bir eylem planı oluşturulması Sen ve İş ve İşçi Bulma Kurumu ile birlikte bir eylem planı yapacaksınız ve burada mümkün olduğu kadar en kısa zamanda iş bulabilmek için nelerin yapman gereken belirtilmeli. Eğer işsizlik sigortasınca bazı işlere başvurmama konusunda kabul edilebilir mazeretlerin varsa, ve bu mazeretleri giderebilmek için bunlar eylem planında belirtilmeli. Eğer ki, eylem planı hazırlamada katılmayacaksan, biz bunu bağlı bulunduğun işsizlik fonuna bildireceğiz. Faaliyet raporunu teslim et İşsizlik ödeneği alıyor ya da bunu istiyorsan, ayda bir defa faaliyet raporunu İş ve İşçi Bulma Kurmuna teslim etmen gerekir. Faaliyet raporu, iş bulabilmen için ya da başka uğraşlarını gösterecek etkinlikleri içermeli. Eğer ki zamanında faaliyet raporunu İş ve İşçi Bulma Kurumuna teslim etmezsen, biz bunu bağlı bulunduğun işsizlik fonuna bildireceğiz.

3 Sida: 3 av 11 İş ve İşçi Bulma Kurumu ile diğer öperatörleri ziyaret et veya onlarla ilişki kurabilirsin Anlaşmaya göre ya da herhangi bir toplantıya çağrıldığın vakit, İş ve İşçi Bulma Kurumu ile diğer öperatörleri ziyaret etmeli ya da onlarla ilişki kurmalısın. Tamamlayıcı aktörler, İş ve İşçi Bulma Kurumunun hizmetinde çalışarak işyerlere işçi sağlamaya çalışmakta. Eğer ki ayarlanmış bir toplantıya katılmayacaksan biz bunu bağlı bulunduğun işsizlik fonuna bildireceğiz. Belirlenmiş uygun işlere başvurabilirsin Sana uygun olan ve İş ve İşçi Bulma Kurumunun belirleyeceği işlere başvurmalısın ve yerine getirebileceğin tüm işleri almaya hazır olmalısın. Eğer işsizlik sigortasına göre herhangi bir mazeretin yoksa, iş piyasasında bulunan her çeşit işlere başvurmaya hazır olmalısın. Bu da işsizlik ödeneğini aldığın ya da başvurduğun ilk günden itibaren geçerlidir. Gerektiği zaman da günlük veya haftalık yolculukların olabilir ya da başka bir yere taşınma mecburiyetine kalabilirsin. Eger ki İş ve İşçi Bulma Kurumu, sana uygun olan işleri almak istemediğin sonucuna varırsa biz de bunu bağlı olduğun işsizlik fonuna bildireceğiz. Aktif bir şekilde iş aramak İşsizlik sigortası kişiyi tekrar işe dönüştürmeğe çalışan bir sigorta olup mesleki bir sigorta degildir. En kısa zamanda yeni bir iş bulabilmen için, iş arama konusunda sen kendin etkin bir şekilde uğraş göstermen gerek. Eğer ki İş ve İşçi Bulma Kurumu, bir sana uygun olabilecek bir işi almak istemediğini kanaatine varırsa, biz de bunu bağlı olduğun işsizlik fonuna bildireceğiz. Bir işin sizin için uygun olmadığı nasıl tesbit edilir? İşsizlik ödeneğin alabilmen için, önceden çalıştığın bir işe benzemeyen diğer işlere başvurmak zorunda kalabilirsin. Burada sana uygun olabilecek işlerle ilgili daha fazla değerlendirme bilgisi vardır. Eğitim ve mesleki deneyim İş ararken sahip olduğun eğitim ve mesleki deneyim dikkate alınmalı, fakat bazı işler sahip olduğun eğitim ve mesleki deneyiminle bağdaşmasa dahi sana uygun olabilir. Uzmanlık Eğer bir işveren sahip olduğun niteliklerin yeterli olduğunu uygun buluyor ve seni işe almak istiyor, sen ise sahip olduğun bilgilerin yeterli olmadığını ve teklif ettiği işe uygun olamdığını düşünüyorsan dahi, o işi kabul etmen gerkir.

4 Sida: 4 av 11 Tıbbi engeller Eğer herhangi tıbbi nedenlerden iş aramıyor ya da sana teklif edilen bir işi kabul etmiyorsan, bunu doktor raporu ile kanıtlaman gerek ve bu raporda hangi ne gibi nedenlerden dolayı işi yapamayacağını belirtilmeli. Eğer ki sözkonusu tıbbi engelleri kanıtlamıyorsan, sözkonusu iş sana uygundur demek. Ailevi nedenler Eğer çocuklarndan biri ya da evdeki aile fertlerinden başka biri günlük bakımına muhtaç ise ve bu bakımdan dolayı başta bir yere taşınamiyorsan, belirli bir süre içinde aradığın işleri belirli bir bölgeye sınırlandırabilirsin. Bu imkan tek başına çocuklarına bakan veliler için de geçerli olup, işin üstesinden gelebilmek için konut bölgesinde başkalarının yardımına muhtaç olanlar için geçerlidir. Eğer sambo olup, çalışan başka biri ile yaşıyor ve bu kişi işinden dolayı eve bakamıyor ya da taşınamıyorsa, bu da belirli bir süre içinde aradığın işleri belirli bir bölgeye sınırlandırma imkanı sağlamakta. Ailevi nedenlerden dolayı belirli bir süre için günlük mesafeli yolculuk için iş aramayı sınırlandırabilirsin. Fakat işsiz biri olarak sürekli günlük mesafeli yolculuğun dışında bir iş aramalısın. Belirli bir geçiş döneminden sonra eğer haftada bir defa aileni ziyarek ederak haftalık yolculuk yapabiliyorsan iş uygun olarak kabul edilir. İşe gidip gelme yolculuğu Eğer iş ile ev arasındaki yolculuğun ücreti uygun ise belirlenen ya da sana teklif edilen iş uygun sayılır demektir. Onun için toplu taşımacılık ya da başka bir şekilde, örneğin kendi arabanla günlük yolculuk yapmaya hazır olmalısın. İmkan varsa, işi alabilmen için iş saatlerini ayarlama yükümlülüğünü taşıyacaksın. İşyerinden günlük mesafeli yeni bir konut İşin başladığı andan itibaren eğer işyerinden günlük mesafeli bir konut alabiliyorsan demek ki bu iş sana uygun sayılır demek. Bu aynı zamanda iş yerinden asıl konutuna hergün yolculuk yapamadığın durumlarda da geçerlidir. Eğer iş nedeniyle ailen de seninle taşınmaya mecbur kılıyorsa, ve bu taşınma günlük yolculuk yerine belirli bir süre içinde konut temin edilebilirse iş uygun olarak kabul edilir. İş geliri Eğer teklif edilen ya da belirlenen işin geliri sahip olduğun günlük gelirin en az %90 ı oluşuyorsa, bu da uygun bir iş sayılır. Eğer çifte konut nedeniyle yaşam harcamaların artıyorsa, bunlar gelir hesabı esnasında ele alınır.

