MİARKO SİTESİ YÖNETİM PLANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MİARKO SİTESİ YÖNETİM PLANI"

Transkript

1 MİARKO SİTESİ YÖNETİM PLANI 2014 ( içindekiler ) Maddeler Sayfaa YÖNETİM PLANI YAŞAM KURALLARI TALİMATI ( EK-1 ) Madde-1 ( Genel Kurallar ) Madde-2 ( Sosyal Alan Kuralları ) Madde-3 ( Havuz Kuralları ) Madde-4 ( Miarko Sitesine Giriş Kuralları ) A- ARAÇ GİRİŞLERİ: B- YAYAA GİRİŞLERİ: C- ZİYARETÇİLERLE İLGİLİ HUSUSLAR D- POSTA VE KURYE HİZMETLERİ Madde-5 ( Elektrik ve Su ) Madde-6 ( Evcil Hayvan Besleme ) Madde-7 ( Taşınmalar ) Madde-8 ( Güvenlik ) Madde-9 ( Otoparklar ) Madde-10 ( Yeşil Alanlar ) Madde-11 ( Çocuk oyun alanları ) Madde-12 ( Daire İçi Onarımlar ) Madde-13 ( Blok Dış Cepheleri ) Madde-14 ( Balkonlar ) Madde-15 ( Çöpler ) GÜVENLİK TALİMATI ( EK-2 )

2 MİARKO SİTESİ YÖNETİM PLANI 1- Miarko sitesi kat malikleri olağan toplantısı her 2 ( iki ) yılda bir olağan olarak toplanır. 2- Miarko sitesi yönetim kurulu, kat malikleri toplantısında seçilir. 3- Miarko sitesi yönetim kuruluna her bloktan 2 kişi olmak üzere toplam 6 kişi seçilir. 4- Miarko sitesi yönetim kurulu denetçiliğine her bloktan 1 kişi olmak üzere toplam 3 kişi seçilir. 5- Yönetim kurulu üyelerinin asaleten katılımıyla yapacakları ilk toplantıda; 1 başkan, 2 başkan yardımcısı ve 1 muhasip üyeyi oylama ile seçer. 6- Yönetim kurulu üyelerinden veya denetçilerinden herhangi biri görevinden ayrıldığı takdirde yerine; ayrılan üyenin veya denetçinin temsil ettiği bloğun münferiden yapacağı kat malikleri toplantısında seçecekleri üye veya denetçi atanır. 7- Yönetim kurulu yaptığı işlerle ve gelir giderleriyle ilgili belgeleri 3 ayda bir denetçiye göstermekle yükümlüdür. Denetçi olumsuz bir durum oluştuğu kanaatine varırsa üç aylık süreyi beklemeden denetimini yapar. 8- Miarko sitesi yönetimi yönetim kurulu kararlarını; 6 kişilik yönetim kurulu üyelerinin oy çokluğu ile alır. 3 tur oylamada karar alınamaması durumunda karar kat maliklerinin referandumu ile alınır. 9- Miarko sitesi yönetimi yönetim kurulu başkanının ve başkan yardımcılarından herhangi birisiyle müştereken atacağı imza ile temsil edilir. 10- Miarko Yasam Kuralları Talimatı ve Miarko Güvenlik Talimatı bu yönetim planının ekleridir. 11- Site yönetim kurulunun yetki ve sorumlulukları Miarko sitesi yönetimi site olarak ortak alanlarının düzenini, bağımsız ortak yerlerin ve demirbaşların bakımı, onarımı ve idaresiyle yükümlüdür Sitenin ortak alanlarının işletilmesini sağlamak amacıyla oluşan elektrik, su, personel ve benzer giderlerini hisseleri oranında ( Blok gider pay oranı 1/3 ) blok yönetimlerinden tahsilatını yaparak ödemelerini yapmak Blok giderleri ve blok demirbaşları ile ilgili aidatların toplanması ve ödemelerin yapılmasından site yönetimi değil Blok yönetimi sorumludur Miarko site yönetimi, kat malikleri veya görevlileri tarafından Miarko Blok yönetimlerine veya Miarko Arsa ve Yapı Kooperatifi yönetimlerine geçmişte açılmış davaların yükümlülüklerinden sorumlu değildir Miarko Arsa ve Yapı Kooperatifinin tasfiyesi dolayısı ile halen sonuçlanmamış davaların takibi, açık bulunan borç alacak hesaplarının tasfiyesi ile yükümlü değildir Site ortak alanı içerisinde yapılacak işler için alınan teklifler ve detayları site kat maliklerinin onayına sunmak Site genel kurulunu olağan ve olağanüstü toplantıya çağırmak Site yönetim kurulunda alınan kararları, karar defterine kaydetmek. Söz konusu yetkileri içerisinde yer alan gelir ve giderlerle ilgili evrakların işletme defterine kaydını ve arşivlenmesini yaparak istenildiğinde denetçiye sunmak Site genel kurulu ve Blok yöneticileri iş bu Yönetim Planı ve eklerindeki talimatlarının ihlali durumunda gerekli uyarıları yapmak, her türlü yasal tedbirleri ve hukuki yaptırımları başlatmaya yetkilidir.

3 Madde-1 ( Genel Kurallar ) EK-1 MİARKO SİTESİ YAŞAM KURALLARI TALİMATI a-) Bu dokumanda yer alan site yaşam kurallarına uyulması hususunda tüm site sakinleri sorumludur. Kuralların ihlaline ilişkin site sakinlerinden gelecek şikâyetler ivedilikle değerlendirilecek ve gerekli uyarılar yapılacaktır. Uyarıların yeniden ihlali halinde Kat mülkiyeti kanunu uyarınca işlem yapılacaktır. b-) Site içinde, ortak kullanım alanlarında, koridorlarda gürültü kirliliği yapmamaya özen gösteriniz. Kapıların sert açılıp kapanması, temizlik yaparken eşyaların çekilmesi, özellikle de gece geç saatlerde komşuları rahatsız edecek gürültüler yapmamaya dikkat ediniz. c-) Lütfen çocuklarınızı geç saatlere kadar dışarıda, oyun parklarında yalnız bırakmayınız. Çocuklarınızı geç saatlerde gürültü, taşkınlık ve site sakinlerini rahatsız edecek davranışlarda bulunmamaları konusunda sürekli olarak uyarınız. d-) Blok ortak kullanım alanı olan koridor, girişler ve sahanlıklara görüntüyü bozacak ve hareketi engelleyecek şekilde dolap, çocuk arabası, bisiklet, saksı vb. eşyalar koymayınız. e-) Sığınak, çatı aralığı ve yangın merdiven boşluğuna hiçbir malzeme koymayınız. Belirtilen alanlarda bulunan malzemelerin çöp olarak değerlendirileceği ve görevliler tarafından toplanılıp atılacağını unutmayınız. f-) Kapı önlerine kısa bir süre de olsa ayakkabı, terlik, şemsiye gibi eşyaları bırakmayınız. g-) Kapı önlerine çöp toplama saatleri dışında çöp vb. bırakmayınız. h-) Blok giriş ve sahanlık duvarlarının temiz tutunuz, izinsiz ilan vb. şeyler yapıştırmayınız, çocukların duvarları yazı ve resimlerle kirletmelerini önlemek maksadıyla gerekli özeni gösteriniz. i-) Blok giriş kapılarının, devamlı kapalı tutunuz. j-) Balkonlardan dışarı doğru çamaşır asmayınız, balkonlarında çamaşır askılığı dışında bir yöntem kullanmayınız. Pencerelerden, balkonlardan bahçeye halı ve çeşitli kirli örtü silkelemeyiniz. Sigara izmariti ve çöp atmayınız. k-) Dairenizde, siteye zarar verecek arızalar varsa ( elektrik-su ve kalorifer boruları sızıntıları korozyon ) mutlaka tamir ettiriniz. l-) Eşya taşırken asansörleri kullanmayınız. m-) Balkon ve pencere önlerine düşebilecek biçimde saksı, anten çanağı vb. malzemeleri güvenlik açısından koymayınız. n-) Sitemizdeki araç sayısı, araç park yeri sayısını aştığı zaman, iki veya daha fazla aracı olan site sakinlerimizin, birden fazla olan araçlarını site içine park etmemeleri istenecektir.

4 o-) Sitemizin bakım ve onarım hizmetlerinin düzenli yürütülmesi için, aidat ve diğer ödemelerimizi (varsa birikmiş borçlarımızı) geciktirmeden ödeyiniz. p-) Dairelerde kedi, köpek, kuş ve balık gibi evcil hayvanlar dışında başka hayvan beslemeyiniz. Site içinde hayvan dolaştırmayınız. Hayvanların tuvalet gereksinimleri için site ortak kullanım alanlarını kullanmayınız. r-) Dairelerinizde rahatsız edici duman ve koku çıkaran uygulamalar yapmayınız. s-) Daire içinde yapacağınız tadilatları hafta içinde ve saat arasında yapınız. Hafta sonları gürültüye neden olacak tadilatlar yapmayınız. t-) Konutunuzda tadilat yaptıracak iseniz, çıkan inşaat atıklarını, poşetler/torbalar içerisine koyulduktan sonra çevrede uzun süre beklemeden site dışarısına çıkarınız. Bu konudaki sorumluluğun kendinizde olduğunu unutmayınız. u-) Site içerisinde veya site çevresinde tehlikeli maddeler taşıyan (yanıcı, patlayıcı, kimyasal) araçların park edilmesine kesinlikle izin verilmemektedir. Bu konuda güvenlik görevlilerini uyarınız. v-) Konutunuzdan uzun süre ayrılacağınız zaman yönetime bilgi veriniz.

