2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI"

Transkript

1 UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ZEYREK BÖLGESİNDE 2419 ( 13,34,35,42,45,50,51,52,58,59,68 PARSELLER) NO'LU ADADA SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ YAPILARIN RÖLÖVE, RESTİTÜSYON, RESTORASYON PROJELERİ YAPIMI İŞİ 2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI

2 MİMARİ PROJE RAPORLARI 1. YAPI KİMLİK BİLGİLERİ Adı : Zeyrek te konut yapısı İl : İstanbul İlçe : Fatih Mahalle : Kalenderhane Mahallesi Pafta : 453 Ada : 2419 Parsel : 45 Dönemi : 19. yy Yapım Sistemi : Ahşap Konstrüksiyon 2. RÖLÖVE ÇALIŞMASI AÇIKLAMA METNİ Rölöve projesi hazırlanan yapı; Fatih ilçesi Zeyrek, Kalenderhane Mah. 453 pafta, 2419 ada, 45 no'lu parseldedir. Günümüzde yapılan saha tespit çalışmasında yapının mevcudiyetini koruyamadığı tespit edilmiştir. Tarihi araştırmalarda ise yapının 1933 tarihli Pervititch haritasında yer aldığı görülmüş ancak yapıya ait tapu kayıtlarına ulaşılamadığı ve yapım zamanına ait başka bir belge bulunamadığı için yapının hangi tarihte inşa edildiği belirlenememiştir. Yapının Pervititch haritasına göre 1933 öncesi inşa edildiği düşünülmektedir. T.C. Kültür Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ndan alınan belgeler doğrultusunda; 28 Aralık 1988 tarihinde çevresi için tehlike yaratan binanın yıkılması hususundaki kararın bildirildiği tespit edilmiştir.

3 T.C. Kültür Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ndan alınan anıt fişlerinden, yapının mimari özellikleri hakkında bilgilere ulaşılmış ve cephe fotoğrafları elde edilmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı tarafından Zeyrek bölgesi için hazırlanan anıt fişleri incelenmiş, ancak 1996 Haziran ayında yapılan çalışma sırasında yapılar yerinde olmadığından anıt fişine ulaşılamamıştır. Araştırmalar esnasında, Nezih Eldem in 1978 tarihli çalışmasında Zeyrek bölgesine ait çatı plan krokilerine ve Alman Arkeoloji Enstitüsü nün 1900 lerin başında hazırlanmış olan Zeyrek bölgesi plan krokilerine ulaşılmıştır. Söz konusu yapı Fatih İlçesi, Zeyrek semti 453 Pafta, 2419 Ada, 45 parselde yer almakta ve günümüzde konut olarak kullanılmaktadır. Pervititch haritalarından da anlaşılacağı üzere yapı 19. yy a tarihlenmektedir. O dönemde de konut olarak kullanıldığı görülmektedir. Yapı zemin kat, ara kat ve birinci kattan oluşmaktadır. 3. BELGELEME ÖLÇÜM TEKNİĞİ ve ÇİZİMLER Yapının belgeleme çalışmaları arazi eskizi, arazi ölçüm, dökümler ve ofis çalışması olmak üzere üç aşamada gerçekleşmiştir. Ölçüm çalışmalarında klasik ölçüm metotları kullanılarak, kesit ve cephe ölçümlerinde su hortumu yardımı ile binada terazi düzlemleri kurulmuş ve bu yöntemle zemin veya oda tabanının ne denli eğimli veya eğri olduğu, düşey terazi yöntemi ile de binada yatıklık olup olmadığı saptanmıştır. Yapının planları ve yerleşim planı ölçümlerinde ise üçgenleme metodu kullanılmıştır. Arazi çalışmalarında elde edilen ölçüler bilgisayar ortamında çizilmiştir. Yapıya ait 400 adet fotoğraf çizilmiştir.

4 4. ZEMİN KAT Üç farklı dönemde yapılan üç farklı binanın izlerini taşıyan yapının, son dönem eklentisi betonarme bir yapı ve plan, cephe, malzeme ve işlev bakımından geleneksel yapılarla herhangi bir benzerlik göstermemektedir. Genel olarak yıkıntı halindeki bu yapı kalıntıları eski yapının da üzerini kısmen örtmüş haldedir. Zemin kat planı özgün bir oda (Z01) ve özgün olmayan (Z02 ve Z03) iki mahalden meydana gelmiştir. Z01: Mahal duvarları almaşık (taş+tuğla) üslupta oluşturulmuş ve tavan tonoz örtü tekniğindedir. Tonoz için iki adet gergi demiri ve gergi için cephede kılıçlar mevcuttur. Yapı girişi K1(doğramasız) kapı boşluğu ile sağlanmakta ve aydınlık olarak P1(doğramasız) penceresi kullanılmaktadır. Ayrıca mahalden Z02 mahalline geçiş için sonradan K2(doğramasız) kapı boşluğu açılmıştır. Kot farkından dolayı bu kapıya üç rıhtlı merdiven eklenmiştir. Z02: Özgün olmayan eklenti yapının betonarme tekniğinde uygulanmış odası olan bu mahallin; duvarları genel olarak çökmüş, doğramaları ve duvar boşlukları da belirlenememektedir. Oda olarak kullanıldığı izlenimini veren mahal döşemesi beton ve genel olarak moloz ve çöplerle kapanmış durumda olduğu gözlemlenmektedir. Z03: Mahal özellikleri ve durumu Z02 mahalli ile aynıdır ancak bu mekanın öncesinde hol olarak kullanıldığına dair izler mevcuttur. 5. AVLU A01 Avlu: Bu kısım izlerden de görüleceği üzere, eski yapının zemin katının oturduğu kısımdır. Ancak yıkılan ahşap yapının yeri kısmen boş bırakıldığı için, yeni yapının ön avlusu olarak değerlendirilmiştir. Avlunun bu kısmı genel olarak yıkıntı-

