Yeni Koşullarda. Gürcan Banger. 24 Şubat 2006 ETO

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yeni Koşullarda. Gürcan Banger. 24 Şubat 2006 ETO"

Transkript

1 Yeni Koşullarda Yeni İpuçları Gürcan Banger 24 Şubat 2006 ETO

2 Değişim, im, artık k bir klasik... Son 25 yılda y DünyaD nya da ciddi değişimler imler oldu. Bazı ülkeler ve ekonomiler hızla h öne çıkarken, geleneksel sınai s ve ticari sektörlerin konum ve yapılar ları da değişti. Küreselleşmenin etkileriyle DünyaD nya da değişen en durum, TürkiyeT rkiye yi yi de çok yakından etkiledi. Bilişim im ve iletişimdeki imdeki değişmelerle uzak ve yakın n ekonomiler arasında fark kalmadı.

3 Yenilenmek zorundayız Oluşan yeni durumda eski işi yapma biçimleri, imleri, eski yaklaşı şımlar ve DünyaD nya ya bakış ile başar arılı olmanın n imkanı kalmadı. Bu nedenle; biz de ticaret mensupları olarak Dünya ya, ya, TürkiyeT rkiye ye ve kentimize bakışı ışımızı yenilemeli; işi yapma biçimimizi imimizi yeni döneme d uygun hale getirmeliyiz.

4 Ciro Yerine Verimlilik Yüksek ciro ve yüksek y müşteri m sayısı peşinde koşulan dönem d sona ermiştir. Verimsiz ciro ve kötük müşterinin zararları, getirdiklerinden çok daha fazladır. Bu dönemde d yüksek y ama verimsiz ciro yerine kârlı ve hesaplı büyüme tercih edilmelidir.

5 Artık k kalite, bir ön n koşul... Benim ürünüm m kaliteli yaklaşı şımı,, bir iddia ve tanıtım m unsuru olmaktan çıktı. Bugün n pazarda varolmak isteyen herkes, zaten kaliteli olmak zorunda. Başar arılı olmak isteyen, kendi farklılığı ığını ortaya koymak zorunda. Bugün Ben farklıyım m ve benim farkım şudur diyebilmeli.

6 Siz, kaçıncı kuşaktas aktasınız! İşi, atalarımızın usulleriyle yönetmekten y vazgeçmenin zamanı geldi. Bugüne kadar işleri i nasıl l yaptığı ığımızı gözden geçirmeliyiz. Bu gözden g geçirmeleri, çağdaş şirket kültürünü oluşturan alış ışkanlıklardan klardan birisi haline getirmeliyiz.

7 Fiyatı artık k biz belirlemiyoruz Bugün n değişen en en önemli unsurlardan birisi, fiyat belirleme usulleridir. Üretim maliyetinin üzerine keyfimize bağlı belli bir kâr koyup fiyat belirleme devri geçti. Artık k fiyatlar üretime göre g değil; talebe göre g belirleniyor (belirlenmelidir). Bir anlamda; fiyatı müşteri belirliyor.

8 Borç,, yiğidin idin kamçısı değil 2000 li yıllarda y krize ilk sürüklenenler, s öncelikle yüksek y borç stoğu u ile büyüyen b yen şirketler oldu. Artık borç yiğidin idin kamçısı değil il... Yeni dönemde d şirketler, kabul edilebilir borç stoğu ile büyümeyi b öğrenmeliler.

9 Dağı ğılmayalım... m... Çekirdek iş i (core business) kavramını gözden kaçırmamal rmamalı. Aynı firma yapısı içinde inde birden fazla sektöre dağı ğılmak doğru değil. Değişik ik sektörler arasında aşıa şırı dağı ğılma, verimsizliğe e ve kaynak israfına neden oluyor.

10 Daha az sayıda ama kârlı ürün Çok sayıda maldan oluşan ürün n yelpazesi, verimin ve kârlılığı ığın n düşmesine d neden oluyor. Dünya nın n büyük b şirketleri, bu dönemde d ürün n sayılar larında önemli düşüşlere d gittiler. Çok sayıda ürün n yerine az sayıda, fakat kârlılığı ığı yüksek ürüne e yönelmeli. y

11 Müşteriniz kim!... Yüksek fiyatlı markalı ürünlerle yüksek y gelir gruplarına hitap edilebilir. Ama unutmamalı ki; şu u an TürkiyeT rkiye de orta gelir grupları nüfus olarak 40 milyon insanı buluyor. Bu büyük b k nüfusun n zevkine ve gelirine yönelerek yüksek y getiriler elde edilebilir.

12 Zarar edenden vazgeç! Ürünlerin ve işi yapılan alanların kârlılıklar klarını izlemeliyiz. (Rakiplerimizin de, tabii...) Bunlar arasında kârlılığı ığı düşük k olanlar varsa bunların n kârlılığı ığını yükseltip yükseltemeyeceğimizi incelemeli, gerekirse bunlardan vazgeçebilmeliyiz. ebilmeliyiz.

13 Müşteri sadakati artık k bir hayal... Artık müşteri velinimetimiz değil il ; velinimetimiz olan, iyi müşterim teridir. Müşterilerimizi bir ayırıma ve sınıflamaya s tabi tutmalıyız. İyi (kârlı) ) müşterilerin m sadakatini artırıcı önlemler alırken, kârsız z olan diğerlerine yaptırımlar uygulamalıyız.

14 Pazar doymaz! Pazarın n doygun olduğu u konusunda kendimizi olumsuz yönlendirmemeliyiz. y Her gün g n yeni rakipler çıktığı doğrudur, ama bu durumda bizi korkutmamalıdır. r. Büyük k bir konfeksiyon firmasının n CEO su son yılki kendi başar arısızlıklarını açıklarken bunu, yeni ürünler tasarımından uzaklaşmalar malarına bağlamaktad lamaktadır. Kendi sektörümüzde yaratıcı yeni ürünler / hizmetler tasarlamalı ya da pazarlamalıyız. z.

15 Kendimizi de değiştirmeli!.. Kurumsal bir yapı oluşumu umu içinde i inde sonuna kadar ısrarlı olunmalı. Yöneticilerin kendilerine verilen yetki ve sorumlulukları çerçevesinde evesinde karar ve hareket serbestileri olmalı. Sık k sık s k yönetici y (hatta çalışan) değiştirmek, hiç bir şirketin hayrına olmamış ıştır.

16 Tüketicinin zevkine dikkat!.. Ürünleri tasarım m bölümünün b n tek başı şına gerçekle ekleştirdiği i bir anlayış ıştan vazgeçmeliyiz. Artık ürün n tasarımının n unsurları arasında müşteriler (müşteri beğenileri) enileri) önemli bir yer tutuyor. Dünya nın n büyük b k firmaları, ürün n tasarımı konusunda müşterinin m görüşlerine g giderek daha çok başvuruyorlar.