5 Sida: 5 av 11 Çalışanlara sağlanan faydalar toplu sözleşme dahilinde ya da işverenlerin genel olarak yetenek ve işteki görevlerine göre sağladıkları faydalara göre olmalı. Diğer iş anlaşması Eğer iş arama sürecinde bir iş bulduysan, sana teklif edilen başka bir işi kabul etmeme hakkına sahipsin. Fakat yazılı bir belge ile bunu ispatlamalı ve bir ay içinde bu işte çalışmak zorundasın. İş sorunu Herhangi bir işyerinde yasal bir lokavt ya da grev devam ediyorsa, bu iş uygun olarak kabul edilmiyor. Fakat iş yerinde sadece bir uyarı varsa o zaman iş uygun olarak kabul edilir. İşsizlik sigortası hakkında gerçekler Aşağıda işsizlik ödeneği ile ilgili daha fazla bilgi var. Burada işsizlik fonunda üye olabilmenin şartları, ödenek hakkı elde etmek için ne kadar süreyle çalışman gerektiği ve bu ödenek miktarın ne kadar olduğunu öğreneblirsin. Ödenek şu şekilde sağlanır İşsizlik ödeneği temel miktar şeklinde ya da gelir ödeneği şeklinde ödenir. Temel miktar ne kadar kar ettiğin gelire göre değil, ne kadar süreyle çalıştığına göre belirlenir. Bu miktar herhangi bir işsizlik fonunda üye olmayan ya da yeterli bir süre için üye olmayanlara ödenir. Temel miktar en erken 20 yaşını dolduran günden ittibaren ödenir. Gelir ödeneği öncegi kazancına göre ödenir. Gelir ödeneği alabilmen için önceden en az 12 ay (üye şartı) süreyle herhangi bir işsizlik fonunda üye olman gerekir. Aynı zamanda üyelik süresi boyunca işçilik şartlarını yerine getirmiş olman gerek. Bağlı olduğun işsizlik fonu ile temas kurarak seninle ilgili geçerli olan şartlar hakkında bilgi edinebilirsin. Kimler işsizlik fonunda üye olabilir? İş ararken işsizlik fonun herhangi bir etkinlik alanında çalışıyorsan işsizlik fonunda üye olabilirisin. Çalışmıyorsan eğer, son olarak çalıştığın iş yerin bağlı olduğu işsizlik fonuna olarabilirsin. Aynı zamanda tamamlayıcı denilen Alfa fonu diye bir işsizlik fonu var. Buraya branşlara bakılmaksızın herhangi bir işte çalışmış ya da çalışmakta olanlar işsizlik ödeneği için başvuruda bulunabilir.

6 Sida: 6 av 11 Son olarak eğer EU/EES ülkelrinden birinde ya da İsviçre de çalıştıysan başka kurallar geçerli olabilir. Geniş bilgi için bağlı olduğun işsizlik fonu ile temas kurabilirsin. İşsizlik fonlarından hangisi ödeneği sağlar? İşsizlik ödeneği için bağlı olduğun ya da üyesi olmak istediğin işsizlik fonun yanında başvuracaksın. Eğer işsizlik fonunda üye değil ve üyelik başvurusunu da yapmak istemiyorsan, o zaman işsizlik ödeneği için Alfa fonuna başvurabilirsin. İşsizlik fonlarının adreslerinin arbetsformedlingen.se webb safyafında bulabilirsin. Orada meslek ve branşların işsizlik fonların etkinlik alanlarında dahil olduğunu da görebilirsin. İş şartı nedir? Eğer gelire göre ya da temel bir gelir ödeneği almak istersen iş şartlarını yerine getirmen gerekir. Bu da ayda, işsiz kaldığın günden itibaren son 12 ay içerisinde, en az altı ay boyunca en az 80 saat çalışmış olman gerekir. Bunun dışında, eğer aralıksız sekiz ay boyunca 480 saat çalıştıysan, yani ayda en ez 50 saat çalıştığın zaman iş şartlarını dolduruyorsun. Bazı durumlarda toplam savunma hizmeti ya da ana babalık parası en fazla iki ay süreyle iş olarak hesaplayabilirsin. İşsizlikten öncesi 12 ay boyunca çalışma imkanın olmadıysa, o süre uzatılabilir (gözardı süresi). Bu süre, hasta olduğun durumlarda, toplam savunma hizmetleri, tam süreyle eğitim görmek ya da çocuk bakımı durumları için geçerlidir. Sözkonusu gözardı süresi, son 12 ya hariç en fazla beş yıl olmalı. İşsizlik fonu ile temas kurarak senin için geçerli olanları kontrol edebilirsin. Bazı durumlarda EU/EES ülkelerden birinde ya da İsviçre de çalışılan iş işçilik çartları için yeterli olabiliyor. Geniş bilgi için bağlı olduğun işsizlik fonu ile temas kurabilirsin.

