This project has been funded with support from the European Commission LLP AT-GRUNDTVIG-GMP This publication reflects the views only

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "This project has been funded with support from the European Commission. 503248-LLP-1-2009-1-AT-GRUNDTVIG-GMP This publication reflects the views only"

Transkript

1 This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2 This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

3 Çevirim içi olarak verilen özel dersleri (mesela, kendi moda koleksiyonunuzu nasıl tasarlayacağınıza dair) faydalı buluyor musunuz? Hiç e-öğrenme aracını kullandınız mı? Okulunuzda haftada bir toplanacak kızlar bilgisayar kulübü oluşturmaya karar verdiniz. Şimdi adım adım bir kuruluş planı hakkında düşünün. Atılması gereken ilk adımlar nelerdir? İş arkadaşlarınızı Wikipedia nın (Vikipedi) niye harika bir çevirim içi araştırma aracı olduğuna ikna edinz. işbu dokümanın İnternet milyonlarca insan arasında bağlantı oluşturmakta ve kesin bir şekilde global iletişimi kolaylaştırmaktadır. İnternet ne zaman keşfedilmiştir?

4 Bir bilgisayarın nasıl çalıştığını anlamak için kişinin bilişim çalışması gerektiğini düşünüyor musunuz? Bilgisayar oyunlarını oynamayı seviyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise hangi oyunları tercih ediyorsunuz? Eğer cevabınız hayır ise, niye bu tür oyunları sevmiyorsunuz? İnternette kendi yaptığınız el çantalarını satmak üzere küçük bir iş başlattığınızı hayal edin. Olası satış opsiyonlarını düşünün (bir web sitesi oluşturmak, e-bay aracılığı ile satış yapmak, vs.). Bu işi yapmak için gereken yetkinliklere sahip misiniz? nin insanların birbirleri ile iletişim kurma şekilini değiştirdiğini düşünüyor musunuz? Cevabınız eğer evet ise bu sizce kötü bir değişiklik mi yoksa iyi bir değişiklik mi? işbu dokümanın Hiç Excel de bir bütçe planı yaptınız mı? eğer yaptıysanız, programı kullanmayı kolay mı yoksa zor mu buldunuz? Bütçe planınızdan faydalandınız mı? Evet ise niye? Hayır ise Niye faydalanamadınız?

5 Dijital bilgi birikimine sahip olmak sizce önemli mi? ler toplumunuzda ne gibi bir rol oynuyor? Sayısal uçurum nedir? Açık Kaynak Yazılımı terimini daha once duydunuz mu? Ne anlama geliyor? işbu dokümanın Hangi yazılımı kullanmayı tercih ediyorsunuz? Niye?

6 Daaha once hiç bir powerpoint sunumu hazırladınız mı? Cevabınız evet ise ne sebeple sunumu hazırladınız? Bir moda magazininde editor olduğunuzu düşünün. Londra daki moda haftası hakkında bir makale yazıyorsunuz ve makaleyi İnternette bulduğunuz bir resim ile göstermek istiyorsunuz. Hangi koşullar altında resmi kullanmanıza izin verilir? Öğretmeniniz size yeşil moda üzerine bir çevirim içi araştırma yapma görevini veriyor. Nasıl ilerlersiniz?h Hngi arama motorlarını kullanırsınız? Mesela Facebook ve Xing gibi sosyal ağ siteleri son derece popüler. Bu türde bir sosyal ağa üye olmanın avantajları / dezavantajları nelerdir? işbu dokümanın İnternette bir çok bilgi İngilizce olarak yazılmış duumda. Sizce bu iyi mi yoksa yerel dilde daha fazla içerik oluşturmak önemli mi??

7 bir çok farklı teknolojiyi içeren şemsiye niteliğinde bir terim. En az beş teknolojinin ismini söyleyin! tasarımcıları yi günlük bazda kullanmaktadırlar. Niye ye ihtiyaç duyduklarını düşünüyorsunuz? Hayatınızda nin önemi nedir? leri ne zaman ve niye kullanıyorsunuz? Ne zaman ilk defa cep telefonuna / diz üstü bilgisayara sahip oldunuz? Ilk defa İnternete eriişimde bulunuşunuzu hatırlıyor musunuz? Ne yaptınız? İnsanlara bilgi ve bilgi birikimi toplumunda yaşamakta olduğumuzu söylüyorlar. Bunun doğru olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer evet ise Niye? Hayır ise Niye değil? işbu dokümanın Bir çok genç kız ve kadın teknolojinin daha çok erkek işi olduğunu düşünmekte. Teknolojinin erkeklere ayrıldığına ve kadınlar için çekici olmadığına inanmaktadırlar. Niye sizce bu böyle? Bu fikir nereden gelmekte? Teknolojinini niye bütün cinsiyetlere çekici kılınması gerektiğine dair düşünceniz nedir?

8 Küçük yeğeniniz ( 8 yaşında) meşhur bir moda tasarımcısı olmak istiyor. Kendisine ne gibi br tavsiyede bulunursunuz? En başından itibaren kariyerini nasıl geliştirmesi lazım? Girişimciler ve müdürler moda tasarımcılarından ne öğrenebilirler? her zaman bir şeye karşı veya bir şey lehine açık bir bildirimde bulunmaktır. Sizin görüşünüze göre moda aracılığı ile yapılabilecek önemli bildirimler neler olabilir? Bir moda mağazasına girdiğinizde, genellikle erkeklerden çok kadınların modasına daha fazla yer ayrıldığını görürsünüz. Kadın modası erkek modasına gore daha fazla uluslararsı ilgi çekmektedir. Sizce bunun nedeni nedir? işbu dokümanın Teyzenizin bir yün dükkanı var. Bir gün size hediye olarak1000 adet renkli yün yumağı veriyor. Bu kadar çok yün yumağı ile ne yaparsınız?