5 moloz ve çöp ile kaplanmış; açıkta kalan yerler ise toprak döşemedir. Ön avluyu yoldan-kaldırımdan ayırmak için sonradan konulan, kutu profil konstrüksiyonlu sac plakalar kullanılmıştır. A02 Avlu: Avlunun özgün mahallinde zemin toprak ve yer yer çöp - moloz gibi artıkların oldu gözlemlenmektedir. 6. ARA KAT Üç farklı dönemde yapılan üç farklı binanın izlerini taşıyan yapının, son dönem eklentisi betonarme bir yapı ve plan, cephe, malzeme ve işlev bakımından geleneksel yapılarla herhangi bir benzerlik göstermemektedir. Genel olarak yıkıntı halindeki bu yapı kalıntıları eski yapının da üzerini kısmen örtmüş haldedir. 1. Ara kat planı tek (Y01) mahalden oluşmaktadır. Kat özelliği taşımayan bölüm içine girilecek herhangi bir kapı bulunmamaktadır var olan iki pencere kapatılmış durumdalar. Y01: Mahal duvarları almaşık (taş+tuğla) üslupta oluşturulmuş ve tavan malzemesi bilinmemektedir. Mahale girişi bulunmamaktadır. P2 ve P3 (doğramasız) iki adet penceresi bulunmakta. Bu pencereler iptal edilmişlerdir. 7. BİRİNCİ KAT Üç farklı dönemde yapılan üç farklı binanın izlerini taşıyan yapının, son dönem eklentisi betonarme bir yapı ve plan, cephe, malzeme ve işlev bakımından geleneksel yapılarla herhangi bir benzerlik göstermemektedir. Genel olarak yıkıntı halindeki bu yapı kalıntıları eski yapının da üzerini kısmen örtmüş haldedir. 1. kat planı (1 01, 1 02 ve 1 03) üç mahalden oluşmaktadır. 1 01: Mahal duvarları tuğla örgü tekniğiyle oluşturulmuş ve tavan betonarme döşemedir. Zemin ise plak mermer kaplamadır.

6 Yapı girişi K3 (doğramasız) kapı boşluğu ile sağlanmakta ve penceresi bulunmamaktadır. Avludan mahale geçişi sağlayan merdiven yıkılmış ve kalıntıları mevcut değildir ancak zemin sahanlığını oluşturan mermer özgün yerinde mevcuttur. Ayrıca mahalden 1 02 ve 1 03 mahalline geçiş sağlamaktadır. Geçiş kapıları K4 (doğramasız) ve K5 (doğramasız) olmak üzere iki adettir. 1 02: 1 01 odası ile benzerlik gösteren mahallin duvarları tuğla örgü tekniğiyle oluşturulmuş ve tavan betonarme döşemedir. Zemin ise plak mermer kaplamadır. Mahal girişi K4 (doğramasız-kemerli) kapı boşluğu ile sağlanmakta. oda olarak kullanıldığı izlenimini veren mahal pencereleri (P5 ve P6) iki adet ve doğramasız haldeler. 1 03: Mahale normal döşemeden 20 cm daha yüksekte ve zemin döşemesi beton - moloz kalıntılarından oluşmakta, tavan ise tuğla tonoz üzeri sıva kaplıdır mahallinden ulaşılan mekanın doğramasız tek penceresi bulunmakta (P4). 8. SOKAK CEPHESİ (D-D KESİTİ) Kat raporlarında da verilen bilgilere artı olarak görünüşe betonarme ve eski yapı kalıntısının yıkılan binaya ait bilgiler verdiği görülmektedir. Yapı, zemin artı iki katlı; zemin katta taş+tuğla, 1. katta tuğla duvarlara sahip ve yıkılmış olan cephede duvar ve döşeme kalıntıları bulunmakta. Duvar yüzeylerinde ve yıkıntı döşeme, duvar kalıntılarında bitkilenmeler oluşmuş durumda. Y 01 odasının cephesi yıkılmış ancak ahşap çatkı duvarına ait bir dikme ve payanda hala ayakta durmakta bunun yanında tuğla duvar kalıntılarına da rastlanmakta. Betonarme kolon ve kirişler ise kısmen ayaktalar. Bina yıkıntıları ön avlu ve kat döşemelerinde bulunmaktalar. Genel olarak izlerden bina kat yükseklikleri, çatı, bölücü duvarlar, merdiven boşluğu anlaşılabilmektedir.