7 Sida: 7 av 11 İşsizlik ödeneği başvurusu için şu formlar sana lazım: İşsizlik ile ilgili başvuru. Başvuru formu arbetsformedlingen.se webb sayfasında mevcuttur. İşveren belgesi. Belgeyi eski işverenin/işverenlerin dolduracaktır. Belge arbetsformedlingen.se webb sayfasında mevcuttur. İşsahipleri için işçi belgesi. Belge işsizlik öncesi işsahibi olanlar için kullanılacaktır. Belge arbetsformedlingen.se webb sayfasında mevcuttur. Fon kartı. Fon kartında, son iki hafta içerisinde nelerin yaptığını belirteceksin. Bağlı olduğun işsizlik fonu gereken fon kartlarını ikamet adresine gönderecektir. Fon kartlarını aynı zamanda tüm işsizlik fonlarında internet aracılığıyla da doldurulabilir. Aynı zamanda devam etmekte olan eğitim, emeklilik hakkı vb. durumlar için de belge gönderebilirsin. Bilgi için bağlı olduğun isizlik fonu ile temas kurabilrisin. İşsizlik ödeneği süreci boyunca eğer işsizlik fonu talep ederse yeni bir başvuru formu teslim etrmen gerekir. Eğer teslim ettiğin önceki bilgilerde herhangi bir değişiklik olduysa, örneğin iş alabilmek için imkanlarında değişiklik olduysa ya da herhangi bir işe başladıysan, her zaman yeni bilgileri işsizlik fonuna bildirebilirsin. Şu şekilde işsizlik ödeneğine başvuracaksın İşsizlik ile ilgil başurun ve diğer formlar ile belgeleri işsizlik fonuna tesli eder ya da posta ile göderebilirsin. Ödenecek işsizlik ödeneğin miktarı ne kadar? İşsizlik ödeneği haftada en fazla beş gün (pazartesi-cuma) olmak üzere günlük ödenek olarak ödenir. Hastalık durumlarda ya da çalışmanı engeleyebilecek diğer mazeretler haftalık günlük ödeneğini etkiler. Eğer haftanın bir bölümünde çalışacaksan, geri kalan işsizlik bölümü için işsizlik ödeneği alacaksın. İssizlik fonu bu ödeneği hesaplarken, işsizlikten önce çalıştığın dönemin gelirin ortalamasına göre hesaplayacaktır. Bu ortalama işsizlikten önce çalıştığın tüm 12 aya göre hesaplanacaktır. Ortalama hesaba hiç çalışmadığın aylar da dahildir. Gelirine göre alacağın ödenek, işsiz kaldığın önceki son 12 ayın ortalama gelirine göre belirlenir. İşsizliğin ödeneği ilk 200 gün içerisinde son olarak çalıştığın ortalama maaşın en fazla %80 i olacaktır. Eğer 200 ödence gün sonra hala işsiz isen ortalama maaşın en fazla %70 ı alacaksın. Ödence dönemi boyunca alacağın en fazla günlük ödenek 680 krondur. Gelire dayalı olmayan temel miktar ise en fazla 320 krondur. İşsizlik dönemi öncesi ortalama çalıştığın süre eğer tam işin ortalamasında az ise, ödenecek temel miktar da azalır.

8 Sida: 8 av 11 Günlük ödenek ve temel miktar için İsveç Hükümeti karar verir. Gelir düzeyindeki işsizlik ödeneğinden gençler için iş garantisine geçiş yapanlar 100. güne kadar ortalama gelirlerinin % 80 i etkinlik desteği şeklinde alacaklar (işsizlik ödeneği ve etkinlik desteği birlikte hesaplanır). 100 ödence gününden sonra gelirinin %70 i alacaksın ve 200 ödence gününden sonra ortalama gelirinin %65 i alacaksın. İşsizlik ödeneği ve alacağın ödenek miktarını işsizlik fonu belirler. Günlük ödenek hem vergiya tabbi hem den emekliye dayalıdır. İşsizlik ödeneği ne kadar süreyle ödenir? En fazla 300 gün için ödenek alabilirsin. (bir adet ödenek dönemi). Eğer 18 yaşından küçük çacukların varsa en fazla 450 gün ödenek alabilirsin. İkinci bir dönem için ödenek alabilmen için yeni bir işsizlik şartını yerine getirmen gerekir. İşsizlik ödeneği iş piyasası politikasının hazırladığı etkinlik desteği koordinasyonu ile sağlanır. Etkinlik desteği süresince olan günler ödenek dönemi günler olarak sayılır. Bir kısım işi olan ve bir kısım işsiz olanlar için özel kurallar geçerlidir. Çalıştığın toplam haftalar için en fazla 75 günlük ödenek alabilirsin. Geri kalan günlerin ödeneğini tamamen işsiz kaldığın haftalarda alabilirsin. Daha fazla bilgi istiyorsan bağlı olduğun işsizlik fonuna sorabilirsin. Ödencesiz süresi (Karens) İşsizlik sigortasında yedi günlük ödencesiz (karensdag) bir süre uygulanır. Bu da, işsiz olduğunda, isizlik ödeneğini en erken yedi gün sonra alabiliyorsun. Ödencesiz günleri pazartesiden cuma gününe kadar hesaplanır. Her yeni bir işsizlik dönemi yedi günlük ödencesizle başlar. Üç adet temel önlem Eğer iş başvuru süresini kötü bir şekilde kullanırsan, uzamasına neden olursan ya da işsizliğine neden olursan, İş ve İşçi Bulma Kurumu bağlı olduğun işsizlik fonuna bir mesaj gönderecektir. Daha sonra işsizlik fonu, işsizlik ödeneğini etkileyebilecek gereken soruşturmayı yapar ve karar alır. Sözkonusu üç adet temel önlem tamamen birbirinden ayrıdır.

9 Sida: 9 av İş aramayı kötü yolda kullanmak İşsizlik fonu aşağıdaki durumlarda bir uyarı kararı alabilir geçersiz nedenlerden dolayı eğer bireysel eylem plan çalışmalarına katılmamak geçersiz nedenlerden dolayı eğer gereken faaliyet raporunu belirlenen süre içerisinde İş ve İşçi Bulma Kurumuna teslim etmemek. geçersiz nedenlerden dolayı eğer İş ve İşçi Bulma Kurumunu ziyaret ya da temas kurmazsan veyahut belirlenen zamanda diğer aktörlerce balirlenen görüşmelere zamanında hazır bulunmamak geçersiz nedenlerden dolayı eğer önerilen uygun işlere başvurmamak etkin bir şekilde uygun olan işlere başvurmamak Ödenek sürecinde eğer işsizlik başvurunu kötü bir şekilde kullanıp bunu tekrar edersen, bağlı bulunduğun işsizlik fonun bir karar alıp seni ödenekten mahrum edebilme hakkı vardır. Ödenek mahrumiyeti ikinci davranışta bir günlük ödeneği kapsar, üçüncü davraniş için beş günlük ödeme mahrumiyeti ve dördüncü davranış için on günlük ödeme mahrumiyetinden olabilirsin. Eğer işsizlik fonu işsizlik ödeneği sürecinde beşinci defa işsizlik başvurunu kötü bir şekilde kullandığına dair bir karar alırsa, o zaman yeni bir dönemde işsizlik şartları yerine getirene kadar herhangi bir ödenek alamazsın. 2. İşsizlik süresini uzatır Aşağıdaki geçersiz nedenlerden dolayı işsizlik fonu beş gün süreyle seni işsizlik ödeneğinden men etme kararı alabilir. uygun olan bir işi red etmek davranışlarından dolayı bir iş anlaşmasının gerçekleşememesi faaliyet desteği teslim etmekle işgüçü piyasası politikasınn teklif ettiği programı red etmek Ödenek sürecinde eğer işsizliğini uzatarak bunu tekrar edersen, bağlı bulunduğun işsizlik fonun bir karar alıp ikinci defasına seni on ödenek günlüğünden ve üçüncü defasına 45 ödenek günlüğüne seni mahrum edebilir. Eğer işsizlik fonu işsizlik ödeneği sürecinde dördüncü defa işsizliğini uzattığına dair karar alırsa, o zaman yeni bir dönemde işsizlik şartları yerine getirene kadar herhangi bir ödenek alamazsın.

