GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAML-P01

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAML-P01"

Transkript

1 Sayfa: 1/11 Revizyonun Açıklaması - Revize edildi. - Yeni eklendi. - İptal edildi. Madde No , 4.2.3, 4.4.1, 4.4.3, 4.4.6, 4.5.1, 4.5.9, 4.7.1, 4.7.2, 4.7.3, 4.7.5, , , , , 4.4.2, , , 4.5.2, 4.5.4, 4.5.5, 4.5.6, 4.5.7, 4.7.9, 4.8.2, 4.8.3, 4.8.3, KAPSAM: Ameliyathane azırlayan Aysel DÖNMEZ Ameliyathane emşiresi Kontrol Gülay YABA Kalite Yönetim Birimi Onay Doç. Dr. Ayşe MIZRAK Birim Kalite Sorumlu Öğ.Üy. Onay Prof. Dr. Süleyman GANİDAĞLI Anestezi ve Reanimasyon AD Bşk. Onay Yrd. Doç. Dr. Ersin BORAZAN Kalite Yönetim Temsilcisi Onay Doç. Dr. Murat Taner GÜLŞEN Başhekim Onay Prof. Dr. Zeki ÇELEN Tıp Fakültesi Dekanı

2 Sayfa: 2/11 1. AMAÇ: Şahinbey Araştırma ve Uygulama astanesi ameliyathanesinin çalışma esaslarının belirlenmesi ve ameliyatlarla ilgili uygun ortam şartlarının sağlanmasıdır. TANIMLAR: 2.1. Steril alan: er çeşit mikroptan arındırılmış alan 2.2. Yarı steril alan: Steril ve steril olmayan alanlarla bağlantısı olan koridorlar Kirli alan: Ameliyathaneden dışarıya açılan alan Scrup emşire: Ameliyata steril olarak giren, hekime asiste eden, ameliyat öncesinde ve sırasında ameliyat için gerekli malzemeleri temin eden hemşiredir Sirküle emşire: Ameliyat esnasında scrup hemşireye malzeme temini yapan, ameliyat odasının kontrolü ve dışarı ile bağlantısını sağlayan hemşiredir. 2. SORUMLULAR: Md. No. SÜREÇ ADIMLARI / SORUMLULAR C R K D R A D R P D R S SP Sİ K İ SV YB AP TP KP S D P AS AT A N T C BB A D 4.1. Ameliyathane personeli giriş çıkış uygulamaları 4.2. Ameliyat listelerinin hazırlanması x x x x X x x x x x x x x x x x x x x x 4.3. Ameliyat odasının belirlenmesi x x 4.4. Ameliyat öncesi ameliyathane hazırlığı 4.5. astanın ameliyathaneye kabulü x x X x x x x x x X x x x x X x x x 4.6. astanın ameliyata hazırlığı x x X x 4.7. Ameliyat esnasında uygulamalar 4.8. astanın ameliyathaneden çıkışı 4.9. Malzeme ve ilaç temin uygulamaları x x x x X x x x X x x x X x x x x x X x x Temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları X x asta ve çalışan güvenliği uygulamaları x x x x X x x x x x x x x x x x x x BYS ye giriş x x x CR: Cerrah KDR: Klinik doktoru ADR: Anestezi doktoru PDR: Patoloji doktoru S: Sorumlu hemşire SP: Scrup hemşire Sİ: Sirküler hemşire K: Klinik hemşiresi İ: İcapçı hemşire SV: Süpervisör hemşire YB: Yoğun bakım hemşiresi AP: Ameliyathane personeli TP: Transfer personeli KP: Klinik personeli SDP: Sarf depo personeli AS: Ameliyathane sekreterliği AT: Ameliyathane teknisyeni ANT: Anestezi teknisyeni AD: Anabilim dalı başkanı CBB: Cerrahi birimler başkanı 3. PROSEDÜR AKIŞI: 4.1. Ameliyathane Personeli Giriş Çıkış Uygulamaları: Ameliyathane Kirli Alan, yarı steril alan ve Steril Alan uyarı yazıları ile birbirinden ayrılan üç bölümden oluşur Ameliyathanede Personel Girişi ve asta Girişi farklı bölümlerden yapılır Ameliyathaneye giriş aşağıdaki tablodaki kurallara göre yapılır:

3 Sayfa: 3/11 Alanlar Alan kapsamı Kullanılan Ekipmanlar Uygulanan kurallar Kirli alan - asta bekleme alanları, - Personel soyunma odaları, - Soyunma odalarına alanları, - WC ler geçiş - Galoş ve kırmızı ameliyathane terliği - Personel ve hasta dışında giriş yasaktır. - Soyunma odası giriş kapısına kadar günlük kıyafetle ancak galoş giyilerek geçilir. - Soyunma odasının kapısında kırmızı terlik giyilir. - Ameliyathane forması giyilir. - Maske ve bone takma zorunluluğu yoktur. Yarı steril alan - Pre-op ve post-op alanlar, - Personel dinlenme alanları, - Ofisler, - Kafeterya, - Steril malzeme ve sarf depoları - Ameliyathane forması, beyaz terlik - Maske ve bone - Ameliyathane genelinde mutlaka bone takılarak dolaşılır. Saçlar, tümü bone içinde kalacak şekilde toplanır. - Çıplak ayakla basamak geçilir. - Beyaz terlik giyilir. - Koridorlar, Steril alan - Ameliyathane blok girişleri - Ameliyat salonları 4.2. Ameliyat Listelerinin azırlanması: Bölümler ertesi gün için planlanan vakaları bir gün önceden BYS üzerinde Günlük Ameliyat Listesi ne kaydeder Aynı gün içinde taburcu olacak vakalar için Gün astanesi İşleyiş Talimatı na göre işleyiş gerçekleştirilir Acil vakalar, bölümler tarafından sorumlu anestezi doktoruna telefonla bildirilir Gün içerisinde çıkan acil vakalar sistemden çıkan bölüm listesine, mesai dışında Acil Ameliyat Listesi ne kaydedilir Ameliyat Odasının Belirlenmesi: - Ameliyathane forması, beyaz terlik - Maske ve bone - Bloklara ve Ameliyat odalarına girerken ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takılır. - Maske ve bone takılması zorunludur.

