S. Sayisi: 109. D. 2 Reisi A. Yurdakul. Birinci Reis 8. Oran. D. 1. Reisi F. Eke. D. 4. Reisi F. Erinc Aza. D. 3. Reisi A. Ozgen. Aza. B. Esen.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "S. Sayisi: 109. D. 2 Reisi A. Yurdakul. Birinci Reis 8. Oran. D. 1. Reisi F. Eke. D. 4. Reisi F. Erinc Aza. D. 3. Reisi A. Ozgen. Aza. B. Esen."

Transkript

1 S. Sayisi: 109 Hudud ve sahiller sihhat umum mudurlugu 1933 yili son hesabi hakkinda mutabakat beyannamesinin sunulduguna dair Divani muhasebat nyaseti tezkeresile Hudud ve sahiller sihhat umum mudurlugu 1333 yili son hesabi hakkinda kanun layihasi ve Divani muhasebat encumeni mazbatasi (3/329, 1/68) Hudud ve sahiller sihhat umum mudurlugu 1933 yili son hesabi hakkmda miitabakat beyannamesinin sunulduguna dair Divani muhabat riyaseti tezkeresi (3/329) T. C. Divam muhasebat U. HI 756 H Btiyiik Millet Meclisi Yiiksek Reisligine Hudud ve sahiller sihhat aimmm miidurluguniinl933 mali yili hesabi katisi dairesinden gonderilmeknan mutabakat beyannamesinin miiteferri cetvellerile birlikte bagli olarak sunulmus oldugu arzolunur. D. M. Reisi 8. Oran Beyanname Hudud ve sahiller umum mudurlugunun 1933 mali yili hesabi katisi dairesinden gonderilmekle Divani muhasebatga tetkik ve miihakeme edilmis olan idare besablarile karsilastirilarak goriilen farklar ve sebebleri bagli cetvellerde arz ve izah olunmu tur. Isbu cetvellerdeki mesruhat nazari dikkate alinmak suretile hesabi katide yazili rakamlann kabule sayan bulundugunu arzeyleriz. Birinci Reis 8. Oran D. 1. Reisi F. Eke D. 2 Reisi A. Yurdakul D. 3. Reisi A. Ozgen D. 4. Reisi F. Erinc B. Esen Yusuf Ziya Alsan G. Dincer M. Menemenci R. Bakuy IT. Demirsoy M. Ih. Erenli E. R. Ayla Nazmi Ba$ak F. Ozbudun Z. A. Orbay M. Ali Apak Muddeiumumi Enver ArJcun

2 2 Hudud ve sabiller sihhat umum mudurlugti 1933 yili son hesabi hakkmda kanun layihasi (1/68) T. C. Ba vekmet 3 - XI Kararlar tnudiirlugu Bayi : 6/3035 Biiytik Millet Meclisi Yiiksek Reisligine Hudud ve sahiller sihhat umum mudiirlugunun 1933 mail sdnesi kati hesabi hakkmda Sihhat ve igtintai muavenet vekilliginee hazirlanan ve Icra Vekilleri Heyetince tarihinde Yiiksek Meclise arzi kararla^tirilan kanun layihasi esbabi mucibesile birlikte yuksek huaurlarma sunulmustur. Basvekil Ismet Esbabi mucibe layihasi Miilhak biitge ile idare edilmekte olan Hudud ve sahiller sihhat umum mudiirlugunun 1933 mail senesi on iki aylik hesabi katisine miiteallik cetveller ile kanun layihasi bu tekrir ile birlikte takdim kilmdi mail senesi; haziran 1933 iptidasmdan mayis 1934 nihayetine kadar on iki aylik bir devreden ibarettir. On iki aylik biitgeye nazaran 1933 senesi varidatmin muhammenati ( ) lira oldugu halde on iki aylik tahsilati ( ) lira (27) kurus fazlasile ( ) lira (27) kurustur. 1 - Fazla tahsilata aid izahat A - Gerek limanlanmiz arasindaki muamelati ticariyenin kesreti ve gerek transit ge en gemilerin tezayudii hasebile tonilato maddesinden ( ) lira (62) kurus fazla tahsilat yapilmistir. B - Umum miidiirliige aid sekiz yiiz kiisur bin liralik ihtiyat akgesinin uzun miiddet Is bankasinda kalmasmdan dolayi senevi % 3 faiz uzerinden (19 537) lira (93) kurus tahminden fazla tevdiat faizleri temettii hasil etmi^tir. C - Sahil sihhiye ambarlarinda meveud eski e^yalarm tahminden fazlasile sattlmasmdan dolayi (302) lira (15) kurus bir fazlalik arzetmistir. E mali senesi butge kanununun 10 ncumaddesi mucibince istikraz edilen ( ) lira ile Rokfeller miiessesesinden teberrii edilen ( ) lira ve tahlil, serom bedellerile esham ve tahvilat kupon sati larmdan (63 197) lira (45) kurus ki ceman ( ) lira (45) kurus tahminden fazla tahsilat vuku bulmu^tur. 2 - Noksan tahsilata aid izahat D - Birinei faslin ikinei maddesini te kil eden miicellet patenta hasilati; 50 tona kadar olan merakibi bahriyenin seferlerini azaltmalarcndan dolayi miicellet patenta satisi yapilamamis olmakla bu maddeden (1 441) lira noksan tahsilat vuku bulmu^tur. H - Ikinei faslin birinei maddesini te kil eden cezayi nakdi hasilatindan da vapur kaptanlarinin 1933 mali senesi zarfinda riisumu sihhiye kanununa muhalif fazla hareketleri goriilmediginden dolayi tahmin miktarindan (1 120) lira noksanile tahsilat yapilmi^tir. tt - Bula$ik limanlardan gelen vapurlara ikame edilen gardiyanlara mukabil vapur kaptanlarindan almmakta olan ucretin kaldirilmasmdan dolayi bula^ik riisumu maddesinden bu sebebe binaen (11 326) lira (88) kurus noksan tahsilat yapilmi^tir. ( S. Sayisi : 109 )

