Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler"

Transkript

1 Ö ZEL PAZAR REHBERİ İçindekiler 1. Giriş Özel Pazar İnternet Adresi ve Ana Sayfası Kullanıcı Kaydı ve Girişi Kullanıcı Kaydı Kullanıcı Girişi Kullanıcı Ana Sayfası Üye Kaydı Üye Kaydına İlişkin Genel Bilgiler Şirket Kaydına Özel Bilgiler Şirket Ortağı Kaydına Özel Bilgiler Yatırımcı Kaydına Özel Bilgiler Üye Hesabı Yöneticisi Onayı ve Başvurunun Aktifleştirilmesi Üyelik Ücreti Ödeme EFT/Havale ile Ödeme Sanal POS ile Ödeme... 31

2 Şekiller Listesi Şekil 2-1: Özel Pazar Ana Sayfası... 4 Şekil 2-2: Özel Pazara ilişkin bilgilendirme sayfalarına erişim:... 4 Şekil 3-1: Ana Sayfa Kayıt Ol Butonu... 5 Şekil 3-2: Kullanıcı kayıt sayfası... 5 Şekil 3-3: Kullanıcı aktivasyon maili... 6 Şekil 3-4: Kullanıcı kaydı akreditasyon uyarısı... 6 Şekil 3-5: Özel Pazar Kullanıcı giriş ekranı... 7 Şekil 3-6: Kullanıcı Ana Sayfası... 8 Şekil 3-7: Kullanıcı Şifresi Değiştirme... 9 Şekil 4-1:Kayıt formu başlıkları Şekil 4-2: Üye Hesabı Yöneticisi Girişi Şekil 4-3: Kayıt formunda ileri, geri ve kaydet butonları Şekil 4-4: Üyelik Sözleşmesi ve Eklerinin Yüklenmesi Şekil 4-5: Mali Bilgiler Sayfası Şekil 4-6: Ortaklık Yapısı Şekil 4-7: Ortak Ekleme Ekranı Şekil 4-8: Pay Satışı Şekil 4-9: Yatırımcıda Aranan Kriterler Şekil 4-10: Ek Bilgiler Şekil 4-11: Başvuruyu tamamla butonu Şekil 4-12: Üye başvurusu yapan ancak üye hesabı yetkisi olmayan kullanıcının ana sayfası Şekil 4-13: Üye Hesabı Yöneticisi Giriş Sayfası Şekil 4-14: Üye Hesabı Yöneticisi Yeni Kullanıcı Kaydı Şekil 4-15: Üye Hesabı Yöneticisi Kullanıcı Ana Sayfası Şekil 4-16: Üye Yetkilisi Onayı Şekil 4-17: İade nedeni açıklaması Şekil 5-1: Ödeme Listesi Şekil 5-2: Ödeme Yöntemi Seç Şekil 5-3: EFT ile ödeme bilgisi ve hesap numarası Şekil 5-4: EFT / Havale ödemesi ve dekont yükleme Şekil 5-5: Ödeme Onayı Penceresi Şekil 5-6: Ödeme tamamlandı mesajı Şekil 5-7: BIST ödeme onayı bekleyen üyelik Şekil 5-8: Aktif Üyelik Şekil 5-9: Sanal Pos ile ödeme Şekil 5-10: Sanal Pos ile Ödeme Mesajı Şekil 5-11: Ödeme Tamamlandı Mesajı Şekil 5-12: Aktif üyelik... 32

3 1. Giriş Bu kılavuz Özel Pazar a kayıt sürecinin kullanıcılar tarafından etkin bir şekilde yürütülebilmesi için hazırlanmıştır. Platform üzerinde yer alan özellikler süreç bazlı olarak anlatılmış, kayıt ekranları tanıtılmıştır. Kılavuzu verimli bir şekilde kullanmak ve elektronik ortamda okumak istediniz konulara kolayca ulaşabilmek için içindekiler kısmından okumak istediğiniz başlığa ya da şekiller listesinde görüntülenmek istenen şeklin adına tıklamanızı öneririz. 2. Özel Pazar İnternet Adresi ve Ana Sayfası Özel Pazar internet sitesine adresinden erişim sağlayabilirsiniz. Ana sayfada kullanıcıları sade bir ekran karşılamaktadır.

4 Şekil 2-1: Özel Pazar Ana Sayfası Ana sayfada yeni kullanıcı kaydı ve kullanıcı hesaplarına giriş yapmak için kullanılan butonlar, özel pazarı tanıtıcı bilgiler yer almaktadır. Özel Pazara ilişkin ayrıntılı bilgilere ana sayfanın en alt kısmında yer alan başlıklara tıklayarak erişebilirsiniz. Şekil 2-2: Özel Pazara ilişkin bilgilendirme sayfalarına erişim: Özel Pazar üyelik bazlı bir platformdur. Platformu kullanmak için internet adresi üzerinden Kullanıcı kaydı ve Üye kaydı yaptırmak gerekmektedir. Üyelik şartlarına internet adresi ana sayfasının altında yer alan Kimler Üye Olabilir? bağlantısından erişebilirsiniz.

5 3. Kullanıcı Kaydı ve Girişi 3.1. Kullanıcı Kaydı Kullanıcı kaydı sayfasına ana sayfada sağ üst köşede yer alan Kayıt ol butonundan ya da Ana sayfadaki Hemen Başvur ve Giriş Yap butonlarına tıklandığında açılan Özel Pazara Giriş Yapın sayfasındaki Hemen Kayıt Olun! butonuna tıklayarak erişilir. Şekil 3-1: Ana Sayfa Kayıt Ol Butonu Şekil 3-2: Kullanıcı kayıt sayfası

6 Kayıt sayfasında: Kullanıcı adı küçük harflerle girilmelidir. Şifre orta ya da güçlü seviyede, en az bir büyük harf, bir küçük harf ve sayı içerecek şekilde girilmelidir. Kullanıcı sözleşmesini okudum ve kabul ediyorum alanları işaretlenmelidir. Şekil 4 deki örnek kapsamında Mehmet Yılmaz kullanıcısı için kayıt formu oluşturulup kayıt ol butonuna tıklandığında aşağıdaki uyarı belirecektir. Bilgi: İşleminiz tamamlanmıştır. Kullanıcı kaydınızı e-posta adresinize gönderdiğimiz linke tıklayarak aktifleştirebilirsiniz. Aktivasyon linki 3 saat boyunca geçerlidir. E-posta adresinize gelen bağlantıya tıklayarak kullanıcı hesabınızı aktive edebilirsiniz. Gelen e-posta örneği şu şekildedir: Şekil 3-3: Kullanıcı aktivasyon maili Sayın Mehmet Yılmaz Özel Pazar kullanıcı hesabınız oluşturulmuştur. Kullanıcı hesabınızı aktif hale getirmek için buraya tıklayınız. Gelen bağlantıya tıklandığında adresinde aşağıdaki uyarı belirecektir: Şekil 3-4: Kullanıcı kaydı akreditasyon uyarısı

