II. VİOP RİSK YÖNETİMİ KONFERANSI 17 / 11 / 2015 BORSA İSTANBUL KONFERANS SALONU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "II. VİOP RİSK YÖNETİMİ KONFERANSI 17 / 11 / 2015 BORSA İSTANBUL KONFERANS SALONU"

Transkript

1 II. VİOP RİSK YÖNETİMİ KONFERANSI 17 / 11 / 2015 BORSA İSTANBUL KONFERANS SALONU Etkinlik Sponsoru

2 Saat Konu Başlığı Konuşmacı Konuşmacının Kurumu İçerik 08:45-09:15 Kayıt ve Kahve İkramı Açılış Konuşması - Tuncay Dinç, Borsa İstanbul Genel Müdür / CEO 09:15-10:00 Açılış Konuşması - Çetin Ali Dönmez, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı VİOP Ürünleriyle Risk Yönetimi Sunumu - Muammer Çakır, VİOP Grup Müdürü 10:00-10:45 Vedat Akgiray Prof. Dr. / Boğaziçi Üniversitesi Finansal risk nedir, Finansal Risk Burak Saltoğlu Prof. Dr. / Boğaziçi Üniversitesi finansal risk türleri Nedir? (Tanımı ve nelerdir, yönetilmeyen Kapsamı) Coşkun Küçüközmen Doç. Dr. / İzmir Ekonomi Üniversitesi finansal riskin maliyeti 10:45-11:00 Kahve Molası Köşe Yazarı / Vatan Gazetesi- Ali Ağaoğlu (Moderatör) Finansonline, CEO / Evo AGN Finansal risk Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı / Yapı Kredi yönetiminin Sektöründe Mert Yazıcıoğlu 11:00-12:15 Bankası bankacılıktaki Finansal Risk Genel Müdür Yardımcısı / Türkiye İş önemi ve kullanılan Yönetimi Senar Akkuş Bankası yöntemler Kerim Rota Genel Müdür Yardımcısı / Akbank 12:15-12:30 VİOPS ÖDÜL TÖRENİ 12:30-13:30 Öğle Arası 13:30-13:45 Sezai Bekgöz, Takasbank Genel Müdür Yardımcısı 13:45-14:45 Genel Müdür Yardımcısı / Türkiye İş Finansal Kuruluşlar İlhami Koç (Moderatör) Portföy riski Bankası ve Kurumsal yönetimi, Portföy Ertunç Tümen Genel Müdür Yardımcısı / Ak Portföy Yatırımcılar riski yönetiminin Kurucu Ortak / AZ Notus Portföy Açısından Risk Murat Sağman getiri performansına Yönetimi A.Ş. Yönetimi etkileri Mehmet Horasanlı Bölüm Müdürü / İş Portföy 14:45-15:30 Osman Arslan Genel Müdür / Ziraat Katılım Bankası (Moderatör) Ülkemizde İslami İslami Ürünlerle Krediler Genel Müdür Yardımcısı / Türkiye Bayram Uçar ürünlerin gelişimi ve Risk Yönetimi Finans Katılım Bankası risk yönetimi Genel Müdür Yardımcısı / Albaraka Türk Mehmet Ali Verçin Katılım Bankası 15:30-15:45 Kahve Molası Muammer Çakır VİOP Grup Müdürü / Borsa İstanbul (Moderatör) Enerji ve demir çelik Dış Satınalma Müdürü / İÇDAŞ Çelik, Enerji ve Demir Abdullah Hoşdir sektörlerinde riskler, Enerji, Tersane ve Ulaşım A.Ş. 15:45-16:45 Çelik Sektörlerinde finansal enstrümanlar Risk Metodlar ve Operasyonlar Grup Risk Yönetimi Isak De Eskinazis ile bu risklerin Müdürü / Enerjisa yönetimi Hasan Rumani Trafigura Özge Özen Finans Grup Müdürü / Ak Enerji 16:45-17:30 Coşkun Kılıç CFO, GMY / THY Finansal olmayan Reel Sektör (Moderatör) şirketler için döviz Şirketleri Özelinde Yiğit Arıkök Genel Müdür Yardımcısı / İş Yatırım risk yönetimi, finansal Döviz Riski Murat Gençer Kurumsal Risk Yöneticisi / Zorlu Holding risk yönetiminin firma Yönetimi Kurucu Ortak / Dalfin Finansal ve Mustafa Aşkın rekabet gücüne etkisi Kurumsal Çözümler

3 II. VİOP RİSK YÖNETİMİ KONFERANSI Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) geniş ürün yelpazesiyle yatırımcılara, pay ve pay endekslerine, döviz kurlarına, kıymetli madenlere, faiz oranlarına, emtia ve enerjiye dayanan türev ürünler sunuyor. Bölgesinin lider ve en likit türev piyasası VİOP, risk yönetimi açısından tercih edilen adres olarak yatırımcılara hizmet veriyor. İlki 2014 yılında düzenlenen Risk Yönetimi Konferansı nın bu yıl ikincisi düzenlenmektedir. Reel sektörden ve finans sektöründen profesyoneller ile akademisyenlerin tecrübeleriyle, bu seneki konferansın konu başlıkları, finansal risk yönetimi, finansal kuruluşlar ve kurumsal yatırımcılar açısından risk yönetimi, enerji ve demir çelik sektörlerinde risk yönetimi, reel sektör özelinde döviz riski yönetimi ve İslami finansman enstrümanlarıyla risk yönetimidir.

4 Tuncay DİNÇ Borsa İstanbul Genel Müdür, CEO Tuncay Dinç, Galatasaray Lisesi nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi nde tamamladı yılında Kibar Holding de Bütçe Planlama Departmanı nda çalışmaya başlayan Tuncay Dinç, 1998 yılında Lafarge Turkey e geçti. Tuncay Dinç, aynı kurumda 2003 yılına kadar finans yöneticisi olarak birçok birimlerde görev aldı. Tuncay Dinç, yılları arasında AVEA da Bütçe & Planlama Müdürü ve Telecom Italia ortaklığı esnasında gelir üretimine yönelik bütün süreçlerin ve prosedürlerin kontrolü ve gözetimi ile geliştirme projeleri ve fizibilite çalışmalarında proje yönetimini kapsayan Revenue Assurance Yöneticisi olarak görev yaptı. Aynı zamanda, Aycell ve Aria şirketlerinin birleşmesinde yönetici görevinde bulundu yılında havayolu ikram sektöründe THY ve Do&Co ortaklığı ile kurulan Turkish DO&CO ya geçen Tuncay Dinç, başlangıçtan itibaren CFO ve vekil CEO olarak şirketin bütün finansal yapısının ve sistemlerinin oluşturulmasını, ayrıca bütün satın almanın icrası görevlerini de üstlendi. Tuncay Dinç, Borsa İstanbul A.Ş. nin (BİAŞ) 31 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu nda, münhal (boşta) bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Boğaziçi Yöneticiler Vakfı kurucu üyeliği ve geçmiş dönem başkanlığını da yapan Tuncay Dinç, İngilizce ve Fransızca biliyor. Tuncay Dinç, evli ve 3 çocuk babası.