17 Yeni kârlılık k hesapları Yeni kârlılık k hesapları yapmalıyız: Çalışan başı şına kâr Beyaz yakalı çalışan başı şına kâr Müşteri başı şına kâr Metrekare başı şına kâr Kira birimi başı şına kâr Ürün n başı şına kâr Bu değerlere erlere göre g işimizde i imizde yeni davranış biçimleri imleri geliştirmeliyiz.

18 Maliyetlerrrrrrr... Yüksek kâr oranları içinde inde bugüne kadar fark etmediğimiz imiz maliyetlerle devam edemeyiz. Durum, yüksek y enflasyon dönemindeki d gibi maliyete bağlı fiyat artırmam rmamıza izin vermiyor. Tüm m maliyet kalemlerimizi aşağıa ğıya çekmeliyiz. Fiyat üzerindeki baskıyı azaltmanın n yolu budur. Maliyetleri azaltmak için i in danış ışmanlık, ar-ge ve yüksek teknolojiyi göz g önünde nde bulundurmalıyız.

19 İndirim, artık k bir alışkanlık... Ne yazık k ki, artık k sadece belli sezon veya dönemlerde indirim yapmak yetmiyor. Artık k müşteriler, m sürekli olarak indirim beklentisi içindeler. i indeler. Müşterilerin yüksek kalite ve indirimli fiyat beklentilerine çözüm m olmalıyız. İstediğimiz imiz fiyatları,, artık k müşteriye m dayatamadığı ığımız z bilinmelidir.

20 Küçülmeli miyiz! İşlerin olumsuz gelişti tiği i her dönemde d akla, çalışan sayısını azaltmak gelir. Maliyetleri düşürmeyi, d işi süreçlerini iyileştirmeyi de düşünmemiz d gerekir. Satın n almadan taşı şımaya kadar herşeyin eyin aynı kalitede (veya daha kaliteli olarak) daha ucuza nasıl l yapılabilece labileceğinizi inizi düşünmeliyiz. d Özetle; tedarik sistemimizi gözden g geçirelim.

21 Bayilerimiz varsa Doğrudan müşterilerimiz m kadar bayilerimizi de kârlılık k açısından a analiz etmeliyiz. Kâr sağlamayan (bize yük y k olan) bayilerimizle çalışmaya son vermeyi veya bu bayileri terbiye etmeyi düşünebilmeliyiz. Dünya da bu uygulama giderek yaygınla nlaşıyor. (Bayi iseniz bu yaptırıma siz muhatap olacaksınız!)

22 Birbirimizle konuşmal malıyız Toplantı yapmadığı ığımız z birim ve konularda toplantı yapmalıyız. Aşırı toplantı yaptığı ığımız z birim ve konularda toplantı sayısını azaltmalıyız. z. Her durumda; toplantılar larımızın n verimli geçmesi için i in gerekli teknikleri uygulamalıyız.

23 Stoklarından kurtulmalısın! Yüksek stok avantajı,, yüksek y enflasyon döneminde idi. Düşük k enflasyon ile stoklardan kurtulma zamanı geldi. Üretimin, stok için i in değil; talebe uygun planlandığı bir dönemi d yaşı şıyoruz. Orta vadede sıfır r stok hedefimiz olmalıdır.

24 Çalışanın n iyisi... Yetenekli insanları yapımızda bulundurmalıyız. Onların n süreklilis rekliliğini ini sağlamal lamalıyız. Çalışanlarımızın n motive olmaları konusunda yeni yaklaşı şımlar üretmeliyiz. Çok sayıda çalışanınız z varsa en etkin bölümlerinizden birisi, İnsan Kaynakları Birimi olmalı.

25 Çalışanları dinleyelim Çalışanların n yaklaşı şım m ve önerilerini dinleyecek mekanizmalar üretmemiz gerekli. Bir öneri sistemimiz miz olmalıdır. Bunun ilk yararı,, kendilerini ifade ettikleri için in daha mutlu olacaklardır. r. İkincisi, işlerini i yaparken daha az gergin olmalarını sağlayacakt layacaktır.

26 Müşteri, sizi beklemez Teslimat sürelerimizi s iyileştirmeliyiz. Sevkiyat usul ve hızımızıh geliştirmeliyiz. Teslimat ve sevkiyat olumsuz olduğunda, unda, sipariş iptallerine ve stok artış ışlarına (dolayısıyla yla maliyet artış ışlarına) neden olmaktadır.

27 İyi eleman için i in iyi ücret Çalışanlara zam yapmayı düşünürken, onları pozisyon olarak terfi ettirmeyi de aklımıza getirmeliyiz. Maaş artış ışları ve terfiler birbirine uyumlu olmak zorundadır. r. Yeni dönemde d nitelikli eleman ücretleri artacaktır. r. Bu ücretleri karşı şılamak için i in daha verimli ve kârlı olmak zorundayız. z.

28 Herşey, ey, müşterinin m elinin altında Sadık k müşteri m dönemi d bitti. Artık k müşteriler, m ürün n seçeneklerine eneklerine ve avantajlı fiyatlara kolayca erişebiliyorlar. ebiliyorlar. Bayiler de dahil olmak üzere müşterilerle m düzenli iletişim im kurmak daha önemli hale geldi. Müşterilerin bizi aramasını beklemeden bizim onları arayacağı ğımız z bir dönemi d (CRM dönemini) d yaşı şıyoruz.

29 Hatırlayal rlayalım Buraya kadar olan bazı noktaları özetleyelim: Sadece yüksek y değer er (kâr) üreten işlerin i peşinden gitmeliyiz. (Katma değerli erli işler) i Müşteri ve bayilerimizi sınıflands flandırıp önemli olanlara yoğunla unlaşmalı; ; yararsız z olanlardan kurtulmalıyız. Zaman alan, gereksiz, angarya işlerden i kurtulmalıyız.

30 Hatırlayal rlayalım Daima yetenekli insanlarla çalışmalıyız. Yetenekli insanları işe e almalı,, hak ettikleri ücret ve terfiyi vermeliyiz. Beyaz yakalı departmanlarımızın n daha enerjik ve daha yaratıcı olmalarını sağlamak için in önlemler almalıyız.

31 Hatırlayal rlayalım Sadece ürünlerimiz değil; işi yapma biçimimizde imimizde marka olmalıdır. Yaptırd rdığımız z işler i için i in para ödüyoruz. Ödediğimiz imiz paranın n karşı şılığıığı olan en iyilerle çalışmalıyız. Satış ışlarımızın n (örne( rneğin) %75 içi pazar, %25 dış pazar gibi bir orana oturmasını sağlamal lamalıyız. Bu seçimimizin oturduğu mantıkl klı kararlarımız z olmalı.

32 Hatırlayal rlayalım Şu u an yaşad adığımız düşük k enflasyon döneminin, (genel olarak) aynı zamanda düşük k stok dönemi olması gerektiğini ini hatırlay rlayınız.