5 Madde-2 ( Sosyal Alan Kuralları ) a-) Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince yeşil alanlar ve tesisler ortaktır. Konut sahiplerince ortak alanlara hiçbir şekilde sınır konulamaz ve ayrım yapılamaz. b-) Site ortak kullanım alanında bulunan sosyal alanlar ortaktır hiç bir kişisel maksatla kullanılamaz. c-) Site ortak kullanım alanında bulunan sosyal tesislerin işletmesi, site yönetim kurulunca alınan karar doğrultusunda kiraya verilebilir. e-) Site sosyal tesislerinin kiralanması durumunda; işletme kurallarını ilgilendiren tüm resmi mevzuat ve yasalara karşı site yönetimi değil işletme sahibi sorumlu olacaktır. Ayrıca işletme sahibi site yönetimi ile yapacağı özel sözleşme hükümlerine de tabi olacaktır. f-) Site ortak alanlarında veya sosyal tesislerinde yapılabilecek olan toplu faaliyetler Site Yönetim Kurulu onayına tabidir. ( Sünnet, nişan töreni vs. ) g-) Site ortak sosyal kullanım alanlarında alkollü içecek tüketilemez. h-) Site ortak sosyal kullanım alanlarında ateş yakılamaz, mangal yapılamaz. i-) Site ortak sosyal kullanım alanlarındaki işletmelerin kapanış saati 24:00 dır. j-) Site ortak sosyal kullanım alanlarının meskûn mahalde olduğunu unutmayalım, komşularımızı rahatsız edecek gürültüden kaçınalım. Sosyal alan kullanımı site sakinlerine özel kullanım hakları vermez, saat 24:00 dan sonra olabilecek gürültü konusunda polis vazife ve salahiyet kanunu 14 hükümlerinin geçerli olduğunu unutmayalım. Gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24 ten sonra her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe men olunur. Bu yasağı dinlemeyenler hakkında Ceza Kanununun 546 ncı maddesine göre takibat yapılır. ( Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu 14 )

6 Madde-3 ( Havuz Kuralları ) a-) Havuz, site yönetimi tarafından ilan edilen tarihler arasında, haftanın 6 günü saat ile arasında kullanıma açık olacaktır. b-) Havuz Pazartesi günleri, gerek havuz personellerinin izin günü olması gerekse havuzun sıhhi ve fiziki bakımlarının yapılması münasebetiyle kapalı olacaktır. c-) Site yönetimi havuzun kullanıma açık olduğu saatlerde lisanslı CANKURTARAN bulundurmak zorundadır. Cankurtaran olası boğulma vakalarında müdahale edecektir. d-) Havuzu kullanan şahıslar, havuz bölgesi ve havuzda, kendilerinin ve aile fertlerinin emniyetinden, düşme yaralanma durumlarından sorumludur. Bu konuda site yönetiminin herhangi bir sorumluluğu yoktur. e-) havuz bölgesinde olabilecek bir kavga, tartışma vb. olumsuzlukta site güvenlik görevlileri duruma müdahale etmeye ve huzurun yeniden tesis edilmesi için derhal güvenlik güçlerini çağırmaya tam yetkili ve sorumludur. Huzurun bozulmasından sorumlu olanların havuz giriş kartlarının iptal edilmesi site yönetiminin yetkisindedir. f-) Havuz suyunu kirleten, suyun temizlenme masrafını öder. Misafirlerden kat malikleri sorumludur. g-) Havuz bölgesine her girişte duş alınması mecburidir. h-) Açık, kanamalı yaralar, mantar ve bulaşıcı hastalık hallerinde kesinlikle havuza girilemez. i-) Havuz bölgesine, havuzda kullanımına uygun olmayan hijyenik anlamda sorun teşkil edebilecek oyuncak, top vb. malzeme sokulamaz. j-) Havuz çevresindeki demirbaşlara (şezlong, şemsiye, sandalye ve benzeri) rezervasyon yapılamaz. k-) Havuz kenarındaki demirbaşlar, havuz bölgesi dışına çıkartılmaz. l-) Havuz ve çevresine hayvan sokulması kesinlikle yasaktır. Türk Tabipler Birliği - Yüzme Havuzu İşletilmesine Ait Hükümler Madde 8 ç bendi Yüzme havuzunda hayvanların insanlarla birlikte bulunmalarına hiçbir şekilde izin verilmez m-) Havuz bölgesinde ve çevresinde koşmak, yüksek sesle konuşmak, müzik yayını yapmak ve etrafı rahatsız edici davranışlarda bulunmak yasaktır. n-) Çocuk havuzuna 6 yaşın üstündeki çocukların girmesine müsaade edilmez. 6 yaşın altındaki çocuklar da büyük havuzuna giremez. o-) 6 yaşından küçük çocuk çocuklardan havuz kartı sorulmayacaktır. 6 yaş karta tabidir. p-) Havuzda bone kullanılması zorunludur. Boneler kafeteryadan satın alınabilecek olup bu bedel site yönetimince havuz giderleri için kullanılacaktır. r-) Her kat malikine maksimum 1 adet misafir havuz kartı verilecektir. Misafir kartlarında daire numarası yazacaktır, misafirler sadece kartlarında yazan kat maliklerinin eşliğinde havuza girebilirler. Suistimal tespit edildiği durumlarda havuz görevlisi sadece uyaracak ve uzlaşmazlık durumunda tutanak tutacaktır, kesinlikle fiziki müdahalede bulunmayacaktır. Site yönetimi ilgili kat malikine misafir giriş ücreti makbuzu yollayacak, söz konusu bedel kat malikinin aidat bedeline eklenerek yasal olarak tahsil edilecektir. s-) Havuzda giriş kartı olmayanlar kesinlikle havuza giremezler, havuz giriş kartlarının görevliye ibrazı zorunludur. s-) Misafir kartı bulunmayan kişiler günlük 10 TL karşılığında yanında kat maliki olmak şartıyla havuza girebilecektir. Bu bedel site yönetimince havuz giderleri için kullanılacaktır.

7 Madde-4 ( Miarko Sitesine Giriş Kuralları ) Değerli Sakinlerimiz ve Misafirlerimiz, GİRİŞ, ÇIKIŞLARDA MUTLAKA KURALLARA UYUNUZ. A- ARAÇ GİRİŞLERİ: a-) Ziyaretçi, misafir araçları, mutlaka güvenliğe kayıt yaptıracaklar ve siteye alınmadan evvel ilgili kişilerden teyit alınarak siteye giriş yapabileceklerdir. b-) Bir öndeki araç giriş yaptıktan hemen sonra, bariyerler açıkken, lütfen kontrolsüz bir şekilde giriş yapmayınız, bariyerin inmesini bekleyiniz. Bariyerlere çarpma dolayısıyla, araçta veya bariyerlerde oluşabilecek hasarlardan site yönetimi sorumlu olmayacaktır. Bariyer açıkken kontrolsüz giriş yapan araçlar, takip ve kontrol edilecektir. c-) Alışveriş servisleri, arabaları site içersine kesinlikle alınmayacaktır. d-) Miarko Sitesine, kendi başlarına satıcı veya pazarlamacı araçları giremezler. Ancak sakinlerimizin isteği üzerine çağırılanlar, güvenlik görevlileriyle koordine edildikten sonra araçlarını site dışında bırakmak suretiyle içeri alınacaklardır. e-) Misafir/ziyaretçileri araçlarının da, park yerlerine düzgün bir şekilde, park ettirilmesi ilgili ev sahibinin sorumluluğundadır. f-) Taksi çağrıldıktan sonra, lütfen dairenizi terk etmeyin ya da güvenliğe bilgi verin, taksi onayı sizin tarafınızdan verilmeden, siteye alınmayacaktır. g-) Site içerisindeki bütün araçlar için, hız limiti AZAMİ 20KM/SAAT tir. B- YAYA GİRİŞLERİ: a-) Sitemize, yaya giriş yapmak isteyen, tüm şahısların kimlik ve kayıt kontrolü mutlaka yapılacaktır. Site kayıtlarında mevcut olmayan şahıslar gerekli araştırma ve koordinasyon kurulduktan sonra siteye giriş yapabilecektir. b-) Tüm yaya girişlerinde, çanta, paket, poşet vb. malzemeler, gerektiği ve şüpheli durumlarda 5188 sayılı kanun kapsamında kontrol edilecektir.

