ETKİNLİKLERİMİZ UNUTMAYALIM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ETKİNLİKLERİMİZ UNUTMAYALIM"

Transkript

1 SAYI:3

2 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ HİNDİSTAN: Farklı ülkeleri tanımaya Hindistan dan başlıyoruz. Hindistan ın genel özelliklerini öğreniyoruz. İlgili sanat etkinlikleri yapıyoruz. FİLLER: 5 yaş grubunda Gems aktivitelerinde Filler konusunu işleyip, fillerin özelliklerini inceleyeceğiz, fillerin yaşamları hakkında sohbet edeceğiz. FMV KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ: 14 Aralık Okulumuzun Kuruluş Yıl Dönümü hakkında sohbet edeceğiz, okulumuzun doğum gününü kutlayacağız. YENİ YIL: Yeni yılın getirdikleri üzerinde düşüneceğiz. Bu konuyu zaman kavramı ile birleştirerek bir yıllık sürenin öğrencilerimiz üzerindeki etkilerini konuşacağız. Vücutlarında meydana getirdiği değişiklikleri vurgulayacağız OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 5 Yaş grubunda Problem Çözen Çocuk ve Çizgi Çalışması isimli kitap çalışmalarımıza aralık ayında devam ediyoruz, eğlenerek öğreniyoruz. AİLE KATILIMI İÇİN ÖNERİLER 5 Yaş grubunda evde Fillerle ve Hindistan ile ilgili araştırma yapabilirsiniz. Okulda kalemi düzgün tutma konusunda yapılan çalışmaları destekleyici etkinlikler yapabilirsiniz. UNUTMAYALIM OYUNCAK GÜNÜ; öğrencilerimiz yıl boyunca her hafta PAZARTESİ günü, taşınması güç olmayan, hiçbir tehlike unsuru içermeyen, zarar gelebileceği ihtimalini göze alabileceğiniz, oyuncaklarından birini okula getiriyor ve arkadaşlarıyla birlikte oynuyor.

3 ENGLİSH ACTIVITIES Starting with a well-deserved rest, the month of December will see our transition from Autumn into Winter: temperatures dropping down, colours switching from bright orange and serious brown to sleepy white, clothing getting thicker time to play (we hope) with some snow We ll make the best out of our weather and the holiday spirit to talk about the New Year. Oooh, the fun things we can prepare for these days)) and while we are at it, mind as well talk about toys. A week to share stories about our favourite ones, our most exciting ones, our most dear ones. Words will never be enough when we talk about our toys. And while the idea of cold days are always fun to play with, our traveling spirits will sail high on a transcontinental flight to warmer lands: Mexico here we come!! A week to look to but the most salient points of that warm country: maybe a dance? Maybe a bit of food? Maybe a piñata? Just kidding ;) And if we set to Latin America on one lesson, we will go on the total opposite direction on a different lesson: storytelling will take place in China as we walk through an old Chinese proverbial story made into children s book thanks to Ed Young and his story The Seven Blind Mice. This tale of seven blind mice will encourage to explore with more than just our eyes. Let s see what we are able to find. On our phonics lessons, as well as reviewing the already learnt sounds, we ll look at the (slightly more challenging) /ck/ and /h/, to finish the month strong with a beautiful sound /e/. So many are the sounds we know now, to write down all the words we can form seems impossible. Top links for the month of November: 1. Head, Shoulders, Knees and Toes 2. Rain, Rain Go Away 3. Put on your Shoes 4. The Seasons Song 5. The Opposites Song 6. Can an Elephant Fly?