4 Sayfa: 4/ Planlanmış ameliyatlar: Branşların hangi ameliyat odasını kullanacağı Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve Cerrahi Birimler Başkanı tarafından belirlenir Acil ameliyatlar: Mesai saatleri içinde ameliyat odalarından bir tanesi acil durumlar için ayrılır. Birden fazla acil vaka geldiğinde Sorumlu Anestezi Doktoru hastanın alınacağı salona karar verir Mesai saatleri dışında acil vakalar için Nöbetçi Anestezi Doktoru hastanın alınacağı salona ve zamana karar verir, ameliyat için tüm hazırlıkların tamamlanmasını sağlar Ameliyat Öncesi Ameliyathane azırlığı: Mesai saatleri dışında iki ameliyat salonu aktif olarak çalışıyorsa üçüncü ameliyat salonu açılacağı zaman süpervisör hemşire tarafından icapçı hemşire çağrılır. Organ nakilleri ve kalp damar cerrahisi için ayrı icapçı hemşire çağrılır Ameliyat odası scrup hemşire, sirküler hemşire ve ameliyathane personeli tarafından düzenlenir Ameliyat için gerekli olan steril malzemeler sterilizasyon ünitesinden günlük ihtiyaca göre temin edilir. Ameliyathane Streril Malzeme Transfer ve Takip Formu na kaydedilir. Gelen malzemeler görevli personel tarafından mavi steril malzeme arabası ile sterıi malzeme deposuna yerleştirilir. Depodan alınan tüm yeşillerin barkodları BYS ye kaydedilir Ameliyat sırasında hastaya kullanılan tüm yeşil malzeme ve spançların üstündeki barkotlar Steril Malzeme Kayıt Formu na yapıştırılarak BYS ye kaydedilir Ameliyat odası kontrol edildikten sonra eksik malzemeler tamamlanarak scrap/sirküler hemşire ve personel tarafından Ameliyat Odası azırlık Kontrol Listesi doldurulur Ameliyat öncesi bütün ameliyat salonlarındaki anestezi cihazları ve acil arabaları anestezi doktoru/teknisyen tarafından kontrol edildikten sonra Ameliyat Odası azırlık Kontrol Listesi ne ve Acil Arabası İlaç Kontrol Formu na kaydedilir Anestezi cihazı üzerinden ve medikal gaz panolarından gaz kontrolü yapılarak teknisyen tarafından Medikal Gaz Kontrol Çizelgesi ne kaydedilir Ameliyat odasındaki tüm cihazların, fotoselli musluklar ve batikon pompalarının kontrolü teknisyen tarafından yapılır Ameliyat odasının temizliği ve düzeni kontrol edilir, ameliyathane personeli tarafından Ameliyathane Temizlik Takip Formu doldurulur, form sorumlu hemşire tarafından kontrol edilir Bütün ameliyat salonları, steril malzeme ve sarf depoları pre-op,post-op alanları ısı ve nem takibi yapılır. Oda sıcaklığı C, bağıl nem %30-60 olacak şekilde ayarlanarak sorumlu hemşire tarafından Oda Sıcaklık ve Nem Takip Formu na kaydedilir.

5 Sayfa: 5/ Cerrahi alan enfeksiyonu açısından yüksek riskli olan operasyonlar (organ nakli ve kalp damar cerrahi ameliyatları) laminer hava akımının olduğu A ve C bloklarında yapılır astanın Ameliyathaneye Kabulü: Ameliyathane sekreteri; Günlük Ameliyat Listesi den, cerrah tarafından belirlenen sıraya göre hastaları transfer personeli aracılığıyla klinik hemşiresinden ister Klinikte ameliyat öncesi hazırlığı yapılmış olan hastanın son kontrolü transfer personeli tarafından yapılır. Ayaktan gelen hastalara ameliyat önlüğü ve bone giydirilir. astaya ait özel eşyalar Değerli Eşya Teslim Tutanağı ile ameliyathane hasta işlemlerine teslim edilir Transfer personeli tarafından ameliyathaneye getirilen hasta, hasta giriş kapısından kızaklı sedye ile temiz alana transfer edilir ve barkod okuyucu ile hastanın bilekliğinden kimlik doğrulama yapılır Ameliyat öncesi tüm hastaların değerlendirme formları anestezi polikliniğinde BYS de kayıt edilir. Ameliyathane sekreterliği formları çıkarıp pre-op hemşiresine teslim eder Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi ve Anestezi asta Onam Formu, Anestezi Güvenlik Kontrol Formu, Ameliyat Öncesi asta Değerlendirme Formu, kimlik tanımlayıcı bileklik hemşire/anestezi teknisyeni ve iç bölüm transfer personeli tarafından kontrol edilir ve ameliyathane pre-op ünitesine hastanın transferi sağlanır. (Bkz: asta Güvenliği Prosedürü) Pre-op ünitesine alınan hasta hemşire tarafından monitörize edilir. Doktor order ile hastanın vital bulguları ve genel durumuna göre premedikasyon uygulanır. asta ameliyat salonuna alınana kadar pre-op ünitesinde takip edilir. Ameliyat salonuna devredilirken tüm evrakları ile birlikte devredilir Ameliyata alınan hastalar ameliyathane sekreteri tarafından bekleme salonundaki ekrandan hasta yakınlarının takip edebilmesi için sistem üzerinden hasta takip ekranına girişi yapılır. astanın hangi salonda ve saatte ameliyata alındığı sonrasında çıkış saati, çıkışta gittiği bölüm sisteme kaydedilir Ameliyathane sekreteri hastaları tüm ameliyatlar bittikten sonra Ameliyat Kayıt Defteri ne kaydeder Ameliyathane sekreterliği tarafından hasta adına Ameliyat Bilgi Formu boş olarak çıkarılıp üzerine anestezi şekli ve yapılan ameliyatın kodu yazılarak hasta dosyasına kaydedilir Ameliyat salonunun gerekli hazırlıkları tamamlandıktan sonra hasta güvenliği ön planda tutularak hasta ameliyat masasına alınır. (Bkz: asta Taşıma ve Transfer Talimatı) 4.6. Ameliyat azırlığı: Steril Giyinme - Steril Giyinme Talimatı na göre yapılır.