33 Kim kazanacak!.. Şimdi gelelim zor soruya: Yeni perakendecilikte kimler kazanacak!

34 Müşteriyi anlayan kazanacak Kaybeden değil kazanan olmanın yolu, müşterinin m değer er (ihtiyaç + beğeni eni + kalite + fiyat + ödeme) algısını anlayan sistemler kurup yatırımlar mları bu sistemler aracılığı ığıyla gerçekle ekleştirmekten geçiyor. iyor.

35 Kazanmanın n ve kaybetmenin yolları var Müşterileri kazanmanın n en az dört d yolu var: En ucuz fiyatı sunmak, En çok çeşidi sunmak, En kolay erişimi imi sunmak, En yeni ürünleri sunmak.

36 EN ler Diyagramı

37 En ucuz fiyatı sunmak Ucuzluk, en iyi bilinen silahtır. Genelde sonuçlar ları iyi hesaplanmadan kullanılır. Sabit giderleri yüksek y firmaların n kullanması önerilmez.

38 En çok çeşidi sunmak Firmanın n belirli birkaç ürün n grubunda taşı şıdığıığı ürün çeşidinin (asortinin) rakiplere oranla daha fazla ve etkili olmasıdır. Burada bulunan mağazalara azalara kategori katili denir.

39 En kolay erişimi imi sunmak Firmanın n konumunun müşteri için i in ek yararlar sunması veya erişim im kolaylığı ve hızıh ile müşteri için i in değer er yaratmasıdır. r.

40 En yeni ürünleri sunmak Her bir ürün kategorisinde en yeni ve en moda ürünleri sunmaktır. En moda ile kastedilen, müşterinin tam olarak aradığı ürünleri istediği zaman alabileceği i stok miktarıyla bulundurmaktır. r.

41 En iyi olmanın n 3 kuralı

42 Birinci temel kural Kârlılık, müşterilerin m problemlerine çözüm üretilerek yakalanır. r. Müşterilerin problemlerini en iyi anlayan ve en etkili çözümü üreten firmalar daima kazanırlar. rlar.

43 İkinci temel kural Eğer herhangi bir (hatta iki) açıdan net biçimde imde en iyi değilseniz, ciddi kârlar yakalamanız z zorlaşacakt acaktır. En az bir konuda (fiyat, moda, çeşitlilik, erişim) im) en iyi olmayı hedefleyin.

44 İlginç bir gözlemg Müşterilerinizle görüşün. g Onların odaklanmalarının n firma yöneticilerinden y farklı olduğunu unu göreceksiniz. g Müşteriler fiyattan, çeşitten, üründen, bulunabilirlikten konuşurken; urken; yöneticiler mağaza aza alanı,, mağaza aza düzeni d gibi konulardan söz s z ederler.

45 Üçünc ncü temel kural Firmayı / mağazay azayı yönetirken ve geliştirirken enerjinizin önemli bir bölümünü müşteri ilgilerine ayırın. Önemli olan, onların n ilgileridir; sizinkiler değil! Ürünler, fiyat, bulunabilirlik, çeşitlilik, moda ve alış ışveriş deneyimi... Odaklanmanız z gereken bunlardır. r.

46 Yeterince iyi olmayın... En az bir yönde y iyi olmalısınız. Tüm T özelliklerde sadece yeterince iyi olmak, vasat olduğunuz unuz ve bu nedenle müşterilerinizin bir vadede sizi terkedeceği anlamına na gelir. Vasatlık, ölüme giden yoldur.

47 Kara delik Her açıdan a en iyi olamazsınız. z. Her açıdan a en iyi olmaya çalıştığınızda ortadaki kara deliğe düşebilirsiniz. Kara delik, hızlh zlı bir yok edicidir.

48 Firmanızı tanıyın Firmanızın n hangi yönlerden y iyi, nerelerde kötük olduğunu unu bilmelisiniz. Firmanızın n yetenekleri, özellikleri ve müşterilerinizin ihtiyaçlar ları doğrultusunda size uygun en iyi yönü seçmelisiniz.

49 Son söz... s Firmanızın n güçg üçlü ve zayıf f yönlerini y tanıdığı ığınızda, Sizin dışıd ışınızda oluşan fırsatlarf rsatların n ve tehditlerin farkında ve bilincinde olduğunuzda unuzda İyi yönlerimizi y doğru biçimde imde geliştirip olumsuz yanlarımızı düzelttiğimizdeimizde Başar arı kaçınılmaz biçimde imde bizim olacaktır.

50 Yeni Koşullarda Yeni İpuçları Beni dinlerken gösterdig sterdiğiniz iniz nazik sabrınız z için i in teşekk ekkür r ederim. Sorularınız z olursa onları da cevaplamaktan memnun olurum. Gürcan Banger

Hiçbir Şey Eskisi Gibi Değil...

Hiçbir Şey Eskisi Gibi Değil... Hiçbir Şey Eskisi Gibi Değil... Gürcan Banger 15 Ocak 2008 Değişen Durum Özellikle son 30 yılda Dünya da ciddi değişimler oldu. Bazı ülkeler ve ekonomiler hızla öne çıkarken, geleneksel sınai ve ticari

Detaylı

Eskişehir Ticaretinin Geleceği STRATEJİK GELECEK TASARIMI

Eskişehir Ticaretinin Geleceği STRATEJİK GELECEK TASARIMI STRATEJİK GELECEK TASARIMI Strateji nedir? Strateji, bir doğrultu ve rota belirleme süreci s demektir. Bulunulan ortamın n saptanmasından ndan sonra gelecekte hedeflenen konum belirlenir. Gelecekteki hedef

Detaylı

unda Sivil Toplum Kuruluşunda Kaynak Yaratma Gürcan Banger ESYO 8 Eylül l 2006

unda Sivil Toplum Kuruluşunda Kaynak Yaratma Gürcan Banger ESYO 8 Eylül l 2006 Sivil Toplum Kuruluşunda unda Çalışma Yaşam amı dan: Kaynak Yaratma Gürcan Banger ESYO 8 Eylül l 2006 Kaynak Yaratma??? STK nın Kaynakları Bir sivil toplum kuruluşunun unun (STK( STK nın) kaynakları şunlardan

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 1 M.İ.Y. ORTAYA ÇIKIŞ NEDENLERİ Kitlesel pazarlamanın gittikçe pahalı bir müşteri kazanma yolu olması Pazar payının değil müşteri payının önemli hale gelmesi Müşteri memnuniyeti

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN ETKİLİ YÖNETİMİ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN ETKİLİ YÖNETİMİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN ETKİLİ YÖNETİMİ Timur Akarsu, 24.05.2011 KURULUŞLARIN TEMEL ÖNCELİKLERİ KARLILIK BÜYÜME VARLIĞINI DEVAM ETTİRME KURUMSAL DEĞER ARTIŞI İŞLETMELER BÜYÜMEK VE VARLIKLARINI SÜRDÜREBİLMEK

Detaylı

İşletmeye Giriş Dersi. İşletmeye Giriş. Ders notları ve duyurular için; in; 4 adet soru 4 adet cevap. Giriş. Temel Kavramlar İşletme Nedir?