8 C- ZİYARETÇİLERLE İLGİLİ HUSUSLAR: a-) Miarko sitesi otoparkı site sakinlerine bile yetmemektedir. Bu nedenle ziyaretçi araçları saat 19:00 dan sonar kesinlikle site otoparkına alınmayacaktır. Bu hususta güvenlik görevlerine talimat verilmiş olup lütfen güvenlik görevlilerine baskı yapmayınız. Plaka tanıma sistemli otomatik bariyer yapıldığı takdirde bu denetim system tarafından yapılacaktır. b-) Misafirlerinizi, önceden güvenliğe bildirmeniz, sizlere daha hızlı ulaşım sağlayacaktır. Normal ziyaretçiler ve misafirler; bağımsız bölüm sakini tarafından önceden bildirim yapılmadığı takdirde, durdurulacak, kime geldiği sorulacak, teyit alınacak, kimlik kontrolü yapılacak ve kimlik, ruhsat vb. bırakması istenecek, ziyaretçi kartı verilerek siteye alınacaktır. c-) Dairenizde yapılacak tüm tadilatlarla ilgili olarak yönetime, güvenliğe bilgi vermeniz, gelecek çalışma ekiplerine giriş ve çıkışlarda kolaylık sağlayacaktır. Tamirat, tadilat, taşeron hizmet vb. nedenlerle gelenler, kimlik sorma işlemine tabi tutulacak ve bağımsız bölüm sakininden teyit alınarak ilgili yerlere yönlendirilecektir. d-) Siteye devamlı gelmesi muhtemel birinci derece yakınların veya ev hizmetlisi, çocuk bakıcısı vb. listesi, site yönetimine verilmesi gerekmektedir. Bakıcı ya da temizlik personellerinizi güvenliğe, yönetime bildirmeniz, giriş ve çıkışların sorunsuz olmasını sağlayacaktır. Bu durumdaki kişilerin listesi giriş kapılarında bulundurulacak ve kendilerine standart güvenlik prosedürleri uygulanmayacaktır. e-) Ziyaretçilerin site kurallarına uymaları, ilgili site sakininin sorumluluğunda olacaktır. f-) Bütün bağımsız bölüm sakinleri, evlerinde çalıştırdıkları yardımcı elemanların, isimlerini ve telefon numaralarını site yönetimine bildireceklerdir. D- POSTA VE KURYE HİZMETLERİ: a-) Ana giriş kapılarında görevli güvenlik personelinin, site sakinlerine gelen posta ve kurye benzeri evrakı teslim alma görevi yoktur. Bu konuda ısrarcı olunmaması gerekmektedir. b-) Gelen posta ve kuryeden ele teslim edilmesi gerekenler, sakinden teyit alınarak bağımsız bölüme gönderilecektir.

9 Madde-5 ( Elektrik ve Su ) a-) Sitemizde su deposu mevcuttur. Şehir şebekesinden gelen su depo üzerinden hidrofor sistemiyle dairelere ulaşmaktadır. Şehir şebekesi suyu kesildiğinde depodaki su kısa bir süre sitemize yetmektedir. b-) Şehir şebeke suları kesildiğinde depomuzdaki suyun, sakinlerimizce tasarruflu kullanımı çok önem arz etmektedir. c-) Çevre sulamalarındaki su arızalarını ilgililere bildirelim. d-) Dairenizden uzun süreli ayrılışlarda su vanalarınızı kapatınız. e-) Arıza ve onarım nedeniyle elektrik ve su vanaları kapatılabilir. Kesinti hallerinde sebebini öğrenmeden ve ilgililerle konuşmadan her hangi bir işlem yapmayınız. f-) Dairenize ait ana sigorta attığını belirlediğinizde site yönetimine veya güvenliğe haber veriniz. Elektrik sayaçları her bloğun alt sığınak girişlerindeki ana panolardadır. Bu nedenle yetkili bir personelin müdahale etmesini bekleyiniz. g-) Elektrik sayacının üzerindeki mühre hiçbir şekilde müdahalede bulunmayınız. h-) Ortak kullanım alanlarında çevreyi aydınlatmak için, enerji tüketimine azami riayet edilmelidir, mümkün olduğunca lambalar tasarruf esaslı ampullerden seçilmelidir. i-) Ortak alanlardaki herhangi bir elektrik arızasını gördüğünüzde ilgililere bildirilmesinde yarar vardır. Madde-6 ( Evcil Hayvan Besleme ) a-) Evcil hayvanların site alanlarını, yeşil alanları kirletmemesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Eğer istemeyerek kirletilirse de sahibi tarafından derhal temizlenmesi gerekmektedir. Bu mekânların küçük çocuklarımız tarafından kullanılacağı ve çocuklarımızın zarar göreceği unutulmamalıdır. b-) Evcil hayvanlar merdivenler ve balkonlara bırakılamaz. c-) Havuz ve çevresine hayvan sokulması kesinlikle yasaktır. Türk Tabipler Birliği - Yüzme Havuzu İşletilmesine Ait Hükümler Madde 8 ç bendi Yüzme havuzunda hayvanların insanlarla birlikte bulunmalarına hiçbir şekilde izin verilmez

10 Madde-7 ( Taşınmalar ) a-) Site içine veya dışına taşınmadan önce mutlaka site yönetimine bilgi veriniz. Taşındığınızda aşağıdaki evrakların yönetime verilmesi yasal zorunluluktur. - Mahalle muhtarlığı tarafından onaylanmış FORM C - Hane halkı kimlik fotokopileri - Kiracı. Kira kontratı fotokopisi, Ev Sahibi: Tapu Fotokopisi - Araç ruhsat fotokopisi - Site yönetimi tarafından oluşturulmuş Miarko Site Sakini Bilgi Formu doldurulacak ve gerekli iletişim bilgileri istenecektir. b-) Taşınma sırasında ortak alanlara verilen zarardan sorumlu olduğunuzu unutmayınız. c-) Siteden dışarı taşınmalarda, kiracılardan ev sahibinin haberi olup olmadığı teyit alınacaktır. d-) Siteye aidat borcu olanlar, dışarı taşınmadan önce borcunu ödeyecek ve sonra taşınması için izin verilecektir. e-) Site yönetiminin çalışma saatleri içinde taşınma esas olmalıdır. Mümkün değilse yönetimle önceden görüşünüz ve bilgi veriniz. Konutunuza taşınmadan ve konutunuzdan taşınmadan önce taşınma gününüzü yönetime bildiriniz. f-) Taşınma sırasında büyük ebatlı eşyalar için asansör kullanılmaz ve uygunsuz kullanımı önlemek amacı ile blok asansörü devre dışı bırakılır. g-) Sitemize taşındığınız zaman 1774 sayılı kimlik bildirme kanunu gereği 10 gün içerisinde kimlik bildirim formu tanzim ederek bir nüshasını yönetime bir nüshasını da yönetimin onayından sonra muhtarlığa teslim ediniz. h-) Taşınma esnasında yeşil alanlara zarar vermeyiniz, bu konuda nakliyecilerinize nezaret ediniz, koli vb. atıkları çevrede bırakmayınız.

11 Madde-8 ( Güvenlik ) a-) Giriş ve çıkışlarda mutlaka güvenlik kurallarına uyunuz. b-) Misafirleriniz önceden güvenliğe bildirmeniz sizlere daha hızlı ulaşım sağlayacaktır. Bakıcı yada temizlik personellerinizi yönetime bildirmeniz ve görevli kartı çıkartmanız giriş ve çıkışların sorunsuz olmasını sağlayacaktır. c-) Dairenizde yapılacak tüm tadilatlarla ilgili olarak yönetime bilgi vermeniz ve alınacak yazı ile gelecek çalışma ekiplerine giriş ve çıkışlarda kolaylık sağlayacaktır. d-) Taksi çağrıldıktan sonra lütfen dairenizi terk etmeyin ya da güvenliğe bilgi verin taksi onayı sizin tarafınızdan verilmeden siteye alınmayacaktır. e-) Güvenlik ile ilgili ve diğer tüm konularda yönetimle görüşmenizi rica ederiz. f-) Sitede çalışan personellerin görevlerine müdahale edilmeyecektir. Çalışanlar, yönetimin aldığı kararlar doğrultusunda talimatları uygulamaktadır. g-) Sitede çalışan hizmet firmasının veya sitenin elemanlarından görevleri dışında isteklerde bulunulmamalıdır. h-) Emniyet acısından tatile veya başka bir yere uzun süre gidecek site sakinleri ayrılmadan önce blok yönetimine bilgi vermeli kendilerine ulaşılabilecek telefonlarını bildirmelidir. i-) Bağımsız bölümü satın alan veya kiracı olarak siteye taşınan bağımsız bölüm sakinlerinin bilgi almak için blok yönetimine müracaat etmeleri gerekmektedir. j-) Site içinde kişisel nedenden dolayı olan zararlar, ilgili şahıslar veya ebeveynleri tarafından tazmin edilecektir. k-) Güvenlik görevlilerine her türlü emanet bırakılması özellikle dairelere ait anahtarlar yasaklanmıştır bu konuya gerekli özeni göstermenizi rica ederiz. l-) Lütfen, site görevlileri ve güvenlik elemanları ile yaşadığınız problemleri yönetime bildiriniz. m-) Site yönetim kurulu OGS geçiş, turnpike sistemi, plaka tanıma sistemi, kamera sistemi gibi sistemleri kurmaya yetkilidir ve değişen teknolojik sistemlere bağlı olarak bu güvenlik talimatlarını değiştirmeye yetkilidir.

12 Madde-9 ( Otoparklar ) a-) Sitemizin otoparkı, daire sayısı kadardır, lütfen aracınızı, park için ayrılmış çizgiler arasına sığacak biçimde, düzgün park ediniz. Lütfen, araçlarınızı blok önlerine veya otopark çizgisi olmayan yol kenarlarına, park etmeyiniz. b-) Park halindeki bir aracın önüne veya arkasına, aracın çıkış yapmasını engelleyecek şekilde park etmek yasaktır, acil bir durumda aracıyla çıkış yapmak zorunda kalabileceğini unutmayınız. c-) Sitemizdeki araç sayısı, araç park yeri sayısını aştığı zaman, iki veya daha fazla aracı olan site sakinlerimizin, birden fazla olan araçlarını site içine park etmemeleri istenecektir. Gerektiğinde park yerleri numaralandırılarak her daireye 1 ad. Araç park yeri tahsis edilecektir. d-) Ziyaretçi araçlarının site otoparkını kullanmalarına izin verilmeyecektir. Bu hususta güvenlik görevlilerine baskı yapılmamalıdır. e-) Araçlar park bölgelerinde belirlenen düzende ve park çizgilerini taşmayacak şekilde park edilmelidir. Aksi şekilde hareket eden araç sahipleri, uyarılacak, uyarıya uymayan araç sahibinin aracı, yönetim tarafından çektirilecek ve çektirilme ücreti ilgili araç sahibine fatura edilecektir. f-) Araç içindeki çöpler veya küllükler, otopark bölgelerine boşaltılmamalıdır. g-) Araç yıkama, paspas temizliği, yağ değişimi, çevreyi kirletici onarımlar, araç park bölgelerinde yapılmamalıdır. h-) Araç park bölgelerinde, çocukların oyun oynamasına müsaade edilmemelidir. Olası kazalara karşın çocukların uyarılmaları velilerin sorumluluğundadır. i-) Site içerisindeki bütün araçlar için, hız limiti AZAMİ 20KM/SAAT tir. j-) Park bölgesinde bırakılan araçların üzerlerinde anahtar bırakılmaması, araç terk edildiğinde, araç kapılarının kilitli bırakılarak, hırsızlığa karşın kişisel önlemler alınmalıdır. k-) Araç anahtarları hiçbir surette site görevlilerine teslim edilmeyecek. Olası olaylar karşısında sorumluluk, araç anahtarını teslim eden kişide olacaktır. l-) Araç park ederken, ambulans, yangın aracı, vb. acil yardım araçlarının geçişlerini engellemeyecek şekilde park edilmelidir. m-) Site sakinleri blok girişine yakın olması sebebiyle, yol üzerine araçlarını park edemez. n-) yeşil alan üzerine park edilemez. o-) Araç park bölgelerine bisiklet bırakılmamalıdır.

