25bin. 30bin. 51bin. 20km. Daha nezih, alt ve üst yap s yla düzenli ve yaflan labilir bir kent. Fen flleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "25bin. 30bin. 51bin. 20km. Daha nezih, alt ve üst yap s yla düzenli ve yaflan labilir bir kent. Fen flleri"

Transkript

1 Meydan ve sokaklar yayalar n Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü taraf ndan ilçenin muhtelif yerlerinde belirlenen ve araç trafi ini s - k nt ya sokmayacak flekilde yayalaflt r lan cadde, sokak ve meydanlar, yeni yaflam alanlar - na dönüflüyor. 8-9 Yeni Semt Konaklar geliyor... Beyo lu Belediyesi, bugüne kadar yapt 10 adet Semt Kona na yenilerini ekliyor. Tamamlanan veya yap m devam eden konaklar, bölgede yaflayan vatandafllara sosyal belediyecili in getirdi i kolayl klar sa l yor Fen flleri 2011 / ÖZEL Beyo lu Belediyesi nin Ücretsiz Yay n d r Daha nezih, alt ve üst yap s yla düzenli ve yaflan labilir bir kent 7 y l içinde çok büyük projelere imza att klar n belirten Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Beyo lu na yak flan hizmeti yerine getirmek için çaba sarfettiklerini vurgulad. Demircan, bu do rultuda teknolojik geliflmelere uygun olarak araç filosunu da yenilediklerini söyledi. Baflkan Demircan, ilçenin tüm mahallelerinde düzenleme yap lacak olan cadde ve sokaklar belirlediklerini, her cadde ve soka n kendileri için önemli oldu unu belirtti. Demircan, Fen flleri Müdürlü ümüz Beyo lu nu adeta bir flantiye haline getirdi. lçemiz güzellefliyor ve yenileniyor dedi. Beyo lu nda sadece 1 y lda 30 bin ton asfalt döküldü... Beyo lu nda sadece 2010 y l nda toplam 25 bin m 2 kilit ve arnavut tafl döflendi... 30bin Bu miktarda asfaltla 4 adet stanbul Park Formula Pisti yap labilirdi! Beyo lu nda sadece 1 y lda 51 bin m 2 çim serildi... 25bin Bu miktarda kilit ve arnavut tafl, 69 adet Basketbol Sahas demek! Beyo lu nda yaln zca 2010 y l nda 20 km yeni yol yap ld yada yenilendi... 51bin Bu miktarda çim, 12 adet futbol sahas için yeterli! 20km Bu mesafe, uc uca dizilmifl 13 tane Bo aziçi Köprüsü anlam na geliyor!

2 02 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Beyo lu nun yükü, fen ifllerinin omuzlar nda... Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü, yol bak m ve onar m ile park ve bahçe çal flmalar n yürütüyor. lçe halk na yaflam alanlar haz rl yor. Müdürlü ünü Fatih Çakmak n yürüttü ü Fen iflleri, özellikle 2010 y l nda gerçeklefltirilen baflar l çal flmalar yla dikkat çekiyor. Merkez Büro Amirli i, Park ve Bahçeler Büro Amirli i ile Yol Bak m ve Onar m Büro Amirli i nden oluflan toplam 3 birimle çal flmalar n sürdüren Fen flleri Müdürlü ü, vatandafllara sosyal yaflam alanlar sa l yor ve mevcut alanlar iyilefltirerek, s k nt lar gideriyor. Beyo lu nda cadde ve sokaklar n yenilenmesinden yayalaflt rma çal flmalar na, ayd nlatmadan okul tadilatlar na, Fen flleri Müdürlü ü nün çal flmalar hakk nda bilgiler veren Beyo lu Belediye Baflkan Yard mc s lhan Turan, Bizim iflimiz vatandafllar n daha ça dafl, rahat ve huzur içerisinde yaflayabilece i bir Beyo lu oluflturmakt r fleklinde konufltu. Fen flleri Müdürlü ü nden de sorumlu olan Teknik Baflkan Yard mc s lhan Turan, ilçe halk n n daha nezih, alt ve üst yap s yla düzenli ve yaflan labilir bir kentte eski eser ve çeflme restorasyonlar ndan semt konaklar yap m na, yeni parklar n yan s - ra önemli yenileme projelerine kadar bir çok konuda faaliyet gösteren Fen flleri Müdürlü ü, uzman ve özverili personeliyle önemli çal flmalara imza at yor. Amac m z, mutlu ve huzurlu bir kent yaflam n sa lamak mutlu bir flekilde yaflamas n arzulad klar n söyledi. Turan, Baflkan m z Say n Ahmet Misbah Demircan her zaman vatandafl m z n sa l kl ve huzurlu bir kente yaflamas n istiyor. Bizler de bunun için var gücümüzle çal fl - yoruz. Genç ve dinamik bir ekiple çal fl yoruz ve ilçemizi gelecek nesillere tafl yoruz. Vatandafl m z bize güvensinler. Her türlü taleplerini de bize numaral telefondan iletebilirler dedi.

3 Fen flleri nin operasyon merkezi MERKEZ BÜRO AM RL Fen iflleri Müdürlü ü nün kurum içi ve kurum d fl yaz flmalar n takip eden Merkez Büro, gelen dilekçeleri iflleme al yor, arflivliyor, da t m n yap yor ve h zl flekilde yaz flmalar n sürdürülmesini sa l yor. Beyo lu Belediyesi nin numaral iletiflim merkezi telefonundan rahatl kla ulafl lan birim, bu hatt n yan s ra resepsiyon, e-posta ve yaz l dilekçelerle gelen flikayet ve baflvurular sorumlular na iletiyor, sonuçland r yor ve ayl k faaliyet raporu haz rl yor. Müdürlük personelinin tüm ifllemlerini yürüten Merkez Büro Amirli i, çal flmalar n verimli bir flekilde sürdürülebilmesi için gerekli olan araç, gereç ve ekipman da temin ediyor ve kullan ma haz r bulunduruyor. stanbul Büyükflehir Belediyesi ile olan iliflkileri de yürüten birimin di er görevleri ise flu flekilde s ralan yor: Merkez Büro Amirli i nin di er görevleri 1. hale suretiyle yap lacak ifllerin ihale dosyas n haz rlamak ve kontrol etmek, 2. Y ll k ve Ayl k faaliyetler raporlar n haz rlamak, 3. Yat r m program n haz rlamak 4. Müdürlük çal flmalar ile ilgili sunumlar n haz rlanmas, müdürlü e ait stratejik plan haz rlamak, yat r m amaçl denk bütçeleri haz rlamak, Belediye Meclisine göndermek ve mali disiplini sa lamak, 5. Vatandafla ve altyap kurulufllar na tranfle ruhsat vermek, kontrol etmek, süre bitiminde temdit yapmak ve mutabakat ile teminatlar iade etmek, 6. Altyap kurulufllar ile koordinasyonu sa lamak, yat r m faaliyetlerini yönlendirmek, 7. lçe dahilinde yap lacak olan inflaatlar n yol tahrip bedellerinin hesaplanmas ve 23. madde gerekleri yerine getirilmesi için mar ve fiehircilik Müdürlü ü ne yaz yazmak, 8. stanbul mar yönetmeli i gere i inflaat ruhsat al mlar nda, inflaat alan hariç her 25 m2 bofl alana 1 a aç dikmek veya bedel tahsilini yapmak, 9. lçe dahilinde herhangi bir sokakta yap lan yat r m n, o sokak üzerinde bulunan parsellere da t m n n UKBS de yapmak ve Hesap flleri Müdürlü- ü ne yaz göndermek, say l ihale kanununa göre mal al m, hizmet al m ve yap m iflleri ile ilgili ihaleleri haz rlamak, ihaleleri yapmak ve sonuçland rmak, ihale dosyalar n Bölge Kontrol Görevlilerine teslim etmek, 11. Milletvekili ve Mahalli dareler seçimlerinde lçe Seçim kuruluna yard mc olmak, 12. Bölgenin araç ve yaya trafik ak fl n sa lamak, yeni tedbir ve düzenlemeler yapmak, 13. Bölge içindeki okul, camii, Resmi Kurumlar yap lar gibi kamu binalar ve tesislerinin inflai maksatl tamirat, bak m ve onar m hizmetleri yürütmek.

4 04 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Beyo lu nda çal flkanl n YOL BAKIM ve ONARIM BÜRO AM RL Beyo lu ilçesinin dört bir yan nda yeni yollar yapan, hasarl yollar onaran ve vatandafllar n daha güzel bir flehirde yaflamas n sa layan Yol Bak m ve Onar m Ekibi, çal flmalar yla vatandafllar n takdirini topluyor. Yollar asfaltlaman n yan s ra çeflitli kaz lar ve di er sebeplerle bozulan yollar onaran ekip, periyodik olarak bak m onar m çal flmalar da yürütüyor. Ya mur suyu kanallar n n t kanmas n önleyen, baca bak m ve yenileme çal flmalar n gerçeklefltiren Yol Bak m ve Onar m Ekibi, ilçe halk n n huzuru ve do al afetler gibi olumsuzluklara karfl da tedbirli olmas n sa l yor. Birim, yeni yollar n yan s - ra kald r m tretuar yapmak, h z kesici set yapmak, kurban sat fl ve kesim yerlerini belirlemek, buzlanmaya karfl tuzlama yapmak ve ihtiyaç duyulan yerlere korkuluk yapmak gibi vatandafllar do rudan ilgilendiren onlarca konuda büyük bir özveriyle çal fl yor. Yol Bak m ve Onar m Büro Amirli i nin di er görevleri 1. Günlük görev planlama ve ifl takip program n haz rlamak, 2. Yeni yollar asfaltlamak, 3. Asfalt yollarda yap lan kaz -