5 Dr. Çetin Ali DÖNMEZ Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez 1967 yılında İstanbul da doğdu. Pertevniyal Lisesi mezunudur yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans öğrenimini tamamlayan Dönmez 1992 yılında aynı üniversitenin İşletme bölümünden yüksek lisans derecesini aldı. Çetin Ali Dönmez kariyerine 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğü nde Eksper Yardımcısı olarak başladı yılına kadar İMKB de çalışan Dönmez, aynı yıl Takasbank ta Krediler Müdürlüğü nde Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Bu görevinin ardından İMKB de Vadeli İşlemler Piyasası Müdürlüğü ve Risk Yönetim Müdürlüğü nde Müdür unvanıyla çalıştı yılında Boğaziçi Üniversitesi nden İşletme dalında doktora derecesi aldı. Dönmez, 2008 yılının nisan ayında Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlamış, 2012 yılı sonuna kadar bu görevini sürdürmüştür yılında ise Genel Müdür Yardımcısı olarak yeniden Borsamızda çalışmaya başlamıştır.

6 Muammer ÇAKIR Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Princeton Üniversitesi Finans Mühendisliği yüksek lisans derecesine sahip olan Çakır, 2000 yılında Teksas/ABD de konvertible arbitraj stratejisi yürüten Q Investments adlı hedge fund da iş hayatına atıldı. Daha sonra Türkiye ye geri dönen Çakır, 6 yıl görev yaptığı Akbank Hazine Bölümü nde Türev Ürünler Müdürlüğü nü kurdu, bankanın ve Türkiye türev piyasasının ilklerine imza attı. VOB un kuruluşundan itibaren 4 yıl boyunca Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ardından, 5 yıl Londra / İNGİLTERE de Alman yatırım bankası WestLB de Türkiye masası kıdemli direktörü olarak görev yapan Çakır, 2012 yılı Eylül ayında Borsa İstanbul bünyesine katıldı. Türkiye nin ilk Opsiyon piyasası olan VİOP u kurdu, Haziran 2013 te VOB Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı ve VOB-Borsa İstanbul teknik ve idari birleşme sürecini başarıyla yönetti. Saraybosna Borsası Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu ve akabinde VİOP ta ilk yabancı endeks olan Saraybosna endeksi üzerine vadeli işlem sözleşmesini açtı. VİOP ta ürün yelpazesini genişleterek toplam işlem hacmini 2014 te %11 ve 2015 te %49 artırdı, yabancı işlem hacmini 2 katına çıkardı, birçok alanda rekorlar kırdı. Çakır görevine, VİOP u bölgenin risk yönetim platformu haline getirme vizyonuyla, Grup Müdürü olarak devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri nin en prestijli bursu Fulbright ın sahibi olan Çakır, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü nü 1997 yılında 3.95 / 4.00 ortalamayla Fakülte Birinciliğiyle bitirdi.

7 Sezai BEKGÖZ Genel Müdür Yardımcısı 1962 İzmir doğumlu olan Sezai Bekgöz, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi nde lisans üstü eğitimini tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise Marmara Üniversitesi, Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü nde tamamlamıştır yılında, Sermaye Piyasası Kurulu Denetçi Yardımcısı olarak göreve başlayan Sezai Bekgöz, aynı kurulda yılları arasında Denetçi olarak görevine devam etmiştir yılları arasında M&G SECURITIES Ltd / London Fon Yönetimi Muhasebe Stj. görevini tamamlamıştır de İMKB ye geçen Sezai Bekgöz, yılları arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı, yılları arasında ise Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Sezai Bekgöz, 2007 yılından bu yana Takasbank- İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Bekgöz, yılları arasında ise Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği, yılları arasında Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, yılları arasında Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, yılları arasında Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevi, yılları arasında ise Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş olup 2012 yılından bu yana FODER- Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

8 Finansal Risk Nedir? (Tanımı ve Kapsamı) Prof. Dr. Vedat AKGİRAY Boğaziçi Üniversitesi 1958 yılında İstanbul da dünyaya gelmiştir de Boğaziçi Üniversitesi, İşletme Bölümü nden mezun olmuştur yılında Finans Yüksek Lisansı, 1985 te İktisat Yüksek Lisansı ve aynı yıl Finans Doktora derecelerini Syracuse Üniversitesi nden almıştır yılları arasında çalıştığı Clarkson Üniversitesi nde 1989 yılında Doçent olmuştur yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi nde Doçent olarak, 2000 yılından itibaren ise yine Boğaziçi Üniversitesi nde Profesör olarak ders vermiştir. Prof. Akgiray, Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği Yüksek Lisans Programı nın kurucularından olup, yılları arasında Program Başkanlığı nı yürütmüştür. Ayrıca yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Finans Doktora Programı nın koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Çeşitli uluslararası dergilerde ve konferanslarda yüzün üzerinde akademik makale ve çalışma yayımlamış ve sunum yapmıştır. Mart 2009 Aralık 2012 arasında T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Prof. Akgiray, aynı dönemde IOSCO Başkan Yardımcılığı nı ve Gelişmekte Olan Ülkeler Komitesi Başkanlığı nı yürütmüştür. Bu dönemde yürürlüğe giren yeni Sermaye Piyasası Kanunu nu hazırlayan ekibin liderliğini yapmıştır. Halen Boğaziçi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü nde Profesör olarak ders vermeye devam etmektedir. Prof. Akgiray, 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi nezdinde kurduğu Kurumsal Yönetim ve Finansal Düzenleme Uygulama ve Araştırma Merkezi nin başında yer almaktadır. Columbia University Hukuk Fakültesi altında Millstein Center in danışma kurulu üyesidir.

9 Prof. Dr Burak SALTOĞLU Boğaziçi Üniversitesi Profesör Burak Saltoğlu, 1988 yılı ODTÜ mezuniyetinden sonra Kanada Ontaro da Yüksek Lisans, İngiltere de (Essex Üniversitesi) finans ekonometrisi üzerine doktora yapmıştır yılında Marmara Üniversitesinde Profesör olmuştur yılından itibaren de Boğaziçi Üniversitesi nde Ekonomi Profesörü olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları sayısal finans, finan ekonometrisi ve finansal risk ölçüm yöntemleridir. Saltoğlu 2001 yılından beri şirket ve finans şirketlerine, risk yönetimi çözümleri sunan bir yazılım firma olan Riskturk ün kurucu ortağı ve genel müdürü olarak da görev yapmaktadır ( Burak Saltoğlu nun finansal risk yönetimi, türev ürün fiyatlaması ve risk ölçümü konusunda finans piyasalarına ve düzenleyici otoritelere danışmanlık hizmeti vermiştir. SPK, BDDK ve Hazine Müsteşarlığı na vermiş olduğu çeşitli danışmanlıklar dışında aralarında Akbank, YKB, Ak Portföy, Turkcell, BNP TEB gibi birçok önemli kuruma risk ölçüm sistemleri kurulması konusunda hizmet vermiştir. Sayısal Finans, Ekonomi ve Fizik konularında yayımlanan uluslarası akademik dergilerde çeşitli yayınlar yapmıştır. Son çalışma konuları bireysel risk algısı ölçümü ve sistemik risk modellemesidir. İngiltere, ABD, Kanada, Portekiz, Japonya, İsveç ve İtalya gibi ülkelerde finansal ekonometri ve risk yönetimi alanında uluslararası sunumları vardır.