3 ^3 V mail senesi zarfmda Evkai umum mudurlugiinden almacak (40 000) liralik muavenetin mezkur miidurluk mak vaziyetinin ademi miisaadesine mebni alinamamasindan dolayi 3 ncii fasli teskil eden muavenet tamamen tahsil olunamamistir. Varidatin tahsil olundugu mahaller ile cibayet olunan varidatin hangi mahallerde ve ne nisbette tahsil edildigini gosteren derece itibarile tanzim edilmis bir miifredat eetveli mevcuttur. En gok hareket ve muvasalat mintakalan sirasile Hopa, Zonguldak, Bogazlar, Izmir ve Mersin oldugundan varidatin en muhim kismi bu mahallerce cibayet edilmekte ve diger yerler daha ziyade sihhi ve sefainin tabi olduklari mali murakabe ile istigal etmektedirler. 3 - Masarifata aid izahat Biitge ile alman tahsisat Yapilan tediyat Vukubulan tasarrufi at Fasil L Yekiin 4 - Dairenin deruhte ettigi tesebbiisat igin daimi tahsisat Biitge ile alman Yapilan tediyat Tasarrufat Fasil Yekun Binaenaleyh memurin ve mustahdemin igin verilen maas ve tahsisattan (23 669) lira (45) kurus ve dairenin deruhte ettigi tesebbiisata aid daimi tahsisattan (9 413) lira (46) kurus ve diger miiteferrik islere aid tahsisattan da ( ) lira (81) kurus ki ceman 1933 mali senesi butgesinden ( ) lira (72) kurus tasarruf yapilmistir. ( S. Sayisi i 109 )

4 Lira K. ^ Ihtiyat ak^esinin blancjosu * mali senesi nihayetinde 1934 senesi haziran iptidasina devroliinaii ihtiyat ake,esi olup blan<;osu asagida gosterilmistir: Depozito ve tasfiyeden miidevver emanet ak^esi BiitQe emaneti Ihtiyat akcesi Alacakh hesablar yekunu olup 1934 senesine devrolunan Verecekli hesablar Ankara Is bankasmdaki (611) numarali hesabi cari Ankara Is bankasindaki (20041) numarali hesabi eari Sihhat ve ictimai muavenet vekili Dr. Refik Muhasebe imiduru 15-X-1934 Divani Muhasebat enciimeni mazbatasi T. B. M. M. Divani muhasebat enciimeni Esas No. 1/68, 3/329 Karar No. 16 Hudud ve sahiller sihhat umum mudiirluguniin 1933 mali yili hesabi katisi hakkinda Basvekilligin 3 tesrinisani 1934 tarihli ve 6/3035 numarali tezkeresile teklif olunan kanun layiliasi ve Divani muhasebattan gonderilen mutabakat beyannamesi cetvellerile birlikte tetkik ve muzakere edildi. Kati hesab ile beyanname cetvellerinde yazili rakamlar arasmda yekun itibarile fark gorulmemis, yalniz Rokfeller imiessesesi tarafmdan teberrii olunan liranin muhasebei umumiye kanununun 55 nci maddesi mucibince ve biitce kanununun 10 ncu maddesine istinaden yapilan liralik istikrazi hasilinin bu namlarla agilacak hususi fasillarda gosterilmesi ioab ederken kati hesabm varidat cetvelinde 2 nci faslin 5 nci hasilati muhtelife maddesinde gosterildigi anlasildigindan bu esasa gore tanzim Yiiksek Reislige (S. Sayisi : 109) 11-II olunan masraf, varidat cetvelleri ilisik olup Hiikumetge teklif olunan kanun layihasi ikinci maddesinde tebyiz hatasi oldugu anlasilan 72 kurus, 27 kurusa duzeltilmek ve bazi kelimeler degistirilmek suretile tadil edilerek Uimumi heyetin fcasvibine arzedilmek ilzere sunuldu. D.M. E. Reisi Nigde Na. Mitat Aydm Qorum A. B%za Ozeng Erzurum N. Dumlu Kastamonu Nuri Tamac Mugla H. Kit aba M. M. Trabzon Mitat Aydm Coram N. B. Yildinm Istanbul H. Gursoy Konya M. Halid tfner Katib Yozgad Sungur Denizli H. R. Oktem Kayseri F. Giibgub Mardin ffilmi Qoruk

5 HtfKtiMETlN TEKLlPl Hudud ve sahiller sihhat umum mudihrlugunun 1933 mail senesi hesabi kati kanun layihasi MADDE 1 Hudud ve sahiller sihhat umum miidurlugiinun 1933 senesi umumi masarifi bagli (A) cetvelinde gosterildigi iizere ( ) lira (28) kunistur. MADDE 2 Mezkur miidurliigiin ayni sene umum varidati bagh (B) cetvelinde gosterildigi iizere ( ) lira (72) kuru^tur. MADDE 3 Tahsisattan 1933 senesi i inde sarfolunmayan ve (A) cetvelinde ayri bir siitunda gosterilen ( ) lira (72) kurus. iptal olunmustur. MADDE 4 Bu kanun ne$ri tarihinden muteberdir. MADDE 5 Bu kanunun icrasma Sihhat ve igtimai muavenet vekili memurdur X Bs. V. Ad. V. M. M. V. tsmet S. Saracoglu Zektii Da. V. Ha. \> Mai. V. #. Kaya Dr. T. R. Aras Fund Ml V. Na. V. Ik. V. Abidin Ali M. Celdl S. I. M. V. G. I. V. Zr. V. Dr. Refik Ali Roma Muhlis DlVANI MUHASEBAT ENCtlMENlNlN DEGt TtRl t Hudut ve sahiller sihhat umum mudiirlugunun 1933 malt yili hesabi Tmti kanun l&yihasi MADDE 1 Hudut ve sahiller sihhat umum miidurluguniin 1933 mali yili mesarifi bitisik (A) cetvelinde gosterildigi iizere ( ) lira (28) kurustur. MADDE 2 Adi gecen umum miidurliigiin ayni yil tahsilati bitisik (B) cetvelinde gosterildigi iizere ( ) lira (27) kurustur. MADDE mali yili icinde sarf edilmeyen ve bitisik (A) cetvelinde ayri bir siitunda gosterilen ( ) lira (72) kurusluk tahsisat bakiyesi iptal olunmustur. MADDE 4 Bu kanun negri muteberdir. tarihinden MADDE 5 Bu kanunu icraya Sihhat ve ictimai muavenet Vekili memurdur. ( S, Sayisi : 109 )

6 A - OETVELI p. Muhassasatin nevi Muhassasat Lira K. Sarfiyat Lira K. Iptal olunan muhassasat Lira K. 1 Memurlar maasi 2 Ucretler 3 Muvakkat tazminat numarali kanunun tatbiki masrafi 5 Mtitekaidin, eytam ve eramil maa i 6 Geee pratikasi tiereti 7 Demirbas, 8 Levazim 9 Miiteferrika 10 Harcirah 11 Resmi telef on masrafi 12 ttcretli muhabere ve miikaleme masrafi 13 Mtitenewi masraflar 14 Muhtelif masraflar 15 NakU vasitalari masraflari 16 Reddiyat 17 Gegen sene diiyunu 18 Eski seneler diiyunu numarali kanunun 8 nei maddesi mueibince Ciimhuriyet Merkez bankasma verilecek itfa karsiligi F. M.. Biitge kanununun beginci maddesi mucibince !) b' Yekun ( S. Say is* : 109.)

7 t B - CETVEt,t M. Varidatin nevi Muhammenat Lira Tahsilat Lira K. Adi varidat 1 Tonilato 2 Miicellet patente Fevkalade varidat 1 Cezayi nakdi hasilatr 2 Bula^ik riisumu 3 Tevdiat faizleri 4 Satilacak emval bedeli 5 Hasilati muhtelife Evkaftan muavenet Muhasebei uinumiye kanummun 55 nci maddesi mucibince teberriiat (Rokfeller miiessesesinden) Biitge kanununiin 10 ncu maddesi vechiie yapilan istikraz hasilati Yekun ( S. Sayisi : 109 )

Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğünün 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin

Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğünün 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin S. Sayısı: 27 Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğü 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı muhesebat riyaseti tezkeresiyle Posta, telgraf ve telefon umum

Detaylı

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu 703 Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu (Besmî Gazete ile neşir ve ilâm : 8/V1/1938 - Sayı : 3928) No. Kabul tarihi 3414 30

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

1936 mall yih umumi muyazenesine dahil bazi daire butgelerinde degi iklik yaoilmasina dair kanun layihasi ve Butge encumeni mazbatasi (1/803)

1936 mall yih umumi muyazenesine dahil bazi daire butgelerinde degi iklik yaoilmasina dair kanun layihasi ve Butge encumeni mazbatasi (1/803) S. Sayisi: 162 1936 mall yih umumi muyazenesine dahil bazi daire butgelerinde degi iklik yaoilmasina dair kanun layihasi ve Butge encumeni mazbatasi (1/803) T.C, Ba vekalet 10 - V - 1937 Kararlar mudurlugii

Detaylı

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNe 236 933 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Haya yolları devlet işletme idaresinin 933 senesi bütçesi hakkında 7 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet 23 -V-933

Detaylı

B.M.M. Yüksek Reisliğine

B.M.M. Yüksek Reisliğine SıraNQ 139 Askerî hastanelerde bulunan hasta bakıcıları ile hemşirelere bir nefer tayını verilmesi hakkında m numaralı kanun lâyihası ve Millî Müdafaa ve Bütçe encümenleri mazbataları T.C. Başvekâlet Muamelat

Detaylı

İ4Ğ Karadeniz Boğazı Tahlisiye İdaresinin 1928 senesi İnıiee kaıiünüüa ıniizeyyel kanun

İ4Ğ Karadeniz Boğazı Tahlisiye İdaresinin 1928 senesi İnıiee kaıiünüüa ıniizeyyel kanun İ4Ğ Karadeniz Boğazı Tahlisiye İdaresinin 1928 senesi İnıiee kaıiünüüa ıniizeyyel kanun f Resmi gazete ile neşir ve ilâm : îöljljuzo - Sayı : to

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

Esibabı mucibe lâyihası

Esibabı mucibe lâyihası SıraNo 193 Maarif vekâleti tarafından idare edilecek mektep pansiyonları hakkındaki kanunun bazı maddelerinin tadiline ve bu kanuna bazı hükümler ilâvesine dair olan kanunun 8 inci maddesinin değiştirilmesi

Detaylı

İ23 Hudud ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1935 malî yılı bütçe kanunu

İ23 Hudud ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1935 malî yılı bütçe kanunu İ23 Hudud ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1935 malî yılı bütçe kanunu No. (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 9/V/1935 - Sayı : 2998) Kabul tarihi 2716 6-V -1935 BİRİNCİ MADDE Hudud ve sahiller sıhhat

Detaylı

Devlet 'Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1957 malî yılı Hesabı Katisine ait mutabakat,

Devlet 'Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1957 malî yılı Hesabı Katisine ait mutabakat, Toplantı: OT I Dönem ı MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : / / Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğünün 957 malî yılı Kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi

Detaylı

İstanbul Üniversitesi 1955 Bütçe yılı hesabı katisine ait Mutabakat Beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi (3/50)

İstanbul Üniversitesi 1955 Bütçe yılı hesabı katisine ait Mutabakat Beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi (3/50) Devre : XI İçtima : 1 S. SAYISI : 162 İstanbul Üniversitesi 1955 bütçe yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi ile istanbul Üniversitesi 1955

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

izmir rıhtım şirketi muvakkat idaresine ait katî hesabın tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Divanı muhasebat encümeni mazbatası (1/348)

izmir rıhtım şirketi muvakkat idaresine ait katî hesabın tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Divanı muhasebat encümeni mazbatası (1/348) S. Sayısı: 15 izmir rıhtım şirketi muvakkat idaresine ait katî hesabın tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Divanı muhasebat encümeni mazbatası (1/348) T.C. Başvekâlet \ "" ^23.111.1940 Kararlar dairesi

Detaylı

Devlet havayolları hizmetleri için 1939 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13)

Devlet havayolları hizmetleri için 1939 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13) S. Sayısı: 32 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13) T. C. Başvekâlet 22 - II - 1939 Kavrarlar müdürlüğü Sayı: 6/797 Büyük Millet Meclisi

Detaylı

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Devre: XI içtimaa Kt\ S. SAYISI : OU 959 Yılı Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/265) T, c. ~~~

Detaylı

SıraNO 118 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ

SıraNO 118 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ SıraNO 8 933 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ \ Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 933 senesi bütçesi hakkında /53 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet

Detaylı

(Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/1i)40 - Sayı : 4">28)

(Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/1i)40 - Sayı : 4>28) Vakıflar umum müdürlüğünün 828 9 malî yılı bütçe kanunu (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/i) - Sayı : 4">28) No. Kabul tarihi 387 3 - V -9 BİRİNCİ MADDE Vakıflar umum müdürlüğü 9 malî yılı masrafları

Detaylı

SıraNo 293 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNo 293 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNo 29 94 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Havayolları Devlet işletme idaresinin 94 senesi bütçesi hakkında /875 numaralı kanuri lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet Kararlar

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun

897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun 897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun (Resmî Gazete ile nesir ve ilâm: VIII. 94 - Sayı: 89) No. 4 Katml tarihi 4. VIII. 94 BİRÎNCİ MADDE

Detaylı

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459)

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459) S. Sayıs:ı 172 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresiyle Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 yılı

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) S. Sayısı: 46 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) Orman umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik

Detaylı

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları Sıra ^ 46 1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları T. C. Başvekâlet 11 - VI - 1931 Muamelât Müdürlüğü Sayı: 6/1650 B. M. M. Yüksek Reisliğine Mektep

Detaylı

SıraNQ 160 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ

SıraNQ 160 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ SıraNQ 934 HUDUT VE SAHİLLER SIHHAT UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 934 senesi bütçesi hakkında /879 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T. C. Başvekâlet

Detaylı

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199)

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199) S. SAYISI : I Orman Genel Müdürlüğünün 946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi ile Orman Genel Müdürlüğü 946 yılı Kesinhesabı hakkında kanun

Detaylı

istanbul TiCARET ODASI 31. 12. 1974 BiLANCOSU HOSNOTABiAT MATBAASi lstanbul-1975

istanbul TiCARET ODASI 31. 12. 1974 BiLANCOSU HOSNOTABiAT MATBAASi lstanbul-1975 istanbul TiCARET ODASI 31. 12. 1974 BiLANCOSU VE.. HOSNOTABiAT MATBAASi lstanbul-1975 1974 YILI BİLANÇOSU VE KAT'İ HESAP RAPORU Odamızın 31. 12. 1974 tarihindeki hesap durumunu gösteren V 5590 sayılı

Detaylı

T.C. Resmî Gazete KANUNLAR CUMA. Tesis tarihi: 7 Teşrinievvel 1336 SAYI: 3145

T.C. Resmî Gazete KANUNLAR CUMA. Tesis tarihi: 7 Teşrinievvel 1336 SAYI: 3145 T.C. Resmî Gazete Tesis tarihi: 7 Teşrinievvel 1336 idare ve yazı işleri için Başvekâlet Neşriyat Müdürlüğüne müracaat olunur. 1 TEŞRİNİSANİ 1935 CUMA SAYI: 3145 KANUNLAR Limanlar hakkındaki 618 sayılı

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) S. Sayısı:20 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) T. G. Başvekâlet Muamelât Umum Müdürlüğü Kararlar Müdürlüğü Sayı':

Detaylı

SıraNe 292 YÜKSEK MÜHENDİS MEKTEBİ BÜTÇESİ

SıraNe 292 YÜKSEK MÜHENDİS MEKTEBİ BÜTÇESİ SıraNe 292 934 YÜKSEK MÜHENDİS MEKTEBİ BÜTÇESİ Yüksek mühendis mektebi 934 mal! senesi bütçesi hakkında /872 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası r. c. Başvekâlet --933 Kararlar müdürlüğü

Detaylı

istanbul TiCARET ODASI BilANÇOSU KAT'i HESABI

istanbul TiCARET ODASI BilANÇOSU KAT'i HESABI istanbul TiCARET ODASI 31.12.1980 BilANÇOSU VE KAT'i HESABI 1980 YILI BiLANÇOSU VE KAT'İ HESAP RAPORU Odamızın 31.12.1980 tarihindeki hesap durumunu gösteren ve 5590 sayılı Odalar Kanununa ve Muhasebe

Detaylı

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI : 258

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI : 258 Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI : 258 Devlet Demiryolları ve Limanları işletme Umum Müdürlüğünün 1952 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi

Detaylı

321 Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1934 malî senesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 28/V/ Sayı : 2712 )

321 Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 1934 malî senesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 28/V/ Sayı : 2712 ) Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğü 9 malî senesi bütçe kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 8/V/9 - Sayı : 7 ) No. Kabul tarihi -V-9 BÎRtNCl MADDE Hudut ve sahiller sıhhat umum müdürlüğünün 9

Detaylı

MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANUNU

MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANUNU 1459 MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (1) (2)(3) KANUNU Kanun Numarası : 2804 Kabul Tarihi : 14/6/1935 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 22/6/1935 Sayı : 3035 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt :

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 Madde 1 - İstanbul Yüksek Mühendis Okulu, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu kanun hükümlerine göre teşkilatlandırılmıştır.

Detaylı

ISTANBUL. TiCARET ODASI 31. 12. 1973 BILANCOSU. K A TJ i H E S A B 1 HOSNOTABIAT MATBAASI ISTANBUL-1974

ISTANBUL. TiCARET ODASI 31. 12. 1973 BILANCOSU. K A TJ i H E S A B 1 HOSNOTABIAT MATBAASI ISTANBUL-1974 ISTANBUL TiCARET ODASI 31. 12. 1973.. BILANCOSU VE K A TJ i H E S A B 1 HOSNOTABIAT MATBAASI ISTANBUL-1974 1973 YILI BiLANÇOSU VE KAT'İ HESAP RAPORU - AKTiF HESAPLAR - NAKİTLER: 14.903.832.60 Odanın nakit

Detaylı

Da. V. $. Kaya S. I. M. V. Dr. R. Saydam

Da. V. $. Kaya S. I. M. V. Dr. R. Saydam S. Sayisi: 155 1936 yili muvazenei umumiye kanununa bagh bir kisim daire butgelerinde Jegi$iklik yaoilmasma dair 1/764, 1936 mal? yili muvazenei umumiye kanununa bagli bir kisim daire but?elerinde degi

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun 4 İstanbul ile Teknik nun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : /IX/94 - Sayı : 49) No. Kabul tarihi 4 - IX -94 BİRİNCİ MADDE Nafia vekilliğine bağlı İstanbul ile Teknik

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

bütçesinde 4 104 liralık münakale yapılması ve fevkalâde tahsisat verilmesine dair kanun'lâyihası (1/63)

bütçesinde 4 104 liralık münakale yapılması ve fevkalâde tahsisat verilmesine dair kanun'lâyihası (1/63) S. Sayısı: 32 Nafıa vekâleti 934 yılı bütçesinde 4 04 liralık münakale yapılmasına ve fevkalâde tahsisat verilmesine dair /63, Bazı dairelerin 934 yılı bütçelerinde 33 800 liralık münakale yapılması hakkmda

Detaylı

İstanbul Darülfünununun 1928 senei maliyesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm: 16 mayıs Sayı : 890 )

İstanbul Darülfünununun 1928 senei maliyesi bütçe kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm: 16 mayıs Sayı : 890 ) - 167 - İstanbul Darülfünununun 1928 senei maliyesi bütçe kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm: 16 mayıs 1928 - Sayı : 890 ) No. 1242 BİRİNCİ MADDE İstanbul Darülfünunu re müteşekkil bulunduğu medreselerin

Detaylı

Iktısad encümeni mazbatası

Iktısad encümeni mazbatası S. Sayısı: 71 Gümrük tarife kanununa bağli idhalât umumî tarifesinin 607/ D pozisyonuna bir fıkra ilâvesine dair kanun lâyihası ve İktısad, Gümrük ve inhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0

Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0 Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 1959 bütçe yılı kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı

Detaylı

Sıhhat ve İçtimaî muavenet vekaleti 1933 senesi bütçesinde 3 000 liralık münakale yapılması haklanda 1/760 numaralı kanun lâyihası

Sıhhat ve İçtimaî muavenet vekaleti 1933 senesi bütçesinde 3 000 liralık münakale yapılması haklanda 1/760 numaralı kanun lâyihası Sıra M 351 Sıhhat ve içtimaî muavenet vekaleti 1933 senesi bütçesinde 3 liralık münakale yapılması hakkmda 1/76, Gümrük ve inhisarlar vekâletile İstatistik umum müdürlüğü 1933 senesi bütçelerinde 7 267

Detaylı

Hariciye vekâleti 1932 senesi bütçesinde liralık münakale yapılması hakkında 1/478 numaralı kanun lâyihası

Hariciye vekâleti 1932 senesi bütçesinde liralık münakale yapılması hakkında 1/478 numaralı kanun lâyihası SıraNo 5 Hariciye vekâleti 932 senesi bütçesinde 5 liralık münakale yapılması hakkında /478 Maarif vekâleti 932 senesi bütçesinde 05 035 liralık münakale yapılması hakkında /480 ve Dahiliye vekâleti 932

Detaylı

S. Sayisi: 76 T. C. Ba vekil 1. tnonii

S. Sayisi: 76 T. C. Ba vekil 1. tnonii S. Sayisi: 76 Turkiye Cumhuriyeti He Yugoslavya KiraTigi arasmda 28 birinci te?rin 1936 tarihinde imza edilen ticaret ve seyrisefain mukavelenamesile merbutu mektublarin tasdikina dair kanun layihasi ve

Detaylı

667 Barut ve nıevaddı infilâkıye, fişek, av mühimmatı ve av saçması inhisarları işletme muvakkat idaresinin 1934 malî senesi bütçe kanunu

667 Barut ve nıevaddı infilâkıye, fişek, av mühimmatı ve av saçması inhisarları işletme muvakkat idaresinin 1934 malî senesi bütçe kanunu 667 Barut ve nıevaddı infilâkıye, fişek, av mühimmatı ve av saçması inhisarları işletme muvakkat idaresinin 934 malî senesi bütçe kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 30/V/J9J4 - Sayı : 27 ) No. Kabul

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

Maliye vekilliginin 5 - VIII - 1936 tarih ve 23228/5/23037 sayili tezkeresi suretidir

Maliye vekilliginin 5 - VIII - 1936 tarih ve 23228/5/23037 sayili tezkeresi suretidir S.Sayisi:246 Bazi maddelerden istihlak vergisi ahnmasi hakkmdaki 2731 sayili kanunun I nci maddesinin 5 nci fikrasmin tefsiri hakkmda Ba veualet tezkeresi ve Gumrtik ve inhisarlar, iktisad, Maliye ve Biitge

Detaylı

Tahlisiye İdaresinin 1929 malî senesi bütçe kanunu

Tahlisiye İdaresinin 1929 malî senesi bütçe kanunu - 525 - Tahlisiye İdaresinin 1929 malî senesi bütçe kanunu M 1444 ( Resmi Gazete ile neşir ve ilânı: 19(5/1929 - Sayı : a96 ) BİRİNCİ MADDE Tahlisiye İdaresinin 1929 malî senesi masarifi için merbut (

Detaylı

S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. - " - t " ' T *

S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. -  - t  ' T * S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. - " - t " ' T * Resmî devair ve müessesat ile Devlete aid idare ve şirketlerde ve menafii umumiyeye hadim müesseselerde bulundurulacak vesaiti nakliye hakkındaki 1296

Detaylı

- 2 - Müdür. Müdür Mümeyyiz Tahsisat mukayyidi Kâtip» Evrak memuru

- 2 - Müdür. Müdür Mümeyyiz Tahsisat mukayyidi Kâtip» Evrak memuru Sıra Ns 6 Evkaf U. müdürlüyü memurları maaşatının tevhit ve teadülü hakkındal/79, Ankara şehri İmar müdürlüğü memurları ücretlerinin tevhit ve teadülü hakkında /9, Konya ovası sulama idaresi memurları

Detaylı

TASARRUF SANDIKLARI NİZAMNAMESİ

TASARRUF SANDIKLARI NİZAMNAMESİ 437 TASARRUF SANDIKLARI NİZAMNAMESİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 27/7/1942, No : 2/18398 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/6/1930, No : 1711 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 11/8/1942, No: 5181 Yayımlandığı

Detaylı

Millî piyango idaresinin 1943 malî yılı bilançosunun gönderildiğine dair Elaşvekâlet tezkeresi ve Divanı Muhasebat Encümeni mazbatası (3/178)

Millî piyango idaresinin 1943 malî yılı bilançosunun gönderildiğine dair Elaşvekâlet tezkeresi ve Divanı Muhasebat Encümeni mazbatası (3/178) S. Sayısı: 147 Millî piyango idaresinin 1943 malî yılı bilançosunun gönderildiğine dair Elaşvekâlet tezkeresi ve Divanı Muhasebat Encümeni mazbatası (3/178) Başvekâlet 16. V. 1944 Muamelât Umum Müdürlüğü

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe Devre : X I f " tçtima: S. SAYISI : 00 Ege Üniversitesi adiyle izmir'de bir üniversite kurulması hakkında ki sayılı Kanuna ek kanun lâyihası ve Maarif ve Bütçe encümenleri mazbataları (/) T. C. Başvekâlet.

Detaylı

SULAR HAKKINDA KANUN (1)

SULAR HAKKINDA KANUN (1) 661 SULAR HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 831 Kabul Tarihi : 28/4/1926 Yayımlandığı R.Gazete : Tarihi : 10/5/1926 Sayı : 368 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 7 Sayfa : 887 * * * Bu Kanun ile

Detaylı

Tasarruf bonoları ihracına dair kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/593)

Tasarruf bonoları ihracına dair kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/593) S. Sayısı: 184 Tasarruf bonoları ihracına dair kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/593) T. C. Başvekâlet 27 - III - 1941 Kararlar dairesi müdürlüğü Sayı : 6/1232 Büyük Mille i

Detaylı

ISTANBUL TICARET ODASI BILANÇOSU K A T 1 1 H E S A B 1 HÜSNÜTABİAT MATBAASI İSTANBUL-1977

ISTANBUL TICARET ODASI BILANÇOSU K A T 1 1 H E S A B 1 HÜSNÜTABİAT MATBAASI İSTANBUL-1977 ISTANBUL TICARET ODASI 31. 12. 1976 BILANÇOSU VE K A T 1 1 H E S A B 1 HÜSNÜTABİAT MATBAASI İSTANBUL-1977 1976 YILI BİLANÇOSU VE KAT'İ HESAP RAPORU Odamızın 31. 12. 1976 tarihindeki hesap durumunu gösteren

Detaylı

Devlet havayolları umum müdürlüğü teşkilâtı hakkındaki 3424 sayılı kanunun bazı maddelerinin

Devlet havayolları umum müdürlüğü teşkilâtı hakkındaki 3424 sayılı kanunun bazı maddelerinin S Sayısı: 4 Devlet havayolları umum müdürlüğü teşkilât kadrolarına müteallik /6 ve Devlet havayollan umum müdürlüğü teşkilâtı hakkındaki 344 sayılı kanunun bazı maddelerinin tadiline dair /347 sayılı kanun

Detaylı

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 İnhisarlar Umum Müdürlüğünün 1955 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası

Detaylı

V Ön Söz Birinci fasıl: İşletme İktisadının Esasları 3 A. İşletme ve işletme iktisadının mahiyeti 3 I. İşletmenin mâna ve tarifi 3 II. İşletme iktisadı ilminin mahiyeti 8 III. İşletme iktisadı ilminin

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

S. Sayısı: 193. Yüzde beş faizli Hazine tahvilleri ihracına dair kanun lâyihası ve İktisat, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/585)

S. Sayısı: 193. Yüzde beş faizli Hazine tahvilleri ihracına dair kanun lâyihası ve İktisat, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/585) S. Sayısı: 193 Yüzde beş faizli Hazine tahvilleri ihracına dair kanun lâyihası ve İktisat, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/585) T. C. Başvekâlet 21 - III -1941 Kararlar dairesi müdürlüğü Sayı

Detaylı

BÜTÇE ve MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLERİ

BÜTÇE ve MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLERİ BÜTÇE ve MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLERİ SIRA ADI SOYADI BAŞLAYIŞ TARİHİ AYRILIŞ TARİHİ 1 Seyit Ahmet Cemal YEŞİL 01.08.1936 19.09.1938 2 Mehmet Hulusi AYKENT 21.09.1938 22.01.1942 3 Hadi HÜSMAN 22.01.1942