7 3.2. Kullanıcı Girişi adresinde ana sayfanın sağ üst köşesinde yer alan Giriş Yap butonuna, ana sayfadaki Hemen Başvur butonlarına ya da ilk kayıt sonrası 3.4 deki ekranda Giriş Yap bağlantısına tıklandığında Özel Pazar kullanıcı giriş ekranı belirir. Şekil 3-5: Özel Pazar Kullanıcı giriş ekranı Bu ekrandan kullanıcı adı ve şifrenizle platforma giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adınızı ya da şifrenizi unuttuysanız sayfada yer alan bağlantılara tıklayarak e-posta adresinizi girip gelen e-postalar üzerinden kullanıcı adınızı öğrenebilir, şifrenizi yeniden belirleyebilirsiniz.

8 3.3. Kullanıcı Ana Sayfası Mevcut bir başvurunuz ya da üye hesabı yöneticisi olduğunuz aktif bir üyeliğiniz bulunuyorsa kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptığınızda Kullanıcı Ana Sayfası açılır. Kullanıcı ana sayfasında Başvurularım alanı, Üyelik Hesaplarım Alanı, Duyurular Alanı ve kullanıcı isminiz bulunur. Şekil 3-6: Kullanıcı Ana Sayfası Başvurularım alanında sizin tarafınızdan başvurusu yapılan üyelik başvuruları yer alır. Başvurularınızı kaydederek çıkış yaptığınız zaman daha sonra kaldığınız yerden devam edebilmek için Başvurularım alanındaki başvuru numarasının üzerine tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Başvurularım alanındaki Yeni başvuru ekle butonu ile Özel Pazar a yeni üyelikler ekleyebilirsiniz. Üyeliklerim alanında Üye Hesabı Yetkilisi olduğunuz ve üyelik ödemelerini yapabileceğiniz, aktif olarak kullanabileceğiniz üyelikleriniz listelenir. Duyurular alanında Özel Pazar tarafından yapılan duyurular yer almakta olup, kullanıcı olarak giriş yaptığınızda mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

9 Şekil 3-7: Kullanıcı Şifresi Değiştirme Sağ üst köşede yer alan kullanıcı isminize tıklayarak şifrenizi güncelleyebilirsiniz. 4. Üye Kaydı 4.1. Üye Kaydına İlişkin Genel Bilgiler Mevcut bir üyelik başvurunuz ya da aktif üye hesabınız bulunmuyorsa, kullanıcı girişi yaptığınızda Yeni Üyelik Kaydı sayfasına yönlendirilirsiniz. Bunun dışında kullanıcı girişi yaptığınızda kullanıcı ana sayfasından Yeni Başvuru Ekle butonuna tıklayarak Yeni Üyelik Kaydı sayfasına erişebilirsiniz. Yeni Üyelik kaydı sayfasından yapmak istediğiniz başvuru türünü seçebilirsiniz. Tüm üye türlerinde yapılan başvurularda benzer kayıt formu alanları yer almakta olduğundan tüm üyelerimizin bu bölümü dikkatle okumasını tavsiye ederiz.

10 Şekil 8: Yeni Üyelik Kaydı sayfası Yeni üyelik kaydı sayfasında Yeni Başvuru Yap butonlarına tıkladığınız başvuru türüne göre ilgili kayıt formu sayfalarına yönlendirilirsiniz. Kayıt formunun üst tarafında kayıt alanlarının ana başlıkları yer almakta olup, ulaşmak ve daha sonra düzeltme yapmak istediğiniz alanlara buradan kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

11 Şekil 4-1:Kayıt formu başlıkları Tüm üye türlerine ait kayıt formlarının ilk sayfasında Üyelik Hesabı Yöneticisi alanı yer almaktadır. Üye hesabı yöneticisi Üyelik sözleşmesine göre üye nam ve hesabına hareket etme yetkisine sahip olan kişidir. Üyeler şahıs olarak başvuru yapıyorlarsa kendi isimlerini, bir şirket adına başvuru yapıyorlarsa şirket imza sirkülerinde yetkili olan bir kişiyi Üye Hesabı yöneticisi olarak tanımlamalıdırlar. Başvuru kaydını Üye hesabı yöneticisi adına herhangi bir kişi doldurabilir. Örneğimizde Mehmet Yılmaz ın yeni girişim şirketi olan ABC A.Ş. nin genel müdürü olan Ahmet Yılmaz adına başvuru yaptığını varsayalım. Bu durumda üye hesabı yöneticisi olarak Ahmet Yılmaz ın bilgileri doğru bir şekilde girilmelidir. Üyelik başvurusu tamamlandığında Ahmet Yılmaz bu alana girilen e- posta adresi üzerinden yeni bir kullanıcı kaydı oluşturarak ya da mevcut kullanıcı kaydını kullanarak bu başvuru inceleyecek ve onaylayacaktır. Ayrıca üyelik aktif hale geldiğinde her türlü işlem sadece üye hesabı yönetici tarafından yapılabilecektir.