10 Doç. Dr. C. Coşkun KÜÇÜKÖZMEN İzmir Ekonomi Üniversitesi İş yaşamına 1986 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nda başlamıştır. Jean Monnet bursuyla 1995 yılında gittiği Loughborough Üniversitesi nden Avrupa İktisadı ve Finans üzerine yüksek lisans derecesini Mevduat Sigortası konulu tezi ile almıştır yıllarında TCMB nezdinde faaliyet gösteren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu nda görev yapmıştır. TCMB den iki yıllık araştırma bursu kazanarak 1997 yılında gittiği Exeter Üniversitesi nden hisse senedi getirilerinin dağılımı ve riske maruz değere (VaR) etkileri konulu teziyle 2000 yılında doktora derecesini almıştır. BDDK da yılları arasında Risk Yönetimi Daire Başkan Yardımcısı olarak çalışmıştır yılında tekrar döndüğü TCMB de 2010 yılına kadar görev yapmıştır yılları arasında ODTÜ, Uygulamalı Matematik Enstitüsü, Finansal Matematik Bölümü nde dersler vermiş, yılları arasında Bank for International Settlements (BIS) nezdinde faaliyet gösteren Finansal İstikrar Enstitüsü nde (FSI) muhtelif eğitim programları ve seminerlerde konuşmacı ve eğitmen olarak görev almıştır. TCMB den 2010 yılında ayrılan Küçüközmen, tam zamanlı olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi, İşletme Fakültesi nde çalışmalarını sürdürmektedir. Ege Finans Derneği kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı dır. Halen veri görselleştirme yoluyla risk yönetimi, büyük veri ve grafik veri madenciliği üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

11 Bankacılık Sektöründe Finansal Risk Yönetimi Ali AĞAOĞLU Köşe Yazarı / Vatan Gazetesi - Finansonline, CEO / Evo AGN Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden 1986 yılında mezuniyeti takiben Anadolu Kredi Kartları A.Ş. de bölüm yöneticiliği ve sonrasında Standard Chartered Bank ın İstanbul, Westdeutsche Landesbank ın İstanbul ve Moskova şubelerinin hazine bölümülerinde görev aldı yıllarında Egebank ve Birleşik Sümerbank Hazine bölüm yöneticiliği; TMSF bünyesinde bankalardaki mevduatların devredilmesi, sorunlu kredilerin çözümlenmesi konularında danışmanlık yaptı. ARAMS ta yönetici ortak olarak görev alan Ağaoğlu, değişik kurumların finansal piyasalardaki risklerinin yönetilmesi konularında danışmanlık yapıyor yılından bu yana Kültür Üniversitesi İktisat Fakültesi nde öğretim görevlisi olarak birikimlerini öğrencilerle paylaşıyor Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmenliği, arası CBNB-e Finansal piyasaları yorumlayan Ağaoğlu, 2004 yılından bu yana Vatan Gazetesi ve 2007 yılından bu yana da Finansonline adlı web sitesinde finansal piyasalardaki gelişmelerle ilgili günlük yorum yazıları yayınlamaktadır. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Mert YAZICIOĞLU Genel Müdür Yardımcısı / Yapı Kredi Bankası Mert Yazıcıoğlu, Alman Lise sinden mezun olduktan sonra, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Yönetimini bitirmiş ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü nde tamamlamıştır yılında Koçbank ta Müşteri İlişkileri bölümünde başlamıştır yılında Hazine yönetiminde görevine devam eden Yazıcıoğlu sırasıyla Junior Dealer, Dealer, Senior Dealer, Bölüm Yöneticisi, 1996 da Fon yönetimi bünyesinde TL/YP yönetiminde Grup Yöneticisi görevlerinde bulunmuş ve 1999 yılında Hazine Yönetimi nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olmuştur. Yazıcıoğlu, Şubat 2006 ve Nisan 2011 yılları arasında Yapı Kredi de Hazine Yönetimi nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini yürütmüş olup, Nisan 2011 itibarıyla Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Yazıcıoğlu, Şubat 2011 tarihinden bu yana İcra Kurulu Üyesi dir.

12 Senar AKKUŞ Genel Müdür Yardımcısı / İş Bankası 1969 yılında Diyarbakır da doğan Senar Akkuş, üniversite öğrenimini 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü nde tamamlamıştır. Aynı yıl Türkiye İş Bankası Hazine Bölümü nde Uzman Yardımcısı olarak çalışma hayatına başlayan Akkuş, 1998 yılında Müdür Yardımcısı, 2002 yılında Birim Müdürü olarak atanmıştır yılı Aralık ayında İktisadi Araştırmalar Bölüm Müdürü, Nisan 2008 de Hazine Bölüm Müdürü olan Akkuş, Nisan 2011 de Genel Müdür Yardımcılığı na getirilmiştir. Halen Türkiye İş Bankası nda Hazine ve Kurumsal İletişim Bölümleri nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Senar Akkuş yılları arasında Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., İş-Dublin Financial Services PLC, İş Portföy Yönetimi A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yönetim kurullarında Denetçilik ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunmuştur. Mayıs 2011 de İş Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Akkuş, Kasım 2013 ten bu yana İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı nı sürdürmektedir. Kerim ROTA Genel Müdür Yardımcısı / AKBANK Kerim Rota, 2010 dan itibaren Akbank ta Hazine den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Rota, İstanbul Bilgi Üniversitesi nden İşletme Yüksek Lisans derecesine sahiptir. Akbank a katılmadan önce, çeşitli bankalarda Hazine ve Varlık Yönetimi alanında görev yapmıştır.

13 Finansal Kuruluşlar ve Kurumsal Yatırımcılar Açısından Risk Yönetimi İlhami KOÇ / Genel Müdür Yardımcısı / Türkiye İş Bankası 1986 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi nden mezun olan Koç, aynı yıl Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı nda göreve başlamıştır. Ekim 1994 tarihinde İş Bankası Menkul Kıymetler Müdürlüğü ne Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır tarihinde, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ne Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetiminden Sorumlu Birim Müdürü olarak atanmış; tarihinde aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığı na yükselmiştir. 11 Eylül 2001 tarihinde İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin Genel Müdürlüğü görevine atanan İlhami Koç, 28 Nisan 2002 tarihinde İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. de Genel Müdür olarak görev yapmaya başlamıştır. 30 Ocak 2013 tarihinde Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı na yükseltilmiştir. 08 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı olarak seçilen Koç, Borsa Istanbul A.Ş. Yönetim Kurulu nda Birliği temsilen görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk sahibi olan İlhami Koç, İngilizce bilmektedir. Ertunç TÜMEN / Genel Müdür Yardımcısı / Ak Portföy AK Portföy Yönetimi AŞ Yatırımcı Çözümleri nden sorumlu GMY olarak çalışmaktadır. Öncesinde yıllarında Akbank Üst Gelir Segmenti Pazarlama Mevduat ve Yatırım Fonları ndan sorumlu Bölüm Başkanı olarak çalışmıştı yıllar arasında önce Ak Portföy Yönetimi hisse ve karma fonlardan, özel portföy yönetiminden, yapılandırılmış ürünlerden ve araştırma ve risk yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştı yılları arasında Garanti Portföy Yönetimi nde stratejist ve fon yöneticisi olarak görev yapmıştı. Ertunç Tümen 1994 yılı İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi, 1997 yılı Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi MBA programı mezunu olup, Chartered Financial Analyst sertifikası sahibidir yılından beri CFA Society of Istanbul un Başkanı olarak görev yapmaktadır.