6 Sayfa: 6/11 Cerrahi Masa azırlığı astaya Pozisyon Verme Cerrahi Alan İşaretlemesi Ameliyat Bölge azırlığı astayı Steril Örtme - Cerrahi Masa azırlama Talimatı na göre hazırlanır. - asta ameliyat masasına alınıp anestezi verildikten sonra cerrah yapılacak ameliyatın türüne göre verilecek pozisyonu belirler. - Pozisyon cerrah, anestezi doktoru ve personel yardımıyla verilir. - Cerrahi alan işaretlemesi ameliyat öncesi klinikte cerrah tarafından yapılır. - Temizlenecek bölge cerrah tarafından belirlenir ve temizlenir. - Temizleme, antiseptik solüsyon, tampon veya kompres ile yapılır. - Antiseptik solüsyon dökülerek insizyon yapılacak bölgeden başlanarak dış alana doğru dairesel hareketlerle silinir, steril bir tampon ile işlem birkaç kez tekrarlanır. - Örtme işlemi sırasında eldivenli elin hastanın cildine veya masanın herhangi bir yerine değmemesi için steril örtünün kat yerlerine eller geçirilerek kapatma işlemi yapılır. - İnsizyon bölgesi açıkta kalacak şekilde alt-üst, sağ-sol şeklinde en az iki kat olarak örtülür. Gerekirse cerrahi bölgeye (göz, kbb, kadın doğum, vb.) göre delikli örtü kullanılabilir. - Steril örtme işlemi scrup hemşire ve cerrah tarafından iki ucundan tutularak cerrahi alana göre yerleştirilir. - Yeşil örtünün ameliyat sahasına yakın uçları ekibin belden aşağısına sarkıtılmamalıdır. - Örtü yerleştirildikten sonra yerinden oynatılmaz. - Yeşil örtü kontamine olmuşsa veya üzerinde delik var ise kesinlikle kullanılmamalıdır. - Uzun süren ameliyatlarda (kardiyovasküler cerrahi, genel cerrahi, organ nakli vb) sıvı geçirmeme özelliğinden dolayı Disposable Ameliyat Bohça Setleri kullanılır Ameliyat Esnasında Uygulamalar: Anestezi Uygulaması: Anestezi doktoru tarafından Anestezi Güvenlik Kontrol Listesi ve Anestezi ve Reanimasyon AD Preop asta Değerlendirme/Preoperatif asta Takip Formu doldurulur. Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi doldurulur Patoloji Örneği Alınması: Cerrah tarafından gerektiğinde ameliyat esnasında patoloji örneği alınır. Scrup hemşire alınan numuneyi ameliyathane personelinin yardımıyla numune kabına yerleştirir. Sistem üzerinden sorumlu cerrah tarafından istem yapıldıktan sonra barkot numune kabının üzerine Doku Örneği Etiketi yapıştırılır ve laboratuvara gönderilir.(bkz: Patoloji Laboratuvarı İşleyiş Prosedürü) Frozen İstemi: Cerrah frozen isteminde bulunacağı zaman patoloji doktoruna telefonla bilgi verir ve maddesine göre numune laboratuvara gönderilir. (Bkz: Patoloji Laboratuvarı İşleyiş Prosedürü)

7 Sayfa: 7/ Kültür İstemi: Ameliyat esnasında kültür alınması gerekiyor ise, cerrahın istemi üzerine ameliyathane personeli kültür tüpünü steril olarak cerrahi masaya açar, scrup hemşire örneğin tüp içine konulması için yardımcı olur ve tüpün ağzını hemen kapatır Gün hastanesinde yapılan ameliyat esnasında; acil olarak steril edilip tekrar kullanılması gereken malzemeler idrojen Peroksit Sterilizatörü ile steril edilir. (Bkz: idrojen Peroksit Sterilizatörü Kullanma Talimatı) asta ameliyat esnasında ölmüş ise, ameliyathane personeli tarafından astanın Ölümü alinde Uygulama Talimatı na uygun olarak morga teslim edilir Ampute edilen organlar: Ameliyat esnasında ampute edilen organ ameliyathane personeli tarafından kırmızı tıbbi atık poşetine konulur, hasta adı soyadı, protokol no, işlem tarihi ve organ adı poşetin üzerine yazılarak hasta ile kliniğe transfer edilir Spanch ve malzeme sayımı: Ameliyata başlarken kullanılacak spançlar ve kompresler scrup hemşire tarafından tek tek sayılır Ameliyathane personeli tarafından yükses sesle ve teyit edilerek Spanç Sayım Formu na kaydedilir Ekip değişim sırasında devralacak scrup hemşire ara sayımı yapar, ameliyathane personeli tarafından Spanç Sayım Formu na kaydedilir Cerrahi insizyon kapanmadan önce spanç ve kompres sayımı tam ise scrup hemşire tarafından ekibe yüksek sesle belirtilir ve cerrahi insizyon kapatılır Eksik spanç ve kompres tespit edilmiş ise ekibe insizyon kapatılmadan bildirilir Bulunamayan spanç ve kompres var ise skopi ile bölge kontrolü yapılır Skopi ile bakılmasına rağmen spanç ve kompres bulunamamışsa cerrahın bilgisi dâhilinde hemşire tarafından Spanç Sayım Formu na not düşülerek ekip tarafından imzalanır ve ameliyat sonlandırılır Spanç sayım formları ameliyathane hasta işlemleri tarafından dosyalanarak muhafaza edilir astanın Ameliyat Odasından Post-Op Ünitesine Devri: asta post-op ünitesine anestezi doktoru/teknikeri ve personel tarafından formları tam bir şekilde post-op hemşiresine devredilir asta Postop asta Bakım ve Takip Talimatı na göre işlem yapılır Takipler Ameliyathane Postoperatif asta Takip Formuna kaydedilir asta tam olarak uyanıp vital bulgularıda normale dönünce sorumlu anestezi doktor onayı ile trasfer personeli tarafından formları tam olarak ilgili kliniğe devredilir astanın Ameliyathaneden Çıkışı:

8 Sayfa: 8/ astanın transfer edileceği birim, cerrah ve anestezi doktoru tarafından birlikte belirlenir İç ve dış merkezden gelen dâhili branşlara ait hastaların ameliyathaneye giriş ve çıkışlarında doktorlar arası Preop-Postop asta Devir Tutanağı ile hasta devri yapılır Postop ünitesine gelen hastaların takibi yapılarak Postoperatif asta Takip Formu na kaydedilir Kliniğe çıkmasına karar verilen hastalar anestezi teknisyeni/hemşire ve ameliyathane personeli tarafından hastanın kızaklı sedye yardımıyla kirli alan sedyesine geçişi yapılır Anestezi teknisyeni/hemşire tarafından klinik hemşiresine devredilen hasta transfer personeli ile kliniğe transfer edilir. (Bkz: asta Taşıma ve Transfer Talimatı) Mesai saatleri dışında yapılan ameliyat sonrası ilgili klinik personeli tarafından hasta odasına transfer edilir. asta transfer edilirken ameliyathane sekreteri tarafından Ameliyathane Sedye Teslim Tutanağı doldurulur asta yoğun bakıma gidecek ise; cerrah yoğun bakım ünitesini arayarak, hemşireye hastanın genel durum bilgisini verir ve ameliyathaneye yatak ister. asta ameliyat sonrası yatağı ile birlikte anestezi doktoru eşliğinde ilgili yoğun bakıma transfer edilir Cerrah operasyon sonrası notlarını Ameliyat Notları Kayıt Defteri ne kaydeder Malzeme ve İlaç Temin Uygulamaları: Sarf depo personeli, ameliyathane genel deposunda bulunması gereken tüm ilaç ve tıbbi malzemeleri, haftalık olarak hastane ilaç ve sarf deposundan BYS üzerinden istem yaparak temin eder. İlaç ve sarf malzemeler saklama ve depolama koşullarına uygun olarak depolarda muhafaza edilir. (Bkz: Depolama ve Dağıtım Prosedürü) Sarf depo personeli tarafından depolanan malzemeler 3 ayda bir BYS üzerinde sayım, stok ve miat takibi yapılır. Miat bitim süreleri yakın olan ilaç ve sarfların kullanımına öncelik verilir Yapılacak ameliyatın türü ve şekline göre gerekli olan ilaç ve sarf malzemeler scrup/sirküle hemşire tarafından Ameliyathane İlaç ve Sarf Malzeme Formu ve Ameliyathane Sütur Kullanım Formu na, anestezi doktoru tarafından da Anestezi İlaç ve Sarf Malzeme Formu na doldurularak, ameliyathane ilaç ve sarf malzeme deposundan temin edilir emşire/anestezi doktoru, vaka bitiminde hasta adına temin edilen ve kullanılmayan ilaçları, temin ederken kullanılan Ameliyathane İlaç ve Sarf Malzeme Formu, Anestezi İlaç ve Sarf Malzeme Formu üzerinden ilaç ve sarf malzeme deposuna iade eder. İlgili formlar ilaç ve sarf depo personeli tarafından günlük olarak arşivlenir Temizlik ve Dezenfeksiyon Uygulamaları:

9 Sayfa: 9/ Ameliyathanenin genel temizliği ve dezenfeksiyonu Temizlik izmetleri İşleyiş Prosedürü, astane Genel Temizlik Planı ve Ameliyathane Temizlik Planı na göre gerçekleştirilir Ameliyathanede ortaya çıkan atık malzemeler, kesici delici ve enfekte atıklar Atık Yönetimi Talimatı na uygun olarak imha edilir Vakalarda kullanılan yeşil örtüler ameliyathane personeli tarafından silkelenerek çamaşır arabalarına konulur, çamaşırhaneye teslim edilir. (Bkz: Çamaşırhane İşleyiş Prosedürü) Vakalarda Kullanılan kirli set ve malzemeler kırmızı renkli kirli set tasıma arabalarıyla sterilizasyona gönderilir. Kullanılan setlerdeki aletler tek tek sayılarak Kirli Set Ve Malzeme Transfer Formu na kaydedilir Ameliyat sırasında kullanılan tüm malzemeler scrup hemşire tarafından set içinde bulunan Paketleme Kontrol Tutanağı ile karşılaştırılarak kontrol edilir Ameliyat bittikten sonra personel tarafından bütün kirli malzeme ve setler kırmızı kirli malzeme arabasına yerleştirilir ve sterilizasyon ünitesine transfer edilir. (Bkz: Sterilizasyon Ünitesi İşleyiş Prosedürü) asta ve Çalışan Güvenliği Uygulamaları: asta ve çalışan güvenliğini sağlamaya yönelik 1. asta Güvenliği Prosedürü 2. Sağlık Taramaları Planı 3. Beyaz Kod Uygulama Talimatı 4. Enfeksiyonların Kontrolü ve Önlenmesi Prosedürü ne göre hareket edilir BYS ye Giriş: Cerrah hastaya uygulanan operasyon, anestezi doktoru uygulanan anestezi ile ilgili bilgileri hasta adına çıkarılmış sekreterlikte bulunan Ameliyat Bilgi Formu na kaydeder. Ameliyathane sekreterliği bu formları BYS de hasta adına işler Kalibrasyon: Ameliyathane bölümünde bulunan tıbbi cihazların kalibrasyonları Kalibrasyon Prosedürü ne göre yapılır Ameliyathane Çalışma Programı: Anestezi ve Reanimasyon Öğretim Üyeleri Anestezi ve Reanimasyon Asistan doktorları Anestezi Teknisyen/teknikerleri Ameliyathane emşire ve Personeli emşire ve Personel Günlük Çalışma Programı na göre ve Ameliyat sonrası anestezi doktorları tarafından Ameliyathane Nöbet Defteri doldurulur. 5. İLGİLİ DOKÜMANLAR: 5.1. AML-F01-P01 Günlük Ameliyat Listesi 5.2. AML-F02-P01 Ameliyat Kayıt Defteri

10 Sayfa: 10/ AML-F03-P01 Ameliyat Odası azırlık Kontrol Listesi 5.4. AML-F04-P01 Spanç Sayım Formu 5.5. AML-F05-P01 Anestezi Güvenlik Kontrol Formu 5.6. AML-F06-P01 Anestezi ve Reanimasyon AD Preop asta Değerlendirme/ Preoperatif asta Takip Formu 5.7. AML-F07-P01 Ameliyathane İlaç ve Sarf Malzeme Formu 5.8. AML-F08-P01 Anestezi İlaç ve Sarf Malzeme Formu 5.9. AML-F09-P01 Doku Örneği Etiketi AML-F10-P01 Ameliyathane Sedye Teslim Tutanağı AML-F11-P01 Postoperatif asta Takip Formu AML-F12-P01 emşire ve Personel Günlük Çalışma Programı AML-F13-P01 Ameliyat Bilgi Formu (BYS) AML-F14-P01 Ameliyathane Sütur Kullanım Formu AML-F15-P01 Ameliyathane Nöbet Defteri AML-F16-P01 Ameliyathane Acil Arabası İlaç Kontrol Formu AML-F17-P01 Ameliyat Notları Kayıt Defteri AML-F18-P01 Medikal Gaz Kontrol Çizelgesi AML-F19-P01 Streril Malzeme Transfer Takip Formu AML-F20-P01 Kirli Set ve Malzeme Transfer Formu AML-F21-P01 Acil Ameliyat Listesi AML-F22-P01 Preop-Postop asta Devir Tutanağı AML-F01-T01-P01 Steril Malzeme Kayıt Formu G-F03-P01 Değerli Eşya Teslim Tutanağı EC-F01-P01 Oda Sıcaklık ve Nem Takip Formu TM-F01-P01 Ameliyathane Temizlik Planı TM-F02-P01 Ameliyathane Temizlik Takip Formu MS-F01-T05-P01 Paketleme Kontrol Tutanağı (Dijital) Y-F01-T12-P02 Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi TM-YD01 astane Genel Temizlik Planı ÇG-YD01 Sağlık Taramaları Planı ÇG-GT01 Beyaz Kod Uygulama Talimatı AML-T01-P01 Steril Giyinme Talimatı AML-T02-P01 Cerrahi Masa azırlama Talimatı AML-T03-P01 Gün astanesi İşleyiş Talimatı

11 Sayfa: 11/ AML-T04-P01 idrojen Peroksit Sterilizatörü Kullanma Talimatı Y-T01-P01 astanın Ölümü alinde Uygulama Talimatı Y-T10-P02 asta Taşıma ve Transfer Talimatı Y-T13-P01 Postop asta Bakım ve Takip Talimatı ENF-T06-P01 Atık Yönetimi Talimatı TM-P01 Temizlik izmetleri İşleyiş Prosedürü G-P01 asta Güvenliği Prosedürü LP-P01 Patoloji Laboratuvarı İşleyiş Prosedürü SA-P02 Depolama ve Dağıtım Prosedürü ENF-P01 Enfeksiyonların Kontrolü ve Önlenmesi Prosedürü Ç-P01 Çamaşırhane İşleyiş Prosedürü MS-P01 Sterilizasyon Ünitesi İşleyiş Prosedürü TS-P01 Kalibrasyon Prosedürü

Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır.

Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır. Sayfa: 1/11 Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır. Madde No - KAPSAM: Ameliyathane azırlayanlar Aysel DÖNMEZ Ameliyathane emşiresi Gülay YABA Kalite

Detaylı

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi Yürürlük i: 04.07.2012 MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ Revizyon i: İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Yeni eklendi - Revize edildi Madde No - 3.1, 3.9.1, 3.9.2-3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6,

Detaylı

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük i:15.08.2013 PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 3.3.4, 3.3.10-3.3.7, 3.3.8 KAPSAM: Klinikler ve Yoğun

Detaylı

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır. Madde No KAPSAM: Tıbbi birimler Hazırlayanlar Birgül BAĞCI Sterilizasyon Sor. Hemşiresi Gülay YABA

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:AML.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ:Bu prosedürün amacı; Özel Vitale Kadın Doğum Hastanesi ameliyathanelerinin normal ve acil durumlarda her türlü ameliyat

Detaylı

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ameliyathanesinin ameliyata hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun sağlanması

Detaylı

, ,

, , Yürürlük i: 11.10.2012 HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi - İptal Madde No - 3.1.3.2, 3.14.3, 3.16.1-3.1.1.5, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12,

Detaylı

1 ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ

1 ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ Yürürlük i:11.10.2012 Revizyon i:03.06.2014 Sayfa: 1/5 Revizyon açıklaması - Revize edildi. - İptal edildi. - Yeni eklendi. KAPSAM: Endoskopi Ünitesi Hazırlayan Mahmut ATAŞ Endoskopi

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı ameliyathanemizde uygulanan tüm işlemlerle ilgili esasları belirlemek, ameliyathanenin işleyişini doğru ve etkin bir şekilde planlamak ve uygulamak için standart

Detaylı

ANJİYO ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: Sayfa: 1/7. Revizyon Açıklaması. -Yeni eklendi

ANJİYO ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: Sayfa: 1/7. Revizyon Açıklaması. -Yeni eklendi Yürürlük i:24062013 ANJİYO ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/7 Revizyon Açıklaması Madde No -Yeni eklendi - 349 KAPSAM: Anjiyo ünitesi Hazırlayan Yusuf UZKAR Anjiyo Ünitesi Sorumlu Teknisyeni

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAÜ-P01

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAÜ-P01 TERAPÖTİK AFEREZ SÜRECİ Yürürlük i: 03.06.2014 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: - Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması Yeni yayınlandı Madde No KAPSAM: Tıbbi birimler Hazırlayanlar İbrahim ÖZASLAN Birim Kalite

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 7/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ: Hastanemizin Ameliyathane bölümünün; işleyişi, giriş çıkış kuralları, hasta çalışan

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 16.07.2012 ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 4.6, 4.11-4.9 KAPSAM: Eczane Hazırlayan Ecz. Mevlüde KAVVAS Eczacı Kontrol

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

Hazırlayan

Hazırlayan Yürürlük i:14.09.2012 ENFEKSİYONLARIN KONTROLÜ VE ÖNLENMESİ Revizyon i: PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Revize edildi. - Yeni eklendi - İptal edildi Madde No - 4.2, 4.3.2-4.3.3, 4.3.4, 4.3.5,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Ameliyathane personelinin çalışma esaslarının belirlenmesi, hizmete hazır bulundurulması, ameliyathaneye giriş-çıkış kurallarının belirlenmesi, ameliyathanenin hazırlanması, temizliği, hastanın

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI Dr. Meryem İSKENDEROĞLU SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı 1-5 Nisan 2018 1 AMELİYATHANE

Detaylı

Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde. Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde STERİLİZASYON SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE

Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde. Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde STERİLİZASYON SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON EĞİTİMİ UZM.HEM.NESİBE ÖZGEN SAYGIN A.Ü.T.F.İBN-İ SİNA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE MSÜ ÜNİTESİ SORUMLU HEMŞİRESİ STERİLİZASYON

Detaylı

HASTA TAŞIMA VE TRANSFER TALIMATI

HASTA TAŞIMA VE TRANSFER TALIMATI Yürürlük i: 29.08.2012 HASTA TAŞIMA VE TRANSFER TALIMATI Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 1.1.2-1.1.7, 1.1.14 KAPSAM: Tüm Birimler Hazırlayan: Gülten

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.02.02 KALP VE DAMAR CERRAHİSİ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.02.02 KALP VE DAMAR CERRAHİSİ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KALP DAMAR CERRAHİSİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun

Detaylı

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2.KAPSAM: Sütçü İmam

Detaylı

Yayın Tarihi: AMELĠYATHANE HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS13 REVĠZYON DURUMU

Yayın Tarihi: AMELĠYATHANE HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS13 REVĠZYON DURUMU REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 01 12.03.2016 Hastane Logosu yenilendi. 02 1/5 1. ÇALIġTIĞI BÖLÜM Ameliyathane 2. BAĞLI OLDUĞU BĠRĠM / YÖNETĠCĠ

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.11.2013 Ex. olan hastanın kimliğinin doğrulanması için 01 Ex. Kimlik Etiketi kullanımı tarif edildi. 19.03.2014 Madde 5.3.4 te psikiyatri hastaları

Detaylı

AMELIYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELIYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1-AMAÇ 2-KAPSAM : Ameliyathane biriminin çalışma düzeninin tanımlanması. : Bu talimat Ameliyathane de çalışan tüm personeli kapsar. 3-TANIMLAR : Kontamine-Kontrolsüz Alan: Hastaların ameliyathaneye giriş

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

Ameliyat Sırası Hasta Bakımı

Ameliyat Sırası Hasta Bakımı Ameliyat Sırası Hasta Bakımı AMAÇ Hastanın ameliyat sırası hemşirelik bakımının sürdürülmesi ve karşılaşabileceği komplikasyonların önlenmesidir. TEMEL İLKELER Ameliyat sırası dönemde hemşirelik bakımı;

