T. B. M. M. Hariciye encumeni Esas No. 1/842 Karar No V

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T. B. M. M. Hariciye encumeni Esas No. 1/842 Karar No. 38 27 - V - 1937"

Transkript

1 S. Sayisi: 221 Turkiye Cumhuriyetile Iran Devleti ehin ahisi arasinda imza edilmi olan transit anla masmm tasdiki hakkinda kanun layihasi ve Hariciye, Gumruk veinhisarlar ye iktisad encumenleri mazbatalan I/842 T. C. Ba vekdlet Kararlar miidurlu^u Sayi : 6/1782 Biiyiik Millet Meclisi Yiiksek Reisligine 22-V-1937 Turkiye Cumhuriyeti Hiikumeti ile Iran Devleti ehin ahisi arasinda imza edilmig olan transit anlagmasmm tasdiki hakkmda Hariciye Vekilliginee hazirlanan ve tcra Vekilleri Heyetince 21 - V tarihinde Yuksek Meclise arzj kararla t*rilaa kanun layihasi esbabi mucibesile birlikte sunulmu tur. Basvekalet V. Dr. B. Saydam Esbabi Mucibe mazbatasi Iran Hukiimetile muhtelif muahede ve anlagmalar akdine memuren Bom Saylavi Cemal Husnii Taraym Riyasetinde Tahrana izam edilen Tiirk murahhas heyeti Iran murahhas heyetile yaptigi miizakereler neticesinde 20 Nisan 1937 tarihinde bir transit anlagmasi akdii imza eylemigtir. Iran transit yolcu ve egyasmm topraklarimizdan gegmesini temin maksadile yapilan i bu anla ma mucibince iki Akid Taraf Trabzon - Tebriz - Tathran yolunu insa, tamir ve husnii suretle muhafaza etmegi, iki memlekette transit nakliyatmi temin ile miikellef ve kafi mikdarda motorize nakil vasitalarina malik servisler viicude getirmegi, her Akid Taraf kendi topraklan iizerinde ve yolun munasib mahallerinde teller, garajlar ve tamir atelyeleri tesis eylemegi teahhud etmi - lerdir. t bu anlagmada bahse mevzu yol iizerinde icraedilen yolcu ve e ya nakliyatma aid masraflarm imkan nisbetinde azaltilmasma calisjlacagi ve i bu miinakalatm tabi tutuldugu idari formalite ve tedbirlerin sadele tirilmesi i in geregine tevessiil edilecegi teahhud edilmi tir. Her iki Hukumet mezkur transit yolunun kendi iukesine isabet eden kisimlan iizerindeki ehir ve kasabalar arasinda yapilacak yolcu ve e ya nakliyatmi miinhasiran Jsendi milli nakil vasitalarina tahsis etmek hakkma malik olduklan da sarahaten kaydedilmi tir. Iki memleket arasmda miinakaleyi temin ile miikellef servislerin yekdigerile temasa gelerek bu hususun tahakkuk ettirilmesine yarayacak bir program tanzim edecekleri ve muayyen bir muddet zarfinda i bu programla itihaz edilen mukarrerati mevkii tatbika koyaeaklan da tasrih edilmi tir. Iki Tarafin te rii formalitelerine tabi tutulacak i bu anla ma 1941 yilmdan evvel feshedilemiyecektir. Yalniz yukarda soylenen programm mevkii tatbika vazmdan itibaren iki sene sonra Giircubulak - Trabzon yolundan giden ve gelen Iran e yasmm mikdari senevi asgari tona balig olmadigi takdirde iki Tarafin isbu anla^mayi her zaman feshe hakki olacagi hususu da aynca derpig edilmigtir.

2 2 I bu anlagmamn tatbik mevkiine girmesile Iran transit munakalatinm (Jiircilbulak - Trabzon yolu uzerinde tekasiif ve inki af edecegi kuvvetle memuldiir. Bsasen hududda tesis edilecek mulitelit gumruk idaresinin de giris. ve e,iki forrrmlitelerini sadelegtirmek bakimmdan bu yol iizerinde miinakalatm gogalmasma ayrica amil olacagida tabiidir. Ciimhuriyet Hukumeti, memleketimizin menf aatine her bakimdan uygun bulunan ve transit miinakalesinin artmasi neticesinde transit yolu iizerindeki ehir ve kasabalarimizin iktisaden yiikselmesine ve iki memleket halkinm sik sik temaslarina hadim olmak suretile Turkiye - Iran dostluk miinasebatinin kuvvetlenmesine bais olaeak olan i bu anlasmayi Kamutayin yiiksek tasvibine arzeder, T. B. M. M. Hariciye encumeni Esas No. 1/842 Karar No. 38 Turkiye Ciimhuriyeti Hiikumetile Iran Devleti ehinsahisi arasmda imza edilmis olan transit anlasmasmin tasdiki hakkinda Hariciye vekilligince hazirlanan ve Icra Vekilleri lieyetinin 21 - V tarihli kararile Yiiksek Meclise sunulan kanun layihasi esbabi mueibesile birlikte ve Hariciye vekaleti katibi umumi vekili Nebil Bati hazrr oldugu halde enciimenimizde tetkik ve miizakere edilmis ve aynen kabul olunmustur. Havalesi mucibince Gumruk ve inhisarlar Hariciye encumeni mazbatasi Yiiksek Reislige 27 - V eneiimenine verilmek iizere Yiiksek Reislige sunulur. Hariciye En. Reisi Na. M. M. Na. Katib Antalya Kastamlonu Kastamonu Br. G. Tunca 8. tlden. llden Diyarbekir Nigde Kars Zeki M. Alsan K. Irdelp M. Akyihz Kiitahya Diyarbekir II. B. Giirpinar Br. Tali Ongoren Bolu Erzurum IT, C. Cambel P. Bewirlian T. B. M. M. G. ve 1. Encumeni Esas No. 1/842 Karar No. 18 Turkiye Ciimhuriyeti Hukumeti ile Iran Devleri ehinsahisi arasmda imza edilmis olan transit anlasmasmin tasdiki hakkinda Hariciye vekilligince hazirlanan ve Icra Vekilleri Heyetinin 21 - V tarihli kararile Yiiksek Meclise sunulan kanun layihasi ve esbabi mueibesile birlikte Gumruk ve inhisarlar vekili hazir oldugu halde encumenimizce de tetkik ve miizakere edilmis ve aynen kabul olunmustur. Giimriik ve inhisarlar enciimeni mazbatasi Yiiksek Reislige ( S. Sayisi : 221) 28 - V - lb$7 Havalesi mucibince Iktisad eneiimenine verilmek iizere Yiiksek Reislige sunulur. G. ve I. En. Rs. Qorum /. Eker Mardin A. atana Sinob H. Orucoglu M. M. Istanbul S. TJraz Samsun Memed Kocaeli All Dikmen Katib Balikesir 8. Golcgul Seyhan /. Mete Yozgad Ehrem Pekel

3 T. B. M. M. Ikhsad Encumem Esas No. 1/842 Karar No Iktisad Enciimeni mazbatasi Yiiksek Beislige Tiirkiye Cumhuriyeti ile Iran Devleti eihinsahisi arasinda Tahranda akid ve imza edilen (Trabzon, Tebriz, Tabran yolu ile ve aksi istikamette esya ve yolcularm nakliyat ve transitini kolaylastirmak ve fazlala$tirmak) anlasmasmm tasdiki ihakkinda Hariciye vebrilligince hazirlanan ve Icra Vekilleri Heyetince 21 - V tariihinde Yuksek Meclise sunulmasina karar verilen kanun layiihasi ile Hariciye ve Guinruk ve inhisarlar Encumenleri anazbatalari Encumenionize havale edilmekle Hariciye Hukuk musavirlerinden Kemal Koprulu hazrr oldugu halde tetkik ve miizafcere olundu. Verilen izaliata ve anlasma maddelerine nazaran Enotimenimiz Iranla aramizda transit ve yolcu nakliyatini kolaylastinmaga ve arttirmaga niatuf olan bu mufcaveleyi memleketimizin iktisadi baknnmdan faydali gorerek kalbul etmistir. 2 -VI Ancak tasdiki tazammun eden kanun layihasmin metninde anlasmanm basligi noksan yazildigmdan Encumence bu noktanm ikmali muvafik gorulerek madde bu esasa gore tashih ve tavzih edilmitsir. Umumi Heyetin tasvibine arzedilmek iiezre Yiiksek Reislige sunulur. Ik. En. Reisi Tekirdag $. K&sebir Afyon K. Berg TurJcer Giazi Anteb R. Gures Qanakkale M. Beng^su Izmir Benal Anman M. M. Giresun Samsun A. Tunah Giresun M. Kilig Kocaeli /. Dibldn Gumftsane Edip Tor Ka. Konya H. Difomen Kayseri Veli Ya in Aydm N. Topcuoglu ( S. Sayisi : 221)

4 HtlKtMETlN TEKLlFl 4 Tiirkiye Cilmhuriyeti tfukumeti He Iran Devleti ehinsahisi arasinda imza edilmis olan transit anlasmasmm tasdikt hakkmda kanun layihasi MADDE 1 Tahranda 20 nisan 1937 tarihinde akid ve imza edilmis olan transit anlasmasi kabul ve tasdik edilmistir. MADDE2 telberdir. Bu kanun nesri tarihinden mu- MADDE 3 Bu kanunun icrasma tcra Vekilleri Heyeti meimirdur. 21 V Ad. V. M. M. V. 8. Saracoglu K. Ozalp Ha. V. V. Ml. V. $. Saracoglu F. Agrali Na. V. Ik. V. A. Qetirikaya G. Bayar G. 1. V. Zr. V. Rana Tarhan Muhlis Erkmen Bs. V. V. Dr. $. Saydam Da. V. $. Kaya m. v. S. Arikan S. 1. M. V. Dr. R. Saydam IKTISA*) ENCtMNlNlN DE&t TtRt t Tiirkiye Ciimhuriyeti HHkumeti ile tran Devleti Sehinsahisi arasinda imza edilmis olan transit anlasmasimn tasdiki hakkmda kanun layihasi MjADDE 1 Tahranda 20 nisan 1937 tarihinde (Tralbzon - Tebriz - Tahran yolu ile ve aksi istikamette esya ve yolcularin nakliyat ve transitini kolaylastirmak ve fazlalastrrmak igin anlasma) namile akid ve imza edilmis olan itilafname kabul ve tasdik edilmistir. MADDE 2 Hukumetin ikinci aynen. maddesi MADDE 3 Hukumetin iiciincii maddesi aynen. ( 8. Sayisi : 221 )

5 TftAfeZON - TEBRtZ - TAHRAN YOLU ILE VE AKSt ISTlKAMETTE E YA VE YOLCULA- RIN NAKLlYAT VE TRANSlTlNl KOLAYLA TIRMAK VE FAZLALA TIR- MAK IglN ANLA MA Bir taraf tan: ' Tiirkiye Ciimhuriyeti Hukumeti Ve Diger taraf tan: Iran Devleti ehinsahisi Hukumeti* Trabzon - Tebriz - Tahran yolu iizerinde ve aksi istikameite esya ve yolcu riakliyat ve transitini kolaylastirmak ve fazlalastirmak arzusu ile miitehassis olarak bir anlasma akdine karar vermisler ve bunun ic,in a^agidaki murahhaslari tayin etmislerdir: Tiirkiye Ciimhuriyeti Hukumeti igin : Sabik Vekil ve Cemiyeti akvam nezdinde sabik daimi Murahhas, Biiyiik Millet Meclisinde mebus Ekselans Cemal Hiisnii Taray, Orta elgi Ekselans Kemal Kopriilii, Iran Imparatorluk Hukumeti i<jin: Hariciye veziri Ekselans Enayetullah SamiyL Isbu murahhaslar usuliine muvafik ve muteber goriilen salahiyetnamelerini teati ettikteti Soiira asagidaki hukiimleri kararlastirmislardir: Madde -1 Tiirkiye Ciimhuriyet HiikAmeti Ve Iran Imparatorluk Hiikumeti* her biri kendi iilkesi uzerm-^ de, Trabzon - Tebriz - Tahran yolunu nakil vasitalarinin muntazaman ve kolaylrkla seyriisefer eylemesini temin edecek surette in a, tamir ve husnti muhafaza eylemegi taahhiid ederler. Madde 2 Yiiksek Akidlerden her biri kendi iilkesi iizerinde; miinakale ihtiyaeinln istilzam eyledigi eraiti haiz mikdari kafi motorlii nakil vasitalarma malik bir servis vasitasile Trabzon - Tebriz ve icabinda Tebriz - Tahran yolu iizerinde yolcu ve egyanm muntazaman naklini temin eyliyeeektir. Madde 3 Yiiksek Akidler Tarafindaii, ikirici maddede mezkur yol iizerindej e ya ve yolcu nakliyatmi temin ile tavzif edilecek servisler nakliyatin eyi iglemesine miiteallik bilcumle meseleleri ve bilhassa, evkati, iki servisin karsjlasmasi (korespondans) tarife* hudud ge i ve kezalik kendi nakil vasrtalari igin birinci maddede miinderic, yol iizerinde, diger Akidin iilkesinde yollarma devam etmek imkanlanni bir itilafi miigterekle tanzim i in temasa gireceklerdir. Madde 4 Sirihci maddede mezmr yol uzerihde e ya ve yolcu nakliyatmi kolaylastirmak ve fazlalagtirmak icin Yiiksek Akidlerden her biri bu yol iizerinde miinakalatin inkigafi nisbetinde ve kendi iilkesinde ve yolun en uygun noktalarmda oteller,garajlar ve tamir atelyelerinin tesisini temin eylemegi taahhiid ederler. Madde 5 Yiiksek Akid Taraflar gerek bazi riisumun ilgasi veya tenzili gerekse diger mlinasib tedabir lie isbu mukavelede derpi edileh yol iizerinde yapilacak egya ve yolcu nakliyatiha miiteallik masraflari miimkiin oldugu derecede tenzil eylemegi taahhiid ederler. X S. Sayisi : 221)

6 ^ Madde 6 Trabzori - tfanrah yblu iizerinde miinakaleyi kolayla tirmak maksadile, iki Akid Taraf iclart iaerasim ve tedabiri ve bilhassa yolcu ve e ya nakliyatiniu tabi tutuldugu giimriik muayenesi ve pasaport kontrolii usul ve merasimini sadele tirmek i in icabina tevessiil edeceklerdir. Madde 7 Iki Hukumel, eh gee, i bu mukavelenin imzasini takib eden dort ay ic,inde> 1, 2, 4 Ve 6 inci maddelerde derpi edilen meseleleri mumkun mertebe kisa bir zamanda tahakkuk ettirmek maksadile bilitilaf bir program tanzim edeceklerdir. Bu programla alinan mukarrerati orada tayin edilen miiddetler zarfihda icra edeceklerdir. Madde 8 iybu anlagma, iki Akid Taraf in te rii usul ve merasimine tabi tutulacak ve bu merasimin ikmali diger Taraf a nota ile teblig edilecektir. Anlasma soil hotahin tevdii tarihinden itibaren meriyete girecektir. Anlagma, Akid Taraflardan biri canibinden feshedilmedigi muddetge meriyette kalacaktir. Bu fesih 1 - Kanunusani den evvel yapilmiyacak ve diger Taraf a tebliginden bir seiie sonra tesirini gosterecektir. Bununla beraber^ isjbu mukavelenin 7 inci maddesinde munderic, programin tatbika konulmasi tarihinin ikinci senesinden itibaren 14 mart 1937 tarihinde imza edilen mukavelede derpis, olunan muhtelit gumriik biirosundan geeen e yanm miktari senevi asgari 6000 tona balig olmazsa> Yiiksek Akidlerden her biri, 6 ay evvel ihbar artile, i bu mukaveleden inbias eden taahhudat ve vecaibden her zaman kurtulmak hakkini haiz olacaktif. Te rii usul ve merasimin ikmalini gosteren tasdiknameler mumkun mertebe siiratle Ankarada teati edilecektir. Yukaridaki hususlan tasdik etmek iizere iki Akid Taraf murahhaslan i bu anlagmayi imza etmi lerdir. Tahranda yirmi nisan bin dokuzyiiz otuz yedi tarihinde, fransizea edilmigtir. Imza: Cemal Husnu Taray Kemal Koprulii olarak iki niisha tanzim j3amiy { S. Sayisi : 22i )

S. Sayisi: 76 T. C. Ba vekil 1. tnonii

S. Sayisi: 76 T. C. Ba vekil 1. tnonii S. Sayisi: 76 Turkiye Cumhuriyeti He Yugoslavya KiraTigi arasmda 28 birinci te?rin 1936 tarihinde imza edilen ticaret ve seyrisefain mukavelenamesile merbutu mektublarin tasdikina dair kanun layihasi ve

Detaylı

Iktısad encümeni mazbatası

Iktısad encümeni mazbatası S. Sayısı: 71 Gümrük tarife kanununa bağli idhalât umumî tarifesinin 607/ D pozisyonuna bir fıkra ilâvesine dair kanun lâyihası ve İktısad, Gümrük ve inhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI :

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : 225 Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Mukavelesinin tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye ve Maarif encümenleri mazbataları (1 /678)

Detaylı

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun 626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 14. V. 1958 - Sayı: 9906) No. Kabııl tarihi 7115 7. V. 1958

Detaylı

SıraNg 122. Ankara: 8 - III Yüksek Reisliğe

SıraNg 122. Ankara: 8 - III Yüksek Reisliğe SıraNg 122 Konya mebusu Kâzım Hüsnü ve Giresun mebusu Hakkı Tarık Beylerin, halkevleri namına ithal olunacak radyo ve sinema makinaları hakkında 2/62 numaralı kanun teklifi ve gümrük ve inhisarlar, Maliye

Detaylı

Esbabı mucibe lâyihası

Esbabı mucibe lâyihası S. Sayısı: 141 İngiliz menşeli mallar bedellerinin sureti tesviyesi ve idhaî edilemeyen İngihz menşeli malların idhalini teğminen nota teatisi suretile yapılan anlaşmanın tasdiki hakkında kanun lâyihası

Detaylı

Hariciye enciimeni mazbatasi. Yiiksek Reislige

Hariciye enciimeni mazbatasi. Yiiksek Reislige S. Sayisi: 10 Turkiye Cumhuriyeti ile Yugoslavya Kiralligi arasinda 28 birinci te?nn 1936 tarihinde imza edilmi? olan ikamet mukavelenamesinin tasdikina dair kanun layihasi ve Hariciye enctimeei mazbatasi

Detaylı

Esibabı mucibe lâyihası

Esibabı mucibe lâyihası SıraNo 193 Maarif vekâleti tarafından idare edilecek mektep pansiyonları hakkındaki kanunun bazı maddelerinin tadiline ve bu kanuna bazı hükümler ilâvesine dair olan kanunun 8 inci maddesinin değiştirilmesi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÎLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİYETİ ARASINDA 16 ŞU BAT 1952 TARİHÎNDE ANKARA'DA AKDEDİLMİŞ OLAN TİCARET ANLAŞMASINA EK PROTOKOL

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÎLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİYETİ ARASINDA 16 ŞU BAT 1952 TARİHÎNDE ANKARA'DA AKDEDİLMİŞ OLAN TİCARET ANLAŞMASINA EK PROTOKOL -. '. ' J ı 156 16 Şubat 1952 tarihli Türkiye Batı - Almanya Ticaret ve ödeme Anlaşmalarına Ek 21 Aralık 1954 tarihli Protokollerle Ekleri Mektupların Tasdikine dair Kanun (Resmî Gazete ile ilâm.- 2.II.

Detaylı

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNe 236 933 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Haya yolları devlet işletme idaresinin 933 senesi bütçesi hakkında 7 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet 23 -V-933

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

MADDE 4. Bu kanun hükümlerini Dışişleri ve Ulaştırana Bakanları yürütür.

MADDE 4. Bu kanun hükümlerini Dışişleri ve Ulaştırana Bakanları yürütür. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği Hükümeti arasında 27 Nisan 1961 tarihinde Ankara'da imzalanan «Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği

Detaylı

Tasarruf bonoları ihracına dair kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/593)

Tasarruf bonoları ihracına dair kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/593) S. Sayısı: 184 Tasarruf bonoları ihracına dair kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/593) T. C. Başvekâlet 27 - III - 1941 Kararlar dairesi müdürlüğü Sayı : 6/1232 Büyük Mille i

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

B.M.M. Yüksek Reisliğine

B.M.M. Yüksek Reisliğine SıraNQ 139 Askerî hastanelerde bulunan hasta bakıcıları ile hemşirelere bir nefer tayını verilmesi hakkında m numaralı kanun lâyihası ve Millî Müdafaa ve Bütçe encümenleri mazbataları T.C. Başvekâlet Muamelat

Detaylı

Devlet havayolları hizmetleri için 1939 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13)

Devlet havayolları hizmetleri için 1939 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13) S. Sayısı: 32 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13) T. C. Başvekâlet 22 - II - 1939 Kavrarlar müdürlüğü Sayı: 6/797 Büyük Millet Meclisi

Detaylı

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları Sıra ^ 46 1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları T. C. Başvekâlet 11 - VI - 1931 Muamelât Müdürlüğü Sayı: 6/1650 B. M. M. Yüksek Reisliğine Mektep

Detaylı

Elâzığ F. A. Aykaç Tokad İV. Poroy. îktisad encümeni mazbatası. Yüksek Reisliğe. îktisad E. Reisi Giresun 1. Sabuncu Afyon K.

Elâzığ F. A. Aykaç Tokad İV. Poroy. îktisad encümeni mazbatası. Yüksek Reisliğe. îktisad E. Reisi Giresun 1. Sabuncu Afyon K. S. Sayısı: 132 Türkiye - Lettonya ticaret anlaşmasına bağlı A ve B kontenjan listelerinin iptali ile yeniden tanzim olunan listelerin bunların yerine kaim olması için teati olunan notaların tasdiki hakkında

Detaylı

T. C. Kanunim- ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı :7i - 451/3655 T. B. M. Meclisi Yüksek Başkanlığına

T. C. Kanunim- ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı :7i - 451/3655 T. B. M. Meclisi Yüksek Başkanlığına Devit : X I A / îçtnna 3 S. SAYISI : 04 ekli listelerin metinlerinde yapılan düzeltme ve değişiklere mütaallik Beşinci Protokol» ün tasdikine dair kanun lâyihası ve Hariciye, Gümrük ve İnhisarlar, Ticaret

Detaylı

S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. - " - t " ' T *

S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. -  - t  ' T * S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. - " - t " ' T * Resmî devair ve müessesat ile Devlete aid idare ve şirketlerde ve menafii umumiyeye hadim müesseselerde bulundurulacak vesaiti nakliye hakkındaki 1296

Detaylı

HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME

HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 4 Haziran 1935 Kanun Tarih ve Sayısı: 9 Haziran 1937 / 3229 Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı:

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

643 Türkiye Cumhuriyeti ile Yugoslavya Hükümeti arasında imzalanan Afyon anlaşmasının

643 Türkiye Cumhuriyeti ile Yugoslavya Hükümeti arasında imzalanan Afyon anlaşmasının 643 Türkiye Cumhuriyeti ile Yugoslavya Hükümeti arasında imzalanan Afyon anlaşmasının tasdikına dair kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 22/VI/1935 - Sayı : 3035) No. Kabul tarihi 2791 14 -VI -1935

Detaylı

S.Sayisi:271. T.e. Ba vekmet 5 - IV - 1937 Kararlar nrndiirlugu Say% : 6/1132

S.Sayisi:271. T.e. Ba vekmet 5 - IV - 1937 Kararlar nrndiirlugu Say% : 6/1132 S.Sayisi:271 Turk gemi kurtarma anonim irketi te kili hakkindaki 2070 sayili kanunla mute ekkil irketin tasfiyesi ve imtiyaz mevzuunu te kil eden hizmetlerin iktisad vekaletine bagli hukmi ahsiyeti haiz

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2/25 numaralı kanun teklifi

Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2/25 numaralı kanun teklifi SıraNo 52 Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2 25 numaralı kanun teklifile gümrük tarifesi kanununun 28 inci maddesinin tadili hakkında

Detaylı

Maliye vekilliginin 5 - VIII - 1936 tarih ve 23228/5/23037 sayili tezkeresi suretidir

Maliye vekilliginin 5 - VIII - 1936 tarih ve 23228/5/23037 sayili tezkeresi suretidir S.Sayisi:246 Bazi maddelerden istihlak vergisi ahnmasi hakkmdaki 2731 sayili kanunun I nci maddesinin 5 nci fikrasmin tefsiri hakkmda Ba veualet tezkeresi ve Gumrtik ve inhisarlar, iktisad, Maliye ve Biitge

Detaylı

Ciimhuriyet Hiikumeti her cihetten milli menfaalerimize uygun bulunan isbu mukavelenameyi Kamutaym yiiksek tasvibine arzedir.

Ciimhuriyet Hiikumeti her cihetten milli menfaalerimize uygun bulunan isbu mukavelenameyi Kamutaym yiiksek tasvibine arzedir. S. Sayisi: 222 Turkiye Cumhuriyetile iran Devleti ehin ahisi arasinda imza edilmi olan Turk ve Iran Gumruklerinin faaliyetini tanzim eden anla manm tasdiki hakkinda kanun layihasi ve Harieiye, Cumruk ve

Detaylı

S. Sayisi: 109. D. 2 Reisi A. Yurdakul. Birinci Reis 8. Oran. D. 1. Reisi F. Eke. D. 4. Reisi F. Erinc Aza. D. 3. Reisi A. Ozgen. Aza. B. Esen.

S. Sayisi: 109. D. 2 Reisi A. Yurdakul. Birinci Reis 8. Oran. D. 1. Reisi F. Eke. D. 4. Reisi F. Erinc Aza. D. 3. Reisi A. Ozgen. Aza. B. Esen. S. Sayisi: 109 Hudud ve sahiller sihhat umum mudurlugu 1933 yili son hesabi hakkinda mutabakat beyannamesinin sunulduguna dair Divani muhasebat nyaseti tezkeresile Hudud ve sahiller sihhat umum mudurlugu

Detaylı

S. SAYISI. Devre : X İçtima : 2. T. C. "* Başbakanlık ',, ''** Muamelât Umum Müdürlüğü "*" Tetkik Müdürlüğü Rayı: 71/2276, 6/1374 29.IV.

S. SAYISI. Devre : X İçtima : 2. T. C. * Başbakanlık ',, ''** Muamelât Umum Müdürlüğü * Tetkik Müdürlüğü Rayı: 71/2276, 6/1374 29.IV. Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI yapacakları yatırımların İktisadi iş Birliği İdaresine garanti edilmesine dair Anlaşmanın onanması hakkında kanun lâyihası ve Hariciye, Ticaret ye Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD

ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD Devre : X OAC ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD Konservecilik ve gıda maddeleri muhafazası uzmanı celbi hususunda Türkiye Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Teknik yardım Teşkilâtı arasında akdolunan 14 sayılı Ek

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI

TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI ARASINDA TÜRKİYEDE BİR ÇALIŞMA ENSTİTÜSÜ KURULMASINA MÜTEALLİK 13 SAYILI EK ANLAŞMA Milletlerarası Çalışma Teşkilatı (Badema Teşkilatı diye anılacaktır.)

Detaylı

Eylul - ikinci te rin 1936 aylarma aid raporun sunulduguna dair Divani muhasebat riyaseti tezkeresi ve Divani muhasebat encumeni mazbatasi (3/316)

Eylul - ikinci te rin 1936 aylarma aid raporun sunulduguna dair Divani muhasebat riyaseti tezkeresi ve Divani muhasebat encumeni mazbatasi (3/316) S. Say i si: 91 Eylul - ikinci te rin 1936 aylarma aid raporun sunulduguna dair Divani muhasebat riyaseti tezkeresi ve Divani muhasebat encumeni mazbatasi (3/316) Divani Muhasebat TJ. 110674 Sayu 12-1-1937

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe Devre : X I f " tçtima: S. SAYISI : 00 Ege Üniversitesi adiyle izmir'de bir üniversite kurulması hakkında ki sayılı Kanuna ek kanun lâyihası ve Maarif ve Bütçe encümenleri mazbataları (/) T. C. Başvekâlet.

Detaylı

SL Sayısı:, 146. /. İnönü

SL Sayısı:, 146. /. İnönü SL Sayısı:, 146 Gazete ve mecmuaların basılmasında kullanılan kâğıdlar ucuzlatıldrğmdan 2294 sayılı kanunun 3 ncü maddesine göre keyfiyetin tasdikma dair 3/339, gümrük tarifesinin (328 A ve B) numaralarına

Detaylı

S. SAYISI 185. Devre : X İçtima: 1

S. SAYISI 185. Devre : X İçtima: 1 Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI 185 Mensucat Sanayii Mevzuunda Türkiye'ye Teknik Yardım Temini Hususunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler arasında imzalanan 12 numaralı Ek Anlaşmanın

Detaylı

( S. Sayısı : 264 ) Hariciye Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Hariciye Encümeni Esas No. 1/641 Karar No. 44 Yüksek Reisliğe 27. V.

( S. Sayısı : 264 ) Hariciye Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Hariciye Encümeni Esas No. 1/641 Karar No. 44 Yüksek Reisliğe 27. V. Devre : X AA / İçtima: 3 S. SAYISI : /04 Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin çiçek aşısı vesikasına ve hacı hareketlerinin sıhhi kontroluna mütaallik bâzı maddelerinin tadili hakkındaki ek nizamnamelerin

Detaylı

TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA ARAZİ MESAİLİNİN KAT'İ SURETTE HALLİNİ MUTAZAMMIN ANLAŞMA

TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA ARAZİ MESAİLİNİN KAT'İ SURETTE HALLİNİ MUTAZAMMIN ANLAŞMA TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA ARAZİ MESAİLİNİN KAT'İ SURETTE HALLİNİ MUTAZAMMIN ANLAŞMA Türkiye Cumhur Reisi ve Fransa Cumhur Reisi. 20 teşrinievvel 1921 tarihli itilafnamenin 7 nci Maddesinde ve mezkür

Detaylı

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde 9 - Maliye Vekâleti kuruluş ve görevleri hakkındaki 99 sayılı Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı maddeler eklenmesine dair sayılı Kanunla sayılı Kanunun nci maddesinde ve sayılı

Detaylı

1936 mall yih umumi muyazenesine dahil bazi daire butgelerinde degi iklik yaoilmasina dair kanun layihasi ve Butge encumeni mazbatasi (1/803)

1936 mall yih umumi muyazenesine dahil bazi daire butgelerinde degi iklik yaoilmasina dair kanun layihasi ve Butge encumeni mazbatasi (1/803) S. Sayisi: 162 1936 mall yih umumi muyazenesine dahil bazi daire butgelerinde degi iklik yaoilmasina dair kanun layihasi ve Butge encumeni mazbatasi (1/803) T.C, Ba vekalet 10 - V - 1937 Kararlar mudurlugii

Detaylı

Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI :

Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI : Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI : 286 Hükümeti arasında 12 Temmuz 1947 tarihinde Ankara'da imzalanan «Türkiye' ye yapılacak yardım hakkında Anlaşma» nm onanmasına dair 5123 sayılı Kanunun 2 nci maddesine

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı: 2 MİLLET MECLlSl S. Sayısı: T. C. Başbakanlık Kanımlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 71/902-1936 MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Dönem : 1 Toplantı: 2 MİLLET MECLlSl S. Sayısı: T. C. Başbakanlık Kanımlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 71/902-1936 MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Dönem : 1 Toplantı: 2 MİLLET MECLlSl S. Sayısı: 163 Türkiye ile İran arasında akdedilen Kültür Andlaşmasının onaylanmasının uygun bulunduğu hakkında kanun tasarısı ve Dışişleri ve Millî Eğitim komisyonları

Detaylı

Devre r X îçtima: 2 S. SAYISI :

Devre r X îçtima: 2 S. SAYISI : Devre r X îçtima: S. SAYISI : Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvel ile tadil ve eklerinin Ziraat Vekâleti kısmında değişiklik yapılması hakkında kanun

Detaylı

T.B.M.M. îktısad encümeni Esas No. 1/960 Karar No. 82 1 - IV - 1938. Hariciye encümeni mazbatası

T.B.M.M. îktısad encümeni Esas No. 1/960 Karar No. 82 1 - IV - 1938. Hariciye encümeni mazbatası S. Sayısı: 131 Türkiye ile Çekoslovakya arasında aktedilmiş olan 12 mayıs 1936 tarihli ticarî mübadele anlaşmasına ek olarak tanzim olunan protokol ile merbutu listelerin tasdiki hakkında kaftun lâyihası

Detaylı

S. SAYISI 180. Devre *: X İçtima : 1

S. SAYISI 180. Devre *: X İçtima : 1 Devre *: X İçtima : 1 S. SAYISI 180 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Mısır Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Ticaret ve ödeme Anlaşmaları ile eklerinin tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye

Detaylı

Devlete aıd matbaaların birleştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Millî müdafaa, Maarif, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/192)

Devlete aıd matbaaların birleştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Millî müdafaa, Maarif, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/192) S. Sayısı: 29 Devlete aıd matbaaların birleştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Millî müdafaa, Maarif, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/192) T. C. Başvekâlet Muamelât müdürlüğü Sayı : 6/1341

Detaylı

Büyük Millet Meclisi Yüksek Reisliğine

Büyük Millet Meclisi Yüksek Reisliğine S. Sayısı: 269 Harp dolayısile karadan, denizden ve havadan memleketimize gelmekte olan mülteciler hakkında kanun lâyihası ve Millî müdafaa ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/665) T. C. Başvekâlet 6 -

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949 698, ^ New - York'ta Lake Success'te imzalanan (Kadın ve Çocuk Ticaretinin kaldırılması) ve (Müstehcen neşriyatın tedavül ve ticaretinin kaldırılması) hakkındaki Protokollerin onanmasına dair Kanun (Resmî

Detaylı

Gümrük ve inhisarlar encümeni mazbatası. T.B.M.M. G. ve î. Encümeni 28 - VI - 1939 Eısas No. 1/193 Karar No. 14. Yüksek Reisliğe

Gümrük ve inhisarlar encümeni mazbatası. T.B.M.M. G. ve î. Encümeni 28 - VI - 1939 Eısas No. 1/193 Karar No. 14. Yüksek Reisliğe S. Sayısı: (75 Ankara Orman çiftliğindeki bira fabrikasile tesisat ve müştemilâtının ve arpa silosunun İnhisarlar umum müdürlüğüne devri hakkında kanun lâyihası ve Gümrük ve inhisarlar, Ziraat ve Bütçe

Detaylı

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. '" : '"y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. ' : 'y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni Ifltal: ı S. SAYISI : 7 Y& K 35 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 492 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 1954 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanununa

Detaylı

Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/

Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/ Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/ Afyon Karahisar Mebusu Rıza Çerçel'in, Munzam değerli posta pulları çıkarılmasına dair kanun teklifi ve Münakalât, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (2/21)

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

S. SAYISI : 309. Devre : X içtima : 1

S. SAYISI : 309. Devre : X içtima : 1 Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 309 Çırağan Sarayı enkazı ile arsasının hazineye iadesi ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığına devri hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

S. Sayısı: 237. , Başvekâlet vekili Dr. R. Saydam

S. Sayısı: 237. , Başvekâlet vekili Dr. R. Saydam S. Sayısı: 237 Fabrika meslekî kursları hakkında kanun lâyihası ve İktısad Maarif, Millî müdafaa, Sıhhat ve içtimaî muavenet ve Adliye encümenleri mazbataları (1/816) T. C. Başvekâlet 15 - V - 1937 Kararlar

Detaylı

Oyun aletlerinden belediyelerce ve köy idarelerince alınacak resim hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (l/iooi)

Oyun aletlerinden belediyelerce ve köy idarelerince alınacak resim hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (l/iooi) S. Sayısı: 239 Oyun aletlerinden belediyelerce ve köy idarelerince alınacak resim hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (l/iooi) T. c. Başvekâlet 16-77 - 1938 Kararlar Müdürlüğü

Detaylı

(Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 15/VII/1938 - Sayı : 3960)

(Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 15/VII/1938 - Sayı : 3960) 1119 Terbiyevî mahiyeti haiz filimlerin milletler arasında intişarım kolaylaştırmak için 11 birinci teşrin 1933 tarihinde Oenevrede akdolunan beynelmilel mukavelenameye iltihaka dair kanun (Resmî Gazete

Detaylı

EĞİTİM EMEKÇİLERİ ÖRGÜTLENME TARİHİNDEN

EĞİTİM EMEKÇİLERİ ÖRGÜTLENME TARİHİNDEN EĞİTİM EMEKÇİLERİ ÖRGÜTLENME TARİHİNDEN BAKİ SARISAKAL EĞİTİM EMEKÇİLERİ ÖRGÜTLENME TARİHİNDEN Muallimler Birliği Umumi Merkezi Reisi İzmir Mebusu Necati Bey Muallimler Birliği Müessislerinden Prag Sefiri

Detaylı

Emniyet teşkftât fomm&nmbazimaddelerinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri fhaübataları (1/1048)

Emniyet teşkftât fomm&nmbazimaddelerinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri fhaübataları (1/1048) 3.Sayısı: 7 Emniyet teşkftât fomm&nmbazimaddelerinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri fhaübataları (/048) T. 0. Başvekalet Kararlar müdürlüğü Mayı : 6'/mo Büyük Mîllet

Detaylı

Avrupa Konseyi Üyesi Memleketler Arasında Gençlerin Kollektif Pasaport ile Seyahatlerine Dair Avrupa Sözleşmesi

Avrupa Konseyi Üyesi Memleketler Arasında Gençlerin Kollektif Pasaport ile Seyahatlerine Dair Avrupa Sözleşmesi Avrupa Konseyi Üyesi Memleketler Arasında Gençlerin Kollektif Pasaport ile Seyahatlerine Dair Avrupa Sözleşmesi 13 Ekim 1962 Karar Sayısı: 6/1011 Strazburg da 14/9/1962 tarihinde imzalanan ilişik Avrupa

Detaylı

TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME

TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME Bu sözleşme, ILO'nun temel haklara ilişkin 8 sözleşmesinden biridir. ILO Kabul Tarihi: 18 Haziran 1949 Kanun Tarih

Detaylı

111 Cenaze nakline mahsus beynelmilel itilâfnameye iltihakımız hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 7/II/±9.

111 Cenaze nakline mahsus beynelmilel itilâfnameye iltihakımız hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 7/II/±9. 111 Cenaze nakline mahsus beynelmilel itilâfnameye iltihakımız hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 7/II/±9.39 - Sa/yv : 4126) No. Kabul tarihi 3584 26-1-1939 BÎRlNCl MADDE 10 şubat 1937 tarihinde

Detaylı

221 Türkiye ile Danimarka arasında imzalanan Ticaret ve Ödeme Anlaşmalariyle eklerinin onanması hakkında Kanun

221 Türkiye ile Danimarka arasında imzalanan Ticaret ve Ödeme Anlaşmalariyle eklerinin onanması hakkında Kanun 221 Türkiye ile Danimarka arasında imzalanan Ticaret ve Ödeme Anlaşmalariyle eklerinin onanması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm: 3.1.1950 - Sayı: 7396) No. ~» Kabul tarihi 5484 26. XII. 1949 BlRÎNCl

Detaylı

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288)

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) Devre " X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 57 Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) T, C. Başvekâlet 18.V. 1955 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi tiayı: 71 146/1753 Türkiye

Detaylı

SıraNo 191. T. C. Başvekâlet Kararlar müdürlüğü Sayı 6/1307 B. M. M. Yüksek Reisliğine 20-V-1934

SıraNo 191. T. C. Başvekâlet Kararlar müdürlüğü Sayı 6/1307 B. M. M. Yüksek Reisliğine 20-V-1934 SıraNo 191 Maliye vekâleti tarafından idare olunan inhisarlar hakkındaki kanuna müzeyyel I/I0I3 numaralı kanun lâyihası ve Gümrük ve inhisarlar ve Bütçe encümenleri mazbataları T. C. Başvekâlet Kararlar

Detaylı

S. Sayisi:147 3UUX T.C. Eararlar mudurlugu Sayt : 6/1071 Biiyiik Millet Meclisi Yiiksek Reisligiae

S. Sayisi:147 3UUX T.C. Eararlar mudurlugu Sayt : 6/1071 Biiyiik Millet Meclisi Yiiksek Reisligiae S. Sayisi:147 Trabzon - iran hududu transit yolu uzerinie otobus, kamyon ve otomobil i letmesi hakkinda kanun layihasi ve Nafia ve But?e encumenleri mazbatalan (I/760) 3UUX T.C. Ba$vekalet Eararlar mudurlugu

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) S. Sayısı:20 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) T. G. Başvekâlet Muamelât Umum Müdürlüğü Kararlar Müdürlüğü Sayı':

Detaylı

Btitçe encümeni mazbatası. Yüksek Reisliğe. (S.»ayısı : 221)

Btitçe encümeni mazbatası. Yüksek Reisliğe. (S.»ayısı : 221) S. Sayısı: 221 Yugoslavya Hükümetinden alınan tazminatın Kızılay Cemiyetine verilmesine dair kanun lâihası ve Sıhhat ve içtimai muavenet ve Bütçe encümenleri mazbatalzrı (I/I03I) T. 0. Başvekâlet 7 - V

Detaylı

SıraNo 141. Esbabı mucibe

SıraNo 141. Esbabı mucibe SıraNo 141 İpekböceği ve tohumu yetiştirilmesi ve muayene ve satılması hakkındaki kanunun 14 üncü maddesinin tadiline dair 1/ 85 numaralı kanun lâyihası ve İktisat, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

TC SAGLlK BAKANLlGI. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

TC SAGLlK BAKANLlGI. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü TC SAGLlK BAKANLlGI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü L.C. SAGLIK BAKM'LIGI _ SAGLlKHİZMETLER1 GENEL MüDüRLüGÜ - SAGLIK. B.AK.M'LIGI OROAN,OOKU NAKl1 VE DİYALİZ HİZMEnERİ DAİREBAŞKANLIGI ~ 19. l"ıllliıliilııliiııınıılli

Detaylı

Hayvanlar vergisi kanununun 2 nci maddesinin (A) fıkrasını değiştiren kanun lâyihası ve Maliye, Ziraat ve Bütçe encümenleri mazbataları ( I/49)

Hayvanlar vergisi kanununun 2 nci maddesinin (A) fıkrasını değiştiren kanun lâyihası ve Maliye, Ziraat ve Bütçe encümenleri mazbataları ( I/49) S. Sayısı: 13 Hayvanlar vergisi kanununun 2 nci maddesinin (A) fıkrasını değiştiren kanun lâyihası ve Maliye, Ziraat ve Bütçe encümenleri mazbataları ( I/49) T.C Başvekâlet Kararlar Müdürlüğü Sayı 6/6/5

Detaylı

S. Sayısı: 193. Yüzde beş faizli Hazine tahvilleri ihracına dair kanun lâyihası ve İktisat, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/585)

S. Sayısı: 193. Yüzde beş faizli Hazine tahvilleri ihracına dair kanun lâyihası ve İktisat, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/585) S. Sayısı: 193 Yüzde beş faizli Hazine tahvilleri ihracına dair kanun lâyihası ve İktisat, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/585) T. C. Başvekâlet 21 - III -1941 Kararlar dairesi müdürlüğü Sayı

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

Gereken işlemin yapılmasını saygılarımla rica ederim. Burdur Milletvekili M. özbey

Gereken işlemin yapılmasını saygılarımla rica ederim. Burdur Milletvekili M. özbey S. SAYISI : 13 Burdur Milletvekili Mehmet özbey'in, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun geçici 65 nci maddesinin «E» fıkrasının değiştirilmesi hakkında kanun teklifi ve Maliye ve Bütçe komisyonları

Detaylı

1155 Ecnebilerin Türkiyede ikamet ve seyahatleri hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/1938 - Sayı : 3961)

1155 Ecnebilerin Türkiyede ikamet ve seyahatleri hakkında kanun. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/1938 - Sayı : 3961) 1155 Ecnebilerin Türkiyede ikamet ve seyahatleri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 16/VII/1938 - Sayı : 3961) îfo. Kabul tarihi 3529 29 - VI - 1938 BİRİNCİ MADDE Pasaport kanunu hükümlerine

Detaylı

03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet HERDEM in Başkanlığında ve hoş geldiniz sözleri ile başlatıldı. Açılış ve yoklama yapıldı; Hazirun listesi

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000 Sayı: 23956)

(Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000 Sayı: 23956) -1429- TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA TİCARET VE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞU HAKKINDA KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) S. Sayısı: 46 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) Orman umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik

Detaylı

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes S. SAYISI : 03 Kan Bankası ve kan nakil merkezlerinin döner sermaye ile idaresine dair kanun lâyihası ve Sağlık ve Sosyal Yardım, Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/372) T. C. Başbakanlık 12. IV.

Detaylı

Müzayede, münakaşa ve ihalât kanununa müzeyyel 1/344 numaralı kanun lâyihası ve Adliye, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Müzayede, münakaşa ve ihalât kanununa müzeyyel 1/344 numaralı kanun lâyihası ve Adliye, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları SıraNQ 335 Müzayede, münakaşa ve ihalât kanununa müzeyyel 1/344 numaralı kanun lâyihası ve Adliye, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları 7\ C. Başvekâlet Muamelât müdürlüğü Sayı 6/1127. B. M. M. Yüksek

Detaylı

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER İSTATİSTİKİ BİLGİLER 1 MESLEK MENSUPLARI YILLARA GÖRE SAYILARI GRAFİĞİ 2009 Aralık 2008 Eylül-Aralık 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 1994-1995 1990-1991

Detaylı

Esbabı Imucibe projesi

Esbabı Imucibe projesi S. Sayısı: 72 Devlet demiryolları ve limanları ve Devlet denizyolları işletme umum müdüriüklerıle Devleı havayolları umum müdürlüğüne muktazi alelûmum vesait ve teçhizat ve malzemenin temini hakkında kanun

Detaylı

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713)

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) S. SAYISI : 83 Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) T. C. Başvekâlet 21. XII. 1953 Muamelât Umum Müdürlüğü Sayı : 71/2699,

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

Guinjuk ve inliisarlar eaoiimeiii mazbatasi

Guinjuk ve inliisarlar eaoiimeiii mazbatasi S. Sayisi: It inhisarlann idaresi hakkmdaki 1660 numarali kanuna muzeyyel 2159 sayih kanunun 9 uncu maddesine bir fikra eklenmesine dafr kanun layihasi ve Gumruk ve inhisarlar encumeni mazbatasile Tuz

Detaylı

&*pr» : X S. SAYISI : 110

&*pr» : X S. SAYISI : 110 &*pr» : X S. SAYISI : 110 Islahı Hayvanat Kanununun 37 nci maddesinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Ziraat, Gümrük ve inhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/430) T. C. Başvekâlet

Detaylı

SINAİ MÜESSESELERDE HAFTA TATİLİ YAPILMASI HAKKINDA 14 NUMARALI SÖZLEŞME

SINAİ MÜESSESELERDE HAFTA TATİLİ YAPILMASI HAKKINDA 14 NUMARALI SÖZLEŞME SINAİ MÜESSESELERDE HAFTA TATİLİ YAPILMASI HAKKINDA 14 NUMARALI SÖZLEŞME Künye----------------------------------------------- Adı: SINAİ MÜESSESELERDE HAFTA TATİLİ YAPILMASI HAKKINDA 14 NUMARALI SÖZLEŞME

Detaylı

(Resmî Gazete ile neşir ve üânı : 7. IV. 1944 - Sayı : 5675)

(Resmî Gazete ile neşir ve üânı : 7. IV. 1944 - Sayı : 5675) 12 Türkiye ile Almanya arasında Ticari Mübadelelerin ve Tediyelerin tamimi hakkında Ankara'da imza olunan iki Anlaşma ile bu Anlaşmalara bağlı protokol ve mektupların tasdikına dair kanun (Resmî Gazete

Detaylı

Gümrük ve İnhisarlar Encümeni mazbatası

Gümrük ve İnhisarlar Encümeni mazbatası S. Sayısı: 206 Sıcak ve soğuk maden sularının istismarı ile kaplıcalar tesisatı hakkındaki kanuna ek kanun lâyihası ve Gümrük ve İnhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/240) T.C. Başvekâlet

Detaylı

T. B.M.M. ZABIT CERİDESİ

T. B.M.M. ZABIT CERİDESİ D E V R E : VII CİLT : 8 ÎÇTÎMA : 1 T. B.M.M. ZABIT CERİDESİ Yirmi altıncı inikat 8 III. 1944 Çarşamba ^ 1. Sabık zabıt hulâsası 2. Havale edilen evrak 3. Riyaset Divanmın Heyeti Umumiyeye maruzatı 1.

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 - Sayı : 8654)

(Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 - Sayı : 8654) İngiltere ve Fransa Hükümetlerinden temin edilen teslihât kredileri ve diğer askerî borçların tasfiyesi hakkında imzalanan anlaşmaların tasdikma mütedair Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 -

Detaylı

-3 - Bütçe encümeni mazbatası. Yüksek Reisliğe

-3 - Bütçe encümeni mazbatası. Yüksek Reisliğe J+. Hazineden taksitle gayri menkul mal satın almış olanların taksit bedellerinin tecili hakkındaki kanunun birinci maddesinin değiştirilmesine dair 1/596 numaralı kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri

Detaylı

Türkiye ile İtalya arasındaki Kültür Anlaşmasının onanması hakkında kanun tasarısı ve Dışişleri ve Millî Eğitim komisyonları raporları

Türkiye ile İtalya arasındaki Kültür Anlaşmasının onanması hakkında kanun tasarısı ve Dışişleri ve Millî Eğitim komisyonları raporları - ' S. SAYİSİ :, Türkiye ile İtalya arasındaki Kültür Anlaşmasının onanması hakkında kanun tasarısı ve Dışişleri ve Millî Eğitim komisyonları raporları (1/238) : T. C. Başbakanlık 25. VII. 1951 Muamelât

Detaylı

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ Yayımlandığı R.Gazete: 01.03.2001-24333 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı; İthal ve ihraç edilecek gıdaların kontrolü

Detaylı