14 Murat SAĞMAN / Kurucu Ortak / AZ Notus Portföy Yönetimi A.Ş yılında Paris te doğmuştur yılında Galatasaray Lisesi nden mezun olmuştur. Fransa da Sorbonne Üniversitesi nde Ekonomi ve Finans bölümlerini derece ile bitirmiştir. Yine Sorbonne Üniversitesi nde derece ile sonuçlanan Banka ve Finans üzerine Master eğitimi yapmıştır (3000 kişi başvurusu arasında seçilen 25 kişiden biri olmuştur) yılında Paris Credit Lyonnais Hazine Bölümü ve Paris Borsası nda kısa deneyimler kazandıktan sonra 1998 yılında Türkiye de Alfa Menkul Değerler Hazine Bölümü nde çalışmaya başlamıştır yılında ABD de Nasdaq borsasında Broadway Trading firmasında hisse senetleri piyasasında Trader olarak görev yapmıştır (bu görev için 2000 kişi arasından seçilmiştir) yılında Paris Refco da ABD Piyasaları Başkanlığı yaptıktan sonra 2004 te Akbank Private Banking e Yurtdışı Piyasaları ve Hisse Senetleri Piyasalarından Sorumlu Yatırım Yöneticisi olarak katılmıştır. Aralık 2005 ve Ağustos 2011 yılları arasında Finansbank ta Özel Bankacılık Müdürü olarak görev yapmıştır yılında LM Investment Management sponsorluğunda Dubai de gerçekleşen ve dünyadan katılan 100 bankacının katıldığı Özel Bankacılık Konferansı nda ödül almıştır yılında Avrupa Özel Bankacılık Konferansı nda Türkiye den o güne kadar çağırılan ilk konuşmacı olmuştur. Konferansın moderatörlüğünü ve oturum başkanlığını da yapmıştır yılında beri Galatasaray Üniversitesi nde Öğretim Görevlisidir ve Finans Piyasaları konulu dersi vermektedir. Sanayi ve ticaret odalarına, derneklere, vakıflara ve sendikalara ekonomi ve piyasalarla ilgili konferanslar vermektedir (şimdiye kadar 100 den fazla konferans vermiştir) yılından beri tüm televizyon ekonomi kanallarında ekonomi ve piyasalarla ilgili yorumlar vermektedir den beri Bloomberg TV nin daimi yorumcusudur. CFA yatırımcı profesyonelleri derneğinin üyesidir. Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Lisesi Mezunlar Derneği üyesidir. Fransızca, İngilizce, Almanca ve İtalyanca bilmektedir. Mehmet HORASANLI / Bölüm Müdürü / İş Portföy 1999 yılında Marmara Üniversitesi nden Matematik alanında mezun olduktan sonra, 2002 yılında yüksek lisans derecesini ve 2005 yılında doktora derecesini İstanbul Üniversitesi nden Sayısal Yöntemler alanında tamamladı yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı nda Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı yılında Nicel Karar Yöntemleri alanında Doçent unvanını aldı yılından başlayarak İş Portföy Yönetimi nde Portföy Yönetimi ve Risk Yönetimi alanlarında çeşitli kademelerde görev yaptı. Mehmet Horasanlı, İş Portföy Yönetimi nde 2014 yılından itibaren Müdür unvanı ile Risk Yönetimi, İç Kontrol ve Performans Analiz faaliyetlerinden sorumludur.

15 İslami Ürünlerle Risk Yönetimi Osman ARSLAN / Genel Müdür / Ziraat Katılım Bankası Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü nden mezun oldu. Aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde yüksek lisansını tamamladı yılında, Ziraat Bankası nda göreve başlayan Arslan, yılları arasında çeşitli özel sektör bankalarında yöneticilik yapmıştır yılları arasında Halk Bankası nda sırasıyla Bölüm Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Arap Türk Bankası nda Genel Müdür olarak çalışma hayatını sürdürmüştür. Mart 2012 tarihinde Finansal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Ziraat Bankası nda göreve başlayan, Ocak 2013 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık ve Ortaklıklar Genel Müdür Yardımcısı, Ağustos 2014 tarihinden itibaren de Bilgi Teknolojileri Yön. Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Osman Arslan, 18 Şubat 2015 tarihinde Bankamız Kurucu Genel Müdürü olarak atanmıştır. Bayram UÇAR / Krediler Genel Müdür Yardımcısı / Türkiye Finans Katılım Bankası 1974 yılında Aydın da dünyaya geldi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu olan Bayram Uçar, Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nde İşletme Yüksek Lisans eğitimini (MBA) tamamladı. İş hayatına 1997 yılında Albaraka Türk Katılım Bankası nda Mali Tahlil ve İstihbarat Uzmanı olarak başladı yılları arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası nda Mali Tahlil ve İstihbarat Uzmanı ve Kurumsal Pazarlama Uzmanı olarak görev yaptı yılında Mali Tahlil ve İstihbarat Kıdemli Uzmanı olarak Türkiye Finans a (Anadolu Finans) transfer oldu yılları arasında Kurumsal Krediler Tahsis Müdür Yardımcısı, yılları arasında Proje Kredileri ve Ticari Tahsis Müdürü görevlerini yürüttü. Bayram Uçar, 2015 yılı Haziran ayından itibaren Türkiye Finans Tahsisten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi.

16 Mehmet Ali VERÇİN / Genel Müdür Yardımcısı / Albaraka Türk Katılım Bankası 1962 yılında Siirt in Kurtalan ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü nden mezun oldu yılları arasında çeşitli şirketlerde İhracat ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerinde bulundu yılında Albaraka Türk te Proje Pazarlama Uzmanı olarak çalışmaya başladı yılında pazarlama müdürü, Eylül 2005 te de Genel Müdür Yardımcısı oldu. Kendisine bağlı Birimler, Kurumsal Pazarlama, Hazine Pazarlama, Yatırım Projeleridir. Genel Müdür Vekilliği görevini halen sürdürmektedir.

17 Enerji ve Demir Çelik Sektörlerinde Risk Yönetimi Abdullah HOŞDİR / Dış Satınalma Müdürü / İÇDAŞ Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım A.Ş. Abdullah Hoşdir, 25 Mayıs 1969 tarihinde Gaziantep te dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğretim hayatını Almanya da geçirmiştir. Lise eğitimine memleketi olan Gaziantep te devam etmiştir. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik Bölümü nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Üniversite sonrası, İngilizce dil ve ticari İngilizce eğitimlerini almak üzere 1 yılı aşkın Londra da ikamet etmiştir yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme iktisadı Enstitüsü nde İngilizce Uluslararası İşletme Bölümü nde yüksek lisans yapmıştır. Yüksek lisansını yaparken, uluslararası karayolları sigortası sorumlusu olarak kısa süreli çalışarak iş hayatına başlamış olup, ardından Makine Takım Endüstrisi A.Ş. de İhracat Satış Temsilcisi olarak Dış Ticaret konusunda kariyerine başlangıç yapmış ve 2 yıla yakın bir süre buradaki görevine devam etmiştir itibarıyla, halen çalışmakta olduğu İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. de İhracat Satış Temsilcisi olarak işe başlamış ve daha sonra sırasıyla İthalat sorumlusu, Sap Malzeme Yönetimi (MM) Modül Sorumlusu, Yurtdışı Satınalma Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur. İÇDAŞ daki kariyeri süresince; Dış Ticaret, ERP Tedarik Zinciri Yönetimi ve benzer projelerde yer almıştır. Bugün yine aynı şirkette Yurtdışı Satınalma Müdürü olarak işine devam etmektedir. İş hayatının yanı sıra muhtelif dış ticaret ve teşvik uygulama kurslarında kısa süreli eğitim programlarına katılmış olup, Goethe Entitüsü nde Ticari Almanca eğitimi almıştır. Yüzme, tenis ve piyano başlıca ilgi alanlarıdır. Abdullah Hoşdir evli ve bir çocuk babasıdır. İsak De ESKİNAZİS / Risk Metotlar ve Operasyonlar Grup Müdürü / Enerjisa İsak De Eskinazis, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. de Risk, Metotlar ve Operasyonlar Grup Müdürü olarak görev yapmaktadır. Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., Türkiye toptan elektrik piyasasındaki ticari fırsatları değerlendiren, Enerjisa varlıklarının değerini optimize eden ve Enerjisa nın diğer üretim ve perakende şirketleri ile gerçekleştirdiği işlemler için risk yönetimi hizmeti veren bir enerji şirketidir. İsak De Eskinazis Nisan 2015 te bu yeni pozisyonuna geçmeden önce, Enerjisa içerisinde birçok farklı pozisyonda yer almışt ve son 3 yıl boyunca Trading&Origination Grup Müdürü olarak çalışmıştır. İsak De Eskinazis kariyerine 2001 yılında ICF Consulting Fairfax ABD ofisinde danışman olarak başlamış ve Enerjisa ya geçmeden önce, Petrol Ofisi nin İstanbul ofisinde Petrol Ticareti Uzmanı olarak görev almıştır. İsak De Eskinazis lisans eğitimini Brandeis Üniversitesi Ekonomi Bölümü nde tamamlamıştır.

