Shell Chemicals MÜŞTERİ PORTALI HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU GİRİŞ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Shell Chemicals MÜŞTERİ PORTALI HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU GİRİŞ"

Transkript

1 Shell hemcals MÜŞTERİ PORTLI HIZLI ŞLNGIÇ KILVUZU GİRİŞ

2 İÇİNDEKİLER KULLNII RYÜZÜ KILVUZU SİPRİŞ YÖNETİMİ SÜREÇLERİ KYITLR VE RPORLM na ekran Sparşler verme Portal sparşlerm Sparş yönetm ekranı Yenden sparş verme Mevcut sparşlerm Hesap yönetm ekranı Sparşler değştrme veya ptal etme Tüm sparşlerm Tüm faturalarım Güncel faturalarım Kullanma Kılavuzu

3 KULLNII RYÜZÜ KILVUZU N EKRN TEMEL İLGİLER. SİPRİŞ YÖNETİMİ SEKMESİ Tek br sekme altında tüm sparş yönetm görevlernz yürütün: sparş verme ve zleme; sparş blglern değştrme, yenden sparş verme veya sparşler ptal etme; sparş raporlarına ve sparşle lgl dokümanlara erşme.. GÜVENLİK VE ÜRÜN İLGİLERİ SEKMESİ Genel güvenlk blgsnn yanı sıra satın aldığınız ürünlere at blgler.. MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YETKİLİSİ VE KULLNII EKRNLRI Satış ve müşter lşklernden sorumlu yetklnze ulaşın; gorüş, öner veya şkayetlernz, doğrudan Shell hemcals müşter lklernden sorumlu yetklnze göndern; ayrıca şrketnzdek tüm Müşter Portalı kullanıcılarını gorüntüleyp yönetn. Sparş yönetm ekranı Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

4 KULLNII RYÜZÜ KILVUZU SİPRİŞ YÖNETİMİ EKRNI TEMEL İLGİLER. YENİ SİPRİŞ VERİN Yen br sparş vern sürec bastleştrmek çn sadece D E sözleşme yaptığınız ürünler lstelenecektr.. PORTL SİPRİŞLERİM Müşter Portalında kaydedlen veya gönderlen sparşler görüntüleyn ve sparş numarasına, sparş adına veya Satın lma Emr (PO) numarasına göre fltreleyn.. YENİDEN SİPRİŞ VERİN Mevcut br sparş kopyalayın ve sadece stenldğ gb mktar ve teslmat tarhn güncelleyn, ardından yenden göndern. 1 2 Hesap yönetm ekranı Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

5 KULLNII RYÜZÜ KILVUZU HESP YÖNETIM EKRNI ÖNEMLİ İLGİLER D. TÜM FTURLRIM Son 18 ay çndek tüm faturalarınız hakkında genel blgler çerr; buradan verler görüntüleyeblr, fltreleyeblr, ndreblrsnz ve fatura belgelernze ulaşablrsnz.. GÜNEL FTURLRIM Tüm ödenmemş faturalarınız hakkında genel blgler çerr; buradan ayrıntılı fatura verlern görüntüleyeblr, fltreleyeblr, ndreblrsnz ve fatura belgelernze ulaşablrsnz. 1 2 Sparşler verme Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

6 SİPRİŞ YÖNETİMİ SÜREÇLERİ SİPRİŞLERİ VERME - 1. DIM 1. DIM: ÜRÜNLERİ SEÇİN D. azı blgler, kullanıcı proflnze göre sstem tarafından szn çn otomatk olarak grlecektr.. şağı açılır menüden teslmat konumunu seçn.. Lsteden sparş vermek stedğnz ürünü seçn-şlemler hızlandırmak ve olası hatalardan kaçınmak amacıyla, konuma yapılacak her br teslmat çn sadece satın alma sözleşmes yaptığınız ürünler görüntülenecektr. D. Sstem, şrket ve teslmat konumu blglern otomatk olarak ekrana getrr ve drekt doğrulama çn burada görüntülenr. Sparşler verme - 2. dım Yenden sparş verme Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

