GEREKLĠ AÇIKLAMALAR ĠLGĠ; 31/08/2012 tarihli ve sayılı Valilik Oluru doğrultusunda tüm okullar planı titizlikle uygulayacaklardır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GEREKLĠ AÇIKLAMALAR ĠLGĠ; 31/08/2012 tarihli ve sayılı Valilik Oluru doğrultusunda tüm okullar planı titizlikle uygulayacaklardır."

Transkript

1 GEREKLĠ AÇIKLAMALAR 1- Bu plan Tokat Ġl Planıdır. 2- Tüm okullar plan doğrultusunda uygulama yapacaklardır. 3- ĠLGĠ; 2006/26 nolu genelge ( ) kapsamında ortamlarında Ġstenmeyen DavranıĢların Önlenmesi Ġstenmeyen DavranıĢlara Müdahale Ekibinin üyelerinin seçimi ve ilgili genelge, planın görüģülmesi (Bu ekip okullarda önceki yıllarda kurulan Ģiddeti önleme/krize müdahale ekibidir. Bu ekip Müdür ya da görevlendireceği M. Yardımcısı BaĢkanlığında, Rehber Öğretmeni, Her sınıf seviyesinden bir öğretmen, Disiplin Kurulu/Öğrenci DavranıĢları Değerlendirme Kurulundan bir üye ve Meclisinden bir üyeden oluģur. ) Eylem planı doğrultusunda görev paylaģımının yapılması ve Ġstenmeyen DavranıĢlara Müdahale Ekibinin görevlerinin kendilerine bildirilmesi (2006/26 nolu genelge) 31/08/2012 tarihli ve sayılı Valilik Oluru doğrultusunda tüm okullar planı titizlikle uygulayacaklardır. Ayrıca yapılan uygulamalar sonucunda oluģturulacak raporların bağlı bulundukları milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesi gerekmektedir. Milli eğitim müdürlükleri raporları birleģtirdikten sonra tek bir rapor halinde bağlı bulundukları RAM'a göndereceklerdir. Rapor formatı ilerleyen tarihlerde okul müdürlüklerine gönderilecektir. 4- OluĢturulan eylem planının ve yapılacak çalıģmaların öğrencilere duyurulması için Ġstenmeyen davranıģların Önlenmesi ve daģlık Projesi gündemiyle öğretmenler kurulunun yapılması ve uygulanacak eylem planının tüm öğretmenlere ulaģtırılması önemli görülmektedir. 5-Planın uygulamasıyla ilgili her hangi bir konuda tereddüte düģüldüğünde tokatramrehberlik@gmail.com ya da rehberlik bölümünden bilgi alınabilir. Plan içerisinde yer alan yapılacak çalıģmaların nasıl yapılacağı ile ilgili hususlar aģağıda belirtilmiģtir: EV ZĠYARETLERĠ: ġimdiye kadar sorun olan öğrencilerin evlerine ziyaretler gerçekleģtirilmiģtir. Bu çalıģmada ise koruyucu ve önleyici rehberlik anlayıģı esas alınmıģtır. Bu kapsamda a) Her hangi bir sorun ortaya çıkmadan, risk altındaki öğrencilerin (ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar, akademik baģarısı istenilen düzeyde olmayan çocuklar, vb.), b) Örnek davranıģ sergileyen ve/veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin evlerine yapılacak ziyaretler okul idaresini temsilen bir kiģi, rehberlik servisini temsilen bir kiģi, öğrencinin sınıf öğretmeni ve/veya herhangi bir branģ öğretmeninden oluģacak ekip tarafından gerçekleģtirilecektir. Ayrıca aile ziyaret ekibinde bay ve bayanların olmasına dikkat edilmelidir.

2 Öğrencilerin içerisinde bulundukları geliģim dönemi itibarıyla her zaman risk oluģturur. Bu nedenle velilerin de sürece dahil edilmesi gerekir. Veliyi okula getirmenin yanında olası durumlar önceden engel olabilmek ve evde velinin atabileceği adımları gösterebilmek amacıyla böyle bir mektup gönderilecektir. Gönderilecek mektubun içeriği ise, a) TV. Ġzleme, b) Bilgisayar/Ġnternet ve c) Cep Telefonu Kullanımı, d) Ergenlik, e) Verimli Ders ÇalıĢma Ortamı hazırlama, f) Aile Ġçi ĠletiĢim, g) Aile Ġçi ġiddetin Çocuk Üzerine Etkisi vb. konulardaki veli bilgilendirme mektubu okul rehber öğretmeni tarafından hazırlanacak, sınıf rehber öğretmeni tarafından velilere ulaģtırılacaktır. rehber öğretmeni olmayan okullar ise ihtiyaç duydukları dokümanları bağlı bulundukları Rehberlik ve AraĢtırma Merkezlerinden alabileceklerdir. ĠSTEK-ġĠKET KUTUSU: Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilmeleri için okulun farklı yerlerine istek ve Ģikayet kutusu yerleģtirilmelidir. Ġstek-Ģikayet kutusu her hafta Ġstenmeyen DavranıĢlara Müdahale Ekibi(Müdür ya da görevlendireceği M. Yardımcısı BaĢkanlığında, Rehber Öğretmeni, Her sınıf seviyesinden bir öğretmen, Disiplin Kurulu/Öğrenci DavranıĢları Değerlendirme Kurulundan bir üye ve Meclisinden bir üyeden oluģur) tarafından açılacak, raporlaģtırılacak ayrıca gerekli müdahale gerçekleģtirilecektir. Yapılan çalıģma sonucu da ayrıca bir panoda duyurulacaktır. SINIF SÖZLEġMESĠ: Sınıf içerisinde demokratik anlayıģın geliģtirilebilmesi, biz duygusunun oluģturulabilmesi ve sınıf içerisinde herkesin kabul edebileceği düzen oluģturabilmesi amaçlanmıģtır. Tüm okullarda sınıfta uyulması gereken kurallar ve kurala uyulmadığı durumlarda neler yapılacakları da sınıftaki tüm öğrencilerin katılımıyla oluģturularak, imzalanmalı ve sınıfa asılmalıdır.

3 IN ÖĞRENCĠSĠNĠN BELĠRLENMESĠ VE DĠĞER ÖĞRENCĠLERE DUYURULMASI: Ayın Örnek Öğrencisi seçimi ile seçilen öğrencinin diğer öğrencilere örnek olması gerçekleģtirilecektir. Ayrıca öğrencilere baģarılı, ahlaklı, terbiyeli ve saygılı olmanın teģvik edici davranıģlar olduğunun önemini kavratmak amaçlanmaktadır. Ġyi olan davranıģların fark edildiğinin okul personeline, öğrencilere ve ailelere gösterilmesi sağlanacaktır. Öğrenci seçimi uygulamasında her sınıf için ayrı bir öğrenci seçilmesi çalıģmanın verimi açısından önemlidir. Her sınıf için seçilen öğrencilerin 'Ayın Öğrencileri Çizelgesinde' diğer öğrencilere ilan edilmesi davranıģ teģviki ve pekiģtirilmesi açısından yararlı olacaktır. ÖRNEK BĠR IN ÖĞRENCĠ SEÇĠMĠ IN ÖRNEK ÖĞRENCĠSĠ SEÇĠLĠRKEN DĠKKAT EDĠLECEK KRĠTERLER: Milli ve manevi değerleri koruyarak bu değerlere uygun davranıģlar sergilemek Hakkını aramak ve savunmak da bulunan kiģilerin haklarına ve kiģisel farklılıklarına saygı göstermek ArkadaĢlarının ve okulun eģyalarına zarar vermemek, öğrenci meclisinin ve sınıfın belirlediği kurallara uymak kurallarına uymak ArkadaĢlarına, öğretmenlerine ve tüm okul çalıģanlarına saygılı davranmak Hiç bir Ģekilde kötü söz söylememek ve davranıģlarda bulunmamak Öğretmenlerin verdiği görevleri ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmek u okul dıģında misyon ve vizyonuna yakıģır Ģekilde temsil etmek a ve derslere zamanında gelmek DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ PUAN 1. içi ve dıģında, davranıģlarıyla diğer öğrencilere örnek olma ( 10 puan ) 2. Derslere katılım ve dersi pozitif yönde geliģtirebilme ( 10 puan ) 3. Bağımsız iģ yapabilme gücü ve aldığı görevi yerine getirebilme ( 10 puan )