5 simgesi... lar sonucu aç lan tranflelerin üstlerinin asfaltlanmas n yapmak, 4. Mevcut yollar n periyodik olarak bak m onar m n yapmak, 5. Bordür - tretuar yap m, bak m ve onar m n yapmak, 6. Baca tamiri, baca kapa yenileme, baca düflürme veya yükseltme çal flmalar yapmak, 7. Do al tafl, parke tafllar ile yol kaplamalar yapmak, 8. Yollarda oluflan ani çökmelerin tespiti ve tamirini yapmak, 9. lçe dahilinde bulunan, kamu mülkiyetindeki okullar n ve spor sahalar n n bak m ve onar mlar n gerçeklefltirmek, 10. Alt yap ve üstyap iflleri (viyadük, üst ve alt geçit, yol geniflletme, kültür merkezi, spor salonu v.s) ile ilgili tasarlama, projelendirme inflaat n yap m n gerçeklefltirmek, 11. Gerekli görülen yerlerde köprü, tafl duvar, betonarme, perde duvar, kuyu temel sistemli istinat duvar, tasarlamak projelendirme ve yap m n gerçeklefltirmek, 12. Yol yap m na elveriflli olmayan yerlerde merdiven ve korkuluk (t rabzan) yapmak, 13. Yolar n buzlanmaya karfl tuzlama çal flmas n yapmak, buzlanm fl yollar n buz temizleme çal flmalar n yapmak, 14. zinsiz (ruhsats z) tranflelerin tespit edilerek zab t tutanaklar - n n tanzim edilmesi ve altyap yönergesine göre altyap çal flmalar - n n belediye kontrolünde ruhsatl olarak yap lmas n sa lamak, 15. Belediye mülkiyetindeki kuruma ait yap lar n, yap m ve onar - m n yapmak veya yapt rmak, 16. Yola dökülmüfl olan kaçak molozlar n kald r lma ifllemlerini yapmak, 17. Yol kaplama çal flmalar için gerekli asfalt sa lamak ve ihtiyaca göre tedarikini sa lamak, 18. flgalli ve tecavüzlü yap lar n y k m aflamas nda ekipman deste- i sa lamak, 19. fl program n revize etmek 20. Büyükflehir Belediyesi ile Ulafl m Koordinasyon Daire Baflkanl n n trafik güzergâhlar, kavflak düzenlemeleri, üst geçit ve alt geçitleri yapmak, 21. lçe dahilindeki sokaklardaki ayd nlatmalar Bedafl n sorumlulu- unda olmakla birlikte yard mc olmak fleklinde bak m, onar m ve yenileme çal flmalar n yapmak, 22. mar plan nda terki yap lm fl veya yola ayr lm fl alanlar n yol olarak aç lmas ve düzenlenmesini sa lamak.

6 06 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Beyo lu nun cadde ve Beyo lu nun caddeleri ve sokaklar farkl bir görünüme kavufluyor. Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, yol, park, ayd nlatma ve peyzaj çal flmalar na h z verdiklerini söyledi. Demircan, Beyo lu nun her soka, her caddesi bizim için çok önemli diye konufltu.

7 sokaklar yenileniyor Beyo lu Belediyesi, kentin cadde ve sokaklar n yenileme çal flmalar na h z verdi. Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, 7 y l içinde çok büyük projelere imza att klar n belirterek, çal flmalar n h zla devam etti ini söyledi. Beyo lu nda 12 bin metre yola asfalt çal flmas yapt klar n kaydeden Demircan, Beyo lu nun tüm mahallelerinde düzenleme yap lacak olan cadde ve sokaklar belirledik. Her sokak her cadde bizim için çok önemli dedi. Baflkan Demircan, Bu y l yol, park, ayd nlatma ve peyzaj çal flmalar için ciddi bir kaynak ay rd k. Beyo lu Belediyesi taraf ndan özel olarak tasarlanan 6 adet Acil Müdahale Arac sayesinde yollar n bak m daha h zl yap - l yor diye konufltu. Ara sokaklar ihya ediliyor Kulaks z Mahallesi ne ba l Kas mpafla n n en ifllek caddesi olan Arda Caddesi nin tamamen yenilendi ini belirten Baflkan Demircan, Bu caddede yol, kald r m, alt yap çal flmalar tamamland. Arda Caddesi ile birlikte badullah, Emin Çeflmesi, Yenidere sokaklar da yenilendi. Yine Örnektepe Mahallesi nde Mimarsinan, Dereiçi, Kanarya ve Menekfle Sokaklar tamamlad k. Galata da Turnac bafl Sokak, Piyalepafla Mahallesi nde Baruthane Sokak, Hal c o lu ve Piri Pafla Mahalleleri nde de çal flmalar gece gündüz sürdürülerek tamamland. Toplamda 25 kilometreyi bulan çal flmalarla yenilenmifl sokak ve caddeleri halk m - z n hizmetine sunduk dedi. lçenin di er mahallelerinde de tamamlanan ve çal flmalar devam eden sokaklar bulunuyor. Beyo lu, Fen flleri Müdürlü ü nün adeta flantiyesi haline geldi. Beyo lu, güzellefliyor, yenileniyor.

8 08 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Meydanlar ve sokaklar Beyo lu Belediyesi, ilçede yayalar n yo un olarak kulland cadde, sokak ve meydanlar yayalaflt rarak, vatandafllara daha rahat bir yaflam alan sunuyor. Cadde ve meydanlar yayalar n güvenli olarak yürüyebilece i ve al flverifl yapabilece i mekanlara dönüflüyor. Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü taraf ndan ilçenin muhtelif yerlerinde belirlenen ve araç trafi ini s k nt ya sokmayacak flekilde yayalaflt r lan cadde, sokak ve meydanlar, yeni yaflam alanlar na dönüflüyor. stiklal Caddesi ve caddeye ç kan ara sokaklar baflta olmak üzere, Kas mpafla K z lay Meydan ve daha birçok noktada yayalaflt rma çal flmalar gerçeklefltirildi. Sabit veya otomatik çelik bariyerlerle araç girifl ve ç k fllar kontrol alt na al nan yayalaflt r lm fl bölgeler, vatandafllar n daha rahat bir flekilde hareket edebildikleri, al flverifl ve gezilerini yapabildikleri bir mekan haline geldi.

9 art k yayalar n... kimse ma dur edilmiyor. Sabah 06:00 ile 10:00 saatleri aras nda esnaf n mal girifl ç k fllar n yapabilmesi için araç trafi- ine aç lan bölgeler, di er saatlerde yaln zca acil girifl ç k fllara aç k kal yor. Ambulans, itfaiye, polis, zab ta ve di er acil hizmet veren birimlere 24 saat aç k kalan cadde ve sokaklarda Plaka tan ma sistemi uygulan yor... stiklal Caddesi nde ilk kez uygulanan plaka tan ma sistemi sayesinde, personel deste i olmadan, sisteme kay tl olan araçlar n plakalar n okuyan kamera arac l - yla bariyerler otomatik olarak aç l yor. Sistem sayesinde caddeye kaçak girifllerin de büyük oranda önüne geçilmifl oldu.

10 10 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 AC L MÜDAHALE Beyo lu Belediyesi, ilklere imza atmaya devam ediyor. Beyo lu nun cadde ve sokaklar, belediye taraf ndan özel olarak tasarlanan 6 adet Acil Müdahale Arac sayesinde an nda bak m ve onar mdan geçiyor. Beyo lu de ifliyor, Beyo lu güzellefliyor. Beyo lu nun caddeleri ve sokaklar 2010 da farkl bir görünüme kavufluyor. Beyo lu Belediyesi taraf ndan özel olarak tasarlanan 6 adet Acil Müdahale Arac sayesinde yollar n bak m daha h zl bak m ve onar mdan geçiyor. Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, 7 y l içinde çok büyük projelere imza att klar - n belirterek, çal flmalar n h zla devam edece ini söyledi. Beyo lu na yak fl r flekilde araç filosunu yenilediklerini belirten Baflkan Demircan, Beyo lu nun ara sokaklar - na özel tasarlanan 6 adet Mobilize Acil Müdahale arac sayesinde bölgede oluflan flikâyetleri yerinde tespit ediyor ve an nda sorunu gideriyoruz dedi. Acil müdahale ekipleri görev bafl nda Beyo lu nun ihtiyaçlar n karfl lamak için Fen flleri Müdürlü ü ekiplerinin gece gündüz çal flt n belirten Baflkan Demircan, Konusunda uzman mimar, mühendis, flehir

11 ARAÇLARI hizmette... planc s ve harita mühendisinden oluflan 15 kiflilik teknik ekip, titiz çal flmalar sonucunda Beyo lu nun cadde ve sokaklar n yeniden projelendiriyor. 35 personel ve 29 araçla bu hizmetleri sürdürüyoruz. Hizmetleri daha verimli, h zl ve etkin flekilde vatandafla ulaflt rmak için acil müdahale ekiplerini oluflturduk. lçeyi 4 ayr hizmet alan na böldük. Bu hizmet alanlar nda çal - flan yol bak m ekipleri müdahale edecek ekipmana sahip. 6 araçtan 4 ü yol bak m ve onar m, 2 araç da, park ve bahçeler için kullan l - yor diye konufltu. Sistemin nas l iflledi i konusunda da bilgi veren Baflkan Demircan, flunlar söyledi: numaral ça r merkezine ulaflan vatandafl flikayetini bildiriyor. fiikâyetler, araçlar n içinde bulunan PDA lere ulafl yor ve bu do rultuda 1 usta, 4 iflçi, 1 tekniker ve 1 mühendisten oluflan ekip, süratle yerinde müdahale ediyor. Araçlar n içinde kürekten, jeneratöre, k r c dan, kaynak makinesine, çimentodan yol ve tretuvar hizmetleri için her türlü malzeme bulunuyor. Ayn zamanda bu araçlar n ring yapt n da kaydeden Baflkan Demircan, Park Bahçeler Müdürlü ü nün hizmetinde olan 2 araçta da çim biçme makinesinden, bahçe için tüm ekipmanlar n bulundu unu söyledi. Baflkan Demircan, daha yeflil bir Beyo lu için çal flmalara h z verdiklerini anlatt. Beyo lu nda onbinlerce metre yola asfalt çal flmas yapt klar n kaydetti. Yayalaflt rma devam ediyor Tünel Meydan Metro yaya ç k - fl n n bulundu u fiahkulu Bostan Sokak ta yayalaflt rma çal flmalar - n n tamamland n kaydeden Baflkan Demircan, Tar k Zafer Tunaya Kültür Merkezi nin bulundu u bu sokak ayn zamanda aç k hava sergilerine ve konserlerine de ev sahipli i yapacak. stiklal Caddesi nden Galata Kulesi ne ulaflmak isteyenler için rahat bir yol güzergah olacak diye konufltu. Halka sorduk, soka dizayn ettik Beyo lu Belediyesi, Hal c o lu Mahallesi Abdüsselam Sokak ta yer döflemelerini esnaf n ve bölge halk n n oyuyla belirledi. Soka- n dizayn konusunda halk n görüfllerini de erlendiren Beyo lu Belediyesi, çal flmalar n bitirdi. K - sa süre içersinde soka yenileyerek hizmete açt klar n belirten Baflkan Demircan, flunlar söyledi: Sokaktaki tafl n model ve rengini bölge halk n n istek ve görüflleri do rultusunda belirledik. Türkiye de bir ilk olan paket tafl görünümlü beton dökme uygulamas - n burada gerçeklefltirmifl olduk. Bu tafl modelini Beyo lu ilçesinin tüm mahallelerinde de görmek mümkün olacak.