7 SİPRİŞ YÖNETİMİ SÜREÇLERİ SİPRİŞLERİ VERME - 2. DIM 2. DIM: SİPRİŞ İLGİLERİNİ GİRİN Zorunlu sparş blgler bölümlern tamamlayın sparş göndermeden önce son br nceleme fırsatınız olacaktır ve herhang br aşamada daha sonrak br tarh çn sparş kaydedeblrsnz.. r PO numarası grn.. rden fazla seçenek varsa MOT u seçn. D. Mktarı, brm ve teslmat veya tahslat tarhn grn. D. Sparş vermek çn İncele ve gönder seçeneğne tıklayınız. Veya daha sonrak br tarh çn taslak olarak Kaydet seçeneğne tıklayınız. Kaydedlen sparşlere br sparş numarası verlecektr, ancak bu sparşler taslak olarak kalıp Shell e gönderlmeyeceklerdr. Sparşler verme - 3. dım Yenden sparş verme Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

8 SİPRİŞ YÖNETİMİ SÜREÇLERİ SİPRİŞLERİ VERME - 3. DIM 3. DIM: İNELEYİN VE GÖNDERİN. u ekran, son kontrolü yapmanızı sağlamak çn sparş blglerne at tam br özet sağlar.. Gönder öğesne tıklayarak sparş vern. r sparş gönderldğnde, alındı bldrmne at br onayı ekranda göreceksnz. Gönderldkten sonra, sparşnzn kabulü hâlâ uygun Shell hemcals şrketnn onayına bağlıdır ve ayrı br bldrm yoluyla talep edlrse onaylanacaktır. Yenden sparş verme Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

9 SİPRİŞ YÖNETİMİ SÜREÇLERİ YENİDEN SİPRİŞ VERME TEMEL İLGİLER. Yenden sparş ver şlev, mevcut br sparşe dayalı olarak br ürünü hızlı br şeklde yenden sparş etmenze zn verr bunu Sparş yönetm ekranının üst sırasında bulablrsnz Sparşler değştrme veya ptal etme Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

10 SİPRİŞ YÖNETİMİ SÜREÇLERİ SİPRİŞLERİ DEĞİŞTİRME VEY İPTL ETME - 1. DIM TEMEL İLGİLER. ustomer Portal üzernden geçlen sparşler, Sparş yönetm sayfasındak Mevcut sparşlerm ekranı yoluyla zn verlen ekranda değştrleblr veya ptal edleblr. Sparşler değştrme veya ptal etme - 2. dım Portal sparşlerm Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

11 SİPRİŞ YÖNETİMİ SÜREÇLERİ SİPRİŞLERİ DEĞİŞTİRME VEY İPTL ETME - 2. DIM TEMEL İLGİLER. Mktarı, brm veya teslmat tarhn değştrn ya da sparş ptal edn ardından değşklğ Göndern. Değşklk veya ptal talebnn alındığını onaylayan açılır br ekran göreceksnz. Portal sparşlerm Daha fazlasını öğrenmek çn br etkn nokta üzerne tıklayın.

12 KYITLR VE RPORLM PORTL SİPRİŞLERİM D NEYİ GÖSTERİR? Müşter Portalında oluşturulan tüm kaydedlen veya Gönderlen sparşlern kaydı. URD NE YPİLİRSİNİZ?. Sparşler sparş numarasına, sparş adına veya Satın lma Emr (PO) numarasına göre fltreleyeblrsnz.. Kaydedlen sparşler düzelteblr ve göndereblrsnz.. Gönderlen sparşlere at br sparş özetn PDF olarak ndreblrsnz. D. Yen br sparş göndereblrsnz. Mevcut sparşlerm Tüm sparşlerm

13 KYITLR VE RPORLM MEVUT SİPRİŞLERİM NEYİ GÖSTERİR? Ödemeye kadar olan tüm güncel sparşlernze at br lste. Doğrudan SP sstemmzden gelen gerçek zamanlı verler sağlar. D URD NE YPİLİRSİNİZ? Tüm sparşlerm E F. Sparşler tarh aralığı, ürün, teslmat konumu, durum ve PO numarasına göre fltreleyeblrsnz. Tam br sparş raporu ndreblrsnz. Tüm blgler görmek çn tek tek sparşler genşleteblrsnz D. Sütun başlıklarına göre sparş verlern sıralayablrsnz E. Sparş onayı, teslmat belgeler, analz sertfkası ve faturalar dâhl olmak üzere, sparşle lgl tüm dokümanları ndreblrsnz. F. Sparş değştreblr veya ptal edeblrsnz naklye yöntem ve yükleme tarh kısıtlamalarına tâb olarak br kalem smges br sparşn değştrlebleceğn belrtr.