İşletmeye Giriş Dersi. İşletmeye Giriş. Ders notları ve duyurular için; in; 4 adet soru 4 adet cevap. Giriş. Temel Kavramlar İşletme Nedir? İşletmeye Giriş Dersi Ders Notu - 1 Yrd. Doç.. Dr. M. Volkan TÜRKERT vturker@marmara.edu.tr vturker@gmail.com www.volkanturker.com.tr Ders notları ve duyurular için; in; www.volkanturker.com.tr Ana menü

Detaylı

Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı

Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı Temel Perakendeye Giriş Perakende Satış ve Mağazacılığa Giriş Perakendeciliğin ve Mağazacılığın Temel Kavramları Stratejik Perakende Konsepti Nasıl Oluşturulur Segmentesyon

Detaylı

- Müşteri odaklı hizmet üretmek ve müşterilerle etkili iletişim kurma yöntemleri konusunda bütünsel bir bakış açısına sahip olacaklar,

- Müşteri odaklı hizmet üretmek ve müşterilerle etkili iletişim kurma yöntemleri konusunda bütünsel bir bakış açısına sahip olacaklar, İşletme ve yöneticilerine koçluk danışmanlık hizmetleri Bu program sonunda katılımcılar; - Hizmet sektörünün ve mağazacılığın özellikleri, hizmette ve müşteriye yaklaşımdaki değişmeler ve geleceğin mağazacılık

Detaylı

İşletmeye Giriş. Giriş. Temel Kavramlar İşletme Nedir? İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı. karşı. larını

İşletmeye Giriş. Giriş. Temel Kavramlar İşletme Nedir? İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı. karşı. larını İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı İşletmeye Giriş Ders Notu - 1 Giriş Temel Kavramlar İşletme Nedir? Öğr. Grv. Dr. M. Volkan TÜRKERT vturker@marmara marmara.edu..edu.tr www.volkanturker

Detaylı

EKONOMİK K DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI

EKONOMİK K DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI KAYSERİ İLİ İMALAT SANAYİ EKONOMİK K DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI 2010-II DOÇ.DR.NISFET UZAY KAYSO, MART 2011 Anket Kapsamındaki İşletmelerin Son Altı Aya İlişkin Değerlendirmeleri erlendirmeleri

Detaylı

TÜRKİYE SÜT SEKTÖRÜNDE YENİ BİR MODEL

TÜRKİYE SÜT SEKTÖRÜNDE YENİ BİR MODEL TÜRKİYE SÜT SEKTÖRÜNDE YENİ BİR MODEL Dr. Nurullah ÖZCAN Ziraat Yük.Mühendisi Tarım Ekonomisti SÜT T SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM Piyasada çok sayıdaki üretici, az sayıdaki alıcı var. Dolayısıyla yla alıcılar

Detaylı

Yurt İçi Bayi Performans Prim Sistemi. Şubat 2017

Yurt İçi Bayi Performans Prim Sistemi. Şubat 2017 Yurt İçi Bayi Performans Prim Sistemi Şubat 2017 Yurt İçi Bayi Performans Prim Sistemi Nasıl bir prim sistemi sunmak istiyoruz? Hem bayilerimiz hem de bayilerimiz nezdindeki satış danışmanları için kapsayıcı

Detaylı

Belediyesi Günleri Haziran Sosyal Yaşamda amda Yeri Gürcan. Banger. gurcanbanger.com.

Belediyesi Günleri Haziran Sosyal Yaşamda amda Yeri Gürcan. Banger. gurcanbanger.com. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Lületaşı Günleri 27-28 28 Haziran 2005 Lületaşının n Ekonomik ve Sosyal Yaşamda amda Yeri Gürcan Banger http://www.gurcanbanger gurcanbanger.com Lületaşı Eskişehir Taşı Eskişehir

Detaylı

SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ SEMİNERİMİZE

SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ SEMİNERİMİZE SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ SEMİNERİMİZE SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ MATERYALLERİN VE SERVİSLERİN SATIN ALINMASI, BUNLARIN ARA MAL VE NİHAİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ,

Detaylı

Değişim ve Yönetim. Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com

Değişim ve Yönetim. Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com Değişim ve Yönetim Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com Aynı durumda kalmamak 2 Başka bir biçim veya duruma geçmek Farklı yapmak veya Fark yaratmak 3 DEĞİŞİM

Detaylı

Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi

Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi www.pwc.com.tr Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu 9 Aralık 2013 İçerik 1. İnovasyon riskinin yönetimi neden önemli? 2. İnovasyonda neye odaklanmalıyız?

Detaylı

MLİLİĞİİĞİ. Bir Ampul SöndS. ndürmek mi? Gürcan. Banger

MLİLİĞİİĞİ. Bir Ampul SöndS. ndürmek mi? Gürcan. Banger ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ Bir Ampul SöndS ndürmek mi? Gürcan Banger Verimlilik, ne kadar girdi ile ne kadar çıktı elde ettiğinizin inizin göstergesidir. Enerji Kullanım Girdi Alanı Çıktı Enerji verimliliği

Detaylı

Gürcan Banger SANGEM 1

Gürcan Banger SANGEM 1 Gürcan Banger SANGEM 1 Pazarlama Pazarlama; tüketicinin ihtiyaçlarını karşılayacak ürün ve hizmetlerin tedarik edilmesidir. Pazarlama; müşterinin ne istediğini keşfetmek, şirketin ürünlerini bu isteği

Detaylı

PERAKENDE YÖNETİMİ KURS PROGRAMI

PERAKENDE YÖNETİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı PERAKENDE YÖNETİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1/6 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Perakende Yönetimi Kursu

Detaylı

İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci)

İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci) İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci) İşletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirmesine ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik bilgi toplama, analiz, seçim, karar ve uygulama

Detaylı

Yenilikçi Öncü. mu s terilerimize en iyi kalitede ve en uygun maliyetlerde u ru nler sunmaya odaklanmak tayız.