12 Şekil 4-2: Üye Hesabı Yöneticisi Girişi Kayıt ekranının alt tarafında Kaydet, İlerle ve Geri butonları yer almaktadır. Kayıt formunu doldururken her sayfada kaydet butonuna basmayı unutmayınız. İleri ve geri butonları ile bir sonraki ya da bir önceki kayıt sayfasına geçiş yapabilirsiniz. Şekil 4-3: Kayıt formunda ileri, geri ve kaydet butonları Şirketler kayıt formunun 2. sayfası Mali Bilgiler sayfası olup, Son Yıla Ait Mali Tablo alanına mali bilgiler girilmektedir. Bu alanın doldurulması Yükselen Girişimler için zorunludur. Yeni Girişimler in de varsa mali tablo bilgilerini bu alana girmelerini yatırımcıya kolay erişim açısından tavsiye ederiz. Tüm üye türlerinin kayıt formlarının sonunda Gerekli belgeler sayfası yer alır. Burada kayıt için gerekli dosyaların yüklenebileceği alanlar bulunmaktadır. Bir alana birden çok dosya yüklemek mümkün olup her bir dosya en fazla 15 MB büyüklüğünde olabilir. Tüm üyeler için, Gerekli belgeler sayfasında üyelik sözleşmesi ve eklerinin çıktı alınarak imzalanması ve sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

13 Şekil 4-4: Üyelik Sözleşmesi ve Eklerinin Yüklenmesi Bu alanla ilgili özel olarak tüm üyelerin dikkat etmesi gereken konu üyelik sözleşmesi ve ekleridir. Üyelik Sözleşmesi ve Ekleri: İlgili linki kullanarak üyelik sözleşmesi dosyaları indirilerek çıktı alınmalı, sözleşme ve eklerinin tamamı imzalanmış olarak taratılmalı ve sisteme yüklenmelidir. Eğer üyelik bir tüzel kişilik adına yapılıyorsa, tüm sayfalarda imza ile birlikte şirket kaşesi de yer almalıdır. Tüzel kişiler için ayrıca imza sirküleri de bu alana yüklenmeli ve sonrasında üyelik sözleşmesinin ekinde Borsa İstanbul Özel Pazar a gönderilmelidir.

14 4.2. Şirket Kaydına Özel Bilgiler Şekil 4-5: Mali Bilgiler Sayfası Bu alana girilen mali bilgiler 2. Seviye bilgi kapsamında olup, şirketlerin sadece Yetkili Alıcı statüsündeki yatırımcılarına, kendi aracılarına ve servis sağlayıcılarına gösterilir. EBITDA dışındaki bilgiler yatırımcı ilgisini çekebilmek için diğer üyelere aralık olarak gösterilmektedir: Satış ve Aktif Toplam Büyüklüğü ne İlişkin bilgilerin diğer tüm üyeler için gösterim şekli: Ödenmiş Sermaye Büyüklüğü nün diğer tüm üyeler için gösterim şekli: < TL < TL TL TL TL TL > TL > TL Şirketlerin Mali Bilgiler sayfasında ayrıca Daha Önce Alınan Yatırım Desteği, Teşvik ve Ödüller alanı bulunmaktadır. Bu sayfada daha önce alınmış olan teşviklerin girilmesi yatırımcı ilgisini sağlamak için yardımcı olacaktır.

15 Şirket kayıt formlarının 3. sayfası Ortaklık Yapısı ve Pay Satışı sayfasıdır. Ortak Ekle butonuna tıklayarak mevcut pay defterinin son haline göre ortak bilgilerinin buraya girilmesi zorunludur. Ortaklara ilişkin bilgiler girildikçe toplam sermayenin nominal büyüklüğü ve toplam pay adedine ilişkin bilgiler otomatik olarak ekranın alt kısmında belirir. Şekil 4-6: Ortaklık Yapısı

16 Ortak Ekle butonuna tıklandığında, ortak girişi yapılırken her bir payın nominal karşılığı ve pay adedi bilgileri girilir ve Payların Nominal Tutarı otomatik olarak ekranda belirir. Şekil 4-7: Ortak Ekleme Ekranı

17 Pay satışı alanına girilen bilgiler bağlayıcı olmayıp şirketin paylarının yüzde kaçını, toplamda ne kadar bir fiyata, ne şekilde satacağını göstermektedir. Bu bilgiler üyelik aktif olduğunda değiştirilebilir ve Özel Pazar üyeliği sonrasında yatırımcılarla yapılan anlaşmaların buradaki bilgilere göre gerçekleşmesi beklenmez. Ancak bu alana girilen bilgiler şirketin yatırımcı ilgisini çekebilmesi, Öneri Listesinde yatırımcılarla eşleşebilmesi ve Değerlendirme Komitesi tarafından üyeliğinin onaylanması açısından büyük önem taşımaktadır. Şekil 4-8: Pay Satışı A: Ortaklık Yapısına giriş yapıldığında otomatik olarak hesaplanır ve şirketin mevcut toplam sermaye büyüklüğünü gösterir ( TL) B: Mevcut sermayeden ne kadarının satılacağı bilgisi girilir. Bu tutar A dan büyük olamaz. ( TL) C: Sermaye büyütülerek ortak girişi yapılacaksa mevcut paylara eklenecek yeni payların nominal olarak hangi büyüklükte olacağı bilgisi buraya girilir. Özel Pazar kuralları çerçevesinde mevcut paylardan en az TL lik bir tutar satılabilir. Bunun üzerinde bir minimum sermaye satışı büyüklüğü satılmak isteniyorsa, Satış Teklifi Tipi alanından Blok halinde seçeneği seçilir ve her bir yatırımcıya en az ne kadarlık bir nominal sermaye büyüklüğü satışı yapılacağının bilgisi buraya girilebilir.

18 Teklif edilen ortaklık alanı otomatik olarak girilen bilgilere göre oluşmaktadır. Yukarıdaki bilgiler kapsamında bir satış gerçekleşirse şirketin toplam sermayesi A+C = TL olacaktır. Bu sermayenin yatırımcılara satılan kısmının TL si mevcut sermayeden (B), TL si yeni ihraç edilecek paylardan (C) gelecektir. Bu nedenle satışa çıkarılan toplam sermayenin nominal tutarı B+C= TL dir. Bu durumda teklif edilen ortaklık oranı (B+C) / (A+C) şeklinde hesaplanır ve TL / = %40 şeklinde ekranda belirir. Talep edilen toplam tutar ise kullanıcı tarafından belirlenir ve şirketin burada belirtilen pay satışı için ne kadar finansmana ihtiyaç duyduğunu gösterir. Örneğimizde şirket sermayesinin %40 ına tekabül edecek ortaklık için TL nominal tutarda bir sermayenin satılacağı ve bunun için TL talep edildiği anlaşılmaktadır. Burada satılacak payların nominal tutarı TL, talep edilen piyasa değeri TL dir. Bu kısmı doldururken şirketlerin şu hususlara dikkat etmelerini tavsiye ederiz: B alanına giriş yaparken girilen rakam, yatırımcılar tarafından mevcut şirket ortaklarının, paylarını satarak Talep edilen tutarı kendileri alıp şirket ortaklığından çıkmak ya da kendi paylarını azaltmak istedikleri gibi algılanabilir. A alanına giriş yapılarak sermaye artırımı yoluna gidileceği gösterilirse, yatırımcılar, talep edilen toplam tutarın Ödenmiş Sermaye ve Emisyon Pirimi olarak Öz Kaynaklar altında muhasebeleştirilip şirkete aktarılacağını ve bunun şirket büyümesi için yeni yatırımlarda kullanılacağını düşünebilir. Yatırımcıda Aranan Kriterler sayfasında yatırımcılara yönelik beklenti ve tercihler hakkında giriş yapılır. Buradaki bilgiler 1. Seviye bilgi olup tüm üyelere açıktır. Yatırımcı Tipi, Sektör Tecrübesi ve Yönetime katılım alanları Öneri listesi nde şirketinize uygun yatırımcılarla eşleşmeniz için kullanılır. Uzmanlık/Bilgi ve Tecrübe alanı ise şirkete stratejik katkıda bulunacak doğru yatırımcıların size ulaşmasına imkân tanıyacaktır. Şekil 4-9: Yatırımcıda Aranan Kriterler