14 KYITLR VE RPORLM TÜM SİPRİŞLERİM NEYİ GÖSTERİR? Müşter Portalından verlp verlmedklerne bakılmaksızın ve durumlarından (reddedlen sparşler harç) bağımsız olarak şrketnzn tüm sparşler. 18 ay öncesne ve 3 ay lersne at tüm sparşlernzn geçmş. E SP sstemmzden doğrudan gelen gerçek zamanlı ver. D Portal sparşlerm Mevcut sparşlerm F URD NE YPİLİRSİNİZ?. Sparşler teslmata, vade tarh veya sevkıyat tarh aralığına göre görüntüleyeblrsnz. Sparşler teslmat konumu, durum, PO numarası veya ürüne göre fltreleyeblrsnz. Tam br sparş raporu ndreblrsnz D. Tüm blgler görmek çn tek tek sparşler genşleteblrsnz E. Sütun başlıklarına göre sparş verlern sıralayablrsnz F. Sparşle lgl dokümanları ndreblrsnz

15 KYITLR VE RPORLM TÜM FTURLRIM NELER GÖRÜNTÜLENİR? Müşter Portalına grlmş olsun, olmasın veya ödenmş ya da ödenmemş olsun şrketnzn son 18 aya at tüm faturalarına lşkn blgler doğrudan SP sstemmzden çeklen gerçek zamanlı verlere dayalı olarak görüntülenr. D Güncel faturalarım E URD NELER YPİLİRSİNİZ?. Faturalama tarhne veya son ödeme tarhne ve tarh aralığına göre lgl faturalarınızı görüntüleyeblrsnz.. rama sonuçlarını ürüne, teslmat yerne, fatura durumuna, sparş emr veya fatura numarasına göre fltreleyeblrsnz.. Fatura verlern daha fazla ayrıntı çerecek şeklde genşleteblrsnz. D. Fatura verlernden br rapor oluşturablr veya bunları br Excel dosyası olarak ndreblrsnz. E. Fatura belgelerne erşeblr ve bunları ndreblrsnz; faturayı PDF olarak açmak çn fatura numarasına tıklayın.

16 KYITLR VE RPORLM GÜNEL FTURLRIM NELER GÖRÜNTÜLENİR? Müşter Portalına grlmş olsun ya da olmasın şrketnzn ödenmemş tüm faturalarına lşkn blgler doğrudan SP sstemmzden çeklen gerçek zamanlı verlere dayalı olarak görüntülenr. E URD NELER YPİLİRSİNİZ? Portal sparşlerm D. Sonuçları tarhe, ürüne, teslmat yerne, sparş emr numarasına veya fatura numarasına göre fltreleyeblrsnz.. Özet fatura verlern daha fazla ayrıntı çerecek şeklde genşleteblrsnz.. Fatura verlernden br rapor oluşturablr veya bunları br Excel dosyası olarak ndreblrsnz. D. Fatura belgelerne erşeblr ve bunları ndreblrsnz; faturayı PDF olarak açmak çn fatura numarasına tıklayın. E. elrl br fatura çn sorgu oluşturablrsnz; müşter hzmetler temslcnze br sorgu göndermek çn İşlemler sütunundak posta smgesne tıklayın.