4 3. Bağımsız iģ yapabilme gücü ve aldığı görevi yerine getirebilme ( 10 puan ) 4. SosyalleĢme, spor, öğrenci kulüp aktifliği, belirli gün ve haftalar etkinliği çalıģmalarına katılabilme ( 10 puan ) 5. Kitap okuma ( 10 puan ) 6. Proje geliģtirebilme ve bilimsel düģünme ( 10 puan ) 7. Hedef belirleyebilme, planlı çalıģma ve geleceğini planlayabilme yeteneği ( 10 puan ) 8. KiĢisel bakım (Giyim-kuĢam, temizlik, kendine özen gösterme) ( 10 puan ) 9. Devamsızlık yapmama, derse zamanında gelme ( 10 puan ) 10. Hakkını aramak ve savunmak ( 10 puan ) AD ÖĞRENCĠLERĠN BELĠRLENMESĠ: Sınıf öğretmeni tarafından, Ģube öğrencilerinin ( gizli veya açık oylama ile) oylarıyla seçim kriterleri dikkate alınarak her sınıfı temsilen bir öğrenci aday seçilir. Aday öğrenciler için, okuldaki tüm öğretmenler tarafından değerlendirme kriteri dikkate alınarak puanlama yapılır. En yüksek puana ulaģan öğrenci ayın öğrencisi olarak belirlenir. ÖDÜLLENDĠRME: Öğretim yılı boyunca Ayın öğrencisi seçilen öğrenciler Adı-soyadı, sınıfı ve fotoğrafının yer aldığı bir panoda (camlı çerçeve) sergilenecektir. Ayın öğrencisi seçilen öğrencinin isminin okuldaki bahçeye, bir koridora, bir sınıfa isminin verilmesi sağlanacaktır. Ayın öğrencisi seçilen kiģinin yarım günlük idareci olarak görevlendirilebilir. Ayın öğrencisi seçilen öğrenciler Onur belgesiyle ödüllendirilecektir. OKULA DEVAM VE BAġARI TAKĠBĠ: Öğrencilerin devam durumunun günlük olarak veliye aktarılması uygun görülmektedir. SMS sistemi kullanılabilir. Öğrencinin ders baģarısının takibi ve velinin bilgilendirilmesi için aylık olarak veli toplantılarının düzenlenmesi uygun görülmektedir. Ders baģarı takibinde öğrencinin baģarılı olduğu ve/veya eksik kaldığı dersler ile hangi derslerde hangi konuların olduğunun paylaģılarak ailenin ve okulun alabileceği gerekli tedbirleri içermektedir. DEĞERLER EĞĠTĠMĠ: Değerlerin eğitimi bakanlığımızın da bir çalıģmasıdır. Değerler bir haftaya / aya sığdırılan ve yalnızca değerlerin isimlerinin konuģulduğu zaman dilimleri olmaktan çıkarılması önemlidir. Bu açıdan; a) Her hafta belirlenen bir değerle ilgili film izletilmesi ve filmin sonunda duygu ve düģünce paylaģımı yapılması, b) ĠĢlenen değerle ilgili olarak o hafta boyunca öğrencilerin yaptıkları davranıģların olabildiğince paylaģılması, c) Sınıf rehberliği yapılması, d) Pano düzenlenmesi uygun görülmektedir. e) Konular her ay bir konu olmak üzere planda yer almaktadır.

5 BarıĢçıl bir okul kültürünün geliģmesini sağlayan akran arabuluculuğu ile öğrencilerin kendi aralarında yaģadıkları birtakım çatıģmaların çözümü için yönetici ve öğretmenlerin müdahalesi olmadan kendi akranları aracılığıyla çözmeleri sağlanmaktadır. Akran arabuluculuğunun amacı; okulda çeģitli çatıģma problemleri yaģayan öğrencilerin çatıģmalarını sözlü ve fiziksel Ģiddete baģvurmadan; daha önceden eğitim almıģ akran arabulucular aracılığı ile çözmelerini sağlamaktır. ÖRNEK BĠR AKRAN ARABULUCULUĞU SĠSTEMĠ GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER Öğretmenlere ÇatıĢma Çözme ve Akran Arabuluculuk i nin verilmesi. Program Koordinasyon Ekibi nin kurulması. Her sınıfı temsilen seçilen bir öğrenciye Akran Arabuluculuk i nin verilmesi. bünyesinde bir Akran Arabulucu Merkezi nin kurulması. Sınıflarda akran arabuluculuk duyurularının yapılması ve oryantasyon eğitimlerinin verilmesi. Programın tanıtım kampanyasının hazırlanarak afiģ, broģür, el ilanı vb çıktıların hazırlanarak dağıtılması. öğretmeleri, öğrencileri, yöneticileri, okul-aile birliği temsilcileri, veliler ve sivil toplum kuruluģu temsilcilerinin bir araya geldiği Akran Arabuluculuk Tanıtım ve YaygınlaĢtırma Toplantısının yapılması. Öğrencilerin ders dıģında etkinliklerle zaman geçirmeleri motivasyon açısından gerekli görülmektedir. Bu anlamda okul bahçelerinin geleneksel oyunlara (çizgi, dokuz taģ, cüz, birdirbir, beģtaģ, ip oyunları vb.) uygun olarak düzenlenmesi ve öğrencilerin bu oyunları oynamasının sağlanması uygun görülmektedir. Her sınıfa geleneksel bir oyun bulma, oyunu tanıtma, ve öğretme, okul ortamında ilk defa oynama görevi verilebilir. Her sınıfa tanıtım yapacağı oyunu temsilciliği görevi verilebilir. Öğrenci Koçluğunun amacı; öğrenciyi olumlu hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaģadığı zorluklarla baģ etmesini sağlamaktır. BaĢarılı bir sporcu koçunun oyuncuları için yaptığı, hedeflere ulaģmada motivasyon odaklı çalıģmaları, öğrenci koçu öğrencisi için yapar. Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaģmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaģtırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliģtirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin baģarma isteğini arttırıcı çalıģmalar yapar. ÇalıĢma programını oluģturur, çalıģma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletiģim halinde ders baģarısını takip eder. Birlikte ders çalıģırlar, birlikte yaģamı paylaģırlar. ÖĞRENCĠNĠN ÖĞRENCĠYE ZĠMMETLENMESĠ SĠSTEMĠ: Öğrencinin öğrenciye zimmetlenmesinin amacı; öğrenciyi olumlu hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaģadığı zorluklarla baģ etmesini sağlamaktır. Zimmet görevi verilecek öğrencinin en önemli özelliği liderlik becerisinin olmasıdır. Bunun yanında akademik yönden baģarılı, sosyal becerileri geliģmiģ, iletiģim ve çatıģma çözme becerileri olan, öfkesini daha fazla kontrol edebilen, örnek davranıģlar sergileyen, milli ve manevi değerleri önemseyen öğrencilerden olması gerekir.

