Bileflim Yay nc l k, Fuarc l k ve Tan t m Hizmetleri San. ve Tic. A.fi. ad na MT YAZ SAH B ve YÖNET M KURULU BAfiKANI Mustafa ÜSTÜN PROJE KOORD NATÖRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bileflim Yay nc l k, Fuarc l k ve Tan t m Hizmetleri San. ve Tic. A.fi. ad na MT YAZ SAH B ve YÖNET M KURULU BAfiKANI Mustafa ÜSTÜN PROJE KOORD NATÖRÜ"

Transkript

1

2 Bileflim Yay nc l k, Fuarc l k ve Tan t m Hizmetleri San. ve Tic. A.fi. ad na MT YAZ SAH B ve YÖNET M KURULU BAfiKANI Mustafa ÜSTÜN GRUP PROJE KOORD NATÖRÜ Hacer YILMAZER KALAFATLAR hyilmazer@bilesim.com.tr PROJE KOORD NATÖRÜ Yasemin fican yiscan@bilesim.com.tr GENEL YAYIN YÖNETMEN Elektronik Müh. pek PORTAKAL iportakal@bilesim.com.tr YAZI filer MÜDÜRÜ Çi dem T MAR (Sorumlu) ctimar@bilesim.com.tr ED TÖR Müge fienel ESATO LU mesatoglu@bilesim.com.tr YAYIN KURULU Erhan DEM RTEL, pek PORTAKAL, Çi dem T MAR, Ali BAYCANLAR SAYFA TASARIMI ve KAPAK Ertan RG N eirgin@bilesim.com.tr FOTO RAF ED TÖRÜ Garo M LOfiYAN garo@bilesim.com.tr KURUMSAL L fik LER SORUMLUSU Serap YETG NER syetginer@bilesim.com.tr PAZARLAMA MÜDÜRÜ Burcu B LG NEN DEM REL bdemirel@bilesim.com.tr PAZARLAMA AS STANI Sibel ALTUN saltun@bilesim.com.tr ÜRET M D REKTÖRÜ Y lmaz BAYKUT ybaykut@bilesim.com.tr B LG filem Erdal AYTEK N eaytekin@bilesim.com.tr WEB / E-DERG Bertu KODAMANO LU bertug@bilesim.com.tr Adres Bileflim fl Merkezi Sanayi Mah. Sultan Selim Cad. fiahinler Sok. No: Ka thane stanbul Telefon (212) Faks (212) Web E-posta otomasyon@bilesim.com.tr Dijital Dergi TÜRK YE N N EN PREST JL OTOMASYON SEKTÖRÜ DERG S HER AY S ZE GELS N ST YORSANIZ ABONEL K Ç N: adresinden abone olabilir veya Dahili: 195 den Sibel ALTUN ile (abone@bilesim.com.tr) irtibata geçebilirsiniz. D J TAL ABONEL K Ç N: adresine girmeniz yeterlidir.

3 Türkiye Otomasyon Sektörünün lk ve En Prestijli Dergisi UZMAN BAKIfi AÇISI LE SEKTÖRÜN SÜREKL TAK PÇ S Artan rekabet koflullar nda sadece üretmenin yeterli bir amaç olmad, h zl, standart, güvenli ve verimli üretimin art k zorunluluk haline geldi i ve bunun karfl l n n otomasyon oldu u tespitiyle temelini att m z "Otomasyon Dergisi", 1992 y l ndan bugüne sektörün en prestijli ve lider dergisidir. Otomasyon dergisi, her say s nda yeni ürünleri, güncel röportajlar, do ru ve dikkat çekici uygulamalar, araflt rma ve tart flmalar, haberleri, teknik makale ve yorumlar n okurlar na sunmaktad r. Kontrolörler, Sensör, Motor ve Sürücüler, Hareket Kontrol, Hidrolik-Pnömatik, Proses Kontrol /Enstrümantasyon, Endüstriyel letiflim, HMI/SCADA, Test/Ölçü, Enerji Otomasyonu, OT/VT, Otomasyon E itimi gibi konular derginin ana içerik bafll klar n oluflturmaktad r. Her ay bu konulardan biri DOSYA bafll alt nda derinlemesine incelenerek, okuyucuya o alandaki bütün pazar oyuncular n n ürün ve hizmetleri, teknolojideki geliflimi, uygulamalar, dünyadaki örnekleri, akademisyenlerin görüflleri ile uzman ve kapsay c bir kaynak oluflturulmas hedeflenmifltir. World of Industry - WIN Fuarlar içeri inde yer alan Otomasyon Fuar n n tek ve öncü dergisi niteli indeki Otomasyon Dergisi, fuar ile yaratt sinerji ile sektörün en sayg n ve kapsaml yay n d r. Otomasyon alan nda yap lacak yat r mlar n do ru ve karl olabilmesi için yol gösterici olmay misyon edinen dergi, sektör taraf ndan 21 y ld r büyük bir ilgiyle izlenmektedir.

4 N Ç N OTOMASYON DERG S lk say m zda Niçin Otomasyon Dergisi? bafll yla Otomasyon dergisi arac l yla gerçeklefltirmek istedi imizi;...küçük ve orta ölçekli iflletmelerden bafllayarak tüm giriflimcilerimizin kendi üretim ve pazarlama faaliyetlerinde yararlanabilecekleri modern teknolojiler hakk nda ayr nt l bilgi edinmelerini sa lamak, onlar ekonomik yönü ve sonuçlar konusunda ayd nlatmak, cesaretlendirmek ve özendirmektir... diyerek belirttik. Bu amaca ulaflmak için iki konuya özellikle önem verdik. Bunlardan birincisi içerik, ikincisi ise bu içeri i sunufl flekli, yani görsellik oldu. Böylece üretimde öncelikli amaçlar ; Daha kaliteli ürünler ve kalitede süreklilik, Kalite ve çevre standartlar na uygunluk, Üretimde art fl, Ar za durufllar n n ve bak m masraflar n n azalt lmas, Üretim maliyetlerinin azalt lmas, Do ru bilgilere sürekli ulaflabilme ve do ru kararlar h zl alarak daha iyi bir proses kontrolü, Memnun müflteriler, olan ve bu amaçlara ulaflmak için yeni teknolojileri yak ndan takip etmesi gerekti ini düflünenlerin en önemli baflvuru kayna olmay baflard k.

5 DERG ÇER DOSYA Dosya çal flmalar m zla, dergimiz içeri inde her ay ifllenen bafll klardan bir tanesini kapsaml flekilde ele alarak derinlemesine inceliyoruz. Bu flekilde sizler için gerekti inde kolayl kla ulaflabilece iniz bir kaynak yarat rken, bizler de konunun her zaman farketmedi imiz farkl yönlerini görerek sizlere aktarma flans buluyoruz. FOKUS Fokus sayfalar m zda, Türkiye den ve dünyadan sektörel uygulama yaz lar yla prosese uygun çözümler sunmay hedefliyoruz. Enerji, Demir-Çelik, Çimento, Cam, Otomotiv/Yan Sanayi, G da/ çecek, Ulafl m, Ambalaj, Makine, Ka t, Su/At k Su, Yem ve Tavukçuluk gibi sektörlere ürün, çözüm ve mühendislik hizmeti sunan firmalara, uygulama yaz lar n n oldu u bu bölüm arac l yla, ele ald m z sektörlerle ifl birli i imkan sa l yoruz.

