İş Sağlığı Güvenliği Yazılımı Gerekliliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İş Sağlığı Güvenliği Yazılımı Gerekliliği"

Transkript

1

2 İş Sağlığı Güvenliği Yazılımı Gerekliliği Yeni 6331 Saylı İş Sağlığı Güvenliği Kanuna göre artık bütün iş yerleri risk değerlendirme yaptırmak zorundadır. İş Sağlığı Güvenliği Yazılımı gerekliliği İş Sağlığı güvenliği riskleri yeni teknolojiler, yeni işler, yeni makinalar, yeni personeller, değişen çevre ve teknolojik şartlar karşısında sürekli yenilenebilir ve iyileştirilebilir olmalıdır. Risk Değerlendirmeler bir kere yapılıp ve sürekli kullanabilecek çalışmalar değildir. İsgrisk yazılımı (İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRME YAZILIMI) İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlarımız ve Yazılım Mühendislerimizin ortak bir çalışması sonucunda siz Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre ve Yeni İş Sağlığı Güvenliği Kanunun gereklerine göre tasarlanmıştır. İnternet tabanlı çalışan İsgrisk yazılımı (İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRME YAZILIMI) ister tek lokasyon da isterse 50 lokasyonu ve iş yeri olan firmalara kolay sürdürülebilir dinamik çözümler sunmaktadır. Programın çalışması kısaca bütün iş sağlığı güvenliğinden etkilenen çalışanlar şirket ortakları vb kişilerin sistemine girip kendilerinin karşılaştıkları iş sağlığı güvenliği tehlikelerini tanımlayabildiği, Risk ekipleri tarafından belirlenen tehlikelerin derecelendirildiği ve risklerin hesaplandığı üst yönetimin; çalışanların belirlemiş oldukları tehlikeleri ve risk değerlendirme ekipleri tarafından büyükleri hesaplanan bu risklerin giderilmesi ile ilgili yapacakları planlamalar yer aldığı ve sürekli güncellendiği bir yazılım ürünüdür.

3 İsgrisk yazılımı ICT SERT EĞİTİM DANIŞMANLIK LTD.ŞTİ olarak danışmanlığını yapmış olduğumuz İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerimizde siz müşterilerimize daha etkin bir İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi Risk Yönetimi için bir yazılım hizmeti ürünümüz ile hizmet vermekteyiz. Müşterilerimiz İsgrisk yazılımı ürününü ister ICT SERT serverleri üzerinden kiralayarak kullanabilmekte isterlerse lisansını satın alarak kendi serverlerinde kullanabilmektedirler İsgrisk yazılımı ürünü ile İşletmelerine ait her bir Tesis / Fabrika/ Şantiye / Birim için ayrı risk değerlendirmelerini yaparak, risklerle ilgili aksiyon planlarını oluşturarak ve sınırsız kullanıcı altyapısına sahip bir Risk Değerlendirme Yönetimi sağlayabilmektedir. Neden İsgrisk Yazılım Programı ICT SERT olarak danışmanlık ve eğitim hizmeti verdiğimiz ve İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi kurulumu yapılan firmalarda ve Uluslar arası Baş denetçilerimizin yaptığı iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yaptığı denetimlerde bir çok sıkıntılarla karşılaşılıyordu. En çok yaşanan sıkıntılar İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi kurulmuş eğitimleri verilmiş kurumlarda sistem uygulanmıyordu. Uygulamaya çalışan firmalarda kayıtlar bilinçsizce tutuluyor fakat istatistik veri analiz çalışmaları yapılmıyordu Sistem kurulurken mevcut şantiyeler veya birimler hangileri ise o şantiyeler için çalışmalar yapılmış yeni açılan şantiyeler için herhangi bir organizasyon yapılmıyordu veya yeni bir ekipman veya teknoloji değiştiğinde iş sağlığı güvenliği riskleri ile ilgili tekrar çalışma yapılamıyordu. İş Sağlığı Güvenliği çalışmalarına çalışanların katılımı sağlanamıyordu. İş verenler yapılan çalışmalardan çoğundan haberi olmuyordu. Bu yaşanılan sıkıntılar için ICT SERT EĞİTİM DANIŞMANLIK olarak aşağıdaki çalışma prensibi verilen yazılımı geliştirdik. Bu yazılım programı hem bizim danışmanlarımızın işini kolaylaştırmakta sistemin kurulumunda büyük kolaylıklar sağlamakta ve müşteri açısından çalışanların katılımı sağlanabilmekte ve en önemlisi danışman firma ile çalışmalarını bitirdikten sonrada müşteriler sürekli güncellemeler yapabilmekte.