7 9. AVLU (YAN) CEPHESİ Kat raporlarında da verilen bilgilere artı olarak görünüşe giren eski yapı kalıntısının yıkılan binaya ait bilgiler verdiği görülmektedir. Yapı zemin artı iki katlı; zemin katta taş+tuğla, 1. katta tuğla duvarlara sahip, 2. katta ise tuğla duvar tekniği gözlemlenmekte. Duvar yüzeyinde çelik putraller ve gergi demirlerini duvar yüzeyine sabitleyen kılıçlar bulunmaktadır. Zemin kat tonoz örtüsünü çeken gergi demirinin kılıcı ise mevcut değildir. Zemin kata girişi sağlayan K1 kapısı doğramasız durumda ve oldukça hasarlıdır. P3 penceresi doğramasız ve kapatılmış durumda, lento ve söveleri ise oldukça hasarlı haldeler. Cephede genel olarak taş ve tuğla yüzeylerde erime, kopma, yosunlanma, çatlama ve bitkilenme gözlemlenmektedir. 10. AVLU (ARKA - B-B KESİTİ) CEPHESİ Kat raporlarında da verilen bilgilere artı olarak görünüşe giren eski yapı kalıntısının yıkılan binaya ait bilgiler verdiği görülmektedir. Yapı zemin artı iki katlı; zemin katta taş+tuğla, 1. katta da tuğla duvarlara sahip. Taş ve tuğladan oluşan duvar yüzeyinde var olan sıvalar hasarlı durumdalar. P7 penceresi doğramasız durumda ve P2 penceresi tuğla duvar ile kapatılmış halde. Cephede bulunan K3 (doğramasız) kapı boşluğu 1. kata ulaşımı sağlamakta. Avludan mahale geçişi sağlayan merdiven yıkılmış ve kalıntıları mevcut değildir, ancak zemin sahanlığını oluşturan mermer özgün yerinde mevcuttur.

8 11. B-B KESİTİ (GÖRÜNÜŞ) Bu duvar yüzeyi, bitişik binanın da özgün durumunu koruması nedeniyle yapıya ait döşeme, duvar, çatı izlerini barındırmaktadır. Duvar yüzeyinde iki adet mahal izi bulunmakta, çatı yüksekliği - eğimi - konumu bu yüzeyde açıkça görülebilmektedir. Binanın burada farklı bir yüksekliğe sahip olduğu anlaşılmaktadır. yani bu kısımda bina zemin+1 katlıdır. Genel olarak izlerden bina kat yükseklikleri, çatı, bölücü duvarları anlaşılabilmektedir. 12. C-C KESİTİ Gerekli bilgi kat raporlarında da bulunduğu için tekrarlama gereği duyulmamıştır. 13. A-A KESİTİ Kat raporlarında da verilen bilgilere artı olarak görünüşe giren eski yapı kalıntısının yıkılan binaya ait bilgiler verdiği görülmektedir. Yapı, zemin +2 katlı; zemin katta taş+tuğla, 1. katta tuğla duvarlara sahip, 2. katta ise tuğla duvar tekniği gözlemlenmektedir. Bölücü oda duvarlarının ise ahşap çatkı duvarlar olduğu var olan izlerden anlaşılmaktadır. Duvar yüzeyinde eski, ahşap merdiven süpürgelikleri ve merdivene ait sıva izleri de bulunmakta. Yüzeyde ıslak hacim mekanlarının izleri (gider boruları) de bulunmakta. P7 - P8 - P9 - P10 pencereleri doğramasız ve kapatılmış durumdadırlar. Sebep olaraksa bina bitişiğine eklenen betonarme yapı gösterilebilir. Genel olarak izlerden bina kat yükseklikleri, çatı, bölücü duvarlar, merdiven boşluğu anlaşılabilmektedir.

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ZEYREK BÖLGESİNDE 2419 ( 13,34,35,42,45,50,51,52,58,59,68 PARSELLER) NO'LU ADADA SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ YAPILARIN RÖLÖVE, RESTİTÜSYON, RESTORASYON PROJELERİ

Detaylı

MİMARİ PROJE RAPORLARI

MİMARİ PROJE RAPORLARI BACA +9.06 alaturka kiremit %33 eğim +8.22 +8.35 %33 eğim %33 eğim +7.31 +7.10 +6.45 yağmur oluğu +6.45 P1 P1 P1 P1 P1 P1 +5.05 +5.05 giyotin pencere giyotin pencere giyotin pencere giyotin pencere giyotin

Detaylı

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER TARİHİ YAPININ FOTOĞRAFI Foto no: F01 BÖLGEYE AİT TARİHİ PERVİTİTCH HARİTASI TESCİLLİ YAPI

Detaylı

ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ

ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ 1-YAPININ YERİ VE TANIMI Proje konusu yapı grubu, İstanbul İli, Fatih İlçesi, Sinanağa

Detaylı

RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK

RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK KINALIADA 46 ADA 10 PARSEL SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ TESCİLLİ YAPI RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK KINALI ADA AHŞAP ESKİ ESER RESTORASYON RAPORU İLİ : İstanbul İLÇESİ : Adalar MAHALLESİ : Kınalı Ada CADDESİ

Detaylı

MİMARİ PROJE RAPORLARI

MİMARİ PROJE RAPORLARI BACA +9.06 alaturka kiremit %33 eğim +8.22 +8.35 %33 eğim %33 eğim +7.31 +7.10 +6.45 yağmur oluğu +6.45 P1 P1 P1 P1 P1 P1 +5.05 +5.05 giyotin pencere giyotin pencere giyotin pencere giyotin pencere giyotin

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

TEKNİK RESİM 6. HAFTA

TEKNİK RESİM 6. HAFTA TEKNİK RESİM 6. HAFTA MİMARİ PROJELER Mimari Proje yapının Vaziyet (yerleşim) planını Kat planlarını En az iki düşey kesitini Her cephesinden görünüşünü Çatı planını Detayları ve sistem kesitlerini içerir.

Detaylı

BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU

BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU GİRİŞ: 1.1 Raporun Anafikri Bu rapor Büyükada da yapılacak Çarşı Camii projesinin tasarım parametrelerini ve taşıyıcı sistem bilgilerini açıklayacaktır.

