MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PROJE BAŞVURU FORMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PROJE BAŞVURU FORMU"

Transkript

1 MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PROJE BAŞVURU FORMU İli İlçesi Okul / Kurum Adı Muğla Merkez Kocamustafendi İlkokulu İletişim Bilgileri Telefon E-posta @meb.k12.tr Proje Adı Proje Koordinatörü Enver TUFANER E-posta & Cep Tel. envertufaner@yahoo.com Proje Ekibi Uygulama Alanı Okulumuz 4. Sınıf Öğretmenleri Birincil Uygulama Alanı: Kocamustafendi İlkokulu İkincil Uygulama Alanı: İlimiz genelindeki bütün ilkokullar Proje faaliyetlerimiz hâlihazırda gerçekleştirildiğinden dolayı birincil uygulama alanımız Kocamustafedi İlkokulu olarak öngörülmüştür. Ancak projemiz "Eğitimde İyi Örnekler Çalışması" kapsamında dereceye girdiği takdirde proje faaliyetlerimizin il genelinde yaygınlaştırılması amacı ile ilimizdeki bütün ilkokullar ikincil uygulama alanımız olarak öngörülmüştür. "O Eski Oyunlar" isimli projemizin genel amacı Muğla ilimizde unutulmuş çocuk oyunlarını yeniden hayata geçirmek ve bunları yeni kuşaklara aktarmak kaydı ile bu oyunların eğitsel ve öğretisel niteliklerinden öğrencilerimizin faydalanmasını sağlayarak öğrencilerimizin kişisel, sosyal, psikolojik, zihinsel, duygusal gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Proje Genel Amaç ve Özel Hedefleri Özel Hedefler: - Unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yeniden hayata katmak, - Çocuğun zihinsel gelişimini sağlamak, - Çocuğa onu mantık kurmaya yönlendiren oyunlar oynatmak, onun düşünme, durumlar arasında bağlantı kurma ve buna uygun davranma becerisi kazanmasına katkıda bulunmak, - Çocuğun sahip olduğu mevcut yetenek ve güçlerin açığa çıkarılmasında oyunlardan faydalanmak, - İlimiz genelindeki öğretmenleri bilgilendirerek nihai hedef kitlemiz olan öğrencilerimize ulaşmak, - Çocuklarımızı bir nebze olsun ayrılamadıkları bilgisayarın başından kaldırabilmek, kendi aralarında iletişime geçmelerini sağlamak, daha sağlıklı ve huzurlu bir bedenle geleceğe hazırlamaktır.

2 Çocuğun duygusal ve fiziksel yönden gelişimini sağlayan en doğal öğrenme ortamı oyun zamanıdır. Oyun; çocuğu yetişkin hayata hazırlayan en etkin yoldur. Oyun ile insan ilişkileri, yardımlaşma, konuşma, bilgi edinme, deneyim kazanma, psiko-motor gelişimi, duygusal ve sosyal gelişimi etkilediği gibi, zihin ve dil gelişimini de etkiler. Yetişkinler gözüyle oyun, çocuğun eğlenmesi, oyalanması, başlarından savmak için bir uğraş olarak görürler, oysa oyun, çocuk için ciddi bir iştir. Çocuk oynadıkça becerileri artar, yetenekleri gelişir. Çevresini ve bilinmeyenleri tanıyarak kendisi için anlaşılır duruma getirir. Çocuklar, kendilerini en güzel oyunla ifade edebildikleri için, oyun bir yerde çocuğun lisanıdır. Bu nedenle eğitimciler, çocuğun oyuna olan ihtiyacını gıdaya olan ihtiyacı gibi hayatî görüp, oynayamayan çocuğun zekâ ve şahsiyetinin tam gelişemeyeceği fikrini savunmuşlardır. Oyun çocuğun beden terbiyesini sağlayan en etkili araçtır. Oyun sayesinde çocuk, yeni beceri kazanır; vücut daha sıhhatli gelişir, kan dolaşımı hızlanarak beyni besler ve sinir sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Oyun, çocuğun çalışması, işi olarak tanımlanmıştır. Çocuğun gerek bedenî, gerekse ruhî gelişmesinde zaruri bir ihtiyacı olan oyunun, çocuk eğitiminde oldukça ehemmiyetli bir yeri bulunmaktadır. Uygulama Gerekçesi Günümüzde oyunlar okullarımızda Serbest Etkinlik derslerinde öğrencilerimize oynatılmaktadır. Ancak sorun, bu oynatılan oyunların birçoğunun top ile oynanan klişeleşmiş oyunlar olması ve oyun çeşitliliğinin kısıtlı kalmasıdır. Gerek kültürel, gerek tarihi zenginliği ile Muğla ilimiz birçok çocuk oyunun doğduğu ve önceki kuşaklar tarafından keyifle oynandığı bir ilimizdir. Günümüz dünyasında yaşanan teknolojik ve sosyal gelişmeler bu oyunların yerini bireyselleştirilmiş sanal oyunların almasına ve eski oyunlarımızın unutulmasına neden olmuştur. Bu sorunun farkında olan karar verici mekanizmalar harekete geçmiş ve kurumsallaşma adına önemli bir başarıya imza atarak 2009 tarihinde Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu nu kurmuşlardır. Federasyon 2010 yılında İstanbul a taşınmış ve il temsilcilikleri oluşturulmuştur. İlimizde de temsilciliği bulunan federasyon Eğitim Öğretim yılında çeşitli faaliyetler düzenlemişlerdir. Proje faaliyetlerimiz tarihinde Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu nun amaç ve hedefleri ile örtüşmekte olup destekleyici niteliktedir. Federasyon İl Temsilciliğimizin yapmış olduğu faaliyetler sanal ortamda kurulan COSFK Muğla Çocuk Oyunları Ligi Facebook Grubu adı altında yaygınlaştırma faaliyetlerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Muğla Halk Eğitim Merkezi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilciliği işbirliği ile Çocuk Oyunları Kursu açılmış ve kursiyerlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalar konunun ne kadar önemli olduğunu göstermekte olup, projemizin yapılan bu çalışmalara önemli ölçüde katkıda bulunacağı şüphe götürmez bir gerçektir.

3 Hedef Kitle Hedef Kitle: İlimiz genelinde ilkokullarda çalışmakta olan ve proje faaliyetlerine katılmada gönüllü sınıf öğretmenleri Nihai Faydalanıcı Birincil Nihai Faydalanıcı: Kocamustafendi İlkokulunda eğitim görmekte olan bütün öğrenciler İkincil Nihai Faydalanıcı: İlimiz genelindeki bütün ilkokullarda eğitim görmekte olan öğrenciler Birincil nihai faydalanıcılarımız hâlihazırda yürütülmekte olan faaliyetlerimizde esas aldığımız kitledir. Ancak projemiz "Eğitimde İyi Örnekler Çalışması" kapsamında dereceye girerek çalışılmaya değer bir proje olarak kabul edildiği takdirde ikincil nihai faydalanıcılarımız ilimiz genelindeki bütün ilkokullarda eğitim görmekte olan öğrenciler olacaktır. Günümüzde oyunlar okullarımızda Serbest Etkinlik dersi adı altında öğrencilerimize oynatılmaktadır. Ancak sorun, bu oynatılan oyunların birçoğunun top ile oynanan klişeleşmiş oyunlar olması ve oyun çeşitliliğinin kısıtlı kalmasıdır. Gerek kültürel, gerek tarihi zenginliği ile Muğla ilimiz birçok çocuk oyunun doğduğu ve önceki kuşaklar tarafından keyifle oynandığı bir ilimizdir. Günümüz dünyasında yaşanan teknolojik ve sosyal gelişmeler bu oyunların yerini bireyselleştirilmiş sanal oyunların almasına ve eski oyunlarımızın unutulmasına neden olmuştur. Okulumuz Kocamustafendi İlkokulu öğretmenleri bu konuda inisiyatif alarak unutulmuş Muğla Çocuk Oyunlarını yeniden hayata geçirmeyi hedeflemektedir. Uygulamanın Kısa Özeti Unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş ve yeniden kazanılacak bu oyunlar seçilirken maliyetsiz olması, her okulda bulunabilecek oyun materyalleri ile oynanabilmesi, materyal gerektirmeden sadece talimatlar ile oynanabilmesi gibi özellikler dikkate alınmış olup bu oyunları şu şekilde sıralayabiliriz; Yağ Satarım, Bal Satarım Oyun Tavşan kaç, tazı tut olarak da bilinir. Açık alanda kalabalık bir oyuncu grubu ile oynanır. Oyuna bir ebe seçimi ile başlanır. Diğer oyuncular elele tutuşarak daire oluşturur ve yere çökerler. Ebe elindeki mendili (Ebenin elinde küçük bir taş, peçete veya toka da olabilir) kimseye göstermeden daire etrafında neşeli bir şekilde dolaşır. Ebe ve diğer oyuncular alkış çalıp ezgili bir şekilde aşağıdaki tekerlemeyi söylemeye başlarlar. Yağ satarım, bal satarım, Ustam ölmüş, ben satarım. Ebe dairenin etrafında dönerken elindeki mendili bir oyuncunun arkasına bırakır ve koçmaya devam eder. Bu esnada Zambak, zumbak, dön arkana iyi bak dizelerini söylerler. Arkasına mendilin konduğunu fark eden oyuncu mendili alarak ebeyi kovalamaya başlar. Bu esnada diğer oyuncular tempolu bir şekilde Tavşan kaç, tazı tut derler. Ebe yakalanmadan kalkan oyuncunun yerine oturursa ebe olmaktan kurtulur.

4 Uygulamanın Kısa Özeti Arabeti Oyunu (Dalye) Oyuncular iki gruba ayrılır. Sayışma sonucu gruplardan biri ebe olur. 7 tane ufak kiremit üst üste dizilir. 12 adım mesafeden arapeti denilen katı süngerimsi bir malzemeden yapılan yumruk kadar bir topla kiremitler vurulup devrilmeye çalışılır. Vurulmazsa kiremitleri vurma sırası diğer gruba geçer. Vurulduğunda kiremitleri vuran grup kiremitleri tekrar dizmeye çalışır. Diğer grup ise kiremitleri dizdirmemeye çalışır ve arapeti denilen topla onları vurmaya çalışır. Vurulan her oyuncu oyundan çıkar. Eğer kiremitleri dizmeden oyuncuların hepsi vurulursa vurulan grup ebe olur. Kiremitleri dizmeyi başarırlarsa ebe olan grup tekrar ebe olur. Ve oyun baştan oynanmaya devam eder. Ateş Don Oyunu Çok sayıda oyuncu ile açık alanda oynanır. Oyuncular sayışma yaparak ebeyi belirlerler. Oyun başladığında ebe kaçan oyuncuları kovalar. Ebeye yakalanmak üzere olan oyuncu DON diye bağırır ve olduğu yerde hareketsiz şekilde durur. Diğer oyuncular uygun zamanda DON diyen oyuncuya dokunarak ATEŞ der. Böylece donmuş olan oyuncu çözülür ve oyuna devam edebilir. Ebe olan oyuncu kime dokunursa dokunduğu kişi ebe olur. Kutu Kutu Pense Oyuncular elele tutuşurlar. Yuvarlak oluşturarak dönmeye başlarlar. Bu oyun çocukların elele tutuşarak daire oluşturması ile başlar. Kendi etraflarında dönerek Kutu kutu pense, Elmamı yerse, Arkadaşım Mehmet (Oyuncuların ismine göre değişir), Arkasını dönse sözleriyle Mehmet arkasını döner ve oyun devam eder. Bütün oyuncuların adı bu şekilde söylenir ve aynı yöne doğru dönülene kadar oyun devam eder. Bütün oyuncular arkasını döndüğünde şarkı aynı şekilde fakat önünü dönse şeklinde söylenir ve oyuncular sırayla önlerine dönerler. Deve Cüce Bir halka oluşturan grupta bir kişi ortaya geçer, ebe olur ve oyunu yönetir. CÜCE diye komut veren ebe grubun oturmasını bekler. DEVE diye komut verdiğinde ise grup ayağa kalkar. Bu komutlar hızlı ve şaşırtmalı şekilde söylenebilir. Grup oyuncuları oturup kalkmada geç kalır veya şaşırırsa ebe olur. El El Üstünde Kimin Eli Var? (Kümbürküt) Oyun 5-6 kişi ile oynanır. Sayışarak bir kişi ebe seçilir. Ebe hiç kimseyi görmeyecek şekilde çökerek yumulur. Diğerleri sırtına ellerini yumarak üst üste koyar. Ebeye El el üstünde kimin eli ver? diye sorulur. Bilirse o ebe olur. Bilemezse ebenin sırtına yavaşça vurulur ve oyun devam eder. Sarı Ördek Çember şeklinde bir daire oluşturulur. Ebe çemberin etrafında elinde mendille herkesin başına Sarı ördek deyip dokunur. Sonra birine Beyaz ördek der ve beyaz ördek ebeyi kovalar. Ebeyi yakalarsa herkes onu alkışlar ve bu sefer o, çemberin etrafında dönmeye başlar. Oyu böyle devam eder.

5 Uygulamanın Kısa Özeti İstop Açık alanda en az 3 veya 4 oyuncu ile oynanır. Oyuncular bir kişiyi ebe olarak belirledikten sonra oyun başlar. Ebe elindeki topu havaya atarken oyunculardan birinin adını söyler. Adı söylenen oyuncu topu tutmaya çalışırken diğer oyuncular kaçar. Topu tutan oyuncu İSTOP dediği anda oyuncular oldukları yerde hareketsiz olarak dururlar. Topu tutan ebe bir renk söyler ve oyuncular söylenen rengi çevrelerinde bularak ona dokunurlar. Ebe rengi bulamayan oyuncuyu topla vurmaya çalışır. Vurulan kişi ebe olu ve oyun devam eder. Yakan Top Açık alanda çok sayıda oyuncu ile oynana bu oyun oyuncuların iki gruba ayrılmaları ile başlar. Bir top bulunur ve oynanacak yere çizgiler çizilir. Oyunun kiminle başlayacağını belirlemek için yazı tura atılır. Bozuk para olmadığında bir taşın bir yüzü ıslatılır Yaş mı, kuru mu? diye sorularak verilen cevaba göre taş yere fırlatılır ve ebe belirlenir. Oyun oyuncuların yerlerini alması ile başlar. Grup oyuncuları karşı tarafa topu kaptırmadan oyuncuları vurarak oyun dışına çıkarmaya çalışır. Gruplardan birinde bir oyuncu kalana kadar oyun devam eder. Ayrıca çizginin dışına çıkan oyuncu da oyun dışı sayılır. Sıcak-Soğuk Birçok çocuk ile oynanır. Sayışma ile ebe seçilir. Ebenin gözü kapanır. Herhangi bir eşya, ebenin görmeyeceği bir yere saklanır ve ebenin gözü açılır. Ebe eşyayı aramaya başlar. Ebe saklanan eşyaya yaklaşırsa SICAK diye bağırmaya başlarlar. Uzaklaşırsa SOĞUK diye bağırırlar. Saklanan eşya bulunduğunda ebe alkışlanır ve yeni bir ebe seçilerek oyun yeniden oynanır. Dokuz Taş Bu oyun iki kişi ile oynanır. Yere, üç tane iç içe kare çizilir ve bu karelerin köşelerine birer çizgi çizilerek birleştirilir. Çizgilerin birleştiği yerlere büyük büyük noktalar koyulur. Bu noktaların hepsi 24 tanedir. İki oyuncunu elinde de dokuzar tane taş bulunur. Oyuna başlarken çocuklar bu noktalara taşlarını sırasıyla birer birer koyarlar. Sonra çocuklar birbirlerine sırayla hamle yapmaya başlarlar. İkisi de dokuzar tane taşı noktalara koyduktan sonra bu taşları yan yana ya da çapraz olacak şekilde üç noktada dizip sıra yapmaya çalışırlar. Bunu yaparken de aynı şeyi karşı tarafın yapmasına engel olmaya çalışırlar. Yan yana ya da çapraz üç taş dizebilen çocuk diğer çocuğun taşlarından birini alır. Alacağı taşı kendisi seçer ama diğer çocuğun sıra yaptığı taşları alamaz. Onları sadece karşı tarafın bütün taşları sıra olduğu zaman alabilir. En son sadece iki taşı kalan oyuncu oyunu kaybetmiş sayılır. Faaliyet planı şu şekilde ilerleyecektir. 1. Dereceye giren projelerin ilanı ve gerekli resmi işlemlerin yapılması, 2. Okulumuz bünyesinde proje yürütme ekibi oluşturulması, 3. Görev dağılımı yapılması, 4. İş takvimi hazırlanması, 5. Yasal ve stratejik ortaklar için görüşmelere başlanması, paydaşlar arası görev dağılımı yapılması,

6 Uygulamanın Kısa Özeti Beklenen Sonuçlar Uygulamayı tanıtmaya yönelik kullanılan Materyaller Kaynakça 6. Proje amaç ve hedefleri, yapılacak çalışmalar ve beklenen sonuçlar konusunda eğitim kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun bilgilendirilmesi amacı ile ilimiz basın yayın kuruluşları ile görüşülerek görsel yaygınlaştırma çalışmaları yapılması, (Yerel gazete ve televizyon kuruluşları) 7. Öğretilecek oyunlar için eğitim materyalleri oluşturulması ve ders içeriğinin belirlenmesi, 8. Kursa başlamak isteyen öğretmenlerin kayıtlarının alınması, 9. Kursiyerlerin günde 4 ders saati olmak kaydı ile 5 gün boyunca toplamında 20 saat eğitim almalarının sağlanması, Bu aşamada kursiyerler; - Proje faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olur, - Unutulmuş Muğla çocuk oyunları hakkında çalıştaylara katılır, - Oyunların kurallarını öğrenir, - Oyunların nasıl oynatılması gerektiği hakkında bilgi sahibi olur. 10. Kursun sona ermesi ve sertifikasyon, 11. Sertifikalarını alan öğretmenlerin öğrenmiş oldukları oyunları okullarında öğrencilerinin oynamalarını sağlaması 12. Oyun formatörü olan öğretmenlerden okullarında yapılan çalışmaları değerlendirerek raporlarını okulumuza göndermeleri, 13. Okullarda karşılaşılan problemlerin çözümü aşamasında okulumuz öğretmenleri tarafından gerekli faaliyetlerin yapılması, 14. Okulumuza gönderilen değerlendirme raporlarının proje koordinatörü tarafından derlenerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimine gönderilmesi. "O Eski Oyunlar" isimli projemiz sona erdiğinde; - Unutulmuş / unutulmaya yüz tutmuş 11 Muğla çocuk oyunu yeniden hayata geçirilmiş olacak, - Oyunların eğitsel ve öğretisel niteliklerinden faydalanılarak öğrencilerimizin kişisel, sosyal, psikolojik, zihinsel, duygusal gelişimlerine katkıda bulunulmuş olunacak, - Çocuklar bu oyunlar aracılığı ile düşünme, durumlar arasında bağlantı kurma ve buna uygun davranma becerisi kazanmış olacak, - Öğrencilerin sahip oldukları farklı yetenekleri ortaya çıkarılmış olacak, - Öğretmen ve öğrencilerimizin Muğla çocuk oyunları hakkında farkındalıkları geliştirilmiş olacak, - Halk kültürünün bir parçası olan çocuk oyunlarımız nesilden nesile aktarılmış olacaktır. Uygulamayı tanıtmaya yönelik hazırlanan materyaller bu belge ekinde tarafınıza bilgisayar ortamında hazırlanarak CD içerisinde sunulmuştur. - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Websitesi - Yrd. Doç. Dr. Ali Abbas ÇINAR, Muğla Çocuk Folkloru, 2008, Muğla

LOKAL KATI TENEFFÜS DEĞERLENDİRME ETKİNLİĞİ

LOKAL KATI TENEFFÜS DEĞERLENDİRME ETKİNLİĞİ 05 ŞUBAT 2018 ADI: DON-ATEŞ 1) Oyun bir ebeleme oyunudur. 2) Ebe kaçan oyuncuları yakalayıp don dediğinde, o kişi hareketsiz bir şekilde kalır. 3) Diğer oyunculardan biri donan kişiye dokunup ateş derse

Detaylı

ÇOCUK OYUNLARI OYNAMAYA VAR MISINIZ?

ÇOCUK OYUNLARI OYNAMAYA VAR MISINIZ? ÇOCUK OYUNLARI OYNAMAYA VAR MISINIZ? Neden oyun? Eğlendirerek öğretmek Saldırganlığı önlemek Serbest etkinlik zamanlarını etkili değerlendirmek Oyun çağını doldurmamış çocukların Bu dönemi sağlıklı atlatmaları

Detaylı

SOKAK OYUNLARI NEDİR?

SOKAK OYUNLARI NEDİR? Eve girmek için akşam ezanının okunmasını bekleyen çocuklar olarak günümüz çocuklarının evden çıkmamasını teknolojinin ilerlemesine bağlıyoruz. Evlerde tek başlarına oynadıkları bilgisayar oyunlarından

Detaylı

Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar

Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar Sevgili Çocuklar İyi bir gelecek için yoğun olarak çalıştığınızı biliyorum. Sizlerin bu çalışmaları boşa gitmeyecek ve her biriniz gelecekte önemli yerlerde olacaksınız. Bizler

Detaylı

OKU, ÇALIŞ, EĞLEN, GEZ, OYNA

OKU, ÇALIŞ, EĞLEN, GEZ, OYNA OKU, ÇALIŞ, EĞLEN, GEZ, OYNA Yaz tatili öğrencilerimizin değerlendirebileceği büyük bir fırsattır. Özellikle bir üst öğrenim kurumu olan liseler için hedefleri olan öğrenciler için mutlaka değerlendirilmesi

Detaylı

OKUL ÖNCESİ 1 VE 2 GRUBU ARTS&CRAFT ATÖLYESİ 2. DÖNEM HAFTASONU ÇALIŞMALARI

OKUL ÖNCESİ 1 VE 2 GRUBU ARTS&CRAFT ATÖLYESİ 2. DÖNEM HAFTASONU ÇALIŞMALARI OKUL ÖNCESİ 1 VE 2 GRUBU ARTS&CRAFT ATÖLYESİ 2. DÖNEM HAFTASONU ÇALIŞMALARI TARİH ARTS&CRAFT ATÖLYE ÇALIŞMALARI 18.02.2017 MOZAİK ÇALIŞMASI 1.HAFTA Küçük kas motor becerilerimizi geliştiriyoruz. Malzemeler:

Detaylı

BİZE KATILIR MISINIZ?

BİZE KATILIR MISINIZ? BİZE KATILIR MISINIZ? ŞARKILAR FARECİK Bizim mutfakta bir yuvası var. Ben bilemem ki kaç yavrusu var. Her şeyi kemirdi. Her şeyi dağıttı. Annemi babamı çıldırttı. Farecik farecik, Döktün saçtın farecik,

Detaylı

İçerik X 10 X 4 X 10 X 13 X 14 X 14 X 14 EDULUDO 1,2,3 Sayılar, SAYILARI OYUNLA KEŞFET EDULUDO, çocuğunuza erken öğreniminde eşlik eden eğlenceli, eğitsel bir koleksiyondur. EDULUDO SAYILAR, artan zorluk

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu 150805040

Detaylı

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir T.C. 30 AĞUSTOS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Oyunlar çocuklara hayatı öğretir PROJE ADI (GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRENİYORUM) HAZIRLAYANLAR Recep ARABACI İslim YERLİKAYA Okul Müdürü Rehber Öğretmen Bafra Kaymakamlığının

Detaylı

süre sonra roller değiştirilir. Yanılan oyunu izler.

süre sonra roller değiştirilir. Yanılan oyunu izler. ÖĞRETĐMDE TAVSĐYELER 1 Açıklamaları kısa ve basit yapınız. 2 Hareketi mümkün olduğu kadar çabuk başlatınız. 3 Çocukları cesaretlendirmek için teşvik edici olunuz. 4 Değişik çocukları seçerek onları kendilerine

Detaylı

2014-2015 DEDELER İLKOKULU

2014-2015 DEDELER İLKOKULU 2014-2015 DEDELER İLKOKULU PROJE ADI: MANGALA OYUNU HEDEF KİTLE: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJE SÜRESİ Başlama : 01 ARALIK 2014 Bitiş : 01 OCAK 2015 KATILIM: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJENİN

Detaylı

OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ

OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Ünite 8 OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Öğr. Gör. Hatice Elif ALTUNTAŞLI OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Oyun, çocuk için gerçek dünya ve hayal dünyası arasındaki bir köprüdür. Oyun oynayan

Detaylı

ANAOKULU BİRİMİ AY: MART YIL:2017

ANAOKULU BİRİMİ AY: MART YIL:2017 AY: MART YIL:2017 ANAOKULU BİRİMİ ÖZLEM KAYA(Kurucu müdür) HÜLYA ÖNDER(Kurucu müdür) FATMA KIVRAK(Lider öğretmen) BAHAR ÇALIK(Lider öğretmen) ŞİRİN GÖK(Lider öğretmen) EZGİ ATEŞ(Lider öğretmen) HİLAL BİNALİ(Lider

Detaylı

TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ. (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI

TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ. (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI YİBO-5 ÇALIŞTAY 2011-1 GRUP ORİJİN PROJE ADI DEFİNE AVCISI PROJE EKİBİ Hikmet

Detaylı

27.01.2016 Bünyamin ÖZDEŞ

27.01.2016 Bünyamin ÖZDEŞ 1 b)- KOŞMACA OYUNLARI 2 01_Saklambaç Oyunu Bir ebe seçilir. Ebe oyun alanının önceden belirlenmiş bir yerinde durur, yumulur. Burası ebenin kalesidir. Çocuklar saklanırlar. Ebe belirli bir sayıya kadar

Detaylı

Sınıflar Sınıf İçinde Ve Dışında Oynanabilecek Oyunlar

Sınıflar Sınıf İçinde Ve Dışında Oynanabilecek Oyunlar AVCI ADAM Bir lider seçilir. Bu lider, herhangi bir yöne doğru yürür ve " Kim benimle ördek ( Ayı,Tilki, Geyik ) avlamaya gelir?" der. Bütün çocuklar arkasına dizilir ve aynı şekilde lider (avcıyı) izlerler.

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR:

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR: CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR : 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır/gruplarına ayırır. 1-4 Uygulamaya başlamak için

Detaylı

sürünerek, hızlı, yavaş şekillerde geçerler.

sürünerek, hızlı, yavaş şekillerde geçerler. ÖĞRETĐMDE TAVSĐYELER 1 Açıklamaları kısa ve basit yapınız. 2 Hareketi mümkün olduğu kadar çabuk başlatınız. 3 Çocukları cesaretlendirmek için teşvik edici olunuz. 4 Değişik çocukları seçerek onları kendilerine

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:FUNDA SAYDAM

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:FUNDA SAYDAM ÖZEL ASÇAY ANAOKULU İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:FUNDA SAYDAM BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK Bu hafta açık-kapalı kavramını, meslekler konuları işlendi. OYUN ETKİNLİKLERİ Torbandakini tahmin

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Eğitim, dış dünyadan aldığı dönütler doğrultusunda kendisini değiştirerek yenileyen açık bir sistemdir. Günümüz eğitiminin vizyonu, kabul görmüş düşünceleri

Detaylı

8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı

8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı 8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı Çocuk Grubu Çalışmaları 8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı Çocuk Grubu Çalışmaları ile İlgili Bilgilendirme Katılımcılar egzersiz programına

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

2. İlk tekerlek bundan altı bin yıl kadar önce tahtadan yapıldı. 4. İlk hava taşıtı tek kişilik uçaktır.

2. İlk tekerlek bundan altı bin yıl kadar önce tahtadan yapıldı. 4. İlk hava taşıtı tek kişilik uçaktır. DÜN, OKULBUGÜN, HEYECANIM YARIN HAVA KOŞULLARI VE TRAFİK GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ULAŞIM A. Trafik kazalarının en çok yaşandığı mevsimin yuvarlağını boyayalım. C. Aşağıdaki açıklamalarla resimleri numaraları

Detaylı

NİĞDE FOLKLORUNDA ÇOCUK OYUNLARI

NİĞDE FOLKLORUNDA ÇOCUK OYUNLARI NİĞDE FOLKLORUNDA ÇOCUK OYUNLARI Child Games in Niğde Folklore Dr. Nedim BAKIRCI* ÖZET İnsan hayatının ilk dönemini oluşturan çocukluk döneminde oynanan çocuk oyunları, günümüzde yok olmaya yüz tutmuştur.

Detaylı

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK?

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? SANAT ETKİNLİĞİ Dergi ve gazetelerden resimler keserek yaratıcılığımızı kullanarak insan oluşturduk. Sanat öğretmenimiz Ceren hanım çocuklarımıza

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BİLGİSAYAR II Ders No : 0310500022 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Namaz Dirilişe çağrı Kitaplığım Neden Namaz? Çünkü namaz, imandan sonra Rabbimizin en çok üzerinde durduğu bir ibadettir. Hz Peygamberin hayatının ayrılmaz parçasıdır. Namaz hayatın ta kendisidir. Hiç

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ-MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FİZİKSEL ETKİNLİK VE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ-MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FİZİKSEL ETKİNLİK VE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ-MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FİZİKSEL ETKİNLİK VE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 02 Mayıs 2016 ADIYAMAN FİZİKSEL ETKİNLİK VE GELENEKSEL ÇOCUK

Detaylı

OYUNUN AMACI=öğrencilerde şekil, mekan, zemin, işitsel algı ve yön algısı becerileri geliştirebilmek

OYUNUN AMACI=öğrencilerde şekil, mekan, zemin, işitsel algı ve yön algısı becerileri geliştirebilmek (SINIF) EKSİK KALANI ÇİZ OYUNUN AMACI=öğrencilerde şekil, mekan, zemin, işitsel algı ve yön algısı becerileri geliştirebilmek ARAÇ VE GEREÇLER=yazı tahtası,tebeşir,mendil,göz bandı 1.Öğrenciler sıralarında

Detaylı

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur SHAPYY HEDEF -1. Oyunu ve kurallarını tanır. 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları

Detaylı

AŞIK OYUNU AŞIK OYUNU

AŞIK OYUNU AŞIK OYUNU Teknolojik gelişmelerle birlikte hepimiz daha az hareket eder olduk. Şehirleşmenin de etkisiyle, zaman geçirdiğimiz bütün mekanlar da hareketi asgari düzeye indirecek şekilde tasarlanmaya başladı. Bu hareketsiz

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

4 KUTU BOYA, ÇİZ ÇİZ OYNA

4 KUTU BOYA, ÇİZ ÇİZ OYNA 4 KUTU BOYA, ÇİZ ÇİZ OYNA 1. Giriş 1.1. Çalışmanın Özgünlüğü Okul bahçelerinin geleneksel çocuk oyunları ile donatılması, geçmiş kültürümüzü yaşatmak, çocuklara pahalı oyuncakları ve bilgisayarları olmadan

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Doğruluk nedir? *Arkadaşlarıma doğru olmayı nasıl öğretebilirim. *Çevremdekilere doğru söylemeyi öğreniyorum. *Doğru söylediğimiz

Detaylı

UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :... Sınıfı / Numarası :... Uygulama Yapılan Kurum:... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :..

UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :... Sınıfı / Numarası :... Uygulama Yapılan Kurum:... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :.. EKLER EK-1: UYGULAMA DEVAM FİŞİ UYGULAMA DEVAM FİŞİ Adı Soyadı :.... Sınıfı / Numarası :.... Uygulama Yapılan Kurum:.... Uygulama Dersi (Ders Kodu ve Adı) :... Uygulama Dönemi :.. 1. Hafta 2. Hafta 3.

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim 364 6 2 2 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

Detaylı

Funda Tirişoğlu Tomurcuk Çocuk Kulübü Çorlu/Tekirdağ Eğitim Koordinatörü/ Drama Lideri. Mine Türeli Bilim ve Sanat Merkezi Tekirdağ Resim Öğretmeni

Funda Tirişoğlu Tomurcuk Çocuk Kulübü Çorlu/Tekirdağ Eğitim Koordinatörü/ Drama Lideri. Mine Türeli Bilim ve Sanat Merkezi Tekirdağ Resim Öğretmeni Funda Tirişoğlu Tomurcuk Çocuk Kulübü Çorlu/Tekirdağ Eğitim Koordinatörü/ Drama Lideri Mine Türeli Bilim ve Sanat Merkezi Tekirdağ Resim Öğretmeni ERKEN ÇOCUKLUK 0-8 yaş arası eğitimi kapsayan süreçtir.

Detaylı

Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek

Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 29.08.2012 Saat: 11.00 / Alanya Proje Sahibi Hibe Kaynağı Destek Programı Projenin Öncelik Alanı Alanya

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Paylaşalım bunları adlı hikâyemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu İÇERİK Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim programları; bireyi topluma,

Detaylı

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU ÖZEL DOĞAN İLKOKULU 2017-2018 MART ayı Mind Lab Derslerinin Özeti FOUR IN A ROW Bu bölümde öğrenciler, iyi bir oyuncu olmak için stratejiler geliştirmek gerektiğini öğrenirler. Tıpkı hayatta olduğu gibi,

Detaylı

1- Kurnazlık: Oyunun stratejisini planlamak ve oyun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek.

1- Kurnazlık: Oyunun stratejisini planlamak ve oyun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek. Mangala Türk zeka ve strateji oyunu ile ilgili tarihi araştırmalar oyunun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığını göstermektedir. Günümüzde pek çok Türk halkında unutulan bu oyun, konargöçer

Detaylı

REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1

REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1 Oyunun Adı: Ben Kimim? Amacı: Görsel algının gelişmesi Hedef kitle : 6-5 yaş REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1 Malzeme: Farklı tiplerde ve özelliklerde küçük oyuncaklar Kişi sayısı: 10-15 kişi. Oyunun

Detaylı

Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6. Ders Bilgileri

Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : 0310500073 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN 7.HAFTA

ÇOCUK VE OYUN 7.HAFTA ÇOCUK VE OYUN 7.HAFTA ÖZEL EĞİTİM GEREKTİREN ÇOCUKLAR VE OYUN ETKİNLİĞİ Özel Gereksinimli Çocuklara Oyun Yoluyla Eğitim:Bireyin; hayatı boyunca yaş, cinsiyet, sosyal ve kültürel faktörlere bağlı olarak

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu

Eğitsel Oyun Projesi Raporu Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu Betül ÖZEV 160805059 ozevbetul@gmail.com 1. Özet

Detaylı

Language: English / Turkish

Language: English / Turkish Rules of Coerceo by Coerceo Company Erhan Turkish translation by Erhan Çubukcuoğlu Türkçe Language: English / Turkish Copyright (Ticari haklar) Bu döküman Coerceo şirketinin resmi yazılı izni olmaksızın

Detaylı

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : 0310500149 Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir.

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. 2- Bazen grupla bazen bireysel etkinlikler sırasında sürekli kendini yenileyerek

Detaylı

GİRİŞ... 1 ATLETİZM OYUNLARI... 9 DÜZ KOŞU OYUNLARI...

GİRİŞ... 1 ATLETİZM OYUNLARI... 9 DÜZ KOŞU OYUNLARI... İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 ATLETİZM OYUNLARI... 9 DÜZ KOŞU OYUNLARI... 11 Bayrak Yarışı I... 12 Bayrak Yarışı II... 14 Bayrak Yarışı III... 16 Mekik Koşusu... 18 Numaralı Koşu Oyunu... 20 Alçak Çıkıştan Koşu...

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

Oyun Etkinliği Planlarken Dikkat Edilecek Noktalar

Oyun Etkinliği Planlarken Dikkat Edilecek Noktalar OYUN ETKİNLİĞİ - 2 Oyun Etkinliği Planlarken Dikkat Edilecek Noktalar Eğitici, sınıfında bulunan çocukların hepsini çok iyi tanımalı. Eğitici, sınıfında bulunan çocukların yaşlarına göre gelişim özelliklerini

Detaylı

Öğrenci Koçluğu. ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi

Öğrenci Koçluğu. ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Öğrenci Koçluğu ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Neden Eğitim Koçluğu? Koçluk; eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir.

Detaylı

KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma:

KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma: KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin Akranları ile birlikte Eğitim ve öğretimlerini Bütün kademelerde sürdürme esasına dayanan, Destek hizmetlerinin sağlandığı; özel eğitim

Detaylı

ÖĞRETMENLER İÇİN FİZİKSEL AKTİVİTE YÖNERGELERİ

ÖĞRETMENLER İÇİN FİZİKSEL AKTİVİTE YÖNERGELERİ ÖĞRETMENLER İÇİN FİZİKSEL AKTİVİTE LERİ ÖĞRETMENLER İÇİN FİZİKSEL AKTİVİTE LERİ Komisyon Doç. Dr. Mehmet İNAN Prof. Dr. Aysel PEHLİVAN Dr. Saime ÇAĞLAK SARI Dr. Bülent ÖZDEN Değerli Öğretmenlerimiz,

Detaylı

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.Neden aile eğitimi Cevap: Ailelerin bilgi beceri yoksunluğunun, çocukların gelişmelerinin önünde büyük

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu FE EĞĐTĐMĐ DE PROJE TABA LI ÖĞRE ME Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu PROJE TABA LI ÖĞRE MEDE KAVRAMLAR Proje: Tasarı ya da tasarı geliştirme Taban: Temel, temel ilke,

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti :

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti : FORM-A ÖLÇME DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ FORMLAR EK-4 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti : Sayın anne-baba / veli,

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 Aylık Çocuklar için Gelişim Formu (+) Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor ÖĞRENCİ AD-SOYAD : KUZEY BERAT BEYAZ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları

Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları GRU-11-P-LP-105-DJ-IT Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları ÇALIŞTAY DÜZENLEME REHBERİ Bu kitapçık Hayatboyu Öğrenme Programı-Gruntvig Öğrenme Ortaklıkları Programı kapsamında finanse edilmiştir

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz.

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz. Bozuk Paralar KISA FİLM Yaşar AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 SAHNE 1. OKUL GENEL DIŞ/GÜN Okulun genel görüntüsünü görürüz. Belki dışarı çıkan birkaç öğrenci

Detaylı

MISTIK Oyun için biri seçilir ve sınıfın bir köşesine gider. Diğer çocuklara birer yakılmış mum verilir. Elinde

MISTIK Oyun için biri seçilir ve sınıfın bir köşesine gider. Diğer çocuklara birer yakılmış mum verilir. Elinde ÖĞRETĐMDE TAVSĐYELER 1 Açıklamaları kısa ve basit yapınız. 2 Hareketi mümkün olduğu kadar çabuk başlatınız. 3 Çocukları cesaretlendirmek için teşvik edici olunuz. 4 Değişik çocukları seçerek onları kendilerine

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

ERASMUS+ Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

ERASMUS+ Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ERASMUS+ Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Proje No: 2016-1-TR01-KA101-033405 Proje Adı: Kaynaştırma Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Farkındalık Yaratılması Proje Dönemi: Ekim 2016 Eylül

Detaylı

ANAOKULU BİRİMİ AY: ŞUBAT YIL: 2017

ANAOKULU BİRİMİ AY: ŞUBAT YIL: 2017 AY: ŞUBAT YIL: 2017 ANAOKULU BİRİMİ ÖZLEM KAYA(KURUCU MÜDÜR) HÜLYA ÖNDER(KURUCU MÜDÜR) FATMA KIVRAK(lider öğretmen) BAHAR ÇALIK(lider öğretmen) EZGİ ATEŞ(lider öğretmen) ŞİRİN GÖK(lider öğretmen) AYIN

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 1. ETKİNLİĞİN ADI Zihinsel Engellilerin Eğitimi Kursu 4 Mesleki Gelişim Programı 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti başarı

Detaylı

Captain d e.

Captain d e. c o Captain d e www.makerbee.net/captain-code çocuklara neden kod'lama (programcılık) öğretmetliyiz? Steve Jobs ; Bence bu ülkede herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Bir bilgisayar dili öğrenmeli.

Detaylı

6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ .İLKBAHAR HAFTASI .SAĞLIK HAFTASI .POLİS TEŞKİLATI HAFTASI .23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ .İLKBAHAR HAFTASI .SAĞLIK HAFTASI .POLİS TEŞKİLATI HAFTASI .23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ.İLKBAHAR HAFTASI.SAĞLIK HAFTASI.POLİS TEŞKİLATI HAFTASI.23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI YARATICI ETKİNLİK: İlkbahar konumuz ile ilgili artık malzemelerden(su şisesi,pul,boncuk

Detaylı

Ögretimde Kullanılan Teknikler (3)

Ögretimde Kullanılan Teknikler (3) Ögretimde Kullanılan Teknikler (3) İşbirliğine Dayalı Öğrenme (İDÖ) -2- İşbirliğine Dayalı Öğrenme (İDÖ) İşbirliğine dayalı öğrenme, öğrencilerin küçük gruplar oluşturarak bir problemi çözmek ya da bir

Detaylı

MENTAL ARİTMETİK, PARİTMETİK VE SOROBON EĞİTİM /KURS ÖNERİ FORMU

MENTAL ARİTMETİK, PARİTMETİK VE SOROBON EĞİTİM /KURS ÖNERİ FORMU MENTAL ARİTMETİK, PARİTMETİK VE SOROBON EĞİTİM /KURS ÖNERİ FORMU 1.Eğitimin/Kursun Amacı: Bu program ile kursiyerlerin; 1. Paritmetik (parmakla aritmetik) ve Soroban (Japon Abaküsü) Sistemi nde sayıları

Detaylı

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma LEGOLİNO HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma 1-1 Oyunla ilgili dikkatini toplar. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Parçaları kendisinin çıkarıp tekrar toplaması gerektiğini bilir. 1-4 Uygulama kutusunu

Detaylı

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU () Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor PSİKOMOTOR GELİŞİM / - Denge tahtasında ileri - geri ve yan yan yürür. Başlama ve durma komutlarına

Detaylı

Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri

Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : 0310500015 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

İki kişi bir Top çalışmalar

İki kişi bir Top çalışmalar İki kişi bir Top çalışmalar 20 x 20 metre alan 2 Oyuncuya bir top 1. Oyuncular alan içinde hafif koşuyla dolaşmaya başlarlar. 2. Bu koşu sırasında yaklaşık 5 metre mesafedeki eşleri ile paslaşırlar. 3.

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi 01-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ () I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Her okul, bulunduğu

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

5. SINIF EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI SEVİYE TESPİT SINAVI

5. SINIF EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI SEVİYE TESPİT SINAVI 5. SINIF 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI SEVİYE TESPİT SINAVI 1. 3. 22 Mart Dünya Su Günü 20 Kasım Çocuk Hakları Günü 5 Haziran Dünya Çevre Günü 1 Eylül Dünya Barış Günü Yukarıda verilen günler

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER

ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum Becerileri 3

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Osman Aras Günaydın Uzun Dönemli Amaç : Hareket

Detaylı

Projenin Adı: OYNADIKÇA SEVDİM Arkadaşımı, Okulumu, Hayatı. Proje Sorumlusu: Mustafa Göçmen, Emin Karataş, Mehmet Çivicioğlu

Projenin Adı: OYNADIKÇA SEVDİM Arkadaşımı, Okulumu, Hayatı. Proje Sorumlusu: Mustafa Göçmen, Emin Karataş, Mehmet Çivicioğlu Projenin Adı: OYNADIKÇA SEVDİM Arkadaşımı, Okulumu, Hayatı Projenin Gerçekleştirildiği Kurum: Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi Proje Sahibi: Mehmet Karabıçak Proje Sorumlusu: Mustafa Göçmen, Emin Karataş,

Detaylı

Eğitsel Mobil Uygulama Projesi Raporu. Hayvanları Öğrenelim Aynur AYTAŞ

Eğitsel Mobil Uygulama Projesi Raporu. Hayvanları Öğrenelim Aynur AYTAŞ Eğitsel Mobil Uygulama Projesi Raporu Hayvanları Öğrenelim Aynur AYTAŞ 130805038 aynur.aytas@outlook.com 1. Özet Oyununuzun amacı : Otistik ve öğrenmede zorluk çeken küçük çocukların ses çıkışlarıyla hayvanları

Detaylı

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü PROJE AMAÇLARI AMAÇ 1 Madde Bağımlılığını Önleme Konularında Doğru, Güncel ve Standart Bilgilendirme ve Eğitimlerin Sağlanması AMAÇ 2 Bursa İli Yıldırım

Detaylı

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir.

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir. T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RAŞİT ÖZKARDEŞ İLKU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA YILLIK ÇERÇEVE PLANI AY Program Geliştirme, Araştırma, Müşavirlik ve Profesyonel Gelişim 1-4 EYLÜL

Detaylı

ARTE/SCİENZA SERTİFİKASI

ARTE/SCİENZA SERTİFİKASI ÖZEL MAYA ANADOLU LİSESİ ARTE/SCİENZA SERTİFİKASI Özel Maya Anadolu Lisesi nde portfolyo dosyası işlenir. Özel Maya Anadolu Lisesi öğrencilerinin dijital ve basılı portfolyo dosyaları vardır. Öğrenciler

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULU BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULU BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULU EYLÜL 3. DÜZEN ALIŞTIRMALARI Ayakta duruşlarla ilgili beceriler geliştirir Çeşitli şekillerde diziliş 1. Rahat ol duruşu 2. Hazır ol duruşu 1. Yan yana birerli dizilir.

Detaylı