17 KULLNM KILVUZU SYFLRD GEZİNME İçerk sayfaları arasında hareket etmek çn ok düğmelern kullanın. İÇİNDEKİLER Herhang br sayfada düğmesne tıkladığınızda çndekler sayfası görüntülenecektr ETKİN NOKTLR HKKIND DH FZL İLGİ Daha fazlasını öğrenmek çn le belrtlen br etkn noktaya dokunun. çılan pencerey kullanarak kapatın. şaretn na ekran TEMEL İLGİLERE, SSS LR VE HIZLI İPUÇLRIN ERİŞME EK İÇERİK Temel blgler, SSS lar ve Hızlı puçları arasında geçş yapmak çn blg panelndek smgelere tıklayın. lg panelnn altındak sayfa numaraları ek çerğ belrtr. Ek blgye erşmek çn br numaraya tıklayın. 1 2

18 YSL UYRILR Shell hemcals, kmyasallar şnde faalyet gösteren çeştl Shell Group şrketlern fade etmektedr. Shell Group, Royal Dutch Shell plc nn doğrudan veya dolaylı olarak yatırımlara sahp olduğu şrketler fade etmektedr. Shell Group şrketlern oluşturan şrketlern her br bağımsız brer tüzel kşlk olup, ayrı br kmlğe sahptr. u yayının çerdğ blgler, blgmz dahlnde doğru ve kesndr, ancak kullanım koşulları kontrolümüzün dışında olduğu çn, verleblecek herhang br tavsye veya öner konusunda garant verlmemektedr. u dokümanın telf hakkı Shell hemcals Lmted e verlmştr. Her hakkı saklıdır. u dokümanın tamamı veya herhang br bölümü, telf hakkı sahbnn önceden yazılı zn olmaksızın hçbr şeklde veya surette çoğaltılamaz, herhang br ger alma sstemnde saklanamaz veya letlemez. Yayın tarh: Eylül 2016 Daha fazla blg çn: Lütfen Shell hemcals müşter lşkler yetklnze danışın. Sürüm 2.0 TEMMUZ 2017

Shell Chemicals MÜŞTERİ PORTALI HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU GİRİŞ

Shell Chemicals MÜŞTERİ PORTALI HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU GİRİŞ Shell Chemcals MÜŞTERİ PORTLI HIZLI ŞLNGIÇ KILVUZU GİRİŞ İÇİNDEKİLER KULLNICI RYÜZÜ KILVUZU SİPRİŞ YÖNETİMİ SÜREÇLERİ KYITLR VE RPORLM na ekran Sparşler verme Portal sparşlerm Sparş yönetm ekranı Yenden

Detaylı

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken, sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Başvuru işlemine başlamak için, karşınıza çıkan ekranda (Şekil 1) bulunan

Detaylı

Panel Denetleyici MPC-xxxx-B FPA-1200-MPC. Kullanım Kılavuzu

Panel Denetleyici MPC-xxxx-B FPA-1200-MPC. Kullanım Kılavuzu Panel Denetleyc MPC-xxxx-B FPA-1200-MPC tr Kullanım Kılavuzu 3 tr Içndekler Panel Denetleyc Içndekler 1 Blgnze 8 1.1 Adım açıklamaları 8 1.2 Başlat menüsünün çağrılması 8 1.3 Dl değştrme ekranı 9 1.4

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ SAYFASINA GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr

Detaylı

Dip - Zirve Relatif Performans Piyasa Çarpanları Değerlemeler TTKOM IPEKE SAHOL BIMAS TTRAK DOHOL. Düşüşü Sürenler ASELS

Dip - Zirve Relatif Performans Piyasa Çarpanları Değerlemeler TTKOM IPEKE SAHOL BIMAS TTRAK DOHOL. Düşüşü Sürenler ASELS BİST 30 Son Fyat Bu Hafta Geçen Hafta AKBNK 8,92-10,35% -2,93% ARCLK 13,55-4,24% 4,04% ASELS 10,30-7,52% -4,24% ASYAB 2,01-5,19% -0,93% BIMAS 87,75-3,31% -1,39% DOHOL 1,07-4,46% -2,61% EKGYO 3,09-4,92%

Detaylı

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI Yazar : Mehmet Kemal ASLAN Oluşturulma Tarihi : 25.08.2014 Son Değişiklik : 23.09.2014 Kontrol Numarası : Sürüm : 1 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ... 3 ORGANİZASYON SEÇİMİ...