6 DRAMA TEKNĠĞĠ ĠLE OLUMLU DAVRANIġ KAZANDIRMA I: Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir Ģekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuģma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletiģim becerileri geliģir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir. BĠR DRAMA UYGULAMASI ÖRNEĞĠ Bir sınıfta her öğrencinin yapmak isteyip de yapmaktan çekindiği olumlu davranıģlar, eksikliğini hissettiği sosyal becerileri bir listeye yazması istenir. Daha sonra bireysel ya da grupla bu belirlenen davranıģ ya da beceriler sahnelenir. Oyun sonrasında sınıftaki öğrencilerin eleģtiri olmaksızın neler hissettikleri konusunda paylaģımda bulunmaları sağlanabilir. SINIF OTURMA DÜZENĠ: Öğrencilerin sınıf içi iletiģim ve etkileģim düzeylerini artırabilmelerine, birbirlerini daha fazla kabullenmelerine, tanımalarına, okuldaģlık ve istenmeyen davranıģların önlenmesine katkı sağlaması amacıyla bu çalıģma önerilmiģtir. Sınıflarda oturma Ģeklinin, alıģılmıģın yani her öğrencinin birbirinin ensesini görmek Ģeklindeki oturma düzeninin dıģında öğrenci sayısı ve sınıf büyüklüğü göz önüne alınarak U düzeni, T düzeni, O düzeni, vs Ģeklinde yapılması önerilir. Öğrenci DeğiĢim Sistemi: sınıf içi iletiģim ve etkileģim düzeylerini artırabilmelerine, birbirlerini daha fazla kabullenmelerine, tanımalarına, okuldaģlık ve istenmeyen davranıģların önlenmesine sınıftaki öğrencilerin belirli bir düzen doğrultusunda diğer öğrenci arkadaģlarıyla yan yana oturmaları sağlanır. Sınıf değiģim sistemi: Sınıflar arası iletiģim ve etkileģim düzeylerini artırabilmelerine, birbirlerini daha fazla kabullenmelerine, tanımalarına, okuldaģlık ve istenmeyen davranıģların önlenmesine sınıflar arasındaki öğrencilerin belirli bir düzen doğrultusunda diğer sınıfta bulunması sağlanır. ÖĞRETMEN/ÖĞRENCĠ/ĠDARECĠ ĠÇĠN SEMĠNER DÜZENLENMESĠ: Ġstenmeyen davranıģların önlenmesi ve azaltılması ile biz duygusunun geliģtirilebilmesi, sosyal ve akademik becerilerin geliģtirilebilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan konularda okul hizmetiçi eğitim planının düzenlenerek tüm okul personeline yönelik etkileģimli seminerlerin düzenlenmesi önerilir. daki tüm personelin bir seminer konusu belirleyerek idarecilere/öğretmenlere/öğrencilere sunması sağlanmalıdır. Seminer sunacak kiģiler öğrenciler/öğretmenler ya da idareciler olabilir. AĢağıda okulların ihtiyaç duyabilecekleri bazı konu baģlıkları sunulmuģtur. Bu konular ya da ihtiyaç duyulan farklı konularda da etkileģimli seminer düzenlenebilir. ÖRNEK SEMĠNER KONULARI: a) Verimli Ders ÇalıĢma, b) Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, c) Bireyi Tanıma Teknikleri, d) Öğretim Yöntem ve Teknikleri, e) Sınıf Yönetimi, f) Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, g) Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb.

7 ANKET UYGULAMA: ortamında yönetici, öğretmen ve öğrencilerin istek, ihtiyaç ve beklentilerinin tespit ederek gerekli önlemlerin alınabilmesi amaçlanmıģtır. Bu amaca uygun olarak uygulama yapılması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması önerilir. UYGULANABĠLECEK ENVANTER ÖRNEKLERĠ: a) Problem Tarama Envanteri, b) Ortamını Değerlendirme Anketi, c) Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, d) Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, e) Memnuniyet Anketi, f) Öğretmen Tutum Envanteri Vb.

8 EYLÜL OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TOKAT İLİ EYLEM PLANI (16-22 EYLÜL 2013) 4. (23-29 EYLÜL 2013) ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I YAPILACAK ''Ġstenmeyen DavranıĢlara Müdahale Ekibinin'' görevlerinin kendilerine bildirilmesi, Eylem planının oluģturulması ve plan doğrultusunda görev paylaģımı amacıyla ilk toplantının yapılması (Bu ekip okullarda önceki yıllarda kurulan Ģiddeti önleme/krize müdehale ekibidir. Bu ekip Müdür ya da görevlendireceği M. Yardımcısı BaĢkanlığında, Rehber Öğretmeni, Her sınıf seviyesinden bir öğretmen, Disiplin Kurulu/Öğrenci DavranıĢları Değerlendirme Kurulundan bir üye ve Meclisinden bir üyeden oluģur. ) Eylem Planının hazırlandıktan sonra yalnızca bu gündemle öğretmenler kurulunun yapılması içi- dıģı risk gruplarının belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması a yeni baģlayan öğrencilere yönelik yönetmelikler ve disiplin kuralları konusunda seminer çalıģması da uyulması gereken kurallar konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi (Ġlgili Yönetmelikler) GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE DĠĞER Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (Birlikte YaĢama Kültürü ve Birlikte YaĢama Kuralları) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, Memnuniyet Anketi, Öğretmen Tutum Envanteri vb. ) SORUMLU KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN KURUMLAR Müdahale Ekibi Rehberliğinde Tüm HEDEF Öğrenci Öğretmen Ġdareci RAPORLAR VE ZĠYARETLER Ġl/Ġlçe Mili Müdürlüğünce Ġl/Ġlçe Milli Müdür/ġube Müdürü tarafından Eylem Planının izlenmesi ve rehberlik için ziyaret yapılması

9 EKĠM OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I YAPILACAK DĠĞER SORUMLU KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN KURUMLAR HEDEF RAPORLAR VE ZĠYARETLER 1. (30 EYLÜL- 6 EKĠM) 2. (7-13 EKĠM) (14-20 EKĠM) KURBAN BRAMI 4. (21-27 EKĠM) SINIF SÖZLEġMESĠ: Sınıf içerisinde demokratik anlayıģın geliģtirilebilmesi, biz duygusunun oluģturulabilmesi ve sınıf içerisinde herkesin kabul edebileceği düzen oluģturabilmesi amaçlanmıģtır. Tüm okullarda sınıfta uyulması gereken kurallar ve kurala uyulmadığı durumlarda neler yapılacakları da sınıftaki tüm öğrencilerin katılımıyla oluģturularak, imzalanmalı ve sınıfa asılmalıdır. Sosyal Sorumluluk (Topluma Hizmet Uygulamaları, Huzurevi Ziyareti, Rehabilitasyon Kurumu Ziyareti,Mavi Kapak Toplama, Pil Toplama, Kağıt Toplama, Atıkların AyrıĢtırılması vb.) Öğrencileri, yaģanılan çevreyle ilgili faydalanabilecekleri kaynaklardan haberdar etme ve sosyal faaliyetlere yönlendirme(geleneksel oyunlar (çizgi, dokuz taģ, cüz, birdirbir, beģtaģ, ip oyunları, güzel söz atıģmaları, çelik çomak vb.) tiyatro, orta oyun, hacivat-karagöz oyunları, meddah, Badminton, Okçuluk, Oryantiring, GüreĢ, KoĢu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizim, Masa Tenisi, Satranç vb.) Serbest Zaman Etkinliği(Öğrencileri internet kafelerin zararlı etkilerinden korumak amacıyla okul bilgisayar labaratuvarının uygun olan bir ders saatinde öğrencilerin hizmetine sunulması, Kitap Okuma Saati vb.) Öğretmen/Öğre nci/idareci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü larda Ġstenmeyen DavranıĢlarla Mücadele Etme Konulu Aile Birliği Toplantısı Örnek DavranıĢ sergileyen veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailenin çocuğuna katkısından dolayı teģekkür ziyareti.) Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (Saygı) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, Müdahale Ekibi Rehberliğinde Tüm Öğrenci Öğretmen Ġdareci Ġl/Ġlçe Mili Müdürlüğünc e Ġl/Ġlçe Milli Müdür/ġube Müdürü tarafından Eylem Planının izlenmesi ve rehberlik için ziyaret yapılması

10 5. (28 EKĠM -3 KASIM) Risk altındaki öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar vb.) Ayın Öğrencisinin ve Öğretmeninin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması Sosyal Destek Ölçeği, Memnuniyet Anketi, Öğretmen Tutum Envanteri vb. )