10 Sida: 10 av İşsizliğe neden olur İşsizlik fonu aşağıdaki durumlarda 45 gün boyunca seni işsizlik ödeneğinden mahrum edebilecek kararını alabilir. geçersiz nedenlerden dolayı işini bırakmak yanlış davranışlardan dolayı işini bırakmak geçersiz nedenlerden dolayı, faaliyet raporu teslim ettiğin işgüçü piyasası politikasının programını bırakmak eğer davranışlarından dolayı sana sağlanan etkinlik desteği için İş ve İşçi bulma Kurumun önerdiği bir iş teklifi geri almak zorunda olduğu durumlarda Eğer aynı ödenek döneminde işsizliğe neden olacaksan, tekrar 45 günlüğe 20 günlük ödenek için kapanabilirsin. Eğer herhangi bir işte çalıştıysan ya da iş piyasasının politik programına katıldıysan o zaman 20 gün boyunca iş ödeneğinden men olabilirsin. Eğer işsizlik fonu, aynı ödenek sürecinde üçüncü defa işsizliğe kendin neden oladuğuna karar aldıysa, o zaman yeni bir dönem için işsizliklik şartları doldurana kadar ödenek hakkına sahip olamayacaksın. Bizimle temasa geç Sürekli ayarlanmış toplantılara gelmen gerekir. Toplantı tarihi ve zamanı İş ve İşçi Bulma Kurmun sana göndereceği çağrı ya da başka bir şekilde toplantı ayarlamasıyla belirlenir. Unutma ki, İş ve İşçi Bulma Kurumu ile anlaştığınız zaman sürecinde sana ulaşılabilmemiz önemlidir. Anlaşmaya göre eğer belirlenen toplantılara gelmeyecek ya da mevcut değilsen biz de bağlı olduğun işsizlik fonuna bildireceğiz. Senin bizimle ilişkileri düzenli bir şekilde koruduğun zaman, biz de iş aramada o kadar sana destek sağlayabiliriz. Bulunduğun şartlarda iş aramanı etkileyebilecek değişiklikler olduğu zaman, bunları bağlı bulunduğun işsizlik fonuna ile İş ve İşçi Bulma Kurumuna bildirmeği unutma. Eğer telefon ya da adresini değiştirip, veyahut dışarıya bir yolculuk yaparsan, bunu bize bildirmen gerekir. Çünkü biz her an herhangi bir iş teklifi, herhangi bir program bilgisi için, ya da iş bulabilmen için, İş ve İşçi Bulma Kurumunda düzenlenen herhangi bir etkinlik için sana çağrıda bulunabiliriz. Bizi telefondan ara Telefondan ara ve direk herhangi bir iş müşaviri ile konuş. Mesai saatleri: haftaiçi 8 20 ve Cumartesi ile Pazar günleri Mesai saatleri boyunca webb aracılığıyla bizimle sohbet edebilirsin.

11 Sida: 11 av 11 arbetsformedlingen.se web sayfasına girebilirsin İsveç in en büyük iş aracılığından ilham ve yardım alabilirsin. En yakın İş ve İşçi Bulma Kurumu ile ilişki kur Adresi webb sayfamızda bulursun. Facebook ta bizimle buluşabilirsin facebook.com/arbetsformedlingen Burada işsizlik sigortaları ile ilgili daha fazla bilgi var İş ve İşçi Bulma Kurumunun webb sayfası, arbetsformedlingen.se İşsizlik fonların birlik kuruluşlarının webb sayfası samorg.org İşsizlik sigortasi müfettişliğinin webb sayfası iaf.se İşsizlik sigortası yasası (1997:238), ALF İşsizlik sigortaları ile ilgili yönetmelik (1997:835) İş piyasasının siyasi etkinlikleri ile ilgili yönetmelik (2000:628) İşsizlik sigortasının yönetmeliği ile ilgili yasalar (IAFFS)

yaratmak fark için Birlikte Güçlüyüz Fark yaratıyorsunuz

yaratmak fark için Birlikte Güçlüyüz Fark yaratıyorsunuz fark yaratmak için Birlikte Güçlüyüz Fark yaratıyorsunuz Fark yaratıyorsunuz Bir üye olarak bizim için, her zaman ilgimizin odak noktasını oluşturmaktasınız. Sizin de yardımlarınızla, üye olmanın siz ve

Detaylı

Hastalık sigortası tazminatı kesildiği zaman ne olacağını belirten bilgiler

Hastalık sigortası tazminatı kesildiği zaman ne olacağını belirten bilgiler Hastalık sigortası tazminatı kesildiği zaman ne olacağını belirten bilgiler Turkiska Türkçe İsveç Parlamentosu hastalık sigortasıyla ilgili yeni kuralları içeren, hasta oldukları için tanınan maksimum

Detaylı

Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg]

Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg] Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg] Klicka här, skriv ev. Undertitel Çocuk yardımı, çocuk 16 yaşını dolduruncaya kadar ödenir. Ondan sonra, temelokula devam eden çocuklara süresi

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası İçindekiler Neden gönüllü sigorta yaptırmalısınız 2 Gönüllü sigorta kimler içindir? 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne kadar

Detaylı

İşsizlik sigortası nedir, nasıl alınır?

İşsizlik sigortası nedir, nasıl alınır? On5yirmi5.com İşsizlik sigortası nedir, nasıl alınır? Kimler işsizlik sigortasından yararlanabilir, işsizlik sigortası hangi süre ile verilir, hangi durumlarda kesilir? Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2014 Çarşamba

Detaylı

İşsizlik Sigortası. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanlığı

İşsizlik Sigortası. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanlığı İşsizlik Sigortası Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanlığı İşsizlik Sigortası Tanım İşsizlik sigortası kapsamında verilen hizmetler İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları

Detaylı

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Sida: 1 av 4 Turkiska Faktablad för arbetssökande Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet 2014-12 Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Yardım ve İşgücü

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 SUNUM PLANI İşe Yerleştirme Hizmetleri İstihdam Teşvikleri Kısa Çalışma Ödeneği 2 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ 3 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ İş arayanların kayıtlarının

Detaylı

İSTİHDAM FAALİYETLERİ

İSTİHDAM FAALİYETLERİ İSTİHDAM FAALİYETLERİ Aktif İstihdam Politikaları Pasif İstihdam Politikaları Girişimcilik Programları İşsizlik Sigortası İşbaşı Eğitim Programları Ücret Garanti Fonu Toplum Yararına Çalışma Programları

Detaylı

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Kanun 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar Kimlerin Çalışma İzni İçin Başvurmasına Gerek Yoktur? Türkiye, 1951 Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Sözleşmesine koyduğu coğrafi kısıtlılık sebebiyle, Avrupa Konseyi üye ülkeleri dışından gelen sığınmacılar

Detaylı

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM Turkiska KENDİNİ TANIYOR MUSUN? AŞAĞIDAKİ SEÇENEKLERİN HANGİSİNDEN TEDİRGİNSİN?...... istediğin kişi ile evlenemeyeceğine?... aynı çinsiyete sahip birine aşık olamayacağına?...