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr internet sayfasında ÖĞRENCİ

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Fumonc 3 rado net kablosuz duman dedektörü Kracılar ve mülk sahpler çn blg Tebrk ederz! Darenze akıllı fumonc 3 rado net duman dedektörler monte edlmştr. Bu şeklde ev sahbnz yasal donanım yükümlülüğünü

Detaylı

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için)

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için) Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Uluslararası Muhasebe ve Fnansal Raporlama Standartları Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 344000000000510 3 0 0 3 6 Ön Koşullar : Bu dersn ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır.

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU KURUM KODU (B.30.2.MEÜ.0) STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN

Detaylı

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU 1 TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve kullanıcı adı ve şifre ile giriş

Detaylı

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN TARH:...05/205 SAYı Adı SoyadılTcaret Ünvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal T.C BARTIN L ÖZEL DARES YAZı ŞLER MÜDÜRLÜGÜ TEKlF MEKTUBU TEKlF

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef )

Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef ) DES Kullanım Klavuzu Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef ) OKS BES Firması gelen sözleşme ile ilgili kendi iç iş süreçlerini tamamlar. ( OKS BES ) OKS BES Firması entegrasyona

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş.

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 1. KURUMSAL İŞLEMLER

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

Kullanım Kitapçığı. Ürün: tempmate. -M1 Veri Toplayıcısı Kapsam: İşlem Talimatları. tempmate. -M1 için Çok Kullanımlı PDF Sıcaklık Veri Toplayıcısı

Kullanım Kitapçığı. Ürün: tempmate. -M1 Veri Toplayıcısı Kapsam: İşlem Talimatları. tempmate. -M1 için Çok Kullanımlı PDF Sıcaklık Veri Toplayıcısı Kullanım Ktapçığı tempmate. -M1 çn Çok Kullanımlı PDF Sıcaklık Ver Toplayıcısı Ürün: tempmate. -M1 Ver Toplayıcısı Kapsam: İşlem Talmatları Özet Tema Sayfa 01. Teknk Ver 2 02. Chaz İşlem Talmatı 2 03.

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU Acente El Kitabı İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar... 1 1. Yeni Acentelik Başvuru İşlemleri... 2 2. Yeni Başvuru Sözleşme İmzalama...

Detaylı

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 16.01.2012 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 16.01.2012 1 Dilek Güzel

Detaylı

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP 150 253-255 Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP FİRMA Faturayı keser ve faturayı malzemeyle birlikte ya BAP Birimi Satınalma Ofisine ya da ilgili Proje Yürütücüsüne Teslim eder. BAP Birimi Satınalma

Detaylı

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu İçindekiler Mali Mühür Başvuru Süreci... 2 e-fatura Başvuru Süreci... 4 efinans Sözleşme Aşaması... 11 1 Mali Mühür Başvuru Süreci 1. Mali Mühür Sertifikası için mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go

Detaylı

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri İÇİNDEKİLER Yeni Adrese Tebligat Gönderilme Aşamaları (Barkodsuz)... 3 YENİ ADRESE TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ... 3 1- Tebliğ Durumu

Detaylı

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Projelerinizi ve Sonuç Bilgilerinizi girmek için karşınıza çıkan

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

İçindekiler TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

İçindekiler TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Hakkında... 2 Özellikler... 2 Fatura İnceleme... 3 1. GELEN FATURALAR... 3 1.1. TEMEL FATURALAR... 3 1.2. TİCARİ FATURALAR... 4 2. GİDECEK FATURALAR...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 Üst Menü Menü butonlarının,

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ön Koşullar : Grafk İletşm I ve II, Tasarım Stüdyosu I, II, III derslern almış ve başarmış

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi V tsttşfaktör T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Il Kamu Hastaneler Brlğ Genel Sekreterlğ Kanun Eğtm ve Araştırma Hastanes Sayı ı 23618724/?ı C.. Y** 08/10/2015 Konu : Yaklaşık Malyet

Detaylı

KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU

KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU KAYITLI KULLANICI GİRİŞİ 1) Kullanıcı adı girişi 2) Şifre girişi 3) Güvenlik kodu girişi (mutlaka küçük harfle) LİSTELER Listeler sayfası; Onaylı Siparişler (Tedarikçi

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Sonuçlanan Doğrudan Temin Bilgi Girişi Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi:01.09.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale

Detaylı

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır.