19 Ek Bilgiler sayfasında Bu şirkete neden yatırım yapmalıyım? ve Kurucu ortakları ve yöneticileri tanıtıcı özet bilgi alanları bulunmaktadır. Bu şirkete neden yatırım yapmalıyım? alanına girilen bilgiler diğer tüm üyelere açık olan birinci seviye bilgi kapsamındadır. Kurucu ortakları ve yöneticileri tanıtıcı özet bilgi ise üye tarafından istenirse birinci seviyede diğer üyelerin erişimine açılabilmektedir. İsim ve unvanlarını sadece yetkili alıcı ve satıcılarına açmak isteyen, bunun dışında diğer üyelerin erişimine gizlemek isteyen üyeler, bu alanlara girdikleri bilgilerin birinci seviyede açık olduğunda diğer üyeler tarafından görüntülenebileceğini göz önünde bulundurmalıdır. Bu nedenle gizlemek istedikleri bilgileri Bu şirkete neden yatırım yapmalıyım? alanında paylaşmamalıdırlar. Yine de bu bilgilerin diğer üyelere açık tutulmasını ve böylece yatırımcı ilgisinin artırılmasını tavsiye ederiz. Şekil 4-10: Ek Bilgiler

20 Gerekli belgeler sayfasında ilgili dosyaların yüklenebileceği alanlar bulunmaktadır. Bu sayfaya ilişkin genel bilgiler ve üyelik sözleşmesine ilişkin hususlar 4.1. Üye Kaydına İlişkin Genel bilgiler kısmında yer almaktadır. Şirketler için belgeleri yüklerken özel olarak dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır: Diğer Doküman Limited şirketler, şirket üyeliği başvurularında, yatırımcının talep etmesi halinde Anonim Şirkete dönüşeceklerine ilişkin taahhütlerini bu alana yükleyebilirler. Girişimci İş Planı Sadece Yeni Girişim ve Yeni Girişim Ortakları nın üyeliğinde istenen ve yüklenmesi zorunlu olan bir dokümandır. 2. seviye bilgi kapsamında sadece yetkili yatırımcılar tarafından görüntülenecektir. Özel Pazar tarafından belirli bir format oluşturulana kadar, asgari olarak Ürün ya da hizmet tanımının açıkça yapılması İşin mahiyetine göre 5 yıllık, 10 yıllık gelir beklentilerini ve maliyetleri içeren nakit akışlarını içermesi Hedeflenen müşteri kitlesinin ve pazarlama kanallarının belirtilmesi gerekmektedir. Kapsamlı ve yatırımcıyı aydınlatıcı bir iş planı hazırlamak için, KOSGEB tarafından kullanılan Girişimci İş Planı formunu doldurarak bu alana yüklemenizi tavsiye ederiz. Finansal tablolarda belirtilen bilgiler dışında vadesi geçmiş borcu olmadığına dair beyan ya da varsa borcun içeriğine ilişkin açıklama Bu alana yüklenecek belge vergi dairesinden alınan vergi borcu yoktur yazısı değildir. Üyenin kendi imzasının ve kaşesinin (kaşe tüzel kişiler içindir) yer aldığı beyandır.

21 4.3. Şirket Ortağı Kaydına Özel Bilgiler Eğer şirketinizin yönetiminde etkin olan hakim bir ortak iseniz, Özel Pazar imkanlarından daha kolay ve ileri düzeyde faydalanabilmek için ortak kaydı yerine şirket kaydı yapmanızı tavsiye ederiz. Şirket Ortakları kayıt bilgilerini girerken Şirket kaydındaki alanlara ek olarak Şirket Yetkilisi ve Şirket Ortağı alanlarına da giriş yapmaktadırlar. Şirket Yetkilisi şirket ortağı dışında, ilgili şirketin imza sirkülerinde ismi yer alan ve ortağın Özel Pazar üyeliğine onay verecek olan kişidir. Şirket ortağı kaydında kullanıcı kayıt formlarını doldurup Başvuruyu Tamamla butonuna tıkladığında başvurusu öncelikle Şirket Yetkilisi nin onayına düşer. Şirket yetkilisi kendisine gelen e-posta üzerinden Şirket Ortağı üyelik başvurusunu onaylayabilir. Şirket yetkilisi onayından sonra başvuru üye hesabı yetkilisinin onayına düşer. Bundan sonraki süreç diğer üyelik tiplerinin başvuruları ile aynı olup, bölüm 4.5. de anlatılmıştır Yatırımcı Kaydına Özel Bilgiler Yatırımcıların ya da diğer üye türlerinin kaydına ilişkin önemli bilgiler Üye Kaydı başlığında yer almaktadır. Bu bölümde sadece yatırımcılara özgü birkaç hususa değinilecektir. Yatırımcı kayıt formu; Yatırımcı Bilgileri, Yatırımlara İlişkin Bilgiler, Şirketlerde Aranan Özellikler, Ek Bilgiler ve Gerekli Belgeler başlıklarından oluşmaktadır. Yatırımlara İlişkin Bilgiler, Şirketlerde Aranan Özellikler ve Ek Bilgiler sayfalarına girilen bilgiler genel olarak birinci seviye bilgi olarak tüm üyelerle paylaşılmakta ve öneri listesinde şirketlerle eşleştirme amacıyla kullanılmaktadır. Ek bilgiler sayfasındaki Kendinizi/kuruluşunuzu tanıtıcı özet bilgi alanına