18 Hasan RUMANİ / Trafigura 1965 Mersin doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Mersin de tamamladı yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü nden mezun oldu. Aynı yıl uluslararası ticaret ve operasyonları ile ilgili olarak Ram Dış Ticaret te çalışma hayatına başladı. Daha sonra Cevher Madencilik / Glencore firmalarında 2002 yılına kadar önce operasyon, daha sonra da maden ve demir çelik hurda ticaretinin de bulunduğu çeşitli alanlarda trader olarak çalıştı yılları arasında, kendisinin de ortağı olduğu GTA Madencilik ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi nde uluslararası ticaret, Pacorini Depolama ve Lojistik Ltd. Şirketi nde LME (Londra Metal Borsası) varantlı kütük demir çelik ve rafine metal ile ilgili depolama faaliyetlerinde çalışmalarına devam etti yılında trader olarak katıldığı Trafigura firmasında Rafine Metallerden Sorumlu Müdür olarak uluslararası ticaret faaliyetlerinde bulunmaktadır. Özge ÖZEN / Finans Grup Müdürü / Ak Enerji Özge Özen Aksoy, 2009 yılından bu yana Akenerji de Hazine ve Finans Müdürü olarak çalışmaktadır yılına kadar Akenerji nin büyüme ve üretim portföyünü çeşitlendirme stratejisi doğrultusunda 8 hidroelektrik santrali, 1 rüzgar enerji santrali, MW kurulu güce sahip doğalgaz santrali yatırımlarının finansmanını temin etmiştir. Aksoy, şirketin her türlü hazine operasyonu ile finansal risk yönetim sürecinden sorumludur. Kariyerine Türkiye Sınai Kalkınma Bankası nda başlayan ve 2007 yılına kadar Mali Analiz ve Kurumsal Finansman Departmanları nda görev alan Aksoy, Türkiye nin en büyük 500 firması içinde yer alan 150 den fazla firmanın yatırım projelerini detaylı ve sistematik bir biçimde incelemiş ve finansmanını sağlamıştır. Ayrıca İstanbul Yaklaşımı kapsamında finansal yeniden yapılandırma çalışmalarına katılmış, Türkiye nin önde gelen şirketlerine özelleştirme, birleşme ve satın alma danışmanlıkları vermiştir yılında, Körfez Bölgesi nin önde gelen yatırım bankalarından biri olan SHUAA Capital in Türkiye iştiraki Orion Investment ta Kurumsal Finansman Departmanı nın kurulması ve faaliyete geçirilmesinde önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Finansal analiz, yatırım bankacılığı ve kurumsal finansman alanlarındaki bilgi ve deneyimine sahip olan Aksoy, 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nden, mezun olmuştur.

19 Reel Sektör Şirketleri Özelinde Döviz Riski Yönetimi Coşkun KILIÇ / CFO, GMY / THY 1969 doğumlu olan Coşkun Kılıç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü nü bitirdikten sonra ABD de Illinois Üniversitesi Urbana Champaign de Finans konusunda yüksek lisans yapmıştır. Kılıç, profesyonel iş hayatına 1992 yılında T.C. Maliye Bakanlığı nda Hesap Uzmanı olarak başlamış, 2004 yılına kadar aynı kurumda Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur yılları arasında ise T.C. Emekli Sandığı nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. Mart 2006 dan bu yana Türk Hava Yolları Genel Müdür Mali Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Kılıç, ayrıca, yılları arasında THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, yılları arasında SunExpress Havayolları Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Kılıç, yılları arasında Türkiye Gübre Sanayii A.Ş., 2005 yılında Emek İnşaat A.Ş., yılları arasında İstanbul Yeditepe Beynelminel Otelcilik A.Ş., yılları arasında Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., yılları arasında Sun Express Havayolları nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve yılları arasında Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. Kılıç 2012 yılında CFO Insight Magazine tarafından Türk Hava Yolları nın hızlı ve istikrarlı büyümesindeki kritik rolü nedeniyle Yılın CFO su seçilmiştir. Yiğit ARIKÖK / Genel Müdür Yardımcısı / İş Yatırım Illinois Üniversitesinden aldığı Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini takiben iş hayatına 1996 senesinde yabancı bir bankanın hazine bölümünde başladı ve 2002 seneleri arasında yerel bir aracı kurumda Portföy Yöneticisi ve daha sonra Hazine Yöneticisi görevlerini üstlendi yılında İş Yatırım da Yurtiçi Piyasalar Müdürlüğünde görev alarak, Hazine ve Kurum işlemleri, Portföy Yönetimi, Vadeli İşlemler, Opsiyon Sözleşmeleri, Aracı Kuruluş Varantları, Özel Sektör Borçlanma Araçları ve Piyasa Yapıcılık işlemleri konularında çalıştı. Yeni ürün geliştirme konularında İş BYF Borsa Yatırım Fonlarının, İşVarant Aracı Kuruluş Varantlarının, Türkiye nin ilk Serbest Yatırım Fonunun ve ilk Yapılandırılmış Borçlanma Aracının ihraçlarını gerçekleştirdi. Yiğit Arıkök, İş Yatırım da Yurtiçi Satış ve Pazarlama, Yurtiçi ve Uluslararası Sermaye Piyasalarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