11 KASIM 1. (4-10 KASIM) 2. (11-17 KASIM) (18-24 KASIM) 4. (25 KASIM - 1ARALIK) OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK Sosyal Sorumluluk (Topluma Hizmet Uygulamaları, Huzurevi Ziyareti, Rehabilitasyon Kurumu Ziyareti,Mavi Kapak Toplama, Pil Toplama, Kağıt Toplama, Atıkların AyrıĢtırılması vb.) Öğrencileri, yaģanılan çevreyle ilgili faydalanabilecekleri kaynaklardan haberdar etme ve sosyal faaliyetlere yönlendirme (Geleneksel oyunlar (çizgi, dokuz taģ, cüz, birdirbir, beģtaģ, ip oyunları, güzel söz atıģmaları, çelik çomak vb.) tiyatro, orta oyun, hacivat-karagöz oyunları, meddah, Badminton, Okçuluk, Oryantiring, GüreĢ, KoĢu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizim, Masa Tenisi, Satranç vb.) Serbest Zaman Etkinliği(Öğrencileri internet kafelerin zararlı etkilerinden korumak amacıyla okul bilgisayar labaratuvarının uygun olan bir ders saatinde öğrencilerin hizmetine sunulması, Kitap Okuma Saati vb.) Risk altındaki öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar vb.) GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I Öğretmen/Öğr enci/idareci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) YAPILACAK Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü larda Ġstenmeyen DavranıĢlarla Mücadele Etme Konulu Aile Birliği Toplantısı Örnek DavranıĢ sergileyen veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailenin çocuğuna katkısından dolayı Ayın Öğrencisinin ve Öğretmeninin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması DĠĞER Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (Sevgi ve Dostluk) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, Memnuniyet Anketi, Öğretmen Tutum Envanteri SORUMLU KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN KURUMLA Müdahale Ekibi Rehberliğin de Tüm HEDEF Öğrenci Öğretme n Ġdareci RAPORLAR VE ZĠYARETLER Ġl/Ġlçe Mili Müdürlüğünce Ġl/Ġlçe Milli Müdür/ġube Müdürü tarafından Eylem Planının izlenmesi ve rehberlik için ziyaret yapılması

12 ARALIK 1. (2-8 ARALIK) 2. (9-15 ARALIK) (16-22 ARALIK) OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK Sosyal Sorumluluk (Topluma Hizmet Uygulamaları, Huzurevi Ziyareti, Rehabilitasyon Kurumu Ziyareti,Mavi Kapak Toplama, Pil Toplama, Kağıt Toplama, Atıkların AyrıĢtırılması vb.) Öğrencileri, yaģanılan çevreyle ilgili faydalanabilecekleri kaynaklardan haberdar etme ve sosyal faaliyetlere yönlendirme(geleneksel oyunlar (çizgi, dokuz taģ, cüz, birdirbir, beģtaģ, ip oyunları, güzel söz atıģmaları, çelik çomak vb.) tiyatro, orta oyun, hacivat-karagöz oyunları, meddah, Badminton, Okçuluk, Oryantiring, GüreĢ, KoĢu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizim, Masa Tenisi, Satranç vb.) Serbest Zaman Etkinliği(Öğrencileri internet kafelerin zararlı etkilerinden korumak amacıyla okul bilgisayar labaratuvarının uygun olan bir ders saatinde öğrencilerin hizmetine sunulması, Kitap Okuma Saati vb.) GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I Öğretmen/Öğren ci/idareci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) YAPILACAK Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü larda Ġstenmeyen DavranıĢlarla Mücadele Etme Konulu Aile Birliği Toplantısı Örnek DavranıĢ sergileyen veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailenin çocuğuna katkısından dolayı teģekkür ziyareti.) DĠĞER Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (HoĢgörü) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli SORUML U KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILA N KURUM Müdahale Ekibi Rehberliği nde Tüm HEDEF Öğrenci Öğretm en Ġdareci RAPORLAR VE ZĠYARETLER Ġl/Ġlçe Mili Müdürlüğünce Ġl/Ġlçe Milli Müdür/ġube Müdürü tarafından Eylem Planının izlenmesi ve rehberlik için ziyaret yapılması

13 4. (23-29 ARALIK) Risk altındaki öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar vb.) Ayın Öğrencisinin ve Öğretmeninin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, Memnuniyet Anketi, Öğretmen Tutum Envanteri vb. ) 'Ġstenmeyen DavranıĢlara Müdahale Ekibinin''1. Dönem Değerlendirme Toplantısının yapılması ve hazırlanan

14 OCAK 1. (30ARALIK - 5 OCAK) 2. (6-12 OCAK) (13-19 OCAK) 4. (20-26 OCAK) 5. (27OCAK- 2ġUBAT) OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK Sosyal Sorumluluk (Topluma Hizmet Uygulamaları, Huzurevi Ziyareti, Rehabilitasyon Kurumu Ziyareti,Mavi Kapak Toplama, Pil Toplama, Kağıt Toplama, Atıkların AyrıĢtırılması vb.) Risk altındaki öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar vb.) Veli Bilgilendirme Mektubu (TV. Ġzleme, Bilgisayar/Ġnternet ve Cep Telefonu Kullanımı, Ergenlik, Verimli Ders ÇalıĢma Ortamı hazırlama, Aile Ġçi ĠletiĢim, Aile Ġçi ġiddetin Çocuk Üzerine Etkisi vb.) Serbest Zaman Etkinliği(Öğrencileri internet kafelerin zararlı etkilerinden korumak amacıyla okul bilgisayar labaratuvarının uygun olan bir ders saatinde öğrencilerin hizmetine sunulması, Kitap Okuma Saati vb.) GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I Öğretmen/Öğrenci/id areci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) YAPILACAK Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü Örnek DavranıĢ sergileyen veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailenin çocuğuna katkısından dolayı teģekkür ziyareti.) larda Ġstenmeyen DavranıĢlarla Mücadele Etme Konulu Aile Birliği Toplantısı Ayın Öğrencisinin ve Öğretmeninin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması YARI YIL TATĠLĠ (27 OCAK-07 ġubat) DĠĞER Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (Azim ve Kararlılık) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, SORUMLU KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN KURUMLA Müdahale Ekibi Rehberliğin de Tüm HEDE F Öğrenc i Öğret men Ġdareci RAPORLAR VE ZĠYARETLE R Ġl/Ġlçe Mili Müdürlüğünce Ġl/Ġlçe Milli Müdür/ġube Müdürü tarafından Eylem Planının izlenmesi ve rehberlik için ziyaret yapılması

15 ġubat 1. (3-9 ġubat) 2. (10-16 ġubat) (17-23 ġubat) 4. (24 ġubat- 2 MART) ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK "larda Ġstenmeyen DavranıĢlarla Mücadele Etme" Konulu Aile Birliği Toplantısı Ġl Emniyet Müdürlüğü ile iģbirliği yapılarak ġiddetin getirdiği yasal yaptırımlar konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi Risk altındaki öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar vb.) OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE DĠĞER ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I YAPILACAK Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü Örnek DavranıĢ sergileyen veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailenin çocuğuna katkısından dolayı teģekkür ziyareti.) Ayın Öğrencisinin ve Öğretmeninin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması SORUML U KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN Müdahal e Ekibi Rehberli ğinde Tüm HEDEF YARI YIL TATĠLĠ (27 OCAK-07 ġubat) Onur Belgesi Alanların Listesinin a Asılması Öğretmen/Öğrenci/idareci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (Fedakarlık) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, Memnuniyet Anketi, Öğretmen Tutum Envanteri vb. ) Öğrenci Öğretm en Ġdareci RAPORLAR VE ZĠYARETLER Ġl/Ġlçe Mili Müdürlüğünce Ġl/Ġlçe Milli Müdür/ġube Müdürü tarafından Eylem Planının izlenmesi ve rehberlik için ziyaret yapılması