6 Söylefli Sektördeki son yenilikler, güncel teknolojiler, sektörün gelecek projeksiyonunu ele alan söyleflilerde öncü flirketlerin üst düzey yöneticileri, devlet kurum ve kurulufllar n n yetkilileri sizlerle bulufluyor. Yerel flirketler kadar uluslararas flirketlerin global yöneticilerinin de yer ald bu bölüm ile sektör gündemini yak ndan takip edebilirsiniz. Proses Kontrol/ Enstrümantasyon Kimya, petro-kimya, enerji, metalürji, çimento, plastik baflta olmak üzere birçok sektörde s cakl k, bas nç, ak fl gibi fiziksel de iflkenlerin hassas ölçüm ve kontrolü için gereken çözümleri kapsayan bu dosyam zda a rl kl olarak; Ak fl, s cakl k, bas nç ölçüm cihazlar, Kontrol cihazlar, kaydediciler, Aktüatör ve pozisyonerler konular na yer veriyoruz. Kontrolörler Sistemlerin amaçlanan ve planlanan biçimde çal flmas n sa layarak otomasyonun merkezini oluflturan Kontrolörler sayfalar nda; PLC ve PAC ler, PLC ve PAC için çevre birimleri, Özel amaçl kontrol cihazlar, Yaz l mlar konular na yer verilmektedir. Sensör Temasl ya da temass z olarak ölçme/alg lama iflleminin temelinde yer alan sensörler hergün artan çeflitlilikleri ve teknolojik geliflimleriyle dergi sayfalar nda en çok yer bulan ürünlerdendir. Mekanik, elektromanyetik, optik radyasyon, termal, kimyasal, iyonlaflma radyasyonu veya akustik alg lama yöntemleriyle ihtiyaçlara en uygun ve sorunsuz çözümleri sunmay vaad ederler.

7 Motor ve Sürücüler Sanayide kullan lan elektri in yüzde 70 ini tüketen elektrik motorlar ve kontrol sistemlerinin yer ald motor ve sürücüler sayfalar m z; * AC ve DC standart ve yüksek verimli motorlar, * Motor yolverici sistemler, * AC ve DC motor h z kontrol cihazlar, * Komple motor kontrol çözümleri, * Frenleme dirençleri, motor kontrol yaz l mlar ve yard mc ekipmanlar konular yla iflletmelerin daha verimli çal flmalar için çözümler sunmaktad r. Hareket Kontrol Bir veya daha fazla eksen üzerinde zaman, h z ve konum kontrolü için gereken donan m ve yaz l mlar kapsayan hareket kontrolü konusunda yer verdi imiz; aktüatörler, kontrol sistemleri, enkoder ve di er alg lama sistem ve çözümleri, servo ve step motorlar, sürücüler, hidrolik ve pnömatik ekipmanlar, robotik, yaz l mlar ve haberleflme çözümleri baflta ambalaj, tekstil, bask ve montaj sanayileri olmak üzere birçok uygulaman n vazgeçilmezleridir.

8 Hidrolik/Pnömatik Günümüzde tasarlanan modern makine ve sistemlerde hareket ve gücün iletilmesinde mekani in yerini alan Hidrolik/Pnömatik sistemler kapsam nda dergi sayfalar m zda; silindirler, döner ifl elemanlar, valfler, tahrik elemanlar, yükselticiler, pompa ve motorlar, güç üniteleri, hava haz rlama ekipmanlar, tesisat elemanlar, tutma-tafl ma ekipmanlar, vakum elemanlar, denetim sistemleri, transdüserler, göstergeler, iletiflim sistemleri ve yard mc donan mlara yer verilmektedir. Endüstriyel letiflim Son y llarda bir otomasyon sisteminin çal flmas nda önemli bir bölümü; sensör, aktüatör, HMI, kontrol cihazlar ve bilgisayar sistemleri aras ndaki kesintisiz, do ru ve h zl haberleflme mümkün k lmaktad r. Mevcut sistemlerin entegrasyonunun da h zla öncelik kazanmas yla önemi artan endüstriyel iletiflim konusunda sayfalar m zda yer verdi imiz; a mimarileri, a eriflim metotlar ve protokoller, dönüfltürücüler, arayüzler, kablolar ve yaz l mlar, hedeflenen geliflmifl üretim sistemine ad m ad m ilerlerken yap lan yat r mlar n rantabilitesini de art r yorlar.

9 HMI/SCADA Genellikle veri toplama ve üst seviyede kontrol amaçl kullan lan SCADA ve insanla olan iletiflimi sa layan HMI çözümlerini kapsayan sayfalar m zda; SCADA ve HMI yaz l mlar, text, matrix, grafik ekranlar, tufllu, dokunmatik terminaller, endüstriyel PC ler, panel PC ler, haberleflme arabirimleri ve yaz l mlar na yer veriyoruz. Test/Ölçü Sensörlerle al nan datay kullanarak test, ölçme, analiz, kontrol, kalibrasyon, görüntüleme ve kaydetme ifllemlerini gerçeklefltiren test/ölçü cihazlar endüstride projelendirme, kurulum ve üretim süreçlerinin en önemli unsurlar ndan. Kapsam nda yer verdi imiz; elektronik, elektrik, a, titreflim, kaçak test cihaz ve sistemleri, h z ölçümü, takometreler, ak fl ölçümü, hava ak fl ölçümü, manometreler, s cakl k ve nem ölçümü, termal ölçüm cihazlar, mesafe, kuvvet, kal nl k, bas nç, a rl k ölçü cihazlar, gaz analizi, çevresel ölçümler, fl k ve ses ölçü cihazlar, su kalitesi ölçü cihazlar, meteorolojik ölçümler, kalibrasyon ekipmanlar, kay t cihaz ve sistemleri, yaz l mlar, a çözümleri, entegre cihaz ve sistemler görüntü iflleme sistemleri, amaca özel test cihaz ve sistemleriyle test/ölçü konusu genifl bir yelpazeye sahiptir.

10 Enerji Otomasyonu Enerji otomasyonu çözümleri ise, enerjinin verimli kullan m için gerekli olan izleme, yönetim ve koruma fonksiyonlar n içinde bar nd r r. Enerji Otomasyonu sayfalar nda yer verdi imiz; enerji izleme ve yönetim sistemleri, enerji analizörleri, haberleflme üniteli sayaçlar, enerji SCADA yaz l mlar, RTU (Remote Terminal Unit)lar, protokol çeviriciler ve koruma röleleri, enerjinin daha verimli kullan m için oldu u kadar çevre bilinci için de önemlidir. Otomasyon E itimi Otomasyon alan ndaki h zl teknolojik geliflim, kullan lan ürün ve sistemler hakk ndaki hizmetin do ru verilebilmesi için sürekli bir bilgi ak fl ve e itimi zorunlu k l yor. Bu konu bafll m z alt nda, özellikle e itim konusunda oluflturduklar birimler ile gerek kendi çal flanlar n n gerekse sektörün ihtiyac olan bilgi transferini sa layan firmalar m z n faaliyetleri, bu faaliyetlerin geri dönüflümleri ile ilgili bilgileri aktar yoruz.