12 12 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 stiklal - Karaköy hatt yenileniyor stiklal Caddesi ni Karaköy turizm ve ticaret alan na ba layan en önemli güzergâh, bölgenin tarihi ve kültürel yap s na uygun olarak, toplam 3 trilyonluk projeyle yenileniyor. çme suyu, at k su, ya mur suyu, elektrik, do algaz, telefon ve data hatlar n içeren altyap çal flmalar n n yan s ra Arnavut tafl görüntülü granit kaplamas ve özel peyzaj, a açland rmay içeren üst yap çal flmalar yla güzergah, stanbul a hatta Türkiye ye yak flacak. stiklal Caddesi gibi dünyaca ünlü bir bölgenin, Karaköy le en önemli ba lant s n oluflturan Galip dede ve Yüksek Kald r m Caddeleri, tarihi dokuya uygun olarak ara sokaklar ve Galata Meydan girifli de dahil olmak üzere yenileniyor. Projenin 2011 May s ay sonunda bitirilmesi planlan rken toplam bütçe 3 milyon TL (3 trilyon) olarak hesapland stanbul Avrupa Kültür Baflkenti Ajans n n destekleriyle yürütülen proje çerçevesinde BEDAfi, GDAfi ve SK gibi di- er kurulufllarla da karfl l kl diyalog sürdürülüyor. Tarihi doku korunacak... Projeyle Galip Dede ve Yüksek Kald r m Caddeleri, stiklal Caddesi yönünden Karaköy yönüne do ru tek yön olarak trafik ak fl na da uygun olarak düzenleniyor. Galip Dede 290 ve Yüksek Kald r m 270 metre olmak üzere toplam 560 metrelik güzergahta yürütülen projede yol geniflli i ise 6,5 metre. Yenileme projesiyle, Cenevizlilerden günümüze kadar süren Galata Bölgesi nin tarihi dokusunun asl na uygun olarak yenilenmesi ve bölgenin turizm, ticaret, kültürel ve sosyal cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

13 TAR H B NALAR yeniden hayat buluyor... Galatasaray Apartman Fen flleri Müdürlü ü, ilçede bulunan tarihi binalar eski ihtiflaml günlerine yeniden kavuflturuyor. Restore edilen binalar, flehrin görüntüsünü de ifltiriyor. Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü nün çal flmalar kapsam nda ilçede bulunan harabe haldeki binalar n restorasyonlar n n yap lmas sa lan yor. Metruk halde bulunan ve kullan - lamayan tarihi binalar, asl na uygun olarak ve tarihi özellikleri korunarak yenileniyor. Depreme karfl güçlendirmeleri de yap lan binalar gelece e daha güvenli olarak haz rlan yor. Beyo lu Belediyesi nin denetiminde yürütülen restorasyon çal flmalar sayesinde ilçenin görüntüsü de iflirken, tarihi de erler turizme kazand r lm fl oluyor. Tarihi binalar, yerli ve yabanc turistlerin de ilgisini çekiyor. Mimarl k ö rencilerinin yo- un ilgisini gören restore edilmifl tarihi binalar, Osmanl Türk ve Avrupa mimarisinin en güzel örneklerini bir arada bar nd r yor. Tarihi yeniden canland rd klar n ve gelecek nesillere tafl d klar n belirten Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Beyo lu nu güzellefltirmek için büyük çaba harcad klar n söyledi.

14 14 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Bedrettin de çal flmalar fi fihane - KASIMPAfiA fiiflhane Metro Girifl Hatt Ba lant Yollar n n Yenilenmesi, Park, Spor ve Rekreasyon Alan Tesisi Yap m Projesi fiiflhane ye nefes ald racak. Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü taraf ndan yürütülen proje sonunda, bölge halk spor ve dinlenme alanlar na sahip olurken, fiiflhane minibüs duraklar da modern görünümüne kavuflacak

15 h zla devam ediyor... ARASI GÜZELLEfi YOR Beyo lu Belediyesi fiiflhane bölgesine nefes ald racak fiiflhane Metro Girifl Hatt Ba lant Yollar n n Yenilenmesi, Park, Spor ve Rekreasyon Alan Tesisi Yap m Projesi ni hayata geçiriyor. Proje kapsam nda, bölgedeki birçok sokak yeflil alana ve spor alanlar na kavuflacak. fiiflhane ve çevresini daha modern, daha genifl yeflil alana sahip bir bölge haline getirecek proje 5 ay sürecek ve m 2 nin üzerinde bir alan yenilenecek. Sokaklarda De iflim fiiflhane bölgesindeki Dr. Bedi Gorbon Sokak ve Ar kay Sokak ana arter olmakla birlikte, Havuz sokak, Güzelce Sokak, Çivici Sokak, Sö ütözü Sokak, Küçük Hamam Sokak, Havuz Bafl De irmeni Sokak, Dervifl Ahmet Sokak, Ambar Arkas Sokak, Ayni Ali Baba Sokak, Yaflmak S yran Sokak ile Ah m fiah m Sokak farkl bir çehreye sahip olacak. Sokaklar n zemini ve yap s göz önüne al narak yap lacak çal flmalarda sokaklara granit parke tafl döflenecek. Yaya yollar n n bir k sm bask beton, bir k sm granit parke tafl ile kaplanacak. Proje kapsam nda yap lacak oyuna alanlar kauçuktan oluflurken, çocuk park alanlar çim ve toprakla kapanacak. Park n yürüyüfl yolu ise granit parke olacak. Minibüs Duraklar Yenilenecek Beyo lu Belediyesi nin projesi, yaln z sokaklar n eski zeminlerini ve bozuk altyap s n düzenlemekle kalmayacak. Süz havuzlar ve spor alanlar ile ilçe halk n n daha yeflil, daha güzel bir Beyo lu nda yaflama imkan sa layacak. Yeflil alanlarla ve yenilenen sokaklarla nefes alacak olan bölgedeki toplu tafl m duraklar da yenilecek. fiiflli- fiiflhane ve fiiflli- Alibeyköy- Yeflilp nar minübüs duraklar daha modern bir görünüme kavuflacak. Böylece, bölgedeki yolcu tafl mac l ndaki trafik kar fl kl giderilecek, bölgedeki tafl mac l k daha modern ve düzenli bir hale gelecek.

16 16 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü y l nda yenilenen yollar

17 YILINDA YEN YAPILAN YA DA YEN LENEN YOLLAR MAHALLE SOKAK MALAT C NS YEN fieh R KURTULUfi FIRINI SOKAK ASFALT KAPLAMA YEN fieh R AKS SOKAK ASFALT KAPLAMA YEN fieh R ÇAVDAR SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + BASKI ASFALT KAPLAMA YEN fieh R HORTUMCU SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+ASFALT KAPLAMA YEN fieh R HAKEM SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + BASKI ASFALT KAPLAMA YEN fieh R YOKUfiBAfiI KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + B R KISMI ASFALT KAPLAMA YEN fieh R GÜLLEC SOKAK KALDIRIM K L T PARKE + ASFALT KAPLAMA YEN fieh R D REKÇ BAfiI KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + BASKI ASFALT KAPLAMA fiahkulu SERASKER KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+BASKI BETON fiahkulu BOSTAN SOKAK ARNAVUT TAfiI fiahkulu SERDAR-I EKREM ARNAVUT TAfiI SÜTLÜCE FUAD YE ÇIKMAZI ASFALT KAPLAMA SÜTLÜCE KISA BAYIR SOKAK ASFALT KAPLAMA SÜTLÜCE BEKÇ SOKAK ASFALT KAPLAMA SÜTLÜCE ZORBAYIR SOKAK ASFALT KAPLAMA SÜTLÜCE UZUN BAYIR SOKAK KALDIRIM +ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND KAMER SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND ARMA AN SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND SAMANCI AL SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND KERAMET ÇIKMAZI ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND EYYÜHÜM SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND BOCURTGAT SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND SURUR ÇEfiME SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND ATLAMA SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND TENNURE SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND AHMET EFEND CAM SOKAK ASFALT KAPLAMA SURUR MEHMET EFEND NCE KAfi SOKAK ASFALT KAPLAMA P YALEPAfiA ÜST BARUTHANE CADDES KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+BASKI ASFALT P R PAfiA ANIT SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA TENEKEC SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA U URULUNÇ ASFALT KAPLAMA P R PAfiA ÇANÇAN SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA H SAR SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA MEfiVERET SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA BERABERL K SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA V RAN SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA MAHLÜL SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA SÜRÜCÜLER SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA TAfiKESEN SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA BAÇTAR SOKAK ASFALT KAPLAMA P R PAfiA YILDIRIM SOKAK KALDIRIM+ASFALT KAPLAMA P R PAfiA fiaban DERES CADDES KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+ASFALT KAPLAMA P R PAfiA DERE Ç SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + ASFALT KAPLAMA P R PAfiA ARSLAN SOKAK ASFALT KAPLAMA ÖRNEKTEPE KANARYA SOKAK KALDIRIM K L T PARKE ÖRNEKTEPE MENEKfiE SOKAK ASFALT KAPLAMA ÖRNEKTEPE ZAFER CADDES KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+ASFALT KAPLAMA ÖRNEKTEPE M MAR S NAN CADDES KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+ASFALT KAPLAMA ÖRNEKTEPE DERE Ç SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + ASFALT KAPLAMA KÜÇÜKP YALE P fiman YE SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+BASKI ASFALT KÜÇÜKP YALE YEN YOL ARA SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+ BASKI ASFALT KULO LU TURNACI BAfiI SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON +BASKI BETON KAPLAMA KULAKSIZ DO RAMACI KEMAL KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + BASKI BETON YOL KAPLAMA KULAKSIZ ARDA CADDES KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + BASKI BETON YOL KAPLAMA KILIÇ AL PAfiA AMER KAN PAZARI SOKAK ASFALT KAPLAMA KAPTANPAfiA MAfiA SOKAK ASFALT KAPLAMA KAPTANPAfiA BARUTÇU ONBAfiI SOKAK ASFALT KAPLAMA KAPTANPAfiA KULAKSIZ HAMAM SOKAK ASFALT KAPLAMA KAPTANPAfiA HACI SÜLEYMAN SOKAK ASFALT KAPLAMA KAPTANPAfiA KALAFATÇI YUSUF SOKAK ASFALT KAPLAMA KALYONCU KULLUK KÜÇÜK ODALAR SOKAK ASFALT KAPLAMA KALYONCU KULLUK KALYONCU KULLUK CADDES ASFALT KAPLAMA KALYONCU KULLUK KURDELA SOKAK ASFALT KAPLAMA KALYONCU KULLUK YAYA KÖPRÜSÜ SOKAK ASFALT KAPLAMA KADIMEHMET HASTANE ARKASI SOK ASFALT KAPLAMA KADIMEHMET YELPAZE SOKAK ASFALT KAPLAMA KADIMEHMET AK DE SOKAK ASFALT KAPLAMA KADIMEHMET YEN ÇEfiME SOKAK ASFALT KAPLAMA KADIMEHMET MABUT L ZBUT KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + BASKI BETON YOL KAPLAMA KADIMEHMET ARAPLIK SOKAK ASFALT KAPLAMA KADIMEHMET BADULLAH CADDES KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + BASKI BETON YOL KAPLAMA KADIMEHMET KUZEY DEN Z SAHA KOMUTANLI I ASFALT KAPLAMA ST KLAL MAM BAHÇE SOKAK KALDIRIM K L T PARKE + ASFALT KAPLAMA ST KLAL PAfiALI HASAN SOKAK KALDIRIM K L T PARKE + ASFALT KAPLAMA HALICIO LU TOPA AÇ SOKAK ASFALT KAPLAMA HALICIO LU K fim R SOKAK KALDIRIM + ASFALT KAPLAMA HALICIO LU fieref SOKAK ASFALT KAPLAMA HALICIO LU SIVACI AHMET SOKAK ASFALT KAPLAMA HALICIO LU ALTMALTIZ SOKAK KALDIRIM + ASFALT KAPLAMA HALICIO LU KÜDÜM ASFALT KAPLAMA HALICIO LU AHRETL K SOKAK ASFALT KAPLAMA HALICIO LU BÜKLÜM SOKAK ASFALT KAPLAMA HALICIO LU ÇIKSALIN KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+BASKI BETON HALICIO LU ELVAND REK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON+BASKI BETON HALICIO LU MALTIZ SOKAK KALDIRIM + ASFALT KAPLAMA HALICIO LU TOKAÇ SOKAK ASFALT KAPLAMA HALICIO LU MAK NA KMAL G R fi ASFALT KAPLAMA GÜMÜfiSUYU TARIK ZAFER TUNAY SOKAK KALDIRIM SÜPÜRGE BETON + BASKI BETON YOL KAPLAMA ÇUKUR SAKIZ A ACI CADDES ASFALT KAPLAMA BÜLBÜL KAfiKAVAL ASFALT KAPLAMA BÜLBÜL KARPUZ SOKAK ASFALT KAPLAMA BÜLBÜL DEREOTU SOKAK ASFALT KAPLAMA BÜLBÜL GÖLBAfiI SOKAK ASFALT KAPLAMA BOSTAN SERDAR-I ÖMERPAfiA CADDES ASFALT KAPLAMA TOPLAM YAPILAN YOL m m 2 TOPLAM DÖKÜLEN ASFALT ton

