( S. Sayısı : 264 ) Hariciye Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Hariciye Encümeni Esas No. 1/641 Karar No. 44 Yüksek Reisliğe 27. V.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "( S. Sayısı : 264 ) Hariciye Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Hariciye Encümeni Esas No. 1/641 Karar No. 44 Yüksek Reisliğe 27. V."

Transkript

1 Devre : X AA / İçtima: 3 S. SAYISI : /04 Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin çiçek aşısı vesikasına ve hacı hareketlerinin sıhhi kontroluna mütaallik bâzı maddelerinin tadili hakkındaki ek nizamnamelerin tasdikine dair kanun lâyihası ve Hariciye ve Sıhhat ve içtimai Muavenet encümenleri mazbataları (1/641) T. C. Başvekâlet 14, Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı: /743 Türkiye Büyük Millet Meclisi Yüksek Reisliğine 6368 sayılı Kanunla tasdik olunan Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin çiçek aşısı vesikasına ve hacı hareketlerinin sıhhi kontroluna mütaallik bâzı maddelerinin tadili hakkındaki ek nizamnamelerin tasdikine mütedair Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekâletince hazırlanan ve Yüksek Meclise takdimi İcra Vekilleri Heyetince 22. II tarihinde kararlaştırılan kanun lâyihasının esbabı mucibesiyle birlikte sunulmuş olduğunu saygılarımla arz ederim. BagveMl A. Menderes ESBABI MUCİBE Dördüncü Dünya Sağlık Asamblesi tarafından 25 Mayıs 1951 tarihinde Cenevre'de kabul olunan ve 6368 sayılı Kanunla tasdik edilmiş bulunan Milletlerarası Sağlık Nizamnamesi, buna usulü veçhile iltihak eden Dünya Sağlık Teşkilâtı Âza Devletleri hakkında 1 Ekim 1952 tarihinde meriyete girmiştir. * O tarihten buyana olan tatbikatı dolayısiyle ve bâzı Âza Devletlerin, Beynelmilel Çiçek Aşısı Vesikasının şeklinin değiştirilmesi teklifleri üzerine keyfiyet, Teşkilâtın Beynelmilel Karantina Komitesi tarafından tetkik olunarak mezkûr vesika modeli -daha kullanışlı 'bir şekle konulup Dokuzuncu Dünya Sağlık Asamblesine tevdi edilmiştir. ' Asamble, teşkil ettiği Karantina Komisyonu vasıtasiyle yeni modeli, tekrar inceledikten sonra, Milletlerarası Sağlık Nizamnamesini tadil eden bir Ek-Nizamname şeklinde kabul etmiştir. Diğer taraftan Suudi Arabistan Hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri ile vardığı bir Anlaşma gereğince temin ettiği yardımla Cidde'de bir Sağlık istasyonu tesis ve faaliyete geçirdikten sonra Dünya Sağlık Teşkilâtına müracaatla Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin hacca mütaallik A ve B lahikalarının ilgası ve müteferri hükümlerinin tadili talebinde bulunmuştur. Bu talep de mûtat usul üzerine Teşkilâtın Beynelmilel Karantina Komitesi tarafından, mahalline mütehassıslardan müteşekkil bir heyet izamı suretiyle yerinde incelettirilip durumun memnuniyet verici olduğuna kanaat getirilerek bu hususu belirten bir rapor Asambleye sunulmuştur. IX ncu Asamble, teşkil ettiği Karantina Komisyonu vasıtasiyle, mevzuu tekrar inceledikten ve yerinde tetkiklerde bıüunan mütehassıs heyet âzalarının izahlarını da dinledikten sonra, Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin Hacca mütaallik ahkâmını tadil eden bir Ek Nizamname kabul etmiştir.

2 IX neu Asamble tarafından kabul olunan işbu iki Ek'Nizamname ademikabul veya ihtirazi kayıt serdi maksadiyle bütün Âza Devletlere gönderilmiştir. Beynelmilel Çiçek Aşısı Vesikasının muaddel modeli daha kullanışlı bir şekil aldığından; Hacca mütaallik hükümleri tadil ve, A ve B lahikaları ilga eden Ek Nizamname I nci maddesinin 2 nci fıkrası ile Hacı taşıyacak ava ve deniz nakil vasıtalarında eskiden tatbik olunanlardan daha dûn olmıyacak hıfzıssıhha şartlarına riayet olunmasını âmir bulunduğundan, iki Ek Nizamnameye de her hangi bir kaydı ihtirazi serdine mahal görülmemekle kabulleri cihetine gidilmiştir. Hariciye Encümeni mazbatası T. B. M. M. Hariciye Encümeni Esas No. 1/641 Karar No. 44 Yüksek Reisliğe 27. V Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin çiçek aşısı vesikasına ve hacı hareketlerinin sıhhi kontroluna mütaallik bâzı maddelerinin tadili hakkındaki ek nizamnamelerin tasdikine dair kanım lâyihası, Hükümet temsilcilerinin iştirakiyle encümenimizde tetkik ve müzakere olundu: Yapılan incelemede, gerek esbabı mucibe muhtevasına ve gerekse temsilcilerin verdikleri izahata göre menfaatlerimize uygun görülen lâyiha aynen kabul edilmiştir. Havalesi gereğince Sıhhat ve İçtimai Muavenet Encümenine tevdi buyıırulmak üzere Yüksek Reisliğe saygı ile sunulur. Hariciye Encümeni Reisi Giresun H. Erhmen Kâtip Mazbata M. İstanbul F. Tekü Denizli Antalya Çanakkale A. Çobanoğlu Çorum B. Onat Çorum A r. F. Alpkartal Giresun S. Baran Hatay K. Terzioğlu İstanbul II. Bozbağ Kastamonu A. M. Bereketoğlu F. Ulaş B. Akta* Kocaeli Konya Konya If. O. Erkan Manisa //. R. Atademir Manisa M. Obuz Trabzon //. Bayur A. Kar aosman oğlu M. Tlarunoğlu ( S. Sayısı : 264 )