13 Madde-10 ( Yeşil Alanlar ) a-) Lütfen, Peyzaj donanımındaki çiçekler ve bitkileri koparmayınız, zarar vermeyiniz. b-) Lütfen, çimler üzerinde; top oynamayın, oynatmayın, bisiklete binilmesine izin vermeyin, köpek gezdirmeyin ve yürümeyiniz. c-) Yürüyüş için site içinde ekili olmayan yolları kullanın, yeşil alanlarda yürüyüş yapmayınız. d-) Site yönetiminin bilgisi dışında ortak bahçe alanlarına çiçek, çalı formu, bitki, ağaç fidan dikmeyiniz. e-) Site sakinleri ortak alanları gelişi güzel veya kullanım amacı dışında kullanılamaz. Bağımsız bölüm sakinleri peyzaj projesine aykırı herhangi bir ekim veya dikim yapamazlar. f-) Yeşil alanlara sigara izmariti vb kirletici maddeler atılması uygun değildir. g-) Mevcut yeşil alanlardaki bitkiler kişisel düşüncelerle site yönetimine bilgi verilmeden sökülmeyecektir. h-) Yeşil alanlardan diğer site sakinlerinin de faydalanacağı düşünülerek bu alanların ev hayvanları tarafından kirletilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Madde-11 ( Çocuk oyun alanları ) a-) Lütfen, emniyet, kaza önleme ve sağlık hususları açısından hazırlanmış olan kuralları uygulayın. b-) Çocuk oyun alanı ve spor sahası her gün 08:00 22:00 saatleri arasında kullanılabilecektir. c-) Çocukların oyun oynayabileceği bölüm; çocuk oyun parkı ve spor sahasıdır. Araba park alanlarında ve blok önlerinde oyun oynamaları hem gürültü hem de güvenlik açısından sakıncalıdır. Lütfen çocuklarımızı, sürekli uyaralım ve takip edelim. d-) Çocuk oyun alanı ve spor sahasının bulunduğu alanlarda, çocuklarımızın oyun gruplarını sert ve hor kullanıcı hareketlerini, çevreyi rahatsız edecek şekilde bağırarak konuşmalarını, argo kelimeler kullanmalarını veya tezahürat yapmalarını, taşkınlık çıkarıcı hareketlerde bulunmalarını önlemek için, çocuklarımızı, sürekli uyaralım ve takip edelim. e-) 6 yaşından küçük çocuklar yanlarında yetişkin veli/ refakatçileri olmadan Çocuk oyun alanı ve spor sahasını kullanamazlar. Bu konudaki sorumluluk velinindir. f-) Çocuk oyun alanı ve spor sahasının bulunduğu alanlar içinde, aletlerin kullanılmasına engel olabilecek şekilde bisiklet, bebek arabası, çanta vb. eşyalar bırakmayınız.

14 g-) Çocuk oyun alanı ve spor sahasının bulunduğu alan içinde veya kenarlarındaki oturma gurubunda kabuklu kuruyemiş, yemek vb. yemeyelim ve alanların içine kirletici maddeler, özellikle cam malzemeler, meşrubat şişeleri, sigara izmariti vb. atmayalım, çöplerimizi bu alana bırakmayalım, bu konularla ilgili, çocuklarımızı, sürekli uyaralım. h-) Çocuk oyun alanı ve spor sahasının tabanına su, meşrubat vb. sıvı maddeler dökmeyiniz ve tabanı kayganlaştırmayınız, kirletmeyiniz. h-) Bozuk, kırık, işlevini yerine getirmeyen Çocuk Oyun Parkları/Grupları aletlerinin site yönetimine bildirilmesi rica olunur Madde-12 ( Daire İçi Onarımlar ) a-) Bağımsız bölüm sakinlerince bölüm içinde yapılacak tüm onarımlar, hafta içi 10: 00 18: 00 saatleri arasında yapılmalıdır. Hafta sonu ve tatil günlerinde gürültülü tadilat işleri yapılamaz. b-) Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarım işleri hakkında önceden site yönetimine bilgi veriniz ve yönetim planındaki esaslara uyunuz. c-) Bağımsız bölüm sakinlerince, bağımsız bölüm içi onarım işlerinin kısa sürede ve çevreye rahatsızlık vermeden bitirilmesine özen gösterilmelidir. Onarım sırasında oluşan inşaat atıkları, onarımın tamamlanmasından sonra çevreyi kirletmeyecek şekilde bağımsız bölüm sakini tarafından veya onarımı yapan firma tarafından site dışına çıkarılmalıdır. d-) Bağımsız bölüm sakinleri tarafından onarım için gelecek firma çalışanlarını ve araç plakalarıyla ilgili bilgileri site yönetimine bildiriniz. Güvenlik konusunda, asla taviz verilmesi talebinde bulunmayınız.

15 Madde-13 ( Blok Dış Cepheleri ) a-) Blok dış cepheleri ve balkon içlerinde, blokların genel görüntüsüne uymayan veya görüntüyü bozabilecek değişiklikler yapmayınız. b-) Bağımsız bölüm sakinleri site yönetiminden bilgi almadan, bağımsız bölümlerin perde betonları ve taşıyıcı duvarlarında delme, kesme, tadilat işlemleri yapmamalıdır. Perde duvarlarını delmek bina statiğine zarar vereceğinden, sorumluluk daire sahibine ait olacak ve haklarında dava açılabileceğini unutmayınız. c-) Bahçe katları ve çatı katları bağımsız bölüm sakinlerince site yönetiminden izin alınmadan, bahçe ve bahçeden bağımsız bölüm girişine herhangi bir teçhizat veya dikim yapılmayacaktır. d-) Bahçe katını kullanan bağımsız bölüm sakinleri, güvenlik nedeni ile koruyucu veya önlem amacı ile ağaç çit vs yaptıracakları zaman site yönetimine danışarak hareket etmeleri gerekir. e-) Bağımsız bölüm sakinleri tarafından pencere veya balkonun aynı renkle bile olsa boyanması mümkün değildir. Madde-14 ( Balkonlar ) a-) Balkonlara dışarıdan görülebilecek ve estetiği bozacak şekilde eşya koymayınız. (kova, süpürge, çöp kutusu, bisiklet, vs) b-) Balkon korkuluklarına ve Fransız balkon puntellerine dışarıdan çiçeklik asmayınız. c-) Balkon ve pencerelere tente, branda, şemsiye, bez gibi görüntü kirliliği yaratacak eşyalar koymayınız. d-) Balkon ve korkuluklara çamaşır havalandırma ve kurutma amaçlı halı kilim vs. asmayınız. e-) Balkon ve pencerelerden halı, kilim, vs. şeyler silkelenmeyiniz ve sigara izmariti atmayınız. f-) Balkonların mümkün olduğunca akan su ile yıkanmaması, yıkama yerine silinmesi, yıkanması durumunda alt bağımsız bölümlere suyun akmaması için dikkatli olunuz. g-) Balkonlarda kullanılacak eşyalarda genel uyuma dikkat ediniz, abartılı ve göze hoş gelmeyen dekorasyonlardan kaçınınız. h-) Balkonlarda çevreyi rahatsız edecek göze hoş görünmeyen düzensizliklere izin verilmeyecektir, balkonları kullanılmayan eşya deposu haline dönüştürmeyiniz.

16 i-) Balkon ve bağımsız bölümlerimizde: Radyo, teyp, televizyon ve müzik seti gibi sesli cihaz ve aletlerinizi kullanırken sesleri başkalarını rahatsız edecek şekilde açmayınız. Özel toplantılarınızı önceden komsularınıza ve site yönetimine haber verip, eğlenirken de rahatsız etmemek için azami özen ve dikkati gösteriniz. Madde-15 ( Çöpler ) a-) Sitemizin temizlik hizmetleri, 3 kişilik temizlik görevlisi ekibiyle yürütülmektedir. Temizlik ve çöp toplama hizmetleri aşağıdaki şekilde yürütülecektir. b-) Çöp Toplama Saatleri: 20:00 dır. ( yaz ve kış mevsimine göre değişiklik gösterebilir değişiklikler duyuru panosunda ilan edilecektir.) c-) Blok içlerinin kokmaması ve kötü görüntülere mahal vermemek için; Lütfen, çöp toplama saatleri dışında kapı önlerine çöp bırakmayınız. d-) Lütfen, çöplerinizi sızdırmayan sağlam çöp poşetlerinde muhafaza ediniz. e-) Otoparklar bölgesine veya blok girişlerine daha sonra atılır veya temizlik personeli alır düşüncesi ile çöp vb şeyler bırakmayınız. f-) Evden çıkardığınız eski eşyalarınızı veya atılacak büyük ebatta malzemelerinizi siteden siz uzaklaştırınız. g-) Site yönetimimiz geri dönüşüme önem vermektedir. Bu maksatla gazete, kâğıt, plastik, cam şişe, vb gibi atıkları ayrı poşetlerde konulur ise temizlik personeli genel çöp konteynerlerinin içine ayrı ayrı koymaktadırlar.