Detaylı

DİYARBAKIR TARİHİ EVLERİNİN DOĞAL AYDINLATMA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

DİYARBAKIR TARİHİ EVLERİNİN DOĞAL AYDINLATMA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ DİYARBAKIR TARİHİ EVLERİNİN DOĞAL AYDINLATMA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Diyarbakır Proje Merkezi (DPM) Evi Örneği Özgür Murt, F. Demet AYKAL, Bilal GÜMÜŞ, Rengin ÜNVER Hacimdeki eylemlere bağlı olarak,

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İZMİR 1 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İZMİR 1 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR T.. KÜLTÜR VE TURİZM AKANLIĞI İZMİR 1 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI ÖLGE KURULU KARAR TOPLANTI TARİHİ VE NO : 30.01.20172 35.002/1 KARAR TARİHİ VE NO : 30.01.2011789 T ^ ' İZMİR İzmir İli, ııca İlçesi'nde

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ KASIM 2010 BODRUM KAT B01 Uygulama Projesi (Mevcut Projesinde B01 olarak numaralandırılmıştır.) DÖŞEME : Döşeme üzerinde bulunan tüm

Detaylı

13. HAFTA YAPI BİLGİSİ UYGULAMALARI

13. HAFTA YAPI BİLGİSİ UYGULAMALARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GGY 214 YAPI BİLGİSİ VE MALİYET ANALİZLERİ DERSİ Dersin Sorumlu Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Arzuhan Burcu GÜLTEKİN

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI BÖLÜM 1 : Genel Hükümler AMAÇ Madde 1: Konya Karatay Belediyesi, Nakipoğlu Camii ve çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı sınırları içindeki uygulamaların; 5226-3386

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

RÖLEVE VE RESTORASYON PROJE ÇİZİMLERİ DERSİ

RÖLEVE VE RESTORASYON PROJE ÇİZİMLERİ DERSİ RÖLEVE VE RESTORASYON PROJE ÇİZİMLERİ DERSİ Dersin Modülleri Röleve Ölçüsü Alma Röleve Bina Proje Çizim Merdiven Çizimleri Bina Plan Çizimleri Çatı Çizimleri Bina Kesit Çizimleri Bina Görünüş Çizimler

Detaylı

TESCİLLİ KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK İLLER BANKASI DURUM RAPORU

TESCİLLİ KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK İLLER BANKASI DURUM RAPORU TESCİLLİ KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK İLLER BANKASI DURUM RAPORU ANKARA ŞUBESİ HAZİRAN 2017 ANKARA Belediyeler (İller) Bankası Yapım Tarihi: 1935-1937 Yeri: Opera, Ankara Mimar: Seyfi Arkan Belediyelerin planlı

Detaylı

ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ

ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ 34 ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ Şer iyye Sicilleri Arşivi XIX. yüzyılda inşa edilmiştir. Altındaki Bizans yapısının temellerine göre planı şekillenmiştir. İki katlı binanın ilk katında

Detaylı

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Genel Uygulamalar-1

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Genel Uygulamalar-1 TEKNİK RESİM 2010 Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Uygulamalar-1 2/38 Genel Uygulamalar-1 Bina Projesi Mimari Proje Statik-Betonarme Projesi Elektrik Tesisat Projesi Genel Uygulamalar-1

Detaylı

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog.

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog. YAPILARDA HASAR TESBĐTĐ-I 3. RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME D ESASLARI: (Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Gruplandırılması,

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu kaydı : Antalya

Detaylı

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma ÇATI ELEMANLARI Dersi Dış mekan içinde yapılan ve daha çok dinlenme ihtiyacını karşılayan yapay çatı elemanları Pergola Kameriye Çardaklar Sığınma ve Korunma Işık ve Gölge Yoğunluğu Yağış durumu Çatı elemanlarının

Detaylı

T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ 1990 ULUDERE

T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ 1990 ULUDERE T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ 1990 ULUDERE Mir (Cencekir) Kalesi:...9 Geramon Kilisesi...40 Halmun (Elamun) Kilisesi...4 Beyaz Köprü...46 Köprü...47 AVRUPA KONSEYİ DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI KORUMA ENVANTERİ

Detaylı

Güvenli bir hayatın yapı taşı. /akggazbeton

Güvenli bir hayatın yapı taşı.  /akggazbeton Güvenli bir hayatın yapı taşı www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Ne üretir? AKG Gazbeton, ısı yalıtımlı, hafif, yanmaz ve deprem güvenliğini sağlayan, blok, Minepor ve donatılı

Detaylı

teknik uygulama detayları

teknik uygulama detayları teknik uygulama detayları içindekiler Panel Detayları Betonarme Hatıl-Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...03 Çelik Konstrüksiyon -Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...04

Detaylı

İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar

İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K - 60 - İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar - 61 - K BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER İL İLÇE MAHALLE SOKAK MÜLKİYET : Mersin : Tarsus : Sofular : 37 ve 42. Sokaklar : Hazine

Detaylı

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 562 ADA, 11 PARSEL RESTİTÜSYON AÇIKLAMA RAPORU

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 562 ADA, 11 PARSEL RESTİTÜSYON AÇIKLAMA RAPORU SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 562 ADA, 11 PARSEL RESTİTÜSYON AÇIKLAMA RAPORU SÜLEYMANİYE MAHALLESİ PAFTA NO:131 562 ADA 11 PARSEL Küçük Dolap Sokak Kapı No:2 MEVCUT DURUM: Süleymaniye yenileme

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

SANAT TARİHİ RAPORU II. TARİHÇE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETÜD VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI TARİHİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ZEYREK 2419 ADA

SANAT TARİHİ RAPORU II. TARİHÇE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETÜD VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI TARİHİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ZEYREK 2419 ADA II. TARİHÇE Osmanlı Devleti nin uzun tarihi boyunca farklı geleneklerin, coğrafi ve tarihi şartların oluşturduğu güçlü bir sivil mimari geleneği vardır. Bu mimari gelenek özellikle 19.yüzyılın ortalarına

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:...