16 MART 1. (3-9 MART) 2. (10-16 MART) (17-23 MART) ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK Öğrencileri, yaģanılan çevreyle ilgili faydalanabilecekleri kaynaklardan haberdar etme ve sosyal faaliyetlere yönlendirme(geleneksel oyunlar (çizgi, dokuz taģ, cüz, birdirbir, beģtaģ, ip oyunları, güzel söz atıģmaları, çelik çomak vb.) tiyatro, orta oyun, hacivat-karagöz oyunları, meddah, Badminton, Okçuluk, Oryantiring, GüreĢ, KoĢu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizim, Masa Tenisi, Satranç vb.) Serbest Zaman Etkinliği(Öğrencileri internet kafelerin zararlı etkilerinden korumak amacıyla okul bilgisayar labaratuvarının uygun olan bir ders saatinde öğrencilerin hizmetine sunulması, Kitap Okuma Saati vb.) Risk altındaki öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar vb.) Veli Bilgilendirme Mektubu (TV. Ġzleme, OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I Öğretmen/Öğrenci/idar eci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) YAPILACAK Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü larda Ġstenmeyen DavranıĢlarla Mücadele Etme Konulu Aile Birliği Toplantısı Örnek DavranıĢ sergileyen veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailenin çocuğuna katkısından dolayı teģekkür ziyareti.) DĠĞER ÇALIġMLAR Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (Sorumluluk) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, Memnuniyet Anketi, Öğretmen Tutum Envanteri vb. ) SORUMLU KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN KURUMLAR Müdahale Ekibi Rehberliğinde Tüm HEDEF Öğrenci Öğretmen Ġdareci RAPORLAR VE ZĠYARETLER Ġl/Ġlçe Mili Müdürlüğünce Ġl/Ġlçe Milli Müdür/ġube Müdürü tarafından Eylem Planının izlenmesi ve rehberlik için ziyaret yapılması 4. (24-30 MART) Bilgisayar/Ġnternet ve Cep Telefonu Kullanımı, Ergenlik, Verimli Ders ÇalıĢma Ortamı hazırlama, Aile Ġçi ĠletiĢim, Aile Ġçi ġiddetin Çocuk Üzerine Etkisi vb.) Ayın Öğrencisinin ve Öğretmeninin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması

17 NĠSAN OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI 1. (31 MART- 6 NĠSAN) 2. (7-13 NĠSAN) (14-20 NĠSAN) 4. (21-27 NĠSAN) ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK Sosyal Sorumluluk (Topluma Hizmet Uygulamaları, Huzurevi Ziyareti, Rehabilitasyon Kurumu Ziyareti, Mavi Kapak Toplama,Pil Toplama, Kağıt Toplama, Atıkların AyrıĢtırılması vb.) Öğrencileri, yaģanılan çevreyle ilgili faydalanabilecekleri kaynaklardan haberdar etme ve sosyal faaliyetlere yönlendirme(geleneksel oyunlar (çizgi, dokuz taģ, cüz, birdirbir, beģtaģ, ip oyunları, güzel söz atıģmaları, çelik çomak vb.) tiyatro, orta oyun, hacivat-karagöz oyunları, meddah, Badminton, Okçuluk, Oryantiring, GüreĢ, KoĢu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizim, Masa Tenisi, Satranç vb.) Risk altındaki öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar vb.) Veli Bilgilendirme Mektubu (TV. Ġzleme, Bilgisayar/Ġnternet ve Cep Telefonu Kullanımı, Ergenlik, Verimli Ders ÇalıĢma Ortamı hazırlama, Aile Ġçi ĠletiĢim, Aile Ġçi ġiddetin Çocuk Üzerine Etkisi vb.) Serbest Zaman Etkinliği(Öğrencileri internet kafelerin zararlı etkilerinden 5. korumak amacıyla okul bilgisayar (28 NĠSANlabaratuvarının uygun olan bir ders 4 MIS) saatinde öğrencilerin hizmetine sunulması, Kitap Okuma Saati vb.) GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I Öğretmen/Öğrenci /idareci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) YAPILACAK Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü umuzdan mezun öğrencileri okulumuza davet etmek. Örnek DavranıĢ sergileyen veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailenin çocuğuna katkısından dolayı teģekkür larda Ġstenmeyen DavranıĢlarla Mücadele Etme Konulu Aile Birliği Toplantısı Ayın Öğrencisinin ve Öğretmeninin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması DĠĞER Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (Vatanımıza KarĢı Sorumluluklarımız) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen-Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, Memnuniyet Anketi, Öğretmen Tutum Envanteri vb. ) SORUMLU KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN KURUMLAR Müdahale Ekibi Rehberliğinde Tüm HEDEF Öğrenci Öğretmen Ġdareci RAPORLAR VE ZĠYARETLER Ġl/Ġlçe Mili Müdürlüğünce Ġl/Ġlçe Milli Müdür/ġube Müdürü tarafından Eylem Planının izlenmesi ve rehberlik için ziyaret yapılması

18 MIS 1. (5-11 MIS) 2. (12-18 MIS) (19-25 MIS) 4. (26MI S- 1HAZĠRA N) ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK Öğrencileri, yaģanılan çevreyle ilgili faydalanabilecekleri kaynaklardan haberdar etme ve sosyal faaliyetlere yönlendirme(geleneksel oyunlar (çizgi, dokuz taģ, cüz, birdirbir, beģtaģ, ip oyunları, güzel söz atıģmaları, çelik çomak vb.) tiyatro, orta oyun, hacivat-karagöz oyunları, meddah, Badminton, Okçuluk, Oryantiring, GüreĢ, KoĢu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizim, Masa Tenisi, Satranç vb.) Sosyal Sorumluluk (Topluma Hizmet Uygulamaları, Huzurevi Ziyareti, Rehabilitasyon Kurumu Ziyareti, Mavi Kapak Toplama,Pil Toplama, Kağıt Toplama, Atıkların AyrıĢtırılması vb.) Risk altındaki öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailesinden ayrı evde kalan, boģanmıģ aile çocukları, maddi durumu yetersiz çocuklar vb.) Veli Bilgilendirme Mektubu (TV. Ġzleme, Bilgisayar/Ġnternet ve Cep Telefonu Kullanımı, Ergenlik, Verimli Ders ÇalıĢma Ortamı hazırlama, Aile Ġçi ĠletiĢim, Aile Ġçi ġiddetin Çocuk Üzerine Etkisi vb.) OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I Öğretmen/Öğrenci/id areci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) YAPILACAK Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü Tüm öğrencilerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü Örnek DavranıĢ sergileyen veya akademik baģarı gösteren öğrencilerin, evlerine ziyaretlerin yapılması (Ailenin çocuğuna katkısından dolayı teģekkür ziyareti.) Ayın Öğrencisinin ve Öğretmeninin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması DĠĞER Ġstek-ġikayet Kutusu (Ġstenmeyen DavranıĢların önlenmesi ve azaltılması konusunda öğrencilerin baģvuru yapabilecekleri ortamlar sağlanması ve her hafta ekip tarafından kontrolünün sağlanması) Öğrenci Koçluğu(Öğrencinin Öğretmene Zimmetlenmesi) Öğrencinin Öğrenciye Zimmetlenmesi Sistemi Akran arabuluculuğu Drama tekniği ile olumlu davranıģ kazandırma çalıģmaları Değerler eğitimi (Öz Denetim) bahçelerinin geleneksel oyunlara yönelik olarak düzenlenmesi Envanterin uygulanması, değerlendirmesi ve uygulama sonucuna göre gerekli tedbirlerin alınması(problem Tara Envanteri, Ortamını Değerlendirme Anketi, Öğretmen- Öğrenci ĠliĢkileri Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği, Memnuniyet Anketi, Öğretmen Tutum Envanteri vb. ) SORUMLU KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN KURUMLAR Müdahale Ekibi Rehberliğinde Tüm HEDEF Öğrenci Öğretme n Ġdareci RAPORLAR VE ZĠYARETLER 'Ġstenmeyen DavranıĢlara Müdahale Ekibinin'' 2. Dönem Değerlendirme Toplantısının yapılması ve hazırlanan raporun tarihine kadar bağlı bulunulan milli eğitim müdürlüğüne gönderilmesi