11 Güvenlik/Emniyet Üretim sahas ndaki olas risk ve tehlikelerin de erlendirilmesi ile gerekli önlemlerin al nmas, iflletmelerin üretim maliyetlerini düflürme ve verimliliklerini art rma çal flmalar içinde giderek daha fazla yer tutuyor. Bu bafll k alt nda; risklerin belirlenmesi, analizi ve ilgili standartlar n bilinerek gerekli çal flmalar n yap lmas ile sa lanan do ru çözümler inceleniyor. Ifl k perdeleri, interlok anahtarlar, emniyet röleleri, emniyet modülleri, programlanabilir emniyet kontrolörleri ve önleme, izleme ve müdahale amaçl di er emniyet cihazlar, dosyam z alt nda ele al nan bafll klardan baz lar. Otomatik Tan ma/veri Toplama OT/VT Otomatik Tan ma/veri Toplama sistemleri günümüzde art k üretim sahas nda otomasyonun vazgeçilmezlerindendir. Gün geçtikçe yayg nlaflan ve RFID, manyetik flerit, OCR, ak ll kart ve biyometrik tabanl teknolojilerin de kat l m yla her ihtiyaca uygun çözümler sunabilen bu sistemler, tüm sektörler için oldu u gibi dergimiz için de özel bir öneme sahiptir. Di er Konu Bafll klar m z: Güç Elektroni i Görüntü Tan ma Pano fialt Ba lant elemanlar Güç Elektroni i Biliflim Sistemleri Üretim Yönetimi

12 2013 ED TÖRYAL TAKV M Say Mercek Focus Dosya Da t laca Ekler Fuarlar Ocak 13 ENDÜSTR YEL ROBOT K/ ENDÜSTR YEL TARTIM S STEMLER HAREKET KONTROL LET fi M fiubat 13 KOMPLE OTOMOT V/ SENSÖR S STEM YAN SANAY ÇÖZÜMLER ÇÖZÜMLER Mart 13 HASTANE RAYLI ve WIN'DE EURASIA RAIL'13 FUARI OTOMASYONU DEN Z ULAfiIMI SERG LENECEK ÜRÜNLER Nisan 13 OTOMASYON E T M TEKNOLOJ WIN'13 ÖZEL SAYISI WIN OTOMASYON'13 GEL fit RME BÖLGELER WIN ELECTROTECH'13 WIN HYDRAULIC&PNEUMATIC'13 WIN MATERIALS HANDLING 13 May s 13 SU/ATIK SU/ARITMA MOTOR ve SÜRÜCÜLER Haziran 13 fi GÜVENL MAK NE H DROL K/ WIN METAL WORKING'13 PNÖMAT K WIN WELDING'13 WIN SURFACE& TREATMENT'13 Temmuz 13 KA IT Ç MENTO HMI/SCADA SENSÖR A ustos 13 CAM V NÇ TEST/ÖLÇÜ Eylül 13 AKILLI TARIM YEM/TAVUKÇULUK ENERJ OTOMASYONU MEKATRON K Ekim 13 DEM R-ÇEL K AMBALAJ OT/VT Kas m 13 AKIfiKAN MADEN PROSES KONTROL/ TEKNOLOJ LER ENSTRÜMANTASYON Aral k 13 GÖRÜNTÜ TANIMA GIDA/ ÇECEK KONTROLÖRLER

13 OKUR PROF L ve DA ITIM Demir-Çelik, Çimento, Otomotiv ve Yan Sanayi, G da, Cam, Ulafl m, Ambalaj, Makine, Ka t, Su / At k Su, Enerji, Petrokimya, Maden gibi sektörlerdeki üretimin çeflitli alanlar nda karar verme yetkisine sahip profesyoneller; firmalar n üst yönetimi; teknik yönetimdeki üretim müdürleri, ithalat-ihracat müdürleri, sat n alma müdürleri, elektronik, elektrik, makine, endüstri, bilgisayar mühendisleri ve akademisyenler Otomasyon dergisinin ana okur kitlesidir. Dergimiz; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl, Ulaflt rma, Denizcilik ve Haberleflme Bakanl ile Kalk nma Bakanl, TEDAfi, TE Afi, EÜAfi, YEGM, EMO, ETMD gibi kurumlara, fabrikalar n bak m, Ar-Ge ve üretim departmanlar na, elektrik, elektronik mühendislerine, organize sanayi bölgelerine, belediyelere, Türkiye'deki tüm üniversitelerin elektrik -elektronik mühendisli i bölüm baflkanl klar ile kütüphanelerine, konuyla ilgili tüm mesleki kurulufllar ile sektör profesyonellerine ve bu alanlara ilgi duyan seçkin bir kitleye isme özel ulaflt r lmaktad r. Dosya ve Fokus konular na göre sürekli güncellenen veri taban yla ve aboneli iyle da t m yapan Otomasyon Dergisi nin ayl k bask s 8 bin adettir. LLERE GÖRE stanbul %25 zmir %10 Kocaeli %15 Bursa %16 Ankara %10 Konya %9 Kayseri %5 Di er iller %10 MESLEK GRUPLARINA GÖRE Firma Sahibi %24 Genel Müdür/Üst Düzey Yöneci %15 Üretim Müdürü %14 AR-GE Üretim Müdürü %14 Sat n Alma Üretim Müdürü %9 D fl Ticaret Üretim Müdürü %9 Sat fl/pazarlama Üretim Müdürü %5 Di er (Teknier, Teknisyen vb) %10