18 18 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 TAR H ÇEfiMELER Eski ça lardan bu yana suyun insan yaflam ndaki önemini bilen ve tarihe sahip ç kan Beyo lu Belediyesi, ilçede bulunan bak ms z çeflmeleri onar yor ve gelece e tafl yor. Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü, ilçede bak ma muhtaç tarihi çeflme b rakm yor. Asl na uygun olarak restore edilen çeflmelerin tarihi özellikleri de korunuyor. Bilindi i üzere Osmanl döneminde su tamamen kamuya ait oldu u için sadece halk n ortak kullan m na aç k olan sokak çeflmeleri, camii, medrese, hamam gibi binalarda bulunmaktayd. Özel mülkiyetlere flebekeden su al nmas kesinlikle yasakt. stanbul a suyu getiren Mimar Sinan n evine dahi su verilmemiflti. Bütün bu nedenlerle baflta sultanlar olmak üzere, her kademeden mevki sahibi kifliler ve hay rsever vatandafllar taraf ndan, halka paras z su temini için, hay r amac yla birçok çeflme yap lm fl ve vakfedilmifltir. Bu çeflmelerden günümüze kadar gelenler, Beyo lu Belediyesi nin korumas alt na al n yor. Restorasyonlar, dokuya uygun olarak yap ld Son 7 y lda ilçede 38 adet çeflme onar l rken, Beyo lu Kentsel Sit alan içerisinde yer alan 21 adet çeflmede yap lan çal flmalarda baz çeflmelerin yak n dönemde onar lmas na karfl n ifllevini yerine getirmedi i, çeflmelerden su gelmedi i tespit edildi. Bunun üzerine hareket geçen ekipler, çeflmelerin cephelerinde oluflan bozulmalara karfl, kirlenen yüzeyleri, bitkilenme ve yosunlar yüzeylere zarar vermeden uygun yöntemlerle temizledi. Uygulamaya geçmeden önce yap malzeme örnekleri Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuar nda incelenerek, onar ma yönelik yöntemlerle ilgili bu kurumdan rapor al nd. Uygulama al nan rapor do rultusunda gerçeklefltirildi. Yükselen yol kotu alt nda kalan çeflme tekneleri de yol geniflliklerinin müsaade etti i yerlerde kaz yap larak tekneler aç a ç kar ld. Yol kotundan afla- da kalan tekne bölümüne kald - r mda yap lan merdivenlerle inifl sa land. Çal flmalar, çevre halk ndan da büyük takdir toplad.

19 ihya ediliyor YILI ÇER S NDE YAPILAN ÇEfiME RESTORASYONLARI Topçu smail A a Çeflmesi Köfle Çeflme Kethuda Yusuf Efendi Çeflmesi Koca Yusuf Pafla Çeflmesi Hüseyin A a Camii Çeflmesi simsiz Çeflme ( Meflrutiyet Cad. ) Lala Beflir A a Çeflmesi Turflucu Hüseyin Pafla Çeflmesi Silahtar A a Yahya Efendi Çeflmesi Zevki Hatun S byan Mektebi Çeflmesi Matbah Emini Hasan A a Çeflmesi Kaptan Derya Hüseyin Pafla Çeflmesi Cezayirli Hasan Pafla Çeflmesi II. Mahmut Çeflmesi simsiz Kâgir Çeflmesi Mihriflah Kad n Çeflmesi Miralem Halil A a Çeflmesi

20 20 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Sorunlara yerinde Yeni seçim dönemiyle birlikte hizmet seferberli i bafllatan Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, ekibiyle birlikte sokak sokak dolaflarak, sorunlar yerinde görüyor ve çözümü için talimat veriyor. Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü nün, ilçenin dört bir yan na yay lan çal flmalar n bizzat takip eden Baflkan Demircan, hangi sokaklar n acilen yenilenmesi gerekti ini, onar ma ihtiyaç duyulan yerlerin tespitini, yap lacak olan çal flman n ne flekilde olmas gerekti ini ve hatta kullan - lacak malzemeyi bile uzman personeliyle birlikte kararlaflt rarak çal flmalar bafllat yor. Yerel seçimlerin hemen ard ndan bafllat lan mahalle gezilerine, aral ks z olarak devam eden ve her mahalle gezisine mutlaka kat lan Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan a, belediye baflkan yard mc lar n n yan s - ra meclis üyeleri, müdürler ve di- er teknik personel efllik ediyor. Vatandafllardan teflekkür... Her mahalle ve sokakta va-

21 çözüm üretiliyor... tandafllar taraf ndan büyük bir memnuniyetle karfl lanan Ahmet Misbah Demircan ve ekibi, ziyaretler s ras nda mahalle sakinlerinin de istek ve flikayetlerini dikkate alarak çal flmalar yönlendiriyor. Beyo lu nda Tophane den Sütlüce ye, Dolapdere den Kas mpafla ya kadar ilçenin dört bir yan n kar fl kar fl yürüyen Belediye Baflkan ve ekibi, ç kmaz sokaklarda bile tespitlerini ve ziyaretlerini gerçeklefltiriyor.

22 22 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Yeni SEMT KONAKLARI Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü, bugüne kadar yapt semt konaklar na yenilerini ekliyor. Tamamlanan veya yap m devam eden konaklar, vatandafllara büyük kolayl klar sa l yor.

23 geliyor... Beyo lu nda bulunan mevcut 10 adet semt kona na çok yak n bir zamanda 4 konak daha ekleniyor. Bademlik, Tophane, Örnektepe, Okmeydan, Yeniflehir, Dolapdere, Kas mpafla (Piyalepafla), Ç ksal n, Aynal - kavak Semt Konaklar na, Hac - ahmet, Piripafla, Örnektepe fiehadet Camii Semt Kona ve Fetihtepe Semt Konaklar ekleniyor. Öte yandan fiiflhane de Yeni Gençlik Merkezi binas n n çal flmalar da sürüyor. Fen flleri Müdürlü ü nün yo- un çal flmalar yla yap m devam eden ve mevcut bulunan Semt Konaklar sayesinde ilçede yaflayan vatandafllar, belediye, e itim ve sa l k hizmetlerinden çok daha kolay bir flekilde yararlan yor. Semt Konaklar bünyesinde faaliyet gösteren muhtarl k, sa l k oca, krefl, Halk E itim Merkezi ve belediye kurslar, çamafl rhane, yemekhane, sosyal market ve di- er birimler, vatandafllar n yan bafl nda hizmet veriyor. Sosyal Belediyecilik örne i... Sosyal belediyecilik ödüllü Semt Konaklar Projesi ile ilçe halk n n teveccühünü kazanan Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, her f rsatta konaklar n önemine de iniyor. Vatandafllar taraf ndan yo- un olarak kullan lan semt konaklar sayesinde yoksul, ihtiyaç sahibi vatandafllar da ihtiyaçlar - n hiçbir ücret ödemeden giderebiliyor. Aflevinden yemek yiyen yoksul vatandafllar, çamafl rhanede çamafl rlar n y kat - yor, banyo yap yor, sa l k ve e itim hizmetlerinden de yararlan yor. Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü, di er belediyeler taraf ndan da örnek al nan Semt Konaklar Projesi ne her geçen gün katk yap yor. Yeni binalar infla eden müdürlük, binalar n tüm modernizasyonunu ve iç düzenini de kendi denetiminde gerçeklefltiriyor.

24 24 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 OKUL BAHÇELER, Beyo lu na yak flt... Beyo lu nda bulunan okullar n bahçeleri, çocuk ve gençlerin daha modern ve sa l kl bir ortamda vakit geçirebilmesi için asfaltlan yor ve bask yöntemiyle kolej havas na bürünüyor... Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü, ilçede bulunan okullar n bahçelerini de unutmad. Çocuk ve gençlerin sakatlanma risklerine karfl daha düzgün bir zeminde ve modern ortamda vakit geçirebilmelerini sa lamak üzere okullar n bahçeleri asfaltlan yor ve çeflitli flekillerde bask yöntemiyle güzellefltiriliyor. Daha sa l kl ve güvenli zemin... Beyo lu nda ihtiyaç duyulan tüm okullarda gerçeklefltirilen bask tekni iyle asfalt yap m, bahçede oyun oynayan ö rencilerin sa l na büyük oranda katk sa l yor. Birer kolej havas na bürünen okullarda okuyan ö renciler, daha güvenli bir ortamda vakit geçirmenin mutlulu unu yafl - yor. Okul bahçelerine yap lan asfalt sayesinde, toz, toprak, tafl, beton parçac klar ve di er baz unsurlar n çocuklara zarar vermesinin önüne geçiliyor. Bask l asfalt sayesinde daha temiz bir zeminde toz yutmadan, sakatlanma riski en aza indirilmifl uygulamayla ö renciler art k daha güvenli bir flekilde ö renimlerine devam ediyor. Okul yöneticileri ve ö renci velileri de Beyo lu Belediyesi taraf ndan okullara yap lan yat r mlar n çok önemli oldu unu vurgulayarak, bu tarz çal flmalara öncelik verdi i için Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan a memnuniyetlerini iletiyor.

25 Okullar yenileniyor, nesiller daha modern yetifliyor... Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü nün çal flmalar kapsam nda ilçede bulunan okullar n bak m, onar m, tadilat iflleri eksiksiz olarak yap l yor. Gelecek nesiller daha modern ve kaliteli mekanlarda e itim görüyor. Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü, ulaflan talepler do rultusunda boya, badana, ak ll tahta, kap ve pencerelerin yenilenmesi, korkuluk yap m, tuvalet ve lavabolar n bak m, s hhi tesisat onar m, do algaz dönüflümü, kamera sistemi, çöp kutular, bayrak dire i, ya mur tahliye kanallar, s ralar n yenilenmesi, bahçe duvarlar ve bahçe asfalt - n n yap m, oturma banklar, çat aktar m, laminant parke, basket potalar, mini futbol kaleleri, ses sistemleri, bahçe tel örgüleri, kütüphane yap m ve ana s n f çocuk parklar gibi irili ufakl say s z konuda okullara hizmet veriyor. Okul yöneticilerinden, ö rencilerden ve velilerden büyük takdir toplayan çal flmalar sayesinde, Beyo lu ndaki okullar art k daha modern ve kaliteli hizmet veriyor. Beyo lu Belediyesi nin her zaman yanlar nda oldu- unu belirten okul müdürleri, say s z hizmetleriyle e itim kurumlar n ihya eden Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan a her f rsatta teflekkürlerini sunuyor. Gelece imize sahip ç k yoruz... Yönetimi devrald klar 7 y ll k süreçte Beyo lu nda do algaz dönüflümü yap lmam fl okul b rakmad klar n belirten Baflkan Demircan ise, flimdi de okullar ak ll tahtalarla donatt klar n ve okul bahçelerini asfalt bask yöntemiyle yenileyerek, gelece e yat r m yapt klar n vurguluyor. Demircan, gelecek nesillerin daha modern yaflam alanlar na kavuflmas için yapt klar her iki fleyden birinin çocuklar için oldu una dikkat çekiyor.

26 26 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Beyo lu, fl kland rmas ile göz kamaflt r yor... stiklal Caddesi, Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü nün 2011 Y lbafl Ifl kland rma Projesi ile fl k bahçesine döndü. Taksim den Tünel e kadar gelin gibi süslenen caddenin fl kland rmas için 68 bin 412 ampul kullan ld Beyo lu Belediyesi ile Beyo lu Güzellefltirme ve Koruma Derne i nin '2011 Y lbafl Ifl kland rma Projesi' ile ayd nlanan stiklal Caddesi y lbafl coflkusunu erken yaflad. 17 Aral k Cuma akflam düzenlenen törenle yak lan fl klar Taksim-Tünel aras n çiçek bahçesine çevirdi. stiklal Caddesi çeflitli renk ve güçlerdeki 68 bin 412 ampulle gelin gibi süslendi. Yeni y la say l günler kala gerçeklefltirilen fl kland rma projesini bafllatma töreninde konuflan Beyo lu Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Beyo lu ve stiklal Caddesi sadece stanbullular n, ülke vatandafllar n n kulland bir yer de- il, ayn zamanda bir dünya merkezi ve kültürlerin buluflma noktas d r. Bizler, burada hayat n sürdüren sivil toplum kurulufllar yla misafirperverli imizi en güzel flekilde ortaya koyarken, misafirlerimiz de mutlu etmeliyiz. 2011'e zevkle haz rland k. Her senekinden daha farkl, daha güzel bir fley yapma gayretinde olduk. Beyo lu Belediyesi, Beyo lu Güzellefltirme ve Koruma Derne i ile böyle bir güzelli i koordine ettik. Bu güzelli i hep birlikte yeni y - la girerken beraberce yaflayaca z. Nostaljik tramvay da caddemize ayr bir heyecan katacak dedi. Beyo lu Güzellefltirme ve Koruma Derne i Baflkan Nizam H fl m da Beyo lu Belediyesinin katk lar yla böyle bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duydu unu kaydetti. Konuflmalar n ard ndan Demircan ve H fl m, butona basarak caddenin fl klar n yakt. Bu s rada çam a açlar ve defne yapraklar yla süslenen nostaljik tramvay da 'Do a çin Çal' müzik grubunun performans eflli- inde Tünel - Taksim aras nda geçifl yapt.

27 YEN PARKLAR, flehre hayat veriyor... Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü, ilçeye kazand rd yeni parklarla, vatandafllara rahatça vakit geçirebilecekleri mekanlar kazand r yor. lçede uygun görülen her bir noktaya yeflil alanlar kazand - ran Beyo lu Belediyesi, bak ms z park b rakm yor ve yeni yapt - parklarla birlikte Beyo lu nun yeflil alanlar na yenilerini ekliyor. Çocuklar n ve yetiflkinlerin rahatça vakit geçirebilmesi için yeni park düzenlemeleri yapan Fen flleri Müdürlü ü Park ve Bahçeler Büro Amirli i ekipleri, çocuk oyun gruplar, oturma banklar, yeflil alanlar ve daha birçok hizmeti bir arada sunuyor. Yeni yap lan ya da yenilenen parklar, çevresine yap lan korkuluklarla koruma alt na al n rken, boyama, budama, sulama, bitki dikimi, çim ekimi ve di er çal flmalarla vatandafllar n hizmetine sunuluyor. Parklarda ayr ca spor aletleri, basketbol ve mini futbol sahalar, yürüyüfl parkurlar gibi spor alanlar da oluflturuluyor. Son bir y l içerisinde Beyo lu na kazand r lan parklardan baz lar ise flunlar: Çaml k Park, Dere içi Park, Ç ksal n Park ve Ç ksal n Spor Kulübü Alt, Sosyal Meskenler Park, Pazar alt Park...

28 28 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 Beyo lu nda vatandafllara PARK ve BAHÇELER BÜRO AM RL mar planlar nda yer alan veya tespit edilen uygun yerlerde yeflil alan çal flmalar yapan Park ve Bahçeler Birimi, mevcut parklar n bak m ve çevre düzenlemeleriyle ilçe halk na nefes ald racak çal flmalara imza at yor. Sulama, budama, çöp kutular, bank çal flmalar ve çocuk oyun alanlar gibi vatandafllar n daha nezih ve sa l kl bir yaflam alan na sahip olabilmesi için önemli projeler gerçeklefltiren Park ve Bahçeler Büro Amirli i, sa lad spor alanlar ve mesire alanlar yla Beyo lu nu güzellefltiriyor. Park ve Bahçeler Büro Amirli i nin görevleri: 1. mar planlar nda ve yol kenarlar nda tespit edilen alanlarda yeflil alan ve çevre düzenlemesi yapmak veya yapt rmak, 2. lçemizde mevcut park ve yeflil alanlar n bak m n yapmak veya yapt rmak, 3. lçemizde yeni yeflil alan-

29 nefes ald ran birim... lar, park ve spor alanlar, dinlenme ve oyun alanlar düzenlemek, bak m n yapmak veya yapt rmak, 4. nflaat sahiplerinin, inflaat sahas nda kald klar için kesmek zorunda olduklar a açlar n 5 kat n, gösterilecek bir yere a aç dikimlerini sa lamak veya bedellerini sa lamak ve bu konuda denetimler yapmak, 5. Mevcut veya yeni yap lacak park ve yeflil alanlar n bitkilendirme, çiçeklendirme ve her türlü peyzaj çal flmalar n yapmak veya yapt rmak, 6. mar planlar nda ve yol kenarlar nda tespit edilen alanlarda yeflil alan ve çevre düzenlemesi yapmak veya yapt rmak, 7. lçemizde mevcut park ve yeflil alanlar n bak m n yapmak veya yapt rmak, 8. lçemizde yeni yeflil alanlar, park ve spor alanlar, dinlenme ve oyun alanlar düzenlemek, bak m n yapmak veya yapt rmak, 9. Tüm parklar n ve yeflil alanlar n sulama mevsiminde sulamalar n yapmak veya yapt rmak 10. Park ve yeflil alanlar n sulanmas için manuel ve otomatik sulama sistemlerini yapmak ya da yapt rmak 11. Parklarda bulunan çocuk oyun gruplar n n, bank, çöp kovas v.b. park elemanlar n n yap m, korunmas, bak m, yenilenmesini yapmak veya yapt rmak 12. Park, yeflil alanlar, dik yokufllar ve merdivenli yollarda demir korkuluklar yapmak, onarmak, bak m n sa lamak veya bu hizmetleri yapt rmak, 13. A aç ve beton çiçeklerin, saks lar n temin edilmesi veya ettirilmesi, 14. A aç budama mevsiminde; park, yeflil alanlar, yol kenarlar, tehlike arz edilen yerleri, vatandafllarca talep edilen özel mülkiyetteki, a aç, çal gruplar ve güllerin budama yap lmas ya da yapt r lmas, 15. lçemizde mevcut okul, park, yeflil alan ve spor alanlar nda; futbol, basketbol, voleybol, hentbol sahalar ve spor elemanlar n n yap lmas, bak m, korunmas n yapmak veya yapt rmak, 16. lçemizdeki an tsal nitelikteki a açlar n tespiti yapmak, koruma alt na almak, bak m ve budamalar n yapmak veya yapt rmak, 17. Görev ve sorumluluklar m zla alakal yapt rmak istenen ifllerde, 4734 say l ihale kanununa göre mal al m, hizmet al m ve yap m iflleri ile ilgili ihaleleri haz rlamak, ihaleleri yapmak ve sonuçland rmak, ihale dosyalar n Kontrol Görevlilerine teslim etmek.

30 30 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü 2011 PARKLAR onar mdan Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü ekipleri ilçedeki mevcut parklar n bak m onar m çal flmalar n yaparak, daha düzenli ve yeflil bir Beyo lu için özveriyle çal fl yor. Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü bünyesinde faaliyet gösteren Park ve Bahçeler Büro Amirli i ekipleri, ilçedeki parklar n bak m n üstleniyor. lçede yaflayan vatandafllar n çocuklar yla birlikte vakit geçirebilecekleri park ve bahçelerin korunmas konusuna önem veren Beyo lu Belediyesi, temizli in yan s ra çim biçme ve budama gibi konularda da hizmet veriyor. Fen flleri Müdürlü ü ekiplerinin park ve bahçelerde yapt - çal flmalar, yeni bitki dikimi, at klar n kald r lmas, boya çal flmalar,sulama, budama, a aç kesimi, çim biçimi, form, çapa, temizlik, çim döfleme, tamir ve montaj, korkuluk ve kaynak çal flmalar olarak s ralan yor. Park veya bahçenin ihtiyac - na göre belirli periyodlarla bak m

31 geçiyor... ve onar mdan geçirilen sosyal yaflam alanlar, ilçe halk n n nefes ald mekanlar olarak sürekli temiz ve düzenli bir flekilde hizmet veriyor. Spor aletlerine yo un ilgi... Vatandafllar, vakit buldukça parklarda, çocuk oyun alanlar nda ve spor aletlerinde sosyal yaflam ihtiyaçlar n gideriyor. Belediyenin uygun yerlerde konuflland rd spor aletleri de özellikle mahalleli han mlardan büyük ilgi görüyor.

32 FEN filer MÜDÜRLÜ Ü Haz rl k: Ajans S S (0212) Bask : Akademi (0212) Beyo lu Belediyesi nin ücretsiz yay n d r. Sorunlara an nda çözüm Fen flleri Müdürlü ü stek fiikayet Bilgileri Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü ü, numaral ça r merkezine gelen istek ve flikayetleri an nda çözüme kavuflturuyor. Kay t alt na al nan istek ve flikayet sonuçlar da vatandafla bildiriliyor y l boyunca numaral ça r merkezine gelen fen iflleri flikayeti çok k - sa bir sürede çözülerek, sonuçlar da flikayet sahiplerine bildirildi. Yol tamiri, sokak lambalar, asfalt, kald r m tretuar, kanalizasyon, zgara, baba bariyer ve elektrik konular nda iletilen istek ve flikayetler %99 oran nda çözüme kavuflturuldu. Acil müdahale ekipleriyle, gelebilecek taleplere çok h zl bir flekilde cevap veren Fen flleri Müdürlü ü, istek ve flikayetlere büyük oranda ayn gün müdahale ediyor. Tam donan ml araçlarla hizmet yar fl Bak m onar m s ras nda ihtiyaç duyulabilecek tüm araç gereç ve malzemeyi bir arada bulunduran tam donan ml araçlar yla hizmet veren ekipler, vatandafllar n büyük takdirini kazan yor. fiikayetlerin Çözüm Adresi Beyo lu Belediyesi Fen flleri Müdürlü- ü Büro Ekipleri, önce numaral belediye iletiflim merkezine gelen flikayet ve talepleri an nda ilgili ekiplere bildiriyor ve takibini yaparak iflleyifli h zland r yor. Müdürlü e intikal eden bütün evrak, dilekçe, genelge ve emirler öncelikle büroda hem bilgisayara hem de deftere kaydedilerek gere i yap lmak üzere imzadan sonra ilgili ekibe havale ediliyor. Evra n gere i ekip taraf ndan yap ld ktan sonra tekrar büroya teslim edilip, gere i yap lan evrak hakk nda gelmifl oldu u birime yaz l olarak bilgi veriliyor. Ayr ca telefon flikayetleri ve e-postalar da büro taraf ndan al narak an nda ilgili ekibe iletilerek, takibi yap l yor.

Tarihi Yar mada n n çehresi de ifliyor

Tarihi Yar mada n n çehresi de ifliyor Tarihi Yar mada n n çehresi de ifliyor Eminönü'nde 4 alt n y l Eminönü'nün çehresi de ifliyor BAKIMLI PARKLAR VE YEfi L ALANLAR stanbul un en önemli turistik merkezi Eminönü nün sürekli yeflil kalmas ve

Detaylı

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA B üyükçekmece deki yeni kampüsünü e itim ve ö retime açan, anas n f, ilkö retim, anadolu ve fen liselerini içeren Ç nar Koleji 32 bin metrekarelik alana kurulu

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR Amaç: Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, Fen İşleri Müdürlüğü nün teşkilat yapısını,

Detaylı

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek.

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek. 2010 Mali Yılı Çalışma Programı Faliyet Raporları Personel Çalışanların daha verimli olabilmesi için özellikle halkla ilişkiler konusunda hizmetiçi eğitim çalışması programlanacaktır. Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar

İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER İL İLÇE MAHALLE SOKAK MÜLKİYET : Mersin : Tarsus

Detaylı

: TRE Investment-TRE II Proje Tarihi : 01.2005-06.2005 nflaat Tarihi : 06.2005-12.2006 Ana Strüktür. : Betonarme Karkas Ana fllev

: TRE Investment-TRE II Proje Tarihi : 01.2005-06.2005 nflaat Tarihi : 06.2005-12.2006 Ana Strüktür. : Betonarme Karkas Ana fllev EGEM MARLIK 00/ - 0 Yap Tan t m Genel görünüm O live Park Evleri Mimari Tasar m : M art D Mimarl k, Metin K l ç Mimari Proje ve Uygulama Ekibi: Özgür Dinçer, Gökhan Yadel, Okan Taflk ran, brahim Deniz,

Detaylı

ASFALT ANT YE B R M A IR BAKIM ÜN TES BA ÖFÖR. bünyesinde bulunan i makinas ve araçlar n ihtiyac olan malzemeleri temin etmek ve bak mlar n yapt rmak

ASFALT ANT YE B R M A IR BAKIM ÜN TES BA ÖFÖR. bünyesinde bulunan i makinas ve araçlar n ihtiyac olan malzemeleri temin etmek ve bak mlar n yapt rmak 11. FEN LER MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m : Fen leri Müdürlü ü dari ler Birimi, Asfalt antiye Birimi ( Yap Onar m Alt Birimi, Elektrik Onar m Alt Birimi, Havuz Bak m Onar m Alt Birimi ), Yol Birimi, n aat Birimi,

Detaylı

G Ü N D E M. 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması.

G Ü N D E M. 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması. İL GENEL MECLİSİNİN 2016 YILI MAYIS AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 02.03.04.05/05/2016 tarihleri arası Eynesil İlçesi 06/05/2016) G Ü N D E M 1. Yoklama. 2. Geçen birleģime ait tutanak

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ KARAR TARİHİ : 06.06.2016 KARAR NO: 104 Belediyemiz 2015 Mali yılı kesin hesabının 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (b) bendi

Detaylı

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Rapor No:01 Rapor Tarihi: 10.03.2011 muz İl Genel Meclisimizin 01.03.2011 tarih ve 2011/33 sayılı kararı doğrultusunda 08-09-10 Mart 2011 tarihlerinde toplanmıştır. İdaremiz araç parkında bulunan makine

Detaylı

ç kar lmas için çal flt klar n ifade eden Türk, Her geliflinizde Baflkent OSB nin sürekli de iflti ini göreceksiniz dedi.

ç kar lmas için çal flt klar n ifade eden Türk, Her geliflinizde Baflkent OSB nin sürekli de iflti ini göreceksiniz dedi. 4 Ankara- Baflkent OSB, bir ilk i daha gerçeklefltirdi. Kooperatif olarak örgütlenip, daha sonra organize sanayi bölgesine dönüflen OSB ler aras nda genel kurulunu yapan ilk kurulufl oldu. Sanayi ve Ticaret

Detaylı

PARK ve BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

PARK ve BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Park ve Bahçeler Müdürü Kontrol Başkan Yardımcısı Onay Belediye Başkanı Rev. No & Tarihi : 01 & 01.01.2010 Yürürlük Tarihi 28.07.2007 Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi

Detaylı

dan flman teslim ald evraklar inceledikten sonra nsan Kaynaklar Müdürlü ü/birimine gönderir.

dan flman teslim ald evraklar inceledikten sonra nsan Kaynaklar Müdürlü ü/birimine gönderir. TÜB TAK BAfiKANLIK, MERKEZ VE ENST TÜLERDE ÇALIfiIRKEN YÜKSEK L SANS VE DOKTORA Ö REN M YAPANLARA UYGULANACAK ESASLAR (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Esaslar n amac ; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araflt

Detaylı

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 423 424 3. Salon Paralel Oturum XII - Sorular ve Cevaplar OTURUM BAfiKANI (Ali Metin POLAT) OTURUM BAfiKANI - Gördü ünüz gibi son derece demokratik bir yönetim

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Kültür

Detaylı

BAŞİSKELE. Çal fl nca oluyor.

BAŞİSKELE. Çal fl nca oluyor. BAŞİSKELE Çal fl nca oluyor. Aziz hemflerilerim, Büyükflehir 4. y l n dolduruyor. 4 y l sonunda geri dönüp bakt m zda ilerlemifl, geliflmifl modern ve müreffeh bir Kocaeli görüyoruz. 4. y la gururla,

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE-1: Bu yönetmeliğin amacı ; 5393 sayılı Belediye Kanunu un 48. ve 49. maddesi gereği

Detaylı

10 kütüphane ile 200 bin kitap daha kazandırmayı programladık.