22 girilen bilgiler diğer üyelerin erişimine açılabilmektedir. Üye kaydı aktifleştirildiğinde bu alana girilen bilgileri diğer üyelerin erişimine açmak üye yetkisindedir. Yatırımcılar kayıt esnasında Yatırımcı Bilgileri sayfasındaki Yatırımcı Tipi alanından aşağıdaki yatırımcı türlerinden birini seçerler. Seçilen yatırımcı tipine göre Gerekli Belgeler sayfasında aşağıdaki alanlara ilgili belgeleri yüklemelidirler. Nitelikli bireysel yatırımcı Nitelikli tüzel kişi yatırımcı Bireysel Katılım Yatırımcısı (Lisanslı Melek Yatırımcı) Yurt dışında yerleşik bireysel yatırımcı Yurt dışında yerleşik tüzel kişi yatırımcı 1. Nitelikli yatırımcı kaydım var alanını işaretlemesi 2. Üyelik Sözleşmesi ve Ekleri 3. Nüfus Cüzdanı Örneği 1. Üyelik Sözleşmesi ve ekleri 2. İmza sirküleri 3. Nitelikli yatırımcı kaydım var alanını işaretlemesi ya da "Nitelikli yatırımcı olduğunu gösterir belgeler" alanına ilgili mali tablo ve/veya esas sözleşme ve/veya faaliyet izin belgesi yüklenmesi 1. Üyelik Sözleşmesi ve Ekleri 2. Nüfus Cüzdanı Örneği 3. Bireysel Katılım Yatırımcısı Lisansı 1. Üyelik Sözleşmesi ve ekleri 2. Yurt dışında yerleşik yatırımcılar için destekleyici belgeler (Yurt dışında yerleşik, nitelikli yatırımcı kaydı bulunmayan yatırımcılar, nitelikli yatırımcı şartlarını taşıdıklarına ilişkin beyanları ile varsa melek yatırımcı ağı üyeliklerine ilişkin belgeleri bu alana yüklemelidir.) 1. Üyelik Sözleşmesi ve ekleri 2. İmza Sirküleri 3. Yurt dışında yerleşik yatırımcılar için destekleyici belgeler 4.5. Üye Hesabı Yöneticisi Onayı ve Başvurunun Aktifleştirilmesi Kayıt formlarının Gerekli belgeler sayfasının alt kısmında Başvuruyu tamamla butonuna tıklanarak kayıt bilgilerinin belge ve bilgi girişi tamamlanmış olur ve başvuru üye yetkilisi onayına gider. Şirket ortağı başvurularında ise başvuru üye yetkilisi onayından önce şirket yetkilisi onayına gider.

23 Şekil 4-11: Başvuruyu tamamla butonu Başvuruyu Tamamla butonuna tıklandığında, eğer formda doldurulması gereken eksik bir alan bulunmuyorsa yandaki onaylama penceresi açılır. Evet butonuna tıklanarak kayıt formu doldurma işlemi tamamlanmış olur. Ekranda Üye Hesabı Yetkilisi onayının ardından BIST onayına gönderilecektir uyarısı belirir. Örnek olarak Mehmet Yılmaz kullanıcısının bir şirket kaydı yaptığını ve üye hesabı yöneticisi olarak, şirketin büyük ortağı Ahmet Yılmaz ı belirttiğini varsayalım. Bu durumda Mehmet Yılmaz Başvuruyu Tamamla butonuna tıklayıp, başvurusunu onayladığında başvuru girişlerini yapan Mehmet Yılmaz ve üye hesabı yetkilisi Ahmet Yılmaz a aşağıdaki e-postalar iletilir: Sayın Mehmet Yılmaz, Ahmet Yılmaz adına Borsa İstanbul Özel Pazar'a yapmış olduğunuz Şirket üyelik talebiniz alınmıştır. Talebiniz belgelerinizle birlikte Özel Pazar tarafından incelenecek ve en kısa süre içinde bu e-posta adresi üzerinden dönüş yapılacaktır. Kayıt için gerekli belgeleri aşağıdaki adrese iletebilirsiniz. Borsa İstanbul Özel Pazar, Reşitpaşa Mahallesi, Tuncay Artun Caddesi, Emirgan, İstanbul

24 Sayın Ahmet Yılmaz, Mehmet Yılmaz tarafından adınıza Borsa İstanbul Özel Pazar a yapılmış olan Şirket üyelik talebiniz oluşturulmuştur. Üye kayıt bilgilerinizi incelemek ve onaylayarak Borsa İstanbul Özel Pazar değerlendirmesine göndermek için buraya tıklayarak kullanıcı girişi yapabilir veya yeni kullanıcı oluşturabilirsiniz. Kayıt için giriş yapan kullanıcı (Örnek: Mehmet Yılmaz) eğer Üye Hesabı Yetkilisi olarak kendini tanımlamamışsa, sadece gerekli belgeleri Borsa İstanbul adresine göndermek için gönderilen e- postayı alır. Bu andan itibaren başvuru işlemlerine ilişkin yetkisi kaldırılır. Bu kullanıcı yaptığı üyelik başvurusunu ve hangi aşamada olduğunu Kullanıcı Ana Sayfası üzerindeki Başvurularım alanından görüntüler, ancak başvuruyu açarak değişiklik yapma yetkisi kalkar. Aşamalar sırasıyla Üye Yetkilisi onayı bekleniyor, BIST onayı bekleniyor, şeklinde gösterilir. Şekil 4-12: Üye başvurusu yapan ancak üye hesabı yetkisi olmayan kullanıcının ana sayfası Süreç, üye nam ve hesabına işlem yapmakla yetkili olan Üye Hesabı Yetkilisi tarafından (Örnek: Ahmet Yılmaz) devam ettirilir. Tüzel kişi üyeler için Üye Hesabı Yetkilisinin imza sirkülerinde yer alan bir isim olması gerekmektedir. Eğer üyelik başvurusu Üye Hesabı Yetkilisi olacak kişinin kendisi tarafından yapılıyorsa kayıt formuna kullanıcı kendi adını, e-posta adresini ve diğer bilgilerini düzgün bir şekilde girmelidir. Çünkü üyelik hesabını onaylama ve aktif üyelik üzerinden işlem yapma yetkisi Üye Hesabı Yöneticisi olarak tanımlanan kişiye aittir. Üye hesabı yetkilisine giden e-postanın doğru e-posta adresine ulaşması için kayıt formundaki e-posta adresinin doğru ve eksiksiz olarak girilmesi önem arz etmektedir. Üye hesabı yetkilisine gönderilen e-postayı kaybeden, açamayan, başvurusu Üye Yetkilisi onayı bekleniyor statüsünde olduğu halde bu e-postanın kendisine ulaşmadığını düşünen müşterilerimiz info@bistozelpazar.com adresinden ya da numaralı telefonumuzdan Özel Pazar a ulaşmalıdır. Üye kaydının incelenmesi ve istenirse gerekli değişikliklerin yapılarak onaylanması için Üye hesabı yetkilisi kendisine gelen e-posta üzerinden ilgili bağlantıya tıklar. Tıkladığında aşağıdaki ekran belirecektir.