4 İsgrisk yazılımı Kurulumu ve Uygulanması Herhangi bir İnternet Explorer, Google Chrome vb İnternet tarayıcıdan sizler için belirlenmiş adresten Kullanıcı adı ve Şifreniz ile giriş yapılabilmektedir. Örnek veya Yazılımı Kullanacak Bütün personel için Kullanıcı adı ve şifresi verilebilmektedir. Personellerin kullanacağı alanlar Özel olarak yetkilendirilmekte ve yetkisi dışındaki alanlara giriş yapmalarına izin verilmemektedir. Üst Yöneticiler veya Yazılımı Kullanan iş Sağlığı Güvenliği Ekipleri ve Personeller Dünyanın neresinde olursa olsun internetin olduğu her yerden giriş yapabilmekte ve yazılım üzerinde işlem yapabilmektedir. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılan sistemimizde Toplam 10 modül bulunmaktadır. Modüller 1. Risk Değerlendirme Yönetimi 2. Acil Durum Yönetimi 3. İSG Kontrol Yönetimi 4. Kaza ve Olay Yönetimi 5. Uygunsuzluk Yönetimi 6. Personel İnsan Kaynakları ve Sağlık Yönetimi 7. Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Yönetimi 8. Doküman ve Kayıt Kontrol Yönetimi 9. İç İletişim Yönetimi 10. İç Tetkik Yönetimi

5 Yazılım İnterneer Süreç Yönetim Yazılım Platformunda Geliştirilmiş olup isteğe bağlı olarak İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMINA ek olarak Şirketinizin istediği diğer süreçlerinizi de yapılandırma fırsatı vermektedir. Bu şekilde hem kurumsal hem de İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ SİSTEMİNİZİ yönetebilmektesiniz. 1. RİSK DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ

6 Risk Değerlendirme Yönetiminde Bütün Personeller başlarına gelen veya fark ettikleri Tehlikeleri bildirebilmektedir. Bu şekilde sürekli değişen şartlarda risklerinde değiştiği göz önünde bulundurulursa Risk Değerlendirme Prosesini dinamik bir hale getirerek yılda bir kez değerlendirmekten çıkarıp sürekli risk değerlendirme yapabilme imkanı sağlamaktadır. Aynı zamanda Çalışan Personellerinde sisteme katılımı sağlanarak Sistemin daha dinamik hale gelmesi sağlanmaktadır. RİSK DEĞERLENDİRME YÖNETİMİNDE Şirketinizin Tesis Fabrika Ofis vb iş yerlerini tanımlamanız gerekmektedir. Bu iş yerlerine ait Birimleri ve Bölümleri tanımlayarak bütün iş yerleriniz Lokasyonları ayrı ayrı da olsa Sisteminizi tek bir çatı altında Yönetme şansı bulmaktasınız. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ RİSKLERİ NASIL DEĞERLENDİRİLMEKTE? Tehlike Girişi Butonuna basan Bir Personel için aşağıdaki form açılmakta Tehlikenin tanımını, Tehlike ile ilgili alınmış önlemler var ise bunları belirterek, tehlikeye ait resim var ise yükleyebilerek, Tehlikenin Görüldüğü Tesis, Fabrika, İş Yerini ve Tehlikenin Görüldüğü birimi Belirterek Süreci İlerlet Butonuna basması yeterlidir.

7 Süreci İlerlet Butonu ile ilerleyen süreç Bir İş akışı ile bir sonraki Risk Değerlendirme yapacak Ekibin Önüne Otomatikman Düşmekte. Yeşil Olan İş Akış Kutucukları tamamlanmış Sarı olan Kutucuk ise işlemin Hangi aşamada olduğu göstermektedir. Resimde Şu anda riskin değerlendirilmekte olduğu anlaşılmaktadır. Daha Önceden Risk Değerlendirme Ekibi olarak tanımladığını Personellerin Önüne girilmiş olan Tehlike Otomatikman düşmektedir.

8 Risk Değerlendirme Ekibi Personel Navigation denilen bölümdeki Görevlerin Sekmesine düşen tehlike Tanımını açarak karşılarında Yukarıdaki ekranı görmekte ve tanımlanan tehlike incelenerek Tehlikeye ait riskler hesaplanmaktadır. Hesaplanan Risklerin sonuçlarına göre riskleri azaltacak faaliyetlerden sorumlu personeller belirlenmektedir. Risk değerlendirme ekibinin Süreci ilerletmesi ile Risk azaltmakta görevli personellerin önüne Riski azaltması için yapacağı faaliyet hangi tarih aralıklarında gerçekleştireceği bilgileri düşmektedir. Riski Azaltmak için sorumlu personeller yaptıkları faaliyetleri girerek riskin son halini belirterek tekrar Risk Değerlendirme Ekibinin Önüne riskin son halini değerlendirmesi için gönderebilmektedir. Risk Değerlendirme Ekibi riskin son halini değerlendirerek riskin kabul edilebilir seviyeye geldiğini tespit ettiği anda riski sonlandırmaktadır. RİSK DEĞERLENDİRME YÖNETİMİNDE İş yerlerine göre risklerin tablolar halinde raporlanması, Herhangi bir risk ile ilgili Sorgulama yapma imkanları da sağlanmaktadır.

9 2. ACİL DURUM YÖNETİMİ Acil Durum Yönetimi Modülünde Acil Durum Planlarını hazırlamak yine İş Akış Yönetimi ile yapılmaktadır. Acil Durum İş Akışı iki türlü harekete geçmektedir. Birincisi Acil Durum Yönetiminde Acil Durum Sorumluları tarafından Acil Hal Planı Butonundan Giriş yapılarak veya RİSK DEĞERLENDİRME YÖNETİMİNDE risk analizi yapılırken herhangi bir risk ile ilgili Acil Durum Planı hazırlama gereği duyulursa Acil Durum Planı Hazırla seçeneği seçilerek hazırlanmaktadır.

10 Hazırlanan Acil Hal Planları tüm iş yerleri için ayrı ayrı tablolar halinde raporlanarak Acil Durumlarda ne yapılacağı belirlenmektedir. Acil Hal Planları Tablo Halinde gösteriminin Yanı sıra Acil Hal Planı Sorgulaması da yapılabilmektedir. 3. İSG KONTROL YÖNETİMİ İSG KONTROL YÖNETİMİ ile Şirkete ait İş yerlerinde ve Tesislerde Birimlerde İş Güvenliği Uzmanları Tarafından İş sağlığı güvenliği Kontrolleri yapılmaktadır.

11 İSG Kontrol Modülünde Öncelikle iş yerinin Özelliğine göre İSG Kontrol Kriterleri tanımlanmakta ve bu tanımlanan İSG Kontrol Kriterleri belirlenen (Günlük, Haftalık, Aylık, 3 aylık, 6 aylık ve Yıllık) Periyotlarda Sorumluları tarafından Kontrol edilerek Kontrol Sonuçları kayıt altına alınmaktadır. İSG Kontrol Modülünde İSG Kontrollerinin yapılabilmesi için ilgili sorumlu Sistem tarafından uyarılara maruz kalmakta ve bu şekilde İSG Kontrolleri yapılmak zorunda kalmaktadır. Yapılan İSG Kontrollerinde herhangi bir Uygunsuzluk çıkması durumunda Uygunsuzluk ile ilgili Süreç Otomatikman Devreye Girmektedir. 4. KAZA VE OLAY YÖNETİMİ Kaza ve Olay Yönetimi ile hiç karşılaşmak istemediğimiz Kaza Bildirimleri veya Kaza Olmaması için daha önceden elde edebileceğimiz Kazaya Ramak Kaldı Olayları girişleri yapılabilmektedir.

12 Kaza Bildirimleri ve İncelemesi Ramak Kaldı Olay Bildirimleri

13 5. UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ Herhangi bir uygunsuzluk Tespitinde Uygunsuzluk girişi yapılabilecek bir alan olup Belirli bir Hiyerarşi ile Üst Yönetiminden en alt çalışan personele kadar uygunsuzluk sürecini takip edebilecekleri bir sistemdir. Uygunsuzluğun Büyüklüğüne göre Düzeltici Faaliyet açılabilmektedir.

14 6. PERSONEL İNSAN KAYNAKLARI ve SAĞLIK YÖNETİMİ Personel ve İnsan Kaynakları Yönetiminde Personel tanımlama Personel Özlük Dosyalarının Hazırlanması Personelin Sağlık Taramalarının yapılması ile Personele İş Sağlığı Güvenliği ile ilgili verilecek Eğitimler ve diğer eğitimlerin Planlamasının yapılacağı bir alandır. Personel ve İnsan Kaynakları Yönetimi ile Personel Özlük dosyaları Eksiksiz Dosyalanarak sistem içerisinde tutulmakta herhangi bir sağlık taraması yapıldığında otomatikman Özlük Dosyasına giriş yapılmakta personel herhangi bir eğitim aldığında yine aynı şekilde Özlük Dosyasına otomatikman kayıt edilmektedir. Eğitim Modülü ile de bütün birimlerin Eğitim ihtiyaçları alınmakta ve üst yöneticiler tarafından gerekli eğitimlerin planlaması otomatikman yapılmakta. İzin girişi ile izin almak isteyen personeller gerekli isteğini bildirebilmekte ve üst yöneticiler tarafından verilen izinler sisteme otomatikman kayıt edilmektedir.

15 7. DÜZELTİCİ ÖNLEYİCİ FAALİYETLER YÖNETİMİ Sistemde tespit edilen Düzeltici ve Önleyici faaliyetler İş akış Süreci ile takip edilmekte ve açılan Düzeltici ve Önleyici faaliyetler sonuçlandırılarak İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ SİSTEMİ iyileştirilmektedir.

16 8. DOKÜMAN VE KAYIT KONTROL YÖNETİMİ Doküman ve Kayıt Kontrol Yönetimi ile İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ Prosedürlerinizi Talimatlarınızı Görev Tanımlarınızı vb dokümanlarınızı Yükleyip online olarak sistem içerisinde kullanabilme imkanı sağlanmaktadır. Aynı zamanda kayıtlarınızı yükleyip saklama sürelerini verebileceğinizi otomatikman Arşive kaldıracağınız bir sistem sağlanmakta. En önemlisi ise İş Sağlığı Güvenliği ile ilgili Kanun Yönetmelik Tebliği vb yasal mevzuatlarınızın Takibini ve Güncelliğini otomatikman sağlayabileceksiniz. Herhangi bir mevzuat değiştiğinde gerekli değişiklikler sistem otomatikman yüklenebilmektedir ve güncellenmektedir.

17 9. İÇ İLETİŞİM YÖNETİMİ İç iletişim Yönetimi Aksiyon Yönetimi İş Sağlığı Güvenliği Toplantılarının Yönetimi Bilgilendirme Yönetimi Görevlendirme Yönetimi Hatırlatma Yönetiminden oluşmaktadır. İç iletişim Yönetimi ile bir konuda bilgilendirme yapabilir ve otomatikman sistemdeki bütün kullanıcılara bilgi aktarımı yapılabilir. Aksiyon Yönetimi ile kendi yapacağınız faaliyetleri planlayabilir ve zamanı geldiğinde aksiyonunuz gerçekleştirebilirsiniz. Toplantı Duyurusu yapıp toplantılarda alınan kararları sisteme ekleyebilir ve kararların yapılmasından sorumlu personellere kararları aktarabilirsiniz. Görevlendirme yaparak istediğiniz bir görevin yerine getirilmesini sağlayabilirsiniz. İç iletişim yönetimi sadece İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ KONULARI ile değil kurumsal iç iletişimin sağlanması amacıyla da kullanılabilmektedir.

18 10. İÇ TETKİK YÖNETİMİ Bir Yönetim sisteminiz var ise bu Yönetim sistemini belirli aralıklarda denetime tabi tutmalısınız Üst Yöneticiler İş sağlığı Güvenliği sisteminin yürütülmesi ile ilgili bu yazılım ürünü ile İç Tetkiklerini çok daha rahat yapabilmektedirler İç tetkik Yönetim Modülünde İç tetkik Planları Yapılmakta ve İç tetkikler sistem üzerinden raporlanabilmektedir.

ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI

ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI OSGB ler için oluşturulmuş bu yazılım sadece iş sağlığı güvenliği uygulamalarını değil Bir OSGB de gerekli olan bütün faaliyetleri kapsamaktadır.

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

Altasoft kolay anlaşılan, kolay uygulana ve yalın bir yazılımdır.

Altasoft kolay anlaşılan, kolay uygulana ve yalın bir yazılımdır. Yönetim Sistemlerinin uygulanmasında ve sürdürülmesinde çok önemli sıkıntılar ve kayıplar yaşanmaktadır. Altasoft bu sıkıntıları ve kayıpları en aza indiren çözümleri içeren bir yazılımdır. Çok sayıda

Detaylı

İsg Çözümleriniz Modern Tasarımla, Tek Çatı Altında

İsg Çözümleriniz Modern Tasarımla, Tek Çatı Altında İSGZONE NEDİR? İsg Çözümleriniz Modern Tasarımla, Tek Çatı Altında İSGZONE, Türkiye de faaliyet gösteren tüm iş yerlerinin, İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı dâhilindeki süreçlerinin tümünde kullanılacak

Detaylı

Şeffaf İnsan Kaynakları. Aktif personel. Etkin yönetici

Şeffaf İnsan Kaynakları. Aktif personel. Etkin yönetici Şeffaf İnsan Kaynakları Aktif personel Etkin yönetici HR-WEB ile Fark Yaratacak uygulamalar! HR-WEB İnsan Kaynakları ve Bordro Yönetimi çözümümüz, uzun yıllar boyunca edindiğimiz tecrübelerimiz ve iş dünyasının

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Teknopark ta geliştirilen Meditek İSG, 50'den fazla alt bileşeni olan kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği otomasyondur.

Erciyes Üniversitesi Teknopark ta geliştirilen Meditek İSG, 50'den fazla alt bileşeni olan kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği otomasyondur. Erciyes Üniversitesi Teknopark ta geliştirilen Meditek İSG, 50'den fazla alt bileşeni olan kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği otomasyondur. Meditek İSG, mevzuata uygun olarak hazırlanmış dinamik altyapısı

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ UYGULAMA KLAVUZU

KALİTE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ UYGULAMA KLAVUZU Sayfa 2 / 25 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. GİRİŞ 3 2. QDMS ve ENSEMBLE KULLANICI YETKİLERİ 2.1 lük.. 2.2 Kalite Koordinasyon Birimi. 2.3 Birim Kalite Temsilcisi... 2.4 Birim Kalite Sorumluları.. 2.5 Akademisyen

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİNDE KALİTE YÖNETİM VE ORGANİZASYON YAPISI NASIL OLMALI? MPHG KALİTE YÖNETİM MODELİ

SAĞLIK HİZMETLERİNDE KALİTE YÖNETİM VE ORGANİZASYON YAPISI NASIL OLMALI? MPHG KALİTE YÖNETİM MODELİ SAĞLIK HİZMETLERİNDE KALİTE YÖNETİM VE ORGANİZASYON YAPISI NASIL OLMALI? MPHG KALİTE YÖNETİM MODELİ Nihal KAFALI ÜNLÜTÜRK MPHG Kalite Grup Müdürü 9. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için 2 Biz Kimiz? Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, iş yerlerinde sağlığın ve güvenliğin korunması, geliştirilmesi, işe bağlı hastalık ve kazaların

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi YENİ HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI YETKİLENDİRME KLAVUZU Çankırı Karatekin Üniversitesi Ocak 2018 Kamu idarelerince yapılan ödemelere ilişkin Ödeme Emri Belgeleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim

Detaylı

İSG TAKİBİ İLE İŞİNİZE HAKİM OLUN

İSG TAKİBİ İLE İŞİNİZE HAKİM OLUN İSG TAKİBİ İLE İŞİNİZE HAKİM OLUN İSG Takibi Otomasyon Sistemi ile ayrıntılarla boğuşmadan, herhangi bir kuruluma gerek olmadan web ortamında, bilgisayar veya tablet veya akıllı telefonlarınız ile, iş

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

İç Tetkik Soru Listesi

İç Tetkik Soru Listesi Std. Mad. Soru 4.1 1 Kalite Yönetim Temsilciliği İçin Sorular Sorular E / H Bulgular Kalite Yönetim Sistemi için ihtiyaç duyulan prosesler, proseslerin sırası ve birbirleriyle etkileşimleri belirlenmiş.

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

ÇEVRE YAZILIMI sayesinde danışmanlık firmaları kendi sorumluklarındaki tesislerin ve danışmanların detaylı yönetimini gerçekleştirebilmektedirler.

ÇEVRE YAZILIMI sayesinde danışmanlık firmaları kendi sorumluklarındaki tesislerin ve danışmanların detaylı yönetimini gerçekleştirebilmektedirler. C EVRE YAZILIMI Çevre Danışmanlık ve Takip Yazılımı Yazılımın Tanımı ÇEVRE YAZILIMI tesislere çevre danışmanlığı hizmeti veren danışmanlık firmalarının her türlü faaliyetlerinin otomasyonunun sağlanması

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU Amaç MADDE 1- Bu kılavuz Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin ( Banka ) İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını anlatan bir kılavuz niteliğindedir. Eylül, 2014 Yapı ve

Detaylı

GÖREV TANIM FORMU A.POZİSYONUN KISA TANIMI KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ MÜDÜRÜ KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ B.POZİSYONUN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ BECERİ DÜZEYİ

GÖREV TANIM FORMU A.POZİSYONUN KISA TANIMI KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ MÜDÜRÜ KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ B.POZİSYONUN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ BECERİ DÜZEYİ A.POZİSYONUN KISA TANIMI POZİSYON ADI BAĞLI OLDUĞU POZİSYON KENDİSİNE BAĞLI POZİSYONLAR ORGANİZASYONDA RAPORLAYACAĞI KİŞİ / KİŞİLER KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ MÜDÜRÜ KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ VEKALET EDECEĞİ

Detaylı

http://isgkatip.csgb.gov.tr ADRESİNE GİRİŞ YAPTIKTAN SONRA,

http://isgkatip.csgb.gov.tr ADRESİNE GİRİŞ YAPTIKTAN SONRA, İSG HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİN DE İSG HİZMETLERİNİN KAYIT, TAKİP,KONTROLÜ T.C. ÇALIŞMA VESOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILMAKTADIR.

Detaylı

Gerçekler. Sanayileşme ve çevre sorunları Küreselleşme ve Pazarın büyümesi Rekabetin artması

Gerçekler. Sanayileşme ve çevre sorunları Küreselleşme ve Pazarın büyümesi Rekabetin artması Gerçekler Sanayileşme ve çevre sorunları Küreselleşme ve Pazarın büyümesi Rekabetin artması Çözüm Kaliteyi arttırmak Çevreye duyarlı üretim Kalite yönetim sistemleri Kalite yönetim sistemleri ISO 9001,

Detaylı

Hiçbir iş, insan sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atacak kadar önemli ve acele olamaz!

Hiçbir iş, insan sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atacak kadar önemli ve acele olamaz! Hiçbir iş, insan sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atacak kadar önemli ve acele olamaz! John Naisbitt: Amerikalı Düşünür ve Yazar Bir ISG Uygulamasından Fazlası İSG faaliyetleri ne değildir? - Sadece

Detaylı

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yazılım Danışmanlık Ltd. Şti. Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yönetim Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Akosis, sektörel olarak farklılık gösteren dinamikler ve iş

Detaylı

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER Referans No: İKD.1-KK-001 İlk Yayım Tarihi: 09.09.2015 Revizyon Tarihi / No: 01.07.2016/01 Doküman Sahibi Departman: Ücret Yönetimi ve Raporlama Bölümü Yayımlayan Departman: Organizasyon ve

Detaylı

OSGB LERİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ

OSGB LERİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ OSGB LERİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ Ortak sağlık ve güvenlik birimleri (OSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yürütecekleri iş ve işlemleri, görevlendirdikleri sorumlu müdürlerinin kimlik bilgileri

Detaylı

Bu dokümanla BGYS rollerinin ve sorumluluklarının tanımlanarak BGYS sürecinin efektif şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir.

Bu dokümanla BGYS rollerinin ve sorumluluklarının tanımlanarak BGYS sürecinin efektif şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir. 1.AMAÇ ve KAPSAM Bu dokümanla BGYS rollerinin ve sorumluluklarının tanımlanarak BGYS sürecinin efektif şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir. BGYS kapsam dokümanındaki tüm personeli, varlıkları ve ilişki

Detaylı

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından her sene kağıt ortamında doldurularak verilen Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Araştırması

Detaylı

DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ:

DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ: 12 39 Slayt 1/6 RİSK YÖNETİMİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ: Kazaların önlenmesinde, mevzuattan kaynaklanan sorumluluklarımız, görevlerimiz ve yetkilerimiz hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme 2016 Güz

Detaylı

ICTSERT DANIŞMANLIK & ABC A.Ş. FİRMASI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ KURULUMU DANIŞMANLIK EĞİTİM İŞ PLANI

ICTSERT DANIŞMANLIK & ABC A.Ş. FİRMASI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ KURULUMU DANIŞMANLIK EĞİTİM İŞ PLANI TPLAM : 3 AY ICTSERT LIK & ABC A.Ş. FİRMASI SİSTEMİ KURULUMU LIK TPLAM HİZMET GÜNÜ: 3 AYLIK Ç İÇERİSİNDEN TPLAM 19 ADAM/GÜNLÜK HİZMET 1 ADAM/GÜN = 1 adam/ hizmet, 1 danışmanın proje için sunduğu 6 saatlik

Detaylı

PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi

PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi Eğitim Dökümanı Doküman No Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Revizyon No PRBL-HBYS-30002 12.020.2018 Konu Probel Radyoloji Bilgi Sistemi Eğitim Dökümanı Menüler Uygulamayı Genel

Detaylı

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI ODD İLETİŞİM UYGULAMASI Çalışmanın amacı, Derneğimizin üyeleri ile gerçekleştireceği duyuru, toplantı ve benzeri faaliyetler kapsamında tüm iletişim platformlarında doğru üye temsilcisine ulaşabilmektir.

Detaylı

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim Organizasyon Yönetimi Özlük Yönetimi İşe Alım Yönetimi ve Portalı İşçi Sağlığı Yönetimi Performans/İzin Yönetimi Çalışan Portalı 30 yılı aşkın süredir iş uygulamaları

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

DOĞAL TAŞ BİLGİ (DBS) SİSTEMİNİN KULLANIM YÖNERGESİ

DOĞAL TAŞ BİLGİ (DBS) SİSTEMİNİN KULLANIM YÖNERGESİ DOĞAL TAŞ BİLGİ (DBS) SİSTEMİNİN KULLANIM YÖNERGESİ Doğal Taş Bilgi Sistemi uygulaması; Türkiye deki mevcut mermer ve doğal taşlara ait tüm bilgiler ile belge ve dökümanların tutulduğu, görüntülenebildiği,

Detaylı

Mio Tool. Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 V 1.0 1

Mio Tool. Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 V 1.0 1 Mio Tool Mio Tool Kullanım Klavuzu Versiyon 1.0 Nisan 15, 2017 Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 2007-2017 Mioplus. Tüm hakları saklıdır. V 1.0 1 İçindekiler Genel Bakış...3 Giriş...3 Açıklama...3

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-5/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-5/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-5/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ERP'ye Bakış ve ARGUS Plus Zaman içinde firmalar geliştikçe, iş yapış şekilleri değişmekte ve ihtiyaçları artmaktadır. Bir çok gelişen firma, gerçekleştirdikleri operasyonel

Detaylı

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş 10.Y IL sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş sidrateknikservis arıza takip yazılımı NEDİR? Sidra Teknik Servis ve Arıza Takip Yazılımı arıza takibi yapan firmalar için geliştirilmiştir.

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Online Yatay Geçiş Başvuru Kılavuzu 1. Sisteme Üye Olma ve Giriş Yapma Yeni Kullanıcılar alanından sisteme kayıt

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

Sağlıklı ve güvenli alandasınız!

Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi nedir? İş yerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nca yetkilendirilen birimdir. OSGB ler,

Detaylı

GÖREV TANIM FORMU A.POZİSYONUN KISA TANIMI KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ UZMANI KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ B.POZİSYONUN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ BECERİ DÜZEYİ

GÖREV TANIM FORMU A.POZİSYONUN KISA TANIMI KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ UZMANI KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ B.POZİSYONUN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ BECERİ DÜZEYİ A.POZİSYONUN KISA TANIMI POZİSYON ADI BAĞLI OLDUĞU POZİSYON KENDİSİNE BAĞLI POZİSYONLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ UZMANI KYS MÜDÜRÜ KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ ORGANİZASYONDA RAPORLAYACAĞI KİŞİ / KİŞİLER VEKALET

Detaylı

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ TANIMLAR HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemi. Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve diğer sağlık tesislerinde kullanılan hasta kayıtlanın saklanmasına ve erişimine imkân veren bilgi sistemidir.

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Alakart ve Aktivite Rezervasyon

Alakart ve Aktivite Rezervasyon Alakart ve Aktivite Rezervasyon Misafirlerin otel içerisindeki alakart restoran veya aktivitelerden yararlanabilmek için rezervasyon taleplerini bulundukları yerden interaktif olarak iletebilir. Bu taleplerin

Detaylı

e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ

e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 2017 http://tuzem.trakya.edu.tr tuzem@trakya.edu.tr Tel: 0284 236 23 41 UZAKTAN

Detaylı

VAKIFBANK VPOS 7/24 TOPLU PROVİZYON VE TEKRARLI TAHSİLAT SİSTEMİ (RECURRING PAYMENTS)

VAKIFBANK VPOS 7/24 TOPLU PROVİZYON VE TEKRARLI TAHSİLAT SİSTEMİ (RECURRING PAYMENTS) VAKIFBANK VPOS 7/24 TOPLU PROVİZYON VE TEKRARLI TAHSİLAT SİSTEMİ (RECURRING PAYMENTS) 1 Bu doküman T.VAKIFLAR BANKASI T.A.O. tarafından hazırlanmış olup, bütün tasarım ve çoğaltma hakları T.VAKIFLAR BANKASI

Detaylı

Tedarikçi Yönetimi - Kurumsal Sosyal Uygunluk - 2015 Yılı Eğitim Programı

Tedarikçi Yönetimi - Kurumsal Sosyal Uygunluk - 2015 Yılı Eğitim Programı Tedarikçi Yönetimi - Kurumsal Sosyal Uygunluk - 2015 Yılı Eğitim Programı Kurumsal Sosyal Uygunluk Eğitim Hizmetleri Intertek, sağladığı eğitim hizmetleri ile kurumsal sosyal uygunluk alanında farkındalık

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

PwC Turkey IndirectTax Services. e-defter Başvuru Kılavuzu

PwC Turkey IndirectTax Services. e-defter Başvuru Kılavuzu Turkey IndirectTax Services e-defter Başvuru Kılavuzu İçerik İçerik Bu doküman Türkiye Vergi Teknolojileri ekibi tarafından müşterilerimizin e-defter başvuru sürecinde yardımcı olması amacı ile hazırlanmıştır.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-4/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

OHSAS 18001 İSG YÖNETİM SİSTEMİ. 1 Kapsam

OHSAS 18001 İSG YÖNETİM SİSTEMİ. 1 Kapsam İSG YÖNETİM SİSTEMİ 1 Kapsam Bu Standart, bir kuruluşun iş sağlığı ve güvenliği (İSG) risklerini kontrol etmesini ve performansını İyileştirmesini sağlamak için, İSG yönetim sistemi şartlarını kapsar.

Detaylı

EBYS GÜNCELLEMELERİ EĞİTİM DOKÜMANI

EBYS GÜNCELLEMELERİ EĞİTİM DOKÜMANI EBYS kullanımını sadeleştirmek ve kolaylaştırmak için aşağıdaki yenilikler yapılmıştır: 1. Menü Değişiklikleri 1.a. Aktif Rol Seçimi: Daha önceki menü yapısında alt tarafta olan Aktif Rol Seçimi kutucuğu;

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ Çevre & İş Güvenliği MEVZUATIN ADI : ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK (C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI HAKKINDA TEBLİĞ R. G. TARİHİ / SAYISI : 14.06.2013 / 28677

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 1 efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 2015 2 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ...3 2 UYGULAMAYA ERİŞİM...4 3 YETKİLENDİRME...5 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 Firma Finansman Kullanıcı Rolü... 5 efinans

Detaylı

Kurumsal Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı

Kurumsal Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı Kurumsal Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Takvim 5. Firmalar 6. Randevular 7. Mobil Kullanım 1. Giriş Ekranı RedCRM sistemine giriş için kullanılacak

Detaylı

E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI

E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI 13/11/2017 İÇİNDEKİLER E-REÇETE KULLANIMI HAKKINDA... 3 E-REÇETE GİRİŞİ... 3 DOKTOR TANIMI... 3 E-REÇETE... 5 E-REÇETELERIN MEDULA YA GÖNDERILMESI... 6 E-REÇETE KULLANIMI HAKKINDA

Detaylı

İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir

İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir İş Güvenliği Uzmanları İle Kısmi Süreli Sözleşme Yapılabilir Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu "işyerlerinde iş sağlığı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

İç Tetkik Prosedürü Dok.No: KYS PR 02

İç Tetkik Prosedürü Dok.No: KYS PR 02 AMAÇ Üniversitemizde uygulanan ve KYS kapsamına alınan faaliyetlerin, Kalite Yönetim Sistemi şartlarımıza, yasal şartlara ve ISO 9001:2015 standardı şartlarına uygunluğunun ve etkinliğinin planlı ve sistematik

Detaylı

İSG PROFESYONELLERİ (BİREYSEL) ve EĞİTİCİLERİN İSG-KATİP

İSG PROFESYONELLERİ (BİREYSEL) ve EĞİTİCİLERİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ İSG PROFESYONELLERİ (BİREYSEL) ve EĞİTİCİLERİN İSG-KATİP İSG profesyonelleri ve eğiticiler modülünde, İSGGM tarafından yetkilendirilmiş olan işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, diğer sağlık personeli

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Program Kurulumu 2. Hesabınızın Tanımlanması 3. Meta Trader 4 Ekran Kullanım Özellikleri 4. Emir Gönderilmesi 2 1. Programın Bilgisayarımıza Kurulumu

Detaylı

YEŞİL FİLO Filo Yönetim Sistemleri. http://www.yesilfilo.com/ http://www.yesilgps.com/ http://www.8gdop.com/

YEŞİL FİLO Filo Yönetim Sistemleri. http://www.yesilfilo.com/ http://www.yesilgps.com/ http://www.8gdop.com/ YEŞİL FİLO Filo Yönetim Sistemleri http://www.yesilfilo.com/ http://www.yesilgps.com/ http://www.8gdop.com/ HAKKIMIZDA; Araç Filo Yönetim sektöründe hizmet veren Yeşil Filo Yönetim Hizmetleri,eşsiz filo

Detaylı

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Teklifimizle ilgili her türlü sorunuzu yanıtlamaya hazır

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU KILAVUZU Bu doküman Akademik Teşvik Ödeneği Başvurusunun Akademik Bilgi Sistemi üzerinden kullanım talimatlarını içerir. Bu dokümanda geçen APBS Akademik Personel

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

Arçelik te İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları

Arçelik te İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları Arçelik te İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları MARKALAR Arçelik Demek 1955 den bugüne yarım asırdan fazla tecrübe Ev yaşamına yönelik dayanıklı tüketim malları, komponentleri ve tüketici elektroniği ürünleri

Detaylı

Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu

Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu Teknik Alt Yapı Microsoft Visual Studio Asp.Net C# Oracle Veritabanı Framework 2 Genel Özellikler Tamamen Web Tabanlı Modüler yapıya sahip Detaylı yetkilendirme yapılabiliyor

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

ONLINE BA/BS SİSTEMİ. Tanıtım Dokümanı

ONLINE BA/BS SİSTEMİ. Tanıtım Dokümanı ONLINE BA/BS SİSTEMİ Tanıtım Dokümanı Sayfa 0 Online BA/BS Sistemi Günümüz Maliye politikaları gereği aylık 5000 TL (KDV hariç) üstündeki fatura üzerinden ilerleyen tüm ticari ilişkilerde her iki tarafın

Detaylı

DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU

DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU Elektronik Belge Yönetim Sistemi Yardım Üniversitemize kurulumu yapılan EBYS tüm birimlerimizde gerçek ortamda kullanıma açılmıştır. Kullanıcılarımız sisteme giriş yapabilmesi için OMÜ e-posta (@omu.edu.tr

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Hazırlayan: Ahmet Alper ÇALIŞKAN Probiz Yazılım Proje Mühendisi

Hazırlayan: Ahmet Alper ÇALIŞKAN Probiz Yazılım Proje Mühendisi İŞLETMELERDE İŞ SÜREÇ YÖNETİMİ (BPM) UYGULAMASI Hazırlayan: Ahmet Alper ÇALIŞKAN Probiz Yazılım Proje Mühendisi Ajanda 1) İş Süreç Yönetimi Nedir? 2) İş Süreç Yönetim Yazılımı 3) Neden İş Süreç Yönetim

Detaylı

Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı

Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aramalar 6. Randevular 1. Giriş Ekranı RedCRM sistemine giriş için kullanılacak linkler: PC

Detaylı

İÜ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İÜ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/5 1.AMAÇ İstanbul Üniversitesinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve

Detaylı

En Büyük Hobinizi Teknolojiye Taşıyoruz! Online Halı Saha Rezervasyon Sistemi

En Büyük Hobinizi Teknolojiye Taşıyoruz! Online Halı Saha Rezervasyon Sistemi En Büyük Hobinizi Teknolojiye Taşıyoruz! Online Halı Saha Rezervasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu Sistem 2 Bölümden oluşmaktadır. 1. Müşteri Randevu Talep Sayfası 2. İşletmeci Kontrol Paneli ve Cari İşlem

Detaylı

TÜİK e-vt Teknik Kılavuz

TÜİK e-vt Teknik Kılavuz TÜİK e-vt Teknik Kılavuz Genel Açıklamalar Mayıs 2015 ANKARA Versiyon: 1.1 1/6 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm Açıklama 1.0 20.02.2014 ---- Kılavuzun ilk sürümü. 1.1 04.05.2015 Sayfa

Detaylı

ESNEK YAPILANDIRMA UYGULAMASINDA YENİLİKLER

ESNEK YAPILANDIRMA UYGULAMASINDA YENİLİKLER ESNEK YAPILANDIRMA UYGULAMASINDA YENİLİKLER Amaç ve Fayda Esnek yapılandırma uygulamasında yapılan yenilikler ile; Hareket girişlerinde, daha önceden tanımlanmamış özellik değerlerinin kullanılabilmesi,

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU ARALIK - 2013 SİSTEME GİRİŞ Sisteme, Tc numaranız ve size verilen şifre ile; http://cbs.thsk.saglik.gov.tr adresinden

Detaylı

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI Ana Sayfa Ana Sayfada yer alan sekmelerden Alıcı Başvurusu Yapılan Firmaları Eksik Kalan Bildirimlerinizi ve Alıcı Analiz ve Prim Borcunuzu izleyebilirsiniz. ANA SAYFA Poliçe

Detaylı

KAN HİZMET BİRİMLERİNİN

KAN HİZMET BİRİMLERİNİN KAN HİZMET BİRİMLERİNİN RUHSATLANDIRMA VE DENETİM İŞLEMLERİ Page 1 Günümüzde gelişen ve değişen tıp bilimi karşısında artan ve çeşitlik gösteren kan ve kan ürünleri ihtiyaçları ile ilgili düzenlemeleri

Detaylı

Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz

Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz Demontaj İşlerimizin Aşamaları 1-Yerinde İnceleme ve Keşif 2-Risk Değerlendirmesi 3-Alanında Uzman Kadro Oluşturulması 4-Demontaj Personelinin İSG

Detaylı

Tedarikçi Kalite Portalı Eğitimi İstanbul Arobus Hazırlayan: Serkan Ertosun

Tedarikçi Kalite Portalı Eğitimi İstanbul Arobus Hazırlayan: Serkan Ertosun Tedarikçi Kalite Portalı Eğitimi 15.09.2014 İstanbul Arobus Hazırlayan: Serkan Ertosun 1. Portala Giriş Kalite sistemine girmek için linkin açılması gerekmekte İnternet adresi 1. Portala Giriş Tedarikçi

Detaylı

problemlerde ekders bürosu ile iletişime geçiniz. Programın kullanımı;

problemlerde ekders bürosu ile iletişime geçiniz. Programın kullanımı; ogr.gop.edu.tr adresinden Ekders Takip Sistemi butonuna tıklayınız. Bu PDF dosyası Yeni Ekders Programının rahat kullanımı için hazırlanmıştır. İdari personelimizin programı verimli bir şekilde kullanabilmesi

Detaylı

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ Sayfa No: 1/7 A. AMAÇ Bu politika, nin deprem, yangın, fırtına, sel gibi doğal afetler ile sabotaj, donanım veya yazılım hatası, elektrik ve telekomünikasyon kesintileri gibi önceden tahmin edilebilen

Detaylı