Detaylı

OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI

OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI 1- Otomatik katılım nedir? İşyeri bazlı emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, çalışanların

Detaylı

Gebe ve Emzikli Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla, Emzirme Odaları ve Bakım Yurtlarına Dair Tüzük

Gebe ve Emzikli Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla, Emzirme Odaları ve Bakım Yurtlarına Dair Tüzük Hamilelik ve annellik süreci, çalışan kadınların kariyerlerinde kimi zaman bir dönüm noktası anlamına gelmekte. Bu yüzden de kadınlar, iş yaşamlarına bir süreliğine de olsa ara vermek istemediklerinden

Detaylı

OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI

OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI 1- Otomatik katılım nedir? İşyeri bazlı emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, çalışanların

Detaylı

SORULARLA MALULLÜK AYLIĞI

SORULARLA MALULLÜK AYLIĞI SORULARLA MALULLÜK AYLIĞI Sigortalıların maluliyetlerini nasıl tespit ettirecekleri, hangi şartlarda maluliyet aylığına hak kazanacakları, malullük aylığı için nasıl ve nereye başvuracakları ile malullük

Detaylı

Not: 5951 sayılı ilgili kanun da 5921 sayılı kanunun devamıdır. 5951 e giren personel 5921 kanundaki gibi değerlendirilir.

Not: 5951 sayılı ilgili kanun da 5921 sayılı kanunun devamıdır. 5951 e giren personel 5921 kanundaki gibi değerlendirilir. 08 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Bordro BORDRO UYGULAMALARI FARKLI KANUNLARA TABİ PERSONEL İÇİN BORDRO UYGULAMALARI 5921 SAYILI KANUN (İşsizlik Maaşı Alanın

Detaylı

İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ

İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan sigortalılardan; hizmet akdinin sona erdiği tarihi izleyen günden itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimlerine veya elektronik ortamda

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. a) 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan;

DESTEK DOKÜMANI. a) 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan; 6111 Sayılı Torba Yasa Uygulaması 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

İşsizlikle ilgili işlemler

İşsizlikle ilgili işlemler İşsizlikle ilgili işlemler İŞKUR a iş arayan olarak nasıl kayıt olunur? Kurumumuza kayıt yaptırmak isteyen iş arayanlar, ikamet ettikleri yerdeki İl Müdürlüğümüze T.C. kimlik numarasını belirleyen bir

Detaylı

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISININ MÜŞTERI HIZMETLERINE HOŞ GELDINIZ Te-toimisto İstihdam ve ekonomik kalkınma ofisinin

Detaylı

Türkiye İş Kurumu İşverenlere Sunulan Hizmetler Kadri KABAK İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü kadri.kabak@iskur.gov.tr

Türkiye İş Kurumu İşverenlere Sunulan Hizmetler Kadri KABAK İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü kadri.kabak@iskur.gov.tr Türkiye İş Kurumu İşverenlere Sunulan Hizmetler Kadri KABAK İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü kadri.kabak@iskur.gov.tr 28 Nisan 2015 İşgücü Piyasasının Fotoğrafını Çekiyoruz! Yılda en az 2 kez, tüm

Detaylı

Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning]

Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 01.07.2010 Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning] 16 yaşını doldurmuş olan ve Bazı Fonksiyon Engellilere Verilen Destek ve Hizmet Hakkında Kanun

Detaylı

YARIM GÜN ÇALIŞMA İSMMMO SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI

YARIM GÜN ÇALIŞMA İSMMMO SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI 2016 YARIM GÜN ÇALIŞMA SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI Değerli Meslek Mensubumuz 6663 sayılı Kanunla 4447 sayılı Kanuna 10/2/2016 tarihinden itibaren eklenen ek 5 inci madde

Detaylı

İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ. İşsizlik Sigortası Ödemeleri

İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ. İşsizlik Sigortası Ödemeleri İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan sigortalılardan; hizmet akdinin sona erdiği tarihi izleyen günden itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimlerine veya elektronik ortamda

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası İçindekiler Neden gönüllü sigorta yaptırmalısınız 2 Gönüllü sigorta kimin içindir 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2014 TÜRKİYE 2015 İZMİR 2014 İZMİR 2015 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000 İSTİHDAM 25.933.000

Detaylı

ALMANYA DA 2012 ARALIK AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER

ALMANYA DA 2012 ARALIK AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER ALMANYA DA 2012 ARALIK AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER 1. İstihdam Piyasası Çalışanların sayısı, Aralık 2012 de bir ay öncesine göre öenmli bir değişme

Detaylı

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 22 Haziran 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30104 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: YÖNETMELİK SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER 13/02/2011 tarih ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Detaylı

6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI

6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI 6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI I. GİRİŞ Umut TOPCU * İstihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesi amacıyla, hükümet

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Çocuk parası Değişikliği bildirmek Ailevi durumunuzdaki değişiklikler çocuk parasını etkiliyebilir. Bu nedenle değişiklikleri, bu form ile dört hafta içerisinde bildiriniz. Hollanda dışında ikamet edenler

Detaylı

09 Kasım SAYILI KANUN (İmalat ve Bilişim Sektörü İstihdam Teşviki) Yararlanma Şartları

09 Kasım SAYILI KANUN (İmalat ve Bilişim Sektörü İstihdam Teşviki) Yararlanma Şartları 09 Kasım 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Bordro BORDRO UYGULAMALARI FARKLI KANUNLARA TABİ PERSONEL İÇİN BORDRO UYGULAMALARI 17103 SAYILI KANUN (İmalat ve Bilişim Sektörü

Detaylı

Hastalık Parası [Sjukpenning]

Hastalık Parası [Sjukpenning] Hastalık Parası [Sjukpenning] Hastalık nedeniyle çalı amayacak durumda oldu unuz zaman Försäkringskassa dan [İsveç Sosyal Sigortalar Kurumu] hastalık parası alma hakkınız vardır. 15 aylık bir dönem içinde

Detaylı

İŞSİZLİK SİGORTASI. İşsizlik Sigortası Ödemeleri

İŞSİZLİK SİGORTASI. İşsizlik Sigortası Ödemeleri İŞSİZLİK SİGORTASI Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan sigortalılardan; hizmet akdinin sona erdiği tarihi izleyen günden itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimlerine veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr

Detaylı

-412- (Resmi Gazete ile yayımı: 5.8.1999 Sayı: 23777)

-412- (Resmi Gazete ile yayımı: 5.8.1999 Sayı: 23777) -412- TURKIYE CUMHURİYETİ İLE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ARASINDAKİ SOSYAL GÜVENLİK ANLAŞMASI İLE İLGİLİ EK ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 5.8.1999

Detaylı

1 - ALMANYA. 1- İş verenin ek emeklilik yükümlülüğünü doğrudan kendisinin üstlenmesi;

1 - ALMANYA. 1- İş verenin ek emeklilik yükümlülüğünü doğrudan kendisinin üstlenmesi; 1 - ALMANYA 4 tip ek emeklilik uygulaması vardır: 1- İş verenin ek emeklilik yükümlülüğünü doğrudan kendisinin üstlenmesi; Bu uygulamada bağımsız ek emekli kuruluşu oluşturulmaz veya ayrı bir fon kurulmaz,

Detaylı

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Ebeveyn katkı payının hesaplanması ile ilgili bildiri Sayın Bay/Bayan! Sevgili Ebeveynler! Çocuğunuzun Hannover şehrine

Detaylı

GSG Hukuk Aylık İş Hukuku Bülteni Sayı Gebe ve emzikli çalışan günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz.

GSG Hukuk Aylık İş Hukuku Bülteni Sayı Gebe ve emzikli çalışan günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz. Aylık İş Hukuku Bülteni Aralık 2018 Kadın Çalışanlara İlişkin Çalışma Süreleri Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırk beş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan

Detaylı

EKSİK GÜN BİLDİRİMİ VE UYGULAMA SORUNLARI

EKSİK GÜN BİLDİRİMİ VE UYGULAMA SORUNLARI 11 resul kurt:layout 1 11/9/10 3:13 PM Page 173 EKSİK GÜN BİLDİRİMİ VE UYGULAMA SORUNLARI Dr. Resul KURT I- GİRİŞ Son dönemlerde Meslek Mensuplarının en çok sorun yaşadığı konuların başında eksik gün bildirimi

Detaylı

İş Sözleşmesi (MADDE 8) Deneme Süreli İş Sözleşmesi (MADDE 15) İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRLERİ

İş Sözleşmesi (MADDE 8) Deneme Süreli İş Sözleşmesi (MADDE 15) İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRLERİ 1 İş Sözleşmesi (MADDE 8) İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir. Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası İçindekiler AOW nedir? 2 Gönüllü sigorta neden gerekebilir 2 Gönüllü sigorta kimler içindir 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ (ALO 170) Bilgi Notu 03.06.2014 1.

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ (ALO 170) Bilgi Notu 03.06.2014 1. Bilgi Notu T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ (ALO 170) 03.06.2014 1. GENEL BİLGİLER; 15 Kasım 2010 tarihinde 50 kişi ile hizmete başlayan Çalışma ve

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 25.08.1999 tarih ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu nda Değişiklik Yapılması ve Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi ve gerekçesi ilişikte sunulmuştur.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

DESTEK DOKÜMANI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5921 Kabul Tarihi: 11/8/2009 MADDE 1 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ Gökhan BEDİR 50 * ÖZ Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 28. maddesiyle 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

Yönetmelikte yer alan alt işveren kimdir?

Yönetmelikte yer alan alt işveren kimdir? 08.02.2015 tarihli ve 29261sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımları Kapsamında İstihdam Edilen İşçilerin

Detaylı

MUKAYESELİ HUKUK VE TÜRK HUKUKUNDA İŞSİZLİK SİGORTASI İÇİNDEKİLER ÖZET KISALTMALAR TABLO LİSTESİ ŞEKİL LİSTESİ BÖLÜM I İŞSİZLİK

MUKAYESELİ HUKUK VE TÜRK HUKUKUNDA İŞSİZLİK SİGORTASI İÇİNDEKİLER ÖZET KISALTMALAR TABLO LİSTESİ ŞEKİL LİSTESİ BÖLÜM I İŞSİZLİK MUKAYESELİ HUKUK VE TÜRK HUKUKUNDA İŞSİZLİK SİGORTASI İÇİNDEKİLER ÖZET ABSTRACT İÇİNDEKİLER KISALTMALAR TABLO LİSTESİ ŞEKİL LİSTESİ GİRİŞ v vii ix xvii xviii xx xxi BÖLÜM I İŞSİZLİK A. İŞSİZLİĞİN TANIMI

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği ÇSGM-DER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği ÇSGM-DER Dr. Nurgül MALÇIK ÇSG Müşaviri Dernek Başkanı Bülent KİRAZ ÇSG Müşaviri Dernek Başkan Yrd İÇERİK İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRLERİ SÖZLEŞMENİN DEĞERLENDİRİLMESİ İŞ SÖZLEŞMESİ İşçinin işverene bağımlı olarak iş görmeyi,

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU. İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu

TÜRKİYE İŞ KURUMU. İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu TÜRKİYE İŞ KURUMU İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu 2018 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? İşbaşı Eğitim Programı, işsizlerimiz ve öğrencilerimizin mesleki deneyim ve tecrübe

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ SÜRE. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sosyal Taraflar. İçişleri Bakanlığı ÇSGB

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ SÜRE. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sosyal Taraflar. İçişleri Bakanlığı ÇSGB TURİZM SEKTÖRÜ 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecek ve çalışanların istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Haftalık çalışma süresi fazla mesai ve denkleştirme yapılması hallerinde 55

Detaylı

26 milyar YTL'den işsize düşen 1.2 milyar YTL

26 milyar YTL'den işsize düşen 1.2 milyar YTL İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 07/06/2007 26 milyar YTL'den işsize düşen 1.2 milyar YTL İşsizlik Sigortası'nın uygulamaya başladığı Mart 2002 tarihinden 31 Mart 2007 tarihine kadar geçen

Detaylı

PLATFORM TOPLANTISI EKONOMİK KRİZ KOŞULLARINDA ŞİRKETLERİN İŞ HUKUKU ÇERÇEVESİNDE ALABİLECEKLERİ TEDBİRLER. Prof. Dr.

PLATFORM TOPLANTISI EKONOMİK KRİZ KOŞULLARINDA ŞİRKETLERİN İŞ HUKUKU ÇERÇEVESİNDE ALABİLECEKLERİ TEDBİRLER. Prof. Dr. PLATFORM TOPLANTISI EKONOMİK KRİZ KOŞULLARINDA ŞİRKETLERİN İŞ HUKUKU ÇERÇEVESİNDE ALABİLECEKLERİ TEDBİRLER Prof. Dr. Tekin Akgeyik KAPSAM (1) İşletmeleri etkileyen kriz nedenleri. (2) Kısa, orta ve uzun

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR 1. Hangi işler ev hizmeti sayılır? Ev içerisinde yaşayanlar tarafından yapılabilecek temizlik, ütü, yemek yapma, çamaşır, bulaşık yıkama, alışveriş

Detaylı

İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır

İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır I- GİRİŞ : 25.02.2011 tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan

Detaylı

İŞKUR DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

İŞKUR DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞKUR DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞKUR DESTEKLERİ A. AKTİF İSTİHDAM POLİTİKALARI Aktif İstihdam Politikaları İş Birliği Yapılan Kurum/Kuruluşlar: Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim

Detaylı

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 1 TEŞVİKLER İLAVE İSTİHDAM - 7103 (4447 sayılı kanun geçici 19. madde) KADIN, GENÇ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLANLARA YÖNELİK TEŞVİK BİR SENDEN

Detaylı

STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR Staj ile ilgili sorular ve cevaplar, Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Staj yönetmeliklerine ek olarak hazırlanmıştır. Önce staj yönergeleri okunmalıdır.

Detaylı

SİGORTALI HAYAT BEREKETLİ HAYAT

SİGORTALI HAYAT BEREKETLİ HAYAT Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey SİGORTALI HAYAT BEREKETLİ HAYAT NEME LAZIM DEME

Detaylı

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN HAFTA TATİLİ İZİNLERİ VE HAFTA TATİLİ İZNİ ÜCRET HAKLARI

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN HAFTA TATİLİ İZİNLERİ VE HAFTA TATİLİ İZNİ ÜCRET HAKLARI KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN HAFTA TATİLİ İZİNLERİ VE HAFTA TATİLİ İZNİ ÜCRET HAKLARI Ali KARACA* 42 * GİRİŞ 10.06.2003 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve halen de uygulanmakta

Detaylı

TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI ARASINDA BAĞITLANACAK

TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI ARASINDA BAĞITLANACAK TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI (TEZ-KOOP-ĐŞ) ARASINDA BAĞITLANACAK ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ TEKLĐFĐ MADDE 1- TANIMLAR:

Detaylı

DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI

DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLAE PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ ÖDENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

KISMİ İSTİHDAM SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ

KISMİ İSTİHDAM SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ KISMİ İSTİHDAM SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ I. GENEL BİLGİLER 01.10.2008 tarihine karar yürürlükte bulunan 506 sayılı Yasa da ve bu Yasa nın uygulamasını gösteren Sosyal Sigorta

Detaylı

Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır.

Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır. İşsizlik Maaşı Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır. - 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

Detaylı

İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU. T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü

İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU. T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU Otomatik Katılım Nedir? İşyeri bazlı özel emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf

Detaylı

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Editörler Yrd. Doç. Dr. İbrahim Görücü & Işıl Tüzün Arpacıoğlu İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Yazarlar Yrd.Doç.Dr.Abdulvahap Akıncı Yrd.Doç.Dr.Ali Konak Dr. Meltem Arat Kifayet Erdem Ömer Nabi Baykal Şahin

Detaylı

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU / 20..

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU / 20.. T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU 20... / 20.. Açıklama: Burs başvurusu yapan adayların bu formu doğru ve eksiksiz doldurduktan sonra, ekleriyle birlikte, Biruni Üniversitesi

Detaylı

SİRKÜLER NO: 2015 / 18

SİRKÜLER NO: 2015 / 18 DİPNOT YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. SİRKÜLER NO: 2015 / 18 08.01.2015 KONU: Çalışanlarla ilgili 2015 yılına ilişkin bazı vergi ve sigorta bilgileri Hk. Çocuk zammı, aile yardımı, yemek yardımı ve özel

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 25.12.2013/223-1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik ile kamu

Detaylı

ÜCRETLİLERİN PRİM ÖDEME GÜN SAYILARINDA USÜL VE ESASLAR

ÜCRETLİLERİN PRİM ÖDEME GÜN SAYILARINDA USÜL VE ESASLAR İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS ÜCRETLİLERİN PRİM ÖDEME GÜN SAYILARINDA USÜL VE ESASLAR Yücel AKDEMIR İSMMMO Başkanı Dr. Gülsüm ÖKSÜZÖMER

Detaylı

İş İlan No ( )

İş İlan No ( ) İş İlan No (00003432117) Profil statüsü aktif olmayanlar iş başvurusunda bulunamazlar. Bu ilana Kişisel Durumu "Normal" olanlarla birlikte "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar da başvurabilir.

Detaylı

ÜCRET HAKKANİYETİ KOMİSYONU

ÜCRET HAKKANİYETİ KOMİSYONU ÇALIŞANLAR İÇİN ÜCRET HAKKANİYETİ Adaletli Davranma Gereği ÜCRET HAKKANİYETİ KOMİSYONU Ücret Hakkaniyeti Yasası nedir? Ücret Hakkaniyeti Yasası (Pay Equity Act) (Yasa) işverenlerin ücret uygulamalarında

Detaylı

İş İlan No ( )

İş İlan No ( ) İş İlan No (00003938600) Profil statüsü aktif olmayanlar iş başvurusunda bulunamazlar. Bu ilana Kişisel Durumu "Normal" olanlarla birlikte "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar da başvurabilir.

Detaylı

ÜÇ MİLYONDAN FAZLA İŞÇİ ASGARÎ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR

ÜÇ MİLYONDAN FAZLA İŞÇİ ASGARÎ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR YURT tan ÜÇ MİLYONDAN FAZLA İŞÇİ ASGARÎ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR SSK ya kayıtlı toplam 6 milyon 918 bin 605 sigortalının yüzde 44 üne denk gelen 3 milyon 42 bin 396 sının ücreti SSK ya asgarî ücret üzerinden

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ Gelir Testi nasıl başladı, kimler muaf? Sosyal Güvenlik Reformu ile tüm vatandaşların sağlık güvencesi kapsamına alınması 1 Ocak 2012 tarihinde başladı.

Detaylı

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TEŞVİK NEDİR Sosyal Güvenlik Kurumu yada diğer Kamu Kuruluşları (İş-Kur, Hazine, vb) tarafından sağlanan teşviklerden anlaşılması gereken işverenin daha az prim ödemek

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2015 TÜRKİYE 2016 İZMİR 2015 İZMİR 2016 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000

Detaylı

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak - Genel için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak [belge] ne zaman verildi? Bir belgenin hangi tarihte verildiğini sormak [belge] nerede verildi? Bir belgenin nerede verildiğini

Detaylı

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINA KATILANLAR İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE HAK KAZANIR MI?