19 HAZĠRAN 1. (2-8 HAZĠRAN) 2. (9-15 HAZĠRAN) OKULLARDA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN ÖNLENMESİ VE OKULDAŞLIK PROJESİ TOKAT İLİ EYLEM PLANI GERÇEKLEġTĠRĠLECEK ETKĠNLĠKLER VE ÖNLEYĠCĠ REHBERLĠK Tüm öğretmenlerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü Tüm öğrencilerin katılacağı yemek, film gösterimi vb. paylaģım günü ĠġBĠRLĠKLĠ ÇÖZÜM I Öğretmen/Öğrenci/idareci için Seminer düzenlenmesi (Verimli Ders ÇalıĢma, Stres/Kaygı/öfke ile BaĢetme, Bireyi Tanıma Teknikleri, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Liderlik Becerilerinin GeliĢtirilmesi, Travmatik Yollara KarĢı Ġzlenecek Yollar vb. ) YAPILACAK Ayın Öğrencisinin Belirlenmesi ve diğer öğrencilere duyurulması Yıl Sonu Programı (Ailenin de katılımıyla yemek, film gösterimi, tiyatro, Ģiir dinletisi vb.) SORUMLU KĠġĠ, BĠRĠM VE Ġġ BĠRLĠĞĠ YAPILAN KURUMLAR Müdahale Ekibi Rehberliğinde Tüm HEDEF Öğrenci Öğretmen Ġdareci YAZ TATĠLĠ(13 HAZĠRAN-15 EYLÜL 2014) Onur Belgesi Alanların Listesinin a Asılması RAPORLAR VE ZĠYARETLER

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI

VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Antalya ili Muratpaşa İlçesi Vilayetler hizmet Birliği Anaokulunda Beslenme Dostu Okul Programının Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme,

Detaylı

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı

ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı Okul: VAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Eylem Planının Süresi: 6 ay Geliştirilecek Alanlar (ÖD Raporundan Aktarılacak)

Detaylı

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU AMAÇ: Öğrencilerin kendilerini tanımalarını, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keģfedebilmelerini, hedef koyabilmelerini

Detaylı

EKİM SORUMLU KİŞİ, BİRİM VE KURUMLAR AYLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER VE ÇALIŞMALAR İŞBİRLİGİ YAPILACAK KURUMLAR/KİŞİLER HEDEF KİTLE

EKİM SORUMLU KİŞİ, BİRİM VE KURUMLAR AYLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER VE ÇALIŞMALAR İŞBİRLİGİ YAPILACAK KURUMLAR/KİŞİLER HEDEF KİTLE EKİM AYLAR 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MİTHATPAŞA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER

Detaylı

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) Düzenleme Tarihi: Bingöl Üniversitesi(BÜ) Ġç Kontrol Sistemi Kurulması çalıģmaları kapsamında, Ġç Kontrol Sistemi Proje Ekibimiz

Detaylı

ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ

ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ T.C. ETĠMESGUT KAYMAKAMLIĞI ġehġt ADĠL ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ ġġddetġ ÖNLEME EYLEM PLANI (SALDIRGANLIK, ġġddet, ZORBALIK OKUL TEMELLĠ ÖNLEME ÇALIġMALARI

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

KURBAN BAYRAMI (24-27 EYLÜL)

KURBAN BAYRAMI (24-27 EYLÜL) E Y L Ü L 201.HAFTA 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA AY HAFTA T.C ADIYAMAN VALĠLĠĞĠ ADIYAMAN REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ 201-201 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI REHBERLĠK VE PSĠKOLOJĠK DANIġMA HĠZMETLERĠ YARIMBAĞ

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi 01-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ () I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Her okul, bulunduğu

Detaylı

ÇALIŞMALAR. - Tiyatro çalışmaları. - Resim, şiir, fotoğraf öykü v.b yarışmalar. - Geziler. - Okul korosunun oluşturulması.

ÇALIŞMALAR. - Tiyatro çalışmaları. - Resim, şiir, fotoğraf öykü v.b yarışmalar. - Geziler. - Okul korosunun oluşturulması. EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU GÖL ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI OKUL EYLEM PLANI (2006/26 SAYILI GENELGE KAPSAMINDA) 1 Kültürel ve sosyal faaliyetler Öğrencilerin;

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

GİRESUN LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSESİ 9. SINIFLAR REHBERLİK PLANI

GİRESUN LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSESİ 9. SINIFLAR REHBERLİK PLANI GİRESUN LİSESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSESİ 9. SINIFLAR REHBERLİK PLANI *lik Planının Hazırlanması ETKĠNLĠK AÇIKLAMA (Kim tarafından iģlenecek?, ĠĢlenirken nelere dikkat edilecek) KULLANILACAK

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

TOKİ İLKOKULU/ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

TOKİ İLKOKULU/ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKİ İLKOKULU/ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKİ İLKOKULU-ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ OKUL KOMİSYONUDUR ADI SOYADI Hüseyin ÖZCAN

Detaylı

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir.

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir. T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RAŞİT ÖZKARDEŞ İLKU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA YILLIK ÇERÇEVE PLANI AY Program Geliştirme, Araştırma, Müşavirlik ve Profesyonel Gelişim 1-4 EYLÜL

Detaylı

ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI

ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI 2013-2014 ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI ÇALIŞMA TARİHİ (AYLAR) EKİM KASIM AMAÇ Okulda eylem ekibinin oluşturulması ile ilgili çalışmaların yapılması. Tehlike

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLKOKULU/ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.No FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK

Detaylı

Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Çalışma Planı

Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Çalışma Planı Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Çalışma Planı CUMHURĠYET ORTAOKULU 2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESĠ YILLIK ÇALIġMA PLANI HEDEFLERĠMĠZ 1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin,

Detaylı

ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ. YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI

ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ. YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI T.C. BURSA VALĠLĠĞĠ Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI BURSA AYLAR 1. Okul Sivil Savunma Kulübü tanıģma toplantısı 2.

Detaylı

ARDAHAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

ARDAHAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 1.1. Ġl genelindeki tüm ortaöğretim kurumlarımızda (O.Ö.D.K) oluģturulacak. Merkez ilçede bulunan okullarda bu kurullarda yer alacak olanların isimleri, Valilik Makam Onayına sunulmak üzere Ġl Milli Eğitim

Detaylı

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri Projenin Adı: Projenin Sloganı TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN GEREKÇESİ PROJENİN ÖZETİ Çatışmadan kaynaklanan disiplin sorunlarının çokluğu. Meslek Liselerinde disiplin sorunlarının önüne geçebilmek,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N STRATEJİLER FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

Detaylı

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013 201 ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İLKOKULLAR İÇİN ÇERÇEVE PROGRAMI Bu program Çeşme Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SIRA NO 1. 2. 3. 4. FAALĠYET *Okul Destekleme ve Yetiştirme kurslarının

Detaylı

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI AY: EKİM KONU LER UYG. Görev: Fatih İlkokulu müdürünün himayesinde, okul Eğitim öğretim kalitesini eğitim öğretim kalitesini

Detaylı

YÜKSEK MİMAR SELÇUK KARAKİMSELİ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI EYLEM PLANI

YÜKSEK MİMAR SELÇUK KARAKİMSELİ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI EYLEM PLANI MÜDAHALE ALANI 1: YÖNETİM SÜREÇLERİ AMAÇ: GÜVENLİ EĞİTİM ORTAMINI SAĞLAYACAK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN İŞLETİLMESİ GEREKÇE: Eğitim ortamında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasında, eğitim ortamları ve çevresindeki

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ../. Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı Eğitimde feda edilecek fert yoktur. K.ATATÜRK T.C.Kaymakamlığı/ Valiliği Milli Eğitim

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N N KONUSU TARİH 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