4 7. Up, Up, Up 8. Autumn Leaves are Falling Down 9. The Clothes Song Letter P_ Jolly Phonics song Letter 'N'_Jolly Phonics song MÜZİK ETKİNLİKLERİ : Okul sevgisini müzik yoluyla verebilmek, okul marşımızın sözlerini doğru telaffuz edebilmek, müziğin ritmine uygun hareket edebilmek, uygun, çabuk ve yavaş hızın müziği güzelleştirdiğinin farkında olabilmek, müzik aletini kullanarak el-göz koordinasyonunu sağlayabilmek ve müzik eşliğinde vücudu koordineli kullanabilmek, müziğin ritmine uygun hareketler üretebilmek amacıyla çalışmalar yapacağız. Porte Şatosu çalışmalarına devam edeceğiz, Işıklı Olmak Sevincimiz, Karamela Sepeti, Yeni Yıl ve Sevgi Çiçekleri adlı şarkıları öğreneceğiz. SPOR ÇALIŞMALARI: Bu ay ısınma hareketleri (streching) yapma, denge ile ilgili koordinasyon geliştirme, sektirme alıştırmaları yapma, sekerek, sıçrayarak ve dönerek yürüme, yüksek araçlara çıkma üzerinde yürüme, materyaller üzerinden (step tahtası, denge alet vb) atlayarak yere konma çalışmaları yapacağız. SERAMİK ÇALIŞMALARI: Seramik çamurunu fitil tekniğiyle şekillendirmek amacıyla dış yüzeyi dekorlu tabaklar yapacağız. Öğrendiğimiz teknikleri serbest uygulamalarla çeşitli objeler oluşturacağız. Yapılan çalışmaların bisküvi fırınına hazırlanması için rötüşleme yapacağız. Bisküvi pişirimi yapılmış çalışmaların sır fırınına hazırlanması için çalışmaları tekniğe uygun sırlayıp boyayacağız. DANS ÇALIŞMALARI: Dünyaca ünlü dansları tanımak amacıyla Latin, Rock and Roll, Hip Hop, Street Jaz dans figürlerini çalışacağız. DOĞUM GÜNLERİMİZ 19 Aralık 2012 Ayşe Gülce AKBIYIK Doğum Gününü Kutlar; Sağlıklı ve Mutlu Nice Seneler Dileriz.

5 OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUKLARDA OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME VE AKRAN ZORBALIĞINI ÖNLEME Çocukların gelişimsel yönden desteklenmesinin önem kazandığı 0-6 yaş; gerek okul öncesi eğitim kurumlarında gerekse aile içinde, istendik davranışların geliştirilmesinin hedeflendiği kritik bir dönemdir. Disiplin adını verdiğimiz, düzenli alışkanlıkların gerçek başlangıç dönemi de okul öncesi dönemdir. Bu dönemde çocuk, gelecekteki davranışlarına esas oluşturacak tüm alışkanlıkları kazanır. İyi bir disiplin, devamlı olarak çocuğun isteklerine engeller koyarak değil, karşılıklı saygı ve anlayışla kurulabilir. Disiplin uygulamalarında kararlılık, pekiştirme ve kişisel duygulara göre davranmama gibi ölçütlere uyulması gereklidir. Her aile kültürel düzeyiyle, sınıfsal konumuyla ve ahlâkî yapısıyla çocuğunu eğitme konusunda kendi doğrularını ve disiplin anlayışını uygulamaktadır. Anne-babaların çocuğa karşı tutumları ve kullandıkları disiplin yöntemleri önemlidir. Anne-babaların benimsedikleri disiplin yöntemleri onların kendi kişilik özelliklerinden, aile yaşantılarından, çocuğun kendi özelliklerinden ve içinde bulundukları toplumun geleneksel çocuk yetiştirme inançlarından da etkilenmektedir. Disiplin, çocuğun kendi kendisini kontrol etmesi, diğer çocuklara ve çevreye uyumunu sağlayan bir eğitim aracı olarak ele alınınca, cezalandırmanın yerini mantık ve anlayış alır. Dengeli bir disiplin planı, çocuğun kendi kendisini kontrol etmesine dayalıdır ve bu planda çocuğun kendi kendini değerlendirmeye alıştırması önemlidir. Çocuklar toplum içinde farklı durumlarda kabul edilebilir davranışları yetişkinlerin rehberliğine ihtiyaç duyarak öğreneceklerdir. Yetişkinler tarafından yapılan bu rehberlik, eğer çocukların kendi kendilerine karar verebilme becerilerine ve bağımsızlıklarına olanak veren bir çevrede yapılırsa çok daha iyi sonuç verecektir. Çocuğun büyürken farklı gelişim özellikleri göstermesi çocukla kurulan iletişimi etkilemektedir. Eğer anne-babalar çocukların gelişim özelliklerini bilirlerse çocuklarının yaptıkları davranışları değerlendirme ve onlarla sağlıklı bir iletişim kurmada başarılı olabileceklerdir. Disiplin sürecinde anne-babalara düşen görev uygulamacı değil, yol gösterici olmaktır. Anne ve baba çocuğun gösterdiği olumlu davranışları desteklemeli, olumsuzları ise gidermeye çalışmalıdır. Bunu yaparken çocuğun gelişim dönemleri