25 Şekil 4-13: Üye Hesabı Yöneticisi Giriş Sayfası Üye hesabı yöneticisi (Örnek: Ahmet Yılmaz) bağlantıya tıkladığında eğer kendi kullanıcı adı ve şifresi bulunuyorsa üyelik başvurusunu incelemek ve onaylamak için Giriş Yap butonuna tıklayarak kullanıcı girişi yapabilir. Eğer daha önceden kullanıcı adı ve şifresi bulunmuyorsa kullanıcı adı ve şifre belirleyerek platforma kullanıcı kaydı yapar. Kayıt ol alanına tıklayarak kullanıcı kaydı tamamlanır. Eğer yeni kullanıcı kaydı oluşturursa aşağıdaki ekran belirir. Giriş yapınız bağlantısına tıkladığında kullanıcı girişi sayfasına yönlendirilir. Şekil 4-14: Üye Hesabı Yöneticisi Yeni Kullanıcı Kaydı Artık Üye Hesabı Yöneticisi kullanıcı girişi yaptığında kullanıcı ana sayfasında Üyeliklerim alanında kendisi adına oluşturulmuş olan Üye kaydını görecektir. Bu üyeliği dilediği zaman kullanıcı girişi yaparak Onay Ver butonuna tıklanarak açabilir. Üzerinde değişiklikler yapabilir, değişiklikleri kaydederek daha sonra tekrar görüntüleyebilir. Şekil 4-15: Üye Hesabı Yöneticisi Kullanıcı Ana Sayfası

26 Başvurunun BİST onayına gelmesi için üye hesabı yetkilisinin Üyelik Hesaplarım alanından Onay Ver butonu ile ilgili üyeliğine giriş yapması, isterse üzerinde değişlikler yaptıktan sonra Borsa İstanbul onayına göndermesi zorunludur. Şekil 4-16: Üye Yetkilisi Onayı Reddet ve Onayla Tuşlarını kullanarak üyelik başvurusu onaylanabilir. Yukardaki resim 3.13 ve 3.16 de Mehmet Yılmaz tarafından oluşturulan şirket kaydında üye hesabı yöneticisinin Ahmet Yılmaz olarak girildiğinde, Ahmet Yılmaz ın sadece kullanıcı adını (ayilmaz) ve şifresini belirlediği ve platform kullanıcı kaydını yaptığı, şirket üyelik kaydının Ahmet Yılmaz adına otomatik olarak oluştuğu görülmektedir. Onayla tıklandığında Başvuruyu onaylamak istediğinizden emin misiniz? şeklinde bir uyarı alınır. Evet butonuna tıklandığında, ekranın sol üst tarafındaki bilgiler şu şekilde değişecektir: Bu andan itibaren üyelik başvurusu BIST onayına gelmiş olur.

27 Bu aşamadan sonra üyelik BIST Onayını Bekliyor statüsüne çekilir. Özel Pazar tarafından gerekli incelemeler yapılıp, başvuru onaylanabilir, iade edilebilir ya da reddedilebilir. Bilgi ve belgelerde eksiklikler varsa Üye Hesabı Yöneticisine iade yapılır. İade edilen başvurular için uyarı amaçlı bir e- posta gönderilir ve iade nedeni açıklaması başvuruya eklenir. Üye hesabı yetkilisi iade edilen başvuruyu açtığında sayfanın üst tarafında iade nedenini görüntüler. Şekil 4-17: İade nedeni açıklaması Üye hesabı yöneticisi başvuru üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak yeniden BIST onayına gönderebilir. Ödeme sonrasında ilgili üyelik aktif olarak görünmeye başlar. Özel Pazar şirket kaydı için değerlendirme komitesinin görüşü alındıktan sonra başvuru BIST tarafından onaylandığında üyeliğiniz Ödeme Bekliyor statüsüne geçer. Üyeliğiniz üye hesabı yetkilisinin kullanıcı ana sayfasında yanda yer alan şekli ile belirir. Üyelik Ücreti Öde butonuna tıklanarak ödeme yapılır. Ödeme Sanal Pos la yapılırsa üyelik direkt olarak aktif hale gelir. EFT ile ödeme yapılırsa, dekont yüklemesi yapılarak ödeme yapıldığı bildirilir. Ödemeniz BIST onayına gelir ve kontrollerden sonra ödeme onaylanırsa üyeliğiniz aktif hale gelir. 5. Üyelik Ücreti Ödeme Kullanıcı ana sayfasında Üye hesabı yetkilisi oldunuz bir üyeliğiniz için üyelik ücreti ödenmesi gerekiyorsa Üyelik Ücreti Öde butonu belirir. Butona tıklandığına ödeme sayfasına yönlendirilirsiniz. Ödeme sayfasında ödeme işlemi aşamaları üstteki menüden görüntülenebilir. İlk aşamada ödeme listesi yer almaktadır. Üye ödeme yaptık için seçtiği işlemleri ve ödeme yapacağı toplam tutarı buradan görüntüler ve ödeyeceği meblağı kontrol eder. İleri butonu ile bir sonraki aşamaya geçilir.

28 Şekil 5-1: Ödeme Listesi İkinci aşamada ödeme için Sanal POS ya da Banka Transferi (EFT / Havale) yöntemlerinden biri seçilir. Şekil 5-2: Ödeme Yöntemi Seç 5.1. EFT/Havale ile Ödeme Banka Transferi (EFT/Havale) yöntemi seçilirse Banka transferi ile yaptığınız ödemler için ödeme yaptığınıza gösteren belgeyi sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Uyarısı belirir ve Özel Pazar ödeme yapılacak hesap bilgileri gösterilir.