9 T Bütün arkadaşlarınızın katılması ile bir moda günlüğü oluşturma fikrine kapıldınız. Bütün arkadaşlarınızın başı olarak koordinatörlük görevini üstlendiniz ve arkadaşlarınız da yazarlık, fotoğrafçılık ve gazetecilik yapıyorlar. Bu akşam ilk ekip toplantınız var. Dikkate almanız gereken şeylerin bir kontrol listesini yapınız. ve kimlik arasındaki bağlantıyı açıklayınız. dünyasında belli bir yer edinmek sizce kolay / zor / çekici / mümkün / imkansız bir iş. Cevabınızı açıklayın! Coco Chanel bir keresinde şöyle demiştir; kadınları sıkı korselerinden kurtardım. Sizce bu cümlenin anlamı nedir? Kadınların bastırılmasının bir sembolü olarak korseyi münazara edin (lehine aleyhine argümanlar). işbu dokümanın Tasarımcı moda giyimi ile hazır giyim arasındaki fark nedir?

10 dünyası ile ilgili şovlar mesela almanyanın sonraki top modeli veya Amerika nın sonraki top modeli gibi diziler her yıl bu parıltılı olayın bir parçası olmayı arzu eden binlerce genç kızı çekmektedir. Bu türde bir moda şovu için 5 lehte ve de 5 aleyhte argüman bulunuz. Aiağıdaki cümleyi müzakere ediniz; son derece çirkin ve tolere edilemez bir ifade şekli olması nedeni ile her altı ayda bir değiştirmek lüzumu hissediyoruz. (Oscar Wilde) Sex and the City moda trendleri yaratan bir dizi / filmdir. Bir moda trendi oluşturmak için ne yapmak gerekir? Aşağıdaki cümleyi müzakere ediniz; moda solsa bile stil sonsuza kadar geçerlidir. (Yves Saint Laurent) işbu dokümanın Bir Amerikan deneme yazarı, şairi ve filozofu olan Henry David Thoreau, şöyle demister; Her jenerasyon eski moda olan şeylere güler fakat yeni modayı ise yakından takip eder. Yazara katılıyor musunuz?

11 Bir çok genç kız mükemmel bir vücuda sahip olmayı arzu eder ve bir sürüsü kilo kaybetmek için sağlıklarını bozar. Yeme bozukluklarına bir kaç örnek verebilir misiniz? Niye dün moda olan bir şey bugün gözden düşüyor? ya uygun giyinmek ayrıca kişinin bütçesi ile de alakalı bir şey. Her ay moda kıyafetlere ne kadar para harcıyorsunuz? Daha fazla / az harcamayı ister misiniz? Etik moda nedir? işbu dokümanın T-şirtünüzün nasıl bir yolculuktan geçtiğini hiç düşündünüz mü? Siz onu giyim mağazasından satın almadan once o uzun bir yol katetti. T-şirtünüzün bu yolculuğunu takip edin!

12 Bir çok insan kimliklerini moda yolu ile ifade etmektedirler. Siz de mi kişiliğinizi kıyafetleriniz ile göstermeye çalışıyorsunuz? Hangi şekillerde? T ve vücut imajı her zaman birbiri ile bağlantılı olmuştur. Toplumumuzda neler güzel olarak düşünülmekte? Güzellik idealinin her zaman böyle olduğunu mu düşünüyorsunuz* En beğendiğiniz moda tasarımcısı kimdir? Niye? nın baş şehirlerinden birisini hiç ziyaret ettiniz mi? Eğer cevabınız evet ise nerelere gittiniz? Deneyimini hoşunuza gitti mi? bu şehirde en etkileyici deneyiminiz ne oldu? Sizce bir şehir kendi moda tasarımcılarının moda stilini etkiler mi? işbu dokümanın sektöründeki işleri düşününüz. Bu türde en azından 5 isim söyleyiniz!

13 Kendinizin yaptığı el çantalarını sattığınız bir çevirim içi moda mağazası açtınız. Bir el çantasını kaça satarsınız? El çantası malzemesinin maliyeti Euro 200. Bir çantayı yapmak sizin 5 saatinizi alıyor. Kendinizin yaptığı el çantaları için malzeme almak istiyorsunuz. Malzemeyi nereden alacağınıza karar vermede hangi satın alma kriterleri sizin için önemli? En azından 5 kriter belirtin. Bir iş ortağı aradığınızı düşünün. İdeal bir ortağın sahip olacağı vasıflar / karakteristikler / beceriler nelerdir? Bir çok işte ekip çalışması çok önemlidir. Ekip çalışması söz konusu olduğunda güçlü (mesela açık fikirli, toleranslı, adil) ve zayıf taraflarınızı (mesela utangaç, baskın, tembel) düşünün. işbu dokümanın Ayın sonunda patronunuzun size ödeme yapmayı unuttuğunu düşünün. Bu problem nasıl ele alırsınız?

14 Kültürler arası yetkinliklerin girişimciliğin temel bileşenlerinden biri olduğunu düşünüyor musunuz? Cevabınızı açıklayın. Yabancı bir dilde iletişimn kurabilmek niye önemli? Dünyadaki en önemli lisanlar hangileri? Cevabınızı açıklayın. Başarılı bir girişimci bir keresinde şöyle demiştir; Başarılı olacağınıza ve varmak istediğiniz yere varacağınıza olan inancınızı hiç bir zaman kaybetmeyin. Bana sorarsanız girişimci olmanın en önemli yönlerinden bir tanesi budur. Kendinize inandığınız ve başarılı olduğunuz bir durumu düşünün. Kendinizi nasıl hissettiniz? Öz güven niye bu kadar önemli? Takip eden cümleyi müzakere ediniz; İnsanlar girişimciliği risk alma ile karıştırmaktadır. Bir girişimci riski en aza indirgeyen ve sürekli imkan arayan bir kişidir. (Peter Farrell) işbu dokümanın Kadınların sahip olduğu işyerlerinin sayısı özel işyerlerinin sayısındaki artışın iki katı oranında artmaktadır. Sizce niye gittikçe artan sayıda kadın girişimciliğe bir kariyer seçeneği olarak bakmaktadır?