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu Tanıtım Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Başlamak için, Turnitin e kayıt

Detaylı

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA l!l KEÇÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI KEÇöREN BELeDYES SA YI : M.06.6.KEç.O-31/2009KONU: Yetk Devr bo f.!200fd 6.1. BAŞKANLIK MAKAMINA Blndğ üzere O 1.01.2006 tarhnden tbaren tüm yerel yönetmlerde 31.12.2005

Detaylı

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014 Sayfa: 0/11 Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.08.2011 Kılavuzun ilk yayınlanma tarihi - 05.06.2012 Kurumsallaşma kapsamında minör değişiklikler R-01 21.10.2014 e-başvuru formundaki değişikliklere

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

E-fatura Materials Control Kullanım Kılavuzu

E-fatura Materials Control Kullanım Kılavuzu E-fatura Materials Control Kullanım Kılavuzu Sürüm 10112014 Mevzuat ve uygulama sürüm değişikliklerinden kaynaklanacak düzenleme ihtiyaçları konusunda PROTEL A.Ş. sorumluluk kabul etmez. Dökümanın güncel

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/5 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz.

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz. OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU

ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU 2016 ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU Sayın Yararlanıcı, Bu kılavuz, Europass Hareketlilik Belgelerinin hazırlanmasında size yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 Online Kolay Adım ekranına «https://www.axahayatemeklilik.com.tr» Adresine bağlanarak ulaşabilirsiniz. Kolay Adım

Detaylı

Aİ LE DURUM VE Aİ LE YARDİM Bİ LDİ Rİ Mİ Nİ N E-DEVLET U ZERİ NDEN GO NDERİ LMESİ NE İ Lİ ŞKİ N UYGULAMA KİLAVUZU

Aİ LE DURUM VE Aİ LE YARDİM Bİ LDİ Rİ Mİ Nİ N E-DEVLET U ZERİ NDEN GO NDERİ LMESİ NE İ Lİ ŞKİ N UYGULAMA KİLAVUZU Aİ LE DURUM VE Aİ LE YARDİM Bİ LDİ Rİ Mİ Nİ N E-DEVLET U ZERİ NDEN GO NDERİ LMESİ NE İ Lİ ŞKİ N UYGULAMA KİLAVUZU Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Yazılımları Dairesi Bu kılavuz Aile Durum Bildirimi

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

için kayıt kılavuzu

için kayıt kılavuzu www.miag.com için kayıt kılavuzu Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 İçerik 1. Önemli bilgi s. 3 2. www.miag.com sayfasına kayıt s. 4-5 3. Elektronik ödeme bildirimleri için e-mail adresinin

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

KOLAY ABONELİK KULLANICI DÖKÜMANI

KOLAY ABONELİK KULLANICI DÖKÜMANI KOLAY ABONELİK KULLANICI DÖKÜMANI Proje adı: Kolay Abonelik Tarih: 02.03.2017 Hazırlayan: Yasemin ALEV - Ferhat AKTÜRK 1 1. AMAÇ Gazdaş Kolay Abonelik projesi kapsamında yetkili iç tesisat firmalarının

Detaylı

KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU

KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU KAYITLI KULLANICI GİRİŞİ 1) Kullanıcı adı girişi 2) Şifre girişi 3) Güvenlik kodu girişi (mutlaka küçük harfle) LİSTELER Listeler sayfası; Onaylı Siparişler (Tedarikçi

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide IntraShip Uygulamasının Genel Özellikleri; WEB tabanlı olup kurulum gerektirmez Internet erişimi ve çıktı almak için bir yazıcı yeterli Ortak veri tabanı vasıtası

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

GENEL DESTEK PROGRAMI. B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve

GENEL DESTEK PROGRAMI. B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve Amaç MADDE 1 - (1) Bu p kar bçmde gerçekle dares Ba uygulanacak Genel Kapsam MADDE 2 - (1)

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANIM DOKÜMANI

MOBİL UYGULAMA KULLANIM DOKÜMANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU AŞI TAKİP SİSTEMİ MOBİL UYGULAMA KULLANIM DOKÜMANI Aşı Takip Sistemi Bilgilerine daha kolay ulaşabilmeniz için Aşı Takip Sistemi Mobil uygulaması Android