3 T. B. M. M. Sıhhat ve'içtimai Muavenet Encümeni Esas No : 1/641 Karar No : 9 T 3 Sıhhat ve içtimai Muavenet Encümeni mazbatası Yüksek Reisliğe 12. VI.1957 Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin çiçek aşısı vesikasına ve hacı hareketlerinin sıhhi kontroluna mütaallik bâzı 'maddelerinin tadili hakkındaki ek nizamnamelerin tasdikine dair kanun lâyihası, encümenimizde Hükümet temsilcilerinin iştirakiyle tetkik ve müzakere olundu : Hükümet esbabı mucibesinde sarahaten ifade edildiğine göre ve gerekse temsilcilerin verdikleri izahata göre menfaatlerimize uygun görülen kanun lâyihası aynen kabul edilmiştir. İTmumi Heyetin yüksek tasviplerine arz edilmek üzere Yüksek Rivasete arz olunur. Sıhhat ve îç. Muavenet En. Reisi Ankara T. Vasfı Öz Kâtîp Tekirdağ N. Arman içel M. Mutlugil Konya X Koyuncu Balıkesirli. Karagür izmir N. Incekara Kocaeli Z. Ahğ Siird V. Oran M. M. Çankırı K. Çığ man Hatay A. M. Kuseyrioğlu Konya S. S. Burçak Ordu S. OrJıon MADDE sayılı Kanunla tasdik olunan Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin çiçek asısı veya mükerrer çiçek aşısı milletlerarası vesikası modeline mütaallik hükümlerini tadil eden 23 Mayıs 1956 tarihli Ek Nizamname ile hacı hareketlerinin sıhhi kontroluna mütaallik hükümlerini tadil eden 23 Mayıs 1956 tarihli Ek Nizamname tasdik olunmuştur. MADDE 2. riyete girer. HÜKÜMETİN TEKLlFÎ 6368 sayılı Kanunla tasdik olunan Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin çiçek asısı vesikasına ve hacı ha^ekctl-erinin sıhhi kontroluna mütaallik bâzı maddelerinin tadili hakkındaki ek nizamnamelerin tasdikine mütededr kanun lâyihası Bu kanun neşri tarihinde me- MADDE 3. Bu kanun hükümlerini icraya icra Vekilleri Heyeti-memurdur. 22. II Başvekil A. Menderes Devlet Vekili ve Millî Müdafaa V. V.. Ergin Devlet Vekili M. C. Bengü Devlet Vekili E. Kalafat ( S. Sayısı : 264 ) Devlet Vekili C. Yardımcı Millî Müdafaa Vekili Hariciye Vekili Maarif Vekili A. özel Adliye Vekili /f. A. Göktürk Dahiliye Vekili N. Gedik Maliye Vekili H. Polatkan Nafıa Vekili ve Hariciye V. V. E. Menderes îlrtisat ve Ticaret Vekili Sıh. ve iç. Mv. Vekili A. Aker N. Kör ez Güm. ve tnh. Vekili Ziraat Vekili H. Hüsman E. Budakoğlu Münakalât Vekili.Çalışma Vekili A. Demirer M. Tarkan işletmeler Vekili 8. Ağaoğhı

4 4 MİLLETLERARASI SAĞLIK NİZAMNAMESİNİN ÇİÇEK AŞISI VEYA MÜKERRER ÇİÇEK AŞISI MİLLETLERARASI VESİKASI MODELİNE MÜTAALLİK HÜKÜMLERİNİ TADİL EDEN 23 Mayıs 1956 TARİHLİ EK NİZAMNAME Dokuzuncu Dünya Sağlık Asamblesi, 25 Mayıs 1951 tarihinde 4 neü Dünya Sağlık Asamblesi tarafından kabul edilmiş olan Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin (Dünya Sağlık Teşkilâtının 2 numaralı Nizamnamenin) çiçek aşısı veya mükerrer çiçek aşısı milletlerai'ası vesikası modeline mütaallik bâzı hükümlerini tadil etmek lüzumunu nazarı itibara alarak; Dünya Sağlık Teşkilâtı Esas Nizamnamesinin 2k), 21 a) ve 22 nci maddeleri muvacehesinde, Mütaakıp Ek Nizamnameyi 23 Mayıs 1956 tarihinde kabul eder. Madde I. ' Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin 4 ııcü lâyihası (çiçek aşısı veya mükerrer çiçek aşısı milletlerarası vesikası) aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: Lahika 4. Çiçek aşısı veya mükerrer çiçek aşısı milletlerarası vesikası Aşılananın adı ve «soyadı :., Doğum tarihi : Cinsiyeti :,... İmzası : İşbu vesika, yukarda ismi yazılı şahsın aşağıdaki tarihte çiçeğe karşı aşılandığını veya, mükerrer aşılandığını tasdik eder. İilk veya mükerrer aşı mı olduğunu, ilk aşı ise tutup tutmadığını «X» işareti ile belir- Aşıyı yapanın imzası ve Tarih tiniz memuriyet unvanı Tevsik mührü la İlk aşı : la lb lb " Aşı tutmuştur : Aşı tutmamıştır : 2 Mükerrer aşı : Mükerrer aşı : 4 Mükerrer aşı : Mükerrer aşı : 6 Mükerrer aşı : Mükerrer aşı : İşbu vesika, muvaffakiyetle icra edilen (tutan) ilk aşıdan sekiz gün sonra başlamak üzere veya mükorrer aşı tatbik edilmişse bunun tatbik edildiği günden itibaren, üç sene müddetle muteberdir. Tevsik mührü, aşı tatbik edilen ülkenin sağlık idaresi tarafından tâyin edilen numuneye uygun olmalıdır. v İşbu vesika üzerinde her hangi bir tashih veya silinti veyahut her hangi bir kısmının doldurulmadan bırakılması kendisini gayrimuteber kılabilir. ( S. Sayısı : 264 )