14 Reklam Tarifesi TAM SAYFA TL YARIM SAYFA TL 3. SAYFA TL 4-5 SAYFALAR TL 6-7 SAYFALAR TL ED TÖR KARfiISI TL KARfiILIKLI 2 TAM SAYFA TL ÖN KAPAK Ç TL ARKA KAPAK Ç TL ARKA KAPAK TL KATLAMALI KAPAK TL INSERT** TL FREKANS BÜTÇE ND R M 0-2 SAYI SAYI % SAYI % SAYI % 20 PEfi N ÖDEME % Aral k 2013 tarihine kadar geçerlidir Dergi lan Ölçüleri S LME TAM SAYFA* ÇERÇEVEL SAYFA D K 1/2 SAYFA YATAY 1/2 SAYFA 19.5 cm genifllik 27 cm yükseklik 17.5 cm genifllik 25 cm yükseklik 9.75 cm genifllik 27 cm yükseklik * Haz rlanan ilanlar n dört kenar ndan 0.5 cm taflma pay b rak lmas gerekmektedir. ** Dergi içine at lacak Insert çal flmalar n n dergi geniflli inden 1 cm. k sa olmas gerekmektedir cm genifllik 13.5 cm yükseklik LANLARIN TESL M fiekl ve TAR H Reklam veren ilanlar n PDF doküman veya 300 dpi Photoshop TIFF format nda gönderilen dokümandan al nm fl Kro-malin (Chromalin) Provas ile bask dan en geç 5 ifl günü öncesinde teslim etmelidir. lanlar CD ya da FTP B LEfi M SER- VER arac l ile gönderilmelidir. FTP B LEfi M SERVER Reklam veren sisteme ftp://ftp.bilesim.com.tr adresinden KULLANICI ADI: otomasyonreklam fi FRE: reklam ba lanabilir ve reklamlar n gönderebilir. PDF HAZIRLANIRKEN UYULMASI GERKEN KURALLAR Çift sayfa ilanlar iki ayr tek sayfa olarak haz rlanmal d r. Taflma paylar (Bleed) 4 kenarda da 5 er mm taflma pay b rak lmal d r. Kesim ve montaj kroslar (Crops Marks & Registration Marks) PDF dosyas nda mutlaka bulunmal d r. Resim format 300 dpi, CMYK ve PHOTOSHOP TIFF format nda olmal d r. Freehand program nda LENS kullan l yor ve LENS in alt nda bir görsel varsa, bu görsel mutlaka TIFF format nda kaydedilmifl olmal d r. Freehand program nda haz rlanan dökümanlar convert edilmelidir. TIFF imajlarda Image Compression: none seçene i iflaretlenmelidir. Kullan lan resimlerde Color Management Off seçene i iflaretlenmelidir ( ICC Profile seçilmemelidir). Doküman PDF e çevrilirken, Composite seçene ii iflaretlenmelidir ( Separations seçil-memelidir). Fontlar, doküman PDF e çevrilmeden önce Convert edilmelidir. Tüm fontlar çal flma içine gömülmelidir (EMBED). ÖNEML NOT Haz rlanan PDF dokümanlar nda karfl lafl lan hatalar n büyük bir bölümü, foto raflar n RGB format nda olmas ndan; JPEG, GIF, DCS olarak kaydedilmesinden kaynaklanmaktad r. Ayr ca, PDF doküman nda tespit edilmesi mümkün olmayan, Overprint seçene inin iflaretli olmas da hatalar aras ndad r. Lütfen doküman n z PDF e çevirmeden önce bu hususlara dikkat ediniz. Kapak içi ve karfl s na yer alan çift sayfa ilalar n cilt aflamas nda (kapak ve formalar n yap flmas sonucu) ortada, 5 mm sa dan 5 mm soldan olmak üzere 10 mm lik bir alan kaybedilmektedir. Bu kayb önlemek için cilde gelen k s mda her iki taraftan en az 5 er mm olmak üzere foto raf tekrar yap lmal d r. Tek sayfa ilanlarda yaz ve logolar n cilde en az 10 mm uzakl kta olmas gerekmektedir. lan çal flmas n n Kromalin provas mutlaka gönderilmelidir. Bask da renk referans olarak bu prova kullan lacakt r. Gönderilen reklam materyalleri derginin piyasaya ç k fl n takip eden iki ay boyunca saklan r. Yukar da bildirilen kural ve uyar lara uyulmamas ndan kaynaklanan sorunlu ilan bask lar ndan kurumumuz sorumlu de ilir.

15 Özel Projeler Kulakl kapak Özel kuflak Sticker

16 Bileflim fl Merkezi Sanayi Mah. Sultan Selim Cad. fiahinler Sok. No: Ka thane stanbul Telefon (0212) Faks (0212)

www.otomasyondergisi.com.tr

www.otomasyondergisi.com.tr www.otomasyondergisi.com.tr Otomasyon Dergisi nde Neler Var? Maden Otomasyonu HMI/SCADA Proses Kontrol Lojistik Otomasyonu Endüstriyel letiflim Tasar m Görüntü Tan ma Sensör Enerji Otomasyonu Sürdürülebilirlik

Detaylı

medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi

medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi 2017 medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi AŞ adına İmtiyaz Sahibi Ve Yönetim Kurulu Buşkanı Mustafa Üstün Genel Müdür Melis Üstün Satış Direktörü Hacer Yılmazer Kalafatlar hyilmazer@bilesim.com.tr Proje

Detaylı

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com www.gedikdokum.com Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar Is tma sistemlerinin balanslanmas sayesinde tüm sisteme do ru zamanda, gerekli miktarda debi ve dolay s yla gereken s her koflulda sa lanabilir.

Detaylı

18HLK02S_TUM (18 = YAYIN TARIHI, HLK= HALK GAZETESI, 02= 2 SAYFA, S=SEHIR BASKISI, TUM = TUM BOLGELERE GIDECEK)

18HLK02S_TUM (18 = YAYIN TARIHI, HLK= HALK GAZETESI, 02= 2 SAYFA, S=SEHIR BASKISI, TUM = TUM BOLGELERE GIDECEK) Sayfa Gönderme Standartları : Turkuvaz Matbaacılık Yay. A.Ş. gazete baskı tesislerine CD, E-posta, FTP ile baskı için doküman gönderilirken dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur:

Detaylı

ELEKTRON K ELEKTR K SAYAÇLARI

ELEKTRON K ELEKTR K SAYAÇLARI SAYACLARI Monofaze Elektronik Elektrik Sayaçlar Aktif Ç NDEK LER Özellikler Teknik Tablo ve Sipariş Kodları Teknik Resimler 1 2 3 Trifaze Elektronik Elektrik Sayaçlar FTS3D Aktif FTS3K Kombi (Aktif + Reaktif)

Detaylı

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ;

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ; FARK n zolsun Bir DPAK Prestij Torbalar DPAK File Torbalar DPAK Bantl Torbalar Etiketler Etiketli Çuvallar Rulo Etiketler Üzüm Torbalar Sebze Torbalar Koliler Tüp File ve Extrude File çeflitleri Hakk m

Detaylı

Sayfa Gönderme Bilgi Notları :

Sayfa Gönderme Bilgi Notları : Sayfa Gönderme Bilgi Notları : Turkuvaz Matbaacılık Yay. A.Ş. baskı tesislerine CD, E-posta, FTP veya Agfa Apogee Portal programı ile sayfa gönderilirken dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda bilgilerinize

Detaylı

Dr. Osman DEM RC * *Özellefltirme daresi Baflkan Yard mc s

Dr. Osman DEM RC * *Özellefltirme daresi Baflkan Yard mc s Elektrik Da t m Sektörü Özellefltirmesi 125 Elektrik Da t m Sektörü Özellefltirmesi Dr. Osman DEM RC * 03.03.2001 tarihinde yay mlanan 4628 say l Elektrik Piyasas Kanunu ile elektri in yeterli, kaliteli,

Detaylı

3 Aral k 2014 25 Aral k 2014 SERG VE ÖDÜL TAKV M. Sergi Panolar Teslimi Ödül Töreni ve Sergi Aç l fl zmir Mimarl k Merkezi

3 Aral k 2014 25 Aral k 2014 SERG VE ÖDÜL TAKV M. Sergi Panolar Teslimi Ödül Töreni ve Sergi Aç l fl zmir Mimarl k Merkezi 3 Aral k 2014 25 Aral k 2014 SERG VE ÖDÜL TAKV M Sergi Panolar Teslimi Ödül Töreni ve Sergi Aç l fl zmir Mimarl k Merkezi M MARLAR ODASI ZM R fiubes, fiube ETK NL K ALANI OLAN ZM R, AYDIN, MAN SA, UfiAK

Detaylı

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÖNSÖZ 1989 yılında Bandırma'da 150m2 alanda kuruldu. 2 mühendis ve 2 elektrik teknisyeni ile yem fabrikaları elektrik panoları ve kablo tesisatları

Detaylı

Belediyelerde e-arfliv Uygulamalar ile Dijitallefltirme Çal flmalar nda zlenmesi Gereken Yol Haritas

Belediyelerde e-arfliv Uygulamalar ile Dijitallefltirme Çal flmalar nda zlenmesi Gereken Yol Haritas Belediyelerde e-arfliv Uygulamalar ile Dijitallefltirme Çal flmalar nda zlenmesi Gereken Yol Haritas Uzman Zeynep Akdo an Ankara Üniversitesi, Türkiye, zsen@ankara.edu.tr, Prof. Dr. Fahrettin Özdemirci