Yenilikçi Öncü. mu s terilerimize en iyi kalitede ve en uygun maliyetlerde u ru nler sunmaya odaklanmak tayız. 2 Yenilikçi Öncü Tekstil sekto ru nde katma deg er yaratabilmek ic in firma olarak, yaratıcılıg ı ve gu venilirlig i temel alan bir prensiple yol almaktayız. Sosyal ve c evresel sorumlulug umuzu da o n

Detaylı

Satış. Planlaması ve

Satış. Planlaması ve Satış Planlaması ve Satış ışa a Hazırl rlık 1 Satışı ışın n Altı Aşaması Muhtemel müşterinin m belirlenmesi Görüşmenin planlanması Tanış ışma ve ilk izlenim Sunuş İtirazların n karşı şılanması Satışı ışın

Detaylı

Fen ve Toplum Bilimleri Uzlaşısında Meslek Etiği Yaklaşımı. Gürcan Banger - Sarar A.Ş. Mehtap Birgili - TRT

Fen ve Toplum Bilimleri Uzlaşısında Meslek Etiği Yaklaşımı. Gürcan Banger - Sarar A.Ş. Mehtap Birgili - TRT Fen ve Toplum Bilimleri Uzlaşısında Meslek Etiği Yaklaşımı Gürcan Banger - Sarar A.Ş. Mehtap Birgili - TRT Meslek Etiği nedir? Meslek etiği ifadesi ile; bir meslek grubuna mensup kişi veya kuruluşların

Detaylı

7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME

7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME 7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME 93 94 7.Bölüm Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Hizmetlerinde Ücretlendirme 7. MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME

Detaylı

Bizim Toptan Özden DÜNDAR CFO

Bizim Toptan Özden DÜNDAR CFO Bizim Toptan Özden DÜNDAR CFO 1 Bir bakışta Bizim Toptan Türkiye nin mağaza sayısı ve coğrafi yaygınlık açısından EN BÜYÜK Cash & Carry Şirketi Güçlü ortaklık yapısı ile Borsa İstanbul da işlem gören TEK

Detaylı

Perakendeye Özel SERTİFİKA PROGRAMLARI

Perakendeye Özel SERTİFİKA PROGRAMLARI Perakendeye Özel SERTİFİKA PROGRAMLARI Göztepe Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nida Kule İş Merkezi No:1 K:7 İstanbul Tel: 0216 468 88 18 - Faks: 0216 468 88 01 info@kargem.com.tr www.kargem.com.tr İŞ BİRLİĞİ

Detaylı

Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme

Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme Günümüzün giderek zorlaşan rekabet ortamında artan müşteri sayıları nedeniyle müşteri ilişkileri yönetimi her geçen gün boyut değiştirmektedir. Müşterilerine

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın.

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. Yammer Kullanım Örneği Kataloğu Yammer, güncelleştirmeleri paylaşmanızı,

Detaylı

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM YOL HARİTAMIZ MARKALAŞMA İşletme bazında Faaliyetler Bölgesel Faaliyetler SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Neden MARKALAŞMA? Markalaşma sürecinde, yerli ve yabancı turistin

Detaylı

TMMOB İSTANBUL. Geri Kazanım. Banu SINMAZ Kâmil VARINCA

TMMOB İSTANBUL. Geri Kazanım. Banu SINMAZ Kâmil VARINCA ÇEVRE MÜHENDM HENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ Geri Kazanım Banu SINMAZ Kâmil VARINCA ÇEVRE MÜHENDM HENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ Niye Geri Kazanım? İnsan ve çevresi Dünyamız, üzerinde yaşad adığımız

Detaylı

Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012

Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012 Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012 Üretim Yatırımı Girişim kapsamında hedeflenen ürün veya hizmetlerin üretilmesi için gerekli işletme faaliyetleri planlanmalıdır. Girişimcinin uzmanlığına da bağlı

Detaylı

Ticket Compliments. Hediye Kuponları

Ticket Compliments. Hediye Kuponları Ticket Compliments Hediye Kuponları İçerik Ticket Compliments Universal Ticket Compliments Fashion Ticket Compliments Ürün Özellikleri Ticket Compliments Marka Kartları Ticket Gift Club Titre du document

Detaylı

IPPC Türkiye de Uygulama Takvimi

IPPC Türkiye de Uygulama Takvimi T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Y Genel MüdürlM rlüğü IPPC Türkiye de Uygulama Takvimi A. Teoman SANALAN Çevre Mühendisi, M AB Uzmanı Politik İlgi Politika üretme ENVIRONMENT Bilgilenme SUBCOMMITTEE

Detaylı

TOS 408 EKONOMİ İnşaat Mühendisliği Bölümü

TOS 408 EKONOMİ İnşaat Mühendisliği Bölümü TOS 408 EKONOMİ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ekonomi Bölüm 1 Gider Mühendisliği ve Değer Mühendisliği 3 Giriş İşletmeler kar, getiri sağlamak veya bir amacı elde etmek için kurulurlar. Yaşam döngüsü içerisinde

Detaylı

REM - Derin Demografi Konferansları

REM - Derin Demografi Konferansları TÜKETİCİ İHANET HANET VE SADAKAT ÜZERİNE REM - Derin Demografi Konferansları Mayıs -2006t Tüketici kral değildir İhtiyaçlarını farketmez; farketse de kolay kolay söylemez Rasyonel değildir, bir çok duygusal

Detaylı

yeni dinamikleri, yönetim ve pazarlama anlayışı nyayı tek bir pazar yeri haline getirirken, etmekte.

yeni dinamikleri, yönetim ve pazarlama anlayışı nyayı tek bir pazar yeri haline getirirken, etmekte. Küresel rekabetin yeni dinamikleri, yönetim ve pazarlama anlayışı ışını da değiştirdi. Küreselleşme,, dünyayd nyayı tek bir pazar yeri haline getirirken, yerel işletmeleri i de tehdit etmekte. 1 Küreselleşme,

Detaylı

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERDE MUHASEBE UZMANLIĞI PROGRAMI

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERDE MUHASEBE UZMANLIĞI PROGRAMI İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler, küreselleşme, yeni düzenlemeler ve dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, muhasebe mesleğini derinden etkilemiştir. Yeni Türk Ticaret

Detaylı

PAZAR NERESİDİR? Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi. Pazar Araştırması

PAZAR NERESİDİR? Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi. Pazar Araştırması Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Pazar Araştırması PAZAR NERESİDİR? Pazar mal ve hizmetlerin satışa sunuldukları ve alıcılar ile satıcıların bir araya geldikleri her yerdir. Mağaza, hal, manav, restoran,

Detaylı

SeyitGazi yi. Gürcan Banger. 4 Eylül l 2005

SeyitGazi yi. Gürcan Banger. 4 Eylül l 2005 SeyitGazi yi Düşünmek Gürcan Banger 4 Eylül l 2005 Önce: Sosyo Ekonomik Durum Eskişehir, sosyo ekonomik gelişmi mişlik açısından a Türkiye nin 6 ınc6 ncı ilidir. Eskişehir merkez ilçesi, ülkenin en gelişmi

Detaylı

TOPTAN T SHİRT Toptan tişört

TOPTAN T SHİRT Toptan tişört TOPTAN T SHİRT Ülkemizde bir çok ilde gelişme gösterdiğinden dolayı ürünleri pazarlayan bir çok firma bulunmakta dir. Burada potansiyel müşterilerinize düşen bu firmalar toptan Baskılı tişört arasında

Detaylı

EKONOMİK K DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI 2011-2

EKONOMİK K DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI 2011-2 KAYSERİ İLİ İMALAT SANAYİ EKONOMİK K DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI 2011-2 PROF.DR.NISFET UZAY KAYSO, 2012 Anket Kapsamındaki İşletmelerin Son Altı Aya İlişkin Değerlendirmeleri erlendirmeleri

Detaylı

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi CEO - Yönetim Raporlama Sistemi Tanıtım ve Çalışma Şekli: %100 Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen CEO-Yönetim Raporlama Sistemi yazılımı, Nokta Bilgisayar A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. Günümüz

Detaylı

Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı?

Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı? Online Mobilya Alıverişi Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı? Internetten mobilya almak isteyenlere, önemli ipuçları! 1 Mobilyayı daha ucuza ve yorulmadan almak Ekonomik fiyat Yorulmadan alışveriş

Detaylı

FRANCHİSİNG SİSTEMİ TANITIMI MURAT Dİ KIRAN PAZARLAMA VE SATI KOORDİNATÖRÜ

FRANCHİSİNG SİSTEMİ TANITIMI MURAT Dİ KIRAN PAZARLAMA VE SATI KOORDİNATÖRÜ FRANCHİSİNG SİSTEMİ TANITIMI MURAT Dİ KIRAN PAZARLAMA VE SATI KOORDİNATÖRÜ Franchise Nedir? Franchising Sisteminin Faydaları Nelerdir? TANIMLAR Franchisee, franchise sistemini satın alan demektir. Franchisor,

Detaylı

KRİZ YÖNETİMİNDE YAPILMASI GEREKENLER

KRİZ YÖNETİMİNDE YAPILMASI GEREKENLER KRİZ YÖNETİMİNDE YAPILMASI GEREKENLER Öncelikle mevcut durum (gerek dış, gerekse şirket içi faktörler) iyi analiz edilerek şu an neredeyiz sorusu net bir şekilde cevaplanmalıdır. Burada ekonomik faktörler,

Detaylı

Girişimcilik Eğitimi Ders Notları

Girişimcilik Eğitimi Ders Notları Girişimcilik Eğitimi Ders Notları Not: Firmayı kurduktan en geç 2 yıl içinde krediye başvurman gerekiyor. İş planı flow chart 1.1 Özgeçmiş özetini yazıyoruz 1.2 Yer belirtilecek Ne olduğu belirtilcek Nasıl

Detaylı

KARGEM DEN KARLILIK VE VERİMLİLİĞE %100 ETKİLİ YARATICI EĞİTİMLER

KARGEM DEN KARLILIK VE VERİMLİLİĞE %100 ETKİLİ YARATICI EĞİTİMLER MAĞAZA MAĞAZA Mağaza Yöneticileriniz 2012 ye hazır mı? Hepimiz biliyoruz ki, perakende sektörünün kalbi mağazalarda atar. Müşteri mağazadadır, ürün mağazada görücüye çıkar, en büyük hareketlilik mağazada

Detaylı

15.BÖLÜM BÜYÜME STRATEJİLERİ

15.BÖLÜM BÜYÜME STRATEJİLERİ 15.BÖLÜM BÜYÜME STRATEJİLERİ 157 158 15.Bölüm Büyüme Stratejileri 15. BÜYÜME STRATEJİLERİ Büyümek, her meslek mensubunun ana amacıdır. Daha çok gelir elde etmek, müşteri portföyünü genişletmek, yeni alanlara

Detaylı

KULLANILMIŞ ARAÇ İŞİNİN DEĞİŞEN YÜZÜ. 05 Nisan 2017

KULLANILMIŞ ARAÇ İŞİNİN DEĞİŞEN YÜZÜ. 05 Nisan 2017 KULLANILMIŞ ARAÇ İŞİNİN DEĞİŞEN YÜZÜ 05 Nisan 2017 1 MIKE SMITH Yönetim Kurulu Başkanı - CENTRO CONSULTING Merhaba KULLANILMIŞ ARAÇ İŞİNİN DEĞİŞEN YÜZÜ 2 CENTRO TANITIM GÜNDEM 1. Yükselen trend 2. Kullanılmış

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI

İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI MAĞAZA GÖRSELLERİ 1 İŞ ORTAKLIĞI MODELİMİZ UCZ Mağazacılık iş ortaklığı modeli iki kuruluş arasındaki sürdürülebilir ve karşılıklı kazançlı ticari ilişkiyi ifade eder. UCZ Mağazacılık

Detaylı

Yıldızını Bul Ödüllendir

Yıldızını Bul Ödüllendir Yıldızını Bul Ödüllendir Global ölçekte çalışan, takdir ve ödüllendirme platformu BIGGSTARS Biggstars, çalışan takdir ve sosyal ödüllendirme uygulamasında, şirket çalışanları kurum değerleri çerçevesinde

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme S.221-225

Yaşam Boyu Öğrenme S.221-225 Yaşam Boyu Öğrenme S.221-225 Kaynak II; Eğitimde Program Geliştirme Yazar;Ö.DEMİREL Hazırlayan; Cemil YAYLAR 2005-2006 Ders Sor.; Doç. Dr. Nasip DEMİRKUŞ, 1-Önce Soruları Tıklayın Yanıtlamaya Çalışın.

Detaylı

Bölüm 3. Dış Çevre Analizi

Bölüm 3. Dış Çevre Analizi Bölüm 3 Dış Çevre Analizi 1 2 Çevre Analizi Ç E V R E A N A L İ Z İ D I Ş Ç E V R E İ Ç Ç E V R E Genel / Uzak Dış Çevre Analizi Sektör / Yakın Dış Çevre Analizi İşletme İçi Çevre Analizi Politik Uluslararası

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016 1 ) ve hizmetleri üreticiden tüketiciye ulaştıran kişi ve kuruluşlara ne ad verilmektedir? Yöneticiler Tasarımcılar Aracılar Müteşebbisler Tedarikçiler

Detaylı

BÜYÜK BUNALIM DENEYİMİ IŞIĞINDA KÜRESEL KRİZ

BÜYÜK BUNALIM DENEYİMİ IŞIĞINDA KÜRESEL KRİZ TÜSİAD-KOÇ ÜNİVERSİTESİ EKONOMİK K ARAŞTIRMA FORUMU BÜYÜK BUNALIM DENEYİMİ IŞIĞINDA KÜRESEL KRİZ Dr. Sumru Öz Koç Üniversitesi ve TÜSİAD - Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu İstanbul, 12 Haziran

Detaylı

17. Çözüm Ortaklığı Platformu Stratejik CFO Olarak Sürdürülebilir ve Sağlıklı Büyüme

17. Çözüm Ortaklığı Platformu Stratejik CFO Olarak Sürdürülebilir ve Sağlıklı Büyüme 20. Aralık 2018 17. Çözüm Ortaklığı Platformu 17. Çözüm Ortaklığı Platformu Stratejik CFO Olarak Sürdürülebilir ve Sağlıklı Büyüme Swissotel The Bosphorus, İstanbul 20 Aralık 2018 «Yeni Normale» Hoş Geldiniz!