17 EK-2 GÜVENLİK TALİMATI BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, site güvenliğinin en iyi şekilde sağlanması için yerine getirilmesi gereken esas ve usulleri belirlemektir. Kapsam Madde 2 Bu Yönetmelik; Miarko Sitesi sakinlerinin tamamını kapsamaktadır. Ayrıca site sakini olmayan ve sitede geçici olarak bulunan kişiler ve site hizmetlerinde, sosyal tesislerin işletiminde ve geçici görevle site içinde görevli bulunan üçüncü kişiler ile hizmet alımı yapılmak suretiyle sitemizde görev yapan özel güvenlik görevlileri ve özel güvenlik şirketi de bu Yönetmelik kapsamındadır. Dayanak Madde 3 Bu Yönetmelik, Miarko Site Yönetim Planının 8 inci ve 9 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar Madde 4 Bu yönetmelikte geçen; Personel : Site bünyesinde çalışan blok görevlilerini, Özel güvenlik şirketi : Türk Ticaret Kanunu na göre kurulan ve Yapı Yönetim Kurulu ile Protokol yapan özel güvenlik şirketini, Güvenlik görevlisi : Özel güvenlik şirketi mensubu olan ve idari açıdan Site Yönetim Merkezi ne bağlı olarak çalışan personeli, Güvenlik Birimi : Sitenin güvenlik hizmetlerinin yürütüldüğü birimi, Kolluk kuvveti : Polis ve Jandarma birimlerini, ifade eder. Hazırlayan ve Güncelleştirme Madde 5 Bu yönetmeliğin hazırlanmasından ve güncelleştirilmesinden Miarko Sitesi Yönetim Kurulu sorumludur. İKİNCİ KISIM Genel Hükümler Madde 6 Sitede görev yapan özel güvenlik görevlileri, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Daire Kanun ve Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmelik Kapsamında tanımlanan görevler dışında, Site Yönetim Kurulu tarafından kendilerine verilen ve görev talimatnameleri ile belirtilen görev, yetki ve sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdürler. Madde 7 Personel ve Özel güvenlik görevlileri, doğrudan Site Yönetim Kuruluna bağlı olarak görev yapmaktadır. Site sakinleri, güvenlik görevlilerini hiçbir şekilde özel amaçları için kullanamazlar ve talimat veremezler. Madde 8 Siteye tüm giriş ve çıkışlar Otomatik Geçiş Sistemi ( OGS ) ne göre yapılacaktır. OGS giriş kumandası olmayan araçların site girişine izin verilmeyecektir. Sitemize herhangi bir amaç ve

18 misafirlik için gelen kişi ve araçların sorgulanmasından, gelenlerin kayıt altına alınmasından ve girişlerinden Güvenlik Birimi sorumludur. OGS nin genel olarak işleyişinden ve uzaktan kumandaların verilmesinden sadece Site Yönetimi yetkilidir. Madde 9 Site sakinleri haricinde siteye gelen kişi ve araçların site içine girmesi, Site Yönetimi nin onayına tabidir. Bu münasebetle gelen kişilerin bilgisi en seri haberleşme vasıtasıyla Site Yönetimi ne bildirilecektir. Uyarılara rağmen siteye girmeye gayret eden kişi ve araçlar hakkında Güvenlik Birimi, gerektiğinde kolluk kuvvetlerinden yardım isteyebileceklerdir. Madde 10 Site içerisinde 20 km hız sınırı uygulaması esastır. Bu kurala mükerrer defa uymayan araçların site içine girişine izin verilmemesi hususu, Site Yönetimi nin yetkisi dahilinde dir. Madde 11 Site içerisine Ağır tonajlı araçların (Özellikle Kömür ve site sakinlerinin taşınma amaçlı Yük Kamyon veya kamyonetleri) ve iş makinelerinin site içerisine site yönetiminin izni olmadan girmesi yasaktır. Madde 12 Site içerisinde her türlü ruhsatsız silah bulundurulması ve ateşli silah, maytap ve havai fişek atılması yasaktır. Madde 13 Site içerisine seyyar satıcıların ve dilencilerin girmesi yasaktır. Bu kişilerin site içerisinde görülmesi halinde Güvenlik Birimi ne haber verilmesi gerekmektedir. Madde 14 Site yönetmeliği gereğince havuz 10:00-19:00 saatleri arasında, Havuzun içinde bulunan kafeterya 09:00-24:00 saatleri arasında açık olacaktır. Bu saatler dışında havuzun ve kafeteryanın denetiminden ve gerektiğinde site sakinlerimizin nezaket kuralları çerçevesinde uyarılmasından Güvenlik Birimi sorumludur. Madde 15 Site sakinleri, mesai saatleri içinde veya dışında tüm şikayet ve taleplerini, Telefon vasıtasıyla Güvenlik Birimi ne iletebilirler. Site sakinlerinden gelen tüm bildirimler, rapor halinde yönetim merkezi ne bildirilecektir. Madde 16 Güvenlik görevlileri tarafından yapılan kontrol ve güvenlik turlarında, güvenlik zafiyeti oluşturan ve park planlamasına uymayan tüm hatalı park uygulamaları tespit edilecek ve plaka kontrollerinin yapılmasının ardından ise ilgili site sakinine telefon ile ulaşılarak aykırı duruma son vermesi nezaket çerçevesinde istenecektir. Söz konusu uygulamalar rapor halinde Yönetim Merkezi ne iletilecektir. Madde 17 Güvenlik görevlilerinin periyodik eğitim programlarının hazırlanmasından ve uygulanmasından, Site Yönetim Kurulu sorumludur. Madde 18 Güvenlik Birimi tarafından mesaisi bulunduğu saatler arasında güvenlik raporu hazırlanacak ve mesai bitimlerinde Site Yönetimine teslim edilecektir. Güvenlik raporunda, hatalı ve uygunsuz araç parkı yapan araçların plaka numaraları ve yapılan işlemler, Güvenlik Birimi ne gelen tüm talep ve şikayetler, asayiş olayları, Site Yönetmeliği ne aykırı tespitler, teknik arızalar, devriye turları, istihbarat bilgileri, tavsiyeler ve yaşanan diğer olaylar yer alacaktır. Madde 19 Güvenlik görevlileri gasp, anarşi ve zor kullanmayı gerektirecek hallerde Türk Medeni Kanunu, Borçlar Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ile 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanunun ilgili maddelerine göre hareket edeceklerdir. Madde 20 Güvenlik görevlilerinin asgari ilkyardım ve acil müdahale eğitimi almış olmaları zorunludur.

19 Madde 21 Site sınırları dahilinde meydana gelen her türlü asayiş ve güvenlik olayı, en seri ve en kolay haberleşme vasıtasıyla kolluk kuvvetlerine bildirilecek ve özel güvenlik görevlilerine tanınan yetki ve sorumluluklar çerçevesinde gereken müdahaleler yapılacaktır. Suçluları ve şüphelileri yakalama ve gözetim altında tutma ve delilleri muhafaza etme hususlarında 1412 Sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu nun 127 nci maddesi esas alınacaktır. Madde 22 Site Yönetim Kurulu, gerektiği hallerde devriye ve güvenlik kontrol tur planlarını güncelleştirebilir ve uygulamasını sağlayabilir. Elektronik sistemler ile devriye denetimi yapabilir. Madde 23 Site içerisinde şahsi çek, senet, önemli evrak, para, altın, kredi kartı, cep telefonu, cüzdan vb. özel eşyaların güvenliğinden ilgili kişiler sorumludur. Madde 24 Sitede meydana gelen adli vakalar, Trafik Kanunu içerisinde değerlendirilen hususları ve Kabahatler Kanunu kapsamına giren hadiselerin yaşanması durumunda, özel güvenlik görevlileri, kendilerine tanınan yetkileri kullanarak hareket edecekler ve en yakın kolluk kuvvetlerine haber vereceklerdir. Madde 25 Geçiş üstünlüğüne sahip araçların ( ambulans, itfaiye araçları vb. gibi ) site içerisine girişlerine gerekli kolaylıklar sağlanacaktır. Madde 26 Yangın, deprem vb. gibi olağanüstü durumlarda ve yardım istenmesi halinde güvenlik görevlilerinin konuta girme hakları saklıdır. Afet hallerinde güvenlik görevlileri, arama ve kurtarma görevlilerine yardımcı olmakla yükümlüdürler. Madde 27 Site alanı içerisinde terk edilmiş veya bulunmuş her türlü eşya güvenlik görevlileri tarafından alıkonulacak ve Yönetim Merkezi ne haber verilecektir. Madde 28 Site içerisinde ve giriş kapısında, can ve mal güvenliğinin ve kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasaklanmış her türlü silah ve eşyanın tespit edilmesi amacıyla güvenlik görevlileri üst araması ve kimlik sorma uygulaması yapabileceklerdir. Madde 29 Site içerisinde yaşayan özellikle 10 yaşın altındaki çocukların güvenliği ve yalnız bırakılmaması için ebeveynler ve güvenlik görevlileri gerekli tedbirleri almakla yükümlüdürler. Madde 30 Site sakinlerinin ve site içerisinde bulunan üçüncü kişilerin, diğer sakinleri, Miarko Sitesi Yönetim Planı nda belirtilen çekilmezlik hali ni meydana getirecek ölçüde rahatsız edecek tarzda bireysel insiyatif geliştirmeleri söz konusu değildir. Böyle bir durum vuku bulduğunda Miarko sitesi güvenlik personeline telefon ile şikayet iletilebilir. Şikayet halinde güvenlik personeli ilgili kişileri uyarır, çekilmezlik hali devam ediyorsa polis vazife ve salahiyet kanunu 14 gereğince kolluk kuvvetlerine bildirim yapmakla mükelleftir. Madde 31 Site yönetim kurulu site güvenliğini ilgilendiren konularda; kamera sistemi, plaka tanıma sistemi, turnike geçiş sistemi vs. yeni yatırımlar yaptığında değişen teknolojiye uygun olarak yeni kuralları belirlemeye ve uygulamaya yetkilidir. Yürülük ve Yönetme Miarko Sitesi Yönetim Kurulu, bu kurallar dışında gerekli gördüğü hallerde Yönetmelik hükümlerine ilaveten kural ihdas etmeye ve uygulamaya yetkili ve sorumludur. Bu yönetmelik yayım tarihinden yürürlüğe girer ve Site Yönetimi tarafından yürütülür.

SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR:

SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR: SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR: 1. Blok ortak kullanım alanı olan koridor, girişler ve sahanlıklara görüntüyü bozacak ve hareketi engelleyecek şekilde dolap, çocuk arabası, bisiklet, saksı vb. eşyalar

Detaylı

MARKAEVLERİ 1. ETAP SİTE KURALLARI

MARKAEVLERİ 1. ETAP SİTE KURALLARI MARKAEVLERİ 1. ETAP SİTE KURALLARI 1. Genel Kurallar: a. Blok ortak kullanım alanı olan koridor, girişler ve sahanlıklara görüntüyü bozacak ve hareketi engelleyecek şekilde dolap, çocuk arabası, bisiklet,

Detaylı

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz.

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz. Kat maliki veya kiracı olarak oturduğunuz konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamanız ve konutlarınızın kıymetinin artmasını istiyorsanız site yönetimi tarafından konulan kurallara mutlaka riayet etmeniz

Detaylı

TC. İSTANBUL İLİ BAŞAKŞEHİR İLÇESİ İSTANBUL OYAKKENT 2.ETAP 978 KONUT TOPLU YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL

TC. İSTANBUL İLİ BAŞAKŞEHİR İLÇESİ İSTANBUL OYAKKENT 2.ETAP 978 KONUT TOPLU YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL TC. İSTANBUL İLİ BAŞAKŞEHİR İLÇESİ İSTANBUL OYAKKENT 2.ETAP 978 KONUT TOPLU YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL İSTANBUL OYAKKENT 2.ETAP SİTE YAŞAM KURALLARI KİTAPÇIĞI (EKİM 2014 ) TC.

Detaylı

Web. www.46528ada org, E-mail :46528ada@gmail.com Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35

Web. www.46528ada org, E-mail :46528ada@gmail.com Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL KURALLAR 1. Konutunuza taşınmadan ve konutunuzdan taşınmadan önce, taşınma gününüzü Yönetime bildiriniz. 2. Taşınma esnasında asansör ve ortak alanları itinalı kullanınız, ağır eşyalarla

Detaylı

ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR l ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ 02 Ocak 2014 Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi

Detaylı

Müşterek Yaşam Bilgileri

Müşterek Yaşam Bilgileri Müşterek Yaşam Bilgileri Siteye/ Siteden Taşınma 1. Siteye / Siteden yeni taşınacak daire sahiplerinin taşınmayı gerçekleştirmeden en az 3 gün önce EVONAPARK SİTE YÖNETİMİNE bilgi vermesi gerekmektedir.

Detaylı

LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ 01 Ocak 2013 Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi olmalıdır. Sitemize

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI Bu kitapçıkta yer alan güvenlik kuralları, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için gerekli tedbirleri almak üzere,

Detaylı

EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi olmalıdır. Sitemize

Detaylı

Bu rehberde belirtilen kurallara uyulması halinde bu amacımıza ulaşabileceğimiz inancıyla sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.

Bu rehberde belirtilen kurallara uyulması halinde bu amacımıza ulaşabileceğimiz inancıyla sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz. Site vb. yerlerde toplu halde yaşamının, düzeni sağlamak, tesislerin devamlılığını ve sürdürülebilir bir yaşam kalitesine ulaşabilmek için belli kurallarının olması ve bu kurallara yaşayanların uyması

Detaylı

Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz.

Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz. Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz. Teknik donatılar: 7 ad. Asansör, su tankı, hidrofor, jeneratör,

Detaylı

SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI

SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI A. DOSYA YERİ Dizin\Dosya adı Ortak Alan\Soyak Göztepe Sitesi Temizlik Ekibi Görev Tanımı B. DEĞİŞİKLİK TARİHÇESİ Versiyon Tarih Değişiklik Özeti Değişikliği

Detaylı

MAVİŞEHİR MODERN SİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI

MAVİŞEHİR MODERN SİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI 2-Personelin işe geliş - bildirilecektir. 1-Site Güvenlik binasında her vardiya görevlisi nöbetine 5 dakika önce gelerek devir- teslim yapacaklardır. Devir teslim defteri tutularak imzalanacaktır. gidiş

Detaylı

SEÇKİN ATASAYANLAR SİTESİ YAŞAM REHBERİ

SEÇKİN ATASAYANLAR SİTESİ YAŞAM REHBERİ SEÇKİN ATASAYANLAR SİTESİ YAŞAM REHBERİ Değerli sakinlerimiz ve misafirlerimiz, Sitemize giriş ve çıkışlarda mutlaka kurallara uyunuz. GİRİŞ KURALLARI A.GENEL KURALLAR a. Araç Girişleri: 1. Sitede oturan

Detaylı

TOPLU YAPIDA YAŞAM KURALLARI

TOPLU YAPIDA YAŞAM KURALLARI TOPLU YAPIDA YAŞAM KURALLARI 2 BEZİRGANBAHÇE KONUTLARI YAŞAM KURALLARI Bir sitede komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, ancak ve ancak o sitede yaşayanların, sitelerine ve bloklarına birlikte sahip çıkmaları

Detaylı

Sayın site sakinimiz ;

Sayın site sakinimiz ; Sayın site sakinimiz ; Projemizde yaşamaya başlayacak siz sakinlerimizin, daha güvenli, huzurlu ve rahat bir ortamda yaşamanız için gerekli olan güvenlik, temizlik, teknik, muhasebe hizmetleri MPLUS GRUP

Detaylı

DUMANKAYA TREND EKSTRA RESIDENCE YAŞAM REHBERİ

DUMANKAYA TREND EKSTRA RESIDENCE YAŞAM REHBERİ DUMANKAYA TREND EKSTRA RESIDENCE YAŞAM REHBERİ 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ... 3 Vizyonumuz... 4 Misyonumuz... 4 Değerlerimiz... 4 B. DUMANKAYA TREND EKSTRA RESIDENCE HAKKINDA... 5 1. Dumankaya Trend Ekstra

Detaylı

MASHATTAN SİTESİ TAŞINMA VE GİRİŞ KARTI UYGULAMASI

MASHATTAN SİTESİ TAŞINMA VE GİRİŞ KARTI UYGULAMASI MASHATTAN SİTESİ TAŞINMA VE GİRİŞ KARTI UYGULAMASI 2016 / 02 İLGİ; (a) 634 Sayılı Kat Mülkiyet Kanunu (b) 1774 Sayılı Kimlik Bildirim Kanunu (c) Mashattan Sitesi Yönetim Planı GENEL: İlgi kanunların gerektirdiği

Detaylı

MAHALLE İSTANBUL ORTAK YAŞAM KURALLARI

MAHALLE İSTANBUL ORTAK YAŞAM KURALLARI ORTAK YAŞAM KURALLARI 1. Genel Kurallar 1.1. Sitenin mimari ve doğal karakterini korumak için lütfen ortak alanları özenli kullanınız. 1.2. Dairelerinizi oluşturan, binanızın dış elemanlarının genel görünümünde

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ

RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, İstanbul ili, Sancaktepe ilçesi, Rings İstanbul Sitesinin; 1. İnsan sağlığına zarar verebilecek tüm etmenlerden arındırılmasını,

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı

MAYA RESIDENCES ETİLER SİTE MÜDÜRLÜĞÜ. MRE TAŞERON FİRMA VE İŞÇİ ÇALIŞMA, GİRİŞ-ÇIKIŞ PROSEDÜRÜ sayfa: 1 / 1

MAYA RESIDENCES ETİLER SİTE MÜDÜRLÜĞÜ. MRE TAŞERON FİRMA VE İŞÇİ ÇALIŞMA, GİRİŞ-ÇIKIŞ PROSEDÜRÜ sayfa: 1 / 1 MRE TAŞERON FİRMA VE İŞÇİ ÇALIŞMA, GİRİŞ-ÇIKIŞ PROSEDÜRÜ sayfa: 1 / 1 1. Taşeron kabul prosedürü kesinlikle değiştirilemez ve kişiye özel uygulama yapılamaz. 2. Bu prosedürde adı geçen TAŞERON siteye,

Detaylı

GÜNER&ÜNVER BİZİM BAHÇE SİTESİ GENEL YAŞAM KURALLARI;