15 Bir moda eşyaları satan dükkan açtığınızı düşünün. Hedef kitleniz kimlerden oluşacaktır? Müşterilerinizi nasıl hedef alabilirsiniz? Hırsla yeni imkanlar peşinde koşuyorum. Bu cümle size uyuyor mu? Düzenli bir insan mısınız? Sizin fikrinize gore yeni bir işe başlamak için ne gibi beceriler gerekli? işbu dokümanın Her işin bir iş planına ihtiyacı vardır. Burada önemli bir husus bütçelemedir. mağazanız için nereden sponsorlar bulabilirsiniz?

16 Planlama girişimciliğin belli başlı bileşenlerinden bir tanesidir. 5 yıl içinde geleceğinizi düşünün ve takip eden sorulara cevap verin; Nereye gidiyorum ve Gittiğim yere nasıl varacağım? Fikirlerinizi arkadaşlarınız ile paylaşın. Başarılı girişimciliğin anahtarlarından bir tanesi sevdiğiniz bir işi yapmaktır ; Hobileriniz ve şahsi tercihlerinizi düşünün yapmayı sevdiğiniz şey nedir? Aileniz ve arkadaşlarınızı düşünün. hayallerimnizin gerçekleşmesinde sizi destekleyen kimlerdir? Kişisel başarınıza yol göstermek ve onu ölçmek için kişisel amaçlar ve hedeflere sahip olmak önemlidiri. Amaçlarınız ve hedefleriniz nelerdir? Ne zaman kendinizi başarılı hissedeceksiniz. işbu dokümanın Başarılı bir girişimci kendisi gibi düşünenler ile bir destek ağı oluşturmak üzere nasıl sosyal olarak bir araya geleceğini bilir. Ortamınızda kim sizin fikirlerinizi, planlarınızı ve hobilerinizi paylaşmakta?

17 Girişimciliğin anlamı nedir? Bir çok işveren girişimcilik ruhunun önemli bir vasıf olduğunu düşünmektedirler. Niye? faaliyetinin arka planında ilham verici bir vizyon olması itici bir güç oluşturur. Hayatınızda elde etmeyi arzu ettiğiniz bir vizyonunuz mevcut mu? Proaktif, hayal gücüne sahip ve yaratıcı olmak girişimciliğin önemli yönlerindendir. Eğer seveceğiniz bir şey keşfedebilecek olsaydınız bu ne olurdu? Idealinizi uygulamaya sokmak için nasıl ilerleyeceksiniz? işbu dokümanın Daha once hiç şirket sosyal sormluluğu terimini duydunuz mu? Bunun anlamı nedir? örnek verebilir misiniz? Günlük hayatınızda sosyal olarak sorumlu bir şekilde nasıl hareket edebilirsiniz?

18 Takip eden cümleyi müzakere ediniz; Değişiklik olmadfan daha iyi hale gelmek için hiç bir yenilik, yaratıcılık ve teşvik mevcut değildir. Değişikliği başlatanlar önlenemez değişikliğin yönetilmesinde daha iyi imkanlarta sahip olacaklardır (William Pollard) Takip eden cümleyi müzakere ediniz; yaratıcılık cesaret ister. (Henri Matisse) Bir Amerikan toplum aktivisti ve yazar olan Mary Lou Cook bir keresinde şöyle demiştir; yaratıcılık keşifte bulunmak, deney yapmak, yetiştirmek, risk almak, kuralları kırmak, hata yapmak ve eğlenmektir. Sizin yaratıcılık için tanımınız nedir? Problemler sık sık yaratıcı çözümler gerektirir. Yaratıcı ve beklenmedik bir şekilde bir problemi çözdüğünüz durumu düşünün! işbu dokümanın ve stress bir arada bulunamaz. Her bir yaratıcı süreç için stresten arınmış ve rahatlatıcı bir ortamm her zaman önemli bir koşul teşkil eder. Yaratıcılığın gelişmesi için diğer koşul teşkil eden unsurlar nelerdir?

19 Bazen aklımıza iyi bir fikir geldiği zaman ortamımızda karşımıza fikir öldürücü dediğimiz kişiler çıkar. Bu türde kişilere örnekler ve bunlara karşı koymak için stratejiler düşünün. Sizi rahat hissettirmek ve hayal gücünüze hitap etmek için iş yerinizin nasıl durması gerekir? Ortalama bir çocuğun yaratıcılığını ortalama bir yetişkininki ile mukayese edin. Nasıl bir sonuç elde ettiniz? Bir kağıt parçası alın ve bir alışıldık t-şört şekli çizin. Şimdi renk, desen ve aksesuar eklemek sureti ile hayal edebileceğiniz en çılgınca tasarımı yaratın. işbu dokümanın Yaratıcılığı ölçmek sizce mümkün mü? Eğer cevabınız evet ise nasıl?