20 Murat GENÇER / Kurumsal Risk Yöneticisi / Zorlu Holding Murat Gençer, Boğaziçi Üniversitesi nde Matematik eğitimi aldıktan sonra Marmara Üniversitesi Ekonomi yüksek lisans programını tamamladı. Bu dönemde İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü nde araştırma görevlisi olarak görev alan Gençer, askerlik sonrası Philip Morris Sabancı da 4,5 yıl hazine ve finansal analistlik görevlerinde bulundu. Ardından toplam 3 yıl Eurobank Tekfen ve Fortis Emeklilik te risk yöneticiliği pozisyonlarında çalışan Gençer, daha sonra risk yönetimi üzerine danışmanlık, eğitim ve yazılım faaliyetlerinde bulunan RiskTürk te yazılım ve danışmanlık ekiplerine yöneticilik yaptı. Gençer halen Zorlu Holding Kurumsal Risk Yöneticiliği görevine devam etmektedir. Bünyesinde tekstil, beyaz eşya, elektronik, gayrimenkul, enerji ve maden sektörlerini barındıran grupta finansal, operasyonel ve stratejik risk konularından sorumlu olan Gençer aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi nde Finansal İktisat doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Halen tez aşamasında olan Gençer in çalıştığı alanlarla ilgili çeşitli makaleleri bulunmaktadır. Risk yönetiminin yanında hazine, sigorta, finansal modelleme ve ileri kantitatif analiz gibi çeşitli alanlarda da deneyimi bulunan Gençer, zaman zaman bu konularla ilgili deneyimlerini üniversitelerde, sektörel konferans ve toplantılarda paylaşmaktadır. Mustafa AŞKIN / Kurucu Ortak / Dalfin Finansal ve Kurumsal Çözümler 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi nden mezun oldu yılında İ.Ü. İşletme Fakültesi nde Finansal Kuruluşlar Yönetimi konusunda Lisans Üstü Eğitim aldı. Daha sonra da Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, Bankacılık ve Sermaye Piyasası Bölümü ne devam etti. Reel sektörde bir süre çalıştıktan sonra, finans sektöründe çalışmaya başladı yılları arasında çeşitli banka ve aracı kurumlarda portföy-fon yönetimi, hazine, risk yönetimi, şube ve genel müdürlük bölümlerinde çalıştı den bu yana ise kurucularından olduğu Dalfin Finansal ve Kurumsal Danışmanlık Şirketi nde yönetici ortak olup Türkiye nin önde gelen firmalarına kurumsal yönetim, risk yönetimi, halka arz finansal iletişim, aktif-pasif yönetimi, şirket birleşmeleri(m & A), yönetim kurulu işleyişi ve üyeliği konusunda hizmet vermektedir yılından bu yana ise Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü nde öğretim görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmekte olup, finans, risk, bankacılık gibi konularda da çeşitli kurum ve birliklere de eğitimler vermektedir. Yazılı basında köşe yazarlığı yapmış olup görsel medya mecralarında da (NTV, CNBCE, Bloomberght gibi) programlar yapmaktadır.

21 /borsaistanbul /borsaistanbul /borsaistanbulen

II. VİOP Risk Yönetimi Konferansında Türkiye de Risk Yönetimi Tartışıldı

II. VİOP Risk Yönetimi Konferansında Türkiye de Risk Yönetimi Tartışıldı II. VİOP Risk Yönetimi Konferansında Türkiye de Risk Yönetimi Tartışıldı Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) tarafından düzenlenen II. VİOP Risk Yönetimi Konferansında, bankacılıktan

Detaylı

Türkiye Ekonomisi ve Geleceği. Murat Sağman Ekonomist / Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası 25 Ekim 2018, Afyon

Türkiye Ekonomisi ve Geleceği. Murat Sağman Ekonomist / Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası 25 Ekim 2018, Afyon Türkiye Ekonomisi ve Geleceği Murat Sağman Ekonomist / Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Afyon Ticaret ve Sanayi Odası 25 Ekim 2018, Afyon - 1972 yılında Paris te doğmuştur. 1992 yılında Galatasaray

Detaylı

Mehmet Gökmen Uçar. Abdurrahman Özciğer. Mehmet Sezgin. Veysel Sunman. Mustafa Aydın

Mehmet Gökmen Uçar. Abdurrahman Özciğer. Mehmet Sezgin. Veysel Sunman. Mustafa Aydın KKB 2012 FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU Gökmen Uçar 18 Sezgin Veysel Sunman Abdurrahman Özciğer Mustafa Aydın YÖNETİM Cantekin Osman Sindel İsmail Hakkı İmamoğlu Ertuğrul Bozgedik 19 KKB 2012 FAALİYET

Detaylı

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding Burcu Geriş 1999 da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School dan MBA derecesi

Detaylı

(Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

(Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler (Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili

Detaylı

TCMB BANKA MECLİSİ VE DENETİM KURULU ÜYELİKLERİ

TCMB BANKA MECLİSİ VE DENETİM KURULU ÜYELİKLERİ TCMB BANKA MECLİSİ VE DENETİM KURULU ÜYELİKLERİ 1. Süreç 9 2015 tarihinde Merkez Bankası Yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek olup süresi dolan iki Banka Meclisi Üyesi ve yine süresi

Detaylı

Ekonomik ve Finansal Verileri Anlamak ve Yorumlamak Eğitimi

Ekonomik ve Finansal Verileri Anlamak ve Yorumlamak Eğitimi 18 Ocak 2013 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi 09.00-09.15 Kayıt Doç. Dr. C. Coşkun Küçüközmen 9.15-10.30 Ekonomik Veri Nedir? Nasıl ve nereden toplanır? Önemi Nedir? Finansal

Detaylı

HALK FAKTORİNG A.Ş. MEVCUT YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

HALK FAKTORİNG A.Ş. MEVCUT YÖNETİM KURULU ÜYELERİ HALK FAKTORİNG A.Ş. MEVCUT YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ERDAL ERDEM Halk Faktoring A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı 1971 yılında Çankırı`da doğdu. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Detaylı

EGELİ & CO. YATIRIM HOLDİNG A.Ş.

EGELİ & CO. YATIRIM HOLDİNG A.Ş. EGELİ & CO. YATIRIM HOLDİNG A.Ş. a) Şirketin ortaklık yapısını yansıtan toplam pay sayısı ve oy hakkı, şirketin sermayesinde imtiyazlı pay bulunuyorsa her bir imtiyazlı pay grubunu temsil eden pay sayısı

Detaylı

ŞĐRKET VE ŞĐRKETĐN ĐLĐŞKĐLĐ TARAFLARI ĐLE ĐLĐŞKĐSĐNĐN NĐTELĐĞĐ VE ÖNEMLĐLĐK DÜZEYĐ :

ŞĐRKET VE ŞĐRKETĐN ĐLĐŞKĐLĐ TARAFLARI ĐLE ĐLĐŞKĐSĐNĐN NĐTELĐĞĐ VE ÖNEMLĐLĐK DÜZEYĐ : ADI SOYADI : YAŞAR KÜÇÜKÇALIK DOĞUM TARĐHĐ : 29.11.1960 ÖĞRENĐM DURUMU : PAZARLAMA ĐŞ VE YÖNETĐMĐ (ĐNGĐLTERE) Birlik Mensucat A.Ş., Lüks Kadife A.Ş., Emintaş A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı, Birlik Denim

Detaylı

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: (Eski Ünvanı:

Detaylı

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2013-30.06.2013 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2013-30.06.2013 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2013-30.06.2013 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: Euro Kapital Yatırım

Detaylı

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ Sermaye Piyasası Kurulu nun, Kurumsal Yönetim Tebliğinin (II-17.1) sayılı Tebliğinin 1.3.1 maddesi uyarınca yapılması gereken ek açıklamalar aşağıda bilginize

Detaylı

3.000.000.000,00 100,00 100,00

3.000.000.000,00 100,00 100,00 Sermaye Piyasası Kurulu nun Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) uyarınca yapılan bilgilendirmedir: 1. Şirketin ortaklık yapısı, ortaklık yapısını yansıtan toplam pay sayısı ve oy hakkı, şirket sermayesinde

Detaylı

Yönetim Kurulu Adayları

Yönetim Kurulu Adayları Yönetim Kurulu Adayları Can Çelebioğlu Doğum Tarihi 1963 Çelebi Hava Servisi - Yönetim Kurulu Başkanı Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Başkanı : Boğaziçi Üniversitesi / İşletme 1982- Çelebi Hava

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon")

Detaylı

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Ad/Panel/Yer Tarih Yatırım Finansman Kurumsal Kimliğimiz Ürün ve Hizmetlerimiz 2 Türkiye nin ilk özel aracı kurumu olarak, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai

Detaylı

Önce evimizin önünü süpürüyoruz

Önce evimizin önünü süpürüyoruz işbirliğiyle 2018 Nitelikli Dıs Ticaret Personeli Sertifika Programı Önce evimizin önünü süpürüyoruz Eğitimin Amacı Gümrük Müşavirliği, Lojistik, Taşımacılık şirketleri ve Dış Ticarete ilişkin işlemler