Detaylı

konacak bir veya daha fazla tek hat sayfas üzerinden sistemin daha kolay ve anlafl l r olarak izlenmesi

konacak bir veya daha fazla tek hat sayfas üzerinden sistemin daha kolay ve anlafl l r olarak izlenmesi kwh ve/veya kvar) 2- Enerji kalitesi / devaml l izleme ve kontrol otomasyonu a. Enerji izleme ve kontrol b. Kontrol Otomasyonu / yük atma otomasyonu Not: Tüm bunlar n yan nda, makine otomasyonu, proses

Detaylı

ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler

ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler Metin TUNÇ Seçici Olun ISI' n editoryal çal flanlar her y l yaklafl k olarak 2,000 dergiyi de erlendirmeye tabi tutmaktad r. Fakat de erlendirilen

Detaylı

Faaliyet Konular m z:

Faaliyet Konular m z: Faaliyet Konular m z: Is Transfer Bölümü Plakal Is Eflanjörleri Borulu ve Tubuler Eflanjörler Akümülasyon Tanklar Boylerler S v Transfer Bölümü Domestik Pompalar Hijyenik Pompalar Proses Pompalar Hijyenik

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

2008 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar. Konsolide Olmayan Veriler

2008 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar. Konsolide Olmayan Veriler 2008 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar Konsolide Olmayan Veriler Rakamlarla Halkbank 70 y l Kooperatif ve KOB kredilerinde 70 y ll k tecrübe ve genifl müflteri taban Halkbank n rekabette kuvvetli yönleridir.

Detaylı

4691 SAYILI TEKNOLOJ GEL fit RME KANUNU 4691 SAYILI KANUN

4691 SAYILI TEKNOLOJ GEL fit RME KANUNU 4691 SAYILI KANUN 4691 SAYILI TEKNOLOJ GEL fit RME KANUNU 4691 SAYILI KANUN 253 4691 SAYILI TEKNOLOJ GEL fit RME KANUNU 5035 SAYILI KANUNDAK MADDES KANUN MADDES N N ESK fiekl KANUN MADDES N N YEN fiekl 49/7 Destek ve muafiyetler

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU

PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU NOT PRC 100 KULLANIM KLAVUZU 12 2 11 NOT PROGRAM AYARLARI Ç NDEK LER POWER BUTON 1- Ç NDEK LER... 3 GÖSTERGE Power buton ON konumuna getirildi inde ekranda

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

D fl güzel, içi kaliteli OBO WDK Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar

D fl güzel, içi kaliteli OBO WDK Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar D fl güzel, içi kaliteli OBO Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar OBO Top Modeller LFS Kablo Kanal Sistemleri Her ölçüde çekici Kablo Döfleme Kanal YEN Gelifltirilmifl ürün kalitesi VDE Belgeli

Detaylı

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu PG191 LCD Monitör H zl Bafllatma K lavuzu Güvenlik Bilgisi Monitörü ayarlamadan önce, paket ile birlikte gönderilen tüm belgeleri dikkatlice okuyunuz. Yang n veya elektrik çarpmas riskini önlemek için,

Detaylı

1. RESİM DÜZENLEME. Bir resmin piksel yoğunluğu yani PPI (Pixel Per Inches) 1 inç karede (1 inç = 2.54 cm) bulunan piksel sayısıdır.

1. RESİM DÜZENLEME. Bir resmin piksel yoğunluğu yani PPI (Pixel Per Inches) 1 inç karede (1 inç = 2.54 cm) bulunan piksel sayısıdır. 1.1. Temel Kavramlar 1.1.1. Piksel 1. RESİM DÜZENLEME Ekranda oluşturulan görüntüler noktalardan oluşur. Noktalar kare şeklindedir. Çok yakından bakıldığı veya resim büyütüldüğü zaman bu noktalar fark

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Otomasyon Sistemleri E itiminde Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Murat Ayaz Kocaeli Üniversitesi Teknik E itim Fakültesi, Elektrik E itimi Koray Erhan Kocaeli Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi,

Detaylı

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014 Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası Bosch Rexroth ana bayisi Rota Teknik A.Ş. ile Japon TAISEI ve ANEL firmasının ortak olarak geliştirdiği Marmaray Tünel Havalandırma Elektropnömatik Kontrol Sistemi

Detaylı

PowerLogic Sistem Güç Ölçüm Cihaz PM700 Serisi

PowerLogic Sistem Güç Ölçüm Cihaz PM700 Serisi Güç Yönetimi PowerLogic Sistem Güç Ölçüm Cihaz PM700 Serisi 2005 Müflteri Yard m Hatt 444 30 30 TR-Hotline@schneider-electric.com www.schneider-electric.com.tr Schneider Electric markas Fonksiyonlar ve

Detaylı

LARA KOMPAKT S STEM. MONTAJ AfiAMALARI. 155x120 cm

LARA KOMPAKT S STEM. MONTAJ AfiAMALARI. 155x120 cm LARA KOMPAKT S STEM 155x120 cm Ebat (cm) Yükseklik (cm) A rl k (kg) : 155x120 cm : 220 : 150 kg Dikkat Edilecek Noktalar: Kompakt Sistemler in garanti kapsam nda olabilmesi için montajlar n n VitrA-Artema

Detaylı

KUDOS. Laboratuvar Cihazları. 195 www.sahinlerkimya.com Tel: (0212) 659 54 00 pbx ULTRASON K SU BANYOLARI

KUDOS. Laboratuvar Cihazları. 195 www.sahinlerkimya.com Tel: (0212) 659 54 00 pbx ULTRASON K SU BANYOLARI Laboratuvar Cihazları ULTRASON K SU BANYOLARI en yüksek kalite ultrasonic temizleyicileri dünya çap na sunmaktan gurur duyar. Ultrasonik teknoloji bir lider üreticisi olarak, Kudos yenilikçi ve patent

Detaylı

6 MADDE VE ÖZELL KLER

6 MADDE VE ÖZELL KLER 6 MADDE VE ÖZELL KLER TERMOD NAM K MODEL SORU 1 DEK SORULARIN ÇÖZÜMLER MODEL SORU 2 DEK SORULARIN ÇÖZÜMLER 1. Birbirine temasdaki iki cisimden s cakl büyük olan s verir, küçük olan s al r. ki cisim bir

Detaylı

Tablo 3.3. TAKV YES Z KANAL SAC KALINLIKLARI (mm)

Tablo 3.3. TAKV YES Z KANAL SAC KALINLIKLARI (mm) 3. KANAL KONSTRÜKS YONU Türk Standart ve fiartnamelerinde kanal konstrüksiyonu üzerinde fazla durulmam flt r. Bay nd rl k Bakanl fiartnamesine göre, bas nç s - n fland rmas na ve takviye durumuna bak lmaks

Detaylı

YEM Ödülleri 2008 YEM M MARIN LK YAPISI ÖDÜLÜ ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ YEM MEDYA ONUR ÖDÜLÜ YEM M MAR TASARIM ÖDÜLLER www.yemodul.com YEM Ödülleri 2008 YEM M MARIN LK YAPISI ÖDÜLÜ ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN

Detaylı

Hukuk için Biliflim, Biliflim için Hukuk... Kurultay : 1-A ve 1-B No lu Salonlar Sergi (Stant) : 2 No lu Salon zmir Uluslararas Fuar Alan - Kültürpark Ülkemizin bilgi otoyollar ile sar ld günümüzde, bilgiyi

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

İŞVEREN PROJE SAHİBİ PROJE TANIMI PROJE KAPSAMINDA SAĞLANAN HİZMETLER

İŞVEREN PROJE SAHİBİ PROJE TANIMI PROJE KAPSAMINDA SAĞLANAN HİZMETLER BEKAB, BOLU İLİ KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ KURMA VE İŞLETME BİRLİĞİ KÜTAHYA KATI ATIK YÖNETİMİ VE ENERJİ SAN. ve TIC. A.Ş ( ALBAYRAKLAR GRUP) BEKAB, BOLU İLİ KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ KURMA VE İŞLETME

Detaylı

Doğal Gaz Dergisi. Doğal Gaz Teknolojisi, Cihaz ve Sistemleri Dergisi. Yayına Başladığı Tarih: Abonelik Sistemi: Yayına Periyodu: Dağıtım: Tiraj:

Doğal Gaz Dergisi. Doğal Gaz Teknolojisi, Cihaz ve Sistemleri Dergisi. Yayına Başladığı Tarih: Abonelik Sistemi: Yayına Periyodu: Dağıtım: Tiraj: Yayına Başladığı Tarih: Abonelik Sistemi: 1988 Yurt içi yıllık abonelik ücreti 48 TL. Bu fiyatlara KDV ve gönderim ücretleri dahildir. Yayına Periyodu: Yılda 6 sayı. Dağıtım: Kargo ile; kişi veya şirket

Detaylı

Tam Kalk fll / Yüksek Bas nç

Tam Kalk fll / Yüksek Bas nç www.gedikdokum.com API Seri 526 Rafineriler Kimya endüstrisi Petrokimya endüstrisi Petrol ve Gaz 1" 8" ölçü aralı, D T orifis seçenekleri Malzemeler : WCB, CF8M, WC6, LCB, API 526 standardına uygun tasarım

Detaylı

BURSA DAKİ ENBÜYÜK 250 FİRMAYA FİNANSAL ANALİZ AÇISINDAN BAKIŞ (2005) Prof.Dr.İbrahim Lazol

BURSA DAKİ ENBÜYÜK 250 FİRMAYA FİNANSAL ANALİZ AÇISINDAN BAKIŞ (2005) Prof.Dr.İbrahim Lazol BURSA DAKİ ENBÜYÜK 250 FİRMAYA FİNANSAL ANALİZ AÇISINDAN BAKIŞ (2005) Prof.Dr.İbrahim Lazol 1. Giriş Bu yazıda, Bursa daki (ciro açısından) en büyük 250 firmanın finansal profilini ortaya koymak amacındayız.

Detaylı

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU Erdinç S AYIN 1968 yılında Đstanbul'da doğdu. 1989 yılında Đstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği

Detaylı

B LG SAYAR DENET ML KONTROL KAPAS TEM Z

B LG SAYAR DENET ML KONTROL KAPAS TEM Z Sistem bir merkezde tek merkezi bilgisayar üzerinden kontrol edilebildi i gibi, karmafl k kontrol ifllemleri için birden fazla Elimko Endüstriyel Bilgisayar ile Da t lm fl Kontrol (Distributed Control)

Detaylı

TASARIM VE BASIM-YAYIMCILIK TEKNİKERİ

TASARIM VE BASIM-YAYIMCILIK TEKNİKERİ TANIM Basım-yayım sektöründe her türlü materyali kullanarak, müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda, gerekli ekipmanları bir araya getirip tasarım, basım ve yayımını yapan kişidir. A-GÖREVLER - Müşteri

Detaylı

Tablo 2.1. Denetim Türleri. 2.1.Denetçilerin Statülerine Göre Denetim Türleri

Tablo 2.1. Denetim Türleri. 2.1.Denetçilerin Statülerine Göre Denetim Türleri 2 DENET M TÜRLER 2.DENET M TÜRLER Denetim türleri de iflik ölçütler alt nda s n fland r labilmektedir. En yayg n s n fland rma, denetimi kimin yapt na ve denetim sonunda elde edilmek istenen faydaya (denetim

Detaylı

ÜRET M, PAZARLAMA VE SATIfi PLANLARINIZI YEN DEN GÖZDEN GEÇ RECEKS N Z

ÜRET M, PAZARLAMA VE SATIfi PLANLARINIZI YEN DEN GÖZDEN GEÇ RECEKS N Z ÜRET M, PAZARLAMA VE SATIfi PLANLARINIZI YEN DEN GÖZDEN GEÇ RECEKS N Z MARKET DONANIMLARI VE YAZILIMLARI 2009 Market donan mlar ve yaz l mlar pazar araflt rmas, sektördeki tüm firmalara aç k kollektif

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR PROJENİN ADI : Temiz Kentim YarıĢması PROJENİN HEDEFİ : Ġçinde bulunduğumuz yüzyıl; hızlı nüfus artıģı,

Detaylı

Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler

Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler Uygulama Önerileri 59 Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler Uluslararas ç Denetim Meslekî Uygulama Standartlar ndan Standart 1110 un Yorumu lgili Standart 1110 Kurum çi Ba

Detaylı

EVOK Güvenlik in hedefi daima bu kalite ve standartlarda hizmet sunmakt r. Hasan ERDEM R. Mustafa AL KOÇ. Yönetim Kurulu Baflkan.

EVOK Güvenlik in hedefi daima bu kalite ve standartlarda hizmet sunmakt r. Hasan ERDEM R. Mustafa AL KOÇ. Yönetim Kurulu Baflkan. EVOK Güvenlik, ülkemizde büyük ihtiyaç duyulan güvenlik hizmetlerine kalite getirmek amac yla Mustafa Alikoç yönetiminde profesyonel bir ekip taraf ndan kurulmufltur. Güvenlik sektöründeki 10 y ll k bilgi,

Detaylı

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR Dikey Sigortal Yük Ay r c lar Üç Faz Ayr Ayr Aç labilen FVS160 NH00 / 160A Üç Faz Birlikte Aç labilen Ç NDEK LER Özellikler Teknik Tablo Teknik Resimler 1 2 FVS2 NH1 / 2A FVS400 NH2 / 400A FVS60 NH / 60A

Detaylı

Mehmet TOMBAKO LU* * Hacettepe Üniversitesi, Nükleer Enerji Mühendisli i Bölümü

Mehmet TOMBAKO LU* * Hacettepe Üniversitesi, Nükleer Enerji Mühendisli i Bölümü Nükleer Santrallerde Enerji Üretimi ve Personel E itimi Mehmet TOMBAKO LU* Girifl Sürdürülebilir kalk nman n temel bileflenlerinden en önemlisinin enerji oldu unu söylemek abart l olmaz kan s nday m. Küreselleflen

Detaylı

Kontrol ve Otomasyon Endüstrisi. 18.03.2004 Prof. Dr. Tamer KUTMAN 1

Kontrol ve Otomasyon Endüstrisi. 18.03.2004 Prof. Dr. Tamer KUTMAN 1 Kontrol ve Otomasyon Endüstrisi 18.03.2004 Prof. Dr. Tamer KUTMAN 1 Kontrol Endüstrisinin Kapsamı Kontrol endüstrisi, endüstri sektörlerindeki üretim makinaları ve sistemlerinin kontrolu için kullanılan

Detaylı

Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri. www.deftdinamik.com.tr

Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri. www.deftdinamik.com.tr Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri Hizmet Verilen Sektörler Giriş Deft Dynamics kurucu ortağı Cem Deşen kariyeri boyunca robotik, fabrika otomasyonu ve imalat teknolojileri üzerine uzmanlaşmıştır.