Detaylı

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: Kahramanmaraş Sütçü

Detaylı

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

UÜ-SK GÜNÜBİRLİK MEDİKAL, CERRAHİ, İNVAZİV GİRİŞİM VE İŞLEM PROSEDÜRÜ

UÜ-SK GÜNÜBİRLİK MEDİKAL, CERRAHİ, İNVAZİV GİRİŞİM VE İŞLEM PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: UÜ-SK bünyesinde günübirlik girişim hizmeti sunan birimlerde (poliklinik, klinik, ve ameliyathane) hasta yatış, çıkış, bakım, ücretlendirme ve HYBS işlemlerinin standart ve etkin şekilde

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 REVİZYON NO 00 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ - AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 7

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 REVİZYON NO 00 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ - AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 7 AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN 1. AMAÇ ve KAPSAM: Cerrahi müdahaleye karar verilen hastaya, ameliyathanede geçireceği süre içinde verilen hizmetleri ve çalışma yöntemlerini belirlemek amacı ile hazırlanmıştır. 2. SORUMLULUK: Bu prosedür,

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. -

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. - Yürürlük i: MEDİKAL CİHAZ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyonun Açıklaması Madde No - Yeni yayınlandı. - KAPSAM: Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi nde medikal

Detaylı

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Başhemşire Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Özel Çevre Hastanesi'nde tedavi olmak üzere başvuran hastaların hastane ortamına en kısa sürede uyumunun

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa 1 / 7 ZAMANI KURALLARI MALZEMELERİ YÜKSEK YOĞUN BAKIM VE İZOLASYON ODALARI AMELİYATHANE Günde iki defa (her ameliyat öncesi ilgili ameliyat odası temizlenir Tuvalet temizliği günde iki defa yapıldıktan

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Genel Pediatri Servisinde bakım ünitesindeki her hastanın bakım ve tedavilerinin en iyi düzeyde yapılmasını amaçlar.

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GÖZ HASTALIKLARI SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Özel Kdz. Ereğli Echomar Hastanesinde ameliyathane salonlarının normal ve acil durumlarda her türlü cerrahi girişim için hazır bulundurulması, zamanın iyi kullanılması ve hasta kabulünde standardizasyonun

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı.

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. Yürürlük i:13.07.2012 DEPOLAMA ve DAĞITIM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. 1

Detaylı

ANESTEZİYE HASTA KABUL VE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ANESTEZİYE HASTA KABUL VE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Anestezi Ve Reanimasyon Uzmanı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı; Anestezi uygulanacak hastaların ameliyathaneye kabulü öncesinde

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ SIRA NO HEDEF YAPILACAK UYGULAMA İŞLEM SORUMLUSU 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Hastaların doğru Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; Bilgi işlem merkezi kimliklendirilmesi Hasta adı soyadı, Hasta

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ AMELİYATHANE ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ AMELİYATHANE ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI 1. AMAÇ:Ameliyathanede mikroorganizmaların yayılımının engellenmesi, enfeksiyonlar açısından hasta ve personelin güvenliğinin azami ölçüde sağlanması. 2. KAPSAM:Ameliyathane birimini kapsar. 3.KISALTMALAR:

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı; birimlerde bulunması gereken ilaç ve sarf malzemelerinin; kritik stok düzeylerini ve son kullanım tarihlerini kontrol altında tutulacak şekilde takibini gerçekleştirmek,

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GASTROENTEROLOJI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER TABLOSU 1.0 AMAÇ:... 2 2.0 KAPSAM:... 2 3.0 SORUMLULAR:... 2 4.0 TANIMLAR... 2 5.0.UYGULAMA:... 2 5.1 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA HANGİ BİRİMLERDE YAPILIR?... 2 5.2 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun sağlanması

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

Hastane Temizliği Talimatı

Hastane Temizliği Talimatı 1. AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri kapsar. 3. TANIMLAR temizliğinin doğru ve etkin Çok Yüksek Riskli

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.08.2013 Kontrole tabii ilaçların kayıp, zayi vb. durum halinde 01 Eczaneden yeniden temini için madde 5.12 eklendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

DÂHİLİYE SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DÂHİLİYE SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Hastanemize başvuran hastaların iyileşmesi, tedavi edilmesi, kişisel, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik haline kavuşmasını sağlamak, hasta bakım sürecinin her aşamasında

Detaylı

Hazırlayan

Hazırlayan Yürürlük i: 14.09.2012 SÜRVEYANS TALİMATI Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 1.2, 2.3, 2.6-2.5 KAPSAM: Tüm birimler Hazırlayan Güler DEMİRCİ Canan SERÇELİK

Detaylı

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 6 1 - AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde

Detaylı

Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon. Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD

Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon. Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD Hasta cerrahi bir tedavi uygulanacağı zaman ameliyathane ekibi tedaviyi tümü ile devralır Operasyon sırasınca hastanın

Detaylı

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mehmet Özlüses, Sibel Akın, Dilek Baytaş, Dr. Kaya Süer Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36 YÖN-TL- 1. AMAÇ: Hastanemizin birimlerinde ya da acil servisinde hizmet alan hastaların: Hastanemizde verilemeyen bir hizmete veya uzman konsültasyonuna gereksinim duyulması ve hastanede hastanın bakımımın

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ANESTEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ANESTEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.0. AMAÇ: Hastanın sorunsuz olarak uyutulması ve uyandırılmasıdır. 2.0. KAPSAM: Anestezi çalışanlarını kapsar. 3.0. SORUMLULAR: Sorumlu başhekim yardımcısı, anestezi sorumlu uzman doktoru, anestezi uzmanı,

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BÖLÜM UYUM REHBERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI Dok No: ENF.TL.10 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 5 1.0 AMAÇ: Hastanedeki bölümlerin risk durumuna göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir.