29 Şekil 5-3: EFT ile ödeme bilgisi ve hesap numarası Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Yeniköy Şubesi (462) IBAN : TR Hesap No : Yukarıda bilgileri yer alan Borsa İstanbul Özel Pazar hesabına ödeme yapılır. EFT / Havale ile ödeme için üyenin ödemek istediği ücret tutarını Özel Pazara EFT ya da Havale yoluyla göndermesi gerekmektedir. Eğer online bankacılık kullanılarak para transferi yapılmışsa e-dekont un mutlaka indirilmelidir. Şubeden ya da ATM den para transferi yapılmışsa mutlaka dekont alınmalı ve taratılarak bilgisayar ortamına aktarılmalıdır. İleri butonuna tıklanarak bir sonraki aşamaya geçildiğinde Ödeme Yap sayfasında dosya yükleme alanı açılır. Yapılan para transferinin dekontu elektronik ortamda dosya seç butonuna tıklanarak Platforma Yüklenir. Şekil 5-4: EFT / Havale ödemesi ve dekont yükleme

30 Şekil 5-5: Ödeme Onayı Penceresi EFT ya da havale ile yapılan ödemelerde Ödeme yap butonu tıklandığında ödeme BIST onayına düşecektir. Bunun için Ödemeyi Onayı penceresi açılır ve üyenin ödemeyi onaylaması istenir. Evet, butonuna tıklanarak işlem tamamlanır. Ekranda ödeme işlemi tamamlandı mesajı belirir. Şekil 5-6: Ödeme tamamlandı mesajı Bu aşamadan sonra üyelik durumu ONAY BEKLİYOR statüsüne çekilir. Şekil 5-7: BIST ödeme onayı bekleyen üyelik Ödemeye ilişkin dekont Özel Pazar yetkililerince incelenir ve hesap hareketleri kontrol edilerek teyit edilir. BIST onayı verildiğinde üyelik Aktif statüsüne çekilir. Üyelerimiz aktif üyeliklerine seç butonuna tıklayarak giriş yapabilirler.

31 Şekil 5-8: Aktif Üyelik 5.2. Sanal POS ile Ödeme Ödeme Yöntemi Seç sayfasında Sanal Pos ile ödeme seçildiğinde kredi kartı ile ödeme yapma sayfası açılır. Şekil 5-9: Sanal Pos ile ödeme Şekil 5-10: Sanal Pos ile Ödeme Mesajı

32 Ödeme kartınınızdan tahsil edilecektir. Devam etmek istiyor musunuz? mesajı alınır. Mesaj penceresinde Evet butonuna tıkanarak ödeme işlemi gerçekleştirilir. Ekranda ödeme işlemi tamamlandı mesajı belirir. Şekil 5-11: Ödeme Tamamlandı Mesajı Sanal Pos la yapılan ödemelerde ücret tutarı kredi kartından doğrudan çekildiği için ödeme işlemi BIST ONAYI gerektirmez. Üyelik doğrudan Aktif statüsüne çekilir. Üyelerimiz aktif üyeliklerine seç butonuna tıklayarak giriş yapabilirler. Şekil 5-12: Aktif üyelik

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. 02 Ekim 2014

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. 02 Ekim 2014 Şirket ve Yatırımcılar için Borsa İstanbul Özel Pazarı 02 Ekim 2014 İçerik Özel Pazar nedir? Kimler Üye Olabilir? Şirketlere sunulan avantaj ve hizmetler Yatırımcılara sunulan avantaj ve hizmetler Nitelikli

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamasındaki gereksinimler aşağıda sıralanmıştır:

Detaylı

Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler

Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler Ö ZEL PAZAR REHBERİ İçindekiler 1. Giriş... 4 2. Üye Girişi ve Üye Hesabı Yönetimi... 5 2.1. Üye Bilgileri Görünürlük Yönetimi... 6 2.2. Üye Belgeleri Görünürlük Yönetimi... 7 3. Üye Profil Sayfaları...

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS BİREYSEL

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER * 1 AMAÇ... 4 2 KAPSAM... 4 3 KISALTMALAR VE TANIMLAR... 4 4 REFERANS VE İLGİLİ DOKÜMANLAR... 4 5 TNB KEP - SÜRECİ... 4 * Bu doküman, Doküman Oluşturma Yönergesi içerisinde yazılan kurallar

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. TOBB- Ankara 21 Kasım 2014

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. TOBB- Ankara 21 Kasım 2014 Şirket ve Yatırımcılar için Borsa İstanbul Özel Pazarı TOBB- Ankara 21 Kasım 2014 İçerik Özel Pazar nedir? Kimler Üye Olabilir? Özel Pazar nasıl işliyor? Kademeli ve güvenli bilgi paylaşımı Nitelikli yatırımcı

Detaylı

T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU

T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU Eylül 2012 Ankara Sayfa No:1/8 1.TEKLİF MODÜLÜ Kurumun herhangi bir ihale sürecinde firmalardan elektronik ortamda teklif isteyebilmesi

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı. Versiyon 1.0

Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı. Versiyon 1.0 Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı Versiyon 1.0 2009 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1 Giriş... 4 2 Sisteme Giriş... 5 3 Şifre Hatırlatma... 6 4 Ana sayfa... 7 5 Tekliflerim... 8 6

Detaylı

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Kamu SM KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ Doküman Adı ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi 0 Hazırlayanlar Serdar DEMİR Onay Erol KAHRAMAN DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın

Detaylı

ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0

ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0 ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0 Ağustos 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/23 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/23 İçindekiler 1 Giriş. 4 2 E-Fatura Uygulamasına

Detaylı

FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS TİCARİ ÜYELİK

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2013-2014 Öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef )

Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef ) DES Kullanım Klavuzu Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef ) OKS BES Firması gelen sözleşme ile ilgili kendi iç iş süreçlerini tamamlar. ( OKS BES ) OKS BES Firması entegrasyona

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI ODD İLETİŞİM UYGULAMASI Çalışmanın amacı, Derneğimizin üyeleri ile gerçekleştireceği duyuru, toplantı ve benzeri faaliyetler kapsamında tüm iletişim platformlarında doğru üye temsilcisine ulaşabilmektir.

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 3 Başvuru Süreçleri;... 4 1. Hesap Açma Başvurusu... 4 2. Kimlik Bilgileri... 5 3. Adres

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU Acente El Kitabı İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar... 1 1. Yeni Acentelik Başvuru İşlemleri... 2 2. Yeni Başvuru Sözleşme İmzalama...