Detaylı

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 2015 Yılı I. Dönem Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER Başlık... Sayfa

Detaylı

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA 2012 YILI FAALİYET DÖNEMİ İLGİLİ EK AÇIKLAMALARIMIZ

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA 2012 YILI FAALİYET DÖNEMİ İLGİLİ EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA 2012 YILI FAALİYET DÖNEMİ İLGİLİ EK AÇIKLAMALARIMIZ Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri:IV, No: 56 Sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda

Detaylı

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler UNVAN VE GÖREVLER YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.) Genel Müdür (kısmi veya geniş yetkili

Detaylı

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Değişken Fon

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Değişken Fon VİRTUS Serbest Yatırım Fonu Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Değişken Fon Bosphorus Capital Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. Türk finans piyasalarında aktif varlık yönetimine odaklı Türkiye

Detaylı

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU Euro Kapital Yatırım

Detaylı

Tez adı: Bankalarda Fon Yönetimi:Sistematik Analiz ve Duyarlılık Analizi (1992) Tez Danışmanı:(ALİ BÜLENT PAMUKÇU)

Tez adı: Bankalarda Fon Yönetimi:Sistematik Analiz ve Duyarlılık Analizi (1992) Tez Danışmanı:(ALİ BÜLENT PAMUKÇU) GÜRMAN TEVFİK DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ E-Posta Adresi gurmantevfik@esenyurt.edu.tr Telefon (İş) Telefon (Cep) Faks Adres 2124449123-0000000000 İstanbul Esenyurt UniversitesiEsenyurt/İstanbul Öğrenim Bilgisi

Detaylı

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Yatırım (Sermaye Bütçelemesi) ve Finanslama Kararları Şirket Nedir? Finansal Yönetici Kimdir? Şirketin Amaçları Finansal piyasalar ve kurumların

Detaylı

HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU

HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU Mehmet Akif AYDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı 1963 yılında Ankara'da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 20.10.1986

Detaylı

1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir.

1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir. 1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir. 2) SPK Temel Düzey Lisansını Alanlar Ne İş Yaparlar.? A- Lise,

Detaylı

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK nın Seri:IV, No:41 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa Tabi Anonim Ortakların Uyacakları Esaslar Tebliği, Seri:IV, No:56 sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/03/2000 YATIRIM

Detaylı

LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER

LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.)

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Riske Karşı Korunma Teknikleri. 26 Ekim 2013. Eğitmen: Barış Akçay

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Riske Karşı Korunma Teknikleri. 26 Ekim 2013. Eğitmen: Barış Akçay KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Riske Karşı Korunma Teknikleri 26 Ekim 2013 Eğitmen: Barış Akçay Eğitimin Amacı Programda ithalat ve ihracatla uğraşan şirketlerin ödemelerdeki karşılaştıkları piyasa,

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU DÖNEMİ FON FAALİYET RAPORU

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU DÖNEMİ FON FAALİYET RAPORU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2018 30.06.2018 DÖNEMİ FON FAALİYET RAPORU I. FON İLE İLGİLİ BİLGİLER Fonun Ünvanı: Cigna Finans Emeklilik Ve Hayat

Detaylı

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. İş Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. İş Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu VİRTUS Serbest Yatırım Fonu İş Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu Bosphorus Capital Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. Türk finans piyasalarında aktif varlık yönetimine

Detaylı

Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor

Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor 01 Mart 2011 KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ LOGO KARAMAN Sunum Planı Kısaca Birliğimiz Türkiye Sermaye Piyasasının İnsan Kaynağı Lisanslama Sınavları Birliğimiz

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU FİNANSAL TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-30.06.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-30.06.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-30.06.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU 1 EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: Euro Trend Yatırım Ortaklığı

Detaylı

ŞİRKET VE ŞİRKETİN İLİŞKİLİ TARAFLARI İLE İLİŞKİSİNİN NİTELİĞİ VE ÖNEMLİLİK DÜZEYİ

ŞİRKET VE ŞİRKETİN İLİŞKİLİ TARAFLARI İLE İLİŞKİSİNİN NİTELİĞİ VE ÖNEMLİLİK DÜZEYİ : ERGÜN KAĞITÇIBAŞI : BURSA DOĞUM TARİHİ : 01 / 01 / 1934 ÖĞRENİM DURUMU : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. de Yönetim Kurulu Başkanı, Çemtaş Çelik Makina A.Ş. de Yönetim Kurulu

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK - 31 ARALIK 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI

Detaylı

HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU

HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU Erdal ERDEM Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı 1971 yılında Çankırı`da doğdu. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü

Detaylı

27 Mart 2013 Tarihli Genel Kurul Ek Bilgileri

27 Mart 2013 Tarihli Genel Kurul Ek Bilgileri 27 Mart 2013 Tarihli Genel Kurul Ek Bilgileri SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALAR SPK nın Seri:IV, No:41 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa Tabi Anonim Ortakların Uyacakları Esaslar Tebliği ve Seri:IV,

Detaylı

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık...

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... ...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... Deriva İle Tanışın Deriva Danışmanlık ve Eğitim reel ve mali sektör

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) Paylar - Bankacılık PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/03/2000 30/06/2018 tarihi itibarıyla - Demir, Çelik

Detaylı

Genel Görünüm. Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı da yüzde 7 den yüzde 6,50 ye düşürülmüştür.

Genel Görünüm. Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı da yüzde 7 den yüzde 6,50 ye düşürülmüştür. ARALIK 2010 Genel Görünüm Faiz Oranları Gelişmeleri Para Politikası Kurulu(PPK) nun 16 Aralık 2010 tarihinde yaptığı toplantıda Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo Ters

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon")

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU FİNANSAL TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") finansal tablo dipnotları

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI 4 Temmuz 2006 tarihli 6591 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi nde yayınlanan ilana göre Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı

Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı 25 Ocak 2017-09:16 Nasdaq ta seans, 24 Ocak Salı günü Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Nasdaq

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2004 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2004 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK 2004 31 ARALIK 2004 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1. Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda sunulmuştur.

Detaylı

Türkiye Yanlış Mı Borçlanıyor? Nisan, 2018

Türkiye Yanlış Mı Borçlanıyor? Nisan, 2018 Türkiye Yanlış Mı Borçlanıyor? Nisan, 2018 2017 Yılında Türkiye deki Özel Sektörün Döviz Cinsine Göre Gelir Dağılımı İhracat: $ 157 milyar 38,6 milyon turist $ 26,2 milyar turizm geliri $ 7,4 milyar yabancı

Detaylı

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 08/04/1996 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Esnek Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda sunulmuştur. a) Birim Pay Değeri 31 Aralık 2008 31 Aralık 2007 Net Varlık

Detaylı

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 04/09/1997 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Multi Strateji Değişken Fon

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Multi Strateji Değişken Fon VİRTUS Serbest Yatırım Fonu Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Multi Strateji Değişken Fon Bosphorus Capital Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. Türk finans piyasalarında aktif varlık yönetimine

Detaylı

KT Portföy Yönetimi A.Ş. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon

KT Portföy Yönetimi A.Ş. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon KT Portföy Yönetimi A.Ş. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle yatırım performans konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor PORTFÖYE BAKIŞ

Detaylı

HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU

HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU HALK FAKTORİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU Erdal ERDEM Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı 1971 yılında Çankırı`da doğdu. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü

Detaylı

Kriz Ortamında Finansal Riskin Yönetimi Eğitimi. 30 Haziran 2009 Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