Detaylı

HASTA KİMLİK TANIMLANMASI VE DOĞRULAMA TALİMATI

HASTA KİMLİK TANIMLANMASI VE DOĞRULAMA TALİMATI 1.0 AMAÇ: Hastalara, tanı ve tedavi hizmeti verilirken hastaya ait kimlik bilgilerinin doğru tanımlanması ve kimlik doğrulanması yapılarak; doğru hastaya, doğru işlem ve doğru tedavi yapılmasını sağlamak.

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ ECZ.PR.01 30.05.2011 11.12.2013 03 1/6 1.AMAÇ: Tanı ve tedavi hizmetleri için hastalara ilaç sağlayabilmek ilaç ve sarf malzemelerin alınması, muhafazası ve dağıtımını standart hale getirmek. 2.KAPSAM:

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ RADYASYON ONKOLOJİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU: KLN.PR.04 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1.AMAÇ:

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 01 15.03.2016 Ayaktan Hastadan Sorumlu Başhemşire 02 İfadesi yerine Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi (Başhemşire)

Detaylı

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:STE.PR.01 Yayın Tarihi:NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 5 1.0 AMAÇ:Özel Vitale Hastanesi Merkezi sterilizasyon ünitesinde etkin dezenfeksiyon, sterilizasyon ve işleyiş kurallarını belirlemektir.

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI 1. AMAÇ Birimler tarafından eczaneden talep edilen ilaçların usulüne uygun olarak hazırlanıp ilgili birimlere teslim edilmesini sağlamak. 2. KAPSAM Hastanemizdeki ilaçların güvenli kullanımı ile ilgili

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

ÇOCUK CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ÇOCUK CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 6 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi servisinde hizmet alan tüm hastaların, hasta bakım sürecinin her aşamasında hasta güvenliğini

Detaylı

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI Amaç Hasta kimliği doğrulama hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim Hedefleri Kol bandı uygulamasının hasta güvenliği açısından önemini açıklayabilme

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-13-A BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 İŞİN TANIMI/SORUMLUSU KULLANILAN REFERANS

Detaylı

Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan)

Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan) T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan) Doküman Numarası TBH/603/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU

ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU Adı-Soyadı: Kadrosu: İşe Başlama i: Bölümü: ACİL SERVİS HEMŞİRESİ Oryantasyıon Bitiş i: Formun İnsan Kaynaklarına Geliş i: Uygulama Puanları

Detaylı

İÜ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MONOBLOK AMELİYATHANE MAKBULE AYŞEGÜL BAĞDA HEMŞİRELİK HİZMETLERİ SORUMLUSU

İÜ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MONOBLOK AMELİYATHANE MAKBULE AYŞEGÜL BAĞDA HEMŞİRELİK HİZMETLERİ SORUMLUSU İÜ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MONOBLOK AMELİYATHANE MAKBULE AYŞEGÜL BAĞDA HEMŞİRELİK HİZMETLERİ SORUMLUSU 2014 AMELİYATHANE DE ORYANTASYON EĞİTİMİ; Hizmet içi eğitimde ilk basamak Yeni gelişmelerin

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Doç. Dr. Füsun Baba, Dr. Hanife Özkayalar, Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

DÜŞME RİSKİNİ DEĞERLENDİRME TALİMATI

DÜŞME RİSKİNİ DEĞERLENDİRME TALİMATI Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 1.4.5, 1.5-1.2.2 KAPSAM: Klinikler ve yoğun bakımlar Hazırlayan/Kontrol Eden Gülay YABA Kalite Yönetim Birimi Onay Gülsemin ACIOĞLU

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.02.2013 Distile suyun crashcart üzerinde sürekli 01 bulundurulacağı ve kontrol formundan takip edileceğine ilişkin 5.10.4 maddesi eklendi. 5.10.3.

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.05 HEMOTOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.05 HEMOTOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ HEMOTOLOJİ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM:

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DOK. KODU:AH.PR.01 Y. TARİHİ:01.08.2010 REVİZYON NO:00 REVİZYON TAR:00 SAYFA NO:1/8 1. AMAÇ: Cerrahi işlem sürecinde yer alan tüm ekip üyelerinin, işlem öncesi, esnası ve sonrasına ilişkin uygulamaları

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:...

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:... Sayfa Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:... 2 4.1. KAN VE KAN ÜRÜNLERİNİN İSTENMESİ:... 2 4.2. GELEN KAN İSTEMLERİNİN KARŞILANMASI:... 2 4.3. KAN ÜRÜNLERİNİN

Detaylı

UYGUN DEĞİLSE YAPILACAK FAALİYET. Bildirim

UYGUN DEĞİLSE YAPILACAK FAALİYET. Bildirim T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ BİNA TURU KONTROL VE İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİ FORMU KODU: YÖN.FR.14 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. Madde 2 de teknik 01 açıdan Ameliyathane Sorumlu Hekimi ne bağlı olduğu belirtildi. 12.03.2016 Yatan Hastadan Sorumlu

Detaylı

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI Dok No: ENF.TL.030 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Bu talimatın amacı Özel VİTALE Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ve Polikliniklerinde yapılan yapım, yıkım, onarım

Detaylı

POLİKLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU

POLİKLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU Masalar Odaların ince temizliği Oda temizliği (paspas) Koridorlar Müdahale, Pansuman Odası Çöplerin Toplanması Çöp Kovaları Duvarlar ve camlar DOKÜMAN KODU PLN 15-1 REVİZYON TARİHİ 01.01.2016 Kapılar Kapı

Detaylı