GÜNER&ÜNVER BİZİM BAHÇE SİTESİ GENEL YAŞAM KURALLARI; GÜNER&ÜNVER BİZİM BAHÇE SİTESİ GENEL YAŞAM KURALLARI; 1-Öncelikle size telefon,mektup. Veya e-mail ile ulaşmamıza yardımcı olunuz,bilgi formunu doldurarak danışmadaki görevliye teslim ediniz. 2-Kiracınıza

Detaylı

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Misafir ve misafir öğrenci

Detaylı

Çakmak Sitesi Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı

Çakmak Sitesi Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı Çakmak Sitesi Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı Tarih :30.01.2016, Saat : 19.00 Yer :Site Toplantı Salonu Toplantı No: 2016-1 Çakmak Sitesinin Olağan Genel Kurul una katılmak için gelen üyelerimiz,

Detaylı

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit çizelgesini uygulamak, 2-Öğretmenlerin derslere zamanında

Detaylı

MASHATTAN SİTESİ OTOPARK VE TRAFİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM

MASHATTAN SİTESİ OTOPARK VE TRAFİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM MASHATTAN SİTESİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Dayanak: Madde 1-3194 sayılı İmar Kanununun 37nci ve 44üncü maddelerine ve tapuda tasdikli S.S. Mashattan Sitesi Yönetim Planının 4.2.3.7.1/m, 4.2.3.7.1/e,

Detaylı

Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası

Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası Kat mülkiyeti kanununu önemseyen her yöneticinin bütçe ayırması gereken bir poliçe Ortak alanları olan tüm siteler ve hasar sorumluluğu almak istemeyen objektif

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato:08.12.2015/95 Madde:9 un ekidir. YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine ait

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART 2017 31 MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir

Detaylı

T. C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ TAŞIT KULLANIM YÖNERGESİ

T. C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ TAŞIT KULLANIM YÖNERGESİ T. C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ TAŞIT KULLANIM YÖNERGESİ Madde 1: Amaç Bu Yönergenin amacı; hizmet alım sözleşmesine istinaden çalışan veya kadrolu şoför veya görevli personel ile bunların haricinde

Detaylı

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Referanslarda İTÜ de

Detaylı

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA MAYIS 2017 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA olarak adlandırılan 17 dükkan

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR 1. AMAÇ VE GENEL ESASLAR 1.1. Trafik kuralları ve uygulamalarının amacı Kampus ta trafik kazalarını önlemek, park etme

Detaylı

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA SİTESİ 2017 OCAK AYI FAALİYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel

Detaylı

5-Blok girişleri acil,ambülans ve itfaiye için ayrıldığından blok önlerine kesinlikle park edilmeyecektir.

5-Blok girişleri acil,ambülans ve itfaiye için ayrıldığından blok önlerine kesinlikle park edilmeyecektir. TRAFİK VE OTOPARK KURALLARI: 1-Site içi yollarda azami hız 20 km dir. 2-Site içinde trafik ve yönlendirme işaretlerine uyulması zorunludur. 3-Site sakinleri araçlarını sadece otopark alanlarına park edeceklerdir.

Detaylı

Birlik Parkı. Tahir AKYÜREK. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Birlik Parkı. Tahir AKYÜREK. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Birlik Parkı Birlik Parkı Değerli hemşehrilerim, Çiçek Gibi Bir Konya sloganıyla Konya genelinde yaptığımız yeşil alan çalışmalarımız kapsamında 2005 yılında hizmete sunduğumuz Birlik Parkı, kısa sürede

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ 2015 Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, makam hizmetine tahsis edilen taşıtların dışında Batman Üniversitesinin sahip olduğu veya

Detaylı

SİTE YAŞAM REHBERİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON: Sayın Site Sakinlerimiz,

SİTE YAŞAM REHBERİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON: Sayın Site Sakinlerimiz, SİTE YAŞAM REHBERİ Sayın Site Sakinlerimiz, Değeri hızla yükselen, konumu nedeni ile her gün değer kazanan, çağdaş yaşamın gerektirdiği koşulların hızla oluşturulmaya çalışıldığı bir bölgede yaşamaktayız.

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA: 1/7

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA: 1/7 SAYFA: 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 01 MART-31 MART 2017 AYLIK FAALİYET 1. GİRİ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA

Detaylı

ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM PROSEDÜRÜ

ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/6 ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/6 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan

Detaylı

MARKO STES YAAM KURALLARI ( içindekiler )

MARKO STES YAAM KURALLARI ( içindekiler ) MARKO STES YAAM KURALLARI ( içindekiler ) Maddeler Sayfa -------------------------------------------------------------------------------- Madde-1 ( Genel Kurallar ) 2 Madde-2 ( Sosyal Alan Kuralları )

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

[YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU]

[YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU] [YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU] OCAK MART 2016 DÖNEMİ SERMİNA LİFE SİTESİ YÖNETİM RAPORUDUR İçindekiler Yönetim Kurulu Faaliyetleri... 2 Yürütülen Faaliyetler:... 3 Site İstatistikleri... 5 Doğalgaz Tüketim

Detaylı

ÇERKEZKÖY YILDIZKENT 319 ADA ÇOBANYILDIZI SİTESİ 9. OLAĞAN KAT MALİKLERİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

ÇERKEZKÖY YILDIZKENT 319 ADA ÇOBANYILDIZI SİTESİ 9. OLAĞAN KAT MALİKLERİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI ÇERKEZKÖY YILDIZKENT 319 ADA ÇOBANYILDIZI SİTESİ 9. OLAĞAN KAT MALİKLERİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Tarih: 28.02.2016 Yer: Çobanyıldızı 1 Blok Toplantı Salonu Gündemin 1. maddesine göre; Açılış konuşmasını,

Detaylı

BÜLTEN 2 www.marmarauyum.com TEMMUZ 2011

BÜLTEN 2 www.marmarauyum.com TEMMUZ 2011 SİTE YÖNETİMİ BÜLTEN 2 www.marmarauyum.com TEMMUZ 2011 Uyumkent in Değerli Sakinleri, Öncelikle içinde bulunduğumuz yaz sezonunu aileniz ve komşularınızla birlikte sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmenizi

Detaylı

Bilgi içindir esas olan poliçeniz ve hukuki ayrılmaz ekleridir.

Bilgi içindir esas olan poliçeniz ve hukuki ayrılmaz ekleridir. Ev sigortası Yangın, yıldırım, infilak Hırsızlık Sel / su baskını Deprem Dahili su hasarları Fırtına Kar ağırlığı Hava taşıtları çarpması Kara taşıtları çarpması Yer kayması Duman Grev, lokavt, kargaşalık,

Detaylı

2017 HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 2017 HAZİRAN AYI FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Şantiyede oluşabilecek her türlü olağanüstü durumlarda personelin yaralanıp zarar görmesini, çalışmanın kısmen veya tamamen durmasını, çevrenin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek

Detaylı

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 OCAK 2016 31 OCAK 2016 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

1. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

1. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TYF AYNİYAT TALİMATI 1. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu Talimatın amacı,yüzme Federasyonuna ait her türlü demirbaş ve tüketim malzemelerinin depo giriş ve çıkış kayıtlarının tutulması,muhafazası,hesabının

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU GÖREV/İŞ TANIMI FORMU Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı /Genel Hizmetler Birimi/Barınma Hizmetleri Bürosu BEKÇİ BEKÇİ Genel Hizmetler Birimi Şefi, Genel Hizmetler Birimi Şube Müdürü, Daire Üst yönetim

Detaylı

Çöpler mutlaka çöp torbası içinde ağızları bağlı ve muhafazalı şekilde en geç saat 21:00 e kadar çöp konteynerlerine konulmalıdır.

Çöpler mutlaka çöp torbası içinde ağızları bağlı ve muhafazalı şekilde en geç saat 21:00 e kadar çöp konteynerlerine konulmalıdır. Doğalkent Sitesi 2 Ağustos 2015 Sayın Malik, 16 Temmuz 2015 tarihli yazımız ile duyurulduğu üzere, 8 Ağustos Cumartesi saat 16:00 da yapılacak olan Olağan Genel Kurula sunulmak üzere hazırlanan, 1 Ağustos

Detaylı

HİDROFOR İSG TALİMATI

HİDROFOR İSG TALİMATI HİDROFOR İSG TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, ANFA işletmesinin yürütmekte olduğu Parklarda, işletmelerde bulunan HİDROFOR kullanımı, tamir, bakım ve temizlik işleminde iş sağlığı ve güvenliği açısından

Detaylı

2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde

Detaylı

2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU 2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU VİAPORT HOUSES & SUİTES Raporda mart ayında Sitemizde yapılmış olan faaliyetlerimiz yer almakta ve planlanan faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Tel: 0216 222 01 71 Mail:

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SARIBEYLER BARAJI SULAMA SUYU TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SARIBEYLER BARAJI SULAMA SUYU TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SARIBEYLER BARAJI SULAMA SUYU TARİFE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Sarıbeyler barajından tarımsal sulama amaçlı

Detaylı

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI 1 / 5 1. Amaç: Bu planın amacı, Uludağ Üniversitesi Sağlık Kuruluşlarında hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler, personel ve diğer kişiler için güvenli bir ortam sağlanmasına ilişkin bir işleyiş sistematiği

Detaylı

KORUPARK EVLERİ SİTESİ

KORUPARK EVLERİ SİTESİ KORUPARK EVLERİ SİTESİ 1. KISIM YAŞAM KİTAPÇIĞI Korupark Evleri Sitesi 1. Kısım Site Yaşam Kuralları Değerli Sitemiz Sakinleri, İyi komşuluk ilişkileri içinde, kaynakları israf etmeden, birbirimize ve

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KLAVUZU

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KLAVUZU ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KLAVUZU 35/2008 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu nda (ODTÜ KKK) İSG uygulamaları yürütülmektedir. Yasa kapsamında,

Detaylı

CHEMPARK DORMAGEN E HOŞ GELDİNİZ

CHEMPARK DORMAGEN E HOŞ GELDİNİZ CHEMPARK DORMAGEN E HOŞ GELDİNİZ Powered by Güvenlik uyarıları Lütfen CHEMPARK a giriş yapmadan önce güvenlik uyarılarını okuyunuz - ve burada bulunduğunuz süre boyunca bu kurallara uyunuz! Teşekkürler!