10 kütüphane ile 200 bin kitap daha kazandırmayı programladık. 135 BİN TON ATIK ASFALTI GERİ KAZANDIK!ilçelerimize HEDEF YILDA 550 BİN TON! Şeker Otobüs ile kültür-sanat etkinliklerimizi taşıdık. İstanbul un ana arterleri yollarına 14 milyon 611 bin 317 ton asfalt

Detaylı

GEBZE BELED YES -------------------------------------- ~

GEBZE BELED YES -------------------------------------- ~ MAR VE EH RC L K MÜDÜRLÜ Ü 3194 Say l mar Kanunu, yerle me yerleri ile bu yerlerdeki yap la malar n; plan, fen, sa l k ve çevre artlar na uygun te ekkülünü sa lamak amac yla düzenlenmi tir. Belediye ve

Detaylı

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

Vaziyet Plan Aksüt nflaat Mimarl k Ticaret Limited fiirketi

Vaziyet Plan Aksüt nflaat Mimarl k Ticaret Limited fiirketi Vaziyet Plan AKSÜT NfiAAT VE M MARLIK Aksüt nflaat Mimarl k Ticaret Limited fiirketi Konaklar Mahallesi Ç nar Sokak Emlak Bankas Apt. Kat 1 Daire 2 4. Levent / stanbul Tel: 0212 325 90 62-63 Faks: 0212

Detaylı

SUR RAPORU 2 ARALIK 2017

SUR RAPORU 2 ARALIK 2017 SUR RAPORU SUR Ç 1939 HAVA FOTO RAFI SUR RAPORU SUR Ç 1952 HAVA FOTO RAFI SUR RAPORU SUR Ç 2006 HAVA FOTO RAFI SUR RAPORU SUR Ç 2009 HAVA FOTO RAFI SUR RAPORU SUR Ç 2012 HAVA FOTO RAFI SUR RAPORU KORUMA

Detaylı

T.C. RİZE İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi GÜNDEM

T.C. RİZE İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi GÜNDEM 2013 Temmuz (7) 1-1 08 Temmuz 2013 Pazartesi 10.00 İl Gen. Mec. Sal. 2- Saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunması. * İDARİ TEKLİFLER 3- Ardeşen ilçesi Yukarıdurak köyü Köy İhtiyar Kurulu kararı

Detaylı

TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE

TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE Prof. Haberal dan Yeni Bir Uluslararas At l m: TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE Dünyan n dört bir yan ndan yüzlerce biliminsan Prof. Dr. Mehmet Haberal taraf ndan kurulan Türk Dünyas Transplantasyon

Detaylı

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi K lavuz Notlar Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi 1.0 Girifl 1.1 Bir de erlemenin gözden geçirilmesi, tarafs z bir hüküm ile bir De erleme Uzman n n çal flmas n

Detaylı

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*)

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik, Türkiye Bilimsel

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 03/11/2014 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 03/11/2014 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 03/11/2014 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Revizyon Uygulama İmar Planına Ait Komisyon Raporu

Detaylı

ın Kısa süre içinde çıkacak mesajını verdiği karar Bakanlar Kurulu ndan geçti ve Resmi Gazete

ın Kısa süre içinde çıkacak mesajını verdiği karar Bakanlar Kurulu ndan geçti ve Resmi Gazete 30 Kasım a kadar yapılacak yat satışlarında yüzde 8 lik sıfırlandı, yüzde 18 den 1 e indirildi. kararı de yayınlandı. Türk yat sahipleri yüzde 27.4 yerine yüzde 1 rgiyle ruhsat alabilecek. Ancak sürenin

Detaylı

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi kapsamında belediye temizlik ekipleri, ilçe sınırlarında ikamet eden 60 yaş üstü, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilerin evlerine

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Kentin ve kentsel çevrenin daha iyi bir

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Ocak 2016 1 GENEL DEĞERLENDİRME... 1-3 1.1 KURULUŞUN YATIRIMLARININ FİNANSMAN

Detaylı

BYazan: SEMA ERDO AN. ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi. Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha

BYazan: SEMA ERDO AN. ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi. Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi Baflkent Üniversitesi T p Fakültesi Adana Eriflkin Kemik li i Nakil ve Hücresel Tedavi Merkezi, Türkiye

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar

T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar Amaç: T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; Amasya Belediyesi Veteriner

Detaylı

LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI

LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI Haberler 4857 SAYILI fi KANUNU LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI 14 May s 2004 tarihinde Sendikam z Binas Mesut Erez Konferans Salonunda 4857 Say l fl Kanunu le lgili Yönetmeliklerin

Detaylı

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Yetki Tanımları DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde belediye kaynaklarının kamunun yararına ve ortak menfaatlerinin sağlanmasına yönelik

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmelik, İnegöl Belediyesi sınırları dâhilinde bulunan

Detaylı

Dünyada en mutlu insan evinde huzur olandır. Johann W. von Goethe

Dünyada en mutlu insan evinde huzur olandır. Johann W. von Goethe Dünyada en mutlu insan evinde huzur olandır. Johann W. von Goethe Kalite yıldıza benzer. Sadece çevresini aydınlatmakla kalmaz, doğru yolu da gösterir. İzlemekten bile keyif alırsın... Biz Artaş ız. Kurucumuz

Detaylı

Yeninlenen Eskiflehir de, yeni bir yaflam...

Yeninlenen Eskiflehir de, yeni bir yaflam... Yeninlenen Eskiflehir de, yeni bir yaflam... Sevdiklerinizin de erini biliyoruz, onlara yakıflır bir yaflam sunuyoruz. Kurulan düflleri yaflama dönüfltürüyoruz; Düfl kadar hofl bir ev, bir site kuruyoruz.

Detaylı

Seramik. nerelerde kullan l r. Konutlar. alfabesi 16

Seramik. nerelerde kullan l r. Konutlar. alfabesi 16 Seramik in alfabesi 16 Seramik nerelerde kullan l r Konutlar Banyo, tuvalet ve mutfaklar. Islak alanlar dedi imiz bu mekanlar n hem zemininde, hem de duvarlar nda seramik kullan l r. Bu noktada Türkiye

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

Do an n Suyla Buluflma Noktas. Perge Su Konutlar

Do an n Suyla Buluflma Noktas. Perge Su Konutlar Konutkent Mah. 42. Cad. No: 66 06810 Çayyolu / Ankara T: 0.312 241 0 444 F: 0.312 241 2 212 www.arteinsaat.com SU KONUTLARI PERGE SU KONUTLARI PERGE SU KONUTLARI PERGE SU KONUTLARI PERGE 30 Mart 2001 tarihinde

Detaylı

GEBZE BELED YES ~

GEBZE BELED YES ~ 2. Performans Sonuçlar Tablosu SIRA NO PERFORMANS GÖSTERGES 2007 YILI HEDEF 31 ARALIK SONU T BAR LE GERÇEKLE EN 01 SANAY DENET M % 20 % 20 02 KATI ATIKLARIN TOPLANMASI 140.000 TON 140.000 TON SÜPÜRME ANA

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Karşıyaka Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün kuruluş, görev,

Detaylı

29 Ekim coflkusu. 25-29 Ekim 2008. Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek

29 Ekim coflkusu. 25-29 Ekim 2008. Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek 25-29 Ekim 2008 Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek PDF 28 Ekim 2008 Sal Kongrenin perde arkas Çukurova Patoloji Derne i'nin Patoloji Dernekleri Federasyonu ile ortaklafla düzenledi i kongrenin perde

Detaylı

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ FEN ĠġLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ FEN ĠġLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ FEN ĠġLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Belediye Fen İşleri Dairesi Başkanlığının

Detaylı

Beyoğlu. Toplam Yatırım 765 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Beyoğlu. Toplam Yatırım 765 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Beyoğlu Toplam Yatırım 765 Milyon YTL (Yediyüz Altmış Beş MilyonYTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 16 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM ÜN TE V SOSYAL TUR ZM Bu ünitede turizmin çeflitlerinden biri olan sosyal turizmi daha ayr nt l bir flekilde ö renip, ülkemizdeki sosyal turizmin geliflimi hakk nda bilgiler edinece iz. Ç NDEK LER A. S

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Konforun Tanımı Değişti...

Konforun Tanımı Değişti... 2 Konforun Tanımı Değişti... Beyterrace özgün mimarisi ve merkezi lokasyonu ile alışıla gelmiş yapılardan farklı olarak doğayla iç içe, güvenli ve huzurlu bir yaşamın sunduğu ayrıcalıklı olanaklarla ev

Detaylı

SOSYAL GÜVENL K REHBER. SSK BAfiKANLI I

SOSYAL GÜVENL K REHBER. SSK BAfiKANLI I SOSYAL GÜVENL K REHBER Resul KURT SSK BAfiKANLI I Sigorta Müfettifli Hüseyin FIRAT SMMM SMMMO Baflkan Yard mc s MAYIS 2005 1 Yönetim Merkezi ve Yaz flma Adresi: SMMMO Kurtulufl Caddesi No: 152 Kurtulufl

Detaylı

TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGE 10 BÜTÇE YÖNERGESİ T E T A Ş TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE YÖNERGESİ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Müdürlüğümüz her gün artan hizmet taleplerini en ekonomik ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla kentin ihtiyacı olan asfalt yol kaplama, istinat duvarı,

Detaylı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kontenjan : 45 Puan türü : MF-4 Eğitim dili : Türkçe Hazırlık : İsteğe Bağlı Yerleşke : Konuralp Yerleşkesi Eğitim süresi : 4 Yıl Yüksek lisans/doktora

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Şubat 2012 İÇİNDEKİLER 1. Yönetici Özeti... 3 2. Genel Değerlendirme... 3 2.1 Kuruluşun

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU UZMANLIK ALANI BAĞLI OLDUĞU UNVAN Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi Daire Başkanı Mühendis unvanının gerektirdiği yetki ve devredilmiş olan yetkiler çerçevesinde sorumlu olduğu iş ve işlemleri

Detaylı

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ, GÖREV VE YETKİLERİNİ BELİRLEYEN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ, GÖREV VE YETKİLERİNİ BELİRLEYEN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ, GÖREV VE YETKİLERİNİ BELİRLEYEN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik 657 sayılı

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 : Bu yönetmeliğin amacı, Palandöken

Detaylı

e-bülten STANBUL B LG ÜN VERS TES LET fi M FAKÜLTES REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI!

e-bülten STANBUL B LG ÜN VERS TES LET fi M FAKÜLTES REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI! 2007 3 ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI! stanbul Bilgi Üniversitesi Reklamc l k Bölümü 4. s n f ö rencilerinden oluflan AdWorkers reklam ajans, Türkiye nin önde gelen reklam ajanslar yla birlikte

Detaylı

önce çocuklar Türkiye için Önce Çocuklar önemlidir

önce çocuklar Türkiye için Önce Çocuklar önemlidir önce çocuklar Türkiye için Önce Çocuklar önemlidir 2002 May s ay nda yap lan Birleflmifl Milletler Çocuk Özel Oturumu öncesinde tüm dünyada gerçeklefltirilen Çocuklar çin Evet Deyin kampanyas na Türkiye

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

DERİNCE. Çal fl nca oluyor.