Detaylı

IPPC Türkiye de Uygulama Takvimi

IPPC Türkiye de Uygulama Takvimi T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Y Genel MüdürlM rlüğü IPPC Türkiye de Uygulama Takvimi A. Teoman SANALAN Çevre Mühendisi, M AB Uzmanı IPPC-III III IPPC-II II 2010 2005 IPPC-I 2003 Buradasınız

Detaylı

NE YAPAR. Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar

NE YAPAR. Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar NE YAPAR Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar Saldi yerli markaları değil, yabancı markaları satar Saldi üretim fazlası 1. kalite

Detaylı

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici Bu çalışma kâğıdını şimdiye kadar çalıştığınız en iyi ve en kötü yöneticilerin özelliklerini değerlendirmek için tek başınıza veya bir grupla birlikte kullanın. Nasıl

Detaylı

EBELİKTE BİLGİNİN UYGULAMAYA DÖNÜŞÜMÜ

EBELİKTE BİLGİNİN UYGULAMAYA DÖNÜŞÜMÜ EBELİKTE BİLGİNİN UYGULAMAYA DÖNÜŞÜMÜ Yrd Doç. Dr. Handan GÜLER Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü BİLGİ Öğrenme, araştırma veya gözlem yoluyla elde edilen gerçek ve zekanın

Detaylı

GENEL İŞLETME. Dr. Öğr.Üyesi Lokman KANTAR

GENEL İŞLETME. Dr. Öğr.Üyesi Lokman KANTAR GENEL İŞLETME Dr. Öğr.Üyesi Lokman KANTAR 18.12.2018 1 MUHASEBE YÖNETİMİ Girişimcilerin veya yöneticilerin aldığı kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetler sonucu, işletmenin sahip olduğu varlıklarla

Detaylı

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin!

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! 444 87 36 Multinet Çağrı Merkezi Şirketlere, müşterilerine, üye işyerlerine ve çalışanlarına fayda sağlayan ve katma değerli çözümler sunan Multinet ile tanışın.

Detaylı

Ancak işletmelerin ürün inovasyonu yapmak için illa ki yeni bir ürün üretmeleri gerekmez. Zaten var olan ürünlerini daha iyi, daha kaliteli, daha

Ancak işletmelerin ürün inovasyonu yapmak için illa ki yeni bir ürün üretmeleri gerekmez. Zaten var olan ürünlerini daha iyi, daha kaliteli, daha İNOVASYON TÜRLERİ ÜRÜN İNOVASYONU Yeni veya özellikleri ya da kullanım amaçları açısından önemli ölçüde geliştirilmiş/iyileştirilmiş bir mal veya hizmetin pazara sunulmasıdır. Bu teknik özelliklerde, parçalarda

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak

Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak 1 Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak Invent Analytics Prof. Dr. Gürhan Kök Kurucu ve Bilim Danışmanı Gratis Erdem Özcan Tedarik Zinciri Direktörü 2 AJANDA A. Invent Analytics B.

Detaylı

Aidat & Tahsilat Yönetimi. Aidat24

Aidat & Tahsilat Yönetimi. Aidat24 Aidat & Tahsilat Yönetimi Aidat24 Her işin uzmanlığı farklıdır Aidat tahsilatındaki sorunlar Aidat tahsilatı uzmanlık gerektirdiği için yöneticiler, düzenli olarak aidatların tahsil edemiyor. Sitelerden

Detaylı

Yerel Yönetimde Yeni Değerler. erler. Mehtap Birgili Gürcan Banger

Yerel Yönetimde Yeni Değerler. erler. Mehtap Birgili Gürcan Banger Yerel Yönetimde Y Yeni Değerler erler Mehtap Birgili Gürcan Banger Meşruiyet Sorunu Geleneksel siyasetin ve temsilî demokrasinin beşer erî ve sosyal ihtiyaçlar ları tam olarak karşı şılamadığı anlaşı şıldı.

Detaylı

Yerel Yönetimler Y. ve STK lar. Gürcan. Banger. Akdeniz Üniversitesi. Antalya

Yerel Yönetimler Y. ve STK lar. Gürcan. Banger. Akdeniz Üniversitesi. Antalya AB ye Uyum Sürecinde S ve STK lar Gürcan Banger Akdeniz Üniversitesi Antalya Mevcut Yönelim Y Küresel Çağ da merkezî ve yerel yönetimlerle sivil toplumun ve kentlerin arayüzünü incelediğimizde imizde şunları

Detaylı

TEKNOSA HALKA ARZ DEĞERLENDİRME RAPORU. Şirket Profili: Halka Arz Detayları. Halka Arz Fiyat Aralığı: 7,00-8,25 TL

TEKNOSA HALKA ARZ DEĞERLENDİRME RAPORU. Şirket Profili: Halka Arz Detayları. Halka Arz Fiyat Aralığı: 7,00-8,25 TL TEKNOSA Halka Arz Fiyat Aralığı: 7,00-8,25 TL Şirket Profili: TEKNOSA, 2000 yılında Sabancı Holding bünyesinde 5 mağaza ile faaliyete başlamıştır. 2011 sonu itibariyle 72 ilde 269 mağazası ve 128.311 m

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014 Bu Bölümde Stratejik Planlamanın Aşamaları Şirket seviyesinde Bölüm, ürün ve pazar seviyesinde Şirket Misyonunun belirlenmesi Şirket amaç ve hedeflerinin belirlenmesi

Detaylı

Aidat & Tahsilat Yönetimi. Aidat24

Aidat & Tahsilat Yönetimi. Aidat24 Aidat & Tahsilat Yönetimi Aidat24 Her işin uzmanlığı farklıdır Aidat tahsilatındaki sorunlar Aidat tahsilatı uzmanlık gerektirdiği için Aidat24 size basit, etken bir profesionel bir Cloud yazilim sunuyor.

Detaylı

Müşteri İlişkileri Yönetimi. Serpil Çoker

Müşteri İlişkileri Yönetimi. Serpil Çoker Müşteri İlişkileri Yönetimi Serpil Çoker İçerik CRM tanım-tarihçe CRM in önündeki engeller Başarılı CRM için kriterler İdeal CRM sistemi- Satış ve Müşteri Hizmetleri modülleri CRM in evreleri CRM in hedefleri

Detaylı

LOGO BUSINESS SOLUTIONS

LOGO BUSINESS SOLUTIONS LOGO BUSINESS SOLUTIONS 2014 Yılı Değerlendirmesi 16 Şubat, 2015 12 1 Uyarı Bu sunum, LOGO Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş ( LOGO veya Şirket ) hakkında bilgi ve finansal tabloların analizinin yanı sıra,

Detaylı

1. ÇEYREK 2018 FİNANSAL SONUÇLAR

1. ÇEYREK 2018 FİNANSAL SONUÇLAR 1. ÇEYREK 2018 FİNANSAL SONUÇLAR 06 Haziran 2018 Son 10 Yılın En Büyük Halka Arzlarından birini gerçekleştirdik! 2.3 Milyar TL lik halka arz büyüklüğü ile son 10 yılın en büyük ve en başarılı halka arzlarından