6 göz önünde bulundurulmalıdır. Ebeveynler çocuklarına yardımcı olabilmek için öğrendiklerini uygulamalı, ona sevgi göstermeli, çaba ve zaman harcamalıdır. Çocuklarda problem olarak tanımlanan belirtileri değerlendirirken çocuğun gelişim dönemi ve belirtilerin hangi sıklık ve şiddette olduğu da dikkatle incelenmelidir. Dış baskılara bağlı olarak ortaya çıkan ve bir süre sonra yok olan belirtiler sürekli değildir ve sürekli olanlarla bir sayılmamalıdır. Özellikle çocukların akranlarıyla yaşadıkları problemlerde süreklilik ve kasıt olup olmaması önem taşır. Okul öncesi dönemin gelişim özellikleri göz önünde bulundurulduğunda 5 yaş öncesinde çocuklar arasında yaşanabilecek sıkıntıların genellikle kasıtlı ve sürekli olmadığı görülmektedir. Özellikle daha sonraki yıllarda çocuklar arasında bilinçli, istendik, sürekli bir şekilde fiziksel, sözel, duygusal olarak verilen zararlar akran zorbalığı olarak kabul edilir. O nedenle okul öncesi dönemde olumlu davranışları geliştirip desteklemek önem taşır. Anne ve babalar iyi bir gözlemle, çocuklarının istenmeyen davranışlarının ne zaman, nerede ve kiminle gerçekleştiği gibi bilgileri değerlendirmelidirler. Ayrıca olumsuz davranışın arkasında açlık, yorgunluk, uykusuzluk gibi başka etkenlerin olup olmadığını ya da çocuğun davranışlarını kendi psikolojik durumlarına göre farklı değerlendirip değerlendirmediklerini göz önünde bulundurmalıdırlar. Problemin kaynağını bulmak, çözüm için atılacak en önemli adımdır. Okul öncesi eğitimde çocukta istenen davranışların geliştirilmesi için okul-aile iş birliği sağlanmalıdır; birlikte adımlar atılmalı, tutarlı ve kararlı olmanın önemi unutulmamalıdır. Kaynak:

7 FEYZİYE MEKTEPLERİ VAKFI IŞIK OKULLARI TARİHÇESİ 1800 lü yılların sonunda Selanik te yaşayan ileri görüşlü Türk aileleri, çocuklarını eğitecek, onlara gelişme ve yetişme olanağı sağlayacak bir Türk Okulu arayışı içindeydiler. Mısır dan Selanik kentine göç etmiş Osmanlı Türkleri nden Zeki Efendi hep böylesi bir okulu açmayı düşledi. Ancak Selanik teki ilk Türk Okulu nu açmayı başaran kişi Şemsi Efendi oldu. Işık Okullarının öncüsü Feyz-i Sıbyan ise 14 Aralık 1885 yılında Selanik te Mümeyyiz Tevfik Efendi tarafından açıldı. Okulunu maddi güçlükler nedeniyle kapatmak zorunda kalan Mustafa Kemal in öğretmeni Şemsi Efendi de Feyz-i Sıbyan a katıldı. Böylelikle Türk çocuklarını IŞIK ile aydınlatma geleneği başlamış oldu. Balkan Savaşı nedeniyle önce Koska da bir binaya sonra da Teşvikiye ye taşınan okul, ülkenin en güç dönemlerinde üstlendiği misyondan ödün vermeden her türlü çaba ve özveriyi sergileyip ülkenin eğitim ve öğretimine katkıda bulunarak her geçen gün daha da büyüdü. Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki vakıfların Cumhuriyet dönemine taşınmasında önemli bir payı olan ve Türkiye deki en eski vakıflardan biri olan okul, tarihinde Büyük Atamızın onayı ile kuruluşunun 49. yıldönümünde IŞIK adını aldı. Işık Anaokulundan başlayarak Işık Üniversitesine kadar her düzeyde eğitimöğretim kurumu kurarak ulusal eğitime katkıda bulunmayı amaç edinmiş bu yüzyıllık çınar, Nişantaşı Kampüsü nün yanı sıra, 1986 yılında Ayazağa Kampüsü nde FMV Ayazağa Işık İlkokulunu, 1988 yılında FMV Ayazağa Işık Orta Okulu ve Lisesini ulusal eğitimimize kazandırmıştır. Eğitim öncüsü Vakıf, 2000 yılında da Erenköy Işık İlköğretim Okulu nu açarak yüzyıllık deneyimini Anadolu Yakasına taşıma yolunda ilk adımı atmıştır. Feyziye Mektepleri Vakfı, üç kampüsündeki on okulunda ve Şile kampusü Işık Üniversitesi nde Türk toplumunun eğitim ve öğretimine katkıda bulunarak ülkemizin geleceğinin güvencesi olan çocuklarımızı aydın bireyler olarak yetiştirme yoluna IŞIK tutmaktadır.