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:... YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 0000 Tarih:- - 00 Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:......YERLEŞĐM (VAZĐYET)PLANINDA ARANACAK HUSUSLAR NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ KONU EVET

Detaylı

DUVARLAR. İç mekan iç mekan İç mekan dış mekan Dış mekan dış mekan. arasında ayırıcı elemandır.

DUVARLAR. İç mekan iç mekan İç mekan dış mekan Dış mekan dış mekan. arasında ayırıcı elemandır. DUVARLAR Bir yapının düşey bölücü ve/veya taşıyıcı yüzeysel elamanları olarak mekanları ayırır ve/veya sınırlar ve yapıyı çevreleyerek dış etkenlere karşı koruma oluşturur. İç mekan iç mekan İç mekan dış

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA

BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA KAT PLANI PLANLAR ( UYGULAMA PROJESİ AŞAMASINDA) Bütün kat planları birebir çizilir, tekrar eden katlar için açıklama yazılır.

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Bodrum Kat Planı. Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı

Bodrum Kat Planı. Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı KAT PLANLARI Bodrum Kat Planı Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı Bir yapıya girişte girilen, basılan ilk döşemeye giriş katı veya zemin

Detaylı

HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER

HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER Yapım amacına göre bina sınıflandırması Meskenler-konutlar :Ev,apartman ve villalar Konaklama Binaları: Otel,motel,kamp ve mokamplar Kültür Binaları: Okullar,müzeler,kütüphaneler

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL :

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL : AHMET AFİF PAŞA YALISI 1 230 ADA 21 PARSEL EK-1 Ahmet Afif Paşa Yalısı, Boğaziçi İstinye Koyu nun yakınında, Köybaşı Caddesine 25 m, Boğaz a 40 m cepheli 2.248,28 m² yüzölçümlü arsa üzerinde 1910 yılında

Detaylı

Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor.

Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor. Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor. HOŞGELDİNİZ Ordu da standartlar yükseliyor. Şahincili Mahallesi nde inşaatı başlayan FH İnşaat ın Ordu daki ilk konut projesi Beyaz Evler de konforlu bir

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri

HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri AutoCAD ile iletişim Çizimlerde Boyut Kavramı 0/09 2. Hafta

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ. Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon

TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ. Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon RESTİTÜSYON Tanımı ve örnekleri RESTİTÜSYON Sonradan değişikliğe uğramış, kısmen yıkılmış ya da yok

Detaylı

İZMİR İLİ BUCA İLÇESİ 8071 ADA 7 PARSEL RİSKLİ BİNA İNCELEME RAPORU

İZMİR İLİ BUCA İLÇESİ 8071 ADA 7 PARSEL RİSKLİ BİNA İNCELEME RAPORU İZMİR İLİ BUCA İLÇESİ 8071 ADA 7 PARSEL RİSKLİ BİNA İNCELEME RAPORU AĞUSTOS 2013 1.GENEL BİLGİLER 1.1 Amaç ve Kapsam Bu çalışma, İzmir ili, Buca ilçesi Adatepe Mahallesi 15/1 Sokak No:13 adresinde bulunan,

Detaylı

T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:Bursa

Detaylı

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. T.C. BALIKESİR 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/34 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON Rölöve, bir yapının, kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi, belgelenmesi, mimarlık

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr 2 Projede kullanılan görseller ve yazılı bilgiler tanıtım amaçlıdır. Türköz İnşaat malzeme ve tasarımda değişikliğe gitme hakkını saklı tutar. Petkim Park ta yaşam devam ediyor...

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

T.C. KARŞIYAKA 1. İCRA DAİRESİ 2012/18 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. KARŞIYAKA 1. İCRA DAİRESİ 2012/18 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. KARŞIYAKA 1. İCRA DAİRESİ 2012/18 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği,kıymeti, adedi,önemli özellikleri: 1- TAŞINMZ- TAŞINMAZ TAPU KAYDI:İzmir

Detaylı

) = 2.5 ve R a (T 1 1 2 2, 3 3 4 4

) = 2.5 ve R a (T 1 1 2 2, 3 3 4 4 BÖLÜM 5 YIĞMA BİNALAR İÇİN DEPREME DAYANIKLI TASARIM KURALLARI 5.. KAPSAM Deprem bölgelerinde yapılacak olan, hem düşey hem yatay yükler için tüm taşıyıcı sistemi doğal veya yapay malzemeli taşıyıcı duvarlar

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

YIĞMA YAPILARIN DEPREM PERFORMANSI DEĞERLENDĠRME RAPORU

YIĞMA YAPILARIN DEPREM PERFORMANSI DEĞERLENDĠRME RAPORU YIĞMA YAPILARIN DEPREM PERFORMANSI DEĞERLENDĠRME RAPORU Yapı Sahibi : Ġl : Ġlçe : Mahalle : Cadde : Sokak : No : Pafta : Ada : Parsel : Raporu Hazırlanan Bina Bilgileri NĠSAN 2014 T.C PENDĠK BELEDĠYE BAġKANLIĞI