Detaylı

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu İçindekiler Mali Mühür Başvuru Süreci... 2 e-fatura Başvuru Süreci... 4 efinans Sözleşme Aşaması... 11 1 Mali Mühür Başvuru Süreci 1. Mali Mühür Sertifikası için mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ 1. KURULUŞ İŞLEMLERİ 1.1. Anonim Şirket Kuruluşu : ADIM 1 TÜR SEÇİMİ : Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci BAŞURU ve ÖDEME DÖNEMİ Başlangıç : 21 Ağustos 2017 Bitiş : 11 Eylül 2017 www.turmob.org.tr sitesine Teorik Eğitim için katılım ücreti ödenmesi ve http://etik.turmob.org.tr

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

fastpay i Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim?

fastpay i Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay 1. fastpay 2. fastpay i Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? 3. fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt Olurum? 4. fastpay i Size Kim Önerdi? 5. fastpay e Nasıl Para Yüklenir? 6. fastpay Uygulamasına Nasıl

Detaylı

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Tıbbi Cihaz Firmalarının T.C TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU na Serbest Satış Sertifikası ve Kontrol Belgesi için elektronik başvuru yapabilmelerini sağlamak üzere TİTUBB sisteminde kayıtlı ve onaylı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER Referans No: İKD.1-KK-001 İlk Yayım Tarihi: 09.09.2015 Revizyon Tarihi / No: 01.07.2016/01 Doküman Sahibi Departman: Ücret Yönetimi ve Raporlama Bölümü Yayımlayan Departman: Organizasyon ve

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr -1- Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamaları aşağıda belirtilmiştir:

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0

EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 Yazılıma aşağıdaki internet adresi üzerinden girebilirsiniz. Şirket ağı üzerinden giriş yaptığınızda EBA ya şifre yazmadan giriş yapabilirsiniz. Şirket dışı

Detaylı

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken, sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Başvuru işlemine başlamak için, karşınıza çıkan ekranda (Şekil 1) bulunan

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

E-BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YARDIM DÖKÜMÜ AnaSayfa. A-Genel

E-BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YARDIM DÖKÜMÜ AnaSayfa. A-Genel E-belediye sistemimizi kullanırken internet sitemiz ile olan tüm etkileşim 128 bit SSL şifreleme sistemi ile korunmaktadır. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde kart bilgileri sistemimiz üzerinde tutulmamakta,

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) TOPLU EFT/HAVALE KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) TOPLU EFT/HAVALE KULLANICI KULLANIM KILAVUZU T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) TOPLU EFT/HAVALE KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler A. PORTAL GİRİŞİ... 4 B. DOSYANIN BANKAYA İLETİLMESİ... 5 a. PORTALDAN DOSYA YÜKLEME... 5

Detaylı

TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU

TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU i Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU ŞUBAT 2016 ii İÇİNDEKİLER Sayfa 1 GİRİŞ... 1 2 Üyelik Kaydı... 2 3 Beyanlar... 17 3.1 Beyan İlanı... 17 3.2 Beyan Listesi...

Detaylı

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA HOLDİNG - SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

İthalatçılar İçin Rehber

İthalatçılar İçin Rehber K.T.M.M.O.B. ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİJİTAL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR İthalatçılar İçin Rehber Ocak 2019 - Ver.01.01 1 S a y f a K.T.M.M.O.B. ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİJİTAL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR... Değerli

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKANIN KAYBEDİLMESİ DURUMUNDA İZLENECEK ADIMLAR Elektronik imzanızı kaybetmiş

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU 2011 İçerik Bilgileri 1. İhraççı Şirket Portal Katılım Süreci... 3 2.Şirket Kullanıcısı Portal Kayıt İşlemleri... 5 2 / 11 1. İHRAÇÇI

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon: 1 Tarih : 27.11.2016 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 1 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 5 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00)

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00) 1 1. GİRİŞ EKRANI VE ŞİFRE İŞLEMLERİ... 4 2. ANA SAYFA EKRANI... 6 3. KİŞİSEL BİLGİLER... 6 3.1. GENEL BİLGİLER EKRANI... 6 3.2. NÜFUS BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.3. ADRES BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.4. TELEFON

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir.

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir. Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim?

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? ASYAMOBİL ASYAMOBİL I. AsyaMobil Nedir? II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? III. AsyaMobil in Yenilikleri Nelerdir? IV. Mobil Şifreci mi Nasıl Aktive Edebilirim? V. AsyaMobil Şube ye Nasıl Giriş Yapabilirim?

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ KURULUŞ BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Kuruluş Başvurusu Değişiklik Başvurusu

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz

Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz Sorularla Birinci Kart Birinci Kart Nedir? Neden üye olmalıyım? Birinci Karta üyelik işlemleri nasıl gerçekleşir? Birinci Karttan Akü satışı nasıl

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa 1 İÇİNDEKİLER 1. PAYDAŞ KAYDI..2 2. E-BELEDİYE ÜYELİK İŞLEMİ...2 3. İŞYERİ E-RUHSAT. 4 3.1.İŞYERİ E-RUHSAT>YENİ BAŞVURU.....5 3.2.İŞYERİ

Detaylı

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından her sene kağıt ortamında doldurularak verilen Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Araştırması

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI  E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI www.usaktso.org E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU usaktso.org web adresinden Online İşlemler veya E-Oda menülerinden herhangi birisi tıklanır ve karşılaşılan ekrandan Kayıt

Detaylı

MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-002 06 25.02.2015 TALM-001-002 25.02.2015 1/25 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 27.12.2011 01 Doküman Yeniden Düzenlendi

Detaylı

Online Kanal Durum Başvuru. [Belge alt başlığını yazın]

Online Kanal Durum Başvuru. [Belge alt başlığını yazın] Online Kanal Durum Başvuru [Belge alt başlığını yazın] www.sakarya-saski.gov.tr adresinden yapılan Kanal Durum Başvuruların hangi adımları izlediği ve nasıl takip edileceğini içeren dokumandır. Songul

Detaylı

ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Şirket kuruluşu yapmak için Tescil Başvuru linkine

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu 8 Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Ön Yeterlik Doküman Satış İşlemleri......3 2. Ön Yeterlik Doküman Alanların Listelenmesi. 6 3. İhale Komisyonu İşlemleri...8

Detaylı

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi)

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) PORTAL KULLANMA KLAVUZU v.1.1 17 Ağustos 2018 1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve

Detaylı

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu ASELSAN Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon: 2 Tarih : 24.07.2017 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 2 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 6 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU Ankara, Mayıs 2017 SON KULLANICI KILAVUZU Sayfa 2 DOKÜMAN HAKKINDA Bu dokuman, İş Ekipmanlarının

Detaylı