Kriz Ortamında Finansal Riskin Yönetimi Eğitimi. 30 Haziran 2009 Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi Kriz Ortamında Finansal Riskin Yönetimi Eğitimi 30 Haziran 2009 Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi Kriz Döneminde Finansal Planlama ve Risk Yönetimi Eğitimi 30 Haziran 2009, Bilkent Otel,

Detaylı

ING EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ING EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 27 Ekim 2003 31 Mart 2012 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri 53.205.595

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Turuncu Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları

Detaylı

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Birinci Kat!l!m Fonu

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Birinci Kat!l!m Fonu KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Birinci Kat!l!m Fonu KT Portföy Birinci Katılım Fonu Performans Sunum Raporu PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi : 10.02.2016 YATIRIM YÖNETİMİNE İLİŞKİN BİLGİLER Tarih 31.12.2016

Detaylı

Fon'un Yatırım Amacı

Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 12/05/1998 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2018 tarihi itibarıyla Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK 2005 31 ARALIK 2005 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1. Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI. 23 Kasım 2011

TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI. 23 Kasım 2011 TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI 23 Kasım 2011 Almanya Sermaye Piyasası Kurumları Bankacılık Sermaye Piyasaları Sigortacılık BankacılıkDüzenlemeve Denetleme Kurulu (BDDK) Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

SERİ:XI NO: 29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO: 29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 ŞİRKETİN ÜNVANI : İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ MERKEZİ : İstanbul KURULUŞ TARİHİ : 16/08/1995 FAALİYETİ : Portföy İşletmeciliği RAPORUN DÖNEMİ : 01/01/2011 31/03/2011 ÇIKARILMIŞ SERMAYESİ

Detaylı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı 1964 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışma ve

Detaylı

ING EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER

ING EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 27 Ekim 2003 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri 166,467,360

Detaylı

ING EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ING EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 27 Ekim 2003 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri 56,925,032

Detaylı

GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ

GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ Hasan SEZER Prof. Dr. Nuh BOYRAZ Av. Dr. Cahit SULUK HASAN SEZER (Bağımsız Üye Adayı) Özgeçmiş Lisans eğitimini A.İ.T.İ.A. (Gazi Üniversitesi

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

MUHASEBE SİSTEMİ VE VERGİ MEVZUATI EĞİTİMİ. 26 Mart 2009 Bilkent Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

MUHASEBE SİSTEMİ VE VERGİ MEVZUATI EĞİTİMİ. 26 Mart 2009 Bilkent Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi MUHASEBE SİSTEMİ VE VERGİ MEVZUATI EĞİTİMİ 26 Mart 2009 Bilkent Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi MUHASEBE SİSTEMİ VE VERGİ MEVZUATI EĞİTİMİ 09.00-09.15 Kayıt Güler Manisalı Darman

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

YAVUZ YETER Bankacı, SMMM, Bağımsız Denetçi

YAVUZ YETER Bankacı, SMMM, Bağımsız Denetçi YAVUZ YETER Bankacı, SMMM, Bağımsız Denetçi Doğum Tarihi ve Yeri: 10.03.1974 / Antalya Medeni Durum: Evli / 2 çocuk İŞ DENEYİMİ Bölüm Başkanı Yurtdışı Şube Bölüm Başkanı, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Aralık

Detaylı

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...xiii ÖN SÖZ... xv TABLOLAR LİSTESİ... xvii ŞEKİLLER VE GRAFİKLER LİSTESİ... xix BİRİNCİ BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ 1. Bankacılık Faaliyet Alanları... 1 1.1. Mevduat

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor

Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor 17 Mart 2011 Nevzat Öztangut, Başkanş ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR LOGO Sunum Planı Kısaca Birliğimiz Türkiye Sermaye Piyasasının İnsan Kaynağı ğ Lisanslama

Detaylı

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2014 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2014 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2014 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 2014 Yılı III. Dönem Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER Başlık...

Detaylı

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK nın Seri:IV, No:41 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa Tabi Anonim Ortakların Uyacakları Esaslar Tebliği, Seri:IV, No:56 sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLARI VE KONUT DEĞERLEME UZMANLARI İÇİN ARANAN TECRÜBE KOŞULUNUN UYGULAMA ESASLARI

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLARI VE KONUT DEĞERLEME UZMANLARI İÇİN ARANAN TECRÜBE KOŞULUNUN UYGULAMA ESASLARI 2014/19 Kurulumuzun 20.06.2014 tarih ve 19/599 sayılı Kararı ile; Sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık anonim ortaklıklarda lisansa tabi de çalışacak kişilerin yabancı uyruklu olması veya yurtdışında

Detaylı

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu izahnamesinin Bölüm

Detaylı

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi : KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon Performans Sunum Raporu 13.05.2016

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU DÖNEMİ FON KURULU FAALİYET RAPORU

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU DÖNEMİ FON KURULU FAALİYET RAPORU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ FON KURULU FAALİYET RAPORU I. FON İLE İLGİLİ BİLGİLER A. GENEL BİLGİLER Fon un Unvanı Fon un

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK 2005 31 ARALIK 2005 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1. Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi:27/08/2004 YATIRIM VE

Detaylı

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Kısaca Albaraka Türk ve Tarihsel Gelişimi Türkiye de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki ve öncüsü olan Albaraka

Detaylı

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2015 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın 2015 Dönemi Değerlendirmeleri ve

Detaylı

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Deadato & Burak Bestel

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Deadato & Burak Bestel BT Yönetim Sistemleri Nil Neli Deadato & Burak Bestel Nil Neli Deadato Kurucu Ortak İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite ve Üretim Yönetimi Yüksek Lisans 8 senelik

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olan

Detaylı

ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2012-30.09.2012 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU

ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2012-30.09.2012 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2012-30.09.2012 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU A. GİRİŞ 1. Ashmore Portföy Yönetimi A.Ş. nin Organizasyonu ve Faaliyet Konusu Ashmore Portföy Yönetimi A.Ş. ( Şirket )

Detaylı

2010 Yılı Faaliyet Raporu

2010 Yılı Faaliyet Raporu 2010 Yılı Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER A. Sunuş a. Ulusal Faktoring ve 2010 a Genel Bakış b. Önemli Kilometre Taşları B. Faaliyetler a. Faktoring Sektörü b. Ulusal ın Başlıca Finansal Göstergeleri ve Sektördeki

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Oyak Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu'nun (

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU

KATILIMCILARA DUYURU KATILIMCILARA DUYURU Sermaye Piyasası Kurulu ndan alınan 18.09.2017 tarih ve 10596 sayılı izin ile Kurucusu olduğumuz Gelir Amaçlı Kamu Yatırım Fonu nun na, Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu nun Grup

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Dr. Murad KAYACAN, (smmm) (Bağımsız Denetçi) murad.kayacan@hotmail.com. İşlemler Piyasası Müdürlüğü, Müdür Yardımcısı ŞUBAT 1990

ÖZGEÇMİŞ. Dr. Murad KAYACAN, (smmm) (Bağımsız Denetçi) murad.kayacan@hotmail.com. İşlemler Piyasası Müdürlüğü, Müdür Yardımcısı ŞUBAT 1990 KİŞİSEL BİLGİLER İsim Doğum tarihi ve yeri Erişim Telefonu Sanal Posta Adresi ÖZGEÇMİŞ Dr. Murad KAYACAN, (smmm) (Bağımsız Denetçi) 11 Şubat 1967 - Gelibolu / ÇANAKKALE 90 533 2914488 murad.kayacan@hotmail.com

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ Halka Arz Tarihi 31 Aralık

Detaylı