Detaylı

Akustik Konut: Barbaros Evi

Akustik Konut: Barbaros Evi 42 Akustik Konut: Barbaros Evi DOĞANIN İÇİNDE, SESSİZ VE SAKİN BİR YAŞAM ORTAMI SAĞLAMA AMACIYLA YOLA ÇIKILAN BARBAROS EVİ TASARIMINDA, GELENEKSEL VE MODERN MALZEMELERİN BİR ARADA KULLANIMI İLE SES YALITIMI

Detaylı

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ www.turkozinsaat.com.tr MEVLANA EVLERİ HERŞEY EVİNİZİN ALTINDA! Mevlana Evleri; 5.800 m 2 alan üzerinde 40 daire, 18 işyeri ve 1 adet çok amaçlı yapıdan oluşuyor. Bölgenin yeni çekim merkezinde bulunan

Detaylı

BEÇİN KALESİ KAZISI KALE ÇEŞMESİ SONUÇ RAPORU

BEÇİN KALESİ KAZISI KALE ÇEŞMESİ SONUÇ RAPORU BEÇİN KALESİ KAZISI KALE ÇEŞMESİ SONUÇ RAPORU Prof. Dr. Kadir PEKTAŞ* Muğla İli, Milas İlçesi, Beçin Kalesi nde 20.05.2013 tarihinde başlatılan kazı çalışmaları 24.12.2013 tarihinde tamamlanmıştır. Kazı

Detaylı

İç duvar detayı. Prensip detayıdır, projeye göre değişebilir.

İç duvar detayı. Prensip detayıdır, projeye göre değişebilir. UYGULAMA DETAYLARI İç duvar detayı. Yükseltilmiş iç duvar detayı. Dış cephe uygulama detayı - Dış cephe uygulama detayı - Dış cephe uygulama detayı - Dış cephe uygulama detayı - Dış cephe uygulama detayı

Detaylı

Y e n i k e n t.

Y e n i k e n t. Y e n i k e n t www.turkozinsaat.com.tr www.turkozinsaat.com.tr Yenikent in Yeni Gözdesi... Türköz İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldırım Park; Toplamda. mž arsa üzerine kurulu,.00 mž yeşil alan ve.00

Detaylı

EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI

EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI N.Cansen KIUÇÇOTE Rest.Uzm.Y.Mimar ayın Konuklar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Eski Eser Onarım çalışmaları içerisinde Edime İlinde oldukça kapsamlı restorasyonlara

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Toplantı Tarihi ve No : 17.04.2015-128 Karar Tarihi ve No : 17.04.2015-2746 Toplantı Yeri: AKSARAY Aksaray İli, Güzelyurt İlçesi, I.,II.,III.Derece Arkeolojik Sit Alanı olan Ihlara Vadisi sit sınırlarına

Detaylı

ASANSÖR KUYULARININ BASINÇLANDIRMA HESAP KURALLARI HAZIRLAMA ESASLARI

ASANSÖR KUYULARININ BASINÇLANDIRMA HESAP KURALLARI HAZIRLAMA ESASLARI ASANSÖR KUYULARININ BASINÇLANDIRMA HESAP KURALLARI HAZIRLAMA ESASLARI R.ENGİN TURGAY Makina Mühendisi R. Engin TURGAY S.1 İÇİNDEKİLER ÖZET..3 1-ÖNEMLİ KRİTERLER...4 2-HESAPLAMA KURALLARI 5-10 2.1-HAVA

Detaylı

Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün

Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün 32 Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün BAĞ YAĞLARI FABRİKASI YENİ YÖNETİM BİNASI, ÜRETİM TESİSLERİNİN YANINDA KENDİ ALANINI VE DÜZLEMİNİ TAYİN ETMEK AMACIYLA BİR ADA GİBİ KOPARMA VE AYRIŞTIRMA STRATEJİSİYLE KONUMLANDIRILIRKEN,

Detaylı

1. TAŞINMAZIN BİLGİLERİ (K. 1125)

1. TAŞINMAZIN BİLGİLERİ (K. 1125) 1. TAŞINMAZIN BİLGİLERİ (K. 1125) Sahibi Niteliği Tapu bilgileri (adresi) Fiyatı DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ 1.2.3.4.5.6.7.8.9.KATLARIN VE ÇEKME KATIN TAMAMI (2020m²) KOMPLE KİRALIK / VEYA KAT KAT, BİRKAÇ KAT

Detaylı

PROJE Kentpark Alışveriş Merkezi. Kentpark Alışveriş Merkezi

PROJE Kentpark Alışveriş Merkezi. Kentpark Alışveriş Merkezi Kentpark Alışveriş Merkezi Kentpark projesi, arsasının Ankara nın büyüme ekseni Eşkişehir Yolu üzerinde konumlanması sebebiyle çevrenin gelecekteki gelişimi göz önünde bulundurularak planlanmış. Alışveriş

Detaylı

ANKARA RADYOEVİ DIŞ CEPHE ve ÇATI ONARIMI

ANKARA RADYOEVİ DIŞ CEPHE ve ÇATI ONARIMI T.C. TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA RADYOEVİ DIŞ CEPHE ve ÇATI ONARIMI İNŞAAT İŞLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Temmuz - 2009 GENEL TANIM: ANKARA RADYOEVİ ÇATI ve DIŞ CEPHE TADİLATI

Detaylı

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası)