Detaylı

Leica DISTOTMD510. X310 The original laser distance meter. The original laser distance meter

Leica DISTOTMD510. X310 The original laser distance meter. The original laser distance meter TM Leca DISTO Leca DISTOTMD510 X10 The orgnal laser dstance meter The orgnal laser dstance meter İçndekler Chazın Kurulumu- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 Grş- - - - - - - - - -

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

EBSCO E-Kitaplarda Arama

EBSCO E-Kitaplarda Arama EBSCO E-Kitaplarda Arama Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCO nun e-kitap kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Bu kılavuzda, e-kitap arama ve okuma özelliklerini inceleyeceğiz. E-kitap koleksiyonu ekranına

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. inter - KEP Hesap aktivasyonu ve webmail Kullanımı. Ağustos 2016

KULLANICI KILAVUZU. inter - KEP Hesap aktivasyonu ve webmail Kullanımı. Ağustos 2016 KULLANICI KILAVUZU inter - KEP Hesap aktivasyonu ve webmail Kullanımı Ağustos 2016 Kılavuz No : Uygulama Tarihi : 04/08/2016 Revizyon No : İlk Yayın Revizyon Tarihi : - - Hazırlayan : Yazılım Altyapı Grubu

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ e-fatura UYGULAMASI HAKKINDA e-fatura NEDİR? Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura (elektronik

Detaylı

TEKLİF MEKTUBU SAĞLIK BAKANLIĞI_. '.. m

TEKLİF MEKTUBU SAĞLIK BAKANLIĞI_. '.. m SAĞLIK BAKANLIĞI TC Kayıt No: 133709 TURKIYE KAMU HASTANELERI KURUMU ı TRABZON ILI KAMU HASTANELERI BIRLIGI GENEL SEKRETERLIGI Kanun Eğtm Araştırma Hastanes TEKLİF MEKTUBU Sayı : 23618724 12.10.2015 Konu

Detaylı

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ Sayı Konu...12.30 : B.30.2.KHU.0.00.00.00- : Özürlü Öğrencler hk. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ VEDİ L~.10. 20 0 5 Yükseköğretm Kurulu Başkanlığına Ilg: 14.09.2009 tarh 29515 sayılı yazınız. Yükseköğretm

Detaylı

ATIK TAŞIMA ARACI UYGUNLUK BELGESİ FİRMA BAŞVURUSU

ATIK TAŞIMA ARACI UYGUNLUK BELGESİ FİRMA BAŞVURUSU ATIK TAŞIMA ARACI UYGUNLUK BELGESİ FİRMA BAŞVURUSU 1 ATIK TAŞIMA ARACI UYGUNLUK BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Atık Taşıma Aracı Uygunluk Belgesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Not : Arama sayfası sonuçları, metin kutusu altında görüntülenen listedeki gibi Ürün, Marka ve kategori sıralanacaktır.

Not : Arama sayfası sonuçları, metin kutusu altında görüntülenen listedeki gibi Ürün, Marka ve kategori sıralanacaktır. Güncelleme Dokümanı Versiyon 2.75 Ürün Arama Auto Complete Yeni eklenen bu özellik ile ilgili site kullanıcısı arama metin kutusuna yazacağı sözcüğe bağlı olarak, iki karakterli ve daha büyük sözcüklerde

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR 0 / 16 T 5.4.1.1(1) ÖNEMLİ NOKTALAR Üye girişi üç aşamadan oluşmaktadır. Laboratuvar kodu, kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi. Eğer daha önceden bu bilgilere sahip değilseniz, hemen alt kısımda yer alan

Detaylı

http://portal.exxonmobil.com

http://portal.exxonmobil.com http://portal.exxonmobil.com eom Kullanıcı Eğitimi ExxonMobil portalına güvenli giriş Kullanıcı adınızı yazın: eu... Parolanızı yazın ************ login tıklayın Yağ damlası ikonuna tıklayın. (ya da Yağlayıcı

Detaylı

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 KULLANIM KILAVUZU... 3 Kullanıcı Arayüzü;... 3 Full sürümde yer alan modüller;... 4 Finans Modülü... 5 Yeni Cari hesap nasıl eklenir?... 5 Cari Hesap Fişi Nasıl Oluşturulur?... 8

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 3 Başvuru Süreçleri;... 4 1. Hesap Açma Başvurusu... 4 2. Kimlik Bilgileri... 5 3. Adres

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 9/9 Çok İşlevli Yazıcı Kopyalama yapma. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı dönük şekilde yükleyin. Kılavuzu dokümanlara dokunacak. Önceki tüm programlama seçimlerini

Detaylı

ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU

ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU Ulusal Mühendislik Jeolojisi-Jeoteknik Sempozyumu web sayfası (http://www.muhjeoder.org.tr/sempozyum) kullanılarak Özet ve Tam

Detaylı

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi)

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) PORTAL KULLANMA KLAVUZU v.1.1 17 Ağustos 2018 1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının 1 DİĞER ÖZEL İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL DİYAGRAMLARI X, R, p, np, c, u ve dğer kontrol dyagramları statstksel kalte kontrol dyagramlarının temel teknkler olup en çok kullanılanlarıdır. Bu teknkler ell

Detaylı

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU]

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] İçindekiler Sisteme Giriş... 1 Derslere Erişim... 2 Moodle Etkinliklerine Katılma... 2 Profil Düzenleme... 3 Mesajlar... 4 Sınav Etkinliği... 5 Ödev

Detaylı

İçindekiler. Содержание

İçindekiler. Содержание Содержание İçndekler Güvenlk Kuralları... 4 Alıcının Ön ve Arka Panel... 5 Uydu Alıcısının Bağlanması... 6 Değşk Donanımın Bağlanması... 7 Uydu alıcısı açma-kapama... 7 Uzaktan Kumanda Üntes... 8 Ana Fonksyonlar...

Detaylı

Bireysel Online Başvuru Kullanım Kılavuzu

Bireysel Online Başvuru Kullanım Kılavuzu Bireysel Online Başvuru Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER A. Bireysel Online Başvuru Sayfasına Giriş... 3 B. 1. Adım TC Kimlik Kontrolü... 4 C. 2. Adım Müşteri Bilgi Kayıt İşlemi... 6 D. 3. Adım KEP Adresi

Detaylı

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler A. PORTAL GİRİŞİ... 4 B. DOSYANIN BANKAYA İLETİLMESİ... 5 a. PORTALDAN DOSYA YÜKLEME... 5

Detaylı

ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD)

ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD) ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD) Konu Başlıkları Turnitin nedir? Hangi amaçlarla kullanılır? Kullanıcı profili oluşturma Oturum Açma Sınıf Oluşturma Sınıf Bilgileri Ödev Oluşturma

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular Basel II Geçş Sürec Sıkça Sorulan Sorular Soru No: 71 Cevaplanma Tarh: 06.03.2012 İlgl Hüküm: --- Konu: Gayrmenkul İpoteğyle Temnatlandırılmış Alacaklar İçn KR510AS Formunun Doldurulmasına İlşkn Örnek

Detaylı

ÜTS AKTARIM. Uygulamaya Erişim Adresi: https://utsaktarim.saglik.gov.tr

ÜTS AKTARIM. Uygulamaya Erişim Adresi: https://utsaktarim.saglik.gov.tr ÜTS AKTARIM 01.01.2017 tarihi itibarı ile kullanıma açılan ÜTS Aktarım versiyonu için lütfen aşağıdaki adımları takip ederek Firma aktivasyonunuzu, ürün ve belge kayıt bilgilerinizin kontrolünü yapınız.

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK - 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8 FARKLI YÜZEY ÖZELLİKLERİNE SAHİP PLAKALARIN ISIL IŞINIM YAYMA ORANLARININ HESAPLANMASI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER MARKA BAŞVURU İŞLEM SÜRECİ... 6 1 ) SİSTEME GİRİŞ... 6 E-imza ile;... 6 Mobil imza ile;... 7 2 ) BAŞVURU SÜRECİ... 9 2.1 ) Başvuru İşlemleri...

Detaylı