Detaylı

Eylul - ikinci te rin 1936 aylarma aid raporun sunulduguna dair Divani muhasebat riyaseti tezkeresi ve Divani muhasebat encumeni mazbatasi (3/316)

Eylul - ikinci te rin 1936 aylarma aid raporun sunulduguna dair Divani muhasebat riyaseti tezkeresi ve Divani muhasebat encumeni mazbatasi (3/316) S. Say i si: 91 Eylul - ikinci te rin 1936 aylarma aid raporun sunulduguna dair Divani muhasebat riyaseti tezkeresi ve Divani muhasebat encumeni mazbatasi (3/316) Divani Muhasebat TJ. 110674 Sayu 12-1-1937

Detaylı

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde 9 - Maliye Vekâleti kuruluş ve görevleri hakkındaki 99 sayılı Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı maddeler eklenmesine dair sayılı Kanunla sayılı Kanunun nci maddesinde ve sayılı

Detaylı

malî yılı Muvazenei umumiye kanununa bağlı Â, B, D ve E cetvellerinde değişiklik yapılmasına dair kanun

malî yılı Muvazenei umumiye kanununa bağlı Â, B, D ve E cetvellerinde değişiklik yapılmasına dair kanun 105 1942 malî yılı Muvazenei umumiye kanununa bağlı Â, B, D ve E cetvellerinde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile neşir ve itanı i 31. XII. 1942 - Sayı: 5294) No. Kabul tarihi 4345 28.

Detaylı

istanbul TİCARET ODASI BİLANÇOSU I(AT'İ HESABI ,...; c:_.~)'!!;:..:.ı:..== '

istanbul TİCARET ODASI BİLANÇOSU I(AT'İ HESABI ,...; c:_.~)'!!;:..:.ı:..== ' istanbul TİCARET ODASI 31.12.1979 BİLANÇOSU ve I(AT'İ HESABI,...;. ---- -- c:_.~)'!!;:..:.ı:..== ' Dizgi, baskı: SDmer Matbaası Tel: 26 38 85 1979 YILI BILAI\IÇOSU VE KAT'I HESAP RAPORU Odamızın 31.12.1979

Detaylı

İdare heyetinin, Divanı muhasebat teşkilâtı hakkında kanun teklifi ve Bütçe encümeni mazbatası (2/71)

İdare heyetinin, Divanı muhasebat teşkilâtı hakkında kanun teklifi ve Bütçe encümeni mazbatası (2/71) S. Sayısı: 77 İdare heyetinin, Divanı muhasebat teşkilâtı hakkında kanun teklifi ve Bütçe encümeni mazbatası (/7) T.B.M.M. îdare Amirliği - IV - 98 No. 706/406 " ı Yüksek Reisliğe 8 - VI - 94 tarih ve

Detaylı

Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2/25 numaralı kanun teklifi

Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2/25 numaralı kanun teklifi SıraNo 52 Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2 25 numaralı kanun teklifile gümrük tarifesi kanununun 28 inci maddesinin tadili hakkında

Detaylı

T.C. Re. Resmi Gazete Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 1336 KANUNLAR PERŞEMBE

T.C. Re. Resmi Gazete Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 1336 KANUNLAR PERŞEMBE T.C. Re Resmi Gazete Tesis tarihi : 7 Teşrinievvel 1336 İdare ve yazı işleri için Başvekâlet Neşriyat Müdürlüğüne müracaat olunur. 9 NİSAN 1936 PERŞEMBE SAYI : 3275 V J KANUNLAR Artırma, eksiltme ve ihale

Detaylı

ESBABI MUCİBE CETVELİ

ESBABI MUCİBE CETVELİ Devre : XI içtima: 2 S. SAYISI : 13 inhisar Umum Müdürlüğü 1958 yılı bütçe kanununa bağlı (A/l) : işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1 235) T. C.

Detaylı

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1)

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) 3105 RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 6940 Kabul Tarihi : 25/3/1957 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 29/3/1957 Sayı : 9572 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3

Detaylı

îctima: 1 S. SAYISI : f O 1955 Yılı İnhisarlar U. M. Bütçesi

îctima: 1 S. SAYISI : f O 1955 Yılı İnhisarlar U. M. Bütçesi Devre : X "TC îctima: 1 S. SAYISI : f O 1955 Yılı İnhisarlar U. M. Bütçesi inhisarlar Umum Müdürlüğü 1955 yılı bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/133) T. G. Başvekalet 30.XI. 1954 Kanunlar

Detaylı

Emniyet teşkftât fomm&nmbazimaddelerinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri fhaübataları (1/1048)

Emniyet teşkftât fomm&nmbazimaddelerinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri fhaübataları (1/1048) 3.Sayısı: 7 Emniyet teşkftât fomm&nmbazimaddelerinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye ve Bütçe encümenleri fhaübataları (/048) T. 0. Başvekalet Kararlar müdürlüğü Mayı : 6'/mo Büyük Mîllet

Detaylı

: - -- - - : ^,; j^^-. :,..,,-.,',. - 120 000'

: - -- - - : ^,; j^^-. :,..,,-.,',. - 120 000' S.Sayısı: 35 inhisarlar Umum Müdürlüğü 943 malî yılı Bütçe kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/9) T.C. Başvekâlet Muamelât Umum

Detaylı

istanbul TiCARET ODASI 31.12.1991 BiLANÇOSU

istanbul TiCARET ODASI 31.12.1991 BiLANÇOSU istanbul TiCARET ODASI 31.12.1991 BiLANÇOSU VE ODA MECLISI SAYIN BAŞKANLIGINA, Odamızın, 31.12.1991 tarihindeki hesap durumunu gösteren ve 5590 sayılı Odalar Karnınuna ve Muhasebe yönetmeliği eşaslarına

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 17. VII. 1951 - Sayt: 7860)

(Resmî Gazete ile ilâm : 17. VII. 1951 - Sayt: 7860) 022 Millî Korunma Kanununun 3954 sayılı Kanunla değiştirilen 6 nci maddesinin verdiği salâhiyete istinaden ihdas edilmiş olan kadrolarla bu kadrolarda yapılan değişiklik ve ilgalara dair kararların tasdiki

Detaylı

Esbabı mucibe lâyihası

Esbabı mucibe lâyihası S. Sayısı: 141 İngiliz menşeli mallar bedellerinin sureti tesviyesi ve idhaî edilemeyen İngihz menşeli malların idhalini teğminen nota teatisi suretile yapılan anlaşmanın tasdiki hakkında kanun lâyihası

Detaylı

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI :

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : 225 Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Mukavelesinin tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye ve Maarif encümenleri mazbataları (1 /678)

Detaylı

Esbabı Imucibe projesi

Esbabı Imucibe projesi S. Sayısı: 72 Devlet demiryolları ve limanları ve Devlet denizyolları işletme umum müdüriüklerıle Devleı havayolları umum müdürlüğüne muktazi alelûmum vesait ve teçhizat ve malzemenin temini hakkında kanun

Detaylı

- 2 - 'riııı ııisbeti 10 S 6 4 ' )

- 2 - 'riııı ııisbeti 10 S 6 4 ' ) SıraNo 143 İktisat vekâleti 1932 senesi bütçesinin 636 ncı faslı unvanının değiştirilmesine ve bu fasla 95 000 liralık tahsisat konulmasına dair 1/598, Dahiliye vekâleti 1932 senesi bütçesinde 3 998 liralık

Detaylı

1452 numaralı kanuna merbut 2 numaralı cetvelin Maliye teşkilâtına ait kısmının tadili ve bir kısım vazifelerin sureti ifası hakkında kanun

1452 numaralı kanuna merbut 2 numaralı cetvelin Maliye teşkilâtına ait kısmının tadili ve bir kısım vazifelerin sureti ifası hakkında kanun -825-1452 numaralı kanuna merbut 2 numaralı cetvelin Maliye teşkilâtına ait kısmının tadili ve bir kısım vazifelerin sureti ifası hakkında kanun No. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 13/VI/1933 - Sayı

Detaylı

1958 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1 /333)

1958 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1 /333) Devre : XI içtima : 2 S. SAYISI 208 1958 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1 /333) T. C. e Başvekâlet Kanunlar

Detaylı

e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi

e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi Sayfa 1 / 8 e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi Ana Sayfa Kanunlar KHK Tüzükler Yönetmelikler Tebliğler Mülga Kanunlar Andlaşmalar Mevzuat metni İlişkili mevzuat Dayandığı Mevzuat Metin içerisinde ara: T M

Detaylı

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288)

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) Devre " X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 57 Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) T, C. Başvekâlet 18.V. 1955 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi tiayı: 71 146/1753 Türkiye

Detaylı

S. Sayısı: 186 DEVLET LİMANLARI İŞLETME UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ

S. Sayısı: 186 DEVLET LİMANLARI İŞLETME UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ S. Sayısı: 186 1940 DEVLET LİMANLARI İŞLETME UMUM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ Devlet Limanları işletme umum müdürlüğü 1940 malî yılı bütçe kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası (1/310) T. a. Başvekâlet 28

Detaylı

Elektirik işleri etüt idaresi teşkiline dair kanun lâyihası ye Iktisad ve Bütçe encümenleri mazbatalan(l/260)

Elektirik işleri etüt idaresi teşkiline dair kanun lâyihası ye Iktisad ve Bütçe encümenleri mazbatalan(l/260) S. Sayısı: 216 Elektirik işleri etüt idaresi teşkiline dair kanun lâyihası ye Iktisad ve Bütçe encümenleri mazbatalan(l/260) T. C. Başvekâlet 7-V 1-193 5 Kararlar Müdürlüğü Sayı : 6J1873 B. M. M. Yüksek

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

(Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 26/V/1939 - Sayı : 4216)

(Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 26/V/1939 - Sayı : 4216) İ938 malî yılı muvazenei umumiye kanununa bağlı bazı daire bütçelerine munzam ve fevkalâde tahsisat verilmesine ve bazı bütçelerde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 26/V/1939

Detaylı

Büyük Millet Meclisi Reisliğine

Büyük Millet Meclisi Reisliğine Devre : XI İçtima : S. SAYISI 1 Mebusu Abdürrahman Fahri Ağaoğlu ve arkadaşının, Maarif Vekâleti kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri lıakkındaki 7 sayılı Kanunda değişiklik yapılması hakkındaki

Detaylı

,Res mı Gazete Tesis tarihi: 7 Teşrinievvel 1336

,Res mı Gazete Tesis tarihi: 7 Teşrinievvel 1336 T.C.,Res mı Gazete Tesis tarihi: 7 Teşrinievvel 336 İdare ve yazı isleri için Başvekâlet Neşriyat Müdürlüğüne müracaat olunur. 0 NÎSAN 936 PAZARTESİ SAYI : 384 KANUNLAR Askerî ve Mülki Tekaüd Kanununa

Detaylı

809 Devlet havayolları umum müdürlüğü 1940 malî yılı bütçe kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 6/VI/1940 - Sayı : 4528)

809 Devlet havayolları umum müdürlüğü 1940 malî yılı bütçe kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : 6/VI/1940 - Sayı : 4528) 809 Devlet havayolları umum müdürlüğü 90 malî yılı bütçe kanunu (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : /V/90 - ayı : 58) No. Kabul tarihi 88 - V -90 BİRlNCl MADDE Devlet havayolları umum müdürlüğü 90 malî

Detaylı

BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ

BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ BAŞHUKUK MÜŞAVİRİ ve MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLERİ SIRA ADI SOYADI BAŞLAYIŞ TARİHİ AYRILIŞ TARİHİ 1 Ahmet Selahattin ODABAŞIOĞLU 27.02.1930 29.06.1936 2 Fevzi Daim ARBİL 22.07.1936 16.06.1941 3 Cafer Tayyar

Detaylı