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası) Sn... A.Ş Mah... Cad. No:... / İstanbul Konu : Değerleme Raporu Talebiniz üzerine Bostanlı Mah... Sk No:.. Apt. D:.. Karşıyaka İzmir adresindeki a ait mülk 2014 tarihinde gezilerek dikkatle incelenmiştir.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO KAFETERYA BİNASI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO KAFETERYA BİNASI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO KAFETERYA BİNASI MAHAL LİSTESİ KASIM 2010 ZEMİN KAT (MEVCUT PROJE) Z01 GİRİŞ : Sahne kısmında bulunan ahşap kaplamanın sökülmesi : Ahşap asma tavan sökümü : Ahşap

Detaylı

ÜSKÜDAR KUZGUNCUK SAHİLİ ENVANTER NO: 1

ÜSKÜDAR KUZGUNCUK SAHİLİ ENVANTER NO: 1 ÜSKÜDAR KUZGUNUK SAHİLİ ENVANTER NO: 1 MAHALLESİ: HAIHESNA HATUN SOKAĞI: PAŞALİMANI AD. KAPI NO : 125 PAFTA : 109 ADA : 512 PARSEL : 21 BUGÜNKÜ KUL.: Konut KORUMA DURUMU VAZİYET PLANI YAPTIRAN: YAPAN:

Detaylı

Yapılara Etkiyen Karakteristik. yükler

Yapılara Etkiyen Karakteristik. yükler Yapılara Etkiyen Karakteristik Yükler G etkileri Q etkileri E etkisi etkisi H etkisi T etkileri Kalıcı (sabit, zati, öz, ölü) yükler: Yapı elemanlarının öz yükleridir. Döşeme ağırlığı ( döşeme betonu+tesviye

Detaylı

KONYA İL MERKEZİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI ENVANTERİ DÜKKÂNLAR

KONYA İL MERKEZİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI ENVANTERİ DÜKKÂNLAR 432 KONYA İL MERKEZİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI ENVANTERİ DÜKKÂNLAR DÜKKÂNLAR ANITLAR 433 DÜKKÂN (Sephavan Mh. Dülgerler Sk. No:34) D ükkân, Dülgerler Sokakta, Kapı Camiinin güneyinde yer alır.

Detaylı

4. HAFTA TEMELLER, DUVARLAR, KEMERLER, TONOZLAR VE KUBBELER

4. HAFTA TEMELLER, DUVARLAR, KEMERLER, TONOZLAR VE KUBBELER ANKARA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GGY 214 YAPI BİLGİSİ VE MALİYET ANALİZLERİ DERSİ Dersin Sorumlu Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Arzuhan Burcu GÜLTEKİN

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı İnce Yapı II Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR108 II Zorunlu

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

HİERAPOLİS, 06/08/14-21/08/14 ÇALIŞMALARI MERMER RESTORASYONU ÇALIŞMALARI

HİERAPOLİS, 06/08/14-21/08/14 ÇALIŞMALARI MERMER RESTORASYONU ÇALIŞMALARI HİERAPOLİS, 06/08/14-21/08/14 ÇALIŞMALARI MERMER RESTORASYONU ÇALIŞMALARI 1- Aziz Philippus Kilisesi ait mermerlerin üzerindeki restorasyon uygulamaları. Aziz Philippus Kilisesi nin mermer levhalarının

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-1 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter KAPSAM Temel

Detaylı

- 61 - Muhteşem Pullu

- 61 - Muhteşem Pullu Asaf Bey Çıkmazı Kabaltısı Sancak Mahallesindedir. Örtüsü sivri tonozludur. Sivri kemerle güneye ve ahşap-beton sundurmalı sivri kemerle kuzeye açılır. Üzerinde kesme ve moloz taşlardan yapılmış bir ev

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

İZMİT GELENEKSEL KONUTLARININ TİPOLOJİSİ

İZMİT GELENEKSEL KONUTLARININ TİPOLOJİSİ İZMİT GELENEKSEL KONUTLARININ TİPOLOJİSİ Sonay * GİRİŞ Kocaeli ilinin merkezi olan ve İzmit Körfezi nin bitiminde kurulan İzmit, Anadolu yu İstanbul a bağlayan kara, deniz ve demiryolu kavşağında yer almaktadır.

Detaylı

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI TÜRKİYE DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI ENVANTERİ ENV. NO. 58.01.0.02 ÇİMENYENİCE KÖYÜ, KÖROĞLU TEPELERİ, I39-a4 MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI İL SİVAS İLÇE HAFİK MAH.-KÖY VE MEVKİİ Çimenyenice Köyü GENEL

Detaylı

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi YAPI Canlıların beslenme ve barınma gibi doğal ihtiyaçlarını

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

ESKİ ESER DURUMU ANALİZ SONUÇ RAPORU KADIKÖY İLÇESİ HASANPAŞA MAHALLESİ

ESKİ ESER DURUMU ANALİZ SONUÇ RAPORU KADIKÖY İLÇESİ HASANPAŞA MAHALLESİ ESKİ ESER DURUMU ANALİZ SONUÇ RAPORU KADIKÖY İLÇESİ HASANPAŞA MAHALLESİ 14.09.2005 TESCİLİ ÖNERİLEN KORUNMASI GEREKLİ YAPILAR 449 ADA 40 PARSEL YAPI ALANI: 40x3=120 m2 KAT ADEDİ: 1+2 YAPI CİNSİ: AHŞAP