8 YAŞ GRUBU ARALIK AYI SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ETKİNLİK TARİH /YER Yaş Yaş Sağlıklı Beslenme Semineri FMV Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri FMV Kuruluş Yıldönümü ve Işık Anaokulu Arkadaşlık Günü (Sarı-Mavi renklerinde kıyafet ve aksesuarla geliyoruz.) FMV Kuruluş Yıldönümü Törenleri ve Mezunlar Günü 12 Aralık 2017 Salı Sacit Öncel Konferans Salonu Aralık 2017 Haftası içerisinde 14 Aralık 2017 Perşembe Işık Anaokulu 17 Aralık 2017 Pazar Muvaffak Benderli Konferans Salonu 5-6 Yaş Sınıf Anne Babası Uygulaması 18 Aralık 2017 Pazartesi günü başlıyor Işık Anaokulu 21 Aralık 2017 Perşembe 5 Yaş Koç Müzesi Gezisi Etkinliği Koç Müzesi-Hasköy Yaş Çocuklarda Olumlu Davranış Geliştirme ve Akran Zorbalığını Önleme konulu Rehberlik Birimi Paylaşım Saati 25 Aralık 2017 Pazartesi Işık Anaokulu Yaş Sinema Etkinliği 28 Aralık 2017 Perşembe Muvaffak Benderli Konferans Salonu Yaş Yeni Yıl Partisi Kırmızı-Yeşil Günü Etkinliği (Kırmızı-Yeşil renklerinde kıyafet ve aksesuarlarla geliyoruz.) 29 Aralık 2017 Cuma Işık Anaokulu

ETKİNLİKLERİMİZ. GÖKYÜZÜ: 4 yaş grubunda hava olayları, gök cisimleri( güneş, bulut vb.) ile ilgili çalışmalar yapacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. GÖKYÜZÜ: 4 yaş grubunda hava olayları, gök cisimleri( güneş, bulut vb.) ile ilgili çalışmalar yapacağız. SAYI:3 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ GÖKYÜZÜ: 4 yaş grubunda hava olayları, gök cisimleri( güneş, bulut vb.) ile ilgili çalışmalar yapacağız. ORMAN HAYVANLARI: 4 yaş grubunda Gems aktivitelerinde hayvanları

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:3

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:3 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:3 SOHBET SAATLERİ DÜĞMELER: Düğmeler konusunda renk ve büyüklüklerine göre gruplama, sıralama, sayma ve örüntü çalışmaları yapacağız. YENİ YIL: Yeni yılın getirdikleri üzerinde düşüneceğiz.

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER (4-5-6 Yaş): Bitki çeşitlerini,

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günüyle ilgili etkinlikler yapıyoruz, Baş Öğretmen Atatürk le ilgili sohbet ediyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günüyle ilgili etkinlikler yapıyoruz, Baş Öğretmen Atatürk le ilgili sohbet ediyoruz. SAYI:2 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ 10 Kasım ve Atatürk :Atatürk kimdir?, Ailesinde kimler vardır?, Atatürk ün hayatı, neler yaptığı, Atatürk ün kişisel özellikleri ve 10 Kasım Atatürk ü anma günü ile

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünya nın hareketlerinin sonuçları

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 SOHBET SAATLERİ 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Atatürk ün hayatı hakkında öğrendiklerimizi tekrar edeceğiz.