DERİNCE. Çal fl nca oluyor. DERİNCE Çal fl nca oluyor. Aziz hemflerilerim; Büyükflehir 4. y l n dolduruyor. Geçti imiz 4 y la bakt m zda, Kocaeli nin her köflesindeki büyük de iflimi görüyoruz. Bu de iflimin en güzel örneklerinden

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

Mesle imizin ve hukuk devletinin teminat olan genç avukatlara arma and r. stanbul Barosu SEM Yürütme Kurulu

Mesle imizin ve hukuk devletinin teminat olan genç avukatlara arma and r. stanbul Barosu SEM Yürütme Kurulu Mesle imizin ve hukuk devletinin teminat olan genç avukatlara arma and r. stanbul Barosu SEM Yürütme Kurulu Cumhuriyeti ve onun gereklerini yüksek sesle anlat n z. Bunu yüreklere yerlefltirmek için elveriflli

Detaylı

TA INMAZIN 5225 SAYILI KANUN KAPSAMINDA KÜLTÜR VE TUR ZM

TA INMAZIN 5225 SAYILI KANUN KAPSAMINDA KÜLTÜR VE TUR ZM 4 PAFTA 138 PARSEL (KALE) 2 PAFTA 43 PARSEL (KULE) L: stanbul LÇE: Sar yer YER ve ADI: Garipçe Köyü MÜLK YET: Hazine TASARRUF YETK VEREN KURUM / SAYI-TAR H Maliye Bakanl, Milli Emlak Genel Müdürlü ünün

Detaylı

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu 30 > 35 nsan Kaynaklar > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu > nsan Kaynaklar Personele Göre fl De il, fle Göre Personel. stanbul Büyükflehir Belediyesi, Personele Göre

Detaylı

İçindekiler Şekiller Listesi

İçindekiler Şekiller Listesi 1 İçindekiler 1.GĠRĠġ 3 2. Mekânsal Sentez ve Analiz ÇalıĢmaları... 4 3. Konsept....5 4. Stratejiler.....6 5.1/1000 Koruma Amaçlı Ġmar Planı.....7 6.1/500 Vaziyet Planı Sokak Tasarımı....7 7.1/200 Özel

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

TAR H HAVAGAZI FABR KASI KÜLTÜR MERKEZ

TAR H HAVAGAZI FABR KASI KÜLTÜR MERKEZ TAR H HAVAGAZI FABR KASI KÜLTÜR MERKEZ Proje Yeri zmir Restorasyon Projesi Es Yap fiehircilik Mimarl k Restorasyon San. Tic. Ltd. fiti. Çevre Düzenleme Projesi zmir Büyükflehir Belediyesi Etüt Proje Müdürlü

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR PROJENİN ADI : Temiz Kentim YarıĢması PROJENİN HEDEFİ : Ġçinde bulunduğumuz yüzyıl; hızlı nüfus artıģı,

Detaylı

GEBZE BELED YES -------------------------------------- ~

GEBZE BELED YES -------------------------------------- ~ TEM ZL K LER MÜDÜRLÜ Ü Hedefimiz; Gebze de ya am kalitesini art rmak için yerel hizmetleri adil, etkin ve sürekli biçimde sunmak t r. Misyonumuzu yerine getirmede öncülük yapacak olan personelimizi e iterek,

Detaylı

Dalaman Havaliman D fl Hatlar Terminal Binas

Dalaman Havaliman D fl Hatlar Terminal Binas EGEM MARLIK 2007/2-61 Yap Tan t m Dalaman Havaliman D fl Hatlar Terminal Binas Mimari avan proje :Emre Arolat-Bünyamin Derman Mimari uygulama ve detay projeleri : Emre Arolat Architects Mesleki kontrolük

Detaylı

Yap Katalo u 2007 RUSYA VE BDT ÜLKELER YAPI MALZEMELER SEKTÖRÜNE G RMENIN EN KISA YOLU Ürünü Öne Ç kard k 33 y ld r Türk Yap Sektörü nün en güvenilir bilgi kayna olan Yap Katalo u, ürünlerinizi sat nalmac

Detaylı

Hiçbir zaman Ara s ra Her zaman

Hiçbir zaman Ara s ra Her zaman Ö RETMEN ÖZ DE ERLEND RME FORMU K fi L K ÖZELL KLER flimi seviyorum. Sab rl y m. Uyumluyum. fl birli ine aç m. Güler yüzlüyüm. yi bir gözlemciyim. yi bir planlamac y m. Çocuklara, ailelere, meslektafllar

Detaylı

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı; dinlenme, yürüyüş, bisiklet ve spor alanlarından oluşan yeşilliklerle kaplı park

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. 1. Vatandaşın imar ile ilgili her türlü şikâyet ve taleplerini değerlendirerek sonuçlandırmak;

BİRİNCİ BÖLÜM. 1. Vatandaşın imar ile ilgili her türlü şikâyet ve taleplerini değerlendirerek sonuçlandırmak; GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/22 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

BEYOĞLU İLÇESİ HAVAİ HATLARIN YER ALTINA ALINMASI YAPIM İŞİ SON DURUM RAPORU

BEYOĞLU İLÇESİ HAVAİ HATLARIN YER ALTINA ALINMASI YAPIM İŞİ SON DURUM RAPORU SIRA NO BEYOĞLU İLÇESİ HAVAİ HATLARIN YER ALTINA ALINMASI YAPIM İŞİ SON DURUM RAPORU MAHALLE ADI 1 SÜTLÜCE 2 SÜTLÜCE SOKAK ADI KAZI+KA BLO ÇEKİMİ AYDINLA TMA CADDE/ SOKAK UZUNLU ĞU HAVAİ HAT KABLOLARININ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Gürsu Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

SAĞLIK YATIRIMLARI 1

SAĞLIK YATIRIMLARI 1 SAĞLIK YATIRIMLARI 1 Yatırımın Adı Gazi Devlet Hastanesi Yenilenmesi (300 yatak) Son Durum Bakanlığımız tarafından çalışmaları devam etmektedir. Tahmini Bitiş Tarihi 2018 Şehir Hastanesi (900 yatak) Ön

Detaylı

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği T.C. İSTANBUL İLİ BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Dayanak Amaç MADDE

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönetmelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu TaşımaUlaşım

Detaylı

SOSYAL S GORTALAR VE GENEL SA LIK S GORTASI KANUNLARI VE GERÇEKLER SEMPOZYUMU

SOSYAL S GORTALAR VE GENEL SA LIK S GORTASI KANUNLARI VE GERÇEKLER SEMPOZYUMU SOSYAL S GORTALAR VE GENEL SA LIK S GORTASI KANUNLARI VE GERÇEKLER SEMPOZYUMU 26-27.01.2007 stanbul Üniversitesi Merkez Bina Doktora Salonu stanbul Barosu stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi STANBUL BAROSU

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, İnegöl Belediyesi Destek Hizmetleri

Detaylı

HAYAL ETTİĞİNİZ ULAŞIM, KONFOR, KALİTE, ESTETİK ve GÜVEN ARTIK HAYATINIZDA

HAYAL ETTİĞİNİZ ULAŞIM, KONFOR, KALİTE, ESTETİK ve GÜVEN ARTIK HAYATINIZDA HAYAL ETTİĞİNİZ ULAŞIM, KONFOR, KALİTE, ESTETİK ve GÜVEN ARTIK HAYATINIZDA Bağcılar ın seçkin semtlerinden Kirazlı da sizi hayal ettiğiniz yaşama davet ediyoruz. Ulaşımı, konforu, kalitesi, estetiği ve

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANAKKALE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANAKKALE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı; Veteriner İşleri Müdürlüğü

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN

MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN Yahya ARIKAN* Meslek yasam z n 20. y l n geride b rak rken,yeniliklerle dolu bir süreci yaflamaktay z. Toplumsal yaflamda ve meslek yaflam m zda sosyal

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), yüksek öğrenim gören öğrencilere burs ve kredi vermek, yurtlar yaptırmak ve yurt

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

02.04.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI

02.04.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI 02.04.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI Karar No. 170 Özü : 02.04.2015 günlü meclis toplantısına katılamayan Üye Ercan Merthatun, Bahadır Yantaç, Mehmet Altınsoy ve Erol Özkarabekir in mazeretli sayılmalarına

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli i. 3. Ödemeler Dengesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli i. 3. Ödemeler Dengesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birli i 3. Ödemeler Dengesi 2003 y l nda 8.037 milyon dolar olan cari ifllemler aç, 2004 y l nda % 91,7 artarak 15.410 milyon dolara yükselmifltir. Cari ifllemler aç ndaki bu

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Otomasyon Sistemleri E itiminde Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Murat Ayaz Kocaeli Üniversitesi Teknik E itim Fakültesi, Elektrik E itimi Koray Erhan Kocaeli Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi,

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME 1- BETONARME

TEKNİK ŞARTNAME 1- BETONARME 1- BETONARME 1.1- Binada kullanılacak malzemeler Bayındırlık Bakanlığı teknik şartnamesine uygun olacaktır. Yapılacak her türlü imalat Bayındırlık Bakanlığı Genel Şartnamesinde tarif edilen şartlara uygun

Detaylı

.. 95. Çeviren: Dr. Almagül sina

.. 95. Çeviren: Dr. Almagül sina .. 95 Türkiye ile Kazakistan: Karfl l kl Kazan mlara Dayal Bir flbirli i Bektas Mukhamejanov * Çeviren: Dr. Almagül sina Kazakistan ba ms zl n kazand ndan itibaren, d fl politika stratejisinde çok yönlü

Detaylı