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

İZMİR, TİRE, YAVUKLUOĞLU (YOĞURTLUOĞLU) KÜLLİYESİ

İZMİR, TİRE, YAVUKLUOĞLU (YOĞURTLUOĞLU) KÜLLİYESİ İZMİR, TİRE, YAVUKLUOĞLU (YOĞURTLUOĞLU) KÜLLİYESİ Nadir TOPKARAOGLU-A.Yakup KESlCl TjTjİİj ülliye, Tire llçesi'nin batı ucunda, Turan Mahallesi, Beyler Deresi mevkiinde yeralmaktadır.^- ^ i Külliye; cami,

Detaylı

DUVARLAR duvar Yapıdaki Fonksiyonuna Göre Duvar Çeşitleri 1-Taşıyıcı duvarlar; 2-Bölme duvarlar; 3-İç duvarlar; 4-Dış duvarlar;

DUVARLAR duvar Yapıdaki Fonksiyonuna Göre Duvar Çeşitleri 1-Taşıyıcı duvarlar; 2-Bölme duvarlar; 3-İç duvarlar; 4-Dış duvarlar; DUVARLAR Yapılarda bulunduğu yere göre, aldığı yükleri temele nakleden, bina bölümlerini birbirinden ayıran, bölümleri çevreleyen ve yapıyı dış tesirlere karşı koruyan düşey yapı elemanlarına duvar denir.

Detaylı

AFYON DÖĞER KERVANSARAYININ FOTOGRAMETRİK RÖLÖVE ALIMI VE ÜÇ BOYUTLU MODELLENMESİ

AFYON DÖĞER KERVANSARAYININ FOTOGRAMETRİK RÖLÖVE ALIMI VE ÜÇ BOYUTLU MODELLENMESİ AFYON DÖĞER KERVANSARAYININ FOTOGRAMETRİK RÖLÖVE ALIMI VE ÜÇ BOYUTLU MODELLENMESİ M.Yakar a, M.Uysal b, A.S.Toprak c, N.Polat b a Selçuk Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Harita Mühendisliği

Detaylı

Katalog No : 38 Evin veya sahibinin adı ve inşa tarihi Adresi İnceleme Tarihi Fotoğrafl ar ve çizimler Kat adedi Bahçede bulunan elemanlar Tanımı

Katalog No : 38 Evin veya sahibinin adı ve inşa tarihi Adresi İnceleme Tarihi Fotoğrafl ar ve çizimler Kat adedi Bahçede bulunan elemanlar Tanımı Dr. Doğan DEMİRCİ Katalog No : 38 Evin veya sahibinin adı ve inşa tarihi: Sarıtepelerin Evi olarak bilinmektedir. 19. yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilmektedir. Adresi: Emre Mahallesi, 3805.

Detaylı

Rpldp Ratum AYSFI. Utarit İ7fil. \dumdl. hafif bölmeler detaylar \ "üniiiiıı. yapı-endüstri merkezi yayınları

Rpldp Ratum AYSFI. Utarit İ7fil. \dumdl. hafif bölmeler detaylar \ üniiiiıı. yapı-endüstri merkezi yayınları Utarit İ7fil Rpldp Ratum AYSFI > \dumdl 1 hafif bölmeler detaylar \ s. \ i* "üniiiiıı yapı-endüstri merkezi yayınları 2 KAVRAM-GELİSME Kapının Evrimsel Süreci KAPININ İŞLEVLERİ (GEÇİŞ-KORUMA-YAUTIM) Kapının

Detaylı

DUVARCI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular

DUVARCI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular A1: İş Sağlığı ve Güvenliği Liste içeriğinde yer alan konular ilgili Ulusal Yeterlilikten alınmıştır. Yapılacak teorik sınavda ve uygulama sınavında A1 yeterlilik birimi kapsamında aşağıdaki maddelerle

Detaylı

Geleneksel Ahşap Yapıların Özgün Çatı ve Cephe Detaylarının Bursa Görükle Köyü Örneklerinde İncelenmesi

Geleneksel Ahşap Yapıların Özgün Çatı ve Cephe Detaylarının Bursa Görükle Köyü Örneklerinde İncelenmesi Geleneksel Ahşap Yapıların Özgün Çatı ve Cephe Detaylarının Bursa Görükle Köyü Örneklerinde İncelenmesi Özlem KÖPRÜLÜ BAĞBANCI 1 M.Bilal BAĞBANCI 2 Elif ACAR BİLGİN 3 Konu Başlık No: 8 Tarihi Yapılarda

Detaylı

Isı Kaybı Hesabına Örnek

Isı Kaybı Hesabına Örnek Isı aybı Hesabına Örnek Bu bölümde ısı kaybı bir dairenin bir odası için ayrıntılı olarak yapılmıştır.şekil de ısı kaybı hesabı yapılacak örnek bir daire (202 nolu SALON) verilmiştir Dairenin iç hava sıcaklıkları

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ YAPI STATİĞİ 1 DERSİ PROJE RAPORU

GÜZ DÖNEMİ YAPI STATİĞİ 1 DERSİ PROJE RAPORU 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ YAPI STATİĞİ 1 DERSİ PROJE RAPORU GRUP 1 ÖĞRENCİ NO - ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO - ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO - ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO - ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO - ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO - ADI SOYADI

Detaylı

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer Tarih: 26.12.2016 637 Ada / 3 Parsel Toplam İnşaat m² 2.310 m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı 14 adet Toplam İnşaat Maliyeti 2.305.167 TL Yüzde İlk Ödemeler 4,6 % 105.000 TL İş makinesi 0,5 % 10.934 TL Ödemeler

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HIGHLINE HIGHLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (İKİ STRİP) KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP LAKE BOYALI LAKE

Detaylı

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) ISI

Detaylı