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. Dinozorlar: Dinozorlar konusunu işleyip, türlerini, özelliklerini inceleyeceğiz.

ETKİNLİKLERİMİZ. Dinozorlar: Dinozorlar konusunu işleyip, türlerini, özelliklerini inceleyeceğiz. SAYI:2 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ 10 Kasım ve Atatürk :Atatürk kimdir?, Ailesinde kimler vardır?, Atatürk ün hayatı, neler yaptığı, Atatürk ün kişisel özellikleri ve 10 Kasım Atatürk ü anma günü ile

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ Sayın Velimiz, FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ MEYVELER VE SEBZELER: Sağlıklı Yaşıyoruz konusu ile birlikte meyve ve sebzeler konusunu işleyeceğiz. Sağlıklı beslenmek için gereken yiyeceklere dikkat çekerek konu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: BULUNDUĞUMUZ ZAMAN VE MEKAN Ana fikir: İcatlar insanların hayatlarını

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

1.Week: FAVOURITE TOYS THEME

1.Week: FAVOURITE TOYS THEME Neşem Preschool 1.Week: FAVOURITE TOYS THEME Key word: OYUNCAK Repeating words: ball, doll, like and share Discuss touys we like (It s my favourite, I like this one) Our learners will be encouraged to

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünya nın hareketlerinin sonuçları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 SOHBET SAATLERİ 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Atatürk ün hayatı hakkında öğrendiklerimizi tekrar edeceğiz.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 The subjects that will be covered in the month of December are as follows: Week 1: Revision: occupations. Places of work:

Detaylı

İSTEK ÖZEL B ARIŞ ANAOKULU NİSAN - MAYIS AYI B ÜLTENİ 3-4 YAŞ

İSTEK ÖZEL B ARIŞ ANAOKULU NİSAN - MAYIS AYI B ÜLTENİ 3-4 YAŞ İSTEK ÖZEL B ARIŞ ANAOKULU 2017-2018 NİSAN - MAYIS AYI B ÜLTENİ 3-4 YAŞ İNSANLARIN BULUNDUKLARI MEKÂNLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. DİSİ P LİNLER ÜSTÜ TEMAM IZ : Bul u nd u ğumuz

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5 SOHBET SAATLERİ KAVRAMLAR VE SAYILAR: 4 Yaş gruplarımızda 10 a kadar ritmik sayma ve rakamları tanımaya yönelik çalışmalar yapacağız. Zıt Kavramlar ve Renkler konularında öğrendiklerimizi

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

GEZİ ETKİNLİĞİ SİNEMAYA GİDİYORUZ

GEZİ ETKİNLİĞİ SİNEMAYA GİDİYORUZ AKADEMİ ÇOCUK ANAOKULU 25.12.2017 26.12.2017 27.12.2017 28.12.2017 29.12.2017 AİLE PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA KATILIMI Kitap Günümüz Students will be able to identify seasons and months. GEZİ

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2016-2017 5-6 YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz. BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ???

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5+Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) KIZILAY DİL, SANAT, DRAMA BÜYÜK (03.11.2015) BALONLAR NEREYE GİDİYOR?

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ Sayın Velimiz, Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar/etkinlikler hakkında sizlere bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;05.01.2015-09.01.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1 sayısını doğru yönde yazabilme *Düzenli-Dağınık *Büyük-Orta-Küçük * Daire şeklini tanıma *İnce-Kalın *Düzenli-Dağınık

Detaylı

CALUM SAILS AWAY. Written and illustrated by Sarah Sweeney

CALUM SAILS AWAY. Written and illustrated by Sarah Sweeney CALUM SAILS AWAY Written and illustrated by Sarah Sweeney SEV Yayıncılık Eğitim ve Ticaret A.Ş. Nuhkuyusu Cad., No. 197 Üsküdar İş Merkezi, Kat 3, 34664 Bağlarbaşı, Üsküdar, İstanbul Tel.: (0216) 474 23

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 1. SINIFLAR EKİM AYI UYGULAMALI DERSLER BÜLTENİ DERSLER MÜZİK OYUN VE SPOR

Detaylı

NELERİ SORGULAYACAĞIZ

NELERİ SORGULAYACAĞIZ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi fark etmek Kendimizi anlamada duyu organların önemi

Detaylı

İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER.

İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 NİSAN-MAYIS AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Bulunduğumuz Mekan Ve Zaman

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFI BÜLTENİ Sayın Velimiz, FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFI BÜLTENİ Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIM-ARALIK AYI

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIM-ARALIK AYI İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIM-ARALIK AYI BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? İnsanlar bir yerden bir yere gitmek için farklı ulaşım araçları kullanırlar. ana fikrini anlamaya yönelik

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ? Disiplinler üstü Tema: Dünyanın İşleyişi Ana fikir: Hava İle Yaşam Birbirini Etkiler. NELER ÖĞRENECEĞİZ? Havanın özellikleri

Detaylı

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Veli Okul El Kitabı

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Veli Okul El Kitabı 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Veli Okul El Kitabı 1 2 İÇİNDEKİLER Okul Müdürü nden...4 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Çalışma Takvimi...5 Günlük Çalışma Çizelgesi...6 Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

Colours colours everywhere... Yıl Sonu Gösterimizde buluşmak üzere...

Colours colours everywhere... Yıl Sonu Gösterimizde buluşmak üzere... 22-26 MAYIS 2017 Colours colours everywhere... Yıl Sonu Gösterimizde buluşmak üzere... 22-26 MAYIS 2017 Degerli Velilerimiz İki hafta süren Kayı Festivalinin bu hafta sonuna gelindi. İki hafta boyunca

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ 10 KASIM TÖRENİMİZ AKVARYUM GEZİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ ARALIK-OCAK AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana fikir: Çocuklar, çevrelerindeki materyallerle oyun kurarak

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: GEZEGENİ PAYLAŞMAK Ana fikir: Barışı koruma ve çatışmaları çözme çabası

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ? Disiplinler üstü Tema: Dünyanın İşleyişi Ana fikir: Hava İle Yaşam Birbirini Etkiler. NELER ÖĞRENECEĞİZ?

Detaylı

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ Listmania Part 2 Ünite 12 5İ Ortak Dersler İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ 1 Ünite 12 LISTMANIA PART 2 Okutman Aydan ERMİŞ İçindekiler 12.1. PRESENT PERFECT & PAST SIMPLE... 4 12.1.1. Review of verb forms...

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ SAYI:5 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ Filler: 5 yaş grubunda Gems aktivitelerinde Filler konusunu işleyip, fillerin özelliklerini inceleyeceğiz, fillerin yaşamları hakkında sohbet edeceğiz. İcatlar-Mucitler:

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

Lesson 31: Interrogative form of Will. Ders 31: Will kalıbının soru biçimi

Lesson 31: Interrogative form of Will. Ders 31: Will kalıbının soru biçimi Lesson 31: Interrogative form of Will Ders 31: Will kalıbının soru biçimi Reading (Okuma) Will it be sunny tomorrow? (Yarın güneşli mi olacak?) Will you lend her the car? (Arabayı ödünç verecek misin?)

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı-Sarı-Mavi Zıt Kavramlar; Büyük-Küçük, Sıcak-Soğuk, Kirli-Temiz Duyu Kavramı; Pürüzlü-Pürüzsüz Şekil Kavramı; Daire-Kare-Üçgen Miktar; Ağır-Hafif GELİŞİMSEL ARŞİV (Portfolyo)

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 ŞUBAT-6 NİSAN BİTKİLER BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ  TÜRKÇE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 5 YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 5 YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 5 YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz. BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ???

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 5-9 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk, kırlangıç,

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Duygularımızın farkında olmak ve ifade etmek çevremizdekilerle ilişkilerimizi etkiler ana fikrinden yola çıkarak;

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM TÜRKÇE-MÜZİK-SANAT ETK. (03.11.2015)

Detaylı

Lesson 18 : Do..., Don t do... Ders 18: yap, yapma

Lesson 18 : Do..., Don t do... Ders 18: yap, yapma Lesson 18 : Do..., Don t do... Ders 18: yap, yapma Reading (Okuma) Walk on this road. (Bu yoldan yürü.) Write an email to me. (Bana bir e-posta yaz.) Dance on the stage! (Sahnede dans et!) Good night,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, Bir haftayı daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz hafta boyunca sınıf çalışmalarının

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK?

ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK? ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK? ANASINIFI Bu ay işlediğimiz konular, öğrencilerin olumlu özelliklerin farkındalığı ve duygularımızdan korkunun hayatımızdaki yeri. Yapılan sınıf içi çalışmalarda, olumlu

Detaylı

Example: 1 Shall I give the baby some tea? (Bebeğe biraz çay vereyim mi?)

Example: 1 Shall I give the baby some tea? (Bebeğe biraz çay vereyim mi?) Birinci tekil ve çoğul şahıs zamirleriyle (I-WE) kullanılır. Gelecek zamanın yardımcı fiili olmasının yanısıra, MODAL yardımcı olarak fikir sorma veya teklif ifade eder. Ayrıca kesin kararlılık, tehdit

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ ENGLISH DAY ETKİNLİĞİMİZ GEMS ETKİNLİKLERİMİZ UĞURBÖCEKLERİ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ İLKOKUL ORYANTASYON ÇALIŞMALARIMIZ SİNEMA GÜNLERİMİZ BRANŞ

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Osman Aras Günaydın Uzun Dönemli Amaç : Hareket

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

Lesson 21: Who. Ders 21: Kim

Lesson 21: Who. Ders 21: Kim Lesson 21: Who Ders 21: Kim Reading (Okuma) Who are your friends? (Arkadaşların kimler?) Who is your new boss? (Yeni patronun kim?) Who is your English teacher? (İngilizce öğretmenin kim?) Who was the

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 6 YAŞ SINIFLARI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 6 YAŞ SINIFLARI BÜLTENİ Sayın Velimiz, FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 6 YAŞ SINIFLARI BÜLTENİ Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFLARI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFLARI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı-Sarı-Mavi (Ana Renkler) Boyut Kavramı; Büyük-Küçük/ Uzun-Kısa Miktar Kavramı; Az-Çok Yön/Mekanda Konum; İleri-Geri, Yukarıda-Aşağıda, Uzak-Yakın Şekil Kavramı; Daire, Üçgen

Detaylı

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 2015-2016 ŞUBAT AYI BÜLTENİ STAR CLASS BU AYIN TEMASI KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA HATLARIMIZ *Toplumların ve bireylerin ihtiyaçları farklı meslekleri ortaya çıkarır

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE

Detaylı

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;22.12.2014-26.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU BULUTLAR SINIFI EYLÜL AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU BULUTLAR SINIFI EYLÜL AYI KAVRAM VE ŞARKILAR YAŞASIN OKULUMUZ Daha dün annemizin kollarında yaşarken Çiçekli bahçemizin yollarında koşarken Şimdi okullu olduk Sınıfları doldurduk Sevinçliyiz hepimiz yaşasın okulumuz. ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI

Detaylı

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü şu that (something relatively nearby) şu ekmek o that (something further away) o dondurma

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü şu that (something relatively nearby) şu ekmek o that (something further away) o dondurma Recap Çoğullar ler If the final vowel is a, ı, o or u, then use lar. limonlar, çocuklar If the final vowel is e, i, ö or ü, then use ler. zeytinler, ekmekler This, That, These and Those bu this bu limon

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI KONULARIMIZ: Yaz mevsimi Babalar günü Yaz tatili Genel tekrar SORGULAMA HATLARIMIZ *Yaz mevsimi nedir? *Doğada değişiklik gösteren şeyler *Kıyafetlerimizdeki değişiklikler

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

OCAK AYI AY ENERJİ TASARRUFU HAFTASI TARİH KONULAR

OCAK AYI AY ENERJİ TASARRUFU HAFTASI TARİH KONULAR TARİH KONULAR OCAK AYI 36-48 AY KAVRAMLAR İÇİNDE -DIŞINDA SICAK SOĞUK AŞAĞI - YUKARI ALT ÜST AYNI FARKLI UZUN - KISA AĞIR HAFİF MUTLU ÜZGÜN İNCE KALIN KÖŞE KENAR DEĞERLER ÇALIŞMASI :ÇALIŞKANLIK ETKİNLİKLER

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amacı Nedir?

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amacı Nedir? Rehberlik Nedir? Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri; bireyin kendini tanıması, anlaması, sahip olduğu gizil güçleri keşfetmesi, geliştirmesi ve bulunduğu topluma aktif uyum sağlayarak kendini gerçekleştirmesi

Detaylı

VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI

VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı