Başlık. Resim. Yazı. A) B) C) D) 31. Slayta küçük resim eklemek için hangi simge kullanılır? A) B) C) D)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Başlık. Resim. Yazı. A) B) C) D) 31. Slayta küçük resim eklemek için hangi simge kullanılır? A) B) C) D)"

Transkript

1 6. SINIF ÖĞRETİM YILI, İZMİR-BAYRAKLI, KAYMAKAM ÖZGÜR AZER KURAK ORTAOKULU, BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ, 2. DÖNEM, 1. ORTAK TEST SINAV ÇALIŞMA SORULARIDIR 6. SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLER ve YAZILIM DERSİ SINAVI ADI SOYADI: SINIF: NO: Powerpoint Soruları: 1. PowerPoint programında var olan slaytın aynısını oluşturmak için ne yapılır? a) Slayta sağ tıklanır, yeni slayt seçilir. b) Slayta sağ tıklanır, slayt çoğalt seçilir. c) Sürükle bırak yöntemi kullanılır. d) Giriş sekmesi-yeni Slayt tıklanır. 2. Aşağıdakilerden hangisi slaytlarımızda bulunan nesnelere eklediğimiz animasyon efektlerinden değildir? a) Vurgu efektleri b) Dinamik c)giriş efektleri d) Hareket yolları 3. Sunuyu aktif slayttan itibaren görüntülemek için hangi kısayol tuşları kullanılır? a) F5 b) Ctrl+A c)shift+f5 d) Shift+F6 4. Aşağıdaki dosyalardan hangisi Powerpoint programında hazırlanmıştır? a) sunu.xlsx b) sunu.docx c) sunu.txtx d) sunu.pptx 5. Power Pointe yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 6. Power pointte ki nesnelere(resim, yazı, şekil, vb.) hareketli olarak animasyon nereden eklenir? a) Animasyonlar/Animasyon b) Slayt gösterisi / Slayt geçişi c) Biçim / Slayt düzeni d) Ekle / Animasyon 7. Slayda resim eklemek için hangi yol izlenmelidir? a) Ekle-Resim b) Görünüm-Resim c) Dosya-Resim d)araçlar-resim Ekle 8. Slaytların zemin rengini nasıl değiştirebiliriz? a) Ekle-Slayt Gösterisi-(Renk seçilir) b) Tasarım - Arka Plan Stilleri Arka Planı Biçimlendir (Renk seçilir) c) Biçim-Tasarım Uygula-(Renk seçilir) d) Ekle-Asıl slayt-(renk seçilir)-uygula 9. Aşağıdakilerden hangisi sunuyla ilgili kavramlardan birisi değildir? a) Belirli bir konu hakkında hazırlanan gösteridir. b) Slaytlardan meydana gelir. c) Sunu dosyalarının uzantısı pptx dir. d) Slaytlar sunulardan oluşur. 10. Powerpoint te hazır olarak gelen zemin deseni, yazı rengi ve tipleri gibi ayarlara ne denir? a) Slayt düzeni b) Zemin taslağı c) Tasarım d) Taslak 11. düğmesinin görevi nedir? a) Web sitesi, program veya sunu içerisindeki slaytlara bağlantı vermemizi sağlar. b) İnternette gezinmemizi sağlar. c) Tıkladığımızda dünya haritasını ekler d) Tıkladığımız yere kilit ekler 12. Bir slaytta Times New Roman ile yazılmış başlığı Arial Black e çevirmek için hangi yol izlenir? a) Giriş -Yazı Tipi b) Ekle-Metin Kutusu c)araçlar-yazım Kılavuzu d) Görünüm-Anahat-Yazı Tipi 13. Bir sunudaki slaytları fare tıklatıldığında geçiş yapacak şekilde nasıl ayarlayınız? a) Slayt gösterisi slayt geçişi b) Geçişler Zamanlama Fare Tıklatmasında c) Slayt gösterisi özel Animasyon d) Biçim Slayt Düzeni 1

2 14. Elif öğretmeninin verdiği performans görevini bilgisayarda hazırlamaya karar verdi. Resim ve yazıları hareketli bir şekilde hazırlamak istiyor. Bunun için hangi programı kullanmalıdır? A)Microsoft Office Word B) Paint C)Microsoft Office Powerpoint D) Windows Microsoft Powerpoint programında her bir sayfaya ne ad verilir? A)Tablo B) Slayt C)Belge D) Hücre 16. Microsoft Powerpoint programında yukarıdaki bölümden slaytlara ne eklenir? A)Animasyon B) Slayt geçişi C) Şekil D) Slayt tasarımı 17. Slayt gösterisini başlatmak ve gösteriden çıkmak için kullanılan tuşlar hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) Başlatma : F1, Çıkma: Esc B) Başlatma: F5, Çıkma: Esc C) Başlatma: F5, Çıkma: Enter D) Başlatma: F1, Çıkma: Enter 18. Microsoft Powerpoint programında yandaki bölümden slaytlara ne eklenir? A) Slayt geçişi B) Animasyon C) Resim D) Şekil 19. Aşağıda powerpoint programında slayta eklenebilen bazı özelliklerin resimleri verilmiştir. Bunların isimlerini kutucuğun içinde verilenleri kullanarak yazınız. Resim-Yeni Slayt-Şekiller-Tarih ve Saat-Metin kutusu- Wordart-Küçük resim. 20. Aşağıda slayt gösterisi hazırlarken dikkat edilmesi gereken kurallarla ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Animasyon hızları insanı sıkmayacak hızda olmalıdır. B) Koyu renkli arkaplan üzerine koyu, açık renkli arkaplan üzerine açık renkli yazı yazılmalıdır. C) Bir yazı ya da resme sadece 1 animasyon eklenmelidir. D) Slaytlarda sadece özet bilgiler bulunmalıdır. 21. Aşağıdakilerden hangisi slaytlardaki yazı ve resimlere ekleyebileceğimiz özel animasyon efektlerinden değildir? A) Giriş efektleri B) Vurgu Efektleri C) Tıklama Efektleri D) Hareket Yolları 22. Yukarıdaki tablonun satır ve sütun sayıları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) 2 sütun, 6 satır B) 6 sütun, 6 satır C) 2 sütun, 2 satır D) 6 sütun, 2 satır 23. Tabloların kenar çizgilerini ve içini renklendirmek için tablo seçilip sağ tıklandıktan sonra hangi bölüme girilmelidir? A )Hücre Hizalama B) Kenarlıklar ve Gölgelendirme C) Sayfa Kenarlığı D) Hücreleri Birleştir 2

3 24. Aşağıdaki powerpoint slaytında başlığın sayfa açıldığında kendiliğinden gelmesi, yazının başlıktan sonra, resmin de yazıdan sonra gelmesi için animasyonların başlama sırası nasıl olmalıdır? (5p) Başlık Resim Yazı A) Başlık: önceki ile birlikte, Yazı: önceki ile birlikte, Resim: önceki ile birlikte B) Başlık: öncekinden sonra, Yazı: önceki ile birlikte, Resim: öncekinden sonra C) Başlık: öncekinden sonra, Yazı: öncekinden sonra, Resim: önceki ile birlikte D) Başlık: Önceki ile birlikte, Yazı: öncekinden sonra, Resim: öncekinden sonra 25. Aşağıda tablo ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Yatay tablo çizgilerinin oluşturduğu bölümlere satır denir. B) Tablolar sadece yatay çizgilerden oluşur. C) Dikey tablo çizgilerinin oluşturdukları bölümlere sütun denir. D) Yatay ve dikey çizgilerin kesişmesiyle oluşan kutucuklara hücre denir. 26. Ali ders programı hazırlamak için word programında tablo oluşturmuştur ve günleri yazmıştır. Ama sonradan Salı gününü atladığını fark etmiştir. Ali nin bu durumu düzeltmesi için pazartesi ve çarşamba arasına bir sütun daha eklemesi gerekmektedir. Bunun için hangi işlemi yapmalıdır? Pazartesi Çarşamba Perşembe Cuma A) Pazartesi kutucuğunda sağ tıklayıp ekle>sola sütun seçmelidir. B) Çarşamba kutucuğunda sağ tıklayıp ekle>sağa sütun seçmelidir. C) Çarşamba kutucuğunda sağ tıklayıp sütun seçmelidir. D) Pazartesi kutucuğunda sağ tıklayıp ekle>sağa sütun seçmelidir. 27. Aşağıdakilerden hangisi powerpointte slaytlara resim ekleme yollarından biri değildir? A) Tasarım menüsünden slayt tasarımı eklemek B) İnternetten resmi kopyala yapıştır yapmak C) Ekle menüsünden küçük resim e tıklamak D) Ekle menüsünden resim e tıklamak 28. Powerpoint programında köprü(link) ne işe yarar? A) Animasyon eklemeyi sağlar. B) Slayt gösterisini başlatmayı sağlar. C) Tıklayarak slaytlar arasında geçiş yapmayı sağlar. D) Yeni slayt eklemeyi sağlar. 29. Şekilli yazılar hangisi ile yazılır? A) B) C) D) 30. Slayta şekil eklemek için hangi simge kullanılır? A) B) C) D) 31. Slayta küçük resim eklemek için hangi simge kullanılır? A) B) C) D) 32. Yandaki resim Powerpoint programında ne yapmanızı sağlar. A) Resim eklemenizi sağlar B) Tablo eklemenizi sağlar C) Ses eklemenizi sağlar D) Grafik eklemenizi sağlar. 3

4 33. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime İşlem Programıdır d) İşletim Sistemidir 34. Power point programının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir? a) Resim yapmak b) Hesaplama yaptırmak ve tablo oluşturmak c) Bir konuyu anlatmak için sunum hazırlamak d) Bilgisayarda yazı yazmak 35. Aşağıdakilerden hangisi Powerpoint de oluşturulan sunu dosyasının simgesidir? A) B) C) D) 36. Aşağıdakilerden hangisi Powerpoint gösterisi olarak kayıt edilen dosyaların simgesidir? A) B) C) D) 37. Aşağıdakilerden hangisi Powerpoint de oluşturulan sunuların uzantısıdır? A) Pptx B) Docx C) Xlsx D) Ppsx 38. Aşağıdakilerden hangisi Powerpoint de oluşturulan gösterilerin uzantısıdır? A) Pptx B) Docx C) Xlsx D) Ppsx 39. araçların sırasıyla isimleri nelerdir? A) Slayt sıralayıcısı Normal - Slayt gösterisi B) Normal - Slayt gösterisi - Slayt sıralayıcısı C) Normal - Slayt sıralayıcısı Slayt gösterisi D) Slayt gösterisi - Slayt sıralayıcısı Normal 40. PowerPoint te her sayfa..denir. Bütün sayfalar birleşince.. oluşturur. A) Sayfa Belge B) Slayt Sunu C) Sayfa Kitap D) Belge Dosya 41. Aşağıdakilerden hangisi sunuyu gösterme yollarından biri değildir? A) F5 tuşu B) Görünüm - Slayt gösterisi C) F4 tuşu D) aracı 42. simgesinin işlevi aşağıdakilerden hangisidir? A) Parla B) Yeni slayt C) Slayt gösterisi D) Slayt gizle 43. Powerpointte yandaki kısım bu, şekilde görüldüğü gibi ayarlandıysa slayt ne şekilde geçer? a) Otomatik olarak b) Tıklandığında ya da enter a, boşluğa, aşağı tuşa, sağ tuşa basıldığında geçiş yapar c) 0 saniye bekler ve geçer d) Slaytı ve powerpointi fare tıklandığında kapatır 44. Powerpointte Kısayolu F5 olan yandaki düğme ne işe yarar? a) Slaytı kapatır b) Slayt gösterisini durdurur c) Slaytı baştan başlatır d) Slaytı kaldığı yerden başlatır 45. Powerpointte Kısayolu Shift+F5 olan yandaki düğme ne işe yarar? a) Slaytı kapatır b) Slayt gösterisini durdurur c) Slaytı baştan başlatır d) Slaytı kaldığı yerden başlatır 46. Powerpointte yandaki düğme ne işe yarar? a) Süre gösterici bir sayaç koyarak izleyicilere o slaytta ne kadar süre geçirileceği hakkında bilgi verir. 4

5 b) Zamanlama provası yaparak, slaytlara geçiş süresi belirlemeye yarar c) Slaytı hızlandırır d) Slaytı yavaşlatır 47. Powerpoint programında her bir boş sayfaya ne denir? A) Sayfa B) Tablo C) Slayt D) Dosya 48. yandaki simgenin powerpoint programındaki görevi hangisidir? A) Seçtiğiniz animasyon tüm slaytlar arasında kullanılmış olur. B) Seçtiğiniz yazı tipi tüm slaytlarda kullanılmış olur. C)Seçtiğiniz tasarım tüm slaytlarda kullanılmış olur. D) Seçtiğiniz yazı rengi tüm slaytlarda kullanılmış olur. 49. Yaptığınız sunumu çalıştırıp tam ekran yapmanızı sağlayan tuş aşağıdakilerden hangisidir? A) ESC B) F12 C) Caps Lock D) F5 50. Özel Animasyon aşağıdaki bölümlerden hangisi ile eklenir? A) Ekle B) Animasyonlar C) Slayt D) Tasarım 51. Aşağıdakilerden hangisi PowerPoint programında bir sonraki slayda geçmek için kullanılan yöntemlerdendir? A) Farenin sol tuşuna basmak B) Klavyeden boşluk (space) tuşuna basmak C) Klavyeden sağ ok tuşuna basmak D) Hepsi 52. PowerPoint programında slayt bitmeden slayttan çıkmak için hangi tuş kullanılmalıdır? A) Delete B) Esc C) Enter D) Backspace 53. PowerPoint programında slaydı baştan başlatmak için hangi kısayol tuşu kullanılmalıdır? A) F5 B) F2 C) Enter D) Tab 54. PowerPoint programında slaydımızdaki öğelere çeşitli hareketler uygulamak için bu öğelere ne eklenmelidir? A) Ses B) Şekil C) Köprü D) Animasyon 55. PowerPoint programında bir slayttan diğerine çeşitli hareketlerle (itme, solma, yakınlaştırma vb.) geçmeyi hangi menüden ayarlarız? A) Giriş B) Geçişler C) Görünüm D) Dosya 56. Aşağıdakilerden hangisi sunu hazırlama programıdır? a) Microsoft Word b) Microsoft Powerpoint c) Paint d) Internet Explorer 57. Slayta grafik eklemek için hangi simge kullanılır? 58. Microsoft Power point te metinler nereye yazılır? a) Dikdörtgen şekli çizip içerisine b) Kare çizip içerisine c) Metin kutusu ekleyip içerisine d) Slayt a direk yazarız 59. Yandaki seçeneklerden slayta ne eklenir? A-Geçiş B-Tema C-Arka plan D-Hız 60. Powerpointte yandaki düğmenin görevi nedir? A-Slayta yazılan yazıların karakter aralıklarını ayarlama B- Slayta yazılan yazıların satır aralıklarını ayarlama C- Metin kutusunu sütunlara bölmek D- Slayta yazılan yazıları ortalama 5

6 61. düğmesinin görevi nedir? a) Küçük Resim b) Tablo c) Simge d) Şekiller 62. şekli hangi düğmeden eklenir? a) Şekiller b) Küçük Resim c) Simge d) Animasyon 63. düğmesinin görevi nedir? a) İtalik yazı b) Kalın Yazı c) Simge ekler d) Eğik yazı ekler 64. Ofis programlarında yandaki yer alan yandaki komutun görevi nedir? A) Madde işareti ekleme B) Numaralandırma ekleme C) Sayfa numarası ekleme D) Tablo ekleme 65. Ekle menüsünde yer alan aşağıdaki şekillerden hangisi ana sayfaya (ilk slayda) bağlantı oluşturmak için kullanılmalıdır? A) B) C) D) 6

7 Code.org soruları: 1. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 2. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 3. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 7

8 4. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 5. Yandaki zombi karakterini ayçiçeği karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 6. Yandaki zombi karakterini ayçiçeği karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 8

9 7. Yandaki zombi karakterini ayçiçeği karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 8. Yandaki tilki karakterini meşe palamuduna ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 9

10 9. Yandaki tilki karakterini meşe palamuduna ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 10. Yandaki tilki karakterini meşe palamuduna ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 10

11 11. Elsa karakteri şekildeki gibi + çizebilmesi için hangisi yapılmalıdır? 12. Elsa karakteri şekildeki gibi 3 kar dalı çizebilmesi için hangisi yapılmalıdır? 13. Elsa karakterine 8 tane kar dalı çizdirmek için ne yapılmalıdır? 11

12 14. Flappy Bird karakteri bir engele çarparsa oyun bitsin. Bunu yapan kodlama hangisidir? 12

13 Scratch Soruları: 1. Yeşil bayrak tıklandığında başlangıç konumu olarak belirlenmiş x:-203 y:-101 konumuna gidip ordan 8 sn de x:227 y: -107 konumuna gider. Yukarıdaki açıklama hangi kod bloğuna aittir? 2. Yandaki kod bloğunun açıklaması aşağıdakilerden hangisidir? a) Klavyede sağ yön tuşuna basıldığında sağa doğru dön ve 10 adım git. b) Klavyede boşluk tuşuna basıldığında sağa doğru dön ve 10 adım git. c) Klavyede aşağı yön tuşuna basıldığında aşağı doğru dön ve 10 adım git. d) Klavyede yukarı yön tuşuna basıldığında sağa dön ve 10 adım git. 3. Eğer kedi ağaca yaklaşıyor ise miyav desin, yaklaşmıyorsa beni yürüt desin. Bu ifadeyi anlatan komut bloğunda aşağıdaki komutlardan hangisi kesin vardır? 4. Animasyonumuzda karakterimizin harekete başlaması duyurusu yapıldığında çalışan komut aşağıdakilerden hangisidir? 5. komutunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir? a) Kenara geldiğinde geri döner. b) Arı karakterine değene kadar bekler. c) 1 ile 10 arasında rasgele bir sayı seçer. d) Sahnedeki kalem izlerini temizler. 6. Kedimiz başlangıç konumuna gider. 1 saniye bekledikten sonra kelebeğe doğru koşar ve Seni yakaladım diye! bağırır. Bunu ifadeye uyan komut bloğu aşağıdakilerden hangisidir? 13

14 7. Yandaki iki kostümlü kedimizi yürüme animasyonu vermek istiyoruz. Hangi komutu kullanmalıyız? (8. ve 9. Soruları şekillere göre cevaplayınız) 8. Balıkların sürekli akvaryumda yüzebilmeleri için hangi kod bloğu eklenmelidir? A) b) 9. Balıkların hızını artırmak için ne yapılmalıdır? A) 1 adım git bloğundaki 1 yerine daha büyük bir sayı yazılmalıdır. B) 1 adım git bloğundaki 1 yerine daha küçük bir sayı yazılmalıdır. C) Kenara geldiğinde geri dön bloğuyla 1 adım git bloğunun yeri değiştirilmelidir. D) Tıklandığında bloğu kaldırılmalıdır. 10. Scratch programında karakterin girilen saniyede girilen x ve y koordinatına gitmesini sağlayan blok aşağıdakilerden hangisidir? 11. Scratch karakteri olan kedinin sol yandaki gibi kostüm1 ve kostüm2 olmak üzere iki kostümü vardır. Kedinin devamlı hareket edip yürüyormuş gibi gözükmesi için yukarıdaki kodların? işareti olan bölüme hangi kod gelmelidir? 12. Scratch programında, aşağıdaki kodların hangisi programda çalışan bütün komutları durdurur? 14

15 13. Bu kod çalıştırıldığında ekranda hangi sayı gözükmez? a) 3 b) 5 c) 8 d) Kedinin sağa doğru gitmesi için hangi kod bloğu kullanılmalıdır? 15. Scratch 2.0 dosyalarının uzantısı aşağıdakilerden hangisidir? b) Pptx b) docx c) sb2 d) rarx 16. Komut bloğu aşağıdakilerden hangisi ile başlamaz? 17. Aşağıdakilerden hangisi yukarı yön tuşu basıldığında nesneyi harekete geçirir? c ) d) 18. Karakterimizin fare işaretçisini takip etmesi için hangi komut kullanılır? 19. Karakterimizin görüntüsünü Yarasa-a den Yarasa-b ye dönüştürmek için hangi komut kullanılır? a) b) c) d) 15

16 20. Yandaki gibi karakterimizin soru sorması için hangi komut kullanılır? a) b) c) d) 21. Verilen bir işin 10 kez tekrarlanmasını istiyorsak aşağıdakilerden hangisi kullanılmalıdır? 22. Sahneye Yeni bir karakter çizip eklemek için hangisi kullanılır? a) B) C) D) 23. Karakterimizin program başladığında x:-163, y:-95 konumunda olması için hangi komut bloğu kullanılır? A. B. C. D. 24. komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir? a) Komut bloklarını tekrarlatır. b) Komutları istenilen süre kadar bekletir. 16

17 c) Yeşil bayrağa tıkladığında bu blok altında sıralanmış kod kümesini çalıştırır. d) Bütün kod kümelerini durdurur. 25. komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir? a) Karakteri 90 derece yönüne (sağa) döndürür. b) Karakteri sola döndürür c) Karakteri 90 adım hareket ettirir d) Karakteri sürekli döndürür 26. komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir? a) Karakteri 2 defa x:-107, y:-15 koordinatına götürür. b) Karakteri x:-107, y:-15 koordinatında durdurur. c) 2 karakterleri x:-107, y:-15 koordinatına taşır. d) Karakteri 2 saniyede x:-107, y:-15 koordinatına götürür. 27. komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir? a) Karakterin kostümünü gizler b) Karakterin x değerini 10 değiştirir. c) Karakterin kostümünü kostüm2 olarak değiştirir. d) Karakterin renk efektini 25 değiştirir. 28. düğmesinin görevi nedir? a) Seçilen karakteri çoğaltır. b) Karakterleri renklendirir. c) Dosyadan yeni karakter seçer. d) Seçilen karakteri küçültür. 29. sol üst tarafta yer alan İ düğmesinin görevi nedir? a) Sahneye sürpriz karakter ekler. b) Sahneye yıldız karakteri ekler. c) Karakterin özelliklerini görüntüler. d) Projedeki kod hatalarını listeler. 30. komutunun görevi aşağıdakilerden hangisidir? a. Karakterin sahnede resminin çıkmasını sağlar b. Bu komut içerisine yerleştirilen komutları çalışmayı durdurana kadar tekrarlar. c. Karakteri 180 derece döndürür d. Karakteri kenarda ise zıplatır. 31. simgesi ne işe yarar? a. Oynatmayı durdurur b. Karakteri siler c. Arkaplanı değiştirir d. Karakteri çoğaltır. 17

18 32. Scratch programında hazırlanan çalışmaları kaydetmek için hangi menü kullanılır? a. Dosya > Kaydet b. Düzenle > Bir adımlık kurulum c. Dosya > Yeni d. Paylaş > Bu projeyi internette paylaş 33. Yukarıdaki kod bloğunun açıklaması aşağıdakilerden hangisidir? a) Sağ ok tuşuna basıldığında 15 derece sağa döner ve 10 adım ilerler b) Bayrak tıklandığında 10 adım ilerler c) Sağ ok tuşuna basıldığında 15 derece sola döner d) Sol ok tuşuna basıldığında 15 derece sağa döner ve 10 adım ilerler 34. Koordinat sisteminin yukarı-aşağı yani dikey olan eksenine ne denir? a) x b) y c) z d) t 35. Koordinat sisteminin sağa-sola yani yatay olan eksenine ne denir? a) x b) y c) z d) t 36. Scratch programında tüm programın ve hareketlerin görüldüğü beyaz alana ne denir? a) Kare b) Program Penceresi c) Kostüm d) Sahne 37. X i 10 değiştir komutu karaktere ne yapar? a) Karakteri sola 10 birim götürür. b) Karakteri sağa 10 birim götürür. c) Karakteri aşağı 10 birim götürür. d) Karakteri yukarı 10 birim götürür. 38. Y yi -10 değiştir komutu karaktere ne yapar? a) Karakteri sola 10 birim götürür. b) Karakteri sağa 10 birim götürür. c) Karakteri aşağı 10 birim götürür. d) Karakteri yukarı 10 birim götürür. 39. Karakterin, ekranın sonuna çarpınca geri dönmesini istiyorsak hangisini kullanırız? a) x y konumuna gidin. b) Kenarda ise zıplatın. c) x i 4 değiştirin. d) Tümünü durdurun. Yukarıdaki resimde balık(karakter 2) sabit durmakta, kedi(karakter 1) ise balık ile kenar çizgisi arasında kesikli çizgi boyunca sürekli hareket etmektedir. Bu hareketin kodları yanda verilmiştir. Buna göre soruları cevaplayınız ile gösterilen kod bloğu aşağıdakilerden hangisidir? 18

19 41. 2 ile gösterilen kod bloğu aşağıdakilerden hangisidir? 42. Eğer kodu ve içindeki kod blokları olmasaydı yeşil bayrağa tıklandığında kedi ne tür bir hareket sergilerdi? a) Hareket edemez dururdu. B) Balık yokmuş gibi hareketine sürekli devam ederdi. C) Sürekli zıplayarak hareket ederdi. D) Hareket ederken balığa geldiğinde dururdu. 43. Yandaki komutlar tıklandığında nasıl bir şekil ortaya çıkar? A) B) C) D) 44. Karakterimiz koordinat düzleminde (129,-52) koordinatlarına gittiğinde, şekilde belirtilen rakamlardan hangisinin olduğu bölgede yer alır? a) 1 b) 2 c) 3 d) Akvaryum uygulamasında köpek balığının fare işaretçisini takip etmesi için oluşturulması gereken kod bloğu hangisidir? 19

20 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İZMİR-BAYRAKLI KAYMAKAM ÖZGÜR AZER KURAK ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV ÇALIŞMA SORULARI CEVAPLARIDIR Powerpoint(Sunu) Soruları Cevapları CODE-ORG Soruları Cevapları Scratch Sorualrı Cevapları 1 B 33 A 1 D 1 A 23 A 2 B 34 C 2 B 2 B 24 C 3 C 35 B 3 A 3 C 25 A 4 D 36 D 4 C 4 D 26 D 5 B 37 A 5 A 5 B 27 C 6 A 38 D 6 B 6 D 28 D 7 A 39 C 7 C 7 D 29 C 8 B 40 B 8 C 8 C 30 B 9 D 41 C 9 A 9 A 31 B 10 C 42 C 10 A 10 A 32 A 11 A 43 B 11 B 11 C 33 A 12 A 44 C 12 A 12 D 34 B 13 B 45 D 13 A 13 D 35 A 14 C 46 B 14 A 14 B 36 D 15 B 47 C 15 C 37 B 16 D 48 A 16 D 38 C 17 B 49 D 17 B 39 B 18 A 50 B 18 A 40 C Küçük Resim-Şekiller-Metin 19 Kutusu-Resim-Tarih Saat 51 D 19 A 41 B 20 B 52 B 20 A 42 B 21 C 53 A 21 A 43 B 22 D 54 D 22 B 44 B 23 B 55 B 45 D 24 D 56 B 25 B 57 B 26 D 58 C 27 A 59 A 28 C 60 C 29 A 61 B 30 A 62 A 31 B 63 C 32 C 64 B 65 C 20

1. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir?

1. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? Code.org soruları: 1. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 2. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 3. Yandaki

Detaylı

6. SINIF.

6. SINIF. 6. SINIF 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İZMİR-BAYRAKLI KAYMAKAM ÖZGÜR AZER KURAK ORTAOKULU 6. SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 1. DÖNEM 2. ORTAK SINAV ÇALIŞMA SORULARIDIR 1. PowerPoint programında

Detaylı

4. Animasyonumuzda karakterimizin harekete başlaması duyurusu yapıldığında çalışan komut aşağıdakilerden hangisidir?

4. Animasyonumuzda karakterimizin harekete başlaması duyurusu yapıldığında çalışan komut aşağıdakilerden hangisidir? Scratch Soruları: 1. Yeşil bayrak tıklandığında başlangıç konumu olarak belirlenmiş x:-203 y:-101 konumuna gidip ordan 8 sn de x:227 y: -107 konumuna gider. Yukarıdaki açıklama hangi kod bloğuna aittir?

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI 1) Power Pointe yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc c) Ppt d) Txt 3)

Detaylı

6.SINIF ÇALIŞMA SORULARI

6.SINIF ÇALIŞMA SORULARI 6.SINIF ÇALIŞMA SORULARI 1) Scratchprogramındaki karakteri düzenlemeyle ilgili yandaki simgelerin görevleri hangi şıkta sırasıyla verilmiştir? a) Büyütme-Küçültme-Boyama-Dikdörtgen Çizme c)küçültme-büyütme-boyama-dikdörtgen

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 İÇERİK Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu oluşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varolan bir sunuyu açmak

Detaylı

BÖLÜM 1 ARAYÜZ(26s) 1. Powerpoint programı ne tür bir programdır?

BÖLÜM 1 ARAYÜZ(26s) 1. Powerpoint programı ne tür bir programdır? BÖLÜM 1 ARAYÜZ(26s) 1. Powerpoint programı ne tür bir programdır? A) İşletim sistemi B) Kelime işlemci C) Tablo grafik D) Sunu hazırlama 2. Aşağıdakilerden hangisi şerit üzerindeki temel sekmelerden birisi

Detaylı

Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları

Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 ARAYÜZ(26s)... 1 BÖLÜM 2 SLAYT İŞLEMLERİ(15s)... 1 BÖLÜM 3 TASARIM(14s)... 1 BÖLÜM 4 SLAYT NESNELERİ(37s)... 1 BÖLÜM 5 GÖSTERİ AYARLARI(25s)... 1 BÖLÜM

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar;

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; MENÜLER Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; GİRİŞ MENÜSÜ EKLE MENÜSÜ Slayt a görüntü eklemek için; Ekle menüsünden Resim ya da Küçük Resim Örneğin; Atatürk ile ilgili internetten 30 tane

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI Power Point sunu yapmak için kullanılan bir programdır. İçerisindeki slaytlar çoğaltıltıp düzenlenerek sunu gerçekleştirilir. Bir Power Point 2007 programının dosya uzantısı

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

MİCROSOFT WORD SORULARI

MİCROSOFT WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat -

Detaylı

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama 4.1 POWERPOINT Sunu Programı Giriş Power Point sunu hazırlama programı, bir konu hakkında bilgi vermek veya herhangi bir ürünü tanıtmak gibi istenen anlatımları

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. A) F5 tuşu B) Görünüm - Slayt gösterisi C) F4 tuşu D) aracı

ÇALIŞMA SORULARI. A) F5 tuşu B) Görünüm - Slayt gösterisi C) F4 tuşu D) aracı ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime İşlem Programıdır d) İşletim Sistemidir 2. Power point programının kullanım amacı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI BAŞLARKEN Sunu ile ilgili konuşurken karşımıza 3 kavram çıkmaktadır. Bu kavramlar; SLAYT: Seyirciye göstermek için hazırlanan her sayfaya verilen isimdir. Her slayt

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

POWERPOINT KULLANIMI

POWERPOINT KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc Powerpoint 2007/2010 Uzantısı.docx

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular.

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular. POWERPOINT PROGRAMI GİRİŞ MENÜSÜ Kaydet: Açık olan belgeyi kaydeder. En son yapılan işlemi geri alır. En son yapılan işlemi yineler. Slaytların genel tasarımını değiştirir. Seçili olan kısmı keser. Seçili

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim

Detaylı

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI 1) Word de metni yazmaya yeni sayfadan devam etmek için ne yapılmalıdır? a) Yeni sayfaya kadar sürekli [Enter] yapılır b) Yeni sayfaya kadar sürekli [Boşluk] tuşlanır c) Ekle menüsünden Sayfa Sonu seçilir

Detaylı

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

POWER POINT PROGRAMI ÇALIŞMA NOTLARI

POWER POINT PROGRAMI ÇALIŞMA NOTLARI POWER POINT PROGRAMI ÇALIŞMA NOTLARI MENÜLER: Giriş Menüsü Yapıştır: Hafızaya kopyalanmış yada kesilmiş bir yazıyı yada resmi ekrana yapıştırır. Kopyala: Seçilmiş yazı yada resmi ekrandan silmeden hafızaya

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE Excel, Microsoft Office paketinde yer alan ve iş hayatında en sık kullanılan programlardandır. Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri)

Detaylı

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması İçindekiler Yazılım arayüzünün tanıtılması Sunu tasarımı ilkeleri Sunu şablonlarını kullanma Slayt işlemleri (Yeni slayt ekleme, slaytı çoğaltma kopyalama taşıma, slayta metin ekleme) Slaytlar arası geçişler

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI ( 6. sınıflar için hazırlanmıştır. ) Fevzi Başal Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İçindekiler 1. KAVRAMLAR... 1 2. DOSYA İŞLEMLERİ... 2 3. EXCEL DE KULLANILAN FARE

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım.

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım. POWERPOINT 2003 Microsoft PowerPoint, bilgisayar ortamında etkili sunumlar yapmak için sunular oluşturabilen bir programdır. Sunular, slayt adı verdiğimiz sahnelerin arka arkaya gösterilmesiyle oluşturulur.

Detaylı

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) e-alışveriş D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) Yazılım D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım amaçlarından

Detaylı

MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER

MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER NEDEN SUNU-SUNUM? Sunu, uzun araştırmalar ve çalışmalar sonucunda elde edilen sonuçların, başka insanlara takdim edildiği ve bilgilendirildiği

Detaylı

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI 1. Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak adlandırılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir? a. Microsoft Windows b. Microsoft Excel c. Microsoft

Detaylı

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1 BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Word Programının tanımıdır? A) Hesap Programıdır. B) Tablo Grafik Programıdır. C) Kelime İşlem Programıdır. D)

Detaylı

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak POWER POINT 2007 Power Point ile Çalışmaya Başlamak PowerPoint Nedir? PowerPoint; hareketli metin, resim, grafik veya tablolar gibi nesneler içeren, slaytları hazırlayarak sunu oluşturmamızı sağlayan bir

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

Microsoft PowerPoint. Slayt Hazırlama. Nilgün Çokça

Microsoft PowerPoint. Slayt Hazırlama. Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint Slayt Hazırlama Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint İçindekiler Microsoft PowerPoint... 3 Slayt Açma... 3 İkinci Slayt Ekleme... 3 Slayt Düzeni... 4 Resim ya da Obje Ekleme... 6 Slayt

Detaylı

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir.

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3. GİRİŞ SEKMESİ Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3.1. Excel 2010 da Kesme, Kopyalama, Yapıştırma ve Biçim Boyacısı Giriş sekmesinin ilk grubu olan Pano

Detaylı

POWER POINT PROGRAMI ÇALIŞMA NOTLARI

POWER POINT PROGRAMI ÇALIŞMA NOTLARI POWER POINT PROGRAMI ÇALIŞMA NOTLARI MENÜLER: Giriş Menüsü Yapıştır: Hafızaya kopyalanmış yada kesilmiş bir yazıyı yada resmi ekrana yapıştırır. Kopyala: Seçilmiş yazı yada resmi ekrandan silmeden hafızaya

Detaylı

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlat Tüm Programlar - Microsoft Office B) Başlat Ayarla r- Microsoft Office C) Başlat Tüm Programlar

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

MİCROSOFT POWERPOINT DERS NOTLARI

MİCROSOFT POWERPOINT DERS NOTLARI MİCROSOFT POWERPOINT DERS NOTLARI Microsoft PowerPoint 2010 ile metin, grafik, fotoğraf, video ve animasyon içeren, görsel olarak etkileyici sunular tasarlayabilirsiniz. Power Point programında nesneler

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

Kodlama Paneli. Nazmiye Demirel Ortaokulu SCRATCH 2014-2015. Scratch bir grafik programlama dilidir.