Detaylı

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM ÜN TE V SOSYAL TUR ZM Bu ünitede turizmin çeflitlerinden biri olan sosyal turizmi daha ayr nt l bir flekilde ö renip, ülkemizdeki sosyal turizmin geliflimi hakk nda bilgiler edinece iz. Ç NDEK LER A. S

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

Elektrikli dikdörtgen sabit tavalar

Elektrikli dikdörtgen sabit tavalar Thermetic bratt pans - h = mm Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler

Detaylı

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar Kazand ran Güç Mercedes-Benz orijinal ya lar arac n z üreten uzmanlar taraf ndan, gelifltirilmifltir. Mercedes-Benz in dilinden en iyi Mercedes-Benz

Detaylı

Deste inizle Daha Güçlüyüz! Alt n Sponsorluk Paketi. GBD ile ilgili Bilgi:

Deste inizle Daha Güçlüyüz! Alt n Sponsorluk Paketi. GBD ile ilgili Bilgi: Sponsorluk Dosyas Deste inizle Daha Güçlüyüz! lkini 2012 y l nda gerçeklefltirdi imiz ve 1300 den fazla kat l mc ya ev sahipli i yapt m z Uluslararas Gemi Brokerleri Yeme i nin ikincisini Bosphorus 2014

Detaylı

KOMPAKT DUfi ÜN TELER

KOMPAKT DUfi ÜN TELER KOMPAKT DUfi ÜN TELER KOMPAKT DUfi ÜN TELER GENEL GÖRÜNÜfiÜ Dufl Teknesi nin modeline ba l olarak yukar daki görünüm, de iflmekle birlikte parçalar yap itibariyle ayn d r. 1- Dufl teknesi (modele göre

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

ÖZEL BÖLÜM I KOJENERASYON. TÜRKOTED İltekno Topkapı Endüstri ST ELEKTRİK-ENERJİ I NİSAN 2016

ÖZEL BÖLÜM I KOJENERASYON. TÜRKOTED İltekno Topkapı Endüstri ST ELEKTRİK-ENERJİ I NİSAN 2016 TÜRKOTED İltekno Topkapı Endüstri 102 Hibrit Sistemlerle En Yüksek Verimlilik Hedefleniyor Derya Sakallıoğlu Yenilenebilir enerji kaynakları ile birlikte kullanılan kojenerasyon sistemleri, hibrit kojenerasyon

Detaylı

MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI

MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI 33 34 1 Projenin Tan t m ve Proje Kat l mc Baflvurusu SMMMO Yönetim Kurulu nca onaylanan SMMMO Meslek Mensubu Kurumsallaflma Projesi Fizibilitesi Ve Yol Haritas

Detaylı

Hiçbir zaman Ara s ra Her zaman

Hiçbir zaman Ara s ra Her zaman Ö RETMEN ÖZ DE ERLEND RME FORMU K fi L K ÖZELL KLER flimi seviyorum. Sab rl y m. Uyumluyum. fl birli ine aç m. Güler yüzlüyüm. yi bir gözlemciyim. yi bir planlamac y m. Çocuklara, ailelere, meslektafllar

Detaylı

Fark basınç ölçüm cihazı

Fark basınç ölçüm cihazı Fark basınç ölçüm cihazı testo 526 Tüm basınç aralıkları için uygundur Sıcaklık kompanzasyonlu fark basınç sensörü, 0... 2000, cihaza entegre Sıcaklık ve basıncı ölçmek üzere kullanılan farklı probların

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu esas Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı

Eflsiz bir otomobil için eflsiz bir finansal paket

Eflsiz bir otomobil için eflsiz bir finansal paket Eflsiz bir otomobil için eflsiz bir finansal paket Mercedes-Benz Finansal Hizmetler olarak konfor, güvenlik ve dinamizmin fl k bir stille tamamland Yeni E-Serisi ne kolayl kla sahip olman z için bu eflfliz

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Kuruluş : 27 Ekim 1989 Adres : Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Kampüsü Dikimevi - Ankara Tel : 363 03 26-363 03 27 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu

Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu Faaliyet Konularımız Isı Transfer Bölümü Plakalı Isı Eşanjörleri Lehimli Isı Eşanjörleri Daire Giriş İstasyonları Borulu ve Tübüler Eşanjörler Basınçlı Kaplar

Detaylı

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu 30 > 35 nsan Kaynaklar > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu > nsan Kaynaklar Personele Göre fl De il, fle Göre Personel. stanbul Büyükflehir Belediyesi, Personele Göre

Detaylı

Mart 2009 Finansal Sonuçlar. Konsolide Olmayan Veriler

Mart 2009 Finansal Sonuçlar. Konsolide Olmayan Veriler Finansal Sonuçlar Konsolide Olmayan Veriler Halkbank: Bafll ca Göstergeler Kârl l k içerisinde büyüme ana önceli imiz olmufltur. > Banka %33 ile güçlü özkaynak karl l n sürdürürken %18,1 aktif büyümesi

Detaylı

SOSYAL GÜVENL K REHBER. SSK BAfiKANLI I

SOSYAL GÜVENL K REHBER. SSK BAfiKANLI I SOSYAL GÜVENL K REHBER Resul KURT SSK BAfiKANLI I Sigorta Müfettifli Hüseyin FIRAT SMMM SMMMO Baflkan Yard mc s MAYIS 2005 1 Yönetim Merkezi ve Yaz flma Adresi: SMMMO Kurtulufl Caddesi No: 152 Kurtulufl

Detaylı

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Hmfl. Sevgili GÜREL Emekli, Ac badem Sa l k Grubu Ac badem Hastanesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, STANBUL e-posta: sgurkan@asg.com.tr H

Detaylı

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projesi Hazırlama

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projesi Hazırlama Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projesi Hazırlama İçerik Giriş Proje amacı Yöntem ve metotlar Örnek 2 Giriş 3 Alt Sorunlar Odaklama ve sorun analizi

Detaylı

KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi

KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi www.kervangida.com LOGOTYPE GÜVENLiK ALANI MiNiMUM KULLANIM ÖLÇÜSÜ Logotype n etraf nda b rak lmas gereken güvenlik alan afla da belirtilmifltir. Referans

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN

MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN Yahya ARIKAN* Meslek yasam z n 20. y l n geride b rak rken,yeniliklerle dolu bir süreci yaflamaktay z. Toplumsal yaflamda ve meslek yaflam m zda sosyal

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato: 2 Mart 2016 2016/06-6 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

NTERNET ÇA I D NAM KLER

NTERNET ÇA I D NAM KLER Mustafa Emre C VELEK NTERNET ÇA I D NAM KLER www.internetdinamikleri.com STANBUL-2009 Yay n No : 2148 letiflim Dizisi : 55 1. Bas m - stanbul - Haziran 2009 ISBN 978-605 - 377-066 - 4 Copyright Bu kitab

Detaylı

ELEKTRİK FATURALARINIZDA REAKTİF CEZA ÖDÜYORMUSUNUZ? ELEKTRİK FATURALARINIZI DÜZENLİ OLARAK KONTROL EDİYORMUSUNUZ?