Detaylı

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. 15.03.2014 SUNUM AKIŞI NASIL ABONE OLABİLİRİM? ABONE BAĞLANTI BEDELİ. TESİSATÇI FİRMA SEÇİMİ. TESİSATÇI FİRMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ.

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ GÖREV/İŞ TANIMI FORMU KADRO VEYA POZİSYONUN BİRİMİ/ALT BİRİMİ Genel Sekreter Yardımcılığı/Koruma ve Güvenlik Birimi STATÜSÜ [ ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL UNVANI

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ GENEL HİZMETLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ VE KAPSAM Amaç ve Kapsam; Madde 1. Bu yönerge, Üniversite personeli ve öğrencisinin genel sağlığının korunması ve

Detaylı

Soru 1: Sitemizde kaç aydır ikamet ediyorsunuz? (Toplam 245 kişi cevap vermiştir.)

Soru 1: Sitemizde kaç aydır ikamet ediyorsunuz? (Toplam 245 kişi cevap vermiştir.) Soru 1: Sitemizde kaç aydır ikamet ediyorsunuz? (Toplam 245 kişi cevap vermiştir.) Soru 2: Oturduğunuz konutun mülkiyeti kime aittir? (245 kişi cevap vermiştir) Soru 3: Site yönetmeliğini okudunuz mu?

Detaylı

Sayı : 2016/4 22 Ocak 2016 Konu: Kesinleşen 2015-2016 yılı Dönemi Tahmini İşletme Bütçesi. Sayın Kat Maliki;

Sayı : 2016/4 22 Ocak 2016 Konu: Kesinleşen 2015-2016 yılı Dönemi Tahmini İşletme Bütçesi. Sayın Kat Maliki; TEBLİĞAT Sayı : 2016/4 22 Ocak 2016 Konu: Kesinleşen 2015-2016 yılı Dönemi Tahmini İşletme Bütçesi. Sayın Kat Maliki; 1. 13-20 Aralık 2015 tarihlerinde Kat Malikleri Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Erkan MOLLAOĞLU Güvenlik Koordinatörü

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Erkan MOLLAOĞLU Güvenlik Koordinatörü T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Erkan MOLLAOĞLU Güvenlik Koordinatörü Ali ŞENEL Uludağ Üniversitesi kampusu

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ HOŞGELDİNİZ İŞ KAZALARI Önlenebilir nedenlere bağlı olarak

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ

SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ I-GİRİŞ: İkamet amaçlı sitelerde konut sahiplerine tahsisli ortak kullanım alanlarının kiraya verilmesi olağan bir durum olarak karşımıza

Detaylı

DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ SİTE YÖNETMELİĞİ

DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ SİTE YÖNETMELİĞİ DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ SİTE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanım ve Geçerlilik Amaç Madde 1 Memur Sen Evleri sakinlerinin, güvenlik ve huzurunun sürekliliğini sağlamak amacıyla uyulması gereken

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN 2017 30 NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

BARIŞ TATİL SİTESİ 19. OLAĞAN GENEL KURULUMUZA HOŞGELDİNİZ YÖNETİM

BARIŞ TATİL SİTESİ 19. OLAĞAN GENEL KURULUMUZA HOŞGELDİNİZ YÖNETİM BARIŞ TATİL SİTESİ 19. OLAĞAN GENEL KURULUMUZA HOŞGELDİNİZ YÖNETİM BARIŞ TATİL SİTESİ 18. DÖNEM SİTEMİZ YÖNETİM YAPIMIZ FAALİYET ALANLARIMIZ FAALİYETLERİMİZ Yönetim Kapılar Yollar Aydınlatma Şebekeler

Detaylı

T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği

T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 : Amaç Bu Yönetmelik Çubuk Belediyesi Bilgi işlem Müdürlüğünün,

Detaylı

EĞLENCE YERİ GÜRÜLTÜSÜ KONTROLÜ

EĞLENCE YERİ GÜRÜLTÜSÜ KONTROLÜ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI EĞLENCE YERİ GÜRÜLTÜSÜ KONTROLÜ Gürültü ve Titreşim Kontrolü Şube Müdürlüğü KONTROLÜ Eğlence yerlerinden kaynaklanan

Detaylı

2018 YILI KASIM-ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

2018 YILI KASIM-ARALIK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH NURSAN KONAKLARI 1. PROJE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, SİTE YÖNETİM ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Adnan Kahveci Mahallesi, Kafkas Cd., 34528 olarak kayıtlı,

Detaylı

i Bina Yönetmeliği 1. Gürültüden Kaçınma

i Bina Yönetmeliği 1. Gürültüden Kaçınma i Bina Yönetmeliği Sayın Site Sakinleri, İçlerinde yaşadığımız binalar ve evler hem bizlerin hem de ailelerimizin yaşamlarının merkezini oluşturmaktadır. Bina yönetmeliği bireysel alanlarımızın korunmasına

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREV VE SORUMLULUKLARI

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREV VE SORUMLULUKLARI T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU ORGANİZASYON BİLGİLERİ Birim Adı : Koruma ve Güvenlik Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan Yardımcıları/Dekan

Detaylı

MASHATTAN SİTESİ OTOPARK VE TRAFİK YÖNETMELİĞİ (2015/46) BİRİNCİ BÖLÜM

MASHATTAN SİTESİ OTOPARK VE TRAFİK YÖNETMELİĞİ (2015/46) BİRİNCİ BÖLÜM MASHATTAN SİTESİ (2015/46) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç : Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Mashattan Sitesi içerisinde kapalı alanlarda bulunan otoparkların kat maliklerine tahsis edilmesi, açık alanların

Detaylı

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERİ 01 TEMMUZ 2017 31 TEMMUZ 2017 YILLIK FAALİYET 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir toplu yapı

Detaylı

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETMESİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı

Detaylı

03-04 OCAK 2015 AÖL VE MAÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

03-04 OCAK 2015 AÖL VE MAÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SINAV TARİH VE SAATLERİ 1.Oturum- 03 Ocak 2015 Cumartesi 09: 30 (180 dakika) 2.Oturum- 03 Ocak 2015 Cumartesi 14: 00 (180 dakika) 3.Oturum- 04 Ocak 2015 Pazar 09: 30 (180 dakika) GENEL I. Bina Sınav Komisyonunun

Detaylı

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri...MÜDÜRLÜĞÜNE BANAZ İlgi : Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Taşıt Yönergesi Mart 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar... 1 Hukuki Dayanak... 1 İKİNCİ

Detaylı

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 ARALIK 2015 31 ARALIK 2015 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

2.ETAP SİTE SAKİNLERİ

2.ETAP SİTE SAKİNLERİ 1 2.ETAP SİTE SAKİNLERİ Kıymetli Komşularımız, Binalarımızda artık, yaşlanmaya bağlı olarak bir çok yerinde eskimeler ve yıpranmalar oluşmuştur. Sıhhi tesisat ve alt yapıda birçok sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Detaylı

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı ve iç zeminler düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zemindeki çökme, erime vb. deformasyonlar giderilmiş Cam

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ KAPALI YÜZME HAVUZU ÜYE KAYIT FORMU. Personel ( ) Öğrenci ( ) Diğer ( )

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ KAPALI YÜZME HAVUZU ÜYE KAYIT FORMU. Personel ( ) Öğrenci ( ) Diğer ( ) Üye Numarası OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ KAPALI YÜZME HAVUZU ÜYE KAYIT FORMU Personel ( ) Öğrenci ( ) Diğer ( ) Adı Soyadı : Doğum Tarihi : T.C. Kimlik Numarası : Cinsiyeti : Kan Grubu : Kurum Sicil

Detaylı

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ www. guvenlik@itu.edu.tr İTÜ TRAFİK: 0212 285 77 77 TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI Kitapçığın amacı, İstanbul Teknik Üniversitesinin yönetimi altındaki

Detaylı

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır.

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI: 07.00 da Öğrenciler nöbetçi

Detaylı

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH TOYA MODA SİTESİ 2017 HAZİRAN AYI YÖNETİM HİZMETLERİ 1. SİTE TANITIMI VE ORGANİZASON ŞEMASI İstanbul ili, Küçükçekmece İlçesi, Tevfikbey Mahallesi 20 Temmuz Caddesi No:33 adres

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 08/02/2016-E.2067 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BEKAZ2UM* Sayı : 26842974-050.01.04/ Konu : Senato Kararı İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Üniversitemiz Senatosunun

Detaylı

Sardun Yalı Evleri. Site Sakinleri Toplantısı 15 Ocak 2012

Sardun Yalı Evleri. Site Sakinleri Toplantısı 15 Ocak 2012 Sardun Yalı Evleri Site Sakinleri Toplantısı 15 Ocak 2012 Sitemizde Yaşama İlişkin İyi bir siteyiz, İyi komşuluk ilişkilerine sahibiz, Sorunlarımız var, çözüm odaklı değerlendiriyoruz, Birbirimize karşı

Detaylı