5 Madde II. Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin 4 ncü lahikasında numuneye uygun aşı veya mükerrer aşı vesikalarının, işbu Ek Nizamname meriyete girdikten, sonra, itasına 1 Ekim 1957 tarihine kadar devam olunabilir. Bu şekilde verilen her aşı vesikası bu hususta evvelce tanınan meriyet müddetinee muteber olmakta devam eder. Madde III. Teşkilâtın Esas Nizamnamesinin 22 nci maddesi gereğince, bütün ademikabulleri veya ihtirazı kayıtları beyan etmek için derpiş edilen mühlet, işbu Ek Nizamnamenin Dünya Sağlık Asamblesince kabul olunduğunun Umum Müdür tarafından tebliğ edildiği tarihten itibaren hesaplanmak üzere 3 aydır. Medde IV. tşbu Ek Nizamname 1 Ekim 1956 tarihinde meriyete girer. Madde V. Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin aşağıdaki nihai hükümleri işbu Ek Nizamname hakkında da tatbik olunur : 106 ncı maddenin 3 ncü fıkrası; 107 nci maddenin 1 ve 2 nci fıkraları ile 5 nci fıkrasının ilk cümlesi; 108 nci madde; 109 ncu maddenin 2 nci fıkrası, mezkûr 109 ncu maddede kayıtlı olan tarihin işbu Ek Nizamnamenin IV ncü maddesinde zikredilen tarihle değiştirilmesi kaydiyle; 110 ilâ 113 ncü (dâhil) maddeleri. Tasdikan lilmakal işbu vesika Cenevre'de 23 Mayıs 1956 tarihinde imzalanmıştır. Dünya Sağlık Asamblesi Reisi Jacques Parisot Dünya Sağlık Teşkilâtı Umum Müdürü Marcolino Gomes Candan MILLETLERARASı SAĞLıK NIZAMNAMESININ HACı HAREKETLERININ SıHHI KON- TROLUNA MUTA ALLÎK HÜKÜMLERINI TADIL EDEN 23 MAYIS 1956 EK NIZAMNAME TARIHLI Dokuzuncu Dünya Sağlık Asamblesi, Hac mevsiminde Hicaz'a giden veya dönen hacıların bu gidiş - gelişlerinin hususi sağlık kontrolü. tedbirlerine tâbi tutulmasının artık lüzumlu olmadığım ve binnetice Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin bununla alâkalı hükümleriyle A ve B lahikalarının ilga edilebileceğini nazarı itibara alarak;, Dünya Sağlık Teşkilâtının Esas Nizamnamesinin 2k), 21a) ve 22 nci maddeleri muvacehesinde, Mütaakıp Ek Nizamnameyi 23 Mayıs 1956 tarihinde kabul eder : ( S. Sayısı 264)

6 Madde I. 1. Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin 1 re 102 ile 103 ncü maddenin 1 nci fıkrası ve 2 nci lâhikası ile A ve B lahikaları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.- Madde :.1 «Gemi tabibi», «Hac», «Hacı», «Hacı gemisi», «Hac mevsimi», «Sağlık istasyonu» tarifleri kaldırılmıştır. Madde: 102 (Tamamen kaldırılmıştır.) Madde : Muhacirler, mevsim işçileri veya mühim devri toplanmalara iştirak eden kimseler ile bunları nakleden gemi, uçak, tren ve kara nakil vasıtaları, ilgili devletlerden her birinin kanım ve nizamlarına ve aralarında mü nakit anlaşmalara uygun munzam sağlık tedbirlerine tâbi tutulabilirler. Lahika : 2 Kolera aşısı veya mükerrer kolera aşısı milletlerarası vesikası. İşbu lahika metninde; «Bir hacı mevzubahis olunca» kelimeleriyle başlayıp «Muteber olmaya başlar» kelimeleriyle nihayet bulan ikinci fıkra kaldırılmıştır. Lahika : A (Tamamen kaldırılmıştır.) Lahika : B (Tamamen kaldırılmıştır.) 2. İşbu Ek Nizamname ile bağlı bulunan devletler, mühim devrî toplanmalara iştirak eden yolcuları nakleden gemiler ve uçaklarda uygun hıfzıssıhha şartlarına riayet olunmasını ve gerekli tesisatın bulundurulmasını talebetmcyi taahhüt ederler. Bu şartlar işbu Ek Nizamnamenin.meriyetinden evvel Milletlerarası Sağlık Nizamnamesi gereğince tatbik edilmekte olan şartların dûnunda olmamalıdır. Madde II. Teşkilâtın Esas Nizamnamesinin 22 nci maddesi gereğince bütün ademikabulleri veya. ihtirazi kayıtları beyan etmek için derpiş edilen.mühlet, işbu Ek Nizamnamenin Dünya Sağlık Asambl esince kabul olunduğunun Umum Müdür tarafından tebliğ edildiği tarihten itibaren.hesaplanmak üzere altı aydır. Madde III. işbu Ek Nizamname 1 Ocal^ 1957 tarihinde meriyete girer. Madde IV. Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin aşağıdaki nihai hükümleri işbu Ek Nizamname hakkında da tatbik olunur. 106 nci maddenin 3 ncü fıkrası; 107 nci maddenin 1 ve 2 nci fıkraları ile 5 nci fıkrasının ilk cümlesi; 108 nci madde; 109 ncu maddenin 2 nci fıkrası, mezkûr III ncü maddesinde zikredilen tarihle değiştirilmesi kaydiyle; 110 ilâ 113 ncü (dâhil) maddeleri. Tasdikan lilmakal işbu vesika Cenevre'de 23 Mayıs 1956 tarihinde imzalanmıştır. Dünya Sağlık Asamblesi Reisi Jacqües Parisot Dünya Sağlık Teşkilâtı Umum Müdürü Marcotine Gomes Candan ««<.«.. ( S. Sayısı : 264 }

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI :

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : 225 Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Mukavelesinin tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye ve Maarif encümenleri mazbataları (1 /678)

Detaylı

T. C. Kanunim- ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı :7i - 451/3655 T. B. M. Meclisi Yüksek Başkanlığına

T. C. Kanunim- ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı :7i - 451/3655 T. B. M. Meclisi Yüksek Başkanlığına Devit : X I A / îçtnna 3 S. SAYISI : 04 ekli listelerin metinlerinde yapılan düzeltme ve değişiklere mütaallik Beşinci Protokol» ün tasdikine dair kanun lâyihası ve Hariciye, Gümrük ve İnhisarlar, Ticaret

Detaylı

ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD

ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD Devre : X OAC ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD Konservecilik ve gıda maddeleri muhafazası uzmanı celbi hususunda Türkiye Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Teknik yardım Teşkilâtı arasında akdolunan 14 sayılı Ek

Detaylı

S. SAYISI : 309. Devre : X içtima : 1

S. SAYISI : 309. Devre : X içtima : 1 Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 309 Çırağan Sarayı enkazı ile arsasının hazineye iadesi ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığına devri hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe Devre : X I f " tçtima: S. SAYISI : 00 Ege Üniversitesi adiyle izmir'de bir üniversite kurulması hakkında ki sayılı Kanuna ek kanun lâyihası ve Maarif ve Bütçe encümenleri mazbataları (/) T. C. Başvekâlet.

Detaylı

&*pr» : X S. SAYISI : 110

&*pr» : X S. SAYISI : 110 &*pr» : X S. SAYISI : 110 Islahı Hayvanat Kanununun 37 nci maddesinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Ziraat, Gümrük ve inhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/430) T. C. Başvekâlet

Detaylı

S. SAYISI 185. Devre : X İçtima: 1

S. SAYISI 185. Devre : X İçtima: 1 Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI 185 Mensucat Sanayii Mevzuunda Türkiye'ye Teknik Yardım Temini Hususunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler arasında imzalanan 12 numaralı Ek Anlaşmanın

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949 698, ^ New - York'ta Lake Success'te imzalanan (Kadın ve Çocuk Ticaretinin kaldırılması) ve (Müstehcen neşriyatın tedavül ve ticaretinin kaldırılması) hakkındaki Protokollerin onanmasına dair Kanun (Resmî

Detaylı

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288)

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) Devre " X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 57 Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) T, C. Başvekâlet 18.V. 1955 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi tiayı: 71 146/1753 Türkiye

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. '" : '"y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. ' : 'y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni Ifltal: ı S. SAYISI : 7 Y& K 35 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 492 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 1954 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanununa

Detaylı

Iktısad encümeni mazbatası

Iktısad encümeni mazbatası S. Sayısı: 71 Gümrük tarife kanununa bağli idhalât umumî tarifesinin 607/ D pozisyonuna bir fıkra ilâvesine dair kanun lâyihası ve İktısad, Gümrük ve inhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

ESBABI MUCİBE CETVELİ

ESBABI MUCİBE CETVELİ Devre : XI içtima: 2 S. SAYISI : 13 inhisar Umum Müdürlüğü 1958 yılı bütçe kanununa bağlı (A/l) : işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1 235) T. C.

Detaylı

Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI :

Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI : Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI : 286 Hükümeti arasında 12 Temmuz 1947 tarihinde Ankara'da imzalanan «Türkiye' ye yapılacak yardım hakkında Anlaşma» nm onanmasına dair 5123 sayılı Kanunun 2 nci maddesine

Detaylı

T. C. Başvekâlet 22. V Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi

T. C. Başvekâlet 22. V Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi İçtima: 3 S. SAYISI : löö Muvazenei Umumiyeye dâhil bâzı dairelerin yapı işleri için gelecek yıllara sâri taahhütlere girişilmesi hakkında kanun lâyihası ve Nafıa, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

B.M.M. Yüksek Reisliğine

B.M.M. Yüksek Reisliğine SıraNQ 139 Askerî hastanelerde bulunan hasta bakıcıları ile hemşirelere bir nefer tayını verilmesi hakkında m numaralı kanun lâyihası ve Millî Müdafaa ve Bütçe encümenleri mazbataları T.C. Başvekâlet Muamelat

Detaylı

Esibabı mucibe lâyihası

Esibabı mucibe lâyihası SıraNo 193 Maarif vekâleti tarafından idare edilecek mektep pansiyonları hakkındaki kanunun bazı maddelerinin tadiline ve bu kanuna bazı hükümler ilâvesine dair olan kanunun 8 inci maddesinin değiştirilmesi

Detaylı

SıraNg 122. Ankara: 8 - III Yüksek Reisliğe

SıraNg 122. Ankara: 8 - III Yüksek Reisliğe SıraNg 122 Konya mebusu Kâzım Hüsnü ve Giresun mebusu Hakkı Tarık Beylerin, halkevleri namına ithal olunacak radyo ve sinema makinaları hakkında 2/62 numaralı kanun teklifi ve gümrük ve inhisarlar, Maliye

Detaylı

Devre: XI İçtima: 2 S. SAYISI :

Devre: XI İçtima: 2 S. SAYISI : Devre: XI İçtima: S. SAYISI : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları Kanunu ile bu Kanuna ek, ve sayılı kanunlara bağlı cetvellerde dağişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maarif ve Bütçe encümenleri

Detaylı

S. SAYISI. Devre : X İçtima : 2. T. C. "* Başbakanlık ',, ''** Muamelât Umum Müdürlüğü "*" Tetkik Müdürlüğü Rayı: 71/2276, 6/1374 29.IV.

S. SAYISI. Devre : X İçtima : 2. T. C. * Başbakanlık ',, ''** Muamelât Umum Müdürlüğü * Tetkik Müdürlüğü Rayı: 71/2276, 6/1374 29.IV. Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI yapacakları yatırımların İktisadi iş Birliği İdaresine garanti edilmesine dair Anlaşmanın onanması hakkında kanun lâyihası ve Hariciye, Ticaret ye Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI :

Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 207 1 parsel numaralı arsanın satışı hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/445) T. C. Başvekâlet 24. III. 1956 Kanunlar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları Sıra ^ 46 1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları T. C. Başvekâlet 11 - VI - 1931 Muamelât Müdürlüğü Sayı: 6/1650 B. M. M. Yüksek Reisliğine Mektep

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

SULAR HAKKINDA KANUN (1)

SULAR HAKKINDA KANUN (1) 661 SULAR HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 831 Kabul Tarihi : 28/4/1926 Yayımlandığı R.Gazete : Tarihi : 10/5/1926 Sayı : 368 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 7 Sayfa : 887 * * * Bu Kanun ile

Detaylı

TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME

TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME Bu sözleşme, ILO'nun temel haklara ilişkin 8 sözleşmesinden biridir. ILO Kabul Tarihi: 18 Haziran 1949 Kanun Tarih

Detaylı

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde 9 - Maliye Vekâleti kuruluş ve görevleri hakkındaki 99 sayılı Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı maddeler eklenmesine dair sayılı Kanunla sayılı Kanunun nci maddesinde ve sayılı

Detaylı

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNe 236 933 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Haya yolları devlet işletme idaresinin 933 senesi bütçesi hakkında 7 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet 23 -V-933

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. - " - t " ' T *

S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. -  - t  ' T * S. Sayısı; 108,.. -.'\v 7 --. - '. - " - t " ' T * Resmî devair ve müessesat ile Devlete aid idare ve şirketlerde ve menafii umumiyeye hadim müesseselerde bulundurulacak vesaiti nakliye hakkındaki 1296

Detaylı

S. SAYISI : 239. Derre : X İçtima : 1

S. SAYISI : 239. Derre : X İçtima : 1 Derre : X İçtima : 1 S. SAYISI : 239 Suriye, Lübnan, Irak, Ürdün, Mısır, İran, Afganistan, Libya, Pakistan*, Kıbrıs, Türkiye hükümetleri için Orman Siyaseti Eğitimi temin eden bir merkezin teşkili suretiyle,

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 239 s ek. Ziraat Encümeni mazbatası. T. B. 31. M. Ziraat Encümeni Esas No : 1/105 Karar No : 36 17.7.

Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 239 s ek. Ziraat Encümeni mazbatası. T. B. 31. M. Ziraat Encümeni Esas No : 1/105 Karar No : 36 17.7. Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 239 s ek Suriye, Lübnan, Irak, Ürdün, Mısır, İran, Afganistan, Libya Pakistan, Kıbrıs, Türkiye hükümetleri için orman siyaseti eğitimi temin eden bir merkezin teşkili suretiyle,

Detaylı

Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2/25 numaralı kanun teklifi

Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2/25 numaralı kanun teklifi SıraNo 52 Gümüşane mebusu Hasan Fehmi Beyin gümrük tarife kanununun 28 inci maddesinin değiştirilmesi hakkında 2 25 numaralı kanun teklifile gümrük tarifesi kanununun 28 inci maddesinin tadili hakkında

Detaylı

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun 626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 14. V. 1958 - Sayı: 9906) No. Kabııl tarihi 7115 7. V. 1958

Detaylı

Devre :XI tçtima: 3 S. SAYISI :

Devre :XI tçtima: 3 S. SAYISI : Devre :XI tçtima: S. SAYISI : 06 0 sayılı Orman Umum Müdürlüğü teşkilât Kanunu ile, 0, 777, 6, 6, sayılı kanunlara bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Ziraat ve Bütçe encümenleri

Detaylı

HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME

HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 4 Haziran 1935 Kanun Tarih ve Sayısı: 9 Haziran 1937 / 3229 Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı:

Detaylı

Devre : X İçtima: 3 S. SAYISI :

Devre : X İçtima: 3 S. SAYISI : Devre : X İçtima: 3 S. SAYISI : 255 Ankara Üniversitesi Tıp ve Siyasal Bilgiler fakültelerinin bina ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelecek yıllara sâri taahhüde girişilmesi hakkında kanun lâyihası ve Nafıa,

Detaylı

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 İnhisarlar Umum Müdürlüğünün 1955 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

Devre r X îçtima: 2 S. SAYISI :

Devre r X îçtima: 2 S. SAYISI : Devre r X îçtima: S. SAYISI : Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvel ile tadil ve eklerinin Ziraat Vekâleti kısmında değişiklik yapılması hakkında kanun

Detaylı

S. SAYISI 180. Devre *: X İçtima : 1

S. SAYISI 180. Devre *: X İçtima : 1 Devre *: X İçtima : 1 S. SAYISI 180 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Mısır Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Ticaret ve ödeme Anlaşmaları ile eklerinin tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye

Detaylı

Esbabı mucibe lâyihası

Esbabı mucibe lâyihası S. Sayısı: 141 İngiliz menşeli mallar bedellerinin sureti tesviyesi ve idhaî edilemeyen İngihz menşeli malların idhalini teğminen nota teatisi suretile yapılan anlaşmanın tasdiki hakkında kanun lâyihası

Detaylı

80 NOLU SÖZLEŞME. Bu tekliflerin, bir milletlerarası Sözleşme şeklini alması lazım geldiği mütalaasında bulunarak;

80 NOLU SÖZLEŞME. Bu tekliflerin, bir milletlerarası Sözleşme şeklini alması lazım geldiği mütalaasında bulunarak; 80 NOLU SÖZLEŞME MİLLETLERARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATININ 1946 YILINDA MONTREAL DE AKDETTİĞİ 29 UNCU TOPLANTISINDA KABUL EDİLEN SON MADDELERİN DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 19 Eylül 1946

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/

Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/ Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/ Afyon Karahisar Mebusu Rıza Çerçel'in, Munzam değerli posta pulları çıkarılmasına dair kanun teklifi ve Münakalât, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (2/21)

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

S. SAYISI i 310. Devre : X İçtima : 1

S. SAYISI i 310. Devre : X İçtima : 1 Devre : X İçtima : 1 S. SAYISI i 310 Toprak Mahsulleri Ofisi Kanununun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bir madde eklenmesine dair kanun lâyihası ve Ticaret ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1)

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) 3105 RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 6940 Kabul Tarihi : 25/3/1957 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 29/3/1957 Sayı : 9572 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

T. B. M. Meclisi Yüksek Reisliğine

T. B. M. Meclisi Yüksek Reisliğine Devre: XI İçtima: 2 S- SAYISI : Tunceli Mebusu, Arslan Bora'nın, Sandığı Kanununun 40 ncı maddesinin değiştirilmesi hakkında kanun teklifi ve Millî Müdafaa, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (2/41)

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÎLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİYETİ ARASINDA 16 ŞU BAT 1952 TARİHÎNDE ANKARA'DA AKDEDİLMİŞ OLAN TİCARET ANLAŞMASINA EK PROTOKOL

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÎLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİYETİ ARASINDA 16 ŞU BAT 1952 TARİHÎNDE ANKARA'DA AKDEDİLMİŞ OLAN TİCARET ANLAŞMASINA EK PROTOKOL -. '. ' J ı 156 16 Şubat 1952 tarihli Türkiye Batı - Almanya Ticaret ve ödeme Anlaşmalarına Ek 21 Aralık 1954 tarihli Protokollerle Ekleri Mektupların Tasdikine dair Kanun (Resmî Gazete ile ilâm.- 2.II.

Detaylı

Büyük Millet Meclisi Reisliğine

Büyük Millet Meclisi Reisliğine Devre : XI İçtima : S. SAYISI 1 Mebusu Abdürrahman Fahri Ağaoğlu ve arkadaşının, Maarif Vekâleti kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri lıakkındaki 7 sayılı Kanunda değişiklik yapılması hakkındaki

Detaylı

Anayasa ve Adalet Komisyonu raporu

Anayasa ve Adalet Komisyonu raporu Toplantı : 7 I f QQ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Siyasi Partiler Kanununun 74 ncü maddesinin değiştirilmesine dair kanun teklifinin Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Anayasa

Detaylı

5237 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 6 ncı maddesine bir fıkra eklenmesi hakkında kanun lâyihası (1/519)

5237 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 6 ncı maddesine bir fıkra eklenmesi hakkında kanun lâyihası (1/519) Devre * X İçtima: 3 S. SAYISI : 284 5237 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 6 ncı maddesine bir fıkra eklenmesi hakkında kanun lâyihası ile Antalya Mebusu Burhanettin Onat'm, elektrik metalürjide kullanılacak

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) S. Sayısı: 46 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) Orman umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik

Detaylı

Bir Avrupa Tediye Birliği Kurulması hakkındaki 19 Eylül 1950 tarihli Anlaşmayı Tadil Eden 5 sayılı Ek Protokolün Tasdikına dair Kanun

Bir Avrupa Tediye Birliği Kurulması hakkındaki 19 Eylül 1950 tarihli Anlaşmayı Tadil Eden 5 sayılı Ek Protokolün Tasdikına dair Kanun 808 Bir Avrupa Tediye Birliği Kurulması hakkındaki 19 Eylül 1950 tarihli Anlaşmayı Tadil Eden 5 sayılı Ek Protokolün Tasdikına dair Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 9.IV.1955-Sayı:8977) No. Kabul tarihi

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

871 Müze ve rasathane teşkilât kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 3/V U/ S ay i : 2742 )

871 Müze ve rasathane teşkilât kanunu. ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 3/V U/ S ay i : 2742 ) 87 Müze ve rasathane teşkilât kanunu ( Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 3/V U/934 - S ay i : 2742 ) No. Kabul tarihi 25 23 - VI -934 BİRİNCİ MADDE Maarif vekâletine bağlı umumî müzelerle rasathanenin teşkilâtı

Detaylı

Devlet 'Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1957 malî yılı Hesabı Katisine ait mutabakat,

Devlet 'Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1957 malî yılı Hesabı Katisine ait mutabakat, Toplantı: OT I Dönem ı MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : / / Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğünün 957 malî yılı Kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi

Detaylı

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713)

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) S. SAYISI : 83 Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) T. C. Başvekâlet 21. XII. 1953 Muamelât Umum Müdürlüğü Sayı : 71/2699,

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

Esbabı mucibe lâyihası

Esbabı mucibe lâyihası S. Sayısı; 103 Bursa mebusu Rüştünün, muamele vergisi kanunununz nci maddesinin (0) fıkrasında değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ve İktısad ve Malîye encümenleri mazbataları (2/128) Esbabı mucibe

Detaylı

İstanbul Üniversitesi 1955 Bütçe yılı hesabı katisine ait Mutabakat Beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi (3/50)

İstanbul Üniversitesi 1955 Bütçe yılı hesabı katisine ait Mutabakat Beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi (3/50) Devre : XI İçtima : 1 S. SAYISI : 162 İstanbul Üniversitesi 1955 bütçe yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi ile istanbul Üniversitesi 1955

Detaylı

RG / Mükerrer No.: 700 Kabul Tarihi: Yürürlüğe Giriş Tarihi:

RG / Mükerrer No.: 700 Kabul Tarihi: Yürürlüğe Giriş Tarihi: 700 Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname RG. 07.07.2018/30471 2. Mükerrer No.: 700

Detaylı

Mezarların açılması, ölülerin çıkarılması, ölülerin tahniti, tabutlanması ve nakli fert, toplum ve çevre sağlığı açısından önem arz etmektedir.

Mezarların açılması, ölülerin çıkarılması, ölülerin tahniti, tabutlanması ve nakli fert, toplum ve çevre sağlığı açısından önem arz etmektedir. Ölülerin Nakli Hakkında Genelge Tarihi:01.05.2000 Sayısı:5854-2000/43 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100TSH0100005/ 5854 KONU : Ölülerin Nakli ANKARA 01.05.2000 GENELGE

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

ÖZEL TIBBİ TEDAVİ VE TERMO - KLİMATİK KAYNAKLAR ALANINDA KARŞILIKLI YARDIMLAŞMAYA DAİR AVRUPA ANDLAŞMASI

ÖZEL TIBBİ TEDAVİ VE TERMO - KLİMATİK KAYNAKLAR ALANINDA KARŞILIKLI YARDIMLAŞMAYA DAİR AVRUPA ANDLAŞMASI 1035 Özel tıbbi tedavi ve termo - klimatik kaynaklar alanında karşılıklı yardımlaşmaya dair Avrupa Andlaşmasmın onaylanmasının uygun bulunduğu hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 11.5 1964 - Sayı

Detaylı

İş ve Meslek Bakımından Ayırım Hakkında Sözleşme 44

İş ve Meslek Bakımından Ayırım Hakkında Sözleşme 44 İş ve Meslek Bakımından Ayırım Hakkında Sözleşme 44 Milletlerarası Çalışma Bürosu Yönetim Kurulu tarafından toplantıya çağırılarak 4 Haziran 1958 de Cenevre de kırk ikinci toplantısını yapan, Milletlerarası

Detaylı

Devre : X ÎÇtima: 3 * S. SAYISI :

Devre : X ÎÇtima: 3 * S. SAYISI : Devre : X ÎÇtima: 3 * S. SAYISI : 171 Türkiye ile Çekoslovakya arasında 16 Ağustos 1956 tarihinde imzalanan Zabıtname ile Ek Protokol ve teati olunan mektupların tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye

Detaylı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisliğine Ankara

Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisliğine Ankara Devre : XI j I ÎÇtima: 3 S* SAYISI : Sinob Mebusu Ömer özer'in, Orman Kanununa ek 3444 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin tadiline dair 4914 sayılı Kanunun birinci maddesine bir fıkra eklenmesi hakkında kanun

Detaylı

Türkiye Büyük Millet Meolisi Yüksek Reisliğine

Türkiye Büyük Millet Meolisi Yüksek Reisliğine Devre : X fcttaıa: 3 S. SAYISI : 157 Antalya Mebusu Burhanettin Onat'ın, hariçten satmahnan buharlı yapılan mümasilleri için getirilecek eşyanın gümrük resminden istisnasına dair 3339 sayılı Kanunun birinci

Detaylı

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur.

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur. KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 7478 Kanun Kabul Tarihi: 09/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 16/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 10506 KANUNUN ŞÜMULÜ Madde 1 - Köylerin

Detaylı

Büyük Millet Meclisi Yüksek Reisliğine

Büyük Millet Meclisi Yüksek Reisliğine S. Sayısı: 269 Harp dolayısile karadan, denizden ve havadan memleketimize gelmekte olan mülteciler hakkında kanun lâyihası ve Millî müdafaa ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/665) T. C. Başvekâlet 6 -

Detaylı

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME TADİL METİNLERİ

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME TADİL METİNLERİ AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME TADİL METİNLERİ ESKİ ŞEKLİ Madde 6 Sermaye ve Hisse Senetleri 1- Şirket 3794 sayılı Kanun ile değişik 2499 sayılı Kanun hükümlerine göre kayıtlı sermaye

Detaylı

MADDE 4. Bu kanun hükümlerini Dışişleri ve Ulaştırana Bakanları yürütür.

MADDE 4. Bu kanun hükümlerini Dışişleri ve Ulaştırana Bakanları yürütür. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği Hükümeti arasında 27 Nisan 1961 tarihinde Ankara'da imzalanan «Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği

Detaylı

SıraNo 141. Esbabı mucibe

SıraNo 141. Esbabı mucibe SıraNo 141 İpekböceği ve tohumu yetiştirilmesi ve muayene ve satılması hakkındaki kanunun 14 üncü maddesinin tadiline dair 1/ 85 numaralı kanun lâyihası ve İktisat, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

Astsubay Kanununun 2 nci maddesine bir fıkra eklenmesine ve bu kanuna geçici bir madde konulması hakkında kanun layihası (1/535)

Astsubay Kanununun 2 nci maddesine bir fıkra eklenmesine ve bu kanuna geçici bir madde konulması hakkında kanun layihası (1/535) S. SAYISI : 157 Astsubay Kanununun 2 nci maddesine bir fıkra eklenmesine ve bu kanuna geçici bir madde konulmasına ve Astsubay Kanununun 20 nci maddesinin değiştirilmesine ve bu kanuna geçici bir madde

Detaylı

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler 8 Nisan 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28966 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 İstanbul, 08.04.2014 Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 08.04.2014 tarih ve 28966 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 Madde 1 - İstanbul Yüksek Mühendis Okulu, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu kanun hükümlerine göre teşkilatlandırılmıştır.

Detaylı

Devlet havayolları hizmetleri için 1939 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13)

Devlet havayolları hizmetleri için 1939 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13) S. Sayısı: 32 malî yılına geçici taahhüd icrası hakkında kanun lâyihası ve Nafia ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/13) T. C. Başvekâlet 22 - II - 1939 Kavrarlar müdürlüğü Sayı: 6/797 Büyük Millet Meclisi

Detaylı

897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun

897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun 897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun (Resmî Gazete ile nesir ve ilâm: VIII. 94 - Sayı: 89) No. 4 Katml tarihi 4. VIII. 94 BİRÎNCİ MADDE

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1)

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1) MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 3458 Kabul Tarihi : 17/6/1938 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 28/6/1938 Sayı : 3945 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 19 Sayfa : 527 *

Detaylı

Sağlık ve Sosyal Yardım Komisyonu rapora. Yüksek Reisliğe

Sağlık ve Sosyal Yardım Komisyonu rapora. Yüksek Reisliğe S. SAYISI : Sağlık ve Sosyal Yardım Vekâleti Kuruluş ve Memurları hakkındaki Kanuna bâzı hükümler eklenmesine dair olan 48 sayılı Kanuna bağlı kadro cetvellerinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası

Detaylı

96 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARI HAKKINDA SÖZLEŞME (1949 TADİLİ) ILO Kabul Tarihi: 8 Haziran 1949

96 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARI HAKKINDA SÖZLEŞME (1949 TADİLİ) ILO Kabul Tarihi: 8 Haziran 1949 96 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARI HAKKINDA SÖZLEŞME (1949 TADİLİ) ILO Kabul Tarihi: 8 Haziran 1949 Kanun Tarih ve Sayısı (*) : 8.8.1951 / 5835 Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı: 14.8.1951 /

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 18. III. 1950 - Sayı: 7460)

(Resmî Gazete ile ilâm : 18. III. 1950 - Sayı: 7460) 1192 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti arasında imza edilen Anlaşma gereğince temin edilen paraların kullanılmasına dair Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik

Detaylı

Devlet havayolları umum müdürlüğü teşkilâtı hakkındaki 3424 sayılı kanunun bazı maddelerinin

Devlet havayolları umum müdürlüğü teşkilâtı hakkındaki 3424 sayılı kanunun bazı maddelerinin S Sayısı: 4 Devlet havayolları umum müdürlüğü teşkilât kadrolarına müteallik /6 ve Devlet havayollan umum müdürlüğü teşkilâtı hakkındaki 344 sayılı kanunun bazı maddelerinin tadiline dair /347 sayılı kanun

Detaylı

34 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARININ KAPATILMASI HAKKINDA SÖZLEŞME

34 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARININ KAPATILMASI HAKKINDA SÖZLEŞME 34 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARININ KAPATILMASI HAKKINDA SÖZLEŞME Aynı konudaki 96 sayılı sözleşmenin onaylanması sonucu yürürlükten kalkmıştır ILO Kabul Tarihi: 8 Haziran 1933 Kanun Tarih ve

Detaylı

BİR AMME TARAFINDAN YAPILAN MUKAVELELERE KONULACAK ÇALIŞMA ŞARTLARINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME

BİR AMME TARAFINDAN YAPILAN MUKAVELELERE KONULACAK ÇALIŞMA ŞARTLARINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME BİR AMME TARAFINDAN YAPILAN MUKAVELELERE KONULACAK ÇALIŞMA ŞARTLARINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 8 Haziran 1949 Kanun Tarih ve Sayısı: 14.12.1960 / 161 Resmi Gazete Yayım Taihi ve Sayısı: 21.12.1960

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) S. Sayısı:20 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) T. G. Başvekâlet Muamelât Umum Müdürlüğü Kararlar Müdürlüğü Sayı':

Detaylı

Medeni haklarını kullanmaya ehil olmıyan, amme hizmetlerinden menedilen veya ağır hapis ve haysiyetimuhil bir cürümden dolayı hapis cezası ile mahküm

Medeni haklarını kullanmaya ehil olmıyan, amme hizmetlerinden menedilen veya ağır hapis ve haysiyetimuhil bir cürümden dolayı hapis cezası ile mahküm 429 VETERİNER HEKİMLİĞİ MESLEĞİNİN İCRASINA, TÜRK VETERİNER BİRLİĞİ İLE ODALARININ TEŞEKKÜL TARZINA VE GÖRECEĞİ İŞLERE DAİR KANUNUN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞ HÜKÜMLERİ Kanun Numarası : 6343 Kabul Tarihi

Detaylı

BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1.NCİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ KURULUŞ-GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ

BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1.NCİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ KURULUŞ-GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1.NCİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ KURULUŞ-GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ Genel Kurul tarafından kabulü; Karar Tarihi : 24.02.1992 Karar No. : 15-5 Kuruluş Madde 1 Bursa

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

Sirküler Rapor / SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor / SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 08.04.2014/99-1 44 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 44 seri No lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinde, 6447 sayılı Kanunla değişik 6360 sayılı Kanun

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 - Sayı : 8654)

(Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 - Sayı : 8654) İngiltere ve Fransa Hükümetlerinden temin edilen teslihât kredileri ve diğer askerî borçların tasfiyesi hakkında imzalanan anlaşmaların tasdikma mütedair Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 -

Detaylı

Devre ; X ÎÇtim»: 2 & SAYISI :

Devre ; X ÎÇtim»: 2 & SAYISI : Devre ; X ÎÇtim: 2 & SAYISI : 3 Denizli Mebusu Ahmet Hamdi Sancar ve 6 arkadaşının, Devlet Memurları Aylıklarının Tevhit ve Teadülüne dair olan 366 sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvel ile tadil ve eklerinin

Detaylı