20 İnternet izengin bir ilham kaynağı. Düşünme sürecinize ilham olan herhangi bir web sitesi biliyor musunuz? Hangileri? Zihinsel provokasyon düşünme şeklimizi değiştirebilir. Ihtilaf ve anlaşmazlık yaratmakla tartışma ve düşünme süreçleri tetiklenir ve bu bizim eski algılamalarımızın üstesinden gelmemize yardımcı olur. Takip eden cümleyi tartışarak bu savı deneyebilirsiniz; Öğrenmek insanları aptala çevirir. Bir parça kağıt alın ve diğer oyuncuları bir fikir alış veriş seansına davet edin. Yapılması gereken okuldaki bir moda projesi için fikir toplamaktır. En az 10 adet proje fikri yazınız. Favori moda tasarımcınızın sizden tavsiye almak istediğini hayal edin. Kendisi yaz koleksiyonunu iyileştirmek istiyor. Kendisine bazı ipuçları verin. işbu dokümanın Çevrenizde en yaratıcı kişi kim ve niye?

21 Takip eden cümleyi tamamlayın:. a dayanmaktadır. Takip eden cümleyi tamamlayın: bize. de yardımcı olur eğitilebilecek bir kabiliyettir. Bir kağıt ve kalem alıp 10 dakika süre ile yazı yazın. Aklınıza ne geliyorsa kağıda dökün. Eğer ne yazacağınızı bilmiyorsanız Ne yazacağımı bilmiyorum diye yazın ve aklınıza fikirlerin nasıl geldiğini hissedin. Her bir düşünceyi yazın. Bir ilham kıvılcımı terimi size neyi hatırlatıyor? işbu dokümanın En son aklınıza ne zaman yaratıcı bir fiikir geldi? Bugün? Dün? Geçen Hafta? Geçen ay?

22 Kendinizi yaratıcı biri olarak mı görüyorsunuz? Eğer evet ise niye, hayır ise niye değil? Arkadaşınızın sizden tavsiye istediğini hayal edin. Kişinin yaratıcılığını eğitmenin mümkün olup olmadığını bilmek istiyor. Ve sizden bunu nasıl yapacağına dair ip uçları istiyor. Bu konu hakkında ona fikrinizi söyleyin. tasarımı yaratıcı bir iş. tasarımcıları ilhamlarını nerden alıyorlar? Yeşil yeniden kullanılan, geri dönüştürülen veya sürdürülebilir kumaşlardan yapılan kıyafet ve aksesuarlardan oluşmaktadır. Kendi bireysel yeşil moda kıyafetinizi yaratmak için ne gibi malzemeler kullanabilirsiniz? işbu dokümanın Müdürünüz yerel takas partisini organize etmek üzere bir hafta süreniz olduğunu söylüyor. Mahallenizde herkesin eski kıyafetlerini getirmesi ve diğerlerininki ile takas etmesi gerekiyor. Partinize mümkün olan en fazla sayıda insanı çekebilmek için ne yapabilirsiniz? Yaratıclık

23 Metin Bu proje Avrupa Komisyonu desteği ile fonlanmıştır LLP AT-GRUNDTVIG- GMP Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtmakta olup Komisyon işbu dokümanın içerdiği bilginin herhangi bir şekilde kullanılmasından Metin Bu proje Avrupa Komisyonu desteği ile fonlanmıştır LLP AT-GRUNDTVIG- GMP Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtmakta olup Komisyon işbu dokümanın içerdiği bilginin herhangi bir şekilde kullanılmasından Metin Bu proje Avrupa Komisyonu desteği ile fonlanmıştır LLP AT-GRUNDTVIG- GMP Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtmakta olup Komisyon işbu dokümanın içerdiği bilginin herhangi bir şekilde kullanılmasından Bu proje Avrupa Komisyonu desteği ile fonlanmıştır LLP AT-GRUNDTVIG- GMP Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtmakta olup Komisyon işbu dokümanın içerdiği bilginin herhangi bir şekilde kullanılmasından Metin işbu dokümanın Metin Bu proje Avrupa Komisyonu desteği ile fonlanmıştır LLP AT-GRUNDTVIG- GMP Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtmakta olup Komisyon işbu dokümanın içerdiği bilginin herhangi bir şekilde kullanılmasından

1. Atasözleri ve deyimleri günlük hayatta kullanırım.

1. Atasözleri ve deyimleri günlük hayatta kullanırım. Bu anket 19-23 yaş aralığında, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri arasında rastgele seçilmiş 50 kişi arasında uygulanmıştır. Toplam 13 soru sorulmuştur. Cevap sayıları ve yüzdelikler aşağıda gösterilmiştir.

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET Yaşınız: Mezuniyet: İlkokul / Lise / Üniversite Baba Anne 1- Kaç çocuğunuz var? Kız(lar). Erkek(ler). 2- Kaç yaşındalar? Kız(lar)...

Detaylı

El Kitabı. En Vogue Genç kadın öğrencilere çekici bir adım olarak özel tasarlanmış eğitim programı

El Kitabı. En Vogue Genç kadın öğrencilere çekici bir adım olarak özel tasarlanmış eğitim programı El Kitabı En Vogue Genç kadın öğrencilere çekici bir adım olarak özel tasarlanmış eğitim programı 2011 Bu yayın isteğe uygun olarak hazırlanmış bir eğitimsel program olup genç kadın öğrenciler için ilgi

Detaylı

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK İş aramaya karar verdiniz. İş başvurularına başlamadan önce 3 şey hakkında net olmanız önemli: İdeal işinize kavuşmak; bu 3 faktörün birbiriyle örtüştüğü durumda mümkün.

Detaylı

bonprix sonunda Türkiye de!

bonprix sonunda Türkiye de! bonprix sonunda Türkiye de! Thomas Carroux İstanbul, 18 Ekim 2011 BONPRIX YE Titel der Präsentation HOS GELDİNİZ bonprix» Hesaplı moda satan uluslararası çok kanallı perakende satış mağazasıdır.» 22 ülkede

Detaylı

Küresel Para Haftasına Katılın!

Küresel Para Haftasına Katılın! KÜRESEL PARA HAFTASI Küresel Para Haftasına Katılın! 5. Yıl Dönümü #GMW2016 #GlobalMoneyWeek #TakePartSaveSmart #KüreselParaHaftası 14-20 Mart, 2016 İşbirliği ile destekleyen Küresel Para Haftasına Katılın!

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

Tarih: imza.

Tarih: imza. Bu yıl her şeyin mümkün olduğuna inanıyorum. Tarih: bir sonraki imza yıl YearCompass ve Invisible University International gönüllüleri tarafından hazırlanmıştır. Békéssy László, Csúth Zsófia, Freisinger

Detaylı

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir.

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir. Kadın Girişimcilerin Yeterliliklerinin Artırılması ve İş Dünyasına Entegrasyonu AB Projesi (W2LAB) 2013-1-TR1-LEO05-47596 İhtiyaç Analizi Anketi Raporu Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye

Detaylı

Basit yapı gruplarının oluşturulması

Basit yapı gruplarının oluşturulması Metal sektörü mesleklerindeki eğitim uygulamaları (unit of learning outcomes) No. 3 Kasım 2011 This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK. Nedir? Nasıl Girişimci olunur?

GİRİŞİMCİLİK. Nedir? Nasıl Girişimci olunur? GİRİŞİMCİLİK Nedir? Nasıl Girişimci olunur? 1 GİRİŞİMCİ KİMDİR? GİRİŞİMCİ; Başkalarının baktığı ama göremediği fırsatları görüp, bunları bir iş fikrine dönüştürebilen, risk almaya yatkın olan kişidir 2

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın

LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın Giriş Her web sitesi sahibi, Seo açısından anahtar kelimelerin önemi çok iyi bilir. Fakat içeriğinizi optimize etmek için kullandığınız ana

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Microsoft Dynamics İş Çözümleri Pazarlama Müdürü

Microsoft Dynamics İş Çözümleri Pazarlama Müdürü Microsoft Dynamics İş Çözümleri Pazarlama Müdürü http://www.youtube.com/watch?v=phmwz96_gos Akışkan topluluklarda işbirlikleri Bilgi sizi bulur Telefon, e-posta, konferans ve birlikte çalışmada entegre

Detaylı

REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER

REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER Yarı yıl tatili başlarken anne babaları da bir telaş sardı. "2 hafta sürecek tatil boyunca çocuğum derslerinden uzak kalacak mı,

Detaylı

Yüz yüze değerlendirme

Yüz yüze değerlendirme Yüz yüze değerlendirme YAŞ: CİNSİYET: OKUL TÜRÜ: 1. Çalışma ortamı tercihleri 1. Diğer insanlarla işbirliği kurabilirim. Evet HAYIR FİKRİ 2. Büyük bir grupta çalışmaktan hoşlanırım. (5-10 kişi) 3. Bir

Detaylı

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu.

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu. AKTEM bilişim, AKTEM lojistiğin sektördeki 15 yıllık tecrübesi ve desteğiyle kurulmuş bir yazılım grubudur. Yazılım grubumuz her alanda, ihtiyaç duyulabilecek bilişim ve yazılım desteğini verebilecek yetkinliktedir.

Detaylı

- İş fikrinize yönelik girişimcilik beceri ve tutumlar analizi -

- İş fikrinize yönelik girişimcilik beceri ve tutumlar analizi - GENÇ İSTİHDAMININ ARTIRILMASI İÇİN ANKARA GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ- TRH1.2ADA/P-01 (GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI YEDP) - İş fikrinize yönelik girişimcilik beceri

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009

Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009 Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009 www.webrazzi.com 2/16 Rapor Hakkında Bu araştırma Türkiyeʼde mobil internet kullanımı ve 3Gʼnin bilinirliğini ölçmek amacıyla Webrazzi okuyucuları

Detaylı

http://kariyer.ieu.edu.tr

http://kariyer.ieu.edu.tr ÖZGEÇMİŞİ ANLAMAK Öncelikle özgeçmişin nedir ve ne işe yarar açıklığa kavuşturalım. Özgeçmiş kim olduğunuzu, eğitim ve deneyimlerinizi içeren iyi sunulmuş bir özettir. Özgeçmişin tek amacı bir staja veya

Detaylı

İÇİNDEKİLER 00. ISINMA. Çorba Yapmaya Benzer 01. BOZ 02. BAK. 9 Sevgili Okur. 10 Sevdiğiniz Yaşamı Tasarlayın Hakkında. 16 Bu Kitap Neyin Nesidir?

İÇİNDEKİLER 00. ISINMA. Çorba Yapmaya Benzer 01. BOZ 02. BAK. 9 Sevgili Okur. 10 Sevdiğiniz Yaşamı Tasarlayın Hakkında. 16 Bu Kitap Neyin Nesidir? İÇİNDEKİLER 9 Sevgili Okur 10 Sevdiğiniz Yaşamı Tasarlayın Hakkında 16 Bu Kitap Neyin Nesidir? 18 Bu Kitap Nasıl Kullanılır? 20 Neden Tasarım? 22 Tasarımcı Gibi Düşünmek 24 Benim Sürecim 26 Ürün Tasarımı

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM 1. Herbalife Başvurunuzu Tamamlayın Herbalife Üye Paketi (HMP) Üye Başvuru Formu Kullanılacak Ürünler Basılı Malzeme & DVD %25 Başlangıç İndirimi* 2. Ürün Broşürünü İnceleyin Herbalife

Detaylı

Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Ağ Bilgi Güvenlik Farkındalıkları

Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Ağ Bilgi Güvenlik Farkındalıkları Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Ağ Bilgi Güvenlik Farkındalıkları M. Emre SEZGİN, Ozan ŞENKAL Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Sosyal Ağlar-I Yaşamakta olduğumuz yüzyılda ortaya çıkan en önemli

Detaylı

Simla nın seçimi ürünleri

Simla nın seçimi ürünleri TASARIM ve ALIŞVERİŞ Simla nın seçimi ürünleri MUTLU ŞEHİR ANNELERİNDEN Simla nın seçimi ürünleri Üsküdar markası şehirden olduğu kadar genç tasarımcıların vizyonlarından da ilham almayı seviyor. Yetenekleriyle

Detaylı

Dil ve Kültürlerarası Beceriler (LiMErIC)

Dil ve Kültürlerarası Beceriler (LiMErIC) Dil ve Kültürlerarası Beceriler (LiMErIC) Avrupa da sosyal bütünleşme ve sosyal içermenin sürdürülebilir bir biçimde teşvik edilmesinde Erken Çocukluk Eğitimi ve Bakımı hayati öneme sahiptir. Ancak çoğu

Detaylı

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması, ZENNA Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu

Detaylı

Hareketlilik Koçu DE/12/LLP-LdV/TOI/147 515. Yaşam Çarkı. C3: Dijital yeterlilikler C4: Öğrenmeyi Öğrenmek

Hareketlilik Koçu DE/12/LLP-LdV/TOI/147 515. Yaşam Çarkı. C3: Dijital yeterlilikler C4: Öğrenmeyi Öğrenmek Hareketlilik Koçu Yaşam Çarkı Eğitmen talimatları Bireysel çalışma Yaşam Çarkı Ana hatları, yapısı ve tanımı Bu çalışmadaki saptanabilir beceri ve yeterlilikler Saptanabilir Öğrenim Çıktıları Bu alıştırmanın

Detaylı

Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı

Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı Son (online) Başvuru Tarihi: 29 Mart 2013 http://e-bideb.tubitak.gov.tr Hemen Kayıt Olun! Eğer hala TÜBİTAK Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması için

Detaylı

Wellness El Kitabı. Wellness El Kitabı na Giriş

Wellness El Kitabı. Wellness El Kitabı na Giriş Wellness El Kitabı na Giriş Wellness ile ilgili konuşma başlatın Müşteri ile ilişki kurmaya başlayın Sağladığımız bilgileri değerlendirin Wellness nedir? Wellness kavramının çeşitli tanımlarına değinin

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur.

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 12 Kasım 2018-18

Detaylı

Educakid Çocuk Akademisi, Çocuklar için MBA

Educakid Çocuk Akademisi, Çocuklar için MBA Educakid Çocuk Akademisi, Türkiye de sosyal bilimler alanında çocuklara ve gençlere kişisel gelişim eği:mi veren ilk ve tek kurum olma özelliğine sahip:r. Çocukların ve gençlerin kendilerinini ve yeteneklerini

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma 1 of 5 14/10/2010 Stresle Başa Çıkma Stres bizim baskıya karşı duygusal ve fiziksel tepkimizdir. Bu baskı dışsal faktörlerden kendimizin ya da bir yakınımızın yaşam etkinliklerinden, hastalıklarından yaşam

Detaylı

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Içindekiler 1. Ne Eliberato olduğunu 2. Will Eliberato benim kitap yayınlayabilir miyim? 3. Ne malzeme

Detaylı

EĞLENCEM MEDYA. Prof. Dr. E. Nezih ORHON. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi

EĞLENCEM MEDYA. Prof. Dr. E. Nezih ORHON. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi EĞLENCEM MEDYA Prof. Dr. E. Nezih ORHON Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Merhaba, Öğrencilerimiz ile birlikte hayata geçireceğimiz çalışmalarda deneyim paylaşımı için aşağıdaki şu üç boyutu

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi CAMİŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Hazırlanma Tarihi 06/12/2018 Geçerlilik Tarihi 06/01/2019 NEDEN ÖZDEN OSGB? Bizimle çalışmadan önce bizim hakkımızda bazı detayları öğrenmek isteyeceğinizi düşündük. Sıkıcı metinler

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Çeviri Köyü Projesi Hakkında. Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı.

Çeviri Köyü Projesi Hakkında. Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı. 1 Çeviri Köyü Projesi Hakkında Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı. Kimsiniz Siz? Çeviri Köyü Projesi Hakkında Neyi, Niye Yapıyorsunuz? Birlikte

Detaylı

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI Çocuğunuzla oyun oynamak anne babalara neler kazandırır? Ondaki değişimleri ve gelişimleri gözlemleyebilir, Oyun yoluyla çocuğundaki sınır ve kuralların oluşmasına

Detaylı

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor?

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Yazar Deepika Pandey Yayınlanma tarihi: Haziran 2017 Konular: Arama, Tüketici Analizleri, Çok Kanallı Tüketicilerin beklentileri büyük

Detaylı

Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik

Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik Genç Akademi BİLGE ADAM GENÇ AKADEMİ Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik Genç Akademi, Bilge Adam ın 20 yılı aşkın deneyimiyle 7-17 yaş grubu gençleri üniversite öncesinde ileri

Detaylı

BT Satın Alımındaki Sismik Kayma

BT Satın Alımındaki Sismik Kayma BT Satın Alımındaki Sismik Kayma Mart 2015 Bugün Yeni bir Bilgi Teknolojisi Alıcısı var: İş birimleri (LOB) Bu teknolojiyi satın alanlar çoğunlukla işletme yöneticisi veya müdürdür Dünya çapında birçok

Detaylı

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları (Üniversite Dışında Kalan Gençler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması) Sonuçlar Bu sorgudaki kayıt sayısı: 595 Anketteki toplam kayıt: 595 Toplama göre yüzde: 100.00%

Detaylı

Ön Eleme Vakası. 7 Mart 2016. 2016 Quattro Business Consulting Tüm Hakları Saklıdır

Ön Eleme Vakası. 7 Mart 2016. 2016 Quattro Business Consulting Tüm Hakları Saklıdır Ön Eleme Vakası 7 Mart 2016 2016 Quattro Business Consulting Tüm Hakları Saklıdır Ön Eleme Vakası (1/2) Perakende mağazacılığı alanında faaliyet gösteren firmaya yaklaşık bir sene önce katılmıştı İlknur.

Detaylı

SRA Versiyon Şubat 2001

SRA Versiyon Şubat 2001 SRA Versiyon Şubat 2001 Anti-psikotik İlaç Kullanımı ile ilgili Araştırma H.A. Wolters H. Knegtering D. Wiersma R.J. van den Bosch Academisch Ziekenhuis Groningen Kişi ile ilgili özel veriler Tarih:...

Detaylı

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM Google Arama Ağı Reklamı. Tam olarak sunduğunuz ürün veya hizmetleri Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. Siz de yalnızca reklamınıztıklanıp web siteniz ziyaret edildiğinde veya telefonla

Detaylı

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

Zorbalık Türleri Nelerdir?

Zorbalık Türleri Nelerdir? Zorbalık Türleri Nelerdir? Fiziksel İlişkisel Sözel Siber Siber Zorbalık elektronik iletişim araçları yoluyla tehdit etmek ve kötü sözler içeren mesajlar göndermek internet ortamında dedikodu yapmak ya

Detaylı

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri... Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! Ebeveyn Bilgilendirmesi Gastronomi Alanında Meslek Eğitimi Hakkında Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! > 6 En İyi Fırsatları

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ 1- Beni çok iyi tanımlıyor 2- Beni iyi tanımlıyor 3- Beni az çok iyi tanımlıyor 4- Beni pek tanımlamıyor 5- Beni zaman zaman hiç tanımlamıyor 6- Beni hiç tanımlamıyor

Detaylı

YARATICI OKUMA DOSYASI. En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz.

YARATICI OKUMA DOSYASI. En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz. YARATICI OKUMA DOSYASI En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz. MAVİŞ Mavişe göre Dünya nın ¾ nün suyla kaplı olmasının nedeni nedir?...... Maviş in gözünün maviden başka renk görmemesinin

Detaylı

STK larda finansal yönetim ve kaynak oluşturma. Burcu Yeşiladalı REC Türkiye Genç Çevreciler Eğitim Semineri Ankara 23-27 Temmuz 2007

STK larda finansal yönetim ve kaynak oluşturma. Burcu Yeşiladalı REC Türkiye Genç Çevreciler Eğitim Semineri Ankara 23-27 Temmuz 2007 STK larda finansal yönetim ve kaynak oluşturma Burcu Yeşiladalı REC Türkiye Genç Çevreciler Eğitim Semineri Ankara 23-27 Temmuz 2007 Finansal sürdürülebilirlik Finansal sürdürülebilirlik Kaynak oluşturma,

Detaylı

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI Approved Centre İstanbul Business School programları dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu PEARSON tarafından akredite edilmiştir. Aldığınız dersleri

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması

2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması 2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması Tapio Laamanen 11 Ocak 2011 1 İstihdam ve Ekonomi Bakanlığının Stratejik Başlama Noktaları Temel

Detaylı

E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ. E-TWINNING ARAÇLARI

E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ.   E-TWINNING ARAÇLARI E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ https://etwinningbitlis.weebly.com/ E-TWINNING ARAÇLARI E- Twinning de üç kademe bulunmaktadır. Masaüstü 2 Herkese açık olan Portal 1 TwinSpace 3 1. Kademe: Genel (Herkese

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ:

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: 1. Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? (Hangi saatlerde) 2. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? 3. Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını

Detaylı

Araştırma sonuçları, adresinden istenildiği takdirde tarafınızla paylaşılacaktır.

Araştırma sonuçları, adresinden istenildiği takdirde tarafınızla paylaşılacaktır. EK 2: Anket Formu Sayın Katılımcı, Aşağıda yer alan anket formu Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı nda hazırlanmakta olan doktora tez çalışmasına veri sağlayabilmek

Detaylı

Gürc r an n B ange g r

Gürc r an n B ange g r Gürcan Banger Hareket Noktası Kendi işini kurmaya karar vermede başlıca etkenler şunlardır: 1. İşini kaybetmek, 2. İşsizlik döneminin uzun sürmesine tepki, 3. Bir iş fırsatının belirlenmesi, 4. Daha çok

Detaylı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress nedir? WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.wordpress açık kaynaklı bir yazılım

Detaylı

Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması

Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması Tüketicilerin kitap okuma alışkanlıklarını ölçmek ve bu alışkanlıkların kazanımında ailelerin ne kadar etkili olduğunu öğrenmek için yapılmıştır 1 Kitap

Detaylı

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi?

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi? Alkollü İçecek: 18.12.2011 Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? -Akşam yemeğinden sonra saat 20:00 civarında. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? -Kendim satın almadım. Kız

Detaylı

Bayram Taşcı ya yazarlık kariyeri ve kitabı hakkında bir takım sorular sorduk.

Bayram Taşcı ya yazarlık kariyeri ve kitabı hakkında bir takım sorular sorduk. Bayram Taşcı ya yazarlık kariyeri ve kitabı hakkında bir takım sorular sorduk. Kendisine bizi kırmayıp, sorularımızı cevaplandırdığı için kendisine teşekkür ederiz. Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Tabi.

Detaylı

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: Bilgi Paylaşım Araçları 8.-14.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul 1- İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım

Detaylı

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne?

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Otomotiv, mobil, Mobil cihazlar, otomobil satın alma yolculuğunu değiştirdi. Öğle yemeği molasında

Detaylı

Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın.

Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın. Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın. Hakkımızda Cure, on iki yılı aşkın deneyimiyle sektörün öncü tasarımcıları tarafından 2015 Yılında

Detaylı

İLK FIRSAT 2017 MEZUNLAR BULUŞMASI // 27 Mayıs 2017

İLK FIRSAT 2017 MEZUNLAR BULUŞMASI // 27 Mayıs 2017 İLK FIRSAT 2017 MEZUNLAR BULUŞMASI // 27 Mayıs 2017 2016 Katılımcıları İlk Fırsat programı ardından kariyerlerine emin adımlarla devam ediyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, mezunlar buluşmasında

Detaylı

VELILER IÇIN BROŞÜR. Chiro 6 ve 18 yaş arası çocuklar ve gençler içindir Önemli olan oyun, eğlence ve hareket!

VELILER IÇIN BROŞÜR. Chiro 6 ve 18 yaş arası çocuklar ve gençler içindir Önemli olan oyun, eğlence ve hareket! VELILER IÇIN BROŞÜR Chiro 6 ve 18 yaş arası çocuklar ve gençler içindir Önemli olan oyun, eğlence ve hareket! ]foto: Dominique Vankan[ Chiro, çocuklara ve gençlere yönelik en büyük Flemenkçe organizasyonudur.

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın

BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın 11. Sezon Teması Senin dünyan senin sınıfın / Eğitimin geleceği Hayallerinizi süsleyen, çok sevdiğiniz, her zaman öğrenmek istediğiniz

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

Girişimcilik GİRİŞİMCİLİK. Ders 01. ŞENYURT / 1

Girişimcilik GİRİŞİMCİLİK. Ders 01. ŞENYURT     / 1 GİRİŞİMCİLİK Ders 01 www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 1 Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; Fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 2 GİRİŞİMCİLİK

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.22 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri Fark Yaratan İK Projeleri

Detaylı

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır Büyük düşün... David Avrin Bugün dünyada en çok talep gören İş Dünyası Pazarlama/Markalaştırma Konuşmacısı olan DAVİD AVRİN, Görünürlük Koçu olarak tanınır. Şaşırtıcı derecede eğlenceli bir tarzı olan

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi Ders: Görsel senaryo taslağının önemi İletişim, harika bir prodüksiyonun anahtarıdır. Fikirlerinizi görselleştirmek için görsel senaryo taslakları kullanın ve etkili bir çekim planlayın. Çizilecek içerik

Detaylı

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi:

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: Sık Sorulan Sorular TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: 1. Tandem: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir?...s.3 2. Program nasıl çalışıyor? Not edilmesi

Detaylı

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz!

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! 510 TÜRK DÜNYASI VAKFI HAKKIMIZDA Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! Bilginin hızla üretildiği ve tüketildiği bir çağda, çocuklarımızın okuma merakının dünya çapında hayli azaldığını

Detaylı

TOPTAN T SHİRT Toptan tişört

TOPTAN T SHİRT Toptan tişört TOPTAN T SHİRT Ülkemizde bir çok ilde gelişme gösterdiğinden dolayı ürünleri pazarlayan bir çok firma bulunmakta dir. Burada potansiyel müşterilerinize düşen bu firmalar toptan Baskılı tişört arasında

Detaylı

EIS526-H02-1 GİRİŞİMCİLİK (EIS526) Yazar: Doç.Dr. Serkan BAYRAKTAR

EIS526-H02-1 GİRİŞİMCİLİK (EIS526) Yazar: Doç.Dr. Serkan BAYRAKTAR GİRİŞİMCİLİK (EIS526) Yazar: Doç.Dr. Serkan BAYRAKTAR SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine

Detaylı

Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA...

Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA... Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA... http://www.dw.de/müslüman-kadın-futbolcular-berlinde-buluş... GÜNDEM / ALMANYA ALMANYA Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu 'Discover Football'

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve ne yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını

Detaylı

SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN!

SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN! SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN! ANIL ALTAŞ EĞİTMEN/DANIŞMAN 14 TEMMUZ 10 BÜMED AŞİYAN SALONU Sosyal Medya ile dünya artık düz! 2 Icons courtesy of Sosyal medya Katsayınızı biliyor musunuz? Test Sonucu

Detaylı

Pay Opsiyon Sözleşmeleri. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası

Pay Opsiyon Sözleşmeleri. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Pay Opsiyon Sözleşmeleri Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bu dokümanda kullanılan içeriğin bir kısmı, Türkiye deki düzenlemeler çerçevesinde menkul kıymetler veya türev araçlarla ilgili faaliyet göstermek

Detaylı

ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI. Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB)

ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI. Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB) ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB) Strateji seçimi İş konuşmak için bir kamp yerini seçen iki rakip firma yöneticisinin karşısına bir ayı çıkar. Yöneticilerden biri hemen

Detaylı

SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler

SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM 0-18 yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler İYI SINIRLARI IYI BELIRLER, BÖYLECE BIZLER DE BÜYÜRKEN NASIL DAVRANACAĞIMIZI IYI BILIRIZ 5. SINIFTAKI

Detaylı

GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ

GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ 19.12.2012 Ben de bilim insanı olmak istiyorum çünkü pes etmem! (7. Sınıf Aklımda bilim insanlarının da hep doğruyu tam olarak bilemeyecekleri kaldı. Bilim insanlarının

Detaylı