Smith & Nephew Davranış Kuralları ve İş İlkeleri konusunda Üçüncü Taraf Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Smith & Nephew Davranış Kuralları ve İş İlkeleri konusunda Üçüncü Taraf Kılavuzu"

Transkript

1 Smith & Nephew Davranış Kuralları ve İş İlkeleri konusunda Üçüncü Taraf Kılavuzu

2 T 44 (0) Adam Street F 44 (0) London WC2N 6LA England CEO nun Mesajı 150 yılı aşkın süredir, Smith & Nephew insanlara vücutlarını onararak ve iyileştirerek hayatlarını tekrar kazanmalarına yardımcı olmanın mutlu gururunu yaşamaktadırlar. Önderlik ruhumuzla birlikte en yüksek performansı gösteren ürünlere ve insanlara yönelik bağlılığımız binlerce yeniliğin geliştirilmesini sağladı ve bu yenilikler dünyadaki müşterilerimiz ve hastalarımız için ölçülebilir bir fark yarattı. Bununla birlikte, bunlardan hiçbiri işleyişimizi devam ettirdiğimiz temel yani güven temeli olmadan mümkün veya sürdürülebilir olmayacaktır. Güven bizim kanıksadığımız bir şey değildir. Bu güveni kazanmak için gayret sarf ettik ve devam ettirebilmemiz için sürekli dikkatli olmamız gerekiyor. Davranış Kuralları ve İş İlkeleri belgemiz işimizi sürdürmemize izin veren çalışma biçimleriniz tanımlamaktadır. Sadece çalışanlarımız için değil aynı zamanda adımıza çalışan herkes için beklentileri belirlemektedir. Smith & Nephew markası müşterilerimiz, hastalar ve paydaşlar için bir anlam taşımaktadır. Smith & Nephew adıyla anılan ürünler, hizmetler ve ticari uygulamalar yasalara tamamen uygundur ve en yüksek etik standartlara sahiptir. Davranış Kurallarımız küreseldir ve bazı durumlarda yerel kanunların veya iş standartlarının beklentilerini aşmaktadır. Dünyanın her yerinde ve her iş alanında hepimizin işleyişini sürdürdüğü ilkeleri belirlemektedir. Smith & Nephew yu temsil etmeyi seçtiniz ve böylece Davranış Kurallarımıza göre hareket etme sorumluluğunu kabul ettiniz. Bu sorumluluğu ciddiye aldığınız ve şirketimizi gururla ve dürüstlükle temsil ettiğiniz için şimdiden sizlere teşekkür ediyorum. Saygılarımla, Olivier Bohuon

3 Giriş Smith & Nephew da yüksek etik ve uyumlu davranış standartlarında çalışırız. Sizinle iş yapmamızın veya yapmayı tercih etmemizin sebebi, etik iş davranışlarına olan bağlılığımızı paylaşmanızdır. Bu Kılavuzu Davranış Kurallarımızın ve İş İlkelerimizin özellikle Şirketimiz için ve adına hizmet veren kişileri ( üçüncü taraflar ) nasıl bağladığını açıklama için hazırladık. Üçüncü taraflarımız Smith & Nephew Grubunun bir parçası olmayan ancak bize veya adımıza bir ürün veya hizmet sağlayacak olan herhangi bir kişiyi, şirketi, ortaklığı veya kuruluşu kapsamaktadır. Bu Kılavuz Davranış Kurallarımızın yerine geçmez. Bizimle çalışan üçüncü taraflara yönelik koşulları genel hatlarıyla vermektedir. Bu Kılavuz bizim adımıza çalışan bütün üçüncü taraflar için geçerlidir. Üçüncü tarafları seçerken Davranış Kurallarımızı ve bu Kılavuzu dikkate alıyoruz ve üçüncü tarafların da Davranış Kurallarımıza uygun hareket etmelerini bekliyoruz. Herhangi bir üçüncü taraf Davranış Kurallarımızı, yürürlükteki kanunları veya sektörde uygulanan davranış kurallarını ihlal ederse, ilgili üçüncü tarafla olan iş ilişkimizi gözden geçiririz ve gerekli tedbirleri alırız. Örn. sözleşmedeki haklarımız ve kanunlar çerçevesinde iş ilişkimizin feshedilmesi gibi. Sizden beklentilerimiz Sizlerden yürürlükteki kanunlara ve sektördeki davranış kurallarına uyumlu olacak şekilde etik olarak adımıza iş yapmanızı bekliyoruz. Aşağıdaki belirtildiği şekilde sizden beklentilerimiz Davranış Kurallarımızın ve İş İlkelerimizin gerekliliklerine dayanmaktadır. Herhangi bir karar vermeden ve bir aksiyon almadan önce bu beklentileri dikkate alın; ve Davranış Kurallarımıza, yürürlükteki kanunlara veya sektördeki davranış kurallarına aykırı olabileceğini düşündüğünüz herhangi bir eylemde bulunmadan önce Smith & Nephew irtibat personelinize danışın. Dürüstlük ile hareket etmenizi bekliyoruz Bizimle çalışan üçüncü taraflar rüşvet veya kolaylaştırıcı ödeme teklif edemez, veremez, isteyemez veya alamaz. Kolaylaştırıcı ödemeler Devlet Görevlisinin rutin işlerini hızlandırmak veya hallettirmek için yapılabilecek küçük tutarlı ödemelerdir. Çin Halk Cumhuriyeti Ceza Kanunu ve Haksız Rekabetle Mücadele Kanunu, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Yolsuzluk Uygulamaları Kanunu, İngiltere Rüşvet Yasası ve Rüşvetle Mücadele ile ilgili Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Sözleşmesi Organizasyonuna göre kabul edilmiş diğer yasalar dahil olmak üzere yürürlükte olan her yerel veya küresel rüşvetle veya yolsuzlukla mücadele kanunlarına bağlı kalmak zorundasınız.

4 Nakdi veya ayni doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir rüşvet veya uygunsuz ödeme teklif etmemelisiniz veya bu tip ödemelerde bulunmamalısınız. Uygunsuz ödemeler belirli bir kültürde veya ülkede kabul edilebilir bir iş uygulaması olsa görülse bile bu standarda bağlı kalmalısınız. Uygunsuz ödeme, herhangi bir işlemi uygunsuz bir şekilde etkileyecek şekilde değerli herhangi bir şey vermek veya almaktır. Uygunsuz ödemeler rüşvet, pay, hediye, bağış, hibe, ikram, komisyon veya herhangi bir satış düzenlemesi, indirim, tenzilat veya Davranış Kurallarımıza göre yapılmamış olan bir ekipman kredisi dahil olmak üzere değerli olan herhangi bir şeyi içerebilir. Başkalarının uygunsuz ödeme yapmasını teşvik etmeniz ve bunu teklif etmelerine izin vermeniz yasaktır. Herhangi birinden uygunsuz ödeme istemeniz, almanız ve başkalarını buna teşvik etmeniz ve onlara izin vermeniz yasaktır. Bizimle çalışan üçüncü taraflar, kendilerinin Smith & Nephew şirketini çıkarları doğrultusunda karar verebilme veya aksiyon alabilme kabiliyetlerini tehlikeye atacak çıkar çatışmalarından uzak olmalıdırlar. Hiçbir eyleminiz Smith & Nephew nun itibarına zarar vermemelidir. Uygunsuz davranışlara neden olabilecek veya uygunsuzluk intibası yaratacak olan koşullar altında iş ikramları veya hediye teklif etmeyin. İyi niyet esasına dayalı ikramlar veya hediyeler, yürürlükteki kanunlara veya sektörde uygulanan davranış kurallarına uygun olduğu sürece ve yasal bir iş amacı için olduğu sürece makul ölçülerde olduğu zaman kabul edilebilir. Smith & Nephew çalışanları, nadiren ve mutedil olduğunda ve uygun bir yerde yapıldığı zaman üçüncü taraflardan gelen talep edilmemiş olan ikramları kabul edebilir. Çalışanlarımız nadiren ve mutedil ve bir iş ilişkisi için olduğunda üçüncü taraflardan gelen talep edilmemiş olan ikramları kabul edebilir. Çalışanlarımız üçüncü bir taraftan hediye veya ikram talep edemez. Sizinle iş yapan veya yapmak isteyen kişilerden gelen hediyelere ve diğer yardımlara karşı dikkatli olun. Sizin kararınızı etkilemeyi amaçlayan veya etkileyeceğini düşündüğünüz herhangi bir ürün ya da yardım kabul etmeyin. Smith & Nephew işini elde etmeye veya elde tutmaya dayalı olarak işe alma kararlarınızı vermeyin. Özellikle sağlık çalışanı veya devlet memurlarının birinci derece akrabalarını, ürünlerimizi veya hizmetlerimizi satın almaya teşvik etmek için, lehimize işi almak veya elde tutmak veya resmi bir işlemi etkilemek için işe almayın. Daima eylemlerinizin nasıl görüneceğini düşünün. Yanlış hiçbir şeye niyet edilmemiş olsa bile, görünüşte bir çelişkinin var olması negatif etkiler yaratabilir. Bizimle çalışan üçüncü taraflar, Smith & Nephew e ait gizli bilgileri ve diğer kişilerin şahsi bilgilerini saklı tutmalıdır.

5 Fikri mülkiyet hakları dahil olmak üzere Smith & Nephew ya ait olan gizli veya kişisel bilgileri, adımıza yapılan işle ilgili davranış kuralları doğrultusunda izin verilmediği sürece ifşa etmeyin. Açık elektronik iletişim ortamından ötürü gizli veya kişisel bilgilerin iletilmesinden dikkatli olun. Kişisel bilgilerin toplanması, kullanılması ve muhafaza edilmesinde geçerli olan yerel kanunlara riayet edin. Verilerde bilgileri bulunan kişilerin izni olmadan bu bilgileri diğer insanlara satmayın. Bizimle çalışan üçüncü taraflar, kamuya mal edilmeden önce mali ya da diğer kişisel çıkarı için herhangi bir şirkete ait maddi bilgileri kullanmamalıdır. Kamuya arz edilmemiş, maddi bilgilerine sahip olduğunuz herhangi bir şirketin hisselerini almayın veya satmayın. Paylaştığınız bilgiler üzerinden ticaret yapabilecek olan bir kimseyle bir şirket hakkında içeriden elde edilmiş gizli bilgileri paylaşmayın. Bizimle çalışan üçüncü taraflar, kullanım amaçlarını ve ürün taleplerini belirten promosyon veya pazarlama malzemeleri kullanmalıdırlar. Bu malzemeler sadece yerel piyasada ürün için tescil edilmiş ve/veya onaylanmış olmalıdır. Sadece Smith & Nephew tarafından onaylanan ve tedarik edilen promosyon malzemelerini kullanın. Promosyon malzemelerinin doğru ve ilgili ürün etiketine uygun olduğundan emin olun. Smith & Nephew tarafından onaylanmış ürün talepleriyle tutarlı kalmasını sağlamak için promosyon literatürünü düzenli olarak gözden geçirin. Sadece ulusal ve ilgili uluslararası yasal gerekliliklere uygun olan malzemeleri kullanın. Sizlerden adil bir şekilde hareket etmenizi bekliyoruz Bizlerle çalışan üçüncü taraflar tekelcilik karşıtı yasaların ve rekabet yasalarının hükümlerine saygı göstermeli ve onları takip etmelidir. Bu kanunlar, bu arada rakip şirketler arasındaki ilişkileri, distribütörlük anlaşmalarını; patent, telif hakkı ve ticari marka lisanslarını, satıcıların ve ruhsat sahiplerinin alan sınırlamalarını; müşterilere yapılan indirim ve iskontoları ve fiyatlandırma politikalarını düzenler.

6 Faaliyetlerinizi eşit rekabet ilkelerine göre ve yürürlükteki yasaların ve sektörde uygulanan davranış kurallarının tümüne uygun olarak gerçekleştirin. Manipülasyon, suça yataklık etme, kişiye özel bilgilerin yanlış kullanımı, maddi gerçeklerin veya diğer herhangi bir adil olmayan ticari işlemin gerçeğe aykırı beyan edilmesi yoluyla bir rakip şirket üzerinde haksız avantaj elde etmeye çalışmayın. Diğer kişilerle olan ticari ilişkilerinizde şeffaf olmanızı bekliyoruz Bizlerle çalışan üçüncü taraflar belirli muhasebe ve raporlama standartları kapsamında çalışmalı, doğru muhasebe kayıtları tutmalı, tutarlı mali raporlar hazırlamalı ve etkili kurum içi mali kontroller yapmalıdırlar. Muhasebe kayıtlarını ve destekleyici belgeleri doğru bir şekilde sağlayın ve altta yatan işlemlerin doğal yapısını açıklayın ve yansıtın ve geçerli muhasebe standartlarına uygun hareket edin. Yürürlükteki kanunlara ve sektörde uygulanan davranış kurallarına tabi olarak, aktif belgeleri ve kayıtları günlük iş ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde tutun. Aktif olmayan veya arşiv niteliği taşıyan belgelerin zarar görmesini önlemek ve muhafaza etmek için onları makul ölçüde muhafaza edin. Yasa tarafından belirlenen sürelerde saklanması gereken belgeleri ilgili süre zarfında imha etmeyin. Belgelerin yasal olarak talep edildiğinin farkına varırsanız veya yetkili bir makam tarafından ilgili belgeleri muhafaza etmeniz istenirse, düzenli belge imhasını derhal durdurun. Bizlerle çalışan üçüncü taraflar uluslararası ticari kontrol kanunlarına uymalıdır. Bu kanunlarla özellikle terör eylemleriyle bağlantısı olan belirli ülkelerin, oluşumların veya kişilerin belirli ürünleri, hizmetleri veya diğer mali katkıları almamasını sağlamak amaçlanır. Yaptırım uygulanan ülkeler, kişiler ve yasaklanan son kullanımlarla ilgili olarak yapılan tüm işlemleri geçerli ticaret kurallarına uygunluk açısından takip edin. Diğer insanlara saygı göstermenizi bekliyoruz Bizlerle çalışan üçüncü taraflar zorla veya zorunlu çalışma yöntemlerini kullanamaz veya çocuk işçi çalıştıramaz. Hepimizin kendini iyi hissettiği ve taciz, ayrımcılık veya diğer uygunsuz davranışlardan uzak bir çalışma ortamı sunmalıdırlar. İnsan haklarına, şerefe ve kişilerin mahremiyetine ve çalışanların örgütlenme, kendini ifade etme ve sesini duyurma özgürlüğüne saygı duymalıdırlar.

7 Daima insan haklarına, şerefe ve bireylerin mahremiyetine saygı gösterin. Zorla çalıştırma, borçların para ile değil de doğrudan işçilik veya istihsal yoluyla ödenmesi veya çıraklık sözleşmesi veya irade dışı hapishane işçiliği yöntemlerini kullanmayın. Tacizden ve ayrımcılıktan uzak bir işyeri sağlayın. İşin yürütülmesi için gerekli çalışan vasıflarına ve yeteneklerine dayalı olarak çeşitli bir işgücü oluşturun. Ücretleri ve iş saatlerini düzenleyen yürürlükteki kanunlara ve yönetmeliklere riayet edin. Bizlerle çalışan üçüncü taraflar sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı sunmalı ve çalışanların sağlığına ve güvenliğine yönelik proaktif, işbirliğine dayalı bir tutum geliştirmelidir. Tüm çalışanlar için sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları sağlayın. Hastalık ve yaralanmaların önüne geçmek için güvenli bir iş ortamının eşit ve etkili bir şekilde uygulanması için gayret sarf edin. Çalışanlarınızın işlerinden kaynaklı yaralanma veya hastalık durumlarını bildirdiğinden emin olun. Güvenlik konusunda dikkatli olun. Çevreye ve topluluğunuza saygı duymanızı bekliyoruz Bizlerle çalışan üçüncü taraflar, yerel ve ulusal yasalara ve yurtdaşlık yükümlülüklerine, işin çevreye olan etkisini yönetmek için uymak zorundadırlar.iş yaptıkları toplulukların ihtiyaçlarına katkıda bulunmalıdırlar. Bizimle çalışan üçüncü taraflar işlerini sürdürülebilir kılmak için gayret sarf etmelidirler. Çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirgeyen üretim süreçleri ve ürünler geliştirin (tedarikçiye uygun). Aynı zamanda talep üzerine, düzenleyici kurumların istediği çevre performans verilerini Smith & Nephew ya sağlayın. Talep edilmesi üzerine Smith & Nephew ya kendi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için Smith & Nephew ya ürün özelliklerini belirtin. Yerel topluluklarda aktif bir üye olarak tüzel kimliğinizi iyi temsil edin. Topluluk çalışmalarını üstlenen gönüllü çalışanları teşvik edin ve destekleyin.

8 Sizden ve çalışanlarınızdan herhangi bir endişe kaynağını bildirmenizi bekliyoruz Bizlerle çalışan üçüncü taraflar, doğrudan ilgili olmasalar bile farkına vardıkları Davranış Kurallarımıza, uygulanabilir kanunlara ve sektörde uygulanan davranış kurallarına aykırı herhangi bir ihlal durumunu bildirmelidir. Üçüncü taraflar aynı zamanda ihbar eden kişilerin gizliliğini korumalı ve iyi niyetle ihbarda bulunan çalışanlara yönelik misillemede bulunulmasını yasaklamalıdır. Smith & Nephew irtibat personelinize, Uyumluluk Görevlilerimizden birisine veya aşağıdaki adreste bulunan Dürüstlük Hattımıza gerçekleşmiş veya şüpheli yanlış davranışları bildirin: Daha fazla bilgi Smith & Nephew Etik ve Uyumluluk Ofisiyle ilgili sorularınız olursa ve Davranış Kurallarımızı ve İş İlkelerimizi gözden geçirmek isterseniz, lütfen adresinden web sitemizi ziyaret edin. T 44 (0) Adam Street F 44 (0) London WC2N 6LA England

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

Distribütör İş Etiği Kuralları

Distribütör İş Etiği Kuralları Distribütör İş Etiği Kuralları Giriş Parker Hannifin Distribütör İş Etiği Kuralları (Kurallar), Parker distribütörleri için yasalarla ve kabul edilebilir mesleki ahlak kurallarıyla uyumluluğa ilişkin minimum

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları

Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları 2 Quintiles, sürdürülebilir iş uygulamalarına bağlıdır. Uluslararası olarak kabul gören standartlara dayanan bu Tedarikçiler için Davranış Kuralları ( Kurallar

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Haziran 2013'te revize edilmiştir.

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Haziran 2013'te revize edilmiştir. Elektronik sürüm, şu adreste bulunmaktadır: www.danaher.com/suppliers Supplier Code of Conduct (Tedarikçi Davranış Kuralları) bağlantısına tıklayın. TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Haziran 2013'te revize

Detaylı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı İŞ AHLAKI KURALLARI Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı GİRİŞ Monier Grubu, çatıların potansiyelinin, insanların yaşamlarını ve evlerini daha iyi hale getirebilecek

Detaylı

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak:

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak: İş Etiği Kodu Doğruluk ve dürüstlük, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin ( CCI veya Şirket ) sürdürülebilir ticari başarısının ve güçlü itibarının temelini oluşturmaktadır. Her ikisi de temel önem taşıyan doğruluk

Detaylı

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9 Putzmeister Grubu Page 1 of 9 Yönetimin Önsözü Putzmeister dünya çapında faaliyet gösteren bir firma olup, meşru ve temel etik ilkeler ile bağlayıcı davranış standartlarına uygun eylem ve hareketlere büyük

Detaylı

PepsiCo, Inc. GLOBAL RÜŞVETLE MÜCADELE UYUM POLİTİKASI

PepsiCo, Inc. GLOBAL RÜŞVETLE MÜCADELE UYUM POLİTİKASI Sayfa 1 / 5 POLİTİKAYA GENEL BAKIŞ Bu politika PepsiCo nun Global Davranış Yasası ile birlikte, aşağıda belirtilen durumlar hakkında net bir çerçeve sunarak PepsiCo'nun tüm iş ilişkilerinde etik ve sorumlu

Detaylı

Etik ve Bütünlük. Uyumluluk Üçüncü şahıslar için kılavuz

Etik ve Bütünlük. Uyumluluk Üçüncü şahıslar için kılavuz Etik ve Bütünlük Uyumluluk Üçüncü şahıslar için kılavuz i Üçüncü şahıslar ifadesiyle Syngenta veya bizim adımıza ürün veya hizmet tedarik eden kişileri ya da şirketleri kastetmekteyiz. ii Kamu görevlisi

Detaylı

EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOK.NO YAYIN TARİHİ : EEK.02 :02.11.2015 EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. ANKARA ASF.ÜZERİ 26. KM. CUMHURİYET MAH.NO.31 HONAZ-DENİZLİ TELEFON: 0.258.814 50

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER Magna International Inc. Policy on Gifts & Entertainment 1 RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER Magna, her ülkedeki

Detaylı

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları Colgate-Palmolive Şirketi Tedarikçi Davranış Kuralları Değerli Colgate Tedarikçimiz, Zaman içinde Colgate-Palmolive Şirketi etik ticari uygulamaları ve yüksek düzeyde dürüstlük ilkelerini kullanan saygı

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

Tedarikçi Davranış Kuralları

Tedarikçi Davranış Kuralları Tedarikçi Davranış Kuralları TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI ve iştirakleri dünyanın dört köşesinde müşteriler, tedarikçiler, demir ve metal, yapı malzemeleri ve teknolojik ekipman üreticilerinin yanı sıra

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE İLKELERİ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE İLKELERİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE İLKELERİ Ekim 2014 İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE İLKELERİ 1.0 Amaç ve Arka Plan Bilgileri Bu İlkeler, BİLGİ nin faaliyetlerinde rüşvet

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız hatasız bir bütündür.

Detaylı

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politika, Doğan Grubu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki yaklaşımının açık bir şekilde belirtilmesini amaçlamaktır. Doğan Grubu

Detaylı

Tedarikçi Etik ve Davranış Kuralları. Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International

Tedarikçi Etik ve Davranış Kuralları. Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International Tedarikçi Etik ve Davranış Kuralları Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International Tedarik Zinciri Ekibinin Mesajı Magna da güçlü tedarikçiler, başarımızın önemli bir parçasıdır. Müşterilerimize

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1 RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Nadir Metal Rafineri San. Ve Tic. A.Ş. nin

Detaylı

Bu Davranış Kurallarına uymak zorundayız

Bu Davranış Kurallarına uymak zorundayız Tüm ticari faaliyetlerimizin her yönünde en yüksek etik standartları sağlamaya kararlıyız. Olağanüstü performans ve etik davranış birbiriyle iç içedir Küresel çapta başarılı olmak için, marka itibarımızı

Detaylı

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası 1 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı 1.1 Amaç Bu politikanın amacı, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. nin (TOFAŞ) rüşvet ve yolsuzlukla

Detaylı

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Tüm Yasalara ve Johnson & Johnson Politikalarına Uyma Yükümlülüğünüz Johnson & Johnson Şirketleri ve bu şirketler adına

Detaylı

AXA SİGORTA A.Ş. - AXA HAYAT ve EMEKLİLİK A.Ş. (kısaca AXA SİGORTA) Uyum ve Etik Rehberi. Ağustos 2013

AXA SİGORTA A.Ş. - AXA HAYAT ve EMEKLİLİK A.Ş. (kısaca AXA SİGORTA) Uyum ve Etik Rehberi. Ağustos 2013 AXA SİGORTA A.Ş. - AXA HAYAT ve EMEKLİLİK A.Ş. (kısaca AXA SİGORTA) Uyum ve Etik Rehberi Ağustos 2013 1 AXA SİGORTA Uyum ve Etik Rehberi I - AXA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO nun Mesajı II UYUM

Detaylı

ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA YÖNELİK İş İLKELERİ

ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA YÖNELİK İş İLKELERİ ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA YÖNELİK İş İLKELERİ Dürüstlükle İş Yapmaya İlişkin Kılavuz Global Politikalar Etik ve Uygunluk Departmanı biomérieux un Ortaklarıyla İlişkileri biomérieux bünyesinde, işyerlerimizin bulunduğu

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03 TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Aralık, 2018 Rev. 03 BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız

Detaylı

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası Politika ve Prosedürler Onaylayan: Grup CEO su Bölüm: Grup Şirket Sekreterliği İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Amaç... 3 3. Kapsam... 3 4. Politika... 3 5. Sorumluluk... 5 6. İhbar Hattı İletişim Bilgileri...

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER MAGNA INTERNATIONAL INC. RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER Magna, her türlü iş girişiminde ve her ülkede

Detaylı

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları Nisan 2011 Tedarikçi Davranı Kuralları Group_SupplierCodeofConduct_April2011_TUR.doc 1 GİRİŞ Sodexo için işlerin yürütülmesinde yüksek etik kuralları çok önemlidir. Bu sebepten dolayı ilişkide olduğumuz

Detaylı

ERICSSON Davranış Kuralları

ERICSSON Davranış Kuralları ERICSSON Davranış Kuralları Amaç Bu Davranış Kurallarının amacı insan haklarını korumak ve adil istihdam koşullarını, güvenli çalışma koşullarını, çevresel konuların sorumlu yönetimini ve yüksek etik standartları

Detaylı

PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI

PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI Tüm Prysmian Group çalışanları, hangisi daha kısıtlayıcı ise onu dikkate alarak, Rüşvetle Mücadele Politikası veya görev aldıkları veya faaliyet gösterdikleri ülkelerde

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER Magna, her ülkedeki her türlü iş girişiminde rüşvet veya uygunsuz ödeme

Detaylı

Faaliyet gösterdiğimiz tüm işletmelerimizde ve icraatlerimizde ana odak noktası olarak sürdürülebilirlik ile sürekli iyileştirme için çalışıyoruz.

Faaliyet gösterdiğimiz tüm işletmelerimizde ve icraatlerimizde ana odak noktası olarak sürdürülebilirlik ile sürekli iyileştirme için çalışıyoruz. ELECTROLUX TEDARİKÇİ İŞYERİ STANDARDI Bu belgenin orijinal İngilizce Tedarikçi İşyeri Standardının çevirisi olduğunu unutmayın. Bu çeviri yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Uyuşmazlık olması durumunda İngilizce

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited. Tedarikçi Davranış Kuralları

Indorama Ventures Public Company Limited. Tedarikçi Davranış Kuralları Indorama Ventures Public Company Limited Tedarikçi Davranış Kuralları Tedarikçi Davranış Kuralları Indorama Girişim Halka Açık Limited Şirketi ve bağlı şirketleri / ortakları (topluca Şirket olarak anılacaktır),

Detaylı

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir dilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve şirket dışı yayınlarda

Detaylı

EUROMEDIC ŞĐRKETLER GRUBU DAVRANIŞ KURALLARI

EUROMEDIC ŞĐRKETLER GRUBU DAVRANIŞ KURALLARI EUROMEDIC ŞĐRKETLER GRUBU DAVRANIŞ KURALLARI Đçindekiler Başlıklar Sayfa 1 Giriş ve genel bakış... 1 1.1 Giriş ve Genel Politika Açıklaması... 1 1.2 Davranış Kuralları... 1 1.3 Sorularınız olduğunda -

Detaylı

Etik İlkeleri. Giriş. İş İlkeleri

Etik İlkeleri. Giriş. İş İlkeleri Giriş Etik İlkeleri Bu ilkelerde SIG'ye yapılan her türlü referans ATC ve ATCI'yı da içerir. SIG plc bir dizi temel ilkeye sahiptir ve inandığı değerleri korumanın önemli olduğunu düşünmektedir. Çalışanlarının,

Detaylı

Compass Group Ahlak Kuralları

Compass Group Ahlak Kuralları Compass Group Yayın 1.2 Compass Group & BM Küresel Sözleşme Alanımızda dünya lideri olarak, temin ettiğimiz hizmetlerin kalitesi için ve işimizi profesyonel ve etik şekilde yapmamız amacıyla çok yüksek

Detaylı

Greif Rüşvetle Mücadele Uyum Politikası

Greif Rüşvetle Mücadele Uyum Politikası Giriş Greif, Inc. ve ortak girişim şirketleri dâhil bağlı kuruluşları (birlikte Greif ) yürürlükteki tüm yasa, kural ve yönetmeliklere uymayı taahhüt ederler. Greif in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde

Detaylı

Securitas ın Değerleri ve Etik Kodu

Securitas ın Değerleri ve Etik Kodu Securitas ın Değerleri ve Etik Kodu Securitas AB Şirket Yönetimi Gözden Geçirildi: 6 Aralık 2011 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerlidir İçindekiler Page 2 of 10 1 GENEL İLKELER... 3 2 DEĞERLERİMİZ...

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELERİ MAGNA INTERNATIONAL INC. HEDİYE VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER İş çevrelerinde hediye verilmesi veya alınması

Detaylı

Etik Davranış Politikası

Etik Davranış Politikası Etik Davranış Politikası Müşterilerimiz ile İlişkilerimiz Amacımız, mükemmel müşteri hizmeti sunmaktır. Doğruluk, güven ve dürüstlük yaptığımız her işte temel ilkemizdir. Müşterilerimizin döviz ve uluslararası

Detaylı

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER Davranış Kuralları 1. Giriş Dachser de tüm davranışların temeli ulusal ve uluslararası düzeyde yasal olarak bağlayıcı

Detaylı

RÖNESANS İŞ ETİĞİ ve DAVRANIŞ KURALLARI KILAVUZU

RÖNESANS İŞ ETİĞİ ve DAVRANIŞ KURALLARI KILAVUZU RÖNESANS İŞ ETİĞİ ve DAVRANIŞ KURALLARI KILAVUZU Rönesans, kurulduğu günden bu yana tarafsızlık, adillik, şeffaflık, dürüstlük, güven ve iş ahlakı başta olmak üzere en üst düzeyde etik ilkeleri benimsemiş

Detaylı

DACHSER İş Davranış Kuralları

DACHSER İş Davranış Kuralları DACHSER İş Davranış Kuralları 1. Önsöz DACHSER'deki tüm faaliyetlerin temeli gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bağlayıcı olan düzenlemelere uymamızın yanı sıra kendi isteğimiz ile taahhüt etmiş

Detaylı

Yolsuzluğa Karşı Mücadeleye Genel Bakış. Abbott ile iş Yapan Firmalar için bir Eğitim Kılavuzu

Yolsuzluğa Karşı Mücadeleye Genel Bakış. Abbott ile iş Yapan Firmalar için bir Eğitim Kılavuzu Yolsuzluğa Karşı Mücadeleye Genel Bakış Abbott ile iş Yapan Firmalar için bir Eğitim Kılavuzu Amaç Abbott etik ve yasalara uyumlu bir şekilde işini yürütmeyi taahhüt etmektedir ve ABD Yurtdışı Yolsuzluk

Detaylı

Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri

Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri Şubat 2018 İçindekiler İçindekiler... 2 1. Giriş... 3 2. Amaç... 3 3. Kapsam... 3 4. Temel İlkeler... 4 4.1. Yasalara ve mevzuata uyum... 4 4.2. İnsan haklarına

Detaylı

HSBC Mal ve Hizmet Tedarikçileri Etik ve Çevresel Davranış Kuralları. Sürüm 8.0

HSBC Mal ve Hizmet Tedarikçileri Etik ve Çevresel Davranış Kuralları. Sürüm 8.0 HSBC Mal ve Hizmet Tedarikçileri Etik ve Çevresel Davranış Kuralları Sürüm 8.0 Ekim 2016 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1: GİRİŞ... 3 1.1 KAPSAM... 3 1.2 POLİTİKA... 3 BÖLÜM 2: GEREKLİLİKLER... 4 2.1 EKONOMİK... 4

Detaylı

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna Internatinal Inc. 1 ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna çalışanları, Magna nın en iyi çıkarına göre hareket etmekle görevlidir.

Detaylı

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç: Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının (Politika) amacı SAF GYO A.Ş nin ( Şirket ) faaliyet gösterdiği sektörde

Detaylı

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası : 1/ 5 1. Amaç Bu politikanın amacı rüşvetçilik ve yolsuzluk karşıtı politikaları ve davranışları tanımlanmak, rüşvetçilik ve yolsuzluk durumlarında Kuralkan ın bulunduğu konumu belirlemek ve bu mücadelede

Detaylı

VESUVIUS plc. Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Politikası RÜŞVETİ VE YOLSUZLUĞU ÖNLEMEK VE İÇİN İŞ KURALLARINA İLİŞKİN ESASLAR

VESUVIUS plc. Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Politikası RÜŞVETİ VE YOLSUZLUĞU ÖNLEMEK VE İÇİN İŞ KURALLARINA İLİŞKİN ESASLAR 1. Giriş VESUVIUS plc RÜŞVETİ VE YOLSUZLUĞU ÖNLEMEK VE İÇİN İŞ KURALLARINA İLİŞKİN ESASLAR Bu Politika iş etiği konusunda rehberlik sağlamak için hazırlanmıştır. Bu politika tüm Vesuvius şirketlerinin

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ VE KAPSAM YOLSUZLUKLA MÜCADELE İHLALLERİNİN BİLDİRİMİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE KURALLARININ İHLALİ VE SONUÇLARI...

İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ VE KAPSAM YOLSUZLUKLA MÜCADELE İHLALLERİNİN BİLDİRİMİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE KURALLARININ İHLALİ VE SONUÇLARI... İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ VE KAPSAM...2 1.1 YOLSUZLUKLA MÜCADELE İHLALLERİNİN BİLDİRİMİ...3 1.2 YOLSUZLUKLA MÜCADELE KURALLARININ İHLALİ VE SONUÇLARI...3 2 ÖNE ÇIKAN İLKELER...3 2.1 SIFIR TOLERANS TAAHHÜDÜ...3

Detaylı

Tedarikçi Davranış Tüzüğü

Tedarikçi Davranış Tüzüğü Tedarikçi Davranış Tüzüğü İçindekiler 2 DSV Group CEO Tarafından Yapılan Tanıtım 3 3 Ticari dürüstlük 4 3.1 Rüşvetçilik 4 3.2 İşlem hızlandırma ücreti 4 3.3 Hediyeler, seyahat giderleri, ağırlama, vs.

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI 1 DIEBOLD NIXDORF INCORPORATED VE DÜNYA GENELİNDEKİ BAĞLI ŞİRKETLERİ ( DIEBOLD NIXDORF ) DIEBOLD NIXDORF UN İŞ ETİĞİ DAVRANIŞ KURALLARI VE TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARINA (

Detaylı

Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler

Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler Franchise İlişkileri Markanızın başarısı, sadece Şirketinizin performansına değil, markanızın doğrudan veya dolaylı olarak tüketici

Detaylı

ÇİMTAȘ ETİK DAVRANIȘ KURALLARI

ÇİMTAȘ ETİK DAVRANIȘ KURALLARI Çimtaș Etik Davranıș Kuralları; Çimtaș ın Vizyon, Misyon, Değer ve Stratejileri ile uyumlu kurumsal uygulama prensipleri ile bireysel davranıș kurallarını tanımlamak ve Çimtaș ın müșterileri, tedarikçileri

Detaylı

TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU

TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU NEDEN BURADAYIZ? İŞ ETİĞİNİN ŞİRKET PERFORMANSINA ETKİSİ 100% 80% 60% 40% 20% 0% ŞİRKET DEĞERİ 1975 1985 1995 2005 Mali varlıklar Gayrı-mali varlıklar Mali ve gayri-mali

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1- ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. ( Oylum ), işlerini dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde yürütür. Mal ve hizmet aldığı firmaları iş ortağı olarak

Detaylı

Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları

Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Bu Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kurallarının Amacı... 3 3 Medicover in tedarikçileri ile ilişkileri... 3 3.1 İşçi ve insan hakları...

Detaylı

ETİK KURALLAR EL KİTABI

ETİK KURALLAR EL KİTABI ETİK KURALLAR EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 - İş Etiği El Kitabı, Çalışanların şirket etik kurallarına uygun hareket etmelerinde yön göstermek, şirketin

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ HEDİYELER, YEMEKLER, EĞLENCELER, SPONSORLU SEYAHATLER ve DİĞER İŞ İKRAMLARINA İLİŞKİN İLKELER

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ HEDİYELER, YEMEKLER, EĞLENCELER, SPONSORLU SEYAHATLER ve DİĞER İŞ İKRAMLARINA İLİŞKİN İLKELER İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ HEDİYELER, YEMEKLER, EĞLENCELER, SPONSORLU SEYAHATLER ve DİĞER İŞ İKRAMLARINA İLİŞKİN İLKELER Ekim 2014 GİRİŞ Bu İlkeler BİLGİ nin tüm görevlileri, yöneticileri, tam zamanlı

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin Yünsa da da

Detaylı

Başarıya Bağlılık Taahhüdü

Başarıya Bağlılık Taahhüdü Başarıya Bağlılık Taahhüdü İyi İş uygulamaları Lider olan BENİMLE başlar. QuestNet TM Bağımsız Temsilcisi olarak QNet ile olan görüşmelerimde dürüst ve adil olacak; tüm profesyonel etkinliklerimi, kendi

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU

ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE DİJİTAL İLETİŞİM KILAVUZUN AMACI DİJİTAL MANİFESTOMUZ SOSYAL MEDYA İLKELERİMİZ 1. Dinleyin 2. Gizliliğe Önem Verin 3. Bizi Destekleyin 4. İnsana

Detaylı

Davranıs ve Çalısma İlkeleri

Davranıs ve Çalısma İlkeleri Davranıs ve Çalısma İlkeleri Saint-Gobain Grubu, hem yönetim hem de calışanlar tarafından uygulanan ve yıllar boyunca Grubun faaliyetlerine yön veren bir takım ilkeler geliştirmiştir. Günümüzde grup, bu

Detaylı

Yolsuzlukla mücadele politikası

Yolsuzlukla mücadele politikası Yolsuzlukla mücadele politikası 1 AMAÇ ve KAPSAM 1.1 Yolsuzlukla Mücadele İhlallerinin Bildirimi 1.2 Yolsuzlukla Mücadele Kurallarının İhlali ve Sonuçları 2 ÖNE ÇIKAN İLKELER 2.1 Sıfır Tolerans Taahhüdü

Detaylı

ERICSSON Davranış Kuralları

ERICSSON Davranış Kuralları ERICSSON Davranış Kuralları 1 ERICSSON DAVRANIŞ KURALLARI Amaç Bu Davranış Kuralları insan haklarını korumak; adil istihdam koşullarını, güvenli çalışma koşullarını, çevre sorunlarının sorumlu bir yönetimle

Detaylı

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları Colgate-Palmolive Şirketi Tedarikçi Davranış Kuralları Değerli Tedarikçimiz, Hill's Pet Nutrition, 1939 yılında olağanüstü bir veterinerle başlayan şefkat geleneğini temsil etmektedir. Misyonumuz insanlarla

Detaylı

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Yürürlük Tarihi: Eylül 2015 Revizyon Tarihi: Ekim 2018 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Bu Politika kimler için geçerlidir?... 3 Endişeler nasıl ortaya

Detaylı

Taahhütname. Etik Kurallar

Taahhütname. Etik Kurallar Etik Kurallar Doküman No : 1. GRP 08.4.3 Yayın Tarihi : 141203 Revizyon No : 150121-002 Revizyon Tarihi : 13.10.2015 Doküman Revizyon Tarihçesi REVİZYON TARİHİ YAZAN REVİZYON NO REVİZYON AÇIKLAMASI 13.10.2015

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI F-839-R00

DAVRANIŞ KURALLARI F-839-R00 DAVRANIŞ KURALLARI 1 İÇİNDEKİLER TEMEL PRENSİPLER VE SORUMLULUKLAR 3 ŞÜPHE DUYULAN HALLER 3 PAZAR VE REKABET 4 Rakiplere yönelik tavır Reklam BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ 4 Fikri mülklerin korunması Verilerin

Detaylı

Ürün ve hizmet başvurularını işleme alma, ödeme ve işlemler gerçekleştirme, talimatları ya da talepleri tamamlama

Ürün ve hizmet başvurularını işleme alma, ödeme ve işlemler gerçekleştirme, talimatları ya da talepleri tamamlama Gizlilik Politikası Bu Gizlilik Politikası, Standard Chartered Grup un ( SCB, biz veya bizim ) herhangi bir üyesi tarafından Kişisel Verilerin toplanması, kullanılması ve ifşa edilmesi hakkındadır. Kişisel

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ MAGNA INTERNATIONAL INC. TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ Magna nın taahhütlerini yerine getirirken dürüst ve doğru bir şekilde hareket etmeliyiz. Magna,

Detaylı

UYGUN OLMAYAN MENFAATLERE ĐLĐŞKĐN SAYILI POLĐTĐKA

UYGUN OLMAYAN MENFAATLERE ĐLĐŞKĐN SAYILI POLĐTĐKA EUROMEDIC ŞĐRKETLER GRUBU UYGUN OLMAYAN MENFAATLERE ĐLĐŞKĐN SAYILI POLĐTĐKA (Hediyeler, Đkram ve Eğlence ile Siyasi ve Bağış Niteliğindeki Katkılar dâhildir) Đçindekiler Başlıklar Sayfa 1 Politika Açıklaması...

Detaylı

Bayi / Dağıtıcı Ağlarına Yönelik Özel Kapsamlı İncelemeler

Bayi / Dağıtıcı Ağlarına Yönelik Özel Kapsamlı İncelemeler Bayi / Dağıtıcı Ağlarına Yönelik Özel Kapsamlı İncelemeler Bayi / Dağıtıcı İncelemeleri Günümüzün iş dünyasında başarı, sadece Şirketinizin performansına değil, doğrudan ve dolaylı iş ilişkileri kurduğu

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Ahmet SOYARSLAN biltek.info İnternet ve BİT Kullanım Kuralları İNTERNET İnternetin artık

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI AKBANK T.A.Ş.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI AKBANK T.A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI AKBANK T.A.Ş. 1 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının (Politika) amacı AKBANK T.A.Ş nin ( Banka ) faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde geçerli rüşvet

Detaylı

Sorumluluk İlkelerimiz

Sorumluluk İlkelerimiz Sorumluluk İlkelerimiz Sorumluluk İlkelerimiz Başkanın Mesajı Jean-Pascal Tricoire, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Şirketimiz sürekli olarak dünya çapında tüm hissedarları ile etkileşimde bulunmaktadır.

Detaylı

1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme

1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme 1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme 3. Hafta: Kurumların raporları & izlemesi Mr Petri Huovinen, Finlandiya Hazine 13. Gün 14 Ekim 2011 Hesap verebilirlik ve piyasa

Detaylı

TASL AK. Takeda Tedarikçi Davranış Kuralları. Sürüm 1.0

TASL AK. Takeda Tedarikçi Davranış Kuralları. Sürüm 1.0 Takeda Tedarikçi Davranış Kuralları Sürüm 1.0 24 Haziran 2015 İçindekiler 1.0 Giriş ve Geçerlilik... 2 2.0 Geçerli Yasalara, Yönetmeliklere ve Tedarikçi Kurallarına Bağlılık... 3 3.0 İş Uygulamaları...

Detaylı

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ Yukarıdaki sorulara olumlu yanıt verilemiyorsa rehberlik alana kadar karar alınmamalı ve eylemde bulunulmamalıdır.

Detaylı

Davranış Talimatı. www.gw-world.com

Davranış Talimatı. www.gw-world.com Davranış Talimatı www.gw-world.com Son güncelleme 07/2012 DO_01_01_003_ZEN TR Önsöz Bir aile şirketi olan Gebrüder Weiss (GW) kuşaklardan bu yana etik değerleri yaşama ve aktarma sorumluluğuna sahiptir.

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Etik Nedir? Adem Fırat Etik: Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü,

Detaylı

TURKCELL TOPLULUĞU. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi

TURKCELL TOPLULUĞU. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi TURKCELL TOPLULUĞU Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi 1 İÇİNDEKİLER-I Rüşvet ve Yolsuzluk Nedir? Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Neden Önemlidir? Politika Kimi Kapsar? Sorumluluklarımız Nelerdir? Bildirim

Detaylı

CONDOR PETROL A.Ş. İHLALLERİ BİLDİRME POLİTİKASI

CONDOR PETROL A.Ş. İHLALLERİ BİLDİRME POLİTİKASI CONDOR PETROL A.Ş. İHLALLERİ BİLDİRME POLİTİKASI 10 KASIM 2016 TARİHİNDE YÖNETİM KURULU TARAFINDAN KABUL EDİLMİŞTİR 1. GİRİŞ Şirket, mevcut her türlü mevzuata, kanun ve yönetmeliklere, şirket bildirim

Detaylı

Fast Retailing Group İş Davranış Kuralları Kılavuzu

Fast Retailing Group İş Davranış Kuralları Kılavuzu Fast Retailing Group İş Davranış Kuralları Kılavuzu İçindekiler Fast Retailing Group İş Davranış Kuralları Kılavuzu 1. Müşteri Memnuniyeti 1.1 Ürünlerin ve hizmetlerin tedariki 1.2 Güvenli ürünler ve mağazalar

Detaylı

- Davranış Kodu'nun Yönelik Olduğu Kişiler Şirket'in faaliyet gösterdiği ülkelerde geçerli olan kanun ve yönetmeliklere uymayı taahhüt eder.

- Davranış Kodu'nun Yönelik Olduğu Kişiler Şirket'in faaliyet gösterdiği ülkelerde geçerli olan kanun ve yönetmeliklere uymayı taahhüt eder. Davranış Kodu Davranış Kodu Bu belge genel anlamda yasa dışı eylemleri destekleyen durumları ve özellikle 231/2001 1 sayılı Yasal Karar altında yer alan suçları önlemek için Pirelli Grubu'nun Yöneticileri,

Detaylı

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama İş Etiği Kuralları 1. Amaç Egeli & Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( EGCYO veya Şirket ) İş Etiği Kuralları, Şirket faaliyetlerini yerine getirirken başvurulacak bir davranış rehberi

Detaylı

YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI

YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İÇİNDEKİLER 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı 1 2. Kabul Edilemez Davranışlar 1 2.1 Kabul Edilemez Davranışların Bildirimi 1 2.2 Kabul Edilemez Davranışların Sonuçlandırılması

Detaylı

Revizyon Nisan 2015. *smith&nephew. Davranış kuralları ve iş ilkeleri

Revizyon Nisan 2015. *smith&nephew. Davranış kuralları ve iş ilkeleri Revizyon Nisan 2015 *smith&nephew Davranış kuralları ve iş ilkeleri Davranış kuralları ve iş ilkeleri 1 SMITH & NEPHEW DAVRANIŞ KURALLARI VE İŞ İLKELERİ Nisan 2015 İçindekiler I. İŞ İLKELERİ...3 A. Değerler....

Detaylı

İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI

İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İÇİNDEKİLER 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı... 1 2. Kabul Edilemez Davranışlar... 1 2.1 Kabul Edilemez Davranışların Bildirimi... 1 2.2 Kabul Edilemez Davranışların Sonuçlandırılması...

Detaylı

Compliance. TRUMPF Davranış İlkeleri

Compliance. TRUMPF Davranış İlkeleri Compliance TRUMPF Davranış İlkeleri Değerli personelimiz, TRUMPF şirketinde, ürünlerimizde ve süreçlerimizde ve aynı zamanda davranış şeklimizde de örnek olabilecek kalite standardı için çaba sarf ediyoruz.

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

Davranış Kuralları Değerlerimiz ve Standartlarımız. Başarımızın Temeli. Versiyon IV

Davranış Kuralları Değerlerimiz ve Standartlarımız. Başarımızın Temeli. Versiyon IV Davranış Kuralları Değerlerimiz ve Standartlarımız Başarımızın Temeli Versiyon IV Şirketimiz Başlangıçtan beri, MSD'nin öyküsüne kılavuzluk eden şey, doğru olanı yapma inancı olmuştur. George Merck, 1950

Detaylı

1886 dan beri 200+ ülke Dünyanın ilk 5 içecek markasından 4 ünün sahibi çalışan ten beri 10 ülke 26 fabrika 9 bine yakın çalışan PUBLIC

1886 dan beri 200+ ülke Dünyanın ilk 5 içecek markasından 4 ünün sahibi çalışan ten beri 10 ülke 26 fabrika 9 bine yakın çalışan PUBLIC 1886 dan beri 200+ ülke Dünyanın ilk 5 içecek markasından 4 ünün sahibi 700.000 çalışan 1964 ten beri 10 ülke 26 fabrika 9 bine yakın çalışan KAZAKİSTAN TÜRKİYE AZERBAYCAN KIRGIZİSTAN TACİKİSTAN TÜRKMENİSTAN

Detaylı

Tepe Güvenlik. İş Etiği Kılavuzu

Tepe Güvenlik. İş Etiği Kılavuzu Tepe Güvenlik İş Etiği Kılavuzu Önsöz Tepe Güvenlik A.Ş. bu kılavuzda, günümüz profesyonel iş dünyasında benimsenmiş ve serbest rekabet düzeninin yürütülmesi bakımından kılavuz niteliğinde olan, kişiler

Detaylı