Detaylı

Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar

Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar Müşteri Değeri: Bir değişim işleminde müşterinin elde ettiği yararların katlandığı veya ödediği bedele oranı Müşteri Tatmini: Mal veya hizmetin, müşteri

Detaylı

SWOT Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir

SWOT Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir / SWOT Analizi Nasıl Yapılır _ 101 1 SWOT - 101 Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir Bilgi / SWOT Analizi Nasıl Yapılır _ 101 2 / SWOT Analizi

Detaylı

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*:

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*: Stres Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İkna Teknikleri Sunum Teknikleri Kriz Yönetimi İletişim Becerileri Sosyal Davranış ve Protokol Müzakere Teknikleri EĞİTİMLER Müşteri Odaklılık İş Süreçlerini İyileştirme

Detaylı

üzere, beş startejik öncelik ortaya koymaktadır r :

üzere, beş startejik öncelik ortaya koymaktadır r : ICEM TÜRKT RKİYE ULUSAL KONFERANSI ÖRG RGÜTLENME VE SOSYAL DİYALOG Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Performans Standartları ve Örgütlenme Olanakları 15 Haziran 2009 Ankara, Türkiye Kemal Özkan, ICEM Kimya

Detaylı

STK lar İçin Olmazsa Olmaz: Kitleselleş(me. me), Ama Nasıl? ( STK lar. Gürcan Banger. ESYO - 3 Şubat 2007

STK lar İçin Olmazsa Olmaz: Kitleselleş(me. me), Ama Nasıl? ( STK lar. Gürcan Banger. ESYO - 3 Şubat 2007 STK lar İçin Olmazsa Olmaz: Kitleselleş(me me), Ama Nasıl? ( STK lar ların Üye / GönüllG llü / Katılımc mcı Açısından Değerlendirilmesi erlendirilmesi ) Gürcan Banger ESYO - 3 Şubat 2007 Sorun Alanları

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr İhracat Planı Hazırlanması Süreci 2013 İHRACAT PLANI HAZIRLANMASI SÜRECİ İhracat Planı Neden Hazırlanır? İhracattan ne beklendiğinin belirlenmesi, İhracat amaçlarına

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir.

Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir. Sayın Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir. Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu TUSAF yönetimi başta olmak üzere, kongremizin

Detaylı

Değeri Yönetemeyenler. Toysrus Lehman Brothers WordCom Refco Delta Airlines Teba Vanet KTHY Aria ve Aycell

Değeri Yönetemeyenler. Toysrus Lehman Brothers WordCom Refco Delta Airlines Teba Vanet KTHY Aria ve Aycell Değer OLUŞTURMA Değeri Yönetemeyenler Toysrus Lehman Brothers WordCom Refco Delta Airlines Teba Vanet KTHY Aria ve Aycell Ne oluyor? İmalat Global olmak zorunda, dünya/kıta/bölge/ülke boyunca dağıtık imalat->

Detaylı

Aidat & Tahsilat Yönetimi

Aidat & Tahsilat Yönetimi Aidat & Tahsilat Yönetimi Her işin uzmanlığı farklıdır Aidat tahsilatındaki sorunlar Aidat tahsilatı uzmanlık gerektirdiği için yöneticiler, düzenli olarak aidatların tahsil edemiyor. Sitelerden kooperatiflere,

Detaylı

2012 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2012

2012 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2012 2012 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2012 ÜYELER İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA GÖRE; Çanakkale Ticaret Borsasına kayıtlı toplam 364 işletme ile yüz yüze anket yapılmıştır. Çalışmada Çanakkale Ticaret

Detaylı

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM SEVGİ ÖÇVER Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen 1 Stratejik yönetim, uzun vadeli planlamalar ve kararlar ile konaklama isletmelerinin en üst düzeyde etkin ve verimli

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

Türkiye Kerem Ege Inkjet Ürünleri Satış ve İş geliştirme Müdürü Türkiye & Orta Doğu, Afrika & Orta Asya. Inkjet Baskı Teknolojileri ile Matbaanızı

Türkiye Kerem Ege Inkjet Ürünleri Satış ve İş geliştirme Müdürü Türkiye & Orta Doğu, Afrika & Orta Asya. Inkjet Baskı Teknolojileri ile Matbaanızı INKJET BASKI TEKNOLOJILERI ILE MATBAANIZI NASIL DAHA REKABETÇI VE KÂRLI BIR HALE GETIREBILIRSINIZ? HOW DO YOU MAKE YOUR PRINTING HOUSES MORE PROFITABLE AND COMPETITIVE WITH INKJET PRINTING TECHNOLOGY?

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

09.08.2011 TURKCELL. Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı. Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı

09.08.2011 TURKCELL. Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı. Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı 09.08.2011 TURKCELL Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı TURKCELL MOBİL PAZARDA LİDER Abone Pazar Payı(%) 56% 55% 56% 56% 56% 57% 56% 56% 55% 55% 55% 54% 54% 54% 27% 27%

Detaylı

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır Büyük düşün... David Avrin Bugün dünyada en çok talep gören İş Dünyası Pazarlama/Markalaştırma Konuşmacısı olan DAVİD AVRİN, Görünürlük Koçu olarak tanınır. Şaşırtıcı derecede eğlenceli bir tarzı olan

Detaylı

GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi) FINANCING IN ENTREPRENEURSHIP (Budget - Capital - Credit)

GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi) FINANCING IN ENTREPRENEURSHIP (Budget - Capital - Credit) GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi) FINANCING IN ENTREPRENEURSHIP (Budget - Capital - Credit) GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN Girişimcinin finansman ihtiyacı: Finansman ihtiyacının karşılanmasında

Detaylı

ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI DOÇ.DR.NISFET UZAY KAYSO, OCAK 2009

ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI DOÇ.DR.NISFET UZAY KAYSO, OCAK 2009 KAYSERĐ ĐLĐ ĐMALAT SANAYĐ DURUM TESPĐTĐ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI DOÇ.DR.NISFET UZAY KAYSO, OCAK 2009 ARAŞTIRMANIN AMACI VE YÖNTEMY NTEMĐ Kayseri Sanayi Odası üyelerinin son altı aya ilişkin değerlendirmelerini

Detaylı

Türkiye Mükemmellik Ödülleri

Türkiye Mükemmellik Ödülleri Türkiye Mükemmellik Ödülleri EFQM Tanıma Programı nın Önemli Bir Aşamasıdır EFQM 2012 2 EFQM Tanıma Programı Tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan ya da aşan üstün bir performans gerçekleştiren ve

Detaylı

Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu

Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu 20.12.2013 Kurumsal Bilgi Sistemleri Satış ve Pazarlama Bilgi Sistemleri Muhasebe ve Finans Bilgi Sistemleri İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi Üretim

Detaylı