SEVDAMIZ OKUMAK PROJESĠ

SEVDAMIZ OKUMAK PROJESĠ SEVDAMIZ OKUMAK PROJESĠ VEZĠRKÖPRÜ-2016 PROJENĠN ADI:SEVDAMIZ OKUMAK PROJENĠN AMAÇLARI: Genel Amaç(lar): Projenin temel amacı, ortaokuldaki öğrencilere kitap okuma alıģkanlığı kazandırmak; öğrencilerin

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH GÖREVLİLER İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele okul komisyonun kurulması EKİM AYININ İKİNCİ

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü -2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYS YILLIK ÇALIŞMA PLANI SN İL ÇALIŞTAY KONULARI BULANCAK BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ 3 4 Okullarda,

Detaylı

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM EKİM KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM 2016-2017

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

1. VE 2. DÜZEY > Tüm öğrencilere odaklanma.

1. VE 2. DÜZEY > Tüm öğrencilere odaklanma. T.C. İBRADI KAYMAKAMLIĞI BAŞLAR İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 20140-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL TEMELLİ ŞİDDETİ ÖNLEME EYLEM PLANI (SALDIRGANLIK, ŞİDDET, ZORBALIK OKUL TEMELLİ ÖNLEME ÇALIŞMALARI BİLEŞENLERİ) Temel

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2016 T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN

Detaylı

TİCARET BORSASI İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2015

TİCARET BORSASI İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2015 OCAK TİCARET BORSASI İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2015 Planlama: 1. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele okul komisyonunun kurulması. 2. Uyuşturu kullanımı

Detaylı

GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU AY UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI Planlama: 1. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele okul komisyonunun kurulması. 2. Uyuşturu

Detaylı

Öğrenci Koçluğu. ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi

Öğrenci Koçluğu. ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Öğrenci Koçluğu ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Neden Eğitim Koçluğu? Koçluk; eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir.

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Okulda Yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli kapsamındaki tanıtım toplantısına katılması Okulda yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli

Detaylı

T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI ÇAYIRKENT ÇOK PORGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI ÇAYIRKENT ÇOK PORGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI ÇAYIRKENT ÇOK PORGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ OKUL TEMELLİ ŞİDDETİ ÖNLEME EYLEM PLANI (SALDIRGANLIK, ŞİDDET, ZORBALIK OKUL TEMELLİ ÖNLEME ÇALIŞMALARI BİLEŞENLERİ) Temel Yaklaşım

Detaylı

Kalite Takip Sistemi (KTS)

Kalite Takip Sistemi (KTS) DĠN ÖĞRETĠMĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bergama Kız Anadolu Ġmam Hatip Lisesi VĠZYON BELGESĠ (Nisan) Kalite Takip Sistemi (KTS) A. AMAÇ Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında, niteliğin arttırılmasını,

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Okullarda Şiddet Olayları ve Riskli Durum Eylem Planı by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi / Fırat Üniversitesi / Ardahan Üniversitesi / Siirt Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı Okullarda Şiddet Olayları ve Riskli Durum Eylem Planı by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi / Fırat Üniversitesi / Ardahan Üniversitesi / Siirt Üniversitesi OKULLARDA ŞİDDET OLAYLARI VE RİSKLİ DURUM EYLEM PLANI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Türkiye genelinde risk düzeyi

Detaylı

SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ

SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ Doç. Dr. Yücel GELĠġLĠ G.Ü.MEF. EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ BÖLÜMÜ Öğretimde Liderlik 1 Liderlik kavramı Liderlik kavramı yöneticiyle eģ tutulan kavram olmakla beraber aralarında ciddi fark

Detaylı

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI SIRA FAALİYETİN KONUSU TARİH 1 Okulda uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele komisyonun kurulması. 2 Okul yürütme komisyonu toplantı yapması. 3 4 5 6 7 8 Eğitim ortamlarında uyuşturucu kullanımı

Detaylı

T.C. EDİRNE VALİĞİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ADNAN TUNCA İŞİTME ENGELLİLER İLK/ORTA OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE

T.C. EDİRNE VALİĞİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ADNAN TUNCA İŞİTME ENGELLİLER İLK/ORTA OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE T.C. EDİRNE VALİĞİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ADNAN TUNCA İŞİTME ENGELLİLER İLK/ORTA OKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZATILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI Temel Yaklaşım ve

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı Sayı : 41811054-010.06.01 21/05/2015 Konu : Görev Tanımları Genelgesi GENELGE (2015/1) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında idarenin amaçlarına, belirlenmiģ

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI. OKULUN FĠZĠKĠ YAPISINI ĠYĠLEġTĠRME EKĠBĠ. OKULUN FĠZĠKĠ YAPISINI ĠYĠLEġTĠRME EKĠBĠ

2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI. OKULUN FĠZĠKĠ YAPISINI ĠYĠLEġTĠRME EKĠBĠ. OKULUN FĠZĠKĠ YAPISINI ĠYĠLEġTĠRME EKĠBĠ 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI Sıra No Stratejik Amaç No Hedef No Çalışmanın Adı Sorumlu Ekip Başlangıç ve Bitiş Tarihi Tahmini Bütçe Açıklamalar 1 Okulun iç cephesinde koridor duvarlarının

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

ÜLGER KEPKEP ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK PLANI

ÜLGER KEPKEP ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK PLANI MAYIS MART - NİSAN ÜLGER KEPKEP ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK PLANI AYLAR SNO ETKİNLİK GÖREVLİLER AÇIKLAMALAR Proje ekibi Müdür Yardımcısı Nahsen ÇİFTÇİ başkanlığında ve Bilişim Teknolojileri

Detaylı

ATATÜRK KIZ TEKNĠK VE MESLEK LĠSESĠ SÜREÇLERĠ ALT SÜREÇLER DETAY SÜREÇLER SÜREÇ SAHĠBĠ

ATATÜRK KIZ TEKNĠK VE MESLEK LĠSESĠ SÜREÇLERĠ ALT SÜREÇLER DETAY SÜREÇLER SÜREÇ SAHĠBĠ Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi Süreç Yönetimi Okulumuzda süreç yönetimi,tky Ödül El Kitabına uygun olarak yönetsel ve iģlevsel süreçler olmak üzere iki baģlıkta değerlendirilir. Öncelikle okul liderlerimiz

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ALTINORDU-2017 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik

Detaylı

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN İL İLÇE PROJENİN ADI PROJEDEN SORUMLU BİRİM PROJE KOORDİNATÖRÜ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE EKİBİ : Tekirdağ : Şarköy : Gündem Eğitim : İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü : Zekeriya GÜNEY_Kaymakam : İrfan BALLI_İlçe

Detaylı

AFYONKARAHĠSAR VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠMDE KALĠTEYĠ ARTIRMA PROJESĠ (EKAP) UYGULAMA YÖNERGESĠ

AFYONKARAHĠSAR VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠMDE KALĠTEYĠ ARTIRMA PROJESĠ (EKAP) UYGULAMA YÖNERGESĠ AFYONKARAHĠSAR VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠMDE KALĠTEYĠ ARTIRMA PROJESĠ (EKAP) UYGULAMA YÖNERGESĠ PROJENĠN TANIMI; Bu proje Afyonkarahisar Ġlindeki eğitim kalitesini yükseltmek, okullarımızın

Detaylı

İLETİŞİM. Rehberlik Servisi E-Dergisi 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 17.EYLÜL-30.EYLÜL. 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik Hizmetleri Okul

İLETİŞİM. Rehberlik Servisi E-Dergisi 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 17.EYLÜL-30.EYLÜL. 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik Hizmetleri Okul 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK HİZMETLERİ 3 AYLIK FAALİYET RAPORU 17.EYLÜL-30.EYLÜL Oryantasyon hizmetleri kapsamında 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Oryantasyon planı 1.-6.sınıf rehber öğretmenlerine

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Yönergenin amacı, Gaziantep Üniversitesi

Detaylı

Dr. Sedat- Dr. Melahat Baran Ortaokulu REHBERLİ K SERVİSİ

Dr. Sedat- Dr. Melahat Baran Ortaokulu REHBERLİ K SERVİSİ Dr. Sedat- Dr. Melahat Baran Ortaokulu REHBERLİ K SERVİSİ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri 2016-2017 Rehberlik Hizmetleri faaliyet planlama dosyasındaki içerikler

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

: Hentbole özgü fizyolojik parametrelerin performansla olan ilişkisi

: Hentbole özgü fizyolojik parametrelerin performansla olan ilişkisi KĠġĠSEL ÖZGEÇMĠġ KiĢisel Bilgiler Soyadı Adı : DOĞAN AyĢegül Akademik Unvanı : Öğretim Görevlisi Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Konuklu / 9.08.965 Uyruğu : TC Ana Dil (ler) : Türkçe Cinsiyet : Bayan Tel :

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİLÜFER BELEDİYESİ BURSA ROTARY İLKOKULU PSİKOSOSYAL KORUMA, ÖNLEME VE MÜDAHALE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİLÜFER BELEDİYESİ BURSA ROTARY İLKOKULU PSİKOSOSYAL KORUMA, ÖNLEME VE MÜDAHALE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİLÜFER BELEDİYESİ BURSA ROTARY İLKOKULU PSİKOSOSYAL KORUMA, ÖNLEME VE MÜDAHALE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI İli : Bursa İlçesi: Nilüfer Okul adı: Nilüfer Belediyesi Bursa

Detaylı

Prof Dr Hülya Kayıhan

Prof Dr Hülya Kayıhan Engelli bireylerin istihdamını arttırabilmek ve iģgücü pazarına ulaģabilmelerini kolaylaģtırmak için; çalıģma kapasitesini, motivasyonu, üretkenliği, iģ arama becerilerini sosyal becerilerini arttırmak.

Detaylı

MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA

MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA 29-30 Nisan tarihleri arasında Malatya nın kültür ve turizmde mevcut durumunu ortaya koymak, mevcut yürütülen projeleri ele almak

Detaylı

Bireysel Planlama. Müdahele Hizmetleri

Bireysel Planlama. Müdahele Hizmetleri 5. 26-30 EYLÜL 4. 19-23 EYLÜL ORYANTASYON EYLÜL-2016 3. 12-16 EYLÜL 1-2. 1-9 EYLÜL T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ KADIKÖY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ

Detaylı

DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU

DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU Sene başında 9.sınıf velileri ile tanışma toplantısında rehberlik servisi Ergenlik dönemi ve olumlu

Detaylı

.. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.OKULU SAĞLIK, TEMİZLİK, BESLENME KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI

.. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.OKULU SAĞLIK, TEMİZLİK, BESLENME KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI BELİRLİ GÜN LAR - - - - - EYLÜL 1. Okul bazında kulübe seçilen öğrencilerin belirlenmesi. 2. Yönetim kurulunun seçilmesi. 3. Denetleme kurulunun seçilmesi. 4. Öğrenci Kulübünün amaçlarının açıklanması

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması.

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. Faaliyetler Zamanlama Finansman /bütçe İşbirliği yapılacak kurum kuruluşlar İzleme değerlendirme

Detaylı

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 07-08 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 07 08 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Çalışma Ayı: 2016-NİSAN AYI T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI EK- 3/B Sorumlu Birim: Okul Yöneticisi GÜN Okul Yıllık Akademik, Sosyal, sportif, kültürel etkinliklerde

Detaylı

EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME SAYISI

EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME SAYISI EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Çalışma Ayı: 2016 - NİSAN AYI Sorumlu Birim: Okul Yöneticisi GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME

Detaylı

OKUL GELĠġĠM RAPORU. GĠRĠġ 2. I. OKULUN FĠZĠKĠ KAYNAKLARINI GELĠġTĠRMEYE YÖNELĠK OLARAK 2

OKUL GELĠġĠM RAPORU. GĠRĠġ 2. I. OKULUN FĠZĠKĠ KAYNAKLARINI GELĠġTĠRMEYE YÖNELĠK OLARAK 2 OKUL GELĠġĠM RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No Okulun Adı 2 Bulunduğu Bölge 2 Bağlı Bulunduğu Ġl/Ġlçe 2 Eğitim Öğretim Yılı 2 Raporla Ġlgili Olarak Bağlantı Kurulacak KiĢinin ĠletiĢim Bilgileri 2 GĠRĠġ 2 I.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN AZALTILMASI ve ÖNLENMESİ STRATEJİSİ OKUL ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN AZALTILMASI ve ÖNLENMESİ STRATEJİSİ OKUL ÇALIŞMA PLANI T.C KASTAMONU VALİLİĞİ MUSTAFA KAYA YBO 201-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN AZALTILMASI ve ÖNLENMESİ STRATEJİSİ OKUL ÇALIŞMA PLANI MUSTAFA KAYA YBO 201 OKUL ÇALIŞMA EKİBİ Sıra No

Detaylı

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak,

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Çocuğunun internette zararlı içeriklerin yer aldığı sitelere erişmesini engellemek, 51 Okul rehberlik servisi ile işbirliği

Detaylı

YATAĞAN KAYMAKAMLIĞI TEK MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YATAĞAN KAYMAKAMLIĞI TEK MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YATAĞAN KAYMAKAMLIĞI TEK MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA KONUSU: OKULLARDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMIDIR 2015-2016 OKUL ÇALIŞMA EKİBİ OKUL MÜDÜRÜ MÜDÜR

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK

T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ÖdemiĢ

Detaylı

GİRESUN OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2013 YILI OKUL GELİŞİM PLANI

GİRESUN OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2013 YILI OKUL GELİŞİM PLANI Sıra No Stratejik Amaç No GİRESUN OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2013 YILI Hedef No 1 1 1 Çalışmanın Adı Faaliyet 1.2.1:12.sınıf öğrencilerine yönelik öğrenci koçluğu uygulaması. OKUL GELİŞİM PLANI

Detaylı

T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI

T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI Aralık 2015 / Haziran 2016 PROJENİN SAHİBİ Malatya Valiliği PROJENİN YÜRÜTÜCÜSÜ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Battalgazi

Detaylı

GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU

GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU Değerler Eğitimi Çalıştayı 1. 2013-2014 Yılı 1.Dönem Sonu Raporu Uzm.Öğrt. Mustafa ACAR Işık İlkokulu Müdürü Değerler Eğitimi Çalıştayı 1. Dönem Raporu 1. 2013-2014 Eğitim Öğretim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE NO: 2006/26

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE NO: 2006/26 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.ÖRG.0.20.02.02/1324 24/03/2006 Konu : Okullarda Şiddetin Önlenmesi GENELGE NO: 2006/26 İlgi : a) 18.10.1995

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ

ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ Okul - Veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli faktörlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında veli katılımının rolü büyüktür. Veli katılımının

Detaylı

ÇAVUŞOĞLU İSMAİL YEŞİLYURT İMMA HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERDE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROJESİ

ÇAVUŞOĞLU İSMAİL YEŞİLYURT İMMA HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERDE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROJESİ 2015-2016 ÇAVUŞOĞLU İSMAİL YEŞİLYURT İMMA HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERDE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROJESİ I.Uygulamanın Amacı I. Uygulamanın Amacı II. Uygulamanın İşleyişi III. Örnek Sınıf Seçiminde Dikkat

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar BESLENME VE DĠYETETĠĞE GĠRĠġ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz 1 0 0 1 ÖnkoĢullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları)

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.

Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. HAVVA ÖZİŞBAKAN MTA LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C KARŞIYAKA KAYMAKAMLIĞI HAVVA ÖZİŞBAKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

EĞTİM/ÖĞRETİM YILI YENİYOL İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOMİSYONU

EĞTİM/ÖĞRETİM YILI YENİYOL İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOMİSYONU 2015-2016 EĞTİM/ÖĞRETİM YILI YENİYOL İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOMİSYONU GÖREVİ İSİM-SOYİSİM ÜNVANI GÖREV YERİ Başkan Ercan ORHAN Okul Müdürü Yeniyol Ortaokulu

Detaylı