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINA KATILANLAR İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE HAK KAZANIR MI? İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINA KATILANLAR İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE HAK KAZANIR MI? Gökhan BEDİR* 46 * ÖZ Kuruma kayıtlı işsizlerin yine Kuruma kayıtlı işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama

Detaylı

Konu ile ilgili olarak ayrıca 297 seri nolu gelir vergisi genel tebliği ve sayılı SGK genelgesi yayınlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak ayrıca 297 seri nolu gelir vergisi genel tebliği ve sayılı SGK genelgesi yayınlanmıştır. Bilgi Ref. No : 2017/03/232 Tarih : 22.03.2017 Sürüm : Likom Presto Plus 2.01.79.001, Likom Presto Plus Müşavir 2.02.22.01, Likom Presto XL 2.04.10.001 Konu : 687 Sayılı Yasa Gereği Personel Yönetimi Yazılımı

Detaylı

21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Madde 1-21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Madde 2-6183 sayılı Kanunun geçici 8 inci maddesinin

Detaylı

TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 8 Kasım 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29526 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 1/9/2012 tarihli ve 28398 sayılı Resmî

Detaylı

EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR

EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evde bakıma muhtaç yakını olup da evinde bu malül kişilere bakanlara evde bakım parası adı altında her ay net asgari ücret düzeyi kadar para vermektedir. Bu paranın

Detaylı

ĠġSĠZLĠK SĠGORTASI HĠZMETLERĠ. ĠĢsizlik Sigortası Ödemeleri

ĠġSĠZLĠK SĠGORTASI HĠZMETLERĠ. ĠĢsizlik Sigortası Ödemeleri ĠġSĠZLĠK SĠGORTASI HĠZMETLERĠ Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan sigortalılardan; hizmet akdinin sona erdiği tarihi izleyen günden itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimlerine veya elektronik ortamda

Detaylı

İş İlan No ( )

İş İlan No ( ) İş İlan No (00003460807) Profil statüsü aktif olmayanlar iş başvurusunda bulunamazlar. Bu ilana Kişisel Durumu "Normal" olanlarla birlikte "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar da başvurabilir.

Detaylı

SGK YÜRÜRLÜKTEKİ TEŞVİKLER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ TEŞVİKLER TABLOSU

SGK YÜRÜRLÜKTEKİ TEŞVİKLER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ TEŞVİKLER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ LER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ LER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ LER TABLOSU SÜRESİ DESTEK SİGORTALILAR YÖNÜNDEN 1) 18-29 yaş aralığında erkek ve 18 yaşından büyük kadın sigortalılara uygulanır.

Detaylı

OTOMATİK BİLGİ DEĞİŞİMİ YASASIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

OTOMATİK BİLGİ DEĞİŞİMİ YASASIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER OTOMATİK BİLGİ DEĞİŞİMİ YASASIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER Künye / Impressum: CHP Berlin Birliği / CHP Bund in Berlin e.v. Osloerstr. 104, 13359 Berlin Tel. +49 (0) 174 800 1923 www.chpberlin.de info@chpberlin.de

Detaylı

ÜCRETLİLERİN PRİM ÖDEMEGÜN SAYILARINDA USÜL VE ESASLAR

ÜCRETLİLERİN PRİM ÖDEMEGÜN SAYILARINDA USÜL VE ESASLAR ÜCRETLİLERİN PRİM ÖDEMEGÜN SAYILARINDA USÜL VE ESASLAR ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS ÜCRETLİLERİN PRİM ÖDEMEGÜN SAYILARINDA USÜL 28/30/31 ÇEKEN

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2014 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2014 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2014 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2014 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TUTARLARI 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK SAYI

BAKIŞ MEVZUAT KONU İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK SAYI BAKIŞ MEVZUAT KONU İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK SAYI 2013164 ÖZET Yönetmelikte kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli

Detaylı

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kanuni Teşviklerden Yararlanma Sayıları TEŞVİK AÇIKLAMA İŞYERİ SAYISI SİGORTALI SAYISI TEŞVİK TUTARI 5510 Malullük, Yaşlılık Ölüm Sigortası

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI İLGİLİ MADDE İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK FİİL /a 1) 8. maddenin birinci sında belirtilen sigortalı işe giriş bildirgesi

Detaylı

YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI

YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI TÜİK İşsizlik Oranları Yürürlükteki İşveren Teşvikleri 5 Puan Genel İstihdam Teşviki Engelli İstihdamı Teşviki Bölgesel Teşvik İşbaşı Eğitimi Teşviki İlave İstihdam

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR

SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR 01 Nisan 2017 tarihi itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) kamu kurumlarının geçişi zorunlu olduğundan

Detaylı

ÜCRET GARANTİ FONU YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÜCRET GARANTİ FONU YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÜCRET GARANTİ FONU YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:18.10.2004-25617 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Ücret Garanti Fonunun oluşum ve uygulanmasına ilişkin usul

Detaylı

SİGORTALILARIN PRİM GÜN SAYISININ SGK YA BİLDİRİLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

SİGORTALILARIN PRİM GÜN SAYISININ SGK YA BİLDİRİLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SİGORTALILARIN PRİM GÜN SAYISININ SGK YA BİLDİRİLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Resul KURT* I- GİRİŞ Sigortalının işe başlama, işten ayrılma tarihi ile çalışılan ayın kaç gün çektiği, Prim ödeme gün

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 23/02/1961 tarihli ve 257 sayılı Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu nda Değişiklik Yapılmasına (Er ve erbaş harçlıklarının artırılması ve askerlikte geçen sürelerin

Detaylı

TEMİZLİK ÜTÜ YEMEK YAPMA ÇAMAŞIR YIKAMA BULAŞIK YIKAMA

TEMİZLİK ÜTÜ YEMEK YAPMA ÇAMAŞIR YIKAMA BULAŞIK YIKAMA ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI TEMİZLİK ÜTÜ YEMEK YAPMA ÇAMAŞIR YIKAMA BULAŞIK YIKAMA Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenin: ALO 170 i arayarak evhizmetleri@sgk.gov.tr

Detaylı

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ TEDAVİNİZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Tedaviniz sırasında yaralanırsanız, Hasta Yaralanma Yasası [patientskadelagen]

Detaylı

2015 YILI İŞSİZLİK MAAŞLARI SANILDIĞI GİBİ HEMEN ARTMAZ KADEMELİ ARTAR

2015 YILI İŞSİZLİK MAAŞLARI SANILDIĞI GİBİ HEMEN ARTMAZ KADEMELİ ARTAR 2015 YILI İŞSİZLİK MAAŞLARI SANILDIĞI GİBİ HEMEN ARTMAZ KADEMELİ ARTAR 2015 yılı için asgari ücret artışı Ocak ve Temmuz aylarında uygulanacak rakamlar aşağıda belirlendi.resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı