EKİN EFE ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EKİN EFE ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ"

Transkript

1

2 EKİN EFE ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ Ekin Efe OSGB; 2012 yılı itibari ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, ortak sağlık ve güvenlik birimi olarak hizmet vermek amacıyla yetkilendirilmiştir. Deneyimli ve uzman kadrosu ile geçmişte olduğu kadar gelecekte de İş Sağlığı ve Güvenliği alanında hassasiyetini ve titizliğini, etik değerler çerçevesinde koruyacaktır. Ekin Efe OSGB ailesi olarak; ekip ruhumuzla, tecrübemizle ve hizmet kalitemiz ile bu alanda güvenilir bir marka yaratma yolunda sağlam adımlar atmaktayız. Başlıca hizmet alanlarımız; İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda, İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Hizmetleri, danışmanlık hizmetleri ve bu alanlar ile ilgili eğitim hizmetleridir. Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması hepimizin ortak sorumluluğudur. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yapılan çalışmalar giderek hız kazanmaktadır. Kanun kapsamında yapılması gerekenler açıklanmıştır. Bu bağlamda kanunlarla ve çeşitli yetkin kurumlar aracılığı ile bu gerekliliklerin yerine getirilmesi amaçlanmıştır. Ekin Efe OSGB olarak; insanlara sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları sağlayabilme gayesi doğrultusunda yola çıkmış bulunmaktayız. Bu yolda ilerlerken amacımız, çalışan ve işveren huzurunu sağlayarak sizlere bir artı daha kazandırmaktır. Uzman kadromuz ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda yanınızda yer almaya ve destekçiniz olmaya hazırız. Ekin Efe OSGB olarak Kuralcı değil, Önleyici yaklaşımı önemsemekteyiz. Problemleri büyümeden kaynağında çözmek bizim işimiz. Çalışma ortamlarınızdaki riskleri belirlemek ve bu durumlar ile ilgili en uygun analiz yöntemleriyle, riskleri minimize etmek amacındayız.

3 Çalışanları iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirmek, bu konuda kişileri bilinçlendirmek ve güven zincirinin bir halkası haline getirerek bütünsel çözümler le kalıcı bir sistem oluşturmak hedefimizdir. Zincir kopmadan zayıf halkaları güçlendirmek ve sonucu ağır olabilecek kazaları olmadan önlemek amacındayız. Kaderci yaklaşım sonucunda kederlenmemek için gerekli çözümlerin bilincindeyiz ve bu tecrübemizi sizinle paylaşmaya hazırız. Bu anlamda size destek olabilmek için bakanlık tarafından yetkilendirildik, Ekin Efe OSGB olarak kanun kapsamındaki yükümlülüklerimiz yerine getirilecektir. Çalışanların bilgilendirilmesi yapmak ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışanlara yeni bir bakış açısı kazandırmak, Çalışma ortamı gözetiminin yapılması ve olası risklere karşı gerekli risk analizlerinin yapılması ve konu ile ilgili bildirimlerin yapılması, uygunsuzlukların giderilmesini sağlamak, Problemleri kaynağında çözmek; oluşmadan, önleyici yaklaşımımızla sorunlar büyümeden tarafımızdan sonuçlandırılır, İş yerlerinde olası yangın, kaza veya patlamanın önlenebilmesi için konular itibari ile sizlere destek olabilmek, konularla ilgili önerilerde bulunabilmek ve takibini yapmak yükümlülüğümüz kapsamındadır, Yıllık çalışma ve eğitim planlarının hazırlanması ve bu konuda işveren onayının alınması ile gerekli konular ile ilgili olarak çalışmalar başlatılır. Periyodik kontroller ve ortam ölçümleri konusunda çözüm getiriyoruz, Kişilere ve çalışma şartlarına uygun kişisel koruyucu donanımların seçimi ve işe uygun kullanımı ile çalışanları bilgilendirmek görevimizdir, Yasal kapsamdaki yükümlülüklerimizin farkındayız ve daha güvenli ve sağlıklı bir gelecek için elimizi taşın altına koymak adına gönüllüyüz. Ekin Efe OSGB ile güvendesiniz. İş hayatında pusulanız Ekin Efe OSGB ise; rotanızdan çıkmadan, güvenli bir şekilde limana varacağınızdan emin olun.

4 VİZYONUMUZ Ülke ekonomisine katkı sağlayan yeni istihdam alanları oluşturan firmaların kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak, ergonomik çalışma koşullarını oluşturmak, üretim artışı sağlamak, işgücü ve zaman kayıplarına engel olmak, tasarruflu ve çevreye duyarlı çalışmalara yardımcı olmak. Hizmet verdiğimiz firmalarımız için emek veren, alın teri döken değerli çalışanları, olası İş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı eğitmek, korumak, periyodik muayenelerini ve sağlık taramalarını yaparak erken tanı ve tedavi imkanını sağlamak, kalıcı sakatlıklarını ve kayıplarını önlemek, sağlıklı, mutlu bireyler olarak yaşamalarını ve kazanmalarını sağlamak, MİSYONUMUZ Sağlıklı çalışan, üreten bir toplumla ülkemizin gücüne güç katmaktır. Firmaların İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ihtiyaç duyduğu veya duyabileceği tüm hizmet alanlarında onların yanında olmak. Mesleki etik değerlere saygılı, içinde bulunduğu sektörün bütün sorumluluklarını bilen ve taşıyan faaliyette bulunduğu her bölgede iş sağlığı ve güvenliği alanında sektörün lideri olmayı hedefleyen, uzman personel kadrosunu sürekli geliştiren, çoğaltan ve eğiten nitelikli uzman kadroların çalışmak istediği kurumsal bir yapıdır. Biz EKİN EFE OSGB olarak; Her iş kazasının önlenebileceğine inanıyoruz Kazaların polisiye tedbirlerle değil davranış değişikliği yaratılması ile giderileceğine inanıyoruz Kazayı önlemenin ödemekten daha ucuz olduğuna inanıyoruz İş Sağlığı ve Güvenliğinin çalışanları korumak, işyerini korumak ve üretimi korumak olduğuna inanıyoruz Kazaların kader olmadığına inanıyoruz Her çalışanın çok değerli olduğuna, çalışanların iş sağlığı güvenliği çalışmalarına katılmasının gerekliliğine inanıyoruz Bu inançlarımızla yola çıktık ve sizinle birlikte başaracağız. Hedef ve Misyonumuz T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2013 Yılı GÜVENLE YAŞA TÜRKİYE sloganına nefes vermek, ulusal iş güvenliği hedeflerini sizlerle birlikte başararak İş Kazaları kötü karnemizi düzeltmektir.

5 İLKELERİMİZ Kurumsal Yaklaşım Müşteri Odaklılık Güvenilirlik Gizlilik Önce İnsan Yasalara Uyum İş yerinizle birlikte çalıştığımız sürece uzman kadromuzla birlikte; İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı, seçimi ve kullanılan maddeler de dâhil olmak üzere işin planlanması, organizasyonu ve uygulanması, kişisel koruyucu donanımların seçimi, temini, kullanımı, bakımı, muhafazası ve test edilmesi konularının, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına ve genel iş güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesini sağlamak, İşyerinde meydana gelen veya gelebilecek iş kazası ve meslek hastalıklarının nedenlerinin araştırılması kök neden analizlerinin yapılması ve tekrarlanmaması için alınacak önlemler konusunda çalışmalar yaparak, İşyerinde meydana gelen ancak ölüm ya da yaralanmaya neden olmayan, ancak çalışana, ekipmana veya işyerine zarar verme potansiyeli olan olayların nedenlerinin araştırılması kök neden analizlerinin yapılması konusunda çalışma yapmak, İş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapılmasıyla ilgili çalışma ve uygulanmasını başlatmak, risk değerlendirmesi sonucunda alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemleri belirlemek ve takibini yapmak kaza risklerini bertaraf etmek, Yüksekte yapılacak çalışmalar için Güvenli İskele kurulumu ve Yüksekte Çalışma eğitimleri vererek yüksekte çalışmanın risklerini birlikte gidermeyi, Elektrik üretim iletim ve dağıtım işlerinde çalışan personelin Uzman Elektrik Mühendisleri tarafından eğitilerek elektrik kazalarını minimize etmeyi, Elektrikçi olmayan personele elektriğin risklerini öğretmeyi, Çalışma ortamının gözetiminin yapılması, işyerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulamalarını kontrol etmek,

6 İşyerinde kaza, yangın veya patlamaların önlenmesi için yapılan çalışmalar yaparak sizlere bu konuda önerilerde bulunmak, uygulamaları takip etmek; doğal afet, kaza, yangın veya patlama gibi durumlar için acil durum planlarının hazırlanması çalışmalarını başlatmak, bu konuyla ilgili periyodik eğitimlerin ve tatbikatların yapılmasını ve acil durum planı doğrultusunda hareket edilmesini izlemek ve kontrol etmek, Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin ilgili mevzuata uygun olarak planlanması konusunda çalışma yaparak sizlerin onayına sunmak ve uygulamalarını yapmak veya kontrol etmek, Çalışma ortamıyla ilgili iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları ve çalışma ortamı gözetim sonuçlarının kaydedildiği yıllık değerlendirme raporunu işyeri hekimi ile işbirliği halinde mevzuata uygun olarak hazırlamak, Çalışanlara yönelik bilgilendirme faaliyetlerini düzenleyerek siz işverenlerin onayına sunmak ve uygulamasını kontrol etmek, Gerekli yerlerde kullanılmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği talimatları ile çalışma izin prosedürlerini hazırlayarak sizlerin onayına sunmak ve uygulamasını kontrol etmek, İşyeri hekimiyle birlikte iş kazaları ve meslek hastalıklarıyla ilgili değerlendirme yapmak, tehlikeli olayın tekrarlanmaması için inceleme ve araştırma yaparak gerekli önleyici faaliyet planlarını hazırlamak ve uygulamaların takibini yapmak, Bir sonraki yılda gerçekleştirilecek iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili faaliyetlerin yer aldığı yıllık çalışma planını işyeri hekimiyle birlikte hazırlamak, Sizlere taahhüdümüzdür. İş Sağlığı ve Güvenliği nde bütünün parçası olmaya çalışırız.

7 NEDEN EKİN EFE OSGB DEN HİZMET ALMALIYIM? Alanında tecrübeli işyeri hekimlerimiz Ağır tehlikeli işyeri tecrübesi bulunan Aile Hekimliği Eğitimine sahip, İlkyardım Eğitici Eğitimi, Travma ve Resusitasyon Eğitimi sertifikalı Tanısal Radyoloji Eğitimi Sertifikalı İyi derecede İngilizce (KPDS A düzeyinde) ve Almanca bilen Uluslararası güvenlik sertifikasyon sistemi olan NEBOSH IGC (International General Certificate) eğitimi bulunan Disiplinli Meslek hastalıklarını önleme ve korumada maksimum başarı Koruyucu hekimlikte proaktif çalışan Çalışanların güvenliği sorunlarını kaynağında çözen Problemleri daha oluşmadan engellemeyi hedefleyen Taleplere anında cevap veren ve iş disiplinine sahip OSGB hizmetlerini maksimum işyeri işveren güvenliğini ve memnuniyetini hedefleyerek sağlayan Gelişmeleri yakından takip ederek, bilgilerini sürekli güncelleyen aktif hekimlerdir. HİZMET ALANLARIMIZ İş Güvenliği Hizmetlerimiz; Günümüzde, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması konusunda çalışmalar hızla devam etmektedir. Yeni yayınlanan yasalarla ihtiyaçlar doğrultusunda bulunan eksiklikler tamamlanmaya çalışılmaktadır. Bu güvenli ortamların oluşturulması, kaliteli ve verimli hizmetlerin sunulabilmesi hususunda; devlet, işveren, ortak sağlık güvenlik birimleri ve çalışanlardan oluşan ortak paydada; biz Ekin Efe OSGB olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. İş sağlığı ve güvenliği konusunda uzman kadromuzla; yenilikçi, paylaşımcı ve çözüm odaklı yaklaşımımızla iyi bir destekçiniz olacağız. Bu alanda iş güvenliği hizmetlerimiz; Rehberlik ve danışmanlık; İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı, seçimi ve kullanılan maddeler de dâhil olmak üzere işin planlanması,

8 organizasyonu ve uygulanması, kişisel koruyucu donanımların seçimi, temini, kullanımı, bakımı, muhafazası ve test edilmesi konularının, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına ve genel iş güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesini sağlamak için işverene tavsiyelerde bulunmak. Risk değerlendirmesi; Risk değerlendirmesinin yapılmasını sağlamak; gerekli çalışmaları planlayarak alınacak sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda işverene önerilerde bulunmak ve takibini yapmak. Çalışma ortamı gözetimi; Çalışma ortamının gözetimini yapmak, işyerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulanmasını kontrol etmek. İşyerinde kaza, yangın veya patlamaların önlenmesi için mevzuata uygun çalışmalar yapmak ve uygulamaları takip etmek; doğal afet, kaza, yangın veya patlama gibi durumlar için acil durum planlarının hazırlanmasını sağlamak, periyodik olarak eğitimleri ve tatbikatları yaptırmak, acil durum planı doğrultusunda hareket edilmesini sağlamak. Eğitim, bilgilendirme ve kayıt; İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini ilgili mevzuata uygun olarak planlamak ve uygulamak. Çalışma ortamının gözetimi ile ilgili çalışmaları kaydetmek ve yıllık değerlendirme raporunu işyeri hekimi ile işbirliği yaparak hazırlamak. İlgili birimlerle işbirliği; İşyeri hekimi ile işbirliği yaparak iş kazaları ve meslek hastalıkları ile ilgili değerlendirme yapmak, tehlikeli olayın tekrarlanmaması için inceleme ve araştırma yaparak gerekli önleyici faaliyet planlarını hazırlamak ve uygulamaların takibini yapmak. İşyeri hekimi ile işbirliği yaparak yıllık çalışma planını hazırlamak.

9 EKİN EFE OSGB HİZMETLERİMİZ İşyerinde sağlık ve güvenlik risklerine karşı yürütülecek her türlü koruyucu, önleyici ve düzeltici faaliyeti kapsayan çalışma ortamı gözetimi yapılır. İşçilerin, iş güvenliği eğitimleri ve bilgilendirilmeleri sağlanır. İşyerinde kaza, yangın, doğal afet ve bunun gibi acil müdahale gerektiren durumların belirlenmesi, acil durum planının hazırlanması ve acil müdahale bakımından yapılması gereken uygulamaların organizasyonu ve ilgili diğer birim, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılır. Çalışma ortamının gözetimine ait bütün bilgiler kayıt altına alınır. Çalışma ortamının gözetimi ile ilgili çalışmalar kaydedilir ve gereğine uygun şekilde yıllık değerlendirme raporu hazırlanarak işverene sunulur. İşçilerin yaptıkları işler, işyerinde yapılan risk değerlendirme sonuçları ve maruziyet bilgileri ile işe giriş muayeneleri, periyodik sağlık muayeneleri sonuçları ve iş kazaları ile meslek hastalıkları kayıtlarının, işyerindeki kişisel sağlık dosyalarında gizlilik ilkesine uyularak saklanır. İstendiğinde işverene sunulur. İşverenle, işyeri bünyesindeki bütün bölüm çalışanlarıyla, bulunması halinde iş sağlığı ve güvenliği işçi temsilcisiyle, iş sağlığı ve güvenliği kuruluyla işbirliği içinde çalışılır. İş sağlığı ve güvenliği kurulu çalışmalarına katılım sağlanır. İşverene, iş güvenliği konusunda danışmanlık ve rehberlik yapılır. İş makinelerinin, kaldırma makinelerinin, basınçlı kaplar ve kazanların, topraklama tesisatının ve yangın tüplerinin periyodik kontrolleri takip edilir. İşverene, kişisel koruyucu donanımlar hakkında tavsiyelerde bulunulur. Kişisel koruyucu risk analizi yapılır. Kimyasal maddeler ile çalışma şartları belirlenir, risk değerlendirmesi yapılır. Kimyasal maddelerin depolanma koşulları belirlenir. İş sağlığı ve güvenliği el kitabı hazırlanması çalışmalarına katkıda bulunulur.

10 İŞYERİ HEKİMLİĞİ HİZMETİMİZ Ekin Efe OSGB bünyesinde İşyeri Hekimliği hizmeti; Aile Hekimliği Eğitimi, İlkyardım Eğitici Eğitimi, Travma ve Resusitasyon Eğitimi, Tanısal Radyoloji Eğitimi almış, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilen işyeri hekimliği alanında deneyimli işyeri hekimimiz tarafından verilmektedir. Bu anlamda en önemli uluslararası güvenlik sertifikasyon sistemi olan NEBOSH IGC (International General Certificate) kapsamında hizmet verilebilecektir. A) REHBERLİK ve DANIŞMANLIK ; 1) Bulunması halinde iş sağlığı ve güvenliği kuruluna katılarak çalışma ortamı gözetimi ve işçilerin sağlık gözetimi ile ilgili danışmanlık yapmak ve alınan kararların uygulanmasını izlemek, 2) Kantin, yemekhane, yatakhane, kreş ve emzirme odaları ile soyunma odaları, duş ve tuvaletlerin bakımı ve temizliği konusunda gerekli kontrolleri yaparak tavsiyelerde bulunmak, 3) İş sağlığı, hijyen, toplu koruma yöntemleri ve kişisel koruyucu donanımlar konularında tavsiyede bulunmak, 4) İşyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi amacıyla gerekli aktiviteler konusunda işverene tavsiyelerde bulunmak, 5) İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları kapsamında işyerinde periyodik incelemeler yapmak ve risk değerlendirme çalışmalarına katılmak, 6) İşyerinde sağlığa zararlı risklerin değerlendirilmesi ve önlenmesi ile ilgili mevzuata göre yapılması gereken koruyucu sağlık muayenelerini yapmak, 7) Sağlık sorunları nedeniyle işe devamsızlık durumları ile işyerinde olabilecek sağlık tehlikeleri arasında bir ilişkinin olup olmadığını tespit etmek, gerektiğinde çalışma ortamı ile ilgili ölçümler yapılmasını sağlayarak, alınan sonuçların işçilerin sağlığı yönünden değerlendirmesini yapmak, 8) İşin yürütümünde ergonomik ve psikososyal riskler açısından işçilerin fiziksel ve zihinsel kapasitelerini dikkate alarak iş ile işçinin uyumunu sağlamak ve çalışma ortamındaki stres faktörlerinden korunmaları için araştırmalar yapmaktır.

11 B) SAĞLIK GÖZETİMİ; 1) Gece postaları da dâhil olmak üzere işçilerin sağlık gözetimini yapmak, 2) İşçilerin işe giriş ve periyodik sağlık muayenelerini iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında belirtilen aralıklarla düzenlemek ve işyerinde muhafaza etmek, 3) Sağlık sorunları nedeniyle işe devamsızlık durumlarında işe dönüş muayenesi yaparak eski işinde çalışması sakıncalı bulunanların mevcut sağlık durumlarına uygun bir işte çalıştırılmasını tavsiye etmek, 4) Hassas risk grupları, meslek hastalığı tanısı veya şüphesi olanlar, kronik hastalığı olanlar, madde bağımlılığı olanlar, birden fazla iş kazası geçirmiş olanlar gibi işçilerin, uygun işe yerleştirilmeleri için gerekli koruyucu sağlık muayenelerini yaparak rapor düzenlemek, 5) Bulaşıcı hastalıkların kontrolü için yayılmayı önleme ve bağışıklama çalışmaları yapmak, portör muayenelerinin yapılmasını sağlamak, 6) Sağlık gözetimi sonuçlarına göre, bulunması halinde iş güvenliği uzmanı ile işbirliği içinde çalışma ortamının gözetimi kapsamında gerekli ölçümlerin yapılmasını önermek, ölçüm sonuçlarını değerlendirmek, 7) Sağlık gözetimi konusunda işçileri bilgilendirmek ve onların rızasını almak, sağlık riskleri ve yapılan sağlık muayeneleri konusunda işçileri yeterli ve uygun şekilde bilgilendirmek, 8) Gerekli laboratuar tetkikleri, radyolojik muayeneler ve portör muayenelerini yaptırmak, bulaşıcı hastalıkların kontrolünü sağlamak, bağışıklama çalışmaları yapmak, işyeri ve eklentilerinin genel hijyen şartlarını sürekli izleyip denetlemek, 9) Yıllık çalışma planını, bulunması halinde iş güvenliği uzmanı ile işbirliği yaparak hazırlamak, işyerindeki sağlık gözetimi ile ilgili çalışmaları kaydetmek ve yıllık değerlendirme raporunu hazırlayarak elektronik ortamda Bakanlığa göndermektir. C) EĞİTİM ve BİLGİLENDİRME; 1) İşyerinde ilkyardım ve acil müdahale hizmetlerinin organizasyonu ve personelin eğitiminin sağlanması çalışmalarını ilgili mevzuat doğrultusunda yürütmek, 2) İş sağlığı, hijyen ve ergonomi alanlarında bilgi ve eğitim sağlanması için ilgili taraflarla işbirliği yapmak, 3) İşyeri yöneticilerine, iş sağlığı ve güvenliği kurulu üyelerine, işçilere ve temsilcilerine genel sağlık konularında eğitim vermek ve bu eğitimlerin sürekliliğini sağlamak, 4) Bağımlılık yapan maddelerin kullanımının zararları konusunda işyerinde eğitim vermek.

12 D) İLGİLİ BİRİMLERLE İŞBİRLİĞİ; 1) İş sağlığı ve güvenliği alanında yapılacak araştırmalara katılmak, 2) İş kazasına uğrayan veya meslek hastalığına yakalanan işçilerin rehabilitasyonu konusunda işyerindeki ilgili birimlerle, meslek hastalığı tanısında yetkili hastaneler ile işbirliği içinde çalışmak, 3) İş kazaları ve meslek hastalıklarının analizi ile iş uygulamalarının iyileştirilmesine yönelik programların geliştirilmesine çalışmak. 4) Yeni teknoloji ve donanımın sağlık açısından değerlendirilmesi ve test edilmesi gibi mevcut uygulamaların iyileştirilmesine yönelik programların geliştirilmesi çalışmalarına katılmak, 5) Bulunması halinde iş güvenliği uzmanı ile işbirliği içinde yıllık çalışma planını ve yıllık değerlendirme raporunu hazırlamak, 6) Yöneticilere, bulunması halinde iş sağlığı ve güvenliği kurulu üyelerine ve işçilere genel sağlık, iş sağlığı ve güvenliği, hijyen, kişisel koruyucu donanımlar ve toplu korunma yöntemleri konularında bilgi ve eğitim verilmesi için ilgili taraflarla işbirliği yapmak. İşyeri Hekimliği Alanında Alabileceğiniz Başlıca Hizmetler; Tüm çalışanların tıbbi risk değerlendirmesi ve raporlanması Tüm çalışma alanlarının tıbbi risk değerlendirmesi İşyeri hekimliği görev ve yetkilerinin uygulanması Koruyucu hekimlik hizmetleri Eğitimler Kurum içi sevk zincirinin oluşturulması İş güvenliği uzmanı mevcut ise Sağlık Güvenlik Planı oluşturulması. Portör muayeneleri İşe Giriş ve Periyodik Muayeneler Akciğer Grafisi Odiometri Solunum Fonksiyon Testleri Laboratuar Analizleri

13 DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ İş Sağlığı ve Güvenliği alanında, yeni yasa ile birlikte sorumluluklarımız daha da artmıştır. Uyum sürecinde ve sonrasında nasıl bir yol izleyeceğiniz konusunda pusulanız Ekin Efe OSGB olacaksa; rotanız şaşmadan, güvenli bir şekilde limana varacağınızdan emin olunuz. Bize danışabileceğiniz temel konular; İş güvenliği eğitimleri İlk yardım eğitimleri Sağlık taramaları Risk analizi ve değerlendirmesi Sağlık ve güvenlik planı Yangın güvenliği Patlamadan korunma yöntemleri Acil durum planları İş sağlığı ve güvenliği el kitabı hazırlanması Tehlikeli bölge planı Periyodik kontroller Ortam ölçümleri Kimyasallarla çalışma ve kimyasalların depolanması İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİMİZ Genel İş Sağlığı ve Güvenliği kuralları, İş kazaları ve meslek hastalıkların sebepleri ve işyerindeki riskler, Kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, İş ekipmanlarının güvenli kullanımı, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, Yasal mevzuat ile ilgili bilgiler, İşyerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, Kişisel koruyucu donanımlar ve işe uygunluğu ile ilgili eğitimler, Ekranlı ekipmanlarla çalışma, Kimyasal, fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, Temizlik ve düzen, Yangın olayı ve yangından korunma, Termal konfor şartları, Ergonomi, Elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, İlk yardım, kurtarma, Yüksekte çalışma eğitimi, Patlamadan korunma eğitimleri, Acil durum ve eylem planları ile ilgili eğitimler, Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, Risk yönetimi ve değerlendirilmesi konusunda eğitim,

14 İş başı eğitimleri, İş hijyeni eğitimi, İş yeri bina ve eklentileri, İş Ekipmanlarının Tasarım, İmalat ve Kullanımında İş Sağlığı ve Güvenliği, Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, İnşaat İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Elle Kaldırma ve Taşıma İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Kapalı Alanlarda Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği, Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği, Havalandırma ve İklimlendirme Prensipleri, Sağlık ve Güvenlik İşaretleri, Bakım - Onarım İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, El Aletlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Motorlu Araçlarda İş Sağlığı ve Güvenliği, Kaldırma Araçlarında İş Sağlığı ve Güvenliği, Elektrikle Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği, Kaynak İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Korunma Politikaları, İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış ve Güvenlik Kültürü. EKİN EFE OSGB

15

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ;

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ; 17.12.2013 İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDAKİ HİZMET TEKLİFİ TEKLİF BİLGİLERİ YETKİLİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN ŞİFA ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ ADRES: HEPKEBİRLER MAH. NASRULLAH İŞ MERKEZİ KAT:5

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK F İ Y A T T E K L İ F İ ALTINIŞIK OSGB. Ltd. Şti. DİŞ HEKİMLERİ ODASI Tel-Fax : 0256-2591155 TEKLİF NO / TARİH 08.11.2013 / 301 GSM : 0532-4104875 (A. Hakan TÜRE) YETKİLİ Ayşegül hanım e-mail : a.hakanture@altinisikosgb.com.tr

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI Sayfa No 1 / 5 1.BİRİM:İş Sağlığı ve Güvenliği 2. GÖREV ADI: İşyeri Hekimi 3. AMİR VE ÜST AMİRLER: Başhekim Yrd., Başhekim 4.YATAY İLİŞKİLER:Hastane Tüm Birim ve Bölümleri, İSG kurulu 5. GÖREV DEVRİ:Diğer

Detaylı

İŞ YERİ HEKİMİ. (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde diğer sağlık personeli ile birlikte çalışır.

İŞ YERİ HEKİMİ. (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde diğer sağlık personeli ile birlikte çalışır. ORGANİZASYONDAKİ YERİ görev yapar. : : İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Koordinatörüne bağlı GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: İş Yeri Hekiminin Görevleri: (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde

Detaylı

ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI ANKARA

ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI ANKARA 1 / 8 ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI ANKARA Tel : 435 90 16 Faks : 435 80 28 11.12.2013 KONU SAYI : T13/3142 : Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Hizmetleri Teklifin İletileceği Firma Yetkilisi Teklif Bilgileri

Detaylı

Saygılarımızla, Sorumlu Müdür Kimyager Birol PERĐŞAN bilgi@analizisguvenligi.com Telefon: (0312) 446 12 29 Faks: (0312) 446 12 39

Saygılarımızla, Sorumlu Müdür Kimyager Birol PERĐŞAN bilgi@analizisguvenligi.com Telefon: (0312) 446 12 29 Faks: (0312) 446 12 39 Sayın Yetkili, Değerli kurumunuzun şirketimize göstermiş olduğu ilgi ve güven için teşekkür ederiz. Gerek mevcut işlerin yürütümünde, gerekse de odanız açısından yararlı olacağına inandığımız, Đş Sağlığı

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ Madde 1 Hizmetin Konusu Bu Teknik Şartnamenin konusu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) hizmeti sunan firmalardan temin edilecek

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK RİSK DEĞERLENDİRMESİ ACİL EYLEM PLANLARI EĞİTİMLER

İŞ GÜVENLİĞİ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK RİSK DEĞERLENDİRMESİ ACİL EYLEM PLANLARI EĞİTİMLER İŞ GÜVENLİĞİ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK RİSK DEĞERLENDİRMESİ ACİL EYLEM PLANLARI EĞİTİMLER Yıldız OSGB olarak; iş güvenliği uzmanlarımız ve diğer deneyimli personellerinizle iş sağlığı ve iş güvenliği

Detaylı

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR İŞVEREN: Aşağıda bilgileri yazılı olan şirket bu sözleşmenin bir tarafı olup bundan sonra işveren olarak adlandırılacaktır. Belirtilen adres ve elektronik posta adresi

Detaylı

MYOSGB Mansur Yurt Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

MYOSGB Mansur Yurt Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri MYOSGB Mansur Yurt Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri 2012 I. MyOSGB HAKKINDA MyOSGB 20 yıllık işyeri hekimliği deneyimi olan Dr. Mansur Yurt tarafından 2012 yılında sanayi

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

«İş Güvenliğine Dair Herşey»

«İş Güvenliğine Dair Herşey» Akut Özel Sağlık Hiz. Tur. ve Sos. Hiz. San. Ltd. Şti. Akut Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi «İş Güvenliğine Dair Herşey» Vizyonumuz Profesyonel, tecrübeli ve çözüm odaklı A, B ve C sınıfı iş güvenliği

Detaylı

İşyeri Hekiminin Hukuksal Sorumlulukları. Dr.Ercan Duman İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu

İşyeri Hekiminin Hukuksal Sorumlulukları. Dr.Ercan Duman İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu İşyeri Hekiminin Hukuksal Sorumlulukları Dr.Ercan Duman İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu İstanbul Tabip Odası

Detaylı

TEİAŞ. İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ GÖREV YETKİ, SORUMLULUK, USÜL ve ESASLARI

TEİAŞ. İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ GÖREV YETKİ, SORUMLULUK, USÜL ve ESASLARI TEİAŞ İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ GÖREV YETKİ, SORUMLULUK, USÜL ve ESASLARI Amaç: TEİAŞ a bağlı işyerlerinde (Bölge Müdürlükleri, İşletme Müdürlükleri, Yük Tevzi İşletme Müdürlükleri vb.) İş Sağlığı

Detaylı

ORTAK SAĞLIK GÜVENLĠK BĠRĠMĠ HĠZMET SÖZLEġMESĠ

ORTAK SAĞLIK GÜVENLĠK BĠRĠMĠ HĠZMET SÖZLEġMESĠ ORTAK SAĞLIK GÜVENLĠK BĠRĠMĠ HĠZMET SÖZLEġMESĠ Sayfa 1 / 1 Taraflar Madde 1.İşbu sözleşmede taraflar; a. Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Hizmeti verecek firma olan Fatih Sultan Mah. 2364 Sk. No: 12 Etimesgut

Detaylı

SAĞLIK PERSONELİ HİZMET ALIMININ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİNDEN TEMİN EDİLMESİ İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME

SAĞLIK PERSONELİ HİZMET ALIMININ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİNDEN TEMİN EDİLMESİ İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI, İŞYERİ HEKİMİ ve DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HİZMET ALIMININ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİNDEN TEMİN EDİLMESİ İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. İŞİN KONUSU: Bu Teknik Şartnamenin konusu Ortak

Detaylı

SİZ DÜŞÜNMEYİN, BİZ VARIZ

SİZ DÜŞÜNMEYİN, BİZ VARIZ SİZ DÜŞÜNMEYİN, BİZ VARIZ Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı en temel insan haklarından biri Ç alışma hayatında işletme sahiplerinin çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliğini sağlamaları ise; hem

Detaylı

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ Tarih: 27/ 12 / 2017 LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN 29.12.2012 Tarih, 28512 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Sağlığı ve Hizmetleri Yönetmeliği" 13/1-d. Madde, 20.07.2013 Tarih,

Detaylı

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu?

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? http://www.csgb.gov.tr/csgbportal/isgg m.portal?page=mevzuat&id=3 http://egitim.druz.com.tr/egitimmevzuati http://isgkatip.csgb.gov.tr/logout.aspx

Detaylı

ÜNİTE-6. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İşyeri Hekimliği ve Diğer Sağlık Personeli

ÜNİTE-6. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İşyeri Hekimliği ve Diğer Sağlık Personeli 1 ÜNİTE-6 İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İşyeri Hekimliği ve Diğer Sağlık Personeli KONU BAŞLIKLARI 2 Temel Kavramlar İşyeri Hekiminin Nitelikleri, Görev, Yetki ve Yükümlülükleri ile Çalışma Usul

Detaylı

ALGI OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri LTD. ŞTİ. ALGI OSGB olarak anılacaktır.

ALGI OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri LTD. ŞTİ. ALGI OSGB olarak anılacaktır. 1-TARAFLAR ALGI OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri LTD. ŞTİ ve.. 2-İŞİN KONUSU ALGI OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri LTD. ŞTİ genel olarak İş Sağlığı ve Güvenliği konularında;,. ne vereceği,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Yönetimin Mesajı Sektörümüzde projeler geliştirmeyi ve yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. Sektörde güncel projeler geliştirirken bir yandan da sahip olduğumuz değerlerimizden ödün

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI na Sayın İlgili; Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Hekimliği Uygulama Faaliyeti ile Çok Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Laboratuarının Faaliyeti gösteren işyerleri için; 20.06.2012

Detaylı

Sağlıklı ve güvenli alandasınız!

Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi nedir? İş yerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nca yetkilendirilen birimdir. OSGB ler,

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI BİLİŞİM İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken tüm hizmetleri

Detaylı

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü DEĞERLERİMİZ 2 VİZYONUMUZ Müşterilerimizin beklentilerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendiriyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyip mükemmel çözümler sağlayarak,

Detaylı

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz?

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz? ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak siz değerli danışanlarımızın İş güvenliği Uzmanı,

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi; işyerlerinde çalışanların maruz kalabilecekleri endüstriyel kirlenmelerin (Ör: gürültü, kimyasal gazlar, tozlar vb.) iş sağlığı ve güvenliği mevzuatları

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ ZORUNLU DERSLER İş Sağlığı Epidemiyolojisi ISG701 1 3 + 0 6 İş sağlığı ve epidemiyoloji kavramlarının

Detaylı

YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER

YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER Yasal dayanaklar 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa

Detaylı

İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir

İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir İş Güvenliği Uzmanları İle Kısmi Süreli Sözleşme Yapılabilir Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu "işyerlerinde iş sağlığı

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

TÜRKİYE DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TÜRKİYE DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1 Ağustos 2010 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27659 KANUN GELİR VERGİSİ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No:

Detaylı

PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ

PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ İşverene iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularda rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, görev aldığı işyerinde

Detaylı

Öncelikli amacı, firmaların İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ihtiyaç duyduğu veya duyabileceği tüm hizmet alanlarında onların yanında olmaktır.

Öncelikli amacı, firmaların İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ihtiyaç duyduğu veya duyabileceği tüm hizmet alanlarında onların yanında olmaktır. biz kimiz? Hekimpark Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında firmalara çözüm ortağı olmak üzere kurulmuştur. Öncelikli amacı, firmaların İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında

Detaylı

1- İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun İşyeri Hekimi Konusundaki Hükümleri Hangi Tarihte Yürürlüğe Girmektedir?

1- İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun İşyeri Hekimi Konusundaki Hükümleri Hangi Tarihte Yürürlüğe Girmektedir? D U Y U R U/2014 003 İŞYERİ HEKİMİ ÇALIŞTIRILMA ESASLARI I. Başlangıç 20.06.2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (1) ile ilgili olarak çıkartılan İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN Sıra No / Konu Konunun genel amacı Öğrenme hedefleri 9 / İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI TANIM

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI TANIM TANIM İşverene iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularda rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen, iş yerinde göreviyle ilgili mevzuat ve teknik gelişmeleri göz önünde bulundurarak eksiklik

Detaylı

MASKİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇ YÖNETMELİĞİ

MASKİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇ YÖNETMELİĞİ Yönetim Kurulu Kararı - Tarihi: 12.04.2016, Sayısı: 143 Genel Kurul Kararı - Tarihi: 17.05.2016, Sayısı: 416668568-050.01.04.01.01-2 BİRİNCİ BÖLÜM (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar) Amaç MADDE 1 - (1)

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Sayfa No Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Sayfa No Madde 1- Amaç 2 Madde 2- Kapsam 2 Madde 3- Sorumluluk 2 Madde 4- Hukuki Dayanak 2 İKİNCİ BÖLÜM KURULUŞ VE GÖREVLER Madde 5- İş Sağlığı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULU ÇALIŞMA TALİMATI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULU ÇALIŞMA TALİMATI SAYFA NO 1/8 1. AMAÇ VE KAPSAM: TOTM de çalışanların ve işyeri güvenliğinin sağlanması amacıyla; İş Güvenliği, Tesis Güvenliği ve Çalışanların Sağlığına yönelik olarak koruyucu ve önleyici faaliyetlerin

Detaylı

İş Güvenliği, Kalite, Çevre, Enerji Yönetimi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

İş Güvenliği, Kalite, Çevre, Enerji Yönetimi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri İş Güvenliği, Kalite, Çevre, Enerji Yönetimi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri İçindekiler 1 Hakkımızda 4 Hizmetlerimiz 2 Vizyonumuz 5 Referanslarımız 3 Değerlerimiz 6 İletişim 1 Hakkımızda Genç, dinamik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Sayı : 24301423-918-E.251760 08.01.2016 Konu: İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri DAĞITIM YERLERİNE İlgi a)

Detaylı

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı UE Uyg. Şkl.

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı UE Uyg. Şkl. Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı UE Uyg. Şkl. 05 Aralık 2013 Perşembe 17:00 SANAL DERSLİK - 1 2 - İş Sağlığı Ve nin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi 3 - İş Sağlığı Ve ne Genel Bakış Ve Güvenlik Kültürü

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

kurumsal Necati ALOĞLU Entepe OSGB En Tepe Sağlık ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şti

kurumsal Necati ALOĞLU Entepe OSGB En Tepe Sağlık ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şti kurumsal 2001 yılından beri kurumsal firmalara Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri başta olmak üzere Eğitim, Yönetim ve Danışmanlık hizmetleri sunduk. MEB onaylı mesleki eğitimler verdik.

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ Ali Kaan ÇOKTU İSG Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi Giriş Genel

Detaylı

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. 22 Ağustos 2013 Perşembe

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. 22 Ağustos 2013 Perşembe Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. 22 Ağustos 2013 Perşembe UE Uyg. Şkl. 15:00 SANAL DERSLİK - 1 2 - İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Senkron 16:00 SANAL DERSLİK

Detaylı

İŞİNİZİ SAĞLAMA ALALIM

İŞİNİZİ SAĞLAMA ALALIM İŞİNİZİ SAĞLAMA ALALIM TARDU MÜHENDİSLİK Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanlığı İş Yeri Hekimliği DERMAN GRUP tarduosgb.com 24 Yıllık Deneyimli Kadro Yöneticilerimizin ve çalışanlarımızın

Detaylı

Tempo OSGB Tanıtım. Nilay KEMERTAŞ. Tempo Tanıtım2018 İstanbul

Tempo OSGB Tanıtım. Nilay KEMERTAŞ. Tempo Tanıtım2018 İstanbul Tempo OSGB Tanıtım 208 Nilay KEMERTAŞ Tempo Tanıtım208 İstanbul 9.09.208 Tarihçe ve Stratejik Hedeflerimiz 204 208 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık Bakanlığı 204 Kasım 206 208 Tempo İş Güvenliği

Detaylı

YAŞAR OSGB olarak mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları yürütmek, çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı

YAŞAR OSGB olarak mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları yürütmek, çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı www.yasarosgb.com YAŞAR OSGB olarak mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları yürütmek, çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı ortam sağlamak ve çalışma şartlarının

Detaylı

ĐŞYERĐ SAĞLIK BĐRĐMLERĐ

ĐŞYERĐ SAĞLIK BĐRĐMLERĐ ĐŞYERĐ SAĞLIK BĐRĐMLERĐ Gamze Durmuş I. Đşyeri Sağlık Birimi Tanımı ve Đlgili Mevzuat Đşyeri Sağlık Birimi, sağlık görevlilerinin yürütecekleri bütün hizmetlerin verildiği, uygun bir alt yapı ve yeterli

Detaylı

İNSANCA ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ

İNSANCA ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ İNSANCA ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ www.insancaosgb.com Gönlümüzde İnsan, Hedefimizde İnsan için İş Sağlığı ve Güvenliği www.insancaosgb.com Yaşamak için mi çalışmak, çalışmak için mi yaşamak? Cevap yaşamak

Detaylı

Kuruluş Profili. Eczacıbaşı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri nin iştiraki olarak, 2013 yılında faaliyete geçti.

Kuruluş Profili. Eczacıbaşı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri nin iştiraki olarak, 2013 yılında faaliyete geçti. Eczacıbaşı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri nin iştiraki olarak, 2013 yılında faaliyete geçti. Yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımı ile geliştirdiği iş sağlığı ve güvenliğine yönelik

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ Yrd. Doç. Dr. Mustafa YAĞIMLI A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğiticisi Doç. Dr. Hakan TOZAN İş Sağlığı ve Güvenliği Eğiticisi İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ AÇIKLAMALI SORULARLA

Detaylı

HİZMET SÖZLEŞME TEKLİFİ

HİZMET SÖZLEŞME TEKLİFİ HİZMET SÖZLEŞME TEKLİFİ 1.TARAFLAR ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASIN na bağlı muyenehanelerde 6331 sayılı yasa ve 4857 sayılı İş Kanunu ile buna istinaden çıkarılan tüzük ve yönetmelikler doğrultusunda İş Sağlığı

Detaylı

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl.

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl. Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl. 05 Şubat 2015 Perşembe 06 Şubat 2015 Cuma 2 - İş Sağlığı nin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron 3 - İş Sağlığı ne Genel Bakış Ve

Detaylı

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi olarak yetkilendirildik. Tek amacımız iş sağlığı ve güvenliğini yasal bir zorunluluk olmaktan

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA YÖNERGESİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA YÖNERGESİ İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ (İSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA Sağlık ve İş Güvenliği

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

KOÇAŞ TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMLERİNDEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ SATIN ALINMASI ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

KOÇAŞ TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMLERİNDEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ SATIN ALINMASI ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ KOÇAŞ TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMLERİNDEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ SATIN ALINMASI ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ 1)- İŞİN KONUSU, SÜRESI VE MİKTARI: 1.1) İşin konusu: Koçaş

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Gizem Naz DÖLEK İSG Uzman Yardımcısı / Çevre Yüksek Mühendisi EYLÜL 2014, ANKARA İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 tarih ve 28681

Detaylı

2 - İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi. Genel Bakış Ve Güvenlik Kültürü

2 - İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi. Genel Bakış Ve Güvenlik Kültürü Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. 03 Eylül 2014 Çarşamba 04 Eylül 2014 Perşembe 05 Eylül 2014 Cuma UE Uyg. Şkl. 2 - İş nin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi 3 - İş ne Genel Bakış Ve Güvenlik

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin ( Banka ) İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını anlatan bir kılavuz niteliğindedir. Eylül, 2014 Yapı ve

Detaylı

İşçi ve İşveren Tanımları

İşçi ve İşveren Tanımları Kanun un Amacı Bu Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve

Detaylı

2 - İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron SANAL DERSLİK 3 - İş Sağlığı Ve Güvenliğine Genel Bakış

2 - İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron SANAL DERSLİK 3 - İş Sağlığı Ve Güvenliğine Genel Bakış Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı 0 Aralık 205 0:00 :00 2:00 3:00 4:00 Aralık 205 Cuma :00 2:00 3:00 4:00 5:00 6:00 2 Aralık 205 Cumartesi 0:00 :00 2:00 3:00 4:00 3 Aralık 205 0:00 :00 2:00 3:00 Drs.

Detaylı

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ.

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. Hakkımızda UZD sürdürülebilirlik konusunda, özellikle çevre, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında uzmanlaşmış bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. İş Sağlığı

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ ÇALŞMALARI

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ ÇALŞMALARI İş güvenliği uzmanlarının nitelikleri ve görevlendirilmeleri (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç

Detaylı

Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ

Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ Hakkımızda Güven Net OSGB Güven Net OGSB; İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında firmalara çözüm ortağı olmak üzere

Detaylı

İZLEME VE ÖLÇME PLANI

İZLEME VE ÖLÇME PLANI İZLEME VE ÖLÇME PLANI KONTROL / ÖLÇÜM / RAPOR / İZLEME İSG Faaliyet Planı YASAL YÜKÜMLÜLÜK MADDELERİ SORUMLU PERİYODU Madde: 15 Gerçekleşen Kontrol Tarihi Gelecek Kontrol Tarihi AÇIKLAMA Gerekli görüldüğünde

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SERTİFİKASI NEDİR? Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen

Detaylı

A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI HAKAN YILMAZ HAKAN YILMAZ

A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI HAKAN YILMAZ HAKAN YILMAZ OSGB Hizmetlerinde Yetersiz Sürelerde Hizmet Vermenin Zorlukları ve Öneriler 29.04.2014 A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI HAKAN YILMAZ HAKAN YILMAZ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU Resmi Gazete_28339_30 Haziran

Detaylı

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir? Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir?

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir?    Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir? İş Sağlığı İş sağlığı denilince, üretimi ve işyerini içine alan bir kavram düşünülmelidir. İşyerinde sağlıklı bir çalışma ortamı yoksa işçilerin sağlığından söz edilemez. İş Sağlığı nedir? Bütün çalışanların

Detaylı

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ 1 / 14 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİNİN GÖREVLERİ GEREĞİ AYRILMASI GEREKEN ASGARİ AYLIK SÜRE HESABI ÖNGÖRÜSÜ VE YÖNETMELİKTE BELİRTİLEN SÜRENİN YETERSİZLİĞİ İLE ÇELİŞKİSİ

İŞYERİ HEKİMİNİN GÖREVLERİ GEREĞİ AYRILMASI GEREKEN ASGARİ AYLIK SÜRE HESABI ÖNGÖRÜSÜ VE YÖNETMELİKTE BELİRTİLEN SÜRENİN YETERSİZLİĞİ İLE ÇELİŞKİSİ İŞYERİ HEKİMİNİN GÖREVLERİ GEREĞİ AYRILMASI GEREKEN ASGARİ AYLIK SÜRE HESABI ÖNGÖRÜSÜ 50 çalışanı olan az tehlikeli grup bir işyerinde bugün yayınlanan İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV,

Detaylı

CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM

CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, işverenlerce, işyerlerinde

Detaylı

İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimleri Görevleri İle Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimleri Görevleri İle Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimleri Görevleri İle Çalışma Usul ve Esasları Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 16 Aralık 2003 25318

Detaylı

d) Eğitim, bilgilendirme ve kayıt;

d) Eğitim, bilgilendirme ve kayıt; İSG MEVZUATI-1 1- İş güvenliği uzmanının görevleri nelerdir? a- Rehberlik 1) İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı,

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİMİ DERS PROĞRAMI

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİMİ DERS PROĞRAMI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİMİ DERS PROĞRAMI Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl. 22 Kasım 2016 Salı 2 - İş Sağlığı Ve nin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron

Detaylı

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir.

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ Eğitimin Amacı Çalışma ortamı gözetiminin tanımı ve kapsamı, İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi;

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILIKALABA ANADOLU LİSESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILIKALABA ANADOLU LİSESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 1 1 A İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI / EKİPLERİ 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunun / nin Oluşturulması İş Sağlığı ve Kurulları Hakkında (İş veren Vekili ) Oluşturuldu. 2 İşverenin sağlık ve güvenlik

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? 1 İş Sağlığı ve Güvenliğinin Tanımı. 2 İş Sağlığı ve Güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi.

Detaylı

12 ARALIK ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI OSGB HİZMET TEKLİFİ. Teklif sayfası 5. www.sgi.com.tr

12 ARALIK ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI OSGB HİZMET TEKLİFİ. Teklif sayfası 5. www.sgi.com.tr ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI OSGB HİZMET TEKLİFİ 12 ARALIK 2013 SİSTEM GÖZETİM İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ EĞİTİM MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. İVEDİK OSB EMİNEL İŞ

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512

Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönetmeliğin amacı; iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütmek üzere kurulacak; İşyeri sağlık ve

Detaylı

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ Eğitimin amacı: Çalışma ortamı gözetiminin tanımı, Kapsamı ve İş güvenliği uzmanın çalışmalarındaki yeri ve önemini kavramak. ÖĞRENİM HEDEFİ: Çalışma ortamının gözetimini tanımlar

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 17.05.2013/111-1 ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI

İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI XX İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi İşveren yükümlülüğü MADDE 5 (1) İşveren; çalışma ortamının ve çalışanların sağlık

Detaylı

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl.

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl. Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl. 12 Ağustos 2015 Çarşamba 2 - İş Sağlığı Ve nin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron 10:00 SANAL DERSLİK 1 3 - İş Sağlığı Ve ne Genel

Detaylı

sizi ve işinizi önemsiyoruz.

sizi ve işinizi önemsiyoruz. sizi ve işinizi önemsiyoruz. DOĞA İş Güvenliği Kimdir? İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü nün oluşması, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve olumsuz etkilerinin azaltılması, çalışma

Detaylı

TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ

TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ ÖNSÖZ Her kuruluş faaliyet gösterme şeklini geliştirmek ister. Bu, pazar payını büyütmek veya maliyetleri azaltmak anlamına gelebileceği gibi riski daha etkili bir

Detaylı

İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz.

İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz. İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz. İş Güvenliği Uzmanlığı Hizmeti İşyeri Hekimliği Hizmeti Sağlık Personeli Hizmeti Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Ankara OSGB Eğitim Danışmanlık Mühendislik, yaklaşık

Detaylı

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, 20 Temmuz 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28713 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ Çevre & İş Güvenliği MEVZUATIN ADI : ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK (C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI HAKKINDA TEBLİĞ R. G. TARİHİ / SAYISI : 14.06.2013 / 28677

Detaylı

Biyosidal Ürünlerde İş Sağlığı ve Güvenliği

Biyosidal Ürünlerde İş Sağlığı ve Güvenliği ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Biyosidal Ürünlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Deniz BOZ ERAVCI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzmanı 1 İçerik - İş Sağlığı ve Güvenliği - İlgili

Detaylı