Kodlama Paneli. Nazmiye Demirel Ortaokulu SCRATCH 2014-2015. Scratch bir grafik programlama dilidir. Scratch bir grafik programlama dilidir. Scracth ile resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebilir, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabilir ya da interaktif

Detaylı

www.bilisimsarayi.com

www.bilisimsarayi.com BĐLĐŞĐMSARAYI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Shift Tuşu Caps Lock tuşunun tersini kullandırır. B) Shift tuşu büyük harf yazdırır. C) Ctrl tuşu

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu:

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu: Resim-2 Resim-1 WORD 2010 PROGRAMI Word programı metin oluşturma programıdır. Bu metin oluşturma işleminin yanında resim, şekil, tablo, grafik, wordart gibi birçok nesne ekleyerek çeşitli belgeler ortaya

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ ÇALIŞMA SORULARI-2 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Programlar

Detaylı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi PowerPoint 2010 Programı Çalışma Yaprağı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi PowerPoint 2010 Programı Çalışma Yaprağı Slayt Görünümleri: Powerpoint görünümlerini Görünüm menüsünden veya Durum çubuğunun sağ tarafında yer alan simgeleri kullanarak değiştirebiliriz. Slaytları Sıralamak: Slaytları sıralamak için Görünüm sekmesindeki

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10 Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint temel işlemleri hakkında bilgiler verildikten

Detaylı

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003)

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Herhangi bir konu için sunum hazırlamamız gerektiğinde kullanılacak olan bir program. Sunu hazırlama programı sayesinde, yansıda dinleyicilerin

Detaylı

TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM. Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR

TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM. Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR İÇİNDEKİLER A ) MICROSOFT OFFICE POWERPOİNT 2007 PROGRAMI GENEL 1 Microsoft Office Powerpoint 2007 Programına Giriş.1 Powerpoint 2007 Ekranı.1

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 1 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

SUNU HAZIRLAMA POWERPOİNT 2007

SUNU HAZIRLAMA POWERPOİNT 2007 SUNU HAZIRLAMA POWERPOİNT 2007 01.01.2014 UZM. ÖĞR. FİKRİYE GÖNÜL İçindekiler MİCROSOFT OFFİCE POWERPOİNT 2007... 3 GİRİŞ SEKMESİ... 3 GİRİŞ SEKMESİ SLAYTLAR GRUBU... 3 POWERPOİNT TE SIFIRLA DÜĞMESİ İLE

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 4-5-6: Microsoft Word Hızlı Erişim Araç Çubuğu: Sık kullanılan komutlar buraya eklenip, kullanılacağında hızlı erişim sağlanabilir. Office Word

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

POWERPOINT Uygulama. 30/04/2015 Perşembe ENF 102 TBTK II MİCROSOFT OFFİCE UYGULAMA ARKEOLOJİ İKİNCİ ÖĞRETİM

POWERPOINT Uygulama. 30/04/2015 Perşembe ENF 102 TBTK II MİCROSOFT OFFİCE UYGULAMA ARKEOLOJİ İKİNCİ ÖĞRETİM 30/04/2015 Perşembe ENF 102 TBTK II MİCROSOFT OFFİCE UYGULAMA ARKEOLOJİ İKİNCİ ÖĞRETİM 1. Anahat görünümü ndeyken slayt nasıl silinir 2. Sayfa düzeni görünümü ndeyken slayt nasıl silinir 3. Slayt görünümü

Detaylı

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım 5.SINIF 2.DÖNEM 2.SINAV ÇALIŞMA SORULARI 1) Bilgisayarlarda bilgileri depolamak için hangi donanım birimi kullanılır? A) Ram B) Ana kart C) CD-rom D) Sabit disk 2) Bilgisayarlarda işlenen bilgileri Ekrana

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

WORD KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER

WORD KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER Office Word Programı ile çalışma sayfamıza Yazı yazabilir, Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir, Tablolar

Detaylı

7. HAFTA SBO143 BİLGİSAYAR I. Öğr. Gör. S. M. Fatih APAYDIN apaydin@beun.edu.tr. EMYO Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu

7. HAFTA SBO143 BİLGİSAYAR I. Öğr. Gör. S. M. Fatih APAYDIN apaydin@beun.edu.tr. EMYO Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu 7. HAFTA SBO143 BİLGİSAYAR I Öğr. Gör. S. M. Fatih APAYDIN apaydin@beun.edu.tr EMYO Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu OFFİCE 2010 POWERPOİNT 2010 Günlük hayatta bir çok meslek sahibi

Detaylı

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm Word 2003 açtığımızda ARAÇLAR>SEÇENEKLER>GÖRÜNÜM açılır. anlatılcaktır. karşımıza bu ekran çıkar burdaki komutlar altda İlk Görev Bölmesi Word'ü ilk başlattığınızda Başlarken görev bölmesini görüntüler.

Detaylı

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm Word 2003 açtığımızda ARAÇLAR>SEÇENEKLER>GÖRÜNÜM açılır. anlatılcaktır. karşımıza bu ekran çıkar burdaki komutlar altda İlk Görev Bölmesi Word'ü ilk başlattığınızda Başlarken görev bölmesini görüntüler.

Detaylı

Bu Hafta Öğreneceklerimiz

Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Klavye, tuşlardan oluşan ve bilgisayardaki veri giriş işlemlerini yapan önemli bir donanım birimidir. Bilgisayarda yazı yazabilmek, veri ve komut girişi

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI 1.Windows 7 Temelleri 1.2. Masaüstü 1. Windows 7 de dosyaların hangi programla açılacağını

Detaylı