ELEKTRİK FATURALARINIZDA REAKTİF CEZA ÖDÜYORMUSUNUZ? ELEKTRİK FATURALARINIZI DÜZENLİ OLARAK KONTROL EDİYORMUSUNUZ? ELEKTRİK FATURALARINIZDA REAKTİF CEZA ÖDÜYORMUSUNUZ? ELEKTRİK FATURALARINIZI DÜZENLİ OLARAK KONTROL EDİYORMUSUNUZ? Elektrik faturalarındaki cezalı ödemelerin genellikle farkına varılmaz. Aktif harcama

Detaylı

ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU. Sayfa 1 / 7

ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU. Sayfa 1 / 7 ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU 2015 Sayfa 1 / 7 10 Ocak 2016 ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. 2015 YILI KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ,

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği KONU SİRKÜLER 2009 / 32 Sigorta Primi Desteklerine Yönelik Yeni Düzenlemeler (5921 Sayılı Kanun) Genel Olarak İşsizlikle mücadeleye yönelik bir yasal düzenleme olarak nitelendirilebilecek olan 5921 Sayılı

Detaylı

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu GENEL TANIMLAMA: Projenin amacı, gerçek zamanlı üretim bilgisi sağlamak için fabrika bünyesinde hali hazırda çalışmakta olan muhtelif marka ve özellikte dokuma

Detaylı

BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yayınlanma tarihi: 05.12.2008 Yürürlüğe girme tarihi: 05.12.2009 Vorlage 1 09/2006 Viessmann Werke Kapsam Mevcut ve yeni yapılacak konut, ticari ve hizmet amaçlı kullanılan

Detaylı

Kolayca bağlanın %100. Acti 9: Daha fazla verimlilik. Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar

Kolayca bağlanın %100. Acti 9: Daha fazla verimlilik. Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar Kolayca bağlanın Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar %100 Schneider Electric e özel Acti 9: Daha fazla verimlilik Artık tesisimizdeki her katta, üretim alanında,

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com Hayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media oynatıcılara

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı...

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı... 0 İÇİNDEKİLER 1. Projenin Amacı...... 2 2. Proje Yönetimi... 2 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2 4. Projenin Süresi... 2 5. Projenin Kapsamı... 2 6. Projenin Saklanması... 3 7. Proje ve Raporlama... 3

Detaylı

Yap Katalo u 2007 RUSYA VE BDT ÜLKELER YAPI MALZEMELER SEKTÖRÜNE G RMENIN EN KISA YOLU Ürünü Öne Ç kard k 33 y ld r Türk Yap Sektörü nün en güvenilir bilgi kayna olan Yap Katalo u, ürünlerinizi sat nalmac

Detaylı

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ: 1. Gelecekteki bilişim teknoloji

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ: 1. Gelecekteki bilişim teknoloji 2. 0-4 EKĠM 20 EKĠM. 3-7 EKĠM 20 EYLÜL 4. 26-30 EYLÜL 20 EYLÜL 3. 9-23 EYLÜL 20 20 202 ÖĞRETİM YILI BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE : ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ:.. Gelecekteki bilişim teknolojilerinin olası etkisi

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler Isı İstasyonları Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Genleşme Paslanmaz Proses Denge Kapları Tortu

Detaylı

STRATEJ K V ZYON BELGES

STRATEJ K V ZYON BELGES STRATEJ K V ZYON BELGES BEYAZ K TAP S UNUfi Sivil toplum; demokrasi, insan haklar ve hukuk devleti kavramlar n n yerleflmesiyle ilgili taleplerden ekonomiyle ilgili endiflelere kadar sosyal yaflama dair

Detaylı

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi K lavuz Notlar Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi 1.0 Girifl 1.1 Bir de erlemenin gözden geçirilmesi, tarafs z bir hüküm ile bir De erleme Uzman n n çal flmas n

Detaylı

dan flman teslim ald evraklar inceledikten sonra nsan Kaynaklar Müdürlü ü/birimine gönderir.

dan flman teslim ald evraklar inceledikten sonra nsan Kaynaklar Müdürlü ü/birimine gönderir. TÜB TAK BAfiKANLIK, MERKEZ VE ENST TÜLERDE ÇALIfiIRKEN YÜKSEK L SANS VE DOKTORA Ö REN M YAPANLARA UYGULANACAK ESASLAR (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Esaslar n amac ; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araflt

Detaylı

Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı?

Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı? Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı? *Av.Erdal AKSU 17 Kasım 2008 KONU: Rekabet Kurulu nun 03.07.2008 tarihinde Kablo TV şebekesine entegre

Detaylı

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU MESLEĞİN ADI Bilişim Teknolojileri İŞLEMİN ADI Bilgisayarın ilk açılış ayarlarını İŞLEM NUMARASI 2.1 İşletim sisteminin kurulumunu Montajı tamamlanmış bilgisayar, klavye, fare, monitör Sistemin ilk açılış

Detaylı

www..com rokzanfiltre

www..com rokzanfiltre rokzanfiltre www..com HAKKIMIZDA Ne Zaman Başladık... Rokzan Filtre Taşımacılık ve Pazarlama faaliyetine 2014 yılında başlamıştır. İş konumuz her türlü otomobil, nakliye aracı, iş makinesi, sanayi makinesi

Detaylı

OBO: Bir taflla iki kufl! GEK-K Rapid 45 ve GEK-K 80 lik kanal kapa

OBO: Bir taflla iki kufl! GEK-K Rapid 45 ve GEK-K 80 lik kanal kapa OBO: Bir taflla iki kufl! Rapid 45 ve 80 lik kanal kapa OBO Top Modeller LFS Kablo Kanal Sistemleri K saca: çok daha fazla yer Rapid 45 Rapid 45 tipi kablo kanal, üst düzey bir esneklik sunmaktad r; çünkü

Detaylı

MALAT SANAY N N TEMEL GÖSTERGELER AÇISINDAN YAPISAL ANAL Z

MALAT SANAY N N TEMEL GÖSTERGELER AÇISINDAN YAPISAL ANAL Z MALAT SANAY N N TEMEL GÖSTERGELER AÇISINDAN YAPISAL ANAL Z Nisan 2010 ISBN 978-9944-60-631-8 1. Bask, 1000 Adet Nisan 2010 stanbul stanbul Sanayi Odas Yay nlar No: 2010/5 Araflt rma fiubesi Meflrutiyet

Detaylı

LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI

LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI Haberler 4857 SAYILI fi KANUNU LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI 14 May s 2004 tarihinde Sendikam z Binas Mesut Erez Konferans Salonunda 4857 Say l fl Kanunu le lgili Yönetmeliklerin

Detaylı

PILZ EMNİYET OTOMASYON EĞİTİMLERİ

PILZ EMNİYET OTOMASYON EĞİTİMLERİ PILZ EMNİYET OTOMASYON EĞİTİMLERİ Emniyet otomasyonu konusunda dünya lideri olan Pilz, 2010 yılında da eğitimlerine önceki yıllardan daha yoğun bir programla devam ediyor. Katılımcılar, emniyet otomasyonu

Detaylı

ENERJİ KANUNU. İ.Yenal CEYLAN Makina Mühendisi. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

ENERJİ KANUNU. İ.Yenal CEYLAN Makina Mühendisi. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNU ve İKİNCİLL MEVZUATI İ.Yenal CEYLAN Makina Mühendisi ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNU ve İKİNCİLL MEVZUATI A. 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu B. Enerji Kaynaklarının

Detaylı